Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Redfish16V
16-11-2015, 10:13
Yani bu durumda kasım sonuna kadar lodoslu sıcak havalar ve aralıktan itibaren soğuk mu geliyor?
aynen öyle abi :) kışın kış gibi sert ve bol aksiyonlu geçecek ayı ocak 10 civarı.Tabi yine öncesinde örtü yapacak tatmin edecek karlar yağacaktır.
burak_2885
16-11-2015, 11:24
aynen öyle abi :) kışın kış gibi sert ve bol aksiyonlu geçecek ayı ocak 10 civarı.Tabi yine öncesinde örtü yapacak tatmin edecek karlar yağacaktır.
Ocak sonuna doğru başlayacak whitefest için uludağ hayalkırıklığı yaratmaz dimi :)
Techturkey Kendini Aşmış Adamlar meteroloji Rapolarını Sunuyor Helal :D
Redfish16V
16-11-2015, 11:30
Ocak sonuna doğru başlayacak whitefest için uludağ hayalkırıklığı yaratmaz dimi :)
yaratmaz,çoşturur :) 2004-2008-2012 ve 2016 kışı.. Güzel olacak güzel :)
Techturkey Kendini Aşmış Adamlar meteroloji Rapolarını Sunuyor Helal :D
Yıllık üyelik ücreti alıyorlar bırakta o kadar olsun :)
mehmet6r
16-11-2015, 13:48
Abi ayın 21(c.tesi) inde pasta cila düşünüyoruz yağış tahminin var mı aceb?
Redfish16V
16-11-2015, 14:30
Abi ayın 21(c.tesi) inde pasta cila düşünüyoruz yağış tahminin var mı aceb?
imkan varsa cuma yapın,c.tesi hava çok bulutlu ve gün içinde atıştırma olabilir.22-23 'de yağmura revize edilmiş durumda
Gsi club uzun vadeli tahminlerle çok kafanı yorma
Daha kısa vadelerle devam et öyle daha heyecanlı :)
Öte yandan ben uzun vadeli hiç bir tahmine asla ve asla itibar etmem uzun vadeli olan modelleri çıktıları takip bile etmem
Yani net biçimde tutmayabiliyor bu tahmini yapanın hatası yanlışı kesinlikle değil yanlış anlama inan senle hiç alakası yok
Çok kısa vadede dahi beklenilen kar vb hava olayı bile birden ters dönebiliyor kıyısından pas geçebiliyor ama tutturma ihtimali yüzdesel olarak çok çok daha başarılı
Yahu bilimadamları ciddi ciddi her sene bişey açıklıyor kış sert olacak bu sene kış tırt olacak diye kaç tanesi tutuyor ?
Neyse kısa kısa devam edelim kasım sonu havada kar görücez gibi takip edelim bakalım :)
Redfish16V
16-11-2015, 14:42
Gsi club uzun vadeli tahminlerle çok kafanı yorma
Daha kısa vadelerle devam et öyle daha heyecanlı :)
Öte yandan ben uzun vadeli hiç bir tahmine asla ve asla itibar etmem uzun vadeli olan modelleri çıktıları takip bile etmem
Yani net biçimde tutmayabiliyor bu tahmini yapanın hatası yanlışı kesinlikle değil yanlış anlama inan senle hiç alakası yok
Çok kısa vadede dahi beklenilen kar vb hava olayı bile birden ters dönebiliyor kıyısından pas geçebiliyor ama tutturma ihtimali yüzdesel olarak çok çok daha başarılı
Yahu bilimadamları ciddi ciddi her sene bişey açıklıyor kış sert olacak bu sene kış tırt olacak diye kaç tanesi tutuyor ?
Neyse kısa kısa devam edelim kasım sonu havada kar görücez gibi takip edelim bakalım :)
Mükemmel yorumların için teşekkür ederim abi :) Mükemmel çünkü cidden öyle ama lakin şahsen ben bu işin riskini almayı seviyorum :) %1
%10 tutsun tutmasın o riski almak ve belkide tutturmak tecrübe kazandırıyor:) Genel olarak sana katılıyorum ama,hava her zaman futbol topu gibi yuvarlaktır ne olacağı son ana kadar değişir :)
Seni severek takip ediyoruz
Bu işi seviyosun belli sakın ama sakın bırakma uzun vadelide yap kısa vadelide yap..
Tutturamadın diye canın sıkılabilir canını sıkabilirler o yüzden kafanı yorma dedim..
Ben şahsen yazılarını öngörülerini beğeniyorum
Daimi olarak devamını bekliyoruz..
Öyle bir forum düşünün ki müdavimleri aracına pasta cila yapmak için meteorolojik tahmin desteği alıyor. Seviyorum bu forumu. sempatikler sizi.
29 Kasım la ilgili bir tahmin yapmak mümkün olur mu? ***** senenin son pist günü var..
Redfish16V
17-11-2015, 14:27
29 Kasım la ilgili bir tahmin yapmak mümkün olur mu? ***** senenin son pist günü var..
Şu an gözüken tablo o günün karla karışık yağmur/yağmur olacağı yönde.. Gece güncel çekeceğim 1 aralıga kadar gün ve gün detaylı açıklama yapacağım
Şu an gözüken tablo o günün karla karışık yağmur/yağmur olacağı yönde.. Gece güncel çekeceğim 1 aralıga kadar gün ve gün detaylı açıklama yapacağım
Senelerdir burdan takip ediyorum tahminleri, ilk defa yanılıyor olmanı çok isterdim :D
http://m.milliyet.com.tr/pastirma-yazi-bitiyor-kar-geliyor-gundem-2149243/
Faruk_Vtec
17-11-2015, 19:22
profıl fotonu değıştırmışsın tanıyamadım.. :D
1 hafta / 10 gun yağmur kar kış olacak bır tarıh gorunuyor mu? dukkanda bıraz tadılat ışım var, o haftaya denk getirmek ıstıorm..
Redfish16V
17-11-2015, 20:44
http://i63.tinypic.com/122p36q.jpg
soldaki dün gece çıktısı,sağdaki bugünkü gece çıktısı.Sisteme adımlar kala ufak karşılaştırma yapalım.
-Dünkü çıktı 850hpa'a 4 derece tahmin etmiş ---> Bugünde gerçekleşen 4 derece olmuş %100 tutarlı.
-Dünkü çıktı ufak çiseltiler olacak demiş ---> Bugün istanbul'un bazı yerlerine yağmur atıştırmış %100 tutarlı.
-Dünkü çıktı 500 hpa'da -15 beklemiş ----> Bugün gerçekleşen -14 olmuş,daha soğuk bir katman gerçekleşmiş.
-Dünkü çıktı 20 kasım'da 850hpa'da 8 derece sıcaklık beklerken ----> Bugünkü çıktı 10 derece beklemiş.Bununda sebebi istanbulu uçuracak boyutdaki lodos'un fön görevidir.
-Her iki çıktıda 22 kasım gece yağışlı periyoda girileceği ön görmüş.Yağışlar azalmamış fakat günlere daha çok bölünmüş.Mesela önceki çıktı 23 kasımda şov beklerken bugün 23-24-25 ... v.b tarihlere o yağışı pay etmiş.Burdan soğumanın,nemin uzun kalacağını çıkartabiliriz.
-28 kasım gecesi-29 kasım gecesi arası kar oranı veren dünkü çıktı,bugün kar oranlarının devam edeceğini ve soğumanın stabil oldugunu ön görmüş.
-Dünkü çıktı ortalama 850hpa'nın 2 derece olacağını ön görmüş ---> Bugünkü çıktı ise buna hem fikir oldugunu fakat soğuma sonrası ısınma eğilimin sinyalini çakmış.
Yağışı dönem ; 22 kasım gecesi başlayacak ve 3 aralığa kadar aralıklı devam gözüküyor.Yine yeniden tekrarlıyorum ; İstanbul KASIM ayı içerisinde havada da olsa dağda da olsa kar gö-re-cek-tir.
Yani 29 kasim'da yagis var mi İst Park'da....
Salı - çarşamba var gibi abi, sonra 14-15 derecelerde güneşli olacağı benim görüşüm.. Ama geceleri soğuyor artık iyice, aralık 10 gibi yağışlı kış moduna geçeriz sanırım.
Redfish16V
17-11-2015, 21:17
Yani 29 kasim'da yagis var mi İst Park'da....
Maalesef,bu sene senin yararına olmadım ama var abi..
Salı - çarşamba var gibi abi, sonra 14-15 derecelerde güneşli olacağı benim görüşüm.. Ama geceleri soğuyor artık iyice, aralık 10 gibi yağışlı kış moduna geçeriz sanırım.
Edirne'de isen ilk karı görürsün diyorum bu sistemde :D
Pist için biraz beklemek lazım diyorum,ama %99 yağışlı.. Basınç ise fazla düşük olacak.Not : Trakya bu sistem iyi kar alabilir..
snan1910
17-11-2015, 23:30
@gsiclub Ankara nolucak peki?
mimarsertac
18-11-2015, 10:18
Emir selam;
21i cumartesi eskişehire gidip 22si pazar akşamı ya da 23ü sabha erken saatte dönmeyi düşünüyorum. Kış lastiğim yok sence sorun yaşar mıyım?
Redfish16V
18-11-2015, 12:52
Emir selam;
21i cumartesi eskişehire gidip 22si pazar akşamı ya da 23ü sabha erken saatte dönmeyi düşünüyorum. Kış lastiğim yok sence sorun yaşar mıyım?
gece çıktısını değerlendirirken cevaplayacağım :)
Maalesef,bu sene senin yararına olmadım ama var abi..
Edirne'de isen ilk karı görürsün diyorum bu sistemde :D
Pist için biraz beklemek lazım diyorum,ama %99 yağışlı.. Basınç ise fazla düşük olacak.Not : Trakya bu sistem iyi kar alabilir..
Nasıl olamadın ördek mevsimi gelsin görürüm ben Muratı seviniyor u üzülüyor mu yağışlara soğuğa dimi Murat :D
Redfish16V
18-11-2015, 13:56
Nasıl olamadın ördek mevsimi gelsin görürüm ben Muratı seviniyor u üzülüyor mu yağışlara soğuğa dimi Murat :D
en son kivi için yağmur yağmasın dedi,ki o hafta o kıyı kesimi iyi yağış alacaktı.Yapma etme emir dedi sonra ne yaptı bilmiyorum :D Kar istediği zaman olmadı,yapma etme dediği zaman kar vurdu :D Şimdi bu adam beni nasıl sevsin yani :D
aralık ortası yani 16-17 gibi aydından yalovaya evi taşımayı planlıyorum bir ihtimal bu tarihi 1 ay kadar daha öteleyebilirim. kar kış rezil olmamak adına tavsiyen nedir?
Hala kivideyim,Allahdan yagis gecti ama soguk kaldi :(
Bu hafta bitiriyoruz,saliya kadar yagis yok sanirim Ordu'da?
Kar en buyuk ozlemim,Ordek ve Domuz icin dortgozle bekliyorum.
Bunsene Eber'de misafirim ol
Redfish16V
18-11-2015, 20:22
Ankara şanslı yüksekleri 1-2 cmde olsa kar görecek fakat tarihte karar kılmış değiliz,kasım ayı içinde olacak bu durum ama cuma gecesine kadar net bi tarih belli olmaz diye düşünüyorum.Genel olarakta ankara sert bi kış geçirecek.
Emir selam;
Gidişte sıkıntı olmaz sadece bol rüzgar var (60-70km hızla).Dönüş ise belli değil,dönüşü cuma gecesi p.m olarak hatırlat bana net bakalım.Çünkü 22kasım ve sonrası için taşlar oturmuş değil.
aralık ortası yani 16-17 gibi aydından yalovaya evi taşımayı planlıyorum bir ihtimal bu tarihi 1 ay kadar daha öteleyebilirim. kar kış rezil olmamak adına tavsiyen nedir?
Aralık başı da bi soğuk hava dalgası gelecek muhtemel.aralık 10-20 arası yapılabilir.Aralık 25'ten sonra ortalık yine karışır.. Daha net durum için ayın 20'si gibi tekrar sorarsanız daha iyi bakabilirm.
Gidişatda pek değişim yok.Trakya ilk kar yağışını görecek.İstanbul uçacak..Saatde 100 kmyi bulabilecek rüzgar var.Aynı tehdit bursa içinde geçerli(60-70kmh).Ancak ayın 20sine kadar uzun vade sormazsanız iyi olur.Çünkü her model her çıktı çok farklı şekiller sunuyor,atmosfer olanlar çok sıradışı şu anda... Önümü göremediğim zaman maalesef uzun vade riskini almam alamam.Tek yapmamız gereken ayın 20'sinin gelip durumların netleşmesini beklemek.Avrupa ise 20-22 arası ciddi kar soğuk alacak,avrupa planları olanlara duyrulur.Lodos için feribot v.b iptalleri kesin şimdi diyeyim.
Hala kivideyim,Allahdan yagis gecti ama soguk kaldi :(
Bu hafta bitiriyoruz,saliya kadar yagis yok sanirim Ordu'da?
Kar en buyuk ozlemim,Ordek ve Domuz icin dortgozle bekliyorum.
Bunsene Eber'de misafirim ol����
İnşallah gideriz hepberaber Özgürü de alırız.
Redfish16V
19-11-2015, 21:27
eğer bu geceki çıktı yarın öğlede aynı şekilde çıkarsa Bursa-Ankara-Eskişehir-Konya hattı ilk kar yağışını alacak.Asıl büyük bombayı ise cuma gecesine saklıyorum :) İnşallah bi sapma olmazsa güzel şeyler olacak :)
Haftaya pazar ist park guzel gorunuyor :(
Redfish16V
20-11-2015, 12:19
Haftaya pazar ist park guzel gorunuyor :(
Soğuk ve yağış açısından cidden süper görünüyor ! :)
Yapma yahu :(
Accu oyle demiyor?
GSİ, Ankara için neler söyleyebilirsin?
Redfish16V
20-11-2015, 12:35
Yapma yahu :(
Accu oyle demiyor?
abi accuya sadece günlük bakıcaksın,accu çöp çöp...
GSİ, Ankara için neler söyleyebilirsin?
Kar kar kar.. 28-5 aralık arası çok zevkli geçecek.
havayı koklayan adam ibaresi çok iyi olmuş yapanın eline sağlık :) tabi seninde tahminlerine saglık
Redfish16V
20-11-2015, 13:00
havayı koklayan adam ibaresi çok iyi olmuş yapanın eline sağlık :) tabi seninde tahminlerine saglık
Bende şimdi farkettim :) Gerçekten çok teşekkür ederim yönetime :) Yaş 30-40'ta olsa forum kaldıgı sürece 365 gün boyunca tahmin devam :) Hobilerimden vazgeçmek gibi huyum yok şükür :D
abi accuya sadece günlük bakıcaksın,accu çöp çöp...
Kar kar kar.. 28-5 aralık arası çok zevkli geçecek.
Program olarak ne onerirsin ayfonda?
Haketmişti :)
Redfish16V
20-11-2015, 15:38
Program olarak ne onerirsin ayfonda?
bir çoğu aynı günlük olarak işe yarar.Uzun vade olarak app'lerden daha çok modellere bakman seni 1 tık öne taşır abi.Mesela skiron,euro4 gibi sınırlı alan modelleri sana net 5 günü verir.Eve geçince faydalı linkler atarım buraya
Beklemediğim bir şeydi gerçekten :) Açıkcası beni çok gururlandırdı.. Her zaman dediğim gibi benim ki bir hizmet v.b değil,sadece hobim ve bunu insanların yararına bilgisine sunmak böyle bi forumda benim için büyük gurur ve mutluluk verici oldu :)Bilgiyi paylaşmayı seven biriyim.. Sizinde bu denli jestinizden dolayı çok teşekkürlerimi saygılarımı sunarım :)
çok güzel hareket olmuş, tşk abi.
Beklemediğim bir şeydi gerçekten :) Açıkcası beni çok gururlandırdı.. Her zaman dediğim gibi benim ki bir hizmet v.b değil,sadece hobim ve bunu insanların yararına bilgisine sunmak böyle bi forumda benim için büyük gurur ve mutluluk verici oldu :)Bilgiyi paylaşmayı seven biriyim.. Sizinde bu denli jestinizden dolayı çok teşekkürlerimi saygılarımı sunarım :)
paylaşımların çok kıymetli kardeşim. çok insan faydalanıyor buradan, oldukça da başarılı ilerliyosun. devamı olması dileğiyle.
Redfish16V
20-11-2015, 16:41
paylaşımların çok kıymetli kardeşim. çok insan faydalanıyor buradan, oldukça da başarılı ilerliyosun. devamı olması dileğiyle.
çok teşekkür ederim,devamlı olacak ve farklı boyutda ekleyeceğim video,blog gibi planlarım var :)
Bu gece olayın şekilleneceği gece olacak.Gece burda olanlar yazımı beklesin derim.Bugün ne çıkarsa keseden onu alacağız.Çok çok detaylı verilerde vereceğim.Faydalı linkler vereceğim :)
Haftaya pazara yagis vemede,herseye haziriz👍👍
Redfish16V
20-11-2015, 21:11
Evet gece modelleri bitti.Şimdi önümüzdeki kışın startını verecek,sistemler silsilesini başlatacak soğukları açıklamaya geçelim.3.bölüm halinde yazı yazacağım.Hepsinin ana fikri ayrı olacak.
1.Bölüm [21 Kasım - 30 Kasım Arası ]
http://i.giphy.com/l41lFfO8SGsaBsimQ.gif
21-24-27-30 kasım ortalama sıcaklıkların gifini yaptım.
Şimdi asıl soğuklardan önce KIRMIZI ALARM vereceğimiz lodos..
http://i67.tinypic.com/2mhh360.jpg
21 kasım sabah rüzgarı.. Maviden bordoya doğru hız artıyor.Turuncular saatde 50km hıza tekabül ediyor..Gerisini siz düşünün..
21 kasımdan 23 kasıma kadar lodos tehlikeli boyutda haritada görülen yerleri vuracak.Bunun birlikte sıcaklıkta artış olacak.Nem pompalanan ve kıvamına gelen hamur misali olan ülkemiz 24 kasım-26 kasım tarihleri arasında ufaktan soğuyacak ama bu tatlı bir düşüş olacak.. 27 kasım günü gece 01:00 sularında trakyadan ansızın giren bir soğuk ilk kar taneleri bırakarak gelecek.28 kasım günü istanbul'un yüksekleri kar taneleri görecek.Örtü meselesi içinse daha zaman var.. İç batı anadolu ile 29 kasım tarihiyle birlikte güzel kar yağışları alacak.Ankara içinse 28-29-30 kasım ilk kar yağışını görecek.Böyle 2li 3lü tarih yazmamın sebebi sistemin hızlı ve yönlü olması.Yani 1km fark ile 1 gün atabilir.Ama net olan bu soğuk var.İstanbul park fan kitlesi içinse maalesef iyi haberlerim yok.O gün hava 8-12 derece arasında olacak ki bu iyimser bi tahmin.Yağış ise olacağını düşünüyorum.Akşam 6-7 gibi yağış olmayabilir.. 21-22 kasımla başlayan ısınma fırtına 27 kasım ile KIŞ moduna girecek ve sağlam iliğe kadar işleyecektir.Pazar günüden itibaren ise sınırlı alan modellerinde takibe alacağız.
2.Bölüm [2015-2016 kışı ve ülkemiz ]
Daha önce doğu bölgelerimizin daha şanslı olacağını söylemiştim.Ve gidişatda gösteriyor ki doğu bölgemiz şu an -2 derece batıya oranla daha soğuk.Ardahan,Kars - 15 görüyor ne -2 'si diyen arkadaşlar olacak ki benim verdiğim -2 değeri ortalama 850hpa soğukluk değeridir.Ancak yüksek basıncın avrupada hakimiyetini şu sıralar kaybetmesi,AO ve Nao değerlerinin değişmesi,QBA phase değişimin olması nedeniyle doğu ile başlayan start batı bölgeler ile devam edecek.Aralık ayının ilk 10 günü hareketli geçecek ve bi ihtimal kıyılar karla karışık yağmur görecek.Aralığın 2.haftası ise atmosferin dinlenişe çıkacağını ve bu sürecin 7-8 gün süreceğini düşünüyorum.Bu aralıkta soğuma olarak avantajda olacağımızdan ocak ayına yüklemeye hazır swap aracı gibi olacağız.. Ocak 1 ile başlayacak hareket 20 ocağa kadar ülkemizin genelini etkileyecektir.Şubat'da ise Büyük Sibirya etkisini bekliyorum.Bununda ispatını yakın zamanda yapacağım.Ne kışmış be diyenler olacaktır.. Biraz öyle evet.. Ama asıl şaka ise mart ayında 1987-1983 tarzı bi yere patlayacak bir kar bekliyorum.Tabi bunlara zamanı geldikçe update ederek bakacağız.En şanslı illeri sayarsak bu kış için ; Edirne-Sakarya ve kuzeyi,Bolu ve doğu karadeniz dağları hattı,Afyon,Eskişehir,Ankara,Sivas,Bursa ve Çanakkale.Rekor beklediğim ; Eskişehir,Antalya,Çanakkale,Bursa(yağmur/Kar). Güzel bir kış olacak ama yeri gelidiğinde oyalayacak.2012 tarzında daha sakin karakterli bir kış.. Aralık ayında ilk kar yağışını almayan il sayısı 3,5 'i geçmeyecektir.
3.Bölüm [Faydalı Bağlantılar & Pratik Bilgiler ]
SKIRON - Regional Forecast Europe - Mediterranian Sea, Greece (http://forecast.uoa.gr/forecastnew.php)
SKIRON - Kendisi sınırlı alan modelinde lider sayılır.İngilizcesi olan üyelerimiz daha pratik kapacaktır.Ben ise kolaylık açısından size yardımcı olacağım;
http://i66.tinypic.com/35ckdx1.jpg
Karşımıza çıkan tablo bu.
Bizim elimiz kolumuz soldaki menülerdir.Select Field kısmına geçelim.
Acc.Precip yazan yağış miktarıdır.Select Period kısmından(aşağıda) tarih ve zaman dilimini seçerek sizin sınırınıza giren yağışın bırakacağı ortalam yağışı görürsünüz.
Cloud Coverage ise bulut yoğunluğudur.Bu size yağış olup olmaması potansiyeli hakkında sadece bir ön bilgi verir.
Ve sizin en sevdiğiniz Snow.. Bu veri ise Kar miktarını verir.Zevkle takip edebilirsiniz :)
850 700 hatlarına şu an girmeyeceğim çünkü kafanız felaket karışık bunları ayrı ilişkili olarak anlatacağım.
T&GH at 850 hpa'ya bakabilirsiniz.Bu veride en kötü 0 derece görmeniz size kar sinyalini çakar.Fakat bu bölgeye göre değişir.Bir ankara için 0 yeterlidir.ama bi istanbul için -4 gereklidir v.b gibi.TAbi bu 850hpa 500hpa ve 700hpa ile beraber değerlendirilirse tahmin olur.
CPC - Teleconnections: Arctic Oscillation (http://www.cpc.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.shtml)
Burda ise Artik salınımın günlük diagramı vardır.AO sistemin gelip gelmemesi için büyük bir etkendir.AO değeri +'dan nötr'e düşerse kuvvetli,-'den nötr'e çıkarsa zayıf sistem ışığı verir.Bizim işimize gelen + ile nötr arasında dalgalı seyir izlemesidir.
http://www.ocgy.ubc.ca/~william/Pubs/Hsieh_GRL-Video2.gif
Bu da olayını anlatan güzel giftir.
Diğer tavsiyeler ;
-Günlük tahminde MGM'nin günlük tahmini,Acccuweather'in anlık tahmini size yeterli olacaktır.App olarak ;
Weather Timeline,Weather Underground güzel app'dır.
-Gün batımını iyi izleyin,eğer ufuk kızıl veya pus seviyesi az ise 1 hafta için yağış olacak demektir.Eğer pus ve durağan bulutlar varsa yüksek basınç hakimdir ve 1 hafta hava zor değişir.
-Ay bulutlar arasında gizli veya etrafı puslu ise ciddi soğuk yakındır demektir.
-Bir yer çok ısınıyorsa bunun soğumasıda vardır.ve ingiltere ne kadar sıcak,Amerikananın doğusu ne kadar sıcak olursa biz o kadar soğuk oluruz.
yaşlılar der kuvvetli lodos ardından soğuk gelir diye :) şimdi lodos fırtınası arkası soğuk.
2 sorum var :)
Yukarıdakilerden hiçbirşey anlamıyorum. Basmıyor kafam bi türlü :)
İstanbula geçen seneki gibi 15-20 cm kar ne zaman yağar
Uludağ ve kartalkaya ne zaman 1 metre kar olur
Redfish16V
21-11-2015, 10:43
2 sorum var :)
Yukarıdakilerden hiçbirşey anlamıyorum. Basmıyor kafam bi türlü :)
İstanbula geçen seneki gibi 15-20 cm kar ne zaman yağar
Uludağ ve kartalkaya ne zaman 1 metre kar olur
İstanbul bu sene 15-20cm kar alacaktır fakat şu an değil.Uludağ kartalkaya ise bu gelecek sistemde 1 metreyi zorlar.Aralık başından itibarende 1 + olur gider durmaz :D
Faruk_Vtec
21-11-2015, 19:16
İstanbul bu sene 15-20cm kar alacaktır fakat şu an değil.Uludağ kartalkaya ise bu gelecek sistemde 1 metreyi zorlar.Aralık başından itibarende 1 + olur gider durmaz :D
'Havayı Koklayan Adam' itemi güzel olmuş.. :) :D
Nightfish
21-11-2015, 19:45
Tahminlere dayanarak bugün kış lastiği aldım. Sabırsızlıkla bekliyorum kar yağmasını :)
yucelebeci
21-11-2015, 20:55
Hadi inş kardeşim 10 aralık gibi snowboard sezonunu açsak bize yeter
Redfish16V
21-11-2015, 21:46
Aralık ayı bize çalışacak inşallah.. Şu an avrupa bizim alacağımız soğuğu aldı ve mükemmel kar var şu an.Bakalım bu 28-30 sistemi 1-2 gün ötelenecek gibi duruyor ama üzülmüyorum çünkü yağışlarda baya artış var.28-5 aralık gibi olarakta birleşme ihtimali var.Yarın sınav çıkışında tekrar bakıp buraya yorumlayacağım.
Yani 29'u sorunsuz mu?
Ver bir mujde be :(
Redfish16V
21-11-2015, 22:56
Yani 29'u sorunsuz mu?
Ver bir mujde be :(
28-30 kasım aralıgın istanbul için temiz geçmesi %0.01 ihtimal abi.. Hatta bu ötelenme olursa iyice imkansız olacak.
Redfish16V
23-11-2015, 12:18
Ufak güncel ; Sistem ortalam 1 gün 2 saat gecikecek.27 kasım'da girmesi gereken soğuk 28 kasımda girecek.Fakat bitişi olmayacak ve aralık başı sistemle birleşip 3 aralığa kadar sürecek.2 gün moladan sonra önceki sene 7 aralık senaryosunun aynısı geri gelecek.Pist için değişen pek bir şey yok,yağışta az azalma var fakat hava bulutlu.
'Havayı Koklayan Adam' itemi güzel olmuş.. :) :D
Aynen iyi oldu :)
#10795 nolu postunu okumaya çalıştım ama her defasında kafam başka yerlere gitti, yinede açıklamaların için teşekkürler.
Müsadenle sana 2 soru yöneltmek istiyorum
1- 7-8 Aralık ve 15-16 Aralık İzmir-İstanbul arası uçuşları etkileyebilecek bir beklentin var mı?
2- Daha öncede bahsetmiştim ev taşımam gerekiyor Aydın'dan Yalova'ya. Şimdilik bunu erteledim ve düşüncem ise ocak sonu şubat ortası aralığı. Doğru bir karar mıdır sence?
Redfish16V
23-11-2015, 13:23
#10795 nolu postunu okumaya çalıştım ama her defasında kafam başka yerlere gitti, yinede açıklamaların için teşekkürler.
Müsadenle sana 2 soru yöneltmek istiyorum
1- 7-8 Aralık ve 15-16 Aralık İzmir-İstanbul arası uçuşları etkileyebilecek bir beklentin var mı?
2- Daha öncede bahsetmiştim ev taşımam gerekiyor Aydın'dan Yalova'ya. Şimdilik bunu erteledim ve düşüncem ise ocak sonu şubat ortası aralığı. Doğru bir karar mıdır sence?
1-2 ayrı sistemde şu an oluşum aşamasında mesela bu akşam çıktılarında daha da belirgin hal alır,fakat ne bi sonuç için aralık 5'i beklemek gerek.Çünkü işinde alçak basınç var,onun 2km oynaması rezilde eder vezirde.Benim beklentim 7-8 sistemi daha güçlü,çok düşük iptal ihtimali var diyelim.
2-Size sanırsam 16-17 aralık tarihi vermiştim,o tarihler uygun fakat zaman az size yetmez sanırım.Diğer mevzu ise ocak sonu değilde ortası gibi atmosferde dinlenme aşaması olabilir.Ama kesin ve kesinlikle şubat-mart soğuk ve yağışta rekor kıracak.İşin içine sibirya girecek aktif olacak.Ocak 15-25 arası uygun olabilir diyelim.Sıkı takip etmek gerek ama şu aralar uzun vade riskli.Fakat aklımda arada bir hatırlatırsanız net durumlar yazabilirim ilerleyen zamanda :)
Redfish16V
24-11-2015, 19:39
Tipik gün günceli ; Pist için olumlu koşullar fazla olmaya başladı.yağış gibi.. Diğer büyük bomba ise,rüzgar yönü değişirse izmir karla karışık kar görebilir.. Ankara ciddi kar alacak.. v.b .. Yarında modeller iyice okeylesin yarın gece güzel bir yazı yazarım :) Kış geliyor,kar geliyor,yağış bereket geliyor :)
ProdriveSTI
24-11-2015, 19:44
Konu başlığı Türkiye'de hava durumu diye değişse güzel olur sanki :D
Emir yağsın Angara'ya artık bir lapa lapa kar.
Emir bugün konuştuk ama ben yine emin olamıyorum :D yarın sabah boluya gidicemde kar geliyor falan diyorsun bak dağın başında araba itersem valla külahları değişiriz :D :D :D
Gsi club niğdeye net olarak ne zaman kar düşer bakabilirmisin bi anda soğuk olacaksa dükkana biraz daha kazak stoğu yapıyım
Pist icin olumlu gelismeler var diyip yagis diyorsun Mike :(
Valla yuregime indiriceksin.
Simdi var mi yok mu paZar? :(
Redfish16V
24-11-2015, 21:40
Konu başlığı Türkiye'de hava durumu diye değişse güzel olur sanki :D
Emir yağsın Angara'ya artık bir lapa lapa kar.
Bu sene benim senem sıkıntı yok ankara için abii :)
Emir bugün konuştuk ama ben yine emin olamıyorum :D yarın sabah boluya gidicemde kar geliyor falan diyorsun bak dağın başında araba itersem valla külahları değişiriz :D :D :D
senin işin 25'le bizim işimiz 30 kasımla :D sana iyi eğlenceler kardeşim :)
Gsi club niğdeye net olarak ne zaman kar düşer bakabilirmisin bi anda soğuk olacaksa dükkana biraz daha kazak stoğu yapıyım
30 kasım - 5 aralık... şimdiden yapın derim.
Pist icin olumlu gelismeler var diyip yagis diyorsun Mike :(
Valla yuregime indiriceksin.
Simdi var mi yok mu paZar? :(
Bol bol yağış vardı azaldı işte :D Ben senin için sistem 30'a kaysın diye dua ediyorum tutuyorda :D az kaldı 29'na güneş açtıracağız :D :D şaka bi yana yağış halen mümkün :)
Bu arada hatırlarsanız kasımda istanbula ilk kar tanesi düşecek dedim aylar öncesinden.şimdide diyorum istanbulun yüksekleri dahi olsa 30 kasım gece 23:59'a kadar kar tanesi düşecektir.Eğer ki bu tahminim tutarsa 3-4 ay önceden nokta atışı yaparak yeni tahmin metodumu başarıya dönüştürmüş olacağım.Olaki tutmazsa.. sağlık olsun diyeceğim :)
30 kasım - 5 aralık... şimdiden yapın derim.
Eyvallah sağol kardeşim 👍
O gunu bulutlu gecırelımde,baska bırsey ıstemem kardesım...
Redfish16V
25-11-2015, 20:07
Kısa özet geçicem,1-2 gün daha bekleyeceğim çünkü.Kesin ve net bilgi 29'unda istanbul'da yağış var pist işi sıkıntılı.. 30 kasımda marmara bölgesi bursa'da dahil ciddi soğuyacak.yağmurla başlayacak yağış geceye doğru yükseklerde kara dönecek.İStanbul için yükseklerde kar 1 aralık gibi daha yüksek,tahminim 30 kasımdı umarım öyle olur ki tahminim tutar.1 aralık gibi iç bölgeler karla tanışacak.Ankara,Eskişehir ve çevresi.. 2 aralık kısa moladan sonra 3-4-5 aralıkta karlı-soğuklu bir periyot olacak.Uzun yazmadım çünkü 1-2 gün daha bekleyip yağışların miktarlarını kesinlemek istiyorum.Soğuk var,kar var fakat ne derece yağacak v.b hepsi yarın gece bu konuda olacak :)
kardeşim yılbaşı günü van erciş çaldıran doğubeyazıt arası nasıl otarafa gıdıcemde
Ben de yılbaşı programı planlıyorum.. Öncelikle Kartalkaya ve uludağ nasıl olur şimdiden öngörmek mümkün mü?
Yani pazar gunu Kurtkoy kesin yagmurlu?
Yada yagmur saatleri bellimi? Hani sabah yagar,oglen kesilir gibi?
Cok sordum ama bir suru sey aldim,kullanmamak sıkıcak :(
Konu istanbul degilde istanbul parkta hava durumuna donmus
Suan en yakin "Ortak" program o var.
Yazmak icin yazi bu olsa gerek.
Burada isteyen dugunun gununde yada piknige-maca hatta merakindan soruyor,kimsede laf etmiyor.
Can sıkıntısı...
golgeoyunu03
25-11-2015, 23:57
Kıslıkları ne zaman takalım forumun havayı koklayan adamı ? :)
Sonunda yağmur ile uyandık istanbulda..
Redfish16V
26-11-2015, 08:10
Kıslıkları ne zaman takalım forumun havayı koklayan adamı ? :)
30 kasım'a kadar süreniz var :) Bu arada yılbaşı için ayrı bir değerlendirme akşam yazarım :)
30 kasım'a kadar süreniz var :) Bu arada yılbaşı için ayrı bir değerlendirme akşam yazarım :)
4 Gözle bekliyoruz :)
mimarsertac
26-11-2015, 09:20
Yılbaşı için Balıkesir Kepsut tarafı içinde bir tahmin rica edeyim. Bir arkadaşın dağ evine gitme durumumuz var. Kar olduğunda adam gibi oluyor. Mahsur kalmayalım :)
2016 icin boyle bir tahmin buldum;
Özet:
Geçen yıla nazaran, ülkenin batısında meteorolojik olarak daha az aktif, dolayısıyla daha az yağışlı, daha az rüzgarlı, daha çok sisli bir kış öngörüyoruz. Sıcaklıklar yine, üç ayın ortalaması göz önüne alındığında, ‘normal’den (yani siz bunu “eski kışlar”dan olarak okuyun) yüksek olacak.
Bununla birlikte, batı bölgeleri ara ara ziyaret edecek yağışlı sistemler hem kışın çok kurak geçmemesini sağlayacak; hem de Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları gibi alçak yerlere bile örtü yapacak bir iki karlı periyodun (2015’tekiler kadar sert olmasa bile) yaşanmasını sağlayacak.
Karadeniz Bölgesi’nde (özellikle orta ve doğu kesimlerinde), ayrıca İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise karşımıza daha farklı bir tablo çıkacak. Karadeniz ve Doğu Akdeniz üzerinden nispeten sık gelecek ve çoğu zaman soğuğun da eşlik edeceği yağışlı hava sistemleri nedeniyle bu saydığımız bölgelerin normalin üzerinde kar yağışı almasını ve özellikle iç taraflarında kar örtüsüyle birlikte ayaz gecelerin sayısının epey artmasını bekleyebiliriz. Ülkenin doğu yarısındaki 1000 metre üzeri yerleşimlere yağışların büyük kısmı kar olarak düşecek (zaten ‘normal’i de budur).
http://havadelisi.com/2015/11/22/2015-2016-kisi-biraz-durgun-doguda-karli/#more-11466
Redfish16V
26-11-2015, 09:39
2016 icin boyle bir tahmin buldum;
Özet:
Geçen yıla nazaran, ülkenin batısında meteorolojik olarak daha az aktif, dolayısıyla daha az yağışlı, daha az rüzgarlı, daha çok sisli bir kış öngörüyoruz. Sıcaklıklar yine, üç ayın ortalaması göz önüne alındığında, ‘normal’den (yani siz bunu “eski kışlar”dan olarak okuyun) yüksek olacak.
Bununla birlikte, batı bölgeleri ara ara ziyaret edecek yağışlı sistemler hem kışın çok kurak geçmemesini sağlayacak; hem de Marmara ve Kuzey Ege Kıyıları gibi alçak yerlere bile örtü yapacak bir iki karlı periyodun (2015’tekiler kadar sert olmasa bile) yaşanmasını sağlayacak.
Karadeniz Bölgesi’nde (özellikle orta ve doğu kesimlerinde), ayrıca İç Anadolu’nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise karşımıza daha farklı bir tablo çıkacak. Karadeniz ve Doğu Akdeniz üzerinden nispeten sık gelecek ve çoğu zaman soğuğun da eşlik edeceği yağışlı hava sistemleri nedeniyle bu saydığımız bölgelerin normalin üzerinde kar yağışı almasını ve özellikle iç taraflarında kar örtüsüyle birlikte ayaz gecelerin sayısının epey artmasını bekleyebiliriz. Ülkenin doğu yarısındaki 1000 metre üzeri yerleşimlere yağışların büyük kısmı kar olarak düşecek (zaten ‘normal’i de budur).
2015-2016 Kışı: Biraz Durgun, DoÄŸu’da Karlı | Hava Delisinin Not Defteri (http://havadelisi.com/2015/11/22/2015-2016-kisi-biraz-durgun-doguda-karli/#more-11466)
Ozan abi bu işi süper yapan top 5'e girecek adamlardan birisidir.Takip edilmesini tavsiye ederim :) Benimde ilham aldıgım takip ettiğim nadir adamlardan.. Kendisi biraz daha bol yağışlı,az soğuk kış bekliyor.Benimki ise 1 tık daha sert kış :)
AyrtonSenna
26-11-2015, 10:03
Emir kardeşim merhaba Allah nasıp ederse haftasonu İstanbul Ve Sakarya için değerlendirmen nedir
Redfish16V
26-11-2015, 10:18
Emir kardeşim merhaba Allah nasıp ederse haftasonu İstanbul Ve Sakarya için değerlendirmen nedir
sabah ve öğle modelleri ara çalıştırma oluyor ve reel oranda gerçekliği %40larda.o yüzden ben her zaman akşam çıktılarını baz alıp yorum yapıyorum.O yüzden bu tarz sorularınızı akşam 9'a kadar yığın buraya ben hepsini tek tek detaylı cevaplyacağım :) Anlık bildirim isteyenler yazabilir,o konuda yardımcı olabilirim
PiscocuK
26-11-2015, 10:25
selam.
Haftasonu cumartesi günü tuzla sahil taraflarda arabaların foto çekimini yapmayı düşünüyoruz sağanak şeklinde yağarmı acaba?
sabah ve öğle modelleri ara çalıştırma oluyor ve reel oranda gerçekliği %40larda.o yüzden ben her zaman akşam çıktılarını baz alıp yorum yapıyorum.O yüzden bu tarz sorularınızı akşam 9'a kadar yığın buraya ben hepsini tek tek detaylı cevaplyacağım :) Anlık bildirim isteyenler yazabilir,o konuda yardımcı olabilirim
kardeşim 5-6 aralık için abant civarı yorumun nedir? yağış ve soğuk durumu hakkında bilgi alabilir miyim?
Sen konuyu biliyorsun,pazar gunu netlesti mi Kurtkoy civari? Ver bize guzel haber...
BthnKrkt
26-11-2015, 13:15
Sen konuyu biliyorsun,pazar gunu netlesti mi Kurtkoy civari? Ver bize guzel haber...
Pazar günü istanbul parkta 2 ayrı offroad yarısı var bence yagsın :D
Redfish16V
26-11-2015, 23:49
C.Tesi etkili lodos,pazar ise normal biçimde yağış var her iki il için :)
selam.
Haftasonu cumartesi günü tuzla sahil taraflarda arabaların foto çekimini yapmayı düşünüyoruz sağanak şeklinde yağarmı acaba?
Yerel sağanaklarda mevcut olacak.Pazar günün öğleden sonrası bi ihtimal müsait olabilir.. Güneş zor görünür ama.
kardeşim 5-6 aralık için abant civarı yorumun nedir? yağış ve soğuk durumu hakkında bilgi alabilir miyim?
5-6 aralık arası adeta fark olacak.Şöyle diyeyim;5 aralık soğugun ve karın son günü.6 aralıkta yağış doğuya kayacak fakat buzlanma v.b riski abant için devam eder.Gündüz -'li dereceler görülebilir..
İSTANBUL PARK ÖZEL TAHMİNİ ;
Geceden başlayan/devam eden yağmur pist bölgesinde saat 13:20'ye kadar azalarak etkisini gösterecek.Özellik 07:00-10:30 arası güzel yağış düşecek ve sonra doğuya rüzgar sayesinde kayarak çiselti haline gelecek.13:50-15:00 arasında yağış bitti gibi olacak fakat aşırı bulutlu olacak.Rüzgar ise 15:30 gibi karayele meyilli olacak yön değiştirecek.Basınç ise 14:00'den itibaren hızla artacak.Nem %70-80 arası gezinecek.Genel sıcaklık 13-15 iken pist sıcaklıgı 9,5 - 11,5 arası gidip gelecek.15:00 sonra pist sıcaklıgı giderek soğuyacak.Yarın öğlen değişim olursa güncel çekerim,olmazsa bu tablo geçerlidir.Herkese iyi eğlenceler.
Yılbaşı ÖZEL TAHMİNİ ;
Yılbaşı kar yağması hepimiz için mükemmel bir olay sayılır.Bu kış peki ne olacak ? 26 Kasım - 3 aralık sisteminden sonra 10-12 aralık sistemi var gibi.. Eğer 10-12 aralık soğuması olursa yılbaşındaki soğuk salınım 27-29 aralık arası gelir ve yılbaşında etkisi az olur.2.senaryo ise 10-12 soğuğu ötelenir veya fos olursa,22 aralık ve 28 aralık olmak üzere çift kademe soğuk güçlenerek gelir.Yılbaşı ise karlı geçer.Bu senaryı harici %90 karadeniz hattı-doğu bölgeler kışa karlı ve yağışlı girecektir.Uludağ v.b kayak merkezleri ise 25 aralıktan itibaren kar periyotlar halinde devam edecek ve bu kış rekorlar kıracaktır.Ankara ve iç kesimlerinde karlı girme ihtimali İstanbul'a bağlı.. Şu gidişata göre kar olur fakat etkisi az.. Daha zaman çok takip eder,güncel çekeriz
Genel BAKIŞ
Kış sezonu açan sisteme giriş yapalı 1 gün oluyor.Ve yağışlar 1 aralığa kadar iç anadolu-marmarayı etkileyecek.İstanbul 30 kasımda ciddi soğuma alacak ve yüksekleri kar görebilecektir.kısa süreli ama.. Ankara ise bugün biraz fazla ısındı,sistemin az daha hızlanması bize yarayabilir.ÖZellikle batı ve kuzey kesimleri kar alacaktır 30 kasım-1 aralık aralıgında.3 ARalık gibi de sistemin R hareketi ile tekrar soğuk olacak ve bu sistemi buzlanma don ile kapayacağız.Sonrası ise 10 aralık-22 aralık v.b periyotlar halinde salınımlar ile devam edecek.Özelliikle aralık 10 sistemi potansiyeli kuvvetli olan bir sistem.Zamanı geldiğinde burda yine değerlendireceğiz.
Tesekkur ederim kardesim. Bizde yagmura gore haZirlik yapariz. Yedekleri yanimizda getiririz.
Burak Mehmet
27-11-2015, 08:08
Merhaba,
bu akşam itibari ile yola çıkacağım salıya kadar Bosna Üsküp Karadağ bölgelerini kapsayan bir gezi yapacağım... birkaç farklı hava tahmininde alakasız sonuçlar çıkıyor. Yağış varmıdır yokmudur bilemedim. Kıyafet seçimini ona göre yapacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
Redfish16V
27-11-2015, 08:53
Merhaba,
bu akşam itibari ile yola çıkacağım salıya kadar Bosna Üsküp Karadağ bölgelerini kapsayan bir gezi yapacağım... birkaç farklı hava tahmininde alakasız sonuçlar çıkıyor. Yağış varmıdır yokmudur bilemedim. Kıyafet seçimini ona göre yapacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
sadece 30 kasımda kar ihtimali var o bölge için.Onun harici gündüz 12-15 gece 2-5 derecelerde gezinen bir sıcaklık değerleri var.yağış ise sadece 30 kasım için bi ihtimal onun harici açık ve soğuk hava hakim.
Uludağ ve KArtalkaya'ya 25'inde mi kar düşecek
5-6 günde kayılacak kadar kar yağmaz hayatta o zaman :/
Acaba Erzurum nasıl olur
Gunaydın havayı koklayan adam.
03-09 Aralık arası Antalya da cok önemli organizasyonumuz var, bayii toplantısı duzenliyoruz, sana zahmet bir bakabilir misin ne durumda?
Redfish16V
27-11-2015, 09:05
Uludağ ve KArtalkaya'ya 25'inde mi kar düşecek
5-6 günde kayılacak kadar kar yağmaz hayatta o zaman :/
Acaba Erzurum nasıl olur
25ine kalmaz.. 30 kasım-1 kasımda kar alacak ama daha yeterli olması için aralık 10'u bekle abi.
Gunaydın havayı koklayan adam.
03-09 Aralık arası Antalya da cok önemli organizasyonumuz var, bayii toplantısı duzenliyoruz, sana zahmet bir bakabilir misin ne durumda?
Günaydın :) 3-7 aralık yağış konusunda temiz.7-9 aralık ise aralıklı sağanak yağışlar mevcut.
Hocam 30uyla 4u arasi diger siteler parcali bulutlu yagissiz gosteriyor. Siz ne diyorsunuz acaba istanbul ve izmit icin
AyrtonSenna
27-11-2015, 09:45
Hocam 30uyla 4u arasi diger siteler parcali bulutlu yagissiz gosteriyor. Siz ne diyorsunuz acaba istanbul ve izmit icin
Panpa ayın 30'nu ne yapıcan sen bir toparlan ilk önce:D
Kışlıklar takıldı. Beklemedeyiz...
Burak Mehmet
27-11-2015, 10:31
sadece 30 kasımda kar ihtimali var o bölge için.Onun harici gündüz 12-15 gece 2-5 derecelerde gezinen bir sıcaklık değerleri var.yağış ise sadece 30 kasım için bi ihtimal onun harici açık ve soğuk hava hakim.
çok teşekkür ederim. :icon_tup:
yarın ankaraya gitme durumum var havalar nasıl acaba
nette sağanak yağmurlu deniliyor
boluda filan kar yok sanırım :D
güzergahda ikametgah edenler bir camdan dışarı baksın zahmet olmazsa :D
Redfish16V
27-11-2015, 15:38
yarın ankaraya gitme durumum var havalar nasıl acaba
nette sağanak yağmurlu deniliyor
boluda filan kar yok sanırım :D
güzergahda ikametgah edenler bir camdan dışarı baksın zahmet olmazsa :D
gece dona yakın değerlerde.Cankurtaran,çamlıdere civarında karla karışık yağmur ve kar görülebilir.Etkili değil fakat.29 kasım gecesine kadar sıkıntı yok o tarafta
Panpa ayın 30'nu ne yapıcan sen bir toparlan ilk önce:D
kanka izmite gidicem p.tesi ondan sordum :D
ali_utku
28-11-2015, 23:51
Ciftecevizler Şişli ve özellikle Okmeydanı şiddetli sağanak var.gölet olmuş birçok yer
O halde bugünden itibaren ciddi soğuma başlıyor. Bu arada önümüzdeki haftasonu Çanakkale Saros tarafları Nasıl olur? Özellikle Saros.
Yok aslında levrek başlamış dalışa mı gitsem diyordum ama ördek başladı mı bilemedim. Eberde de sanırım yokmuş. Hava bozsa hayvan atacak kendini iç göllere de bozmadı henüz.
Tabi tabi,ordek kiyilarda suan. Carsamba-Bafra ve bursa'nin gollerinde ordek cok suan.
Hava bozmali-kar ve firtina gelmeli.
Haftaya bunlar olusucak insallah... İnsallah gideriz...
Ersin ÖREN
29-11-2015, 17:35
Bizde haftaya saroz planlıyoruz balık için gitmelimi yoksa fırtına kıyamet olur mu ?
dursun81
29-11-2015, 20:30
Göktürk te inceden sulu kar mı yağıyor bana mı öyle geliyor acaba...
dursun81
29-11-2015, 20:37
Acaba değil direk sulu kar yağıyor burda. Gsi kardeşim tebrik ederim...
Zekeriyaköy taraflarında hava 7 derece. Artık soğusun özledik kara kışı. Murat ördek programı ne zaman yapalım?
Redfish16V
29-11-2015, 21:57
Yarın istanbul tahminim tutması için son günü..belki bugün tutdu bile.. Yine detaylı açıklamalarım olacak fakat bu sefer farklı boyutda yapacağım,dizaynı yapıyorum şimdi yarına biterse bu konuda güncel çekeceğim :) ördek sezonu aralık 10 gibi iç bölgelerde canlanacaktır bence :)
07 aralık tahminin nedir.nikahım var dış çekim foto çekimi düşünüyoruz da.
Zekeriyaköy taraflarında hava 7 derece. Artık soğusun özledik kara kışı. Murat ördek programı ne zaman yapalım?
Benım teskılat hazır Eber'de.(ev-tekne-adam vs) tek eksık havalar ve ordek. Sanırım kardesımın dedıgı gıbı 10 aralıkdan sonra baslarız. Ayrıca Hırfanlı'da da ekıp kurdum gecen sene,orası hep canlı...
Tamam o zaman önce senin ekiple gidelim sonra benim ekiple sana bir sürpriz av yaptırayım :D Yeşilleri görünce korkmak yok ama :D
Redfish16V
30-11-2015, 11:18
07 aralık tahminin nedir.nikahım var dış çekim foto çekimi düşünüyoruz da.
açık ve 10-15 derecelerde..
Aralık 2-3 ankara için kar yağışı arttı.Bu gece ise yüksekler görecektir tek tük.İstanbul ise bu gece yüksekleri havada tek tük görecek asıl kar aralık 10-20 arasında.5-10 aralık arası plan yapılabilir çünkü yüksek basınç ile ısınacağız.Ocak ayı baya hareketli geçecek.Akşam modellerinden sonra detaylı açıklama yapacağım buraya.Şu an gözüken tablo bu.
O zaman bu haftasonu hava iyi. Dalışa Sarosa gidebilirim?
Redfish16V
30-11-2015, 12:33
O zaman bu haftasonu hava iyi. Dalışa Sarosa gidebilirim?
5-6 aralıkta iyi ama 8-9 süper.. piknik bile yapılır hava o derece olacak.. ama kısa tabi.aralık 12 gibi ciddi kar yolda..
Ankara için Aralık nasıl geçer GSİ?
Redfish16V
30-11-2015, 12:48
Ankara için Aralık nasıl geçer GSİ?
Karlı günler ;bu gece biraz,2 aralık,12-17 aralık arası ve 25-30 arası
Diğer günlerde sisli ve ayaz olacak.Ankara Ocakta rekor kırabilir,2012 tarzında..
Karlı günler ;bu gece biraz,2 aralık,12-17 aralık arası ve 25-30 arası
Diğer günlerde sisli ve ayaz olacak.Ankara Ocakta rekor kırabilir,2012 tarzında..
Yılbaşına kartalkaya kaç cm olur :)
Redfish16V
30-11-2015, 13:34
Yılbaşına kartalkaya kaç cm olur :)
buna 1 hafta sonra cevap vereyim,şu aralar yoğun kar alacak .. bu haftayı 110-150 gibi kapatırsa yılbaşına 300e yaklaşır derim bu haftaya bağlı biraz
buna 1 hafta sonra cevap vereyim,şu aralar yoğun kar alacak .. bu haftayı 110-150 gibi kapatırsa yılbaşına 300e yaklaşır derim bu haftaya bağlı biraz
Ne diyorsun :)
110 da yeter bana :)
Tamam o zaman önce senin ekiple gidelim sonra benim ekiple sana bir sürpriz av yaptırayım :D Yeşilleri görünce korkmak yok ama :D
Bak yesil yesilll sarkisini soylerim,ne korkmasi.
Keyif yapariz,gerisi ayrinti. Benim ekip Eber'de baba ait zaten. Hirfanli supriz zaten. Ozaman araligin 10'u gibi.
mikelazi
30-11-2015, 13:58
ist.anadolu aralık sert geçicek gibi.
kış lastiklerimide takmadım.takmaya gerek olucakmı acaba ;)
snan1910
30-11-2015, 14:29
açık ve 10-15 derecelerde..
Aralık 2-3 ankara için kar yağışı arttı.Bu gece ise yüksekler görecektir tek tük.İstanbul ise bu gece yüksekleri havada tek tük görecek asıl kar aralık 10-20 arasında.5-10 aralık arası plan yapılabilir çünkü yüksek basınç ile ısınacağız.Ocak ayı baya hareketli geçecek.Akşam modellerinden sonra detaylı açıklama yapacağım buraya.Şu an gözüken tablo bu.
Senin tahminler genelde tutuyor ama meteorolojinin sitesinde şuan ankara için kar gözükmüyor hiç. neden böyle?
Redfish16V
30-11-2015, 15:04
Senin tahminler genelde tutuyor ama meteorolojinin sitesinde şuan ankara için kar gözükmüyor hiç. neden böyle?
Onlar ecmwf denen kuruluşun temel verdiği verileri bize sunuyor.2.çok modele bakamyıp tek modele bağlı oldukları için reel ısıyı tutturmaları zor oluyor.mesela ecmwf bugün karla karışık dedi yükseklere.fakat reelde soğuma daha fazla ve sınır ısı düştüğü için yüksekler kar görebiliyor.halbuki daha fazla modele baksalar,en önemlisi yorumlama yapsalar analiz etseler ,kopya usulu yapmasalar daha iyi olur.Birazda risk almıyorlar.2 aralık için kar ikonu konulması lazım mesela bakalım ne olacak.. ankara'nın tahmini zor,2-3 senedir çevre dağlar yağışımızı yiyiyor..
Konya hakkında tahmin var mı hiç? İlk karı ne zaman görürüz
Redfish16V
01-12-2015, 09:54
Konya hakkında tahmin var mı hiç? İlk karı ne zaman görürüz
10 aralık civarı..
Evet Ankara için kar hayırlı olsun.. Ankara 2 Aralık gecesinden itibaren 3 aralıkta dahil olmak üzere kar yağışlı.yükseklerde 4-5-6 aralıga kadar devam edecek.Kartalkaya - Ilgaz hattı kayma seviyesine gelecek.Uludağ ise 10 aralık civarı kıvama gelecek.Marmara ve İç ege hattı 10 aralıgı beklesin.Doğu ise zaten banko :) 3-6 aralık Ankara ve kuzeyi,10 aralık ise genel ülkeyi etkileyecek daha güçlü bi sistem.6-10 arası ülkenin batısı 1-2 gün ısınıp yalancı yaz yaşayacak.Sonrası devam :) Yılbaşı için kar ihtimalleri artıyor.. Gelişmeler oldukca güncel çekeceğim :)
denizli kış geneli için tahimini bişey söyleyebilrimsiniz, geçen seneye kıyasla kar ve soğuk durumu nasıl olur
Redfish16V
01-12-2015, 10:05
denizli kış geneli için tahimini bişey söyleyebilrimsiniz, geçen seneye kıyasla kar ve soğuk durumu nasıl olur
Denizli önceki güzel kar almıştı.. Bu senede öyle 1-2 sistem var fakat ocak ayı gibi.. Önceki seneye göre 1 tık aşağısı ama genele göre güzel bi kış olur denizli için.Güneyi bahtsız ama kuzeyi ve doğusu şanslı
Selam
İzmirde bu sene hareket bereket varmı :D 3-4 saat bile yağsa kar bize yeter buz gibi kuru soguk cekıyoruz yıllardır :D
Redfish16V
01-12-2015, 10:36
Selam
İzmirde bu sene hareket bereket varmı :D 3-4 saat bile yağsa kar bize yeter buz gibi kuru soguk cekıyoruz yıllardır :D
1 efsane sistem olacak ama şu an zamanı değil şubat ayında muhtemel..
AyrtonSenna
01-12-2015, 10:39
Emir merhaba aralık ayı için yaptığın değerlendirmeler nedir kar gözüküyor mu ufukta:D
Redfish16V
01-12-2015, 10:42
Emir merhaba aralık ayı için yaptığın değerlendirmeler nedir kar gözüküyor mu ufukta:D
Aralık ayında 10-15 arası aktif,15-20 arası ise biraz durgun geçecek marmara ve ege bölgesi için.Doğu bölgeler karlı iken iç bölgeler ve batı karadeniz sisli puslu,akdeniz bölgeside lokal yağmur ve parçalı bulutlu bir dönem yaşayacak.25-31 arası yine aktif dönem.. Yağış açısından bereketli,2 büyük sistem alacağımız bir dönem olacak.zaten 1 sistemin bitip diğerinin uğraması ortalama 10 gün alıyor bu patternde.
18-20 Aralık Bodrum'a gidiyoruz forumca :D yolda tepemize yağmaz herhalde
Redfish16V
01-12-2015, 10:58
18-20 Aralık Bodrum'a gidiyoruz forumca :D yolda tepemize yağmaz herhalde
hahahha :D bu arada açık derken hani yağış yok ama bulut var,sonra arkadaşlar durumu yanlış anlayıp şey etmesinler yani :D
Gokhan43
01-12-2015, 11:07
Eskişehir ne alemde olacak Aralık periyodunda ? :)
Redfish16V
01-12-2015, 11:09
Eskişehir ne alemde olacak Aralık periyodunda ? :)
aralık 10-15 arası tatminkar kar alacaktır :) Hatta bu ankara sistemi batılırsa eskişehirin doğusuda kar alır
snan1910
02-12-2015, 07:47
Ankara İstanbul arası kar başlamış bile
https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/12316629_1052430711456275_2937638498350833606_n.jp g?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=f1fe857ff08d3de1facbac885d66f8eb&oe=56F020B5
Redfish16V
02-12-2015, 08:14
ortama 50dk - 1 saat sonra kuzeyden girecek sistem.yüksek yerlerden alçağa doğru sırasıyla - Kar,karla karışık yağmur alacak.Şu an ise küçük artçı sistem yağmur bırakıyor.Yüksekler belki 2-3 cm olur,onun haricinde seyirlik veya çok ufak 1cm felan örtü olabilir.Türkiye geneli kar ise 10-15 aralık arasında gelecek ve daha güçlü olacak.
By CrAzY
02-12-2015, 08:27
Suan söylediklerinin hepsi gerçekleşti.
Ekrem_06
02-12-2015, 08:28
yapma ya 13.de nişanım var. İzmir'de olmaz herhalde kar ama gitmesi dert
Meteo.da söylemiş heraldeki sabah evden çıkmadan annem yakaladı :D haberlerde görmüş heralde kar yagcakmıs dımdızlak çıkma dedi :D
ortama 50dk - 1 saat sonra kuzeyden girecek sistem.yüksek yerlerden alçağa doğru sırasıyla - Kar,karla karışık yağmur alacak.Şu an ise küçük artçı sistem yağmur bırakıyor.Yüksekler belki 2-3 cm olur,onun haricinde seyirlik veya çok ufak 1cm felan örtü olabilir.Türkiye geneli kar ise 10-15 aralık arasında gelecek ve daha güçlü olacak.
dostum 16-18 Aralık İstanbul - Eskişehir - İzmir gidiş dönüş yol durumu hakkında bilgi verebilir misin?
araçla gideceğiz, korkalım mı :)
Emir haber verdi
Ankara için 30dk kalmış sistem girişine
ProdriveSTI
02-12-2015, 09:05
Fena kar yağıyor şuan.
Ekrem_06
02-12-2015, 09:06
Şu an dikmen tepesinde şiddetli gök gürültüleri başladı :D Kemal Sunal'ın filmi aklıma geldi yarım saate yağmur yağacak diyordu romatizması tutunca :D
Ekrem_06
02-12-2015, 09:13
Dikmene kar yağıyor şu an
altugkocer
02-12-2015, 09:18
Ankara'dan kar haberi var, hayırlı uğurlu olsun :D Kızılay'da baya lapa lapa yağıyor şu an
ankara resım cekinde görek :)
yusufcan_k
02-12-2015, 09:22
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12341045_897893786964514_306889521838941744_n.jpg? oh=ae4450599ffd51c0e99e68f3ba147bd2&oe=56D42A6D
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xal1/v/t1.0-9/12107743_897893806964512_6165605316389406528_n.jpg ?oh=8c8c6e9090dd1e931ed40e4b25ecade6&oe=56E6D9CC
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12316474_770793609732688_629904134584991221_n.jpg? oh=72ecce7feb4165476695546c4a4b440f&oe=56EAEC7B
altugkocer
02-12-2015, 09:26
Kızılay'da tekrar güneş açtı :hehe: mikail çıldırdı :D
Abi helal valla dkkası dkkasına tuttu Ankara'daki kar tahmini
Hem gök gürültüsü hem kar nasıl oluyor? şimdi de güneş açacak gibi :)
Asıl kar yagısları ocakta,sımdıkıler alıstırma sanırım?
Redfish16V
02-12-2015, 10:02
Koşturma arasında barışa haber verip yazmasını istedim sağoalsın yazmış :)
http://i68.tinypic.com/29c18xz.jpg
ilk kar fotomuzla yazıma başlayım :)
Mgm'den tanıdığım abimede dedim mgm yanılacak diye ve lakin öyle oldu.500hpa'da -35'e varan soğuk ve ULL çevresinde kalan soğuk,sıcak ankaraya dalınca grapaul-kar olarak gökgürültülü olarak bastırdı.en son 8 mart 2011'de bu tarz oluşum vardı.TAhmini zor olmadı benim için.Yaklaşık 45dk'ya ise normal yağış başlayacak,alçak yerler hafif alırken,yüksekler 3-5 cm örtü yapabilecek alma potansiyelinde.Tek dezavantaj maalesef rüzgar sistemi hızlandırdı.. Güzel bi başlangıç oldu beklediğim gibi gidiyor havalar.. Aralık 10-15 derken ocak-şubat ayları bizi doyuracak bezdirecek.Ankara için diğer uyarı bu sistemden sonra gece -10a varan don olayı olacak.Diğer yerel sorulara akşam cevap vereceğim :)
hakan308
02-12-2015, 10:03
Beyler kepekli kapali araclarin %70i hala yazlik lastikle gezerse olacagi bu
snan1910
02-12-2015, 10:21
Emir kar devam edicek mi bu kadar mi? :)
Redfish16V
02-12-2015, 10:24
Emir kar devam edicek mi bu kadar mi? :)
radardan takip ediyorum şu an,biraz hızı yavaşlamış.. 30-45dk arasından kuzeyden-güneydoğuya doğru(elmadağ tarafı) kütleler gelecek.Yüksek yerler 3-5 cm alabilir,alçak yerler ise eh işte havada kar görür ya da 1cm felan.15:00'ten sonrası daha zevkli olabilir bakalım takipteyiz..
yusufcan_k
02-12-2015, 14:03
saat 15.03 kar yağışı başladı :)
mustafa_a
02-12-2015, 14:07
Kartepede yoğun yağış başlamış. Akşam karlı yere kadar araçla geri kalan yolu sisli vadiye kadar yürüyecez
kartepe 12-13 ve de 25-26 aralık haftasonusu hakkında bilgi verebilir misin emir?
tuner faruk
02-12-2015, 14:40
Emir yılbaşı için tahinleri nezaman açıklarsın ona göre plan yapmaya başlayalım :)
optimus_prime
02-12-2015, 14:42
geçen sene bu zamanlar çankaya köşkünde kar kürerdik :D hey gidi askerlik
Redfish16V
02-12-2015, 18:21
dostum 16-18 Aralık İstanbul - Eskişehir - İzmir gidiş dönüş yol durumu hakkında bilgi verebilir misin?
araçla gideceğiz, korkalım mı :)
10-15 sistemi var önümüzde.. Eğer bu sistem ötelenirse 16-17 buzlanma olur yollarda.Ama şahsi düşünce 10-13 aralık sistem sürecek ve 16-18 sıcak periyot olacak.Yağış v.b olarak sıkıntı görmüyorum.
kartepe 12-13 ve de 25-26 aralık haftasonusu hakkında bilgi verebilir misin emir?
bahsettiğin her iki tarihte vurgun olacak önemli tarihler.. Kar olur metreleri bulur diyorum.
Emir yılbaşı için tahinleri nezaman açıklarsın ona göre plan yapmaya başlayalım :)
Şu an gözüken 25-31 arası soğuk mevcut fakat biraz daha bekleyelim,önümüzdeki 10 aralık sisteminde belli olur :)
Ankara Özel durum ;
http://i66.tinypic.com/154dngx.jpg
C.tesi öğlene kadar oluk oluk yağışlar şehrimizi ziyaret edecek.Kırmızı hat ve batısı hafif alırken,mor hat ve doğusu orta kuvvetde kar alacaklar.Parça parça kütle geldiği için aralıksız yağış yok fakat gece don olayı olacağında kar taneleri tutacaktır.
İlçe bazında fazla yağış alacak yerler ; Bağlum-Yapracık-Keçiören'in kuzey doğusu-Elmadağ,Gölbaşı'nın doğusu,Oran,Dikmenin doğusu,Kazan,Çubuk ve çevresi
Bu kesimlerin batısı yenimahalle,ostim,batıkent gibi kısımlar ise hafif şiddetde kar görecek.
Özellikle buzlanmaya dikkat !
Genel Durum ;
5-10 aralık arası tüm ülke için açık,soğuk yağışsız dönem olacak.PAsta cila,yolculuk,evlenme teklifi,eşya taşıma v.b bütün işlerinizi bu sürede halledin derim.10 Aralık sonrası istanbul ve ülke geneli vurgun yiyecek,okullar tatil olacak,her yer buz olacak ve 3-4 gün süren bi buzul çağı olacak.Ankaralılara yine özel torpiil cinsinden akdenizde bir ab alanımız olacak ve bize pompa usulü kar verecek.. Çünkü bize kuzeyli sistemler yaramıyor,sebebide dağların ve karadeniz'in nemi bölmesi,parçalaması... İstanbul-Bursa-Konya v.b bir çok il kışı yaşayacak.İzmir ise bilemiyorum çok sınırda onu özel değerlendiririz.Tabi 10-15 arası biz donarken avrupada güzel havalar olacak bu da küçük not olsun.
Bir süredir takip ediyorum da.. Bravo.. Emir kardeşim helal olsun sana. Bu yaşta böyle bir konuya hakim olmak herkesin harcı değil.. Tebrik ederim seni.
Redfish16V
02-12-2015, 19:27
Bir süredir takip ediyorum da.. Bravo.. Emir kardeşim helal olsun sana. Bu yaşta böyle bir konuya hakim olmak herkesin harcı değil.. Tebrik ederim seni.
Gurur verici yorumunuz için teşekkür ederim :) Hobilerim olsun,sorumlu olduğum konular olsun araştırmayı ve bilgi paylaşmayı seviyorum :) Yıllar öncede amatör olarak kendi kendime bugün şöyle olacak felan derdim,ancak şimdi forum ortamında olunca bilginin,hobinin anlamını yerini bulduğunu düşünüyorum :)
şanlıurfaya nezman kar yağacak emirim:)
Geçen yıl kar küremekten iflahım kertti, ***** askerlik.. Bu sene de keyfini çıkaralım Ankara delirecek mi bu sene?:)
Emir sence yılbaşı için kartalkaya tatili almak için en doğru zaman nedir?
Aralığın 15'i civarı mı?
Bu arada tatilin anlamlı olması için 60-70cm kar gerekiyor..
Redfish16V
02-12-2015, 20:04
şanlıurfaya nezman kar yağacak emirim:)
aralık 10-15 arası diyelim :)
Geçen yıl kar küremekten iflahım kertti, ***** askerlik.. Bu sene de keyfini çıkaralım Ankara delirecek mi bu sene?:)
2004-2008-2012- .. 2016 :) Kısacası bu yıl bizim yılımız olacak :)
Emir sence yılbaşı için kartalkaya tatili almak için en doğru zaman nedir?
Aralığın 15'i civarı mı?
Bu arada tatilin anlamlı olması için 60-70cm kar gerekiyor..
Aralık 10-15 aralıgı.. net.. Şu an bile modeller o bölgeye 60 + cm veriyor.. Yılbaşı tahmini güzel bi kumar olacak bence.Çok oynak ama sektirmeyeceğiz bakalım :)
Ben 2 tane kar lastigi alayimda nolur nolmaz. Tatile neyim giderim.
Jön Türk
02-12-2015, 21:09
Ardahan
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12341593_10207926199863976_1601147392916865858_n.j pg?oh=73371fbcfd7d4903a93b0bad5e75d51f&oe=56F3F628
evi falan taşımayı erteledim, haftasonu kış lastiklerimi taktırıyorum ay sonu istikamet yalova, 1-2 ay haftasonları aydın-yalova yaparım. şimdi ocak ortası sonu gibi ev taşıyayım diyorum ama doğuştan cenabet olduğumdan kar kış kıyamet olacaktır eminim :D
çok sayfa olmuş yahu,
kısaca özet geçersek bu sene kış ağır mı geçecek :)
Sanırım ıstanbulda 8 gun daha hava cok guzel,yanılıyormuyum?
meLaNchoLic
03-12-2015, 01:04
Antalya akşamları serin ve rüzgarlı gündüzleride hafif esintili güneşli ve sıcak bu aralar.. ne diyorsun bu duruma emircim yılbaşında neler olur :D
Kartal3urak
03-12-2015, 07:37
Beştepe de Kar Atıştırıyor, Başka Biyerde Tık Yok..
Ozgurr61
03-12-2015, 18:30
bolu da durum nasil acaba? istanbul - trabzon yapacagim yarin.
murat çelik
03-12-2015, 19:43
emir kardeş 12 aralık hirfanlı ördek avı için hava durumu ne olur rüzgar durumuda önemli kar don vs
Redfish16V
03-12-2015, 19:50
bolu da durum nasil acaba? istanbul - trabzon yapacagim yarin.
kar yağışı c.tesiye kadar aralıklı devam orda
emir kardeş 12 aralık hirfanlı ördek avı için hava durumu ne olur rüzgar durumuda önemli kar don vs
12sinin detayı şu an net değil ama yağış mümkün gözüküyor karla karışık yağmur olarak.
Bu kar lastiği cezası muhabbeti nedir ? Benim arabam fwd. 2 tane alsam ceza yermiyim ?
Pendik aydosta yerde kar gordum yahu.
Kar lastigi ticarilerde mecburi amma bana gore bu kar yagdiginda normal lastikle yola cikipta yolda kalan goruldugunde ceza basilmasi onlem alinmadigi icin
Walla Emir haftaya sert kar geliyor dedin ördek avı için plan yaptık şimdi net değil dersen üzersin bizi :D
Pendik aydosta yerde kar gordum yahu.
Kar lastigi ticarilerde mecburi amma bana gore bu kar yagdiginda normal lastikle yola cikipta yolda kalan goruldugunde ceza basilmasi onlem alinmadigi icin
Cezadan kaçma olarak görünüp, nolcak yeaaaa ben kardada buzdada ıslaktada 30 ve -10 derecede aynı lastikle giderim bana bişey olmaz, kış lastigini ekstra masraf olarak görme kafasından kurtulunmadıkca bir b.k olmaz, yap ticari gibi zorunlu bitsin gitsin kimse eziyet çekmesin
Burada da hava fena döndü. Salı gününe kadar tshirt ile bile çıkabiliyorken şimdi nerdeyse atkı eldiven gerekiyor.
Hava bildiğin buzz :(
Walla Emir haftaya sert kar geliyor dedin ördek avı için plan yaptık şimdi net değil dersen üzersin bizi :D
hayırdır kardeş program mrogram ne ayaksınız?
Redfish16V
04-12-2015, 09:14
10-15 aralık mutlaka kar girecek ülkeye rahat olun siz :) şu an 10 aralıkta gözüküyordu 12 aralıkta giriyor ama bu sistem hızına göre 1-2 gün değişir.O yüzden 10-15 aralık arası mutlaka diyorum
murat çelik
04-12-2015, 09:30
ne tarafa gitceksiniz bora ördek avına ben haftaya hirfanlıdayım :)
NakkaSss
04-12-2015, 10:20
Kartepe'ye ne zaman gidelim? :D
Redfish16V
04-12-2015, 10:26
ülke geneli kar 10-15 aralık arası yağacak.Şu an gelişmeler net değil,sistem netleştiğinde her zaman ki burda saatine kadar açıklayacağım
ülke geneli kar 10-15 aralık arası yağacak.Şu an gelişmeler net değil,sistem netleştiğinde her zaman ki burda saatine kadar açıklayacağım
İstanbul'u es geçme durumu var gibi kütlenin, ne diyorsun havayı koklayan adam?
Redfish16V
04-12-2015, 10:38
İstanbul'u es geçme durumu var gibi kütlenin, ne diyorsun havayı koklayan adam?
Balkanlardan gelecek ve sistem devam ederken yine karadeniz üzerinden kütle gelecek.soğuk garanti gibi şu an tek isteğimiz yağışla çakışması
Balkanlardan gelecek ve sistem devam ederken yine karadeniz üzerinden kütle gelecek.soğuk garanti gibi şu an tek isteğimiz yağışla çakışması
Ben denizcilik sektöründe olduğundan, gemilerden hava bildirimlerini alıyorum, yani şuan karadenizin doğusu ve kuzeyindeki yerlerde ki durumu ve kuzeybatı karadenizdeki durumu görüyorum canlı olarak. Umarım kar yağar.
Redfish16V
04-12-2015, 12:03
Ben denizcilik sektöründe olduğundan, gemilerden hava bildirimlerini alıyorum, yani şuan karadenizin doğusu ve kuzeyindeki yerlerde ki durumu ve kuzeybatı karadenizdeki durumu görüyorum canlı olarak. Umarım kar yağar.
canlı görmeniz benim için avantaj olabilir.Özellikle ayın 10'undan sonraki kuzeybatı karadeniz-balkan tarafını takibe almak lazım :)
Burak Mehmet
04-12-2015, 12:13
Dün öğleden sonra Çamlıdere tarafı... daha yaylalar tarafına çıkılmadı...
http://i.hizliresim.com/82NvP7.jpg
http://i.hizliresim.com/m7Jy40.jpg
http://i.hizliresim.com/j1QOXm.jpg
http://i.hizliresim.com/2NE3nA.jpg
http://i.hizliresim.com/o86W0b.jpg
hayırdır kardeş program mrogram ne ayaksınız?
Walla baktım millet her haftasonu avda. Ne çağıran var ne soran ben de bari başımın çaresine bakayım dedim...
Redfish16V
04-12-2015, 16:07
Önümüzdeki günlerde beklenilmeyen soğuklar ortaya çıkabilir.Etna yanardağ şu an aktif... Ayrıca depremlerde çabası.Deprem hepimizin korkulu rüyası olsada atmosfer olayında etkili olduğunu düşünüyorum.Aynı şekilde yanardağ olaylarıda.. Depremle soğuk havanın ilişkisinin ne olabilir diye bayadır araştırma yapıyorum ki okuduğum makaleler beni doğruya götürüyor.Deprem olduktan sonra basınç oynuyor.. Yaklaşık 50-70km çevresinde sismik hareketlenme oluyor.Ve o bölgede bir alçak basınç alanı ortaya çıkıyor.Ardından alçak basınç çevresindeki soğuğu o merkeze çekiyor.Yanardağda hemen hemen aynı görevi görmekte.Hatta sene 2012'de izlandada aktifleşen yanardağ atmosferi ciddi etkilemiş ve efsane bir kış yaşamıştık.Belki komik ama bunlar ilişkisi olan şeyler.Şu an Etna'nın aktifiği bize 2 yol çıkarır.1.Yol ya ab alanı oluşacak soğuklar italyaya gidecek biz bol bol lodos alacağız ve ertesi yine kar olacak. 2.Yol ; Ya oluşan ab alanına tepki ab'si ege'de oluşacak ve soğuklar marmara merkezli akacak ve efsane yağışlar karlar ortaya çıkacak.yine bu tür olaylarla ilgili makaleleri bulup buraya atmayı düşünüyorum.
Agzindan bal damliyor ballll...
Valla Emir; 4 kişi ile iddiaya girdim önümüzdeki hafta kar var diye..
10-15 aralık aralığında kar yağmazsa Istanbula, faturaları sana göndereceğim, bilesin.. :)
Ha yağarsa da İstanbula gelirsin iddiayı kaybedenlerle 4 akşam birlikte yemeğe çıkarız :)
Redfish16V
04-12-2015, 16:20
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/aao/aao.sprd2.gif
10 december - 15 december arası düşüş ve çıkışa dikkat.. ve tekrar ediyorum küresel ısınma diye bir şey yok.. 700mb'da -3 kadar düşen bir AO ve mükemmel bir çıkış.. 10-15 sisteminden sonra bize efsaneleri sıralayacak bir sinyal demektir bu.2000-2004-2006-2008-2012-[2016]ben son derece eminim bu kış,kış gibi olacak ;)
Redfish16V
04-12-2015, 16:21
Valla Emir; 4 kişi ile iddiaya girdim önümüzdeki hafta kar var diye..
10-15 aralık aralığında kar yağmazsa Istanbula, faturaları sana göndereceğim, bilesin.. :)
Ha yağarsa da İstanbula gelirsin iddiayı kaybedenlerle 4 akşam birlikte yemeğe çıkarız :)
Sorun değil,kar yağarsa bende şerefine yemek ısmarlarım beraber yemiş eğlenmiş oluruz :) 10-15 arası aktivite var kar-karla karışık yağmur v.b bir şey olacak o ara beklemede kalın :)
merttepe
04-12-2015, 16:22
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/aao/aao.sprd2.gif
10 december - 15 december arası düşüş ve çıkışa dikkat.. ve tekrar ediyorum küresel ısınma diye bir şey yok.. 700mb'da -3 kadar düşen bir AO ve mükemmel bir çıkış.. 10-15 sisteminden sonra bize efsaneleri sıralayacak bir sinyal demektir bu.2000-2004-2006-2008-2012-[2016]ben son derece eminim bu kış,kış gibi olacak ;)
küresel ısınma diye birşey yok derken, anormal soğuklara sebep olan o değil anlamında dediniz heralde.
Redfish16V
04-12-2015, 16:32
küresel ısınma diye birşey yok derken, anormal soğuklara sebep olan o değil anlamında dediniz heralde.
+ ciddi manada yok.Evet bir çok kişi kalkıp buralar suydu kurudu v.b örnekleri verebilir.Ama kutup kar/buz birikim grafikleri son 3 yıldır asla o tarz veri sunmadı.Aksine soğuma var.İklimde tarihsel olarak tekerrür ediyor.Biraz iddialı olacak ama bundan sonra özellikle tek haneli kışlar katlanarak daha sert geçicek.En basit veride,bu sene yazın El ninodan,la nina'ya geçişimiz olacak.Bunu etkileyen çok faktör var ; OBQ phase,Ao,Nao,taymir bölgesi,gulfstream v.b..
Mesela son yıllarda taymir adasının sibiriya Yüksek basınçla alakası olduğu gözlemlendi.Ve korealasyon %90 şu an.
http://max.nwstatic.co.uk/images/winterfc2014/Chart23.gif
http://max.nwstatic.co.uk/images/winterfc2014/Chart3.gif
Bu taymir olayının 2012'den sonra tek haneli kışları daha sert geçmesine etken oldugunuda konuşuluyor
küresel ısınma olayını bende merak ettim şimdi bu buzullar niye eriyor uydu fotolarından felan gittikçe daha az bi alana çekiliyorlar?
Redfish16V
04-12-2015, 16:35
küresel ısınma olayını bende merak ettim şimdi bu buzullar niye eriyor uydu fotolarından felan gittikçe daha az bi alana çekiliyorlar?
Eriyen kadarda oluşan buzullar var.Sadece soğuk bölgenin merkezi değişmeye başlıyor.Eve geçince bu konu hakkında yazı yazmak istiyorum.Benimde şaşırdığım pek çok veri mevcut.
merttepe
04-12-2015, 16:49
Eriyen kadarda oluşan buzullar var.Sadece soğuk bölgenin merkezi değişmeye başlıyor.Eve geçince bu konu hakkında yazı yazmak istiyorum.Benimde şaşırdığım pek çok veri mevcut.
böyle bilgilendirici bir yazıyı zevkle okurum. Bir tek ricam olacak, teknik olarak kullandığınız kelimeleri daha detaylı açıklarsanız biz cahiliyeler olarak daha rahat anlarız. :D
Ekrem_06
04-12-2015, 17:02
Önümüzdeki günlerde beklenilmeyen soğuklar ortaya çıkabilir.Etna yanardağ şu an aktif... Ayrıca depremlerde çabası.Deprem hepimizin korkulu rüyası olsada atmosfer olayında etkili olduğunu düşünüyorum.Aynı şekilde yanardağ olaylarıda.. Depremle soğuk havanın ilişkisinin ne olabilir diye bayadır araştırma yapıyorum ki okuduğum makaleler beni doğruya götürüyor.Deprem olduktan sonra basınç oynuyor.. Yaklaşık 50-70km çevresinde sismik hareketlenme oluyor.Ve o bölgede bir alçak basınç alanı ortaya çıkıyor.Ardından alçak basınç çevresindeki soğuğu o merkeze çekiyor.Yanardağda hemen hemen aynı görevi görmekte.Hatta sene 2012'de izlandada aktifleşen yanardağ atmosferi ciddi etkilemiş ve efsane bir kış yaşamıştık.Belki komik ama bunlar ilişkisi olan şeyler.Şu an Etna'nın aktifiği bize 2 yol çıkarır.1.Yol ya ab alanı oluşacak soğuklar italyaya gidecek biz bol bol lodos alacağız ve ertesi yine kar olacak. 2.Yol ; Ya oluşan ab alanına tepki ab'si ege'de oluşacak ve soğuklar marmara merkezli akacak ve efsane yağışlar karlar ortaya çıkacak.yine bu tür olaylarla ilgili makaleleri bulup buraya atmayı düşünüyorum.
Helal olsun sana maşallah bence bu işin peşini bırakma bilmiyorum mesleğin ne ama bu işte inşallah kendini geliştirip çok güzel yerlere gelirsin.
urfada 10 15 arası güneşli dıyor emır :D:D:D yagmıycakmı
Redfish16V
04-12-2015, 22:10
Küresel ısınma dedik,teknik veri dedik.Bende bu işin fırınına sizi götürmeyi planlayıp bu yazıyı yazıyorum.Detaylar çok ve birbiriyle bağlantılı oldugu için bütün verileri bugün bitireyebilirim.Ama cidden zevkle ve merakla okuyanlar çok şey kazanacaktır bence :)
1-Artic Oscillation (AO)(Artik salınım)
https://en.wikipedia.org/wiki/Arctic_oscillation#/media/File:Arctic_Oscillation.png
AO değeri +/- olarak değişir.Yukarıda tabloda ise +/- oldugunda salınımın nasıl olacağı izah edilmiştir.Bizim için Nötr'e yakın değerler iyidir.Eğer bu salınım pozitiften negatife inerse hafif,Negatiften pozitife çıkarsa ülkemiz adına güçlü sistem sinyali verir.
Dünyaca ünlü meteorologlar Sibirya'da bulunan Taymir bölgesini takibe aldı.Ve varılan sonuç şaşırtıcı oldu.Taymir bölgesinde aşırı biriken kar miktarı gelecek aylarda AO değerini negatife çekiyormuş.Eğer Taymir Bölgesi aşırı kar almazsa AO yüksek bir pozitif hal alıyormuş.Bunu teyit edelim diyen kuruluşlarda şaşırıyor.Çünkü Taymir bölgesi denilen alan tamda bizim işte"Sibirya Yüksek Basıncı" diye tabir edilen basıncımızın doğdugu yer.Ve bu meteorologlar bu bilgide yüksek korealasyon yakalıyor.Şu anda ise taymirde birikim artıyor.Bu bizim için AO'nun negatife ineceği ilk önce az ama sonra kuvvetli sistemlerin geleceğini işaret ediyor :)
2-El NİNO
Dünyada 2 tip iklimi tetikleyen AO-NAO'la bağlantılı oluşum vardır. 1.La nina,2.El ninodur.
https://www.youtube.com/watch?v=WPA-KpldDVc
Bu video açıklayıcı gelecektir size.açıkcası el nino ; Bol yağış,ılıman ve olağanüstü doğa olayların çok oldugu bi patterndir.Bizim AZOR dediğimiz (İspanya dolaylarında takılan sıcak temalı basınç) bize doğru genişler ve pastırma yazı gibi zırt pırt ısıtır bizi.Anca yağmur alırız.. Bu sene el nino zirve yaptı ve şu an etkisi azalarak gidiyor.. Yazın LA NİNA'ya geçeceğiz.Ayrıca el ninolu olupta sert geçen kışlar var 2008 2009 gibi.Ama faktörlerin bizimm lehimize olmasını çok zorlaştırıyor el nino.
3-OPI (Ekim Ayı korealasyon)
Ekim ayındaki soğuma ve kutuplardaki kar/buz birikimin AO ile koreaslasyon tablosu.. Bu yine üst seviye meteorologlarımız bulmuş.OPI'deki korealasyon yüksek olursa o yılın soğuk ve karlı olma olasılıgıda o kadar fazla.
http://i.hizliresim.com/ZJ1prg.png
tabloya dikkat.. 2001-2004-2005-2009-2011-2012.. bunlar bizim için güzel kıştı..2015 gözükmesede 2015'te %99 bir korealasyon oldu.Onuda bulunca buraya ekleyeceğim.
4-QBO PHASE
AO'nun oluşturdugu basınç dizilimini 8.phase'a bölüyor prof adamlarımız.Ve bu 8 pattern'in belli günü ve konumu var.Bunu ise grafiklere döküyorlar,o grafiği okumak tam bir ölüm.. Şu an kendimde teklediğim için maalesef tam olmadığım bir grafiği buraya eklemek istemedim.Daha açıklayacı bir grafik sunuyorum size.
http://i.hizliresim.com/XomWAR.jpg
Şu an biz 4.phase'deyiz.Ve ocak ortasından itibaren 5.phase'a geçeceğiz.Gördüğünüz gibi sibiryamız mosmor ve etkin.Şimdi neden ocak-şubat dediğimi anladınız.oha 1008 gün mü sürecek diyenleriniz olacak.Tabi ki hayır.O gün sayıları ortalama bulunmuş.O patterni bozacak bir yüksek basınç elbet olacaktır.Ben mart 15 gibi 6.phase bekliyorum ki 1985-1987-1983'te öyle olmuş.. Ve bir dip not daha;Deprem,Yanardağ patlaması gibi bahsettiğim etkenler olursa bu phase değişimi anlıkta olabiliyor.2012 örneğin..
5-Küresel Soğuma v.b
Ve geldik büyük konuya.Küresel Isınma denildi ve antlaşmalar v.b imzalandı.Peki nedir olayın aslı ? Siyasi yada başka bir şey olabilir mi bilmem ama bence bunu diyenler hep tek açıdan baktı olaya.Fakat madalyonun diğer tarafı var.
http://i.hizliresim.com/8b8o2W.jpg
Çok değil 1 sene bu fotoğraf çoğu dünya meteorologları tarafından onaylandı ve yayan kurumlarda oldu.Kurumlar dediğim büyük ECMWF,NOAA v.b gibi..Ve çok değil aynı dönemde yeni grafik geldi ;
http://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/
Kar/Buz birikim.. 2 tabloyuda alın önünüze ve iyi gözlemleyin.Bi tarafta erime olmuş ama diğer tarafta gözle görülür büyüme var ve bunu diagram ile desteklemişler.İklim kayması.. Evet bu olaylar bunu doğurabilir.Mesela 10km batıda bulunan soğuk çekirdek 10 km doğuya kayıyor cinsinden bir atak mevcut.Ve bu bütün anlattığın AO-OPI gibi değerleri etkiler.Ama şu an nedense gözle görülür bi sinyal yok.Ve belki basit gelecek ama el nino sayesinde fazla ısınan,soğuyan yerler kutuplardaki dengeyide etkiyor.Ve bir mantık vardı ; Fazla ısınan yer fazla soğur. Çok değil 2012'de çöle dahi kar yağmıştı.ve tekerrür yakınlaşıyor.Özellikle el ninonun yazın değişmesi ile tek haneli kışlar efsane soğuk olacak ve tekrar düzen değişecek.Çünkü her şey birbiriyle bağlantılı.
http://www.globalresearch.ca/articlePictures/globalcool61.jpg
ve dikkatli bakın 2020 arası soğuma 0,5.. ama 2060 taki 0,5-1 arası.. Küresel ısınma olsaydı o soğuma o kadar artış sağlamazdı.Ve önümüzde oluşabilecek bir doğaüstü olay bizi soğumaya daha çok itecek.İklim kayması ise kendini yavaştan gösterir bence.Nasıl gösterir ne zaman gösterir ? İşte onu şu an bilemeyiz,çok faktörlü futbol topu gibi bir iş bu.Yazılarıma devam edeceğim farklı konularla :)
Redfish16V
04-12-2015, 22:18
Helal olsun sana maşallah bence bu işin peşini bırakma bilmiyorum mesleğin ne ama bu işte inşallah kendini geliştirip çok güzel yerlere gelirsin.
teşekkür ederim yorumunuz için:) Kendi işim muhasebe,nasip olursa mali müşavir olacağım.Bu tip hobi amaçlı yine dünya çapı parça sattığım müzikle uğraşıyorum ama müzik olsun hava olsun bu tip girişimlerde iyi farkedilmek gerekiyor,ülkemizde açıkcası biraz zor.Asıl mesleğim harici müzik ve hava olaylarına böyle devam etmem iyi kafa dağıtmaca işte :)
merttepe
04-12-2015, 22:21
Soğuma kaydı, buzullarda bir erime oldu. Şu an deniz suları yükseldi. Hindistanda birtakım kasabalar yükselen sular nedeniyle setler inşa etti hatta kilometrelerce yaşam alanını kaybettiler.
Bu yükselen suların tekrar eski haline gelme ihtimali varmı? tekrar bu sular buharlaşıp, taşınıp farklı bir yerde kümeleşecek mi?
Redfish16V
04-12-2015, 22:23
Soğuma kaydı, buzullarda bir erime oldu. Şu an deniz suları yükseldi. Hindistanda birtakım kasabalar yükselen sular nedeniyle setler inşa etti hatta kilometrelerce yaşam alanını kaybettiler.
Bu yükselen suların tekrar eski haline gelme ihtimali varmı? tekrar bu sular buharlaşıp, taşınıp farklı bir yerde kümeleşecek mi?
Aynen öyle.. Mesela hep aynı döngü devam etseydi sonumuz kötü olurdu.En basitinden La ninaya geçtiğimizde ordaki sular buharlaşıp başka yere müthiş yağış olarak inecek.Sıcak-soğuk olayıda aynı.
Redfish16V
04-12-2015, 22:30
http://i65.tinypic.com/20u71xc.jpg
AZOR YÜKSEK BASINCI: sıcak temalıdır,nereye gelirse ora ısınır yazı yaşar.Ekvatarol iklimi belirleyen 1 numaralı etkendir
İZLANDA ALÇAK BASINCI : soğuk hava taşır,ve sürekli azor ile yarışır.İkisi birbirini ezmeye kalkar.Bu ezme olayıda AO'nun +/- olayıyla olur.AO değeri pozitiften eksiye düşerse izlanda genişler,azoru aşağıya evine gönderir.Tam tersi olursa Azor dikleşir şaha kalkar.İngiltere civarına dikleşen azor basıncı,bize sibiryadaki soğuğu itekler ve biz kar alırız.
Eğer azor doğuya bize pide gibi yayılırsa biz ısınırız ve avrupaya ilerleyecek izlanda oraları üşütür.Mesela 5 aralıkta azor bize genişlemiş.5-10 arası yaz dediğimde burdan geliyordu :) 13 aralıktaki sibirya inişide 10-15 sinyali :)
http://i65.tinypic.com/o0s0n4.jpg
umarım faydalı olmuştur.Zor değil olayları bağlayın birbirine iyi gözlemleyin gerisi kolay :)
Redfish16V
04-12-2015, 22:36
Etna'da patlamış.. Bakalım 1 hafta içinde atmosfer buna ne cevap verecek :) Tek korkum daha önceki yazdığım 1.yol..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son açıklamada, yağışların bu hafta sonu ülkeyi terk edeceğini ancak gece ayaz ve soğuk havanın iç ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceğini bildirirken, ‘10 Aralıkta İstanbul’a kar yağışı bekleniyor’ adlı başlık ve konulu yazılarla ilgili ise, 10 Aralık Perşembe günü İstanbul’da kar yağışı tahmin edilmemektedir.” düzeltmesi yapıldı.
Bakalim ne olacak
Etna'da patlamış.. Bakalım 1 hafta içinde atmosfer buna ne cevap verecek :) Tek korkum daha önceki yazdığım 1.yol..
Ellerine sağlık.
erayakar
05-12-2015, 11:20
istanbul da güneşli havanın sonu nasıl olacak merak ediyorum.Ama gerçek olan hava b.düzünde güneşli 8 derece..
Emirim çok iyi yetiştirmişsin kendini. Gurur duydum. Haftaya perşembe filan Ankara taraflarına kar gelir mi diyorsun yani şimdi?
Murat haftaya için bir konuşalım. Ankara'ya uzanma planım var ama belli değil henüz.
Redfish16V
05-12-2015, 20:28
Emirim çok iyi yetiştirmişsin kendini. Gurur duydum. Haftaya perşembe filan Ankara taraflarına kar gelir mi diyorsun yani şimdi?
Murat haftaya için bir konuşalım. Ankara'ya uzanma planım var ama belli değil henüz.
Güzel yorumunuz sayesinde asıl ben gurur duydum,bu düşünceniz için size çok teşekkür ederim :) 10-15 arası soğuk salınım olacak,İstanbul biraz sınırda gibi,Ankara ise daha iyi.Kuzeyi ve batısı çoşar.Av için iç batı bölge önemli sanırım sizin için ? Siz rahat olun 10-15 aralık sistemi hepimizi tatmin edecek.
canlı görmeniz benim için avantaj olabilir.Özellikle ayın 10'undan sonraki kuzeybatı karadeniz-balkan tarafını takibe almak lazım :)
haber vereceğim havayı koklayan adam aka HKA :))))
O zaman Carsambaya Ordege gıdelım...
Çarşamba zor. ***** iş. Haftasonu olur anca. Şimdi haber bekliyorum elemanlardan. Ördek yoksa gidilmez boşu boşuna o kadar yol. Eberde durum nasılmış?
yucelebeci
06-12-2015, 18:48
Kardeşim 11 aralığa kadar bolu/kartalkaya nasıl olur kar durumları
Çarşamba zor. ***** iş. Haftasonu olur anca. Şimdi haber bekliyorum elemanlardan. Ördek yoksa gidilmez boşu boşuna o kadar yol. Eberde durum nasılmış?
Carsamba'da havalanı var yahu ve bıletler bu donem 100 tl yı gecmez.
Ordek herzaman olur,***** denızle gol arası 100mt..
Hele fırtına olsun,aman amannnn... Yıkılır ortalık ve av konusunda zengındır ova. Culluk-bıldırcın-domuz ve orddek boldur..
Eber bu hafta guzelmıs,hırfanlıda ordek cok yuksekmıs.
Buarada ayın 18'ıne kadar Istanbul'da tık yok...
Yiğit G.
06-12-2015, 20:07
16 aralık civarı marmaraya yogun kar geliyor sanırsam ?
Carsamba'da havalanı var yahu ve bıletler bu donem 100 tl yı gecmez.
Ordek herzaman olur,***** denızle gol arası 100mt..
Hele fırtına olsun,aman amannnn... Yıkılır ortalık ve av konusunda zengındır ova. Culluk-bıldırcın-domuz ve orddek boldur..
Eber bu hafta guzelmıs,hırfanlıda ordek cok yuksekmıs.
Yav ben anlıyorum Çarşamba günü sen diyormuşsun Çarşamba ovası :D Telleşelim konuşalım. Cebini yazsana özelden.
Yav ben anlıyorum Çarşamba günü sen diyormuşsun Çarşamba ovası :D Telleşelim konuşalım. Cebini yazsana özelden.
Haha,buda ıyıdı. samsun-Carsamba:icon_tup:
13 aralık pazar günü ankaradan izmire gidecem 25 aralık cuma günü tekrar ankaraya dönecem yol haritası aşağıdaki resimdeki gibi olacak, kar lastiği gerekir mi afyon tarafları karlı oluyor bildigim kadarıyla o tarihlerde kar olur mu olmaz mı nerden bakabiliriz yada bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi, yazlık lastiklerle yolda kalmayalım :)
http://i.hizliresim.com/D6OP9o.jpg
hddsheriff
06-12-2015, 21:24
13 aralık pazar günü ankaradan izmire gidecem 25 aralık cuma günü tekrar ankaraya dönecem yol haritası aşağıdaki resimdeki gibi olacak, kar lastiği gerekir mi afyon tarafları karlı oluyor bildigim kadarıyla o tarihlerde kar olur mu olmaz mı nerden bakabiliriz yada bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi, yazlık lastiklerle yolda kalmayalım :)
Kar olmasa bile buzlanma ihtimalini unutmamak lazım , ben olsam kış lastiksiz o yola çıkmazdım.
Kar olmasa bile buzlanma ihtimalini unutmamak lazım , ben olsam kış lastiksiz o yola çıkmazdım.
+1 artık kış lastiği bilincine varalım.
Redfish16V
06-12-2015, 22:21
10 aralık - 25 aralık arası bütün türkiye hattında yolculuk yapanlar kar,buzlanma ve dona karşı tedbir alsın.Ayrıca yılbaşı için kar ihtimali azalıyor.Detaylar yarın akşam.. :))
Istanbul'a 17-18;ıne kadar yok sanırım?
10 aralık - 25 aralık arası bütün türkiye hattında yolculuk yapanlar kar,buzlanma ve dona karşı tedbir alsın.Ayrıca yılbaşı için kar ihtimali azalıyor.Detaylar yarın akşam.. :))
Emir bu haftaki hava durumu ne alemde? Ankara'da kar olacak mı? Özellikle haftasonu için Bi nokta atışı yapsana bize :) perşembe veya cumadan gidebiliriz eğer hava bozacaksa. Kar rüzgar soğuk önemli.
Redfish16V
07-12-2015, 01:11
Emir bu haftaki hava durumu ne alemde? Ankara'da kar olacak mı? Özellikle haftasonu için Bi nokta atışı yapsana bize :) perşembe veya cumadan gidebiliriz eğer hava bozacaksa. Kar rüzgar soğuk önemli.
ankara cuma gecesi ve c.tesi kar alacak.ama hafif ama güçlü henüz net değil.1-2 gün moladan sonra ankara durmadan gol atar.20sinden sonrada herkes buraya her ilden kar resmi atar.Nokta atış tahmini yarın akşam bakalım :)
Black_Eagle
07-12-2015, 11:06
Kardeşim yılbaşı haftası uludağ için de bir tahmin alabilirmiyiz
Redfish16V
07-12-2015, 20:41
10 aralık öğleninden itibareb trakyadan soğuk hava ve kar giriş yapacak.10-12 aralık arası şiddeti az olan sistemi 17 aralığa kadar güçlenerek ülkeye yayılacak.İstanbul'un yüksekleri karla karışık yağmur alırken 17 sine doğru kar oranı artacaktır.Ankara ise cuma gecesi hafif başlayan kar c.tesi ufak örtü yapabilir.Pazar günü mola verdikten sonra daha kuvvetli kar ile haftaya başlayacağız.Yılbaşı için biraz daha beklemeye devam.Bu hafta sınavlar oldugundan aktifliğim az olabilir şimdiden affola.Detaylar şekillendikçe yazmaya devam edeceğim
Yanı ıstanbul ve cevresı ıcın 12 aralıkdan 17 sıne kadar soguk az kar yagısı var,sonra 17 sınden sonra guclenıcek mı?
Redfish16V
07-12-2015, 21:04
Yanı ıstanbul ve cevresı ıcın 12 aralıkdan 17 sıne kadar soguk az kar yagısı var,sonra 17 sınden sonra guclenıcek mı?
aynen oyle abi :)
aynen oyle abi :)
Derslerinden zaman buldukca bizi unugma. Beb zaten basim sıkısinca ararim seni :)
Yorumlar için teşekkür ederiz. Fırsat buldukça açıklamalrı bekliyoruz.
takipteyim.
AyrtonSenna
08-12-2015, 08:18
Emir merhaba İstanbul için bekldiğin kar durumu nedir geçen seneki gibi olma durumu varmı:D
Yarın eğitim için istanbula gidicem, hava nasıl olur ona göre tedbirli giyineyim. Toplu taşıma kullanıcam
Yarın eğitim için istanbula gidicem, hava nasıl olur ona göre tedbirli giyineyim. Toplu taşıma kullanıcam
Ankara nasıl şuan bilmiyorm ama burası soğuk valla özellikle sabahları ve öglen 3-4 den sonra :).
Ankara nasıl şuan bilmiyorm ama burası soğuk valla özellikle sabahları ve öglen 3-4 den sonra :).
Sabahları ayaz var öğlen biraz sıcak gibi oluyo.
Hemen hemen aynı durumdayız anlaşıldı hocam sağolun :)
Redfish16V
08-12-2015, 10:21
Emir merhaba İstanbul için bekldiğin kar durumu nedir geçen seneki gibi olma durumu varmı:D
efsane bu senede olacak,ama şu an değil.15 aralık tarihini not al,ilk kar örtüsü için :)
ankara tarzında ama rüzgarın daha fazla oldugu il düşün işte o İstanbul oluyor :D
sen daha dur istanbul buz kesecek :D :D
Kar kafası yavaş yavaş geliyor İstanbul'a galiba.. Dışarısı buz!
Kara kara bulutlar var istanbulun üzerinde hayırmı şermi :)
Kış lastiklerini hala taktırmadım Aralık sonunu çıkartırmıyız karsız ?