Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
https://www.facebook.com/burcu.m.engin#
Oldu mu acaba?
https://www.facebook.com/video.php?v=10152864145213618
onursumer
27-01-2015, 00:17
Guncel 5 10 subat arasi amsterdam icin hava tahminini alabilirmiyim :)
orda hava nasıl olursa olsun senin hava nyerinde olsun yeter bence ya:D
Redfish16V
27-01-2015, 11:37
karla karışık yağmur ve kar yağışı yüksek ihtimal.Rüzgar çok kuvvetli o günlerde.ortalama gündüz 3-4 gece ise 0-1 derece
Hava durumu seyretmez oldum GSİ'ı okumaya başladığımdan beri
Redfish16V
27-01-2015, 12:11
Hava durumu seyretmez oldum GSİ'ı okumaya başladığımdan beri
:) Teşekkür ederim abi ilgin alakan için :)
salih_560
27-01-2015, 12:52
Kardeşm bursa ne alemde kar dedin hala kuru soğuk var burada kar gelsin bursaya :))
Redfish16V
27-01-2015, 12:54
Az sabr önce gökgürültülü fırtınalı şu haftayı atlatmamız lazım sonrası şenlik :D
onursumer
27-01-2015, 20:05
orda hava nasıl olursa olsun senin hava nyerinde olsun yeter bence ya:D
O kisim sikinti degilde hazirlikli olmak lazimki keyfini cikaralim :)
karla karışık yağmur ve kar yağışı yüksek ihtimal.Rüzgar çok kuvvetli o günlerde.ortalama gündüz 3-4 gece ise 0-1 derece
Hazirligimi iyi yapiyim ciddi soguk anlasilan :)
Redfish16V
29-01-2015, 12:38
Herkese tekrar merhaba :) Bu gece detaylı bilgileri not geçeceğim,haberler güzel :) Yolculuk planı olanlar geceye kadar buraya not düşerse oralara özel açıklamalar yapabilirim :)
ahmet_xy
29-01-2015, 12:44
Herkese tekrar merhaba :) Bu gece detaylı bilgileri not geçeceğim,haberler güzel :) Yolculuk planı olanlar geceye kadar buraya not düşerse oralara özel açıklamalar yapabilirim :)
Güzel hangi anlamda güzel? bana güzel olması için lapa lapa kar yağması lazım. kış kışlığı 1980 lerdeki gibi göstermeli.
punto_multijet
29-01-2015, 13:21
umarım haftasonuna süpriz gelir. gerci meteroloji 20 derece diyor izmire
6 Şubat Kavala-Selanik hareket 10/11 Şubat dönüş, kar kış haberi vermezsin umarım o taraflara:)
burakgunay
29-01-2015, 15:29
kardeşim şubat tatili dönüşü manisadan ankaraya gelecek ailem, bi sıkıntı var mı?
Şu konu ne zaman güncellense istanbula kar bekliyorum ama tık yok :)
Sen once genel hava durumunu yazkı ona gore soralım mıke ;)
Konuyu takipteyim kar var mı kar :D
BurakCengizhanoğlu
29-01-2015, 16:10
hava olmuş 20 derece :D
kelalper
29-01-2015, 16:19
haftasonu genelde avrupa yakası yağışlı ama genel olarak kapalı hava. Pazar biraz daha ılık 18 derece civarını görebilir. Kar falan yok.
Redfish16V
29-01-2015, 17:15
Şubat 7'ye kadar yüksekleri sadece karla karışık görebilir ama 7'den sonra her türlü kar var.Ayrıca haftasonu dışarda bulunmayın hızı 110kmyi bulan rüzgar olacak.Gece buralardayım :)
Geçenlerdeki kar yağışına göre bu seferki daha mı güçlü olacak ?
emir uzun vadeli 21-23 civarı var mı bi öngörü bolu civarı :)
Redfish16V
29-01-2015, 17:42
emir uzun vadeli 21-23 civarı var mı bi öngörü bolu civarı :)
biraz daha beklemek lazım bence,şu an sıcaklık sınırda kar yağabilir yağmayabilirde :D değişime açık yani hemde fazlasıyla :)
Redfish16V
29-01-2015, 17:44
Konuyu takipteyim kar var mı kar :D
bolca var :D
Geçenlerdeki kar yağışına göre bu seferki daha mı güçlü olacak ?
Bence daha güçlü olacak ama şu an bunu konuşmak için erken,gece çıktılarından sonra burda yorumlama yapacağım
Redfish16V
30-01-2015, 10:43
Dün gece açıklama yapacağım vakit bulamadığım için herkesten özür dilerim.Hemen kısaca detaylara geçersem;istanbul için h.sonu çok kuvvetli yağmur var dikkat.. 1şubata kadar olan sürede kar sadece doğu bölgelere ve bolu civarına düşerken geri kalan yerler bolca yağmur alacak.3 şubat gecesi iç batı ve iç anadoluda kar geçişleri görülebilir.5-6 şubat gibi istanbul tekrar güneş görecek.kar tam anlamıyla 9-10 şubatdan sonra gelecektir.Gelecek sistem %90 son sistemdir.Yine tek tük kar geçişleri olacak fakat bu sistem kadar olmayacaktır.tahmini mart 20 gibi bahar moduna geçeceğiz.
Emır,havalar cok sıcak,sen 4-5 sonra 10 subata kadar attın.
Suan karadenızdeyım hava fena,bugun 18 dereceydı yarın 22 gorunuyor ve aradakı kucuk dalgalanma harıc en az 15 gun 14-15 derece gorunuyor. Bu kısın sert gecıcegını vs soylemıstın ama kıs sadece 1,5 kez geldı. Bu ısınma cok kotu,korkarım subatın ortası gıbı cıcekler patlar ve subat sonu tohumlar yeserır. Ve marttakı bır soguk,gecen sene anadoluyu vuran ve tum mahsulu yakan don vakası gorulebılır :(
Durum cok kotu cokkk.... Kıs olmalı ve en az 1 ay surmelı...
EserBodrum
31-01-2015, 00:35
Bende 7-8 subat gibi bodrumdan istanbula gelecegim. Arabamda yaz lastikleri var nasil olur hava gelinirmi?
hava bi garip bi sıcak bi soğuk çok dengesiz mal ediyo adamı ya soğuk olsun hep ya sıcak :D
Redfish16V
31-01-2015, 20:01
Emır,havalar cok sıcak,sen 4-5 sonra 10 subata kadar attın.
Suan karadenızdeyım hava fena,bugun 18 dereceydı yarın 22 gorunuyor ve aradakı kucuk dalgalanma harıc en az 15 gun 14-15 derece gorunuyor. Bu kısın sert gecıcegını vs soylemıstın ama kıs sadece 1,5 kez geldı. Bu ısınma cok kotu,korkarım subatın ortası gıbı cıcekler patlar ve subat sonu tohumlar yeserır. Ve marttakı bır soguk,gecen sene anadoluyu vuran ve tum mahsulu yakan don vakası gorulebılır :(
Durum cok kotu cokkk.... Kıs olmalı ve en az 1 ay surmelı...
4-5 soğuk var ama yetersiz.7şubat sonrası demiştim ki 9-10 şubat kar oranı artmış.. Halen diyorum bu sistem size her şey unutturcak inşallah.Sadece az sabr çünkü çok nazlı bir sistem beni bile çileden çıkarttı :D
Bende 7-8 subat gibi bodrumdan istanbula gelecegim. Arabamda yaz lastikleri var nasil olur hava gelinirmi?
iç batı bölgesinden geçerken dikkat etmek gerek onun dışında gizli buzlanma olabilir
İnsallah dedigin gibi olur ama baksana 10 gun felaket sicak :(
salih_560
31-01-2015, 21:52
Emir kardeşim bursa ne alemde var mı bi gelişme ??
Bursadaki lodos daha ne kadar sürcek varmı bi öngürün kardesim.. Ortalık kıyamet günü heryer karıstı sabahtan beri
Redfish16V
01-02-2015, 00:22
Bursadaki lodos daha ne kadar sürcek varmı bi öngürün kardesim.. Ortalık kıyamet günü heryer karıstı sabahtan beri
2 gün sürebilir
Vay derdini yaa ! Ben bu yasıma kadar böyle şiddetli lodos görmedim ortalık savaş alanı gibi
OnurÖzden
01-02-2015, 05:21
Bursa resmen uçuyor, akşam 10'dan beri elektrik yok. Ben de ilk defa bu kadar şiddetli lodos görüyorum.
Doktor kisliklari sokelim mi
17 derece hava
Gunduz deli gibi ugulduyor
Sertlerde birakiyor :)
erayakar
01-02-2015, 14:32
beylikdüzü adeta ucuyor ruzgardan.
Lodosun sonrasi soguk havadir :)
Redfish16V
01-02-2015, 20:13
85'e herkes hazır olsun.. Henüz her şey bitmedi.
Redfish16V
01-02-2015, 21:17
Acil uyarı ! : sabaha karşı çok çok şiddetli yağışlar Bursa-İstanbul-İzmit hattının vuracak ve tahminimden hızlıda girebilir ! Ayrıca hava kalitesi oldukça düşük ağızdan nefes almamaya çalışın.Ayrıca istanbulda gökgürültü kar olasılığı gelecek sistem için %90 ! Uzun süreli olacak,yağış bol olacak 85-87 yi aratıcak belkide geçecek.. Nazlı nazlı gelecek ama son darbe olacak.Kimse havalar ısında kış bitti diye düşünmesin.Yarın için çok dikkatli olun
Kötü hava şartlarına herzaman aşığım :D iyi haberler bekliyorum :)
Shadow_Dancer
01-02-2015, 21:40
Acil uyarı ! : sabaha karşı çok çok şiddetli yağışlar Bursa-İstanbul-İzmit hattının vuracak ve tahminimden hızlıda girebilir ! Ayrıca hava kalitesi oldukça düşük ağızdan nefes almamaya çalışın.Ayrıca istanbulda gökgürültü kar olasılığı gelecek sistem için %90 ! Uzun süreli olacak,yağış bol olacak 85-87 yi aratıcak belkide geçecek.. Nazlı nazlı gelecek ama son darbe olacak.Kimse havalar ısında kış bitti diye düşünmesin.Yarın için çok dikkatli olun
Kardeşim kar yarın için mi görünüyor istanbulda=?
Bu seferıkı hava yıne kuzeyden gelıyor ve yıne marmarayı sıyırmasın?
Karadenıze yıne vuracak bu sıstem anlasılan?
Ne zaman sova hazır olalım?
Ilerkı gunler guneydogu anadolu için ne göruLuyor kardesım
Redfish16V
01-02-2015, 22:12
Kardeşim kar yarın için mi görünüyor istanbulda=?
7 şubat sonrasında.
Bu seferıkı hava yıne kuzeyden gelıyor ve yıne marmarayı sıyırmasın?
Karadenıze yıne vuracak bu sıstem anlasılan?
Ne zaman sova hazır olalım?
%99 sıyırma lüksü yok.Marmara-Ege-Karadeniz ilk nasibi alacak sonrasında iç bölgelre kadar girecek.7şubatdan sonra pattern değişecek 2-3 gün aralıklarla kar yağışları olacak
Ilerkı gunler guneydogu anadolu için ne göruLuyor kardesım
3 şubat gecesinden sonra kar var oralarda 5 şubat gibi ara verecek.Ancak 7 şubat öğleden sonra komple 1 haftada rekor seviyeler ölçülebilir kar yağışında.Özellikle Van-Bingöl-Ağrı arası..
KSK-VTEC
02-02-2015, 00:06
http://i61.tinypic.com/1olgm8.png
500hpa -45 lerden bahsediyorlar buna göre
Tekirdağ'da gök yarıldı uzun zamandır bu kadar yağmıyordu sel felaketi geliyor.
Ayin 10u 3 gun icin cilgin senaryolar var. Degismezse buyuk sikinti olabilir
Tekirdağ'da gök yarıldı uzun zamandır bu kadar yağmıyordu sel felaketi geliyor.
tekirdağ silivri çatalca radarda kopuyo şuan sağlam yağış var
free-hifi
02-02-2015, 08:01
İnşallah pendik faciasında içimizden zarar gören olmadı sanırım bir tane siyah typer yüzüyordu
ben 5 dakka ile kurtuldum pendikte.cepte idim millet çoluk çocuk ıslanıyordu hafiften.sonra dalga bi geldi cep doldu lastik hızasına kadar su oldu benle bi kaç araba yürüdük gittik marinaya girdim sonra bi baktım ambulans itfaiye gidiyor.o an anladım orda baya bi dalga gelmiş diye.son anlarda kurtulmuş oldum.ama dalgalar fenaydı her yer taş pet şişe doluydu denize atılan pislikler geri çıktı resmen
free-hifi
02-02-2015, 08:10
Hocam bir anda mı oldu bu olay ?
aynen öyle 5-10 dk içinde oldu. öncesinde sadece kaldırımı ıslatıyordu sadece. dalgaların boyu baya yüksekti marinadaki dalga kıranı aşıyordu arkasınada taş vs bırakıyordu 4-5 metrelik duvar yani o derece dalgalar oldu. sonra cebe su dolacak kadar geldi deniz. cep göl oldu ben yavaştan çıktım arkamdan bu olay oldu baya şiddetli dalga gelmiş belliki. hani giderlerle alakalı falan değil yağmur yağarda taşar gibi birşey olmadı.deniz doldurdu resmen bir anda orayı
Redfish16V
02-02-2015, 08:51
http://i61.tinypic.com/1olgm8.png
500hpa -45 lerden bahsediyorlar buna göre
gökgürültülü kar dememin etkeni budur.o koşullarda 500hpa -36yı geçerse gökgürültüsü kesindir.
gökgürültülü kar dememin etkeni budur.o koşullarda 500hpa -36yı geçerse gökgürültüsü kesindir.
istanbuldan hala umutsuzum :)
free-hifi
02-02-2015, 08:54
aynen öyle 5-10 dk içinde oldu. öncesinde sadece kaldırımı ıslatıyordu sadece. dalgaların boyu baya yüksekti marinadaki dalga kıranı aşıyordu arkasınada taş vs bırakıyordu 4-5 metrelik duvar yani o derece dalgalar oldu. sonra cebe su dolacak kadar geldi deniz. cep göl oldu ben yavaştan çıktım arkamdan bu olay oldu baya şiddetli dalga gelmiş belliki. hani giderlerle alakalı falan değil yağmur yağarda taşar gibi birşey olmadı.deniz doldurdu resmen bir anda orayı
Allah korudu, ölen yok çok şükür, kaskosu olmayan ve klozunda sel hasarını az ödeyeyim diye kaldıranlarada geçmiş olsun.
bunun meali b.ku yedikmi oluyor yada gecen günküne kıyaslarsak noluyor diyim en temizi :D
63owen63
02-02-2015, 09:18
Bu kış ortasında kuzey ege'den esen lodos un yaratacagı etkiyi ( zaman zaman olurmuş böyle ) kpss cografya da anlatmıştı hoca, biryerlerimizle ggülmüştük, şimdi başımıza geldi :D adam meriç bile taşabilir demişti o yıllarda, şuan bakıyorum meriç köprülerini kapamışllar falan. :)
bunun meali b.ku yedikmi oluyor yada gecen günküne kıyaslarsak noluyor diyim en temizi :D
birkaç güne herşey netleşir şuan gfs ve ecmf mutabık değil zamanda var beklememiz lazım :)
Redfish16V
02-02-2015, 09:26
Bu kış ortasında kuzey ege'den esen lodos un yaratacagı etkiyi ( zaman zaman olurmuş böyle ) kpss cografya da anlatmıştı hoca, biryerlerimizle ggülmüştük, şimdi başımıza geldi :D adam meriç bile taşabilir demişti o yıllarda, şuan bakıyorum meriç köprülerini kapamışllar falan. :)
Zaten şu an beklediğimiz %80 ihtimali değilde %20kısmını yaşadık.. Bunun gibi daha da ekstrem olaylar yazında olabilir
birkaç güne herşey netleşir şuan gfs ve ecmf mutabık değil zamanda var beklememiz lazım :)
ECMWF yanlış yolda.. ab alanını fazla batıda vermiş,bence yine ege civarında olacaktır..
63owen63
02-02-2015, 09:31
Zaten şu an beklediğimiz %80 ihtimali değilde %20kısmını yaşadık.. Bunun gibi daha da ekstrem olaylar yazında olabilir
ECMWF yanlış yolda.. ab alanını fazla batıda vermiş,bence yine ege civarında olacaktır..
Kesinlikle, özellikle kuzey ormanları tahribatından sonra istanbul ve çevresini ciddi iklim degişikligi ve küresel ısınma olayları bekliyor.
Allah korudu, ölen yok çok şükür, kaskosu olmayan ve klozunda sel hasarını az ödeyeyim diye kaldıranlarada geçmiş olsun.
Aynen öyle ben cepten çıkarken millet tabi gelmiş izlemeye arabada termos falan hala duruyorlardı onlar ne oldu bilmiyorum.
ahmet_xy
02-02-2015, 09:34
Kesinlikle, özellikle kuzey ormanları tahribatından sonra istanbul ve çevresini ciddi iklim degişikligi ve küresel ısınma olayları bekliyor.
katılıyorum. önümüzdeki yıllarda çok kötü kuraklık bizi bekliyor. nasa yıllardır uyardı türkiye hızla kuraklaşıyor diye ama dinleyen nerde. adamların gözünü rantın sıcaklığı bürümüş.
63owen63
02-02-2015, 09:44
katılıyorum. önümüzdeki yıllarda çok kötü kuraklık bizi bekliyor. nasa yıllardır uyardı türkiye hızla kuraklaşıyor diye ama dinleyen nerde. adamların gözünü rantın sıcaklığı bürümüş.
Bir arıcıyla görüştüm, muğla dan yukarı çıka çıka taa Çanakkaleye ulaştık, güneyde arıcılık öldü dedi, ve son 10 yılda bu kovan göçüne zorlanmış, bu kadar hızlı..
Redfish16V
02-02-2015, 09:48
aslında kuraklıkta yok yani varda yok.. Yağış var ama zamanında değil.. Türkiyenin her yıl batıya kayması,golfsteam akıntısı,güneş aktivitesi v.b gibi etkenler takip edildiğinde karşımıza çok tuhaf bir tablo çıkıyor.Ve bu tablonun etkisini her kış daha da görüyoruz.Peki bu tablo ne ? Marmara yağış yönünden 2 katını alırken ısınma konusunda da 2 katı oluyor.Bolu-eskişehir-bursa gibi iç batı kesimler kışı daha sert,yazıda kurak geçiriyor.Doğu kesim eskisi gibi kışın kar görmezken yazın fazla yağış alıyor.Kısacası bundan sonraki periyotda kışlar periyotlar halinde daha sert,yazlar ise bol yağışlı ekstrem geçecektir.yani yanlış zamanda doğru yağışlar olacaktır.Ayrıca belki inanmayacaksanız ama bizim coğrafyamız için ve dünya geneli kuralık öyle haberlerde yazılan çizilen kadar aşırı boyutda değil,sadece dediğim gibi düzensizlikten gelen kısa süreli kuraklıklar oluyor ancak tam kuraklık sözkonusu değil.Aksine soğuma eğiliminde dünya.Gece bu konu hakkında 1-2 kaynak atacağım :)
ahmet_xy
02-02-2015, 09:58
aslında kuraklıkta yok yani varda yok.. Yağış var ama zamanında değil.. Türkiyenin her yıl batıya kayması,golfsteam akıntısı,güneş aktivitesi v.b gibi etkenler takip edildiğinde karşımıza çok tuhaf bir tablo çıkıyor.Ve bu tablonun etkisini her kış daha da görüyoruz.Peki bu tablo ne ? Marmara yağış yönünden 2 katını alırken ısınma konusunda da 2 katı oluyor.Bolu-eskişehir-bursa gibi iç batı kesimler kışı daha sert,yazıda kurak geçiriyor.Doğu kesim eskisi gibi kışın kar görmezken yazın fazla yağış alıyor.Kısacası bundan sonraki periyotda kışlar periyotlar halinde daha sert,yazlar ise bol yağışlı ekstrem geçecektir.yani yanlış zamanda doğru yağışlar olacaktır.Ayrıca belki inanmayacaksanız ama bizim coğrafyamız için ve dünya geneli kuralık öyle haberlerde yazılan çizilen kadar aşırı boyutda değil,sadece dediğim gibi düzensizlikten gelen kısa süreli kuraklıklar oluyor ancak tam kuraklık sözkonusu değil.Aksine soğuma eğiliminde dünya.Gece bu konu hakkında 1-2 kaynak atacağım :)
inşallah dediğin gibi olur da suya hasret kalmayız. ama her gördüğü yeşilliğe AVM, rezidans yapan ağaç düşmanı bu hükümetten de tez zamanda kurtulmamız lazım.
63owen63
02-02-2015, 10:10
Kuraklık bir doğal afettir arkadaşlar, bunu malesef kimse bilmiyor ve o ciddiyete alınmıyor.
Kuraklık bir doğal afettir arkadaşlar, bunu malesef kimse bilmiyor ve o ciddiyete alınmıyor.
bızım ulkede pek doğal değil :D
SekoLive
02-02-2015, 10:14
Doğal afet olmamalı
Fazla duşda kalınca kuraklık olmuş, duşdan erken cıkın uyarısı yapmsdı ibb.
Redfish16V
02-02-2015, 10:24
inşallah dediğin gibi olur da suya hasret kalmayız. ama her gördüğü yeşilliğe AVM, rezidans yapan ağaç düşmanı bu hükümetten de tez zamanda kurtulmamız lazım.
bızım ulkede pek doğal değil :D
tamda böyle cevap verecektim sezgin yazmış :D aynen öyle doğada her şey birbirini dengeler ama bizimkiler "sizden mi öğreniceğiz dengeyi" deyip bozarlar dengeyi..
senaryo aynen devam mıdır?
Rüzgarlar ne zaman gidicek en sevmediğim şey sigara içip cam açamıorm boğuluorm odada :D
Redfish16V
03-02-2015, 11:26
senaryo aynen devam mıdır?
5-6 şubat yaz senaryosundan sonra 8şubatdan sonra dediğim gibi uzun süre kar kış baya etkili olacak.Özellikle bu gece çıktısı şenlik olacak
Sabah güneşi gördüm oysa ki çok sevinmiştim , hafif giyindim .. Eve dönüşte ne yapıcam bilmiyorum :D
Redfish16V
03-02-2015, 11:35
http://www.solarham.net/
Güneş aktivitesini merak edenler için güzel bir kaynak.ingilizcesi olanlar mutlaka okusun,anlık güneş hareketleri,absorbe v.b gibi tüm detaylı anlatımlar mevcut
salih_560
03-02-2015, 14:34
Emir bursa ne alemde kardeşim kar var mı :)))) bursayıda es geçme bence bu konu istanbul değil marmara bölgesi olarak değişmeli :))
Emir;hava durumlarinda kar seviyesi sinirinda kalicak gibi gorunuyor havalar? Bu aksam detay ver artik :(
5-6 şubat yaz senaryosundan sonra 8şubatdan sonra dediğim gibi uzun süre kar kış baya etkili olacak.Özellikle bu gece çıktısı şenlik olacak
gece çıktısını bekliyoruz o zaman :)
Redfish16V
03-02-2015, 16:01
Emir bursa ne alemde kardeşim kar var mı :)))) bursayıda es geçme bence bu konu istanbul değil marmara bölgesi olarak değişmeli :))
Bence genel hava durumu olmalı ki artık gün gün il il yazmayı düşünüyorum,sonuçta istanbuldan ibaret değil Türkiye :)
Emir;hava durumlarinda kar seviyesi sinirinda kalicak gibi gorunuyor havalar? Bu aksam detay ver artik :(
22.00 - 00:00 aralığında yazmış olurum abi :)
Blackbird
03-02-2015, 16:19
Beklediğimiz Kar yalan oldu galiba bu sistemde aksiyon yok sanki :)
Hava Delisinin Not Defteri + Meteoblue (https://www.meteoblue.com/tr/t%C3%BCrkiye/hava-istanbul)
Beklediğimiz Kar yalan oldu galiba bu sistemde aksiyon yok sanki :)
Hava Delisinin Not Defteri + Meteoblue (https://www.meteoblue.com/tr/t%C3%BCrkiye/hava-istanbul)
Takıyorum yazlıkları :P
Redfish16V
03-02-2015, 22:37
http://i59.tinypic.com/15fi0kn.jpg
http://i58.tinypic.com/29610md.jpg
Yukarıda İstanbul diagramı ve AO endeksi var.Diagrama göre 5-6 şubatda yaz koşulları olacak ve 7 şubat öğleden sonra hızla düşüş olup kış moduna geçilecektir.Özellikle bu düşüşte hastalıklara dikkat ! 8 - 19 şubata kadar kar endenkslerinde kalıp gündüz 3-4 dereceyi zorlayacak(belki) sıcaklık olacaktır.9-10-11 şubat tarihlerde kar yağışı oranı %90 dır.9 şubat günü gökgürültülü kar yağışı görülebilir.Bunu teyit etmek için AO endeksine bakarsak ; Negatiften pozitife,pozitiften negatife inen grafikler her zaman sistem habercisidir. -'den +'ya olan sistem daha güçlü olmaktadır ki endekse göre 1 şubatdan sonra +'ya çıkıyor(sistem 1) ve 15 şubat gibi tekrar -'ye düşüyor.Bu bizim diagramlarımızla mutabık oluyor.Model'i niye takibe almadım ? Çünkü bu gibi güçlü sistemlerde her model salaklaşıyor adeta ve son 36 saate kadar döneklik yapıyor.Bu tür oluşumlarda Diagram / AO ikilisini baz alıp modelin bunlara uyup uymadığını kontrol etmeniz yeterli.Ve her çıkan model tıpış tıpış dediğimize geliyor.10-11 şubat en güçlü günler olacaktır.Ve sanırım son sistem bu.. Mart'da %5 ihtimal var.. Beklediğim 1-2 süpriz oluşum olursa martda çoook büyük olaylar olur.İngiltere üzerine doğru basıncın artmasını takip edin ve amerikanın doğusunun ısınmasını takip edin.Ayrıca İstanbul bu sistemde %99 karayelle alacak sistemi.Antalya yine riskli bölge,doğu bölgeler eh işte.. Karadeniz ve Bolu her zamanki gibi güzel kar alır.Afyon-Eskişehir yeni rekor kırabilir.İzmir % 40 kar görebilir v.b 5 şubat gecesi her şey belli olur.
Yagis konusu muamma gibi yani?
Redfish16V
03-02-2015, 22:44
Yagis konusu muamma gibi yani?
Eh işte.. 11 için güzel yağış var fakat 1 gün erken girse sistem işte o zaman efsane olur.Dua edinde karayelin hızı çok,2m isede 6 dereceyi geçmesin :D Yağış için tek sıkıntı çekecek taraf bursa-mudanya-balıkesir hattı olabilir..
VolcanoS
03-02-2015, 23:35
Emir selam, 8 - 14 subat arasi uludag tarafi nasil olur yardimci olabilirmisin :)
Emır;yanlıs anladıysam duzelt benı,kar ıhtımalı %100 degıl.9'una kadar tık yok,kar yagıcak bundan sonra ama tam sınırda.
Yagsada 1 gun?
Sanırım ıc kesımler faydalanıcak...
Redfish16V
04-02-2015, 08:05
Emir selam, 8 - 14 subat arasi uludag tarafi nasil olur yardimci olabilirmisin :)
Bol bol kar olur:)
Emır;yanlıs anladıysam duzelt benı,kar ıhtımalı %100 degıl.9'una kadar tık yok,kar yagıcak bundan sonra ama tam sınırda.
Yagsada 1 gun?
Sanırım ıc kesımler faydalanıcak...
ihtimal %90 ve 3-4 gün sürecek murat abi :)
1 martta istanbul ve 8 martta bursa için nokta atış tahmın gerekli
nikah ve düğünüm var kara bişi demem güzelde olur ama nolur ole bol yagmurlu olmasın :D
nikah ve düğünüm var kara bişi demem güzelde olur ama nolur ole bol yagmurlu olmasın :D
1 ay var daha yahu nokta atışı bırak emiri en kral tahminci gelse yapamaz :D
aynen yanı yuh dıyım sana sabret az
Redfish16V
04-02-2015, 09:20
1 Mart yağmurlu ve ara ara güneşli olabilir.. 8 mart yağmur/karla karışık yağmur ihtimali %30.. 5-6 gün daha sabret nokta atışı yaparım.
Artık 1 aylık tahmin yapmak zor değil.. :) çoğu resmi kurum ve şahıslar 1 aylık ön görüyü bilir ama itibar açısından söylemezler.Ben istesem mart sonuna kadar tahmin yaparım ama netliği güzel olmaz :)
onursumer
04-02-2015, 10:20
bugun hava çok güzel yarın sabah avrupaya uçuyorum inş ordada havalar boyledir :D
Redfish16V
04-02-2015, 10:26
bugun hava çok güzel yarın sabah avrupaya uçuyorum inş ordada havalar boyledir :D
Sıkı kışlıklarını alsan iyi olur :)
1 Mart yağmurlu ve ara ara güneşli olabilir.. 8 mart yağmur/karla karışık yağmur ihtimali %30.. 5-6 gün daha sabret nokta atışı yaparım.
Artık 1 aylık tahmin yapmak zor değil.. :) çoğu resmi kurum ve şahıslar 1 aylık ön görüyü bilir ama itibar açısından söylemezler.Ben istesem mart sonuna kadar tahmin yaparım ama netliği güzel olmaz :)
yapma emir gözünü seveyim 23. ocaktan beri kar gelecek zor değil ama atmosfer bu neyin ne olacağı belli olmaz nokta atış demiş arkadaş :)
aynen yanı yuh dıyım sana sabret az
yahu bugunden tahmın istemiyorum zaten o zamana 1 hafta 10gün kala flan önemli bu tahmınler :)
valla helal olsun cok geriden bilmeye gerek yok ama 10 gun öncesinden bilmek güzel olurdu ona göre önlem alırız
ay ortalarında tekrar hatırlatıcam tesekkürler bu zamana kadarki emeklerin içinde
pek yazmadım konuya ama sürekli takip ediyorum :)
free-hifi
04-02-2015, 11:08
mALTEPE de montla dolaşamadım fena kızdırıyor hava
Ankarayada müjde yerin beyler...
Redfish16V
04-02-2015, 12:02
Ankarayada müjde yerin beyler...
10-11 ŞUBAT cepte :) ayrıca 1aylık ön görülerimin ne derece tutarlı olduğunu merak edenler geri sayfalarda bakabilir,tekrar diyorum kabataslak 1 ayı görmek mümkün,he şu olur sıcaklık ver işte o sıkar :D ilerleyen günlerde 1 aylık tahmin nasıl yapılır yazacağım
Yiğit G.
04-02-2015, 18:39
geçen karda forumdonanımda efsane konu baslatan arkadaş bu defa yeni konu açtı.
"""
Arkadaşlar tekrar merhabalar.
OLACAK DEMİYORUM. AMA ACAİP DERECEDE YAKLAŞTIK.
Böyle bir başlık açmamın sebebi gerçekten şu anda ciddi oluşumlarla karşı karşıya kalmamız dolayısı iledir.
İstanbul da Marmara da Trakya da İnanılmaz günler YAŞANABİLİR.
Evet 2004 bile gerçekten sollanabilir. Ama bunun için şartların çok az daha bizim lehimize dönmesi gerekiyor..
ŞU ÖNÜMÜZDEKİ 2 3 GÜNLÜK GFS VE ECMWF GÜNCelLEMELERİ MARMARA İÇİN TARİHİ ÖNEME SAHİP
YANİ YA EFSANE YA KESTANE.
Her güncelleme TARİHİ ÖNEME sahip
1 METRE KAR HAYAL DEĞİL. OLACAK DA DEMİYORUM . SADECE ŞU ÖNÜMÜZDEKİ 2 3 GÜNLÜK GÜNCELLEMELER ORTALIĞI YIKABİLİR.
İNŞALLAH YIKILICAZ.KARA GÖMÜLECEZ ALLAH İZİN VERİRSE. HERKES DUA ETSİN DE ŞARTLAR LEHİMİZE DÖNSÜN. YOKSA KONU SİLİNİR
DERSLERDEN DOLAYI PEK GİREMİYECEĞİM. BAZI GÜNCELLEMELERDE , ETÜT ARALARINDA BURADA OLURUM.
HAYDİ HERKES DUA YA. EFSANE YE BU KADAR YAKLAŞMIŞKEN KAÇIRIRSAK çok BÜYÜK YIKIM OLUR BU KIŞ
İNŞALLAH MARMARA GÖMÜLECEK !!!!
GFS : http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php
ECMWF : http://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf.php
GFS DİAGRAM(DİAGREAMME ENS KISMINA BASIN) : http://www.meteociel.fr...ions/75608/istanbul.htm
YOKSA YOKSA GODZİLLA MI !!!!
OKULA GİDENLERE MÜJDE:
EĞER İSTEDİĞİMİZ GİBİ OLURSA HERŞEY .
TATİL OLUR OKULLAR 1 HAFTA
EDİT SAAT 13 26 : YAKLAŞIK 8 10 GÜN ASIL KIŞ ŞARTLARINI YAŞAMAYA DA BAŞLAYABİLİRİZ. BUNUN İÇİN ŞU 2 3 GÜNLÜK GÜNCELLEMELER NOKTAYI KOYAR. EĞER GÜNCELLEME BİZİM LEHİMİZE BİRAZ DÜZELİRSE VARYA TEK KELİME İLE 2015 EFSANESİ UNUTULMAYACAK. İNŞALLAH İSTEDİĞİMİZ ŞEY OLUR.
EDİT 13 47 : DİAGRAMLAR HARİKA ÇIKTI. HER ŞEY YOLUNDA. İNŞALLAH GÖMÜLECEK İSTANBUL VE MARMARA
Uludağ bu haftasonu kapalı / karlı sanırım.. Doğru mudur?
Redfish16V
04-02-2015, 19:47
Uludağ bu haftasonu kapalı / karlı sanırım.. Doğru mudur?
doğrudur :) Her zaman diyorum araştırın istediğinizi sorun bana 1 ay ötesini görmek çokta zor değil artık.2015'in en baştan beri ayrı bir efsane olacağını demiştim,sabredin izleyin görün.Ben yavaştan yaz için tahminlere başlayacağım,1 ay sonra onuda yazarım.Ben bitti diyene kadar kış bitmeyecek :)
Redfish16V
04-02-2015, 21:49
Gece günceli ; ECMWF'de sonunda dediğimize geldi ve Ankara'nın merkezine ab alanını koydu,bizim sayemizde Anadolu yakası golü kaptı.Şimdi diğer beklentim topaç gibi biraz iç kesime girmesi soğuğun,yoksa bu gidişle İzmir kar görürken iç kesimler ayaz görecek.Bence iç kesime girecek çünkü tepki alçak basıncı oluşması lazım akdenizde.. Yağış detayı için 1-2 gün sabr :)
salih_560
05-02-2015, 00:10
Emir güncel cekeyim konuyu devamlı takipteyim kardeşim bursa içinde geçerli mi bu dediklerin ve 2004 kışında en çok kar yağışı alan şehir bursa idi gene aynısı olacak mı ??? Çok soruyorum sadece seni takip ediyorum :)
avrupa yakası yinemi patatese baglıyor :D
Oncekı sıstem gıbı ıstanbulun bır kısmına mı yagıcak?
Ne zaman baslar ve tahmının kac cm anadolu yakası ıcın?
Redfish16V
05-02-2015, 08:27
Emir güncel cekeyim konuyu devamlı takipteyim kardeşim bursa içinde geçerli mi bu dediklerin ve 2004 kışında en çok kar yağışı alan şehir bursa idi gene aynısı olacak mı ??? Çok soruyorum sadece seni takip ediyorum :)
2004 kadar olabilir hatta geçebilir.
avrupa yakası yinemi patatese baglıyor :D
Şu an sıkıntı yok gözüküyor,yağış az olabilir ama
Oncekı sıstem gıbı ıstanbulun bır kısmına mı yagıcak?
Ne zaman baslar ve tahmının kac cm anadolu yakası ıcın?
hepsine yağacak fakat yağış açısından anadolu şanslı.9şubat - 17 şubat arası etkili olabilir,1 haftası garanti.Cm hesabı için erken
Yani şimdi bu durumda Anadolu Yakası patates ise Ankara yine mi bamya?
http://inciswf.com/1287476939.swf
Redfish16V
05-02-2015, 08:43
Yani şimdi bu durumda Anadolu Yakası patates ise Ankara yine mi bamya?
http://inciswf.com/1287476939.swf
9 Şubat gecesi ve 10 şubat için şansımız var :D
Cimmeria
05-02-2015, 10:41
10 şubat doğum günüm, gece dışarı çıkıcaz erenköy cadde tarafları nasıl olacak sefil olmayalım :)
Redfish16V
05-02-2015, 11:10
10 şubat doğum günüm, gece dışarı çıkıcaz erenköy cadde tarafları nasıl olacak sefil olmayalım :)
Güzel haber vermek isterdim ama 9-17 şubat arası planlarınızı soğuk havaya göre yapmanız yararlı olacaktır :)
Redfish16V
05-02-2015, 11:30
ÖĞLEN GÜNCELİ ; İstanbul-Eskişehir-Bursa-Bolu-Afyon-Bilecik hattı rekor kırabilir.Özellikle Eskişehir-Bursa. İstanbul'un şu an 15cm'i var.Ankara 10cm yüksekleri 30'a zorlayabilir.Ayrıca gökgürültü hadisesi İstanbul için azalırken,Ankara için artmış durumda.Sistemin ömrü çooook uzun.8Şubat'a kadar piknik-gezme v.b işinizi yapın sonrası sıkıntılı.sistem geliyor artık yakın takibe alacağız.2004'e benzer yağış ve soğuk olarakta 2012 tarzında bi sistem olacak bu
ÖĞLEN GÜNCELİ ; İstanbul-Eskişehir-Bursa-Bolu-Afyon-Bilecik hattı rekor kırabilir.Özellikle Eskişehir-Bursa. İstanbul'un şu an 15cm'i var.Ankara 10cm yüksekleri 30'a zorlayabilir.Ayrıca gökgürültü hadisesi İstanbul için azalırken,Ankara için artmış durumda.Sistemin ömrü çooook uzun.8Şubat'a kadar piknik-gezme v.b işinizi yapın sonrası sıkıntılı.sistem geliyor artık yakın takibe alacağız.2004'e benzer yağış ve soğuk olarakta 2012 tarzında bi sistem olacak bu
Bu bölgeye Kütahya'yı eklesek yanılmayız sanırım :)
Redfish16V
05-02-2015, 11:57
Bu bölgeye Kütahya'yı eklesek yanılmayız sanırım :)
Aynen :) Yeni rekor kırabilir o taraflar
punto_multijet
05-02-2015, 12:19
Meteroloji salı günü İzmire bile karla karısık yağmura çevirmiş. gündüz 4°C vermiş durum gerçekten kış modu olacak sanırım.
Black_Eagle
05-02-2015, 13:31
Hangi gün geliyor İstanbula sistem Beşiktas bölgesinde çok etkili olurmu
Redfish16V
05-02-2015, 20:58
Hangi gün geliyor İstanbula sistem Beşiktas bölgesinde çok etkili olurmu
7 Şubat 15:00'dan sonra.Etkisi ilk başta Avrupa yakasının yüksekleri.
Akşam günceli : Soğuk ve yağış 1 tık daha güçlendi,Ayrıca İzmir kar görür.Tam soğuk bitti derken 15'inden tekrar sibirya atağı olacak.yani kısacası çooook uzun süre soğuklarla boğuşmaca olacak.
Bugün itibariyle yeni bişeyler varmı?
Emır;ınan 40-50 den fazla ınsan agzından kar ıstanbul'a ne saman nereye ve nekadar yagıcak kelımesını takıp edıyor! Haha! Afyondayım,hava 16 derece,yarın donuyorum ıstanbul'a. Kıs gelmelı. Bu kadar ızun sure sıcak tarım ıcın cokkkk tehlıkelı.
free-hifi
06-02-2015, 10:56
7 Şubat 15:00'dan sonra.Etkisi ilk başta Avrupa yakasının yüksekleri.
Akşam günceli : Soğuk ve yağış 1 tık daha güçlendi,Ayrıca İzmir kar görür.Tam soğuk bitti derken 15'inden tekrar sibirya atağı olacak.yani kısacası çooook uzun süre soğuklarla boğuşmaca olacak.
Annemle kızım saat 10 da şarköyden binecekler kar gelene kadar yetişirler inş birde dudulludan alacağım oaralarda sakat bölge
Redfish16V
06-02-2015, 11:11
istanbul için p.tesi gecesi... Edirne tarafı için 4 saat öne sarınız.sonu yok bu sistemin,bu soğuk ne zaman gidecek diyeceksiniz.. Ayrıca bu soğuktan sonra kış sezonunu kapatacağım,aşırı yağmur uyarıları için yazarım artık.. Geceye kadar mahallesine kadar tahmin isteyenler buraya yazsın gece çok detaylı yazacağım..
benim derdim 22 si haftasonu bursa veya bolu çevresi hava durumu, özellikle rüzgar durumu :)
istanbul için p.tesi gecesi... Edirne tarafı için 4 saat öne sarınız.sonu yok bu sistemin,bu soğuk ne zaman gidecek diyeceksiniz.. Ayrıca bu soğuktan sonra kış sezonunu kapatacağım,aşırı yağmur uyarıları için yazarım artık.. Geceye kadar mahallesine kadar tahmin isteyenler buraya yazsın gece çok detaylı yazacağım..
15inde kartepeye gidicem çok problem olur mu ulaşım konusunda?
bir de genel olarak aşırı yağış olacağını düşündüğün tarihlerde ataşehir ve çevresi ne kadar etkilenir?
cevaplar için şimdiden teşekkürler
Redfish16V
06-02-2015, 11:18
benim derdim 22 si haftasonu bursa veya bolu çevresi hava durumu, özellikle rüzgar durumu :)
kar yağışı her 2 şehir içinde var.bolu her zamanki gibi yoğun kar yağışlı.rüzgar boluda biraz fazla bursada sakin.ama rüzgar değişime çok açık ben izobarlara dayanarak söyledim çünkü.
Redfish16V
06-02-2015, 11:20
15inde kartepeye gidicem çok problem olur mu ulaşım konusunda?
bir de genel olarak aşırı yağış olacağını düşündüğün tarihlerde ataşehir ve çevresi ne kadar etkilenir?
cevaplar için şimdiden teşekkürler
15'inde öğleden sonra açıyor hava fakat buzlanma var.sıkıntı olabilir uyarmamda fayda var.İstanbul haritasını gece çizceğim,o zaman herkes bölgesini bilebilir
34esat44
06-02-2015, 11:39
haftasonu yagmur 9 subattan sonra karla karısık yagmur beklenıyormus !
yeşilköyün altını çiz ama :D
Emır telden arıyacaktım ama benım ıcın 2 onemlı sey var,bırınden emınım bırını senden bılgı beklıyorum.
Yarın Afyondan yola cıkıyorum aksama dogru,sıkıntı yok sanırım.
Ancak pazartesı korfeze(tuparasa) fabrıkaya gıdecegım,o taraflar nasıl olur,gecen otobanda 3 saat bekledık kaydıranlar yuzunden :(
Redfish16V
06-02-2015, 12:09
Emır telden arıyacaktım ama benım ıcın 2 onemlı sey var,bırınden emınım bırını senden bılgı beklıyorum.
Yarın Afyondan yola cıkıyorum aksama dogru,sıkıntı yok sanırım.
Ancak pazartesı korfeze(tuparasa) fabrıkaya gıdecegım,o taraflar nasıl olur,gecen otobanda 3 saat bekledık kaydıranlar yuzunden :(
Afyon yarın yağmurlu,tüpraş ise sıkıntı olmaz karla karışık bile belki yağmur olur.Pazartesi gecesine kadar İstanbulun zamanı var.Gece burdayım,net konuşuruz o zaman.Sorusu olan herkes yazsın gece toplu cevap yapayım
coastguard
06-02-2015, 12:50
GSİ CLUB kardeşim sakarya merkezide bu sistemde yorumlarsan sevinirim
Pazartesi korfeze kar veriyor,eminmisin?
Redfish16V
06-02-2015, 21:28
7 Şubat - 18 şubat 2015 Efsane Soğuklar ve yağışlar.. sizler için 1 saattir hesapladığım hazırladığım bilgileri şimdi tek tek yazacağım.
7 Şubat 2015 Cumartesi : Sabah trakyadan başlayacak soğuma öğlen düzceye varmış olacak.Bu yağışlar yağmur olacak ve hafif olacak.İzmir çanakkale aydın hattı şiddetli yağmur alacak.öğleye kadar sivasa kadar her yer bulutlanmış olacak.. öğleden sonra soğuma artacak ve rüzgar gücünü artıracak.
8 Şubat 2015 Pazar : Pazar sabahı adeta tüm türkiye bulutlu olacak,güney kesimler hariç.Ve dikkat bugün 10+ olan sıcaklar 5-6 derecelre inecek ve iliğe kadar rüzgar hakim olacak.pazar günü adeta "Gelecek ama nası gelecek" dedirtecek insanlara.Pazar gecesi ise Trakyadan kar haberleri gelmeye başlayacak.İstanbul için geri sayım başlayacak.. Çünkü efsane çok yaklaşmış olacak.Eskişehir-Ankara hattı karla karışık yağmur alırken gece tek tük kar başlayacak.Sakarya hattı ise yağmur-karla karışık arasında gidip gelecek.
9 Şubat 2015 Pazartesi : Pazartesi sabahı boğazda kar taneleri gözükecek.Hoşgeldin efsane.. gün boyunca anadolu yakasına pek uğramayıp adeta bekleyin güçlenicem modunda olacak ve arkadan gelen soğuklar gece yarısına kadar İzmir'e kadar girmiş olacak.. Tek tek kar haberleri gelecek,batı kesim adeta noluyoruz olacak.Ankara-Eskişehir hattı hafif kar görecek arada derken sakarya kar tanelerini görecek.Bolu zaten kendi çapında.. Afyon kütahya kar taneleri görecek ancak henüz film kopmamış olacak.
10 Şubat 2015 Salı : Soğuk yerini korururken aydın civarından el uzanır gibi iç bölgelere yayılacak.Ve burda oluşan ab ile yağış pompa mekanizması start verecek.geceye kadar tüm türkiyeyi saran bu efsane gece start verecek acımadan kabus gibi inecek.Kar haberlerini okumakta güçlük çekeceğiz.. Batıdan doğuya her yer kar görecek.Adana-Maraş tarafı hariç.
11 Şubat 2015 Çarşamba : Bembeyaz her yerler,buzlanma var.. Elektrik kesintileri.Bursa olmuş 30cm,Eskişehir desen öyle.Ankara olmuş 30cm.İstanbullu 2004 neymiş 2015 efsane diyor.Sakarya-Düzce kıyılar eh işte ama yüksekler tatmin olmuş.Afyon kütahya beyaz saray.. Doğu kendi çapında standart köy yolları kapalı.İstanbul İzmir karayolları felç.. İç bölgeler buzlanma derken tekrar kar sonra tekar buzlanma.. 5 gün önce 15 derece olan hava adeta tokat atacak insanlara.. Rekorlar gelecek bursadan eskişehirden konyadan.. Kar görmeyen iller kar görecek ve bitmedi 12-13-14-15 şubat halen durmayan kar.. Yokmu sonun bunun.. Son sistem bu.. Mart'da 1 sistem gelecek ufak örtü sonra bahar gelecek.. Tedbirler alınsın,keyfini sürecekler anı kalacak biçimde not alsın..
ahmet_xy
06-02-2015, 21:32
gelsin artık şu "buzul çağı" :) :)
snan1910
06-02-2015, 21:58
Emir selam,
Pazartesi günü ankara niğde arası için ne dersin? Kış lastiksiz bir araba getirmemiz gerekicek sorun yaşarmıyız?
Redfish16V
06-02-2015, 22:04
Emir selam,
Pazartesi günü ankara niğde arası için ne dersin? Kış lastiksiz bir araba getirmemiz gerekicek sorun yaşarmıyız?
Henüz tam bastırmamış olacak ama dikkat edin,buzlanma olabilir.
Knka guneydogu ne alemde olucak urfa vs bızıde o buzul hava carpacakmı
Redfish16V
06-02-2015, 22:21
Knka guneydogu ne alemde olucak urfa vs bızıde o buzul hava carpacakmı
12-13 şubat ihtimal var :)
Kardeşim inşallah çok çok çok kar yağar :D lise zamaninda kar yağsa da okul tatil olsa çağından kurtulamadık :D
Redfish16V
06-02-2015, 22:39
Ben elimden geleni yapıyorum tahmin için,gerisi Takdir-i İlahi
Martın 20 sı gıbı havalar nasıl olur doguda
Redfish16V
06-02-2015, 23:04
Martın 20 sı gıbı havalar nasıl olur doguda
yağmur ihtimali var ama 22-23ü için daha kuvvetli
baris6565
06-02-2015, 23:06
Emir öncelikle bizi hem bilgilendirdigin icin hemde heycanlandirdigin icin sagol :)
Pazartesi sabah 5 gibi istanbuldan karayolu ile bursaya gidicem hava sorun yaratirmi ? Sabah 8.30 gibi dağda olmus olmayi planliyorum
Istanbul icin ustu kapali mi diyosun :)
onursumer
06-02-2015, 23:26
istanbula gelicegim gun soguma basliyor burdan sonra koymaz sanirim ben boyle soguk gormemistim emir dedigin kadar cikti :)
Redfish16V
06-02-2015, 23:55
Istanbul icin ustu kapali mi diyosun :)
İstanbul banko,şimdi kıyı kesimde kaç cm olur onu düşünüyorum :D
istanbula gelicegim gun soguma basliyor burdan sonra koymaz sanirim ben boyle soguk gormemistim emir dedigin kadar cikti :)
Teşekkür ederim :) Eğer bu kışı güzel tahminlerle kapatırsam yaza bu alanda ilerlemeyi en azından kendi çapımda bir şeyler yapmayı düşünüyorum..
Anlaşılan o ki 10-20 Şubat'ta her yer iptal olacak. Mart ayı için Eskişehir tahminlerin nelerdir?? Şimdiden teşekkür ederim.
golgeoyunu03
07-02-2015, 10:11
13 şubat istanbul-ankara yolu hakkında bilgi verebilirmisiniz?
her gidişin bir dönüşü olacağı için 15 şubat ankara-istanbulda önemli :)
7 Şubat - 18 şubat 2015 Efsane Soğuklar ve yağışlar.. sizler için 1 saattir hesapladığım hazırladığım bilgileri şimdi tek tek yazacağım.
7 Şubat 2015 Cumartesi : Sabah trakyadan başlayacak soğuma öğlen düzceye varmış olacak.Bu yağışlar yağmur olacak ve hafif olacak.İzmir çanakkale aydın hattı şiddetli yağmur alacak.öğleye kadar sivasa kadar her yer bulutlanmış olacak.. öğleden sonra soğuma artacak ve rüzgar gücünü artıracak.
8 Şubat 2015 Pazar : Pazar sabahı adeta tüm türkiye bulutlu olacak,güney kesimler hariç.Ve dikkat bugün 10+ olan sıcaklar 5-6 derecelre inecek ve iliğe kadar rüzgar hakim olacak.pazar günü adeta "Gelecek ama nası gelecek" dedirtecek insanlara.Pazar gecesi ise Trakyadan kar haberleri gelmeye başlayacak.İstanbul için geri sayım başlayacak.. Çünkü efsane çok yaklaşmış olacak.Eskişehir-Ankara hattı karla karışık yağmur alırken gece tek tük kar başlayacak.Sakarya hattı ise yağmur-karla karışık arasında gidip gelecek.
9 Şubat 2015 Pazartesi : Pazartesi sabahı boğazda kar taneleri gözükecek.Hoşgeldin efsane.. gün boyunca anadolu yakasına pek uğramayıp adeta bekleyin güçlenicem modunda olacak ve arkadan gelen soğuklar gece yarısına kadar İzmir'e kadar girmiş olacak.. Tek tek kar haberleri gelecek,batı kesim adeta noluyoruz olacak.Ankara-Eskişehir hattı hafif kar görecek arada derken sakarya kar tanelerini görecek.Bolu zaten kendi çapında.. Afyon kütahya kar taneleri görecek ancak henüz film kopmamış olacak.
10 Şubat 2015 Salı : Soğuk yerini korururken aydın civarından el uzanır gibi iç bölgelere yayılacak.Ve burda oluşan ab ile yağış pompa mekanizması start verecek.geceye kadar tüm türkiyeyi saran bu efsane gece start verecek acımadan kabus gibi inecek.Kar haberlerini okumakta güçlük çekeceğiz.. Batıdan doğuya her yer kar görecek.Adana-Maraş tarafı hariç.
11 Şubat 2015 Çarşamba : Bembeyaz her yerler,buzlanma var.. Elektrik kesintileri.Bursa olmuş 30cm,Eskişehir desen öyle.Ankara olmuş 30cm.İstanbullu 2004 neymiş 2015 efsane diyor.Sakarya-Düzce kıyılar eh işte ama yüksekler tatmin olmuş.Afyon kütahya beyaz saray.. Doğu kendi çapında standart köy yolları kapalı.İstanbul İzmir karayolları felç.. İç bölgeler buzlanma derken tekrar kar sonra tekar buzlanma.. 5 gün önce 15 derece olan hava adeta tokat atacak insanlara.. Rekorlar gelecek bursadan eskişehirden konyadan.. Kar görmeyen iller kar görecek ve bitmedi 12-13-14-15 şubat halen durmayan kar.. Yokmu sonun bunun.. Son sistem bu.. Mart'da 1 sistem gelecek ufak örtü sonra bahar gelecek.. Tedbirler alınsın,keyfini sürecekler anı kalacak biçimde not alsın..
İstanbul Kar Tahmincileri, şöyle bir paylaşımda bulunmuşlar.
Sence poyraz olasılığı ne düzeyde olur?
"Yağışlı sistem çok güçlü ve dönüş hareketi ile özellikle Pazartesi ve Salı günü rüzgarın hızını 80-90 km çıkartıyor. Yönü konusuna gelince işte rüzgar bu konuda kararsız. Biz olmasını ümit etmemekle birlikte Poyrazın ağırlıklı olacağını düşünüyoruz. Zira Aralık ayında karşılaştığımız benzer bir durumla yağışlar kar olarak başlamış ilerleyen saatlerde Poyraza dönenen rüzgar Karadeniz’in ılık havasını bize pompalamış İstanbul bu sistemi bol soğuk ve bol yağmur ile atlatmıştı.
Tahminimize gelince;
Pazartesi sabah erken saatlerde kuvvetli karayel eşliğinde kar yağışının İl genelinde etkili olmasını ancak akşam saatlerinden itibaren rüzgarın poyraza dönmesini bekliyoruz. Yağış son modellere göre çarşamba akşam saatlerine kadar etkili ve sürekli şekilde devam edecek. Bu periyot da İstanbul sıcaklıkların sınır değerlerde olması nedeni ile rüzgarın yönüne göre bölge bölge değişecek yağış çeşidine maruz kalabilir. Bu durumdan en çok kentin merkez ve alçak rakımlı bölgeleri etkilenecektir.Ancak rüzgar yönü yıldız ve karayel olarak devam ederse İstanbul son yılların en şiddetli kar yağışlarını alarak bir kar afeti yaşayacaktır.
istanbul biraz sınırda gibi, ama cidden körfez yalova bursa hattı eskişehir batısı efsane olabilir :)
salih_560
07-02-2015, 10:51
Emir 19-20 şubatta istanbul nasıl olacak ?? Bursa pazartesi sabahı nasıl olacak kar yağışı var mı bi gelişme ??
Sanırım ıstanbulun yukseklerınde kar cok olucak,kavacık gııbı. Dıger yerler sınırda kalıcak sanırım...
Ama ızmıt tarafı daha sanslı olucak yıne...
arkadaşlar 12-13 şubat gibi bursa-balıkesir-manisa-izmir güzergahında durumlar nasıl olur bilgisi olan var mı
arkadaşlar 12-13 şubat gibi bursa-balıkesir-manisa-izmir güzergahında durumlar nasıl olur bilgisi olan var mı
sıkıntılı gözüküyor, kar yağışını yoğun alacak bölgelerden.
kelalper
07-02-2015, 12:36
Salı öğlene kadar ben kar beklemiyorum. bugün ara ara yer yer yağar. Yarında gene aynı Ama pazartesi öğleden sonra donunuza kadar ıslatacak çok çok yağmur bekliyorum bütün istanbulda. Özellikle kuzey istanbul ayazağa, kilyos, zekeriyaköy, polonezköy, şile su baskınlarına dikkat. Gerçekten çok fena vuracak yağmur. Ve sıcaklıklar düşük. soğuk duş etkisi toprağıda soğutacak karın daha çabuk yerleşmesi için. Ptesi gecesi peak yapacak yağmur konusunda. Alçak kesimlerdekiler gece uyuyamayabilir su baskınlarından dolayı. Ciddi ciddi alarm veriyorum ben. Salı sabah yağmur aynı şiddetle devam. Öğlen bir anda kesilecek 1-2 saatlik ooh bitti derken Salı öğleden sonra batı ile girmeye başlayacak kar. Forumda zaten görürsünüz 11 gibi beylikdüzündeki arkadaşlar atıştırmaya başladı diyecekler. Sonrası zaten karakış. Kartal pendik istpark tarafları efsane olabilir.
Benimde bir sorum olucak, 13-14 şubat çok mu kötü olucak? ***** sevgililer günü :)
Saygılarımla
kelalper
07-02-2015, 13:13
Tekirdağ salı sabahı bembeyaz uyanabilir bi değişiklik olmazsa.
alper abi agzına saglık :D kar vurup geçicimi burdayım dedirticimi :D
kelalper
07-02-2015, 14:45
Çarşamba bişey yok. İstanbul çevresi yağmaya devam edecek.
Redfish16V
07-02-2015, 15:32
Eve geçince detay yazacağım ama salı sabahına kalmayacak bu iş.
Redfish16V
07-02-2015, 20:41
Anlaşılan o ki 10-20 Şubat'ta her yer iptal olacak. Mart ayı için Eskişehir tahminlerin nelerdir?? Şimdiden teşekkür ederim.
Mart ayı genel tahminimi yarın bitirirsem yarın,yoksa 10'u civarı açıklayacağım.
13 şubat istanbul-ankara yolu hakkında bilgi verebilirmisiniz?
her gidişin bir dönüşü olacağı için 15 şubat ankara-istanbulda önemli :)
8 şubat - 17 şubat tarihleri arasında yurt genelinde yapılan her türlü yolculukta dikkatli olunmalı
İstanbul Kar Tahmincileri, şöyle bir paylaşımda bulunmuşlar.
Sence poyraz olasılığı ne düzeyde olur?
"Yağışlı sistem çok güçlü ve dönüş hareketi ile özellikle Pazartesi ve Salı günü rüzgarın hızını 80-90 km çıkartıyor. Yönü konusuna gelince işte rüzgar bu konuda kararsız. Biz olmasını ümit etmemekle birlikte Poyrazın ağırlıklı olacağını düşünüyoruz. Zira Aralık ayında karşılaştığımız benzer bir durumla yağışlar kar olarak başlamış ilerleyen saatlerde Poyraza dönenen rüzgar Karadeniz’in ılık havasını bize pompalamış İstanbul bu sistemi bol soğuk ve bol yağmur ile atlatmıştı.
Tahminimize gelince;
Pazartesi sabah erken saatlerde kuvvetli karayel eşliğinde kar yağışının İl genelinde etkili olmasını ancak akşam saatlerinden itibaren rüzgarın poyraza dönmesini bekliyoruz. Yağış son modellere göre çarşamba akşam saatlerine kadar etkili ve sürekli şekilde devam edecek. Bu periyot da İstanbul sıcaklıkların sınır değerlerde olması nedeni ile rüzgarın yönüne göre bölge bölge değişecek yağış çeşidine maruz kalabilir. Bu durumdan en çok kentin merkez ve alçak rakımlı bölgeleri etkilenecektir.Ancak rüzgar yönü yıldız ve karayel olarak devam ederse İstanbul son yılların en şiddetli kar yağışlarını alarak bir kar afeti yaşayacaktır.
Telefonda Murat abiye bahsetmiştim bunu cevabını.Kısacası poyraz %0.01 ihtimali var.Evet 30dk gibi çok kısa poyraz olabilir ama asla ve asla bu sistemi çöp edecek bir poyraz konusu olmayacak.Tepki AB'si ve salınımın kuralına ters bu zaten.Yıldız-Karayel olarak devam edecek.
Emir 19-20 şubatta istanbul nasıl olacak ?? Bursa pazartesi sabahı nasıl olacak kar yağışı var mı bi gelişme ??
Soğuk ama yağış aralıklı.17'si desen kar var derdim.Bursayı sormayın bence artık :D Bekleyin ve yaşayın :)
Benimde bir sorum olucak, 13-14 şubat çok mu kötü olucak? ***** sevgililer günü :)
Saygılarımla
Soğuk yağışlı,güzel mekanlarda geçirmek mantıklı :)
Akşam Günceli : Salı-Çarşamba günü Ankara için uyarı şart.İstanbul ise P.tesi geceden itibaren beyaza bürünecek.Bunlar dışında diğer dediklerim geçerlidir.17-20 arası yine kar olacaktır.Mart tahminimde yakında burada yer alacaktır.
LifeStyle
07-02-2015, 20:54
Sabah karşı eskişehire doğru yola çıkıcam allah nasip ederse.Afyon,kütahya,uşak arası yollar nasıl olur öngörünüzü alabilirmiyim?
14 subatta yalovaya ugrayıp ordan bursaya geçip geri İstanbula dönmem gerekli
sabah 8 gibi yola cıkıcam 13-14 arası geri İstanbulda olacağım. kar ve yol durumu hakkında buyuk süprizle karsılasma ihtimalım nedir. Kış lastikli dokker ile çok zorluk yasarmıyım.
teşekkürler
Redfish16V
07-02-2015, 21:15
Sabah karşı eskişehire doğru yola çıkıcam allah nasip ederse.Afyon,kütahya,uşak arası yollar nasıl olur öngörünüzü alabilirmiyim?
Yarın öğlen karla karışık yağmur ve yağmur alacak ama bence afyonun o bi dağ arası yolu var,ismini unuttum o kısım Dinar'a varmadan oralarda kar olabilir.
14 subatta yalovaya ugrayıp ordan bursaya geçip geri İstanbula dönmem gerekli
sabah 8 gibi yola cıkıcam 13-14 arası geri İstanbulda olacağım. kar ve yol durumu hakkında buyuk süprizle karsılasma ihtimalım nedir. Kış lastikli dokker ile çok zorluk yasarmıyım.
teşekkürler
Çok bulutlu ve buzlanma olabilir.14 şubat biraz tuhaf aslında.Yağış 6 saat sekerse 14 şubatda kar olur,bunu tekrar sor yakın zamanda daha güncel cevap vereyim :D
Redfish16V
08-02-2015, 11:18
öğlen günceli : Bu geceden itibaren iç kesimler karla tanışacak.Antalya bölgeside aşırı yağış alacak dikkat edilmesi lazım.Diğer yerler için dediklerim halen geçerli.
Yiğit G.
08-02-2015, 12:07
Geçen defa zincir takmaya değmemişti istanbul karı , bu defa değermi hocam ?
Redfish16V
08-02-2015, 12:08
24 saat kaldı?
P.tesi gecesini bekleyin abi.Bu arada Bursa - Ankara arası her yer yoğun kar yağışlı salı-çarşamba günleri uyarı verilmesi lazım.İstanbulda salı günü uyarı alacaktır.Şu an her şey güzel gidiyor yağışta 0.8 mm artma var.
0,8mm artis disinizin kovuguna gitmez mike :(
Yik gec bizi ;)
Redfish16V
08-02-2015, 14:17
0,8mm artis disinizin kovuguna gitmez mike :(
Yik gec bizi ;)
o 0.8 çok şey değiştirir :) Şahsen şu an acayip mutluyumtüm türkiye kara gömülecek,öğlen çıktıları yemede yat cinsinden.Ankara 30cm oldu merkez için bu arada.İStanbul'da cm vermeyeceğiim çünkü bölgelerin özellikleri çok bilmiyorum ama bu sene yaşadığınız en güzel sistem olacak.Bu gece yarısı Mart ayı tahmininde bulunacağım
baris6565
08-02-2015, 15:20
Emir öncelikle bizi hem bilgilendirdigin icin hemde heycanlandirdigin icin sagol
Pazartesi sabah 5 gibi istanbuldan karayolu ile bursaya gidicem hava sorun yaratirmi ? Sabah 8.30 gibi dağda olmus olmayi planliyorum
Evet ayin 11 ve 12 si istanbul genelinde lar herherde ortu yapacak seviyede. Hayirli ugurlu olaun :)
speed_emre
08-02-2015, 17:58
emir kardeşim istanbuldan bir araba alma durumumuz yarın belli olacak ama arabanın lastikleri zayıf arabayı ne zaman almak uygun olur :D izmire getircem arabayı karlar ne zaman bıtıyor ? yağışta gidermiş lastikler. 10.000 km fln biçti lastik ömrünü sahibi :)
Suadıye sahıl 6 derece
Atasehır 5 derece suan...
0,8 mm yer yukseklıgı degıl ozaman?
Sankı kar erken gelıcek gıbı emır,ne dersın?
Redfish16V
08-02-2015, 20:27
Emir öncelikle bizi hem bilgilendirdigin icin hemde heycanlandirdigin icin sagol
bursa çevresi bursada kar olabiilir.Buzlanma olabilir dikkat ama öyle çok kuvvetli bir yağış p.tesi için yok.
emir kardeşim istanbuldan bir araba alma durumumuz yarın belli olacak ama arabanın lastikleri zayıf arabayı ne zaman almak uygun olur :D izmire getircem arabayı karlar ne zaman bıtıyor ? yağışta gidermiş lastikler. 10.000 km fln biçti lastik ömrünü sahibi :)
P.tesi git-gel olacaksa olabilir ama dikkat etmek lazım.SAlı-çarşamba günleri için sakın diyim.14-15 gibi mola var ama o aralıkta buzlanma olabilir dikkat.Tam manasıyla şubat ayı komple karlı,martı beklersiniz öyle diyim.
Suadıye sahıl 6 derece
Atasehır 5 derece suan...
0,8 mm yer yukseklıgı degıl ozaman?
Sankı kar erken gelıcek gıbı emır,ne dersın?
P.tesi gece.. Gece ilk darbe hafif olacak ama sonrası güzel..
Shadow_Dancer
08-02-2015, 20:29
Kardeşim yarın kar var mı istanbul için, arabayı çıkartalım mı ?
speed_emre
08-02-2015, 20:37
hadı ya emır arabayı alamıcazmı yanı sıkıntı oldu bu ıs sımdı :S
Redfish16V
08-02-2015, 20:49
Kardeşim yarın kar var mı istanbul için, arabayı çıkartalım mı ?
p.tesi gece 02:00'ye kadar vaktiniz var :)
Emirdi sanirim ismin seni kirmak uzmek istemem biomislikte taslamayim ama eger balkan ustunden geliyosa bu hava sayet,csambadan once ist kar tutmaz :o
Istanbul icin sicaklik degerleri biraz yuksek kaliyor yagis aslen iyi
Bi onceki sistemde sicaklik cok cok iyi idi rekor dereceler oldu ama yagis ayni oranda degildi
Ikisi bir arada olsa keske umarim olur
Ani yasamaya bakalim artik
Shadow_Dancer
08-02-2015, 21:19
Valla İstanbula inşallah kar mar yagmaz, yagacaksa da tutmaz..
Redfish16V
08-02-2015, 22:08
Emirdi sanirim ismin seni kirmak uzmek istemem biomislikte taslamayim ama eger balkan ustunden geliyosa bu hava sayet,csambadan once ist kar tutmaz :o
:) Benim elimde olan bir şey olmadığı için her türlü eleştiri v.b üzmez kırmaz beni :) Ben kendime göre tahminimi söylüyorum,sizde bir istanbullu tecrübesi olarak böyle demeniz aksine hoşuma gider :) bakalım P.tesi gecesine odaklandım ben :)
Istanbul icin sicaklik degerleri biraz yuksek kaliyor yagis aslen iyi
Bi onceki sistemde sicaklik cok cok iyi idi rekor dereceler oldu ama yagis ayni oranda degildi
Ikisi bir arada olsa keske umarim olur
Ani yasamaya bakalim artik
Her şey sıcaklık-yağıştan ibaret değil,önceki sistemde gayet güzeldi tek sıkıntı dekler parçalandı.Şu an 85-87-2004 te ki gibi oluşum var.Yani bırakın 850'de -2 olsun yine kar yağar.Bu sistemden sonra nasıl geldi,nasıl oluştu örnekleriyle anlatıcam tek tek arşiv aldım zaten
:) Benim elimde olan bir şey olmadığı için her türlü eleştiri v.b üzmez kırmaz beni :) Ben kendime göre tahminimi söylüyorum,sizde bir istanbullu tecrübesi olarak böyle demeniz aksine hoşuma gider :) bakalım P.tesi gecesine odaklandım ben :)
Her şey sıcaklık-yağıştan ibaret değil,önceki sistemde gayet güzeldi tek sıkıntı dekler parçalandı.Şu an 85-87-2004 te ki gibi oluşum var.Yani bırakın 850'de -2 olsun yine kar yağar.Bu sistemden sonra nasıl geldi,nasıl oluştu örnekleriyle anlatıcam tek tek arşiv aldım zaten
mr.k onur bosnada yasadıgı için önce onları vuruyor sonra bize kayıyor ondan demiştir :D
Aynen ondan dedim ,su 2gun kritik burda sonrasi don ve aciyo hava,genelde 1 gun ertesi tr ulasio bugune kdr boyle oldu bn ondan dolayi dedim csamba olayini.
Yoksa suan istnblda sulu kar yagan yerler vardir :)
Redfish16V
08-02-2015, 22:21
Aynen ondan dedim ,su 2gun kritik burda sonrasi don ve aciyo hava,genelde 1 gun ertesi tr ulasio bugune kdr boyle oldu bn ondan dolayi dedim csamba olayini.
Yoksa suan istnblda sulu kar yagan yerler vardir :)
Özür dilerim farketmemişm konumunuzu :) Soğuk çekirdeği Kuzeyden yay çizerek geliyor,dolasıyla bulgaristan güneş görürken istanbul kar alabilir.Akdenizde oluşan alçak basınç sayesinde ise mükemmel bir yağış devirdaimi oluşuyor :) Bu sebeple yarın sabah iç batı bölgerin çoğu yoğun kar alacak
Emır,bır cok sıtede fazla kar gostermıyor,hatta salı ogleden sonra tutar,oda 3-5cm dıyor...
Ve sen uzun soluklu dedın ama 2 gun gosterıyorlar kar yagısını?
Sana ınanmak ıstıyoruz ama bunlar kafa karıstırıyor...
Nedır son tahlılın?
Redfish16V
08-02-2015, 22:32
Emır,bır cok sıtede fazla kar gostermıyor,hatta salı ogleden sonra tutar,oda 3-5cm dıyor...
Ve sen uzun soluklu dedın ama 2 gun gosterıyorlar kar yagısını?
Sana ınanmak ıstıyoruz ama bunlar kafa karıstırıyor...
Nedır son tahlılın?
sadece 14-15 arası mola var.Değişen bir şey yok,ben tahmininim arkasındayım :)
kelalper
08-02-2015, 23:04
Valla sistem nereden geldi bilmiyorum ama kozyataginda su an karla karisik yagiyor ve eger bizim catalcadaki sensor bozulmadiysa kozyatagi catalcadan 2 derece soguk son 3 saat ortalamasinda
Ataşehir yağmurlu ve iri iri yağıyor stop. :)
edemirbas
09-02-2015, 00:53
İzmit ne durumda olur, bir tahmin varmı? son 1 haftadır hava çok güzeldi, 3-4 gün ciddi soğuk olacaksa eğer hava daha kötü olmadan çıkıp sağlam bir antrenman yapayım
OrcunInce
09-02-2015, 01:16
Çekmeköy'de kar yağıyor, -1 sıcaklık şu an. :)
sabah işe gelirken beylikdüzü ufak ufak atıyodu kar tanelerini :)
Şuan ataşehir ve çevresinde normalce bir hava var, biliyorum bugun hiçbir sımıntı olmayacak yrn aaa olur mu noldu filan olur çarşamba yerler çatılar kar, ctesi biz gene alt eşefmon üile caddede oluruz :)
Ama genede buraya güvenip arabaları kapalıya kitleyip aküleri filan sökücem, bu seferde accuweather haklı çıkarsa bu başlığa gülüp eğlenmek için girerim ;)
Emır; accuwheather a gore bu aksam kar yok,yarında 2-3cm anca gorunuyor,salı aksamı bıraz yagıcak ve persembe hava parcalı bulutlu.
Doktor,kafamız karıstı sımdı,senden son dakıka yorumu alsak?
Ha meteorolojıye gorede salı gunu baslıyor kar ve 2 gun yogun...
sabah koymus boluda
http://www.aljazeera.com.tr/haber/kar-yagisi-basladi
Tr meteo'yu hiç açmıyorum korku salmaktan başka bir işe yaramıyor, ne zaman meteo kar kış kıyamet der yol kenarlarında temizleme araçları olur ozaman güven olur,
Kar yağmaz okullar tatil ertesi gün tipi var çocuklar yollarda :)
sanırım yine bir törpülenme söz konusu :( emir bakalım ne öngörüde bulunacak, rüzgar yönü ile ilgili sıkıntı mı var bana mı öyle geliyor
kartepe tarafları alsın o da yeter:)
bence haklısın, siklon etkisi giderek azalıyor, bırakacağı yağış ta ha keza, yıldız ve karayel de yerini yavaş yavaş poyraza bırakıcak gibi, bu da azalmış siklon yağışlarının yanına eklenmiş DEK yağışları anlamına geliyor.Ama hava ocak sistemindeki kadar soğumadığı için neticede azalmış yağış miktarı ve karla karışık yağmur ihtimali ön plana çıkıyor gibi..
Gitti mi o efsane kar? :(
Redfish16V
09-02-2015, 10:11
Herkes sakin olsun,siklon kayması olmuş ancak 3-4 saat sonra siklon tekrar girite oturacak ve planımız dahilinde her şey güzel gidecektir.Bu tür güçlü sistem öncesi siklon kayması-rüzgar yönü v.b etkenler gider gelir.Accuyu ve diğer ezber siteleri takip edenler bugüne kadar yanlış gittğini farketmiş olmalılar.Halen diyorum sizin o accuya baktığnız verilerin kaynağı GFSdir ! Aylık tahminleri önceki seneyi baz alarak yaparlar en altda ince bir yazıda bunu dile getirirler.Olayı kaynağından çözün.Gece yarısını bekleyin.
Ankara için de bir detay alabilir miyiz Emir?
Redfish16V
09-02-2015, 10:14
Ankara için de bir detay alabilir miyiz Emir?
Geceye kadar ara ara kar alacak merkez,yüksekleri ise dün tarzında devam.Asıl bomba yarın sabaha karşı.
Herkes sakin olsun,siklon kayması olmuş ancak 3-4 saat sonra siklon tekrar girite oturacak ve planımız dahilinde her şey güzel gidecektir.Bu tür güçlü sistem öncesi siklon kayması-rüzgar yönü v.b etkenler gider gelir.Accuyu ve diğer ezber siteleri takip edenler bugüne kadar yanlış gittğini farketmiş olmalılar.Halen diyorum sizin o accuya baktığnız verilerin kaynağı GFSdir ! Aylık tahminleri önceki seneyi baz alarak yaparlar en altda ince bir yazıda bunu dile getirirler.Olayı kaynağından çözün.Gece yarısını bekleyin.
bu gece yağış için mi? çıktı için mi? :)
salih_560
09-02-2015, 10:22
Emir eline sağlık iki gündür takip etmiyordum konuyu kaldığım yerden okudum artık bursayıda sormuyorum hayırlısı bekliyorum ev dağ yolunda gene pençereler kapansın istiyorum 3 gün evden çıkmayalım hayırlısı olsun şimdiden verdiğin bilgiler içinde teşekkür ederim ....
erayakar
09-02-2015, 10:23
nerdeyse kar duğasına çıkıcaz..
Tekirdağ bayağı soğudu sanırım 1 derece civarında.
onursumer
09-02-2015, 10:40
istanbula indim hava mis gibi geldi :D akşam inş güzel şeyler olur :D
bosnada bugun ve yarın için kuvvetli don ve az yağış öngörülüyo,eğer dediğim gibi burdn geliyosa çşamba öğlen yağar kar tr'ye ya da istanbula diyeyim. :D
Emir;sadece sen dik duruyorsun,eger hakli cikarsan bu sefer sapka cikartirim.
Siklon kaymasi,ruzgarin yon degistirmesi bilmem,Emir son tahlilde ne diyor,aksam kiyanet kopacak,sali gunune bol karla uyanacagiz. Meteorda onu diyor...
Yagdir su efsaneyi artik... Mevsimler nirmale donsun...
Redfish16V
09-02-2015, 10:55
Maslak - Beylikdüzü hattının net sıcaklığı lazım bana ?
Maslak - Beylikdüzü hattının net sıcaklığı lazım bana ?
beylikdüzü araç içi gösterge 3 diyor. ama daha da düşüktür.
Redfish16V
09-02-2015, 11:25
sıcaklığın 1.8 derece düşmesi lazım.Bu arada Ankara'nın yağışı arttı ankar efsane yaşayacak.İstanbul için kritik korktuğum tek bir şey var onuda kesinleştirene kadar yazmayacağım.Akşam 4'ü bekliyorum.. Ve not eğer istanbul yağışı kaparsa bursanun güneyi aç kalacak,eğer bursanın güneyi kaparsa istanbul aç kalacak.Dua edinde siklon yukarı çıksın..
ahmet3425
09-02-2015, 11:28
1988 mart ayinda istanbula yagan kar yeniden yagsa ne olur acaba ?
Yiğit G.
09-02-2015, 11:39
1988 mart ayinda istanbula yagan kar yeniden yagsa ne olur acaba ?
gerek yok o kadara... binlerce hayvan donarak ölüyor... insanlar donarak ölüyor... Azcık yagsa 1-2 gün kalsa yeter..
golgeoyunu03
09-02-2015, 11:50
sıcaklığın 1.8 derece düşmesi lazım.Bu arada Ankara'nın yağışı arttı ankar efsane yaşayacak.İstanbul için kritik korktuğum tek bir şey var onuda kesinleştirene kadar yazmayacağım.Akşam 4'ü bekliyorum.. Ve not eğer istanbul yağışı kaparsa bursanun güneyi aç kalacak,eğer bursanın güneyi kaparsa istanbul aç kalacak.Dua edinde siklon yukarı çıksın..
Bırakalım bursaya yağsın istanbula yağmasın.. Yağmur yağsa hayat felç oluyor
önce 6 yazdı aha dedim yükselmiş sonra 4 e indi ve 3 oldu 10 dakika icinde demin geldim arabadan inerkende 3dü beylikdüzü için
Redfish16V
09-02-2015, 12:44
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=15010049y
yes ankara uyarımı mgm verdi ! Bu arada 1 iyi 1 kötü haberim var.İyi olan : Siklon yukarı çıktı fakat batıya kaymadı,bu sebeple anadolu yakası 2x yağış kaparken avrupa için beklentim düştü.Boğazdan - Sivas arasında kalan bölgeler yoğun kar alacaktır. Kötü olan : Trakya 'ya bekledğim yağış azaldı. Bence güzel sistem olacak.Şu an 2.20 dk gecikmeli geliyor.Bu gece kar başlar,yarın öğlene tavan yapar.Hayırlı uğurlu olsun bundan sonra değişmez.
KGüneyli
09-02-2015, 12:44
- İstanbula gelsin şu kar. =)
budamı gol degil ulan seneler boyunca ne varsa buraya bahçeşehir ve cevresine yagdı durdu. 30 40 cm olmasada olur 5-10 santimde keser avrupayı :D
o eski halinden eser yok simdi diyorm :hehe:
olivera7
09-02-2015, 12:53
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=15010049y
yes ankara uyarımı mgm verdi ! Bu arada 1 iyi 1 kötü haberim var.İyi olan : Siklon yukarı çıktı fakat batıya kaymadı,bu sebeple anadolu yakası 2x yağış kaparken avrupa için beklentim düştü.Boğazdan - Sivas arasında kalan bölgeler yoğun kar alacaktır. Kötü olan : Trakya 'ya bekledğim yağış azaldı. Bence güzel sistem olacak.Şu an 2.20 dk gecikmeli geliyor.Bu gece kar başlar,yarın öğlene tavan yapar.Hayırlı uğurlu olsun bundan sonra değişmez.
avrupa için beklenti düştüyse yeşilköyde günlük güneşlik olur o zaman :D
avrupa için beklenti düştüyse yeşilköyde günlük güneşlik olur o zaman :D
yeşilköy ve zeytinburnu hahahahaha hastayım bu iki yere. Asla yağış almıyor :D
Emır;yanı atasehır-umranıye-kadıkoy mu karı kaptı?
Bu gece degıl yarın oglen mı baslar?
Ve ne kadar yagar atasehır taraflarına,***** kar olunca ınsanlar oralarda bulusuyor...
murat abiy ek olarak;
aydos nasıl olur?
Engin G.
09-02-2015, 13:31
avrupada kar beklentisinin azalmasının tek sebebi yeşilköy bi kerede ilk buraya yagsa ne olurki :D
Redfish16V
09-02-2015, 13:41
Emır;yanı atasehır-umranıye-kadıkoy mu karı kaptı?
Bu gece degıl yarın oglen mı baslar?
Ve ne kadar yagar atasehır taraflarına,***** kar olunca ınsanlar oralarda bulusuyor...
Aynen öyle bu gece 2-3 gibi başlar,yarın öğlene zirve yapar.10cm garanti yüksekler için 20cm
murat abiy ek olarak;
aydos nasıl olur?
kar alır mutlaka,sormanıza bile gerek yok :)
Gokhan43
09-02-2015, 13:53
Eskişehir ne alemde Emir bu hafta ? :)
Redfish16V
09-02-2015, 14:01
Eskişehir ne alemde Emir bu hafta ? :)
rekor gelir
yine kurtkoye gidicez belli oldu :D
Gokhan43
09-02-2015, 14:06
rekor gelir
Bu gece başlar yarın sabaha mı uyanırız beyaza yağış ne zaman başlar yani ? :)
Tekirdag ufak ufak basladi
İzmir'e kar gösteriyor dmi ama yalan olur heralde :D
kelalper
09-02-2015, 14:13
avrupada kar beklentisinin azalmasının tek sebebi yeşilköy bi kerede ilk buraya yagsa ne olurki :D
99 mu 2000 mi neydi deli gibi yağmıştı klübün yanındaki parka rampa yapıp snowboardla atlayıp duruyorduk. Showtv ye çıkmıştık. Daha doğru düzgün yeni yağıyordu ufacık rampa yaptık yokuşa kar taşıyorduk. Herifler Int Hospital a gelmiş dönerken bizi görmüşler çekim yaptılar. Atlıyoruz adam atraksyon yapın dedi. 360 yapiim dedim düştüm dudak yarıldı. :D Sonra bir yağmaya başladı yaptığımız rampa boyum yüksekliğindeydi. akşam yukarıdan arabaların farları ile aydınlatıyorduk. 100 kişi izliyordu. Arabaların camlar açık fg çalıodu. Çok güzeldi yaw.
Backstage
09-02-2015, 16:18
Abi Bursa icinde bu gece baslarmı? Yarina kalirmi ?
emir nedir son durum :) var mı bir sapma, yine istanbul yine karamsarlık sardı beni :)
Aatasehirde sulu kar başladı :D
Redfish16V
09-02-2015, 16:32
Akşam eve geçince yazacağım :) (21-22 gibi)
Maslakta suyu bol, karı az sulu kar başladı
İzmir de aksiyondan nasibini alır mı acaba :D
İzmir de aksiyondan nasibini alır mı acaba :D
olm izmir izmir deyip durma, yola çıkıcam tırsıyorum :D
Engin G.
09-02-2015, 17:54
Sulu kar yesilkoydede kendini gösterdi yanliz fena soguk var
Engin G.
09-02-2015, 17:56
99 mu 2000 mi neydi deli gibi yağmıştı klübün yanındaki parka rampa yapıp snowboardla atlayıp duruyorduk. Showtv ye çıkmıştık. Daha doğru düzgün yeni yağıyordu ufacık rampa yaptık yokuşa kar taşıyorduk. Herifler Int Hospital a gelmiş dönerken bizi görmüşler çekim yaptılar. Atlıyoruz adam atraksyon yapın dedi. 360 yapiim dedim düştüm dudak yarıldı. :D Sonra bir yağmaya başladı yaptığımız rampa boyum yüksekliğindeydi. akşam yukarıdan arabaların farları ile aydınlatıyorduk. 100 kişi izliyordu. Arabaların camlar açık fg çalıodu. Çok güzeldi yaw.
O gunleri hatirliyorum ama yasim kucuk oldugundan pek hatirlamiyorum ama en güzel senelerdi bu arada yesilkoy tayfa baya fazlayiz bulusmami yapsak
kaanpoyrazoglu
09-02-2015, 17:57
İstanbul'un en yüksek rakıma sahip olan biryerde oturan biri olarak şuan dışarıda hiç birşey yok :) yağmur yağıyor.. Alemdağ :)
Samandira yogun kar yagisi var su an :)
Redfish16V
09-02-2015, 18:37
http://wms.dmi.gov.tr/rmapanim.aspx bundan sonra burdan takip edeceksiniz akımı :) Sarardıkça kuvvet artar ve ordaki saate +2 koyacaksınız :)
erayakar
09-02-2015, 18:47
beylikdüzü hala tık yok.
Nightfish
09-02-2015, 18:48
Ankara için de yorumları alabilir miyiz :)
Ne zaman başlar, ne zaman biter ve şiddeti ne olur ?
Redfish16V
09-02-2015, 18:55
Ankara için de yorumları alabilir miyiz :)
Ne zaman başlar, ne zaman biter ve şiddeti ne olur ?
sabaha karşı başlar yoğun biçimde 24 saat devam eder.. Şakası yok bu sefer ciddi bir yağış var.+