Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
İzmirde kar ve tipi şiddetlendi, Alsancakta mahsur kalmaktan korkuyoruz.
Bu sefer yağış yılbaşına göre çok daha hafif oldu, hemen hemen hiç kuvvetli yağış göremedik :(
Cumartesi-Pazar ve ay sonu için görüşlerde bir değişiklik var mı?
Geçen yıl 18 Şubat gibi bir gün bile güzel olur :)
ProdriveSTI
18-01-2016, 18:12
Ankara'da tık yok hala,beklemedeyiz.
murat çelik
18-01-2016, 18:13
emir ankara hala stok bu nasıl kış sabaha dolarmı kar tipi istiyoruz artık
Accu ya göre haftasonu parti var :)
Emir'in dediği gibi düşük levelli bir kar yağışı var gece biraz daha yağar yerler tutar ben haftasonundan ümitliyim
Yarın sabah istanbuldan sakaryaya gitmeyi düşünüyorum sıkıntı olurmu acaba fikri olan varmıdır
Yazarken dikkat edelim, kari yagdiran bu adam degil, karin talebinde bulunmanin faydasi yok:)
Ama mumkunse ctesi yagmasin pazar yagsin-)))))
Ilk ve ortaöğretim tatil-istanbul
Arkadaşlar fake vali hesabından troll lemiş.Kusura bakmayın tatil filan yokmuş :)
Vasip Şahin den açıklama ;
''Meteorolojik verilere göre kar yağışının yarın öğlenden itibaren azalarak İlimizi terketmesi beklendiğinden eğitim öğretime devam edilecektir'' Diyor kendisi
KGüneyli
18-01-2016, 20:42
Sabah her yer muhtemelen buz olucak, hiç düşünmüyor okul servislerin o dik rampalı sitelerde ne yapıcak ne edicek. Kar yok ama buz var vali bey diyesim geldi.
Redfish16V
18-01-2016, 20:44
21-24 2.seviye bunun 1-2 tık üstü olacak,yine 28-29 ocakta öyle.Bunlar aparatif.Ocak 30-şubat 10 arası yarından sonra 2 filmi vizyona girebilir,takip sürüyor şaka değil erzak hazırlamayı göze alınız.. tam günü belli değil ama 30 ocak-şubat 10 arası bu patlama olacaktır.. inşallah olmaz.. The Ace ve Eworen nickli üyelerde hemen hemen bu patlama hakkında destekleyici yorumlar verecektir eminim.. Yarın akşam bu yağışlar kesilir,iyi bir ayaz olur.ankara ise bu gece tek tük bişeyler alır yüksekleri.. nası bir yerse halen 2-3 derece..Ama benim moralim iyi çünkü rahat olun ankara için efsane 30-40cmlik bir sistem sözüm var.
Sabah 5'te kalktım, baktım M.köy'de kar yok yolda açıktır diyerek 6 gibi Kartal'dan Ankara'ya yola çıktık.
1-2 yerde aşırı sis vardı, 5-10km boyunca da yolda sol şeritte hafif kar vardı o kadar.
Geçen ay ansızın bastıran kardan sonra buna kar bile diyemem.
Herkesin tahminler yattı.
Ankara'da şu an kar yok, arada yağmur yağdı o kadar. Yarın öğlen gibi dönüşe geçicez, bu şekilde olursa bir sorun olacağını düşünmüyorum...
21-24 2.seviye bunun 1-2 tık üstü olacak,yine 28-29 ocakta öyle.Bunlar aparatif.Ocak 30-şubat 10 arası yarından sonra 2 filmi vizyona girebilir,takip sürüyor şaka değil erzak hazırlamayı göze alınız.. tam günü belli değil ama 30 ocak-şubat 10 arası bu patlama olacaktır.. inşallah olmaz.. The Ace ve Eworen nickli üyelerde hemen hemen bu patlama hakkında destekleyici yorumlar verecektir eminim.. Yarın akşam bu yağışlar kesilir,iyi bir ayaz olur.ankara ise bu gece tek tük bişeyler alır yüksekleri.. nası bir yerse halen 2-3 derece..Ama benim moralim iyi çünkü rahat olun ankara için efsane 30-40cmlik bir sistem sözüm var.
çok güzel bir haber. tavsiyen üzerine 20si eşyaları yola çıkarıyorum ve sanırım en az sıkıntı ile atlatıcaz bu süreci
Redfish16V
18-01-2016, 21:15
http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=img&rR=06&rU=ppi#sfB
ankaraya konyadan bişeyler geliyor.. hadi bakalım belki bişeyler olur.. Son 2 sistemdir ecmwf,gfs v.b kurumların ciddi çıktıları ile gerçekleşen reel yağış tam tutmuyor.şu şehir kameraları gibi otabanlarada kamera konulsa..
İstanbulun bu cumaya kadarki hava tahmini nedir?
çok güzel bir haber. tavsiyen üzerine 20si eşyaları yola çıkarıyorum ve sanırım en az sıkıntı ile atlatıcaz bu süreci
Kavimler göçü senin taşınma işinden daha kısa sürdü.
gambit49
18-01-2016, 21:34
Cayyolunda basladı kar
Cücük dedim hemen başladı atıştırmaya..
Redfish16V
18-01-2016, 21:36
http://i64.tinypic.com/107l7yb.jpg
15dakika sonra batıkent'den girecek bir şeyler.. dikmen-söğütözü felan hemen hemen girdi sayılır.. yeşiller merkezi ve y.mahalle-keçiören tarafında gibi.. 1-2 cm'de olsa kar görürürz inşallah..
Kavimler göçü senin taşınma işinden daha kısa sürdü.
o kavimler doğuştan cenabet değildi büyük ihtimal
çayyolu zayıf cacık olmaz bu kardan
Emir başkan Balıkesir in beyazlıgı cok kısa surdu.
Bu hafta nasıl gecer ?
hddsheriff
18-01-2016, 21:59
Bahçeşehir coştu çok sağlam yağıyor
Yılbaşına göre zayıf ama şu an yine hızlandı, bakalım yarın nasıl olacak?
Bugün sabah avcılarda bir gram kar yokken işyerine mimarsinan a gittim bembeyazdı. Kısmetsiz adamız vesselam
barakuda26
18-01-2016, 22:03
Sakaryada da bi numara yok tutunamayanlar vol 54545121 :D
Vali istanbul için kar yarin gidiyor dedi alalalalala
Umraniyede hic durmadi kar ama boyle cise gibi ince ince yagiyor tutmuyor ama sanki buza cekiyor
Redfish16V
18-01-2016, 22:22
şu an verilere göre dolu dolu kar yağması lazım ankaraya..cama bi çıkayım bakayım dedim.. kar resmen fake atıyor.. havalar iyi trollüyor ankarayı..
OrcunInce
18-01-2016, 22:26
Bu yağış çekmeköy'de bile tutmadı maalesef.
Önümüzdeki sistemlere bakacağız :)
şu an verilere göre dolu dolu kar yağması lazım ankaraya..cama bi çıkayım bakayım dedim.. kar resmen fake atıyor.. havalar iyi trollüyor ankarayı..
Bilemedi havaya suç atıyor. (Şaka :D ) Yağaydı iyiydi valla özledim ya
gambit49
18-01-2016, 22:29
Cayyoluna ıyı yagıyor
Redfish16V
18-01-2016, 22:31
Bilemedi havaya suç atıyor. (Şaka :D ) Yağaydı iyiydi valla özledim ya
hahah :D Bende normal insanım halbuki :D sene 2012 çok iyiydi.. 2-3 günde bir 10-15cm kar alıyorduk..
hahah :D Bende normal insanım halbuki :D sene 2012 çok iyiydi.. 2-3 günde bir 10-15cm kar alıyorduk..
bildin bildin çayyolu tarafı ince ama tutmalık yağmaya başladı gambit in dediği gibi
aslanneron
18-01-2016, 22:48
afyonda çevremdekilere yagcak dedikce kar düşmüyor :D sanırım sıkıntı bende
akşam şöyle aha yagdı tutucak dedigim saatlerde atıştırıp geçti içimizde patladı varmı afyon için bi ön görü havayı koklayan adam :D :D
ProdriveSTI
18-01-2016, 22:49
Bahçeliye güzel yağıyor.
Istanbul tırt. Yazlık lastikler ile bütün Çengelköy ile Bostancı arası bütün Semtler de sorunsuz gezdim.
istanbulda bi kemerburgaz bergrad ormani ve cevresi eylenceli tavsiye ederim.
Söğütözü yağıyor ama tırt, yerler bile tutmaz.
Burak-Akın
18-01-2016, 23:12
Dışkapı da ince ve hızlı yağıyor, ama yerler ıslak olduğu için pek tutmadı
Mamak-Altmışevlerde başladı. Forum outletin orada bir hikmet var her yağışta tek oraya yağıyo bende her yağışta oradayım standart :D Etlik-keçiören kuru olsa bile forumda ciddi ciddi tipi oluyo. Birazdan oraya geçecem :D haberdar ederim
Bahcesehir ince ama hizli ve surekli yagiyor, cogu yer karla kaplanmis simdiden. Kopekler topluca ve saldirgan bir tavirla gezmeye baslamislar, demek ki yiyecek bulamiyorlar bi kac gundur. Disariya 1-2 kap bisey birakalim.
O degilde aksam aksam bitik lastiklerle gobekten kontra vererek doneyim dedim, az daha kaldirima giriyordum. 5 cm ile kurtardim. Donmek benim neyime? :D
semsialtunbas
18-01-2016, 23:20
çayyolu güzel yağıyo yollar tuttu bildiğin, bi gece evde oturduk onda da kar yağdı :/
Keklik tipi seklimde yagiyor. Yerler tutmaya basladi
Emektede güzel yağıyor , yollarda birşey yok fakat arabaların üstleri tuttu :)
ProdriveSTI
19-01-2016, 00:23
Maşallah güzel yağıyor,özlemişiz. :D
http://i6.ressim.net/resim/2016/01/18/img20160119012138_16354109.jpg
Redfish16V
19-01-2016, 00:30
İnsan bi gsi club felan yazar ayıp ayıp reyiz :D burda yerlerde tık yok..bana inat az yağıyor :D
Forum outlet bu sefer iyi degil yerler hic tutmamış heyecanlanmıştım oysa ayvalı tarafını şiddetli görünce :)
Mobeseden izliyorum yollar hep açık anlaşıldı bu sene kar filan yok
Beyler az bi sakin olun :) emir 1-2 tuyo verdi beni de sardırdı da :) 10 gun sonra keske bu kadar çağırmasaydik dedirtmesin aman diyim :)
Esenyurt - kıraç özellikle aralar baya keyifli nitekim beylikdüzüde öyle fakat ordan sonra yeşilköye eve geldim yerler gram tutmamış. Esenyurtta -2 gösterirken bakırköyden itibaren -0.5 düştü
KGüneyli
19-01-2016, 07:24
Başakşehir şuan ince ince hala atıyor.
wiesmann
19-01-2016, 07:35
kar filan diye triplerdeyiz ama yenimahalle-söğütözü arası ana caddelerde buzlanma çok fazla kayıyor araçlar.
Nightfish
19-01-2016, 07:43
kar filan diye triplerdeyiz ama yenimahalle-söğütözü arası ana caddelerde buzlanma çok fazla kayıyor araçlar.
Sabah evden arabaya yürüyemedim her yer buz olduğundan :D
gambit49
19-01-2016, 07:45
bir ankara klasigi.
Evin önündeki yokuştan 2 tık el freni çekerek indim ben de, cam gibi her yer. Çankaya gergin :D
erdem325
19-01-2016, 08:11
sabah 6ceyrekte hanimi servise biraktim, arabanin sadece on lastikleri duz gidiyordu :)
Beyler Çarşamba Ankara'ya gelelim mi cok mu kotu durum ?
kelalper
19-01-2016, 08:42
emirin cm tahmini tuttu arkadaşlar genel olarak bakarsak. Yerlerin tutmamasının nedeni önceki lodosun kalıntıları. Ama araba üzerilerine baktığınız zaman 20 cm civarı kar var. Bundan sonraki sisteme kadar marmara lodos vs yemezse ki gözükmüyor o zamana kadar hediklerinizi falan hazırlayın değil araba ile gitmek yürümek bile çok zor olacak.
altugkocer
19-01-2016, 08:46
Burdan Emir'e, meteorolojiye, accuweathera ve the weather channel a sesleniyorum
http://i66.tinypic.com/fn47io.jpg
emirin cm tahmini tuttu arkadaşlar genel olarak bakarsak. Yerlerin tutmamasının nedeni önceki lodosun kalıntıları. Ama araba üzerilerine baktığınız zaman 20 cm civarı kar var. Bundan sonraki sisteme kadar marmara lodos vs yemezse ki gözükmüyor o zamana kadar hediklerinizi falan hazırlayın değil araba ile gitmek yürümek bile çok zor olacak.
Sonraki sistem ne zaman hacı 2-3 gündür foruma girmiyorum kaçırdım tarihi
Emır'ın cm tahmını tuttu arkadaslar,yılbasından az olmakla bırlıkte 10-15 cm kar yagdı.yerde tutmayısının sebebı ıse yeryuzu geregınden fazla ısındı. Gece 2:30 gıbı kar yerde tutmaya baslamıstı,***** soguklukta nıhayet yeterı kadar dusmustu ama arkası gelmedı. Meteorolojı ıstanbulu persembeden ıtıbaren kar gosterıyor ama ***** 1cm yagsa bıle kar dıyor bu zaarlar. Gercek kar 222 yada 23'unde mı gelıcek kardesım ve bu sıstem ne kadar bırakıcak?
turbo&quattro
19-01-2016, 09:00
Bizim burada fena su an -10 fln cumaya fena bir kar firtinasi bekleniyor :)
Kayakçı boardçu bir soru :)
Hiç -15 -20 derecede kaydınızmı.Haftasonu bir tek şansımız uludağa var bir daha gitmemiz pek mümkün değil gibi..
-15 -20 derece böyle güzel sağlam sıkı şekilde gittikten sonra ne kadar çok sıkıntı olur onu merak ediyorum daha önce bu derecelerde tatil yapan varmı?
Dağda sis ve tipi olmazsa -20 C iyidir, birşey farketmiyor. İyi içlik, sağlam mont pantalon mühim o ayrı :) Açıkta kalan noktalar soğukta kavruluyor, suratı falan da kapatıp Kylo Ren gibi kayarsın :)
yusufcan_k
19-01-2016, 09:41
Burdan Emir'e, meteorolojiye, accuweathera ve the weather channel a sesleniyorum
http://i66.tinypic.com/fn47io.jpg
subaruyu sat bak neler yağıyo ankaraya :D
wolkanku
19-01-2016, 09:42
Hiç -15 -20 derecede kaydınızmı.Haftasonu bir tek şansımız uludağa var bir daha gitmemiz pek mümkün değil gibi..
-15 -20 derece böyle güzel sağlam sıkı şekilde gittikten sonra ne kadar çok sıkıntı olur onu merak ediyorum daha önce bu derecelerde tatil yapan varmı?
2-3 ocakta kartalkayada -22 derecede kaydık.
güneş vardı ilk başta. bir sorun yoktu, sadece telefona bakmak için eldiveni elden çıkartıp iki dk telefona baktığın anda eller çatlamaya başlıyor inanılmaz kuruyor..
üstümde bir tshirt, üstü ince kazak, üstü polar, üstü kayak montu , boğazımda atkı, kafamda full bere, ve gözlük ile tüm yüzüm kapalı şekilde kaydım.
yanlız güneş gittikten sonra çok tatsızlaşmaya başladı, ciddi soğuk oldu.. telefonlar zaten çalışmıyor o soğukta, %80 şarjın var bir bakıyosun kapanıyor.. herkes cafeye gelip şömine önünde telefonunu ıstıyordu :)
berkayoz
19-01-2016, 10:14
thy bilet satışta çalışıyorum atatürk havalimanında şu anda burası normal bir günden çok daha sakin iptaller işe yaradı
OrcunInce
19-01-2016, 10:23
İtü mail atmış; Cuma gününden itibaren her türlü şarta hazırlıklı olun' falan diyor.
Dalga mı geçiyorlar, trolleniyor muyum emin değilim.
onursumer
19-01-2016, 10:25
bizim okulda 2 gündür iptal ediyor herşeyi , normalde huyları değildir :)
gfs ecmwf gem ukmo bütün çıktılar 24-27 arası -10 ile -18 arası değişen veriler veriyor 1500 metrede. dek yağışları da bu sistemle gelicek; bu seferki kar şu anki kardan daha iyi olacak o kesin, ama bütün merakımız şubat başında gelecek sistemde bakalım orada neler olacak. metanetli olun dostlar cumadan sonra yine iyi kar alacağız (bu dediğim istanbul için tabiki :))
bi düzgün yağamadı şu kar özellikle anadolu yakası sahile yakın yerler için
güneş vardı ilk başta. bir sorun yoktu, sadece telefona bakmak için eldiveni elden çıkartıp iki dk telefona baktığın anda eller çatlamaya başlıyor inanılmaz kuruyor..
üstümde bir tshirt, üstü ince kazak, üstü polar, üstü kayak montu , boğazımda atkı, kafamda full bere, ve gözlük ile tüm yüzüm kapalı şekilde kaydım.
yanlız güneş gittikten sonra çok tatsızlaşmaya başladı, ciddi soğuk oldu.. telefonlar zaten çalışmıyor o soğukta, %80 şarjın var bir bakıyosun kapanıyor.. herkes cafeye gelip şömine önünde telefonunu ıstıyordu :)
Ben de oradaydım aynı hafta sonu.. Cumartesi güzeldi de pazar keyifsizdi. Cumartesi burnumdan çıkıp gözlüğümün camına gelen nefesim cam üzerinde donuyordu anında. Çıkarttım güneş gözlüğünü kar gözlüğü taktım direkt
Kaliteli bir içlik üstüne kaliteli bir polar ve üzerine de mont giymek kafi. Poların fazla kalın olmasına da gerek yok. Mont ısı shieldli, belden kemerli ise yeterli olacaktır. Boynuna kadar inen ve burnunu kapayan boğazlık / ağızlık gbi ekipmanları mutlaka yanında bulundur. Ayrıca başını da iyi bir şekilde kapa. Goggle da olmazsa olmazlardan. Gözlüğü taktığında göz altlarında, alnında açık yer kalmadığından emin ol, bere vb ekipmanları buna göre tercih et.
Bu kıyafet tercihi ile rahatlıkla -15 / -20'de kayabilirsin.
Redfish16V
19-01-2016, 12:12
1-2 saate açıklama yapacağım.Verileri derlemem lazım :D
Çayyolu 1 tık daha hızlansa çok güzel şeyler olacak. Emir bey verilerinizi beklemedeyiz.
kelalper
19-01-2016, 12:13
-35 derece de kaydım ben Romanya da. Şöyle oluyor kayarken ısınıp terliyorsun ya. Orada pistler buradaki gibi 1 dakika da bitmiyor tabi. Pistin ortasında bi durup nefes aliim etrafı izliim nereden kayacağıma karar veriim dediğin zaman 1-2 dakika geçir bildiğin put oluyorsun hareket etmek istemiyorsun. Hintli falan gelip dibinde tapınırsa şaşırma. Kayarken terin saçın varsa saçlarını donduruyor. Sakalın bıyıkların donuyor ağzını açarken çatır çutur edio canın acıo. Yemek yemek için 2 seçeneğin vardı biri makarna pilav satıo diğeri tavuk satıyor. İkiside klubede pişirip eline verio. Dışarıda yiyosun. 3 dakika da yedin yedin yiyemedin zaten dişin kesmiyor. Makarnanın kırıldığını ben orada gördüm. Mal abim ben kayıp gelip bi tur daha atmaya çıkarken hemen gelir bu nasılsa diye sıraya girmişken bana da makarna almış. Yukarı çıkıp aşağı inmem yarım saati buldu tabi. Al dedi makarnan diye önüme koydu. Çatal saplanmıodu.
Nasihat veriiim sakın çok soğuk olacak aman lahana gibi giyineyim demeyin çok fazla terlersiniz bu seferde lift sırasında ve liftle yukarı çıkarken üşürsünüz bütün huzurunuz kaçar. Mümkün olduğu kadar az efor sarfederek terlemeden kaymaya çalışın. Yanınıza muhakkak C vitamini olan pastillerden alın. Hem nefes yollarınızı korur hemde enerji verir. Sıcak yerine soğuk içecek tüketmeye çalışın ki vücut ısınız otomatik olarak yükselsin. bünye vücuda giren soğuk içeceği ısıtmak için daha fazla sıcaklık üretir. En kritik nokta kas sakatlıklarına karşı kaymaya başlamadan önce 5 dakika ısınma ve germe açma hareketleri yapın. Soğuk ortamlarda kas sakatlıkları daha fazla meydana gelir.
1-2 saate açıklama yapacağım.Verileri derlemem lazım :D
4 Gözle bekliyoruz :)
Özellikle 29 Ocak sabahı hakkında da açıklama yaparsan çok sevinirim. Uçağım var Sabiha Gökçen'den Londra'ya..
Cuma gunu sistem start alicaktir
Su anki goruntuye gore karadeniz civarlari cm lerle ugrasmadan kar miktarini metre cinsinden hesaplayabilir
Sistemin biraz daha batilamasi olasi yani istanbul icin cok daha iyi hal alabilir ama Istanbul yine gayet guzel kar alacaktir hemde uzun soluklu (22-26 ) yilbasi sisteminin uzerine cikmasi ihtimal dahilinde
850 hpa -12 -14 ler cirit atiyor sogukla arasi olmayanlar dikkat gunduz sicakliklari dahi artili dereceleri zor gorur
Biraz daha var model ce ciktilari takip etmeye devam edelim cok asiri degisiklik olmaz ama etki alanlarinda kayma olasi
Nightfish
19-01-2016, 12:37
Bilkent'te kar yağıyor :)
altugkocer
19-01-2016, 12:48
Bilkent'te kar yağıyor :)
Kızılay güneşli, gittiğim yeri kurutuyorum :D
Beyler anadolu yakasi ne alemde ara sokaklarda kar varmi ozellikle kartal taraflari ? Orada oturanlar bilgi verebilirmi ?
Beyler anadolu yakasi ne alemde ara sokaklarda kar varmi ozellikle kartal taraflari ? Orada oturanlar bilgi verebilirmi ?
Ataşehir - Bostancı günlük güneşlik
Kar mar yok buralarda..
kelalper
19-01-2016, 12:57
sokaklar temiz eğer kayışdağına doğru çıkmayacaksanız.
mikelazi
19-01-2016, 13:11
k.köy-maltepe temiz
Redfish16V
19-01-2016, 13:18
2.seviye soğuklar.. Yarından sonra filminin fragman versiyonu..
http://www.cpc.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
AO verimize bakalım.. Gördüğünüz gibi 16 ocak sonrası negatiften nötre çıkmış bize bu sistemi indirmiştir.Ancak tekrar negatife meyili sistemin hafif olacağı sinyali vermiştir.ki öyle oldu.Pozitiften nötre inseydi çok hafif bir sistem olurdu,negatiften nötre ordan nötr devamı olursa güçlü sistem olur.ve negatif seyirler avrupa,negatiften nötre seyir avrupadan türkiyeye sinyalini verir.Buna haberlerde balkanlardan gelen diye imajı çakarlar.Şimdi gördüğünüz gibi tekrar negatife seyreden çizgilerimiz 1 şubat gibi nötr oluyor ve nötr-pozitif arası kalıyor.Kısacası korkulan sistem büyük efsane geliyor demek isteniliyor.1 şubat öncesi gördüğünüz iniş çıkış hareketli ise bize 2.seviye soğuklarını veriyor.
20 ocak - saat 7 gibi ülke buz halinde iken 2.seviyemiz usul usul egeden gelecek..öğlene doğru İzmir,Çanakkale,Balıkesir'e girecek.karla karışık yağmurla başlayan izmir kar tanelerine dönecektir.Çanakkale-Balıkesir ise kar taneleri atacak.Akşama izmir yağmura dönecek.balıkesir tarafı karla karışık yağmur alırken,bursa genelinde kar atacak.afyon denizli gibi yerlerde kar tanesi görecek.
21 ocak - 21'ne bağlayan 20 ocak gecesi ve 21 ocak 02:00 arası bursada kar kuvvetlenecek.İstanbul ise hafif kar taneleri görecek.bolu tarafı kar görecek.antalya karla karışık yağmur yüksekleri kar alacak.muğla hattı yağmur alacak.sabah 9 civarı kar ankaraya varacak ve etkisini gösterecek.İstanbul ise halen hafif kar alacak.bursa,sakarya,bolu,düzce,afyon,ısparta,kony a kuvvetlerek kar yağışına tanık olacak.geceye doğru iç bölgelerde kar artarken balıkesir-istanbul hattında kar kesilmiş,bursada hafiflemiş olacak.sadece iç kesimlerde soğuk ve kar devam edecek.
22 ocak - Geceden beri kar soğukla uğraşan iç kesimlerde ara ara yağış azalacak,artacak derken;akşam 18:00 civarı bursa ve istanbulda kar başlayacak.İstanbul dek alacak,bursada hem dek hemde ull karı alacak.geceye iç kesimlerde kar zayıflayacak hatta mola bile verirken,sakarya bursa istanbul hattı kuvvetlenecek.Karadeniz sahili eworen'in dediği gibi metrelik olacak.. dikkat.. ve bu tablo 25 Ocak akşamına kadar devam edecek.
27 ocak sabahına kadar mola derken sabah saatlerinde istanbul yağmurla başlayacak.bursa-bolu ve karadeniz hattı tekrar kar alacak.ankara karla karışık yağmur,konya ise hafif kar alacak.ancak akşama saydığım her yerde yağış kara dönecek.bolu-zongulda-sakarya hattı yine felç olacak.
Cm'leri yarın veririz.Büyük efsane sistem halen bizde saklı kalsın.. ancak şu soğuk kar olayı şubat 10'a kadar devam edecektir.. İstanbullular dek ile şanslı,iç kesimler bu sefer mutlu olacaktır.Yağış sıkıntımız yok ülke olarak,yazında kurak geçme ihtimali yüksek oldugu için şimdi bu yağışlar değerli.. Yeni güncellemeler yakında..
Ooo 22 27si baya saglam desenize :)
Redfish16V
19-01-2016, 13:26
Kızılay güneşli, gittiğim yeri kurutuyorum :D
+ subaruyu ankara dışında bi yerde sakla barındırma burda :D totem yapmamız lazım :D :D
altugkocer
19-01-2016, 13:30
+ subaruyu ankara dışında bi yerde sakla barındırma burda :D totem yapmamız lazım :D :D
:hehe: şanzıman falan kırsam 8-10 gün parça beklesem 50 cm kar olur mu onu söyle :hehe:
gambit49
19-01-2016, 13:36
balgatta saglam yagmaya basladi.
yusufcan_k
19-01-2016, 13:40
kızılayda atıştırmaya başladı :D
Nightfish
19-01-2016, 13:45
Bilkent'te hızlandı. Arabaların üzeri tuttu yollar da tutmaya başladı hafiften.
Söğütözü yağdı durdu. Fake atıyor namıssız.
çayyolu ateş ediyor
fazla mermisi yokmuş :beuj:
OrcunInce
19-01-2016, 14:43
İtü meteoroloji açıklama yapmış; 23'ünden sonra tepemize -40 derecelik bulut oturacakmış. 5 gün boyunca boku yediniz diyor.
Erzak falan toplamakta fayda var da yazmış. Biri açıklasın yahu bu goy goy mu ciddi mi?
Redfish16V
19-01-2016, 14:50
İtü meteoroloji açıklama yapmış; 23'ünden sonra tepemize -40 derecelik bulut oturacakmış. 5 gün boyunca boku yediniz diyor.
Erzak falan toplamakta fayda var da yazmış. Biri açıklasın yahu bu goy goy mu ciddi mi?
günlerdir ben arada bir bu durumu izah ediyorum size.. halen ihtimal dahilinde tarihi net değil ama ihtimal çok yüksek şaka felanda değil..
vay be...
hayırlısı bakalım.
olsa bi türlü olmasa bi türlü.
Nightfish
19-01-2016, 14:56
Bilkent hala yağıyor. Hatta şiddeti artarak yağıyor. Böyle devam ederse yarım saate çıkarız ofisten :D
YavuzNaz
19-01-2016, 15:03
28 inde yola çıkacaktım batı karadenize 2 gün erkene alayım bari :D
ogunozcan
19-01-2016, 15:05
şu an bogaz sokakta shertonun orda yagıyomuuu yagmıyormuuu naptıgı bellı degıl valla
Kutluhan
19-01-2016, 15:09
turan güneş inceden inceden 4 saattir yağmaya devam ediyor ama çok nazlı, yollar temiz.. @ankara
Redfish16V
19-01-2016, 15:10
Boludan aşan dekler vuruyor işte,güzel yağar ama sürekliliği yok görsel işte
Emir hep yazıyorsun hep soruyoruz ama çıkarım yapamadım;
Kısa süreli tahmin istiyorum şu saatlerden itibaren cuma günü akşam 21'e kadar anadolu yakası için yağış var mı ?
streetracer_nos
19-01-2016, 15:22
Kızılaya güzel yağmaya başladı yarım saatttir
Beytepede güzel yağıyordu , Çukurambara geldim hiçbirşey yok :)
Bizim evin önüne kar yağacak mı :D
22sinde ankara-istanbul yolculugu sikinti yaratirmi emir?
Redfish16V
19-01-2016, 16:49
Emir hep yazıyorsun hep soruyoruz ama çıkarım yapamadım;
Kısa süreli tahmin istiyorum şu saatlerden itibaren cuma günü akşam 21'e kadar anadolu yakası için yağış var mı ?
yok..
yüksek ihtimal bolu sıkıntılı..
Ankara için kar hayırlı olsun.. Yarın gece 03:00 gibi start veriyoruz.Bu sefer olacak,olmazsa ankara tahminine son vereceğim..
yok..
Ankara için kar hayırlı olsun.. Yarın gece 03:00 gibi start veriyoruz.Bu sefer olacak,olmazsa ankara tahminine son vereceğim..
Konya'da benzer diyebilirmiyiz?
yok..
Boluda ne gibi sikinti yasariz, zincir yeterli olur mu?
günlerdir ben arada bir bu durumu izah ediyorum size.. halen ihtimal dahilinde tarihi net değil ama ihtimal çok yüksek şaka felanda değil..
Çok teknik olmadan (dekler falan gibi) bu durumun sebebiyeti nedir ? 2 Senedir sakarya da görmediğim kadar kar görüyorum.
- 25 li rakamlar burası için çok ciddi beklentiler. Yapılan tahminlere yorum yapmam imkansız ama sebebi cidden merak ediyorum.
Hani küresel ısınıyorduk tersine mi döndü ?
Kardesım selamlar,cuma aksam gelıcek kar yagısı ne kadar surer ve kac cm bırakır? Cmtesı afyona yada eskısehıre gıdılır mı?
Emir kardesim, 14 subatta istanbul-agva arasi ne olur tahmini ? Biseyler soyleyebilir misin ? Cok onemli simdiden rezervasyon yaptiricamda.
İstanbul -25 görsün hepinize benden turbo hediye
haliç dondurabilitesi olan, erzak depolatan sistem hakkında detaylı açıklama yazacak mısınız? daha önce ileriki tarihlerin 850hpa değerini görebildiğimiz bi site yazmıştınız solda liste şeklindeydi. bulamadım tekrar alabilir miyim :)
Şimdi sakaryadan çamlıcaya geldim.Sakaryada buraya göre hiç bişey yok buralar don olmuş hep eğer yağarsa yada soğuk devam ederse cam gibi sabaha her yer
KGüneyli
19-01-2016, 19:58
Cevatpaşa ısıklardan sonrası full buz, birtane 206 birtane accent blue bariyere yapışmışlar direk. ALLAH korusun sabah cok dikkatli olmak lazım
Tam tersini düşünüyorum , Ankara - İstanbul :) Bize otobüs yolu gözüktü , geçtiğimiz hafta sonu için sorumuştum Emir'e sıkıntı olmaz dedi birşey olmadı.Şimdi Bolu sıkıntı yazmış , bedava riske girmeyelim :D
Beyler 25 ocak istanbuldayım zincir takcam yolda kış lastıgım yok kaymayalım biryere
Zonguldak coştu:) yarın kaya kaya gideriz artik :)
-35 derece de kaydım ben Romanya da. Şöyle oluyor kayarken ısınıp terliyorsun ya. Orada pistler buradaki gibi 1 dakika da bitmiyor tabi. Pistin ortasında bi durup nefes aliim etrafı izliim nereden kayacağıma karar veriim dediğin zaman 1-2 dakika geçir bildiğin put oluyorsun hareket etmek istemiyorsun. Hintli falan gelip dibinde tapınırsa şaşırma. Kayarken terin saçın varsa saçlarını donduruyor. Sakalın bıyıkların donuyor ağzını açarken çatır çutur edio canın acıo. Yemek yemek için 2 seçeneğin vardı biri makarna pilav satıo diğeri tavuk satıyor. İkiside klubede pişirip eline verio. Dışarıda yiyosun. 3 dakika da yedin yedin yiyemedin zaten dişin kesmiyor. Makarnanın kırıldığını ben orada gördüm. Mal abim ben kayıp gelip bi tur daha atmaya çıkarken hemen gelir bu nasılsa diye sıraya girmişken bana da makarna almış. Yukarı çıkıp aşağı inmem yarım saati buldu tabi. Al dedi makarnan diye önüme koydu. Çatal saplanmıodu.
Nasihat veriiim sakın çok soğuk olacak aman lahana gibi giyineyim demeyin çok fazla terlersiniz bu seferde lift sırasında ve liftle yukarı çıkarken üşürsünüz bütün huzurunuz kaçar. Mümkün olduğu kadar az efor sarfederek terlemeden kaymaya çalışın. Yanınıza muhakkak C vitamini olan pastillerden alın. Hem nefes yollarınızı korur hemde enerji verir. Sıcak yerine soğuk içecek tüketmeye çalışın ki vücut ısınız otomatik olarak yükselsin. bünye vücuda giren soğuk içeceği ısıtmak için daha fazla sıcaklık üretir. En kritik nokta kas sakatlıklarına karşı kaymaya başlamadan önce 5 dakika ısınma ve germe açma hareketleri yapın. Soğuk ortamlarda kas sakatlıkları daha fazla meydana gelir.
Ben de oradaydım aynı hafta sonu.. Cumartesi güzeldi de pazar keyifsizdi. Cumartesi burnumdan çıkıp gözlüğümün camına gelen nefesim cam üzerinde donuyordu anında. Çıkarttım güneş gözlüğünü kar gözlüğü taktım direkt
Kaliteli bir içlik üstüne kaliteli bir polar ve üzerine de mont giymek kafi. Poların fazla kalın olmasına da gerek yok. Mont ısı shieldli, belden kemerli ise yeterli olacaktır. Boynuna kadar inen ve burnunu kapayan boğazlık / ağızlık gbi ekipmanları mutlaka yanında bulundur. Ayrıca başını da iyi bir şekilde kapa. Goggle da olmazsa olmazlardan. Gözlüğü taktığında göz altlarında, alnında açık yer kalmadığından emin ol, bere vb ekipmanları buna göre tercih et.
Bu kıyafet tercihi ile rahatlıkla -15 / -20'de kayabilirsin.
Yorumlariniz icin tesekkurler
salih_560
19-01-2016, 22:22
emir kardeşim bugün bursanın batısında tipi var kuzeyi hafif dogusu ara ara kar vardı tahmin tam kardeşim eline bilgine sağlık konuya takipe devam ...
Yolları kapatacak bir kar yagışı alirmi Balıkesir. ***** Bursa Izmir arasi gecis noktasi.
aybarsdnr
19-01-2016, 22:50
yarın sakarya, perşembe düzce ve cuma boluda olucam, cuma akşam istanbula dönücem. bu güzergahta sıkıntı yaşar mıyım acaba? Eğer sıkıntılıysa boluyu perşembe halledip düzceye geri dönücem
punto_multijet
19-01-2016, 23:03
Yolları kapatacak bir kar yagışı alirmi Balıkesir. ***** Bursa Izmir arasi gecis noktasi.
Ne zaman için bu? Şuanda susurluktayım izmire dönüş yolunda. Hava –8.5°C
Redfish16V
19-01-2016, 23:18
Çok teknik olmadan (dekler falan gibi) bu durumun sebebiyeti nedir ? 2 Senedir sakarya da görmediğim kadar kar görüyorum.
- 25 li rakamlar burası için çok ciddi beklentiler. Yapılan tahminlere yorum yapmam imkansız ama sebebi cidden merak ediyorum.
Hani küresel ısınıyorduk tersine mi döndü ?
577.sayfa #10959 postda açıklamam var.uzun olduğu için alıntı yapmadım :) küresel ısınma aslında hep normaldi abartıldı ve insanlara öyle sunuldu.ve şu an küresel ısınma v.b olayı yok..
Kardesım selamlar,cuma aksam gelıcek kar yagısı ne kadar surer ve kac cm bırakır? Cmtesı afyona yada eskısehıre gıdılır mı?
süresi açıklamada mevcut.Cm'si için erken yarın demiştim.. H.sonu iç kesimler ulaşımı zor..
Emir kardesim, 14 subatta istanbul-agva arasi ne olur tahmini ? Biseyler soyleyebilir misin ? Cok onemli simdiden rezervasyon yaptiricamda.
%90 soğuk ve kar yağışlı olacak.soğuk kesin ama yağış durumu şu an net değil..
haliç dondurabilitesi olan, erzak depolatan sistem hakkında detaylı açıklama yazacak mısınız? daha önce ileriki tarihlerin 850hpa değerini görebildiğimiz bi site yazmıştınız solda liste şeklindeydi. bulamadım tekrar alabilir miyim :)
netleşmedi o durum henüz,netleştiğinde yazarım..
Kısa vade için : http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php Precipitations'a tıklarsan yağış hakkınd az,çok fikir alırsın.çizgili olursa kar,çizgisiz olursa yağmur.Sarardıkça şiddetli,mavileştikçe düşük..
balıkesir boş geçmedi,geçmeside zor.. rahat olun,yollar kapanabilir bu arada..
yarın sakarya, perşembe düzce ve cuma boluda olucam, cuma akşam istanbula dönücem. bu güzergahta sıkıntı yaşar mıyım acaba? Eğer sıkıntılıysa boluyu perşembe halledip düzceye geri dönücem
Bolu'da yağış yarın gece başlayacak ve öğlene zirve yapacak.22 ocak 02:45 gibi sabaha karşı dönerseniz yağış hafiflemiş olacak.Buzlanma var ama dikkat.. onun harici sabah yine kuvvetlenecek.Kısacası boluyu ne kadar hızlı halletdiniz o kadar iyi.. Bolu ciddi sıkıntı çünkü..
%90 soğuk ve kar yağışlı olacak.soğuk kesin ama yağış durumu şu an net değil..
En erken Ne zaman netlesir peki istanbul agva arasi soguk sorun degilde kar sikinti ?
Redfish16V
19-01-2016, 23:57
En erken Ne zaman netlesir peki istanbul agva arasi soguk sorun degilde kar sikinti ?
pazar gecesi 14 şubat özel geçerim :)
pazar gecesi 14 şubat özel geçerim :)
Cok sagol kardesim 4 gozle bekliyorum yorumlarini :)
Tam tersini düşünüyorum , Ankara - İstanbul :) Bize otobüs yolu gözüktü , geçtiğimiz hafta sonu için sorumuştum Emir'e sıkıntı olmaz dedi birşey olmadı.Şimdi Bolu sıkıntı yazmış , bedava riske girmeyelim :D
Ben cuma geldim, tertemizdi hic bir sey yoktu.
Emir'e tekrar sorayim o zaman 24 une kadar hangi gun rahat olur Ankara-Istanbul
Zincirim var kar lastigim yok.
ErkanCanS
20-01-2016, 02:42
25 ocak bandirma-yenikapi feribot iptal olur mu acaba ? Olmazsa da izmirden bandirmaya karayoluyla ulasabilir miyiz
Bu arada bilgiler cok degerli tesekkuru bir borc biliriz :)
gambit49
20-01-2016, 07:37
yok..
heycanla bekliyoruz.
Burak Mehmet
20-01-2016, 08:29
yok..
Emir Merhaba,
21 inde Ankarada bir gece offroadu organizasyonumuz var Kar görmek için bize mühye veya yuva köy tarafları yetermi yoksa mecburi kızılcahamam tarafınamı gitmemiz gerekir...
2.seviye soğuklar.. Yarından sonra filminin fragman versiyonu..
http://www.cpc.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
AO verimize bakalım.. Gördüğünüz gibi 16 ocak sonrası negatiften nötre çıkmış bize bu sistemi indirmiştir.Ancak tekrar negatife meyili sistemin hafif olacağı sinyali vermiştir.ki öyle oldu.Pozitiften nötre inseydi çok hafif bir sistem olurdu,negatiften nötre ordan nötr devamı olursa güçlü sistem olur.ve negatif seyirler avrupa,negatiften nötre seyir avrupadan türkiyeye sinyalini verir.Buna haberlerde balkanlardan gelen diye imajı çakarlar.Şimdi gördüğünüz gibi tekrar negatife seyreden çizgilerimiz 1 şubat gibi nötr oluyor ve nötr-pozitif arası kalıyor.Kısacası korkulan sistem büyük efsane geliyor demek isteniliyor.1 şubat öncesi gördüğünüz iniş çıkış hareketli ise bize 2.seviye soğuklarını veriyor.
20 ocak - saat 7 gibi ülke buz halinde iken 2.seviyemiz usul usul egeden gelecek..öğlene doğru İzmir,Çanakkale,Balıkesir'e girecek.karla karışık yağmurla başlayan izmir kar tanelerine dönecektir.Çanakkale-Balıkesir ise kar taneleri atacak.Akşama izmir yağmura dönecek.balıkesir tarafı karla karışık yağmur alırken,bursa genelinde kar atacak.afyon denizli gibi yerlerde kar tanesi görecek.
21 ocak - 21'ne bağlayan 20 ocak gecesi ve 21 ocak 02:00 arası bursada kar kuvvetlenecek.İstanbul ise hafif kar taneleri görecek.bolu tarafı kar görecek.antalya karla karışık yağmur yüksekleri kar alacak.muğla hattı yağmur alacak.sabah 9 civarı kar ankaraya varacak ve etkisini gösterecek.İstanbul ise halen hafif kar alacak.bursa,sakarya,bolu,düzce,afyon,ısparta,kony a kuvvetlerek kar yağışına tanık olacak.geceye doğru iç bölgelerde kar artarken balıkesir-istanbul hattında kar kesilmiş,bursada hafiflemiş olacak.sadece iç kesimlerde soğuk ve kar devam edecek.
22 ocak - Geceden beri kar soğukla uğraşan iç kesimlerde ara ara yağış azalacak,artacak derken;akşam 18:00 civarı bursa ve istanbulda kar başlayacak.İstanbul dek alacak,bursada hem dek hemde ull karı alacak.geceye iç kesimlerde kar zayıflayacak hatta mola bile verirken,sakarya bursa istanbul hattı kuvvetlenecek.Karadeniz sahili eworen'in dediği gibi metrelik olacak.. dikkat.. ve bu tablo 25 Ocak akşamına kadar devam edecek.
27 ocak sabahına kadar mola derken sabah saatlerinde istanbul yağmurla başlayacak.bursa-bolu ve karadeniz hattı tekrar kar alacak.ankara karla karışık yağmur,konya ise hafif kar alacak.ancak akşama saydığım her yerde yağış kara dönecek.bolu-zongulda-sakarya hattı yine felç olacak.
Cm'leri yarın veririz.Büyük efsane sistem halen bizde saklı kalsın.. ancak şu soğuk kar olayı şubat 10'a kadar devam edecektir.. İstanbullular dek ile şanslı,iç kesimler bu sefer mutlu olacaktır.Yağış sıkıntımız yok ülke olarak,yazında kurak geçme ihtimali yüksek oldugu için şimdi bu yağışlar değerli.. Yeni güncellemeler yakında..
Şirkette hava durumuna çok takan 45+ grubuna toplu mail attık bu yorumunu az evel emir. 7-8 kişi kilit vaziyette şuan okuyor. " dek ve ull " kavramının ne olduğuna bakıyorlar şimdi. Hatta yazı içinde "eworen" kelimesi geçiyor, onu da teknik bi terim sandılar :D
tayreep_john
20-01-2016, 09:40
emir kardeşim hafta sonu bursaya kar diyor bugün ve yarın - derecelerde olucakmış cumaya kadar sonrada kar diyor senin yorumun nedir ?
emir kardeşim hafta sonu bursaya kar diyor bugün ve yarın - derecelerde olucakmış cumaya kadar sonrada kar diyor senin yorumun nedir ?
Ankara günlük güneşlik. Kar topluyor diyebilir miyiz?
ya da daha da geriye gidelim. kar toplama diye bi kavram var mı emir açan güneşin?:)
Burak Mehmet
20-01-2016, 10:33
https://www.youtube.com/watch?v=n8US4oy1UVI
https://www.youtube.com/watch?v=n8US4oy1UVI
Olm bizim buradakiler topluyor karı. Gözümle gördüm.
İzmİr'e kar yaĞiyooorrr !!!
gambit49
20-01-2016, 12:27
ankara gunluk guneslik.
Redfish16V
20-01-2016, 12:29
Ben cuma geldim, tertemizdi hic bir sey yoktu.
Emir'e tekrar sorayim o zaman 24 une kadar hangi gun rahat olur Ankara-Istanbul
Zincirim var kar lastigim yok.
24'ü rahat.. 26'sıda rahat.. öncesi sıkıntılı..
25 ocak bandirma-yenikapi feribot iptal olur mu acaba ? Olmazsa da izmirden bandirmaya karayoluyla ulasabilir miyiz
Bu arada bilgiler cok degerli tesekkuru bir borc biliriz :)
iptal olmaz sanmıyorum.. karayoluda sıkıntı olmaz
Emir Merhaba,
21 inde Ankarada bir gece offroadu organizasyonumuz var Kar görmek için bize mühye veya yuva köy tarafları yetermi yoksa mecburi kızılcahamam tarafınamı gitmemiz gerekir...
yuvada 10cm varsa kızılcaham 7-8cm bu sefer.. yuva yeterli gibi..
ya da daha da geriye gidelim. kar toplama diye bi kavram var mı emir açan güneşin?:)
şaka maka aynen öyle güneşin kar toplama olayı fiziki olarakta doğru :D
gambit49
20-01-2016, 12:31
emir yarın ankaraya gelecek yagıs ciddi bir kar örtüsü olusturur mu ? ön görün nedir?
Redfish16V
20-01-2016, 12:37
emir yarın ankaraya gelecek yagıs ciddi bir kar örtüsü olusturur mu ? ön görün nedir?
gece 2-3 gibi başlayacak,c.tesi akşama kadar devam.. 10-15 cm net kar birikir..
istanbulda ctesi-pazar sıkıntı olur mu özellikle hava ulaşımında peki?
Gokhan43
20-01-2016, 12:47
Eskişehir'e hiç kar yağmadı sanırım yağmayacak da ne diyorsun Emir ?
Emir selam seninle konuştuk biliyorsun.
Uludağa giderken feribotla gidin demiştin.Son güncellemelerle beraber yola devam edebiliriz dimi? Havada bizim çıkmamızı engelleyecek kadar bir sıkıntı yok?
Unuttuysan diye ekleyeyim dedim cumartesi günü gidiyoruz.
Redfish16V
20-01-2016, 12:53
Eskişehir'e hiç kar yağmadı sanırım yağmayacak da ne diyorsun Emir ?
gece hasretiniz son bulacak :D
Unuttuysan diye ekleyeyim dedim cumartesi günü gidiyoruz.
ne kadar erken çıkarsanız o kadar iyi,feribot uygun ama 1-2 saat sekerse rüzgardan iptal olabilir.o gün kar geliyor zaten yollarda sıkıntı doğurabilir.O yüzden erkenliğe göre feribot-karayolu diye seçenek gider benim için
23-24 ü denizli- afyon ciddi kar alacak demiştin. devam ediyor mu öngörü? denizli merkez kar kasarmı :)
Balıkesirde kar yağsın biriksin yollar kapansın istiyoruz Emir ne yapmamiz lazim yagış duasına mı çıkalım :)
Bu gudubet Ankaraya yine bi halt yağmaz :)
O kadar dalga geçtik goy goy vs şimdi harbiden İzmirde kar yağıyor, tutacağından değilde insan bi sevindirik oluyor :D
Konya bu yıl şaşırtıyor bizi. Ocak bitiyor hala kar yok güneş ve soğuk var :(
gambit49
20-01-2016, 13:56
son 2 3 yildir istanbul doldu dolu kar alirken ankara da tık yok
OrcunInce
20-01-2016, 14:20
Sistem patates oldu herhalde, emir haricindeki tahminciler öyle söylüyorlar. Bu iş tahmin işi, adı üstünde tahmin bunu unutmamak gerek.
Bu sabah Bartın'da yollar buz. Döner kavşakta arkadaşı beklerken arkası öne gelen dolmuşlar mı dersin, istemeden yanlayan önden çekişliler mi dersin arabalar epey sıkıntı yaşadı.
2 saat kalana kadar her şeyin değişebildiği, modellemeler üzerinden tahmin yapıldığı sürece çok iddialı olunmaması kanısındayım. Parametreleri okumak, değerlendirmek, analiz etmek ilgi,bilgi istiyor ancak iddialı tahminde bulunmak ap ayrı bir şey. Yapılan tahminlerde olabilir, olması bekleniyor yada yüzde verilerek konuşulması daha yerinde olur. Sonuçta aynı hava koşullarını modellemek ile pratiği arasında dünyalar kadar fark var. Mühendislik okuyanlar bu konuda iyi kötü bir bilgiye sahiptir. 2+2 her zaman dört etmez diye öğretirler, yer gelir 5 olur, 7 olur.
Şimdi gece 3 te akıyor muyuz Emir Bey?
Ankara durum ne olacak bi yorumlasan ya Emir bey :)
YavuzNaz
20-01-2016, 14:44
Emir, 26 sı sakarya düzce zonguldak için bir tahmin varmı, 27 sinde gelecek sistemden bahsedilmişti önceki mesajlarda, senelik izini hava durumuna göre planlıyorum, Teşekkürler.
Sistem patates oldu herhalde, emir haricindeki tahminciler öyle söylüyorlar. Bu iş tahmin işi, adı üstünde tahmin bunu unutmamak gerek.
genelde o tahminciler modellere göre yorum yapıyorlar o yüzden patates oldu fos oldu gibi şeyler görmek normal :D
Akşam ki modellerde görüntüler güzel çıkarsa fikirler hemen değişir yani :D
Takibe devam :)
kelalper
20-01-2016, 15:06
Şu an için detaylı inceleyemedim ama Ctesi öğlen gibi hafif bir yağış alacak istanbul. İstanbulda bugün komedi gibi bi basınç değişikliği oldu mesela. Hava bir anda ısındı.
Black_Eagle
20-01-2016, 15:28
patates mi oldu yani sistem :(
Redfish16V
20-01-2016, 16:21
23-24 ü denizli- afyon ciddi kar alacak demiştin. devam ediyor mu öngörü? denizli merkez kar kasarmı :)
bu gece kar alacak,23-24 hafif karlı ama değişecek.bu akşam-gece yi bekleyin.
Konya bu yıl şaşırtıyor bizi. Ocak bitiyor hala kar yok güneş ve soğuk var :(
konya biraz sıcaklık sıkıntısı çekti ama 2 tane taş gibi sistem alacak az sabr..
genelde o tahminciler modellere göre yorum yapıyorlar o yüzden patates oldu fos oldu gibi şeyler görmek normal :D
Akşam ki modellerde görüntüler güzel çıkarsa fikirler hemen değişir yani :D
Takibe devam :)
aynen öyle.. modelcilik süründürür.. ana tabloyu görenler rahat olur.. patates diyenler patates olacak haberleri yok..
Şimdi gece 3 te akıyor muyuz Emir Bey?
şu an yolda kütlemiz.. 02:15-45 arası bekliyorum batıdan girecek..
Ankara durum ne olacak bi yorumlasan ya Emir bey :)
ankaralılar rahat olsun sabah beyaz örtü olacak,öğlene kadar kuvvetli..c.tesi akşama kadar kar bizimle
Emir, 26 sı sakarya düzce zonguldak için bir tahmin varmı, 27 sinde gelecek sistemden bahsedilmişti önceki mesajlarda, senelik izini hava durumuna göre planlıyorum, Teşekkürler.
26-27 1 gün oynar en fazla.26-28 arası mutlaka kar var..
Şu an için detaylı inceleyemedim ama Ctesi öğlen gibi hafif bir yağış alacak istanbul. İstanbulda bugün komedi gibi bi basınç değişikliği oldu mesela. Hava bir anda ısındı.
zaten beklediğimiz gibi..ısındı diye sistemi patates ettiler.. ne kadar ısınırsa o kadar iyi.evet şaka değil ne kadar ısınırsa o kadar iyi.Deklerin gücü için bu şart.Çoğu kişi bilmez ama 850-700 hpa arası +10'dan fazla olacak ki o dekler 17 şubatdaki gibi dolu dolu yağacak.. Şaşılacak v.b durum yok,istanbul tahmini gayet kolay..
patates mi oldu yani sistem :(
patates diyenler.. Sıkıntı yok ben patates demedikçe diğerleri patates olacak :D
Emir abi bi ses ver umut ver:)
Balıkesirde kar yağsın biriksin yollar kapansın istiyoruz Emir ne yapmamiz lazim yagış duasına mı çıkalım :)
Redfish16V
20-01-2016, 16:35
Emir abi bi ses ver umut ver:)
2 kere yazdım,daha da ötesini bilemeyeğime göre beklemek düşer size :)) Bu kadar çok beklenti içinde olmayın,rahat olun biraz.yağarsa yağar,yağmazsa yağmaz.
:) buradan yetkililere sesleniyorum :) yagış istiyoruz :)
altugkocer
20-01-2016, 16:52
ankaralılar rahat olsun sabah beyaz örtü olacak,öğlene kadar kuvvetli..c.tesi akşama kadar kar bizimle
Gece nöbetteyim zabaha kadar :hehe:
Redfish16V
20-01-2016, 18:27
1-2 saate artçı yağışlar gelecek.. bu sefer ankara kıvamında.. Haydi bakalım..
Kardeşim ay sonu gibi Kartalkaya ne alemde? :)
Redfish16V
20-01-2016, 18:38
Kardeşim ay sonu gibi Kartalkaya ne alemde? :)
27-28-30 ve 2 şubat gibi tarihlerde gayet güzel..
dün incek baya iyiydi ara yollar tam yanlamalıktı bugün buza dönmüş :)
Ankara'daki bulutlara güvenim kalmadı artık. :D
Bu gece yarısı yağacak galiba kar. Yarın öğlen ise kesin görünüyor Ankara'da
Arkadaş Allah yardım etsin bugün oradaydık o Nasıl bi soguk.. Her yer kar buz problem ciddi :)
Istanbul ıcın Emır ıle konustum.Cuma oglen baslıyacak olan kar,paara kadar en az 20cm bırakıcakmıs.Cep telındekı programlara ıtıbar etmetın bu sıstemde dıyor.
Beklıyoruz.Sagol kardesım.
Kırım/kherson bölgesindeki kütle buraya inerse hatırı sayılır bir kar olur ancak şu an kesin görünmüyor.
1-2 saate artçı yağışlar gelecek.. bu sefer ankara kıvamında.. Haydi bakalım..
Edirne için bir şeyler gözüküyor mu acaba teşekkürler
Etimesgut tarafı atıştırmaya başladı..
Redfish16V
20-01-2016, 21:17
http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx#sfU
antreaman kütleleri geliyor.. ordaki saate +2 ekleyin.maviler hafif,yeşiller güçlü.. Asıl şov gece..
Shadow_Dancer
20-01-2016, 21:19
Birleştirilmiş, Son Radar Görüntüleri - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx#sfU)
antreaman kütleleri geliyor.. ordaki saate +2 ekleyin.maviler hafif,yeşiller güçlü.. Asıl şov gece..
Yarın İstanbul bişe var mı kardeşim ?
Redfish16V
20-01-2016, 21:21
Yarın İstanbul bişe var mı kardeşim ?
22 ocak öğlene kadar mola size :)
Ocak 30-31 gibi Ankara'dan İstanbul'a arabayla yolculuk yapacağım fakat o günlerde hava nasıl olacak ? Özellikle sıkıntı olan Bolu kısmı ?
Teşekkürler
Yarin batikentten polatliya gidip gelcem, ertelesem mi? Cok mu efsane olur yol kapatacak kadar?
Balıkesir de suan guzel yagis var.
Ankara'da yağmasını bekliyorum. Araba hazır :)
22'si saat 11:15'te sabiha dış hattım var. Allahım inşallah takılmadan çıkarım. :angel:
Nightfish
20-01-2016, 22:34
Eryaman'da yağmaya başladı. İnce ince yağıyor ancak araçların üzeri tuttu.
Emir durum pek iyi degil gibi gorunuyor istanbul uludag icin sanirim
Eger sen cuma gunu aksam cikin otelde kalin cumartesi daga cikin dersen oyle biseyde dusunebiliriz
Veya konustugumuz gibi seninle ya cumartesi feribotla gidicez 7 30da kalkacak gemi yada karayoluyla sabah 5-6 gibi basip gidecez.
Tesekkurler
Dikmende de etkili yağıyor.
Köroğlu hafiften başladı yağmaya
Abidinpaşada ince ama etkili bir şekilde yağmaya başladı
gambit49
20-01-2016, 22:47
Cayyoluda basladı
ogunozcan
20-01-2016, 22:52
Sabaha mokoko direk
Şansa bak ya yılbaşında istanbula ailenin yanına gidecektim, kar yüzünden gidemedim. Sonra finaller falan başladı, dün bitti. Tam bu haftasonu gitme planı yaptım. Gene kar geldi. Cuma öğleden sonra git pazar akşam gel arabayla çok sıkıntı yaratır mı? Bu sefer gözümüde kararttım ama yolda kalmayalım?
Denizli'de 6 gibi biraz kar tozdu dahasında ne kar var ne yağmur.
altugkocer
20-01-2016, 22:53
Tikmen keklik pinarinda arabalarin ustu tutmaya basladi
Bilkent yine pert oldu , özellikle Bilkent-3 ve beytepe :)
Redfish16V
20-01-2016, 23:15
Asıl kar şovu gece 01:40'ta..
bora1311
20-01-2016, 23:17
keklikpınarında guzel yağıyor...
Emekte ara sokaklar tuttu :)
Keçiören mafiş, arabaların üzerleri ve kaldırımlar tutmaya başladı. :)
Redfish16V
20-01-2016, 23:32
Bugün bizim günümüz :D zafer bizimdir :D
Bugün bizim günümüz :D zafer bizimdir :D
adamsın hem de havayı koklayıp emcikleyeninden
Emir selam
Herhangi bir değişiklik var mi ? Bir özet gecer misin İstanbul ile ilgili ?
Emir, ne zamana kadar kar devam edicek? Istanbula donmem lazim duruma gore otobusle donup arabayi almaya daha sonra mi geleyim?
Yada yarin su saatte cik problem olmaz diyebilirmisin?
Ankarali arkadaslara baska bir sorum; istanbulda deli gibide kar yagsa dahi ana yollarda bir sikinti olmaz, ankara oyle mi?
Redfish16V
20-01-2016, 23:54
Emir, ne zamana kadar kar devam edicek? Istanbula donmem lazim duruma gore otobusle donup arabayi almaya daha sonra mi geleyim?
Yada yarin su saatte cik problem olmaz diyebilirmisin?
Ankarali arkadaslara baska bir sorum; istanbulda deli gibide kar yagsa dahi ana yollarda bir sikinti olmaz, ankara oyle mi?
yarın öğlen bi ara karla karışık olacak sonra geceye kadar tekrar kar.ve c.tesi akşama kadar aralıklarla kar olacak.
yarın öğlen bi ara karla karışık olacak sonra geceye kadar tekrar kar.ve c.tesi akşama kadar aralıklarla kar olacak.
Oglen mi cikalim yola yani?
Redfish16V
20-01-2016, 23:58
Oglen mi cikalim yola yani?
��
otobüs planı daha iyi,öğlen şahsi fikrim kısa süre içinde tekrar kar olacak.
http://izle.ego.sehirkameralari.com/
göksu,gimat,istanbul yolu alayı kapalı..
Raindrops
21-01-2016, 00:07
Sonunda :)
Havayi koklayan abİmİz valla sirf sana yazabİlmek İÇİn Üyelİk aldim desem yerİdİr denİzlİnİn bu hafta İÇİn detaylarini aÇiklayabilirmisin zahmet olmazsa kar yaĞiŞi durumunu :) ?
Redfish16V
21-01-2016, 01:07
Havayi koklayan abİmİz valla sirf sana yazabİlmek İÇİn Üyelİk aldim desem yerİdİr denİzlİnİn bu hafta İÇİn detaylarini aÇiklayabilirmisin zahmet olmazsa kar yaĞiŞi durumunu :) ?
öncelikle foruma hoşgeldiniz,kendinizi üye tanıtım kısmında tanıtırsanız eksik bişeyimiz kalmamış olur :)Denizli h.sonu ve ilerleyen günlerde bol bol kar görecek.içiniz rahat olsun.
Ankara özel ; Şu an asıl bomba kütle polatlı üzerinde..tahmini 30dkya batıkent'den vurarak gelir.. Okul tatili yüksek ihtimal.. buzlanmaya dikkat..
22'si saat gece 10 gibi yola çıkıcaz bulgaristana gidicez,kar baslicak 22sinde yazmışsın Emir otobüsle gidicegimiz için biraz gerildim açıkcası tekirdağ edirne tarafları filan sıkıntılı mı olur ?
Teşekkürler.
Nightfish
21-01-2016, 05:32
Ankara'dan gol haberi var :D Çok güzel tutmuş, gece eğlendik az biraz :)
Eryaman'dan çıkıp Bilkent'e geldim. Şaşmaz sonrası köprü ve Ümitköy köprü dışında yollar açık. Belediye bu sefer çalışmış.
http://www.ankara.gov.tr/21012016---ankara-valiligi-basin-aciklamasi
Okullar tatil, ana yollar acikmis polatli yolu gozuktu bana:)
Şu üniversiteleri neden tatil yapmazlar anlamadım, Keçiören'den Sincan'a gitmem lazım okul için, ego kullanıncam, ama akşam geri dönebilirmiyim, bilmiyorum. :D Akşam 20:20 de bitiyor derdim.
YaÈ™amkent pert,çayyolu calisma var ama hemen geri tutuyor
Yașamkent pert,çayyolu calisma var ama hemen geri tutuyor
snan1910
21-01-2016, 07:09
Keçiören ana yollar açık, sanatoryum caddesinde kar küreyici calışıyor. Ara sokaklar bembeyaz :) etkili şekilde yağmaya devam ediyor maşallah :)
Redfish16V
21-01-2016, 07:11
bu akşama kadar kar devam,sonra ayaz buz derken c.tesi tekrar kar var.. çok şükürler olsun gol oldu.. ve bunun gibi 2-3 sistem daha göreceğiz..
mert_can 41
21-01-2016, 07:14
Bana bayağı bir sövecekler ama hayırlısıyla ne zaman kurtulcaz şu illeten :D
wiesmann
21-01-2016, 07:45
Ankara'dan gol haberi var :D Çok güzel tutmuş, gece eğlendik az biraz :)
Eryaman'dan çıkıp Bilkent'e geldim. Şaşmaz sonrası köprü ve Ümitköy köprü dışında yollar açık. Belediye bu sefer çalışmış.
lan totoş sevinme ay sonu benimle sende geleceksin!
bu akşama kadar kar devam,sonra ayaz buz derken c.tesi tekrar kar var.. çok şükürler olsun gol oldu.. ve bunun gibi 2-3 sistem daha göreceğiz..
emirim benim durumu biliyorsun ay sonu safranbolu ankara arası yağmasın yap abine bir güzellik :)
şaka bir yana emeklerin için teşekkürler ;)
gambit49
21-01-2016, 07:57
emir aksama kadar etkili devam mi kar.
streetracer_nos
21-01-2016, 08:05
ha şöyle ya lapa lapa:)
yusufcan_k
21-01-2016, 08:24
atakulenin yakınından kızılaya yürüdüm heryer pert ve perişan halde millet
Dün Adana'dan Ankara'ya gelmiştim araba almak icin. Emirin ısrarlarına uyup iyi ki acele etmişim. Bugüne bırakma planımız vardı da gelsek dönemezdik demek ki
Istanbul ıcın Emır ıle konustum.Cuma oglen baslıyacak olan kar,paara kadar en az 20cm bırakıcakmıs.Cep telındekı programlara ıtıbar etmetın bu sıstemde dıyor.
Beklıyoruz.Sagol kardesım.
Emir Murat abinin yazdığına istinaden cuma günü istanbula gelecek yağış okulları tatil edebilecek kadar olurmu? ***** öğle sonrası gibi başlayacağı için.
Beyler 2 saat önce ana arterler bile tutmuştu, 30la 40la esattan yaşamkente geldim.
Akşam aracı burda mı bırakırız acaba, şu anda ana arterler nasıl?
Kar lastiği var ama o kadar yoğun bir kar var ki aracı kumsalın üstünde yürütmeye çalışıyomuş etkisi yapıyor.
Güvenli caddesi filan pertti sabah akşama kadar devam ederse işimiz zor
ostim komple pert işiniz varsa başa güne sallayın
Cumartesi-Pazar AÖF sınavları var inşallah yollar açık olur, Cumartesi araba ile gideyim dedim bakalım ne olacak?
Güvenlik Caddesinde oturuyorum 8:10 de evden çıktım 9:20 de ancak Kuğulu Park ışıklara gelebildim, Güvenliğin sonunda otobüs kaymış kalmış o yüzden yol kitlendi
Sonra Ulusa 10-15 dakika ama Akyurt a gidecektim başka güne salladım bazı ana caddeler bile insanı korkutuyor
O kadar söyleniyor hala kar lastiksiz araç dolu hafif rampa olunca 2 ileri 1 geri
Ankara-Istanbul arasi tertemiz, hic bir kar-buz yok frene dokunmadan geldim.
Ankara için kar devam edecek mi?
Denizlinin havasını anlamak güç kar yağmasını beklerken neredeyse güneş açacak duruma geldi varmı bi yorumun havayı koklayan adam :D :D
streetracer_nos
21-01-2016, 15:30
Kızılay ince ince devam ...
tolgaaydın
21-01-2016, 15:34
22-27 arası olan sistemi değişti mi bir haber varmı acaba ? :)
yağış Ankara genelinde devam ediyo fakat ana yollar su yağmur yağmış gibi.Umarım gece dona çekmez yoksa asıl film ondan sonra başlar gibi geliyor
Cuma geldi çattı
İstanbul için kaçta başlar yağış
ataşehirden yenibosnaya gidicem yarın öğle vakti.. dönüşüm de 4 gibi olacak
yakalanır mıyım kara tipiyr
gambit49
22-01-2016, 11:38
simdi güncel durum nedir Ankara için etkili yağış beklentisi var mı?
Denizli güneş açmaya başladı emir abi olmadı bizim sistem işi heralde baksana? :)
Bi de şey sorcaktım siteye her zaman giremiyorum açılmıyor sebebi ne olabılır??
(1.Soru Emir Abimize Gelsin :))
Ankaraya yağan kara ve Subaruyla çıkan Altuğ'a muradına erdiği için kocaman tebrikler :hehe:
güncel durum nedir istanbul için
sabah maslakta çok güzel lapalapa yağıyodu soradan duruldu.Güneş açtı vs vs.
Anadolu yakası foto vs gördüğüm oldu orası lapa lapayagıyodu (kurtköy,ataşehir)
gelişme var mı istanbula dair?