Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
İstanbul konusunda Evrenoz un arka tarafına güveniyorum ben :D
SekoLive
12-03-2019, 09:43
geçen güvendik başımıza kar yağdı :D
Maltepe-Küçükyalıda hiç bişey yoktu ama oturduğu yere göre (iki taraflı düşünülebilir) doğru tahmindi :D
Redfish16V
12-03-2019, 10:59
GSİ CLUB 16 mart cumartesi bodrum güvercinlikten balığa açılıyoruz bir bakabilirmisin bizi nasıl bir hava bekliyor 4 gündür değişiyor tüm sitelerde :)
temiz olur yağış durumu olmaz,rüzgarda orta kuvvetde.
Valla aynı soruyu ben soracaktım.
mart ayı bitmeden kar yağacak kesin.
golgeoyunu03
12-03-2019, 11:04
temiz olur yağış durumu olmaz,rüzgarda orta kuvvetde.
mart ayı bitmeden kar yağacak kesin.
Yağsa da bitse şu kış..
Ben yağmaz dedim, bizim küçükyalı'da yağmadı :)
Maltepe-Küçükyalıda hiç bişey yoktu ama oturduğu yere göre (iki taraflı düşünülebilir) doğru tahmindi :D
Heh aynen :)
63owen63
12-03-2019, 14:18
msj alındı.
bir önceki evimin 23m2 terastı.şişme havuzum,5tane bodur çamım,1tane yabani güvercinim vardı.eşim izin verse tavuk bile yetiştirirdim.o zamanlar değerini bilemedik.şimdiki evimde sıfır balkon :(
yarın köye gideyim ben bi :)
Öyle bir terasım olmasını gerçekten çok isterdim. Üniversite zamanlarımda böyle bir hobim eğilimim yokken müthiş bir teras vardı, mangaldan mangala kapısını açtık.. Şimdi arıyorum o günleri.. Aynı hislerdeyim :D
Ben 4 cekerlerde yazlıga gectım. Haftaya da 2 cekerlerde :)
Yiğit G.
19-03-2019, 13:33
Marmara bölgesi için yoğun sis diyorlar önümüzdeki 5 gün ?
geçtiğimiz haftasonu yeni yazlıkları taktım sezon bitmiştir benim için :)
Ay sonu kar diyorlar.
Ters köşe yapacak gibi..
Benim hiç umudum yok şu saatten sonra.
Bubsaatten sonra yagan nasil tutsun?
Toprak her gecen gun ısınıyor.
Bu sene tahminler hayal kirikligi yaratti. Allahdan av icin cok geziyorum da,kar ozlemi yok. İstanbul da olsam fenaydi. Uzerine nokian lastik aldım,kar gormedi İstanbul'da. Anca afyon ve kayakda işte.
Kayahan in sasirkisi vardi,yine bana husran yine bana hasret var.... Taaa 9 ay bekle simdi kar yagsin :(
Bende kış lastiklerini daha çok bu havalardada bitirmemek için bugün söktürdüm. Artık yağsada bizi kaybetti önemi yok.. :D
bugra_0101
20-03-2019, 07:10
Bende kış lastiklerini daha çok bu havalardada bitirmemek için bugün söktürdüm. Artık yağsada bizi kaybetti önemi yok.. :D
Berkay bende dün söktüm valla , yagarsa geri takarim :)
Ay sonuna dogru 3 gun kar var ama emınım yıne 1 gune ıner,2cm anca olur ve gıder...
Aksam sabah don yapar,urunlerı yakar gıder.
bende kışlıkları sökecektim ama "bu ay sonu kesin kar göreceğiz" cümlesinden sonra durdum.
Fakat bu havaları görünce açıkçası aklım almıyor yerde kalacak bir kar göreceğimize.
daha beklemeli miyim? yoksa bu hafta sonu çıkarsam mı kışlıkları?
Aralık sonundan beri ay sonu diye diye Nisan ayı geldi :D
mikelazi
20-03-2019, 11:31
geçen hafta c1 de yazlıklara geçtim.
kar olucak gibi bir ihtimal vermiyorum.yağsada çokta sıkıntı yaratıcağını düşünmüyorum.
Berkay bende dün söktüm valla , yagarsa geri takarim :)
İnşallah çok yağarda garajdan bile çıkamayız :D
sekizsilindir
20-03-2019, 13:51
İst. için Mart ayında iki tane sistem alacaktık kar yağışlı,17 18 ve 27 28 tarihlerinde 17 18i gecikmeli de olsa bekliyoruz yoksa ikisi bir olup ay sonu mu yağacak?
Redfish16V
20-03-2019, 15:07
gerekli açıklamaları bu gece yapacağım.
Yiğit G.
20-03-2019, 15:57
unutmayın arkadaşlar istanbul en büyük kar yağışlarını hep mart da gördü :) Bakarsınız son bir vole vurur gitmeden kış :)
İnşallah ama bugun topraklari kaldirdik,isinmis.
Ekime musait.
Yani yerde kalma zamani azalir.
Sahsi görüştür,en ufak bir arastirma degil, kişisel deneyim.
valla yeni lastik aldım 01/19 üretim kar yağsa bile bu kadar tazelikte gidecektir. Bir kere daha böyle denk gelmişti yazlıklarla baya lapa lapa kara girmiştim şirket aracıyla sırf zevkine kayması için karın içine girmiştim :D
gerekli açıklamaları bu gece yapacağım.
Unuttun bizi :(
Redfish16V
21-03-2019, 10:45
ay ortası salınımı bekliyorduk lakin o da son anda geri çekildi ve kendisini ay sonuna ayarladı.Lakin gerek 2m(toprak) gerek soğuk-yağış çakışma sorunundan kaynaklı yağış büyük ihtimal sulu kar olacaktır.ama bursa - ankara - eskişehir gibi yerlerde son kar yağışları görülecektir.Etkisi orta şiddetde olacaktır.En şanslı yer eskişehir ve bursa nın doğusu olacaktır.İstanbul'da da son kez sıcaklıklar düşecek ve sulu kar olacaktır.1 nisan itibariyle yazlıklara geçilebilir.bu yaz ile ılıman geçecek sert sıcaklıklar olmayacak.Dolu riski az olacak,burdan uyarılara devam edeceğiz.
canatakann
21-03-2019, 11:09
ay ortası salınımı bekliyorduk lakin o da son anda geri çekildi ve kendisini ay sonuna ayarladı.Lakin gerek 2m(toprak) gerek soğuk-yağış çakışma sorunundan kaynaklı yağış büyük ihtimal sulu kar olacaktır.ama bursa - ankara - eskişehir gibi yerlerde son kar yağışları görülecektir.Etkisi orta şiddetde olacaktır.En şanslı yer eskişehir ve bursa nın doğusu olacaktır.İstanbul'da da son kez sıcaklıklar düşecek ve sulu kar olacaktır.1 nisan itibariyle yazlıklara geçilebilir.bu yaz ile ılıman geçecek sert sıcaklıklar olmayacak.Dolu riski az olacak,burdan uyarılara devam edeceğiz.
Eskişehir için bir tarih var mı Emir :)
mikelazi
26-03-2019, 13:34
hafta sonu havalar soğuyor yani
Bu sene de patladı, umudumuz seneye
haftaya cumaya randevu aldım, yazlıklara geçiyorum
Bu sene de patladı, umudumuz seneye
haftaya cumaya randevu aldım, yazlıklara geçiyorum
Ben yazlıklara 3 hafta once gectım. Toprak cok ısındı.
Ayrıca bu sene on gorulerın %80 i tutmadı. Hayal kırıklıgı oldu kar beklentısı :(
Ay sonu olucaktı ama oda yıne hüsran oldu.
Emir acıklama yapar tabi de,uzulduk.
Redfish16V
27-03-2019, 11:02
maalesef bu sene istanbul adına yalan oldu.Direkten çok döndü.Ama artık kış bitmştir.Tek mutlu haber dolunun az olacağı.Bu kış ankara gibi iç bölgelere güzel oldu acısını çıkardık yağmayan senelerin.Bir sonraki sene bakalım ne olacak.Bu sene kuraklık beklentisi beklemiyorum.
Aracı kışlık lastiklerle almıştım birde lastik masrafı çıktı ..
enes_srb
28-03-2019, 12:56
Bu sene Evren abinin tahminleri tuttu :D
Yiğit G.
29-03-2019, 20:05
istanbulda bir soğuk var ki pehh.. ocak şubat da bu kadar üşümedim... Giderayak bir g*tünüzü dondurayım diyor
istanbulda bir soğuk var ki pehh.. ocak şubat da bu kadar üşümedim... Giderayak bir g*tünüzü dondurayım diyor
Bugün ciddi g.tüm dondu :D
3.köprüden geçtik otobüs ile,rüzgardan onun da g.tü başı ayrı oynadı :D
Bugün ciddi g.tüm dondu :D
3.köprüden geçtik otobüs ile,rüzgardan onun da g.tü başı ayrı oynadı :D
Bu sene Evren abinin tahminleri tuttu :D
Emir'in hakkını yemeyelim. Adam sağolsun araştırıyor, kafa patlatıyor, 1001 tane değişkenin olduğu durumda araştırmalarından çıkarımlar yapıyor. Hem de bunu sadece 1 yer için değil, bütün ülke için yapıyor. 1001 değişkenden 1 tanesi değişse, sonuç da değişiyor.
Benimki sadece oturduğum yerde havaya bakıp "yağmaz ya la" demekten ibaret :)
Ne bir araştırmam var, ne bir bilgim ne de bir tecrübem. :)
Aksi olsa ben de yola çıkacağım zaman, tatile gideceğim zaman Emir'e sormam zaten havanın durumunu :)
Redfish16V
30-03-2019, 22:12
Emir'in hakkını yemeyelim. Adam sağolsun araştırıyor, kafa patlatıyor, 1001 tane değişkenin olduğu durumda araştırmalarından çıkarımlar yapıyor. Hem de bunu sadece 1 yer için değil, bütün ülke için yapıyor. 1001 değişkenden 1 tanesi değişse, sonuç da değişiyor.
Benimki sadece oturduğum yerde havaya bakıp "yağmaz ya la" demekten ibaret :)
Ne bir araştırmam var, ne bir bilgim ne de bir tecrübem. :)
Aksi olsa ben de yola çıkacağım zaman, tatile gideceğim zaman Emir'e sormam zaten havanın durumunu :)
teşekkür ederim abi iyi dileklerin için :) Çalışmaya araştırmaya devam :)
S.Özeren
31-03-2019, 04:36
teşekkür ederim abi iyi dileklerin için :) Çalışmaya araştırmaya devam :)
Pubg de mart da kar yagaacaaakk derken iyiydi haminaaaa :D dolu yağmasın söyle
MertSerhanÖ.
11-04-2019, 08:51
Yağmurdan içimiz karardı.Bu yağmurlar ne zaman bitecek yahu? GSİ CLUB
Redfish16V
11-04-2019, 08:59
nisan ve mayısın ilk haftası dahil komple yağmur(genellikle yerel) yağışlar full devam.Kimse rahatsız olmasın bu yağışlar şu an ihtiyaç.Nisan yağmurları diyebiliriz.Mayıs ortası sakin geçecek.Mayıs 15 sonrası ise kırkikindi yağmurları(iç bölgeler için) başlar.Mayıs 15-20 arası diğer bölgeler için biraz tehlikeli olacak,o sürecide kontrol edeceğiz.Bu sene çok dolu yağışı olmayacak , sadece 5 günlük bir tehlikeli sürecimiz olacaktır.
Bu sene gerçekten kar,kış olmadı buralarda. Kışlıklara hiç geçmedim. Bir kere de ihtiyacım olmadı.
golgeoyunu03
11-04-2019, 12:57
nisan ve mayısın ilk haftası dahil komple yağmur(genellikle yerel) yağışlar full devam.Kimse rahatsız olmasın bu yağışlar şu an ihtiyaç.Nisan yağmurları diyebiliriz.Mayıs ortası sakin geçecek.Mayıs 15 sonrası ise kırkikindi yağmurları(iç bölgeler için) başlar.Mayıs 15-20 arası diğer bölgeler için biraz tehlikeli olacak,o sürecide kontrol edeceğiz.Bu sene çok dolu yağışı olmayacak , sadece 5 günlük bir tehlikeli sürecimiz olacaktır.
Bilgilendirme için teşekkürler, dolu olcağı dönemi yaklaşınca söyle kapalı otoparklara çökelim
İstanbul kartalda dolu yağdı 3 4 dk
AliGizda
11-04-2019, 15:20
Zincirlikuyu' da da aynı şekilde 3-4 dakika ufak dolu attı, şu an günlük güneşlik
Emircim,dolu icin bir analiz yazarmisin?
Birkan61
12-04-2019, 09:06
Kardeşim yarın nişan çekimim var anadolu yakası kartal - maltepe dolaylarında
Öğlen 14.00 - 16.00 sıraları için ne düşünüyorsun :D Ertelettirsem mi bilemedim
34btr1907
13-04-2019, 15:59
Ankarda saat 14:00 sonrası dolu başladı bembeyaz oldu heryer bı anda
Emir, buraları biraktin mi? :(
Dolu hadisesi oldi bir cok yerde...
imprezaWRC
13-04-2019, 22:18
İstanbul kartalda dolu yağdı 3 4 dk
15:30-16:00 arası Sahil yolundan istmarina'ya doğru gidiyorduk bir baktım denizin rengi ve tepesindeki bulutlar koyu ama o esnada da en ufak yağmur tanesi de yoktu. Yemek yediğimiz yer avm'nin dışındaydı ve cam tavanı vardı o esnada birkaç kere şiddetli yağmur yağdı kesti ama hiç dolu yağmadı.
Tam olarak nerede oldu? Saat kaçta oldu? Şansıma kapalıya girdiğimde dolu mu yağdı acaba?
Bu hafta yağışlarda zuzuyu dışarı çıkarmasam mı ne yapsam.
15:30-16:00 arası Sahil yolundan istmarina'ya doğru gidiyorduk bir baktım denizin rengi ve tepesindeki bulutlar koyu ama o esnada da en ufak yağmur tanesi de yoktu. Yemek yediğimiz yer avm'nin dışındaydı ve cam tavanı vardı o esnada birkaç kere şiddetli yağmur yağdı kesti ama hiç dolu yağmadı.
Tam olarak nerede oldu? Saat kaçta oldu? Şansıma kapalıya girdiğimde dolu mu yağdı acaba?
Bu hafta yağışlarda zuzuyu dışarı çıkarmasam mı ne yapsam.
Abi, soğanlık yeni mahallede yağdı, o entryi yazdığım anda :)
sportwagon
14-04-2019, 09:13
istanbul göztepede fındık büyüklüğunde dolu yağıyor şu anda
Redfish16V
16-04-2019, 08:49
http://i64.tinypic.com/x3eu6o.jpg
yukarıda kırmızı kara içindeki yerlerde cumartesi saat:10:00-14:00 arası büyük/orta büyüklüğünde dolu hadisesi beklenmektedir.Analiz edilmiş ve çoğu parametrelerin değerlendirilmesi sonucunda bu tabloyu çıkartmış bulunmaktayım.uyarması benden,olursa faydalı olmazsa uyarmış olurum :)
Yiğit G.
17-04-2019, 00:39
yukarıda kırmızı kara içindeki yerlerde cumartesi saat:10:00-14:00 arası büyük/orta büyüklüğünde dolu hadisesi beklenmektedir.Analiz edilmiş ve çoğu parametrelerin değerlendirilmesi sonucunda bu tabloyu çıkartmış bulunmaktayım.uyarması benden,olursa faydalı olmazsa uyarmış olurum :)
daha detaya inermiyorsun sanırım , istanbulda nereler daha riskli büyük dolu yağışı ciddi bir uyarı çünkü... Kutucuk bütün istanbulun içinde ama imkan yok herhalde her yere yağmasına ?
cumartesi İzmire gidiyorum ama yolda denk getirebilir miyim acaba demeden edemeyeceğim
Cumartesi İzmir'de yağış tahmini nasıl? Merkezde... Ona göre iş programı ayarlayacağım, benim için önemli...
Mehmetmert
17-04-2019, 20:58
Gercekten kapadokyaya kar yagacak mi hafta sonu:(
Redfish16V
18-04-2019, 09:49
daha detaya inermiyorsun sanırım , istanbulda nereler daha riskli büyük dolu yağışı ciddi bir uyarı çünkü... Kutucuk bütün istanbulun içinde ama imkan yok herhalde her yere yağmasına ?
dolu da detaya inmek için son 3-4 saati takip etmek lazım.. istanbul'un komplesinde risk var.Ama şöyle diyim ; sıcaklığın hızla düştüğü ve rakımın yüksek olduğu yerler daha risklidir her zaman.
cumartesi İzmire gidiyorum ama yolda denk getirebilir miyim acaba demeden edemeyeceğim
saat belirtirseniz riski konuşabiliriz
Cumartesi İzmir'de yağış tahmini nasıl? Merkezde... Ona göre iş programı ayarlayacağım, benim için önemli...
hafif lokal yağmur harici bir sıkıntı yok.Etkili bir yağış söz konusu değildir.
Gercekten kapadokyaya kar yagacak mi hafta sonu:(
yağar ,şiddetide düne göre artmış ufak bir örtü mümkün :)
Yiğit G.
18-04-2019, 14:46
dolu da detaya inmek için son 3-4 saati takip etmek lazım.. istanbul'un komplesinde risk var.Ama şöyle diyim ; sıcaklığın hızla düştüğü ve rakımın yüksek olduğu yerler daha risklidir her zaman.
tamamdır hocam eğer ciddi risk olursa buraya haber verirsen sevinirim , bu sene kasko da yaptırmadık ağlarım valla. Gerçi ben maltepe sahildeyim en büyük dolu olayında bile buraya yağmur yağdı sadece.
mikelazi
18-04-2019, 17:03
tamamdır hocam eğer ciddi risk olursa buraya haber verirsen sevinirim , bu sene kasko da yaptırmadık ağlarım valla. Gerçi ben maltepe sahildeyim en büyük dolu olayında bile buraya yağmur yağdı sadece.
maltepe belediyenin ordayım.
sote duvar kenarında duruyor.üzeride brandalı.cam tavan ciddi stres yapıyor.
saat belirtirseniz riski konuşabiliriz
7 gibi çıkar 14'e kadar her türlü varmış olurum heralde
bu arada dün yalova orhangazi arası göz gözü görmüyordu. nasıl bir yağmurdu anlamadım. aynı zamanda da sis inmişti galiba (normal devlet yolu)
Bu akşam çıkıp Sinop'a gideceğim kimi yerde hava durumunda Kastamonu filan karlı gösteriyor var mı böyle bir durum? Kışlıkları da hafta başında sökmüştüm.
Emircim selamlar,yarın saat 10-14 arası verdıgın doku uyarısı istanbul ıcın hala gecerli mi?
Yada saat vs de degısıklık var mı?
Redfish16V
19-04-2019, 09:35
bu akşam hem istanbulpark hemde dolu tahminini yazacağım.Ayrıca devamında gelecek günleri izah edeceğim.
bu akşam hem istanbulpark hemde dolu tahminini yazacağım.Ayrıca devamında gelecek günleri izah edeceğim.
Keşke pazar gelebılsen,bır cok kısı orada olacagız mike.
Özel soru sorulmasından rahatsız oluyor musun bilemiyorum ama sorular cevap bulduğu için ben de yüz bulup sormak istedim :)
Bugün öğleden sonra minibüsle Bodrum'a yola çıkacağız, salı sabah çıkıp dönüş. Bodrum'da havalar nasıl olur, biz dolu alanı dışında kalıyoruz galiba ama fırtına olur mu ki? öğlenleri havuza/denize girme işi hayal olacak galiba :D
Redfish16V
19-04-2019, 10:02
Keşke pazar gelebılsen,bır cok kısı orada olacagız mike.
haziranda ordayım abi,levent abi ile gelecektik ikimizinde durumlar el vermeyince hazirana plan yaptık :)
Özel soru sorulmasından rahatsız oluyor musun bilemiyorum ama sorular cevap bulduğu için ben de yüz bulup sormak istedim :)
Bugün öğleden sonra minibüsle Bodrum'a yola çıkacağız, salı sabah çıkıp dönüş. Bodrum'da havalar nasıl olur, biz dolu alanı dışında kalıyoruz galiba ama fırtına olur mu ki? öğlenleri havuza/denize girme işi hayal olacak galiba :D
istediğiniz soruyu sorabilirsiniz :) yağış olmaz lakin hava soğuk olur..rüzgar ise orta şeker.Eğer soğuk havuz/deniz seviyor iseniz girilir :)
nisan ayında o işler Bodrum için zor zati
haziranda ordayım abi,levent abi ile gelecektik ikimizinde durumlar el vermeyince hazirana plan yaptık :)
istediğiniz soruyu sorabilirsiniz :) yağış olmaz lakin hava soğuk olur..rüzgar ise orta şeker.Eğer soğuk havuz/deniz seviyor iseniz girilir :)
Teşekkür ederim, kışlıkları yanımızda götürmekle iyi yapıcaz demek ki
nisan ayında o işler Bodrum için zor zati
Her 23 nisanda Bozcaada'ya gidiyoduk bu sefer aşağıya inelim dedik, ev tuttuk beklenti evde takılmak zaten ama güneşi görürsek havuza da gireriz :D
hocam selam cumartesi sabah 6 gibi bursadan istanbula/beşiktaşa çıkıp saat 10-11 gibi bursaya geri dönmem gerekiyor ama durum çok korkutuyor sabah saatlerinde durum nasıl olur sizce?
Bu gece Antalya Kemer'e doğru yola çıkacağım inşallah kötü bir sürpriz olmaz..
leventrc
19-04-2019, 15:14
Emir merhaba. Bende ufak bir soru sormak istedim kusuruma bakmazsan :)
27-28 Nisan Haftasonu Çeşme-Alaçatı bölgesi nasıl olur? Denize girme gibi bir derdim yok. Yağış olmasın, bir de tshirt ile dolaşıp biraz kafa dinleyeyim yeter. :)
Çok teşekkürler şimdiden cevap için.
Emir dolu durumu net haliyle ne durumda?
Redfish16V
20-04-2019, 08:25
Emir merhaba. Bende ufak bir soru sormak istedim kusuruma bakmazsan :)
27-28 Nisan Haftasonu Çeşme-Alaçatı bölgesi nasıl olur? Denize girme gibi bir derdim yok. Yağış olmasın, bir de tshirt ile dolaşıp biraz kafa dinleyeyim yeter. :)
Çok teşekkürler şimdiden cevap için.
yağış yok temiz,sıcaklıkta 24-25 derece olur :)
dolu riski devam..Anadolu yakası riski korurken,avrupa yakası geneli riskte düşüş var.. Ama risk var tabiki
Pist için yağış kesinlikle yoktur
yağış yok temiz,sıcaklıkta 24-25 derece olur :)
dolu riski devam..Anadolu yakası riski korurken,avrupa yakası geneli riskte düşüş var.. Ama risk var tabiki
Pist için yağış kesinlikle yoktur
Emir korkuyoruz emirrrr :)
Yarın sabah ailem istanbuldan rizeye gidicek bolu gerede ılgaz civarı kar yağışı gösteriyor. Yollarda tutucak kadar yağış olur mu? Araç 4 çeker ama kış lastikleri yok sorun olur mu
Yarın sabah ailem istanbuldan rizeye gidicek bolu gerede ılgaz civarı kar yağışı gösteriyor. Yollarda tutucak kadar yağış olur mu? Araç 4 çeker ama kış lastikleri yok sorun olur mu
forumda reşat gürcüoğlu vardı.tanırsın belki.insta sında bolu tüneli etrafı baya bembeyaz kar yağışlıydı.
Doludan tırsıp kapalıya bıraktık. SEvindirici olan yağmaması oldu. Çok fazla habersiz olan vardı.
Emir havalar ne zaman mevsim normallerine döner acaba ? İlk defa yazın gelmesini dört gözle bekliyorum :))
golgeoyunu03
22-04-2019, 06:59
Doludan tırsıp kapalıya bıraktık. SEvindirici olan yağmaması oldu. Çok fazla habersiz olan vardı.
Ne zaman yağdı haberimiz yok:soru::soru:
cumartesi çok yağmur geçişine denk geldim şu an araba kahverengi oldu :)
Ne zaman yağdı haberimiz yok:soru::soru:
Yağmadı zaten. Yağabilir diye uyarı vardı. Yağmadı. MEsajda bu da gayet açıkca belli.
"Doludan tırsıp kapalıya bıraktık. SEvindirici olan yağmaması oldu. Çok fazla habersiz olan vardı." Yazmışım.
golgeoyunu03
23-04-2019, 12:53
Yağmadı zaten. Yağabilir diye uyarı vardı. Yağmadı. MEsajda bu da gayet açıkca belli.
"Doludan tırsıp kapalıya bıraktık. SEvindirici olan yağmaması oldu. Çok fazla habersiz olan vardı." Yazmışım.
Ustad düzeltme olmadığı için 2.mesaj izni sırasında 30sn beklerken göndermeyi unutmuşum :D
Çelik donları giyin hava coştu Istanbulda :D
SekoLive
24-05-2019, 05:19
Fena bi yağış gecti kapali balkonlarimizi su basti:)
Paspasla yaziyorum:))
5 dk fena dolu yağdı umarım kimse hasar almamıştır
Tholl-ga
24-05-2019, 06:47
05:10 da çakan şimşek ve ardındaki gök gürlemesi anlayamazsınız :D
Nöbetçiyim ( son28dk:D ) moruk canlı yayın yaptılar bana :D
Sabaha karsı dolu yagdı atasehır de....
ön balkon giderden arka balkon ise camın altındaki fayanstan çağladı. Sabah 05:50 Kedi kumu taşıyoruz içeri :D
Day Walker
24-05-2019, 08:23
fossura fossura ( bodoz style :D ) uyuyordum :hehe:
63owen63
24-05-2019, 08:24
Tam yeni dalmıştım uykuya hoplattı valla :D
ahmet3425
24-05-2019, 08:25
06 da cama vuran yagmurla uyandim, noluyo lan diye fena yagdi gercekten, umarim kimseye zarar ziyan olmamistir..
imprezaWRC
24-05-2019, 09:43
Yıldırım evin içine düştü sandım :D Gözüm kapalı çıktı bir kare daha alayım dedim, bu seferde uzun farları gören tavşan gibi oldum :D :D
Bir seferde ofisteyken yağışı seyredeyim diye balkona çıkmıştım; zamanlama nasıl olduysa artık, balkona çıktığım gibi çok yakına yıldırım düşmüştü, yıldırım bana düştü galiba diyerek yaklaşık 5dk konuşamamıştım. O halimi gören herkes gülmekten yerlerdeydi; zannedersin mega flaş ile fotoğraf çektiler :D (MIB'teki gibi kısa süreliğine hafıza gidiyordu az kaldı :D :D )
Ben de sabah tam o anda ayaklanmıştım, yatağa geri dönerken patladı, ***** avradını diye zıpladım :D Hanım da uyanmış "hııı?" diyo, yat yat dedim bişey yok :D
Bunlar polenci kardeşlerin duası
Bende dahilim
Her ağacın tüm polenlerine inşallah tecavüz edilmiştir.
Yeterrr artık gına geldi
Bunlar polenci kardeşlerin duası
Bende dahilim
Her ağacın tüm polenlerine inşallah tecavüz edilmiştir.
Yeterrr artık gına geldi
Ben de aynı şeyi düşünüyordum. Sırf polen olsa iyi, toz toprak falan da beni çok fena yapıyor. Çözüm: sabah akşam Zyrtec :) Ama sahurda almak çok bi işe yaramıyormuş onu öğrendim :)
Bu arada polen polen denen şey şu televizyonlarda gösterdikleri havada uçuşan beyaz pamuk gibi olanlar değil biliyorsun değil mi :D O da tohum ama polen değil aslında. Ormancılığın faydaları :D
imprezaWRC
24-05-2019, 09:56
Ben de aynı şeyi düşünüyordum. Sırf polen olsa iyi, toz toprak falan da beni çok fena yapıyor. Çözüm: sabah akşam Zyrtec :) Ama sahurda almak çok bi işe yaramıyormuş onu öğrendim :)
Bu arada polen polen denen şey şu televizyonlarda gösterdikleri havada uçuşan beyaz pamuk gibi olanlar değil biliyorsun değil mi :D O da tohum ama polen değil aslında. Ormancılığın faydaları :D
Zyrtec mi? Uyku yapmıyor mu? Bir akşam yemekten sonra tatlı kaşığı ile almıştım; bütün ev halkı önünde t-shirt'ü ilikleyip salonda sızmıştım :D :D
Zyrtec mi? Uyku yapmıyor mu? Bir akşam yemekten sonra tatlı kaşığı ile almıştım; bütün ev halkı önünde t-shirt'ü ilikleyip salonda sızmıştım :D :D
Yok yav? Ben de geçende üzerinde araba kullanımı ile ilgili uyarı görünce fark ettim, uyku mu yapıyomuş diye... Öyle acayip uyku hali yapmadı bende. Ama kesinlikle çok rahatlatıyor. Yoksa hapşırma başladı mı geniz burun kaşıntısı, gözlerin kaşıntısı oyyyy, anlayamazsınız :D
zorunda kalmadıkça almıyorum ben zyrtec. Onun yerine başka ilaç tavsiye eden vardı. zyrtec'i akşam yemeğinden sonra içip sabah uyku yapma halinden kurtuluyorum genellikle.
Redfish16V
24-05-2019, 11:58
bu yağışlı günlerin ardından 10 hazirana kadar yağış yok. 3-5 haziran arası ankara-bolu hattı hafif sağanak alır gerisi temiz.
bu yağışlı günlerin ardından 10 hazirana kadar yağış yok. 3-5 haziran arası ankara-bolu hattı hafif sağanak alır gerisi temiz.
İyi oldu bu bayram haftası İstanbul olsun Ege olsun Antalya olsun hava süper o zaman :D Spesifik lokasyon bazlı sormaya gerek bırakmadın sağolasın )
imprezaWRC
24-05-2019, 13:25
Dolu yok değil mi?
Bugün yağış beklentin var mı emir ? Meteoroloji forumlarından birinde akşama yağış olursa Dolu şeklinde olacak diye bi post okudum.
-Murat Özcan-
30-05-2019, 10:05
Benim de korkum dolu olayı.
Herhangi bir dolu uyarısı olursa bize de söylermisin..
arabasızadam
31-05-2019, 12:45
Emir selam bu yaz çok sıcak geçmiyecek demiştin sanırım bugün bodrum 40 derece beynim yandı ,en kısa zamanda normale döner umarım.
Redfish16V
08-06-2019, 13:10
10 haziran iç ege özellikle denizli şiddetli yağış ve dolu riski var dikkat edilmeli.25 hazirana kadar ülke geneli lokal,kısa süreli yağmur geçişleri olacak.Güzel bir tatil dileyenler haziran sonu - temmuz başını tercih etmeli.Ağustos ve eylül tahminleri için zamanı geldiğinde yazacağım.
10 haziran iç ege özellikle denizli şiddetli yağış ve dolu riski var dikkat edilmeli.25 hazirana kadar ülke geneli lokal,kısa süreli yağmur geçişleri olacak.Güzel bir tatil dileyenler haziran sonu - temmuz başını tercih etmeli.Ağustos ve eylül tahminleri için zamanı geldiğinde yazacağım.
Bılgı ıcın yesekkur ederım kardesım.
Istanbul da dolu rıskı nedır? Bırde temmuz ayı genel olarak nasıl ulke genelınde.
Day Walker
11-06-2019, 07:41
Emir bugün için İstanbul'a bazı arkadaşlar dolu uyarısı vermiş.
Senden de teyit alabilir miyiz?
-Murat Özcan-
11-06-2019, 12:37
Trakya için şiddetli yağış uyarısı verdi bu hafta geçen akşam gece yarısı da Tekirdağ bölgesine az da olsa dolu attı.
Dolu konusun da bilgilendirme yapabilir misin tedbirimizi alalım bizlerde..
ahmet3425
14-06-2019, 11:05
yarın istanbul anadolu yakasında hava durumu nasıl olur? maalum pist gunleri var gazlayabilecek miyiz ?
Redfish16V
15-06-2019, 10:10
2013'ten bugüne emek vererek yazdığım bu konuda yavaş yavaş emekli olmak zorunda olduğumu hissediyorum.6 yıl sonrasında artık ne eskisi gibi bir vakit ne de gücüm kalıyor maalesef.Akademik ve diğer sorumluluklarım daha ağır bastığı için artık bu konuda vakit buldukça yazacağım.Yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım lakin lütfen yazamayınca herhangi bir art niyet vb gütmeyiniz.Herkese iyi günler dilerim. Son olarak haziran sonuna kadar yağmurlar devam,dolu ise olmaz.
leventrc
17-06-2019, 01:38
2013'ten bugüne emek vererek yazdığım bu konuda yavaş yavaş emekli olmak zorunda olduğumu hissediyorum.6 yıl sonrasında artık ne eskisi gibi bir vakit ne de gücüm kalıyor maalesef.Akademik ve diğer sorumluluklarım daha ağır bastığı için artık bu konuda vakit buldukça yazacağım.Yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım lakin lütfen yazamayınca herhangi bir art niyet vb gütmeyiniz.Herkese iyi günler dilerim. Son olarak haziran sonuna kadar yağmurlar devam,dolu ise olmaz.
Bu zamana kadar bizler için harcamış olduğun zamanın ve emeğin için kendi adıma çok teşekkür ederim. Bu zamana kadar sorduğum hiçbir şeyi cevapsız bırakmadın. Beni tanımadığın, mecburiyetinin de olmadığı halde. Akademik ve diğer sorumlulukların için başarılar dilerim. Herşey gönlünce olsun.
-Murat Özcan-
17-06-2019, 11:44
Dünden bugüne yardımların için teşekkür ederiz.
Hayatında başarıların daim olsun inşallah.
Redfish16V
19-06-2019, 18:29
Bu zamana kadar bizler için harcamış olduğun zamanın ve emeğin için kendi adıma çok teşekkür ederim. Bu zamana kadar sorduğum hiçbir şeyi cevapsız bırakmadın. Beni tanımadığın, mecburiyetinin de olmadığı halde. Akademik ve diğer sorumlulukların için başarılar dilerim. Herşey gönlünce olsun.
teşekkür ederim,hepimiz bu forumda birer insanız ne egoya ne de birbirimizi tanımamıza gerek yok iyi olmak için :)
Dünden bugüne yardımların için teşekkür ederiz.
Hayatında başarıların daim olsun inşallah.
teşekkür ederim :)
c.tesi kırkikindiler sona erip ciddi yaz başlayacak.Şimdiden yüksek sıcaklıklara dikkat.
Yarın için dolu ihtimali yazıyor bir kaç yerde? Olasılığı nasıldır ?
Selamlar,
10 Temmuz Çarşamba ve 11 Temmuz Perşembe İstanbul dolu ihtimali nedir?
Yiğit G.
10-07-2019, 16:54
İstanbul’da Gök Gürültüsüyle Birlikte Binlerce Şimşek ve Yıldırım Görülecek!
Sıcaklık aniden düşecek, sert meteorolojik hadiseler oluşacak! İstanbul’da mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıklar Çarşamba öğleden sonra yurda giriş yapacak serin havayla birlikte mevsim normallerinin altına inecek. Sıcaklıklar serin hava dalgasıyla birlikte 5-7 derece birden düşüşe geçecek. Sıcaklıktaki ani düşüş sebebiyle İstanbul’da Çarşamba akşam saatleri ile Perşembe öğlen saatleri arasında sert meteorolojik hadiselerin (kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur, şimşek, yıldırım, yerel dolu) oluşması bekleniyor. İstanbul’da Perşembe gündüz sıcaklıklarının 24-25, gece sıcaklıklarının ise 19-20 dereceye kadar gerilemesi tahmin ediliyor.
12 Saat İçinde Binlerce Şimşek ve Yıldırım Bekleniyor!
İstanbul’da Çarşamba akşam saatlerine doğru hava durumunda ani değişiklik bekleniyor. Sıcaklıktaki ani düşüş sebebiyle Çarşamba öğleden sonra İstanbul’da hava şartlarının sertleşmesi tahmin ediliyor. Son meteorolojik verilere göre Çarşamba akşam saatleri ile Perşembe öğlen saatleri arasında il genelinde kuvvetli gök gürültüsü, sağanak yağmur, şimşek, yıldırım ile ufak çaplı yerel dolu hadiseleri bekleniyor. Meteorolojik tahmin modellerine göre 12 saat içerisinde ağırlıklı şimşek olmak üzere binlerce şimşek ve yıldırım aktivitesi bekleniyor. Kuvvetli meteorolojik hadiselere yerel ufak çaplı dolu geçişlerinin de eşlik etmesi tahmin ediliyor.
-50 Derecelik Bulutlar Geçecek, Hava Trafiği Etkilenebilir!
İstanbul’da -50/-55 derecelik bulutlar ile elektrik yüklü bulutların neden olacağı elektrik fırtınası, binlerce şimşek ve yıldırım ile şiddetli yağış gibi olumsuz koşullar sebebiyle Çarşamba akşamı ile Perşembe öğlen saatleri arasında uçakların iniş ve kalkışlarında aksamaların meydana gelme riski yüksektir. Kümülonimbus (Cb) olarak adlandırılan bu bulutlar dikey olarak gelişerek büyümekte ve konvektif fırtınalara neden olmaktadır. İçlerinde barındırdıkları yoğun oluşumlar ve türbülans nedeniyle bu tür meteorolojik hadiseler hava trafiğini olumsuz etkilemektedir.
Haber: Hava Forum
Whatsapp grubundan da yazdım gerçi (bunu deyince nedense daha bi havalı oluyor bi gizemli oluyor)
sigorta şirketlerinden uyarı mesajları geliyor
bugün saat 10 gibi sağanak var.
Redfish16V
28-07-2019, 12:58
Herkese Merhaba , 25 Ağustos'a kadar ciddi sıcaklıklar görülecektir.Ağustos'un 4 ve 7'sinde Batı Karadeniz'de lokal sağanak geçişler olacaktır.Sıcak ve kurak bir ağustos ayı bizi bekliyor.Dolu fırtına vb şu an bizim için çok uzaklarda.. Kış içinde şimdiki sinyaller iç açıcı değil maalesef.Tekrardan fırsat buldukça yazmaya devam edeceğim,kışın daha aktif olmak isteğiyle hepinize iyi günler diliyorum :)
mehmet6r
31-07-2019, 09:37
Geçen haftaki yarıştan sonra bu haftasonu macaristan hungaroring pisti için bir hava durumu tahmini talep edebilir miyiz acaba? :) Sınırları aşan bir istek. :)
Geçen haftaki yarıştan sonra bu haftasonu macaristan hungaroring pisti için bir hava durumu tahmini talep edebilir miyiz acaba? :) Sınırları aşan bir istek. :)
bunu ben de çok merak ediyorum, vaktin fırsatın olursa çok seviniriz GSİ CLUB
Şu an Ataşehire sanırım M2 ye 150 kilo yağmur yagıyordur
emresener
21-08-2019, 18:08
eylül ayı için bir öngörü var mı
6-10 arası bodrum
13-17 arası dalaman için mesela ?
teşekkkürler
saygılar
Yiğit G.
21-08-2019, 18:10
Ne biçim yağdı breh breh :)
arabasızadam
24-08-2019, 15:06
Bodrumdaki bu sıcaklar ne zaman bitecek ×( bilen biri varsa yazsın.
Bodrumdaki bu sıcaklar ne zaman bitecek ×( bilen biri varsa yazsın.
Rüzgar var ama çöl sıcağı gibi estiği için fena bozuyor oyunu :D
Akşam esen rüzgar neden hala sıcak esiyor saçmalığı yaşıyoruz bide :D
hava heryerde aynı sanırım. Sabah kahvaltı için polonezköye gittik 11'den sonra oturulamaz hale geldi. Eve geçtik klimayı açtık oturuyoruz.
Ferhat_V
25-08-2019, 20:40
Rüzgar var ama çöl sıcağı gibi estiği için fena bozuyor oyunu :D
Akşam esen rüzgar neden hala sıcak esiyor saçmalığı yaşıyoruz bide :D
sıcak iyi yaw kış gelmeden iyice yanıyoruz işte :D kışın hayat olmuyo zaten son 1 2 ay tadını çıkarın :D
Bu dönemde en güzeli Çeşme bölgesi sanırım. İç anadoluyu gezdim geldim istanbula uğradım 2 hafta boyunca, en son dönüşte istanbulda zor nefes alıyordum. Antalya ve Bodrum'a gidenler de şikayetçiydi. Çeşme Alaçatı vs püfür püfür :)
hava bulutlu olunca sıcakla beraber daha berbat bi hal alıyor geceleyin yine bir bölümümü yatağa bıraktım.
Redfish16V
27-08-2019, 19:06
Herkese Merhaba , Kış ile ilgili takiplere başladım.Kasım ve aralık genel itibariyle ılıman yağışlı geçecek.Kasım ve Aralık sonlarında 1 sistem gözüküyor.Daha öncede böyle örneğini yaşamıştık.Yılbaşı sistemi gibi ayda 1 sistem modeli olacak gibi duruyor.Ocak-Şubatda da bir takım gözüken bir şeyler var ama onu netleştirmek için biraz daha takip lazım.Kışın 1.periyodu ılıman , yağışlı ve ay sonlarında etkili sistem olabilir diyebiliriz.Dolu sezonu içinde son 15 gün diyelim.Eylül 10 itibariyle hem yaz biter(sahil kesimleri hariç) , hemde dolu sezonu açılır.
Redfish16V
06-09-2019, 21:59
Eylül 16 ile sonbahara start vereceğiz.Dolu olayları daha az olacak gibi gözüküyor..Yavaştan bu başlığı tekrardan eskisi gibi aktif kılacağımızı düşünüyorum :)
Ooo,kardesım hosgeldın.
Senı takıpteyız.
Insallah dolu can yakıcı olmaz.
Anladıgım kadarıyla ocaga kadar kar yok?
14-22 eylül arası kaş-fethiye arası nasıl olur?
Redfish16V
08-09-2019, 12:45
Ooo,kardesım hosgeldın.
Senı takıpteyız.
Insallah dolu can yakıcı olmaz.
Anladıgım kadarıyla ocaga kadar kar yok?
dolu riski çok düşük.Kışın 2.yarısı daha etkili gözüküyor ama düzelme sinyalleri var.Zaman daraldıkça daha net ele alabileceğiz.
14-22 eylül arası kaş-fethiye arası nasıl olur?
temiz abi , herhangi bir yağış vb yok
20-22 eylül arası marmaris-içmeler de olucam hava nasıl olur ,gerçi bendeki bahtsız bedevilik haziran ayında yagmur yagdırmıştı marmarise sene başında ama :D
Redfish16V
09-09-2019, 20:37
20-22 eylül arası marmaris-içmeler de olucam hava nasıl olur ,gerçi bendeki bahtsız bedevilik haziran ayında yagmur yagdırmıştı marmarise sene başında ama :D
serin olur ama yağış olmaz
21-22si icin Iznik/Bursa hava tahmini alabilir miyim? Tesekkurler.
Yiğit G.
09-09-2019, 22:49
kış gelirken ben
https://iasbh.tmgrup.com.tr/7a1f44/752/395/0/0/675/355?u=https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2018/09/30/nazar-duasi-nasil-okunur-nazara-karsi-okunacak-dualar-1538294987249.jpg
12-16 eylul Nurburgrin ve 19-23 eylul carsamba ve ordu nasıl hava olur.
Ozellıkle karadenıze kuzeylı ruzgarlar gelır mı?
Redfish16V
22-09-2019, 00:53
Herkese merhaba ,
-Kısa vade ; Bu aralar teaser niteliğindeki soğuklar kısa sürüp sıcaklıklar tekrar mevsim normallerine gelecek.Ekim 15'e kadar standart sıcaklıklar devam ederken kıyı kesimler ve batı karadenizde lokal yağışlar görülecektir.Dolu hadisesi olmayacaktır.Zaten dolu mevzusunun bu sene çok sık olmayacağını dile getirmiştim.
-Orta vade ; Ekim 15 itibariyle sıcaklık düşüşleri ile birlikte yağışlarda başlayacaktır.Belki de uzun ara sonra ilk defa sonbahar gibi geçen bir ekim ayı olabilir ülkemizde.Kasım ortasına kadar(pastırma) bu sonbahar modu devam edecektir.
2019 & 2020 Kış Özel ; ılıman bir kasım ayı yaşayacağız muhtemelen ve daha önceki soğuk kasım - iyi kış korealesyonu hatırlarsak bu kış için ilk etapta ılıman diyebiliriz.Detaylara indiğimizde aralık ayında ciddi kar ve soğuk anca eskişehire kadar sokulabiliyor.Edirne - İstanbul - Afyon - Bolu - Eskişehir hattı aralık ayının son 15 gününde ciddi kış yaşayacaktır.Aralığın ilk 15 günü ise yine soğuk ama ara ara yağmur ve karla karışık yağmur olabilir.Ocak ayında ise pattern daha içlere girip Ankara - Sivas hattında etkili olurken bu sefer İstanbul hattı ılıman kış yaşayacaktır.Şubat ayı şu an süpriz onu kenarda bekleteceğiz.Eylül son haftalarında yaşadığımız bu soğuklar ,güçlenerek her ayın son haftalarında tekrar edecektir.Dolasıyla yine karlı bir yılbaşı ihtimali çok fazla batı bölgeler için(istanbul dahil).Buna benzer bir kış yaşadık geçmişte ve siz istanbullular için güzeldi diye hatırlıyorum.2017 yılıydı sanırım :) Aşırı don olacak bir kış değil,dediğim gibi ayda 1-1,5 sistem alınan ve genel manada ılıman bir kış bekliyor bizi.Bu veriler halen değişime de açık bunuda unutmayın.Ekim ortası daha net daha detaylı bir revize edebiliriz.
Teşekkür ederim kardeşim. Dun ve gece bizim tepelere kar yagdi bugun(ordu)
Anlasilan bu sene kar yagisi İstanbul icin 2 belki 3 kez ihtimal. Yogunlugu simdilik belirsiz. Gecen sene kis lastigimi iyi marka aldim beklentiler uzerine birsey cikmamisti. Lastik hala duruyor,ona devam :)
valla bu sene kar istemiyorum %33 doğalgaz zammını hazmedemeyebilirim.
Bu sene çok kar olur çünkü ben 4x4 arabamı sattım. Ne zaman 4x4 arabam olsa kışları kar olmuyor bende kar görmeye Demirköye gidiyorum :D
27,28,29 Eylül izmir,e yolculuk yapmak istiyorum motorsikletle.Nasıl olur güzergâhta hava durumu emir?
Redfish16V
24-09-2019, 19:44
27,28,29 Eylül izmir,e yolculuk yapmak istiyorum motorsikletle.Nasıl olur güzergâhta hava durumu emir?
bir sıkıntı olmaz abi,kafan rahat olsun
Bu gece ve yarın için İzmir'de aşırı yağış ve sel tehlikesinden bahsediyorlar doğru mudur? Kamyonet dik yokuşta kaldı sıkıntı çıkmasın yarın :D
VTec_king
25-09-2019, 15:06
5 ekim den sonra balayına antalya düşünüyorum havalar nası olur?
Bu akşam dolu fırtına uyarısı veriyorlar nedir ne değildir bilgi verebilir misin emir GSİ CLUB
Bu akşam dolu fırtına uyarısı veriyorlar nedir ne değildir bilgi verebilir misin emir GSİ CLUB
valla bu kadar sıcak hava varken bir anda yağmura dönüşürse sıcaklık farkından olabilir diye düşünüyorum. Kadıköy'de bulut yok
wunderground'a göre yağmur 15'te başlayacak ama ben umutlu değilim.
tayreep_john
05-10-2019, 12:27
küresel ısınma muhabbetlerine artık şehir merkezlerine adam akıllı kar yağmıyor bursada 2004-2005 yıllarına kadar okula yarım metre karda giderdik ve bu kar net 7-8 gün yollardan kalkmazdı. Şimdi geçen sene 1 saat yağdı.. ben artık pek umutlu değilim :/
Redfish16V
22-10-2019, 10:00
ay sonu istanbulda ciddi soğuklar var.kasım 1,2 de ankara dahil bir çok iç kesime ilk kar taneleri geliyor.Detaylar bu akşam..
Kombi yakmamaya alışmıştık :)
Redfish16V
22-10-2019, 21:37
Sonunda özlediğimiz o kış kovalamacasına başlıyoruz yavaştan :) Madde madde sıralıyor ve veriyorum startı :) ;
-30 Ekim öğle vaktine kadar mevsim normalleri ve üstünde sıcaklıklar ülke genelinde devam edecek
-30 Ekim öğle sonrası Trakya-Marmara bölümünde soğuma başlayacak ve iç ege,iç anadolu olmak üzere 1 kasım itibariyle soğuma etkili olarak hissedilecek.1 kasım öğlen vaktine kadarda etkisi devam edecek. Geceleri trakya-marmara için -1 ile 3 derece arası değişirken,Ankara gibi iç kesimlerde geceleri -2 ile 1 derece arası değişkenlik gösterecektir.
-30 ekim - 1 kasım arası ülke genelindeki bütün kayak merkezleri kar yağışı alacaktır.Bir sonraki kayak merkezler için kar vakti ise (7 kasım)
-30 ekim - 1 kasım tarihleri arası soğukla beraber yağışlarda olacak.Trakya karla karışık yağmur,istanbul bursa izmit marmara geneli ise yağmur olacak.ankara eskişehir ve iç kesimlerin geneli tek tük havada kar görecek kısa aralıklı olsada.. Geneli ise yağmur ve karla karışık yağmur.Doğuda ise eğer soğuma hissedilenden fazla olursa hafif kar yağışları olabilir ama ciddi birikim olmaz.beyazlatma belki.. Harici karla karışık yağmur ve yağmur olacaktır.
ilk adım soğukla başladık ve daha önce dediğim gibi bu adımlar şiddeti artarak devam edecek.7 kasım civarı bu sisteme benzer sistem gelecek.sonrası pastırma olacak.Aralıkta ise buralar şenlenir :) Yine yakın zamanda kış günceli çekeceğim.
Yiğit G.
23-10-2019, 00:12
https://i.hizliresim.com/DOrrD1.jpg
Sonunda özlediğimiz o kış kovalamacasına başlıyoruz yavaştan :) Madde madde sıralıyor ve veriyorum startı :) ;
-30 Ekim öğle vaktine kadar mevsim normalleri ve üstünde sıcaklıklar ülke genelinde devam edecek
-30 Ekim öğle sonrası Trakya-Marmara bölümünde soğuma başlayacak ve iç ege,iç anadolu olmak üzere 1 kasım itibariyle soğuma etkili olarak hissedilecek.1 kasım öğlen vaktine kadarda etkisi devam edecek. Geceleri trakya-marmara için -1 ile 3 derece arası değişirken,Ankara gibi iç kesimlerde geceleri -2 ile 1 derece arası değişkenlik gösterecektir.
-30 ekim - 1 kasım arası ülke genelindeki bütün kayak merkezleri kar yağışı alacaktır.Bir sonraki kayak merkezler için kar vakti ise (7 kasım)
-30 ekim - 1 kasım tarihleri arası soğukla beraber yağışlarda olacak.Trakya karla karışık yağmur,istanbul bursa izmit marmara geneli ise yağmur olacak.ankara eskişehir ve iç kesimlerin geneli tek tük havada kar görecek kısa aralıklı olsada.. Geneli ise yağmur ve karla karışık yağmur.Doğuda ise eğer soğuma hissedilenden fazla olursa hafif kar yağışları olabilir ama ciddi birikim olmaz.beyazlatma belki.. Harici karla karışık yağmur ve yağmur olacaktır.
ilk adım soğukla başladık ve daha önce dediğim gibi bu adımlar şiddeti artarak devam edecek.7 kasım civarı bu sisteme benzer sistem gelecek.sonrası pastırma olacak.Aralıkta ise buralar şenlenir :) Yine yakın zamanda kış günceli çekeceğim.
Kışlıklara kasım bası itibariyle gecilir o zaman. Tesekkurler :)
Ekim sonu kasim basi sisteminden pek birsey cikmadi sanirsam:(
Redfish16V
30-10-2019, 18:32
Ekim sonu kasim basi sisteminden pek birsey cikmadi sanirsam:(
2-3 saat gecikmeli de olsa sistem olacak.zaten yazdığım gibi bütün olay 1 kasım ağırlıklı.Tabiki gözünüzde büyütmeyin henüz şehir merkezlerinde kar için 1 ayımız daha var.
Redfish16V
31-10-2019, 18:14
kasım sonu sistemi de tamamdır.Bir çok şehir merkezi havada kar görebilir.İstanbul için hafif örtü yapabilecek sistem ise Aralık 10 gibi.. Her ay sonlarında güçlenerek gelen sistemler olacak.Ve şimdiden not edin yılbaşıda kar yağışlı soğuk olacaktır.
kasım sonu sistemi de tamamdır.Bir çok şehir merkezi havada kar görebilir.İstanbul için hafif örtü yapabilecek sistem ise Aralık 10 gibi.. Her ay sonlarında güçlenerek gelen sistemler olacak.Ve şimdiden not edin yılbaşıda kar yağışlı soğuk olacaktır.
Geçen sene gerek senin gerek TV'de konuşanların böyle uzun zaman tahminleri tutmamıştı diye hatırlıyorum. :)
Hayırlısı...........
Emir önümüzdeki hafta cumartesi(9kasım) antalya-zonguldak ya da antalya-kastamonu yapacağım ankara üzerinden. Yol güzergahında kar ile karşılaşma durumum var mıdır? Ya da o hafta kastamonuya kar yağar mı?
Redfish16V
31-10-2019, 18:45
Geçen sene gerek senin gerek TV'de konuşanların böyle uzun zaman tahminleri tutmamıştı diye hatırlıyorum. :)
Hayırlısı...........
pek tv izlemiyorum bilemiyorum :) Ama sene 2014 ve 2017'de 22 gün önceden bildiğim sistemler olmuştu.Bu da benim gibi amatör biri için yeterli :)
Emir önümüzdeki hafta cumartesi(9kasım) antalya-zonguldak ya da antalya-kastamonu yapacağım ankara üzerinden. Yol güzergahında kar ile karşılaşma durumum var mıdır? Ya da o hafta kastamonuya kar yağar mı?
herhangi bir sıkıntı olmaz.Genellikle ocağa kadar her ayın son 10-12 günü hareketli olacak.Diğer günler mevsim normallerinde geçecek.Olası ciddi durumda buradan uyarı yapacağım
Emircim selamlar. Belkı ısıne yarayan olur dıye buradan yazıyorum.
8 kasım-20 kasım arası samsun ve Ordu tahmını yapabılırmısın?
Yiğit G.
08-11-2019, 14:55
25-26 derece gösteriyor bugün bütün hafta da aşağı yukarı aynı alla alla bu mevsimde?
Birkan61
08-11-2019, 15:22
Kapri - yarım kollu - terlik kombiniyleyim 2 gündür :D
( İstanbul - Avrupa )
25-26 derece gösteriyor bugün bütün hafta da aşağı yukarı aynı alla alla bu mevsimde?
Denize giriyoruz biz hala :D
Bugun pıstte yandık resmen....
Samsun'da motora biniyorum hala önümüz hafta da böyleymiş hava. devam devam kış gelse millet doğalgaz yakamayacak zaten zamlardan.
İstanbulda barajlardaki su seviyesi %40'ın altına düştü düşecek, yağış yok hava bahar ayları gibi bu kış istanbul yeterince yağış alır mı ?
Redfish16V
08-11-2019, 15:57
beklenilen kasım devam ediyor ve dediğim gibi sadece ay sonu sistemi var.Ve sıcak kasım-ılıman kışı tamamlayacağız muhtemelen.Tabi aralık-ocak elbette sistemler olacak ama ağustos-eylül ayında dediğim gibi ılıman/yağışlı bir kış olacak.Bunun yanında değişimler olabilir bu ihtimal her zaman var ama genel tablo bu şekilde.Kasım sonu ve aralık ortası sistemleri şu an cepte.ciddi kar yağışları aralık ayında görülmesi yüksek ihtimal.İlk işimiz kasım sonuna odaklanmak onunda detayları yakında..
havaya göre hiç kış lastiği bu sene takmayacağım gibi.
Yiğit G.
08-11-2019, 16:07
Aynen bende.. 2 senedir boşuna 2 kere tak çıkar yaptım. Bu kışta öyle kıi lastiğine ihtiyaç duyacağımız bir kışa benzemiyor
beklenilen kasım devam ediyor ve dediğim gibi sadece ay sonu sistemi var.Ve sıcak kasım-ılıman kışı tamamlayacağız muhtemelen.Tabi aralık-ocak elbette sistemler olacak ama ağustos-eylül ayında dediğim gibi ılıman/yağışlı bir kış olacak.Bunun yanında değişimler olabilir bu ihtimal her zaman var ama genel tablo bu şekilde.Kasım sonu ve aralık ortası sistemleri şu an cepte.ciddi kar yağışları aralık ayında görülmesi yüksek ihtimal.İlk işimiz kasım sonuna odaklanmak onunda detayları yakında..
Aralik sistemlerinde sorun yok ins. Gelisme varmi
imprezaWRC
15-11-2019, 16:53
Sanırım bende takmayacağım.
Redfish16V
15-11-2019, 21:32
--Kasım sonu - aralık başı tekrar bir sistem gelecek.Tekrar diyorum her ay sonu bir sistem gelecek kuvvetlenerek.tıpkı 2017 gibi.. Bu kasım sonundaki sistem biraz daha bize kışa hazırlık tarzında olacak.Kasım sonuna kadar bu kötü süreç devam edecek.Sıcak kasım-ılıman kış mottosu maalesef olacak ama bu demek değildir ki kar olmayacak :) Kasım sonuna kadar etkisi altında kalacağımız yüksek basınçtan öte gribal enfeksiyonlara dikkat etmeliyiz.
--Yılbaşı sistemi için çok çok güzel teknik notlar biriktiriyorum.Yıl başı sistemi yaşanacak ve ciddi kar yağışları olacaktır.
--Trakya-Marmara-Doğu kesimler bu sene karalara bağlamasın gerçekten her sistemde soğuk olacak ve kar yağışları alacaklar.Sadece bunun periyodu ayda 1 olacak maalesef.Yani ay sonları 2-3 gün çok kar yağıp ertesi güne birden ısınan bir hava olacak..
--Ankara gibi iç kesimler aralık ortasından itibaren ufak kar geçişleri görecek ve ocak ortası gibi ciddi sistemler alacağız.Yılbaşı sistemi daha çok batı kesimi etkileyecek.
--İstanbul için Aralık 20 , Ankara için Aralık 10 kışlıklara geçilebilir diyebiliriz.İstanbuldaki arkadaşlar isterse kasım sonu sistemde düşük sıcaklık yaşanacak vb diye erkenden kışlığa geçebilir ama aradaki günlerde yaşanacak ılıman havada lastiklere yazık olacaktır.
--Çok güzel değil ama çokta kötü bir kış olmayacak bu kış.Dezavantajımız ; Sistemlerin süresinin kısa olması. Avantajımız ; Sistemlerinin etkili olması ve ege denizinde oluşabilecek tepki alçak basınçlar ile güzel süprizlere açık olmamız.Ama biz en kötüyü düşünelim :)
--Kasım sonunda ege kıyısı şiddetli yağışlar alacak dikkat edilmeli !
--Karadeniz ve Doğu Anadolu bu kış ciddi soğuklara maruz kalacak don olaylarına dikkat !
Emircim selamlar. Ben kardan ziyade bu yasanan kuralik ne zaman biter diye sormak istiyorum?
İc ege-marmara-ic Anadolu kurudu resmen.
Kar yogun yagmazsa o da kotu.
Anladigim kadariyla sistemler az ve gectikden sonra sicak?
Yagisli bir kış olmayacak mi?
Sanırım bende takmayacağım.
Sanırım bende takmayacağım. Balkonda öylece duruyor kışlıklar. Ankara da olsaydım çoktan takardım ancak İstanbul hala bahar.
blumenberg
19-11-2019, 08:42
dün konya havalimanında sis vardı, uçak seferleri iptal oldu, seferler 6 saat sonra yapıldı, 3500 m görüş, 1000 ft de havanın yarısı kapalıydı
bu kış çok çetin geçmez diyorlar ama kışlıkları yine de takıcam ben
2008 Den Beri arabam var.ilk defa geçen kış kış lastiği aldım.Ocak ayında almıştım.Nisan başında çıkardım.Bu senede takmıyacağız gibi.havalar hep böyle giderse Bahçede saksı yaparız 2 sezon daha durursa :)
yıldırımbyzt
26-11-2019, 04:38
--Kasım sonunda ege kıyısı şiddetli yağışlar alacak dikkat edilmeli !
Abi selam aralık 1-2 için izmirde yağmur şiddetli olur mu ve accuweather gösterdiği gibi bu iki gün sonrası güneşli olur mu
Yogun yagmur bekleniyordu ama malesef coknaz yagdi İstanbul'a.
Umarım Anadolu topraklarina bol.bol yagar, büyük kuraklık var.
dün serindi bugün sıcak önceki gün sıcaktı. ne giyeceğimi şaşırdım
fuatozkan
26-11-2019, 08:59
Ankaraya hafif düştü yağmur sabah saatlerinde sonrasından haberim yok :D
Ankarada ne giyecegimize sasirdik 1 gun 1 gunu tutmuyor kis lastiginide bosuna aldik sanirim
BaybuRtlu69
29-11-2019, 11:58
Haftasonu için Balıkesir bölgesinde şiddetli rüzgar olur mu acaba ? Ve yağış beklentisi nedir acaba.
Redfish16V
29-11-2019, 19:48
kasım sonu tahminlerimize yakın olarak bir yağış ve soğuk atağı yaşadık.yarın bu sistem biraz çekilirken 3-4 aralıkta yine vurkaç yaparak biraz üşütecek.Aralık 12si gibi koşullar biraz daha düzelirse istanbula yılın ilk karını yağdırabiliriz ama gerçekci olmak gerekirse şu an zor.. Ben en başından dediğim yılbaşı sisteminin arkasındayım.Yılbaşı gerçek anlamda çok güzel olacak.3-4 aralık ile 12-13 aralık arası sisli ve hafif ılıman geçecek.Kış tahminlerimize göre ilerliyor.yağışlarımız güzel oldu ki aynı tempoda kışın yağışlar bekliyorum :) Ocak ayı bizi mutlu edecek.
_driver_
29-11-2019, 22:25
kasım sonu tahminlerimize yakın olarak bir yağış ve soğuk atağı yaşadık.yarın bu sistem biraz çekilirken 3-4 aralıkta yine vurkaç yaparak biraz üşütecek.Aralık 12si gibi koşullar biraz daha düzelirse istanbula yılın ilk karını yağdırabiliriz ama gerçekci olmak gerekirse şu an zor.. Ben en başından dediğim yılbaşı sisteminin arkasındayım.Yılbaşı gerçek anlamda çok güzel olacak.3-4 aralık ile 12-13 aralık arası sisli ve hafif ılıman geçecek.Kış tahminlerimize göre ilerliyor.yağışlarımız güzel oldu ki aynı tempoda kışın yağışlar bekliyorum :) Ocak ayı bizi mutlu edecek.
Ayın 16’sında İstanbulda olmam gerekiyor hastane işleri için uçakla günübirlik gelip dönücem bir sıkıntı yaşar mıyım acaba
kışlıkları takmayayım diyordum. Hatunun gezmesi geldi. Eskişehire gideceğimizden kışlıkları aralık sonu gibi takayım diyorum. artık duruma göre şubat başında filan da sökerim.
Redfish16V
02-12-2019, 11:55
4 aralık sistem değerlendirmesini bu akşam yazacağım.Ankara,eskişehir hattı için ilk kar taneleri h.olsun diyoruz.
Redfish16V
02-12-2019, 18:57
Herkese iyi akşamlar.Çok şükür ülkenin iç kesimleri ve doğu bölgeleri için güzel bir kış başlangıç sistemine merhaba diyeceğiz.Geçelim detaylara ;
- 3 aralık akşamı ile 4 aralık mğlen vakitleri arası istanbul , edirne , bursanın kuzeyi , kocaeli , çanakkale etrafı sağanak yağışlı olacaktır.
- 3 aralık gece 04:00 civarı bolu , tokat , çorum ve ankaranın yükseklerinde kar başlayacaktır.Ankaradaki kar sabaha kadar tane tane atacaktır.Eskişehirde ise kar sabah saatleri ile atmaya başlayacaktır.
- 4 aralık sabah ile öğlen 2 arası eskişehir , ankara , ısparta , sivas , tokat , çorum ve doğu bölgelerin çoğu kar yağışı görecektir.Yağışlar ankara ve eskişehirde hafif olacaktır.ankaranın yükseklerinde araç üstü hafif beyazlama yapabilir,alçak rakımlarda soğuk sıkıntısı yaşanabilir.Bu yüzden havada kar tanelerini gören düşük rakımlılar mutlu olabilir şimdilik :D eskişehir daha şanslı ama aman aman bir birikim olmayacaktır.Ankaranın doğusu güzel yağış olacaktır.Okul tatil haberleri gelebilir.
- 4 aralık öğlen 3'den sonra konya ve kayseride de kar yağışı olacaktır.yağışlar orta kuvvetde olacaktır.Ne derece beyazlatır açıkcası belli değil.
- 5 aralık sabahına sistem bitmiş olacaktır. Bir sonraki iç kesimlerin sistemi 17 aralık gibi..
mikelazi
03-12-2019, 12:36
istanbula kar ne zaman düşer veya düşermi???
9 11 inde bir sistem var diyorlardi,varmi oyle birsey?
erayakar
12-12-2019, 17:41
Bu mevsim de bu hava . allah sonumuzu hayır etsin .
Mike,sıstemler bellı olmadı mı?
Bızı aydınlatırmısın bıraz?
Redfish16V
16-12-2019, 21:30
SSW oluşu yakındır bu yüzden bu süreçte diagram-ana çıktı hatası çok fazlaydı.ve yine önceki sene gibi sswden kaynaklı bi gecikme yedik 11 aralık sistemini kaybettik.Sene sonu büyük takip ettiğim sistemde 5 ocağa sarkmış gözüküyor.benim isteğim sene sonu olması ve ocak ortasında da vurgunu yaşayıp rahatlamak.Diğer tabloda gözüken ise aralıkda sakin geçer ama ocakta bol bol polar atak gelirim diyor.açıkcası 2side güzel.. aralık 24-31 arası iç bölgeler tekrar kar görecek muhtemelen.Ama bu kış aslında en başta beklediğimiz gidiyor,ilk yarı 0 bitti ama ocak itibariyle hepiniz mutlu olacaksınız.İzmir'de bu sene kar görme konusunda çok şanslı.. az daha sabr,ssw bizi ötelesede bize faydası olacak ;)
SSW oluşu yakındır bu yüzden bu süreçte diagram-ana çıktı hatası çok fazlaydı.ve yine önceki sene gibi sswden kaynaklı bi gecikme yedik 11 aralık sistemini kaybettik.Sene sonu büyük takip ettiğim sistemde 5 ocağa sarkmış gözüküyor.benim isteğim sene sonu olması ve ocak ortasında da vurgunu yaşayıp rahatlamak.Diğer tabloda gözüken ise aralıkda sakin geçer ama ocakta bol bol polar atak gelirim diyor.açıkcası 2side güzel.. aralık 24-31 arası iç bölgeler tekrar kar görecek muhtemelen.Ama bu kış aslında en başta beklediğimiz gidiyor,ilk yarı 0 bitti ama ocak itibariyle hepiniz mutlu olacaksınız.İzmir'de bu sene kar görme konusunda çok şanslı.. az daha sabr,ssw bizi ötelesede bize faydası olacak ;)
Çok kurak geçiyor,millet buna bile seviniyor..
lütfen güzel haberler ver,doğa kar'a ve yağmur'a doyacak de :)
Şöyle İstanbul,a sağlam bir kar yağsada mahallece merdivenle kaysak özledim o günleri :D
Redfish16V
16-12-2019, 21:43
Çok kurak geçiyor,millet buna bile seviniyor..
lütfen güzel haberler ver,doğa kar'a ve yağmur'a doyacak de :)
panik yok,her kışın kendine has karakteri oluyor.bu kışta ilk yarı çöp ikinci yarı altın olacak :) Bol yağış olacak ve don olayı az olacak :)
panik yok,her kışın kendine has karakteri oluyor.bu kışta ilk yarı çöp ikinci yarı altın olacak :) Bol yağış olacak ve don olayı az olacak :)
5 Ocak günü Kırklareli tarafında kar görme ihtimalimiz var mıdır?
Yilbasi haftasi guzel seyler olacak deniyor ama ne diyorsunuz?
Redfish16V
19-12-2019, 08:01
Yilbasi haftasi guzel seyler olacak deniyor ama ne diyorsunuz?
aylar öncesinden bahsetmiştim,tutarsa benim için tahmin rekoru gelir :) Şu an için iç kesimlerde ciddi kar yağışları olacak,istanbul için daha da netleşir hsonu.
Redfish16V
19-12-2019, 23:13
Son 10 Gün.. 31 / 10 / 2019 tarihli tahmin burada not dursun.Vakit gelince 2 ay önceden bilerek emeklerimin karşılığını alacağım umarım. #Rez
Modeller ne durumda emir istanbul ve trakya özellikle GSI club ?
Emircim bır guncel çeksen konuya? Baya uzun bır sıstem gırıs yaptı.
aylar öncesinden bahsetmiştim,tutarsa benim için tahmin rekoru gelir :) Şu an için iç kesimlerde ciddi kar yağışları olacak,istanbul için daha da netleşir hsonu.
emir h.sonu netleşen bir durum var mı , yılbaşı için istanbul ne durumda olacak
Bende bu hafta sonu için Ankara’yı merak ediyorum.
Kar beklentisi kesin olarak var mı?
2 gündür sivas fena rüzgarlı;ama hala kar yok çıldıracaz la .
accuweather'a göre 29'unda karla karışık var İstanbul'da iç anadolu ise kara teslim olacak gibi.
Redfish16V
25-12-2019, 20:16
Sıkıntı yok uzun soluklu soğuk sürece girdik.iç bölgelere kar tatilleri gelecek 30-31ne.İstanbul'da sistem ardına sistem gelecek.İşin içinde ab olduğu için biraz sessiz kaldım verileri derleme adına.Yetişirse bu gece yoksa yarın son noktayı koyacağım.Umarım tahminim tutar benim açımdan güzel olacak:)
3-4 Ocak için ECMWF yaktığı ışığı umarım artık istanbul'da kar görebiliriz
sayfa 999 olduğuna göre bir konu yenilemesinde fayda var. online olarak ef186 yı görüyorum. Yardımcı olursan sevinirim.
Redfish16V
27-12-2019, 09:30
28 aralık hafif olmak üzere 29-30 aralıkta bursadan başlayan çizgi ile en doğuya kadar her yer kar görecek.okul tatilleri kaçınılmaz.Son güne kadar yağış değişeceği için paniğe gerek yok,sistem vakti geldikçe yağışlar artacaktır.Çünkü ab konumu sürekli değişiyor.İStanbul'un anadolu yakası 2 ocak gibi yüksekleri kar görebilir.ab konumu iç bölgelere yarayacağı kendi adıma sevinsemde maalesef istanbul bu şansı kaybetti.Lakin 10 ocak gibi ciddi anlamda kar yağışı görebilecek gibi.aylar öncesinden bu kadar yakınlaşmak iyiydi ama tutmayacak büyük ihtimalle :) Artık iç bölgeler olarak biz keyfini süreceğiz :)
erayakar
27-12-2019, 12:46
Aklıma 4 mart 1987 geldi ilk okula gidiyordum .ılıman bir kıştı istanbul aynı bu sene gibi ama 4 mart nasıl unutulur .istanbul sabaha kar ile uyandı sonrası devam eden günlerde kar kalınlığı 1,5 metre buldu 2 hafta okullar tatil oldu.
28 aralık hafif olmak üzere 29-30 aralıkta bursadan başlayan çizgi ile en doğuya kadar her yer kar görecek.okul tatilleri kaçınılmaz.Son güne kadar yağış değişeceği için paniğe gerek yok,sistem vakti geldikçe yağışlar artacaktır.Çünkü ab konumu sürekli değişiyor.İStanbul'un anadolu yakası 2 ocak gibi yüksekleri kar görebilir.ab konumu iç bölgelere yarayacağı kendi adıma sevinsemde maalesef istanbul bu şansı kaybetti.Lakin 10 ocak gibi ciddi anlamda kar yağışı görebilecek gibi.aylar öncesinden bu kadar yakınlaşmak iyiydi ama tutmayacak büyük ihtimalle :) Artık iç bölgeler olarak biz keyfini süreceğiz :)
Emir selam. Yorumların için teşekkürler öncelikle.
31 Aralık günü sabaha karşı Sarıyer tarafından yola çıkıp Lüleburgaz'a geçeceğim ve akşama doğru da geri döneceğim. Aracımda kışlık lastik yok yollarda sıkıntı yaşama ihtimalim var mı?
Yeni Konu :
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/238570-hava_durumu.html