Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Pist icin sormustum 15 marti ;)
Seni takipteyimmmm...
Redfish16V
01-03-2015, 12:17
Maalesef inecek olan soğuklar tam girişte takılıyor ve u çizip karadeniz-doğuya akıyor,bu sistemin doğuracağı diğer soğuk istanbula ucundan giriyor o da 10mart gibi.. İç kesimler için 5- 10 mart arası kar ihtimali yüksek.İstanbul için takibe devam.Gol olacak ama biraz oyalayacak sanırım.Muhtemel son soğukları yaşayacağız
golgeoyunu03
03-03-2015, 11:52
Maalesef inecek olan soğuklar tam girişte takılıyor ve u çizip karadeniz-doğuya akıyor,bu sistemin doğuracağı diğer soğuk istanbula ucundan giriyor o da 10mart gibi.. İç kesimler için 5- 10 mart arası kar ihtimali yüksek.İstanbul için takibe devam.Gol olacak ama biraz oyalayacak sanırım.Muhtemel son soğukları yaşayacağız
İstanbul-Ankara arası sürekli git gel yapıyorum, kış lastiklerini ne zaman çıkarmalıyım?
yucelebeci
03-03-2015, 13:00
Emir yarın kartepe nasıl olur varmı tahminin?
Redfish16V
03-03-2015, 13:10
İstanbul-Ankara arası sürekli git gel yapıyorum, kış lastiklerini ne zaman çıkarmalıyım?
nisan 5 gibi hızla 20dereceye çıkacak sıcaklıklar.nisan 5 gibi çıkartabilirsiniz.Bana kalırsa nisan sonu çünkü gece sıcaklıkları anca artıyor.
Emir yarın kartepe nasıl olur varmı tahminin?
Çok bulutlu olur büyük ihtimal yağış gözükmüyor
Pazar gunune Bursa da güzel yagmur yagısı var mı meteoroloji yagıslı gösteriyor %70 doğrumudur acaba
havalarla ilgili güncel durum nedir? hafta sonu nasıl geçer yağmur çok yoğunmu yağar yoksa kısa geçişlermi olur anadolu yakası için?
golgeoyunu03
05-03-2015, 20:50
nisan 5 gibi hızla 20dereceye çıkacak sıcaklıklar.nisan 5 gibi çıkartabilirsiniz.Bana kalırsa nisan sonu çünkü gece sıcaklıkları anca artıyor.
Çok bulutlu olur büyük ihtimal yağış gözükmüyor
Kar yağışı almasın yeterli benim için, bu durumda 15 mart uygun mu gözüküyor?
Redfish16V
05-03-2015, 20:53
Kar yağışı almasın yeterli benim için, bu durumda 15 mart uygun mu gözüküyor?
çok bulutlu durum şu an kar yağışlı olmuş.İç kesimler 11-20 mart arası karlı %90
golgeoyunu03
05-03-2015, 21:04
çok bulutlu durum şu an kar yağışlı olmuş.İç kesimler 11-20 mart arası karlı %90
İstanbul için durum belli mi acaba?
21'ine kadar istanbuldayım, kışlıkları ne kadar erken çıkarırsam kar benim için
bir aksilik olmaz ise 6 nisan gibi ankaraya gitmeyi planlıyorum..
Kar lastiklerini sökelim mi emir bey? Ne durumda güncel bilgiler. 4 mevsime geciyorum pazartesi dahada beyazlamaz sanki bu yollar. Mayis ortasida yazliklari takarim
Havalar şu sıra gayet güzel ama yasaya göre 1 nisandan itibaren yaz lastiğine geçebiliyoruz öncesinde takarsak ve yakalanırsak ceza kaçınılmaz
Redfish16V
07-03-2015, 08:11
12-30 mart arası soğuk mevcut.Nisan 5 gibi yazlıklara yavaştan geçilebilir.İç kesimlerde nisan 15 gibi geçebilir
Redfish16V
08-03-2015, 21:18
Mart ve Nisan ayında beklediğim 2 atak soğukta gücünü kırdı ve ülkemize gelmekten vazgeçti.15 mart civarı iç kesimler hafif kar yağışı ve karla karışık yağmur alacak.Diğer yerler bol yağmurlu olarak sürdürecek.Bereketli bir 2015 kışı bereketli bir bahar olarak devam edecek.Yazın hava bazen ılıman,bazen hortum,yıldırım v.b gibi fazla ekstrem olaylar görülebilecek.Bi gün çok sıcak olurken ertesi gün birden sıcak düşüşleri olabilecek(Bazı bölgelerde).Sanırım bu konudaki son mesajım.. Yazın yağmur v.b gibi durumlarda hava takibi yapmıyorum.Çok ekstrem durumlar için uyarı verebilirim.Bütün bir kış boyunca benim yazdıklarımı okuyan abilerime,kardeşlerime teşekkür ederim.Bir hava ne kadar önemli olabilir desem de hava sayesinde bir çok adam tanıdım,bir gün İstanbul'a gelirsem onlarada merhaba diyeceğim inşallah :)
GuneyOnur
08-03-2015, 22:05
Yani bu hafta araba yıkatalım mı
free-hifi
10-03-2015, 10:56
Emir sağol kardeşim Hakkını Helal et çok yorduk seni
Yiğit G.
10-03-2015, 11:27
Mart ve Nisan ayında beklediğim 2 atak soğukta gücünü kırdı ve ülkemize gelmekten vazgeçti.15 mart civarı iç kesimler hafif kar yağışı ve karla karışık yağmur alacak.Diğer yerler bol yağmurlu olarak sürdürecek.Bereketli bir 2015 kışı bereketli bir bahar olarak devam edecek.Yazın hava bazen ılıman,bazen hortum,yıldırım v.b gibi fazla ekstrem olaylar görülebilecek.Bi gün çok sıcak olurken ertesi gün birden sıcak düşüşleri olabilecek(Bazı bölgelerde).Sanırım bu konudaki son mesajım.. Yazın yağmur v.b gibi durumlarda hava takibi yapmıyorum.Çok ekstrem durumlar için uyarı verebilirim.Bütün bir kış boyunca benim yazdıklarımı okuyan abilerime,kardeşlerime teşekkür ederim.Bir hava ne kadar önemli olabilir desem de hava sayesinde bir çok adam tanıdım,bir gün İstanbul'a gelirsem onlarada merhaba diyeceğim inşallah :)
teşekkürler son olarak yazla ilgili bir öngörün varmı... çünkü geçen sene temmuza kadar dogru düzgün hava ısınmadı.. temmuzun ortasında bir anda cehennem sıcakları geldi gitti vs dengesiz bir yaz oldu... eylülde de hava sogudu aniden... yine öyle olur mu ? (istanbul)
Yiğit G.
10-03-2015, 11:28
ha birde neden sordum ben hep eylül ekim gibi tatile giderim bu sene eylülün 18 demi ne gittim alanya ya .. Dondum dondum inanılmaz soguktu... Yine öyle olacaksa daha erken gidicem tatile..
Redfish16V
10-03-2015, 11:44
ha birde neden sordum ben hep eylül ekim gibi tatile giderim bu sene eylülün 18 demi ne gittim alanya ya .. Dondum dondum inanılmaz soguktu... Yine öyle olacaksa daha erken gidicem tatile..
Bu soruyu son verilerden sonra (pazar gecesi) cevaplayım :) Ama %90 önceki seneden 1-2 derece sıcak bazende soğuk bir yaz olacak.Kıyı kesimlerde serin ve rüzgar daha etkili olacak gibi.Bakalım 15'inde 3 aylık bir veri çıkacak onu incelemek lazım
Emir geçirdiğimiz zorlu kış şartlarındaki tahmin ve bildirimlerin için şahsım adına teşekkür ederim.
Son mesajına istinaden ben kışlık lastikleri söküyorum :)
Redfish16V
10-03-2015, 11:53
Emir geçirdiğimiz zorlu kış şartlarındaki tahmin ve bildirimlerin için şahsım adına teşekkür ederim.
Son mesajına istinaden ben kışlık lastikleri söküyorum :)
Rica ederim abi,şu 15mart ı atlat öyle sök abi.Zemin halen soğuk acele etmeyin bence
Rica ederim abi,şu 15mart ı atlat öyle sök abi.Zemin halen soğuk acele etmeyin bence
Bu haftasonuda geçsin o zaman seni dinliyorum :) Pazartesi sökerim :D
MertSerhanÖ.
10-03-2015, 19:08
Emir hocam son bir soru sormak istiyorum bende kusura bakmazsan :) 21 mart cumartesi hava durumu nasıl gözüküyor ?
Redfish16V
11-03-2015, 09:28
Emir hocam son bir soru sormak istiyorum bende kusura bakmazsan :) 21 mart cumartesi hava durumu nasıl gözüküyor ?
Ne kusuru ya :D açık olur ara ara bulutlanma belki,yağış sözkonusu değil :)
onursumer
11-03-2015, 09:41
bende mart sonu sokerim artık kışlıkları :)
MertSerhanÖ.
11-03-2015, 09:55
Ne kusuru ya :D açık olur ara ara bulutlanma belki,yağış sözkonusu değil :)
Eyvv teşekkür ettim saolasın:)
bu soguklar bitmiyomuyormu soyle bir 3-5 derece atsın yetti ya :D
ahmet_xy
11-03-2015, 10:31
bitti artık. ben pazar günü yazlıklara geçtim.
Kanka bizimkiler Kıbrıs'tan 20-25* fotoları gönderiyor ayar oluyorum :p:o
Kanka bizimkiler Kıbrıs'tan 20-25* fotoları gönderiyor ayar oluyorum :p:o
oraya denecek hiç bişey yok :D
bitti artık. ben pazar günü yazlıklara geçtim.
abi bu bitmiş halimi ben hala donuyorum ya beylikdüzünde :D
lastigide insallah 1 haftaya atacam mırlıyor gündüzleri :D
BaybuRtlu69
11-03-2015, 11:14
29 Mart için bişeyler söylenebilir mi İstanbul Kurtköy civarı için ?
23 mart sürpriz olabilir..
Redfish16V
14-03-2015, 11:14
Sadece 20 martda iç bölgeler için kar senaryosu var o da bence değişir.Onun dışında %5 bile ihtimal yok istanbul için
Hondafatih
16-03-2015, 19:04
emir kar lastiklerimizi sökelim mi etkli yağış olma olasılığı dediğin gibi hiç yok mu?
Redfish16V
16-03-2015, 20:51
Ben olsam martın son haftası sökerim,ama gece sıcaklığınıda önemserseniz nisanın ilk haftası ideal.Bugünden 21 mart'a kadar biraz soğuk olacak ve büyük ihtimal ankara felan kar görecek ama o da 1-2 cm anca belki.. İstanbul'un yüksekleri karla karışık yağmur bile eh işte.. Kış bitti kısacası
arkadaş ben dellendim her frende vıy vıy kafa bir yatıyor sıcak havadan daraldım söktüm kar yağarsa bu saatten sonra artık yuh ya :D
onursumer
16-03-2015, 22:23
ben daha bekliyorum sokmedim :D
34btr1907
18-03-2015, 05:57
Okmeydani caglayan ara ara kar ciseliyor,çok cılız
Okmeydani caglayan ara ara kar ciseliyor,çok cılız
E hani yukseklere kar gelecekti? :D napalim simdi araba yikatalim mi bugun yoksa kalsin mi ?
Baya hızlandı burada taneler biraz büyüse tutar :)
Beylikduzu yaz gibi, hava 1.5 derece ama masmavi gokyuzu var :D
beylikdüzü ve bahçeşehirdeki aynen güneş kremi spec olmasının aynı zamanda g.t kesen sogugun nedeni belli oldu demekki :D bu ne buz gibi dısarısı
Day Walker
18-03-2015, 07:48
Ümraniyede kar yağıyo :mad:
GuneyOnur
18-03-2015, 08:38
Ümraniye,Kartal kar yağışı var Göztepede güneşli
free-hifi
18-03-2015, 09:03
samandıra karlı güneşliymiş
Redfish16V
18-03-2015, 09:12
Tutacak bir kar yok,öylesine geçiş bunlar.öğleden sonra biter.İç kesimler kar için hazırlansın 1-10cm arası kar gözüküyor iç bölgeler için.İstanbul bu haftadan sonra 25 dereceleri görecektir.
Tutacak bir kar yok,öylesine geçiş bunlar.öğleden sonra biter.İç kesimler kar için hazırlansın 1-10cm arası kar gözüküyor iç bölgeler için.İstanbul bu haftadan sonra 25 dereceleri görecektir.
gözünün capagını yiyim bıktım her sabah üsüyerek yola cıkmaktan :D
sabah yanlış görmediysem 8 bucuk 9 gibi kar yağdı çekmeköy tarafında 10 dakka bi attı gtti şimdi günlük güneşlik
Çılgın soğuk vardı bu kar yağışıda tam oldu, herkes sersem :)
Redfish16V
18-03-2015, 11:41
Şaka gibi.. 31 mart günü örtü oluşturacak kar olabilir.. Şu an %60 ihtimalde takip edeceğiz
free-hifi
18-03-2015, 12:01
Şaka gibi.. 31 mart günü örtü oluşturacak kar olabilir.. Şu an %60 ihtimalde takip edeceğiz
İnş 27-28-29 martta olmaz memleket şarköy e emanet araba ile gideceğim
bu ay doğalgaz az gelsin dedik yine 200 üstü girecek gibi
o karın ... ben diye başlayan topallayan dilenci videosunu bu yagma ihtimali %60 kara bagdastırıyorm :hehe: :ofk:
cuma cumartesi pazar için İstanbul durumu nedir? pazar detailing girişmek için uygun bir tarih midir? yağmur olmasın yeter, soğuk çok kritik değil.
Arnavutköy de kar yağmış ya noluyoruz ? ☺
28-29 mart için palandöken nasıldır acaba?
free-hifi
20-03-2015, 13:32
Emir ne diyor bunlar
BU GECE VE YARIN SABAH KAR VAR
İstanbul'da cuma günü akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilecek
dursun81
20-03-2015, 16:43
Az önce kar mı atıştırdı bana mı öyle geldi?
Redfish16V
20-03-2015, 21:51
cuma cumartesi pazar için İstanbul durumu nedir? pazar detailing girişmek için uygun bir tarih midir? yağmur olmasın yeter, soğuk çok kritik değil.
c.tesi çok bulutlu ,pazar sadece açık ama sonrası yağmur yine..
28-29 mart için palandöken nasıldır acaba?
Kar olur,zevkli olur :)
Emir ne diyor bunlar
BU GECE VE YARIN SABAH KAR VAR
İstanbul'da cuma günü akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilecek
Fazla abartı,soğuma yüzünden atıştırma normal , sonuçta 5-10cm bi kar yağışı yok :)
31 mart ile nisan 5'i takipteyim,çok ilginçtir nisan ayı tahminimden soğuk çıktı,kar yağışını bu gidişle nisan ayında da görebileceğiz.Tam 20 gündür arabamı yıkatamıyorum bıktım artık valla bıktım..
63owen63
20-03-2015, 21:57
Ataköy Marina da hava çok soğuktu , fena esiyordu ama hayatımın en güzel soguklarındı. Herkese benden çay :)
Ataköy Marina da hava çok soğuktu , fena esiyordu ama hayatımın en güzel soguklarındı. Herkese benden çay :)
Ne bir cay ne bir cigkofte ne bir tatli biz kimiz ki zaten
63owen63
21-03-2015, 09:12
Ne bir cay ne bir cigkofte ne bir tatli biz kimiz ki zaten
Organize olucaz, levolu senli benli, sülümanlı , methanol bascaz:)
Jön Türk
21-03-2015, 23:08
Antalya'da üşüyorum hava soğuk fena rüzgar var.
Antalya'da üşüyorum hava soğuk fena rüzgar var.
aynen valalhı sersem olduk 2 3 gundur sıcak soguk
34btr1907
22-03-2015, 08:44
26 mart 20 derece
Hava şuanda çok ciddi karardı çok fena geliyor galiba yagmur biraz önceki güneşin peşine
Redfish16V
06-04-2015, 14:38
büyük süpriz yolda.. Perşembe-Cuma günü Bursa ve diğer iç kesimler dahil güzel bir kar yağısı alacak.İstanbul ise şiddetli yağmur alacak
mad_max1978
06-04-2015, 14:40
büyük süpriz yolda.. Perşembe-Cuma günü Bursa ve diğer iç kesimler dahil güzel bir kar yağısı alacak.İstanbul ise şiddetli yağmur alacak
aynen conivaynen
Redfish16V
06-04-2015, 14:44
aynen conivaynen
Siklonlu bol bol :D tam iç kesimler olayı.. konya yine bomba olur :D afyon-kütahya da öyle
mad_max1978
06-04-2015, 14:45
valla bu hafta süprizlere gebe.bizimkiler bile afallamış durumda:)
Hafta sonu ıstanbulda yağmur var snaırım
golgeoyunu03
06-04-2015, 18:59
Siklonlu bol bol :D tam iç kesimler olayı.. konya yine bomba olur :D afyon-kütahya da öyle
Perşembe günü İstanbuldan Ankaraya gitmeyi düşünüyorum, yaz lastiklerini taktık, bir sıkıntı çıkmasın yolda ? Düşüncen nedir? Çarşamba geceden mi kaçayım?
Beyler cumartesi sabahi yola cikip izmire gidiyorum varmi kar falan birsey ?
Redfish16V
06-04-2015, 19:32
Detayları yarın akşam yazacağım,şu an net olan iç bölgeler sıkıntılı.Bolu hattı sıkıntılı.İzmirlik sıkıntı yok.Uzun zamandır takip etmiyorum bu gece analiz edip öyle yazmak istiyorum
Cumartesi bende Ist Ankara yapicam sikinti var mi GSI yazarsan cok memnun olurum..
Redfish16V
06-04-2015, 19:44
Bahsettiğim durum çarşamba gecesi - Cumartesi sabaha kadar sürecektir.Cumartesi sıcaklık hızla artacak fakat gece -5ler ölçülebilecek
golgeoyunu03
06-04-2015, 20:40
Bahsettiğim durum çarşamba gecesi - Cumartesi sabaha kadar sürecektir.Cumartesi sıcaklık hızla artacak fakat gece -5ler ölçülebilecek
Mesajınıza göre çarşamba akşamdan yola çıkıp gece olmadan ankaraya varmayıda düşünebilirim. İşler baya karıştı kar yüzünden.
morgy_drag
06-04-2015, 20:57
10 nısan-20 nısan arası batı antalya hava tahmınlerı alabılırmıyız?
yagmur vs olurmu?
1 saat önce istanbul'da çok fena sağanak yağmur vardı. Silecekler yetişmiyordu
Redfish16V
06-04-2015, 21:23
10 nısan-20 nısan arası batı antalya hava tahmınlerı alabılırmıyız?
yagmur vs olurmu?
10 nisanda küçük ihtimal havada kar görülebilir.Onun haricinde güneş göreceğiz günler 15nisan sonrası. .10-15 arası yağmurlu , hele 11 nisan yağışın tavan yaptığı gün
mimarsertac
07-04-2015, 09:13
Emir kısa kollulara ne zaman geçicez :)
Redfish16V
07-04-2015, 15:32
Yarın geceden sonra yağışlar kuvvetlenecek ve nisan süprizi yapacak.Konya-Kütahya-Afyon-Bolu(Çok şiddetli)-Bursa(doğusu) bu hatlar çok yoğun kar alacak ! Ankara'nın batısı ve kuzeyi daha şanslı,güneyinde karla karışık yağmur ve kar olarak değişim olabilir.Zonguldak-İstanbul Karadeniz hattı çok yoğun yağmurlu.Çarşamba gecesi-Cumartesi sabahı arası bu hatlarda seyahat edecek olanlar lütfen ertelesin.Ayrıca haftasonu yağış biten yerlerde gece -3,-5ler görülecek.Kısa kollu mevzusuna gelince ; İç kesimler için kırkikindi(konveksiyonel) yağışlar başlayacak 1 hafta sonra.. Kıyılarda ise İzmir-Marmara hattı bol bol güneş görecek.Antalya hattı İç kesimlere yağış pompalayacağı için zaman zaman güneşli ve yağmurlu bir ay geçirecek.Doğu bölgelerde Çarşambadan haftaya salıya kadar yağışlı
burakgunay
07-04-2015, 15:36
kardesim pazar günü sabah 05:00 gibi yola cıkıp izmire gidicem. bi problem olur mu? durum ciddi mi?
golgeoyunu03
07-04-2015, 15:48
Yarın geceden sonra yağışlar kuvvetlenecek ve nisan süprizi yapacak.Konya-Kütahya-Afyon-Bolu(Çok şiddetli)-Bursa(doğusu) bu hatlar çok yoğun kar alacak ! Ankara'nın batısı ve kuzeyi daha şanslı,güneyinde karla karışık yağmur ve kar olarak değişim olabilir.Zonguldak-İstanbul Karadeniz hattı çok yoğun yağmurlu.Çarşamba gecesi-Cumartesi sabahı arası bu hatlarda seyahat edecek olanlar lütfen ertelesin.Ayrıca haftasonu yağış biten yerlerde gece -3,-5ler görülecek.Kısa kollu mevzusuna gelince ; İç kesimler için kırkikindi(konveksiyonel) yağışlar başlayacak 1 hafta sonra.. Kıyılarda ise İzmir-Marmara hattı bol bol güneş görecek.Antalya hattı İç kesimlere yağış pompalayacağı için zaman zaman güneşli ve yağmurlu bir ay geçirecek.Doğu bölgelerde Çarşambadan haftaya salıya kadar yağışlı
Çarşambayı perşembeye bağlayan gece boluda kar yağışının ne zaman başlayacağını tahmin edebilirmisiniz? perşembe öğlen yola çıkıcaktım, yazdıklarınızdan açıkçası tırstım :) çarş öğlenden kaçıcam bu gidişle
8 gecesi 9 ve 10 u bolu eskişehir afyon ankara kuzey kesimleri çorum civarında özellikle bolu eskişehir hattında ciddi bir kar yağışı gözüküyor. şaka gibi nisan ortasında çılgın gelişmeler :)
Çiçek açmış tüm meyve ağaçlarına yazık olacak.
Cumartesi ile çarşamba aralığı (10nisan-15 nisan) izmirde hava nasıl olacak ? Birde 10'unda ist-->izmir 15inde izmir-->ist yapacağız yolda kar vs sıkıntı yaratır mı bize ?
istanbulda ne zaman havalar ısınıcak emir artık güneş istiyoruz :D
Jön Türk
08-04-2015, 23:07
Afyona kar yağıyor
barakuda26
08-04-2015, 23:10
Eskişehirde de var kar. Ağaçlar çiçek açtı bahar geldi, bi yandan kışa devam. Normal değil havalar mevsimler şaşırdı iyice.
Redfish16V
08-04-2015, 23:31
Cuma günü tam anlamıyla kar ankarayı vuracak.Çok değil 2 saate saydığım yerlere okul bile tatil olabilir.1 ay öncesinden nisan sinyalini vermiştim ama şiddeti açısından bu kadar beklemiyordum.Mayıs sonu gibi bu denli soğuk salınım olabilir..
streetracer_nos
09-04-2015, 07:58
bu kar nerden çıktı şimdi nisan ortası ?
bizde güneşli güzel günler bekliyoruz adam kar diyor:Deli::Deli::)
burakgunay
09-04-2015, 09:03
kardesim pazar günü sabah 05:00 gibi yola cıkıp izmire gidicem. bi problem olur mu? durum ciddi mi?
tekrar sorayım gözden kaçmasın, yazlık lastiklere geçtim durum önemli benim için.
Redfish16V
09-04-2015, 09:58
tekrar sorayım gözden kaçmasın, yazlık lastiklere geçtim durum önemli benim için.
kardeşim gözümden kaçmış sanırım k.bakma :) pazar 5'te çıkarsan -2 , -5 derece iç kesimler.Buzlanma olabilir bazı yerlerde daha doğrusu asfalt hafif kaygan olabilir.Eskişehirden sonra bu durum yok sıcaklık 7 derecelere çıkıyor çünkü
golgeoyunu03
09-04-2015, 10:20
Cuma günü tam anlamıyla kar ankarayı vuracak.Çok değil 2 saate saydığım yerlere okul bile tatil olabilir.1 ay öncesinden nisan sinyalini vermiştim ama şiddeti açısından bu kadar beklemiyordum.Mayıs sonu gibi bu denli soğuk salınım olabilir..
Ankaraya geldik mahsur kaldık :) , yerler tuttu
Redfish16V
09-04-2015, 10:34
Kimse bugün riske atmasın afyon kütayha bolu zaten şu an cmler olmuştur
emiiiiirrrrrr bu havalar ne zaman ısınacak emiiirrrr :D
burakgunay
09-04-2015, 10:41
kardeşim gözümden kaçmış sanırım k.bakma :) pazar 5'te çıkarsan -2 , -5 derece iç kesimler.Buzlanma olabilir bazı yerlerde daha doğrusu asfalt hafif kaygan olabilir.Eskişehirden sonra bu durum yok sıcaklık 7 derecelere çıkıyor çünkü
eyvallah dostum ne demek ne kusuru sağolasın, ağır ağır keyif spec gidicez artık zaten ters bi durum yapmam.
istanbuldan izmire yarın yola çıkıcam kar varmı güzergahta :( yaz lastikleriyle kayak yapmayalım 35 yanak lastiğe zincir takamam
Emir Cumartesi İstanbul'dan Ankaraya gelicem ve Pazar öğleden sonra geri dönücem, kış lastığim mevcut değil yolda vs kalır mıyım ?
Redfish16V
09-04-2015, 10:51
emiiiiirrrrrr bu havalar ne zaman ısınacak emiiirrrr :D
Onu bende bilemiyorum artık :DD::D: ısınsada bi istanbul yapsam ;)
istanbuldan izmire yarın yola çıkıcam kar varmı güzergahta :( yaz lastikleriyle kayak yapmayalım 35 yanak lastiğe zincir takamam
yarın akşama kadar dikkat etmekte fayda var.İç kesimlerden geçiş sıkıntılı
Redfish16V
09-04-2015, 10:52
Emir Cumartesi İstanbul'dan Ankaraya gelicem ve Pazar öğleden sonra geri dönücem, kış lastığim mevcut değil yolda vs kalır mıyım ?
C.tesi herhangi bir yağış söz konusu değil :)
peki hocam ne zamana kadar sürecek bu durum ? pazar pazartesi devam edecekmi yağış ve kötü hava
Redfish16V
09-04-2015, 11:14
c.tesi sona erecek,mayıs sonu gibi bu denli soğuma olabilir.
c.tesi sona erecek,mayıs sonu gibi bu denli soğuma olabilir.
Emir;ureticiler icin cok cok onemli bir soru soracagim sana kardesim.
Karadeniz sahilinde,yani Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon hattinda bu gece dahil olmak uzere cmtesiye kadar DON olayi bekliyormusun? ***** gecen sene 30 mart aksami yasanan don hadisesinden dolayi findik ve kivi yandi,milyarca liralik hasar olustu....
Redfish16V
09-04-2015, 11:32
Emir;ureticiler icin cok cok onemli bir soru soracagim sana kardesim.
Karadeniz sahilinde,yani Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon hattinda bu gece dahil olmak uzere cmtesiye kadar DON olayi bekliyormusun? ***** gecen sene 30 mart aksami yasanan don hadisesinden dolayi findik ve kivi yandi,milyarca liralik hasar olustu....
Don için çok sınırda.. Samsun-Ordu biraz daha şanslı nem oranı yüksek don ihtimali düşük.Trabzon-Giresun ise 4-5 derecelere düşüyor hissedilenle hadi 3 olsun don için sınıra yakın.Kendi fikrimi sunayım ; Bence don olmaz nem oranı yüksek iken kuru soğuk zor.Zaten oralar kar bile zor görür soğuma yetersiz.
harbi çok ilginç ya tarih 9 nisan her yer kar :)
Harika,genelde sabaha karsi 3-4 gibi -2 lere dusuyor ama gorunmemesi guzel.
Sanirim 1hafta geceleri soguk gecicek...
23 nisanda istanbul'da kar yagmisti...
Redfish16V
09-04-2015, 13:22
Bu durum absürt bir durum değil.. Fakat daha korkutan bir şey var ; İklim kayması oranı gitgide artıyor.Bundan da verilere bakılırsa en çok iç ve marmara bölgesi etkileniyor.Mesela Temmuz ayında gece 10 derecelere bile düşebilecek potansiyel var.Bu durumun bize tek avantajı yağışlar 2x artıyor.Mesela İStanbul önceki seneye göre 1.5kat fazla aldı hemde daha bahara yeni girmişken.Ankara 3 aylık yağışı 1 ayda aldı.Ama doğu bölgelere bakın eskisi 3m lik kar yok nerdeyse.. Nisan sonunda büyük kurumların verileri çıkacak,çıkınca burda detaylı yazacağım :) Haftayada İç bölgelerde kırkikindi yağışları başlıyor;Bol ama tehlikeli yağışlar :)
salih_560
09-04-2015, 13:26
Yaz dönemide soğuk mu geceçek eğer öle birşey olursa sıkıntı olur bizler için meyve ve sebze verimi düşer yaz dönemide önemli kış dönemi kadar ??
Redfish16V
09-04-2015, 13:44
Yaz dönemide soğuk mu geceçek eğer öle birşey olursa sıkıntı olur bizler için meyve ve sebze verimi düşer yaz dönemide önemli kış dönemi kadar ??
Mesela şu an gözüken tabloyu anlatayım ; Mayıs 10 gibi sıcaklık 10-15 geneli iken mayıs 15 gibi 25-30lar gözüküyor.ancak gece sıcakları statik 10-12 gözüküyor(İç ve batı kesim için) YAğışlar hayli fazla..Bugün ankara gece merkez dahil 10cm kar görebilir,nisanda ocağa oranla fazla kar almak ciddi bir farklılık bence.Dengesizlik bir kayma var ve bu oran artıyor.Önemli olan mayıs 20'den sonra bandın min 15derecelerde gezmesi lazım ki denge otursun yoksa haziranda bile kar yağar bu gidişle :D Dengelerin ve ekonomik yaşam için sonuç mayıs ayında belli olur.Şimdi oturup bu gece iç kesimlerdeki karı takip edelim bakalım ne derece şov olacak :) Bereketli bir 2015 kışı oldu yazıda öyle gözüküyor.Özellikle istanbul için tehlikeli yağmurlar yolda..
Day Walker
09-04-2015, 13:47
Mayıs döneminde dolu yağma olasılığı nedir?
Redfish16V
09-04-2015, 14:01
Mayıs döneminde dolu yağma olasılığı nedir?
%70.İç kesimler için bu oran çok yüksek.İstanbul için gelecek yağışlarda bu oran yine yüksek.Yakın takip edilmesi lazım dolu için :)
Day Walker
09-04-2015, 14:04
%70.İç kesimler için bu oran çok yüksek.İstanbul için gelecek yağışlarda bu oran yine yüksek.Yakın takip edilmesi lazım dolu için :)
Yakın tarih bilgisi varmı? Bu konu çok önemli çünkü. Yada şu aya dikkat edilmesi gerek dediğin.
pendıkte fena fırtınalı yagmur var
Emir emeğine sağlık abicim.Artık MGM ye bakmıyorum seni takip etmek daha sağlıklı sonuçlar veriyor.Teşekkür ederim kendi adıma:)
Suan eskihisar feribottayim havada kar yok yagmur var istikamet istanbul-manisa-izmir kar yoksa gece manisada olurum
Redfish16V
09-04-2015, 20:34
Yakın tarih bilgisi varmı? Bu konu çok önemli çünkü. Yada şu aya dikkat edilmesi gerek dediğin.
Raporu hazırlamaya başladım,muhtemel geceye bitiririm.
Emir emeğine sağlık abicim.Artık MGM ye bakmıyorum seni takip etmek daha sağlıklı sonuçlar veriyor.Teşekkür ederim kendi adıma:)
Ben teşekkür ederim vakit ayırıp değer verdiğiniz için :)
Suan eskihisar feribottayim havada kar yok yagmur var istikamet istanbul-manisa-izmir kar yoksa gece manisada olurum
Gece 12'ye doğru inersen yırtarsın,erken inersen riskin hala var
Hava bomba gibiydi gece 1.30 da geldim manisaya :) gectigim guzergahta hafif yagmur vardi derece 4 un altina dusmedi. pazar gunku drift etkinligine giden araçlarida gordum islana islana geliyolardi :)
GuneyOnur
10-04-2015, 07:18
23-24 Nisan gibi Beykoz-Riva tarafında bir okul pikniğimiz var açık alanda şimdiden bakıldığında tahmini neler gözüküyor ?
Bu yağmur sadece bizim buraya mi yağıyor bu nedir yav
Suanda k.cekmece ve soguksu yogun yagmur ruzgar ve yildirim altinda :)
gultepe gulbahar mah. sel aldi basini gidiyor. yildirimlarin simseklerin sonu yok gibi..
elektriklerde kesildi. su an karanlikta cakan simseklerle birlikte cok guzel bi goruntu war. disarda olanlara Allah yardim etsin..
Gök delindi resmen maşallah :)
Bahçeşehir de gök yarıldı. Uzun zamandır böyle haraketlilik görmemiştim.
AyrtonSenna
07-05-2015, 20:09
Tek kelime ile söylemek gerekirse maltepe kıyamet alanı gibi oldu
Çok sevindim polenlerin canı cehenneme şimdi :)
bütün gün başım dizlerim heryerim ağrıdı bunalttı bu boktan hava , bekledim yagmuru yağa yağa bu saatte yagdı.arabadaki derece dogrumuydu acaba 30-31 arası gidip geldi gündüz saatlerinde
meLaNchoLic
08-05-2015, 00:24
istanbula ucak gonderemedik bi ara antalyadan hava koyu diye slot uzerine slot yedik kaldi ucaklar
Redfish16V
08-05-2015, 08:12
Tehlikeli döneme dün itibarıyla girdik.. artık 40 gün tehlikeli günler var.TEhlikeli ama faydalı bir dönem.Bu yağışlar ne kadar fazla olursa mahsul o kadar fazla olacak
tehlikeli dediğin 40gün bol yagmur gorecez anlamındamıdır :D
tehlikeli dediğin 40gün bol yagmur gorecez anlamındamıdır :D
Geceleride say :D
http://www.indirmedennfilmizle.net/filmafisleri/40gun-40gece-film-afisi.jpg
@GSI CLUP
antalyada yanıyoruz buralarda yağış olma ihtimali varmıdır
bu kırkikindi yagmurları diye bir tabir vardı eskiden sanırım o dönemdeyiz. felaket sıcak hava ama yagmur yagıyor zevkli oluyo ıslanıp 10dk da kuruması :D
Geceleride say :D
http://www.indirmedennfilmizle.net/filmafisleri/40gun-40gece-film-afisi.jpg
sayabilirsek zevkle :hehe:
http://4.bp.blogspot.com/-JPQIk7-V6sA/VBcy37gJS0I/AAAAAAAAeVI/UKmic3AcZnQ/s1600/117371_gal.jpg
mstfcn28
08-05-2015, 15:49
Bu gece Allah izin verirse Eskişehirden İstanbula yola çıkıyoruz.Sabah 8 9 arası İstanbulda olmayı planlıyoruz Anadolu yakasında olacağız Maltepe Ataşehir civarlarında nasıldır şu an yada yarın için bilgi verecek var mıdır?
Redfish16V
08-05-2015, 16:48
akşam 10 gibi yaz dönemi ve bu dönem ilgili kısa yazacağım :)
akşam 10 gibi yaz dönemi ve bu dönem ilgili kısa yazacağım :)
yaz mevsiminde ki hava olayları hiç ilgimi çekmiyor tipi dek kovalamak daha güzel emir :D
golgeoyunu03
27-05-2015, 09:30
@GSİ CLUB
Merhaba,
bugun için istanbula verilen dolu uyarısı hakkında yorum yapabilirmisiniz? doğru bir uyarımıdır?
cRc Ramo
27-05-2015, 09:37
yarın için istanbul avrupa yakası tahmin alabilirmiyiz acaba ? piknik durumu var ana okulu öğrencilerimiz için. öna göre yağış durumu olursa iptal edilecek *****..
Redfish16V
27-05-2015, 09:47
yaz mevsiminde ki hava olayları hiç ilgimi çekmiyor tipi dek kovalamak daha güzel emir :D
ben bile açıklama yapacaktım unutmuşum :D
@GSİ CLUB
Merhaba,
bugun için istanbula verilen dolu uyarısı hakkında yorum yapabilirmisiniz? doğru bir uyarımıdır?
biraz abartı var..Ankara için daha yüksek bu ihtimal.Sadece anadolu yakasında belki dolu görülebilir.
yarın için istanbul avrupa yakası tahmin alabilirmiyiz acaba ? piknik durumu var ana okulu öğrencilerimiz için. öna göre yağış durumu olursa iptal edilecek *****..
iptal olunması sağlıklı olur.25 gün daha bu tip yağışlar devam edecek.İç bölgeler kırkikindi diğer bölgeler ise tipik bahar yağmurlarını yaşıyor.İç ve iç batı bölgeler için tehlikeli günler bunlar.Çünkü gündüz aşırı enerji toplayan hava ikindiden sonra nem ile birden soğuma eğilimine giriyor ve yıldırım dolu gibi olaylar görülüyor.Bunun gibi diğer periyot ise ağustos ortalarında olur.Özellikle gelecek günlerde izmir-muğla-antalya dikkat etmeli..
Cmtesi ve pazar gunu icin ozellikle Kurtkoy tarafi icin bize bilgi verebilirmisin kardesim? Ozellikle piste gelicekler icin yararli olur...
onur200sx
27-05-2015, 11:43
Pazar günü abanta 200sx buluşmasına gidiyoruz.Yağış olasılığı var mıdır?
Redfish16V
27-05-2015, 12:09
Cuma geceden istanbulda hava açıyor , abant ise c.tesi aralıklı yağmurlu pazar ise açık ise ara ara güneşli gözüküyor.
Çok sağlam yagmur başladı
Cuma geceden istanbulda hava açıyor , abant ise c.tesi aralıklı yağmurlu pazar ise açık ise ara ara güneşli gözüküyor.
Tesekkurler kardesım,havada asırı sıcak olmayacak sanırım?
onur200sx
27-05-2015, 17:50
[QUOTE=GSİ CLUB;7845057]Cuma geceden istanbulda hava açıyor , abant ise c.tesi aralıklı yağmurlu pazar ise açık ise ara ara güneşli gözüküyor.[/QUOT
Süper haber verdin.Eyvallah.
Hay maşallah ne güzel yagıyor mübarek
by_hayali
05-06-2015, 13:53
hava fena patladı yola çıkacaklar dikkat.
Day Walker
05-06-2015, 13:57
Ümraniye feci şekilde yağıyo dikkat edin.
Yaz "tam anlamiyla" ne zaman gelicek,yazarsan sevinirim :)
Redfish16V
05-06-2015, 15:39
Yaz "tam anlamiyla" ne zaman gelicek,yazarsan sevinirim :)
Temmuz ortasında zirve yapar sıcaklık.temmuz başına doğru yağışlar kesilir
Temmuz ortasında zirve yapar sıcaklık.temmuz başına doğru yağışlar kesilir
Haziran'ı sonbahar aylarına ekliyorum bu durumda takvimde sayfaları yırtıp :D
NakkaSss
05-06-2015, 15:46
Yağmuru seviyorum ya :D Bu gün yemek yerken izlemesi gayet keyifliydi. :D
maşallah ne güzel yağıyor bu sene susuzluk çekmicez inş. ramazandada serin geçerse süper olur.
Redfish16V
05-06-2015, 21:44
Beyannamelerden vakit bulamıyorum.. Genel bir değerleme yazacağım önümüzdeki günlerde.Gidişat güzel şükür bu sene bereketli oldu.2015 kışı için veriler geliyor yavaştan.1-2 kötü sinyallerde var.hepsini derleyip yazacağım
Şu yaz bi gelmedi aq, hava yine karabulutlu yine yagmur yagacak
GuneyOnur
08-06-2015, 08:24
Kartal/Soğanlıkta güzel yağıyor şuanda.
SerkanKurt
08-06-2015, 08:29
şerifalide fırtına kopacak gibi hava var, kapkara gökyüzü.
Çok güzel yağıyor maltepede tam uyumalık yağmurun sesi falan :)
Redfish16V
16-06-2015, 21:27
Yarın istanbullular araçlarını felan korusun.. Aşırı yağış ve yer yer fırtına var.. Cuma gece 3-4 'e kadar yağış aralıklarla sürecek
onursumer
16-06-2015, 22:06
dolu yağmaz dimi ?
Redfish16V
16-06-2015, 22:33
Anadolu yakasında olay ama asıl vurgun cuma günü.Dolu konusu yarın yok
korusun derken ne geliyor boyle suya kapılmasın diye falanmı :D
iş çıkışı çok ıslandık :)
Yarın istanbullular araçlarını felan korusun.. Aşırı yağış ve yer yer fırtına var.. Cuma gece 3-4 'e kadar yağış aralıklarla sürecek
yarın dediğin bugün yani perşembeyle cuma mı yoksa sadece cuma mı?
Redfish16V
17-06-2015, 08:51
yarın dediğin bugün yani perşembeyle cuma mı yoksa sadece cuma mı?
bugün anadolu yakası gökgürültülü yağar orta derece yağar fakat cuma günü bütün istanbul için ekstrem koşullar olabilir
Haftasonu ne görünüyor durum?
Redfish16V
17-06-2015, 09:46
Haftasonu ne görünüyor durum?
cuma gecesi hava açıcak,c.tesi ise anadolu yakası ara ara bulutlu avrupa açık.Pazar ise parçalı bulutlu,avrupa yakası güneşlenme oranına göre daha şanslı
golgeoyunu03
17-06-2015, 09:51
cuma gecesi hava açıcak,c.tesi ise anadolu yakası ara ara bulutlu avrupa açık.Pazar ise parçalı bulutlu,avrupa yakası güneşlenme oranına göre daha şanslı
İstanbul için dolu riski olursa bugun ve yarın için haber verebilirmisiniz
Dün 2 defa araba kuruladım akşam Ataşehirde :) 06:00'da işe gelirken tekrar kuruladım. Ama sanırım bugün iş çıkışı yolda yakalanacam yağmura ve rezil olacak araba :D
Redfish16V
17-06-2015, 15:09
İstanbul için dolu riski olursa bugun ve yarın için haber verebilirmisiniz
Tabiki :)
Dün 2 defa araba kuruladım akşam Ataşehirde :) 06:00'da işe gelirken tekrar kuruladım. Ama sanırım bugün iş çıkışı yolda yakalanacam yağmura ve rezil olacak araba :D
Sizinki yine iyi,arabayı adam akıllı yıkatıp sileyim foto alayım diyeli 35gün geçti halen yağmur :D
camdan dışarısı gözükmüyor
Maşallah bu ne ya
camdan dışarısı gözükmüyor
Maşallah bu ne ya
dolu falan yok dimi beyler sirketin etrafında sıgıncak benzinlik aramıyım can havliyle sonra :D
maslak tarafları feciymiş, bostancı tarafları inanılma sıcaktı rüzgar başladı hava serinledi bakalım neler olcak:)
Ataşehir göztepe tarafları kararıyor gitgide. Arabayı dışarı bıraktım inşallah dolu falan bastırmaz
Üsküdar tarafındaydım biraz önce hava baya kararmıştı - ciner in oralara yağmış ufak tefek
Day Walker
18-06-2015, 14:37
Dolu için Ankara uyarısı geldi ama İstanbul içinde hava pek iç açıcı değil.
Ümraniye tepe üstü fena rüzgar bastırdı. Beykozun oralardan gökgürültüsü geliyor.
Redfish16V
18-06-2015, 15:39
İftar vaktine dikkat.. Dolu riski %80.
golgeoyunu03
18-06-2015, 16:06
Tehlike hangi yakada acaba?
Redfish16V
18-06-2015, 16:07
Tehlike hangi yakada acaba?
Ağırlıklı olarak anadolu.zaman zaman beşiktaş gibi avrupa yakasının bi kısmı nasiplenir
onursumer
18-06-2015, 16:12
bileydim poloyu çıkarmazdım şimdiden ustu kapalı bir garaj bulmak lazım 10 dan once işten çıkamıcam
maslak 1 saat önce ceviz tanesi boyutunda kıyamet koptu şimdilik sakin :)
Ataşehirdeyim, kapar gibi oldu.. Çamlıca simsiyahtı.. Pas geçti, açtı hava
Çamlıca ve Göztepe üzerinde çok hızlı hareket eden beyaz bulutlar var
Daha önce bi defa yasadık Allah 2.sinden korusun. İnşallah akşama ciddi dolu yağışı ile karşılaşmayız.
Sabah İzmir 2 adet hortumla uyandı :D
Redfocus
19-06-2015, 09:46
Hafta sonu geldi yağmur başladı ist.kartal felaket yağmurlu.
Cumartesi - Pazar Bayramoğlu nasıl?
Bilgi verebilecek olan var mı?
Yarın akşam açıkhavaya tiyatro biletimiz vardı. Ya totomuz donarak izleriz ya da iptal olur herhalde bu gidişle :D
imprezaWRC
19-06-2015, 10:49
Emir, Cumartesi İst. And. yakasında dolu beklentisi var mı?
Redfish16V
19-06-2015, 11:10
1-2 saat sonra hava açar.H.sonu ise parçalı bulutlu geçer.C.tesi izmit ve izmite yakın yerler yağış alır onlarda geçici.Anadolu yakasının batısı açık olur.doğusu ise ara ara yağmurlu o da belki öyle fazla yağış yok.
gsı club kardesım buyukcekmece beylıkduzu tarafları ne halde olacak bugun
imprezaWRC
19-06-2015, 11:51
1-2 saat sonra hava açar.H.sonu ise parçalı bulutlu geçer.C.tesi izmit ve izmite yakın yerler yağış alır onlarda geçici.Anadolu yakasının batısı açık olur.doğusu ise ara ara yağmurlu o da belki öyle fazla yağış yok.
Yani dolu beklentisi yok. Olan oldu zaten de; daha beter olmasın diye çabalıyorum :(
Redfish16V
19-06-2015, 13:19
gsı club kardesım buyukcekmece beylıkduzu tarafları ne halde olacak bugun
arada kaynamış mesaj sanırım k.bakma abi görmedim :) Havanın açmış olması lazım , h.snu parçalı bulutlu açık bir hava hakim olur
Redfish16V
21-06-2015, 22:33
İStanbulda salı günü sağanak geçişler olacak.Onun dışında arabasını yıkayacak,piknik yapacak v.b planı olanlar perşembeden-pazara kadar güneş hakim :)
free-hifi
23-06-2015, 07:59
Anadolu yakası bitti bu sabah kartal köprüsü üst yan yol alt geçidinde araçlar kalmış su içinde ve cevizli köprü altı yine su birikti trafik felç minibüs gitmiyor artık indim titanikten soğanlık a kadar yürüdüm.
Bir de ben bu yaşıma geldim ilk defa akşamları üşüdüm emir neden böyle oldu hava niye bu kadar soğuk haziran ayında
AyrtonSenna
23-06-2015, 08:31
Sabah işe giderken maltepe shell ve küçükyalı minübüs yolunda minübüsler durmuştu bildiğiniz adeta göldü @GSİ CLUB kardeşim son durum hakkında bir bilgin varmı anadolu yakası için
GuneyOnur
23-06-2015, 08:32
Anadolu yakası bitti bu sabah kartal köprüsü üst yan yol alt geçidinde araçlar kalmış su içinde ve cevizli köprü altı yine su birikti trafik felç minibüs gitmiyor artık indim titanikten soğanlık a kadar yürüdüm.
Bir de ben bu yaşıma geldim ilk defa akşamları üşüdüm emir neden böyle oldu hava niye bu kadar soğuk haziran ayında
Aynen abi minibüs caddeside aynıydı her tarafı su basmış yol çökmüş 1 volt 1 citroen ön tarafları düşmüştü.Soğanlıktan 17S'ye bindim 15-20 Dk'lık Maltepeye 1.30 saate geldik alternatif yolları kullanmamıza rağmen.
GuneyOnur
23-06-2015, 08:33
Sabah işe giderken maltepe shell ve küçükyalı minübüs yolunda minübüsler durmuştu bildiğiniz adeta göldü @GSİ CLUB kardeşim son durum hakkında bir bilgin varmı anadolu yakası için
Bir furya daha bekleniyor diyor çoğu haber kanalı ama ne kadar doğru ne kadar yanlış..
AyrtonSenna
23-06-2015, 08:43
Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! (İstanbul hava durumu) - Milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr/meteoroloji-den-uyari-ustune-gundem-2077824/)
@GSİ CLUB neler görüyorsun istanbul için? anadolu yakasında çalışıyorum, avrupa yakasında oturuyorum eğer dolu beklentisi varsa karşıya geçip arabayı kapalı bir yere alacağım
valla dolu harici herşeye tamam o varsa acil kapalı garaj için beylikdüzü migrosa sıgındırcam minigi :D
imprezaWRC
23-06-2015, 09:54
valla dolu harici herşeye tamam o varsa acil kapalı garaj için beylikdüzü migrosa sıgındırcam minigi :D
Olm dolu demeyin valla gözüm seyirmeye başlıyor. Gözümü tutsam başka yerden seyirme oluyor.
Day Walker
23-06-2015, 10:05
Dolu olacağını sanmıyorum hava o kadar sıcak değil. Arkadaşlar geçen dolu oluşması için gereken parametreleri yazmışlardır.
Olm dolu demeyin valla gözüm seyirmeye başlıyor. Gözümü tutsam başka yerden seyirme oluyor.
abi valla ben demiyorum :D
Redfish16V
23-06-2015, 11:31
Geceden sonra hava açar.yerel yağmurlar görülür geceye kadar.daha öncede yazmıştım bu geceden sonra 3-4 gün güneşli günler var.Dolu ihtimali yok var diyene inanmayın :D
imprezaWRC
24-06-2015, 11:27
Dolu var mı dolu, paranoyak oldum amk. Önüme değil tepemdeki bulutlara bakarak otomobili kullanıyorum. Köprü, viyadük altlarını ve tünelleri kollayarak geziniyorum. Bu ne işkence ya, aracın üzerine şeffaf plexi mi sersem ne etsem. Valla deli çıkacağım ya.
bunaltan sıcaklar nemli havalar ufukta görünüyor mu yoksa bu tarz devam mı peki İstanbul için özellikle?
Cumartesi Pazar Yağış Diyor meteoroloji, sen ne dersin Gsi ?
Redfish16V
24-06-2015, 12:30
Akşam açıklama yapabilirim şu an detaylı bakamıyorum :) Ama kaba taslak görünen 1-2 gün güneş 1-2 gün yağmur olacağı..
imprezaWRC
24-06-2015, 14:56
Akşam açıklama yapabilirim şu an detaylı bakamıyorum :) Ama kaba taslak görünen 1-2 gün güneş 1-2 gün yağmur olacağı..
Yağış önemli değil, dolu önemli, dolu olmasın.
Redfish16V
24-06-2015, 15:04
Yağış önemli değil, dolu önemli, dolu olmasın.
sen içini rahat tut abi dolu yok olursa cebini p.m at direk saniyesinde haber vereyim sana vip hizmet :D
free-hifi
24-06-2015, 15:10
sen içini rahat tut abi dolu yok olursa cebini p.m at direk saniyesinde haber vereyim sana vip hizmet :D
Kardeşim akşam pendik sahilde sülalece iftar yapacağız temiz mi pendik bu akşam :D
Iyi de haftasonu Istanbulda yagmur veriyor tum tahminler. Kafam karisti walla.
Pazar gunu dalis programi yaptim. Insallah cok kotu yagmur olmaz Pazar gunu.
Kufur etmek istemiyorum ama bu hava ne zaman duzelicek aq temmuza girdik artik bu nedir ya
Hava böyle kalsın. Ne güzel 2 haftadır yağmurumuz bol. Susuz kalıp,şehirde kesinti yaşamaktansa yağsın abicim. Hem aşırı sıcaklar gelmiyor ne güzel,orucumuzu rahat rahat tutuyoruz.
Redfish16V
29-06-2015, 16:45
.Bereketli bir 2015 kışı bereketli bir bahar olarak devam edecek.Yazın hava bazen ılıman,bazen hortum,yıldırım v.b gibi fazla ekstrem olaylar görülebilecek.Bi gün çok sıcak olurken ertesi gün birden sıcak düşüşleri olabilecek(Bazı bölgelerde)
4 ay önceki mesajım :) Gece 3-4 aylık bir ön görü yazabilirim.Cumaya kadar güneşli istanbul içiniz rahat olsun
YavuzNaz
29-06-2015, 17:06
15 Temmuz - 5 Ağustos batı Karadeniz nasıl olur bir tahmin verebilirmisin kardeşim, Teşekkür ederim.
biraz daha küfür edersen başına yıldırım düşünce görürsün. allahın hikmnetine küfür etmek nedir yahu.yağmur yağar niye ısınmaz hava ısınır niye yağmur yok barajda su kalmadı götümüzü yıkayamıyoooz
Redfish16V
29-06-2015, 23:02
Herkese hayırlı geceler.Uzun süredir 3-4 aylık tahmin kasıyordum ve hemen hemen düzeni kurdum sayılır fakat tabiki bu bir keskin iddia değildir.2015 yılı bereketli olarak devam etti.Ancak yarından itibaren pattern değişiyor.Ve 2016 kışı içinde sinyaller geliyor.Kış ile ilgili ufak ipucu ; 2015 kışına benzer daha değişken bir kış mümkün.
Temmuz ; 1 temmuzdan itibaren ciddi yaza merhaba diyeceğiz.1.Hafta istanbul ankara yerel kısa süreli yağışlar görecek fakat miktar az.. serinletici yani.2-3. hafta sıcaklar hakim olacak iyice,ve rekor sıcaklıklar gelebilir.. Tatilde aşırı sıcaklarını sevenler bu haftayı düşünebilir.. Son hafta ise dalgali seyir izleyecektir
Ağustos ; Temmuz kavururdu derken ağustosun 1.haftası devam edecek sıcaklar.Eğer rekorlar gelirse sene 2007-9 gibi 2günde 1 su akma muhabbeti doğabilir.. Diyeceksiniz ki o kadar yağdı ne bu iş ? Aslında size abartı geliyor,zaten yagması gereken miktar bu.Ağustos 2.haftası aşırı sıcaklar mümkün fakat serinletici akşam yağmurları mümkün.Son haftaları ise 25-35 derecelerde gezinme olur.
Eylül ; Bu ayın sadece 2 hafta değerlendirdim çünkü sonrası için değişim yüksek.. eylül'ün 1.haftası serin olacak büyük ihtimal,2.hafta ise 25-30 derecelerde gezinebilir.
Yağışlar bölge genelinde ; Karadeniz kıyıları ve Anadolu yakasının kuzey-doğusu şanslı.Diğer yerler kuraklık sıkıntısına düşebilir.Tabi şu an bu %30 ihtimal.
Merhabalar , hafta sonu için bir tahminin var mı dostum ? google %20 yağışlı gözüküyor da.
Redfish16V
03-07-2015, 09:50
Merhabalar , hafta sonu için bir tahminin var mı dostum ? google %20 yağışlı gözüküyor da.
Kuzeyli rüzgarlar ile hafif serin ,yaz yağmurları mümkün.Pazar günü akşama açar hava
Redfish16V
15-07-2015, 11:30
Bayram boyunca sadece karadeniz hattı ara ara yaz yağmurları görecek.İzmir ve Muğla tarafında aşırı nemli sıcak olacak dikkat.Diğer yerler günlük güneşlik devam :)
free-hifi
15-07-2015, 12:08
Eyvallah Emir kardeşim :D
Redfish16V
20-07-2015, 13:53
Ağustos 25 gibi karadeniz hattı ve bursa geneli hızla 25 - 20 derecelere gerileyebilir.yine eylül'ün başında dolu ihtimalleri doğabilir.
mimarsertac
20-07-2015, 14:46
Emir Eylül 5-13 arası altınoluk-ayvalık taraflarında olucam. Vakit daha var ama genel bir tahminin var mı? duruma göre iznimi ileri veya geri bir tarihe alabilirim.
golgeoyunu03
20-07-2015, 14:55
Ağustos 25 gibi karadeniz hattı ve bursa geneli hızla 25 - 20 derecelere gerileyebilir.yine eylül'ün başında dolu ihtimalleri doğabilir.
Yakın zamanda dolu riski olduğunu görürseniz konuyu güncellerseniz seviniriz :)
Redfish16V
01-08-2015, 21:17
Emir Eylül 5-13 arası altınoluk-ayvalık taraflarında olucam. Vakit daha var ama genel bir tahminin var mı? duruma göre iznimi ileri veya geri bir tarihe alabilirim.
Biraz geç oldu k.bakmayın ama beklediğim veriler vardı :) 5-13 arası yağmur ve sıcaklık açısından ılık olabilir.
Bu arada 2016 kışı yaklaşıyor.. İncelemeyi daha detaya indirmeye başladım.Şu aralar aşırı sıcaklıklar bizim lehimize kimse şüphe yapmasın.Tahminimce şu an el nino olan durum ağustos 20 gibi etkisini yitirecek ve hızla 20li derecelere gideceğiz.2016 kışı için iç batı anadolu ve marmaranın güneyinin avantajlı olacağını ön görüyorum.Doğu kesim ise önceki seneye benzer gidebilir.kışa la nina gireceğimizi fakat ağustos 20de değişen rolün ocak 15 gibi tekrar el nino olacağını sanıyorum.Ocak 15-şubat 1 arası (ki bu tarihler 5-10 gün sekebilir) ılık donem olabilir.Yani kısa süreli ama etkili kış olabilir.Takibe devam.. Dolu için beklemedeyim muhtemel dönüm noktasında ağustos 15 gibi aktiviteler olabilir..
Bu sıcaklardan sonra bol karlı bir kış olmalı
Redfish16V
01-08-2015, 21:50
Bu sıcaklardan sonra bol karlı bir kış olmalı
Teori değilde bugune kadar aşırı ısınan yerler kışıda sert geçirmiş,teoride vardır belki araştırmak lazım :)
İstanbul kapadı bu ara ama nem çok :D klasik bilgi
Teori değilde bugune kadar aşırı ısınan yerler kışıda sert geçirmiş,teoride vardır belki araştırmak lazım :)
Rennlist gezinirken,meteorolog bir adamin tahminine denk geldim. Turkiye ve cevresi icin Kis erken gelicek ve yogun karli olucakmis,ne dersin?
IbizaFR150
02-08-2015, 17:15
Haftaiçi bol güneş, 30+ sıcaklık, haftasonu kapalı rüzgarlı yer yer yağmur. Yaz-kış fix menu.
Hükümete dilekçe verip,gerekirse bir haftasonunu yakarak cts'yi pzt'ye kaydırırsak sorun çözülür bence.
Redfish16V
03-08-2015, 09:04
Rennlist gezinirken,meteorolog bir adamin tahminine denk geldim. Turkiye ve cevresi icin Kis erken gelicek ve yogun karli olucakmis,ne dersin?
Erken gelme ihtimali yüksek evet.Karakter olarak önceki seneye benzer bir kış olma ihtimalide yüksek.Biraz daha beklemek lazım el nino'nun değişmesi bize sinyal verir.
Ekim sonu Bodrum'da düğünüm var sıkıntı çıkar mı diye şimdiden sorsam çok mu ayıp etmiş olurum :D
Ekim sonu Bodrum'da düğünüm var sıkıntı çıkar mı diye şimdiden sorsam çok mu ayıp etmiş olurum :D
Ooo bir yıldızı daha kaydırıyoruz :D
Hayırlı olsun demek düşer bize :D
Redfish16V
03-08-2015, 10:01
2 gün içinde detaylı pm atıcam sana,telimi de p.m atıcam unutursam felan telden ararsın :) Şimdiden hayırlı olsun,Allah bir yastıkta kocatsın :)
Kış hastası olduğum ve yazdan nefret ettiğim için kışın dakika başı tüm hava olaylarını kontrol ederim yazın ise meteorolojinin sitesini bile açıp havaya bakmam
Bitsede kış gelse artık
Yanıyoruz Fuat abiiii :)
Redfish16V
03-08-2015, 10:52
Kış hastası olduğum ve yazdan nefret ettiğim için kışın dakika başı tüm hava olaylarını kontrol ederim yazın ise meteorolojinin sitesini bile açıp havaya bakmam
Bitsede kış gelse artık
Yanıyoruz Fuat abiiii :)
Yazında güzel tahmin yapılır ama nedense bende tutunamıyorum :D Kışı severim ve kıştaki aksiyonlar sistemler hep cazip gelir bana.Ama az kaldı buralar 1 aya değerlenir :D
Senin şansına kar yağar ameka :hahaha:
mimarsertac
03-08-2015, 14:35
Emir tatile 5-13 eylül arası çıkıcam yazlıkçılar bir gitsin istiyorum hata mı yapıyorum yoksa? O tarihlerde altınoluk-ayvalık nasıl?
Redfish16V
03-08-2015, 16:23
Emir tatile 5-13 eylül arası çıkıcam yazlıkçılar bir gitsin istiyorum hata mı yapıyorum yoksa? O tarihlerde altınoluk-ayvalık nasıl?
serin bir tatil istiyorsan olumlu.25 derecelerde olur sıcaklık.Ayvalığı bilmiyorum ama erdekte 1 sene önce eylül başı tatil yaptım bildiğin üşüdük yani.o bölge için bence ideal tatil zamanı şimdi bu zamanlar
Redfish16V
06-08-2015, 21:38
Haftaya fragman başlar.. Yazın bitimine son 15gün.. Ekim sonu bodrum analizi ise halen statik.. bodrum muhtemel 25-30 arasında gezinecektir o vakitlerde.Ağustos 20'den sonra buralar değerlenecek :)
ne zaman başladı da ne zamn bitiyor anasını satiym...
kış dedik kar yağmur çamur, yaz geldi dedik buharlaşacak kadar sıcak.
herhalde artık orta değerler yok değil mi?
hayırlı uğurlu olsun koyar şimdiden sana da, pas geçmeyelim bu postunu:)
mimarsertac
07-08-2015, 09:37
serin bir tatil istiyorsan olumlu.25 derecelerde olur sıcaklık.Ayvalığı bilmiyorum ama erdekte 1 sene önce eylül başı tatil yaptım bildiğin üşüdük yani.o bölge için bence ideal tatil zamanı şimdi bu zamanlar
Teşekkürler geçen sene o tarihlerde gitmiştim baya iyiydi. Bu sene serin olacak demek ki.