Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
-Murat Özcan-
24-10-2016, 21:54
Sanırım Trakya bir iki gün içerisinde soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek..
Havalar soğuyunca emire saldırı başladı :D
Detaylı bi analizi bekliyorum ben, planı yapmışsındır kesin.
tayreep_john
25-10-2016, 10:21
kar lastiği alcaktım bursa için kasım ayı gibi ama vazgeçtim :/ pek birşey görünmüyor heralde...
Redfish16V
26-10-2016, 08:45
Bu akşam bu sistem için son noktayı koyuyoruz.İl il ve saatlik tahminleri de yazacağım
erayakar
26-10-2016, 08:47
istanbul bir sıcak bir soğuk derken sanırım herkezi ters köşe yapıcak.
salih_560
26-10-2016, 10:49
Bu akşam bu sistem için son noktayı koyuyoruz.İl il ve saatlik tahminleri de yazacağım
Kardeşim bursa için tam tahmin verirsen çok sevinirim ...
mikelazi
26-10-2016, 12:54
işe halan motorla gidip geliyorum.böyle iyiydi.soğumasın havalar :(
Day Walker
26-10-2016, 15:50
Son dakika haberi: Korkutan zehirli gaz acıklaması - Gundem Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/korkutan-aciklama-40259573)
Asit yağmuru ne iş yaa :(
Bölgede tarlası bulunan üyeler varsa önlemi var ise hemen bişeyler yapsınlar.
Redfish16V
26-10-2016, 16:45
http://i64.tinypic.com/xqj8yp.jpg
hemen bir analiz yaptım ve tehlike kırmızı çizdiğim hat üzerinde mevcut.Asit yağmuru şu an kesin değil,çünkü üst seviye akımda sülfür oranı düşük yağışı tetiklemeyebilir.Ancak solunum vb yönünden uyarı verilebilir
Day Walker
26-10-2016, 17:09
hemen bir analiz yaptım ve tehlike kırmızı çizdiğim hat üzerinde mevcut.Asit yağmuru şu an kesin değil,çünkü üst seviye akımda sülfür oranı düşük yağışı tetiklemeyebilir.Ancak solunum vb yönünden uyarı verilebilir
Saol kardeşim :)
Burak K.
26-10-2016, 17:42
Kış lastiklerini ne zaman takalım İstanbul için? :)
Redfish16V
26-10-2016, 22:10
28/10/2016 - 05/10/2016 Giriş seviyesi sistemi
- http://i67.tinypic.com/2a4w9p2.jpg
30 ekim öğlene kadar kırmızı çizgi yukarısı ayaz ve yer yer rüzgar ile kış geliyor galiba diyecektir.Bu yerlerde sıcaklık gündüz 10-12 hissedilen 7-8,geceleri ise 0-5 derece arası olacaktır.Bu süreç içerisinde istanbul-kocaeli-bursa-ankara'nın kuzeyi-zonguldak ve karadeniz hattı lokal soğuk yağmurlar görecektir.Dikkat hasta edebilecek türden yağışlardır donduru yağmurdur.
- http://i66.tinypic.com/2utoqdz.jpg
30 ekim 14:00-16:00 aralığında 1500mt'de -4 soğuğu girmeye başlayacaktır.İstanbul'da bu kıyı kesimde gündüz sıcaklığı 5-7 dereceye tekabul eder.gördüğünüz gibi ilk soğuğu anadolu yakası ordandan karadeniz hattına sınır çiziliyor.(mavi kısımı dikkate alın.)Yeşil kalan bölgelerde soğumaya başlayacaktır o gün.Tabi 30 ekim saat öğlen 3-4 gibi bolu hattı ve doğu karadeniz kar yağışları alacaktır.
- http://i64.tinypic.com/u4j8z.jpg
1 Kasım gecesine kadar soğuk adım adım güneye inerken İstanbul-Kocaeli-Bursa dondurucu yağmur almaya başlacaktır.Ankara ve Eskişehir gibi iç kesimler (Konya dahil değil) çok çok az yağmur tanesi görecektir.Bu arada soğuklarda ciddi artacak ve geceler ayaz olacaktır.1 kasım gecesi ise iç kesimlerde yılın ilk kar taneleri görülmeye başlanacaktır.2 kasım öğlene kadar bu sistem devam edecektir.5 kasımda da komple etkisi bitecektir.
İstanbul'un zirveleri çamlıca vb karla karışık yağmur ve soğumaya göre kar tanesi görebilir,Kartepe ve batı karadeniz'in bütün dağları (ılgaz v.b) sezonu açacaktır.Uludağda öyle.Bursa merkez biraz beklesin kar için doğusu bi nebze şanslı ama şu an merkez için kar zor.Afyon-kütahya-eskişehir tutmasada kar görebilir.
1 Kasım gecesi akdenizde oluşacak Alçak basınç konumuna göre Ankara'nın yağış durumu değişecektir.Benim tecrübe ve tahminlerime göre Ankara'nın Kuzey ve batı tarafı şanslı.Güneyde kalan (mogan gölü v.b) kesimler belki havada kar görebilir,ne kadar akdenizden yağış gelsede kuzeyden soğuk güneye pek inemediği için böyle bir tahmin yürüttüm.ve yine Ankaralı kardeşlerime abilerim rahat olunuz,bu yılda bizde ekmek yiyeceğiz lakin şöyle aralık ortasını beklemek gerek tam doymak için.
Bu sistem üşütücü ve hızlı bir sistem olacak,beklentiniz düşük olsun.Bizim amacımız bu sistem sayesinde kasım'ın 5 günü ortalama altı sıcaklık yakalayarak kasım'ı komple ortalama altı bitirmek.Bu sistem bi nebze soğuk olsun ya da kışı özledik diyenlere atıştırma olacaktır.İç bölgeler için beklenilenden fazlasını,batı ve marmara içinse biraz beklenti altını olacağını düşünüyorum.Bundan 2-3 ay öncesi senelik tahminime göre çok güzel gelişmeler oldu ve ümidim arttı diyebilirim.Çalışmalarıma ve reel olmaya devam edeceğim.Kasım ortası v.b tekrar sistem bekleyen kuruluş forum vb ortamlara şimdilik aldırış etmemeniz yararınıza,bundan önce dediğim gibi kasım 20-26 arasını bekleyin.. İstanbul kış lastiğine kasım ortası geçebilir,hatta sonu.Ankara ise Kasım ortası geçebilir.Bu sistem içinde hemen kar lastiği takmanıza gerek yok diye düşünüyorum 1 gün araç çıkatmama gibi lüksünüz varsa tabi..
Her yıl gibi sistem anında ve anlık gelişmelerde sık sık güncel tutacağım,şimdiden sokaktaki hayvanlara,evsizlere karşı duyarlı olalım görevimizi yerine getirelim herkese iyi akşamlar..
Kışlık donlarımı çıkardım bekliyoruz reyiss :) bol manzaralı bir kış olsunn.
Emir bu asit yagmuru durumu icin yagis alabilecek bolgeler nerelerdir ve tahmini ne zaman yagma riski var?
Emir bu asit yagmuru durumu icin yagis alabilecek bolgeler nerelerdir ve tahmini ne zaman yagma riski var?
Ek olarak cahilligimi maruz gor bu soguklar ile beraber yagislar dolu birakabilir mi?
Redfish16V
27-10-2016, 00:27
Ek olarak cahilligimi maruz gor bu soguklar ile beraber yagislar dolu birakabilir mi?
bölgeleri yukarda haritada belirttim "tehlike kırmızı çizdiğim hat üzerinde mevcut." diye yazmışım,güney doğu etki altında :) Şu da ufak not olsun dolu için genellikle 10 Nisan - 10 Ağustos dur tarihler,yani kışın dolu için bir oluşum zor oluşur :) Dolu v.b durumda burda %100 uyarı geçerim rahat olabilirsiniz :D
free-hifi
31-10-2016, 23:48
Emir yakın mi kardeşim.
Tahminlerin super
Kibrista hala don atlet takiliyoruz gunduzleri. Ama gece de tam tersi soguk oluyor. Aylardan sonra ilk defa suan bardaktan bosanircasina yagmur yagiyor. Yagmur izlemeyi toprak kokusunu ozlemisim :)
28/10/2016 - 05/10/2016 Giriş seviyesi sistemi
1 kasım gecesi ise iç kesimlerde yılın ilk kar taneleri görülmeye başlanacaktır.
Bravo hocam tam 12'den vurdunuz :) Dün gece Bilecik, Eskişehir, Kütahya'dan kar haberleri geldi :)
Emir selamlar daha öncede sormuştum. 17 Kasım gecesi yola çıkıyorum, orta ve Doğu Karadeniz turu yapıcam kendi aracımla. Ne dersin, hava nasıl olur? yaylaları gezebilirmiyiz? Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
lnd_samet
01-11-2016, 10:39
bu ne layyynnn,,, izmir bir anda buz kesti..
şişli'de öğle yemeği için dışarı çıktım, soğuktan başım ağrıdı.
Redfish16V
01-11-2016, 13:24
Emir selamlar daha öncede sormuştum. 17 Kasım gecesi yola çıkıyorum, orta ve Doğu Karadeniz turu yapıcam kendi aracımla. Ne dersin, hava nasıl olur? yaylaları gezebilirmiyiz? Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla
akşam cevaplayacağım rezerv edeyim şöyle :)
Ankara ise 30-45dk sonra ilk kar tanelerini havada görecektir.MGM'nin radarından takip edebilirsiniz.Akşam genel değerlendirme ve önümüzdeki 15 günle ilgili yazı yazacağım
Ahmet Saraçoğlu
01-11-2016, 13:29
istanbulla (florya çevresi) ilgili bilgilendirme rica edeceğim önümüzdeki 3 4 gün için.Peyzaj işi yapıyoruz , toprak getirip serimini yapıcaz.Yağmurda toprakla çalışmak eziyet.Bugün yağmur var diyordu tvler , soğuk ama güneşli hava.
ProdriveSTI
01-11-2016, 13:47
GSİ CLUB
Kar vaa mı kar
GSİ CLUB
Kar vaa mı kar
işyerinin oralara yapraklar dallarıyla beraber dökülcekmiş kankam sevmiyoun zaten bosver napcan karı :D
Yiğit G.
01-11-2016, 14:03
Cadde deyim demin kar yagdı baya baya , sulu kar inanamadım
işyerinin oralara yapraklar dallarıyla beraber dökülcekmiş kankam sevmiyoun zaten bosver napcan karı :D
https://www.youtube.com/watch?v=2NhC_B54Mbc
kadireren
01-11-2016, 14:56
GSİ CLUB
Pazar günü için durum nedir 7-8 araç toplanmayı düşünüyoruz yağmurda kalmayalım :)
Bıze uzun vadelı tahmın yaparsan sevınırım.
Arkadaslar,bu sıstem cok kısa vadelı ve pastırma yazı gelıyor.Bu pastırma yazı uzun vadelı kalıcak gıbı.Insallah kıs tahmınlerın bol yagıslıdır ama tahmınler fazla kar yagısı gostermıyor bu kış ıcın :(
Ankara da yilin ilk karını gördük :)
diyebilirimki birkaç gün içerisinde kar yağarsa şaşırmayın
İşte bizim gülme zamanımız geldii Adanalılar olarak. devran döner sap döner :)
valla adanalılara göre hafif soğuk seven biri olarak ben daha haftasonu şort giyiyordum ayıptır söylemesi,nazarlardan uzak.
Redfish16V
01-11-2016, 17:49
Herkese merhaba.
-Her zamanki gibi şükürler olsun günler öncesinden tahminlerim tutdu :) Bu soğumada beklentinin düşük olmasını ve sabırlı olunmasını istemiştim.Lakin bu sistem çok güzel oldu ve kasım'ın ilk 3-4 gününü soğuk kapatmaya ve toprak ısısını,denizleri soğutmaya bal kaymak oldu.Unutmayın Kasım başındayız ve bu denli bir soğuk bizim için candır. kadireren H.sonu ankara açık ve ılıman olacaktır :)
-Soğuklar 3-4 kasım gibi etkisini giderecek ve 5-18 kasım arası benim deyimimle pastırma ayazı olacak.Fakat bu pastırma ayazı batı bölgelerde ( istanbul-bursa v.b) ılıman-yağışlı olacak.Ankara ve iç bölgelerde de gündüz ılıman gece ise ayaz olacak.Aralıklı yağış görmekte mümkün.Kimse bu pastırma ayazına üzülmesin,olması gereken aksine bizin yararımıza olan bir durumdur.Atmosfer dinlenmesi denir bi nevi buna.Bizim için önemli olan 17-18 kasım'dan sonrasını soğuk tempolu geçirerek kasım'ı ortalama altı kapatmaktır.Peki ilerisi ne olacak ? next diyip bir sonraki kısma geçelim ;
-http://i64.tinypic.com/vq17yp.jpg
İStanbul diagramı atalım.Gördüğünüz üzere pastırma dönemi ılıman ve yağışlı..5 kasım ve 8-17 kasım arası yağışlı diyebiliriz. emrhn28 giderken sıkıntı olmaz fakat dönüşte sıkıntı olabilir şimdiden uyarı vereyim diyeyim.
-http://i67.tinypic.com/289jvo0.jpg
Buzul birikimi.. 2012 oran veriler güzel gidiyor..ve dikkat ederseniz uzun yıllar ortamalaması buzul birikimine yaklaşıyoruz.Küresel ısınma diyenlere bu tabloyu gösterebilirsiniz..
biraz daha derine inelim ve analizimi burda canlı yapayım şüpheleriniz kalmasın ;
http://i68.tinypic.com/2vucv2b.gif
bu veri MJO indeksidir.Altın bir veridir.Okuması zor ama size uzun vadede büyük yol açar.Bu veri bize basınç dizilimini ve sıcaklıkların yönünü v.b gibi bütün elementlerin hareket rotası anlatır.Şimdi şekle baktığınızda yeşil bir çizgi var ve bu yeşil çizgi phase 6'da bulunuyor şu an.Hatta öyle bir yerdeki phase 7'ye de geçebilir phase 5'ede.Lakin phase 5'te görünen kırmızı çizgi bu verinin tahmin edilen rotasıdır.Biz buna tahmin edilen desekte aslında modellerden alınan verilere göre belirlenen bir rotadır.Şimdi sıkı durun bi altın tablo daha vereceğim ;
http://i66.tinypic.com/2ex9hfs.png
Türkiye nerede ? - Kürenin sağ alt kısmına bakarsanız göreceksiniz :)Kutupların tepesinden bakıyorsunuz ona göre hesap edin.Neyse konumuza dönersek ne demiştik phase 6'tayız demiştik.phase 6 tablosuna bakarsanız avrupanın sıcak(kırmızı) bizimde soğuk(mavi) olduğumuzu görürsünüz.bir sonraki geçiş phase 5 olacak demiştik.Hemen phase 5'e bakalım ve avrupanın soğuk bizimde nötr(pastırma) olduğumuzu göreceksiniz.ve tecrübelerim ve tahminlerimde phase 5'ten sonra phase 4 olup 18 kasım itibariyle soğuk çekirdeğin balkanlara yerleşmesini bekliyorum.Batılı rüzgarlar ve Akdeniz'deki alçak basınçların yağış üretmesiyle Balkanlardan gelen soğuk hava ibaresini sık sık duyacağız.Tekrar diyorum kasım son haftaya odaklanın.. Çok güzel olacak..
997TT murat abi sende forumlara v.b ortamlara takılıp stres vb olma.. Oralarda her şey anlık değişir,derindir boğulursun bir şey göremezsin :) Buraya sırtını daya ve bekle abi :) Kısacası gidişat olumlu yönde gidiyor..Özellikle İtalya'da deprem olması ve ordaki alçak basınçların akdeniz'e meyil etmesi bize olumlu yansıdı.Ülkenin güney enlemleri hariç her karışı sağlam kar yağışları alacak.Özellikle ocak ayının 20-25leri..
Valla dort gozle senden haber avcılar ve cıftcıler... :)
Sana sahıs soru ozaman; 5-18 kasım arası Ordu'da hava nasıl olur?Kivi hasatı cın soruyorum....
Redfish16V
01-11-2016, 20:43
Valla dort gozle senden haber avcılar ve cıftcıler... :)
Sana sahıs soru ozaman; 5-18 kasım arası Ordu'da hava nasıl olur?Kivi hasatı cın soruyorum....
Geceleri 7-8,gündüzleri 10-12 derece olur.Don olayı olmaz.Yağış ise sadece 14-15 kasımda olur o da sağanak yağmur olur.Harici günler yağış olmaz.Sağanak yağmur hangi saatlerde olur onun içinde 2-3 gün beklemek gerek,yağış değişime açık.
Sagol kardesim ama dereceler dusuk degil mi? Pastirma yazi gelmiyor mu? Don olmaz zaten bu mevsimler karadeniz kiyisinda,oyuzden kafa rahat. Bize don olayi cicekler actiginda olmasin yani 15-20 marttan sonra...
İnsallah bol yagisli kis olur.
Redfish16V
01-11-2016, 21:17
Sagol kardesim ama dereceler dusuk degil mi? Pastirma yazi gelmiyor mu? Don olmaz zaten bu mevsimler karadeniz kiyisinda,oyuzden kafa rahat. Bize don olayi cicekler actiginda olmasin yani 15-20 marttan sonra...
İnsallah bol yagisli kis olur.
dereceler gayet ortalama düzeyinde.pastırma yazı değil pastırma ayazı aslında o :) bu dönemde gündüz yalancı güneş olur ve geceleri soğuk geçer.Tabi ben geceleri 7-8 yazsamda hissedilen 3-4 leri bulabilir.Bakalım bereketli bir kış olsun bize o yeter.
blumenberg
01-11-2016, 22:39
uçuşlar başlıcak benim, ankara için ilk 3 aylık hava durum tahminleri nedir, netten baktım kasımda kar yok gibi, ama aralıkda başlıyor, ocakta biraz düzelme var sanki. rüzgar vs inş çok olmaz :)
Redfish16V
01-11-2016, 23:00
uçuşlar başlıcak benim, ankara için ilk 3 aylık hava durum tahminleri nedir, netten baktım kasımda kar yok gibi, ama aralıkda başlıyor, ocakta biraz düzelme var sanki. rüzgar vs inş çok olmaz :)
Uzun vade 1-2 çalışmalarımdan kesit olarak ;kasım 20-30 arası,Aralık 20-25 arası,Ocak 15-25 arası-Şubat 1-15 arası,Mart 10-15 arası.Bu dilimlerde soğuk atakları olacak.1-2 gün sapma olabilir.. Diğer siteler ne denli sağlıklı olur bilemem ama max 1.5 ay önceden tutturduğum tahminler oldu.Sizin için 1-2 gün yoğun bir çalışma yaparak daha net bilgiler verebilirim.İster pm'den ister burdan cevaplayabilirim.
blumenberg
01-11-2016, 23:10
Uzun vade 1-2 çalışmalarımdan kesit olarak ;kasım 20-30 arası,Aralık 20-25 arası,Ocak 15-25 arası-Şubat 1-15 arası,Mart 10-15 arası.Bu dilimlerde soğuk atakları olacak.1-2 gün sapma olabilir.. Diğer siteler ne denli sağlıklı olur bilemem ama max 1.5 ay önceden tutturduğum tahminler oldu.Sizin için 1-2 gün yoğun bir çalışma yaparak daha net bilgiler verebilirim.İster pm'den ister burdan cevaplayabilirim.
valla çok teşekkür ederim keşke önceden sorsaydım, samsunda uçma ihtimalim de vardı, yalnız ben 4-5 derece fazla olmasının bana çok şey katmayacağını düşünüp ankarayı seçtim :)
Emir bilgiler için ve cevapların için çok teşekkür ederim.17-27 arası soğuğu yicez ona hazırlıklıyım. Dönüüşte ki yağış da okey. Peki bu 10 günlük gezide yağış yermiyim çok? Kar ve yağmur açısından. Eline emeğine sağlık...
Saygılarımla
Yiğit G.
02-11-2016, 00:29
Hava Forumda şöyle yazmışlar
2016/2017 kışında, Balkanlar ve ağırlıklı Rusya üzerinden gelecek soğuk havalar özellikle Marmara Bölgesi ile Batı Karadeniz bölümünde etkili kar yağışlarına yol açabilir. Bu kış, Marmara Bölgesi ile Batı Karadeniz’de sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin altında kalma ihtimali yüksek. Tahmin çerçevesinde, bu bölgelerimizde Aralık ayının ortalarından itibaren çetin kış şartları oluşmaya başlayacak. Aralık ayının sonu ile Mart ayı arasında ülkemizi özellikle Rusya kökenli sert soğuk hava dalgalarının etkilemesini tahmin ediyoruz.Kış mevsiminde yurt genelinde mevsim normallerinde yağış bekleniyor. Marmara Bölgesi, Doğu Karadeniz Bölümü ile Akdeniz Bölgesi’nde ise mevsim normallerinin üzerinde yağış bekleniyor.2004 yılında İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü’nün (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) halatlarına zarar veren sert kar yağışlı hava dalgasına benzer soğuk ve kar yağışlı hava sisteminin bu yıl da görülme ihtimali oldukça yüksek…
mikelazi
03-11-2016, 15:42
anladıgım ist. için kasım 15 ine kadar motora binmeye devam :)
Yazıyorsun uzun uzun ama benim kafa basmıyor bir türlü :))
Kisaca sorayım;
Istanbul ne zaman ve ne kadar kar alır
Uludag, kartalkaya ve kayseride ne zaman 50+ cm kar olur
"KIŞ ÇETİN GEÇMEYECEK" : "Kış cetin gecmeyecek" | NTV (http://www.ntv.com.tr/turkiye/kis-cetin-gecmeyecek,H6F1DZ9lAUWc7fVD7SPlWQ)
Bugun metoroloji mudurlugu bir tahmin yayinladi marta kadar ve moralimi sifirladi valla....
Yiğit G.
03-11-2016, 17:21
Meteroloji son zamanlarda yağmuru bile tutturamıyor.Hiç güvenmiyorum bunların yorumlarına artık.
"KIŞ ÇETİN GEÇMEYECEK" : "Kış cetin gecmeyecek" | NTV (http://www.ntv.com.tr/turkiye/kis-cetin-gecmeyecek,H6F1DZ9lAUWc7fVD7SPlWQ)
Bugun metoroloji mudurlugu bir tahmin yayinladi marta kadar ve moralimi sifirladi valla....
Bi tanesi hurriyette yorum yazmış ( kesin tersi cıkıcak hazırlanın) bu sene hiç tutturamadılar yagmurları bile...
bencede tersı cıkıcak ahahah :D
ayva cok olursa kış sert gecer derdı eskıler : ) her kosede kamyon kasasında nar ve ayva var :D
Jön Türk
03-11-2016, 19:00
Pazar günü kısa kolluyla gezerken pazartesiden beri montla geziyorum bir anda soğudu Antalya :)
bencede tersı cıkıcak ahahah :D
ayva cok olursa kış sert gecer derdı eskıler : ) her kosede kamyon kasasında nar ve ayva var :D
Meyvelerin hepsi hormonlu, bu kış o kadar da sert geçmeyebilir :D
Redfish16V
03-11-2016, 19:41
Emir bilgiler için ve cevapların için çok teşekkür ederim.17-27 arası soğuğu yicez ona hazırlıklıyım. Dönüüşte ki yağış da okey. Peki bu 10 günlük gezide yağış yermiyim çok? Kar ve yağmur açısından. Eline emeğine sağlık...
Saygılarımla
yağış şu an değişken olduğu için yorum yapamam..Şöyle diyebilirim sadece;optimal oranda yağış olur en kötü.
Yazıyorsun uzun uzun ama benim kafa basmıyor bir türlü :))
Kisaca sorayım;
Istanbul ne zaman ve ne kadar kar alır
Uludag, kartalkaya ve kayseride ne zaman 50+ cm kar olur
İstanbul örtü oluşturacak kar yağışını aralık ortası alır(5-10cm),örtü + okul tatili olacak biçimde yağışı ocak başında alır(10cm+ kıyılarda dahil) :)
Kartalkaya ve kayseri kasım sonu-aralık başı çok rahat 50+ olur kesin.Uludağ ise aralık başı 50+ olur.Sistemin geliş yönüne göre uludağ öncelikli olabilir.
100 yılın en soğuğu,küresel ısınma v.b bunlar tamamıyle medyanın ve bizim mgm'nin türebileceği bir tür traji komik olaylardır.Ben kendim net düzeyde tahmin yaptım ve ne dedim ; "Az yağış,çok soğuk".Lakin gidişat biraz değişti ve yağışın 1 tık arttığını ve türkiye genelinin 1 defa da olsa sağlam sistem alacağını söyledim.sağlam dediğimde öyle 1 10cm değil 17 şubat gününde yağan kar gibi.. Sabırlı olun daha sezon yeni yeni açılıyor.Şimdi biraz ısınıcağız,atmsofer bi dinlenecek.Sonra hep oynayacağız :) sırtınızı bana verin içiniz rahat olsun,yoksa bi öyle bi şöyle rahat uyuyamazsınız :)
Emir;bol kar yagdir gozunu seveyim,bol kuru soguk bizi mutsuz eder :(
emırım kasımın 20 -30 arası bitlis ağrı dogubeyazıt tendurek dagı nasıl olur tehlıkelı bır yol o yuzden hava sartı önemlı benım ıcın
Redfish16V
03-11-2016, 21:06
emırım kasımın 20 -30 arası bitlis ağrı dogubeyazıt tendurek dagı nasıl olur tehlıkelı bır yol o yuzden hava sartı önemlı benım ıcın
bu kışı en sert geçirecek 3 bölgeden biri ağrı-bitlis hattı..Bende kasım 20-30 arası sistem bekliyorum o yüzden şimdilik tedbir al derim abi..2-3 gün sonra daha net bir şeyler söylebilirim not aldım tekrar cevaplarım :)
Redfish16V
08-11-2016, 11:15
Bugün mgm tahminlerinde ayın 14-18 arası için soğuk/kar yağışı ibareleri verecektir.Bu tahminlere itibar etmemeniz sizin yararınıza olacaktır.Sabahki ecmwf çıktısı ağır hatalı çıktığı için bizim kurumumuzda bunu kopyala yapıştır yaparak tahminlerinde yansıtacaktır.Güncel uyarı olarakta ; Lodos alan bölgelerde toz aşınımı + yağışlar görülebilir.solunum ve araçlarınızın temizliği açısından dikkatli olmanız duyrulur.
Merhaba Emir.
Ayın 13'nde saat 8'den sonra Bolu Dağı ve çevresi nasıl olur bi fikrin var mı ?
Lastik yok, kalakaldım kışın ortasında olmasın sonra. :)
GokhanRS
08-11-2016, 15:02
bu soğuklar madem balkanlardan geliyor, buralar buz gibi olunca haber veririm size doğru gönderiyoruz diye :)
salih_560
08-11-2016, 16:24
Emir bursa 27 derece lodoslu nasıl yapsak soğuk ne zaman gelecek bursa taraflarına ??
Redfish16V
08-11-2016, 21:32
Merhaba Emir.
Ayın 13'nde saat 8'den sonra Bolu Dağı ve çevresi nasıl olur bi fikrin var mı ?
Lastik yok, kalakaldım kışın ortasında olmasın sonra. :)
Whatsapp kontrol edermisin abi :)
bu soğuklar madem balkanlardan geliyor, buralar buz gibi olunca haber veririm size doğru gönderiyoruz diye :)
Bu senenin en soğuk kışı sizi bekliyor,bizde komşuda pişer bizede düşer diyeceğiz :D Lakin sizide durağan dönem bekliyor :)
Emir bursa 27 derece lodoslu nasıl yapsak soğuk ne zaman gelecek bursa taraflarına ??
avrupanın doğusuna yerleşen alçak basınçın sağında kaldığımız için afrika kökenli sıcak üfürmesine maruz kaldık..Bi nevi pastırma denklemi gerçekleşti :D Lodos iyidir,yağış ve bu gibi dönemlerde durağan döngüyü kırarlar .. Biraz daha sabr kasım sonu hepiniz mutlu olacaksınız :)
İnsallah ama uzun donem tahminleri okuyorum farkli farkli sitelerde ve kis soguk gecicek,ok zorun yok ama yagir cok fazla gorunmuyor :(
Redfish16V
08-11-2016, 21:45
İnsallah ama uzun donem tahminleri okuyorum farkli farkli sitelerde ve kis soguk gecicek,ok zorun yok ama yagir cok fazla gorunmuyor :(
Abi dikkat edersen bende aylar öncesinde soğuk bol yağış az diye karakterini koymuştum bu senenin.Ancak şöyle bir durum var ; düşündüğümüzden daha çok oynak bu alçak basınç alanları.Bi gün italya civarı olan,bi bakmışız saatler sonra balkanlarda.bu alçak basıncı ise topaç olarak düşün.Bu topaç öyle bi konum almalı ki nemi alsın pompalasın bize.Yine benim uzun vade tahminlerime göre yağıştan yana 1-2 tık daha iyi olabiliriz.Özellikle akdeniz alçak basınç olarak çalıştığı zaman soğuk sıkıntımız olmayacaktır.Bi kere düz mantık konuşuyaşım ; Tepemizde rekor kar örtüsü kıran sibirya ve soğuk balkanlar var,illaki bir koridor açılıp bizede sert sistemler inecektir böyle düşünün :) Yağışı şimdiden kafaya takmayın anlık değişen bir faktördür kendisi
Emir hocam var bir gelşme
Redfish16V
13-11-2016, 22:08
Emir hocam var bir gelşme
şu an önceki dediklerim gayet geçerli.ankaranın kuzeyleri 16 kasım sabah bi ihtimal 1-2 cmlik kar geçişleri görebilir.Ama ben ısrarla kasım son hafta işaretimi koruyorum.Az kaldı,biraz sabr sonrası çok eğlenceli olacak :) En ufak dahi gelişme olduğunda yine burdan açıklama yapacağım abi :)
Önümüzdeki haftasonu istanbul nasil olur acaba :)
bu hafta güzel bir soğuma var ancak sanırım haftasonuna doğru etkisini kaybedip ısınacak. nekadar ısınır bakmak lazım. ama herhalde 12*14 dereceler civarında kalır gibime geliyor değil mi Emir?
Malesef havanın gucude yaklastıkca azaldı. Zaten bu mevsımde yagıcak kar yagdıgıyla kalır. Ben ocaktan ıtıbaren kı havalar hakkında yorum beklıyorum.
Costur bızı kardesım...
Emir 18-20kasim icin kibris yorumlarini alabilirmiyiz. Yuzeysel ortalama sicaklik ve yagis bilgisi yeterli olur.
Redfish16V
14-11-2016, 13:35
Önümüzdeki haftasonu istanbul nasil olur acaba :)
mevsim normallerinde açık yağışşız geçer :)
bu hafta güzel bir soğuma var ancak sanırım haftasonuna doğru etkisini kaybedip ısınacak. nekadar ısınır bakmak lazım. ama herhalde 12*14 dereceler civarında kalır gibime geliyor değil mi Emir?
bir çok forum kuruluş bu soğumayı çok abartıyor..yağış yok bir şey yok 5 derece düştü diye sistemcik bile olamaz.ben kendimden emin biçimde kasım 22-30 arasını bekleyin diyorum ve diğer yerleri takip edin hepsi bu tarihlere ge-le-cek :)
Malesef havanın gucude yaklastıkca azaldı. Zaten bu mevsımde yagıcak kar yagdıgıyla kalır. Ben ocaktan ıtıbaren kı havalar hakkında yorum beklıyorum.
Costur bızı kardesım...
tam çoşacağız soluksuz hemde sabr abi :D
Emir 18-20kasim icin kibris yorumlarini alabilirmiyiz. Yuzeysel ortalama sicaklik ve yagis bilgisi yeterli olur.
yağış yok,sıcaklık olarakta 25-26 dolaylarında devam eder.23 kasım gibi yağışlı günler başlar..
Tekrar yineleyim; çoğu kurum ve forumların kasım son haftayı halen göremiyor,forumlar ise yavaş yavaş acaba mı diyorlar.. :) Kasım son haftayı iple çekiyorum çookk güzel olacak :) Detaylar yakında..
mikelazi
14-11-2016, 15:40
kasım son hafta karmı geliyor
erayakar
14-11-2016, 16:34
akşamları beylikdüzün de bildiğin ayaz soğuğu var
PiscocuK
14-11-2016, 16:42
GSI club
Emir selam kardeşim.Zahmet olmaz ise 6-9 Aralık amsterdam için yağış varmı yokmu görebiliyormusun?
hava soğuk olacak ondan kaçarımız yok ama en azından yağmur çamur kar uğraşırmıyız?
PiscocuK
14-11-2016, 16:43
GSI club
Emir selam kardeşim.Zahmet olmaz ise 6-9 Aralık amsterdam için yağış varmı yokmu görebiliyormusun?
hava soğuk olacak ondan kaçarımız yok ama en azından yağmur çamur kar uğraşırmıyız?
GSICLUB
sanırım oldu busefer :D
yağış gelmesi lazım. barajlar bu sene çok boş maalesef.. kurak geçmese yazın bari,, hemde üreticilerimize (ne kadar kaldılarsa) yağmur şart :)
Allah yardımcımız olsun
Rıdvan
Değerli yorumların için tşkrler
GSIclub iç anadolu bölgesinde yağış durumu konusunda bu sene ya da önümüzdeki bir kaç ay için tahmin var mı? :/
Redfish16V
15-11-2016, 09:53
bu akşam tekrardan geniş özet yazacağım,cevaplayamadım abilerim kardeşlerim akşama sabretsin hepsini toplu cevaplayacağım :)
bu akşam tekrardan geniş özet yazacağım,cevaplayamadım abilerim kardeşlerim akşama sabretsin hepsini toplu cevaplayacağım :)
Bari bi tüyo ver kardeşim ışık gözüktü mü
mikelazi
15-11-2016, 17:42
akşam oldu :)
Istanbulda hava çok soğudu, özellikle bugün çok soğuk. Kışlık lastik-jantin zamanı geldi galiba :) kışlık takmadan bi takım da jant alabilsem ne güzel olur ...
GSICLUB Emir kardeşim, Ankara için kışlıkları takmalımıyız sence? Havalar da bir daha ısınma olacak mı?
salih_560
15-11-2016, 20:52
Artık güncel diyeyim bursa soğuk olmaya başladı varmı bilgi emirim ...
Arkadaslar heyecana gerek yok,hava gıdıyor,soguk kalıyor ama oda kısa surelı....
Kıslıklar marmara ıcın aybasına kadar beklıyebılır...
Redfish16V
15-11-2016, 21:26
GSI club
kıyı kesimler yağmur,iç kesimler kar geçişi mevcut ama 25 kasım gibi hatırlatırsan daha detaylı bakabilirim.Tam yağışların oluşup kıvrıldığı bölgelerden biri yani tahminin değişme olasılığı şu an yüksek
GSICLUB Emir kardeşim, Ankara için kışlıkları takmalımıyız sence? Havalar da bir daha ısınma olacak mı?
Kasım 20'den sonra kesinlikle geçilmeli.
Artık güncel diyeyim bursa soğuk olmaya başladı varmı bilgi emirim ...
Doğusu ve kuzeyi havada kar görebilir ama bi ihtimal..Uludağ ise devam yağışa.
istanbul alemdağ,çamlıca tarafları ve rakımı 350'den fazla olan yerler havada kar görebilir ama istanbul bu kısa soğumada sadece kar kokusuyla yetinmek zorunda.ankara ise yarın sabaha karşı şehrin kuzey ve doğusu çok ufak kar diğer merkezi ve batı kesimi ise havada kar taneleri görecektir.Kırıkkale yozgat gibi ankara doğusuda ufak örtü görür.Zaten bu kısa soğumayı çok ciddiye almamıştım çünkü sadece soğumadan ibaret yağışı olmayan dağlara çalışan bir sistem.
Gelelim ufak bombalara.. Kasım 23'ten sonra ufak kıpırdanmalar olacak marmara bölgesinde.. bu sistemin 1 tık üstü soğuklar ile başlayacak bu kıpırdanma.. 26-28 kasım aralığında iç ve iç batı bölgeler ilk örtü kıvamında kar yağışını alacaktır.Aralığın ilk haftası ise istanbul ilk örtü kar yağışını alması muhtemel.(kıyılar hariç) Uzun süredir kasım sonu diyorum ve bunu benden önce dile getiren şuan hiç bir kurum vb olmadı,olaki tutarsa benim için efsane tahmin olacaktır.Aralık ayı ise türkiye geneli için dillere destan bol yağışlı atraksiyonlu olacak.Özellikle o eski tipi şeklinde yağışlarımız mevcut.Önceki sayfalarda haritadada belirttiğim bölgelere bakarak bu kışı nasıl geçireceğinizi görebilirsiniz.Şu an belirttiğim çizgiler harici bol kar alan vb yer görmedim,bu tahminimde tutarlı gittiğini düşünüyorum.Ocak ayı biraz durağan geçebilir.. Ama şubat sonu ve mart ayı çok efsane şeylere gebe.. Şunuda hatırlatmakta fayda var ; Bu sene sibirya yüksek basıncı 1060 ları gördü ve kendi rekoru 1084(şubat ayında).Hunharca büyüyen bir basınç ve yayılmayı bekleyen bir sinerji var.Diğer etkenlerde ilginç biçimde lehimize dönüyor.. Bu sene çok farklı bir sene olabilir..
Emir, Aralık ayı tahminin tutarsa bikaç gün önceden istifa edip Ankaraya geliyorum. Alanyaya geldik, kar yok ama yağmur fırtına var diye avutuyorduk kendimizi. Bir defa yağmur yağdı eşşek gibi sonbahar sezonunda bir defa. Daha 2-3 sene öncesinde güneş görününce kollarımı açıyordum az daha ışık alayım diye.
Redfish16V
15-11-2016, 21:46
Emir, Aralık ayı tahminin tutarsa bikaç gün önceden istifa edip Ankaraya geliyorum. Alanyaya geldik, kar yok ama yağmur fırtına var diye avutuyorduk kendimizi. Bir defa yağmur yağdı eşşek gibi sonbahar sezonunda bir defa. Daha 2-3 sene öncesinde güneş görününce kollarımı açıyordum az daha ışık alayım diye.
Gel gel ankara bu sene süprizler yapabilir :D Akdeniz bu kış için şanssız hemde çok..
-Bu arada ciddi derece bu tahmin v.b işlerini öğrenmek ve bilgi almak isteyenler bana istediği soruları sorabilirler saatler anlatabilirim.Benim bilgiyi saklayarak kendimi bir yere getirme gibi amacım yok,ilgisi olan insanlar benim gibiler öğrensin yeterli :)
Gel gel ankara bu sene süprizler yapabilir :D Akdeniz bu kış için şanssız hemde çok..
-Bu arada ciddi derece bu tahmin v.b işlerini öğrenmek ve bilgi almak isteyenler bana istediği soruları sorabilirler saatler anlatabilirim.Benim bilgiyi saklayarak kendimi bir yere getirme gibi amacım yok,ilgisi olan insanlar benim gibiler öğrensin yeterli :)
Ankaraya gelirsem öğrenene kadar bıktırırım seni haberin olsun :D
salih_560
15-11-2016, 22:44
kıyı kesimler yağmur,iç kesimler kar geçişi mevcut ama 25 kasım gibi hatırlatırsan daha detaylı bakabilirim.Tam yağışların oluşup kıvrıldığı bölgelerden biri yani tahminin değişme olasılığı şu an yüksek
istanbul alemdağ,çamlıca tarafları ve rakımı 350'den fazla olan yerler havada kar görebilir ama istanbul bu kısa soğumada sadece kar kokusuyla yetinmek zorunda.ankara ise yarın sabaha karşı şehrin kuzey ve doğusu çok ufak kar diğer merkezi ve batı kesimi ise havada kar taneleri görecektir.Kırıkkale yozgat gibi ankara doğusuda ufak örtü görür.Zaten bu kısa soğumayı çok ciddiye almamıştım çünkü sadece soğumadan ibaret yağışı olmayan dağlara çalışan bir sistem.
Gelelim ufak bombalara.. Kasım 23'ten sonra ufak kıpırdanmalar olacak marmara bölgesinde.. bu sistemin 1 tık üstü soğuklar ile başlayacak bu kıpırdanma.. 26-28 kasım aralığında iç ve iç batı bölgeler ilk örtü kıvamında kar yağışını alacaktır.Aralığın ilk haftası ise istanbul ilk örtü kar yağışını alması muhtemel.(kıyılar hariç) Uzun süredir kasım sonu diyorum ve bunu benden önce dile getiren şuan hiç bir kurum vb olmadı,olaki tutarsa benim için efsane tahmin olacaktır.Aralık ayı ise türkiye geneli için dillere destan bol yağışlı atraksiyonlu olacak.Özellikle o eski tipi şeklinde yağışlarımız mevcut.Önceki sayfalarda haritadada belirttiğim bölgelere bakarak bu kışı nasıl geçireceğinizi görebilirsiniz.Şu an belirttiğim çizgiler harici bol kar alan vb yer görmedim,bu tahminimde tutarlı gittiğini düşünüyorum.Ocak ayı biraz durağan geçebilir.. Ama şubat sonu ve mart ayı çok efsane şeylere gebe.. Şunuda hatırlatmakta fayda var ; Bu sene sibirya yüksek basıncı 1060 ları gördü ve kendi rekoru 1084(şubat ayında).Hunharca büyüyen bir basınç ve yayılmayı bekleyen bir sinerji var.Diğer etkenlerde ilginç biçimde lehimize dönüyor.. Bu sene çok farklı bir sene olabilir..
Kardeşim 2 senedir takip ediyorum seni maşallah bu güne kadar ne sorduysam cevap verdin teşekkür ederim ve nerdeyse tahminlerin %90 tutu gerçekten helal olsun başarılarının devamını dilerim ...
gambit49
16-11-2016, 10:14
bu sene ankara için umutluyuz o zaman kar için
mikelazi
16-11-2016, 10:17
şubat bayagı sert geçicek gibi konuşmuşsun.
şubat 18 de bursada dügünümüz var.tırstırdın şimdi beni.
Uludağ'a daha kar yağmadı değil mi? Haftasonu kalmalı gitmeyi planlıyoruz.
Redfish16V
16-11-2016, 11:05
şubat bayagı sert geçicek gibi konuşmuşsun.
şubat 18 de bursada dügünümüz var.tırstırdın şimdi beni.
ayarlarız abi onuda :D sana özel yağışssız bir hafta denk getiririz illa ki :D
Uludağ'a daha kar yağmadı değil mi? Haftasonu kalmalı gitmeyi planlıyoruz.
Kasım 25ten sonra giderseniz daha tatmin olursunuz.
mikelazi
16-11-2016, 11:49
çok iiiiiisin :)
erayakar
17-11-2016, 10:09
İstanbulda gÜneŞ aÇti ama hava soĞuk
Yine kaliteli bir pastırma yapımı için gerekli olan havaları yakalıyoruz gibi :D
Emir evin heryeri pastırma oldu hanım arıza ışığı yaktı nerde olm bu soğuklar :D:D
blumenberg
17-11-2016, 17:55
Haftaya sanırım Ankara 15 dereceleri görecekmiş, biraz ısınacak sanırım. önümüzdeki 3 ay boyunca durum nedir. Haftaya uçuşlar başlayacakmış güya havalar düzeldiği için.
Redfish16V
17-11-2016, 21:33
ısınmamı :) Kendi tahminlerime şu an çok sıkı güveniyorum.. Çok değil 10 gün sonra buralar bayram yeri olacak.hele şu 100 yılın soğuğu sıcağı,istanbul'a şu vakitden önce kar yağmayacak gibi ön yargılı atmasyon söylemlere deli oluyorum.Hemen kısa bir şey söyleyim ; yağışlı periyot bugün gitti ve yeni bir soğuk gelene kadar ardındaki ısınma süreci olacak amaaa bu ısınmayı ayrı bir başlık altına almanız şart.Neden mi ?
1-850hpa(1500m) 8 derece olacak bu maksimum kıyıda 12-13 derece yapması lazım ama alçak rüzgar ve yer ısısın soğuk olmasından dolayı güya 12-13 oaln sıcaklık koca yalan olup 10 dereceyi geçemeyecektir.
2-Sibirya yüksek basıncın hakim olduğu kışlarda %99 gerçek sıcaklık yanılır.Hatta 850hpa -8 olurken reel sıcaklık -8 bile olabilir.Bu yüzden hep sibirya soğuğu sibirya gücü gibi bir güç ikonu olmuştur.
Düne kadar mgm istanbula 14 derece derken gördük nasıl soğuk olduğunu..Veya bazı forumlarda önemsiz bir soğuk halkası derken gördük ne kadar önemsiz olduğunu.Bu kış sibirya kışıdır,en ölü sistemi bile ölüyü diriltir.lütfen medyanın ve bilgi sahibi olmayan kuruluşların forumların her dediklerine kulak asmayınız.Şu kasım ortalama altı bittiğinde göreceğim hepsini ben :) İlerleyen zamanda uzun vadeli yazı yazacağım
Dort gozle beklıyoruz,gercı daha zamanı var ama tum Turkıye nın yagısa ıhtıyacı var. Ozelıkle bollll kara....
Uye oldugum hava durumu forumlari 10-20 aralik'ta istanbul'a kar yagisinin gelicegini soyluyorlar?
Senden yagis miktari ve sistemin uzunlugu hakkinda bilgi alabilirmiyiz kardesim?
Redfish16V
19-11-2016, 21:37
Uye oldugum hava durumu forumlari 10-20 aralik'ta istanbul'a kar yagisinin gelicegini soyluyorlar?
Senden yagis miktari ve sistemin uzunlugu hakkinda bilgi alabilirmiyiz kardesim?
daha da önce gelecek.Dediğm gibi kasım son haftasında sezon açılır.28 kasım - 31 aralık arası sık sık bol yağışlı kar yağışları tipiler vb her şey içinde bir dönem bizi bekliyor.H.içi açıklama yapacağım biraz daha sabr bu sefer büyük vurgun yapacağız :)
Yiğit G.
20-11-2016, 03:38
Okuduklarıma göre geçen senenin aynısını hatta 1 tık ilerisini yaşayacaz gibi kar bakımından (istanbul) Özellikel Aralık ayında... Geçen sene efsane soguk sistem geldiğinde bizi es geçip karadeniz tarafına gitmişti yanılmıyorsam (23-24 ocak trabzon beşiktaş maçı kale boyunda yıgılan kar yüzünden iptal olmuştu) Umarım bu sene yine efsane sistemler gelir ve tutar.
tayreep_john
21-11-2016, 09:56
daha da önce gelecek.Dediğm gibi kasım son haftasında sezon açılır.28 kasım - 31 aralık arası sık sık bol yağışlı kar yağışları tipiler vb her şey içinde bir dönem bizi bekliyor.H.içi açıklama yapacağım biraz daha sabr bu sefer büyük vurgun yapacağız :)
emir bu yorumun sadece istanbul için mi yoksa tüm marmara yı mı kapsıyor önceki postlarında bursa için 16-26 aralık gibi bi tarih vermiştin bursa vs için 4 gözle bekliyoruz yorumlarını.
IbizaFR150
21-11-2016, 10:08
Cumartesi İstanbul-Safranbolu düşünüyorum yolda yağmur,çamur,kar,tipi olma durumu ne olur acaba?
Emir;hala aciklama bekliyoruzzz... Agzimiza bir parmak bak caldin,gerisini bekliyoruzzz...
Emir önümüzdeki cumartesi sabahı kartepe maşukiye planım var. Kar lastiksiz idare eder miyiz ?
Redfish16V
21-11-2016, 11:21
Bütün soruları bu gece 12-1 gibi cevaplandırağım.veriler şu an 3/2 yaptı son round bu akşam ve 3/3 yaparak dediğim tabloyu verilerle onaylamış olacağım. 997TT forumlara bakıyorsan az çok benim 12'den vuracağımı tahmin ediyorsundur abi.Kasım sonu diye demekte ciğerimiz soldu :D
emir yeni bir sezonda merhaba :)
ihtimaller git gide kuvvetleniyor sanırım 29-1 arası çok sağlam olaylar geliyor gibi...
Redfish16V
21-11-2016, 14:23
emir yeni bir sezonda merhaba :)
ihtimaller git gide kuvvetleniyor sanırım 29-1 arası çok sağlam olaylar geliyor gibi...
merhaba abi,çoğu kişi burda inanmak istemiyor sanki ama kasım sonu tutarsa önce kendim adıma sonra kar severler adına güzel bir tahmin tutmuş olacak :) Gece yazacağım metin için sabırsızlanıyorum :)
Takip ettigim 2-3 yer var. Orada belirlenmeye basladi. Tutturursan artik farkil ligde oynaman gerek :)
Cmtesi pazar istanbul park tahmini alabilirmiyiz? Bir cok kisiyi ilgilendiriyor *****...
Takip ettigim 2-3 yer var. Orada belirlenmeye basladi. Tutturursan artik farkil ligde oynaman gerek :)
Cmtesi pazar istanbul park tahmini alabilirmiyiz? Bir cok kisiyi ilgilendiriyor *****...
Sanki ava gittiğin var da havayı kolluyorsun. Çekil kenara bizim gibi gerçek avcıların önünü aç artık.
Özgür baba nerdesinnn.....
Sanki ava gittiğin var da havayı kolluyorsun. Çekil kenara bizim gibi gerçek avcıların önünü aç artık.
Özgür baba nerdesinnn.....
Ben ava gıdıyorum ve gıderkende cagırıyorum mike... Gercek avcılara destek olurum,onunde durmam ama gercek avcılarda yuzunu gostersın :)
yılbaşında tendurek dagı agrı ıgıdır dogubeyazıt kötümü olcak:( nasıl yol gıdıcem kar lastiğide yok:D
Redfish16V
21-11-2016, 21:19
Haftaya sanırım Ankara 15 dereceleri görecekmiş, biraz ısınacak sanırım. önümüzdeki 3 ay boyunca durum nedir. Haftaya uçuşlar başlayacakmış güya havalar düzeldiği için.
Aralık 7-15 arası hareketli,aralık 22-31 arası hareketli.Ocak 10-15 arası,25-30 arası aralığa göre az hareketli.En soğuk etkili olacak aylar aralık ve şubat.ocak ise biraz daha durağan.
emir bu yorumun sadece istanbul için mi yoksa tüm marmara yı mı kapsıyor önceki postlarında bursa için 16-26 aralık gibi bi tarih vermiştin bursa vs için 4 gözle bekliyoruz yorumlarını.
Bursa 7 aralığa kadar elbet kar alacak.Ay sonu için 1 gün daha sabr rica ediyorum :)
Cumartesi İstanbul-Safranbolu düşünüyorum yolda yağmur,çamur,kar,tipi olma durumu ne olur acaba?
herhangi bir yağış söz konusu değil,sıkıntı yaratacak bir durum yok :)
Emir önümüzdeki cumartesi sabahı kartepe maşukiye planım var. Kar lastiksiz idare eder miyiz ?
edilebilir.28-29 kasım'a kadar ülkede herhangi bir yağış söz konusu değil maalesef.
pist için sıkıntı yok,yağış yok çünkü.Ancak son pist günü olabilir..
yılbaşında tendurek dagı agrı ıgıdır dogubeyazıt kötümü olcak:( nasıl yol gıdıcem kar lastiğide yok:D
%90 kötü olur maalesef.ki bu sene doğu bölgelerde kar lastiksiz olmak açık davetdir :D Bir an önce kar lastiği almalısın abi :)
Not : maalesef bu gece net noktayı koyamadık.sistem gelecek iyi güzel şeyler olacak ama lakin detayları daha kesinleşmedi.Yarın sabah 9.30 çıktısında belli olursa 9.30'da yoksa akşam 21:30'da son çıktılardan sonra net yazımı yazacağım.Şu an bütün veriler birbirinin tam zıttını vermekte.Benim tahmin çerçevemde sıkıntı yok ama kçük detayları bilmem gerek.Örneğin istanbul'a hangi saatde nerelerinin kar alacağı gibi.. Bu tür detayları yazmadığım bir yazınında değerli olacağını sanmadığımdan bu yazımı yarına erteliyorum.Tek bilmeniz gereken 30 kasım'dan itibaren 5-6 günde 1 soğuk ataklar alıp ocak başına heyecanlı olacağıdır.İstanbul-Ankara-Bursa hatta izmir bile kar yağışları görecek.Bu ertelemeden dolayı hepinizden özür dilerim ama her şey daha açıklayıcı detaylı bir yazı için emin olabilirsiniz.
Aralık 7-15 arası hareketli,aralık 22-31 arası hareketli.Ocak 10-15 arası,25-30 arası aralığa göre az hareketli.En soğuk etkili olacak aylar aralık ve şubat.ocak ise biraz daha durağan.
Bursa 7 aralığa kadar elbet kar alacak.Ay sonu için 1 gün daha sabr rica ediyorum :)
herhangi bir yağış söz konusu değil,sıkıntı yaratacak bir durum yok :)
edilebilir.28-29 kasım'a kadar ülkede herhangi bir yağış söz konusu değil maalesef.
pist için sıkıntı yok,yağış yok çünkü.Ancak son pist günü olabilir..
%90 kötü olur maalesef.ki bu sene doğu bölgelerde kar lastiksiz olmak açık davetdir :D Bir an önce kar lastiği almalısın abi :)
Not : maalesef bu gece net noktayı koyamadık.sistem gelecek iyi güzel şeyler olacak ama lakin detayları daha kesinleşmedi.Yarın sabah 9.30 çıktısında belli olursa 9.30'da yoksa akşam 21:30'da son çıktılardan sonra net yazımı yazacağım.Şu an bütün veriler birbirinin tam zıttını vermekte.Benim tahmin çerçevemde sıkıntı yok ama kçük detayları bilmem gerek.Örneğin istanbul'a hangi saatde nerelerinin kar alacağı gibi.. Bu tür detayları yazmadığım bir yazınında değerli olacağını sanmadığımdan bu yazımı yarına erteliyorum.Tek bilmeniz gereken 30 kasım'dan itibaren 5-6 günde 1 soğuk ataklar alıp ocak başına heyecanlı olacağıdır.İstanbul-Ankara-Bursa hatta izmir bile kar yağışları görecek.Bu ertelemeden dolayı hepinizden özür dilerim ama her şey daha açıklayıcı detaylı bir yazı için emin olabilirsiniz.
Sarıyer'e kar bekliyoruz, kar tatili yapalım biraz :D
Akdeniz bölgesi nasıl peki, soğuk bile istemiyorum yağış gelse yeter :)
kadioglu
21-11-2016, 23:10
Akdeniz bölgesi nasıl peki, soğuk bile istemiyorum yağış gelse yeter :)
Akdeniz bölgesi bu yıl yağışsızlıktan çok çekti. Arılar bal yapmadı, davarlar yavru attı, meyveler bir garip. İnşallah bir an önce yağar. Ben de takipteyim konuyu.
Redfish16V
22-11-2016, 00:32
gece modellerinde her şey güzel gidiyor,yarın sabah bizim ecmwf(mgm'nin baz aldığı) bu akşamki hatasını düzeltirse detaylar çok belirgin olacak.Akdeniz ve iç ege korkmasın,30 kasım itibariyle akdeniz yağış olarak hem iç kesimlere hem kıyılara çok güzel çalışacak.Bol bereketli soğuk aralık bizi bekliyor.
Hala farklı yorumlar var,umarım yagıslı bır kıs olur....
Bu sene aklımca takip etmiycektim modelleri çıktıları
Lanet olsun yine saat kovalamaya başladım yok ecmwf başladı ulan gfs bilmem ne
tü Allah kahretmesin :)
Redfish16V
22-11-2016, 09:18
Bu sene aklımca takip etmiycektim modelleri çıktıları
Lanet olsun yine saat kovalamaya başladım yok ecmwf başladı ulan gfs bilmem ne
tü Allah kahretmesin :)
hahah insan kafayı yiyiyor valla :D mesela bu sabahta ecmwf önce avrupa derken 2 aralık gibi çoşturdu bizi :D bu gece her şey belli olur diye düşünüyorum.Çok üstün teknoloji cihazlar bile tahminde baya baya zorlanıyor bunuda görmüş olduk her zamanki gibi
Redfish16V
22-11-2016, 15:04
Hadi bakalım başlayalım... yazımı 2 part halinde yazacağım.Şimdi yazacağım part Marmara hariç her yeri ilgilendirecek.akşam üzeri yazacağım partda tamamen İstanbul'a ve marmara bölgesine özel olacak.sebebi nedir böyle oldu derseniz özel bir karar değil tamamen kesinleşen verilere göre hemen yazmayı düşündüm.
-Aylar öncesinden kasım son haftaya işaret çekmiştim.ve şükür kasım 28'den sonra kıpırdanma ve büyük gol olacak yağışlar geliyor.Bu tür tahmin yapanlar,yazan forumlar var.(havaturka,havaforum,ozan abi vb.. ) En büyük amacım bu tür forumlardan daha önce bu öngörüyü görmekti.Tahminimize dönersek.. 28 kasım öğleden sonra ülke genelinde soğuma adım adım başlayacaktır.Çok güçlü çok güzel bir soğuma var ama biraz can sıkıcı durum var..
-Can sıkıcı durumumuz ülke genelinde sistem girmeden önce alçak basıncın erken hareket etmesinden dolayı bize yağmur yollaması.eğer ab hareketi soğuk ile eş zamanlı olsa idi bu yağmur kar şeklinde düşecekti.İç kesimler biraz bu konuda rahat.Zemin soğuk,alt rüzgar soğuk yani anlık güzel bir düşüşle yağmuru hemen kara döndürmek daha kolay.29 kasım akşamına hemen hemen eskişehir-ankara-konya gibi iç anadolu bölgesinde kar yağışına dönme işi bitecektir diye düşünüyorum.Karadeniz'den boludan bahsetmeme gerek yok ki biliyorsunuz o rekor kıracak bölgelerden biri o kesimler.yine aynı şekilde doğuda hiç şüphesiz kar yağışlı.Bizim burdaki oyunumuz iç anadolu-ege ve tabiki marmara ile ilgilidir.
-28 kasımdan başlayan bu olayın 3 aralık sabahına biteceğini düşünüyorum.En etkili kar yağışları tipiler 30 kasım ile 1 aralık günü görülecektir.Ve şunuda hatırlatayım cidden bu sisteme çok güvendim ve son andaki kararsızlıktanda korkmadım değil.Çünkü bir gün modeller türkiye çoşacak diyor bi gün avrupaya atıyor soğukları.eldeki bütün veri kaynaklarına bakıyorsun hepsi kararsız ve şaka gibi..Bende üst seviye rüzgar hareketleri ve tecrübelerime güvenerek bu sistemin geleceğini ön görüyorum.
-antalya'nın yükseklerine kadar kar yağışları inecek ve iç kesimler doğu kesimler bu yönden rahat olsun.Ankara kaç cm vb gibi sorular sormayın çok oynak bir akdeniz'de çalışan alçak basınç var.sağa kaysa 10cm sola kaysa 100cm dolasıyla bunu son 24 saatde konuşuruz.Benim tahminim gölbaşı gibi mamak gibi yerler min 10cm alır.
-Bursa gibi marmara kesimi part 2'de bugün yer alacak.
-3 aralıktan sonra 5-6 gün mola vereceğiz ve aralık ortası 9-10 gibi tekrar çoşacağız.Çok güzel bir aralık ayı bizi bekliyor,kışa hazırlıklarınızı şu son 7 günde yapmanızı tercih ederim.
PiscocuK
22-11-2016, 15:45
3 aralık bjk maçı 8 aralık feyenord maçı var :)
kış bundan sonra başlasın en azından kar yağmur çamur olmasın donmayalım yaban ellerde :(
sekizsilindir
22-11-2016, 16:33
-Bursa gibi marmara kesimi part 2'de bugün yer alacak.
Bekliyoruz, hacı bekler gibi.. winter stayla geçicez part2 yoruma göre
Part 2 siddetle beklenmekte :D
Redfish16V
22-11-2016, 21:28
Evet... Ocak ayı tarzında Kasım sistemi.90+2'de gelen bir gol sistemi.ve tutarsa kendim adına efsane olacak sistem.Part 2 "Türkiye Vurgununa" hoşgeldiniz..
http://i67.tinypic.com/15zilxe.jpg
http://i63.tinypic.com/jgpbom.jpg
Trakya ; 27 kasım gece saatlerinde soğuma başlar.29 öğlene ciddi soğuma adım adım girmeye başlar.1 aralık gecesine kadar kar yağışları tipiler görülür.en etkili zamanı 30 kasım ve 1 aralık.
Bursa ve çevresi : Yağmurla başlayan sistem giriş önce doğusundan başlayarak 29 kasım 21:00 gibi kara dönmeye başlar.1 aralık öğlene kadar kar görülür.Lakin doğusu daha şanslı.Harici yerlerde yağışlarda sık sık kesiklik arada yağmura dönme olabilir.Ama can sıkma yok bu durum son 24 saate kadar değişebilir.yağış değişimi için konuyu takip etmeniz tavsiye olunur.
İstanbul - Avrupa Yakası ;
Trakyadan gelen sistem sayesinde 29 kasım gecesi havada olmak üzere hafif kar taneleri gözükür.Sabaha karşı bulutluluk artar ve 30 kasım öğlene doğru Dek ( deniz etkisi kar) yağışları başlar.Beylikdüzü banko,Bayrampaşa beşiktaş eyüp gibi yerler tipi şeklinde yağış görecektir.örtü olur mu açıkcası araç üstü ufak belki ve gündüz denk geleceğinden fazla örtü beklemiyorum.Ayrıca öncesi yağmur olmasıda düşündürücü.Yinede sizi tatmin edecektir.
İstanbul - Anadolu Yakası ; İstanbul için en şanslı yerlerden biri.Sistem avrupa yakasından çıktıktan 1 saat sonra boğazdan anadolu yakasına girecek.Daha doğrusu dekler diyelim.kıyı kesimlerden az rakımı yüksek yerler örtü görebilir ufakta olsa.Yine öncesinde yağmur var fakat avrupa gibi çok değil.ve yer sıcaklığı olarakta avrupadan daha soğuk.2-0 avantajlı başlayacak maça.ve yine avrupadan daha avantajlı olarak sistemin en etkili vakti 30 kasım akşamı olacak.
Yukarda eklediğim iki resme iyi bakın.Resmen soğuk afrikaya inecek utanmazsa.. Marmara için güzel soğuk ve görsel olarakta tatmin edici.Hatta yüksekler için beklenilenden fazla olabilir.Dek yağışları olacak dolasıyla kesiklik olacak,yeri gelcek bir yer güneş iken bir yer kopacak bunların göz önüne alıp beklentinizi ayarlayın.Sakarya-İzmit gibi yerler zaten banko kar açısından.Bursa ve çevresi dediğim gibi tatmin olur,doğusu daha şanslı ama.Eskişehir-Afyon-ankara-konya bütün iç kesimler güzel kar alacak.Son cümlelere gelirsem ;
-Kaç cm olacak v.b soruları son 24 saat kaldığından beraber burda göreceğiz.
-Marmara sistem öncesi yağmur alacak bu biraz sistem gücünü kırabilir.Ama son 24 saatde dek gücüne göre yağmur felan hikaye olabilir.İç kesimler için böyle durum söz konusu değil direk kar alacaklar.
-Bu bizim için kasım efsanesi veya güzel bir prova olacak ama büyük balıklar sıralı biçimde geliyor.Son sözüm ise ; 7-12 aralık arası güzel şeyler olacak.
salih_560
22-11-2016, 22:38
Takipe tam gaz devam geri kalanına kulak bile asmıyorum ...
Görüntü fena. Tebrik ederim Emir.
Valla simdiden av programlari yaptik,umarim sistem gucu azalmaz...
leventrc
23-11-2016, 14:03
Yılbaşında İstanbul' da kar durumu ne olur acaba? Ben en çok onu merak ediyorum. :)
Emir GFS şimdilik soğuğu kırdı biraz. Nedir yorumların? Aynı tahminler halen geçerli mi?
Yakın takipteyiz.
mikelazi
23-11-2016, 17:58
emirin son yazdıklarını okuyunca bir ürperti geldi.havamı sogudu bir anda :)
erayakar
23-11-2016, 18:19
atalarımızın bir sözüdür çok ayva olur ise kışın ayvayı yer siniz diye..
Redfish16V
23-11-2016, 22:04
Yılbaşında İstanbul' da kar durumu ne olur acaba? Ben en çok onu merak ediyorum. :)
şu an biraz sallantıda.. karda olabilir,ayazda..
Emir GFS şimdilik soğuğu kırdı biraz. Nedir yorumların? Aynı tahminler halen geçerli mi?
Yakın takipteyiz.
Bu tür alçak basınçların oynak olduğu zamanlarda çoğu model şaşırır döner durur.Bende zamanında modele bağlı kaldığımda model gibi dönüp duruyordum :) Lakin biraz bir şeyler öğrendikçe diğer verilerle kombine etmeyi,kalibrasyonunu öğrendim.Mesela ecmwf gfs'ye göre 5,5 saat geç sokuyor sistemi ama daha güçlü.ve 29 kasım - 1 aralık / 3 aralık - 5 aralık diye bölüyor sistemi.Gfs ise sistemi erken sokuyor 29 kasım - 3 aralık diyor sonrası ısınma diyor.Bu durumda bu modellerin diagramına yani ana bilgisayarın verileri çizgilere(dynosuna :D ) döktüğüne bakmak lazım.Ee bi bakıyoruz gfs modelde + 2 sıcak senaryo ve %3 sapma değeri vermiş.Ecmwf ise -2 soğuk senaryo %5 sapma vermiş.O zaman geçmiş arşivlere bakıp bu basınç diziliminde veya benzerinde nasıl soğuk akışı ne zaman olmuş diye bakıyoruz.Yer sıcaklığı,bulut katmanlarında soğuk,rüzgar yönü vb bütün elementleri kulalnıp kendimce bir veri çıkartıyorum ve tahmin oluyor :) Şu an ise gidişat 1 tık daha iyi gidiyor.Artık gfs/ecmwf takibi değil,bu alçak basınçların soğuk girdiğinde ne tarafta olacağı önemli.Eğer giritde olursa marmara çoşar,kıbrısta olur iç anadolu doğusu çoşar,antalya olursa batı iç çoşar.ortası yokmu ? var ; alçak girit'den çıkıp kıbrısa doğru eş zamanlı yolculuk yaparsa bütün ülke kar alır.Peki şu an ne olacak ? Tahminim giritin güneyinden kıbrısın kuzeyine doğru eğim çizecek.Yani marmaradan iç anadolunun doğusuna kadar güzel bir kar bıraktıracak.
atalarımızın bir sözüdür çok ayva olur ise kışın ayvayı yer siniz diye..
%100 doğru bir sözdür.Hatta 1-2 tane benim takip edip onayladığım sözlerden söyleyeim ;
-Ağaçlar yapraklarını üstden dökerse soğuk,altdan dökerse ılık kış olur.Sebebi ise alt seviye rüzgarları o sene rotasını çizerken soğuk veya ılıman olarak karakterini belirlerler.Ve bu rüzgarlar soğuk geçip ağaçların üstden dökmesini sağlayacak bir durum oluşturduğunda bütün kış o soğuk rüzgar karakteri hakim olur.Belki komik belki eksik ama genel olarak anlatmak istedim.Teori olarak böyle bir şey ispatlı yani
-İğde bol olduğunda kış sert olur(bunun ispatını henüz tam bulamadık)
Sistem günceli ;
-Adım adım takipteyiz.En son verilere göre ankara,bursa için kar oranı çok çok arttı.Ankara 10-25 cm arası bölgelere göre.Bursa ise merkezde kar oranını yakaladı.İstanbul ise halen ortada poyraz esecek ve deklerin kuvveti tam belli değil.Yani anadolu derken avrupa yakasıda çoşabilir.son 24 saate kadar takibe devam.İç anadolunun doğusu sivas yozgat felan banko kar hemde baya kar alacaklar.Pek çok ilde okullar tatil olacak.Maalesef kötü haber olarakta ankara gibi iç kesimler sistem sonrası -15 leri görebilir.Şimdiden yetkili kişiler varsa evsizler için bir çözüm vb uygulanmalı.Benim önerim burası hariç diğer yerlerdeki tahminlere kapılmayın.Asıl şimdi herkes 1001 türlü heyecan ve uydurmasyon etkiler yaratacak etkilenmeyin.açıkcası çok heyecanlıyım olaki tutarsa ki tutacak inşallah tam 1.5 ay gibi önceden tahmin etmiş olacağım.Tamamen ispatlı biçimde.Açıkcası ben bu kadar beklemiyordum şaka maka tutma yolunda :D
Degisken olmasi dogal ancak sanirim istanbul icin kar pek cok gorunmuyor. Daha cok izmit ve dogusu sansli.
Cmtesi yagmur yok ama pazar gunu istanbul park icin bize sahsi tahmin yapabilirmisin? Cok onemli bizler icin.
Redfish16V
24-11-2016, 00:24
http://i66.tinypic.com/2eqdzjr.jpg
ne demiştim gfs'de hatalar mevcuttu yola geliyor.. :D çizgili olan her yer kar yağışlı.Hatta izmir'e bile kar gözüküyor :D 997TT sistem saatinin sapmasından dolayı maalesef pazar günü öğleden sonra orta düzeyde yağış ön görülüyor.
Artik acilen kışlıkları takin diyosun yani :D
mikelazi
24-11-2016, 09:04
Artik acilen kışlıkları takin diyosun yani :D
aynen
bu pazar takayım kışlıkları
Gokhan43
24-11-2016, 09:07
Emir Eskişehir için tahminlerin neler ? Kar durumu vs olarak ?
Teşekkürler :)
Efsane Semih örtü beklemeyin diye belirtmiş ama sistemin güçlenmesi söz konusu olabilir mi emir kardeşim :)
Redfish16V
24-11-2016, 10:55
Emir Eskişehir için tahminlerin neler ? Kar durumu vs olarak ?
Teşekkürler :)
eskişehir ve bir çok iç anadolu ili için sıkıntı yok abi.eskişehir denilince aklıma ilk sen geliyorsun zaten :D arkanıza yaslanıp bekleyebilirsiniz.hangi saatde yağacak vb için başlığı takip etmen yeterli abi
Efsane Semih örtü beklemeyin diye belirtmiş ama sistemin güçlenmesi söz konusu olabilir mi emir kardeşim :)
efsane semih'i çok abarttılar o yüzden şu an kendiside modelcilik yapıyor.Sıkıntı yok son 24 saat girene kadar modeller çok değişir ama mantık değişmez :)
tayreep_john
24-11-2016, 11:07
emir senin şu tahminleri okuyunca ewde bile üşüme geliyor yemin ederim :D dur dolaptan bi kazak alayım okumaya dewam etçem :D
Cok tesekkurler emegin icin, sagol vakit ayirip ugrasiosun Allah razi olsun, Bugun den takarsam kisliklari cokmu erken olur? Gecen kis aldim lastikleri asinsin istemem..
Redfish16V
24-11-2016, 13:36
Cok tesekkurler emegin icin, sagol vakit ayirip ugrasiosun Allah razi olsun, Bugun den takarsam kisliklari cokmu erken olur? Gecen kis aldim lastikleri asinsin istemem..
rica ederim :) Yerde kar birikimi bu sistemde çok olmayacağı için ay sonu / ay başı gibi alınabilir.Zaten aralık 10'a kadar sıcaklık hep tek hanede kalacak ve yerde birikim yapacak kar yağışı olacak.
Bir de 9-11 Aralık gibi büyük bir sistem bekliyorlar. Büyük balık oymuş.
Allah dışarda aç sefil yaşayanların yardımcısı olsun. Onlarda havalar soğumasın diye dua ediyordur sanırım.
konuyu bi kaç gündür takipteyim kışın neden sert geçmesi istendiğini anlayamadım bunun sebebini bilen yazabilir mi?
bana kalsa 15-18 derece arasında yağmurlu geçsin kar bi tek kayak merkezlerine yağsın don-buzlanma olmasın isterim
Redfish16V
24-11-2016, 15:18
Bir de 9-11 Aralık gibi büyük bir sistem bekliyorlar. Büyük balık oymuş.
onuda bahsettim daha yeni görüyorlar :D o sistem güzel ama daha zamanı var.. Asıl bombalar şubat ayında.
konuyu bi kaç gündür takipteyim kışın neden sert geçmesi istendiğini anlayamadım bunun sebebini bilen yazabilir mi?
bana kalsa 15-18 derece arasında yağmurlu geçsin kar bi tek kayak merkezlerine yağsın don-buzlanma olmasın isterim
burda daha öncede tartışıldı;burda kimse istereyek istemiyor soğukları.Biz evet kar yağışını seviyoruz belki huzur buluyoruz ama en azından ben insani olara sokaktaki evsizlere,hayvanlara elimden geleni yapıyorum çünkü insanım herkesin yerine kendimi koyabilirim.Çok ince çizgi bu..Diğer yanı bu soğuklara ekonomik olarak,doğal seleksiyon olarak her şey etkilenir.Bu dünyada ne varsa yararı/zararı ne olursa olsun bir görevi olduğu için var.Bizde insan olmaya çalışıp hem kendimizi hep dışardakileri hem doğayı düşünmek zorundayız.
onuda bahsettim daha yeni görüyorlar :D o sistem güzel ama daha zamanı var.. Asıl bombalar şubat ayında.
burda daha öncede tartışıldı;burda kimse istereyek istemiyor soğukları.Biz evet kar yağışını seviyoruz belki huzur buluyoruz ama en azından ben insani olara sokaktaki evsizlere,hayvanlara elimden geleni yapıyorum çünkü insanım herkesin yerine kendimi koyabilirim.Çok ince çizgi bu..Diğer yanı bu soğuklara ekonomik olarak,doğal seleksiyon olarak her şey etkilenir.Bu dünyada ne varsa yararı/zararı ne olursa olsun bir görevi olduğu için var.Bizde insan olmaya çalışıp hem kendimizi hep dışardakileri hem doğayı düşünmek zorundayız.
ben eleştiri anlamında yazmadım yalnız
okudukça bir anlamı vardır diye düşündüm mutlaka soğuğa ve yağışa ihtiyacımız var tabiat için fazlasını da kimse istemiyor anladığım kadarıyla
Bu sıstem ıstanbul'a pek kar bırakmıyor sanırım?
Kurtkoy pazar gunu saat kac gıbı yagmur baslar kardesım?
Kayak meraklıları, av meraklıları, doğa sporları ile ilgilenen insanların beklediği bir doğa olayıdır; Kar.
salı izmire arac almaya gıdıcektım ama gıtmesemmı pazartesımı gıtsem ? korktum : ) arabada 30 yanak lastık var :D
Black_Eagle
24-11-2016, 20:05
Kayak meraklıları, av meraklıları, doğa sporları ile ilgilenen insanların beklediği bir doğa olayıdır; Kar.
Açık söylemek gerekirse hiçbirini yapmıyorum. Kayak severim ama geçen sene hiç gidemedim fırsat bulup bu senede 1 kere ya giderim ya gitmem ama kışın bol yağışlı geçmesini isterim herzaman. Kış ne kadar bol yağışlı olursa bahar ve yaz o kadar bereketli olur yıllar önce ankarada kışın kurak geçmesi yüzünden sürekli susuzluk yaşadık o yüzden her mevsim mevsiminin gereğini yapmalı. Haa bu arada ben kar yağdığında huzur da buluyorum bilmiyorum neden ama ayrı bir terapi etkisi var bende.
vectra-tuner
24-11-2016, 20:35
Tuhaf belki ama ben akşamları iş yerimde sıcak çay, latte yapıp dışarda soğukta içmeyi seviyorum .. Üşümek keyif veriyor yani, uzun yola çıkıp kar manzarası ile sis olduğunda çok hoşuma gidiyor.. Hatta uzun yolda aracı kenara çekip rölantide çalışırken sigara içiyorum değişik bir keyif veriyor..
Redfish16V
24-11-2016, 20:44
bu akşamki forumlarda vb kurumlarda yazılan sistem fos oldu yazılarına itibar etmeyiniz.ederseniz üzülürsünüz :D hele ecmwf asrın hatasını yaptı komedi cidden.. Gfs ise iyi verdi ama daha iyisini verecek.c.tesi gecesine kadar bu tür değişimler sık olacaktır.Ama mantık bizi yanıltmayacak.O kar yağacak ve ben burda gururla gol attım diyeceğim :D
bu akşamki forumlarda vb kurumlarda yazılan sistem fos oldu yazılarına itibar etmeyiniz.ederseniz üzülürsünüz :D hele ecmwf asrın hatasını yaptı komedi cidden.. Gfs ise iyi verdi ama daha iyisini verecek.c.tesi gecesine kadar bu tür değişimler sık olacaktır.Ama mantık bizi yanıltmayacak.O kar yağacak ve ben burda gururla gol attım diyeceğim :D
2012 yılından beri en iddialı yazı oldu bu :D kombi overboost :D atkıları, kaşkolları, kahveleri hazırladık bekliyoruz hadi bakalım :)
Gfs ye bi dünya laf ettiler şimdi gece güncellemesinde gfs den Ümit bekliyorlar :D tam 1 haftadır sabah ki çıktıyı bekleyeyim akşamki çıktıyı bekleyelim gece çıktısını bekleyelim. Valla çok oynak bi sistem oldu :D
Redfish16V
24-11-2016, 23:12
Gfs ye bi dünya laf ettiler şimdi gece güncellemesinde gfs den Ümit bekliyorlar :D tam 1 haftadır sabah ki çıktıyı bekleyeyim akşamki çıktıyı bekleyelim gece çıktısını bekleyelim. Valla çok oynak bi sistem oldu :D
diyorum orda çoook farklı ortam var :D herkes heyecanlı ve bilen bilmeyen herkes yazıyor tam bir kuyu misali.. Alçak basınç az yavaş böyle yolunu belli etse böyle olmazdı ama 1 günde ciddi km yol alan bir alçak basınç var.Tekrar diyorum iç kesimler olsun bursa gibi marmara güneyi olsun tatmin olacak.İstanbul'da yağış son 24saate kadar belli olmaz.Anadolu yakası şu an 2-0 önde.bakalım pazar günü son güncel çekebilirim.Gece çıktısın gfs daha iyisini verecek ve sabaha ecmwf 1 tık daha iyi çıkacak.yine yarın akşam ecmwf iyileşirken gfs'de yağış azalmasıda olabilir.Tek sebebi lanet olası alçak basınçın nereye yerleşeceğinin belli olmaması :D
Yagis ve kar cokk onemlidir doga ve tarim icin. Yani insan hayati icin. Duygusallik yapip evsizlere ne olucak derseniz milyarlarca insanin acligini izlersiniz...
Emir;pazar gunu kirtkoy kac gibi yagar kardesim?
Redfish16V
24-11-2016, 23:31
Yagis ve kar cokk onemlidir doga ve tarim icin. Yani insan hayati icin. Duygusallik yapip evsizlere ne olucak derseniz milyarlarca insanin acligini izlersiniz...
Emir;pazar gunu kirtkoy kac gibi yagar kardesim?
öğleden sonra 2-3 gibi abi
_driver_
24-11-2016, 23:34
Karadenize de bir yorum alsak öncelik olarak Giresun :)
salih_560
25-11-2016, 04:03
diyorum orda çoook farklı ortam var :D herkes heyecanlı ve bilen bilmeyen herkes yazıyor tam bir kuyu misali.. Alçak basınç az yavaş böyle yolunu belli etse böyle olmazdı ama 1 günde ciddi km yol alan bir alçak basınç var.Tekrar diyorum iç kesimler olsun bursa gibi marmara güneyi olsun tatmin olacak.İstanbul'da yağış son 24saate kadar belli olmaz.Anadolu yakası şu an 2-0 önde.bakalım pazar günü son güncel çekebilirim.Gece çıktısın gfs daha iyisini verecek ve sabaha ecmwf 1 tık daha iyi çıkacak.yine yarın akşam ecmwf iyileşirken gfs'de yağış azalmasıda olabilir.Tek sebebi lanet olası alçak basınçın nereye yerleşeceğinin belli olmaması :D
Bursa için beklemedeyiz kardeşim haberler güzel olacak bu arada belirteyim istedim şuan bursa gerçekten çok soğuk özellikle akşamları ....
kadioglu
25-11-2016, 07:58
Konuyu bir çok insan bilmez ama dilim döndüğünce açıklayayım. Aslında kar, yağmur kadar su taşımaz. Ama su gibi akmaz da. Yani yağmur yağdığında toprağın üzerinden akar gider. Toprak o sudan çok fazla ememez. Dolayısıyla yağmurda su yeterince derine inemez. Ama kar öyle değildir. Kar akışkan olmadığı için yerde uzun süre kalır ve sıcağı gördükçe erir. Bu yüzden de toprak eriyen kar suyunu yavaş yavaş emer. Su toprakta daha derine işler ve bu da yazın bile özellikle hububatın (buğday, arpa, vs.) su ihtiyacını giderir. Bir de yeraltı su kaynakları esas kardan beslenir. Ayrıca karın altı havadan sıcak olduğu için yine hafif yeşermiş olan hububat donmaz.
Soğuğa gelince : Özellikle meyva ağaçlarının bir çoğunun üşüme ihtiyacı vardır. En çok üşüme ihtiyacı ayvanın. Kış ne kadar uzun olursa ayva o kadar iyi olur. Belkide ayvayı yedik deyimi buradan geliyordur :) Üşüme ihtiyacını gideremeyen ağaçlar vakitsiz çiçek açar. Sonra o çiçekler ilk soğukta donar o yıl o ağaçlar meyve vermez. Yeterince üşümeyen ağaç hasta olur ve meyve verse bile meyvesi kalitesiz olur.
Benim bilmediğim ya da burada yazmadığım daha bir çok faydası vardır karın, kışın. O yüzden dualar, temenniler hayırlısı olsun şeklinde olsun. Dışarıdaki insanlara yardım edebiliriz ama kar yağdıramayız :)
http://i66.tinypic.com/2eqdzjr.jpg
ne demiştim gfs'de hatalar mevcuttu yola geliyor.. :D çizgili olan her yer kar yağışlı.Hatta izmir'e bile kar gözüküyor :D 997TT sistem saatinin sapmasından dolayı maalesef pazar günü öğleden sonra orta düzeyde yağış ön görülüyor.
Salı günü İstanbul Balıkesir yapıp akşama doğru geri döneceğim
nedir yol durumu? ne dersin?
Kar yer altı sularına ve sulamaya buyuk faydası vardır...
Cıftcı olan yok mu aramızda?
Redfish16V
25-11-2016, 11:25
Karadenize de bir yorum alsak öncelik olarak Giresun :)
kıyı kesimler sallantıda..iç kesimler kar olacak.son güncellemede detay geçeceğim :)
Bursa için beklemedeyiz kardeşim haberler güzel olacak bu arada belirteyim istedim şuan bursa gerçekten çok soğuk özellikle akşamları ....
Bursa güzel rahat olabilirsiniz :) Bu arada önceki postu görmemişim çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)
şu an sıkıntı olmaz gibi..Bunu yarın gece cevaplayacağım abi.
Aylık Tahmin - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/tahmin/aylik-tahmin.aspx)
mgm'de yola geliyor,yoğun kar ikonlarıda koyacak iyi izleyin :)
Ankara'ya şöyle kütür kütür kar yağsa da, güneş gözlüğünen mangalda uscuk yapsak...
Emir;pazar gunu yagis sanki aksam basliyacak gibi?
aslanneron
25-11-2016, 12:24
pazar feribotla istanbuldan bursaya dönmeyi düşünüyorum iptal falan olma ihtimali var mı :D
Redfish16V
25-11-2016, 12:27
Ankara'ya şöyle kütür kütür kar yağsa da, güneş gözlüğünen mangalda uscuk yapsak...
ankara efsane olacak,has ankaralı olarak ankaraya özel bir yağış ayarladım :D
Emir;pazar gunu yagis sanki aksam basliyacak gibi?
gibi gibi.. bu gece belli olur yağış durumu
pazar feribotla istanbuldan bursaya dönmeyi düşünüyorum iptal falan olma ihtimali var mı :D
zor,lodos geceye doğru şiddetleniyor o da iptal getirmez
altugkocer
25-11-2016, 13:24
ankara efsane olacak,has ankaralı olarak ankaraya özel bir yağış ayarladım :D
Subaruyu sattım ya çığ düşer Ankara'ya, kardan dolayı apartmanın kapısını açamayız, 3. kattan direk dışarı çıkarız, kriz masası falan toplanır :D :D
Burak Mehmet
25-11-2016, 13:27
uscuğu sana angarada hertürlü yaptırıcam...ama önce biraz araba çek -itele falan yorul biraz :D
uscuğu sana angarada hertürlü yaptırıcam...ama önce biraz araba çek -itele falan yorul biraz :D
Olm ben sıkıntıya gelemem. Arabada oturur puromu içerim. Hea uscuk pişeceği vakit gözlüklerimle gelirim ateşin başına. Not: gözlüklerim aynalıdır.
Hea bu arada uscuk uscuk deyip nallı kuzu (at) eti yedirirsen geberdirim...
Burak Mehmet
25-11-2016, 13:31
Olm ben sıkıntıya gelemem. Arabada oturur puromu içerim. Hea uscuk pişeceği vakit gözlüklerimle gelirim ateşin başına. Not: gözlüklerim aynalıdır.
sarı kanalizasyoncu çizmelerin varmı sen onu söyle ...
sarı kanalizasyoncu çizmelerin varmı sen onu söyle ...
olum kazma bile var.
Burak Mehmet
25-11-2016, 13:37
Hea bu arada uscuk uscuk deyip nallı kuzu (at) eti yedirirsen geberdirim...
iste çanak antende kavurma yapayım
http://i.hizliresim.com/m4rmOZ.jpg
iste kuzuyu sırığa takayım
http://i.hizliresim.com/ErzkGB.jpg
atakanakdeniz
25-11-2016, 13:48
Izmirden ankaraya tasindim bu sene icin, incekte yasiyorum 9-10 aralik gibi izmirden arkadasim gelecek kislik lastiklerim izmirde , suan eagle f1 var aracimda kislik lastikleri takmak icin izmire gidip gelmeyi bekliyim mi yoksa simdiden kargolatayim mi hocam sizce hava ne alemde bakindim ama karar veremedim
Hacıt, uscuk yeter. İlk etapta fazla yüklenmeyelim...
Izmirden ankaraya tasindim bu sene icin, incekte yasiyorum 9-10 aralik gibi izmirden arkadasim gelecek kislik lastiklerim izmirde , suan eagle f1 var aracimda kislik lastikleri takmak icin izmire gidip gelmeyi bekliyim mi yoksa simdiden kargolatayim mi hocam sizce hava ne alemde bakindim ama karar veremedim
Bugünden kargolat,İncek diyorsan fazla düşünmeye gerek yok...
Burak Mehmet
25-11-2016, 13:55
öncelikle geçmiş olsun Allah Kurtarsın..
Buzlanmalar başladı bile bence elinizi çabuk tutun..
atakanakdeniz
25-11-2016, 14:11
Oyle diyince gerildim ben en iyisi kargolatayim yillardir kar gormuyorum karda araba kullanmiyorum. Incekte yollarda sikinti olmaz gibi geliyor bana alcakliktan vs sikinti yasarmiyim
Nightfish
25-11-2016, 14:16
Oyle diyince gerildim ben en iyisi kargolatayim yillardir kar gormuyorum karda araba kullanmiyorum. Incekte yollarda sikinti olmaz gibi geliyor bana alcakliktan vs sikinti yasarmiyim
Genelde Ankarada ilk kar İncek'e düşüyor :) Yağmaya başladığı zaman da ilk kapanan yerler arasındadır İncek.
Kar yağdığında genellikle lastik testi ve drift yapılan yegane yerdir incek...
salih_560
25-11-2016, 14:20
Emir bursa yalova arası nasıl acaba bugün yola çıkacam pazartesi sabah erkenden çıkıp bursaya gelecem bir sıkıntı çıkar mı ??
Redfish16V
25-11-2016, 14:29
Emir bursa yalova arası nasıl acaba bugün yola çıkacam pazartesi sabah erkenden çıkıp bursaya gelecem bir sıkıntı çıkar mı ??
yağmur harici sıkıntı yok tüm olay 29 kasımda başlıyor zaten :)
istanbulda sabah 7 derece olan hava öğlen nasıl 20 derece oldu ? Bilseydim bagaja bi tişört atardım :)
Bu havadan son daha sertı gelıcekmıs...
Pazar aksama kadar rahatız degıl mı Emırcım? Aksam yazarım demıstın...
Hacım son duruma göre ankarada kaç cm bulrz birde 2012 kışıydı sanırım ankarada cuma başlıyodu yağmaya pazartesi ye kadar sonra cuma bidaha bi iki ay sanrm böyle gitmşti bir daha böyle bi kış görrmyz acaba
Redfish16V
25-11-2016, 20:38
Bu havadan son daha sertı gelıcekmıs...
Pazar aksama kadar rahatız degıl mı Emırcım? Aksam yazarım demıstın...
o gelecekmiş,gelecek v.b diyenler benden daha hızlı olmaları lazım :) Burda kasım sonu diye bağırdım,önceki postlardada aralık 2. dalganın tarihini verdim.üzüyorsun beni murat abi,bu konu harici tahminler seni çook yanıltır :) %90 akşama kadar yağış etkisiz hatta olmayabilir ama burayı takip et değişime açık.
Hacım son duruma göre ankarada kaç cm bulrz birde 2012 kışıydı sanırım ankarada cuma başlıyodu yağmaya pazartesi ye kadar sonra cuma bidaha bi iki ay sanrm böyle gitmşti bir daha böyle bi kış görrmyz acaba
en kötü 15cm,yüksekler 30-40cm.2.sorun ise kısa öz cevap vereyim ; O sene bu sene. Tarih vereyim ; 30 kasım - 5 aralık / 9-15 aralık / 25 - 31 aralık diye gidiyor liste..
Açıklama ne zaman kardeşim:) son rötuşları alsak senden:)
Redfish16V
25-11-2016, 21:46
Açıklama ne zaman kardeşim:) son rötuşları alsak senden:)
az çok her detayı yazdım sayılır.. istanbulda dek yağışları,iç kesimler ciddi kar yağışları v.b emir kim derlerse 30 kasım sistemi dersiniz :D :D Pazar gecesi %90 noktayı koymuş olurum ve hatasız ölçüler vermiş olacağım inşallah.29 Kasım - 22 Aralığa kadar ısınma yok,güneş çok nadir,hele iç kesimler gündüz bile 0 derece anca olacak.Ocak ayının %70ide durağan ayaz geçecektir.
Black_Eagle
25-11-2016, 21:53
İncek diyince burası gelir hep aklıma ankarada otururken her kar yağdığında buraya gelirdim tabi o zaman subaru vardı ayrı bir tadı vardı. Ahlatlıbel otoparkı burası
subi - YouTube (https://youtu.be/-YVUvqZ1Tcg)
atakanakdeniz
25-11-2016, 22:18
Yer ayni sekilde devamsa ilk kar dustugunde size benzer bir video gondermek icin orda olacagim :)
Emırcım kırıyorsun benı valla,senı kac kez aradıgımı bılırsın. Sadece senın soyledıgını sana tekrar baska yerden duyarak soylememın amacı,mıllet 2.sıstemı daha yazıyor anlamında :)
Pazar gunu aksam 4'e kadar yagıs yok,dogru mu anlıyorum kardesım?
Yanı ıstanbul Park pazar gunu ıcın sordum? Sagol kardesım sımdıden....
Redfish16V
25-11-2016, 22:54
Emırcım kırıyorsun benı valla,senı kac kez aradıgımı bılırsın. Sadece senın soyledıgını sana tekrar baska yerden duyarak soylememın amacı,mıllet 2.sıstemı daha yazıyor anlamında :)
Pazar gunu aksam 4'e kadar yagıs yok,dogru mu anlıyorum kardesım?
seni kırmak gibi lüksüm yok abi,abimsin sonuçta :) pazar günü enfes hal aldı valla.. bırak akşam 4'ü gece bile yağış yok..p.tesiye sarkıyor..pazar günü öğleden sonra sadece bulutlanma olur o kadar.Cumartesi günü tekrar kontrol ederiz
***** onlarca kısı gelıcek pazar gunu pıste,yagmur yagısı bundan dolayı onemlı. Sen yok dıyorsan yoktur zaten. Elıne saglık :)
Haftay ve sonrakı sıstemın detaylarını beklıyoruz artık....
tayreep_john
26-11-2016, 15:08
çarşamba ve cuma bursa yağışlı gösteriyor marmara özelikkle bursa ewde kazakla oturuyordum kayak montu da giydim hadi bakalım :D
Redfish16V
26-11-2016, 22:19
sistemin hemen hemen her detayını yazmıştım lakin eminim herkes tekrar bir açıklama bekliyor.Yarın gece vakti son noktayı koyarız.Bugün için güzel haber + uyarı vereceğim tek şey ise ; Ankara-Konya en acil olmak üzere genel iç anadolu bölgesi yoğun kar yağışına hazır olsunlar.Okul tatili,thy iptalleri,demiryolları vb sıkıntı olacak.Ankara için cmleri yarın vereceğim.Ankaralılar için yine ipucu verirsem en batak sincan kesimleri 10 cm - incek gibi efsane yerler 30+ zorlayacaktır.Öncesi yağmur ama korkmayın.. diğer bölge sorularını v.b hepsi yarın gece burada
Hacım pursaklar nasıl olur bizim burası çok eğlenceli oluyo
Redfish16V
26-11-2016, 22:57
Hacım pursaklar nasıl olur bizim burası çok eğlenceli oluyo
cevabı cümle içinde vermişsin abi :D güzel olacak güzel.. 30 kasım gecesi tahmini her ilçede kara dönmüş olacak.rakımı 900 üzeri olan ilçeler akşam 22:30 gibi dönebilir kara
Doğu Akdeniz içinde bir tahmin alabilir miyiz. :)
İstanbul icin sistem bayagi zayifladi, havada goruruz belki kari...
Yapma be,kotu oldu :(
Emir;dogru mu?
gambit49
27-11-2016, 15:01
ankara icinde sanirim daha yumusak olacak yagis
Smt_Krblt
27-11-2016, 16:02
Emir edirne keşan için ne olur bu bir haftalık kar durumu ? Zahmet olmaz cevapyalabilirsen cok sevinirim
Salı akşam İstanbula kar gelicek diyebilir miyiz ? Kışlıkları daha takmadık, Aralık başı gibi takmayı düşünüyorum.
kadireren
27-11-2016, 17:36
Keçiören için ne olur kar cm olarak veya yolları felan tutar mı ? Ovacık tarafı diyim hatta yukarılar baya farkediyo merkeze göre
Emir bu akşam açıklama yapıcaktın unutma bizi kanka :D
Redfish16V
27-11-2016, 20:25
Gece 24:00 - 01:00 arasında açıklama yapacağım.
Başkan Balıkesir-Susurluk için bir yorum alabilir miyiz ?
Her sabah-akşam kullanıyorum bu hattı...
carsamba-persembe-cuma atasehirde kar durumu varmi? selamlar.
OrcunInce
27-11-2016, 21:04
seni kırmak gibi lüksüm yok abi,abimsin sonuçta :) pazar günü enfes hal aldı valla.. bırak akşam 4'ü gece bile yağış yok..p.tesiye sarkıyor..pazar günü öğleden sonra sadece bulutlanma olur o kadar.Cumartesi günü tekrar kontrol ederiz
1 saattir yağıyor emir, motosikletle mahsur kaldım :D
Istanbul ve cevresıne pek ortu yok sanırım :(
Bundan istiyoruz Batı ATAŞEHİR
http://i.hizliresim.com/jX4zJr.jpg
konuya yazılanları okuyunca hep şu aklıma geliyor :D
http://1.bp.blogspot.com/-6KO9hxeA4N4/TxD12kQ02AI/AAAAAAAAAQg/7mtnTmJr5YA/s400/640x480_1772yigit-ozgur-karikaturleri-434.jpg
Redfish16V
27-11-2016, 22:59
Yağmur harici bir sıkıntı mevcut değil abi.
Doğu Akdeniz içinde bir tahmin alabilir miyiz. :)
Sizin oralarda kar görecek 29 kasım akşamını bekleyin.
ankara icinde sanirim daha yumusak olacak yagis
Böyle bir şey imkansız.Ankara'da okullar tatil olur.
Emir edirne keşan için ne olur bu bir haftalık kar durumu ? Zahmet olmaz cevapyalabilirsen cok sevinirim
29 kasım akşamından 30 kasım sabaha kadar aralıklı kar yağışlı.2-3 moladan sonra kar tekrar gelecek.
Salı akşam İstanbula kar gelicek diyebilir miyiz ? Kışlıkları daha takmadık, Aralık başı gibi takmayı düşünüyorum.
kar olacak ancak lastik takacak kadar değil,yok ben 7 derece altı yazlık takmam uygun olmaz diyorsanız takmanız sizin için iyi olur.Aralık 10'a kadar örtü olacak kar mevcut.
Keçiören için ne olur kar cm olarak veya yolları felan tutar mı ? Ovacık tarafı diyim hatta yukarılar baya farkediyo merkeze göre
min 7-8 cm olur.daha duygusal + tecrüberle söylersem 12-13cmi zorlar.
Başkan Balıkesir-Susurluk için bir yorum alabilir miyiz ?
Her sabah-akşam kullanıyorum bu hattı...
30 kasım sabahtan öğlene kadar aralıklı kar yağışları olur.
1 saattir yağıyor emir, motosikletle mahsur kaldım :D
sistemin biraz rötar yapmasından korktuğum gibi yağış hızlı daldı istanbula :) istanbul park içinde ilk tahminlerim yağacak yönündeydi biraz rötarladık geçmiş olsun artık :D
Son güncel daha da güncel yok ;
İstanbul - 29 kasım gecesi 2-3 gibi kara dönecek yağış.Ancak çok aşırı yağmur düşeceğinden örtü olayı ilk tahminlerin gibi minimal düzeyde.Siklonik değil dek yağış alacaksınız,ayni kesintisiz bir kar olmayacak ve belli kısımlar yani dek bulutlarını denk getiren yerler kar görecek.Yerdeki yağmurun birikimi göz önüne alındığında en yüksek yerde 1-2cm,kıyılara zaten ihtimal vermemiştik.Bu arada 1cm birikim diyorum hani dek geldi vurdu araba üstü tutdu eridi olayına birikim diyemem çünkü.açıkcası ilk dediğim tahmin optimal düzeyde idi,bi aralar sistem güzelleşti derken tekrar benim ilk dediğim hale geldi.Ama sıkıntı yok Aralık 7-8-10-12-13-17 gibi sık sık ve daha güçlü kar yağışları olacak.Özellikle bundan sonraki sistemde etki düzeyi çok yüksek,fazla deşelemeyelim ki nazar değmesin.
Ankara - Çok çok değişken verilere nazaran benim tahminim belli.Başından 1-0 yenik başlayan ankara adeta sistemi lehine çevirdi ve süprizler yazabilecek kadar şanslı oldu.Yükseklerde 29 kasım akşamı kara dönecek yağış,alçaklarda gece dönecek.Batıkent-Etimesgut-sincan-Yenimahalle kısmı min 10 cm,Keçiören-Bağlum ve şehrin doğusu 15-20 cm,Gölbaşı-Çankara-kızılay-dikmen gibi yelerde rakıma oranla 10-15 cm alacaktır.Önceden az bir yağmur alacağız ama sıkıntı yok.Aralık 4 gibi sistem bitti derken 7-8-12-13 gibi sık sık kar yağışlara gelecek ve 2012 gibi 2 ay yerden kalkmayan kar ve -20 gibi donların yaşandığı dönemler bizi bekliyor diyebilirim.
Bursa - Merkez 1-3 cm arası örtü yakalayabilir ve doğusu 3-5 cm arası örtü yakalayabilir.Merkezin o anki sıcaklığa nazara kara dönme olayı sıkıntılı olabilir.Kısacası doğusu güzel-merkezde anı yaşaması lazım.
Bütün bu olaylar 29 kasım sabahından başlayıp adım adım yayılacak ve 30 kasımda tüm ülkede ilk kar haberleri gelecek.+ artık kar bitti güneş geldi yok sistemler silsilesi bizi bekliyor.Sistem beklentim yönümde geliyor ve hatta anlık bize çok güzel koşullarda sunabilir.Bütün modellerin zor çözdüğü,kafaların çok karıştığı bir sistemdi,bende elimden geleni vaktimi kullandım gerisini yaşayıp görmek lazım.Umarım her şey güzel olur bende kasım sonu tahminimle kendi rekorumu kırmış olurum.Bol yağışlı bereketli kışın başlangıcı hayırlı olsun.Herkese iyi geceler.il/ilçe sorularına p.m'den bakacağım,burda da anlık canlı takip yapacağım.
Emir Ankaradayım :D Sistemi yakaladım valla, ters köşe yapmazsa bu senelik kar hasretimi gideririm :D
Istanbul'a azda olsa ortu olucaktı ama sanırım sıstem bızden kaydı?
Abi boşver zaten son kaç yıldır Kasımda kar görüyoruz İstanbulda. Toprak soğusun yeter. Bu sistem için beklentileri düşük tut. Yine de çok iyi bir sistem bence.
gambit49
28-11-2016, 13:13
ankara icin beklemeye basladik
Abi boşver zaten son kaç yıldır Kasımda kar görüyoruz İstanbulda. Toprak soğusun yeter. Bu sistem için beklentileri düşük tut. Yine de çok iyi bir sistem bence.
tipi isteriz tutmasada olur bora abimmmmmmmm:)))
Redfish16V
28-11-2016, 14:12
ilk yazdığımda tahminim bu yöndeydi zaten.Yinede yaşayıp görmek lazım hayatımda en çok yorulduğum bu sistem olsa gerek.. son 24 saate girdi nerdeyse halen hiç bir model mutabık değil birbiriyle.Neyse ki aralık sonuna kadar kar kış koşulları sürekli devam edecek.Aralık ortası güzel şeylere gebe..
Emir Ankara saatlik yağış programı hazırlayabilir misin?
erayakar
28-11-2016, 14:38
beylikdüzü sabahtan beri yağıyor
Redfish16V
28-11-2016, 14:42
Emir Ankara saatlik yağış programı hazırlayabilir misin?
şu an işteyim abi,muhtemel akşam 9 gibi hazırlayabilirim :)
Yiğit G.
28-11-2016, 16:06
Ne yağdı be geceden beri , demekki bir soguk sistemimiz olsaydı sanırım ist bu hafta iptal olurdu kara boğulurduk.Yılbaşı günü istanbulda kar ihtimali vardır değil mi ?
Tam allroad a kis lastigi taktiedim sanzimani kucaga aldim s tronic kadar taaa!, R8 leyolda kalirim die korkuorm ani bir kar yagisina maruz kalip
MertSerhanÖ.
28-11-2016, 16:23
abi hadi yağıyosun rüzgarlı neden yağıyosun.Yav şu yağmurun rüzgarla suratıma vurması kadar ayar olduğum başka bişey yok mk
kiraccemal
28-11-2016, 16:28
Bugün Maltepe İdeal tepede hiç gündüz olmadı. Hep karanlık yağmurlu ve kasvetli bir hava hakim.
Tam allroad a kis lastigi taktiedim sanzimani kucaga aldim s tronic kadar taaa!, R8 leyolda kalirim die korkuorm ani bir kar yagisina maruz kalip
Abartma sporgazetisi :D
tipi isteriz tutmasada olur bora abimmmmmmmm:)))
Ben biliyorum senin neden tipi istediğini :D
Bu kadar yagmur üstüne kar tutma bence.
gambit49
28-11-2016, 22:16
şu an işteyim abi,muhtemel akşam 9 gibi hazırlayabilirim :)
emir bakabildin mi?
golgeoyunu03
28-11-2016, 22:21
dün sıcaklıkların 16 dereceye çıkması ile kış lastikleri ile şeridimde zor giderken üstüne sağanak yağış başladı, zorlu bir sürüş oldu.
7 derecenin üstünde kış lastikleri ile sürüş zorluğu yaşayan tek değilimdir diye düşünüyorum?
Redfish16V
28-11-2016, 22:49
ankara için biraz daha bekleyeleceğiz.Yağışlarda sıkıntı yok fakat soğuk geç girecek gibi,önümüz şu an karanlık.. Keçiören,gölbaşı,dikmen gibi rakımı 910 + olan yerlerde sıkıntı yok en kötü 5cm en iyi 15 cm yakalanır.Fakat batı kesim yani batıkent yenimahalle için durumlar karışık.. Tatil mevzusunu 1 tık aşağıya alınabilir,yüksek kesimlerde kar olsa dahi tatil ilan edilmez diye düşünüyorum.Diğer bi yandan da bir süpriz olup yağış erkenden kara dönebilir,o zaman tekrar tatil koşullarını konuşabiliriz.29 kasım gecesine bekleyeceğiz.. Yine 2-3 aralıkta kar durumları mevcut.Bu kadar değişen,bu kadar karışık bir sistem görmedim..Şu yağmurun önceden çok yağmasınıda artık hayra yoruyorum yani kurumuş topraklara iyi geldi.Can sıkmak yok önümüzde 2-3 aralık,6-7 aralık,10-13 aralık gibi uzun süreli soğuklar ve kar yağışları gözüküyor.elimden geleni yapmaya devam ama açıkcası beklentimin altında ve değişen bir takım şeyler canımı sıktı.Tahminimde bence %20 felan tutdu sayılır o da 30 kasımda soğuma olacak ibaresidir sanırım.Çalışmaya devam..
Emır;hava tahmınlerınızden sıcak geldı.Sapanca bıle yagmur :(
Blıyorum daha cok sıstemler var ama bu sıstemde bıraz fazla heyecan yaptı senın gıbı tahmıncıler :)
Umarım ardarda gelenler yuzumuzu guldurur...
gambit49
29-11-2016, 09:05
ankara soğumaya basladi.
Redfish16V
29-11-2016, 09:29
istanbula şu an avrupa yakasından giriyor soğuk,1 saate tam anlamıyla otumuş olacak ve akşam 7 gibi kar koşulları oluşmaya başlayacak bakalım ne görecek istanbul.. Ankara'da ise henüz soğuk girmedi ama alçak kesimler soğuğu karşılarken güzel kar alacak gibi.Tam manasıyla soğuk bu akşam 12 gibi girecek,en yoğun yağışta bu gece 3-4 arasında gözüküyor.Bu gece ankara ya süpriz yapacak ya da 2-3cmle göz boyayacak..Takibe devam,soğuğun daha erken girmesi lazım..
İzmirde gece yağış durmadı diebilirim herhalde. Göztepe, Güzelyalı bölgesi için...
Soğuk girene kadar trafiğin anasını bellendi hergün 15dk süren ev-iş yolumu 1+ saatte gidemedim,
Burdan yağmur görence yeni gelinin yapraga sarıldıgı gibi frene asılan sürücü arkadaşlarıma selam yolluyorum, Becermek zorunda değilsiniz olmuyorsa zorlamayın taksiye übere bilmemneye binin öyle gidin nereye gidiyorsanız :ofk:
gambit49
29-11-2016, 13:31
balgatta baya yağmur yagiyor
erayakar
29-11-2016, 14:47
Bütün haber sitelerinde bir panik bu kar paranoyasının sebebi nedir acaba? Sanki Ağustos ayındayız da kar yağacakmış gibi.Kasım bitti aralık başlıyor kar yağmayacak sa ne yağacak bu mevsimde.Bu paniğin sebebi ne?
gambit49
29-11-2016, 15:18
emir ankara için güncel durum nedir ciddi bir yağış bekleyelim mi ?
Redfish16V
29-11-2016, 16:15
emir ankara için güncel durum nedir ciddi bir yağış bekleyelim mi ?
şu an maç 1-1,yani soğuma beklenilenden iyi gidiyor..geceye doğru 2-3 derecelere kadar düşerse gece boyu güzel yağış bizi bekliyor canlı takibe devam.
Ankaraya fazla kar yagmasa bari :) Gece 4-6 nobet var ne yapacaksiniz kari sogugu !! ;)
Sapanca icin bu gece ve sabah(yarin) tahmin alabilirmiyiz?
Kar/yagmur ve ruzgarin hizi gibi biraz ayrinti verirsen ozgur bora ve ben memnun oluruz :)
gambit49
29-11-2016, 17:35
sabah 10 -15 cm kar ile uyansak ya