Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
direk yazınca spamciler saldırıyor :)
Antalyalogy
24-11-2010, 17:58
Deniz baba iş yapar mı sence?
http://www.spoox.co.uk/catalog/product_info.php?products_id=1996&osCsid=b41569da109e790240bf7e68045e969f
Okuyunca hepsi güzel :D Tecrübe için aramızdan bi kurban seçmemiz lazım :D
Antalyalogy
24-11-2010, 20:28
Okuyunca hepsi güzel :D Tecrübe için aramızdan bi kurban seçmemiz lazım :D
Kurban derken aramızda emrine amade servis olan bir tek sen varsın valla..
Mesela powerflex lerden de ciddi bir test yazısı gelmedi sizlerden :p:p:p
Hehe ben onları taktığım gibi söktüm de ondan :D Özay kullanıyor sanırım bir sıkıntısı yoktu en son.. Çok az biraz daha rijit oldu diyordu.. Aman aman bir fark yaratmamıştı.
Antalyalogy
24-11-2010, 21:54
Müdür sen bu pulleyi dene bak ardından direk takacam da...
Senna zamanında hafiletmek her zaman iyi değildir motorun kırılma riski var diye yazmış..
aracımda sıkıştırna yaptıgım zaman misal 4den 3 almalarda turbo tam devreye girmiyor ama gazı pompalama yaptıgım zaman yavaş yavaş toparlıyor bazı zamanlarda rolantiden bi anda yüklendigim zaman aynısı yapıyor.turboya giden hava kanalında bi yırtıma olabilecegi ihtili var ama ozamanda hiç girmez bence bu sorunla karşılaşan varmı ?:soru:
katakunti
25-11-2010, 10:14
aracımda sıkıştırna yaptıgım zaman misal 4den 3 almalarda turbo tam devreye girmiyor ama gazı pompalama yaptıgım zaman yavaş yavaş toparlıyor bazı zamanlarda rolantiden bi anda yüklendigim zaman aynısı yapıyor.turboya giden hava kanalında bi yırtıma olabilecegi ihtili var ama ozamanda hiç girmez bence bu sorunla karşılaşan varmı ?:soru:
Aynı sorun var bende de turbo devreden çıkıyor sonra giriyor devreye benim ayrıca hava kaçırma sesi geliyor biraz araştırdım turbo basınç pompası varmış onun değerini ölçtürmek gerekiyormuş bende bu iş için ikitelliye gidecem cumartesi günü...
Edit:Turbo basınç pompasının parça kodunu bilen varsa paylaşırsa sevinirim...
@RC MAN sende arıza ışığı yanıyor mu bende yanmıyor..
Hava kaçırma sesi DV'den de gelebilir Turbo hava emmeden de.. Turbo Emme borusunun turboyla sabitlendiği noktayı kontrol edin elle şöyle orta kuvvette yüklendiğinizde çıkıyorsa borunun ağzı kelepçesinden dolayı deforme olmuş demektir. Aynı deformasyon borunun diğer 2 ucunda da olabiliyor. 1440.S5 veya J8 ile değişmesi gerekiyor o borunun.. Fabrikadan A9 geliyor.
Araçlarınızda yazılım var mı?
slowmotion
25-11-2010, 11:50
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=69090 207 koni amartisörler
karsiyakaliozi
25-11-2010, 12:19
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1850386#post1850386
ımcsher body ve kırmızı kemerlerımı merak edenler bakabılır
http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=distributors artık listede turkey var:D:D bundan haberi olan var mıydı?
kırmızı kemerler harika olmuş :icon_tup::icon_tup:
karsiyakaliozi
25-11-2010, 12:35
http://www.forgemotorsport.com/content.asp?inc=distributors artık listede turkey var:D:D bundan haberi olan var mıydı?
tr ye teslimat yok ama dist aracılığı ile satış sanırım
Müdür sen bu pulleyi dene bak ardından direk takacam da...
Senna zamanında hafiletmek her zaman iyi değildir motorun kırılma riski var diye yazmış..
Senna kimdi?
DV'yi takacağım sanırım haftaya..
34tb9544
25-11-2010, 12:46
207 rc koltugu nerden bulabılırım bı fıkrı olan war mı konu dısı ama ?
karsiyakaliozi
25-11-2010, 12:57
DV'yi takacağım sanırım haftaya..
dv derken forge nınkınımı deniz
207 rc koltugu nerden bulabılırım bı fıkrı olan war mı konu dısı ama ?
servis getiriyor sipariş üzerine...
dv derken forge nınkınımı deniz
Evet, Muzaffer abinin rafında duruyormuş bir tane custom yaylarıyla birlikte :)
servis getiriyor sipariş üzerine...
Ancak oldukça pahalı :)
karsiyakaliozi
25-11-2010, 14:06
Evet, Muzaffer abinin rafında duruyormuş bir tane custom yaylarıyla birlikte :)
Ancak oldukça pahalı :)
uzun zamandır orda duruyo gordum kac kere forumda tıslaması ıyı deyıl dıyo herkez bulaşmadım tak bakalım iş yaparsa alırım bende
Çok tıslarsa sökerim zaten.. Bir de araya blow off u var onun onu takmicam direk DV Turboya..
Blow off bir tane GT'de var çok kötü ses veriyor.
Çok tıslarsa sökerim zaten.. Bir de araya blow off u var onun onu takmicam direk DV Turboya..
gt de dediğiniz gibi kötü ses veriyo ama rc de farklı.
özgür okursa bi video ekler blow off sesli :)
hks blow-off isteyen olursa bende var gt-rc göre borulu :)
34tb9544
25-11-2010, 15:26
hks blow-off isteyen olursa bende var gt-rc göre borulu :)
fıyat nedır pekı
34tb9544
25-11-2010, 15:27
koltugun cıkması yada ne bılıyım aracında kullamayan kımseden almak ısterım serwıs cok pahalı olur
Antalyalogy
25-11-2010, 15:48
Senna kimdi?
Teknik konuların moderatörü - Semih..
Aynı sorun var bende de turbo devreden çıkıyor sonra giriyor devreye benim ayrıca hava kaçırma sesi geliyor biraz araştırdım turbo basınç pompası varmış onun değerini ölçtürmek gerekiyormuş bende bu iş için ikitelliye gidecem cumartesi günü...
Edit:Turbo basınç pompasının parça kodunu bilen varsa paylaşırsa sevinirim...
@RC MAN sende arıza ışığı yanıyor mu bende yanmıyor..
bende arıza ışıgı yanmıyor ama bazen arabayı çalıştrdıgım zaman çok az zırıltı geliyor stop edip tekrar çalıştırıyorum düzelene kadar deniyorm 1-2marşta düzeliyor sonrasında turbonun çalışmasıda degişiyor bahsetmiş oldugun yer yani ikitellideki yerden haberini bekliyorum.
aracımda yazılım vardı serviste orjınale getirdim.
maşallah yakışıklı olmuş peki bu ön tampon altını tek olarak satıyorlarmı fiyat ne alemde siparişle geliyor sanırım
aracada cuk oturmuş.
katakunti
25-11-2010, 19:26
Hava kaçırma sesi DV'den de gelebilir Turbo hava emmeden de.. Turbo Emme borusunun turboyla sabitlendiği noktayı kontrol edin elle şöyle orta kuvvette yüklendiğinizde çıkıyorsa borunun ağzı kelepçesinden dolayı deforme olmuş demektir. Aynı deformasyon borunun diğer 2 ucunda da olabiliyor. 1440.S5 veya J8 ile değişmesi gerekiyor o borunun.. Fabrikadan A9 geliyor.
Araçlarınızda yazılım var mı?
Benim aracımda yazılım yok Sadece açık hava filtresi var ona rağmen bodrumdayken 2 kez parçalandı DV orda sanayi işi birşey uydurduk..
Naman hocam o borunun ağzı dediğin gibi deforme olmuştu peugetdan aldık yine A9 vermişler ya şansa bak...
Bu arada araç boştayken gaza basınca o hava kaçırma olayı olmuyor araba yürürken oluyor..
gt de dediğiniz gibi kötü ses veriyo ama rc de farklı.
özgür okursa bi video ekler blow off sesli :)
GT'deki harbi kötü bir ses. Ama bnm hedefim zaten o sesi hiç duymamak, benim hoşuma gitmiyor :)
bende arıza ışıgı yanmıyor ama bazen arabayı çalıştrdıgım zaman çok az zırıltı geliyor stop edip tekrar çalıştırıyorum düzelene kadar deniyorm 1-2marşta düzeliyor sonrasında turbonun çalışmasıda degişiyor bahsetmiş oldugun yer yani ikitellideki yerden haberini bekliyorum.
aracımda yazılım vardı serviste orjınale getirdim.
zırıltı gergiden dolayı olabilir mi?
Benim aracımda yazılım yok Sadece açık hava filtresi var ona rağmen bodrumdayken 2 kez parçalandı DV orda sanayi işi birşey uydurduk..
Naman hocam o borunun ağzı dediğin gibi deforme olmuştu peugetdan aldık yine A9 vermişler ya şansa bak...
Bu arada araç boştayken gaza basınca o hava kaçırma olayı olmuyor araba yürürken oluyor..
Yazılımsız DV'nin parçalanması çok anormal bir durum :S Araç garantideyse mutlaka servise bildirin bunu. Gerekirse turbo komple değişir garantiden.
A9 yine aynı sorunu yaşatacaktır. Garantideyseniz bununla ilgili yine info flash var garantiden değiştirsinler boruyu S5 vey J8 ile..
Boştayken turbo devreye girmez ondan duyamazsınız..
bende var forgeninki. çok kısık bi sesi var araba içinde camlar kapalı pek duyulmuyo. yüksek devirlerde vites atarken zaten hiç ses gelmiyo. turbo devreye girdiğinde hava çekerken ssssssss die ses veriyo. düşük devirlerde 2 3 bin devir arası biraz basıp çektiğinizde inceden çuffluyo
fıyat nedır pekı
bende bi fiyat alabilirim sen satın almadıysan:)
Antalyalogy
25-11-2010, 22:55
5.895 Sterlin e 2010 RC az kazalı:D:D:D
http://cgi.ebay.co.uk/2009-Peugeot-207-GTi-THP-175-BHP-White-Damaged-Salvage-/260698186976?pt=Automobiles_UK&hash=item3cb2d2a4e0
katakunti
25-11-2010, 23:19
Yazılımsız DV'nin parçalanması çok anormal bir durum :S Araç garantideyse mutlaka servise bildirin bunu. Gerekirse turbo komple değişir garantiden.
A9 yine aynı sorunu yaşatacaktır. Garantideyseniz bununla ilgili yine info flash var garantiden değiştirsinler boruyu S5 vey J8 ile..
Boştayken turbo devreye girmez ondan duyamazsınız..
DV içindeki yuvarlak plastik şeyden bahsediyosunuz değil mi?
Araç garantide değil yetkili servise götürdüm bilgisayarda herhangi birşey bulamadılar bana hemen bir felalaket senaryosu hazırladılar motor sıfırlanacak bende tabi dedim hemen terkettim servisi işin kolayı bu maalesef..
Ki 207 ile ilgili 2-3 forum gezdim benim yaşadığım sorunlara benzer sorunlar yaşayıp motor+kapak yaptırıp sıkıntısı giderilmeyen birisinide gördüm..
Yani benim anlamadığım nokta araçta duman atma yok yağ eksilme yok aracın gidişinde turbo devreden çıkmadığı sürece hiçbir eksik yok araç tekliyor sallantı yapıyor diye motor komple değişmeli demek doğru mudur..Arızayı bulamadılar kısaca ama ben bu konu üzerinde uğraşmaya devam edecem..
Eğer olumlu bir sonuca ulaşırsam burdan sıkıntının çözümünüde paylaşacağım...
Birkez daha buradan gergi ile ilgili paylaşımı yapanlara (Sıkıntılardan biride bu gürültülü çalışmaydı) teşekkürü bir borç bilirim.
Sente atlama sıkıntısıyla ilgili bu olay meydana geldiğinde arıza ışığı yanar mı benim aracımda arıza ışığı yanmıyor...Daha önce başına gelenler bilgi verirse sevinirim. Herkese keyifli sürüşler ***** ben şu anda pek keyifli süremiyorum :)
Edit:Birde bizim araçlarda güncellenen tüm parçaları görebileceğimiz bir site var mıdır..İşte Debriyaj kiti güncellenmiş,Gergi güncellenmiş vb..
DV içindeki yuvarlak plastik şeyden bahsediyosunuz değil mi?
Araç garantide değil yetkili servise götürdüm bilgisayarda herhangi birşey bulamadılar bana hemen bir felalaket senaryosu hazırladılar motor sıfırlanacak bende tabi dedim hemen terkettim servisi işin kolayı bu maalesef..
Ki 207 ile ilgili 2-3 forum gezdim benim yaşadığım sorunlara benzer sorunlar yaşayıp motor+kapak yaptırıp sıkıntısı giderilmeyen birisinide gördüm..
Yani benim anlamadığım nokta araçta duman atma yok yağ eksilme yok aracın gidişinde turbo devreden çıkmadığı sürece hiçbir eksik yok araç tekliyor sallantı yapıyor diye motor komple değişmeli demek doğru mudur..Arızayı bulamadılar kısaca ama ben bu konu üzerinde uğraşmaya devam edecem..
Eğer olumlu bir sonuca ulaşırsam burdan sıkıntının çözümünüde paylaşacağım...
Birkez daha buradan gergi ile ilgili paylaşımı yapanlara (Sıkıntılardan biride bu gürültülü çalışmaydı) teşekkürü bir borç bilirim.
Sente atlama sıkıntısıyla ilgili bu olay meydana geldiğinde arıza ışığı yanar mı benim aracımda arıza ışığı yanmıyor...Daha önce başına gelenler bilgi verirse sevinirim. Herkese keyifli sürüşler ***** ben şu anda pek keyifli süremiyorum :)
Edit:Birde bizim araçlarda güncellenen tüm parçaları görebileceğimiz bir site var mıdır..İşte Debriyaj kiti güncellenmiş,Gergi güncellenmiş vb..
Aracınızı mutlaka bir PPS cihazına bağlatmanız lazım.. her arıza lamba yakmaz ama hafızada kalır..
Motor+kapak yapılan GT Türkiye'de 2. bir tane yoksa şu an bizde.. O araçta çok basit bir P2263 turbo performans hatasından dolayı sorun oluşmuş. Ancak Turbo haricinde heryeri yapılmış çok popüler bir özel servis tarafından. Hatta abuk subuk denemelerle(ısı kalkanları sökük turboya yazılımla cont 1.5 bastırıp 6000 devir basmak gibi) haşat etmişler motoru. En sonunda işin içinden çıkamayıp hata örtbas etme amacıyla wastegate i sabitleyip teslim etmişler..
Şu an bir parça bekliyor.. Daha doğrusu Fransa ile Almanya'nın kavgasının bitmesini bekliyoruz :D
Bu araç size örnek teşkil etmesin. Bundan dolayı moralinizi de bozmayın.
Sente atlama hikayesi ilk çıkan GT'lere özgü.. 2006 yılı üretimlerinde filan var..
slowmotion
26-11-2010, 03:30
Aracınızı mutlaka bir PPS cihazına bağlatmanız lazım.. her arıza lamba yakmaz ama hafızada kalır..
Motor+kapak yapılan GT Türkiye'de 2. bir tane yoksa şu an bizde.. O araçta çok basit bir P2263 turbo performans hatasından dolayı sorun oluşmuş. Ancak Turbo haricinde heryeri yapılmış çok popüler bir özel servis tarafından. Hatta abuk subuk denemelerle(ısı kalkanları sökük turboya yazılımla cont 1.5 bastırıp 6000 devir basmak gibi) haşat etmişler motoru. En sonunda işin içinden çıkamayıp hata örtbas etme amacıyla wastegate i sabitleyip teslim etmişler..
Şu an bir parça bekliyor.. Daha doğrusu Fransa ile Almanya'nın kavgasının bitmesini bekliyoruz :D
Sente atlama hikayesi ilk çıkan GT'lere özgü.. 2006 yılı üretimlerinde filan var..
adanadada bir gt yağ eksilttiği için kapak motor açıldı...
katakunti
26-11-2010, 08:46
Naman hocam bu PPS cihazı peugeot yetkili servislerindeki cihaz değil mi sırf bunun için yetkili servise götürüp ücretini verip bilgisayara bağlanmasını istedim arıza kaydı bulamadılar..Mekanik bir arıza olduğunu kompresyona girmediğini felan söylediler ve sonunda uzunca bir motor yenileme listesi sundular..
Benim aracımda 2007 mart çıkışlı GT bu sente atlamanın rastlandığı model maalesef..
Naman hocam sende yetkili servissin yanlış hatırlamıyorsam Turbo basınç değerlerini yetkili servisler ölçebiliyor mu eğer ölçemiyorsa bu değerlere nerede baktırabilirim Turbocularda olur mu bu iş için gerekli aletler..
Ayrıca bu silindilerin kompresyon değerleride ölçtürülüyormuş bunuda deneyecem olması gereken değerler nelerdir daha önce tecrübesi olan var mı?
*Ayrıca bu sabah özellikle sakin kullandım arabayı bir problem yaşamadım turbonun basıncı tam dolduğu zaman sanırım problem yaşıyorum dipgaz yaptığım zaman yani..Rölantideki titreme motorun sallanması devam ediyor ama...
O araca beklenen parça nedir acaba daha doğrusu ondaki esas arıza nedir?
Edit:Intercoolerdaki bir delik vb. bir sorun hava kaçırmaya yada turbonun dengesiz çalışmasına neden olur mu?
Naman hocam bu PPS cihazı peugeot yetkili servislerindeki cihaz değil mi sırf bunun için yetkili servise götürüp ücretini verip bilgisayara bağlanmasını istedim arıza kaydı bulamadılar..Mekanik bir arıza olduğunu kompresyona girmediğini felan söylediler ve sonunda uzunca bir motor yenileme listesi sundular..
Benim aracımda 2007 mart çıkışlı GT bu sente atlamanın rastlandığı model maalesef..
Naman hocam sende yetkili servissin yanlış hatırlamıyorsam Turbo basınç değerlerini yetkili servisler ölçebiliyor mu eğer ölçemiyorsa bu değerlere nerede baktırabilirim Turbocularda olur mu bu iş için gerekli aletler..
Ayrıca bu silindilerin kompresyon değerleride ölçtürülüyormuş bunuda deneyecem olması gereken değerler nelerdir daha önce tecrübesi olan var mı?
*Ayrıca bu sabah özellikle sakin kullandım arabayı bir problem yaşamadım turbonun basıncı tam dolduğu zaman sanırım problem yaşıyorum dipgaz yaptığım zaman yani..Rölantideki titreme motorun sallanması devam ediyor ama...
O araca beklenen parça nedir acaba daha doğrusu ondaki esas arıza nedir?
Edit:Intercoolerdaki bir delik vb. bir sorun hava kaçırmaya yada turbonun dengesiz çalışmasına neden olur mu?
Evet, o cihaz. Ve yine bu cihazla canlı yayın tüm değerleri okutabilirsin. Cihaz okuduğu değerin hemen altında olması gereken değeri de gösteriyor. Aradaki makas anlaşılıyor yani.
Rölantide sallanma olduğunu ya şimdi söylüyorsun ya da ben atlamışım :) Bujiler kontrol edildi mi? Ve de bobinler tabi.. Bence tüm bujileri değiştir. Bujilerin orjinal speclerinde olması çok önemli..
Aracın hikayesinde dediğim gibi basit bir turbo performans hatası vardı ve en önemlisi garantilik bir arıza idi. Ama çok popüler özel servis motora ciddi zararlar verdiğinden ve toplama sırasında çeşitli hatalar yapıldığından, yanlış şekilde yanlış maplerle deneme yanılmalarla zararın seviyesi tavan yaptırıldığından şu an motorun kendiyle uğraşmaktayız. Aracın vvt sini devre dışı bırakınca araba kendine gelir vaziyette. Bu, yanlış işlemlerin sonucu..
Öte yandan şu an parça değil bir tür know-how bekliyor. Çünkü bu araçla uğraşırken 6 pinli olması gereken bir kablonun 5 pinli olduğu farkedildi. Sipariş çektik gelen de 5 pinli geldi. Tüm tasarım kağıtlarında, elektrik şemalarında vb. 6'sı da kullanılan 6 pinli bir kablo gözüküyor. Almanya'ya ilettik onlar da 6pin dedi. Bnm kendi aracıma baktık EP6DT'li 308CC'ye baktık bizde de 5 pinli.. Fransa diyorki hayır 5 pinli.. Almanya diyorki ulan motoru biz yaptık; 6 pinli..
Anlaşmalarını bekliyoruz :D:D
Oksijen sondasıyla ilgili bir kablo olduğu aklımda kalmış, neyin kablosuydu tam olarak hatırlayamadım şimdi.
katakunti
26-11-2010, 15:59
Rölantide sallanma olduğunu ya şimdi söylüyorsun ya da ben atlamışım :) Bujiler kontrol edildi mi? Ve de bobinler tabi.. Bence tüm bujileri değiştir. Bujilerin orjinal speclerinde olması çok önemli..
Evet bujiler ve bobinler kontrol edildi problem yok bujileri orjinal ve yeni alındı..
Bu arkadaş oksijen sondası kablosuyla alakalı birşey yüzünden ve bunun yanlış tespit edilmesinden dolayı bu kadar uğraşıyor yani doğru mu anladım...
Problemlerden biri de bu evet.
Aracın hikayesinde dediğim gibi basit bir turbo performans hatası vardı ve en önemlisi garantilik bir arıza idi. Ama çok popüler özel servis motora ciddi zararlar verdiğinden ve toplama sırasında çeşitli hatalar yapıldığından, yanlış şekilde yanlış maplerle deneme yanılmalarla zararın seviyesi tavan yaptırıldığından şu an motorun kendiyle uğraşmaktayız. Aracın vvt sini devre dışı bırakınca araba kendine gelir vaziyette. Bu, yanlış işlemlerin sonucu..
Aslında tam oalrak öyle değil. O araç aşırı yakıt ve yağ tüketimine ek olarak performans düşüşünden dolayı o populer servise gitti. Onlarda kapağı kontrol edelim diye açıp sekmandı yataktı vs vs diye devam etmişler. Herşey bitip motor toplandıktan sonra performans düşmesinde herhangibir değişim olmadığı içinde sorunu araştırmaya başlamışlar. Avans sorunu olduğunu keşfettikleri zaman 'sahibininde rızası ile' avans haritasını değiştirip avans vermeye çalışmışlar. Çözüm olmayınca boost u arttırıp güç kaybını oradan telafi etmeye kalkmışlar. "Üstün fransız teknolojisine" sahip Pejonun ultra süper ECU su boost u range dışında görünce arıza lambasını yakıp p2263 ü vermeye başlamış. Sonrasını siz daha iyi biliyorsunuz zaten.. Allahtan avans verildiği durumda lamba bir şekilde sönüpte +14 derece avans verilmiş arabada overboost turbo basıncı ile bir taraflarını kırmamış. Tabi tamam kırmamış ama piston kolunu falan eğmişte olabilir.. Tamamen muamma..
Üstün fransız teknolojisi ile alman asıllı motordan ve hepsinden daha üstün Türk dehası birleşince böyle durumlar oluşabiliyor.. Tofaş rulez.. :)
İşin trajik kısmı o arabanın bu forum vasıtası ile alınmış olması. Arabayı satan şeref fukarası ve bu forumda üye olan kankası arabanın hiçbir hatası veya kusurunun olmadığını ifade etmesi ile şehirlerarası pazarlık edilip araba satın alındı. Ondan sonrası daha da içler acısı ama o kısmında arabanın yeni sahibininde ihmali olduğu için o konuya girmek istemiyorum.
Beni nedenmi ilgilendiriyor? O arabanın alınmasına ben vesile olmuştum. İlanını ben gördüm ve yıllardır arkadaşım olan birine "bak böyle bir araba var temiz diyorlar ilgileniyorsan bi bak istersen" demiştim.. Kalan süreçte ben işin içerisinde değilim ama genede arkadaşımın dolandırılmasında ilk çıkış noktası olarak kendimi sorumlu hissettiğim için rahatsızım. Bir daha da kendi arabam için bile olsa ön ayak olursam tospağa böceği olayım.
Antalyalogy
26-11-2010, 18:26
Araç hangi araç plakası nedir?Merak ettim..
Plaka işini gerekirse sahibi açıklar. O bana düşmez. Ancak geçen yıl Çanakkale'den satın alındı diyebilirim..
o araba en başında geldiğinde 130 hp idi zaten ilk alındığında, basit bir turbo arızası gibi değildi.
neyse tamir ediliyorsa hayırlısı olsun
5-6 pin olayını anlamadım şimdi fazla pin neyle ne arası bağlantı? :)
o araba en başında geldiğinde 130 hp idi zaten ilk alındığında, basit bir turbo arızası gibi değildi.
Olayı kısaca dinlemiştim burada da okumuş olduk ama
Araç geldiğinde 130 hp
Çıktığında 130 hp ya da neyse düşük güç problemi var
Çözüm önerisi olarak benzin ya da tiner önerilmiş
Bir yanlışlık yok mu bu işte?
valla o kadarını biliyorum ben
inşallah yapılır demekten fazlası düşmüyor bana
Aslında tam oalrak öyle değil. O araç aşırı yakıt ve yağ tüketimine ek olarak performans düşüşünden dolayı o populer servise gitti. Onlarda kapağı kontrol edelim diye açıp sekmandı yataktı vs vs diye devam etmişler. Herşey bitip motor toplandıktan sonra performans düşmesinde herhangibir değişim olmadığı içinde sorunu araştırmaya başlamışlar. Avans sorunu olduğunu keşfettikleri zaman 'sahibininde rızası ile' avans haritasını değiştirip avans vermeye çalışmışlar. Çözüm olmayınca boost u arttırıp güç kaybını oradan telafi etmeye kalkmışlar. "Üstün fransız teknolojisine" sahip Pejonun ultra süper ECU su boost u range dışında görünce arıza lambasını yakıp p2263 ü vermeye başlamış. Sonrasını siz daha iyi biliyorsunuz zaten.. Allahtan avans verildiği durumda lamba bir şekilde sönüpte +14 derece avans verilmiş arabada overboost turbo basıncı ile bir taraflarını kırmamış. Tabi tamam kırmamış ama piston kolunu falan eğmişte olabilir.. Tamamen muamma..
Üstün fransız teknolojisi ile alman asıllı motordan ve hepsinden daha üstün Türk dehası birleşince böyle durumlar oluşabiliyor.. Tofaş rulez.. :)
Hmm o zaman benim aklımda yanlış kalmış.. Bende "Herşey önce bir P2263 ile başladı" şeklinde kalmış.
Kaç bg üretiyor bilmiyorum ama araç sahibinin dediğine göre vvt yi sabite çevirince hiç olmadığı kadar iyi gittiği yönünde bir yorum getirdi ki o sırada arabayı o haliyle ben kullanıyordum, sağ koltuktan anladı.
Arabanın şu an tüm yazılımları BSI'ler dahil stock a çevrildi. Herhangi bir arıza lambası yakamıyoruz ki yakabilelim diye arabayı özellikle benle yolluyolar teste:D Öte yandan en son yine aklımda kalan diyim avans derecelerinde de bir anormallik yoktu. Turbo da basması gerektiği kadar basabiliyordu.
Ama şurası kesin vvt kısmı tamamen popüler servisin yaptığı muhtemelen dış işçiliğin hatası.. Yanıklar da aynen. vvt dişlisinin senkronu ile ilgili toplarken çok sık yapılan bir hata yapılmış. Bu bilgiyi de araç sahibi Güney Afrika forumlarından birinde buldu. Öte yandan Peugeot ve Popaş araç ile ilgilenmeye başladı tekrardan.. vvt iptalken alt devirler biraz geberik kalması kaydıyla araç çok rahat 180-190kms lere çıkabilir durumda.. Devamı da gelirdi elbet ama sıkışık trafikte sadece fark var mı testine çıkmıştık.
Çanakkale'li arkadaş ta bütün fantezilerini gerçekleştirmiş araçta. Korusun diye de bobinlerin üstüne nazar boncukları yapıştırmış :)
Son 10-15 gündür aracı pek takip edemediğimi de belirtmeliyim.
Kaç bg üretiyor bilmiyorum ama araç sahibinin dediğine göre vvt yi sabite çevirince hiç olmadığı kadar iyi gittiği yönünde bir yorum getirdi ki o sırada arabayı o haliyle ben kullanıyordum, sağ koltuktan anladı.
O arabanın sahibi manyak. Sağ koltukta oturup araba şu an şu kadar HP deyipte dyno da sonucunu küsuratına kadar bilen başka adam tanımıyorum. Ben olsam sizin yerinizde o konuda onunla iddiaya girmezdim.. En azından artık girmem.. :)
Konusuna çok hakim olduğu konusunda hemfikirim :)
katakunti
26-11-2010, 23:08
Ama şurası kesin vvt kısmı tamamen popüler servisin yaptığı muhtemelen dış işçiliğin hatası.. Yanıklar da aynen. vvt dişlisinin senkronu ile ilgili toplarken çok sık yapılan bir hata yapılmış. Bu bilgiyi de araç sahibi Güney Afrika forumlarından birinde buldu. Öte yandan Peugeot ve Popaş araç ile ilgilenmeye başladı tekrardan.. vvt iptalken alt devirler biraz geberik kalması kaydıyla araç çok rahat 180-190kms lere çıkabilir durumda.. Devamı da gelirdi elbet ama sıkışık trafikte sadece fark var mı testine çıkmıştık.
Hocam bu VVT dediğiniz ne oluyor acaba ?
Değişken sübap zamanlaması
Konusuna çok hakim olduğu konusunda hemfikirim :)
Konusu bu değilki. O senin bana PM ile sorduğun mühendislerden. Makine orjinli değil yani.. Bakma değme makine mühendisini cebinden çıkarttığına. Bildiği herşeyi benden öğrendiği için öyle.. :p (görünce selam söylersen sevinirim. Bayramda gelip elimi öpecekti ama libido ağır bastı.. :p )
Benim 10 küsur senelik arkadaşım/dostumdur. Severim keratayı.. :)
katakunti
28-11-2010, 08:08
Arkadaşlar dün topkapıda pps yazılımına bağlattım aracımı ve çıkan arıza çok zengin karışımdı ve arka sonda ( yanlış yazmadıysam) zengin yazıyordu..Buna karşılık Katalitik müşürü temizlendi aracın gidişi düzeldi...
Aracı turbocuya da gösterdim hava kaçırma sesiyle ilgili önemli birşey olmadığını bir hortumdan dolayı vida eksikliğinden vb. olabileceğini söyledi arabayı 1 gün bırakacam onlar kontrol edilecek..
Yalnız alt devirdeyken gaza dokunmayla araç bi afallıyor yani silkeleniyor gibi oluyor.
Gaz kelebeği sanki gazı ayarlayamıyor gibi geliyor bana sizin yorumlarınız nedir?
Rölantideki sallanma ve motorun sallanmasıyla ilgili sente atlamasından şüphelenildi o da kontrol edilecek..
katakunti
28-11-2010, 08:11
Arkadaşlar dün topkapıda pps yazılımına bağlattım aracımı ve çıkan arıza çok zengin karışımdı ve arka sonda ( yanlış yazmadıysam) zengin yazıyordu..Buna karşılık Katalitik müşürü temizlendi aracın gidişi düzeldi...
Aracı turbocuya da gösterdim hava kaçırma sesiyle ilgili önemli birşey olmadığını bir hortumdan dolayı vida eksikliğinden vb. olabileceğini söyledi arabayı 1 gün bırakacam onlar kontrol edilecek..
Yalnız alt devirdeyken (1000 ve 1500 devir gaza dokunmayla araç bi afallıyor yani silkeleniyor gibi oluyor.
Gaz kelebeği sanki gazı ayarlayamıyor gibi geliyor bana sizin yorumlarınız nedir?
@Naman hocam değişken sübap zamanlamasıyla ilgili bir problem olabilir mi?
Rölantideki sallanma ve motorun sallanmasıyla ilgili sente atlamasından şüphelenildi o da kontrol edilecek..
vvt ile ilgili sorun tamamen motorun toplanırken yanlış montajından kaynaklanıyor. Motora özel kronik bir arıza değil.
slowmotion
28-11-2010, 21:44
ohh be dünya varmış taş devri lastiklerimi sattım hankook v12 k110a geçtim. çarşamba gelecek. orj ölçü. geçici süreliğine 17 jant lastik taktım. hata/uyarı vermedi :D:D
hatta şunu diyim üstünde geçici olarak takmış olduğum 215/45 var sürtme yapmadı. markasıda syron mudur nedir. o bile pamuk gibi. araç içi tıkırtı testinde %50 başarı sağladım :D
karsiyakaliozi
29-11-2010, 09:14
ohh be dünya varmış taş devri lastiklerimi sattım hankook v12 k110a geçtim. çarşamba gelecek. orj ölçü. geçici süreliğine 17 jant lastik taktım. hata/uyarı vermedi :D:D
hatta şunu diyim üstünde geçici olarak takmış olduğum 215/45 var sürtme yapmadı. markasıda syron mudur nedir. o bile pamuk gibi. araç içi tıkırtı testinde %50 başarı sağladım :D
dostum fıyat nedır hankook larda bilgi verisen sevinirim
Antalyalogy
29-11-2010, 21:31
http://img183.imageshack.us/img183/1852/file0009vp9.jpg
Antalyalogy
29-11-2010, 22:24
http://etuners.gr/en/index.php?s=13&t=261
Antalyalogy
29-11-2010, 22:26
http://www.etuners.gr/forum/viewtopic.php?t=557&highlight=
Antalyalogy
29-11-2010, 22:29
http://www.etuners.gr/forum/viewtopic.php?t=558
34tb9544
29-11-2010, 22:43
http://etuners.gr/en/index.php?s=13&t=261
bu nasıl bı sey bıraz acıklarsan sewınırım bıg turbo stage 4 yazıyo acma ımkanının warmı merak ettım bole guzel yuklenebılıyomu araclarımız 207 gt sahıbıyım ama pek fazla bı sey hatta tamamen stok aracım stock otesı bı seyler yapmak ıstıyorum ama su arıza ısıgı yok mu yanıcak yanıcak elletme dıye olduruyolar benı bıraz bılgı werırısen 207 cahılıyım bıraz
bu nasıl bı sey bıraz acıklarsan sewınırım bıg turbo stange 4 yazıyo acma ımkanının warmı merak ettım bole guzel yuklenebılıyomu araclarımız 207 gt sahıbıyım ama pek fazla bı sey hatta tamamen stok aracım stock otesı bı seyler yapmak ıstıyorum ama su arıza ısıgı yok mu yanıcak yanıcak elletme dıye olduruyolar benı bıraz bılgı werırısen 207 cahılıyım bıraz
tam aradığın yerdesin; ama üşenerek olmaz bu işler; konu sabit; emin ol okuyarak arkadaşların yaşadığı sorunları da öğreneceksin ve bunun artısını da göreceksin...
dostum fıyat nedır hankook larda bilgi verisen sevinirim
4 x 175 TL.. Hankook K110 V12 Evo..
**Resim var burada**Bak Yukarıya**
Yanlış mı anlıyorum yoksa heriflerin stock araç ölçümünde araç 199 bg üretim 6,96'da 100'e mi çıkıyor?
Gerçi frenleri de anlamadım 37,5 metreden daha önce duruyor bence.. sanırım 1 soğuk 9 sıcak frenaj yapıp en uzununu yazdılar..
http://www.etuners.gr/forum/viewtopic.php?t=557&highlight=
Ben bunu çok ciddi düşünüyorum alt devirler ve gaz tepkileri açısından. Lakin eleman bir tek kasnak değiştirip gergi ayarı yapmış stock kayışa.. :S kayıştan emin olamadım.
VteC_MaNiaC
01-12-2010, 07:08
Bayramda Atinadaydım.. gece uzun sahil yolu kısmında yol alırken bi grup e-tuner geçti... 4 tane falan Corsa OPC 6 tane 207 yardıra yardıra motorlarla beraber gazlıolardı :) kulaklarınızı çınlattım valla :)
karsiyakaliozi
01-12-2010, 08:51
Ben bunu çok ciddi düşünüyorum alt devirler ve gaz tepkileri açısından. Lakin eleman bir tek kasnak değiştirip gergi ayarı yapmış stock kayışa.. :S kayıştan emin olamadım.
son suratde olumsuz etkisi hissedılır sanırım alt devırler bır sekılde canlandırılıyorda son sürati kaybetmek değermi sence yoksa bende dusunuyorum bunu
R53 MCS'te son süratte bi kayıp yaşamamıştık biz ama acaba kayıp yaşadık mı diye de bakmadık açıkçası.. Ama kayış sorunu yaşamıştık. İstanbul park'a çıktıydık arabayla 7-8 tur attık full performans.. Akşamına kayışın kırçıl kırçıl deforme olduğunu gördük.. kanallarından(diş) biri komple iptaldi..
Biraz bu beni düşündürüyor.. R53'teki de Alta'ydı..
karsiyakaliozi
01-12-2010, 14:32
o sıkıntılı olur bıraz akıl kayısda kalırsa işkence olur o iş
dün itibariyle. bujiler - debriaj set - yaglama bakımı yapılmıstır. debriajından ses gelenler silkeleme yapanlar bir an önce değişsin diyorum. benım debriaj bilyasınn b si bile kalmamıs. actıgımızda 5 parca cıktı bilya. bu sefer yag olarak motul 5-30 koyduk. 3 seferdir 0-30 koyuyorduk bu seferlik bunu denedim.
Yeni debriyajın hayırlı olsun :) Yeni kitlerde hiçbir sıkıntı yaşamazsın
Yeni debriyajın hayırlı olsun :) Yeni kitlerde hiçbir sıkıntı yaşamazsın
saol bro yarın roll yapabiliriz. denemiş olurum debriyaji :p
karsiyakaliozi
03-12-2010, 10:09
dün itibariyle. bujiler - debriaj set - yaglama bakımı yapılmıstır. debriajından ses gelenler silkeleme yapanlar bir an önce değişsin diyorum. benım debriaj bilyasınn b si bile kalmamıs. actıgımızda 5 parca cıktı bilya. bu sefer yag olarak motul 5-30 koyduk. 3 seferdir 0-30 koyuyorduk bu seferlik bunu denedim.
neden 5-30 koydun yag 0-30 varken yag sıcaklıgı ne seviyedeydı motor sıcaklıgı ne seviyedeydi dıkkat ettınmı ben de 5-30 koyuyorum 0-30 dusunuyorum debriaj malıyetı ne kadar tuttu oem mı taktın şimdilik sorular bu kadar :D
yusufaltintepe
03-12-2010, 10:56
arkadaşlar bende gt için 0-40 koydum bu bakımda sıkıntı olurmu acaba
karsiyakaliozi
03-12-2010, 11:19
sıkıntı olmaz bence 0/30 daha uygun bence
neden 5-30 koydun yag 0-30 varken yag sıcaklıgı ne seviyedeydı motor sıcaklıgı ne seviyedeydi dıkkat ettınmı ben de 5-30 koyuyorum 0-30 dusunuyorum debriaj malıyetı ne kadar tuttu oem mı taktın şimdilik sorular bu kadar :D
abi detayına hiç girmedimde 0-30 baya yaktırıyordu yagı. 5 ltre koyuyorum 9000 km de yaklasık 2 ltre yakıyordu. 5-30 denemek amaclı koydum km tutacagım. bakalım. debriyaj oem. valeo luuk karısımı bişi iki markadada aynı kitte yazıyordu orasını pek anlamadım.
bütün parca ve işçilik fiyatını yazıyım :)
debriyaj set oem : 280
4 buji oem : 70
aks keçeleri 2 adet: 30
yag 0-30 motul : 120
yag filtre ile benzin filtre : 25
volant taşlama : 45
fren direksiyon yag : 13
bütün işçilik: 200
yusufaltintepe
03-12-2010, 13:28
sıkıntı olmaz bence 0/30 daha uygun bence
artık birdahaki bakıma 0-30 koyarız sağolun
yusufaltintepe
03-12-2010, 13:30
arkadaşlar peki kışın açık hava filtresi kullanan varmı yoksa sizlerde kışın standart filtreyemi dönüyosunz
karsiyakaliozi
03-12-2010, 14:18
su cekme tahlıkesı olan bı yerde ıse kısın tehlıkelı olabılır o dısında sorun olmaz
yusufaltintepe
03-12-2010, 14:25
Tehlike mevcut o yüzden sordum riske girmeye gerek o zaman standart vaziyette takılalım :)
Olur Kesinlikle çok kullanmadan boşaltıp 5W30 veya 0W30 a geçilmeli..
yusufaltintepe
03-12-2010, 20:22
bidakka ya şimdi kafam karıştı biriniz olmaz biriniz olur diyo bende aracı çok iyi tanımadığım için bilgilerinize ihtiyacım var
Ne gibi sorunlar olur acaba. Daha ince yağ kullanırsa eksiltme ve yakma artar ama çokta fazla olmayan bir fark ile kalın yağda ben uzun vadede önemli bir sorun göremiyorum.
Ne gibi sorunlar olur acaba. Daha ince yağ kullanırsa eksiltme ve yakma artar ama çokta fazla olmayan bir fark ile kalın yağda ben uzun vadede önemli bir sorun göremiyorum.
kalın yag bızım araclara gelmıyor ne yazıkkı iteceklerden ses yapmaya baslıyor. yag pompasıyla alakalı bir sıkıntı var sanırım. iyi iş görmüyor. :o
arkadaşlar peki kışın açık hava filtresi kullanan varmı yoksa sizlerde kışın standart filtreyemi dönüyosunz
Bu pozisyondaki filtreyle gecen sene butun kisi gecirdim, bahar yagmurlarinda falan da sorun olmadi.. Sadece yogun yagmurda tam gaz yapmaktan kacinirdim.. Arada bir karda gazlamak zorunda oldugumda olmustu
http://i54.tinypic.com/1ik4.jpg
207KITCAR
04-12-2010, 09:45
ya su debriyaj kitine boşuna para veriyosunuz arkadaslar,3-5 bin sonra yine aynı olacak,yaptıgınız onca işçilik performans almak adına aldıgınız onca masraf yine tekere değil boşa gidicek.. yapılması gereken ilk sey bence bizim arabalarda bronz balata 40.000km dir sorunsuz kullanıyorum ve inanın 0 sorun ve 0 performans kaybı..
slowmotion
04-12-2010, 10:02
ya su debriyaj kitine boşuna para veriyosunuz arkadaslar,3-5 bin sonra yine aynı olacak,yaptıgınız onca işçilik performans almak adına aldıgınız onca masraf yine tekere değil boşa gidicek.. yapılması gereken ilk sey bence bizim arabalarda bronz balata 40.000km dir sorunsuz kullanıyorum ve inanın 0 sorun ve 0 performans kaybı..
haklısın dostum, bende değiştim baskıyı 10.000 km dir bir sorun yok.revizyon edilmiş. orjinali ile farklı şu an üstündeki...
bronz balata yaptırmak isteyenler için çıkan baskı-balatamı satıyorum. aklınızda bulunsun...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-peugeot-207-rc-baski-balata-29104290/detay
yusufaltintepe
04-12-2010, 10:02
Bu pozisyondaki filtreyle gecen sene butun kisi gecirdim, bahar yagmurlarinda falan da sorun olmadi.. Sadece yogun yagmurda tam gaz yapmaktan kacinirdim.. Arada bir karda gazlamak zorunda oldugumda olmustu
http://i54.tinypic.com/1ik4.jpg
filtrende arabanda bende tarık bir ara senin ile yüz yüze görüşelim :)
birde sen bu yaptırdığın aem filtreyi nasıl bağlıyodun
yusufaltintepe
04-12-2010, 10:04
şimdi arkadaşlar 0.40 a devam edeyimmi yoksa 0.30 mı döneyim ne dersiniz yağı 2 gün önce değiştirdim işin kötüsü :D
slowmotion
04-12-2010, 10:08
şimdi arkadaşlar 0.40 a devam edeyimmi yoksa 0.30 mı döneyim ne dersiniz yağı 2 gün önce değiştirdim işin kötüsü :D
servise 3 kere yağ değişimi için gittim. 1000- 10000- 20000de 3ündede 5w30 koydular. 1gr yağ eksiltme yok.artık bakmaktan sıkıldım. nasıl olsa aynı yerdedir:D
yusufaltintepe
04-12-2010, 10:29
5.30 mu koyalım peki marka ne olsun castrol iyimidir
İstanbul'da yanlışlıkla koydular 5W40 yazın.. Direk güçten düşüyor ve egsozdan duman atıyor..
Revize olan kitle 35bin km deyim tık yok.. Fabrika çıkışlı kit 2 kere güncellendi.. Bendeki en sondan bir önceki kit..
Çok soğuk havalarda (eksili dereceler) tam performans derdin yoksa 5W30 iyidir bence.. Aşırı soğuklarda da yürüyeceğim diyorsan 0W30.. Castrol hiç kullanmadım ama iyidir herhalde..
filtrende arabanda bende tarık bir ara senin ile yüz yüze görüşelim :)
birde sen bu yaptırdığın aem filtreyi nasıl bağlıyodun
Bu filtre arac uzerinden cikartilmis mi :eek: Yerine ne koymuslar merak ettim.. :soru:
Silikon parcalarla baglayip kelepcelemistim ben
RED'i bazen cok ozluyorum, goruselim :)
servise 3 kere yağ değişimi için gittim. 1000- 10000- 20000de 3ündede 5w30 koydular. 1gr yağ eksiltme yok.artık bakmaktan sıkıldım. Nasıl olsa aynı yerdedir:d
kanka inanmam :d
Revize olan kitle 35bin km deyim tık yok.. Fabrika çıkışlı kit 2 kere güncellendi.. Bendeki en sondan bir önceki kit..
fabrika cıkıs kit 54 bin gitti bilyam dagılmasaydı dahada giderdi diye düşünüyorum. bu en son güncellenen kit bakalım kac km göturecek. :)
motul :icon_tup:
slowmotion
04-12-2010, 22:33
kanka inanmam :d
neye inanmazsın dostum anlamadım :D
fabrika cıkıs kit 54 bin gitti bilyam dagılmasaydı dahada giderdi diye düşünüyorum. bu en son güncellenen kit bakalım kac km göturecek. :)
54bin süper gitmişsin benimki 10binde cortladı ama bilye sağlamdı.
motul :icon_tup:
garantisi bitince kafamda 2 yağ var. 1.si mobil 1, 2.si castrol edge
slowmotion
04-12-2010, 22:50
arkadaşlar sizlerle 1kaç detay paylaşacağım :D jant lastikle alakalı merakınızı gideriyorum :D
lastiklerim geldi. hankook evo v12 k110 205/45/17 orj ebat gayet mutluyum :)
bizim ev yolu parke, araç içinden ufak tefek cızırtıların %50 si hatta fazlası gitti. çukurlardan yumuşak geçiyor. sarmasıda doğal olarak biraz azaldı. ama virajlarda denemedim. hem lastik yeni, üzerindeki koruma mumu erimedi. hem oturmadığı için balansa götürmedim. ilk izlenimlerim tahmin ettiğim gibi olumlu. ilerleyen günlerde yağmur viraj soğuk havalarda deneyimlerimi yazarım...
biraz sorunlu olduğum için yanımda tartı ile gittim :):) sadece jant, sensör ve sibop üzerinde 9,5kg geldi. sadece lastik 9kg geldi. doğal olarak 2.si 18,5kg geldi...
bu arada bizim araçlara 16' oluyor. servis imkansız olmaz!! demişti(çok bilmişler) üzerinde 16" 307 jantı taktırdım ve 1-2 tur çevirdik. bildiğiniz dönüyor :D hemde kalipere balansın kurşunu değmiyor :) yani demir jant ve slick lastik projemi yaza halledeceğim. olmaz diyen bilmiş servise selamlar olsun :)
buda resimler...
http://i.imgur.com/EboOg.jpg (http://imgur.com/EboOg)
http://i.imgur.com/exBZw.jpg (http://imgur.com/exBZw)
http://i.imgur.com/Fco4Z.jpg (http://imgur.com/Fco4Z)
http://i.imgur.com/HhQry.jpg (http://imgur.com/HhQry)
http://i.imgur.com/gOrgR.jpg (http://imgur.com/gOrgR)
http://i.imgur.com/PgGjy.jpg (http://imgur.com/PgGjy)
.::EmrE::.
04-12-2010, 23:32
Arkadaşlar yeni konu açmamak için buraya sormayı uygun gördüm.
1.6 THP 156bg otomatik RCZ içn ne yapılabilir? Map yapıldıgında 200lükler ile aynı değeri mi alıyor? Şanzıman vs nasıldır bilgisi olan? :)
Arkadaşlar yeni konu açmamak için buraya sormayı uygun gördüm.
1.6 THP 156bg otomatik RCZ içn ne yapılabilir? Map yapıldıgında 200lükler ile aynı değeri mi alıyor? Şanzıman vs nasıldır bilgisi olan? :)
200'luk olanlar 2.0 degil mi yahu :)
neye inanmazsın dostum anlamadım :D
54bin süper gitmişsin benimki 10binde cortladı ama bilye sağlamdı.
garantisi bitince kafamda 2 yağ var. 1.si mobil 1, 2.si castrol edge
motul aynı para diğerleri ile castrole girme hiç ben denedim. mobili bilmiyorum :icon_tup:
200'luk olanlar 2.0 degil mi yahu :)
1.6 200 hp tarık :D
16" jantların bir kısmı öne takıldığında kalipere sürtüyor ..
RCZ'in 156'lığına map yapan var ancak dikkat edilmesi gereken otomatik ile manuelinin farklı maplere sahip olduğu.. Yani PPS'in veritabanında farklı mapler var stock olarak. Öte yandan güçlendirme yapılırken şanzımanın max. tork değerini aşmamak lazım, kaç olduğunu bilmiyorum.
RCZ'lerin sadece dizeli 2.0 lt.. O da TR'ye gelmiyor fiyatı 100bin i bulduğu için..
Bugün kendi aracımda en yüksek süratimi gördüm kadranda.. Yaklaşık 10-12 sn kadar bu süratte kaldım. RC'ye güç arttırma arayışlarına başlamama sebep olan Octavia'nın tırın tırın beni geçtiği bayır aşağı otoyolda kadranda 242 gibi bir sürat gördüm net okusun diye cruise a okuttum.. Tabi bu yol oldukça eğimli bir yol ve önümde giden M5'in boşluğunda görebiidim.. Normalde aynı yolda gördüğüm en yüksek sürat 230-235 arası oluyor.. M5 tanıdık özellikle denemek için yaptık.. Klima kapalı.
FlyingFinish
05-12-2010, 12:15
Arkadaşlar track day kullanımı için set olarak lastik ( road legal slick) arıyorum. r888, z212, advan a048r gibi lastikler olabilir. Tanıdığınız getiren birileri var mı? Ağustos ayında bir çok yeri aramıştım. Bazıları seneye falan dedi. Bende michelin slick takmıştım. Şimdi hem yol hem pist için ( sök tak la uğraşmak istemiyorum) birşeyler arıyorum. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
yusufaltintepe
05-12-2010, 14:02
Bu filtre arac uzerinden cikartilmis mi :eek: Yerine ne koymuslar merak ettim.. :soru:
Silikon parcalarla baglayip kelepcelemistim ben
RED'i bazen cok ozluyorum, goruselim :)
ayne şuan sökülü yerine orjinale dönüş yapılmış bende öyle devam ediyorum en kısa zamanda görüşelim telini bana pm atarsan sevinirim tarık ;)
arkadaşlar yağ olarak şimdi 5w30 motul koyuduruyorum son karar değilmi gitti 5 lt 0.40 haybeye para verdik valla gerçi denyoluk ustada anlaması lazımdı neyse :(
yusufaltintepe
05-12-2010, 14:03
kardeşim bugun park sensörünün ekranda gözüktüğünü ama sesli ikaz vermediği söyledi ayrıca emniyet kemeri ikazıda zorla çalıyomuş neden olabilir fikri olan varmı acaba
ayne şuan sökülü yerine orjinale dönüş yapılmış bende öyle devam ediyorum en kısa zamanda görüşelim telini bana pm atarsan sevinirim tarık ;)
arkadaşlar yağ olarak şimdi 5w30 motul koyuduruyorum son karar değilmi gitti 5 lt 0.40 haybeye para verdik valla gerçi denyoluk ustada anlaması lazımdı neyse :(
pm'le gonderiyorum
kardeşim bugun park sensörünün ekranda gözüktüğünü ama sesli ikaz vermediği söyledi ayrıca emniyet kemeri ikazıda zorla çalıyomuş neden olabilir fikri olan varmı acaba
Yarina duzelir buyuk ihtimalle :) Gecici ufak tefek elektronik arizalara benziyor.. Klasik Peco :D
yusufaltintepe
05-12-2010, 21:19
inşallah düzelir tarık :)
gt için qtp cut out sistemmi iyi olur ve güzel bi ses verir yoksa komple düz boru sonada hks hi power mı? 2. el bi hks bulsam 350ye falan komple düz boru bana nekadara gelir ? qtp fiyatları nedir? performans açısından farkları ne olur? yardımlarınız için şimdidden teşekkürler..
gt için qtp cut out sistemmi iyi olur ve güzel bi ses verir yoksa komple düz boru sonada hks hi power mı? 2. el bi hks bulsam 350ye falan komple düz boru bana nekadara gelir ? qtp fiyatları nedir? performans açısından farkları ne olur? yardımlarınız için şimdidden teşekkürler..
Son susturucusuz duz boruyla bence cok kotu ses cikiyor, denedim.. Komple duz boru + HKS 76mm hi-powerla harika ses var, kat iptaliyle cok daha guzel ve biraz daha yuksek oluyor.. ;)
qtp 350 dolar civari diye hatirliyorum gecen hafta iskenderle konusurken..
surekli cevirmeye girmek zorunda kalmiyorsan vana falan gerek yok duz boru cek gitsin
Son susturucusuz duz boruyla bence cok kotu ses cikiyor, denedim.. Komple duz boru + HKS 76mm hi-powerla harika ses var, kat iptaliyle cok daha guzel ve biraz daha yuksek oluyor.. ;)
qtp 350 dolar civari diye hatirliyorum gecen hafta iskenderle konusurken..
surekli cevirmeye girmek zorunda kalmiyorsan vana falan gerek yok duz boru cek gitsin
yok abi mersinde çevirme yerleri bellidir yolda anons edip durdurmadığı sürece kolay kolay girmem. aynen düz boru yaparsam zaten kat iptalide olucak. borular kaç mm olucak? birde sana nekadar mal olmuştu. sende yapmışmıydın aynı sistemi ses videosu fln yok dimi?
slowmotion
05-12-2010, 21:39
cat iptal edersen yanıltıcı koyman lazım, oda bazen söndürüyor bazen söndürmüyor. ses olarak son susturucu hks, qtp den daha iyi ses verir
yok abi mersinde çevirme yerleri bellidir yolda anons edip durdurmadığı sürece kolay kolay girmem. aynen düz boru yaparsam zaten kat iptalide olucak. borular kaç mm olucak? birde sana nekadar mal olmuştu. sende yapmışmıydın aynı sistemi ses videosu fln yok dimi?
orijinali zaten 55 mi 57mm mi ne, 60'lik cek sen :)
Ben Dodo'dan aldigimda vardi borular uzerinde, Iskender yapimi, maliyeti bilmiyorum.. ama kat'i ben iptal ettirdigimde 200 lira bayilmistim :) isciligi epey zor oldugu icin..
yaniltici kullandik, 6 ayda 2 kere yandi 2'sinde de ertesi gune bir sey kalmadi..zaten performansi vs. engellemiyordu :icon_tup:
ornek videoda kat iptal, 60lik duz boru, sonda magnex oval uclu son susturucu vardi
Sx-coEulWvM
ben bunlari onceki sayfalarda da en az 5 kere yazdim sanki :D ( sozum sana degil de, bu tip seyleri toparlasak harika olacak :) )
6 ayda 2 kere hiçbişe ya yaksın gidişten kesmediği sürece. hiç fiyat bilen yokmu yardımm? bide temiz hks bulma işi çıktı şimdi:)
6 ayda 2 kere hiçbişe ya yaksın gidişten kesmediği sürece. hiç fiyat bilen yokmu yardımm? bide temiz hks bulma işi çıktı şimdi:)
Iskender garanti vermeden yapti bunu ama, surekli yakanlar da vardi hic yakmayanlar da :D sans biraz :icon_tup:
Adana'da Suayp yapiyormus vanali sistem ona bir sor :D
slowmotion
05-12-2010, 21:57
Iskender garanti vermeden yapti bunu ama, surekli yakanlar da vardi hic yakmayanlar da :D sans biraz :icon_tup:
Adana'da Suayp yapiyormus vanali sistem ona bir sor :D
şuaip sistem girer :D 1500 tl :D
yaa indiririm ben onu şuap abi sever beni:) ama şahin gibi mahalle arasında sessiz sessiz gidip birden egzos mu acıcam:) çukurovadaki tüm şahinler böyle. öyle bi moda girmek istemiyorum:) şu 60 lık borularla nekadara patlar bana bi fiyat bilsem ona göre ayarlicam kendimi. birde adana project 01 e yaptırırım gibi..
slowmotion
05-12-2010, 22:32
project eksoz işlerine bakmaz, yanındaki alew eksoz bakar... fikret abi temiz işçiliği varmış...
project eksoz işlerine bakmaz, yanındaki alew eksoz bakar... fikret abi temiz işçiliği varmış...
aynen işte yanyana alev egzos adı aklıma gelmedi diye öyle yazdım. yaptıkları aracları biliyorum ondan dolayı orda yaptırmak istiyorum
Diagbox keygen i arıyorum duyrulur..
karsiyakaliozi
06-12-2010, 07:25
motul da fiyat ne kadar dostum
yusufaltintepe
06-12-2010, 10:06
henüz almadım ama değiştirdiğimde fiyat yazarım
karsiyakaliozi
06-12-2010, 12:44
arkadaslar pirelli kulalannlar fiyatlarını yazabilirmi ne cıvarda pirelli fiyatları
yusufaltintepe
06-12-2010, 13:07
arkadaşlar servis için maslak data pejo nasıldır acaba bir arkadaş orayı tavsiye etti
5 litre 120 tl. :icon_tup:
gt için yokmu en iyi şekilde olucak bi egzos fikri?
meLaNchoLic
07-12-2010, 17:38
çift çıkışlı güzel bi remus olabilir... yada remus hardline silencer lı güzel olabilir... 306 da remus hardline kullanıyodum kat komple 51lik borudan sonra sti gibi gürüldemeye başlamıştı :D
sona hks hi power takıcam son susturucu hariç düz boru 60 mm mi olucak yoksa orta susturucuyu iptal edip katalitiği iptal edip orinal borularlamı kalsa iyi.. yoksa qtp mi yaptırsam.. vb işte fikri değilde bilgisi olanlardan yardım istiyorum..
sona hks hi power takıcam son susturucu hariç düz boru 60 mm mi olucak yoksa orta susturucuyu iptal edip katalitiği iptal edip orinal borularlamı kalsa iyi.. yoksa qtp mi yaptırsam.. vb işte fikri değilde bilgisi olanlardan yardım istiyorum..
suan ortayı iptal edip son susturucuyuda hks hi power güzel olur fazla ses istemiyorsan ama yınede bu sekılde tatmın edıcı olur. ses istiyorsanda kati ipttal edip devam edebilirsin.:icon_tup:
ses istiyorum.. orta susturucu ve katı iptal edersem kendi borularıyla yeterli olurmu? performans vb sıkma olmaz dimi. sadece ses için yapmıyorum yani yanlış anlaşılmasın ama seste istiyorum
ses istiyorum.. orta susturucu ve katı iptal edersem kendi borularıyla yeterli olurmu?
başka birssey yapmayacaksan olur. filtrede takıp devam edersin
aynen motoru kurcalamicam..
slowmotion
07-12-2010, 20:13
gt için yokmu en iyi şekilde olucak bi egzos fikri?
istersen borla son susturucu var 2. el temiz. hks gibi büyük ağız tek çıkışlı 350tl dostum...
çift kare çıkış remusta var oda 350tl...
çok saol hi power yada yanık uç greddy istiyorum yinede aklımda olsun..
orijinal borular dar degil zaten o da yeterli olur, ilerde maddi rahatligin olunca 60lik borularla degistirirsin
Herkese selamlar;
Aracı servise sokacaktım hatırlarsanız, neyse girdi servise, zincir gergisi değişti, sabahları ve hatta artık motor sıcakken bile çıkardığı sesler çözüldü fakat sol önden gelen sesi çözemedik. Debriyaja, kulaklara bakıp iyi dediler, amortisör mü patlak acaba anlamadım; teste çıktık işlemler bittikten sonra, parke taşlı yola girdik, doğru dürüst ses yapmadı, 1 gün sonra başladı yine takırdamaya, kısa kesik yol bozukluklarında, hatta uyandırma için çizilmiş olan kalın çizgilerde bile takırdıyor sol ön taraf...??
beyler 207tr sistesinin düzenlemiş oldugu bi b uluşma var 207 kullanıcısı olarak sizleride aramızda görmek isteriz
biraz dügün davetiyesi gibi oldu ama neyse :-))))
http://www.207tr.com/index.php/topic,4192.75.html
slowmotion
09-12-2010, 09:06
Herkese selamlar;
Aracı servise sokacaktım hatırlarsanız, neyse girdi servise, zincir gergisi değişti, sabahları ve hatta artık motor sıcakken bile çıkardığı sesler çözüldü fakat sol önden gelen sesi çözemedik. Debriyaja, kulaklara bakıp iyi dediler, amortisör mü patlak acaba anlamadım; teste çıktık işlemler bittikten sonra, parke taşlı yola girdik, doğru dürüst ses yapmadı, 1 gün sonra başladı yine takırdamaya, kısa kesik yol bozukluklarında, hatta uyandırma için çizilmiş olan kalın çizgilerde bile takırdıyor sol ön taraf...??
bu ses inceden bendede geliyor. sol amortisör sol tabla değişti sorun çözüldü. ama yine gelmeye başladı. direksiyonu tam kırıp bozuk yolda haraket edince net olarak geliyor lık lık diye ses...
bu ses inceden bendede geliyor. sol amortisör sol tabla değişti sorun çözüldü. ama yine gelmeye başladı. direksiyonu tam kırıp bozuk yolda haraket edince net olarak geliyor lık lık diye ses...
Evet aynen budur, giderek batmaya başladı bana, çözümü olmalı diye düşünüyorum...
Ses konusunda burdan yardımcı olmak zor..
Bu arada son yakıt zammından sonra sanıyorum stock a dönücem.. Garaj arabası modeli bana pek uymadığından bu aracımla km yapıyorum. Ancak 4 TL yi aşan yakıta vereceğim paraya acırım arkadaş..
karsiyakaliozi
09-12-2010, 09:51
deniz mail atım sana gelmedımı
Bi fıkra geldi ama sanırım onu demiyorsun?
karsiyakaliozi
09-12-2010, 10:40
yok pm atarım burdan
selam arkadaşlar bende rc ci oldum ama 206 :) bu arac ıle ılgılı benımle paylasıcagınız bılgıler,oneriler hepsine açıgım..tşk..
hayırlu uğurlu olsun.. kazasız cezasız binmeniz dileğiyle.
selam arkadaşlar bende rc ci oldum ama 206 :) bu arac ıle ılgılı benımle paylasıcagınız bılgıler,oneriler hepsine açıgım..tşk..
cok özel bi araba almışsın gerçekten.. rckid nickli mustafa kardeşimizle irtibata gir mutlaka :) canını aldı o herşeyini biliyo :)
istanbul yollarında 286 hp lık rc var :D adam yapmıs s plaka füme :D
Antalyalogy
11-12-2010, 16:10
Nerden biliyorsun 286 yı ? :D:D:D
yusufaltintepe
11-12-2010, 16:12
gt de alınacak ( sağlıklı ) max güç ve specler nelerdir arkadaşlar
Nerden biliyorsun 286 yı ? :D:D:D
gecen barbarosa gittim o söyledi :D sendemı biliyorsun yoksam :D
GT'nin bana göre stabili 300 Nm tork ile 195 bg civarıdır..
Bu arada EP6CDT (156bg 1.6 THP) motorla beraber sunulan yeni 6 ileri otm. şanzıman max 260Nm tork a dayanıyor.. Specleri geldi elime RCZ'çi arkadaşlara duyurulur.. manueli 400Nm idi sanırım aklımda kaldığıyla..
katakunti
12-12-2010, 11:25
Evet arkadaşlar aracımdaki bütün sorunların kaynağı senteymiş ayarlandı ve bütün sorunlar ortadan kalktı ne rölantide sallanma ne tekleme hiçbirşey kalmadı yağ gibi gidiyor artık :)
Hava kaçırmanın sebebi ise dumpvalve da sarı bir körük var ondaki yıpranmadan dolayı hava kaçırıyormuş dumpvalve alınarak o da çözüldü çok şükür..
Turbonun gidip gelmesindeki sıkıntıyıda katalitik müşürünün temizlenmesiyle çözdük..
Şu 3 işlem ile araba eski sorunsuz haline döndü yardımcı olanlara teşekkürler..
Yalnız benim anlamadığım nokta sanayideki x bir usta senteden diye teşhis koyuyor direk ama peugeot yetkili servisinde araba 3 gün kalıyor bilgisayarlara bağlanıyor vede komple motor fiyatı çıkarılıyor..Enteresan bir durum..
GT'nin bana göre stabili 300 Nm tork ile 195 bg civarıdır..
Bu arada EP6CDT (156bg 1.6 THP) motorla beraber sunulan yeni 6 ileri otm. şanzıman max 260Nm tork a dayanıyor.. Specleri geldi elime RCZ'çi arkadaşlara duyurulur.. manueli 400Nm idi sanırım aklımda kaldığıyla..
Manuel şanzımanın kodu nedir?
verilen specler ne kadar gerçekçi bir de?
std BE4 ün 500+nm kaldırdığı ortada
Hangi kodu?
Spec'ler üreticinin kendi verdiği specler..
Dediğim gibi otomatik şanzımandan bahsediyorum. AT6 olarak lanse ediliyor sanırım broşürlerde..
Evet arkadaşlar aracımdaki bütün sorunların kaynağı senteymiş ayarlandı ve bütün sorunlar ortadan kalktı ne rölantide sallanma ne tekleme hiçbirşey kalmadı yağ gibi gidiyor artık :)
Hava kaçırmanın sebebi ise dumpvalve da sarı bir körük var ondaki yıpranmadan dolayı hava kaçırıyormuş dumpvalve alınarak o da çözüldü çok şükür..
Turbonun gidip gelmesindeki sıkıntıyıda katalitik müşürünün temizlenmesiyle çözdük..
Şu 3 işlem ile araba eski sorunsuz haline döndü yardımcı olanlara teşekkürler..
Yalnız benim anlamadığım nokta sanayideki x bir usta senteden diye teşhis koyuyor direk ama peugeot yetkili servisinde araba 3 gün kalıyor bilgisayarlara bağlanıyor vede komple motor fiyatı çıkarılıyor..Enteresan bir durum..
Hangi servis bu?
Bir de dumpvalve aldık derken herhalde PSA'nın ki değil zira tek olarak satılmıyor
Geçmiş olsun
katakunti
12-12-2010, 16:58
Hangi servis bu?
Bir de dumpvalve aldık derken herhalde PSA'nın ki değil zira tek olarak satılmıyor
Geçmiş olsun
Teşekkürler servis berkeydi..Dumpvalve ise psa değil doğrudur..
firat_07
12-12-2010, 20:37
arkadaşlar bende RC almayı düşünüyorum RC ile RC lemans arasındaki farklar nelerdir detayları paylaşırsanız sevinirim
arkadaşlar bende RC almayı düşünüyorum RC ile RC lemans arasındaki farklar nelerdir detayları paylaşırsanız sevinirim
2 serit 2 metal plaka baska bir sey yok
firat_07
12-12-2010, 21:29
jbl hifi felan lemanstadamı opsiyonel
FlyingFinish
12-12-2010, 21:37
:) 2 metal plakayı anlamadım yanlız..
Farklar, kişiye göre önemi değişsede; lm de stepne ince, ışığa duyarlı ayna yok, cd changer yok, cam tavan, alarm, jbl opsiyonları yok, yedek anahtarı kumandalı değil.
firat_07
12-12-2010, 21:39
Farklar, kişiye göre önemi değişsede; lm de stepne ince, ışığa duyarlı ayna yok, cd changer yok, cam tavan, alarm, jbl opsiyonları yok, yedek anahtarı kumandalı değil.
ozaman lemansı ne amaçla çıkardılar ne artısı var anlamadım valla
Le Mans özel seridir.. Dünyada 2000 tane olup Türkiye'de rastgele 50 tanesi bulunmaktadır. 2000 araçtan kaçıncısı olduğu direksiyona basılıdır. Dünyada 3 motor(175 ve 150 THP + 110 HDi) ve siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği bulunurken, Türkiye'dekilerin hepsi beyaz 175THP'dir.
- Görünüş olarak Le Mans'da kaputtan tavan sonuna kadar siyah çerçeveli kırmızı kalın şeritler ve kapılarda Peugeot Sport aslan logoları bulunur. İç mekanda da mat krom efektli çerçeve kaplamalar kullanılmıştır. Normal RC'de bu çerçeveler '+' puantiyelidir
- Le Mans'da herhangi bir opsiyon yoktur, tek tiptir.
- Teknik veriler boş ağırlık haricinde normal RC ile birebir aynıdır.
- Le Mans'da, normal RC'de standart olan; Lastik basınç sensörü, kararan iç dikiz, konsolda 5'li CD-Changer, Türkçe menüler(sonradan yüklenebilir olması lazım) yok. 1-2 birşeyi daha eksikti hatırlayamadım şimdi.
- Tek tip olduğundan Alarm+superkilit, Cam tavan, JBL ve Bluetooth gibi seçeneklileri zaten yok.
Yedek Anahtar normal RC'lerin bir kısmında da uzaktan kumandalı değil...
Sonra sıkıntı olmasın :)
ozaman lemansı ne amaçla çıkardılar ne artısı var anlamadım valla
Daha hafif :D
firat_07
12-12-2010, 22:02
Daha hafif :D
yav typeR alalım derken RC ye takıldım hafif oldugu kesin zaten ıvır zıvırları koymamışlar
olanların yanında olmayanlar hiçbir şey :)
RC genel olarak yine çok dolu..
FlyingFinish
12-12-2010, 22:14
Le Mans özel seridir.. Dünyada 2000 tane olup Türkiye'de rastgele 50 tanesi bulunmaktadır. 2000 araçtan kaçıncısı olduğu direksiyona basılıdır. Dünyada 3 motor(175 ve 150 THP + 110 HDi) ve siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği bulunurken, Türkiye'dekilerin hepsi beyaz 175THP'dir.
- Görünüş olarak Le Mans'da kaputtan tavan sonuna kadar siyah çerçeveli kırmızı kalın şeritler ve kapılarda Peugeot Sport aslan logoları bulunur. İç mekanda da mat krom efektli çerçeve kaplamalar kullanılmıştır. Normal RC'de bu çerçeveler '+' puantiyelidir
- Le Mans'da herhangi bir opsiyon yoktur, tek tiptir.
- Teknik veriler boş ağırlık haricinde normal RC ile birebir aynıdır.
- Le Mans'da, normal RC'de standart olan; Lastik basınç sensörü, kararan iç dikiz, konsolda 5'li CD-Changer, Türkçe menüler(sonradan yüklenebilir olması lazım) yok. 1-2 birşeyi daha eksikti hatırlayamadım şimdi.
- Tek tip olduğundan Alarm+superkilit, Cam tavan, JBL ve Bluetooth gibi seçeneklileri zaten yok.
Acaba 3 motorizasyonda sayı dağılımı nasıl? Kaçar tane ?? lastik basıncı unutmuşum. Deniz stepne tam boy değil bide..
firat_07
12-12-2010, 22:20
benim anladıgım kadarıyla tamamen performansa yönelik düşünmüşler hafifletme açısında stepmede ince olması o sebebten sanırım
Manuel şanzımanın kodu nedir?
verilen specler ne kadar gerçekçi bir de?
std BE4 ün 500+nm kaldırdığı ortada
ML6C dir sanmıyorum başka yeni 6 ileri manuel üretmiş olsunlar. 407'nin TR de pek bulunmayan şanzımanı.
slowmotion
12-12-2010, 23:07
arkadaşlar gt de stepne olarak normal jant varken bende ince stepne var. sizdeki durum ne? ben kantara çıktım. 1240kg geldi. ağırlık olarak lastik basınç sensörü, kararan ayna 5li cd changer kaç kg ederki? 10kg etmez bile. benim araçtada renk dışında opsiyon yok
: ayrıca yedek anahtarda sustalı değil. bu konu konuşulmuştu. yedek anahtarı sustalı olan arkadaşlarda vardı galiba...
slowmotion
12-12-2010, 23:10
benim anladıgım kadarıyla tamamen performansa yönelik düşünmüşler hafifletme açısında stepmede ince olması o sebebten sanırım
galiba araçtan araca fark var, benim araç lm değil ama ince stepne var. fiyat olarak kaça kadar rc düşünüyorsun?
firat_07
12-12-2010, 23:25
lemans buldum kardeşim yarın ona bakıtıcam
aynısını ben de duydum valla; yapmış adamlar; helal olsun ...
yusufaltintepe
12-12-2010, 23:56
donanım olarak o zaman gt nin ezici bir üstünlüğü var
slowmotion
13-12-2010, 00:16
donanım olarak o zaman gt nin ezici bir üstünlüğü var
Dostum cam tavan ve stepne disinda rcden fazlasi yok. bence rc nin en belirgin ozelligi koltuklari ve alttakimi... bu arada rc nin cam tavanlisida var
O koltuklar çok fena ya :D Normal kemere uzanamıyorsun tak üstüne yarış kemerlerini, uğraşma 3 noktayla diyor :D Üstteki aracın sahibine duyurulur.
Acaba 3 motorizasyonda sayı dağılımı nasıl? Kaçar tane ?? lastik basıncı unutmuşum. Deniz stepne tam boy değil bide..
500 Beyaz RC (TR)
500 Siyah RC
250 Beyaz GT
250 Siyah GT
250 Beyaz HDi 110
250 Siyah HDi 110
şeklindeydi sanırım.
Stepne durumu Le Mans'lar hariç aracın satış zamanına göre değişebiliyor.. Kimi RC'de dolma lastik var kimisinde harbi lastik+sac jant var.. O yüzden broşürlere POPAŞ her an herşyi yapabilir bu hakkını özenle saklar ibaresi koyuyor :)
Bir aralar 206'lar 13" jant gelmişti millete jant takıp durduyduk katalogta en ufak 14 diyordu :D
Yok ben biraz espri amacıyla söyledim. RC Le Mans'ın hedefi görsel ve özel hissettirme(50 araçtan 1'i olmak).
arkadaşlar gt de stepne olarak normal jant varken bende ince stepne var. sizdeki durum ne? ben kantara çıktım. 1240kg geldi. ağırlık olarak lastik basınç sensörü, kararan ayna 5li cd changer kaç kg ederki? 10kg etmez bile. benim araçtada renk dışında opsiyon yok
: ayrıca yedek anahtarda sustalı değil. bu konu konuşulmuştu. yedek anahtarı sustalı olan arkadaşlarda vardı galiba...
Bende tüm anahtarlar sustalı mesela.. Hoş sustasızlar da sustalı yapılabiliyor.. Sonuçta bir araca 4 anahtar tanımlanabiliyor.
Sanırım asıl bnm kantara çıkmam lazım. Zannediyorum aramızda tüm opsiyonlara sahip olan bir tek ben varım..
galiba araçtan araca fark var, benim araç lm değil ama ince stepne var. fiyat olarak kaça kadar rc düşünüyorsun?
Bu Peugeot Türkiye'de tüm araçlar için geçerli.. ufak tefek ayarlamalar hep yapılıyor fiyat sabit kalsın veya düşsün diye..
Dostum cam tavan ve stepne disinda rcden fazlasi yok. bence rc nin en belirgin ozelligi koltuklari ve alttakimi... bu arada rc nin cam tavanlisida var
+SSP
ML6C dir sanmıyorum başka yeni 6 ileri manuel üretmiş olsunlar. 407'nin TR de pek bulunmayan şanzımanı.
ML6C 308SW'larda var Türkiye'de.. 407'de gelmedi dediğin gibi..
Ben o 400Nm'li mesajımda karıştırmışım, şimdi dökümanlara baktım..
Bahsettiğim şanzımanların ikisi de otomatik:
AM6 maks 450Nm
ve
AT6 Maks 260Nm
ikisi de Aisin üretimi.. AT6'yı tüm 1.4 ve 1.6 EP'lerde, DV'lerde ve bir kısım EW motorlarda kullancaklarmış.. RCZ'te AT6 olacağını biliyorum. 508'de, EP6CDT'li 3008'de(geliyor yakında TR'ye, 3008'in tr ürün gamı komple değişti) yine AT6 var..
2.0 EP'lere sanırım bambaşka bir şanzıman gelecek.
p2263ün eveli de var, o en son geldiği halindeki verdiği arıza idi.
cont 1.5 basıldı mı bilmiyorum ama, aylar(7) sonra işin içinden çıkılamayınca, ve üzerine, (yazmakta mahsur görmüyorum) tekoto da arabaya "turbo değiştirmemiz lazım" deyip işin içinden sıyrıldıktan ve çözmesi için arabayı onlara bıraktığımızda, başından savmak için apar topar arabayı bize iade etmesinden sonra, özel servisten ben istedim tune etmesini. atsam atamam, satsam satamam, hiç olmazsa binip işe gidip gelebileceğim bir hale gelsin diyerek.
Öte yandan şu an parça değil bir tür know-how bekliyor. Çünkü bu araçla uğraşırken 6 pinli olması gereken bir kablonun 5 pinli olduğu farkedildi. Sipariş çektik gelen de 5 pinli geldi. Tüm tasarım kağıtlarında, elektrik şemalarında vb. 6'sı da kullanılan 6 pinli bir kablo gözüküyor. Almanya'ya ilettik onlar da 6pin dedi. Bnm kendi aracıma baktık EP6DT'li 308CC'ye baktık bizde de 5 pinli.. Fransa diyorki hayır 5 pinli.. Almanya diyorki ulan motoru biz yaptık; 6 pinli..
Anlaşmalarını bekliyoruz :D:D
Oksijen sondasıyla ilgili bir kablo olduğu aklımda kalmış, neyin kablosuydu tam olarak hatırlayamadım şimdi.
hikayenin sonunda basit bir turbo arızası vardı, öncesi daha eğlenceli... ama araba garantiden çoktan çıkmıştı zaten.
mevzusu geçen kablo wide-band kablosu. konnektöre tesisat tarafından 6 damar, sensör tarafından ise 5 damar kablo bağlı.
hah, hikaye tam olarak böyle.
İşin trajik kısmı o arabanın bu forum vasıtası ile alınmış olması. Arabayı satan şeref fukarası ve bu forumda üye olan kankası arabanın hiçbir hatası veya kusurunun olmadığını ifade etmesi ile şehirlerarası pazarlık edilip araba satın alındı. Ondan sonrası daha da içler acısı ama o kısmında arabanın yeni sahibininde ihmali olduğu için o konuya girmek istemiyorum.
Beni nedenmi ilgilendiriyor? O arabanın alınmasına ben vesile olmuştum. İlanını ben gördüm ve yıllardır arkadaşım olan birine "bak böyle bir araba var temiz diyorlar ilgileniyorsan bi bak istersen" demiştim.. Kalan süreçte ben işin içerisinde değilim ama genede arkadaşımın dolandırılmasında ilk çıkış noktası olarak kendimi sorumlu hissettiğim için rahatsızım. Bir daha da kendi arabam için bile olsa ön ayak olursam tospağa böceği olayım.
gelmeden önce telefonda çiziğine kadar detaylarını anlattığım 2009 polo'mu, bu GT'yi aldığım günün sabahında, izmir'den istanbul'a gelip, arabayı aynen anlattığım şekilde teslim edip satışını yapmıştım.
herkesi kendim gibi düşündüğümden, çanakkalespor ve "biz düzgün insanlarız" diyen babasına kandım.
(dikkat, uzun cümle)
hatta, izmir-çanakkale arası telefon görüşmesinde, "bak, gram boyası varsa almam arabayı" dememe, ve cevaben "abi sadece tampondaki mat yerleri boyattım" hatta, "araba garaj arabası abi" demesine, bunun üzerine kontrol sırasında sağ kapının çıta altının ve marşpiyerin boyalı olduğu ortaya çıkmasına, kaputta bir taş göçüğü ve aynı göçüğün hizasında silecek kolunda ve ön camda çizik olmasına rağmen, öğleden önce arabamı satıp arabasız kaldığımdan ve aynı günün akşamı yola çıkmam gerektiğinden küfür ede ede, çaresizlikten aldım arabayı.
işin özü, aslında ben kaşındım bilader, sen kendini suçlama. durum ne olursa olsun, canımız sağolsun, gelen mala gelir. o da vın gelir, tırıs gider. ,)
Araç hangi araç plakası nedir?Merak ettim..
yazıp yazmamakta tereddüt ettim ama yine de buyrun;
34bur84
satacağım zaman bu yüzden sorun çıkarsa, tekrar görüşebiliriz. : ))
geldiğinde 137 hp çıkardı. turbo arızası sonradan oluştu, motor yapıldıktan sonraki güç düşümünü boost ile kompanze etmek maksadıyla kurcalandıktan sonra yani.
Olayı kısaca dinlemiştim burada da okumuş olduk ama
Araç geldiğinde 130 hp
Çıktığında 130 hp ya da neyse düşük güç problemi var
Çözüm önerisi olarak benzin ya da tiner önerilmiş
Bir yanlışlık yok mu bu işte?
dediğim gibi, ilk gittiğinde 137 hp çıkardı. chip ile 155.
motor yapılıp toplandıktan sonra ise 115 civarı çıkardı orjinal yazılımla.
benzin veya tinerle arabayı yakmak, elbette şaka ile zikredilen bir çözümdü. ama asıl alt yazısı, "biz bu sorunu çözemedik, bildiğimiz herşeyi denedik" idi.
valla o kadarını biliyorum ben
inşallah yapılır demekten fazlası düşmüyor bana
sağolasın birader.
O arabanın sahibi manyak. Sağ koltukta oturup araba şu an şu kadar HP deyipte dyno da sonucunu küsuratına kadar bilen başka adam tanımıyorum. Ben olsam sizin yerinizde o konuda onunla iddiaya girmezdim.. En azından artık girmem.. :)
bu konuyla ilgili bir alacak verecek meselemiz vardı? ,)
Konusu bu değilki. O senin bana PM ile sorduğun mühendislerden. Makine orjinli değil yani.. Bakma değme makine mühendisini cebinden çıkarttığına. Bildiği herşeyi benden öğrendiği için öyle.. :p (görünce selam söylersen sevinirim. Bayramda gelip elimi öpecekti ama libido ağır bastı.. :p )
Benim 10 küsur senelik arkadaşım/dostumdur. Severim keratayı.. :)
öncelikle işim (4 stroke makinalarla gemi thrust sistemleri ve/ya elektrik üretim tesisleri kurulumu), sonra arabalara ve güç artırımına olan ilgim, ama daha da ilginci, merruse ile dostluğumdur bahsettiğiniz "konuya hakimiyet"imin (bana sorsanız hala rookie sayılırım derim) başlıca sebepleri.
gözümsün...
bu arada, arabanın arızası, senin en başta, "ulan sakın *** olmasın?" dediğin yerden çıkıyor. büyüksün...
hahah iletirim :)
iletilmiş kadar oldum. : )
hazır bu kadar yazmışken, şunu da eklemek istiyorum:
başından bu yana, bizzat kendi arabasının sorununu çözmeye çalışırcasına ilgilenen naman'a ve izmir peugeot yetkili bayisi İrde Motorlu Araçlar Servis Tic. A.Ş. servis teknik sorumlusu sadık bey'e teşekkür, borcumu ödemeye yetmez. çok yaşayın ikiniz de.
Ahanda geldi rahatsız.. :)
Hoşgeldin birader..
O arabanın temel arızası sahibinde.. :)
34tb9544
14-12-2010, 22:36
ya su an konu dısı belkı ama gtlere ex vasgate oluyo mu yada vasgate dıger araclardakı gıbı patırdayabılıyo mu
hımmmmmm :D bende patırdıyor :D
34tb9544
14-12-2010, 22:58
az once bastım bırden bı arkadasımla denerken aracımı ben sesın ondan geldıgını sandım patırdadı araba ben o kesıcıye gırdı sandım
dıkkat et sentenı atlatma :) 2007 gt di dimi
34tb9544
15-12-2010, 00:15
garantılı bı sekılde cozuldu o sorun erkayım garantım hala dewam edıyor sukurler olsun ılk defa bu aksam duydum o sesı zaten ole zırt pırt sıkan bı ınsan degılım mac donusu sakalastık sadece ama vasgate takmak ısterım catara patara gezmek :D:D:D
garantılı bı sekılde cozuldu o sorun erkayım garantım hala dewam edıyor sukurler olsun ılk defa bu aksam duydum o sesı zaten ole zırt pırt sıkan bı ınsan degılım mac donusu sakalastık sadece ama vasgate takmak ısterım catara patara gezmek :D:D:D
çatara patara aynen istediğim sesler vastgate ne fiyatı nekadar açıklayınnnn banada :))
yusufaltintepe
15-12-2010, 00:55
gt için baskı balata tavsiyesi arkadaşlar ;)
Dün bir Chrysler 300C CRD (218hp-510nm) ile İzmit-İstanbul arasında denk geldim; ne güzel 115km/s sabit (cruise) hızla giderken bütün tüketim olayının içine etmeme neden oldu, 7-8dakika bastım artık, hızlanırken defalarca geçme şansını yakaladım ama arkasında kalıp nasıl gittiğine baktım, onun fabrika verisi son hızı 230km/s ama arkama almama rağmen 230lara kadar yaklaşamadı zaten o noktada da kesiliyor allahtan çünkü bende kesici girdi girecek şeklinde gidiyorum... ama hızlanması falan o kasaya çok iyiydi, chipli miydi bilmiyorum.
Sonra bıraktım gitti, 90'a düştüm son km.lerde telafi etmek için tüketimi:)
34tb9544
15-12-2010, 19:34
eeeeee yok mu catara patara gt vasgatelı :D :D :D
neyy bu banada anlatt fiyat miyatt nereye takılıyo
PP2000 Diag Interface i kullanan arkadaşlardan, Interface'i 207 308 gibi güncel araçlarda çalışanı var mı?
34tb9544
17-12-2010, 23:54
ya war ya 207 profesoru arkadaslar war dedık yazdık mıllet onun arabası sole onun arabası boleden baska bı sey bılmıyo sanırım sununkı sole patladı bunun burasında boya war dıye sor herkes cewap yazar su wasgateyı bı bılen yok muuuuuuu
yusufaltintepe
18-12-2010, 09:42
ya war ya 207 profesoru arkadaslar war dedık yazdık mıllet onun arabası sole onun arabası boleden baska bı sey bılmıyo sanırım sununkı sole patladı bunun burasında boya war dıye sor herkes cewap yazar su wasgateyı bı bılen yok muuuuuuu
+1000 katılıyorum bende baskı balata tavsiyesi istedim ama kimsede tık yok :D
+1000 katılıyorum bende baskı balata tavsiyesi istedim ama kimsede tık yok :D
baskıyı ben orjınal kullandım. eger bronz istersen ankarada proshop hilmi usta ile baglantıya gecmen lazım nette arastırırsan tel bılgılerıne ulasır. detaylı bilgi almıs olursun. ben bırdahakı baskıyı bronz yapacagım. yapan 207cit nickli arkadas güzel sonuclar almıs mutlu mesut kullanıyor. tavsiyede ediyor. :icon_tup:
207 rc ıcın hks nın replıka blow off u kullanılırmı herhangı bır sıkıntı veya arıza cıkartırmı yoksa orjınalınımı kullanan bılen varsa yardımcı olursa sevınırım
207 rc ıcın hks nın replıka blow off u kullanılırmı herhangı bır sıkıntı veya arıza cıkartırmı yoksa orjınalınımı kullanan bılen varsa yardımcı olursa sevınırım
replica takma derim ben.replicadan güzel ses alınmıyor.orijinal hks daha iyi.antalyalogy rc de hks var.görünce yazar.birde forge'nin blow off u var oda fena değil.
replica takma derim ben.replicadan güzel ses alınmıyor.orijinal hks daha iyi.antalyalogy rc de hks var.görünce yazar.birde forge'nin blow off u var oda fena değil.
sesten zıyade arıza cıkartması veya bozulması gıbı bı durum oluyormu onu merak edıyorım?
yusufaltintepe
18-12-2010, 17:36
baskıyı ben orjınal kullandım. eger bronz istersen ankarada proshop hilmi usta ile baglantıya gecmen lazım nette arastırırsan tel bılgılerıne ulasır. detaylı bilgi almıs olursun. ben bırdahakı baskıyı bronz yapacagım. yapan 207cit nickli arkadas güzel sonuclar almıs mutlu mesut kullanıyor. tavsiyede ediyor. :icon_tup:
bronz balatanın artıları nedir peki oem baskı balata için bugun 270 tl fiyat aldım aksarayda
Bence Forge'unki iyi ses vermiyor.
Montajı sağlam olduktan sonra pek sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.
bronz balatanın artıları nedir peki oem baskı balata için bugun 270 tl fiyat aldım aksarayda
artisi illaki olacak daha iyi kavrama yapacak güç kaybi olmayacak kaçirma yapmayacak. Aksaray da Aldi gin fiyat orj fiyatimi? En son güncellenen parçami? Bende o fiyata aldim pug merkezden.
isteyen varsa hks blow of bende var 207 lere göre parçasi ile. Gidip boru yaptirmayin. 100 kagit boşuna vermeyin. :-) isteyen Pm atsin.
yusufaltintepe
18-12-2010, 22:21
artisi illaki olacak daha iyi kavrama yapacak güç kaybi olmayacak kaçirma yapmayacak. Aksaray da Aldi gin fiyat orj fiyatimi? En son güncellenen parçami? Bende o fiyata aldim pug merkezden.
evet orjinal fiyatı güncelleme derken onu anlamadım biraz bahsedermisin
Eyup Duygun
18-12-2010, 23:33
PP2000 Diag Interface i kullanan arkadaşlardan, Interface'i 207 308 gibi güncel araçlarda çalışanı var mı?
Bizdeki en son baglandıgımızda calısıyordu yanlıs hatırlamıyorsam 207 airbag arızası sormustuk.
slowmotion
19-12-2010, 00:31
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-peugeot-207-rc-baski-balata-29104290/detay
bronz baskı balata yaptırmak isteyen arkadaşlar ilanımdaki baskı-balatayı alıp revize edebilirler
slowmotion
19-12-2010, 00:33
evet orjinal fiyatı güncelleme derken onu anlamadım biraz bahsedermisin
şimdi 207 rc nin üstünde orj baskı balatası üretim hatalı. yanlış bilmiyorsam 2 kez güncelleyerek sağlamlaştırdılar. sizin aldığınız fiyat güncellenmiş olan b.b. fiyatımı?
Bizdeki en son baglandıgımızda calısıyordu yanlıs hatırlamıyorsam 207 airbag arızası sormustuk.
Interface gerekiyor da bana.. Çin'den gelen clone lar okumuyor maalesef Full-CAN araçları
Siz sizdekini nereden kaça aldınız?
yusufaltintepe
19-12-2010, 08:16
şimdi 207 rc nin üstünde orj baskı balatası üretim hatalı. yanlış bilmiyorsam 2 kez güncelleyerek sağlamlaştırdılar. sizin aldığınız fiyat güncellenmiş olan b.b. fiyatımı?
hmmm peki rc ile gt nin baskısı aynımı benim araç gt çünkü
sesten zıyade arıza cıkartması veya bozulması gıbı bı durum oluyormu onu merak edıyorım?
valla ben daha bozulduğunu görmedim
bronz baskı balata yaptırmak isteyen arkadaşlar ilanımdaki baskı-balatayı alıp revize edebilirlerkanka reVize için volantta lazim ona göre yapiyorlar 2 gün sürüyormüs.
:D
hmmm peki rc ile gt nin baskısı aynımı benim araç gt çünkü
RC-GT debriyajlari farkli
Eyup Duygun
19-12-2010, 13:05
Interface gerekiyor da bana.. Çin'den gelen clone lar okumuyor maalesef Full-CAN araçları
Siz sizdekini nereden kaça aldınız?
Satınmı alacaksınız yoksa günlük işinizemi lazım ? Lazımsa buyrun gelin birde çayımızı içmiş olursunuz eger alacak iseniz onu babama sormam gerek nereden temin edildi diye .
Satınmı alacaksınız yoksa günlük işinizemi lazım ? Lazımsa buyrun gelin birde çayımızı içmiş olursunuz eger alacak iseniz onu babama sormam gerek nereden temin edildi diye .
Şöyle anlatayım. Yetkili servisiyim izmirde.. Bu Interface leri bana sağolsunlar tanesi 700€'dan vermek istiyorlar. Buna çevre kabloları dahil, yazılım ve laptop hariç.
Yazılım sorun değil, zaten uzmanlığım bu konu üzerine. Çin'den ebay üzerinden 2-3 tane clone getirmiştim zamanında(ürünün kasası vb. aynı içindeki eeprom bir başka orjinalinin kopyası, eepromun üstündekiyle kasanın üstündeki seri no lar tutmuyor).. 2-3 sene evveline kadar güzeldik, fakat full-CAN araçlar gelince elimizde patladılar..
Çindekileri sanırım 200 $ dan filan satıyorlar yazılım dahil..
Ben full-CAN(207,308,206+, bipper, partner tepee, vb. hatta 508) araçları okuyabilecek Interface bulmak ve ucuza mal etmek istiyorum. EN AZ 2 tane ihtiyacım var şu an.
Eyup Duygun
19-12-2010, 17:56
Anladım.Evet Çinden gelen mallarda dediginiz problem var birkac tanede biz satmıs idik sonra hepsi geri geldi :) tanesı 700 Euro ise bence fena degil fiyat yazılım işini ben hallederim derseniz bildiginiz gibi çeşitli sifreler istiyor pp2000.O fiyattan daha ucuza mal etmeniz bana göre cok zor.Cunku zamanı vaktında biz 2000 küsür euro para vermıstık kargo gümrük vsvs..Zaten bipper icin ayrı bir apart mevcut cinliler bunuda vermiyorlar.ama yaptılar ayrı satıyorlar:)
Bence 700 euro güzel fiyat.Ama cinlilerin satıkklarında yazılım yok interface geliyor sadece burda kuruluma ücret alınıyor.
700€ iyi mi? uff yandık :(
Yazılım bende orjinal olduğu için ve abonesi olduğum için ondan direk klonlayabiliyorum. Hoş, şifre oluşturucusu da mevcut :)
Interface leri tokat a yollicaz sanırım.
Güncel BSI ile şu yeni kasa 207'lerde standart olan tek dokunuşla 3 kere yanan Sağ/sol sinyal özelliği eklenmiş.
Güncel BSI ile şu yeni kasa 207'lerde standart olan tek dokunuşla 3 kere yanan Sağ/sol sinyal özelliği eklenmiş.
güncel BSI derken güncel yazılımlamı bu özellik aktif halemi geliyor yahutta yeni nesil BSI de mi bu özellik mevcut ?
bir de en güncel yazılım versiyonu nedir yada ne zaman çıkmıştır
en son 2008 ağustosta yazılım güncellenmesi yapılmıştı aracıma geçtiğimiz ekim ayında sorduğumda en günceli aracınızda mevcut dediler fakat bana pek inandırıcı gelmedi
çünkü üstünden 2 sene geçti ve yeni bir yazılım çıkmamışmıdırki?
Eyup Duygun
20-12-2010, 19:08
Direk yazılımdan ziyade test cıhazının surumlerıde var buradan musterı opsyionlarını peugeot o surumde aktif hale getirdi ise acık kapatabilirsiniz.Bundan bahsetmiş olabilir ama tam emin degilim.Örnek cogu peugeot aracda cihazdan yüksek hız alarmı aktif edilebilir mesela ama degildir :):)
güncel BSI derken güncel yazılımlamı bu özellik aktif halemi geliyor yahutta yeni nesil BSI de mi bu özellik mevcut ?
bir de en güncel yazılım versiyonu nedir yada ne zaman çıkmıştır
en son 2008 ağustosta yazılım güncellenmesi yapılmıştı aracıma geçtiğimiz ekim ayında sorduğumda en günceli aracınızda mevcut dediler fakat bana pek inandırıcı gelmedi
çünkü üstünden 2 sene geçti ve yeni bir yazılım çıkmamışmıdırki?
ECU gibi araçta elektronik olan tüm birimlerin kendi içlerinde bir işletim sistemleri var. BSI de araç içinde tüm CAN dan sorumlu tesisatı, yol bilgisayarı, km sayacı, immobilizer, vs. bir sürü ekipman ve bunların birbirleriyle haberleşmelerini sağlayan beyindir bu.
Bunu zırt diye söyleyemezler. Immoblizer den dolayı yeni versiyon kontrolü için aracın şifresini ister onu da SB'tan bakmak gerekir. 2 dk lık mesele değil.
Versiyon tarihine bakmak aklıma gelmedi ne zaman çıkmış..
Direk yazılımdan ziyade test cıhazının surumlerıde var buradan musterı opsyionlarını peugeot o surumde aktif hale getirdi ise acık kapatabilirsiniz.Bundan bahsetmiş olabilir ama tam emin degilim.Örnek cogu peugeot aracda cihazdan yüksek hız alarmı aktif edilebilir mesela ama degildir :):)
Sizin dedikleriniz müşteri opsiyonları.. Kemer ikazları, gündüz farı gibi ayarlar da yapılıyor oradan. Bu direk Tele Yükleme adı altında geçen mevzu. Yani mesela atıyorum bluetooth KML'nin yazılımını güncelliyorsunuz, en son çıkan cep tellerle de anlaşmaya başlıyor gibi..
BSI'de de güncelleme olmuş, bir versiyon history yok.. Ama ilk farkettiğim impulse signal olayı oldu işte.. Kola dokunuyorsun 3 kere çakıyor. Peugeot da eksikliğini hissettiğim temel özelliklerdendir bu.. Daha ilk kez 308 le eklediler bunu. 207'lerin de yeni kasalarında stnd. geliyor ama eski kasalara da uygulanabildiğini, en azından RC'lere uygulanabildiğini güncelleme sonrasında öğrenmiş olduk.
Ama uzaktan cam kapama olayı(yeni kasalarda bazılarında var) hala yok.
slowmotion
21-12-2010, 02:00
Ama uzaktan cam kapama olayı(yeni kasalarda bazılarında var) hala yok.
bu çokmu zor?
karsiyakaliozi
21-12-2010, 08:56
deniz sınyal olayı oluyorsa yapalım bende cok kullanırdım eskı aracımda fonksıyonel bı özellik
Antalyalogy
21-12-2010, 09:52
şİMDİ 2009 rc ye yazılımsal olarak güncelleme ile ekstra bir özellik yüklenebiliyormu çakar sinyal,uzaktan kumanda ile kapanan cam vs?
karsiyakaliozi
21-12-2010, 10:43
şİMDİ 2009 rc ye yazılımsal olarak güncelleme ile ekstra bir özellik yüklenebiliyormu çakar sinyal,uzaktan kumanda ile kapanan cam vs?
tabi istersen konuşabiliyo rc başlangıc olarak 3 dil seceneği var ilerde tüm diller olacak :D
bu çokmu zor?
Bence değil. Ama güvenlikle ilgili bir takım kısıtlamalardan ötürü eklenmemiş olabilir..
deniz sınyal olayı oluyorsa yapalım bende cok kullanırdım eskı aracımda fonksıyonel bı özellik
Ok yapalım. Ama BSI güncelleme biraz daha kompleks. Ben tek başıma yapmaya cesaret edemedim. Birşeyler resetleniyor filan.
Normalde mümkün evet. Güncelleme ile de mümkün kapalı olan özellikler de açılabiliyor yazılımın izin verdiği ölçüde..Veya açıklar kapanabiliyor. İşte kemer ikazı gibi mesela.. He ben bir de kurcalarken yanlışlıkla CD Changer'ı sildim sistemden sonra geri getirmesi silmesinden daha uzun sürdü hem ekrana hem teybe tekrar tanıtmak gerekti. Kurcalama huyum rahatsızlık seviyesinde :)
En azından bnm aracımda oldu. Çakar sinyal var şu an kullanıyorum.
karsiyakaliozi
21-12-2010, 11:42
bro ucret sorun deyılde kurban olmuyalım sonra sınyal verıcez derken turbodan olmuyalım ben sınyal hareketını elımle yapıyom tutuyom sınyalı sonra bırakıyom:D 3 kere yanıyo
hazır bu kadar yazmışken, şunu da eklemek istiyorum:
başından bu yana, bizzat kendi arabasının sorununu çözmeye çalışırcasına ilgilenen naman'a ve izmir peugeot yetkili bayisi İrde Motorlu Araçlar Servis Tic. A.Ş. servis teknik sorumlusu sadık bey'e teşekkür, borcumu ödemeye yetmez. çok yaşayın ikiniz de.
Biz teşekkür ederiz, işimizi yapıyoruz sadece :) Umarım gerçekten yardımcı olabilmişizdir.
bro ucret sorun deyılde kurban olmuyalım sonra sınyal verıcez derken turbodan olmuyalım ben sınyal hareketını elımle yapıyom tutuyom sınyalı sonra bırakıyom:D 3 kere yanıyo
aynen abi kurcalamaya gerek yok :D araca turbo timer baglatmadıgımdan cam modulunede gerek duymuyorum arabayı stop ederken bekledigim için. :D
oo ben 1 sol 1 sağ protokol çakarı efekti bile yapıom bazen soldan kapatmışken kışkışlamak daha kolay oluyo :D
slowmotion
22-12-2010, 03:56
207 sportium'un fiyat listesi kalkmış.tr ye giriş yokmu artık rc gibi? gt istesek alabiliyormuyuz?
aynen abi kurcalamaya gerek yok :D araca turbo timer baglatmadıgımdan cam modulunede gerek duymuyorum arabayı stop ederken bekledigim için. :D
Bu bir tür hack değil. Orjinal diag cihazına şase giriyorsunuz, cihaz fransaya bağlanıp o şase için ve içinde o anda bulunan BSI için bir güncelleme olup olmadığına bakıyor. Zaten hacklenmesi imkansız çünkü her BSI şaseye özel çıkıyor, immobilizerden dolayı. Herhangi bir riski yok yani. Kaldı ki aslında yetkili servislerde yapılan rutin bir işlem :) Atıyorum ABS'den şikayetçisiniz, ilk önce ABSnin günceli yüklenip sorun hala var mı ona bakılır :)
207 sportium'un fiyat listesi kalkmış.tr ye giriş yokmu artık rc gibi? gt istesek alabiliyormuyuz?
Sportium öyle paket bir modeldi.. Geldi ve bitti.. Varsa bayi stoklarında vardır. Peugeot stoğunda gözükmüyor. Envy var biraz alternatifi.. Ama görsel olarak daha zayıf..
karsiyakaliozi
22-12-2010, 09:17
Bu bir tür hack değil. Orjinal diag cihazına şase giriyorsunuz, cihaz fransaya bağlanıp o şase için ve içinde o anda bulunan BSI için bir güncelleme olup olmadığına bakıyor. Zaten hacklenmesi imkansız çünkü her BSI şaseye özel çıkıyor, immobilizerden dolayı. Herhangi bir riski yok yani. Kaldı ki aslında yetkili servislerde yapılan rutin bir işlem :) Atıyorum ABS'den şikayetçisiniz, ilk önce ABSnin günceli yüklenip sorun hala var mı ona bakılır :)
Sportium öyle paket bir modeldi.. Geldi ve bitti.. Varsa bayi stoklarında vardır. Peugeot stoğunda gözükmüyor. Envy var biraz alternatifi.. Ama görsel olarak daha zayıf..
nedir bu işin malıyetı ne kadar sürer güncellerken internet koparsa ne olur :D
Internet kopması değil de, arabanın aküsü biterse veya laptop kapanırsa veya kablo çıkarsa tam yüklenirken o zaman BSI'ye bugüne kadar olan emekleri için teşekkür edip tören düzenliyoruz :D
Şaka tabi :) Bugüne kadar böyle birşey yaşanmadı. Yaşanırsa da BSI'ye sıfırdan yazılım yüklenebiliyor diyelimki laptop yandı bitti kül oldu, içerdeki her hatamız sigorta kapsamında..
Yükleme işlemi 5 dk kadar sürüyor.. Yükledikten sonra resetlenmesi tekrar kendine gelmesi anahtar senkronu filan 10 dk filan sürüyor.. Ha bu arada Yol bilgisayarındaki 1 ve 2. bölümlerdeki yakıt sarfiyat kayıtları da sıfırlanıyor.
Maliyeti yok abi, beni keklemişler burda sağolsun arkadaşlar, gel hallederiz ama işemri açarım yine bedelsiz..
Ha şunu da söyleyeyim yalnız. Bu Euro5'ten dolayı yakıt ışığı yandığında belli km'lerde periyodik olarak uyarmaya devam ediyor. Direk ölçmedim ama 5 km de bir yakıt az diyip duruyor. Sürekli az benzinle dolaşan arkadaşlara tavsiye etmem bu BSI'yi.
Herşeye rağmen yazmak durumundayım: Benim aracıma bu özellik eklenebildi, ama sizinkine eklenebilir garantisi veremem. Eylül 2008 üretimi aracım. Daha farklı tarihlerde üretilmiş araçlara olmayabilir bir güncelleme. Zannetmiyorum ama yine de yazmak durumundayım, sonra şikayet olarak bana geri dönüyor.
karsiyakaliozi
22-12-2010, 11:38
Internet kopması değil de, arabanın aküsü biterse veya laptop kapanırsa veya kablo çıkarsa tam yüklenirken o zaman BSI'ye bugüne kadar olan emekleri için teşekkür edip tören düzenliyoruz :D
Şaka tabi :) Bugüne kadar böyle birşey yaşanmadı. Yaşanırsa da BSI'ye sıfırdan yazılım yüklenebiliyor diyelimki laptop yandı bitti kül oldu, içerdeki her hatamız sigorta kapsamında..
Yükleme işlemi 5 dk kadar sürüyor.. Yükledikten sonra resetlenmesi tekrar kendine gelmesi anahtar senkronu filan 10 dk filan sürüyor.. Ha bu arada Yol bilgisayarındaki 1 ve 2. bölümlerdeki yakıt sarfiyat kayıtları da sıfırlanıyor.
Maliyeti yok abi, beni keklemişler burda sağolsun arkadaşlar, gel hallederiz ama işemri açarım yine bedelsiz..
Ha şunu da söyleyeyim yalnız. Bu Euro5'ten dolayı yakıt ışığı yandığında belli km'lerde periyodik olarak uyarmaya devam ediyor. Direk ölçmedim ama 5 km de bir yakıt az diyip duruyor. Sürekli az benzinle dolaşan arkadaşlara tavsiye etmem bu BSI'yi.
ne zaman geleyim bu c.tesi olurmu
karsiyakaliozi
22-12-2010, 11:42
ParrotOEM - Parrot OEM Solutions - CK 4xxx Stand alone (http://www.parrotoem.com/en/oemsolutions/ck4xxxstandalone) bu linkde bizim araçlara uygun olan cihazlar CK 4100/4200 nasıl uygulanır acaba bu tur cihaz kullanan oldumu hiç bakın bakalım
ne zaman geleyim bu c.tesi olurmu
Bu ctesi olursa iyi olur.
Sadık Usta bir hsonu var bir hsonu yok.
ParrotOEM - Parrot OEM Solutions - CK 4xxx Stand alone (http://www.parrotoem.com/en/oemsolutions/ck4xxxstandalone) bu linkde bizim araçlara uygun olan cihazlar CK 4100/4200 nasıl uygulanır acaba bu tur cihaz kullanan oldumu hiç bakın bakalım
CK4200 çok şekil duruyo tabi ama nasıl uygulanır bakmak lazım. CAN nasıl tanıyor anlaşıyorlar bir yerlerden yapanı bulmak lazım.
karsiyakaliozi
22-12-2010, 13:43
CK4200 çok şekil duruyo tabi ama nasıl uygulanır bakmak lazım. CAN nasıl tanıyor anlaşıyorlar bir yerlerden yapanı bulmak lazım.
c.tesi bana uyar sen yazdır servise sabahdan ordayım ben, lınkdeki cihaz ıcınde konu parrot olunca henuz normal kiti bile becereni yok malesef tr de benım aracda var normal kıt onu bıle cozemedıler bunu hayattda beceremezler sadece fantezi bizimki:D
yusufaltintepe
22-12-2010, 14:14
arkadaşlar bir arkadaşımın aracına 207gt beyin ( med17.4 bosch ) arıyoruz nereden bulabileceğimiz hakkında fikri olan varmı
slowmotion
22-12-2010, 14:19
arkadaşlar bir arkadaşımın aracına 207gt beyin ( med17.4 bosch ) arıyoruz nereden bulabileceğimiz hakkında fikri olan varmı
beyin neden bozuldu? çokmu yazılım yükleyip geri sildiniz?
yusufaltintepe
22-12-2010, 14:32
beyin neden bozuldu? çokmu yazılım yükleyip geri sildiniz?
Valla anlatığı kadarıyla elektrik tesisatından kaynaklanan bir sıkıntıdan dolayı yanmış aracı zaten şuan serviste usta herşeyi bitiriyor kontağı çeviriyor cosss beyin gidiyor 207 rc beyni bulmuş ama olmuyomuş malesef aracın geçmişindede yazılım var piyasada olan bir araç değil zaten şuan 210 hp civarlarında siyah gt
slowmotion
22-12-2010, 14:48
geçmiş olsun, umarım bulursunuz. sıfırı çok pahalıdır :(