Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Redfish16V
06-10-2017, 09:30
8 ekim'de ki yağışlarda dolu riski sadece çanakkale ve Trakya çevresi için bulunmaktadır.Trakyada çok şiddetli,istanbulda ise şiddetli yağış + fırtına olacaktır.İstanbul için dolu riski sadece beylikdüzü çevresinde doğabilir ama bu ihtimal çok çok düşük..
8 ekim'de ki yağışlarda dolu riski sadece çanakkale ve Trakya çevresi için bulunmaktadır.Trakyada çok şiddetli,istanbulda ise şiddetli yağış + fırtına olacaktır.İstanbul için dolu riski sadece beylikdüzü çevresinde doğabilir ama bu ihtimal çok çok düşük..
kutsal topraklar beylikdüzü, istanbulun parlayan yıldızı yine sahnede. Şaşırtmadı :D
Redfish16V
06-10-2017, 09:54
kutsal topraklar beylikdüzü, istanbulun parlayan yıldızı yine sahnede. Şaşırtmadı :D
kar yönünden olumlu manada beni şaşırtan bir beylikdüzü var :D olumsuz dersende yeşilköy derim :D :D
kar yönünden olumlu manada beni şaşırtan bir beylikdüzü var :D olumsuz dersende yeşilköy derim :D :D
yeşilköy' de her sene inatla kar bekleyen tek adam onursumer aklıma geldi bi an :D
tayreep_john
06-10-2017, 11:23
ilk kar marmaraya nezaman düşçek acaba :)
Redfish16V
06-10-2017, 11:36
ilk kar marmaraya nezaman düşçek acaba :)
Bursa'ya ne zaman düşecek diye sezdim sanki :)) Kasım ayında havada kar görür İstanbul,Bursa ise Kasım ayında tutmayan ve görsel şov yapan kar görür.İlk ciddi örtü yapacak kar İstanbul'a Aralık 15 - Ocak 5 arası gelir,Bursa'da ise aralık ortası diyelim :) Ankara vb iç kesimler batıya oranla daha önce ufak örtü oluşturacak kar görecektir.Takibe devam h.sonu daha detaylı yazarım :)
onursumer
06-10-2017, 14:48
yeşilköy' de her sene inatla kar bekleyen tek adam onursumer aklıma geldi bi an :D
yok doğru duzgun yağma şansı yok zaten burda anladım artık :D
tayreep_john
07-10-2017, 13:20
Bursa'ya ne zaman düşecek diye sezdim sanki :)) Kasım ayında havada kar görür İstanbul,Bursa ise Kasım ayında tutmayan ve görsel şov yapan kar görür.İlk ciddi örtü yapacak kar İstanbul'a Aralık 15 - Ocak 5 arası gelir,Bursa'da ise aralık ortası diyelim :) Ankara vb iç kesimler batıya oranla daha önce ufak örtü oluşturacak kar görecektir.Takibe devam h.sonu daha detaylı yazarım :)
artık içimizi anlıyorsun emir :D
oabayram
12-10-2017, 15:01
bu cumartesi günü istanbul için durum nedir, balığa gitmeyi planlıyoruz ancak çok yağış olursa başka zaman gideceğiz
Redfish16V
12-10-2017, 15:08
sağanak geçişler mevcut..
mikelazi
12-10-2017, 16:12
pazar durum ne olur.
driver_can
12-10-2017, 18:29
Emir İstanbul avrupa yakası 19 Kasım günü hava ne durumda olur tahminde bulunmak zor olur mu bu kadar öncesinden?Nişanım var hava kuru olsa iyi olur:)
Redfish16V
12-10-2017, 21:17
pazar durum ne olur.
hava açık yağış olmaz :)
Emir İstanbul avrupa yakası 19 Kasım günü hava ne durumda olur tahminde bulunmak zor olur mu bu kadar öncesinden?Nişanım var hava kuru olsa iyi olur:)
maalesef yağışlı olma olasılığı çok fazla..
driver_can
13-10-2017, 09:35
hava açık yağış olmaz :)
maalesef yağışlı olma olasılığı çok fazla..
kısmet ozaman bakalım.Teşekkür ederim bilgilendirmen için:)
Engin G.
13-10-2017, 15:03
yok doğru duzgun yağma şansı yok zaten burda anladım artık :D
Yapma şimdi reis 15 sene sonra geçen sene güzel yağdı :D
Redfish16V
20-10-2017, 12:35
bu gece güncel çekeceğim.Bayadır önceden söylediğim soğuk ataklar yolda.. Ankara'daki arkadaşlar acil durum vb için foruma giremediğimde haber almak istiyorsa pmden bana tel no verebilirler.Yeni kışta yeni format tarzında yazılarım olacak.. İlk gol iç kesimlerden gelecek istanbul ise biraz üşütecek.. detaylar gece :)
golgeoyunu03
21-10-2017, 16:14
bu gece güncel çekeceğim.Bayadır önceden söylediğim soğuk ataklar yolda.. Ankara'daki arkadaşlar acil durum vb için foruma giremediğimde haber almak istiyorsa pmden bana tel no verebilirler.Yeni kışta yeni format tarzında yazılarım olacak.. İlk gol iç kesimlerden gelecek istanbul ise biraz üşütecek.. detaylar gece :)
Dolu dönemi geçti mi Emir?
Redfish16V
21-10-2017, 22:08
Dolu dönemi geçti mi Emir?
geçti kanka,bahar ortasına kadar dolu riski yok artık :) 24 ekimde yağışlar başlayacak.istanbulda 850hpada -4 ler girecek sıcaklık tek haneleri zorlayacak.antalya muğlra doğu karadeniz aşırı yağışa dikkat ! İç kesimlerde ankara eskişehir havada da olsa kar görecek özellikle 27ekim gecesi.. bolu kartepe uludağ gibi yerler kar alacak.doğu bölgelerde kar örtüsü olacak.kısacası ilk prova bu.Kasım ortasında iç kesimlerde kar için daha tatminkar sistem var.buna bursa eskişehirde dahil.İstanbul'da kasımda süpriz yapabilir ama burdaki kitlenin seveceği yağış için biraz daha beklemek gerek.
Burak K.
21-10-2017, 22:41
Aslında bi tane whatsapp grubu kursak bu hava durumuyla ilgili acil durumla ilgili bilgilendirmeleri oradan almamız mümkün olmaz mı?
Redfish16V
22-10-2017, 00:27
Aslında bi tane whatsapp grubu kursak bu hava durumuyla ilgili acil durumla ilgili bilgilendirmeleri oradan almamız mümkün olmaz mı?
Ankara için şu an uygulamaya başladım.Biraz test ettikten sonra istanbul içinde yapabilirim.. Eğer istek artarsa uygulamaya başlayabiliriz.Tabi yine forumda tahmin vb devam eder,wp'yi sadece acil durumlarda kullanırız :)
Aralıkta kışlıklara geçerim diyordum sanırım kasım başı takmak gerekecek
Aralıkta kışlıklara geçerim diyordum sanırım kasım başı takmak gerekecek
Bu sabah ford transit le çamlıca özsa fırının orda sabah çiğin de rampa aşşa kayarak indi araba Allahtan yol boştu.asfalt ta sabahları baya pati atıyor bu aralar .bu gidişle erken takcaz bizde herhalde :)
Keşke kış bir an önce gelse, etraftaki sürüngen olan yılan ve kertenkele yuvalarına çekilip uykuya yatsa ...
Ortalık kurtlara kalsa ...
Winteriscoming
mikelazi
25-10-2017, 12:43
yeni ayla birlikte kar geliyor deniyor.
kışlıklara geçelimmi yoksa daha zamanı varmı
Redfish16V
25-10-2017, 13:06
havada kar ankara için var.+ bolu uludağ felan.. istanbul için daha var.. Bu arada istanbul wp grubunu gerçekleştirmek istiyorum.Acil durumda forum harici gündelik vb haber almak isteyenler cep tellerini bana pm atabilirler.Forumda da paylaşım olacak burasıda aktif olacak lakin gün içinde ve genel ufak tefek tahminlerde wpden yürüyecek.
dostum burdur tarafları için tahminin var mı kar üzerine özellikle?
Redfish16V
25-10-2017, 17:36
dostum burdur tarafları için tahminin var mı kar üzerine özellikle?
30 ekim gecesi havada da olsa kar görülebilir..ama etkili dersek 6 kasım en yakın tarih diyebiliriz.
27 ekim İzmir-Ankara
30 ekim Ankara-İzmir yapacağız. Yolda karla karşılaşma ihtimalimiz var mı ona göre zinciri bagaja atacağım?
Redfish16V
25-10-2017, 18:16
27 ekim İzmir-Ankara
30 ekim Ankara-İzmir yapacağız. Yolda karla karşılaşma ihtimalimiz var mı ona göre zinciri bagaja atacağım?
sadece 30 ekimde yağmur görürsünüz.gecesine kalırsanız kar görebilirsiniz.Harici temiz :)
GSİ CLUB kardeşim Ankara için bundan sonra yağışlar devam edecekse kışlıklara geçmeli mi?
Redfish16V
29-10-2017, 15:07
GSİ CLUB kardeşim Ankara için bundan sonra yağışlar devam edecekse kışlıklara geçmeli mi?
kasım 15'ten sonra geçilebilir.
İstanbul için kış lastiklerine geçilmesi en doğru tarih nedir?
Redfish16V
29-10-2017, 15:43
İstanbul için kış lastiklerine geçilmesi en doğru tarih nedir?
10 aralık civarı..
Yiğit G.
29-10-2017, 16:47
10 aralık civarı..
bana kasım ortası sonuna dogru demiştim sistem kaydıkça kayıyor galiba , daha ılıman havaşar görücez sanırım.Ama uzun yıllardır sıcaklar bu kadar uzamamıştı , normal değil dimi ?
Redfish16V
29-10-2017, 22:08
bana kasım ortası sonuna dogru demiştim sistem kaydıkça kayıyor galiba , daha ılıman havaşar görücez sanırım.Ama uzun yıllardır sıcaklar bu kadar uzamamıştı , normal değil dimi ?
Güzel bir soru için teşekkür ediyorum abi :) Şimdi hem bu soruyu hemde genel bir açıklama yapmak istiyorum ;
Günlük veya haftalık tahminden daha çok mevsimler tahminlere değineceğim.Mevsimler tahmin dediğimizde Elimizde 2 temel bilgi bize yön verecektir.bunlardan
1. -- > ENSO (EL NIÑO/SOUTHERN OSCILLATION) verisidir.Hani el nino,la nina diyorlar bu sonucu belirleyen bir veridir kendisi.
La Nina - Direk sade dille yazarsam ; Soğuk akım avrupa ve balkanlar hattında çalışır,Sibirya daha aktif olur ve Karadeniz-Ege soğuk-Akdeniz ılıman olur.Soğuk güney kesimlere daha rahat iner.Ülkemizde bol soğuk atak ve kısa süreli yoğun yağışları belirtir.Japonya-Endonezya-Amerika gibi bölgelerde de tayfun kasırga oluşumuna sebep olur.
El nino --> Soğuk hat avrupa kuzeyinden geçer.Sibirya pasif,İngiltere sıcak havası aktiftir.(Azor denir buna).Soğuk ataklar az lakin uzun süreli yağışlar mevcutdur.Soğuk ve yağış denk geldimi efsane yağışlar verir(istanbul efsanesi gibi),Dünya genelinde kasırga tayfunun olduğu yerler la ninaya göre daha fazla alanda görülür.
şimdi bunları edindik.Enso verisi ise bu yıl bize şunu diyor ;
Eylül-Ekim-Kasım 2017 aylarında %53 la nina olacak
Ekim-Kasım-Aralık 2017 aylarında %63 La nina olacak ---- (Yani La nina kışı geçireceğiz,özellikle ekim kasım aralık daha etkili soğuk ve yağışlar olacak demektir bu sonuç)
Ocak-Şubat-Mart 2018 aylarında %60 La nina olacak
2.AO verisi.
Arctic oscillation-artik salınım demektir.
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
AO verisi ülkemiz için nötre yakın olanı makbuldür.Eğer Ao verisi -2 gibi çok negatife inerse bu soğuklar avrupaya iner demektir.Eğer çok pozitif 2 gibi orana çıkarsa bu kuzeye çekilecek demektir.
Negatiften nötre çıkışta - Şiddetli yağışlı bir sistemin bize vuracağı anlamına gelir.Pozitife çıkarsa hızlı bir sistemin gelip geçeceği anlamına gelir.
Pozitiften nötre düşerse - Soğuk olarak yeterli ama yağışssız bir sistemin bize ineceğini anlamına gelir.Pozitifden hızlıca negatife düşerse Hızlı etkisiz sistemlerin olacağı anlamına gelir.
Grafikte gördüğünüz gibi ay sonu negatife düşmüş ve 1 kasım sonrasına pozitife yol almıştır.Bu da bizim şu an yaşadığımız sistemi göstermektedir.
Şimdi 2 bilgiyi öğrendik artık az çok ileriye dönük tahmin oluştururuz lakin püf noktalar az bitmiyor..1.bilgide (Eylül-Ekim-Kasım 2017 aylarında %53 la nina) yazmıştım.Bu şu demektir ; El ninodan La ninaya geçiş.. %53 bir geçiş rakamıdır.Bu tür geçişlerde büyük resmi kurumların devasal tahmin bilgisayarları sistemleri %100 kalibrasyona sahip olsa bile yanılma payı çok yüksek maalesef.. Yani eylül,ekimde olduğu gibi kasım ayında da sapmalar çok olacak.El ninodan la ninaya dönen,akıntıların değiştiği bu dönemde tahminler ötelenebilir erkene gelebilir.Bunun maalesef çözümü halen bulunamadı.Benim yöntemim 10hpa seviyesinden bir şeyler yakalamak o da %60 başarı anca..Şu an gözüken en son tablo kasım 3- 15 arası pastırma.Abd'nin doğusunun kasım 2.yarı ısınmaya başlamasıyla bizde soğuk cepheye geçeceğiz ayrıca bu dönemde la nina geçişi bitmiş olacağından etkili bir kış başlayacaktır.Yine bizi mutlu eden soğuk kasım=soğuk kış denklemi 2.yarıdaki soğukla tamamlanacak ve 2018 kışına 2-0 galip gireceğiz.
Wp grubunda İstanbul(ve çevre iller) Ankara olmak üzere paylaşımada devam ediyorum katılmak isteyenler p.m atabilir . Yine burdanda bu tarz bilginlendirmeler olacak.
Yılbaşı için Türkiye'de kar kış mümkün.. Lakin izlemeye devam..
9 Aralık oğlumunu doğum günü, karda kutlamak istiyor doğum gününü. Rica etsem 9 aralıkta Isparta Davraz kayak merkezinde kar görme şansımızı yazabilr misin?
Redfish16V
30-10-2017, 19:11
9 Aralık oğlumunu doğum günü, karda kutlamak istiyor doğum gününü. Rica etsem 9 aralıkta Isparta Davraz kayak merkezinde kar görme şansımızı yazabilr misin?
yüksek ihtimal dahilinde kar var :) ilerleyen dönemde tekrar net biçimde yorumlarım :)
hep İstanbul,Ankara çevresini ele alıyorsun birazda biz gariban egelileride hava konusunda bilgilendirirmisin :) ,mesela Kuşadası bu kış nasıl olur diyip uzun vadeli bir soru sorabilirmiyim :)
Redfish16V
30-10-2017, 20:15
hep İstanbul,Ankara çevresini ele alıyorsun birazda biz gariban egelileride hava konusunda bilgilendirirmisin :) ,mesela Kuşadası bu kış nasıl olur diyip uzun vadeli bir soru sorabilirmiyim :)
bizde hizmetde sınır yok :D egenin kıyıları kuşadasıda dahil bol soğuk ve yağışlı olacak.Kasım 10'dan sonra kışı hissetmeye başlarsınız öncesi biraz pastırma tadında :)
i-vtec07
30-10-2017, 20:25
Kardeşim antalya için ne diyosun ? Ne zaman başlar tam soğuklar :)
Tarımla uğraşıyoruz açık arazide mahsül var . Ilçemiz aksu :)
bizde hizmetde sınır yok :D egenin kıyıları kuşadasıda dahil bol soğuk ve yağışlı olacak.Kasım 10'dan sonra kışı hissetmeye başlarsınız öncesi biraz pastırma tadında :)
çok teşekkür ederim ,anlaşılan bu kış klima bol bol çalışacak :)
İstanbul için içlik vakti.
GSİ CLUB 23.24 ARALIK adanaya uçakla gidiş dönüş nasıl olur tahmini.2 yaşındaki yeğene doğumgünü sürpriz gitmeyi planlıyorum.oradan araçla mersin yollarda buzlanma falan olmaz herhalde.
yüksek ihtimal dahilinde kar var :) ilerleyen dönemde tekrar net biçimde yorumlarım :)
Teşekkür ederim :)
turbo&quattro
31-10-2017, 21:49
Emir aralikilk haftasi IsT icin kar kismi yoksa biraz daha sicak bir havami ?
Redfish16V
31-10-2017, 22:42
Kardeşim antalya için ne diyosun ? Ne zaman başlar tam soğuklar :)
Tarımla uğraşıyoruz açık arazide mahsül var . Ilçemiz aksu :)
aralık ilk haftası diyebiliriz..ama asıl don aralık sonuna mümkün..
GSİ CLUB 23.24 ARALIK adanaya uçakla gidiş dönüş nasıl olur tahmini.2 yaşındaki yeğene doğumgünü sürpriz gitmeyi planlıyorum.oradan araçla mersin yollarda buzlanma falan olmaz herhalde.
aralık ayı komple kar kış olabilir.. şimdilik önlem alınmalı diyelim ama değişime çok açık.Tekrar hatırlatdığınızda daha net sonuç çıkabilir :)
Emir aralikilk haftasi IsT icin kar kismi yoksa biraz daha sicak bir havami ?
%70 kar kış..
erdem325
31-10-2017, 23:34
Emir selam.
ankara için antifreeze olayı nereye kadar gider? arabaya antifreeze koymayı unuttuk, ne kadar daha idare eder? ona göre vakit ayarlayıp suyu değiştiricem?
Redfish16V
01-11-2017, 00:10
Emir selam.
ankara için antifreeze olayı nereye kadar gider? arabaya antifreeze koymayı unuttuk, ne kadar daha idare eder? ona göre vakit ayarlayıp suyu değiştiricem?
kasım 14-15.. kasım ortasına kadar geceleri 3-5 gündüz 9-10 derece.. sonrası ciddi ayaz ve soğuklar başlar
Yiğit G.
01-11-2017, 02:54
ankara için bu gece -4 veriyor.. Ne pis memleket ya soğuğa bak https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
imprezaWRC
01-11-2017, 10:03
ankara için bu gece -4 veriyor.. Ne pis memleket ya soğuğa bak https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
Kombiler yaldır yaldır çalışıyordur. Daha bu ayda -4 ne ya.
canatakann
07-11-2017, 17:31
Emir Eskişehir için kar bekleyebilir miyiz yakın zamanlarda :D
Kardeşim rüzgar hızı tahminleri için önerebileceğin Windy dışında bir uygulama var mı iOS için ?
cemisiblen
07-11-2017, 19:50
ios için iyi bir uygulama önerirmisiniz? Çiftçiyim saatlik gösteren bi programa ihtiyacım var.
Redfish16V
07-11-2017, 22:01
Emir Eskişehir için kar bekleyebilir miyiz yakın zamanlarda :D
kasım 20-aralık 10 arası.. net tarihi ilerleyen zamanda yazacağım :)
Kardeşim rüzgar hızı tahminleri için önerebileceğin Windy dışında bir uygulama var mı iOS için ?
http://i67.tinypic.com/24oa6oz.jpg
Meteociel - Modèle Numérique allemand ICON/DWD (http://www.meteociel.fr/modeles/icone_cartes.php?ech=6&code=0&mode=13&map=0&archive=0)
İOS için maalesef uygulama yok harici ama ben hem size hem arkadaşlara yardımcı olmak için kendiminde tahminde kullandığı güzel bir site vereceğim.
-Link'e girdik kırmızı işaretli karade VENT 10 M seçtik(bu Rüzgar hızı demektir)
-Soldaki 3 6 12 h yazanlaraın üstünde kayarak o saatdeki rüzgar hareketlerini sağdaki tabloda görürüz.3h dediği mesela 3 hours,yani 3 saat sonrası.Sol üst köşede saat ve tarih yazar zaten
-Haritada türkiye sağ alt köşede yer almaktadır.
-Haritanın en altındaki ölçekte rüzgar hız dilimi verilmiştir.Açık maviden pembeye doğru rüzgar hızı artmaktadır.
-06:30-12:30-18:30-00:30 olmak üzere günde 4 kere güncellenir.(sabah-öğle-akşam-gece)
ios için iyi bir uygulama önerirmisiniz? Çiftçiyim saatlik gösteren bi programa ihtiyacım var.
Windty ve Wunderground'un ikisinin harmanlayarak kullanabilir sağlama olarakta mgm'nin radarından bulut yağış takibi yapabilirsiniz
cemisiblen
07-11-2017, 22:46
Teşekkürler..
mikelazi
08-11-2017, 16:49
bu pazar ist.anadolu yakasında vengacılar toplanıcaz.durum nedir???
Aralığın 2. haftazı Gaziantepe gezmeye uçak bileti aldım, havanın akibeti ne olur? :)
Emir merhaba. 25-26 Kasımda pist günleri için istanbula gitme planımız var. 25 sabah çikip 26 aksam geri donecegiz.Pazar gün pistte olacagiz. Yolda ve istanbulda tahmini nasil olur hava durumu. Lastikler semi slick olacak buyuk ihtimal. Bolu tarafi riskli olursa Eskisehirden gitmek dahami mantikli olur.
driver_can
11-11-2017, 17:04
Emir 19 Kasım pazar günü nişanım var İstanbul Avrupa yakası için hava nasıl olur.Yağmur yağış olmasın yeter:)
BarışSever
11-11-2017, 17:09
Hocam bu sene Trakya istediği yağışı alır mı:confused:
Mesaj yazmistim ama göremiyorum
Forumda bi sorunmu var
8-11 Aralık Gaziantepe gidip gelicem uçakla, Ankarada ve Antepte hava durumu ne olur acaba :)
Emir merhaba. 25-26 kasimda pist gunleri icin istanbula gidecegiz. 25 sabah ankaradan cikip pazar aksam geri donecegiz.
Yolda ve istanbulda hava durumu nasil olur sence. Semi slick lastik olacak Bolu tarafi risklimi olur. Eskisehir uzerindenmi gidip gelsek.
melih gitti kömür bitti abowww bu gışş napacaksakk,,,,ankara çok soyik millet doniiyooo
Yiğit G.
12-11-2017, 02:25
Kasım ortasına geldik sayılır.15 gün sonra kış başlıyor :) Herkesin aklında tek soru.. KAR.. Yeni tahminlerinizi bekliyoruz :)
Redfish16V
12-11-2017, 10:02
Emir 19 Kasım pazar günü nişanım var İstanbul Avrupa yakası için hava nasıl olur.Yağmur yağış olmasın yeter:)
maalesef hafif-orta yağmur mümkün..
Hocam bu sene Trakya istediği yağışı alır mı:confused:
fazlasıyla biraz beklemeniz lazım sadece :)
8-11 Aralık Gaziantepe gidip gelicem uçakla, Ankarada ve Antepte hava durumu ne olur acaba :)
8-9 iyide 10-11 aralık diliminde kar yağışları mümkün.. her iki ilde de :)
Emir merhaba. 25-26 kasimda pist gunleri icin istanbula gidecegiz. 25 sabah ankaradan cikip pazar aksam geri donecegiz.
Yolda ve istanbulda hava durumu nasil olur sence. Semi slick lastik olacak Bolu tarafi risklimi olur. Eskisehir uzerindenmi gidip gelsek.
istanbulda ankarada kısacası bütün ülkede yağmur var o tarihlerde.. bolu tarafında kuvvetli yağışlar var ve hissedilen sıcaklıktan dolayı o yolda kar sağanakları görülür..eskişehir üzeri şu an en mantıklısı.. dönüştede yağmur devam ediyor olacaktır.
Kasım ortasına geldik sayılır.15 gün sonra kış başlıyor :) Herkesin aklında tek soru.. KAR.. Yeni tahminlerinizi bekliyoruz :)
kasım 15'ten sonra trend değişiyor lakin beklediğimizden yavaş oluyor.. italyada yer alan alçak basınçlar ilk etapta avrupaya çekiyor soğukları.Bu beklediğimiz bişeydi ama bu kadar uzun sürmesini beklemiyorduk.. döngünün değişip bizim ülkemizi vurması aralığın ilk haftası olacaktır.Tek avantajımız gelen ilk sistem kar yapar sibiryanın aktifliği ve kuzeyimizde soğuyan deniz toprak gelen soğuklarda kırılma yapmayacaktır.
18-21 Kasım ankara Hava durumu nasıl =? Balıkesir - Ankara araç ile kışlıkları takmak gerekir mi ?
Özellikle Kasım sonu ve Aralık başı hareketli geçicek gibi duruyor.
Redfish16V
13-11-2017, 20:40
2017-2018 kışı genel tahmin
Bu seneki tahminimde daha sade ve daha çözümsel yol kullandım.Bir çok tahminci pek çok değişik yollar ile kış tahmini yapabilir.Bunların tutma esasına gelince yöntemin kıymeti çok önem taşır.Geçelim yorumlara ;
-Abd'deki kış ile Tr'deki kış arasında bir korealasyon mevcutdur diyebiliriz.Abd'nin doğusu sıcak,batısı soğuk olduğunda Tr'nin büyük kısmı soğuk tarafta kalıyor.Bu seneki jamstec,IRI gibi büyük kurumlar amerikanın doğusuna mevsim normalleri üstü kış biçmişler.. Burdan aldık mı 100 puan..
-Jamstec,IRI,Nasa gibi yine büyük kurumların tahminine baktığımızda sibirya kökenli soğuk hattın avrupa-italya hattına koridor yaptığını görüyoruz.
Tr'nin mavi olduğuna bakmayın.TR ortada bir geçişte kaldığı için her sene ya kırmızı ya mavi olur ama tahmin şaşar.Burda önemli olan çevrede dönecek olan mantıkdır.Şimdi burdaki handikap şu oluyor ; Bu soğuk taşınımda eğer sene 2010-2012 gibi italyada oluşacak alçak basınç yağışları çekerse büyük balık kaçabilir çok hemde.. Ama iyi olan tarafta şu ; Bu yılki la nina ve AO oranı soğukların türkiyeye doğru eğilim alacağı yönünde.. Bu tezleri alıp sunarksak şunları diyebiliriz ;
-Avrupa bu sene soğuk bir kış geçirecek.Avrupa'da oluşan yoğun tipi ve kar sık sık trakya üstünden bize gelecektir.
-Yağış olarak İtalya handikapından dolayı Trakya-Marmara hattı mevsim normal ve altı yağış alacak iken göller yöresi,iç kesimler(altın yağış),doğu kesimler sıcak cephe,yağış soğuk çakışımı ile efsane yağışlar alacaktır.Yani bu kış iç kesimlerin kışı olacaktır.Lakin marmara için Özellikle ocak sonu-şubat başı güzel bir sistemde kesin diyebiliriz.
-Soğuk kasım soğuk kış korealasyonundan yola çıkarak bu kasım ayı son çeyrekte soğuk geçerek ortalamayı soğuk kapatıp bize alın size kış diyecektir.
-Ekim ayı etkili,kasım'ın son 15 günü,aralık ayının sonu ise etkili bir kış provası olacaktır.Ve yine yılbaşında kar görülecektir.Buna İstanbul'da dahil.
-İç kesimlerde ankara konya,karadenizde,doğuda etkili ayazlar özellikle ocak ortasından itibaren hissedilir olacaktır.
-İstanbul-marmara bölgesi için kış biraz aralıklı geçecektir.Mesela hava 10 derece iken birden düşüp kar yağacak ve ertesi gün güneş açacaktır don hadisesi bu sene yok denilebilir.Ama denizliden ankara konya kısacası iç kesimler iç kesimliliğini kullanıp daima soğuk bulunup her yağışta gol atacaktır.Lakin bazende 1 derece ile kar yağışını kaçırdıkları olacaktır.
Bu tahmin şu an en güncel ve genel hatları belli olan tahmindir.Tamamen bana özel ve hasdır.Revizesi ise ilerleyen süreçte yapılacaktır.Revize olana kadar bu tahmin geçerlidir.Kışın özeti iç kesimler şanslı kıyı ve marmara hattı ise orta kararlı..Trakya ise istanbulda 1 tık şanslı(ilk kar yağışları ordan gelecektir sebebi bu).
25 eylüldeki mesajım..son çeyrek demişim.. inşallah başarılı bir tahmin olacak :)
20-23 Kasım istanbul için kar uyarısı var ne derece acaba ?
Redfish16V
14-11-2017, 13:50
sonunda konu düzelmiş..bu akşam detaylı analiz yapacağım
https://i.hizliresim.com/jQrVVG.jpg (https://hizliresim.com/jQrVVG)
Ben İstanbul da bugünden kışlıkları taktırdım, beklemeye hiç gerek yok yarın öbür gün lastikçinin önünde sıra olur ...
driver_can
14-11-2017, 15:43
sonunda konu düzelmiş..bu akşam detaylı analiz yapacağım
Emir 19 Kasım İstanbul için bilgi verebilirsen çok makbule geçer:)
Redfish16V
14-11-2017, 21:01
18-21 Kasım ankara Hava durumu nasıl =? Balıkesir - Ankara araç ile kışlıkları takmak gerekir mi ?
kesinlikle takın güzel bir kar geliyor..
Özellikle Kasım sonu ve Aralık başı hareketli geçicek gibi duruyor.
gfs okey,ecmwfde aynı yolda.. geriye cm işleri kalacak 1-2 gün stabil gitmesi lazım :)
20-23 Kasım istanbul için kar uyarısı var ne derece acaba ?
wp'de de yazmıştım sanki,20-23 arası rakımı 350den yukarı olan yerler havada da olsa kar,karla karışık kar görür
Emir 19 Kasım İstanbul için bilgi verebilirsen çok makbule geçer:)
maalesef yağmur kaçınılmaz..
20 kasım gecesi balıkesir,çanakkale trakya kara merhaba diyecek.21 kasım sabahı bursa denizli eskişehir afyon kütahya ankara bolu zonguldak ısparta karabük iç ege anadolu karla tanışacak.23 kasım sabahına kadar özellikle Afyon kütahya eskişehir güzel kar alacak,harici demin saydığım illerde en kötü 5cm kar alacaktır.İstanbulda 350m rakımdan yüksek olan yerler bu tarih aralığında havada kar ve karla karışık yağmur görecektir.iç kesimler için güzel bir başlangıç olacak inşallah.Şu an gidişat güzel döngü değişti ibre bizde aralık ortasına kadar soğuk sektör devam.. yılbaşında ise soğuk atak yine var.. Yarın da güncellemeler kararlı olursa cm ve uzun vade olarak daha uzun bir yazı yazacağım.Wp'den de tahmine yorumlara devam.
Yiğit G.
14-11-2017, 22:11
kesinlikle takın güzel bir kar geliyor..
gfs okey,ecmwfde aynı yolda.. geriye cm işleri kalacak 1-2 gün stabil gitmesi lazım :)
wp'de de yazmıştım sanki,20-23 arası rakımı 350den yukarı olan yerler havada da olsa kar,karla karışık kar görür
maalesef yağmur kaçınılmaz..
20 kasım gecesi balıkesir,çanakkale trakya kara merhaba diyecek.21 kasım sabahı bursa denizli eskişehir afyon kütahya ankara bolu zonguldak ısparta karabük iç ege anadolu karla tanışacak.23 kasım sabahına kadar özellikle Afyon kütahya eskişehir güzel kar alacak,harici demin saydığım illerde en kötü 5cm kar alacaktır.İstanbulda 350m rakımdan yüksek olan yerler bu tarih aralığında havada kar ve karla karışık yağmur görecektir.iç kesimler için güzel bir başlangıç olacak inşallah.Şu an gidişat güzel döngü değişti ibre bizde aralık ortasına kadar soğuk sektör devam.. yılbaşında ise soğuk atak yine var.. Yarın da güncellemeler kararlı olursa cm ve uzun vade olarak daha uzun bir yazı yazacağım.Wp'den de tahmine yorumlara devam.
mesela şu şekilde yorum yapılabilir mi ? Geçmişe baktım mesela bu ayın sıcağına en yakın 1991 kasım da yaşanmış.. Ortalama 20 dereceler.. Ama o kış 92 kışı Aralıktan itibaren 10'un üzerinde karlı sistem gelmiş istanbula.Son 50 yılında en soğuk kışı geçmiş turkiyede.. Bu bir tahmin olabilir mi ?
Redfish16V
15-11-2017, 08:46
mesela şu şekilde yorum yapılabilir mi ? Geçmişe baktım mesela bu ayın sıcağına en yakın 1991 kasım da yaşanmış.. Ortalama 20 dereceler.. Ama o kış 92 kışı Aralıktan itibaren 10'un üzerinde karlı sistem gelmiş istanbula.Son 50 yılında en soğuk kışı geçmiş turkiyede.. Bu bir tahmin olabilir mi ?
Tabiki tahmin niteliği taşır.. büyük kurumlar senelik tahmin yaparken geçmişteki basınç dizilimini sıcaklıkları hep incelerler.Ve her kış geçmişteki bir kışa benzetilir bu karakterde diye.. Ancak şu an önümüzdeki kış bir çok geçmiş kışın karakterini barındırıyor.. Pastırma olayı iç kesimleri çok fazla etkilemesede marmara bölgesinden hep etkili oluyor ve bu yüzden kasım anomalisini hep sıcak çıkıyor..
http://models.weatherbell.com/climate/ncep_cfsr_europe_t2m_anom.png
1 kasımdan bugune kadar olan sıcaklık durumu bu.. pastırma yine marmarada yüksek anomali çıkarmış..Soğuk kasım soğuk kış denklemine göre benimde tezime göre istanbul bu sene orta şeker kış geçirecek.Sağlam sistemler elbet olacaktır lakin geçmişteki gibi etkili olamayabilir.
bana göre bu kış 2005-2006 kışına benziyor karakter olarak :)
http://www.wetterzentrale.de/maps/archive/2005/avn/AVN_1_2005112100_1.png
Burak Mehmet
15-11-2017, 08:55
Emir Merhaba Dostum.. Kayak Merkezleri için bu sene aralık ortasından önce açılabilir yorumları var herkeste... Sencede öylemi ? özellikle Erciyes ve kartalkaya için soruyorum. fikrin var ve paylaşırsan sevinirim.
Redfish16V
15-11-2017, 08:59
Emir Merhaba Dostum.. Kayak Merkezleri için bu sene aralık ortasından önce açılabilir yorumları var herkeste... Sencede öylemi ? özellikle Erciyes ve kartalkaya için soruyorum. fikrin var ve paylaşırsan sevinirim.
merhaba abi,kasım 20-23 arası alınan yağışla sezon açılacaktır.kartalkaya özellikle..erciyes ise aralık başını beklemeli..
Burak Mehmet
15-11-2017, 09:03
merhaba abi,kasım 20-23 arası alınan yağışla sezon açılacaktır.kartalkaya özellikle..erciyes ise aralık başını beklemeli..
Güzel haberlerin için çok teşekkürler :D
Emir şu vatandaşı da gruba ekleyelim...
Haftaya kar ve dolu varmış istanbulda
var mıdır aslı astarı?
Redfish16V
16-11-2017, 18:55
Haftaya kar ve dolu varmış istanbulda
var mıdır aslı astarı?
medyanın abartması..yüksekler de sulu kar belki..fırtına ve yağmur var dolu yok.iç kesimler kayak yerleri kar yağışlı bol bol :)
mikelazi
17-11-2017, 10:11
kışlıkları bu hafta takalım diyorsun :)
Dolu olabilir mi? Pazartesi hava birden soguyor.
erayakar
18-11-2017, 10:23
bu sene efsane kar varmı ..
Redfish16V
18-11-2017, 23:03
Gelen sorulara karşılık bir şeyler karalayım ;
Şimdi daha önce el nino la nina bahsetmiştik.Bu olaylar sonucunda basınç dizilimleri kendi arasında da kombinler oluşturuyor.
http://images.meteociel.fr/im/6956/gfs-0-240_dex0.png
mesela bu resimde 1030 yazan basınç AZOR denilen sıcak hava içeren yüksek basınçtır.Kasım ayında genellikle ülkemize çöker ve sis,sıcak hava pastırma gibi koşulları oluşturur.Bizim için bu azorun ingiltere-batı avrupa dolayına doğru kabarması lazım ki soğuklar kaydıraktan kayar gibi bize düşmeli :)
-Bazen bu azor şu sıralar olduğu gibi batı avrupaya kabarmak istiyor lakin tepedeki 980 970 gibi yazan alçak basınçlar azorun kafasına vurup sen buraya çıkamazsın diyor.İşte o zaman azor dikilemediği için hemen yumurta sarısının dağıldığı gibi yayılıyor ülkemize.. Yani ne kadar azor önemliyse o yukarıda örümcek dediğimiz alçak basınçlarında konumu çok önemli :)
-Ve bu durumların genel olarak 8 farklı kombini var.Bunları ilerde detaylı anlatırım :) Şu an AO indeksi negatif(avrupa yönünden) nötre çıkıyor lakin modeller bunu pozitifte görebiliyor bazen.İşte o zaman hemen diyorlar model bozdu sistem kuş oldu :) Önemli olan modele bağımlı olmak değil bu ana tabloyu görüp basınçları da takip etmektir :)
-Bu yılın trendinde yüksek basınç ingiltere ve batısında yükseleceği için Avrupa bi hayli güzel kış yaşayacak.Azorun doğulayıp batı avrupaya yükselmesi ile de bize de pastadan pay düşecek
-E soğuklar Avrupa-Balkan rotasından gelecek demi..Bu demektir ki karayel etkili rol oynayacak.Ama istanbul gibi özel konumdaki iller karayeli sevmez..Deniz etkisi kar sever kuzeyden esen rüzgar sever..O zaman şöyle diyebiliriz ; Bu sene İstanbul 1-2 kuvvetli soğuk yağış alır lakin rüzgar ve genel durum koşulları yüzünden geçmiş kışlarda ki gibi de efsane olmaz.bu 2 sistem biri kuzeyli olur her şey güzel gelişir kar iyi olur bu da elbetde ihtimal ama genel çizgilerimiz karayel ve orta kuvvetde kış.
-Bu basınç şeklinden dolayı akdeniz ılıman ve soğukların güneye daha çok inebilmesinden dolayı ilk soğuk atakta akdeniz ve kıbrısta Alçak basınç üreyip iç kesimlere adeta yağış pompalacaktır.Soğuğu denk getiren iç kesimler bu kombin ile güzel kar yağışı alacaktır.Lakin bazen alçak basınçcın hareketinden bazen ürememesinden dolayı kuru soğuk veya kar cm kayıpları yaşayabilir.
Yazılarımı dikkatli okuyan kişi/kişiler ciddi derecede bilgi sahibi olabilir.Lütfen okuyunuz ve soru sorunuz :) Herkese iyi geceler
Muharrem C.80
19-11-2017, 00:09
995 985 doğu avrupa hattından muazzam güzel fotoğraflar atıyorlar kış yerleşmiş oralara
Bir alamet bir kıyamet, sağnak bir yandan sis bir yandan ...
İstanbul'a kış hoşgeldi ...
bazı bölgelerde istanbulda dolu yağmış şeklinde haber okudum. Doğru mu? yoksa ilgi çeksin diye mi yazmışlar?
İstanbul'da hava bir anda karardı - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/istanbulda-hava-bir-anda-karardi-40651421?utm_source=t.co&utm_medium=post&utm_campaign=gundem_xmlfeed)
tayreep_john
20-11-2017, 13:27
bazı bölgelerde istanbulda dolu yağmış şeklinde haber okudum. Doğru mu? yoksa ilgi çeksin diye mi yazmışlar?
İstanbul'da hava bir anda karardı - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/istanbulda-hava-bir-anda-karardi-40651421?utm_source=t.co&utm_medium=post&utm_campaign=gundem_xmlfeed)
bro izmir şuan nohut büyüklüğünde yağıor bursada ciddi soğudu öğlen 12 den sonra.
bro izmir şuan nohut büyüklüğünde yağıor bursada ciddi soğudu öğlen 12 den sonra.
İsin ilgincin2 gun boyle sonra yine gunes. Uludaga yagsada sezon acsak
Zonguldak bi kızarıyor bi açıyor biri de demiyor ki bu nedir :D
mikelazi
20-11-2017, 15:19
balıkesir merkeden dolu fot.su paylaşmışlar.
ist. yağmur dün geceden beri durmadı maşallah
Jön Türk
21-11-2017, 09:46
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/23804437_10156139557081435_1567148521_n.jpg?oh=cc7 259bff940a1bdb0a82cd015048215&oe=5A159481
Afyon Gazlıgöl
Ömer Musaoğlu
21-11-2017, 13:20
Yurdun bazı bölgelerinde kar manzaraları var Etiler de güneş açtı
İsin ilgincin2 gun boyle sonra yine gunes. Uludaga yagsada sezon acsak
Uludagda 1 metre kar var. zincirsiz cıkıs zor deniyor milli park girişi itibariyle buzlanma varmış bilginize
20.11.17 sabaha karşı 4:00
http://i65.tinypic.com/1tpr1z.png
M U R A T
21-11-2017, 13:37
GSİ CLUB selam cumartesi günü Üsküdar için tahmin rica edebilir miyim
G...tümüz dondu antalya altı üstü
İstanbula ne zaman kar geliyor ?
leventrc
22-11-2017, 12:03
GSİ CLUB
Emir merhaba.
İstanbul' un geçen seneki kar durumuyla senin İstanbul için bu seneki tahminini karşılaştırırsan sonuç ne olur? Aynı yağışı alma ihtimalimiz var mıdır? Ne kadar üstünde ya da altında kalırız?
Selamlar...
Redfish16V
23-11-2017, 13:24
GSİ CLUB selam cumartesi günü Üsküdar için tahmin rica edebilir miyim
Yağış yok hava serin.
İstanbula ne zaman kar geliyor ?
yükseklere aralık 7-9 , kıyılar için aralık sonu.
GSİ CLUB
Emir merhaba.
İstanbul' un geçen seneki kar durumuyla senin İstanbul için bu seneki tahminini karşılaştırırsan sonuç ne olur? Aynı yağışı alma ihtimalimiz var mıdır? Ne kadar üstünde ya da altında kalırız?
Selamlar...
geçen sene sağlam 2 sistem gelmişti 1i efsane 1i 15-20cm yapmıştı.Bu senede 1 sistem gelir 15-20cm yapar geçer.Ama tabiki 15-20cmlik güçlenip 30cm de olabilir bu ihtimalde mevcut.ama net olan önceki seneye oranla bu senin 1 level düşük kış olacağıdır.
inan_hndn
23-11-2017, 21:57
Giresun için kar durumu nedir Emir geçen seneki kadar yağar mı ?
Redfish16V
24-11-2017, 21:34
Giresun için kar durumu nedir Emir geçen seneki kadar yağar mı ?
fazlasıyla.. bu sene daha fazla yağış mümkün
inan_hndn
24-11-2017, 21:37
fazlasıyla.. bu sene daha fazla yağış mümkün
Peki tahmini olarak ne zaman yağar ? Dört gözle bekliyoruz da :)
Redfish16V
24-11-2017, 22:05
Peki tahmini olarak ne zaman yağar ? Dört gözle bekliyoruz da :)
öyle çerez yağacak karları saymadan direk 10 aralık diyorum..beklemeyede değer :)
25 eylül civarı İstanbul ve türkiye geneli için kar tahminim halen geçerli olup usul usul yolda.. Eğer ki tahminim tutarsa 3 ay önceden bilinmiş olacak bu çok ciddi bir süre.. 28-29 kasım,Aralık 5-6,9-10 gibi tarihlerde istanbul yağmur vb alırken iç kesimlerde yine önceki sistem gibi kar geçişleri olur.Ama bizim için hedefimiz büyük bu yüzden aralık sonu ve ocak ayına odaklanın.İstanbul için 1 adet güzel kar yağışımız var koşullar güzelleşirse 25+cm üstü olur.İç kesimler bursa gibi yerlerde rahat olsun bu sene bizim. .Yine doğu ve karadeniz sahillerimiz ise çok şanslılar.Bir çok kurumun Türkiye'ye kuraklık verdiği bu senede ülkede tam tersine yağış bolluğu olacak.
inan_hndn
24-11-2017, 22:19
öyle çerez yağacak karları saymadan direk 10 aralık diyorum..beklemeyede değer :)
25 eylül civarı İstanbul ve türkiye geneli için kar tahminim halen geçerli olup usul usul yolda.. Eğer ki tahminim tutarsa 3 ay önceden bilinmiş olacak bu çok ciddi bir süre.. 28-29 kasım,Aralık 5-6,9-10 gibi tarihlerde istanbul yağmur vb alırken iç kesimlerde yine önceki sistem gibi kar geçişleri olur.Ama bizim için hedefimiz büyük bu yüzden aralık sonu ve ocak ayına odaklanın.İstanbul için 1 adet güzel kar yağışımız var koşullar güzelleşirse 25+cm üstü olur.İç kesimler bursa gibi yerlerde rahat olsun bu sene bizim. .Yine doğu ve karadeniz sahillerimiz ise çok şanslılar.Bir çok kurumun Türkiye'ye kuraklık verdiği bu senede ülkede tam tersine yağış bolluğu olacak.
Çok teşekkürler :) Dört gözle bekliyoruz artık :)
Ankara'da tatmin edici bir kar görebilecek miyiz yani bu sene, bir hafta yerde kalacak cinsinden.
Redfish16V
24-11-2017, 22:29
Ankara'da tatmin edici bir kar görebilecek miyiz yani bu sene, bir hafta yerde kalacak cinsinden.
evet fazlasıyla mümkün :) ilk ciddi kar yağışımızı aralık 10 gibi alabiliriz ama o sistemde ilk başta yağmur derdi var.. bir sonraki şansımız ise aralık sonunda.. Bu sene ankara için güzel olacak alçak rakımlar batıkent vb bile iyi kar alacaktır.
mikelazi
25-11-2017, 11:23
karla pek işim olmazda.oğlum çok istiyor.yılbaşında yağıcak dedim.yalancı duruma düşmem inş.
Redfish16V
25-11-2017, 12:33
karla pek işim olmazda.oğlum çok istiyor.yılbaşında yağıcak dedim.yalancı duruma düşmem inş.
İnşallah tahminlerim sekmez oğlunda mutlu olur :) Yılbaşında daha başka olur kar yağışı bu senede olacak inşallah :)
mikelazi
25-11-2017, 15:18
İnşallah tahminlerim sekmez oğlunda mutlu olur :) Yılbaşında daha başka olur kar yağışı bu senede olacak inşallah :)
eyvallah dostum :)
evet fazlasıyla mümkün :) ilk ciddi kar yağışımızı aralık 10 gibi alabiliriz ama o sistemde ilk başta yağmur derdi var.. bir sonraki şansımız ise aralık sonunda.. Bu sene ankara için güzel olacak alçak rakımlar batıkent vb bile iyi kar alacaktır.
Batıkentliler olarak biz daha şanssızız malesef. 1999 ya da 2000 yılıydı sanırım neredeyse 1 ay kar vardı yerde, biliyorum çok büyük zorluk herkes için ama doyamadık senelerdir kara.
Jön Türk
25-11-2017, 17:29
Sistem tahminlerinde Antalya'da neler olabilir söyler misin :) Geçen sene yükseklerde kar görmüştük bu sene var mı ihtimal ?
Redfish16V
25-11-2017, 20:20
Sistem tahminlerinde Antalya'da neler olabilir söyler misin :) Geçen sene yükseklerde kar görmüştük bu sene var mı ihtimal ?
En yakın zaman diliminde 27 28 kasımda ciddi yağışlar var sel felaketi mümkün.Kar olarakta ocak ayında beklediğiniz kara kavuşabilirsiniz.
Ege sahillerinde durum ne acaba şu önümüzdeki dönemde ,Bodrum Marmaris Kuşadası civarı için(balık avı merakı başladı da )
bir de aralığın 19-20-21 Ankara nasıl olur ,(şimdiden Allah razı olsun)
Redfish16V
27-11-2017, 14:46
Ege sahillerinde durum ne acaba şu önümüzdeki dönemde ,Bodrum Marmaris Kuşadası civarı için(balık avı merakı başladı da )
bir de aralığın 19-20-21 Ankara nasıl olur ,(şimdiden Allah razı olsun)
Bol yağmur ve soğuk kıyılar için..Ankara'da 19-20'si için kar ihtimali yüksek..
Bol yağmur ve soğuk kıyılar için..Ankara'da 19-20'si için kar ihtimali yüksek..
eyvallah ,Allah razı olsun
Merhaba,
Cuma akşam İstanbul'dan çıkıp Ankara yapıp pazar geri döneceğim. Yolda veya Ankara'da kar sorunu yaşar mıyız acaba?
Tüm forumun mevlid kandili mübarek olsun.. :) avcılar-esenyurt-beylikdüzü üçlüsüne ne zaman kar bekleniyor acaba ?
Emir selamlar cumartesi günü burdur ısparta konya aksaray yapıp pazar gece geri dönme planımız var. Kar buz vs sıkıntı yaşar mıyız bu istikamette?
Redfish16V
29-11-2017, 21:22
Merhaba,
Cuma akşam İstanbul'dan çıkıp Ankara yapıp pazar geri döneceğim. Yolda veya Ankara'da kar sorunu yaşar mıyız acaba?
kar yok yağış yok sadece bolu hattında buzlanmaya dikkat :)
Tüm forumun mevlid kandili mübarek olsun.. :) avcılar-esenyurt-beylikdüzü üçlüsüne ne zaman kar bekleniyor acaba ?
aralık 26 - ocak 5 arası..
Emir selamlar cumartesi günü burdur ısparta konya aksaray yapıp pazar gece geri dönme planımız var. Kar buz vs sıkıntı yaşar mıyız bu istikamette?
selamlar.. o bölgede 5 aralığa herhangi bir yağış yok :)
emresener
29-11-2017, 22:10
Ya kar haberi yok mu bana 6-7 ocakta kayseriye kar lazim :) biletleri aldik kayak yapcaz
Hala kar yok sank erciyeste ?
Emir hocam bi yorum alabilir miyiz
Kayseri icin 6-7 ocak ne durumlarda olabilir
Redfish16V
30-11-2017, 08:12
Ya kar haberi yok mu bana 6-7 ocakta kayseriye kar lazim :) biletleri aldik kayak yapcaz
Hala kar yok sank erciyeste ?
Emir hocam bi yorum alabilir miyiz
Kayseri icin 6-7 ocak ne durumlarda olabilir
6-7 Ocağa kadar kat üstüne kar çıkar :) Şu an da kar mevcut erciyeste :) Discover Erciyes (http://www.kayserierciyes.com.tr/SkiResort/LiveBroadcast?lng=1)
Buradan da yazayım;beklentıler ıstanbul ıcın "bu kış" genel ıtıbarıyle zayıf kar yagısı olucagı.
Yerde keyıf yapıcak kar ortusu 1-2 sefer anca olur bs.
Sen ne dıyorsun Emir? Kıs lastıklerını bu sene ancak ıc bolgelerde mı kullanabılıcegız?
mikelazi
01-12-2017, 15:07
ist. içi kışlıklara geçmedim daha.
uzun yolumda ayda 1 ist.-sakarya arası.
acaba yazlıkla takılmaya devammı etsem
19" ne guzel :) :) yarın motora doyalım ıst.da
mikelazi
01-12-2017, 16:50
19" ne guzel :) :) yarın motora doyalım ıst.da
yağmaz diyip geçen salı bindim.5dk. yağmura yakalandım.13km yolda,donuma kadar ıslandım.
dahada binmem dedim.üç gündür havanın güzelliğine bak
şansımı sevim :)
yağmaz diyip geçen salı bindim.5dk. yağmura yakalandım.13km yolda,donuma kadar ıslandım.
dahada binmem dedim.üç gündür havanın güzelliğine bak
şansımı sevim :)
uzun yol dısında panıgaleyı tozlu bıle bırakmadıgım ıcın, yagmur camur tum sıtelerden onay alıp cıkıyorum :):) %1 bıle olsa sans var, dedıgın gıbı denk gelır adamın zevkının ıcıne eder :)
Bu haftaki soguk ve kar yagısı hakkındaki yorumların nedir emir bayagı bir uyarı veriliyor?
Redfish16V
04-12-2017, 08:21
Bu haftaki soguk ve kar yagısı hakkındaki yorumların nedir emir bayagı bir uyarı veriliyor?
etkili bir soğuk ve kar yağışı için aralık sonu beklenmelidir.Bu sistem hafif derecede olup etkili değildir.Sizin konumunuzda ise 3-4 cm kar tutabilir 6 aralık gününde görsel kar olur.5 aralıktaki yağışlar yağmur olacağından beklenti de düşük olmalı
Ümraniyede kar yagısı başladı varmı başka yağan semtler
Ümraniyede kar yagısı başladı varmı başka yağan semtler
9 gibi florya tarafına yağmış 10 dk sonra dinmiş. Şuan Aksaray bölgesi açık. Güneş var.
KGüneyli
06-12-2017, 09:13
Sultangazi'da ciddi bi soğuk var. Dükkandan cıkmaya direk titretiyor.
Bu gece sabaha karsi yola cikicam ankaraya bolu da sorun yasarmiyim kis lastigi takili degil aracta
Bir arkadaşım 1 saat önce Ümraniye'den story koymuş temde resmen şeritler arası baya kar var, şeritlerde de daha az olmak üzere kar tutmuştu.
Bu gece sabaha karsi yola cikicam ankaraya bolu da sorun yasarmiyim kis lastigi takili degil aracta
Mert Yilmaz (@bmylz) on Twitter (https://twitter.com/bmylz/status/938303167871242240)
Az önce ekonomist Mert Yılmaz, twitterda paylaşmış.
BurakYozgat.
06-12-2017, 10:54
Bu sabah Bolu'dan İstanbul'a geldim gece başlayan yağış yolları baya etkilemiş tünele kadar kar lastiği olmasına rağmen biraz zorladı. Tünelden sonra hendek tarafına kadar sıkıntı yoktu sonrasında yine yollar biraz karlıydı.
Tavsiyem kar lastiği olmadan çıkmayın.
mikelazi
06-12-2017, 16:57
Bu sabah Bolu'dan İstanbul'a geldim gece başlayan yağış yolları baya etkilemiş tünele kadar kar lastiği olmasına rağmen biraz zorladı. Tünelden sonra hendek tarafına kadar sıkıntı yoktu sonrasında yine yollar biraz karlıydı.
Tavsiyem kar lastiği olmadan çıkmayın.
akşam 9 gibi adapazarı,ordanda hendeğe geçicektim.gecede geri dönücektim.kışlıklarıda daha takmadım.sakın gelme dediler.yarın akşama erteledim.
yarın düzelir inş.
punto_multijet
06-12-2017, 18:52
GSİ CLUB
Emir slm.
haftasonu abant nasıl olur? manisadan gidelim diyoruz değişiklik olsun
Redfish16V
06-12-2017, 22:31
GSİ CLUB
Emir slm.
haftasonu abant nasıl olur? manisadan gidelim diyoruz değişiklik olsun
kuru soğuk olur yağış yok maalesef :)
orta karadeniz için bilgi alsak ? :)
Yorumlardan anladığım kadarıyla yarın akşam İst-Bursa yol durumu da iyi heralde. Fener maçı var, kar yüzünden gecikmeyelim :)
Kocaeli’de fırtına ve yağmur var yoğun bir şekilde. İstanbul’da durum nasıl bugün dönmem gerekiyor.
Redfish16V
10-12-2017, 12:10
bugün lodostan dolayı ülke geneli aksamalar olacaktır.
Kocaeli’de fırtına ve yağmur var yoğun bir şekilde. İstanbul’da durum nasıl bugün dönmem gerekiyor.
Aynı puh’un laciverti ;)
bugün lodostan dolayı ülke geneli aksamalar olacaktır.
En mantıklı saat kaç olur peki aksalamalardan en az etkileneceğimiz şekilde?
Tekirdağ için ne kadar beklememiz lazim karı :)
free-hifi
14-12-2017, 16:49
İstanbulda aralık ayında kazakla geziyoruz yazın kurak geçebilir sanki
Redfish16V
14-12-2017, 17:03
Tekirdağ için ne kadar beklememiz lazim karı :)
son 6 gün..
İstanbulda aralık ayında kazakla geziyoruz yazın kurak geçebilir sanki
böyle bir denklem olamaz :) ufak tüyo yazın daha şiddetli dolu yağışları olacak..
Black_Eagle
14-12-2017, 18:35
son 6 gün..
böyle bir denklem olamaz :) ufak tüyo yazın daha şiddetli dolu yağışları olacak..
Kardeşim dolu öncesi bilgilendirirsen sevinirim. Halen trafikte hergün bir sürü araba görüyorum doludan kaportalari çukur çukur olmuş. İstanbul bir doluyu daha kaldırmaz :)
free-hifi
14-12-2017, 19:18
Dolu şemsiyesi mi imal etsek yeni sektör olur
Ay sonu 25 gibi bir hareketlenme var Kar alırmıyız Emir :)
Yiğit G.
16-12-2017, 11:09
Yılbaşına son 14 :) Var mı yeni tahminler ?
Redfish16V
16-12-2017, 15:30
25 eylül gibi 26 aralık 'ı işaret etmiş ve bunu wp grubunda da sık sık demiştim :) Şimdi büyük bir heyecanla tutacak tahminimi bekliyorum :) Tutarsa 4 ay önceden bilmiş olacağım.. 20 aralıkta soğuma başlar,tüm türkiyede 24-28 aralık arası kar etkili olur.Tahmin tuttuğunda 1-2 yüksek yerlere ulaşıp 26 aralık öngörülerimi referans olarak göstereğim :) Bakalım son 10 :)
mikelazi
18-12-2017, 08:20
20 aralığı beklemicez galiba,bugun baya soğuk var.
karı 4 gözle bekliyoruz
oabayram
18-12-2017, 08:46
Her zamanki gibi Weather channela gore 24-28 arasi yagis yok. İnsallah senin tahminin dogru cikar emir :)
Smt_Krblt
18-12-2017, 19:16
Emir, edirne keşan için nedir durum 18-25 aralık bandında ?
Redfish16V
18-12-2017, 19:34
Her zamanki gibi Weather channela gore 24-28 arasi yagis yok. İnsallah senin tahminin dogru cikar emir :)
daha çok takla atacak :) kar gelecek ama dediğim gibi bu giriş seviyesi başlangıç kıyılarda çok beklenti olmasın ama açılış güzel tatminkar olacak :) Zaten kısa süre sonra ilk etkili sistem gelecek :)
Emir, edirne keşan için nedir durum 18-25 aralık bandında ?
18-19-24-25 tarihlerinde soğuk ve kar / yağmur yağışları mümkün,p.m cevapladım :)
BarışSever
18-12-2017, 19:54
Edirne iyi kar alacak gibi gözüküyor
Yılbaşına kar yok galiba
Ocağı mı beklemek lazım kar için?
Emre Akçay
19-12-2017, 08:12
Edirne bu sabah karla karışık yağmur başladı. Şuan hafif kar yağışı var.
free-hifi
19-12-2017, 11:30
Tekirdağ Şarköy de başlamış
Ankarada 2 sabahtır hava 10-11 derece, böyle giderse kar çok zor. :)
Redfish16V
19-12-2017, 21:31
Yılbaşına kar yok galiba
Ocağı mı beklemek lazım kar için?
yılbaşında kar mevcut.. 26sı gibi beklentim vardı ama sanırım o ilk sistemde 1-2 gün sekecek..ama yılbaşı şu an gözüken iyi kar var..
Ankarada 2 sabahtır hava 10-11 derece, böyle giderse kar çok zor. :)
eli kulağında bu sene sık sık kar yağışları olacak :) Numaranı p.m at istersen ankara wp'sine ekleyim seni kardeşim
yılbaşında kar mevcut.. 26sı gibi beklentim vardı ama sanırım o ilk sistemde 1-2 gün sekecek..ama yılbaşı şu an gözüken iyi kar var..
eli kulağında bu sene sık sık kar yağışları olacak :) Numaranı p.m at istersen ankara wp'sine ekleyim seni kardeşim
Gönderdim hacım :)
Yiğit G.
23-12-2017, 02:10
Son sayfalar uçmuş.. Kar var mı kar :)
Istanbul için haftaya 10 derece falan gösteriyor
Kar durumu güncel mi hala?
Aydos beyazlamış, tekırdag tarafındada baya yagmıs
Balıkesirin yüksek kesimleri kar altında ,Susurluğun köyleride ,yakında Susurluğada yağar yollar kapanır yine,Kuşadası dün akşam fırtınayı atlattı sabah soğuk ve kapalıydı şimdi açık güneşli ama sahil kesimi soğuk ve rüzgarlı.
Yiğit G.
24-12-2017, 16:05
ohh hava ısınıyor beyler https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2017/12/istanbul-kar.png
Hondafatih
26-12-2017, 11:47
Ufukta var mı yağış istanbul için
mikelazi
26-12-2017, 13:10
günlük güneşlik hava
bizim yılbaşı karı yalan oldu.
ıstanbulu ellemeyın super valla :):) kısın 3te1ı bıttı hala motora bınıyoruz :D
Redfish16V
26-12-2017, 20:44
26 aralık sistemi öne geldi ve 23-24 aralıkta istanbul ve pek çok yerde kar görüldü.Zaten kıyılarda vb kar zor demiştik.31 aralık sistemi sıcaklık bakımından sekteye uğradı düzelmeye açık ama bence etkisiz olacak.Şu abd'deki soğukların uzamasından dolayı pattern değişimi gecikti ve bize beklenen sistemlerin gücünü kırdı ve yoketti.Ancak verilere göre abd'deki ve ingiltere'deki ısınma ocak 15'ten itibaren artmaya başlayıp soğuk merkezini bizim üstümüze taşınmasına yol açacak ve kış geç gelecek ve iyi gelecek terimlerini doğrular nitelikte ocak 20-mart 20 arası bi hayli hareketli geçecektir.üzücüde olsa beklemek zorundayız.. Bakmışssınız 1 günde her şey değişip yarın karda geliyor olabilir ki bu aralar modeller verilerde bi hayli başarısız.. Yine dip not düşersek istanbul dediğim gibi bu sene çok ümitli olmasın.
Shadow_Dancer
26-12-2017, 20:58
26 aralık sistemi öne geldi ve 23-24 aralıkta istanbul ve pek çok yerde kar görüldü.Zaten kıyılarda vb kar zor demiştik.31 aralık sistemi sıcaklık bakımından sekteye uğradı düzelmeye açık ama bence etkisiz olacak.Şu abd'deki soğukların uzamasından dolayı pattern değişimi gecikti ve bize beklenen sistemlerin gücünü kırdı ve yoketti.Ancak verilere göre abd'deki ve ingiltere'deki ısınma ocak 15'ten itibaren artmaya başlayıp soğuk merkezini bizim üstümüze taşınmasına yol açacak ve kış geç gelecek ve iyi gelecek terimlerini doğrular nitelikte ocak 20-mart 20 arası bi hayli hareketli geçecektir.üzücüde olsa beklemek zorundayız.. Bakmışssınız 1 günde her şey değişip yarın karda geliyor olabilir ki bu aralar modeller verilerde bi hayli başarısız.. Yine dip not düşersek istanbul dediğim gibi bu sene çok ümitli olmasın.
kardan kıştan nefret ediyorum ama toprak içinde su lazım.. İnşallah kar felan yagar gıkımı çıkarmayacam valla :)
inan_hndn
27-12-2017, 18:15
Bu durum beni çok üzdü sıcakları hiç sevmiyorum.Keşke durmadan kar yağsa diyenlerdenim.İnşallah en kısa sürede gelir beklediğimiz yağışlar :)
punto_multijet
29-12-2017, 16:51
GSİ CLUB slm.
12-14 ocak arası kars ile ilgili tahminin nedir?
mikelazi
29-12-2017, 17:09
ters köşe olduk
yılbaşına kar yok
yarından sonra istanbul için şezlong vakti gibi gozukuyo:D
Sıcakların hemen arkasından ciddi soğuklar geliyor.11 ocağa dikkat :)
Redfish16V
04-01-2018, 08:23
GSİ CLUB slm.
12-14 ocak arası kars ile ilgili tahminin nedir?
çok bulutlu,aralıklı hafif kar yağışlı..
Sıcakların hemen arkasından ciddi soğuklar geliyor.11 ocağa dikkat :)
wp grubunda da dile getirmiştim lakin şu an baktığıma göre 10-12 arası ufak bi yoklama,ilk ciddi sistem ocak 22 gibi gelecektir.Zaten tam dediğim gibi istanbul beklentinin altında kış geçirmeye devam
24 ocakta durumlar belirginmi acaba ? tirsa tirsa ucaga biniyorum zaten bide hava kotu olursa olurum
24 ocakta durumlar belirginmi acaba ? tirsa tirsa ucaga biniyorum zaten bide hava kotu olursa olurum ��
Beni de hafiften gerer kışın uçmak, uçuştan 24 saat öncesinden itibaren şuradaki verileri kontrol ediyorum.
JetPlan.com Graphic Weather (https://www.jetplan.com/jeppesen/weatherServlet?&action=show&graphicType=wxMapPrevG&img=eutball12.gif:14:eutb:.gif:400,350,300,250,200 ,upr,low,all:400-450,350-400,300-350,250-300,200-250,350-450,200-350,200-450:200:12,18,24:12,18,24)
30 aralıkta Ankaradan Adanaya uçtum akşam döndüm. Hava bozuk olmasına rağmen giderken gayet iyiydi, dönerken sadece biraz sallandı.
24 ocakta durumlar belirginmi acaba ? tirsa tirsa ucaga biniyorum zaten bide hava kotu olursa olurum ��
Beni de hafiften gerer kışın uçmak, uçuştan 24 saat öncesinden itibaren şuradaki verileri kontrol ediyorum.
JetPlan.com Graphic Weather (https://www.jetplan.com/jeppesen/weatherServlet?&action=show&graphicType=wxMapPrevG&img=eutball12.gif:14:eutb:.gif:400,350,300,250,200 ,upr,low,all:400-450,350-400,300-350,250-300,200-250,350-450,200-350,200-450:200:12,18,24:12,18,24)
30 aralıkta Ankaradan Adanaya uçtum akşam döndüm. Hava bozuk olmasına rağmen giderken gayet iyiydi, dönerken sadece biraz sallandı.
wp grubunda da dile getirmiştim lakin şu an baktığıma göre 10-12 arası ufak bi yoklama,ilk ciddi sistem ocak 22 gibi gelecektir.Zaten tam dediğim gibi istanbul beklentinin altında kış geçirmeye devam
dün oylesıne accu ya baktım yahu martın sonuna kadar 5" gozukmuyor gunduz ıstanbulda. kar gormeme ıhtımalımız var mı?
blackday
04-01-2018, 20:17
4 şubat için İstanbul tahmini alabilir miyim kız isteme durumu var kötü bi gün mü seçtik acaba :) Bahçelievler'den Ümraniye'ye
Redfish16V
04-01-2018, 22:25
24 ocak gibi bir kar durumu olabilir ama etkisi hiç ama hiç belli değil..
dün oylesıne accu ya baktım yahu martın sonuna kadar 5" gozukmuyor gunduz ıstanbulda. kar gormeme ıhtımalımız var mı?
accu felan çöp.. 1 saat sonra bile değişir.GFS tabanlı veri alır ve özellikle uzun vade tahminlerini pc otamatik tahminler sunar.ocak 20'den sonra istanbul mutlaka kar yağışı alacak.
4 şubat için İstanbul tahmini alabilir miyim kız isteme durumu var kötü bi gün mü seçtik acaba :) Bahçelievler'den Ümraniye'ye
4 şubat soğuk ama sakin geçebilir
Nightfish
04-01-2018, 22:28
Hiç bir hava durumu sitesinde göstermiyor, burada da ihtimal verilmemiş ancak yazmadan geçemeyeceğim. Ataşehir'de çeşitli noktalarda kar küreme araçları bekliyor. Çözemedim amaçlarını.
24 ocak gibi bir kar durumu olabilir ama etkisi hiç ama hiç belli değil..
cok tesekkurler : ))) ınsallah cok olmaz : )
keşke hafif gerse 20 gün var bu günden gerilmeye basladım :D zaten zor biniyorum : ) host bir arkadaş var bugün uçuştan geldi , anlattıklarından nutkum tutuldu :D:D
turbo&quattro
04-01-2018, 23:45
Birkac gun once -15 dereceydi bugun biraz isindi -7 gibi :)
https://i.hizliresim.com/QVELYr.jpg (https://hizliresim.com/QVELYr)
turbo&quattro
05-01-2018, 00:03
https://i.hizliresim.com/gOzrP5.jpg (https://hizliresim.com/gOzrP5)
https://i.hizliresim.com/9m8aY5.jpg (https://hizliresim.com/9m8aY5)
https://i.hizliresim.com/1Jm67N.jpg (https://hizliresim.com/1Jm67N)
Tunceli'de askerim selamlar herkese, daha kar görmedik ne zaman yağar ne kadar yağar acaba? Soğuklar fena heryer buz tutuyor ama öğlenler hep güneşli. Yazdan kalma günler geçiriyoruz çok şükür.
Tunceli'de askerim selamlar herkese, daha kar görmedik ne zaman yağar ne kadar yağar acaba? Soğuklar fena heryer buz tutuyor ama öğlenler hep güneşli. Yazdan kalma günler geçiriyoruz çok şükür.
tuncelı hozatta yapmıstım bende askerlık 2001 yılında kasımda kar baslardı yanlıs hatırlamıyorsan takı yaza kadar kalkmazdı yagdımmı tam yagardı karakollara ulasamazdık.
su ulkede bi kar sevdamiz vardi bizi mutlu eden bu sene oda yok. allah belamizi vermis resmen nasil ozendim yerinizde olmak istedim anlatamam...
Redfish16V
05-01-2018, 08:20
su ulkede bi kar sevdamiz vardi bizi mutlu eden bu sene oda yok. allah belamizi vermis resmen nasil ozendim yerinizde olmak istedim anlatamam...
talihsiz bir yorum olmuş..17 şubat ve ocak ayı olmak üzere bunun ayarında 2 yıldır kar gördü istanbul.yukarda abd'nin böyle olma sebebide soğuk hava merkezinin o bölgeye inmesi.bu bir döngüdür,ilerleyen aylarda bu tarz oluşumlar artacak ve sık sık göreceksiniz.bunun ülkeyle vb alakası yok yani :)
turbo&quattro
abi hiç mi hiç özlememişim valla, :)
Azmı kürek salladık coilover lı civic i yola çıkarcaz diye.
talihsiz bir yorum olmuş..17 şubat ve ocak ayı olmak üzere bunun ayarında 2 yıldır kar gördü istanbul.yukarda abd'nin böyle olma sebebide soğuk hava merkezinin o bölgeye inmesi.bu bir döngüdür,ilerleyen aylarda bu tarz oluşumlar artacak ve sık sık göreceksiniz.bunun ülkeyle vb alakası yok yani :)
bu yorumu gecen senenin aralik ve yilbasi gecesini baz alarak yazdim. 2016 yil basi gecesi kardan yuruyememistik cok mutlu gecmisti bu sene oda yok demek istemistim :)
Yiğit G.
05-01-2018, 18:04
Bizimkilerde NY da kardeşimin yanındalar orada da başlamış baya..
Evin Önü tutmuş..
https://i.hizliresim.com/bBA1oG.jpg
Buda şehir merkezimi çarşı mı neresiyse https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
https://i.hizliresim.com/XP7Gz0.jpg
turbo&quattro
05-01-2018, 18:42
Baya karisik buralar. Ben Rehoboth Beach te yazliktayim Washington nasil bilmiyorum. Birazdan karlari kuremeye cikiyorum bol bol foto atarim ;)
turbo&quattro
05-01-2018, 21:18
Jeep tabiki hemen cikti ama nissani cikartmam 1.5 saat fln surdu. Iki araclik garajimiz var ama garaj gereksiz bi ton seyle dolu oldugu icin kullanamiyoz. Diger araclar neysede z4 e uzuluyorum ;(
https://i.hizliresim.com/D7VvOO.jpg (https://hizliresim.com/D7VvOO)
https://i.hizliresim.com/m2j9XR.jpg (https://hizliresim.com/m2j9XR)
https://i.hizliresim.com/jyP7qr.jpg (https://hizliresim.com/jyP7qr)
https://i.hizliresim.com/2Jm0Oq.jpg (https://hizliresim.com/2Jm0Oq)
https://i.hizliresim.com/BLmBOg.jpg (https://hizliresim.com/BLmBOg)
https://i.hizliresim.com/Z9gy5a.jpg (https://hizliresim.com/Z9gy5a)
https://i.hizliresim.com/z0vzq7.jpg (https://hizliresim.com/z0vzq7)
Ve finalde jeep ile biraz eglence :)
https://i.hizliresim.com/oOPMdm.jpg (https://hizliresim.com/oOPMdm)
https://i.hizliresim.com/G9QrXr.jpg (https://hizliresim.com/G9QrXr)
BarışSever
05-01-2018, 22:14
ayın 20sinden sonra hareketlenme başlıyor gibi.
abd'den sonra sıra bizde,abd ısınmaya başlıyor ve biz soğuk tarafa geçiyoruz.
yıllardır ocakta 1-2 sistem alıp kışı kapatıyorduk,ama daha şubat var.
bugra_0101
08-01-2018, 08:54
emir istanbul için bir kar durumu var mı ?
VTec_king
09-01-2018, 12:41
havaların bir havası yok sanırım,kimse kar dan bahsetmiyor :)
Son durumlar nedir geliyormu kar istanbula.
erayakar
10-01-2018, 14:35
Hafta sonu istanbulda kar varmı acaba ?
buraya yazılanları bı ben mı goremıyorum yahu
Son sayfayı bir tek ben mi göremiyorum?
Yiğit G.
11-01-2018, 03:13
up varmı konuya ben mi göremiyorum mesajları en son 26 aralık gözüküyor ?
Redfish16V
11-01-2018, 08:35
konu kendine gelmiş,wp grubunda detaylı bilgi aktarımı söz konusu burası uçunca geri kaldık.. istanbul 20si ve sonrası için ciddi sistemler alacak.Bütün türkiye içinde kışın 2.yarısı ciddi kış olarak başlayacak.ocak 20 - mart 31 arası hareketli soğuk kar kış fırtına biçiminde geçecek.istanbul'da gündüz bile -5 -6lar olacak,iç kesimler -25 leri zorlayacak.ülkenin kar almadık yeri kalmayacak.ama bunların hepsi pattern değişimi ile ocak 20'den sonra yaşanacak.H.sonu ise yükseklerde görsel kar olabilir ama ben ciddi bir kar ihtimali vermiyorum.Ankara'da önceki sistemler gibi yükseklerde hafif örtü olabilir.13-14 ocak sistemi batı karadeniz sistemi olduğundan bütün etkisi o bölgede olacaktır.Ama sabredin güzel bir kış bizim olacaktır.Abd'deki durumuda yaşamamız an meselesidir
konu kendine gelmiş,wp grubunda detaylı bilgi aktarımı söz konusu burası uçunca geri kaldık.. istanbul 20si ve sonrası için ciddi sistemler alacak.Bütün türkiye içinde kışın 2.yarısı ciddi kış olarak başlayacak.ocak 20 - mart 31 arası hareketli soğuk kar kış fırtına biçiminde geçecek.istanbul'da gündüz bile -5 -6lar olacak,iç kesimler -25 leri zorlayacak.ülkenin kar almadık yeri kalmayacak.ama bunların hepsi pattern değişimi ile ocak 20'den sonra yaşanacak.H.sonu ise yükseklerde görsel kar olabilir ama ben ciddi bir kar ihtimali vermiyorum.Ankara'da önceki sistemler gibi yükseklerde hafif örtü olabilir.13-14 ocak sistemi batı karadeniz sistemi olduğundan bütün etkisi o bölgede olacaktır.Ama sabredin güzel bir kış bizim olacaktır.Abd'deki durumuda yaşamamız an meselesidir
Bu sene bütün modellerin performansı çok kötü bence, mutabık değiller, bir güncellemede efsane veriyor diğerinde tam tersni. 20'si sonrası içinde değişiyor sürekli, güzel sistemler alırız umarım, ağaçlar yeşermeye başlayacak yoksa :)
Ozaman 13-14 ocakta istanbul için beklenen kar aslında abartıldığı kadar olmayacak sonucunu çıkarabiliriz ?
Ayın 20 sindeki sistem batı trakyayı nekadr etkiler?özellikle ipsala tarafı gibi düşünürsek?
Redfish16V
11-01-2018, 16:46
Ayın 20 sindeki sistem batı trakyayı nekadr etkiler?özellikle ipsala tarafı gibi düşünürsek?
abi murat abiye aktardım bilgileri az önce :) 13 ocak gecesi ve 23-24 ocak etkili olur.20-21deki sistem şu an zayıf .. 23'ne net diyebiliriz
24 ocak Sabiha dan uçak var yurt dışı korkmaya başladım :D uçaktan zaten korkuyorum :D
free-hifi
11-01-2018, 21:28
24 ocak Sabiha dan uçak var yurt dışı korkmaya başladım :D uçaktan zaten korkuyorum :D
23 aralıkta bende Antalya ya gideceğim iptal edip otobüse mi binsem?
GSİ CLUB Benim de 26 Ocak gibi Ilgaz planım var.Sanırım o tarihlerde yağış var Ilgaz tarafında hava nasıl olur sence
burak_2885
12-01-2018, 15:12
Haberlerde pazartesi için son dakika verip duruyorlar uyarılar falan. Telefona bakıyorum pazartesi bulutlu güneşli 7 derece. Anlamadım bu işi
Redfish16V
12-01-2018, 16:46
13-14 ocak çöptür.
13-14 ocak çöptür.
3 hafta onceden herkesin tahminin tersine kar yagmiyacagini,en fazla arabalarinin uzerinde cok az olur diye tahmin edene odul var mi ? :)
Smt_Krblt
13-01-2018, 22:44
Edirne keşan için anlık hava durumu bilgisi lazım idda durumu söz konusu yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum
22 Ocak Uludağ a gideceğiz 2 geceliğine, Bu tarihler nasıl olur ki acaba ?
bugra_0101
14-01-2018, 21:42
13-14 ocak çöptür.
19 ocaktan ümitlimiyiz ?
Redfish16V
15-01-2018, 09:34
22 Ocak Uludağ a gideceğiz 2 geceliğine, Bu tarihler nasıl olur ki acaba ?
her türlü kar var sıkıntı olmaz.
19 ocaktan ümitlimiyiz ?
18'i diyelim ama öncesi sağanak yağış var.. Detaylı analiz yazacağım bu akşam
Yukarıda bi batı karadeniz yazısı gördüm 20sinden sonra coşacak mı ? :D
tayreep_john
15-01-2018, 10:01
perşembe günü bursa için yoğun kar veriyo iphone hava :) bakalım...
free-hifi
15-01-2018, 10:48
sabah kurtköy tarafına iyi kar yağmış diyorlar
23 aralıkta bende Antalya ya gideceğim iptal edip otobüse mi binsem?
yerde 10 cm buz kaplı yolda şehirlerarası otobüsler 100km ike yanından geçtiğinden beri karda kışta otobüse binmem. Uçak bizim otobüslerden kat be kat daha güvenlidir bence.
free-hifi
15-01-2018, 11:47
yerde 10 cm buz kaplı yolda şehirlerarası otobüsler 100km ike yanından geçtiğinden beri karda kışta otobüse binmem. Uçak bizim otobüslerden kat be kat daha güvenlidir bence.
Ondan değil gitmem gereken bir toplantı var gelecek sistem uçak iptal etttirecek düzeyde mi olur bilmiyorum. O yüzden beklemedeyim.
Valla bizimkiler de ayın 22sinde otobüsle Ordu'ya dönecek. Hayırlısı bakalım.
Kutluhan
15-01-2018, 12:10
Ankara'ya kar vs. birşey yağacağı yook.
Redfish16V
15-01-2018, 13:06
Ankara'ya kar vs. birşey yağacağı yook.
sen hayırsızsın ondandır :D 16 ve 18inde yağacak :)
Kutluhan
15-01-2018, 13:24
sen hayırsızsın ondandır :D 16 ve 18inde yağacak :)
hadi daaa ne zaman buluşacaz 16-18indemi kar yağmasınımı bekliyoruz :D
inan_hndn
15-01-2018, 17:56
Giresun için nedir durum var mı güzel kar haberleri şöyle merkezlere 50-60 cm felan :D
mgm 20 ocaktan sonra uzun süreli ve yogun kar yagısları beklenmektedir diye uyarı yapmış kış şimdi geliyor sanırım
barakuda26
15-01-2018, 21:01
Kartepe hafta sonu güzel kar aldı, o kar'ı bide şehirlerde görsek artık :D
Yiğit G.
16-01-2018, 08:16
mgm 20 ocaktan sonra uzun süreli ve yogun kar yagısları beklenmektedir diye uyarı yapmış kış şimdi geliyor sanırım
mgm de böyle bir açıklama yok.
Redfish16V
16-01-2018, 08:22
Giresun için nedir durum var mı güzel kar haberleri şöyle merkezlere 50-60 cm felan :D
2 sonrayı bekleyin
15 ocaktan itibaren başladı kış ve mart sonuna kadar kesintisiz devam edecek.18 ocakta kar var istanbulda lakin öncesinde yağmurda var.. 3-5cm bir şeyler yapar en kötü.. 23-24-29 sistemleri var ama şu an hepside tam istediğimiz gibi değil.
Bugün Bolu'ya gideceğim kar görmeye yağacağı yok.. Geçen yıl efsane sayılırdı İstanbul..
by_speedvw
16-01-2018, 12:14
Bugün Bolu'ya gideceğim kar görmeye yağacağı yok.. Geçen yıl efsane sayılırdı İstanbul..
hafta sonu pazar günü bende aynısını yaptım yedigöller yoluna doğru gittimde biraz kar gördü ayaklarımız göllere inemedim tabi kardan :) gidebildiğim yere kadar sonra yaktım mangalı oturdum :)
mgm de böyle bir açıklama yok.
https://i.hizliresim.com/D7ER81.jpg
Yiğit G.
16-01-2018, 13:05
https://i.hizliresim.com/D7ER81.jpg
işte yok diyorum sana :) Çapamag gündem sallamış...
işte yok diyorum sana :) Çapamag gündem sallamış...
ayrıntısını bilemicem artık ben haber kanalının yalancısıyım :D
burak_2885
16-01-2018, 13:23
Son güncelde bu sene geçen seneki gibi kar yağmayacağı bilgisi devam ediyor mu ? :)
Yiğit G.
16-01-2018, 13:57
ayrıntısını bilemicem artık ben haber kanalının yalancısıyım :D
yok ya keşke olsa ben senin mesajı görünce hemen mgm ye girdim son uyarılar , açıklamalara falan baktım yok öyle bir açıklama.. Umarım yağar yani..
Redfish16V
16-01-2018, 15:15
Aylar öncesinden de dedim bu sene öyle ahım şahımlı olmayacak istanbul için.2 büyük sistem ve bitti.1.si 23-31 ocak arası gelecek. 2. ise şubat ilk hafta sonra ısınma var..
M_PROJECT
16-01-2018, 15:39
Aylar öncesinden de dedim bu sene öyle ahım şahımlı olmayacak istanbul için.2 büyük sistem ve bitti.1.si 23-31 ocak arası gelecek. 2. ise şubat ilk hafta sonra ısınma var..
Ankara'ya bi *** gelmiyo heralde , Incek , Golbasi kar , sehir soguk ve ayaz .