Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Ayın 17 sine kadar hava sıcaklıkları 11-16 derece arası verıyor yahu,senın tahmınlerde bır garıplık olmasın :(
Buarada bana cep nonu verırmısın mahsuru yoksa?
Abi hava turka diye bi forum var orayi takip et istersen guzel tahminciler var isine yarayabilir muhtemelen, sabah, oglen, aksam butun guncellemeleri takip edip yorumluyorlar
Redfish16V
03-12-2014, 18:46
Ayın 17 sine kadar hava sıcaklıkları 11-16 derece arası verıyor yahu,senın tahmınlerde bır garıplık olmasın :(
Buarada bana cep nonu verırmısın mahsuru yoksa?
O derece veren site v.b her nereyse itibar etmeyin,ayın 13'de İstanbul,Ankaraya 850 hpa'da 0 giriyor,bunu o tür siteler görmediği için önceki seneye gören tahmin bile yapabilirler :) Numaramı özelden veriyorum :)
Abi hava turka diye bi forum var orayi takip et istersen guzel tahminciler var isine yarayabilir muhtemelen, sabah, oglen, aksam butun guncellemeleri takip edip yorumluyorlar
Aynen az çok fikir sahibi olmak isteyenler hava turkayı takip edebilir,özellikle sayfanın girişindeki verileri inceleyin kurcalayın :)
O derece veren site v.b her nereyse itibar etmeyin,ayın 13'de İstanbul,Ankaraya 850 hpa'da 0 giriyor,bunu o tür siteler görmediği için önceki seneye gören tahmin bile yapabilirler :) Numaramı özelden veriyorum :)
Aynen az çok fikir sahibi olmak isteyenler hava turkayı takip edebilir,özellikle sayfanın girişindeki verileri inceleyin kurcalayın :)
Hava tahmin forumlarinda 12 sinde gelmesi beklenen hava ile ilgili revizyon yapti herkes. Sanirim yagis ve soguk Araligin sonlarina dogru gelecek gibiymis ama eger senin dedigin gibi olursa cok iyi olur.
Bedeviliğime güvenerek söylüyorum ki ocak ayında bi planım var.
Muhtemelen o gün fırtına kar tipi her şey olur.
Şaka maka Aralık ortasında başlıyor o zaman mevzu dediğine göre.
Ankara ve kuzeyi ne durumda olacak peki ?
Redfish16V
03-12-2014, 22:49
Bedeviliğime güvenerek söylüyorum ki ocak ayında bi planım var.
Muhtemelen o gün fırtına kar tipi her şey olur.
Şaka maka Aralık ortasında başlıyor o zaman mevzu dediğine göre.
Ankara ve kuzeyi ne durumda olacak peki ?
İnşallah o gün açık ve ılıman olur diyeyim :) Aralık ortasından soğuma başlar ama tam manasıyla kış 26Aralık - 2 Ocak arası kendini gösterecek.Sonrasıda kuvvetlenerek gider tahmini.Pek çok yer yılbaşında kar görebilir:)
Edit : Murat bey p.m kutunuz dolu boşaltırsanız tekrar p.m atabilirim :)
İnşallah o gün açık ve ılıman olur diyeyim :) Aralık ortasından soğuma başlar ama tam manasıyla kış 26Aralık - 2 Ocak arası kendini gösterecek.Sonrasıda kuvvetlenerek gider tahmini.Pek çok yer yılbaşında kar görebilir:)
Bosalttım ancak dolu gorunmuyor?
Sanırım bır garıplık var.
Dedıgın vakıt soguma gelıyor mu?Yolda yıne ısınmasın :(
Redfish16V
04-12-2014, 00:49
Bosalttım ancak dolu gorunmuyor?
Sanırım bır garıplık var.
Dedıgın vakıt soguma gelıyor mu?Yolda yıne ısınmasın :(
Şimdi gönderdim p.m'i :) Cuma-C.tesi tekrar bakıcam verilere,sonra baktım koptu gelecek büyük iddiaya bile girebilirim desem :D
MertSerhanÖ.
04-12-2014, 01:04
çoğu kış mevsiminde şubat oldukça güzel geçiyor.mart herzamanki gibi dengesiz zaten.Bu sene mevsimler çok kaydı.Acaba soğuklar uzun süre devam edermi bahara kadar veya baharda bile.Özellikle yağmur çok fazla bu sene.Yazın bile hiç yağmadığı kadar yağdı:/
Şimdi gönderdim p.m'i :) Cuma-C.tesi tekrar bakıcam verilere,sonra baktım koptu gelecek büyük iddiaya bile girebilirim desem :D
Yanı 10-12 gune ılk havayı yasıyacakmıyız? Bu ıyı haber ;)
Telını kayıt ettım....
kardesım bızı bıraz bılgılendırımısın sıstemde gelısme varmı :)
Redfish16V
10-12-2014, 21:25
kardesım bızı bıraz bılgılendırımısın sıstemde gelısme varmı :)
12 sistemi var ancak soğuma beklenildiği gibi çok değil.. Bol bol yağış ve ılıman hava 19una kadar devam.20sinden sonra soğuk taraftayız.Yılbaşına pek çok yerin karlı girme olasılığı %70.Az daha sabr lazım,şimdi ılıman gitmemiz açıkcası bizim için iyi.Ocak-şubat gayet ekşınlı olacak inş:)
erayakar
12-12-2014, 14:37
istanbula soğuk düştü ..kar nezaman düşer merakla bekliyorum.?
Redfish16V
16-12-2014, 13:51
Evet artık sezonu açabilir,ilk soğuk 22-23 ünde 2.sistem ise yılbaşında :) Ve ardı kesilmeyen soğuk akımı olacaktır.Şimdilik gözüken 22-23ü Ankara gece kar,İstanbul'un ise yüksekleri karla karışık yağmur ve kar görebilir.Net durum ayın 18-19 u gibi belli olur :)
Shadow_Dancer
16-12-2014, 13:55
Evet artık sezonu açabilir,ilk soğuk 22-23 ünde 2.sistem ise yılbaşında :) Ve ardı kesilmeyen soğuk akımı olacaktır.Şimdilik gözüken 22-23ü Ankara gece kar,İstanbul'un ise yüksekleri karla karışık yağmur ve kar görebilir.Net durum ayın 18-19 u gibi belli olur :)
Kardeşim bu hafta için istanbulda bir yagış beklentisi var mı ?
modellerde değişmelere olmuş düne göre ama yağacakmı diyorsun gene?
Ankara'da kar ne zaman var? :D
Redfish16V
16-12-2014, 17:07
Kardeşim bu hafta için istanbulda bir yagış beklentisi var mı ?
22-23 durumu çok etkili değil sizin için,26-2 ocak aralığında ilk kar yağışını göreceksiniz büyük ihtimal.Buna kar fırtınalarıda eşlik edebilir.
modellerde değişmelere olmuş düne göre ama yağacakmı diyorsun gene?
Modeller sürekli değişiyor,ancak ne kadar değişirse değişsin dün geceki konumuna benzer gelecektir :) Diagramlarda bunu desteklemeye başladı zaten :) 22-23 hafif 26-2 ocak ciddi soğuk diyorum
Ankara'da kar ne zaman var? :D
önceki sene 7 aralıktaki gibi kısa ama örtü oluşturabilecek kar olabilir ayın 22-23 ünde.Ama bizim için en güzel sistem 26-29 aralığında bence :)
Yahu yuksekleri bos ver,İsyanbulda gercek kar,hani 5-10cm lik ne zaman geliyor?
Senin modeller pek tutmadi ve heyecanla bekler olduk :(
Bu sene kis sert gecicek dedik hava 10 derece :(
26'si mi simdi kardesim yoksa 3 ocak mi? ;)
Detayli yazarsan sevinirizzzzzzzz ;)
Redfish16V
16-12-2014, 18:51
Yahu yuksekleri bos ver,İsyanbulda gercek kar,hani 5-10cm lik ne zaman geliyor?
Senin modeller pek tutmadi ve heyecanla bekler olduk :(
Bu sene kis sert gecicek dedik hava 10 derece :(
26'si mi simdi kardesim yoksa 3 ocak mi? ;)
Detayli yazarsan sevinirizzzzzzzz ;)
Aralık ayının ılıman geçiceğini söylemiştim.Ayrıca bu ısınma bi nevi bizim lehimize ve dediğim gibi 20sinden sonra tekrar soğuk taraf biz oluyoruz.Evet kış sert geçicek hatta ülkede rekorlar kırılacak,kar fırtınaları görecek istanbul.fakat daha zaman var ki 22 aralık asıl kış başlangıcıdır.şu an 2 sistem var ;22-23 26-2 ocak. 1. sistem yer sıcaklığı ve havayı soğutacak diğer sisteme hazırlayacak bi dalga. 2.sistem ise pek çok şehir merkezine kar yağdıracak sistem.Biraz daha sabr nokta atışı yapmam için 2-3 gün daha izlemem lazım.Sonuçta istanbul'a kar yağması için ankara bursa gibi pek çok yerden fazla etkeni var.Ama içiniz rahat olsun Mart'a kadar top bizim ;)
abdullahduymaz
16-12-2014, 23:34
forumun tahmincisi gsı kardeşim şubat başı gibi abant planımız var orda kar buluruz dimi kar bulcaz diye gidiyoruz boş boş geri donmeyelim :D senin tahminler nelerdir simdiden erken belki ama yinede bişeyler diyebilirsin sanırım
Redfish16V
17-12-2014, 08:12
forumun tahmincisi gsı kardeşim şubat başı gibi abant planımız var orda kar buluruz dimi kar bulcaz diye gidiyoruz boş boş geri donmeyelim :D senin tahminler nelerdir simdiden erken belki ama yinede bişeyler diyebilirsin sanırım
Aralığın sonundaki kar bile yeter size o derece :D yinede bana p.m atarrsınız detaylı bilgi veririm :)
free-hifi
17-12-2014, 08:25
zincirleri kar spreylerini hazırladım işe her gün araba ile gidiyorum lazım :D
Harıka,kış kışlıgını yapmalı kı duzene gırsın hersey ama sapıttı mevsımler :(
Ozaman aralık sonunu mu beklıyoruz?
Ozaman senden update ler ısterız forum meraklıları olarak :)
Ne yalan soyliyim ben de cok istiyorum diger herkes gibi belki de avci oldugum icin daha da cok istiyorum kar kis gelmesini ancak cok yakindan izledigim takip ettigim kadari ile bu isin uzmanlari 21-22 si gibi beklenen sistemin cok zayif kalacagini, Aralik sonu gelmesi beklenen karin da etkisini yavas yavas azalttigini soyluyorlar. Surekli bir tutarsizlik oldugu konusuluyor verilerde. O nedenle kimse 1 aylik tahmin yapamiyor yapmiyor. Cunku tutmuyor. Ay sonu gelmesi beklenen havanin sogukla birlesmesi gerekiyor ki kar yapsin ancak bunun dusuk bir ihtimal oldugu simdi konusuluyor. Insallah durum degisir ve yilbasindan itibaren bol karli gunler goruruz.
Redfish16V
17-12-2014, 12:49
Şu an için ankara karı kaptı hayırlı olsun.akşam daha detaylı bol bilgi dolu açıklama yapacağım :)
abdullahduymaz
17-12-2014, 15:56
Aralığın sonundaki kar bile yeter size o derece :D yinede bana p.m atarrsınız detaylı bilgi veririm :)
Hay tahmininle bin yaşa :) ocak başı gibi rahatsız edicem seni mutlaka :D
Şu an için ankara karı kaptı hayırlı olsun.akşam daha detaylı bol bilgi dolu açıklama yapacağım :)
Hangi akimda? 21 i gibi beklenende mi yoksa Aralik sonu beklenende mi? Yoksa her ikisinde mi? Insallah dedigin gibi olur walla hasret kaldik kara soguga.
emır varmı gelışme sıstemlerde adamın dıbı
Redfish16V
17-12-2014, 19:32
Evet detaylı açıklamayı yapabilirm ;
Öncelikle dediğim gibi 1.yavru sistemimiz 21-23 Aralık sistemi. 2.Baba sistemimiz ise 24-29(2 ocağada sarkabilir) sistemi. 2.sistemin detaylarını ilerleyen günde açıklayacağım.Şimdi 22 sistemine geçelim ;
-Kar mevzusunu çözmemiz için 850,500 Hpa sıcaklık değerini,ve thickness (kalınlık) değerini bilmemiz gerekir.Rüzgar ve jet stream akımıda önemli tabi.Bu arada bu sistem İç bölgeler sistemi olup İstanbul'un yükseklerine etki edecek bir sistemdir.
İlk önce diagram çıktılarımıza bakalım ;
Avrupa Yakası :
http://i58.tinypic.com/2eb7tvn.gif
Bu diagramı daha önce anlatmıştım,yine kısa özet geçersem ; alt tabaka yağış,diğer 2 veri ise 850-500 sıcaklığı.bir çöküntü,çukur görüntüsü her zaman sistem işaretidir.ve verileye bakarsanız 0'ın altında bir 850 ve -25'i bulan 500 var,ve o da ne yağışta var.. Kar mı yağmur mu bunu çözeceğiz.
Anadolu Yakası :
http://i59.tinypic.com/28mfz0i.gif
Anadolu yakası ise A.yakasına göre az daha bol yağışlı ve soğuk ve kar olarak avantajı fazla.Bunu anlamak için altda verilen kar oranlarına bakabilirsiniz.
Ve şimdi işi daha detaya bindirelim..
kalınlık kar için net çözümlerden birisidir. 500-1000 kalınlığı ;
http://i60.tinypic.com/23vbz36.jpg
Bu harita burda dursun,çünkü bunu tek başına yorumlamak bize büyük hata yaptırır.
700-1000 kalınlık :
http://i57.tinypic.com/33u4fbm.jpg
evet şimdi kalınlık verilerimizi harmanlayabiliriz.. 500-1000 kalınlıkta ankara sınırda gözüküyor,istanbulda aynı.. peki asıl net sonucu verecek 700-1000 bakalım.neden net mi ?Çünkü bu aralıkta yağış oluşur ve düşer.ve o da ne Ankara bu haritada karı cepe atmış bile..İstanbulda evet mi ? Maalesef,çünkü deniz kesimi için o sınır değere 20 br daha ekliyoruz ve durumda istanbul sınırda kalıyor ve sadece yüksekleri kar,karla karışık yağmur oluyor.Havada kar görülebilirmi? Evet tek tük olsa belki bi ihtimal görülür.Ama bence zor.. Batı karadeniz soranlar olursa şüphesiz en güzel yağış orda zaten :)PEki Bursa ve çevresi ? Karla karışık yağmur diyorum şu an ama soğuma artarsa çekirge gibi yüksek kesimler kar görür.Batısı zor ama.
Gelelim en şanslı yere Ankara'ya..
http://i60.tinypic.com/2ylok5l.jpg
Eklediğim adveksiyon haritası.. Biz bunun çok iyi benzerini 7 aralıkta ki kar yağışında gördük.. ve çoğu kurum yağmur bekliyordu diğer verilere aldandığı için fakat cephe geçişi oldu ve 10 dakikada muazzam bi kar aldı ankara.. Örtü garantimiz var fakat boyu şekli için 1-2 gün daha izlemek lazım.Ankara detayım 19u akşamında :)
Yanı ıstanbul ocın 29 aralık cıvarı mı? Bunu ne zaman kesınlestırırsın? Yılbasının ılk haftası yanı 2-3 ocakda Afyonda ordekde olacagım. Heyecan yaptırdın bu 40 lık adama yahu! Haha!
Redfish16V
17-12-2014, 21:42
Yanı ıstanbul ocın 29 aralık cıvarı mı? Bunu ne zaman kesınlestırırsın? Yılbasının ılk haftası yanı 2-3 ocakda Afyonda ordekde olacagım. Heyecan yaptırdın bu 40 lık adama yahu! Haha!
aman abi bize lazımsın sakin :D İstanbul 2.sistemi beklesin.illa kar görmek isteyenlerde 1.sistemde yükseklere çıkabilir :) 2-3 ocak Afyon... Şu an bilemem,onu yakın zamanda konuşmak lazım :) Çok çok bomba haber olunca sana alo diyeceğim ! :)
coastguard
18-12-2014, 06:29
Anladığım kadarıyla Sakarya bu kar muhabbetinde yağışı alacak bu sefer galiba ? Ama hangi periyotta onu anlamadım 21 mi 29'u mu, inceledim ama çözemedim :)
punto_multijet
18-12-2014, 07:55
izmir tarafına var mı bari birşeyler? bir ümit soruyorum :D
Redfish16V
18-12-2014, 08:01
Anladığım kadarıyla Sakarya bu kar muhabbetinde yağışı alacak bu sefer galiba ? Ama hangi periyotta onu anlamadım 21 mi 29'u mu, inceledim ama çözemedim :)
Sakaryanın doğusu karla karışık yağmur ve gece kar görebilir 22sinde.22si içinde batısı karla karışık yağmur ve yağmur gözüküyor.Rüzgar hızı fazla yalnız dikkat edilmesi lazım.23ü içinde kar oranı düşük çünkü lodostan dolayı ısınma söz konusu.
Bu arada İstanbuldaki yağış daha da artmış,barajlar için güzel haber :)
Redfish16V
18-12-2014, 08:03
izmir tarafına var mı bari birşeyler? bir ümit soruyorum :D
Kar için ay sonu iç kesimler belki :) Ama ay sonundaki yağış oranı çok mükemmel,aşırı yağışlar olabilir :)
free-hifi
19-12-2014, 13:57
Dışarısı fena sıcak kar mı topluyoruz GSI kardeşim :D
Redfish16V
19-12-2014, 14:52
Dışarısı fena sıcak kar mı topluyoruz GSI kardeşim :D
Sayılır :D
Bu arada ankara detayımı gece yazacağım,meteoroloji şimdiden ankara-istanbul hattı için uyarı verdi bile..
https://pbs.twimg.com/media/B5Nzmb1IcAA-7oP.png:large
aynen meteroloji açıklaması
Bu da baska bir forumdan alinti;
"21 Aralık öğleden sonra yurdumuzu ziyaret edecek olup etkisi yaklaşık 10 saat sürecek olan sistem kesinleşmiştir..En etkili olacağı kısım 21 aralık gecesi ve 22 aralık sabahı görünmekte..-5 hatta belki -6 girebilir istanbula o saatlerde... tabi bu değerlerin yerdeki karşılığı da 3 dereceler civarı..gece boyunca rüzgarın karayele dönme ihtimaliyle sıcaklıklar daha da düşerek istanbulumuzun yükseklerine hatırı sayılır kar yağışları bırakabilir bahsettiğim periyotta...
Ay sonu sistemi için şuan konuşmak hata olur,yanılırız... fakat özellikle 26 gecesinden başlamak üzere uzun soluklu bir sistem görünüp / kayboluyor diagramlarda..Bu yüzden bir sonraki sistem için yaklaşık 3 gün sonra bir analiz ve tahmin yapılabilir,görünürde çok heyecan verici tablolar var,fakat bekleyelim... "
Haydi hayirlisi artik.
Redfish16V
19-12-2014, 22:43
Ya havaforumdur ya havaturka :) Ankara pazar öğleden sonra soğumaya başlayacak ve gece 1'den sonra merkezde dahil sabah 7-8 e kadar ara ara etkili olacak biçimde kar yağacaktır.Alçak yerlerde karla karışık yağmur gece geç saatlerde kara dönecektir.Çok ahım şahım kar değil ama artık ihtiyacımız var görsel olarak bile özledik :) İstanbul 29u beklemeli diye düşünüyorum.Ay sonu çarşı karışır...
Bu tahmınlere gore 2 ocaga kadar ara ara yagmurdan baska bırsey gorunmuyor,heveslendırme bızı :(
Redfish16V
20-12-2014, 20:33
Bu tahmınlere gore 2 ocaga kadar ara ara yagmurdan baska bırsey gorunmuyor,heveslendırme bızı :(
Herkes rahat olsun artık sezon açıldı bundan sonra haftada 1 hop oturup hop kalkacağız,canlı takip etmekte zorlanacağız sistemleri :) ve her gelen sistem daha güçlü olacak :) 23,27,2 ocak,10 ocak.. diye takvimimiz var bile :D
34btr1907
20-12-2014, 21:15
24 aralık çarşamba hava 15 derece kar ocak sonu anca gelir memlekete
Tahmınler oyle demıyor ama :(
Tanı ocagın ılk haftasına kadar tık yok,dogru mu ıstanbul ıcın?
Redfish16V
20-12-2014, 23:08
24 aralık çarşamba hava 15 derece kar ocak sonu anca gelir memlekete
22-23 sistemini çıkışından dolayı ufak ısınma söz konusu ama 15'i zor bulur :) Günlerdir ankara sis içinde güya 6-7 derece ancak ısınma olmadığı için gelecek sistem için avantaj oldu mesela :)çok değil 25-26 gibi istanbul kar değerlerine inecek.
Tahmınler oyle demıyor ama :(
Tanı ocagın ılk haftasına kadar tık yok,dogru mu ıstanbul ıcın?
Ay sonu.. :) ayın 24'nde detay açıklarım,eğer 27si göründüğü gibi gelirse gol olur :) dedim ya her gelen sistem daha iyi olacak onun için panik yok :)
Redfish16V
21-12-2014, 18:25
Ve bekledğim gibi Ankara çok ısınmadığı ve hızlı biçimde sıcaklık düşüyor.. 1.5 -2 saat aralığında ankara sınırıda girecek ve eğer sıcaklık karayel etkisiyle dahada düşerse karla karışık yağmur olmadan direk kar olarak düşecektir.Hızlı bir cephe olacak ne kaparsak kar hesabı.. Sık sık güncel çekeceğim
By CrAzY
21-12-2014, 18:57
Ve bekledğim gibi Ankara çok ısınmadığı ve hızlı biçimde sıcaklık düşüyor.. 1.5 -2 saat aralığında ankara sınırıda girecek ve eğer sıcaklık karayel etkisiyle dahada düşerse karla karışık yağmur olmadan direk kar olarak düşecektir.Hızlı bir cephe olacak ne kaparsak kar hesabı.. Sık sık güncel çekeceğim
Dostum heveslendirdin şimdi bizi :) snow drift yapmak şart oldu bu sene zaten stress atmak gerek bos alanda
Valla kardeşim sık sık güncellersen çok sevinirim kendi adıma :) @gsi club
Redfish16V
21-12-2014, 19:18
Bende sizin gibi heyecanlıyım ve eskişehir polatlı gol oldu,sıcaklık süper şu an ! 9'a bile kalmadan yağış başlayabilir,öfkeli ve hızlı tıpkı 7 aralık gibi..
Uludag ogleden beri koptu gidiyor araliksiz kar yagiyor
Kayakla ilgilenen varsa boyle devam ederse yarina yarim metre olur su an cogu yerde 20 cm den fazladir
Redfish16V
21-12-2014, 20:41
Çoğu yerde sulu kar ve kızıcahamam gibi yerlerde kar etkisini göstermeye başladı,şimdi az sabr karayel oyunun oynayacak ve 850 0 derece olduğunda kar yağacak.. sabah çoğu yer inşallah örtü görecek
Çok yukardan olduğumdan tam seçemiyorum ama elektrik direğinden kar yağdığını görebiliyorum. Belki Karla Karışık Yağmurda olabilir. Ama Bilkent'te şuan yağıyor :)
Redfish16V
21-12-2014, 21:58
Gece 2 ve sabah 10 aralığında tam soğuma var,ancak bu seferde yağış sıkıntımız var.Gerçi zaten bu sistemin yavru ve antreman olduğunu söylemiştim :) Şimdi 28-29na odaklanalım,eğer bugün görüldüğü gelirse çok can yakar istanbul ankara..
gece 2 sabah 10 arası kar yagabilir derken istanbulda icindemi bunun :D
Redfish16V
21-12-2014, 23:34
gece 2 sabah 10 arası kar yagabilir derken istanbulda icindemi bunun :D
Maalesef:D Size göre ay sonu daha yetkili bi sistem yardımcı olacak :D
Şuan bilkent te arabaların falan üstü hafif hafif tutmaya başladı, inşallah böyle devam eder :D
Ahmet Saraçoğlu
21-12-2014, 23:40
beylikdüzü sahil sisli
yılbaşı karlı geçmeli amerikan filmleri gibi :D
Bu yaşıma kadar bir kez bile yılbaşında kar göremedim :D Benimde temennim o yönde :D
Niğdeye güzel yağdı, halende yağıyor umarım kesilmez :D
Redfish16V
22-12-2014, 08:09
Bu sene %90 öyle bir ihtimal gözüküyor :)
valla sabah umutla kalktımda yoktu ama bu ne soğuk valla araba ısınana kadar gece bekcisi kopegi gibi titredim icerde :D
individual
22-12-2014, 08:16
Sabah hava 4 derece don uyarısı verdi araba :)
@GsiClub abi , bu haftasonu için istanbul anadolu yakasında herhangi bir yağış gözüküyor mu ? :)
Redfish16V
22-12-2014, 22:56
İstanbul için geniş detaylı açıklamayı 24'ünde yapmayı düşünüyorum,evet şuan da da bir şey diyebilirim ama daha net bilgiler için 2 gün daha izlemem lazım :)
Ben senı napayım? Aramamak ıcın zor duruyorum,yahu bu sıstemler bıze kustu heralde... :(
15 gun once heyecanlandırdın bızı ama kaldık 29'una :(
Ben senı napayım? Aramamak ıcın zor duruyorum,yahu bu sıstemler bıze kustu heralde... :(
modeller sağ gösterip sol vuruyor genelde abi erken konuşamamak lazım çok değişiyor bir türlü gelmedi sabırsızlanıyoruz artık :(
Redfish16V
23-12-2014, 08:24
Yukarıda 20 gün öncesinden sinyali vermişim ben,zaman daha gelmeden sakin olunuz diyorum :)
modeller sağ gösterip sol vuruyor genelde abi erken konuşamamak lazım çok değişiyor bir türlü gelmedi sabırsızlanıyoruz artık :(
Son 144.saatde ne gözüküyorsa öyle gelir genellikle soğuklar.. Önceki sistemi ecmwf güzel bildi,ben yine onla harmanlıyorum.Yarın geceki çıktı herkesi mutlu edecek büyük ihtimal
vallahi yeter yagacaksa yagsın yalancı güneşin altında cok enterasan soguk elim ayagım donuyor her kapıya cıktıgımda :D
Yukarıda 20 gün öncesinden sinyali vermişim ben,zaman daha gelmeden sakin olunuz diyorum :)
Son 144.saatde ne gözüküyorsa öyle gelir genellikle soğuklar.. Önceki sistemi ecmwf güzel bildi,ben yine onla harmanlıyorum.Yarın geceki çıktı herkesi mutlu edecek büyük ihtimal
haberturkte şöyle bir yazı var
Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Ahmet Köse, "Şu an itibarıyla yakın bir tarihte İstanbul'un kar yağışı alması beklenmiyor, 15-20 Ocak 2015'den itibaren İstanbul kar yağışı alacak" dedi
vaziyet bu şekilde mi acaba?
bilalasmali
23-12-2014, 10:48
Istanbulu geçtim haftasonu arkadaşlar gitmiş kartepeye yok denecek kadar az var şuanda kar Havası sadece Uludağ tarafında var :)
http://i.hizliresim.com/n5mGlB.jpg (http://hizliresim.com/n5mGlB)
Ankara yilbasi gunlerinde kar alacak gibi duruyor. Ama Istanbul icin sanki biraz zor gibi.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-2013-ocak-cikisli-zenonlu-hata-boya-yok-192895914/detay
rakam abartılı değilmi
haberturkte şöyle bir yazı var
Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Ahmet Köse, "Şu an itibarıyla yakın bir tarihte İstanbul'un kar yağışı alması beklenmiyor, 15-20 Ocak 2015'den itibaren İstanbul kar yağışı alacak" dedi
vaziyet bu şekilde mi acaba?
GSI Clıp Emir'den acıklama beklıyoruzzzzzzzz. Yıkıldı hayaller :(
Emir,sana ne oldu boyle?Tahmınlerın uzuyor bızı...
Afyona gıdecegım 31 Aralıkda 5 gun gelmıyecegım,kar olur orada ınsallah,ordeklerle yılbası kutluyacagım Eber de....
Redfish16V
23-12-2014, 18:52
Bir şey olduğu yok murat abi,büyük gol bekliyorum o yüzden pusudayım :) Yarın gece detayları vericem sakin olsun herkes :)
34btr1907
23-12-2014, 19:16
22-23 sistemini çıkışından dolayı ufak ısınma söz konusu ama 15'i zor bulur :) Günlerdir ankara sis içinde güya 6-7 derece ancak ısınma olmadığı için gelecek sistem için avantaj oldu mesela :)çok değil 25-26 gibi istanbul kar değerlerine inecek.
Ay sonu.. :) ayın 24'nde detay açıklarım,eğer 27si göründüğü gibi gelirse gol olur :) dedim ya her gelen sistem daha iyi olacak onun için panik yok :)
zor bulmadı lodos sayesinde 15 i geçicek derece :) hatta 24 25 26 bu şekilde,heveslendirme tepene bıncekeler yağmassa :D
Redfish16V
23-12-2014, 19:30
24-25-26 hava açık olabilir ama halen çok sıcak olacağını sanmıyorum,29u için halen her şeyi bitirmedim.Model bu değişir durur ama az çok basınc oluşum yerleri aynıdır,bu yüzden ay sonunda ısrarıma devam ediyorum.Yinede takdir-i ilahi tabiki :) Accuweather'a felan bakmayın bence,onlar önceki seneyi baz alarak tahmin yapıyor ve tutarlılık %5.sadece 3 günlüklük raporları iyidir.
Redfish16V
23-12-2014, 19:51
http://i58.tinypic.com/v45g80.jpg
Yılbaşına kar yağışlı girmek gerçekten güzel olurdu evet.. :) Yarından itibaren buralar çoşacak herkes beklesin :D
Redfish16V
24-12-2014, 12:14
Bugün büyük süprizler var.. Akşamki son güncellemeden sonra burda tüm detaya ineceğim TÜM TÜRKİYE için tek tek ayrıntı ineceğim.İpucu;Yılbaşı planınızı iyi yapın :)
Gsi club emir arkadaşım lütfen söyle bak yılbaşına plan yaptık bize gece eğlenceden çıkıpta rampalarda arabayı ittirme :D :D
Bugün büyük süprizler var.. Akşamki son güncellemeden sonra burda tüm detaya ineceğim TÜM TÜRKİYE için tek tek ayrıntı ineceğim.İpucu;Yılbaşı planınızı iyi yapın :)
o güne kadar modeller hep böyle kalsın değişmesin yada ben bakmıyacağım artık :D
Redfish16V
24-12-2014, 12:45
Gsi club emir arkadaşım lütfen söyle bak yılbaşına plan yaptık bize gece eğlenceden çıkıpta rampalarda arabayı ittirme :D :D
keşke tek sıkıntı ittirmek olsa be kardeşim :D Tipi felan hiç düşündünmü onları :D
o güne kadar modeller hep böyle kalsın değişmesin yada ben bakmıyacağım artık :D
Dikkat ettimde sende az çok ilgileniyorsun :) Sistem 96saate girene kadar ecmwfye bak,sonra gfs parareli takip et bu arada modelde oluşan soğumayı diagramda görmeyi bekle.En kötü durumu bilmek içinde wetter3 kullan derim :)
kelalper
24-12-2014, 13:42
konuşmak için çok erken. Ben şu an için deli gibi hava sıcaklığının düşeceğini sanmıyorum. Şu an için Cumaya kadar yağmur bile görünmüyor buralara.
Redfish16V
24-12-2014, 14:09
konuşmak için çok erken. Ben şu an için deli gibi hava sıcaklığının düşeceğini sanmıyorum. Şu an için Cumaya kadar yağmur bile görünmüyor buralara.
Sinyal çaktı geliyor.. Hatta 850de giren soğuk daha da artabilir.Lodosta var daha ne olsun.. O gün gelsinde burda beraber nerelere ne yağdı konuşuruz :)
Sinyal çaktı geliyor.. Hatta 850de giren soğuk daha da artabilir.Lodosta var daha ne olsun.. O gün gelsinde burda beraber nerelere ne yağdı konuşuruz :)
Bu yazdıkların istanbul icinmi
Redfish16V
24-12-2014, 15:41
Evet.Akşam güncellemesinden sonra burda detaylı anlatım yapacağım
Offroad ve avcılar nasıl da belli ediyor kendilerini :D
free-hifi
24-12-2014, 16:30
Valla ben alkolü bıraktım yılbaşı akşamı karda sucuk ve uludag light limonata partisi yapmak istiyorum :D
4 Gızle beklıyorum.
Afyon ve cevresı ıcın 31 aralık-4 ocak arası nasıl? Gercı senı arıyacagım ama merak eden olursa dıye yazıyorum....
@GsiClub abi , son durumlar nedir ? :) akşam oldu artık 4 gözle bekliyoruz senden gelecek haberleri :)
Redfish16V
24-12-2014, 21:09
Öncelikle Marmara-İç Ege-İç Anadolu-Batı Karadeniz dışında oturanlar bu yazıda umuda kapılmasınlar :D İzmirliler durabilir,onlarada ihtimal var :D Şimdi 28'de soğuması başlayacak ve ocak 5'ne kadar bize inşallah efsane yaşatacak soğuk bir çocuğumuz var.Bu çocuğumuz bizi Balkanlardan ziyarete gelecek.Balkanlar diyorum bak,hani o haberlerde meşhur balkanlardan soğuk hava dalgası felan... Ve biz soğuğu yaşarken buna ek olarak bir kardeş soğuk daha bizi ziyarete gelip ülkemizi dondurup gidecekler.Bu sefer öyle 0,-4 yok tepemizde.-8, -16 var hatta inerse -22... Önceki sene gök gürültülü kar yapan 850 sıcaklığı -36 idi bu arada.. Detaylara geçelim :
29.12.2014
http://i59.tinypic.com/lk12u.jpg
29u günü iç bölgeler soğuk ve açık hava yaşarken İstanbul hafif bulutlu fırtına öncesi sessizliği tadacak.***** bakın soğuk sınırda girmek için vize almış bile..
30.12.2014
http://i57.tinypic.com/2cpfic7.jpg
ve misafir giriş yapıyor.. Tabi önden ufak tanıtım şeklinde.. Edirne ve civarı ara ara karla karışık yağmur,İstanbul yağmur ara ara ama hava soğuk.. güya 10 derece felan ama hissedilen 6-7 olur.. Lodos var.. ısı yükseltir felan.. Evet ama ardına bakın.. Karayel geliyor yara yara.. Bu şu demek ; Edirne 0 altı gezerken mesela istanbul 10 olabilir ama sistem bi inince hooop 0.Sebebi Lodostan sonra karayel olması..Önce ılık duş sonra soğuk düş gibi düşünün..
31.12.2014
http://i60.tinypic.com/25i7z9v.jpg
Ve yılbaşı planlarının yapıldığı,heyecanlı gün..İStanbul yüksekleri kar taneleri görürken Bursa kar yağışını alıyor olacak..Çanakkaleyi tam kestiremesemde kar alacağını umuyorum..Boğazdaki soğuğa bakın.. Edirne -Tekirdağ zaten olayın en şanslı 2 ili oldu bile.. Şimdiden hayırlı olsun.. İzmir ise sınırda ama ciddi soğuma var,üşeyeceksiniz izmirliler..
01.12.2014
http://i60.tinypic.com/mllba1.jpg
Sistem ağır ve yavaş ilerliyor bu arada,bu çok güzel bir şey.. Yedire yedire.. TAblo anlatıyor zaten İstanbul ve çevresi,Bursa,İzmir,Bolu,Karabük,Denizli.. İzmir kar tanesi görürmü ? Şu an net bişey demek istemiyorum ama iç taraflara yağacaktır.Ankara ise duradursun Ankara halen süpriz kutu bana göre.. O da ne haritaya bak -16lık 850hpa inivermiş.. Hemen dibimizde o da inse.. Şu an için erken ama :)
02.12.2014
http://i62.tinypic.com/15gv8d2.jpg
Who's afraid of snow ? 0 çizgisi Aydına kadar inmiş.. Türkiye 2002-2004 efsanesini resmen yaşıyor bu görüntüye göre.. bi 87 gelirmi ki ?
03.12.2014
http://i61.tinypic.com/2vd032v.jpg
YAğışlara devam.. gerçi 2'si kadar güçlü değil ama buzlanma,yerde duran karların erimemesi.. Kışı yaşamak!
http://i60.tinypic.com/2m7by21.jpg
Bu da hiç sektirmeyen İtalyanların bir tahmini..
Bir de diagrama bakalım ;
http://i61.tinypic.com/inz86s.gif
Sonuç:Her gelen sistem daha kuvvetli olacak demiştim ve nasip olursa 28 Aralık - 5 Ocak arası çoğu il kışı yaşayacak ve güzel görüntüler çıkacaktır.Şu görüntüler değişirmi evet değişir,değişmezse zaten yanlıştır.Ama değişim çok büyük fark olarak olmaz,çünkü artık yeterli zaman aralığına sistem girdi HATTA daha da kuvvetlenebilir soğuk.. Ben elimden geldiği kadar tahmin yaptım.Şu görüntü bozulsa bile Edirne ve iç kesimler yine kar alır,İzmir-Ankara için daha beklemek lazım.İstanbul şanslı her zaman dedim.1-2 Sonra daha da netleşir durumlar.Tek tek özel konum sorularını sisteme 1-2 kala alabilirim.Tipisi v.b detaylar ilerleyen vakitde tartışılır,Şu an ben size sistemi ve nasıl geleceğini gösterdim.Eğer olaki 180 derece dönerse modeller,tahmin yapmayı bırakmam..Çünkü sonuçta bu verileri verende bir sistem.. Yanlış çıktı v.b olur büyük hata yapabilir.. Ben yazdıklarımın arkasındayım,her türlü eleştiriyede açığım.. Günü geldğinde burda inş hep birlikte cm ölçeceğiz :)
Buraya zamanını ayırıp tahmın ve bılgılendırme yaptıgın ıcın tesekkur ederım.
Umarım tanısırız bırgun....
Redfish16V
24-12-2014, 22:35
Buraya zamanını ayırıp tahmın ve bılgılendırme yaptıgın ıcın tesekkur ederım.
Umarım tanısırız bırgun....
Sevdiğim için yapıyorum ve benim gibi kar yağışını ayrı seven herkesle saatlerce bilgi paylaşımı yapabilirim.Herhangi bir teşekkür borcunuz yok yani :) Olurda Ankara'ya yolun düşerse mutlaka Alo de Murat abi mutlaka ! :)
mad_max1978
24-12-2014, 22:46
aynen erken olduğu konusunda hemfikiriz.meteoroloji odası başkanı da afedersiniz *** yemiş.1 hafta sonra havayı bile tahmin etmek oldukça zorken ayın 15 ne kadar kar yok demek müneccimlikl gibi birşey
OrcunInce
24-12-2014, 22:48
Sevdiğim için yapıyorum ve benim gibi kar yağışını ayrı seven herkesle saatlerce bilgi paylaşımı yapabilirim.Herhangi bir teşekkür borcunuz yok yani :) Olurda Ankara'ya yolun düşerse mutlaka Alo de Murat abi mutlaka ! :)
Adamsın, seviliyorsun :)
mad_max1978
24-12-2014, 22:48
aynen erken olduğu konusunda hemfikiriz.meteoroloji odası başkanı da afedersiniz *** yemiş.1 hafta sonra havayı bile tahmin etmek oldukça zorken ayın 15 ne kadar kar yok demek müneccimlikl gibi birşey
mad_max1978
24-12-2014, 22:53
29 u için ankara da bişey gözükmüyor ama istanbul için beklenti var
MertSerhanÖ.
24-12-2014, 22:55
çok böyük adamsın yemin ediyorum.Helal sana hocam :)
Redfish16V
24-12-2014, 22:57
Adamsın, seviliyorsun :)
Teşekkür ederim,beni gururlandırdığınız için :)
29 u için ankara da bişey gözükmüyor ama istanbul için beklenti var
Cenabet yer gibi delik var resmen soğuk gelmiyor bi buraya.. Totem yapıp çekmeliyim soğukları :D
mad_max1978
24-12-2014, 22:58
umarım başarırsın kardeşim:)
Dun accuweather guncelleme yapmıs ancak kar yagısı 3 ocakda yada 2 ocak gecesı gorunuyor?
997TT Murat abi sistemlere bakmış biri olarak şuan sistem kesin ve pazar günü artık ne kadar yağış olucak kaç cm kar bırakıcak onları görücez. Accuweather geçen senelere oranla tahmin yapıyor ondan dolayı öyle anlıklar daha çok tutuyor accuweatherın.Lodos arkası karayel olarak gelıcek ve 2004 ve 1987 kışına benzetılen bir kış ve yağışla karşılaşıcaz gibi ön görülüyor.Bu arada Emir kardeşim senide başarılarından dolayı tebrik ediyorum ve banada bu işi öğrettiğin çok teşekkür ediyorum
Redfish16V
25-12-2014, 10:23
997TT Murat abi sistemlere bakmış biri olarak şuan sistem kesin ve pazar günü artık ne kadar yağış olucak kaç cm kar bırakıcak onları görücez. Accuweather geçen senelere oranla tahmin yapıyor ondan dolayı öyle anlıklar daha çok tutuyor accuweatherın.Lodos arkası karayel olarak gelıcek ve 2004 ve 1987 kışına benzetılen bir kış ve yağışla karşılaşıcaz gibi ön görülüyor.Bu arada Emir kardeşim senide başarılarından dolayı tebrik ediyorum ve banada bu işi öğrettiğin çok teşekkür ediyorum
Mükemmel bir yorum.. Rica ederim :) Accuweather'e sadece ilk 3 gün için bakmanız yeterli.
gözüken o ki, yunanistan batısı hırvatistan yani doğu adriyatik ciddi manada ayın 28 inde sağlam bir kar alıcak efsane olabilir bu bölümler için. darısı başımıza :) 86 martında yağan 1 metre istanbul karı gibi bir kar görelim artık :)
inşallah modeller değişmez, sağlam bir kış yaşamayalı uzun seneler olmuştu :)
Redfish16V
25-12-2014, 11:03
Ankara için süpriz görünümler var ancak 1 gün daha beklemek istiyorum.Trakya şu an banko.İstanbul'da ise cm hesabını h.sonu yaparız.2002 tarzından bir oluşum var şu an..
hey maşallah valla kar olayını özledik hazırlık yapalım ufaktan olmadı trakayaya gideriz:)
Redfish16V
25-12-2014, 11:42
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/aylik-tahmin.aspx
Mgm'de gördü sinyali.. 1-2 uyarı eksiği kaldı onuda 1-2 güne koyarlar sanırım :)
Öğlen çıkan modellere baktım ve Emirlede telefonla konuşup değerlendirdik.Lodos arkası sistem değil gibi direk karayel ve yıldız şeklinde gelicek ve şehir merkezlerınde bile tipi şeklinde görülebilir.Yılbaşı gercekten çok güzel olucak ve kara doyuca İnş bi aksilik çıkmaz.Bence hazırlıkları yapıp hazırlı olmakta fayda var abiler arkadaşlar
Bugun Emırle konustuk,avcı camıasına yaydım haberı 7 den 70'e herkes planı yapıyor.
Ben planı yaptım,2 gun eberdeyım ve 1 kolı fısekle gıdıyorum ;)
Yılbasıda Afyondayım,kesın kar varmıs,Carsamba deltasından avlanıcaktım ama orada sans dusukmus.
Emır haftaya bakalım,tahmınlerın tutarsa sana Jumbo boy kivi yollayacagım,ye kıvıyı cak cıvıyı!
Evet vatana millete hayirli ugurlu olsun. Kar geliyor!!:cool:
http://i58.tinypic.com/212fj1t.gif
Emir onaylaman inanmam abi :D
Redfish16V
25-12-2014, 20:08
Bugun Emırle konustuk,avcı camıasına yaydım haberı 7 den 70'e herkes planı yapıyor.
Ben planı yaptım,2 gun eberdeyım ve 1 kolı fısekle gıdıyorum ;)
Yılbasıda Afyondayım,kesın kar varmıs,Carsamba deltasından avlanıcaktım ama orada sans dusukmus.
Emır haftaya bakalım,tahmınlerın tutarsa sana Jumbo boy kivi yollayacagım,ye kıvıyı cak cıvıyı!
Sistem gelene kadar her gece güncel çekeceğim.Bu arada telden ne derece anlaşılır ama tanıştığıma memnun oldum,yüzyüze oturup sohbetde etmek nasip olur inşallah :) Herhangi bir isteğim yok abi çok rica ederim,benim sağlımı mutluluğumu istemen benim için çok büyük hediyedir zaten :) Burda bilgi paylaşımı yapıp bilgileniyoruz karşılık söz konusu olamaz benim için :)
Evet vatana millete hayirli ugurlu olsun. Kar geliyor!!:cool:
http://i58.tinypic.com/212fj1t.gif
Bu tür görüntüleri paylaşan üyeleri görünce mutlu oluyorum :D Diagramlarda da sistem gözüküyor,şimdi bizim için önemli olan deniz üzerinden nası geleceği ? 1 saate bir döküman hazırlayım ben
Who's afraid of snow ? 0 çizgisi Aydına kadar inmiş.. Türkiye 2002-2004 efsanesini resmen yaşıyor bu görüntüye göre.. bi 87 gelirmi ki ?
2004'de ki kar yağışında Çanakkale'de 1 hafta eve hapsolmuştuk. Elektrikler felan gitmişti hep. Bu yazıyı okuduktan sonra, eve mum stoğumu yapsam diye düşündüm. :)
Redfish16V
25-12-2014, 22:02
düne güne 500hpa daha soğuk.. Kar ölçüleri güzel.. 2002-2004 de ısrarım devam.Gidişat güzel kar geliyor.. Daha büyük değişiklik olunca yazacağım tekrar.Herkes rahat olup beklemeli artık ve önlemini almalı :)
Mgm ECMWF ne cikarsa onu kopyalayip yapistirdigi icin bir ileri bir geri tahminlere devam eder
Tahmin on goru degerlendirme gibi islere pek bakmiyorlar :)
Modellerdeki farkli sonuclar bulusur yakinda gfs paralel hepsi dansoz modda
Neyse sistem cebe girdi 72 saatten sonra cm hesabina girilir isallah
Redfish16V
25-12-2014, 22:50
Uzun vade Ecmwf-Kısa vade GFS pararel - Son 36 saat ise Euro4-Wetter3 :) Bu iş bence tamam :)
Ankaraya yok mu biseyler yani dogru mu anladim? :(
Redfish16V
26-12-2014, 00:00
Ankaraya yok mu biseyler yani dogru mu anladim? :(
Sisteme göre eh işte.. Ama benim kendi tahminimi yarın yazacağım.Eğer yarın beklediğim oluşum gerçekleşirse ankara 5 ocak 2002yi tekrar yaşar..
Sisteme göre eh işte.. Ama benim kendi tahminimi yarın yazacağım.Eğer yarın beklediğim oluşum gerçekleşirse ankara 5 ocak 2002yi tekrar yaşar..
Haydi insallah ya, valla ben de tesekkur ederim bu paylasimlarin icin sana kardesim..
SKIRON - Regional Forecast Europe - Mediterranian Sea, Greece (http://forecast.uoa.gr/forecastnew.php)
ben genelde bu siteden bakarım karın yerdeki durumunda bu güne kadar hiç yanılmadı. bunda gözüken trakya batı marmara ve içbatı anadoluda iyi kar tutacağını gösteriyor.
Shadow_Dancer
26-12-2014, 10:32
Rabbim kuvvetli bir ruzgar verirde istanbulun merkezini pas gecer insallah..
Pazartesi Edirne'ye gidicem ins bursa görmeden orda görürüz kismetse
doğa gereği barajlarımızın dolması sebebi ile yağması gerek ve inş da yağar senede zaten 1 2 kere zar zor görüyoruz oda es geçmez inş
Redfish16V
26-12-2014, 12:56
SKIRON - Regional Forecast Europe - Mediterranian Sea, Greece (http://forecast.uoa.gr/forecastnew.php)
ben genelde bu siteden bakarım karın yerdeki durumunda bu güne kadar hiç yanılmadı. bunda gözüken trakya batı marmara ve içbatı anadoluda iyi kar tutacağını gösteriyor.
Yağış açısından güzel modeldir skiron.Ancak şu an skirona bakıp değerlendirme yapmak için pazar gününü beklememiz lazım
beyler istanbulda kar varmı yokmu ben bişi anlamadım :D içlikleri hazırlayakmı
Hemde termal içliklrei hazırlayın derim ben sistemler değişmezse çığ düşücek resmen :D
Yağış açısından güzel modeldir skiron.Ancak şu an skirona bakıp değerlendirme yapmak için pazar gününü beklememiz lazım
doğru diyorsun kardeşim, ama senelerdir istanbul hep hayal kırıklığı yarattı artık kendimi daha temkinli hazırlıyorum durumlara. kar lapa lapa yağsa bile yerde birşey tutmadığından artık umut beslemiyorum istanbul için :) bu kar yağışında da yakın senelere dayanarak yerlerin deniz seviyesinde çok fazla tutabileceğine inanmıyorum (en azından kendimi öyle hazırlıyorum :) )
Hondafatih
26-12-2014, 14:01
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27846699.asp
Redfish16V
26-12-2014, 19:45
beyler istanbulda kar varmı yokmu ben bişi anlamadım :D içlikleri hazırlayakmı
Geç bile kalmışsınız :)
doğru diyorsun kardeşim, ama senelerdir istanbul hep hayal kırıklığı yarattı artık kendimi daha temkinli hazırlıyorum durumlara. kar lapa lapa yağsa bile yerde birşey tutmadığından artık umut beslemiyorum istanbul için :) bu kar yağışında da yakın senelere dayanarak yerlerin deniz seviyesinde çok fazla tutabileceğine inanmıyorum (en azından kendimi öyle hazırlıyorum :) )
Bu sene forumlardan daha değişik tutarlı tahmin metodları öğrendim.Teknoloji geliştikçe zaten bu konuda bile çok öte gelişmeler oluyor.Şu an bende diğer bu metodu kullanan bireyler gibi deneme aşamasındayım.Ay sonu ön görüm şu an çok şükür yolunda :) İstanbul korkmasın,çünkü süpriz olarak diyeceğim ; önceki sene gibi deniz etkisi kar yağışları cm hesabını 2ye katlayacaktır.
Bugün uzun vade olarak son modele baktım.İç Ege-Trakya-Marmara sistemin şampiyonu.Kar olarak ; Trakya > İç Ege > Marmara (Murat abi sana boşa demedim Afyona git diye :) ) İzmir'de kar olasılığı fazla ama kimse kusura bakmasın emin olmadığım ön görüyü yazmak istemiyorum,yağarsa mutlu olurum ama.Ankara halen ortada..yağış var güzel ama 1-2 oynayabilir,Ankara için yarın öğleni bekleyin.Bu geceden sonra artık sistemi kısa vade ve alt seviye sıcaklıktan takip edeceğim.Sistem gelene kadar ve sistem girince burdan canlı takip yapacağım.27sinde merhaba diyecek Trakyadan... Herkes ee hani bu muydu diyecek ama sakin olunuz.Bol bol yağmur öncesi.Yağmurdan sonra tutacak karda var merak etmeyin.29'unda rüzgarın dönmesindne dolayı bi ısınma ve 30u sabahında bıçak gibi soğuk girecek marmaraya.29-30 tehlikeli ani soğuma var.Ve bu sistemin bitiş tarihi belli değil,herkes tedbirini alsın,umduğumuzdan fazlası olabilir.Özellıkle Trakya ve İç Ege.Detaylı konum sorularını bu geceden sonra alabilirim.Umarım güzel bir sonuç alırız ve herkes umduğu kar manzarasında keyfini sürer :)
Bugun Bunyamın Surmelıyı dınledım,sadece yukseklerde kar olucak dıyor Istanbul'da :(
Ha hos ben senın tavsıyenle Afyon'a gıdıyorum haftaya ;)
Nedır son durum,hangı gune kadar kar var yada ne zaman?
Redfish16V
26-12-2014, 23:53
Bugun Bunyamın Surmelıyı dınledım,sadece yukseklerde kar olucak dıyor Istanbul'da :(
Ha hos ben senın tavsıyenle Afyon'a gıdıyorum haftaya ;)
Nedır son durum,hangı gune kadar kar var yada ne zaman?
Net tarih ve yavaştan bölgeler için cm'i yarın yazacağım murat abi.İstanbul'a kar var aksini iddia edenler yaşayıpta görecek
Vay arkadas,goremıyecek olsamda yagsın ıstıyorum,kendım ıcın degıl,bekleyen arkadas ve doga ıcın.
Afyonuda unutma cm hesabında ;)
Takıp ettıgım 3 yer var,hepsı aynı ama bır sen farklısın. Bılırsen helal olsun,bılemezsende canın sagolsun :)
meteoroloji kar var dıyor ist için yılbasında
golgeoyunu03
27-12-2014, 07:24
@GSİ CLUB
yaptığınız tahminler için teşekkür ederim..
30'u istanbul-Ankara otobanı için tahmin yapabilirmisin acaba :)
istanbul-bolu-ankara olarak farklı farklı bakıyorum hepsinde de yağış gözüküyor :(
Redfish16V
27-12-2014, 08:23
Vay arkadas,goremıyecek olsamda yagsın ıstıyorum,kendım ıcın degıl,bekleyen arkadas ve doga ıcın.
Afyonuda unutma cm hesabında ;)
Takıp ettıgım 3 yer var,hepsı aynı ama bır sen farklısın. Bılırsen helal olsun,bılemezsende canın sagolsun :)
28 akşamı soğuma hissedilir,30'unda ilk kar düşer.Afyon garanti ben kar cm'ni yazacağım geceye,en fazla 1-2 cm oynar şekilde :D 3 farklı baktığın yeride tahmin ediyorum,ama boşverin onları.. Ben bizzat onlarında baktığı modele bakıyorum kökünden çözüm :)
@GSİ CLUB
yaptığınız tahminler için teşekkür ederim..
30'u istanbul-Ankara otobanı için tahmin yapabilirmisin acaba :)
istanbul-bolu-ankara olarak farklı farklı bakıyorum hepsinde de yağış gözüküyor :(
Kar,tipi.. Dikkat etmek gerek... Bolu civarı her zamanki gibi sıkıntılı.30'u öğlen daha iyi ama öğleden sonrası sıkıntılı
Emir 30u öğleden sonra diyorsun anladığım kadarıyla. Tamam buraya kadar dert yok. Ama yağacak kar tutacak mı ? Yani yağıp yağıp anca duvar üstleri arabaların tavanları tutacaksa dert değil. Ama yok, yerler 3 cm civarı tutar falan diyorsan ha bak işte o dert. Bizlere ''tutacak,şehir merkezinde 2cm civarı kar olur'' gibi bişey söyleyebilirmisin yoksa daha erken mi ?
Redfish16V
27-12-2014, 09:39
Emir 30u öğleden sonra diyorsun anladığım kadarıyla. Tamam buraya kadar dert yok. Ama yağacak kar tutacak mı ? Yani yağıp yağıp anca duvar üstleri arabaların tavanları tutacaksa dert değil. Ama yok, yerler 3 cm civarı tutar falan diyorsan ha bak işte o dert. Bizlere ''tutacak,şehir merkezinde 2cm civarı kar olur'' gibi bişey söyleyebilirmisin yoksa daha erken mi ?
Bu gece net söylerim,ama diyim öyle araba üstü değil bildiğin etkili olur..hele yüksekleri.. Kıyılarda kar olurmu ben ona bakıyorum öyle diyim
Ben 30'u salı ogleden sonra yola cıkıyorum Afyona dogru,muhtemelen kar o aksam gelıcek heralde? Yanı yolda sıkıntı yasamayacagım sanırım?
Asıl kar 31'ınde ve 1'ınde mı yagıyor marmara ve ıc egeye?Yanı bu sıteler oyle dıyor,gerceı onlar ıstanbula karla karısık verıyor ;) Yada ne zamana kadar surecek bu? Haftaya hafta sonu guzel gorunuyor,sonra tekrar yagıs gorunuyor....
Redfish16V
27-12-2014, 11:41
Ben 30'u salı ogleden sonra yola cıkıyorum Afyona dogru,muhtemelen kar o aksam gelıcek heralde? Yanı yolda sıkıntı yasamayacagım sanırım?
Asıl kar 31'ınde ve 1'ınde mı yagıyor marmara ve ıc egeye?Yanı bu sıteler oyle dıyor,gerceı onlar ıstanbula karla karısık verıyor ;) Yada ne zamana kadar surecek bu? Haftaya hafta sonu guzel gorunuyor,sonra tekrar yagıs gorunuyor....
Yolda iken yağmur-karla karışık görebilirsin.Bursa civarı kısmi olarak kar görebilirsin.İç ege için asıl yağış 31 gecesi 02:00 civarı.Bu gece benden haber bekle abi,sen beni dinle Afyon'a git sonra bana dua ediceksin :D İstanbul'da beylikdüzü,levent karı %90 garantiledi,diğer yerler için geceyi bekleyin.İl bazında sorularınızı sorun hepsini toplu cevaplarım :)
Vay Emır,ne dıyorsun...
Istanbul'a geldıgınde yada pıste bana 1 gun once haber ver,bende sana suprız yasatacagım ;)
Senı yarın aksam arasam 5 gunluk net tahmın alırmıyım yoksa pazartesı aksam daha saglıklı mı olur?
Kar bekleyen gozler bayram etsın...
Soğuma Edirne'de bugün başladı, dünkü yağmur sonrası (gece boyu yağdı), yılbaşı gecesi saat 1.30-2 gibi kar gelicek bence de bir çok yere.
Redfish16V
27-12-2014, 22:36
Vay Emır,ne dıyorsun...
Istanbul'a geldıgınde yada pıste bana 1 gun once haber ver,bende sana suprız yasatacagım ;)
Senı yarın aksam arasam 5 gunluk net tahmın alırmıyım yoksa pazartesı aksam daha saglıklı mı olur?
Kar bekleyen gozler bayram etsın...
Telefonda da görüştüğümüz gibi salı günü öğleden sonra marmaradan -egeye soğuk başlayacak.Bozüyük ve çevresi sıkıntı olabilir,sen vardığında ise Afyonda kar ya başladı başlayacak olacak yada başlayıp kuvvetini artıracak bu gibi ince detaylara pazar gecesi bakalım
Hocam ankaradan bi gelişme yokmu daha bu kışda karı görmezsek artık suni karı bulacaz bi yerlerden
Redfish16V
27-12-2014, 23:40
Hocam ankaradan bi gelişme yokmu daha bu kışda karı görmezsek artık suni karı bulacaz bi yerlerden
Ankara sürpiz kutu şu an...31 gecesi yağdı yağdı yağmadı 5-6 sına bakacağız..
onursumer
28-12-2014, 09:34
bakırkoyde 1-2 gündür hava çok güzeldi bugun bildiğin soğuk yaklaştığını hissettiriyor :)
Dışarısı buz atıyor resmen güneşe aldanmayın araba ısınana kadar dondum :)
OrcunInce
28-12-2014, 12:44
Bu gece net söylerim,ama diyim öyle araba üstü değil bildiğin etkili olur..hele yüksekleri.. Kıyılarda kar olurmu ben ona bakıyorum öyle diyim
30'unda Maslak'ta sınavım var 17-19 arası, sonra oradan çekmeköy'e eve dönmem gerekecek. :D
Mümkün mü? :D
Bu hava durumlari karin sali gunduz basliyacagi yonunde ve carsamba havanin gidecegini soyluyor. Cmtesiye kadarda tik yok :(
Sali 2 gibi cikacagim yola bakalim...
Yarın ve salı edirnedeyim ins orda kar görürüz ve buraya getiririz pesimizden
Emir kardeşim şimdi istanbulun merkezlerinde kar durumu ne durumda bi güncel ceker misin :)
Redfish16V
28-12-2014, 19:32
30'unda Maslak'ta sınavım var 17-19 arası, sonra oradan çekmeköy'e eve dönmem gerekecek. :D
Mümkün mü? :D
Beylikdüzü,Beşiktaş ve civarı ve ve o rakımda olan yerler karın şampiyonu diğer yerler havada kar ve karla karışık yağmur görecek.
Bu hava durumlari karin sali gunduz basliyacagi yonunde ve carsamba havanin gidecegini soyluyor. Cmtesiye kadarda tik yok :(
Sali 2 gibi cikacagim yola bakalim...
30'öğleden sonra yağış başlıyor ve korktuğum başıma geliyor.. Murat abi dikkatli git gel,çünkü soğuma erken girecek gibi bursa-afyon civarı için uyarı hazır bende,mgmde bunu ön görüyor.Yani ohh kar yok rahatım dersin,o alana bi düştünmü tipi dahi görebilirsin.
Emir kardeşim şimdi istanbulun merkezlerinde kar durumu ne durumda bi güncel ceker misin :)
Dediğiim gibi beylikdüzü ve çevresi ve o yükselti dışındakiler çok sevinmesin.Bu sistemden sonra ardı bitmeyen soğuklar var rahat olun :)
Ankara ise gösteriyor ama elletmiyor,açıkcası korkuyorum tahmin yapmaktan.31 gecesi yağar yağarsa bu kadar diyim.Bu arada istanbulda 1 ocak öğlene doğru yağmura dönebilir.TAbi bu son 24 saate kadar değişir
Sanırım hava ıstanbul ıcın bıraz yumusadı cunku daha fazla kar beklıyordun.
Yogun kar gosterıyor bılecık afyon aradına salı gunu. Acaba carsambamı cıksam yola?
istanbul'un havası = kütahya'nın havası. Sonuçta ikisi de iğrenç.
golgeoyunu03
28-12-2014, 23:54
Bende 30'u 12.30 gibi ankaraya yola çıkacaktım sanırım zor koşullar beni bekliyor @GSİ CLUB sizinde söylediklerinize göre..
Maalesef istanbul yine husran, ic bati anadolu balikesir canakkale ve trakya iyi gozukuyor
Maalesef istanbul yine husran, ic bati anadolu balikesir canakkale ve trakya iyi gozukuyor
ne diyosun :( yinemi yok ya :D
Ankara'da sürekli rüzgar var -en azından bilkentte- içim sıkıldı sürekli vuu vuu sesten, kar ararken rüzgar bulduk :( Emir ne zaman yağar diyeceksin Ankara için :D
Evet yeni bir bilgi, okuduğun bir harita varmı? çok heves ettik istanbul olarak kar yağmasına :)
istanbul yine yalan mı oldu::(
erayakar
29-12-2014, 08:28
şu an beylikdüzü de fırtına var hava soğuk..
Hava erken geldı gorunuyor ama yeterlı soguma yok. Bursa bılecık yogun kar olucak. Ulen yola cıkıcaktım yarın,sansa bak.
2 derece daha soguma olsaydı senlık olurdu....
Redfish16V
29-12-2014, 08:52
Biraz sabrlı olun,lodos ile sıcaklığın az artıp sonra bıçak gibi soğuk bastıracağını demiştim.izleyin ve görün geceye kadar hızlı sıcaklık düşecek ve gece yüksekler ilk kar taneleri görmeye başlayacak.Ankara'da 31 gecesi yağarsa yağacak yoksa 2 ocağı bekleyeceğiz.
beylikdüzünde şuan gece oldu bir yagmur yagıyorku uzuun zamandır boyler hızlı seri ve rüzgarlı gormediydim çatı kafama inecek galiba :D
Low-Rider
29-12-2014, 09:03
Haramidere baya yağış var şu anda
onursumer
29-12-2014, 09:03
dışarda berbat bi hava var :)
Şirketteyim bende, skyport'tan görebildiğim sadece yağmur olduğu. Alt katlarda neler oluyor, fırtına falan mı var
31'i öğlen aracımla Bilecikten Ankaraya yola çıkacağım, kara kara düşünmeye başladım. 31'inde Bilecik-Eskişehir-Ankara güzergahı hakkında öngörünüz nasıl?
Redfish16V
29-12-2014, 09:22
27sinde merhaba diyecek Trakyadan... Herkes ee hani bu muydu diyecek ama sakin olunuz.Bol bol yağmur öncesi.Yağmurdan sonra tutacak karda var merak etmeyin.29'unda rüzgarın dönmesindne dolayı bi ısınma ve 30u sabahında bıçak gibi soğuk girecek marmaraya.
1-2 gün önce demiştim,Tek fark soğuğun 30'u sabahından daha önce girebilecek olması :) her şey tıkırında beklemeye devam :)
Redfish16V
29-12-2014, 09:24
31'i öğlen aracımla Bilecikten Ankaraya yola çıkacağım, kara kara düşünmeye başladım. 31'inde Bilecik-Eskişehir-Ankara güzergahı hakkında öngörünüz nasıl?
Bol bol kar var ,dikkat etmek gerek.Eskişehirden sonrası öncesine oranla daha az kar yağışlı.
Şirketteyim bende, skyport'tan görebildiğim sadece yağmur olduğu. Alt katlarda neler oluyor, fırtına falan mı var
biz baya yakınmısız :D mermerciler sitesindeyim bende :D rüzgar arada deliriyor
yigitblr
29-12-2014, 09:30
Halkalıda öyle fırtınalı bir yağmur var ki arada sırada yağmur taneleri havada asılı bile kalıyor:D
biz baya yakınmısız :D mermerciler sitesindeyim bende :D rüzgar arada deliriyor
Aynen yakın yakın, gün içinde mermerciler' e de geçicem bi bakalım nasıl olacaksa bu havada :D
istanbul kar konusunda lanetlenmiş artık buna inanıyorum :)
Rahatsız olup işe gitmedim havaya bak. :D Şanslıyım sanırım biraz. :) Karı da merakla beklemedeyim :D
Anadolu yakası için konuşmak gerekirse soğuk değil fakat yağmur ve rüzgar çok fazla. Hava gayet ılık, soğuk bile değil.
Sokakta işesen çükün kopar öyle bir fırtına var Bomontide
Sokakta işesen çükün kopar öyle bir fırtına var Bomontide
Ayazda kalmış bekçi köpeği ... spec :hahaha:
free-hifi
29-12-2014, 09:42
mALTEPE de fena yağıyor sanki karışık gibi
Redfish16V
29-12-2014, 09:49
Anadolu yakası için konuşmak gerekirse soğuk değil fakat yağmur ve rüzgar çok fazla. Hava gayet ılık, soğuk bile değil.
Anadolu zaten bu sistemde fazla bişey beklemesin yağışın %90ı yağmur olacak.
OrcunInce
29-12-2014, 10:13
Anadolu zaten bu sistemde fazla bişey beklemesin yağışın %90ı yağmur olacak.
Önümüzdeki günlerde de mi birşey yok :( çekmeköyde bile mi :D
Redfish16V
29-12-2014, 10:28
Önümüzdeki günlerde de mi birşey yok :( çekmeköyde bile mi :D
10 Ocağa kadar soğuk bizim tarafımızda en azından gözüken o.Bana p.m'den rakım ve koordinat verin detaylı bakayım
çanakkale balıkesir bursa hattı ciddi yağış alacak gibi gözüküyor. oradakilerin gözü aydın :)
esenyurt; saat 10 gibi fırtına eşliğinde yağmur vardı şu anda kuru bi soğuk var...
Ozan Özer
29-12-2014, 11:10
ŞEkerpınar'da yağmur/fırtına ne ararsanız var şu anda
ŞEkerpınar'da yağmur/fırtına ne ararsanız var şu anda
Hocam alakasız olacak ama acıbadem hastanesinin yanındaki dik yokuşun başında otoparkta duran 530i'nin sahibi sizmisiniz ? Satarmısınız ? Ciddi düşünebilirim eve tek araba olarak. Çok temiz duruyordu.
Yanlız konuya çok alakasız girdim ya :D
bu nası bı hava ya ıkı dk parca almaya gıdım dedım sucuk gıbı oldum :D
Yiğit G.
29-12-2014, 12:15
hava durumuna hakim arkadaşlar bir görüş belirtebilir mi ? Çarşamba günü yılbaşı akşamı hatun la caddeye inip yürüyelim gezelim dedik ev muhabbeti yapmayacaz , ama hava bugun ki gibi kıyamet olursa mümkün değil ona göre ya eve kapanacaz yada dışarı ?
Redfish16V
29-12-2014, 13:44
hava durumuna hakim arkadaşlar bir görüş belirtebilir mi ? Çarşamba günü yılbaşı akşamı hatun la caddeye inip yürüyelim gezelim dedik ev muhabbeti yapmayacaz , ama hava bugun ki gibi kıyamet olursa mümkün değil ona göre ya eve kapanacaz yada dışarı ?
karla karışık yağmur ve soğuk hakim,bugünden 1 tık sakin olur.
An itibari ile karayele döndü rüzgar,şimdi hızla sıcaklık düşecek,donacaksınız :D
punto_multijet
29-12-2014, 13:57
izmirde durumlar nedir?
Hondafatih
29-12-2014, 14:09
karla karışık yağmur ve soğuk hakim,bugünden 1 tık sakin olur.
An itibari ile karayele döndü rüzgar,şimdi hızla sıcaklık düşecek,donacaksınız :D
gerçekten sabahki havayla şimdiki hava arasında fark var baya soğudu hava :(
beylikdüzü hadımkoy bahçeşehir semaları kar görsün bari artık :D bıktım üsümekten :D
Redfish16V
29-12-2014, 14:48
beylikdüzü hadımkoy bahçeşehir semaları kar görsün bari artık :D bıktım üsümekten :D
Beylikdüzündesin daha ne istiyosun :D Metre al yanına lazım olabilir :D
İzmir sallantıda o yüzden izmiri tahminde pas geçiyorum
Anadolu yakasina haberi verdin uzdun bizi...
Nerede bu kar nerede bu yanliyan araclar ;)
Kar diye heveslendirdin,uzme bizi :(
Carsamba oglen ben kacar....
Bursadaki arkaşların Allah yardımcıları olsun hazırlıklı olmalarında fayda var efsane gelıyor :)
Redfish16V
29-12-2014, 14:59
Anadolu yakasina haberi verdin uzdun bizi...
Nerede bu kar nerede bu yanliyan araclar ;)
Kar diye heveslendirdin,uzme bizi :(
Carsamba oglen ben kacar....
Anadolu yakasıda nasip alacak ama avrupa kadar değil.Ve 1-2 gün sekebilir.şu an +5.5 saat hızlı girdi sistem ve rüzgar soğumaya oranlı geç döndü.Geceki soğuma önemli şimdi.An ve an takipteyim.Bursa-Eskişehir-Afyon-Kütahya rekor bile gelebilir.Hele bursa..
Beylikdüzündesin daha ne istiyosun :D Metre al yanına lazım olabilir :D
İzmir sallantıda o yüzden izmiri tahminde pas geçiyorum
oh oh zaten noluysa buraya oluyor :D
gecen sene kış lastiği aldım uludağa gitmesem kar görmicek zavallı lastik :D derdim o yani :hahaha:
yagarsa bol bol güncellerim boş yol cok beklerim gecmis senelerde cokca eglenmiştik buralarda :D
abdullahduymaz
29-12-2014, 15:03
Bursa iyice sıkıntı gibi duruyor:D iyi yagmur yagıyor dün gece ve sabahda iyi ruzgar vardı
dursun81
29-12-2014, 15:05
Şuan altınşehir şahintepedeyim 1 aydır burda çekim yapıyoruz hiç bu kadar soğuk görmedim 1 saat önce bu kadar soğuk yoktu.tahminimce en az 7 8 derece düştü sıcaklık.
Redfish16V
29-12-2014, 15:10
31'nde 500hpa -29larda olaki -36ya soğur ve yağış artarsa gökgürültülü yağış görürsünüz.ihtimal %5 ama.. İlerisi için güzel ön görüler var fakat önce bu sistemi atlatalım :D
onursumer
29-12-2014, 15:12
sabah okula giderken zurgarlı ama abartı bir soğuk yoktu şimdi okuldan çıktım dondum resmen 20dk araba kullandım evdeyim ellerim buz gibi hala :D
oh oh zaten noluysa buraya oluyor :D
gecen sene kış lastiği aldım uludağa gitmesem kar görmicek zavallı lastik :D derdim o yani :hahaha:
yagarsa bol bol güncellerim boş yol cok beklerim gecmis senelerde cokca eglenmiştik buralarda :D
o bölgeye dair güzel haberlerini bekliyorum valla:) direkt gelirim o taraflara
esenyurtta sulu kar var beyler :D
Ankara'da ki rüzgar hikayesi ne zaman bitecek acaba? Sinirlerim bozuldu, dağ evindeyim sanki vuu vuu kafam şişti resmen..
dursun81
29-12-2014, 15:29
Atınşehirdede sulu kar yağmaya başladı.
https://www.facebook.com/video.php?v=454961637994900&fref=nf :D
maltepede 3 dereceyi gördüm askerlik şubesinin önünde 2 saat beklettiler sonrada biz sizi sonra ararız dediler yolladılar ak böyle işin :D
Mehmet Gazihan
29-12-2014, 16:09
http://i.hizliresim.com/Ez8L9z.jpg
Ataşehir
beylikdüzü yine sogudu buz oldu sulu kar yagıyor zaten :)
winter is coming -- Edirne
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10428419_814276458629550_7279814478824689025_n.jpg ?oh=31362968938f87d80fb457cee0066fe3&oe=55469AEE
Redfish16V
29-12-2014, 16:37
Soğuma daha da artacak ve sulu kar yerini gece geç vakitlerde kara bırakacak.sulu kar gören yerler kar açısından örtü görebilir,çünkü karla karışık yağmur bekleniyordu ama beklenenden soğuma güzel oldu.ve yarında yağışlara etki olarak deniz etkisi görülebilir.
Nyv canlı yayın yapıyor,maslakda fena kar yagıyor....
Basaksehir'de arabalarin ustunu doldurmaya basladi iyice.
BurakCengizhanoğlu
29-12-2014, 16:53
Nyv canlı yayın yapıyor,maslakda fena kar yagıyor....
link alabilmemiz mümkün mü abi
Hondafatih
29-12-2014, 16:59
link alabilmemiz mümkün mü abi
anlık haber olduğu için yayın bitmiş
BurakCengizhanoğlu
29-12-2014, 17:00
kurtköy de ciddi soğuk var.gece kurtköy eğlenceli olabilir
Yollayın karları Ankara'ya tutmayın orda :D
Yrn yola cikcam bursalilar bi yol durumunu guncellerseniz gece veya sabahtan ona gore ucaga domalicam artik napalim ow set.
gözümüz aydın kar başladı :D
Shadow_Dancer
29-12-2014, 17:18
Halkalı atakent karla karışık yagmur şeklinde, hava inanılmaz soguk.. Gece ortalık karışacak heralde. :(
ümranıyede basladı hafif kar yağışı
Mahmutbey gişeler civarında sulu kar yağıyordu. Havada uçuşma modundaydı. 2 derecede. Bu kar sadece dekorasyon yapar geceleyin böyle kalırsa
34btr1907
29-12-2014, 17:25
Mecidiyekoy esentepede kar var kisa surdu gecti.
Mimaroba büyükçekmecede kar yağışı başladı , ufak ama sert taneli.
Shadow_Dancer
29-12-2014, 17:29
Valla inşallah yagmaz merkeze , yagmura her şekilde razıyım, ama kar demek İstanbula eziyet demek.
kickboxer
29-12-2014, 17:31
Kayışdağı kar yağışı 30dk önce başladı.
OrcunInce
29-12-2014, 17:35
maslakta da yağmakta şu an
Redfish16V
29-12-2014, 17:45
Türkiye Aralık 20'den sonrasını beklemeli,zaten asıl kış başlangıcı 22 aralıktır :)
27 kasımda sezdiğim ve pusuya yatarak beklediğim istanbul kar hadisesinde sanırım 1 aylık süreç açısında rekor kırdım :) Daha fazla detay inerek 1ay öncesinden daha detaylı tahmin yapmaya çalışmam lazım sanırım
golgeoyunu03
29-12-2014, 17:51
27 kasımda sezdiğim ve pusuya yatarak beklediğim istanbul kar hadisesinde sanırım 1 aylık süreç açısında rekor kırdım :) Daha fazla detay inerek 1ay öncesinden daha detaylı tahmin yapmaya çalışmam lazım sanırım
Merhabalar, ankarada dolu yağışı bekleniyor mu acaba bakmanız mümkün mü?
http://www.havadurumu15gunluk.net/havadurumu/ankara-hava-durumu-15-gunluk.html
bu linkte 4'ünde dolu yağışı gözüküyor..
Redfish16V
29-12-2014, 17:57
Merhabalar, ankarada dolu yağışı bekleniyor mu acaba bakmanız mümkün mü?
http://www.havadurumu15gunluk.net/havadurumu/ankara-hava-durumu-15-gunluk.html
bu linkte 4'ünde dolu yağışı gözüküyor..
Öncelikle attığınız siteye bidaha asla bakmamanızı öneririm.%1 tutarlığı vardır.Ankarada dolu mümkün değil,çünkü statik cephe olduğundan hızlı soğuma olmadı.karla karışık yağmur ve yüksekler kar görebilir bu gece
erayakar
29-12-2014, 18:01
beylikdüzü kar başladı..
beylikdüzünde işten cıkarken parti baslamıstı bahçeşehirde geldim aynı hızla devam yagıyor
Redfish16V
29-12-2014, 18:06
ooo yoksa çarşamba-perşembe günüdemi kar var istanbula.. :D
golgeoyunu03
29-12-2014, 18:06
Öncelikle attığınız siteye bidaha asla bakmamanızı öneririm.%1 tutarlığı vardır.Ankarada dolu mümkün değil,çünkü statik cephe olduğundan hızlı soğuma olmadı.karla karışık yağmur ve yüksekler kar görebilir bu gece
accuweather'da dolu olabileceği söylüyor şimdi baktım ona da yüzden sormak istedim :)
teşekkür ederim bilgilendirme için
Gsi dostum meteorolojide falanmi calisiyosun:)
Redfish16V
29-12-2014, 18:08
Gsi dostum meteorolojide falanmi calisiyosun:)
Keşke çalışsam düşünmüyorda değilim :) Normalde muhasebeciyim :)
Valla bu sene GSi ne diyorsa çıkıyor galiba.. Eline emeğine sağlık :)
Adapazarı - Ankara - Karabük buralar hakkında ne düşünüyorsun peki ?
Daha doğrusu kaç günlük tahminler yapabiliyorsun ?
Evim büyükçekmecede okulum kayışdağında , kar yağışını bir yerden yakalayacam , umarım güzel tutar yerler :))
Redfish16V
29-12-2014, 18:16
Valla bu sene GSi ne diyorsa çıkıyor galiba.. Eline emeğine sağlık :)
Adapazarı - Ankara - Karabük buralar hakkında ne düşünüyorsun peki ?
Daha doğrusu kaç günlük tahminler yapabiliyorsun ?
Karabük ocak 5 sistemini beklemeli.Adapazarı sallantıda rakım verirsen detay bakabilirim.Ankara deme bana çok cenabet yer şu an sallantıda o da.Ankara 31 gecesi ve 5ocaktan sonra 2002 tarzında kar görebilir.
Ortalama yüksek bulut hareketlerinden 1 ay önceden oluşum görebiliyorum,tabi bu kesin değil sadece görüp takibe alırım.ve 15 gün içinde modellerde o oluşum varmı yokmu bakarım,yoksa konuşmam,varsa takip ederim.10güne girince diagramlarda yansıması beklerim ki detayları bileyim.olaki diagramda görmezsem basınç-siklon oluşuma göre geçmişe göre oluşumları düşünürüm.son 5 günde ise kısa vade takibi alırım,diagrama yansıyan sistemi detaya indiririm,eğer halen diagramda yoksa ya çöp yada hafif olacaktır derim.son 36saatde ise sınırlı alan modellerinden detay bakar ve sunarım.Öğrenmesi uygulaması zor değil ancak risk var.Hava bu hiç tathin etmeyeceğiz akımlar olup ters köşe olabilirsiniz.Önemli olan bütünlüktür nası bi fren sistemi süspansiyon gelişmeden modifiye olmuyorsa havada öyle.Bu arada ataşehirde kar varmı ? eğer varsa beni ters köşe yaptı sanırım
Sağol kardeşim. Valla kolay iş değil dediğin gibi tahmin yapmak.
Sakarya'da bi merkeze doğru düzgün yağmıyor zaten. Genelde Hendek Akyazı biraz daha yüksek yerlerde oluyor.
Biz de oraya gidiyoruz eğlenmeye :)
Karabük'e de 2013'te çok güzel kar yağmıştı. Yine aynısı olursa kombilerin egt leri tavan olur :)
maltepe başıbüyükte kar görülmüş :D
abdullahduymaz
29-12-2014, 18:57
Hendekteyim karla karışık yagıyor otobanda,boluya doğru kars cevircek mi görücez
Redfish16V
29-12-2014, 18:59
Hendekteyim karla karışık yagıyor otobanda,boluya doğru kars cevircek mi görücez
Henüz değil,bolu için 3-4 saat var
golgeoyunu03
29-12-2014, 19:04
Henüz değil,bolu için 3-4 saat var
Yarın 12.30 da ankara için yola çıkacağım önceden sormuştum tekrar sorayım, yolun hangi kısımlarında beni zorluklar bekliyor? hangi kısımlar rahat?
Redfish16V
29-12-2014, 19:06
Yarın 12.30 da ankara için yola çıkacağım önceden sormuştum tekrar sorayım, yolun hangi kısımlarında beni zorluklar bekliyor? hangi kısımlar rahat?
12.30'a kadar bolu yoğun karı almış ve sürüyor olacak.Boluya batıdan giden taraf yoğun band içinde.Düzce çıkışı,Bolu dağı ve özellıkle cankurtaran kısımları sıkıntılı.Yazın bile kış gibi olan 3 yer orasıdır bence.Ve çamlıdereden inerken barajın oralarda sıkıntılıdır.
gsı dostum burakı yorumlarını referans goster ıs basvurusunda bulun:D
noldu yarım saat çok az bişi gösterdı kendını kaçtı kar
Carsamba oglen cıkıyorum,rota sakarya-bılecık-kutahya-afyon. Konustugumuzdan baska bırsey varmı?
Karabük ocak 5 sistemini beklemeli.Adapazarı sallantıda rakım verirsen detay bakabilirim.Ankara deme bana çok cenabet yer şu an sallantıda o da.Ankara 31 gecesi ve 5ocaktan sonra 2002 tarzında kar görebilir.
Ortalama yüksek bulut hareketlerinden 1 ay önceden oluşum görebiliyorum,tabi bu kesin değil sadece görüp takibe alırım.ve 15 gün içinde modellerde o oluşum varmı yokmu bakarım,yoksa konuşmam,varsa takip ederim.10güne girince diagramlarda yansıması beklerim ki detayları bileyim.olaki diagramda görmezsem basınç-siklon oluşuma göre geçmişe göre oluşumları düşünürüm.son 5 günde ise kısa vade takibi alırım,diagrama yansıyan sistemi detaya indiririm,eğer halen diagramda yoksa ya çöp yada hafif olacaktır derim.son 36saatde ise sınırlı alan modellerinden detay bakar ve sunarım.Öğrenmesi uygulaması zor değil ancak risk var.Hava bu hiç tathin etmeyeceğiz akımlar olup ters köşe olabilirsiniz.Önemli olan bütünlüktür nası bi fren sistemi süspansiyon gelişmeden modifiye olmuyorsa havada öyle.Bu arada ataşehirde kar varmı ? eğer varsa beni ters köşe yaptı sanırım
Ataşehirde şuan kar yağışı yok sence kaç cm örtü olur burda?
Redfish16V
29-12-2014, 22:29
Carsamba oglen cıkıyorum,rota sakarya-bılecık-kutahya-afyon. Konustugumuzdan baska bırsey varmı?
şu an yok abi :)
Ataşehirde şuan kar yağışı yok sence kaç cm örtü olur burda?
Örtülük bir kar düşünmüyorum orda olsa olsa 2cm