Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
kar yağışı gece ve akşam saatlerinde artacak hava sıcaklığının da etkisiyle yarın sabaha istanbul geneli yerde örtü oluşur 5 ila 30 cm arası.
yarın gün boyu pazar ve pazartesi gün boyu yağış var, gözüken veriler bu yönde 2 saate kadar istanbula deniz etkisi yağışlar ulaşmış olacak; ondan sonrası ***** deniz üstünden kütleler nereye gelirse oralar coşacak, mgm istanbul radarını takip edebilirsiniz :)
Gunesleniyoruz beylikduzunde
barakuda26
22-01-2016, 14:11
Bu şekilde yağıp tutarsa sakaryada sağlam kar olucak gibi sınav haftası iyi olmadı bu :)
erayakar
22-01-2016, 14:11
beylikdüzü hava soğumaya başladı ..kar ne zaman başlayacak merakla bekliyoruz..
Kapalıcarsı semaları günlük güneşlik hava çok soğuk...
Altunizadede öğleye kadar tek tük attı ama şimdi kar toplayan cinsten güneş var. İş çıkışında neler olacak meraktayız :D
Birkan61
22-01-2016, 14:29
Sabah 8'de beylikdüzünde tipiye yakın yağdı epeycene karlandım montum falan bembeyaz olduydu :D
şimdi bahçelievlerde şezlong spec takılıyoruz güneş gözlüğüm kafamda
birazdan beylikdüzüne gidicem akşam mesai bitiminde hava durumu erotik olmaz umarım cuma akşam trafiğine bir de kar eklenmesin :D
mikelazi
22-01-2016, 14:33
pazar sabahı istanbul adapazarı akşamda dönüşüm var.sorun yaşarmıyım kış lastigiyle.
şuan kadıköy stock :)
Gunesleniyoruz beylikduzunde
Suan kar yagiyr mermerciler sanayi sitesindeyim
http://mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=anm&rR=34&rU=max#sfB
Radara göre gelen bir kütle var.
Birkan61
22-01-2016, 14:49
Suan kar yagiyr mermerciler sanayi sitesindeyim
ordami calisiyorsun abi? bende mermercilerde x-ray centerin personel servisini cekiyorum oraya gelicem şimdi :D
ikitellide tipi yağıyormuş babamla görüştüm şimdi
Ataşehir ve çevresinde yerler kuru, güneş kendini gösteriyor, accu anlık geç güncelleme yapsada gene bildi, face'deki yorumcular gece ve yrn belli bölgeler fazla kar alacak diye güncelledi
ordami calisiyorsun abi? bende mermercilerde x-ray centerin personel servisini cekiyorum oraya gelicem şimdi :D
ikitellide tipi yağıyormuş babamla görüştüm şimdi
aynen 4.caddenin sonundayım yakuplu tarafında dogru
Güneşlide su anda başladı ve sağlam yağıyor .
Shadow_Dancer
22-01-2016, 14:56
Halkalı atakent dip gaz.
2. Köprüde tipi var şuan
Hava 1 derece
crazydog
22-01-2016, 15:09
Acıbadem temiz şu an akşam Bakırköy nasıl tkm kameralarından baktım demin pek bişi yok gibi akşam bastırırsa yollarda perişan olacağız
ondertopcu
22-01-2016, 15:10
yeşilköyde birşey yok
esenyurt indirdi hızlı hızlı yağıyor
Floryada cok saglam yagiyo suan.
mikelazi
22-01-2016, 15:21
kadıköy iskelede çok sert poyraz vardı.ufaktan karda başladı.
gambit49
22-01-2016, 15:25
emir nerelerde ankara ve istanbul için bir tahmin alsak
Birkan61
22-01-2016, 15:27
Crazydog,
Bakirkoy sefakoy arasi temiz cok ince yagiyor
ahmet3425
22-01-2016, 15:28
Kapali carsi azar azar basladi yagmaya
gop tipi yağıyodu eve girerken
Intercity İstanbul park yağıyor:)
Beylikdüzü'nde kar mar yok valla şu an..
altugkocer
22-01-2016, 15:50
Ankaraya yağan kara ve Subaruyla çıkan Altuğ'a muradına erdiği için kocaman tebrikler :hehe:
:hehe: eyvallah bi süreliğine yetti bize, sıra istanbulda galiba :D
free-hifi
22-01-2016, 15:59
Maltepe Atak yaptı
Ataşehirde arabaların üstü tutuyor iyi yağıyor şu an
Maslak ciddi yağdı şu an sakin görünüyor.
Maslak Florya ordan Halkalı yapacağım hakkımızda hayırlısı artık.
maslakta ara ara hızlı kar yağıyor.
orhan_guney
22-01-2016, 16:05
ümraniye hafifi akıyor, araçların ustu kapanmaya başladı,
yarın sabah ümranıye ve çamlıcada durum ne olur bilen varmı ona gore arac cıkarıcam sınava götürcem arkadaşımı. kısacası bu gece kar tutarmı ?
ümraniye hafifi akıyor, araçların ustu kapanmaya başladı,
yarın sabah ümranıye ve çamlıcada durum ne olur bilen varmı ona gore arac cıkarıcam sınava götürcem arkadaşımı. kısacası bu gece kar tutarmı ?
gece yağışlarla ümraniye ve çamlıcada en az 10 cm kar olur yerde.
ahmet3425
22-01-2016, 16:24
Motosiklet ile birazda yola cikacagim. Harem uzerinden e-5 kullanarak kartala kadar yolum var insallah yolda tipiye falan yakalanmam :D
Bu sıstem cabuk gıdıyor ve fazla kar bırakmayacak sanırım....
Redfish16V
22-01-2016, 16:35
İstanbul'un avrupa yakasında geçici yerel kar olurken,anadolu yakası ve özellikle sakarya hattı ciddi kar alacak.25'in akşamına yağışlar hafifler ve biter.Ankara'da dediğim gibi uzun aradan sonra 30cmlik kar aldı ve bunun gibi 1-2 sistem daha var.yarın hafif kar var ankara için.26'sı ise bir ihtimal.. ay sonuna kadar ciddi yağış yok.2016 senesi tüm türkiye için efsane olma yolunda gidecektir.Korkulan büyük soğuk ise halen net değil,şubat ayında olma olasılıgı çok yüksek.Buzlanmaya dikkat,iç kesimler eksi 20'lere varan soğuk görecektir.
Emır:ıstanbul'a tekrar yenı sıstem ne zaman gelıcek gorunuyor?
bugun yagmaya baslayan 2-3 gün önceki kıvamındamı olacak yılbasındaki gibi ikisidende azmı :D
bugun yagmaya baslayan 2-3 gün önceki kıvamındamı olacak yılbasındaki gibi ikisidende azmı :D
yılbaşındaki gibi olur, bir önceki sistemden daha kuvvetli bu sistem.
İstanbul'un avrupa yakasında geçici yerel kar olurken,anadolu yakası ve özellikle sakarya hattı ciddi kar alacak.25'in akşamına yağışlar hafifler ve biter.Ankara'da dediğim gibi uzun aradan sonra 30cmlik kar aldı ve bunun gibi 1-2 sistem daha var.yarın hafif kar var ankara için.26'sı ise bir ihtimal.. ay sonuna kadar ciddi yağış yok.2016 senesi tüm türkiye için efsane olma yolunda gidecektir.Korkulan büyük soğuk ise halen net değil,şubat ayında olma olasılıgı çok yüksek.Buzlanmaya dikkat,iç kesimler eksi 20'lere varan soğuk görecektir.
Çekmeköy çok güzel yağdı tuttu hemen.
Redfish16V
22-01-2016, 17:07
İStanbul v.b 2-3 gündüz bakmadım modellere.. h.sonu bakacağım muhtemel.. İStanbul şu an 2.seviye dediğimiz soğuğu yaşıyor zaten.. Biraz yorulduk dinlenmek lazım :D
Bostancı'da bi b.ok yok yine..
Emir yarin ve pazar gunu ist avrupa yakasi ne olur ? Sinava giderken arabayi cikarip cikarmamakta kararsizim ne.diyorsun?
erdem325
22-01-2016, 17:16
Ankara ne olacak var mi bilen?
yılbaşındaki gibi olur, bir önceki sistemden daha kuvvetli bu sistem.
Kac cm beklıyorsunuz Anadolu yakası,ozelıkle Atasehır cıvarında? Kac gun devam edıcek. Tv lerdekı yorumcular,pek bırsey beklemıyor. Ara ara yagıcak ve etkılı degıl dıyorlar.
Bır dahakı sıstem bellı mı?
Kac cm beklıyorsunuz Anadolu yakası,ozelıkle Atasehır cıvarında? Kac gun devam edıcek. Tv lerdekı yorumcular,pek bırsey beklemıyor. Ara ara yagıcak ve etkılı degıl dıyorlar.
Mike sakin combo yaptın :)
Atasehir civari en az 15 cm ortu olusur saliya ladar yagis devam eder, bu gece pazar gun boyu tavan yapar. Pazartesi de yagis olur sali azalir ve biter. Birdahaki sistem subatim ilk haftasi civari sinyal veriyor ama netlesen birsey yok. Efsanelesecek degerler belirsiz subat icin ama illaki guclu bir sistem gelecek. Emirin de dedigi gibi bu yagis tatmin edecek bu gece yagar yarin sabah ortu olusur 2 gun surekli yagis olur ara ara ufak aralar vererek.
Tesekkur ederim Combo'ma cevap verdiginiz icin...
Mike gordun mu,bir cok İstanbul hava meraklisi cevap aldik. Operim pisiklet gizlerinden! :)
Accu'da yarın kadıköy tarafı yağmur diyor, sence kar olur mu yarın ?
Şantiye durumlarını ayarlamam gerekiyor emin olamadım, bi yardımcı olursan sevinirim :)
Bakirkoy bahcelievler zeytinburnu kar durumu nedir arabayla gitsek mi kar yagiyor ama sanki yagmur yerler islak sadece
Bakirkoy bahcelievler zeytinburnu kar durumu nedir arabayla gitsek mi kar yagiyor ama sanki yagmur yerler islak sadece
Zeytinburnu temiz , en yoğun olduğu dönemde yollar acık olur
arkadaşlar bu gece kar yağışı istanbulda etkili olacak mı? durum ne? yarın ne olacak? birisi bilgi verebilir mi :D ona göre içeceğim
ahmet3425
22-01-2016, 21:11
Motosikletle e-5 i cok rahat gectim hava da yol da temizdi.
Redfish16V
22-01-2016, 21:25
Şubat başı gibi bu soğuk döngünün mola vermesi lazım.. Yaz için iç açıcı görüntü yok çünkü.. 3.büyük darbenin gecikmesi gerek.. maalesef bu sefer biraz ısı lazım diyorum..
gambit49
22-01-2016, 21:29
Şubat başı gibi bu soğuk döngünün mola vermesi lazım.. Yaz için iç açıcı görüntü yok çünkü.. 3.büyük darbenin gecikmesi gerek.. maalesef bu sefer biraz ısı lazım diyorum..
Ankara için tekrar güclü bir sistem görülüyor mu? Yoksa klasik ankara ayazı devam mı?
KGüneyli
22-01-2016, 21:29
Avcılar temiz. Bi sıkıntı yok ama ciddi soğuk
tayreep_john
22-01-2016, 21:30
bursa uludağ yolu felaket...
Redfish16V
22-01-2016, 21:33
Ankara için tekrar güclü bir sistem görülüyor mu? Yoksa klasik ankara ayazı devam mı?
yarın lokal kar geçişleri var.28 ocak-4-5 şubat gibi yağışlar mevcut.ancak bugünden itibaren eksi 17-19 ölçülecek ayaz var dikkat..
Yarın sabah şehir dışından gelen misafirimi karşılamak için dudulluya gideceğim. Emir, yarın sabah 4 gibi kar ne durumda olur ?
Bu soğukta kar yağmaz derlerdi büyükler hava biraz yumuşamalı bencede arabayla gidicem :D:D
Ankara için bi süre, yağarsa göstermelik yağar, geri kalan kısımda meşur ayaz var diyosun emir. Yine bekçi .. Gibi büzüşecez desene :D
yarın lokal kar geçişleri var.28 ocak-4-5 şubat gibi yağışlar mevcut.ancak bugünden itibaren eksi 17-19 ölçülecek ayaz var dikkat..
Emir kardeş, 26 Ocak-3 Şubat arası Ankara-Samsun seyahat var, sıkıntı olur mu Ankar da ayaza alıştık fakat Karadenizde kar olur mu geçen ki gibi?
arkadaşlar bu gece kar yağışı istanbulda etkili olacak mı? durum ne? yarın ne olacak? birisi bilgi verebilir mi :D ona göre içeceğim
adam istanbul'dan bıkmış sadece ankara'ya cevap veriyor :))
Emir abi bizim Denizliye bisi demedin ya sistem olmadi bizde soğuk var güneş var kar yok be abi
Emir abi 25 ocak pazartesi sabah 04.00 te Balikesir den Izmir e gidecegim. Yagis durumu nasil olur ?
Birkan61
22-01-2016, 22:57
Pazartesi sabahi konya - ankara - bolu istikameti ne olur babacanlarim? :) istikamet konyadan istanbula
Araba alip gelicemde
Burak K.
22-01-2016, 23:05
Yarın sabah antep-bursa yolculugu var hakkımızda hayırlısı :)
fark etim valla :D sustum içiyorum zaten
fark etim valla :D sustum içiyorum zaten
Redfish16V
22-01-2016, 23:17
Yarın sabah şehir dışından gelen misafirimi karşılamak için dudulluya gideceğim. Emir, yarın sabah 4 gibi kar ne durumda olur ?
buzlanma ve kar olur tedbiri al :)
Ankara için bi süre, yağarsa göstermelik yağar, geri kalan kısımda meşur ayaz var diyosun emir. Yine bekçi .. Gibi büzüşecez desene :D
öyle gözüküyor ama ankarayı seviyorum ya kesintisiz 24 saat yağış alıp,1 ay yerden kalkmayan kar var.. balgat tarafları iyidir inşallah.. yarın aöf m-a-l-u-m :D
Emir kardeş, 26 Ocak-3 Şubat arası Ankara-Samsun seyahat var, sıkıntı olur mu Ankar da ayaza alıştık fakat Karadenizde kar olur mu geçen ki gibi?
ciddi kar alma potansiyeli çok yüksek.. ay başı temiz ama 4 şubat gibi sıkıntı yine..
Tahmini en kolay il ama en yoran ilde İstanbul yalan yok :) Her ilçesi farklı karakterlerde ve yağış olarakta farklı.. kolay ama çeşit çok :)
Emir abi bizim Denizliye bisi demedin ya sistem olmadi bizde soğuk var güneş var kar yok be abi
81 ilide tek tek inceleyecek vaktim yok maalesef.genel açıklamaları takip edip kendinize fikir edinmenizi tavsiye ederim.ay sonuna kadar iç kesimlere bir şey yok.
Emir abi 25 ocak pazartesi sabah 04.00 te Balikesir den Izmir e gidecegim. Yagis durumu nasil olur ?
kar olur,tedbir alın.
Pazartesi sabahi konya - ankara - bolu istikameti ne olur babacanlarim? :) istikamet konyadan istanbula
Araba alip gelicemde
Bolu harici sıkıntı olmaz..
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
bana göre veriler güzel..AO ay sonu pozitife çıkıyor ve yüksek basınç sıcaklık getiriyor bize.. Kimse sızlamasın ama bu gerekli.İyi bir soğuk istiyorsanız önce kavrulmanız gerek.Tabi kavrulmayacağız ama güneşli hafif ayazlı günler olacak.ve kısa sürede şubat başında ao negatife düşüyor.Bu da önce avrupaya inen sistem demek.Bakalım devamında nötr çıkış olmadığı için bize sistem var diyemeyiz.. Şimdilik kısa vade devam..
BerkayKamaci
22-01-2016, 23:34
Ins cok yagarda aof iptal olur. Yoksa tek uyku gunumuz pazar günü kiz arkadas fatihi olucaz okullarda :(
berkayoz
22-01-2016, 23:43
Ins cok yagarda aof iptal olur. Yoksa tek uyku gunumuz pazar günü kiz arkadas fatihi olucaz okullarda :(
günlerdir havalimanında mesaide çalışıyorum uçaklar iptal olucak diye bugün bile mesaideyim berkay gözünü seviyim sen kar deme gına geldi artık siz akşam tayfayla nargile içerken biz burda iptal uçaklarla uğraşıyoruz
Redfish16V
22-01-2016, 23:49
ankarada kar varken çok düşündüm iptal olur mu diyede.. bugün aöf mesaj atınca anladım :D kıyamet kopsada iptal olmaz aöf :D
Istanbulda kar 10 dkda dahi 20 cm olsa o yolllar aciliyor, tuzlaniyor.
2 sezondur yaz lastigiyle gunluk hayatima devam ediyorum kar ne kadar fazla olursa olsun, yollar hep acik, hep tuzlu, buzlanma riskide olmadigi icin(hava hep 0+) sikinti olmuyor.
Ankara, en fazla kar yagdi, ölduk, bittik. yollar kapali, adim atilmiyor denildi forumda.
Emekte tuzlama, Kureme yoktu. (Belediye calismiyor net olarak) karin uzerinde istanbul yoluna baglandim, bolu dahil her yer acikti, 4 saatte istanbula geldim.
Emir cok iyi hava durumu eksik tahmin ediyorsun aslinda bildiriyorsun demek daha dogru ama yol durumunda biraz mukemeliyetcisin :)
Bana arabayi birak otobusle gel demistin.
26 ocak salı istanbul-balıkesir
28 ocak perşembe balıkesir-bodrum
telef olur muyuz? :)
Redfish16V
23-01-2016, 00:23
Istanbulda kar 10 dkda dahi 20 cm olsa o yolllar aciliyor, tuzlaniyor.
2 sezondur yaz lastigiyle gunluk hayatima devam ediyorum kar ne kadar fazla olursa olsun, yollar hep acik, hep tuzlu, buzlanma riskide olmadigi icin(hava hep 0+) sikinti olmuyor.
Ankara, en fazla kar yagdi, ölduk, bittik. yollar kapali, adim atilmiyor denildi forumda.
Emekte tuzlama, Kureme yoktu. (Belediye calismiyor net olarak) karin uzerinde istanbul yoluna baglandim, bolu dahil her yer acikti, 4 saatte istanbula geldim.
Emir cok iyi hava durumu eksik tahmin ediyorsun aslinda bildiriyorsun demek daha dogru ama yol durumunda biraz mukemeliyetcisin :)
Bana arabayi birak otobusle gel demistin.
biraz sizin şansınız v.b durumu olmuş.Öncelikle tahmin oldugunu herkes biliyor ve o derece güveniyorlar bana veya başkasına.. Ben yalan değil 40'tan farklı veriyi analiz ediyorum bunun 39u kar veriyorsa o yola ben burda uyarı çakarım.Ankara veya istanbul olsun yağış 2m rakım farkında bile çok oynar.Bilenler bilir cankurtaran diye mevki vardır sen orda modelde 2cm kar görürsün orası 1 metre olur.İşte bu durumda elimde kamera v.b olmadığına göre ortalama konuşurum.Senin şansın yalver gitmiş,senin adına sevindim.. Belediye olarakta istanbul ankarayı 10a katlar zaten.. 1 gün öncesindne tatil veren v.b bi belediye.. Hedefim her zaman mükemmeliyetçi olmak zaten ki çıta yükselsin öğrenme dağarcığı artsın.
Bostancı hala tertemiz, kupkuru.. Kaçta başlayacak yağış, nöbette bekliyoruz resmen
Kar yok ama ass kesen soğuk mevcut :D
Çılgın bir tipi başladı. Camdan dışarıyı göremiyorum Bomontide :)
Yerlerde kuruydu böyle yağarsa sıçanzi bonanza olur şehir :D
ahmet3425
23-01-2016, 07:14
Anadolu yakasi kartal tertemizz motorla ise gidesim var o derece :)
Çılgın bir tipi başladı. Camdan dışarıyı göremiyorum Bomontide :)
Yerlerde kuruydu böyle yağarsa sıçanzi bonanza olur şehir :D
Son durum ne Koray abi orada ?
onursumer
23-01-2016, 08:35
bakırkoyde yağdı, tuttu ve durdu :) toplasan yarım saat
Yeditepe Üniversitesinin Ordan bakınca Gelen kara bulutları görebiliyorum
Son durum ne Koray abi orada ?
Durdu burada da ama havada kokusu var fena geliyor :D
erayakar
23-01-2016, 08:44
sanırım hava istanbul da herkesi ters köşe yaptı..Beklenen kar yağmadı ,,Sonuçta tahmin ve allahın taktiri..
tahminlerim yamuldu :) hiç beklemediğim gibi geldi bu sistemden istanbul için bir şey çıkmayacak sanırım.
Sadece senin tahminin değil, AKOM ve meteorolojininde yaptığı tahminlerde istanbulun 5-25 cm kar alacağı yönündeydi. Tahmindir bu buymuş istanbulun alacağı sistem. Yinede emeğinize sağlık.
free-hifi
23-01-2016, 09:33
MALTEPE de güneş var o kadar hazırlık yaptık akşama :(
AyrtonSenna
23-01-2016, 09:42
MALTEPE de güneş var o kadar hazırlık yaptık akşama :(
Hava o kadar güzelki helalinden ücretsiz iç dış yıkama var dersen gelirim Özgür abi :D
Emirin tahminleri ne suanki durum icin?
streetracer_nos
23-01-2016, 09:45
Kızılaya yalandan yağıyor
erayakar
23-01-2016, 10:11
b.düzünde güneş açtı .hava sanki ısınıyor.ama sonu nasıl biter allah bilir..
burak_2885
23-01-2016, 10:24
M.köy'de fırtınayla beraber başladı
Redfish16V
23-01-2016, 10:28
biraz mola olacak,kütle beklenilenden daha hızlı... sınavlara koşturmaktan fazla bakamadım ama öğleden sonra tekrar yağışlar başlar.avrupa yakası güneyi felan pek bir şey beklemesin.Anadolu yakası daha şanslı.Diğer koşullar dün dediğim gibi.. gece derin analiz yaparım önümüzdeki günler ile ilgili.. unutmayın dek yağışı alıyorsunuz yani kesiklik kopukluk v.b olur.
free-hifi
23-01-2016, 10:40
Hava o kadar güzelki helalinden ücretsiz iç dış yıkama var dersen gelirim Özgür abi :D
Kardeşim gel ama kar bastırdı :D
sağlam bir kütle maltepede estiriyor göz gözü görmeyecek seviyede ama kısa süreli olur.
crazydog
23-01-2016, 10:44
Taksimde 10 dk önce gözgözü görmüyordu şimdi günlük güneşlik
erayakar
23-01-2016, 10:48
Benim anlamadığım istanbul için metoroloji 2 gündür 25 cm kar uyarısı yapıyor..ama istanbula 1 cm kar yağmadı ..Bir ülke metorolojisi bu kadar yanılır mı ..Yoksa bizler mi çok abartıyoruz.
Bu sıstem herkesı yanılttı.makom meteor ve hava tahmın face sıtelerı.
Sıstem yaklasınca,ıcının bıs oldugunu soyleyen tahmıncılerde oldu,onlarında hakkını yemeyelım.
Bır daha kı sıstem ıcın Emır'de bılgı beklıyoruz,ınsallah guzel haberler verır bıze.
Bu saatten sonra en fazla 2cm yagar,oda sanslı 1-2 bolgeye,kar anadoluya kaydı hızlıca...
Benim anlamadığım istanbul için metoroloji 2 gündür 25 cm kar uyarısı yapıyor..ama istanbula 1 cm kar yağmadı ..Bir ülke metorolojisi bu kadar yanılır mı ..Yoksa bizler mi çok abartıyoruz.
kestirmesi güç dek yağışlarının nereyi vuracağı dün geceden beri rüzgar sürekli karayelden estiği için izmitten itibaren yağış iyiydi, poyraz esse istanbul daha çok nemalanırdı yağıştan. modellerde daha çok yağış gözüküyordu ama tahmin edilen gibi olmadı. aralıklarla salıya kadar yağışlar böyle devam eder.
free-hifi
23-01-2016, 10:51
sağlam bir kütle maltepede estiriyor göz gözü görmeyecek seviyede ama kısa süreli olur.
oldu bitiye geldi yine güneş :D
Redfish16V
23-01-2016, 10:54
aslında hiç bir kurumun suçu yok.. mgm ecmwf'den bakarak tahmin alıyor,diğerleri gfs'den.. Ama sorun tahmin değil deniz etkisi kar bulutlarının hacmini şu an %100 analiz eden cihaz yok dünyada.. Bugün buffaloda bile adamlar fena ters köşe oluyor.Deniz etkisi kar olacağını biliyorsun dikeyli hareket v.b.. Ee bakıyorsun nem var,koşullar uygun.. Bulut hacmine göre hesaplıyorsun 25cm çıkıyor.Ama bulut geliyor azıcık nemi +/- alsa 25cm oluyor 2.5cm.. veya 40cm.. E zaten kesiklik oluyor çünkü çubuk gibi ard arda geliyor,bulutun denk gelmediği yerler yaz moduna giriyor.. Geçen telefonda murat abiyede bahsetmiştim.. Yani şu durumda bizlik değil genel verilerde böyle idi.. Zaten yemişim dek yağışını,olacak siklon kesintisiz kar alacaksın..Bak ankaraya bi siklon denk getirdi 24 saat kesintisiz..
aslında hiç bir kurumun suçu yok.. mgm ecmwf'den bakarak tahmin alıyor,diğerleri gfs'den.. Ama sorun tahmin değil deniz etkisi kar bulutlarının hacmini şu an %100 analiz eden cihaz yok dünyada.. Bugün buffaloda bile adamlar fena ters köşe oluyor.Deniz etkisi kar olacağını biliyorsun dikeyli hareket v.b.. Ee bakıyorsun nem var,koşullar uygun.. Bulut hacmine göre hesaplıyorsun 25cm çıkıyor.Ama bulut geliyor azıcık nemi +/- alsa 25cm oluyor 2.5cm.. veya 40cm.. E zaten kesiklik oluyor çünkü çubuk gibi ard arda geliyor,bulutun denk gelmediği yerler yaz moduna giriyor.. Geçen telefonda murat abiyede bahsetmiştim.. Yani şu durumda bizlik değil genel verilerde böyle idi.. Zaten yemişim dek yağışını,olacak siklon kesintisiz kar alacaksın..Bak ankaraya bi siklon denk getirdi 24 saat kesintisiz..
geçen sene dek ile istanbulda 1 metre kar alan yer vardı, o dönemli kütleler daha sık yoğun ve rüzgar poyrazdı. siklonik yağış bekler olduk hadi hayırlısı şubattan umut büyük inşallah bu sene o sene :)
dursun81
23-01-2016, 11:06
Halkalı coştu yine tekirdaga gidecem 4 gibi sıkıntı olurmu yolda emir kardeş
EserBodrum
23-01-2016, 11:06
An itibariyle Halkalı'da kar fırtınası başladı
Redfish16V
23-01-2016, 11:15
http://nsidc.org/data/seaice_index/images/daily_images/N_stddev_timeseries.png
aynen öyle bu sene o sene..
dediğim soğuk çekirdek gelirse ;
https://www.youtube.com/watch?v=imS2v8NeW5o
istanbulda 50kmh'i bulan tipi.. gündüz eksi 10-15lere varan soğuk,gece ise eksi 20.. ve kesintisiz 30-35 saat yağış.. ihtimal dahilinde ve olabilitesi çok yüksek. .
kelalper
23-01-2016, 11:16
göztepe şimdi başladı göz gözü görmüyor
An itibari ile GUNGOREN
http://i.hizliresim.com/lvNvEk.jpg (http://hizliresim.com/lvNvEk)
sefaköy vtec açtı şimdi rolantideee
EserBodrum
23-01-2016, 11:20
Halkalı Güneş açtı :D
Birkan61
23-01-2016, 11:23
Haramiderede firtinayla karisik epey yagiyor suan :)
BirkanYazici
23-01-2016, 11:26
Ferahevler günlük güneşlik havada 3-5 tane kar tanesi uçuşuyor :)
aynen öyle bu sene o sene..
dediğim soğuk çekirdek gelirse ;
istanbulda 50kmh'i bulan tipi.. gündüz eksi 10-15lere varan soğuk,gece ise eksi 20.. ve kesintisiz 30-35 saat yağış.. ihtimal dahilinde ve olabilitesi çok yüksek. .
beklentimi düşük tutuyorum :) sonra üzülüyoruz hahah
kelalper
23-01-2016, 11:34
emirin postladığı videodaki şeyi ben palandökende yaşadım 2001 de. Üniversite şenlikleri haftasında gösteri yapmaya gittik takım olarak. Burnumuzu otelden dışarı çıkaramadık 2 gün. Kar duruo 2 dakika sonra sis basıodu.
Birkan61
23-01-2016, 11:34
Beylikduzu
http://i.hizliresim.com/E5A5dq.jpg
biraz mola olacak,kütle beklenilenden daha hızlı... sınavlara koşturmaktan fazla bakamadım ama öğleden sonra tekrar yağışlar başlar.avrupa yakası güneyi felan pek bir şey beklemesin.Anadolu yakası daha şanslı.Diğer koşullar dün dediğim gibi.. gece derin analiz yaparım önümüzdeki günler ile ilgili.. unutmayın dek yağışı alıyorsunuz yani kesiklik kopukluk v.b olur.
wowturkey tahmincileri avrupa yakasi kar alicak diyor,
siz anadolu mu alir diyosunuz ?
gambit49
23-01-2016, 11:50
cayyolu yagiyor baya iyi sekilde
Bostancı'da 1 saat evvel göz gözü görmüyordu.. Toplasan 15 dakika sürdü.. Şimdi güneş epey ısıtıyor, gökyüzü masmavi
Yok mu yani bu hafta sonu ya da hafta başı herhangi bir yağış? Boşa beklemeyelim mi?
Bahçeşehir iyicie cozuttu bildiginiz gunes var ama hayvan gibide kar yağıyor :D
Herşeyi geçtim bu soguk ne arkadas yıldık yav
dursun81
23-01-2016, 12:30
Halkalı yine coştu hadi hayırlısı
Ankara/Keçiören ince ince kar yağmaya devam ediyor. :)
Meteoroloji'den son dakika uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; İstanbul’da başlaması beklenilen kar yağışlarının kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar sağanakları şeklinde pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışının akşam saatlerinde başlaması bekleniyor
kaynak:milliyet
Bursada felaket bi soğuk var.. Havada güneş, kar taneleri uçuşuyor ama soğuktan yürünmüyor resmen..Burnum düştü sandım
Hahah wowturkey i referans alan insanlar varmis;) ulasimvaraclari disinda hic bir seyini referans almam oranin
mikelazi
23-01-2016, 13:56
kadıköyde bişey yok gayet stabil
Buralarda tepelere bayaa yagdi ama asagilarda hicbisey yok malesef :_
turbo&quattro
23-01-2016, 15:57
Dogu Amerika ozellikle yasadigim yer ilan Washington DC - Baltimore hatti icin afet alarmi verildi. Iki gun araliksiz kar yagisi, 1 mt kar, hayat felc.
Dogu Amerika ozellikle yasadigim yer ilan Washington DC - Baltimore hatti icin afet alarmi verildi. Iki gun araliksiz kar yagisi, 1 mt kar, hayat felc.
amerika tatilimi bu yüzden erteleme kararı aldım.
jetimi garaja çektirdim dedem :D
Ne olucak bu bakırköy,bahçelievler,zeytinburnu,yeşilköy hattı :D
kar tutuyor eriyor billura bağladı hepten :D
turbo&quattro
23-01-2016, 16:14
http://www.amerikaliturk.com/news/manset/84016-amerika-kara-teslim/
Suan kandiradayim dunden beri fena yagdi bugun ogleden sonra durdu simdi tekrar basladi cok iyiydi bu yagis
Redfish16V
23-01-2016, 16:27
Suan kandiradayim dunden beri fena yagdi bugun ogleden sonra durdu simdi tekrar basladi cok iyiydi bu yagis
nasıl dediğim gibi eğlenceli olmuştur inşallah :D
erayakar
23-01-2016, 17:14
İstanbul’da kırmızı alarm verildi; ekipler kar nöbetinde
Meteoroloji, akşam saatlerinde kar yağışının başlayacağını bildirdi. İstanbul'da kar yağışının yeniden etkisini arttırmasıyla birlikte karla mücadele ekipleri teyakkuza geçti.
Mgm, weather+, accu vs her şey hafif kar sağanakları gösteriyor nasıl kırmızı alarm veriliyor çok merak ettim :)
Bora Ergun
23-01-2016, 17:32
Mgm, weather+, accu vs her şey hafif kar sağanakları gösteriyor nasıl kırmızı alarm veriliyor çok merak ettim :)
Onlarin yuzunden bir de heyecanlaniyorum ya :(
Yiğit G.
23-01-2016, 17:32
Yarın öğlen gibi tuzlaya gitmem gerekli... lastikler falan kötü... Yağış olur mu anadolu yakası için ? Oturduğum yerde yokuş çünkü.. Bilgisayar parçasını tuzlada birine götürümem gerek bir işlem için.. Bilgisayarı dagıtıcam bu gece , eğer yarın kar olur gidemessem haftaya pazara kalır işim , bidaha geri toplayamam kasayı 1 hafta pc siz kalırım valla... ona göre gece dağıtıcam bu gece.... yarın gidemessem fena olur ... arada kaldım çok bilemedim...
kırmızı sanırım don için kardan eser yok
erayakar
23-01-2016, 17:48
Beni anlamadığım dort gündür kar alarmı var ..Bu kadar tuzlama araçları gece gündüz yağ mayan kar için mesayi yapıyor ..Bu ne kadar israf hiç mi biri demiyor bunlara siz nasıl tahmin yapıyorsunuz diye ..
Emegine saglik aynen dedigin gibi oldu cok guzeldi valla
Birkan61
23-01-2016, 17:56
Beni anlamadığım dort gündür kar alarmı var ..Bu kadar tuzlama araçları gece gündüz yağ mayan kar için mesayi yapıyor ..Bu ne kadar israf hiç mi biri demiyor bunlara siz nasıl tahmin yapıyorsunuz diye ..
devlet, belediye çalışıyor imajı.
halkımızın vay beee demesi içun :D
Yiğit G.
23-01-2016, 17:56
kar yağsa tuz atmasalar "tü kaka kötü belediye" , kar ihtimali olunca tuz atınca "israf yahu" :D Hocam tahmin bunlar , sistem bir anda ters yüz olabiliyor... Önceden önlem almayıp, tuz atmayıp kara yakalanmaktan sa , ihtimal dahilinde önlem alıp tuz atıp yağmaması daha iyidir.
erayakar
23-01-2016, 18:00
Dört gün tahmin tutturamıyor ise birileride bunu insanlara anlatmalı..İnsanlar programlarını bozdular Bir arkadaşım iş yeri açacaktı erteledi açılışı..Biraz da sanırım abartmayı seviyoruz..
Onlarin yuzunden bir de heyecanlaniyorum ya :(
Valla heveslene heveslene bir hal olduk :) Mgm düne kadar Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi orta derece karlı gösteriyordu. Şu an Pazar günü zayıfa inmiş Pazartesi filan da günlük güneşlik :) Müthiş tutturamama yüzdeleri var tebrik ediyorum.
Sonuçta bunlar tahmin ve hepsinin tutması söz konusu değil. Yüzde yüz tahmin ancak maksimum 2 saat sonrasına verilebilir,3 saat dediniz mi o bile yüzde yüzün altına iniyor. Toplum olarak abartmaya meyilliyiz.
Burak K.
23-01-2016, 19:32
Bugun geldim cok şükür Antep'ten Bursa'ya :) emir ne dediyse hepsi çıktı :D
Yolculuk yapacaklar için;
Pozantı kar yağışı vardı,Ulukışla sıkıntılı geçti biraz yerler kar tutmuş durumdaydı onun dışında Afyon Bolvadin,çay temiz,Sultandağı da sıkıntılı ama en buyuk sıkıntı Eskişehir-bursa arası Mezitlerde yaşadım Bursa'ya 60-70 km kala yoğun kar yağışı + yollarda da kar vardı.
Emir arkadasimizi tebrik ediyorum ve basarilarinin devamini diliyorum.yaklasik bir ay önceden ayin 17 sinden subat ayinin basina kadar 3 parti kar yagacak dedi 2 parti dedigi tarihlerde geldi 3.cusununde gelecegine inaniyorum.önceden Accu ve Mgm den kacker saatlik tahminlere bakip motorla yola ciksam yagmura yakalandim.Artik kesinlikle o programlari kullanmiyorum.Emir kardeşimize teşekkür ederim.
free-hifi
23-01-2016, 21:47
Aksam ustu yagan kardan sonra hava acik ve butun yollar buz tutmus herkes dikkatli olsun
Su an umraniye 30dk cok saglam yagiyor yerler bembeyaz
hddsheriff
23-01-2016, 21:58
İstanbul da kar olmayacak dedi Emir , bende Sakarya'ya geldim yollar kar buz tam oynamalık :D
Acıbadem yollar dahil tuttu çok fena yagıyor
Ruzgar poyraza dondugu icin yagis guzel kivama geldi gece boyu boyle devam ederse sabaha min 5 cm ortu olusturur istanbul geneli umut beslemiyorum bu sistem uzdu beni :)
Redfish16V
23-01-2016, 22:19
1-2 saate biter.. asıl büyük kütle bahsettiğim gibi izmit hattına gidiyor.. Önümüzdeki süreçte sis-pus-ayaz var.. Açıkcası güzel olacak biraz dinlenme mola iyidir.Değişim olmadığı sürece yazmayacağım.Buzlanmaya dikkat edin.. Umarım bu ısınma ay başını kapsar,yoksa yazın çok sıkıntılı geçecek.. 2017 kışı içinde 1-2 güzel veriler var.. 2020 gibi soğukta zirve yapıp sıcak banda geçeceğimizi düşünüyorum.. Şu aralar mgm'nin günlük tahminleri tutarlı.Ben açıklama yapana dek takip edilebilir.
Feneryolu tarafı ıptal şuan goz gozu gormuyor yollarda bitik
Kar bıttı,2-3cm anca ındırmıstır Atasehır'de....
Soyle 3-4 saat yagsaydı,keyfımız gelırdı.
Bora Ergun
23-01-2016, 23:01
http://i.hizliresim.com/Z7z070.jpg (http://hizliresim.com/Z7z070)
An itibari ile erenkoy sahil
OrcunInce
23-01-2016, 23:10
Kar yağmaz falan değil olay, çekmeköy'de kış lastikli arabalar dahi gidemiyor. Ne yağsa tutuyor, şu an tekrar bastırdı.
Koşuyolu bitik, çamlıca bitik. Yine ters köşe yedik :D
4x4ü alıp istanbul park yanındaki otoparka gidesim var.
gazcı arkadaş aranıyor :)
Emir yaz skintili derken asiri sicak olurmu demek istiyorsun
Kar fena yağdı ağlamak ve küfür etmek istiyorum bütün planlar suya düştü :)
Sabaha kadar pek bisey kalmasa baride sinava arabayla.gidebilsek
Avcilarda yine bisey yok sansin bu kadari
Yiğit G.
24-01-2016, 00:31
4x4ü alıp istanbul park yanındaki otoparka gidesim var.
gazcı arkadaş aranıyor :)
tavsiye etmem inanılmaz buzlanma var.. Arkadaşım şimdi benden çıktı Vw Taureg ile ara sokaklarda 1 km ile gidebiliyormuş ancak oldugu yerde pati çekiyor araç..
11 de umraniyeden cikip acibademe gittim geldim yollar cok kotu ciddi buzlanma ve kazalardan dolayi trafik var 2 saat yollarda kaldim umraniye ciddi yagis aldi
11 de umraniyeden cikip acibademe gittim geldim yollar cok kotu ciddi buzlanma ve kazalardan dolayi trafik var 2 saat yollarda kaldim umraniye ciddi yagis aldi
Abi 12 de cengelkoyden cekmekoye geldik, yollarda hic bir sey yoktu.
(Beylerbeyi-Nakkastepe-Altunizade-Sile Yolu ustunden Umraniye-Cekmekoy-Alemdag seklinde.)
Ara sokaklari bilmiyorum ama, ana arteller acik ve buzlanma yoktu.
noVankel
24-01-2016, 02:17
İstanbulparkın oradan geldik şimdi biraz döndük,baya kalabalıktı patlayan vardı baya.kar lastiksiz imkansız oralar
Baya yağdı yağıyordu gelirken de.
Kardesim cok enteresan o zaman umraniye berbatti patlayanlar yuzunden trafik vs kotuydu yani
ugurcan52
24-01-2016, 11:43
1 saat önce derince
http://i.hizliresim.com/pBMmJN.jpg (http://hizliresim.com/pBMmJN)
hddsheriff
24-01-2016, 12:05
Sakarya mükemmel :)
Bekirpaşa'da 30 cm üzeri kar var aşırı eğlenceli :D
Bekirpaşa'da 30 cm üzeri kar var aşırı eğlenceli :D
%50'yi zor tutuyorum arabayı çıkarmamak için :)
Izmit derince ne durumda dun 8 9 aksam berbatti istanbula geldim kari istanbula getirdim gibi oldum istanbul fena yagis aldi anadolu yakasi gene alir mi acaba yagis
Ordu ve karadenız sahılınde baya fazla kar yagısı varmıs.
Bır sıstem daha ıstanbul'u es gectı...
Arkadaş kafayı yicem Yeşilköyde güneş var tepede bulut yok lapa lapa kar yagıyor...
Kadıköy de stadda suan atistirma var ama extra bisey yok ..havaya bakilirsa fena gelicek gibi duruyor bakalim ne olur
Hiç umudum yok kadıköy'ün yağış alacağından.. Bu sistem kof çıktı, şubat ayındakini bekleyecez artık..
hddsheriff
24-01-2016, 15:25
%50'yi zor tutuyorum arabayı çıkarmamak için :)
Yollar açık tenhalara çıkmaları lazım :D
İstanbul dün akşam sistemi sağlam aldı akşam bir çok araç izmit ve anadolu yakası felçti
mgmde istanbul için pazartesi , salı karlı gözüküyor .
Karadeniz korkunc kar almış Samsun'da falan 50 cm kar var :)
Yiğit G.
24-01-2016, 17:06
Bizim efsane kar karadenize gitti.. Lig tv de Avni Akeri gösteriyor sabah temizlenmiş saha ama kalenin yarısına gelmiş kar şu anda... kale kısacık duruyor... İstanbul 20 senenin efsanesini kaçırmış...
kadireren
24-01-2016, 17:44
Ankaraya kar ne zaman geliyo 2 dir iş yüzünden eridiği saate yetişebildim şubat 1-8 arası olurmu güzel bişeyler
turbo&quattro
24-01-2016, 17:54
Ben tatildeyim kardan etkilenmedim ama Washingtonda yasayan arkadaslarim surekli paylasim yapiyorlar. Tarihin en siddetli kar firtinasiymis... Fotolar dunden bugun araclar tamamen gomulu. Otobanlar trafige kapali sehirde araclarla sokaga cikma yasagi var hos istesende cikamazsin ;)
http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/3C2EE520-622B-4AE9-A12B-F9162E13A4D1_zps8xqhb1hi.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/3C2EE520-622B-4AE9-A12B-F9162E13A4D1_zps8xqhb1hi.jpg.html)
http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/EAECE942-A445-4B7C-A81A-2E1A9845FE57_zpsacfwrgqa.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/EAECE942-A445-4B7C-A81A-2E1A9845FE57_zpsacfwrgqa.jpg.html)
http://i1287.photobucket.com/albums/a623/joel656565/9D37E339-2E8F-4DD3-8E44-8ADDB2C8D2CB_zpslmv6ane6.jpg (http://s1287.photobucket.com/user/joel656565/media/9D37E339-2E8F-4DD3-8E44-8ADDB2C8D2CB_zpslmv6ane6.jpg.html)
Maşallah ne yağmış öyle :)
https://www.youtube.com/watch?v=qRv7G7WpOoU
https://www.youtube.com/watch?v=qRv7G7WpOoU
manyaklar snowboard yapiyor karda ya canim cekti.
VTec_king
24-01-2016, 18:52
Bizde isteriz :)
dursun81
24-01-2016, 19:01
Emir kardeşim mgm 2 gün kar gösteriyor nedir durum.
Redfish16V
24-01-2016, 19:49
Bizde oyun bitti şu an oyun amerikada.. açıkcası ben istemezdim öyle.. kış değil eziyet.. Kutup girdabı kuvvetli,yüksek ihtimal bize patlayacak.. Şubat 5'e kadar sus pus,ayazlı günler devam.Kıyı kesimler biraz ısınır.Kimse karalara bağlamasın daha efsane sistemlerimiz çok.Nisan'ın başına kadar süremiz var.Ama yaz ciddi kurak olabilir ibre onu gösteriyor..5 şubata kadar tahminler sancılı olur çünkü bir çekirdek bir bomba var ama nereye sallanacağı sürekli değişiyor.İngiltere ısınmalı,Amerika'nın doğusunu kar terketmeli ve akdeniz ısınmalı.. Hepsini denk getirirsek olay bizde,ama 3 maddeden 2'si denk gelirse ülkenin sadece belli kesimi efsane yaşar.. 1-2 daha böyle devam sonra veri analizleri toplar burda beraber değerlendiririz.Şu an elde tutulur bir veri yok..
Burası ara ara yagiyor ara ara sanki hic yagmamis gibi havada bulut yok :) ne ara gelip gidiyor anlamadim :D acayip soğuk ama uzun zamandir böyle soğuk olmuyordu..
turbo&quattro
24-01-2016, 20:45
Emir buralar icin tahminler nedri yoksa sadece Tr mi calisiyorsun ? :D
morgy_drag
24-01-2016, 21:05
6 subat mecburi kocaeli-ankara seyahatim var.. ertesi günüde dönüş..
Herhangi bir öngörünüz varmıdır?
BurakCengizhanoğlu
24-01-2016, 21:14
Emir kardeşim 8 şubatta sabiha gökçenden berline sıkıntı olur mu acaba? :)
Redfish16V
24-01-2016, 21:24
Emir buralar icin tahminler nedri yoksa sadece Tr mi calisiyorsun ? :D
Amerika tahmini hiç yapmadım,yüzeysel bakıyordum o da arada.. amerikanın yüzey şekillerine iyi bakmam lazım ki yavaştan amerika-avrupa için çalışıyorum.. Yeryüzü şekilleri ve karakteristik özelleri çok etken çünkü.. Şu an tek gördüğüm ay başına kadar kar-soğuk sürecektir sizde.Bana özel bir lokasyon verirseniz oraya yoğunlaşabilirim.
6 subat mecburi kocaeli-ankara seyahatim var.. ertesi günüde dönüş..
Herhangi bir öngörünüz varmıdır?
şu an kar-soğuk görünüyor ama değişime çok açık.
Emir kardeşim 8 şubatta sabiha gökçenden berline sıkıntı olur mu acaba? :)
%90 iptal olabilir..
turbo&quattro
24-01-2016, 22:40
Ozel arastirmalar fln yapmani gerektirecek birsey yok sadece meraktan sordum. Ama projelerin arasinda tum dunyaya yogunlasmak varsa Washington DC- Baltimore hattindayim.
BurakCengizhanoğlu
24-01-2016, 23:15
yapma ya büyük sıkıntı olucak .Peki 9-10 u gibi nasıl durumlar veya hangi gün müsait olur
ahmet3425
24-01-2016, 23:25
Amerikanin durumu bizim icin kotu oldu satislarimizin %80 ini abd ye yapiyoruz bir sure patates oluruz heralde. Resmen hayat durmus.
Sabah 9:15te uçağımız var istanbula. Kısmetse anneme araba alıcam, akşam da döneriz diyordum. İnşallah bir güncük istanbul-ankara rahat durur...
Yarın öğleden sonra ankarada fena kar var
Yerlerde don mümkün değil 3-4 gün kendine gelemez
Emir kardeşim bir haritalı gösterge linki vermiştin daha önceden eğer kar yağışı varsa o bölge yeşil oluyordu. O linki tekrar verir misin?
Yarın sabah yogun kar yagısı beklenıyormus Anadolu yakasına. Dogrumudur?
Yiğit G.
25-01-2016, 00:29
amerika...
https://www.facebook.com/abcnews/videos/10154068281383812/
Şuan bostancı küçükyalı tarafinda hızlı bir şekilde yağış mevcut. Avrupa yakası bahçeşehir tarafında da var mı bugün kar?
Şuan bostancı küçükyalı tarafinda hızlı bir şekilde yağış mevcut. Avrupa yakası bahçeşehir tarafında da var mı bugün kar?
Bahçeşehirdeyim suan. Soğuk , parçalı bulutlu , yerler kuru.
gece ümraniyede yağmış sabah kalktığımda arabanın üstünde ve sokakta epey kar vardı. Karın altıda buz olduğundan ara sokaktan caddeye doğru gitmek acemiler yüzünden epey tehlikeliydi.
Bahçeşehirdeyim suan. Soğuk , parçalı bulutlu , yerler kuru.
aynen ofise geldim her yer kupkuru.. ama buz gibi de hava var.
blumenberg
25-01-2016, 08:49
Bugünden itibaren istanbulda güneş açacak diye biliyorum ben :)
Redfish16V
25-01-2016, 09:00
Emir kardeşim bir haritalı gösterge linki vermiştin daha önceden eğer kar yağışı varsa o bölge yeşil oluyordu. O linki tekrar verir misin?
http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=img&rR=34&rU=ppi#sfB
Yarın sabah yogun kar yagısı beklenıyormus Anadolu yakasına. Dogrumudur?
Radara göre 30-40 dk'ya anadolu yakası bir şeyler görür ama öyle yoğun v.b bir şey değil
Bugünden itibaren istanbulda güneş açacak diye biliyorum ben :)
sabahtandır güneş var olmasına varda dekor niyetine, şuanda buz gibi valla popo keseninden
altugkocer
25-01-2016, 09:10
Ankara sabah güneşli -15 di :D bi süre böyle devam eder sanırım
tolgaaydın
25-01-2016, 09:18
Bursa Şehir kameralarından baktım heryer güneşli bizim fabrikanın burda kar yağıyor :D
Çalı-Demirci
Dün gece Ankaradan İstanbula dönüş yaptım. Bolu tarafında fena kar ve tipi vardı. Otobanda bildiğin trafik durdu. Çok acemi ve aptal şöför vardı. Böyle tipler olduğu müddetçe trafik sıkıntıdan kurtulmaz. Düzce tarafında da sağlam yağıyordu. Sapancada da güzel kar vardı. İzmitten sonra kesti.
Bu hafta havalar ısınıyor sanırım. Kış bitti artık tamam hadi mayolarınızı giyin denize gidiyoruz :D
Dün gece Ankaradan İstanbula dönüş yaptım. Bolu tarafında fena kar ve tipi vardı. Otobanda bildiğin trafik durdu. Çok acemi ve aptal şöför vardı. Böyle tipler olduğu müddetçe trafik sıkıntıdan kurtulmaz. Düzce tarafında da sağlam yağıyordu. Sapancada da güzel kar vardı. İzmitten sonra kesti.
Bu hafta havalar ısınıyor sanırım. Kış bitti artık tamam hadi mayolarınızı giyin denize gidiyoruz :D
akasya avmden - göztepe minibus caddesine ctesi gecesi 1 saatte gittim.
Araba yıkanır mı ? Bu avrupa yakasında görülen güneş ısıtmasa bile ne kadar daha kalır ?
mgm'de İstanbul Park hava tahmini var. Önceden de varmıydı bu yahu :)
İstanbul Park Hava Tahmini - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/f1.aspx#sfU)
Yillardir var...
Kar artik bitti,kalintilari sali gunu kisa bir ceee yapip gidicek.
Uzun sure kar yok. Sanirim 6-7 subata kadar...
İc bolgeler 1 hafta falan fena ayaz yapar.
tayreep_john
25-01-2016, 10:58
marmara bölgesinde sanırım 1 hafta net kar yok gibi duruyor :(
biraz erken herhalde ama,
5-6-7 şubat haftasonusu bolu tarafında kar olur mu?
Çarşambadan sonra 10-12 derece hava, kar beklemeyin boşuna :)
istanbul'dan umudum kalmadı artık
blumenberg
25-01-2016, 14:10
sabahtandır güneş var olmasına varda dekor niyetine, şuanda buz gibi valla popo keseninden
çarşambaya kadar düzelir diye umut ediyorum.
Arkadaşlar istanbuldan ankaraya dönerken, bolu üzerinden değil de hava şartlarına göre başka güzgergahtan dönsek nasıl olur?
Hayır ben bizim forumda bukadar Meteorolog olduğunu bilseydim haber bültenlerine falan saldırırdım ...
Maşallah herkez biliyomuş bu işleri :D
Hayır ben bizim forumda bukadar Meteorolog olduğunu bilseydim haber bültenlerine falan saldırırdım ...
Maşallah herkez biliyomuş bu işleri :D
Sekerım her konudan anlarız.
Hallederız abı kulturunden gelıyoruz. Kaportacıya motor arızası gotur,musterıyı kacırmamak ıcın,hallederız abı der :)
İphone hava durumu yarın sabahtan akşam üstüne kadar kar yağışlı gösteriyor, keza meteorolojinin siteside yarın sabahtan başlayan yağış olacağını söylüyor. Etkisi fazla olurmu? yağışın azalmasını beklemiştim, istanbul içi birçok adrese gidicem kilometre yapıcam gün içerisinde de ulaşımı aksatır gibi bir yağış olurmu yoksa bugünkü gibi hafif geçişlermi olur. Bugün gibi olursa planımı iptal etmeyeceğim fazlası olursa erteleyeceğim.
Sivas -20 :(
Allah evsizlere, kimsesizlere yardım etsin abi.
Yarın İstanbul için güzel bi kar var giderayak görsel show yapıcak
Yarın kar görünce noluyo lan demeyin diye dedim :)
bi kaç farklı veri var etkisi ile alakalı o sebeple yaşayıp görelim
Yarın İstanbul için güzel bi kar var giderayak görsel show yapıcak
Yarın kar görünce noluyo lan demeyin diye dedim :)
bi kaç farklı veri var etkisi ile alakalı o sebeple yaşayıp görelim
Atasehır ıcın 4cm gosterıyor max,cıdden cok yagacak mı?
Redfish16V
25-01-2016, 16:16
yarın lokasyon cepheden doğacak kar yağışları olacak.oldukça hızlı sürecek.sabah 10-11 gibi boğaz hattından kuzeyden girecek ve öğlene az güçlenip güneyden yoluna bakacak.Anlık cm birikimi olur ama çok çok etkili olmaz,lokal olarak yükseklerde minik örtü bırakır.Ankarada beklene cephesel kar yağışı ise tamamen hayal ürünüdür.Tek tük kar tanesi atarsa anca atar.Yarından sonra ısınma trendine gireceğiz.Ayın 4-6 arası hafif yoklama sistemi olacak.Ay ortasından ise yine karlı bir döneme gireceğiz.Büyük darbe ise ayın ortasında ortaya çıkabilir.. İç kesimlerde sis hadisesi olabilir ilerleyen günde.İstanbul'da ani sıcaklık artışı olacaktır.
http://www.tropicaltidbits.com/analysis/models/gfs/2016012506/gfs_T2ma_eu_53.png
gidişat gayet güzel..
Bu sefer harita olduğunu anladım ve Türkiye'yi buldum :D
Yahu bu haritanın hava durumu haritası olduğundan emin misiniz?
Bildiğin kızlar kırmızı alanda güzel, diğer yerler tırt.
Lan yanlış topicdeyim gibi geldi :)
Yarın sabah 10 gibi İzmir'den yola çıkıp İstanbul'a gelicem arabayla.
yol durumu hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
Thy 118 ucusu ıptal etmıs beklenen kar yagısı yuzunden ıstanbul'da...
Nedır bu sımdı,bu kadar yogun mu yagacak? 3-4cm dı hanı bu yahu?
Tamam thy dusuk yolcu kapasıtelı ucusları bahane ederek ıptal edebılıyor ama 118 nedır yahu?.
İşin ilginci iptaller sadece yarın değil çarş günündede mevcut.
BurakCengizhanoğlu
25-01-2016, 21:29
Şaka mı şimdi bu ?Hani bitmişti..Salı,Çarşamba sınavlarımız var nolcak acaba..
Redfish16V
25-01-2016, 21:40
3km rüzgar değişimi sebep oldu bun kaymaya.. her şey hızlı gelişecek saati yazmıştım önceki postlarda..çarşamba sabahına bitmiş olacaktır.sabah 3-4cm veriyordu ancak son değerlendirmeme göre 7-8cm arası değişir.rüzgar ilginç derecede mükemmel konuma geliyor.. son artıklar son vuruş olacak sanırım :)
gambit49
25-01-2016, 21:44
ankara ya yakin gelecekte etkili kar yagisi var mi ?
o değilde mgm de -14 en düşük yazmış.
thy önlem alıyor aslında. çünkü hava muhafeleti olduğunda havalimanı aşırı yoğunlaşıyor. buz çözme sıvısı bilmem neler falan bütün seferler geç kalkmaya başlıyor. ee zaten normalde bile gecikmeli kalkan seferler var iken kar yağışında dahada çok olacağı için bence bu durum göz önüne alınıp iptal ediyorlar.tabi iptalleri illaki yolcu sayısı düşük uçaklara yapıyorlardır. bence normal bir düşünce
pardon ankara -14 müş bende şok oldum istanbul o dereceye nasıl düşer diye:D
Redfish16V
25-01-2016, 22:01
pardon ankara -14 müş bende şok oldum istanbul o dereceye nasıl düşer diye:D
bu kış istanbul o dereceleri görecek..
görsün hacı mevsimler şaşmasın yağışlar bol olsun allahın rahmetidir.barajlarımız boş kalmasın
Redfish16V
25-01-2016, 22:04
görsün hacı mevsimler şaşmasın yağışlar bol olsun allahın rahmetidir.barajlarımız boş kalmasın
benim tek derdim o zaten tamam soğuk v.b kötü ama yaz için veriler güzel değil.. ki ne kadar pozitif gitsede veriler işin ucu normalden daha sıcak olacak %90.
şuan %73 görünüyor gerçi ful bile olsa hiç yağış almassak yetmez
Emır kardesım,ozaman yarın gelıcek hava ıcın ayrıntı alabılırmıyız? Sabah mı baslıyacak,nerelerı daha cok etkıler ve atasehır vs bolgelerde kac cm yagar?
Emır kardesım,ozaman yarın gelıcek hava ıcın ayrıntı alabılırmıyız? Sabah mı baslıyacak,nerelerı daha cok etkıler ve atasehır vs bolgelerde kac cm yagar?
Konunun yeri değil ama sizi burda yakalamışken sormak istedim;
internette dolaşan turnagaz wc fotoğrafı doğrumu ? çok ilginç geldi.