Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Engin G.
19-12-2018, 08:30
Bir hafta sonra tekrardan tüyapta kar yağışı var yine görüntülğk ama hava çok soğuk
erayakar
19-12-2018, 12:36
kar beylikdüzün de sulu bir şekilde yağıyor
2 saattir Bayrampaşa'da kar yağışı var.
gokhankenar
19-12-2018, 13:57
Bursaya da düşse artık :(
Ataşehir ince ince dökülüyor kar, fena soğuk var, telefonda ki değerlerle (accuweather) alakasız bir soğuk..
wunderground feels like -4 diyor
Yoğun kar yağışı bekleniyor mu İstanbul'a ? :)
28 aralık istanbul antalya uçuşum var,30 aralık dönüş şeklinde. Problem yaşar mıyız
28 aralık istanbul antalya uçuşum var,30 aralık dönüş şeklinde. Problem yaşar mıyız
Bir kaç sayfa önce yazdığına göre İstanbul için 26 aralık - 4 ocak tarihleri arası yoğun kar yağışı olacak diyordu.
wunderground feels like -4 diyor
totoground'da aynı şeyi söyledi bugün :D
Emircım,hangı aplıkasyonlar tutarlı sence?
hddsheriff
19-12-2018, 18:00
Yarın veya perşembe o taraflar da mahsur kalıncak bir kar yağışı olmaz
Gittim geldim , kestanelikten sonra çayır çimen beyazlamıştı gece buzlanma olabilir onun dışında yoşşar temiz.
ahmet3425
20-12-2018, 01:30
İphone da onumuzdeki butun hafta istanbula 5-6-7 derece diyor. İstanbula yine gelmeyecek bu kar heralde biz en iyisi balkanlara dogru yola cikalim ufaktan :)
sabah külot bekliyordum. 5 derece olmuş külot yoktu.
dün akşam iş çıkışı sağlam soğuktu ama
mikelazi
20-12-2018, 07:50
dün akşam saat 20:00 civarı 2 dereceydi.sabah 4 derece
iat bile 4 dereceydi ne güzel :) :)
Accuweather bıle 27 sınden sonra kar gecıslerı demeye basladı. Sadece cmtesı hava duruluyor gorunuyor.
Bugun acıklama var mı Emırcım?
mikelazi
20-12-2018, 08:57
4 gözle bekliyoruz
imprezaWRC
20-12-2018, 10:03
sabah külot bekliyordum. 5 derece olmuş külot yoktu.
dün akşam iş çıkışı sağlam soğuktu ama
Kötü espirini gördüm ve :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=DVINg14mYGg
Redfish16V
20-12-2018, 12:45
bu gece 23:00'da açıklama yapacağım
bu gece 23:00'da açıklama yapacağım
+1 bekliyoruz :)
sayfayı yeniliyorum
https://i.hizliresim.com/lq9rDl.gif (https://hizliresim.com/lq9rDl)
Redfish16V
20-12-2018, 22:39
Öncelikler herkese merhaba.Dakika olarak ufak gecikme oldu,çünkü daha önceden hazırlanmadan anlık data oluşturup buraya yazıyorum.Şimdiden k.bakmayınız. Çok yorulduk,çok emek verdik kafa yorduk.Kendi limitimizi denedik ve inşallah tekrardan kendimizi aşarak bu sistemi yaşayacağız.Olabildiğince açık ve detaylı yazacağım.Lütfen ve lütfen okuyup sorularınızı öyle sorun..Detaylara geçelim ;
20-24 aralık arası sakin ve durağan geçecek.
24 aralık sabahı
http://i67.tinypic.com/2vmvwcy.jpg
yıldızlı alanlar 24 aralık sabahı hafif kar yağışı alacak.yağış öğlen 11:30'da kesilecek.
24 aralık gecesi
http://i64.tinypic.com/2ylry82.jpg
yıldızlı alanlarda 24 aralık gecesi hafif yağmur giriş yapacak.sabahına yağışlar yağmur olarak devam edecek ve kuvvetlenecek.Sistem henüz girmemiş olacak , lütfen sistem yalan oldu lafları duymak yok o gün..
http://i66.tinypic.com/2zoeofo.jpg
25 aralık sabahı yağmur karadeniz kıyılarda etkili olurken,yıldızlı alanlarda tekrar hafif kar başlayacak ve yüksekler 2-3 cm birikim yapacak.
25 aralık akşamına kadar bu yağışlar aynı şekilde devam ederken , akşama doğru izmirde yağmura eşlik edecek. Ve dip not ; sistem ilk ayaklarını 25 aralık öğlen 14:30 kuzeyden girecek ve akşamına kadar tüm yurda eksili derecelere düşecek sıcaklık.Bu yüzden 25 aralıkta ciddi sıcaklık düşüsüne hazırlıklı olun. Sistemin giriş kısmını yazdıktan sonra geçelim gelişme bölümüne ;
gambit49
20-12-2018, 22:47
Öncelikler herkese merhaba.Dakika olarak ufak gecikme oldu,çünkü daha önceden hazırlanmadan anlık data oluşturup buraya yazıyorum.Şimdiden k.bakmayınız. Çok yorulduk,çok emek verdik kafa yorduk.Kendi limitimizi denedik ve inşallah tekrardan kendimizi aşarak bu sistemi yaşayacağız.Olabildiğince açık ve detaylı yazacağım.Lütfen ve lütfen okuyup sorularınızı öyle sorun..Detaylara geçelim ;
20-24 aralık arası sakin ve durağan geçecek.
24 aralık sabahı
http://i67.tinypic.com/2vmvwcy.jpg
yıldızlı alanlar 24 aralık sabahı hafif kar yağışı alacak.yağış öğlen 11:30'da kesilecek.
24 aralık gecesi
http://i64.tinypic.com/2ylry82.jpg
yıldızlı alanlarda 24 aralık gecesi hafif yağmur giriş yapacak.sabahına yağışlar yağmur olarak devam edecek ve kuvvetlenecek.Sistem henüz girmemiş olacak , lütfen sistem yalan oldu lafları duymak yok o gün..
http://i66.tinypic.com/2zoeofo.jpg
25 aralık sabahı yağmur karadeniz kıyılarda etkili olurken,yıldızlı alanlarda tekrar hafif kar başlayacak ve yüksekler 2-3 cm birikim yapacak.
25 aralık akşamına kadar bu yağışlar aynı şekilde devam ederken , akşama doğru izmirde yağmura eşlik edecek. Ve dip not ; sistem ilk ayaklarını 25 aralık öğlen 14:30 kuzeyden girecek ve akşamına kadar tüm yurda eksili derecelere düşecek sıcaklık.Bu yüzden 25 aralıkta ciddi sıcaklık düşüsüne hazırlıklı olun. Sistemin giriş kısmını yazdıktan sonra geçelim gelişme bölümüne ;
ankaraya yine japon balıgı :(
Redfish16V
20-12-2018, 22:55
25 aralık akşamı sistemin sızdığı anlarda belli illerimizde beklenilen sıcaklık ;
İstanbul geneli ; 5
Ankara : - 5
İzmir : 3
Bursa : -5
Eskişehir : -6
Bolu : -10
Sivas : -5
Adana : 7
Antalya : 5 vb
http://i63.tinypic.com/23ws5ep.jpg
26 aralık gece 02:00'da yıldızlı alanlarda yağış kara dönecek ve 26 aralık akşamına kadar devam edecek.3-10 cm arası birikim olacak.26 aralık gecesi o bölgeler kar alırken diğer yerler hafif-orta yağmur alacak.26 aralık sabahına ise Ankara dahil olmak üzere yağış kara dönecek İç ege,iç anadolu ,bursa ve ülkenin doğusu 26 aralık akşamına kadar orta kuvvetde kar alacak.Ankara'da 5-7 cm arası birikim olurken bu cmler ısparta konya hattın 10-15 cm bulacaktır.Not :ankara için temkinli verdim daha fazlası olma potansiyelinde.doğu bölgeler 27 aralığa kadar kar alırken,orta çaplı sistem zonguldak sinop bolu hattını vuracak ve yağışlar kuvvetli kar olacaktır.Özellikle 27 aralık akşamına dikkat.. Zonguldak sinop ve iç batıda okullar tatil olacaktır. İstanbul'a ne zaman kar ? Ne zaman bu sistem ? devamm .. ;
Redfish16V
20-12-2018, 23:49
Istanbul özel :
http://i64.tinypic.com/20p7lfm.jpg
İstanbul için dikkat ederseniz hep sistemler kritik gelmiş ve son dakika ya efsane ya kestane olmuştur.2013'ten beri bu forumda istanbul üzerine tahminlerimi geliştirmeye çalıştım ve türlü yöntemler denedim.Artık ilerleme varmı yokmu o sizin yorumunuza bağlı :) Bu sistem ilk 26 aralık - 4 ocak arası baskın gözükürken biraz karakter değiştirdi.Aslında bir açık kapımız var.. Yukarıda bir sistem diagramı mevcut.Diagramda altdaki çizgiler yağış..25 aralık ile 26 aralık arası yağış peak yapmış durumda.. Tam bu noktada ise 850hpa 1-2 derecelerden eksiye düşüyor.ama eksiye düştüğü an yağış bitiyor.Şimdi amatör tahminci gibi düşündüğümüzde 850 hpa 'da istanbul için -4 -5 kovalamamız lazım.. Lakin her -4 - 5 bir değil..
http://i65.tinypic.com/30topi9.jpg
24 - 25 arasını analiz edelim.. 850 hpa mızda -5 ler mevcut.10 hpa rüzgarımız ise tam doğuluya dönme esnası bu tarihte batılı rüzgarlar dip görüp,doğuluya dönmeye başlıyor.Yani sistemler balkan usulü akarken,sibirya usulü akmaya başlayacak.850 hpa okey olsa bile 2m yer sıcaklığı 5,2 derece çıkıyor.SSW gerçekleşirken,bu doğulu rüzgarların dönüşümü 24 değilde 27 aralık olduğu için bu 24-27 aralık arasını istanbul hafif kar ve sıkı soğukla geçirecek.Ama bu üzüntü değil,aksine ballı kaymak.. neden ?
1-Doğulu rüzgarların 26 aralık öğlen vakti tam olarak başlaması ile tepemizde ve ssw gerçekleşirken sibiryadaki soğuklar hafif bir viraj alarak istanbul'a akacak.Bu hareket 27 aralıkta başlayacak ve hızla yol alıp yolcuğunu 30 aralık öğlene bitirecek.
2-2m sıcaklıkları şu 4-5 derece.Eğer sibirya değil normal bir soğuk atak alsaydı istanbul muhtemeln sınırda bir sistem alacak ve sadece araç üstü kar birikecekti.Lakin şunu sakın unutmayın bir sibirya soğukları içinde ciddi soğuk barındırır.2m 5 derece iken sibirya geldiğinde en az -8 olur.Bu da reel hissedilen sıcaklık olarak -7 -15 arası değişir..
Ne dedik ciddi soğuk barındırır.. Ciddi soğuklar olabildiğince ege ve akdenize ulaşacak.Bir sıcak denize bu denli soğuk geldiğinde o deniz hemen bir alçak basınç oluşturur.Bu alçak basınçlara yağış üretim merkezi diyebiliriz.Dolasıyla bu sene iç kesimler sadece kuru soğukla kalmayacak akdenizde ki alçak basınç sayesinde antalya ve afyon üzeri(ege alçak basıncı) 2004 tarzı ataklar alacaktır.Bu detaya Ankara özelde değineceğim.
İstanbulda 24-26 aralık tarihleri hafif karlı ,yer yer sulu kar veya görsel bir kar olabilir.. ama sakın ve sakın çöp sanmayın.Bu oluşumların cevabı çok net ve güçlü gelecek.
diagramda dikkat edin 27 aralık sonrası 850hpa hep ekside ve 10 ocağa kadar da daha aşağıya salınmış.Yani bir efsane soğuk var..Efsane yağışta var demektir :)
31 aralık gecesi boğaz hattından Deniz etkisi kar(DEK)'ler başlayacak.ilk etapta kesiklikler ve hafif şiddet olacak.Bu da dek şeritlerin oturması ve giriş esnası yüzünden olacak.Tam anlamıyla çoştuk modu 1 ocak akşam 19:30 u bulacak ve KESİNTİSİZ 5 ocağa kadar kar yağacak.Gökgürültü detayları vermiştik,yine tipi şartlarını zorluyoruz 1-2 ayarla onuda ekleyeceğiz :) Türkiye'nin her yeri kar alacağı için Avrupa mı anadolumu sorusu saçma olacak , o yüzden sormayınız.Cm vericem bölgelere ama 24 aralık gecesi vereceğim.ama derseniz ki efso mu ? en az 20-25 cm.. 10 ocağa kadar 1 part daha böyle sistem gelecek,onuda üste koydurursak baya güzel olacak.
Gelelim diğer detaylara..Beklediklerim ;
-Sistemin 1 gün daha erken girmesini yani 29-30 aralık civarı başlayacağını düşünüyorum,ama henüz net veri yok.Sadece tecrübe ve kendi analizlerim öyle bekliyor.
-5 ocaktan sonra gelecek sistemin direk mola vermeden ardına geleceğini düşünüyorum ki bu senenin modası o olacak.2012 gibi tren gibi gelecek..
-Tipi bekliyorum,ancak halen sıkıntı var izobarları sık görmek istiyorum.Sık izobar daha güçlü dek demek.ama istanbul bunu yapar olacak umarım..
-Sıcaklık olarak hissedilen -10 civarı bekliyorum. - 20 beklediğim bir efsane daha var ama dur bakalım onun zamanı şu an süpriz ama o da gelecek henüz sibirya etkisini daha yeni
Bütün bu değişimleri 26 aralığa kadar takip edeceğiz,ne kadar nokta atışı zorlasakta bazen veriler değişiyor.. Ama inandım olacak,tekrardan kendimi aşacağım umarım.Şimdilik özetle istanbul sakini soğuklar için 27 aralık,karakış için 31 aralığa kendini hazırlasın.Gelecek değil geliyor ama ufak tefek süslemesi olacak.Onlarıda burda tartışacağız.Yine detaylı verilerle alakalı sorusu olanlar yazsın analiz yapalım.. Şimdilik istanbul özel bu kadar.Ankara,izmir ve genel özel başlıkları devam edecek.Bu geceye sığdırırsam Ankara gelir,diğerleri yarın gece :)
Redfish16V
21-12-2018, 00:28
Ankara Özel :
25 aralık sabahına kadar hava açık ve ayaz olacak.25 aralık sabah 10 gibi başlayan hafif yağmur gün boyu devam edecek.Gecesine ise birden ciddi soğuma ile kara dönecek.26 aralık öğlene kadar orta kuvvetde yağacak.7-10 cm arası kar kalınlığı değişecektir.26 aralık sabahı ile buz kuşağına geçiş yapıyoruz. gündüz bile - 7 ler görülecek.Gece ise -15 -17 olacak.o istediğmiz 30 cm kar yağışlarına ise 1 ocak ve 3 ocakta kavuşacağız. 28-31 aralık arasında ki kar yağışlarının cm olayı şu an kesinleşmedi muhtemelen o aralıktan 3-5 cm alacağız.Bu sene ankara rahat olsun,bunu en son dediğimde 2016da iyi kış yaşamıştık.Bu sene tipisiyle,bol yağışları ve sık sistemleri ile 2012-2006 tarzı bir kış yaşayacağız.Ve en önemlisi -25'i geçerek rekor bekliyorum bu kış.. Sokaktaki evsizlerden yaşayan canlılara kadar bütün önlemleri almalıyız.
tamam kış lastiği alıyorum :)
pekiii izmirliler de kar görecek mi?
Lastik lobisindenmisin kardeşim:D
Redfish16V
21-12-2018, 10:12
pekiii izmirliler de kar görecek mi?
bugün İzmir özel yazacağım detaylar akşama..
Lastik lobisindenmisin kardeşim:D
bu kış lastik almayan , rezil olur
Emeğine sağlık Emircim :)
En sevdiğimiz gök gürültülü kar geliyor :)
GSİ CLUB
Eline emeğine sağlık
Ben bu sene takip edemiyorum ucundan biraz bakıyorum o kadar hani çok meşhur laf varya " havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun"
Ne kadar da doğru.
Ama güzel bi kış olacağı kesin.
Redfish16V
21-12-2018, 10:58
GSİ CLUB
Eline emeğine sağlık
Ben bu sene takip edemiyorum ucundan biraz bakıyorum o kadar hani çok meşhur laf varya " havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun"
Ne kadar da doğru.
Ama güzel bi kış olacağı kesin.
bende eskisi gibi çok üzerine düşüyorum sayılmaz,artık öz ama net yazmaya bakıyorum.Önceden öğrenci idik bol vakit vardı,şimdi vakit çok zor bulunuyor.. Modellerde eskisi gibi değil.Önceden nası görünüyorsa öyle geliyordu.Denildiği gibi bizim havamız güzel olsunda kar yağmış yağmamış mühim değil :)
Eline emeğine sağlık Emir.
Yiğit G.
21-12-2018, 14:01
bende geçen sene değiştirdim lastikleri sonra lanet olsun dedim kış gelmedi mart sonu tekrar değiştirdim , lastikler büyük , araç mini , tek başıma o lastikleri taşı arkaya koy geri çıkanları getir bu sene dedim değiştirmicem lastikleri ama haberler "ipe ipe değiştireceksin" diyor :)
Ben bugün kışlıklara geçtim Emir'in mesajlardan sonra hazır hava kuruyken lastik getir-götürle rezil olmamak için hallettim
Artık olimpiyatlara hazırım. :D Sahi eskiden olimpiyat stadında falan toplanırdık be hey gidi, bu tarafta özgürlük parkı tayfası vardı pickup kasalarında ayakta yan gidenler falan :D yine renkli bir kış olur umarım
Ben bugün kışlıklara geçtim Emir'in mesajlardan sonra hazır hava kuruyken lastik getir-götürle rezil olmamak için hallettim
Artık olimpiyatlara hazırım. :D Sahi eskiden olimpiyat stadında falan toplanırdık be hey gidi, bu tarafta özgürlük parkı tayfası vardı pickup kasalarında ayakta yan gidenler falan :D yine renkli bir kış olur umarım
kozyatağı karfur mevlana tayfası vardı bi de :D
Eline sağlık adaşım :) Valla çok özledim İstanbul'da kar görmeyi, yağsın geçsin şöyle herşeyin üstünden ;)
Emircim ne kadar yalin ve anlasilir yazmissin,eline saglik...
Nokianlar tamam,bakalim ilk testim olucak.
imprezaWRC
21-12-2018, 19:00
GSİ CLUB Emeğine sağlık :D
Redfish16V
21-12-2018, 23:01
İZMİR ÖZEL
-25 aralık gece 02:00'de hafif yağmur başlayacak.bu yağışlar 25 aralık saat 19:00'a kadar devam edecek.
-26 aralıktan sonra sıcaklık tek hanelere inecek
-26 aralık gecesi yüksekleri hafif kar alacak.
-30 aralık gecesi tekrar yağmur gelecek,lakin bu yağmur tek haneli sıcaklıkta yağacağı için hasta edici bir hava mümkün olacaktır.
genellikle bu yağışlar 6-7 saatlik olacaktır.Kar durumları ise bu sistemde genellikle yüksek rakımlarda etkili olacak.ama 5 ocaktan sonra merkez için kar durumlarını ele alacağız.
Beklenti : 1 ocak civarı ufak bir gelişme olursa merkez için havada kar yağışı konuşabiliriz.Bu durumda gelişme olursa bu başlık altında güncelleriz.
BURSA ÖZEL
-25 aralık sabahı orta kuvvetde yağmur başlayıp sıcaklık hızla düşecek
-25 aralık akşamına kadar yağmur etkili olurken ,yağışlar saat 17:30 gibi kara dönecek.Ancak kar yağışı hafif olacak.
-25 aralıkta akşamından itibaren ocak 10'a kadar sıcaklık eksilerde devam edecek gündüz dahil.
-30 aralık gecesi orta kuvvetde kar başlayacak
-1 ocak öğlenden itibaren 2-3 ocak dahil istediğiniz kara ulaşacaksınız.buzlanmaya dikkat..
-3 ocak - 6 ocak arası buzlanma devam ederken,6-7 ocak tekrar hafif-orta kar geçişleri olacak.
İZMİR ÖZEL
Hocam müsait olduğunuz bir vakit, 28 Aralık - 5 Ocak için birde Samsun özel alabilirmiyiz :)
Redfish16V
21-12-2018, 23:40
Hocam müsait olduğunuz bir vakit, 28 Aralık - 5 Ocak için birde Samsun özel alabilirmiyiz :)
hiç sekmez,yoğun kar olacak.
Bu başlık altında amatörce tahmine başlamak isteyenler için ders anlatımı yapayım mı ? İsteyen olur mu ?
Bu başlık altında amatörce tahmine başlamak isteyenler için ders anlatımı yapayım mı ? İsteyen olur mu ?
Çok teşekkürler, benim için çok güzel olur :)
Sucukları hazırlayalım ufaktan o zaman :D
Bızım gıbı amatorlere aplıkasyon soylesende,ıcımız rahat etse :)
Ben wındy kullanıyorum,accu ıle hep farklı gosterıyor uzun vadede.
VTec_king
22-12-2018, 12:43
emir yorumuna sağlık,30 undan sonra kar için hazırlıklar başlasın :))
Emir selamlar kardeşim :) Burdan direk sorayım dedim. 30'u pazar akşamı istanbul - Bandırma gidişi ve 1 ocak salı akşam bandırma - istanbul dönüşü nasıl olur?
Havaforum da 6 ocak 'ta ciddi bir kar yağışı olacak diyor yazarlar var mı ufukta bi sistem emaresi emir ? GSİ CLUB
Redfish16V
23-12-2018, 23:07
önce önümüzdeki lokma,zaten önceki mesajlara bakın çift vurgun tarihleri vermişim.ankara hazırlansın çarşamba okul tatil olacak. İStanbul güncelini yarın akşam en geç 23:00'a kadar yazmış olacağım.
wunder İstanbul için bu gece yağmur başlatıyor. 6-7 derecelerde kar biraz hayal olur. accu 28 Ocak'a kar vermiş.
Accu konusunda tepkim
https://galeri14.uludagsozluk.com/751/sen-kahin-misin_1571265.jpg
Redfish16V
24-12-2018, 22:16
İstanbul için beklediğimiz ciddi sistem az öne geldi ve 1tık hafifledi.Lakin bu hareketden dolayı 4 ocak civarı beklediğimiz vurgun olayını 6 ocağa taşıdı ve kat kat fazlasıyla yağış vererek ben efsane olurum dedi. Bu hareketi beklemiyordum açıkçası resmen %100 tutturacak iken ssw varken azor'un tam dikleşmemesi 1 büyük sistemi böldü.1'ni orta şiddet (25 aralık - 28 aralık),diğerini aşırı şiddet yaptı (6 - 10 ocak). İstanbulda yarın akşam deniz etkisi kar yağışları başlar.Şiddetleri orta kuvvetli olacak.28 aralığa kadar sürecek.En etkili olan kısım anadolu bölgesi.1-5 cm arası birikim yapar.anadolu yükseklerinde bu oran artar.Avrupa'da yağış etkisiz kalıyor birikim bile olmayabilir.Maalesef az sabredin ocak ilk hafta çok süpriz olacak %99.99.Yani bu kış kar yağmadı ya diyemezsiniz,baya baya doyuracak.
Yarın iç kesimlerde özellikle ankara-konya-ısparta,batı karadeniz ve sahilleri yarın saat 14:00'ten itibaren kar almaya başlayacak.en yoğun yağış akşam 18.00'da sonra başlayacak.Ankara dahil olmak üzere çoğu yerde çarşamba okullar tatil olur.Sonrasında -15 olacak buzlanmaya dikkat.Bursa'da bu kar yağışından ufakta olsa faydanalacak.ama merkez için kar zor.. Doğusu daha şanslı.Yarın pek çok yerden güzel kar haberleri gelir.Yine 6-10 ocak arası tüm ülkede İstanbul dahil etkili kar yağışları alacak.Bu sene 2012'den sonraki en etkili sene olacak.
Bugün buralar hareketlenir..
Anladigim kadariyla bu aksam ki kar haric,6 ocaga kadar kar yok?
Yilbasi sistemi baya otelendi sanirim?
volume81
25-12-2018, 11:23
kayışdağı tarafında da bişey yok sadece bol soğuk
Akşam kar yağmazsa beninde anladığım ocak'ın 2. haftasına kadar kar felan yok
Redfish16V
25-12-2018, 12:22
güçlü salınım olacaktı lakin,az bi manevra ile iç kesimlere verdi çoşkuyu :) istanbul için ocak 6-7 ye odaklanacağız öncesinde de kar olacak ama güzel değil.Belki değişebilir,tepemizde ciddi aksiyon var izlemeye devam..
Accu, windy fln hiç kar göstermiyor, dek yağışları v.b hariç gerisi bilinmezler..
Ankara'da soğuma başladı. Sanırım birazdan kara dönmeye başlar yağmur..
Redfish16V
25-12-2018, 14:40
Ankara'da soğuma başladı. Sanırım birazdan kara dönmeye başlar yağmur..
az kaldı,yarın okullar tatil olacak
emreogut
25-12-2018, 14:41
Dostum karın yağması için sabırsızlanıyorum akşam eve giderken biraz keyfini süreriz belki :)
yusufcan_k
25-12-2018, 15:10
kar yağsın da akşam kızılaydan or-an a gideceğim sonra tekrar ayrancıya dönücem :D aksiyon olur galiba :D
bu mesajın üstüne "yarın okullar tatil olacak ona göre planınızı yapın :cool:" yazıyorum herkese
:D
Yağış kara çevirdi bakalım. Şuan tutmazda gece iyi soğukla beraber yağmur suyu donduğunda beyazlama görürüz galiba.
İstanbul için iphone
Çarşamba parçalı bulut 4 C
Perşembe parçalı bulut 6 C
Cuma güneş 7
Cumartesi güneş 7 C diyor yaw?
İstanbul için iphone
Çarşamba parçalı bulut 4 C
Perşembe parçalı bulut 6 C
Cuma güneş 7
Cumartesi güneş 7 C diyor yaw?
iPhone 2 günlük tutturur, sonraki günler de bu 2 günlerde güncelleme alır, yine doğruyu bulur.
2 günlük bakmak lazım kendisine...
Hürriyet'ten yılın kolpası geldi :D
Son dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-istanbulda-kar-yagisi-basladi-41062697?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_channel=Mail&utm_content=manset_metin)
iPhone 2 günlük tutturur, sonraki günler de bu 2 günlerde güncelleme alır, yine doğruyu bulur.
2 günlük bakmak lazım kendisine...
Çarşamba perşembe soğuk ve kar yok yani burada yazılanın aksine :)
Hürriyet'ten yılın kolpası geldi :D
Son dakika... İstanbul'da kar yağışı başladı - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-istanbulda-kar-yagisi-basladi-41062697?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_channel=Mail&utm_content=manset_metin)
Ara ara alakasız yerlerde yağar İstanbul'da ama yav :) Geçenlerde buralarda 8-10 dereceyken babam "köprüyü geçerken lapa lapa kar yağdı" dedi anlık olarak. Kül mül yağmıyorsa kolpa değil valla :P :)
Çarşamba perşembe soğuk ve kar yok yani burada yazılanın aksine :)
2 gün 2 gün bakıcan işte, tüyoyu verdik :) Zaten o üçüncü gün ve sonrası her seferinde güncellenip değişiyor.
Ara ara alakasız yerlerde yağar İstanbul'da ama yav :) Geçenlerde buralarda 8-10 dereceyken babam "köprüyü geçerken lapa lapa kar yağdı" dedi anlık olarak. Kül mül yağmıyorsa kolpa değil valla :P :)
yok ondan değil ben beylikdüzündeyim hemde heryeri tepeden görebilen bi noktada değil kar, yağmur bile yok :D Hatta Bahçeşehir semtine doğru bakınca bulutlar bile dağılmış durumda :D
Ocağın ilk haftasındaki gelecek sistem inşallah daha kuvvetli olur.
Yiğit G.
25-12-2018, 17:17
Sistem gelmicekse "yaz" gelsin.Ya sistem ya yaz seçin birini https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
S.Özeren
25-12-2018, 17:38
Sistem gelmicekse "yaz" gelsin.Ya sistem ya yaz seçin birini https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
12 ay boyunca tarih 20 mayıs olarak kalabilir
M_PROJECT
25-12-2018, 18:14
Ankara suan pamuk
Emir merhaba
26.12.2018 Çarşamba yada 27.12.2018 Perşembe Balıkesir den Bursa ya gideceğim. Bursa dan araç alıp döneceğim. Sıkıntı yaşar mıyım ?
ankara hazırlansın çarşamba okul tatil olacak.
Okullar tatil :D
Anlık
Yapracık toki tipi şeklinde yağış var böyle giderse sabaha işimiz çok zor
hddsheriff
25-12-2018, 19:50
2 gün 2 gün bakıcan işte, tüyoyu verdik :) Zaten o üçüncü gün ve sonrası her seferinde güncellenip değişiyor.
Geçen çarşamba çatalca karacaköydeydim 5-6cm örtü vardı. Sonuçta orasıda istanbul :D
Ankara'da okullar tatil. Yağış böyle devam ederse işe gidenlere allah kolaylık versin, yarın zor bir gün olacak gibi görünüyor.
Birkan61
25-12-2018, 22:30
Konya Merkez
Hava *** kesiyor ama inceden yağmur var, içimden bir ses sabah beyazlar içinde uyanacağımı söylüyor
Ankara merkez bitik şuan , kırıkkale elmadağ arası kaza var , görüş mesafesi 1-5metre arası. Allah herkesi kazadan beladan korusun çok gerekli değilse uzun yola çıkmasın kimse
emrullahkrtpe
26-12-2018, 03:31
İkitelli başakşehir tarafına boncuk boncuk kar yağmaya başladı yarım saattir falan yoğun bi şekilde yağıyor. Yerler araçların üstü falan bembeyaz :D
AliGizda
26-12-2018, 07:34
Zincirlikuyu' da hareket yok.
mikelazi
26-12-2018, 07:38
maltepe-kadıköy pırt
maltepe-kadıköy pırt
Sabah 6:30 gibi kar atıyordu,resmen gösterip elletmiyor :D
Samandıra 5 dk attı geçti,Aydos dün 4ten beri beyaz.
Çekmekoy bembeyaz sile yolu bile tutmak uzere lapa lapa yagiyor
mikelazi
26-12-2018, 07:48
Sabah 6:30 gibi kar atıyordu,resmen gösterip elletmiyor :D
arkadaşım foto.attı kayışdağı baya beyaz...
sabah 7de çıktım bende bir cacık yoktu
kendim için istediğim yok valla,oğlumu heveslendirdik bir kere.sorup duruyor ne zaman yağıcak diye :)
İçerenköy'de şuan şahane yağıyor :)
Samandıra 5 dk attı geçti,Aydos dün 4ten beri beyaz.
Yazdım gönderdim, lapa lapa başladı)
Yazdım gönderdim, lapa lapa başladı)
Burada da coştu 2 dk da :D
DEK geçişi birazdan fıslar :)
İçerenköydeyim koray beyin dediği gibi şahane yağıyor. 56 adet instagram hikayesi gördüm kar ile ilgili. Bu kadar kar yeter :D
İçerenköydeyim koray beyin dediği gibi şahane yağıyor. 56 adet instagram hikayesi gördüm kar ile ilgili. Bu kadar kar yeter :D
Haklısınız Fatih bey bütün plaza görller camlarda :D
Ötvlik şahin aldık bekliyoruz,akşama mertere gerek kalmaması için uğraşıyoruz :D
hddsheriff
26-12-2018, 08:12
Dudulluda yerler tutmuş sağlam yağıyor.
Maslak ayazağada'da şuan güzel yağıyor yerler pek değilde çimenlerin ve ağaçların üstü tuttu :)
erayakar
26-12-2018, 08:18
Beylikdüzü hava güneş açtı .Hava soğuk
Küçükyalı, Bostancı, Göztepe, Çamlıca..
Yağıyor ama havada, yerde örtü yok. Bi tek çamlıca'da çatılar beyazlanmış hafiften o kadar.
Zekeriyaköy ve çekmeköy uludağ kıvamında.
Esenler'de şu anda hafiften bir yağış başladı. :)
Haklısınız Fatih bey bütün plaza görller camlarda :D
Abi içerenköyde nerdesin. Hırsızlık olayları vs olursa bi alo demen yeter :D
Abi içerenköyde nerdesin. Hırsızlık olayları vs olursa bi alo demen yeter :D
Üner Plaza kardeşim, çalınabilecek bir şeyim yok :D
خرائط Google (https://goo.gl/maps/hfbsvui1d5B2)
emreogut
26-12-2018, 08:29
Ankara:)
https://i.hizliresim.com/QLYLPj.jpg (https://hizliresim.com/QLYLPj)
SekoLive
26-12-2018, 08:37
Okmeydanı-Bakırköy 8:40-9:00 Arası bulut yoktu.
suan okmeydanından gol haberı geldı Bakırköy hala korunaklı bolge
Yarınla ilgili bilgisi olan var mı ?
kadıköy, maltepe pendik yapıp sakaryaya geri dönmem lazım, ertelenecek bir iş değil. Tescil ıvır zıvır işleri vd sine falan gideceğim.
Arabayla geleyim diyorum hata mı ederim ?
Çağlayan güzel yağdı doldurdu :)
Çağlayan güzel yağdı doldurdu :)
çağlayan falan istanbul ağızları bunlar :)
Sabah zeytinburnunda bulut yoktu. İşe motorla geldim ve şuan aksarayda kar yağıyor. Telefon vs öğleden sonra duruyor gibi gösteriyor ama olmazsa motoru bırakırız buraya biyere. :D
Yarınla ilgili bilgisi olan var mı ?
kadıköy, maltepe pendik yapıp sakaryaya geri dönmem lazım, ertelenecek bir iş değil. Tescil ıvır zıvır işleri vd sine falan gideceğim.
Arabayla geleyim diyorum hata mı ederim ?
ölü zamanda gideceksen sıkıntı olmaz (10:00-15:00 arası)
Üner Plaza kardeşim, çalınabilecek bir şeyim yok :D
خرائط Google (https://goo.gl/maps/hfbsvui1d5B2)
He tamam abi o zmaan sorun yok. Cocuklar 3 dkda nbt sökme challange yapıyor da ne olur ne olmaz :D
ölü zamanda gideceksen sıkıntı olmaz (10:00-15:00 arası)
8 de buradan çıksam 9.30 gibi maltepe ito da olurum sanırım. Bir tık trafiğe takılırım gibi geliyor. Ama 3 farklı yere gidicem o soğukta iş uzarsa sokaklarda kalmıyım, araba en iyi alternatif olacak sanırım.
çağlayan falan istanbul ağızları bunlar :)
Gardaşım kaldık buralarda :) Sıvas a tayini aldırayım diyorum :)))
8 de buradan çıksam 9.30 gibi maltepe ito da olurum sanırım. Bir tık trafiğe takılırım gibi geliyor. Ama 3 farklı yere gidicem o soğukta iş uzarsa sokaklarda kalmıyım, araba en iyi alternatif olacak sanırım.
bişey olmaz Maltepede pek kar tutma durumları olmuyor. Tecrübeyle sabit.
hddsheriff
26-12-2018, 09:38
Arabayla gel kat mar sıkıntı olmaz , hava çok soğuk toplu taşımada sürünmeye gerwk yok
Bu kar gecıcı heves gıbı.... ogleden sonra yerler kurursa sasırmam.
08:00 Çağlayan lapa lapa bazen tipi şeklinde
09:30 Altunizade Parçalı yağışsız
12:18 Ataşehir gümrük beach clup
buralar felç oldu tatil okullar :)
Kasımpaşa, araç 13 derece gösteriyor güneş altında
kiraccemal
26-12-2018, 13:06
küçükyalı idealtepe an itibari ile....
https://i.hizliresim.com/dvZM0p.jpg (https://hizliresim.com/dvZM0p)
11 gibi evden ciktim,1 dereceydi ve kar yağıyordu (atasehir)
Beylikduzune geldi. 12.30 gibi hava full gunes ve 8 dereceydi...
Tam tersi olurdu genelde :)
EnesAksu
26-12-2018, 14:19
Sabah 80:30 kartaldan sakaryaya gittim. kartal tarafında iyi yağıyordu.tuzladan sonra kesildi. kocaeline kadar birşey yoktu. Ondan sonra bir başladı. Sakarya esentepeye araba zor çıktı.
Hondafatih
26-12-2018, 16:26
bugün 9.30 gibi leventten uludağa gidip geldim yolda sultanbeyli kurtköy tarafında güzel yağıyordu otobanda 0 kar bursa merkez 0 kar uludağ milli parklar girişinden sonra güzel kar vardı oteller bölgesinde
mikelazi
26-12-2018, 16:34
ito da kalırsan bana ulaşırsın.seni sokaklarda bırakmam :))))))))))
ito da kalırsan bana ulaşırsın.seni sokaklarda bırakmam :))))))))))
Abi cepten bi konum atsana bana gelmişken uğrayayım bi çayını içeyim tanışalım. havamız güzelken daha güzel olsun :)
mikelazi
26-12-2018, 16:55
Abi cepten bi konum atsana bana gelmişken uğrayayım bi çayını içeyim tanışalım. havamız güzelken daha güzel olsun :)
ev maltepede
iş kadıköy
"ayazınla beni tehdit etme angara"
Ankara da resmen totomuz donuyor.Allah evi barkı,yakacağı olmayana sokakta yaşayan canlılara güç kuvvet versin..
Beyler yokmu foto atacak şöyle neşelensin ortalık
fasterhan
27-12-2018, 09:14
Ankara şu saatlerde bile -10 -12 arası ,dışarda fena soğuk var. Ana caddeler normal ama ara sokaklar ve site aralarında yerler resmen jilet... Çok dikkatli olmak lazım. Allah bu soğukta dışarda kalan bütün canlılara güç kuvvet versin inşallah.
Hava durumu grubuna benide alırmısınızzz :)
Bu gece 23:00 gibi Ankara'ya gideceğim.
Acaba sabah yola çıkmam daha mı sağlıklı olur?
Bir de Ankara için kar yağışı güncel bilgisi var mıdır?
yusufcan_k
27-12-2018, 14:28
kar yağışını bilmem ama çoğu yer kaldırımda yollarda akşam saatlerinde ve sabahın erken saatlerine kadar buz pisti dikkatli gelin :) geldiğinizde de ciddi dikkat edin
Anayollar da şuanda sorun yok ama ara sokak ve kaldırımlar komple buz.dikkatli gelin ve araçla geliyorsanız mutlaka kış lastiğinizi taktırın..
Redfish16V
27-12-2018, 15:40
C.tesi-pazar-.p.tesi-salı da kar olacak.Buz üstüne +5cm daha gelir.
SametYkn
27-12-2018, 15:41
Hava durumu whatsapp grubu varsa bende dahil olmak isterim :)
Anayollar da şuanda sorun yok ama ara sokak ve kaldırımlar komple buz.dikkatli gelin ve araçla geliyorsanız mutlaka kış lastiğinizi taktırın..
Lastigim mevcut; yoksa zaten goze almazdim (:
Oh maşallah, istanbulda göremediğim karı orada göreceğim yani.
Teşekkür ederim.
4 gün yağışın sonucu sadece 5cm mi hocam? Etkili değil o zaman yağış?
GSİ CLUB Gfs ecmwf uyuşmazlığı herzaman ki gibi devam ediyor gibi gözüküyor . İstanbul olarak yılbaşı ve sonrası tahmininde değişiklik var mı bi güncel çekelim konuya emir :)
Redfish16V
27-12-2018, 19:10
4 gün yağışın sonucu sadece 5cm mi hocam? Etkili değil o zaman yağış?
karadenizden sarkan ufak kar geçişleri.. ama rahat olun,1 ocak 10-15 cm ve asıl 8 ocakta 30cm yolda.. Bu sene ankara acısını çıkaracak ve tekrar 2012 soğuk rekorunu kıracaktır.(-24)
GSİ CLUB Gfs ecmwf uyuşmazlığı herzaman ki gibi devam ediyor gibi gözüküyor . İstanbul olarak yılbaşı ve sonrası tahmininde değişiklik var mı bi güncel çekelim konuya emir :)
ecmwf şu anki gidişat içi doğru yolda,ama gfs'den teyit almak şart okey demek için.1 ocak ta kar geçişleri olacak ama biraz daha sabr..oldumu tam olacak kovalıyorum.
canatakann
27-12-2018, 19:28
karadenizden sarkan ufak kar geçişleri.. ama rahat olun,1 ocak 10-15 cm ve asıl 8 ocakta 30cm yolda.. Bu sene ankara acısını çıkaracak ve tekrar 2012 soğuk rekorunu kıracaktır.(-24)
ecmwf şu anki gidişat içi doğru yolda,ama gfs'den teyit almak şart okey demek için.1 ocak ta kar geçişleri olacak ama biraz daha sabr..oldumu tam olacak kovalıyorum.
Eskişehir içinde benzer beklentilere girelim mi :)
burak_2885
28-12-2018, 01:44
Ekşide “3-5 Ocak İstanbul Fırtınası için isim önerileri” diye başlık açmışlar :) Fikri olan yazsın biz de bulalım güzel isimler :D
(Ekşide konuyu okudum ama net bilgim yok Hava durumuyla ilgili. Emir daha iyi bilir)
Bu sabah şile yolu shell den çekmeköy istikametinde guiletta ve yeni c serisi soldan makas atarak geçtiler.dedim neyine güveniyosunuz bu kadar.İlerde çavuş başı sapağında 2 side çimlerin üzerindelerdi. Sabahları buzlanmaya dikkat etmiyor kimse.
@GSİ CLUB emir normalde bu tarz özel sorum olmaz ama bu tarz bi havada ilk kez gideceğim için yardımına ihtiyacım var. İstanbul' dan Abant a gideceğim yarın. Sabah 5-6 gibi yola çıkmayı düşünüyorum. Durum nasıl olur yollar için, sadece kış lastiği yeter mi yoksa bir de zincir almalı mıyım ?
Abant yolu açık oluyor genelde, gölün etrafı ve otel çevresi dışında sorun olmamalı.
Abant yolu açık oluyor genelde, gölün etrafı ve otel çevresi dışında sorun olmamalı.
Abi bende o şekilde tahmin ediyorum ama yok kış lastiği olsa dahi zincirsiz çıkışa izin yok bilmem ne dediler. Birde konu içinde emir de söyledi yoğun kar yağışının tam zamanları şuanki tarihler gibi. Biraz da ondan merak ediyorum sorun yaşar mıyız acaba diye.
Burak K.
28-12-2018, 21:09
@GSİ CLUB emir normalde bu tarz özel sorum olmaz ama bu tarz bi havada ilk kez gideceğim için yardımına ihtiyacım var. İstanbul' dan Abant a gideceğim yarın. Sabah 5-6 gibi yola çıkmayı düşünüyorum. Durum nasıl olur yollar için, sadece kış lastiği yeter mi yoksa bir de zincir almalı mıyım ?
Ben de pazar sabahı gideceğim, açık olur diye söylüyor herkes ama yine de bi zincir bulundurmak lazım bence.
volume81
28-12-2018, 23:17
Düzceli olarak bilgi vereyim :) İlk kar düştüğü zaman sıkıntı çekersin diğer türlü kar lastiğin varsa problem olmaz yolları açıyorlar sürekli bir çalışma oluyor.
yinede jandarma zincir yoksa izin vermeyebilir zincir dursun çok lazım olursa takarsın
Buaralar kar yagması gerekmıyormuydu ıstanbul a?
Yada yılbası ve takıp eden bır kac gun kar yagıslı olucaktı?
Ama bu uygulamalar hep ya yagmur yada parcalı bulutlu gosterıyor 1 haftayı :(
mikelazi
29-12-2018, 12:23
aynen
iyi heves etmiştim
yılbaşı sonrası var gibi
Redfish16V
29-12-2018, 14:30
Ben de pazar sabahı gideceğim, açık olur diye söylüyor herkes ama yine de bi zincir bulundurmak lazım bence.
sabah kar var,zincir şart.
3 ocak itibariyle karlı süreç başlayacak.Detaylar otursun yazarım.
Ömer Musaoğlu
29-12-2018, 20:33
Bende yarın öğlen gibi orada olacağım. Karayolları personeliyim 14. Bölge Bolu dağı ile görüştüm yollar açık karayolları ekipleri sürekli açıyor imiş. Kış lastiği varsa problem yok dediler
Bugun oglen geldim abant’a otoban zaten sorunsuz. Abant sapagindan sonrada göle kadar olan kisim tamamen acik. Ekipler surekli temizliyorlar. Hatta gol cevresimi bile arabayla dolasabilirsiniz oralarida temizliyorlar. Ama otobandan cikip abant sapagina girdikten sonra kis lastigin%100 sart. Zincirlik bir durum yoktu bugun icin ki kar yagisi gun boyu devam etmesine ragmen.
Dun aksam 7 gibi istambuldan Afyon a yola ciktim. Yagmut coktu Bursa ya kadar sonra kara döndü ve yaklasik 240km kar uzerinde geldim.
Özellikle bozuyukden sonra yol hep kar idi. Kutahyafan sonra buz ustu kardi. Ciddi keyifli ve heyecanliydi.
Dinus salı günü,yine kar gösteriyor...
Dun aksam 7 gibi istambuldan Afyon a yola ciktim. Yagmut coktu Bursa ya kadar sonra kara döndü ve yaklasik 240km kar uzerinde geldim.
Özellikle bozuyukden sonra yol hep kar idi. Kutahyafan sonra buz ustu kardi. Ciddi keyifli ve heyecanliydi.
Dinus salı günü,yine kar gösteriyor...
Burak K.
30-12-2018, 13:17
Bende yarın öğlen gibi orada olacağım. Karayolları personeliyim 14. Bölge Bolu dağı ile görüştüm yollar açık karayolları ekipleri sürekli açıyor imiş. Kış lastiği varsa problem yok dediler
Bugun oglen geldim abant’a otoban zaten sorunsuz. Abant sapagindan sonrada göle kadar olan kisim tamamen acik. Ekipler surekli temizliyorlar. Hatta gol cevresimi bile arabayla dolasabilirsiniz oralarida temizliyorlar. Ama otobandan cikip abant sapagina girdikten sonra kis lastigin%100 sart. Zincirlik bir durum yoktu bugun icin ki kar yagisi gun boyu devam etmesine ragmen.
Bende geldim 11 gibi abanttaydım otoban temizdi zincire hiç gerek duymadım kış lastiği yeterli oldu cidden
emresener
30-12-2018, 16:21
Bu ayfonlar cuma itibari ile istanbula kar diyor
3 ocak ta gelecek sistemin kuvveti ne olacak. Ona göre plan program yapacağız evde mahsur kalma durumumuz olur mu ?
Tşkler
4x jipimle dörtgöz bekliyorum ya inşallah istanbul bayağı iyi yapar millet kar fotoları videoları atıyo çok canım çekiyo
Bu sefer sanırım sert gelicek. Bütğn hava tahmin sistemleri uzun süreçli Kar gosteriyor. Emir ayrıntıları bekliyoruz en kısa sürede :)
Emir,programlarda kar göstermeye basladi ama toplamda 5cm falan gisteriyor. Pazar kesiliyor,pzartesi gine hafif gosteriyor.
Heyecanla bekliyoruz,gelen firtina,karadeniz uzerinden acayip gorunuyor...
4 ocakta istanbul - izmir arası yol nasıl olur çok sıkıntıya sokar mı?
Redfish16V
30-12-2018, 23:43
İnce ayarlar kaldı,biraz sabr.Hepiniz mutlu olacaksınız.
ayfon önümüzdeki ctesi pazar için İzmir'de kar gösteriyodu, sabahına yağmura çevirdi :D Ne zaman kar yağar İzmir'e :D GSİ CLUB
https://s1.eksiup.com/031ad740d429.jpg (https://eksiup.com/031ad740d429)
2015ten bir kare ile herkese iyi yıllar dilerim. Yer Büyükçekmece sahili
_opeth çok güzel kare abi :)
Ben de bu vesile ile herkesin yeni yılını kutlar, işlerinde başarılar, özel hayatlarında mutluluklar dilerim :)
sevgiler..
Redfish16V
01-01-2019, 01:29
4-5 ocakta istanbul ve izmir başta olmak üzere ülkenin batısı kar görecektir.Ankara'da 5-6 ocak ile başlayıp haftada 1 20cm almaya devam edecek.Dondurucu soğuklar ocak sonuna kadar devam.. Ülke komple donacak diyebiliriz.Çok güzel bir kış geçiriyoruz.. Yarın yetişirse detaylı yazacağım,şimdiden yeniyıl hediyesi diye yazdım :) Herkese iyi seneler,hava nasıl olursa olsun bizim toplum olarak bilincimiz açık ve havamız güzel olsun başka bir şey istemem :)
Yiğit G.
01-01-2019, 18:07
4-5 ocakta istanbul ve izmir başta olmak üzere ülkenin batısı kar görecektir.Ankara'da 5-6 ocak ile başlayıp haftada 1 20cm almaya devam edecek.Dondurucu soğuklar ocak sonuna kadar devam.. Ülke komple donacak diyebiliriz.Çok güzel bir kış geçiriyoruz.. Yarın yetişirse detaylı yazacağım,şimdiden yeniyıl hediyesi diye yazdım :) Herkese iyi seneler,hava nasıl olursa olsun bizim toplum olarak bilincimiz açık ve havamız güzel olsun başka bir şey istemem :)
Bu süper oldu , 4 gün kar gözüküyor istanbula , arkadaşım bana gelecek kalmaya 1-2 gün kalacak ama sordu tam olarak ne zaman yağacak hangi güne kendimi ayarlayayım hangi gün geleyim dedi bende birşey diyemedim.. Yağışın başlayacagı zaman dilimi verebilirmisin ?
Emırcım Ankara ya cm vermıssın istanbul ıcın cm verebılırmısın?
Ama genel yasantı alanları ıcın,yanı kadıkoy,şişli,atasehır gıbı....
inan_hndn
01-01-2019, 22:16
Emir merhaba..Bizim Giresun'a yine düşmedi kar bu sene de kar göremeyecek miyiz ? Ya da tam anlamı ile ne zaman bu yağışlar gelecek böyle peşpeşe her gün gibi :)
leventrc
01-01-2019, 22:32
Windy’ nin verdigi degerlere göre karla karışık atip gececekmis İstanbul. Çok ciddi bir ısı düşüşü de göstermiyor. Umarim yanilirlar... kara hasret kaldik resmen :)
iphonun hava tahmini cuma kardı şimdi yağmura döndü ümitlerim tükeniyor :)
PiscocuK
02-01-2019, 00:32
Yilbasi eglencesini bahane edip Kayseriye kactik. Urgup ve Erciyes de kara doyduk
Ayrica Kayseride trafikte insanlar nekadar sakin kimse kimseye korna tacizinde bulunmadi. Resmen yolun ortasinda arabayla durduk arkamizdakiler bekledi sessizce ve ayni sekilde bizde oyle durani yola cikani kavsakta bekleyeni durup bekledik
Urgupte bir yerde abartmiyorum 3 dk birinin hareket etmesini bekledik artik istanbuldan birlikte gittigim arkadasim kornaya asildi adam cekildi yoldan :) :)
fasterhan
02-01-2019, 04:51
Ankara fena kar yağıyor. Eryaman 4-5 cm oldu gibi.. sabaha kadar devam ederse günün ilk ışıklarında baya kar'la karşılaşacaz gibi duruyor...
denizhandinc
02-01-2019, 07:29
5-6 ocak Bodrum yagıs durumu ve hava sıcaklıgı nedir? Saganak olmasın yeter isimiz gücümüz var :D
Jön Türk
02-01-2019, 07:36
7 ocak sabahı Antalya'dan Kütahya'ya yola çıkacağız , yolda yada dönüşte bir sürpriz var mı? Askeriyeye geç kalır mıyız :D
Dostum naptın sen ya :) 7 Ocak sabah 6:15 uçağım var İzmir'e İstanbul'dan. Saat 14.00'e kadar birliğe teslim olmam lazım. inşallah bir gecikme söz konusu olmaz uçuşta :)
https://i.hizliresim.com/AD7A2p.png
Ağlamak istiyprum :(. Tamam kar yagsın istedikte bu kadar değil yahu :(
Dün öğlen 12 gibi Bodrum Torbadan dönüşte full yağmurla geçen yolculuk Bigadiçte ciddi kar yağışına dönüştü. Saat 16 gibi yaklaşık 20kmlik parkuru 2 saatte geçebildik. Yolda hazırlıksız yakalanan bir hayli insan olmuştu. Bugün o yağış yokmuş ancak Ege bölgesi de bu yağışları alıyor. Hazırlıksız yola çıkmayın, o sefaleti yaşamayın isterim.
Dün öğlen 12 gibi Bodrum Torbadan dönüşte full yağmurla geçen yolculuk Bigadiçte ciddi kar yağışına dönüştü. Saat 16 gibi yaklaşık 20kmlik parkuru 2 saatte geçebildik. Yolda hazırlıksız yakalanan bir hayli insan olmuştu. Bugün o yağış yokmuş ancak Ege bölgesi de bu yağışları alıyor. Hazırlıksız yola çıkmayın, o sefaleti yaşamayın isterim.
Bigadiç te çok araba yolda kalmış.
ahmet3425
02-01-2019, 10:25
Artik zeki murende bizi gorsun :) persembe aksam show basliyor gibi gorunuyor :D
Ataşehir, küçükyalı tırt...
https://i.hizliresim.com/AD7A2p.png
Sansa bak,ıstanbul boyle gostermıyor :(
Wunderground cuma pazar pazartesi salı kar gösteriyor İstanbul için
O değilde ben çok kötü hasta oldum da yarın ayağa kalkarim heralde.
Hava durumu İstanbul için çok değişken, hergün tahmin değişiyor bakalım ne olacak.
Bu arada ben de 7 Ocak pazartesi günü kardeşimi İstanbul'dan Kütahya'ya teslim edeceğim askerlik için. Kış lastikli araç bizi kurtarır mı? O tarafların yol şartlarını bilen arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.
Mgm İstanbul'a 6 gün kar göstermiş.
Iphone'a göre 4-6-7-8 Ocak karlı. MGM'ye göre 4-5-6-7-8-9 Ocak karlı.
Accu'ya göre ise sadece 10 Ocak'ta hafif kar var. Ventusky ise bu tarihlerin hiçbirinde Avrupa yakası özelinde kar göstermiyor. Kafalar iyice karıştı. :D
MGM uyarı yaptı;
İstanbul’da bugün (2 Ocak Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar; Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Perşembe akşam saatlerinden Cuma öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Aralıklarla görülecek kar yağışlarının hafta başına kadar İstanbul’un kıyı kesimlerde hafif bir örtü, iç ve yüksek kesimlerinde 5-15 cm civarında bir örtü yapacağı tahmin ediliyor.
GSİ CLUB emir neler olup bitiyor ? Daha önceden orta ve kısa vadede modeller birbirine mutabık kalıp ya evet ya hayır birşey söyleniyordu ama şimdi bırak uzun orta vadeyi sisteme 1-2 gün kala bile mutabık değiller. Nedir sence bu işin astarı ?
Redfish16V
02-01-2019, 17:24
GSİ CLUB emir neler olup bitiyor ? Daha önceden orta ve kısa vadede modeller birbirine mutabık kalıp ya evet ya hayır birşey söyleniyordu ama şimdi bırak uzun orta vadeyi sisteme 1-2 gün kala bile mutabık değiller. Nedir sence bu işin astarı ?
1-SSW yani stratosfer ısınmasının etkilerini ultra pc ler çözemiyor
2- Alçak basıncın hakim olduğu bir sistem.Dolasıyla alçak basınç 10 km sağa sola oynasa bizim ülkede yağış bir istanbul - ankara arası kadar oynuyor.Yani bugün 5cm verirken yarın 30 cm olabiliyor.Ben şu an pusuya yattım beklediğime dönmesini bekliyorum.Eli kulağında açıklama yapacağım daha 48 saat süremiz var. İlk önce çözmemiz gereken sistem öncesi yağmuru azaltmak..
kdmavili
02-01-2019, 18:26
Üstad, pazar günü ankaradan bodruma gideceğim. Bodrumda bildiğin gibi kış lastiği elzem değil ama sabahtan çıktığımda afyon civarlarında arkadan itişli yaz lastikli araçla sorun yaşarmıyım? Şimdiden teşekkürler
1-SSW yani stratosfer ısınmasının etkilerini ultra pc ler çözemiyor
2- Alçak basıncın hakim olduğu bir sistem.Dolasıyla alçak basınç 10 km sağa sola oynasa bizim ülkede yağış bir istanbul - ankara arası kadar oynuyor.Yani bugün 5cm verirken yarın 30 cm olabiliyor.Ben şu an pusuya yattım beklediğime dönmesini bekliyorum.Eli kulağında açıklama yapacağım daha 48 saat süremiz var. İlk önce çözmemiz gereken sistem öncesi yağmuru azaltmak..
Anladıgım kadarıyla hala rısk var show dıyebılecegımız havanın olmasına,dogru mu anlıyorum kardesım?
Redfish16V
02-01-2019, 21:47
yarın gece noktayı koyacağız,1 gün daha beklemek istiyorum.Şubat 14-15 gibi bir efsane sinyalide vereyim
salih_560
02-01-2019, 23:58
yarın gece noktayı koyacağız,1 gün daha beklemek istiyorum.Şubat 14-15 gibi bir efsane sinyalide vereyim
Kardeşim bursa için güzel haberlerini bekliyorum şöyle 5-10 gün evden çıkmayalım :)
Üstad, pazar günü ankaradan bodruma gideceğim. Bodrumda bildiğin gibi kış lastiği elzem değil ama sabahtan çıktığımda afyon civarlarında arkadan itişli yaz lastikli araçla sorun yaşarmıyım? Şimdiden teşekkürler
hocam senin güzergah mayın tarlası gibi. Kış lastiği olmadan can sağlığını tehlikeye atma.
akucukdogan
03-01-2019, 03:03
GSİ CLUB Sakaryada kar olucak mi mgm farkli telefonlar farkli gosteriyor kafalar karisik :)
erayakar
03-01-2019, 09:26
beylikdüzü günlük güneşlik ama sonu nasıl biter allah bilir
mikelazi
03-01-2019, 10:03
radyo akşam için uyarı yapıyor...
GSİ CLUB
Hava forum şuan coşmuş durumda.Senin yorumların nelerdir?
imprezaWRC
03-01-2019, 13:32
GSİ CLUB Yalova ve Bursa için hava durumu bilgisi rica ediyorum :) Belki sabahtan Bursa'ya gidip akşama doğru da dönmem gerekebilir. Başıma iş almayayım.
Ataşehir baya tırt duruyor, yağacak gibi de bir hava yok sanki
Sen bizi bi ince trollüyosun gibi geliyor :D
Bu sene yine cacık oldu belli.
Ne güzeldi 2 3 sene önceki kar yağışları...
Sen bizi bi ince trollüyosun gibi geliyor :D
Üşenmesem foto atıcam da üşendim
Kapalı, kahverengi, pis bir hava var sadece
imprezaWRC
03-01-2019, 14:40
Adam gibi yağsın da mikroplardan kurtulalım. Herkes grip, herkes hasta.
Yarindan sonra ara ara kar yagislari olacak 10 ocak a kadar az cok devam miktari verebilecek kisi kurum zor bulunur cunku kestirmesi tahmini gercekten sıkıntılı
Maceraperest olanlar ozellikle haftasonunundan sonra sehirler arasi yol yapabilir ama tavsiye etmem..
hadimköy bölgesi her an her şey olabilir modunda
Redfish16V
03-01-2019, 14:51
beyler bi sakin olun lütfen.bu yıl çatır çutur kar yağacak,sizde gömüleceksiniz.daha 3 ocaktayız.kışın bitmesi için tam olarak 87 gün var.
Redfish16V
03-01-2019, 15:01
sabırsızlanmayın diye ilk uyarıyı vereyim ; 7 ocak sabahı trafiğe çıkmayın.
imprezaWRC
03-01-2019, 15:01
Yarindan sonra ara ara kar yagislari olacak 10 ocak a kadar az cok devam miktari verebilecek kisi kurum zor bulunur cunku kestirmesi tahmini gercekten sıkıntılı
Maceraperest olanlar ozellikle haftasonunundan sonra sehirler arasi yol yapabilir ama tavsiye etmem..
Bursa'ya gitme diyorsun yani.
Bursa'ya gitme diyorsun yani.
Ben giderdim abi keyifli olur :D
Sıkıntı çıkaracak yerler belli Otobandan gidersen yalovadan sonrası ama otoban şartları ağır olmaz rahat gidersin yok otobandan gitmem dersen orhangazi sonrası inişler çıkışlar sıkıntılı..
Ama atıyorum bi Antalya veya izmir yapmazdım..
https://i.hizliresim.com/zj5Jk7.jpg (https://hizliresim.com/zj5Jk7)
Kayışdağı bulutlandı ::))
mikelazi
03-01-2019, 15:42
kadıköy kup kuru 6 derece
imprezaWRC
03-01-2019, 15:46
Ben giderdim abi keyifli olur :D
Sıkıntı çıkaracak yerler belli Otobandan gidersen yalovadan sonrası ama otoban şartları ağır olmaz rahat gidersin yok otobandan gitmem dersen orhangazi sonrası inişler çıkışlar sıkıntılı..
Ama atıyorum bi Antalya veya izmir yapmazdım..
İş için olduğundan mecburen otobandan gideceğim. Sabah duruma göre bakacağım, dediğin gibi otoban temiz olur diye düşünüyorum. Ben otoban ve köprüyü kullanayım benden sonra kesin indirim yaparlar.
2 sene önceydi sanırım tam kar yağdığı gün arkadaş Alfa guiletta aldı Beylikdüzünde, Uşak'a 24 saatte ulaşmıştı. Kış lastiği yok idi ve sürekli All weather'da kullanmıştı.
7 Ocak sabahı satt 6 gibi Çanakkale tarafına doğru yola çıkacaktım. araçta kar lastiğide var çok kötü olurmu?
emreogut
03-01-2019, 16:21
kardeşim Ankara mı İstanbul mu :)
https://i.hizliresim.com/zj5Jk7.jpg (https://hizliresim.com/zj5Jk7)
Kayışdağı bulutlandı ::))
Silence Hotel kaçak et durumları mı var Nuri reis :D
Yiğit G.
03-01-2019, 16:44
şimdi radyoda söyledi beklenen kar yağmayacakmış.. Yağmur yağacakmış haftasonu.. Bir ihtimal pazartesi imiş.. Yine gitti bizim kar https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/smiley/s20.gif
Silence Hotel kaçak et durumları mı var Nuri reis :D
Hheehee yok yauw iş çıkarma başıma :D Brandium' da ofis :)
turbo&quattro
03-01-2019, 17:07
Bitmeyen yaz yapmislar
https://s1.eksiup.com/7a47508ae769.png (https://eksiup.com/7a47508ae769)
Yiğit G.
03-01-2019, 17:11
Bitmeyen yaz yapmislar ��
https://s1.eksiup.com/7a47508ae769.png (https://eksiup.com/7a47508ae769)
bizim arkdaş da florida yaşıyordu aynen böyle imiş ama yazın mahvoluyordu sıcaktan.
turbo&quattro
03-01-2019, 17:17
Patron Washington DC dede yasadim, orasida cok sicak ve nemli oluyordu. Yani ben pek bir fark goremedim yazin burada.
ahmet3425
03-01-2019, 17:25
biz forumdan 8-10 kisi kartepeye cıkacaz birazdan istanbula kar yagsın diye beklemeyin kar yagan yerlere gidin yapacak birsey yok :)
mikelazi
03-01-2019, 17:42
yağıcaksa yağsın
yağmıcaksa yaz gelsin artık
Redfish16V
03-01-2019, 18:23
Hava durumu İstanbul için çok değişken, hergün tahmin değişiyor bakalım ne olacak.
Bu arada ben de 7 Ocak pazartesi günü kardeşimi İstanbul'dan Kütahya'ya teslim edeceğim askerlik için. Kış lastikli araç bizi kurtarır mı? O tarafların yol şartlarını bilen arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.
kar lastiği yeterli,buzlanmaya dikkat
kar lastiği almalısınız.
Kardeşim bursa için güzel haberlerini bekliyorum şöyle 5-10 gün evden çıkmayalım :)
yarın sabahı bekle abi :)
GSİ CLUB Sakaryada kar olucak mi mgm farkli telefonlar farkli gosteriyor kafalar karisik :)
5 ocak gecesi kar görebilirsiniz
GSİ CLUB Yalova ve Bursa için hava durumu bilgisi rica ediyorum :) Belki sabahtan Bursa'ya gidip akşama doğru da dönmem gerekebilir. Başıma iş almayayım.
gidip gelinebilir,dönüşte buzlanmaya dikkat abi
7 Ocak sabahı satt 6 gibi Çanakkale tarafına doğru yola çıkacaktım. araçta kar lastiğide var çok kötü olurmu?
kar lastiği yeterli olur ama erken cıkmak size avantaj olacaktır.
kardeşim Ankara mı İstanbul mu :)
istanbul.. Ankara 8 ocağa kadar aralıklı kar alır,8 ocaktan sonra 20 cm'e devam.
İstanbul'a bu gece soğuma girecek.Avrupa yakasında yağışlar gece 3 gibi kara döner.Anadolu yakasında ise yarın öğlene kara döner.Bu ilk etaptaki kar çok etkili değil,araç üstü çim üstü görsel yapar.5 ocak akşam 16:00'dan itibaren her iyi yakada DEK yağışları başlar.6 ocak öğlene kadar devam eder aralıklarla.Burdan 4-6 cm alırsınız.6 ocak gece 02.00'den itibaren kuvvetli dekler ve aralıksız niteliğinde yağışlar olacak.her 2 yakada eşit yağış alır.Uçuşlarda iptal tek tuk olabilir.ama trafik felç olacaktır.Feribotlar iptal olur,okullar 2 gün tatil olur.bu olay 8 ocak gecesine kadar devam edecektir.En etkili yağış 7 ocak gecesi ile 8 ocak gecesinde olacaktır.ortalama 10-12 cm birikim olur,bu değer rakıma göre değişir.Dek yağışı olduğu için şu sokağa yağdı yağmadı olayı olabilir,ama bantlar geniş olacağından bu sorunu çözeriz diye düşünüyorum.Yine son 12 saate girdiğimizde sokak sokak cm veririm.
34btr1907
03-01-2019, 19:16
yarın öğlen saatleri beylikdüzü silivri kısımları karlı olabilir,oda saat akşam 8 e kadar falan,geri kalan kısımlar yağmur görünüyor,bakalım tutarsa ,her uygulama baska gosterıyor.
BurakCengizhanoğlu
03-01-2019, 19:32
9 ocak çarşamba günü berline uçucam sabiha gökçenden.Tatsızlık yaşar mıyız acaba? :(
O zaman paZar geceyi beklıyoruz,4 gozle heyecanlandık.
Babuş korkutma bizi :) Çarşamba günü Kemikli rampasıyla Bolu Dağı'nı geçmem gerek.
Ömer Musaoğlu
03-01-2019, 20:55
Ataşehir şiddetli yağmur sanki azcık kar da var gibi
Bursa fena okul tatili yakındır.
AliGizda
04-01-2019, 07:10
7 Ocak sabahı İzmir' e uçağım var, iptal durumu olur mu?
karla karışık yağıyordu 7.30 civarı Bağdat cd.'de
Beylikdüzünde yağıyordu 7 buçuk gibi ama dolduracak gibi değildi. Şuan çağlayana yağıyor
Ios da doğru düzgün takip edebileceğim bir hava durumu programı var mı ?
Küçükyalı, Bostancı, Ataşehir tırt..
Arada sulu kar, genellikle yağmur..
Birkan61
04-01-2019, 08:29
Basın ekspress inceden yağmur şeklinde
emrullahkrtpe
04-01-2019, 08:38
İkitelli sanayi civarına kar atıştırmaya başladı şuan
Meteo earth kullanıyorum ben gayet basarılı bence
Tholl-ga
04-01-2019, 09:07
hava radar
imprezaWRC
04-01-2019, 09:12
Bursa fena okul tatili yakındır.
Sabah 09:00'da Bursa'da gideceğim yerdeki kişiyi aradım; hava durumunu sordum. Adam sakın gelme dedi, 1 km'lik yolu 1,5 saattir gidememişler. Gelme sakın, kalırsın buralarda dedi bende laf dinledim çıkmadım yola, ofise döndüm.
Yollar bitik durumda bursa izmir yoluda kar nedeniyle kapanmıs kıpırdamayın bence. İstanbuldan gelen ve bursa çevre yoluna baglanan yolda kapalı. Arkadasım kontak kapatmıs ilerlemio dedi yol
erayakar
04-01-2019, 09:24
beylikdüzü sulu kar yağıyor ..
Bütün memlekette kar var, istanbul sanki başka kıtada...
imprezaWRC
04-01-2019, 09:30
Yollar bitik durumda bursa izmir yoluda kar nedeniyle kapanmıs kıpırdamayın bence. İstanbuldan gelen ve bursa çevre yoluna baglanan yolda kapalı. Arkadasım kontak kapatmıs ilerlemio dedi yol
Adamı aramadan yola çıksam durduk yere macera yaşayacaktım, iyiki arayıp sordum.
https://i.hizliresim.com/BaPNML.jpg (https://hizliresim.com/BaPNML)