Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Kış lastiklerini hala taktırmadım Aralık sonunu çıkartırmıyız karsız ?
havalar soğuk reyiz :D sabahları özellikle bakıyor 7-10 derece arasında sürtüyor keza akşam 7-8 dan sonrada. senin sabahın 5inde yola cıktıgını düşünürsek taktır geç az yakıcak diye degişmiyosun zaten resimde atmıyosun :hehe:
havalar soğuk reyiz :D sabahları özellikle bakıyor 7-10 derece arasında sürtüyor keza akşam 7-8 dan sonrada. senin sabahın 5inde yola cıktıgını düşünürsek taktır geç az yakıcak diye degişmiyosun zaten resimde atmıyosun :hehe:
Yakıttan dolayı takmıyorum valla yalan yok :D 45 yanak normalde araba ama kışın çukur ıvır kıvır 50 yanak almıştım lastikleri. Bununda etkisi var sanırım yakıtta
Bu sabah 9 derece civarıydı ama asfalt ne derece bilinmez :D
ahmet3425
09-12-2015, 10:03
Kartal-fatih arasi hergun motosikletle gidip geliyorum. Telefonun hava raporlari 1 hafta boyunca hava kapali ama yagmur yok diyor.
Dogru mudur acaba yagmur yagma olasiligi nedir istanbula onumuzdeki 1 hafta icinde ?
evsizler, sokak hayvanları, dışarda ürünü olan tarım vs para kazananlar ayrı,
ama bunun haricinde gelsin be ya şu kar:)
Güncelleme alabilirmiyiz :)
Yarından İstanbul'a, 15'inde 20'sine kadar Çorluya gitmek durumundayım. ***** Trakyanın karı soğuğu pis olur. Hava nasıl olacak?
Sanırım tahmınler bıraz sastı? Yagıs gorunmuyor,sadece hafıf yagmur ve uzun sure yagıssız. Neden boyle oldu?
Emir,
İddiaya girdiğim yemeklerin faturasını sana göndericem Emir.. Aah ah.. Yaktın beni Emir..
Day Walker
10-12-2015, 10:47
Emir,
İddiaya girdiğim yemeklerin faturasını sana göndericem Emir.. Aah ah.. Yaktın beni Emir..
:hehe: abi sen yazılımcı adamsın ne işin var havayla bulutla :D
Emir kadar detayları bilemem ancak sinoptikleri senelerdir takip ederim işim gereği, şuan için bir şey zaten yoktu geçen haftadan. Emir biraz daha detaylara girip(haklı olarak, kendisinden beklenti yüksek) detayların gerçeklşeceğini hesapladı. Bence hatalı değil ama biraz daha tecrübeye ihtiyacı var. Devam etmeli bu işe, çok güzel çalışıyor dersine, tebrik ederim.
Redfish16V
10-12-2015, 10:53
Ne kurağı ne batması ? modeller birbirinden farklı çıktı sununca hava durumu veren kurumlarda sizi böyle döndürür.Kararsızlıgı ardını sadece tahminci bilir.Dediğim gibi 10-15 aralığa kadar istanbul adım adım soğuyacak ve 17-18 aralık tüm ülkede kar olacak.20'si sonrasıda öyle.. 10-15 aralık diyince haftayı kapattınız hemen.Yazdıklarımı iyi okuyun;"10 aralık öğleninden itibareb trakyadan soğuk hava ve kar giriş yapacak.10-12 aralık arası şiddeti az olan sistemi 17 aralığa kadar güçlenerek ülkeye yayılacak." demişim.. daha da net yazayım ; İç bölgeler hariç büyük bomba için bekleyen bölgeler ayın 15-18 aralıgı beklesin.İç bölgelerde 12-13 aralık gibi kar alacak.daha sistemin giriş günü bugün.. Az sabr..
Ne kurağı ne batması ? modeller birbirinden farklı çıktı sununca hava durumu veren kurumlarda sizi böyle döndürür.Kararsızlıgı ardını sadece tahminci bilir.Dediğim gibi 10-15 aralığa kadar istanbul adım adım soğuyacak ve 17-18 aralık tüm ülkede kar olacak.20'si sonrasıda öyle.. 10-15 aralık diyince haftayı kapattınız hemen.Yazdıklarımı iyi okuyun;"10 aralık öğleninden itibareb trakyadan soğuk hava ve kar giriş yapacak.10-12 aralık arası şiddeti az olan sistemi 17 aralığa kadar güçlenerek ülkeye yayılacak." demişim.. daha da net yazayım ; İç bölgeler hariç büyük bomba için bekleyen bölgeler ayın 15-18 aralıgı beklesin.İç bölgelerde 12-13 aralık gibi kar alacak.daha sistemin giriş günü bugün.. Az sabr..
sinirlenme havayı koklayan adam :) çok değerli bir kardeşimizsin sen.
Redfish16V
10-12-2015, 11:06
sinirlenme havayı koklayan adam :) çok değerli bir kardeşimizsin sen.
Sinirlenecek en son adamım ben abi :) Sadece az sabr istiyorum ters giden bir şey yok.. Ki bakın bu akşamda sinoptik daha güzel olacak.Üst seviye basınç dizilimi okeyliyor bu sistemi öyle yada böyle gelecek..
Sinirlenecek en son adamım ben abi :) Sadece az sabr istiyorum ters giden bir şey yok.. Ki bakın bu akşamda sinoptik daha güzel olacak.Üst seviye basınç dizilimi okeyliyor bu sistemi öyle yada böyle gelecek..
sinoptik takipteyim ayrıca navtex'den de güncel hava durumunu alıyorum, öğlen güncellemesi bi gelsin neler olacak görelim.
:hehe: abi sen yazılımcı adamsın ne işin var havayla bulutla :D
Kar lastiği aldık o kadar dimi..
Üst seviye alt seviye, sistem, şu zaman girecek bu zaman çıkacak.. Biz anlamayız bu işlerden..
Şu şu tarihleri arasında x yerde kar yağmasını bekliyorum dersen anlarız biz :) Öyle böyle kar olmayacak, aklınız tavana vuracak 10-15 aralık arasını bekleyin dedin, heyecan yaptık :)
Day Walker
10-12-2015, 12:00
Kar lastiği aldık o kadar dimi..
ben almadım walla kar düşene kadar da almam karda araba da kullanmam kar lastiği de neymiş ki :hehe:
ben almadım walla kar düşene kadar da almam karda araba da kullanmam kar lastiği de neymiş ki :hehe:
kafa buldugun sirket araçları kar lastikli reprezantlara madara olursun :hehe: :p
Day Walker
10-12-2015, 12:28
kafa buldugun sirket araçları kar lastikli reprezantlara madara olursun :hehe: :p
işim olmaz karda evimde oturur açarım kanyağımı içerim :D reprezantlar çalışsın yol yapsın :D hava soğudu servis ziyaretide yapmam artık :hehe:
Çorlu bayağı soğudu hafif yağmur çiliyordu simdi durdu.
Emrecan-R
10-12-2015, 17:11
Gsi club abi istanbulda gecen seneki gibi okullar tatil olurmus kar yüzünden?
Geçen sene yılbaşı akşamı ondan önceki akşamlar çok fena kar yağmıştı yollarda telef oldular. Bu sene öyle bişey olabilir acaba?
Çerkezköy de kuru bir soğuk var gece yarısı 5 6 derecelere düşüyor.
Redfish16V
10-12-2015, 20:47
10 Aralık - 20 Aralık - Büyük Vurgun Sistemi
Şu saatlerden itibaren Trakya ve Marmara geneli aralıklı yağmurlu ve soğuk olacak.Bu gece yarısı Trakyanın yüksekleri kar geçişleri görebilir.11 Aralık öğleden sonra İç ege'nin yüksekleri kar ile tanışacak.Antalya-Muğla hattı yağmurlu.Marmara-Trakya aralıklı yağmurlu çok bulutlu.Diğer yerler açık ve soğuk.13 aralık - 14 aralık ufak soğuk bir mola olacak.Aslında beklenilen hadise değildi.Yukarımızda bol sinerji taşıyan soğuklar var ve topaç gibi dönerek iniyor.Normalde AO hareketi ve ingiltere odaklı sinoptiğe göre 13-14 aralıkta sistem girmesi gerekiyordu.Fakat kendini daha da depolayan soğuk 15 aralık itibariyle kuzeyden iç bölgelere kadar girecek.Merkezi kutup soğuğu olan bu dalga okul tatil ettirecek potansiyele sahip.10-20 aralıkta ben iyi veya az bir sistemin yaşanacağını ve güzel bir sistem olacağını ön görüyorum.Ve yine ekliyorum ; Bakın şu an ciddi kararsızlık var ki diagram-sinoptik-model 3lüsü bile "Bu hava ne yapacak ya ?" tribinde.Ben bir risk alıp tahminci yönümü kullanıyorum buraya yazıyorum.Ve yine güzel bir haber daha,Yılbaşı veya ocak başı güçlü bişeyler olabilir.Tepemizde deli soğuklar dönüyor ve patlama noktası biziz,sadece tur atıyor zaman kolluyor böyle düşünün.Ayrıca Etna olayıda bu soğuklara etki etti.Olası deprem v.b hareket bizi daha da kışa itecek.Ve er yada geç 2016 kışı hatra sayılır kış olacak.Erken gelen kış bi nevi iyi değildir,ama yoklama çekmesi güzeldir.Biz yoklamayı aldık,şimdi büyük vurgunu kovalıyoruz.Beklentileriniz çok fazla benden,iyi güzel ve heyecanlı bir şey fakat temkinli olun az.Ben burda 10-15 derim bulut 20km yavaşlasa 1 gün seker 16 olur.veya hızlanır aniden girer.
Redfish16V
11-12-2015, 12:38
Bu havalar mgm'yi çok bozdu :D
http://i66.tinypic.com/25ytybr.jpg
emir kardeşim 16-17 aralık istanbul eskişehir izmir gidiş geliş yol durumu ve yılbaşı kartalkaya kar durumu hakkında bi bilgi verebilir misin sana zahmet?
10 Aralık - 20 Aralık - Büyük Vurgun Sistemi
Şu saatlerden itibaren Trakya ve Marmara geneli aralıklı yağmurlu ve soğuk olacak.Bu gece yarısı Trakyanın yüksekleri kar geçişleri görebilir.11 Aralık öğleden sonra İç ege'nin yüksekleri kar ile tanışacak.Antalya-Muğla hattı yağmurlu.Marmara-Trakya aralıklı yağmurlu çok bulutlu.Diğer yerler açık ve soğuk.13 aralık - 14 aralık ufak soğuk bir mola olacak.Aslında beklenilen hadise değildi.Yukarımızda bol sinerji taşıyan soğuklar var ve topaç gibi dönerek iniyor.Normalde AO hareketi ve ingiltere odaklı sinoptiğe göre 13-14 aralıkta sistem girmesi gerekiyordu.Fakat kendini daha da depolayan soğuk 15 aralık itibariyle kuzeyden iç bölgelere kadar girecek.Merkezi kutup soğuğu olan bu dalga okul tatil ettirecek potansiyele sahip.10-20 aralıkta ben iyi veya az bir sistemin yaşanacağını ve güzel bir sistem olacağını ön görüyorum.Ve yine ekliyorum ; Bakın şu an ciddi kararsızlık var ki diagram-sinoptik-model 3lüsü bile "Bu hava ne yapacak ya ?" tribinde.Ben bir risk alıp tahminci yönümü kullanıyorum buraya yazıyorum.Ve yine güzel bir haber daha,Yılbaşı veya ocak başı güçlü bişeyler olabilir.Tepemizde deli soğuklar dönüyor ve patlama noktası biziz,sadece tur atıyor zaman kolluyor böyle düşünün.Ayrıca Etna olayıda bu soğuklara etki etti.Olası deprem v.b hareket bizi daha da kışa itecek.Ve er yada geç 2016 kışı hatra sayılır kış olacak.Erken gelen kış bi nevi iyi değildir,ama yoklama çekmesi güzeldir.Biz yoklamayı aldık,şimdi büyük vurgunu kovalıyoruz.Beklentileriniz çok fazla benden,iyi güzel ve heyecanlı bir şey fakat temkinli olun az.Ben burda 10-15 derim bulut 20km yavaşlasa 1 gün seker 16 olur.veya hızlanır aniden girer.
Emircim. 18-19-20 Aralık için Ankara taraflarına bir tahmin alabilir miyiz :)
Teşekkürler.
Yiğit G.
11-12-2015, 16:04
16 aralık civarı marmaraya yogun kar geliyor sanırsam ?
Geçen hafta yazmıştım :) 16 aralık ve sonrasına dikkat... umarım tutar..
Redfish16V
11-12-2015, 18:49
emir kardeşim 16-17 aralık istanbul eskişehir izmir gidiş geliş yol durumu ve yılbaşı kartalkaya kar durumu hakkında bi bilgi verebilir misin sana zahmet?
istanbul-izmir-eşkişehir hattı o günler sıkıntılı tam yağış dönemi buzlanma ve kar için dikkat edilmeli.yılbaşı kartalkaya kar alır
Emircim. 18-19-20 Aralık için Ankara taraflarına bir tahmin alabilir miyiz :)
Teşekkürler.
ankara o dönem ayaz ve ufak kar atıştırmaları yaşayacak.gündüz 2-3 derece olmasu muhtemel
Geçen hafta yazmıştım :) 16 aralık ve sonrasına dikkat... umarım tutar..
o iş yarın gece belli olacak.Eğer bu gidişatda giderse 16-17 aralık güzel olur ama 500hpa halen sıkıntılı.Eğer yüksek basınç bize doğru yatarsa kar için sonraki tarih yılbaşı olur.
PiscocuK
11-12-2015, 19:05
emir selam kardeşim
sabah 7 gibi çıkıp edirneye gitmeyi düşünüyorum kısmetse pazar günü öğlen gibide dönücem bir sıkıntı olurmu yollarda kar lastiğim yok araba dacia :)
Redfish16V
11-12-2015, 19:15
emir selam kardeşim
sabah 7 gibi çıkıp edirneye gitmeyi düşünüyorum kısmetse pazar günü öğlen gibide dönücem bir sıkıntı olurmu yollarda kar lastiğim yok araba dacia :)
gidişta bi ihtimal buzlanma v.b olabilir,dönüşte sıkıntı yok :) Gidiş yolunda buzlanma oranıda çok çok az
PiscocuK
11-12-2015, 19:18
gidişta bi ihtimal buzlanma v.b olabilir,dönüşte sıkıntı yok :) gidiş yolunda buzlanma oranıda çok çok az
adamsin :)
Az önce efsane semihin yazdıklarını ve tahminlerini okudum moralim bozuldu. 6 ocağa kadar batıda tık yok diyor.
Redfish16V
12-12-2015, 21:50
sistem şu an 17-18 1.5gün soğuk veriyor.. O güne kadar beklemeyi seçtim.Çünkü nerden tutsan hepsi farklı modeller çıktılar.. Sancılı bir gidişat,tepede biriken muazzam kar.. Elbet patlayacak sabır bakalım.. moraller 0 bende.. soğuk kar var tabi ama beklediğimiz gibi gelmiyor.. Sövmeyeceğim neyse. :)
mustafa_a
12-12-2015, 22:12
Kar şuan bu bölgede sadece kartepe de sanırım, bu akşamdan bir görüntü, hafif hafif atıyor
http://i.hizliresim.com/zlDa4B.jpg
Bu istanbulun sogugu nedir arkadas kar yagsa da rahatlasa hava..
24 araliga kadar hareket yok sanirim. Wuderground dahil bircok site oyle diyor.
Emir;bir sen iddialisin ama 16-17'ye yagmur bile vermiyorlar. Karadeniz tarafina yagicak o tarihlerde.
Redfish16V
13-12-2015, 10:54
24 araliga kadar hareket yok sanirim. Wuderground dahil bircok site oyle diyor.
Emir;bir sen iddialisin ama 16-17'ye yagmur bile vermiyorlar. Karadeniz tarafina yagicak o tarihlerde.
17-18 Arası yine yüksekler kar görür,iç ege,iç anadoluda kar görür kısa süreli.O değilde 22 aralık günlük güneşlik iken 23'inde kar tipi.. Bakalım takipteyim.. Şu an 15-18 soğuğu var yine hiç yoktan iyidir.Belki son dakika yağış artar alçak kesimlerde kar görür.
Redfish16V
14-12-2015, 18:23
10-15 aralık soğuk salınım çok kuvvetli kendini gösteriyor derken,1-2 gün ertelendi ve 17-19 oldu.17 aralık - 20 aralık arası marmara yüksekleri karla karışık yağmur zamanla kar taneleri,ankara,bolu ,konya hattı ise kar görecektir.2 aralık tarzında yine kopuk bir yağış olacak bu.Belki benim çuvallamam belki başka sebepler ama ciddi derece modeller,çıktılar 180 derece döndü ve hayalkırıklıgı yaşattı bana.Aslında biraz belliydi ama biz risk aldık,italya bu sefer bize yarar dedik olur dedik ofsayt oldu :) Peki çok mu kötü oldu ? Tabiki hayır.. Bize inecek soğuklar AO indeksinin pozitif kalmasında dolayı ingiltere ve izlanda civarında çekildi ve güçleniyorda.Yani bize patladıgı an efsane olabilir(17 şubat misali).Daha önce demiştim eğer 15-20 sistemi alırsak yılbaşı kar olmaz diye.Lakin almadık ve yılbaşı kar ihtimali tekrar zirve yaptı.Hatta zamanlaması çok manidar olabilir.2-3 günlük yılbaşından sonra yine sus,pus hava 1 hafta sürecek.Sonra AO indeksi negatife düşecek ve QBA doğulu istikamete geçerken oyun bizim olacak.Aslında en başından ön gördüğümüz tablo buydu.Şimdi daha sakin daha realist bakacağız ileriye.Oluşan faktörler halen bizim lehimize,geriye kalan zamanında gol olması.Biz şimdilik 17-20 aralık sistemine bakalım.gerisi netleşince konuşuruz :)
urfa nasıl emir kar yok gibi
Redfish16V
14-12-2015, 18:28
urfa nasıl emir kar yok gibi
sıkıntılı bi bölge.. soğuk oraya kadar inemiyor maalesef.yılbaşına kadar aktivite olmaz bence
17-23 yolsuzluk haftası gıbı oldu bu :)
Ancak 17-20 dekı sıstem cok kuvvetsız ve yagıs az gıbı gorunuyor mike ıstanbul ıcın? Emınmısın...
Murat anlaşıldı bize Ocaktan önce ördek vurmak yok :))
Murat anlaşıldı bize Ocaktan önce ördek vurmak yok :))
Ozgur'le bugun onu konustuk. Cars-pers duruma bakıp eber yada hırfanlı yapalım dıyoruz. Artık beklemek sıktı valla...
mimarsertac
15-12-2015, 09:00
Emir yılbaşında Balıkesir Alaçam dağı civarı ne durumda olur? Kar olursa benim tatil işi yatar.
Ozgur'le bugun onu konustuk. Cars-pers duruma bakıp eber yada hırfanlı yapalım dıyoruz. Artık beklemek sıktı valla...
Ya zittiret Özgürü o anca çüllük vursun.
mimarsertac
15-12-2015, 10:06
Emir yılbaşında Balıkesir Alaçam dağı civarı ne durumda olur? Kar olursa benim tatil işi yatar.
Hatta birde 2-3 ocak Ayvalık Cunda verebilirsen 2 kat duacın olurum :D
Ya zittiret Özgürü o anca çüllük vursun.
Cullugu kuruttu zaten. 100'u gecmistir bu sezon...
Hirfanli'da ordek cok,gidelim derim.
Cullugu kuruttu zaten. 100'u gecmistir bu sezon...
Hirfanli'da ordek cok,gidelim derim.
Hirfanlıda genelde hem piç ördek dedikleri elmabaş macar tepeli patka dedikleri eti kokan tür ördekler var. Arada yeşil de denk geliyordur. Bu hafta hava güneşli açık veriyor. Ben biraz daha bekleyelim derim. Bakma ben de fena daralmış durumdayım ama yapılacak yol da az buz yol değil. Gittiğimize değsin diyorum. Bu arada benim oturduğum yerde taş ocaklarının göletleri var. Geçen yeni aldığım jipi test etmeye gittiğimde üstümden 2 grup sakarca kazı geçti. Elimde düdük olsa tüfek olsa iş yapardı. Haftasonu oraya bir bakayım diyorum istersen gel. Ama çok kısa sürüyor öyle biraz geziniyorum parlama yapılacak bir iki ufak yerim var oralara bakıp dönüyorum. Ama dediğim gibi hava sertlese ördek yapıyor. Geçen sene parlamada vurdum bikaçtane yeşil hem de yastık gibiydi hepsi. Hep çift çift kalktılar.
Haa eğer olur da Emir derse abi yağış az da olsa var hava kapatıyor yağmur veya kar geliyor o zaman hiç düşünmeyelim gidelim derim ya Ebere ya Hirfanlıya. Ne dersin?
Parlama olabilir ma ozaman oraya culluga gidip baskini yapariz. Yoksa sadece parlama icin hazirlanmak tum gunu oldurur sanki...
Bu hafta ordek havasi yok malesef,suan yol inan gozumde buyumuyor cunku ciddi daraldim.
Yada o bolgede domuz da yapabilirmiyiz?
Emir yikti bizi :(
Olabilir. Özgürle bi konuşalım. Onun merası da iyidir. Biraz da bizi götürsün totoş.
Valla perşembe ankaraya gidicem İzmirden Smartla umarım yollarda sıkıntı yoktur...
Redfish16V
15-12-2015, 18:43
16-19 aralık arası sadece toros bölgesi karlı ve bulutlu olacak.Ve 30 aralığa kadar yüksek basınç soğuk,puslu günler devam edecek.Hava kalitesinden dolayı hastalıklar artacaktır.30 aralıkta itibarende kar sistemi gözüküyor.Şu an gözüken iç ve iç batı anadolu kar alacak.İstanbul ve çevresi sınırda.Balıkesir ve çevresinin yüksekleri kar alır.Süre uzun şu an gözüken bu.Biraz daha sabr.. sonrası güzel olacak
ProdriveSTI
16-12-2015, 16:45
Bugün öğlen kar atıştıyordu Keçiören bölgesine.
Ne zaman yoğun kar gelecek Emiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirrrrrrrrrrrrr. :D
Kardeşim haftasonu bodrum için durum nedir? :)
Redfish16V
16-12-2015, 22:48
Kardeşim haftasonu bodrum için durum nedir? :)
c.tesi günü yoğun bulutlu,çiselti şeklinde yağmur olabilir.Akşam 8'den sonrada hava açar ve pazar günü günlük güneşlik olur :)
yılbasında 1-2-3 uludag, gecen seneki gibi tipi vs yok degıl mı kardesım? ayda yılda bir plan yaptık, umarım .iç olmaz :)
Zekeriyaköy uçuyor şu anda. Fırtına yağmur soğuk üçlüsü meydanda :D
Okuduğum yorumlar yılbaşında havanın sürprizler yapacağını söylüyor. Emir evladım git içeri bırak şu havayı koklamayı üşüteceksin :D
Redfish16V
17-12-2015, 08:38
Zekeriyaköy uçuyor şu anda. Fırtına yağmur soğuk üçlüsü meydanda :D
Okuduğum yorumlar yılbaşında havanın sürprizler yapacağını söylüyor. Emir evladım git içeri bırak şu havayı koklamayı üşüteceksin :D
zaten ya 10-15 sistemi olup yılbaşı gümleyecekti ya da 10-15 gümleyip yılbaşı güzel olacaktı :D yılbaşı için dua edenlerin duası kabul olacak belli :D ayın 22-23 gibi net belli olur ben sakince beklemedeyim :D
cüküsülün bora noldu baktınmı göletlere?yada gelde gidelim bizim köprünün altındaki yeşilleri vuralım göç gelmiş heralde,15 falandılar şu an 30-40 oldular:D
Havayı koklayan adam seni severek takip ediyorum çok başarılısın :) Lakin bi sorum olucak 15-25 ocak arası kartepe ye gitmeyi düşünüyoruz yorumların nedir ? yol kar olarak...
Tekirdağ çok soğudu ve fena rüzgar var insallah güzel bir sonuc olur.
Ayın 20 si civarları için beklenti vardı sonra azaldı karadeniz taraflarına olacak dedik o bile gitti kuş oldu :)
Yılbaşı içinse her türlü beklenti patlayabilir beklemekte yarar var henüz bişey belli değil..
cüküsülün bora noldu baktınmı göletlere?yada gelde gidelim bizim köprünün altındaki yeşilleri vuralım göç gelmiş heralde,15 falandılar şu an 30-40 oldular:D
Baktım kanka. 8-10 lu iki kaz sürüsü geçti üstümden ördek fişeği vardı attım düşüremedim. Biri yaralı baya uzağa gitti. Ördek göremedim. Enteresan şekilde kaz geldi. Olm sen ne anlarsın yeşilden ördekten. İşin gücün çüllük vurmak. Haftasonu ördeğe bakabiliriz senin orda. Ya da başka meralara gideriz varsa etrafta.
Ayın 22 sinde gaziantep istanbul yapıcam iş nedeniyle nasıl olur sence hava durumu ve yollar şimdiden teşekkürler :)
Redfish16V
17-12-2015, 12:08
Ayın 20 si civarları için beklenti vardı sonra azaldı karadeniz taraflarına olacak dedik o bile gitti kuş oldu :)
Yılbaşı içinse her türlü beklenti patlayabilir beklemekte yarar var henüz bişey belli değil..http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?ech=204%C2%A0&code=0&mode=1
yılbaşını boşverin,şu 2 ocaktan sonrası sinoptik,soğuk... Bu kuraklıgın acısı güzel çıkacak belli
c.tesi günü yoğun bulutlu,çiselti şeklinde yağmur olabilir.Akşam 8'den sonrada hava açar ve pazar günü günlük güneşlik olur :)
Teşekkürler kardeşim :)
Meteociel - Cartes du mod (http://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?ech=204%C2%A0&code=0&mode=1)
yılbaşını boşverin,şu 2 ocaktan sonrası sinoptik,soğuk... Bu kuraklıgın acısı güzel çıkacak belli
2 Ocak sonrası olduğunu nasıl anlıyorsun resimden?
2 Ocak sonrası olduğunu nasıl anlıyorsun resimden?
meslek sırrı calış sende öğren :)
384h yazan yere tıklayın sağlam bir çekirdek var ama tabi çok uzun vade o zamana kadar törpülenmez inş
Redfish16V
17-12-2015, 15:54
http://i64.tinypic.com/66f4ew.pnghttp://www.meteociel.fr/modeles/gfse_cartes.php?ech=204%C2%A0&code=0&mode=0
Linke girdik.en baştaki ;"[ z500-PRMSL]" ibaresini seçtik.Bu bizim sinoptik görünümüzü verecek.ve sinoptik soğugun sıcağın kısacası hava hareketlerinin hareketi hakkında sinyal verir.
Şimdi yukarda 384H yani 384 saat sonrasının sinoptiği var.2 ocak sonrasını nası anladım ? şöyle ;
-İzlanda civarında 980'lik basınca karşılık güçlü bir AZOR yükseği 1030 var.ve hareket meyili kuzey doğuya doğru.Azor daha güçlü çekirdeğe sahip oldugunda ingiltere civarına dikleşebilme olasılıgı çok fazla.980'lik izlandanın arkasına saklanan 1020 ise bize izlandanın azorun üstüne çökemeyeceğini ve güçsüz kalacağını belli ediyor.Azor ingiltere civarı dikleşicek ve soğuk azorun üstünden bize damlayacak ki 1 ocak sinoptiğide bunu destekliyor.Ve lübnan civarındaki 1015lik alçak basınç 1000-900 hattına derinleşir az da kıbrıs yaparsa ef-sa-ne olur.1020lik soğuk yüksekse bize sibirya kaynaklı oldugu sinyal çakmış.Kısacası mantık azor öyle güzel bi yere dikleşecekki,soğuk tepeden indiğinde yönü bize denk gelecek.Ve unutmayın izlanda ne kadar zayıf olursa bize o kadar avantaj.Çünkü güçlü olursa azoru ekvator bölgesine sıkıştırır.avrupa bile soğumaz bizde öyle güneşleniriz.Sadece ingiltere kışı yaşar.Şu aralar oldugu gibi..
http://i.hizliresim.com/9q0JWk.jpg (http://hizliresim.com/9q0JWk)
Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı Güncel Hali
Redfish16V
18-12-2015, 08:37
yılbasında 1-2-3 uludag, gecen seneki gibi tipi vs yok degıl mı kardesım? ayda yılda bir plan yaptık, umarım .iç olmaz :)
uludağ hareketli geçebilir şu an ihtimal çok yüksek.ayın 27-30 ve ocak 1-5 olmak üzere sistem gözüküyor.değişime açık tabi.
Havayı koklayan adam seni severek takip ediyorum çok başarılısın :) Lakin bi sorum olucak 15-25 ocak arası kartepe ye gitmeyi düşünüyoruz yorumların nedir ? yol kar olarak...
15-25 arası sisteme denk geliyor.gücü şiddeti şu an bilinmez ama kar yağışlı olma ihtimali çok fazla.özellike 15-17 arası.
Ayın 22 sinde gaziantep istanbul yapıcam iş nedeniyle nasıl olur sence hava durumu ve yollar şimdiden teşekkürler :)
sabahın ilk saatlerinde iç kesimlerde buzlanma hadisesi oldugundan iç bölgelerde dikkat edebilirsiniz.onun harici yağış v.b söz konusu değil :)
Redfish16V
19-12-2015, 09:59
Galiba efsane geliyor.. 2016'ın ilk günleri ile birlikte efsaneler lokaline katılıyoruz.İstanbul'da Deniz etkisi kar yağışları,İç bölgelerde -20'ye varan soğuklar.. Detaylar yarın gece :)
mikelazi
19-12-2015, 10:32
kış lastiklerini takalım yani.
onursumer
19-12-2015, 10:47
lastiklari taktık bekliyoruz :D
ecmf nin perşembe günü yayınladığı 16. senaryo gerçekleşiyor gibi sanırım :)
Redfish16V
19-12-2015, 13:09
ecmf nin perşembe günü yayınladığı 16. senaryo gerçekleşiyor gibi sanırım :)
ben öyle geleceğini sanmıyorum ama olaki kontrol çıktıları ile gelirse 850'de -25.. daha önce demiştim yukarda soğuk birikimi çok fazla.. eğer öyle patlarsa bu kar bize acı çektirir
ben öyle geleceğini sanmıyorum ama olaki kontrol çıktıları ile gelirse 850'de -25.. daha önce demiştim yukarda soğuk birikimi çok fazla.. eğer öyle patlarsa bu kar bize acı çektirir
geçen sene 850 hpa da sanırım -10 a yakın bir değer oturmuştu yanlış hatırlamıyorsam kuru soğuk spec :)
Siz daha lastikleri yeni mi takıyorsunuz :)
biz takalı çok oldu :D
Dün gece Adapazarı'nda arabayı yıkattım. Kurulamadım. Aşağı yukarı 15 dk içinde buz tuttu su kalıntıları.
Kuru suğuk hiç hoş olmuyor.
Emır,bu ocak 1 gıbı gelıcek sıstem ıcın ıcı bos diyolar. Ocagın 2.yarısı asıl kıs gelıcekmıs?
Redfish16V
19-12-2015, 21:31
Emır,bu ocak 1 gıbı gelıcek sıstem ıcın ıcı bos diyolar. Ocagın 2.yarısı asıl kıs gelıcekmıs?
Başkalarının dediği beni pek ilgilendirmez,herkes tahminde bulunabilir iyi/kötü olabilir.Şahsi düşüncem ; Soğuk 28 gecesi girecek ve 29unda güçlenecek.ocak başı sistemi var fakat yağış olarak sıkıntılı.28-29 tam edirne marmara sistemi yağış tatminkar.Detaylar çok takla atacağı için şu an pusudayız.İzlandaki soğuk artık sibiryaya kayıyor,ve artık pattern bize çalışacak.Ocak başı sisteminden tahmini 1 hafta sonra dizilim tamamlanır ve bize kar gelir.Bu da tahmini 10-15 ocak yapar.İç kesimler 2012 tarzı,İstanbul ise orta şekerli 2008-2015 kışı yaşayacak.Detaylı açıklamalar yapacağım az daha sabr
Hevesimiz kursağımızda kaldı :) lapa lapa bir kar yağsaydı ah ulen ahh :)
Redfish16V
20-12-2015, 20:24
27 gecesine doğru ciddi soğuk ülkeye kuzeyden girecek.bu soğuk dalga 30'una kadar devam edecek.Şu an can sıkıcı durum yağış çok az,hatta yok gibi.Ama ciddi soğuk var.. Güzel haber ise 31aralık ve 3 ocak arasındaki yine soğuk var ve ciddi güzel yağış var.Yani kar için 31 aralık - 3 ocak arası diyelim.Son ana kadar yağış değişeceği için zamanı gelene kadar böyle ufak bilgilere devam edeceğim.Diğer not ise iç bölgelerde bugünde oldugu gibi kar greni yağacak.Yollar çok tehlikeli,bir kar yağışından daha tehlikeli konumda şu 1 hafta dikkat ediniz.
Shadow_Dancer
20-12-2015, 20:27
Elimi açtım dua ettim, inşallah kar mar yagmaz.. Yagmur yagsın yeter..
ahmet3425
20-12-2015, 20:42
Motosiklet surucusu olarak hani bu sene dogru durust yagmur yagmadi isime geliyor ancak boyle giderse sikinti var ocak geldi yazdan beri toplasan 1 hafta 10 gun yagmur yagmistir onun disinda yagmur hatirlamiyorum.
Redfish16V
20-12-2015, 21:30
Ters giden bi durum yok,sadece pastırmadan sonra ek bir yüksek basınç bizi fazla oyaladı.Ama bunun acısı güzel çıkacak.Özellikle ocak 15'ten sonra çok güzel senaryolar yaşanabilir.İç bölgeler 2012'yi yaşayacağı için ben şimdiden çok mutluyum.Özellikle ankara.. Az daha sabr sayılı günlerimiz var :)
yucelebeci
20-12-2015, 21:39
Kardeşim evde board bana bakıyo ben boarda bakıyorum gözünü seveyim şu kayak merkezleriyle ilgili bir yorumun varsa bilgi ver, uludağ, kartalkaya, palandöken, sarıkamış buralar özellikle
Redfish16V
20-12-2015, 21:50
Kardeşim evde board bana bakıyo ben boarda bakıyorum gözünü seveyim şu kayak merkezleriyle ilgili bir yorumun varsa bilgi ver, uludağ, kartalkaya, palandöken, sarıkamış buralar özellikle
batı kesimde bulunan kayak yerleri 28 aralık - 30 aralık,doğu kesimde bulunan kayak merkezleri ise 1-4 ocak arası tatminkar kar alacak.Yağış olarak uludağ,kartalkaya,kartepe şanslı.28 aralık gecesini bekleyin
bu sene sistem gecikiyor, bir ihtimal geç gelip biraz fazla kalıcı olabilir, aksi halde özellikle İstanbul'un kardan yana şansı yok gibi duruyor.
Redfish16V
20-12-2015, 22:13
http://nsidc.org/arcticseaicenews/charctic-interactive-sea-ice-graph/
taşlar yerine oturmaya başlamış.. Kalıcılığı uzun olacak gibi.. 2012 bandından daha iyi bir seyir yakın..
meLaNchoLic
21-12-2015, 10:35
Antalyada hava bomba.. yanıyok :D buyrun kafalar karışsın :D
LTAI 210920Z 36006KT CAVOK 17/00 Q1028 NOSIG
TAF LTAI 210440Z 2106/2206 34008KT CAVOK
BECMG 2109/2112 18010KT FEW030
BECMG 2115/2118 34006KT CAVOK
Redfish16V
21-12-2015, 11:47
Antalyada hava bomba.. yanıyok :D buyrun kafalar karışsın :D
LTAI 210920Z 36006KT CAVOK 17/00 Q1028 NOSIG
TAF LTAI 210440Z 2106/2206 34008KT CAVOK
BECMG 2109/2112 18010KT FEW030
BECMG 2115/2118 34006KT CAVOK
bu kadar stabil rüzgar ve sıcaklık.. biz burda sis pus kar greni donuyoruz valla..
Havayı koklayan adam sizden rica etsem
30aralık ve 3 ocak arası Rize tarafları nasıl gözüküyor yorum yapabilir misiniz
burak_2885
21-12-2015, 15:23
İstanbul için 2012 karı yağar mı sence kardeşim? :) Ben yağdım mı tam yağsın düşüncesindeyim belki biraz bencilce ama.. :)
Veriler çok karışık ve herkes ikiye bölündü diyorlar. Sanırım bu birkaç gün içerisinde netleşecek. Emir sen ne dersin?
Redfish16V
21-12-2015, 16:34
Veriler çok karışık ve herkes ikiye bölündü diyorlar. Sanırım bu birkaç gün içerisinde netleşecek. Emir sen ne dersin?
Bu akşam her şey belli olacak.. İnşallah bu sefer gülen biz olacağız.Diğer soruları eve geçince cevaplayacağım,gece müsait olursam sonuçları yazacağım buraya.
PiscocuK
21-12-2015, 17:25
Gülmeyelim ya böyle iyi
Havalar doga ve gelecegımız cokkk kotu. Bu kuraklıga ıyı dıyen ınsanların malesef dunyadan haberı yok.
Allah tez zamanda boll yagmur ve kar nasıp eder ınsallah...
Dort gozle beklıyoruz...
Redfish16V
21-12-2015, 20:34
Gelişmeler çok güzel.. modeller mutabık sağladı.. Şimdi 27-31 aralık sistemi iç bölgelere güzel yarayacak.İstanbul içinse soğuk var fakat yağış halen sınırda.yağış ise son dakika artarsa güzel gol olur.Ancak istanbullu üzülmesin 1-4 ocak arası küçük efsane sistemi veya büyük olabilir.. Allah'a çok şükür kışa ciddi ciddi başlıyoruz artık.Şimdi oturup yağışın artmasını bekleyeceğiz :)
Redfish16V
21-12-2015, 20:35
Havayı koklayan adam sizden rica etsem
30aralık ve 3 ocak arası Rize tarafları nasıl gözüküyor yorum yapabilir misiniz
Bol bol kar yağışlı olacaktır :)
Kardesim,İstanbul icin 1-4 ocak kucuk sistem dahil uzun sure buyuk kar yagisi yok sanirim?
Redfish16V
21-12-2015, 20:44
Kardesim,İstanbul icin 1-4 ocak kucuk sistem dahil uzun sure buyuk kar yagisi yok sanirim?
O eski pattern değişicek artık,dolasıyla uzun süreli sık soğuk sistemler alacağız.Fakat yağışı denk getirmek için ocak 15'e kadar karnımız ağrıyabilir.Şubat ayı sibirya ayı olacak zaten.
Tesekkurler mike,tam tahmin ettigim gibi. Napalim,bekleriz...
Redfish16V
22-12-2015, 11:48
yılbaşı kar isteyenler burdamı ? Bence sevinsinler :D Gece açıklama yapacağım :)
kızılcahamamda yılbaşı kar olsa ne güzel olur
kardeş yaz ne zaman gelecek ?
snan1910
22-12-2015, 15:58
Ankara için kar vakti demeni bekliyoruz Emir :)
murat çelik
22-12-2015, 16:58
ankara ya kar yagsın artık yeter
ProdriveSTI
22-12-2015, 17:03
Feci soğuk Ankara yahu...
Çok soğuk cidden ya, her sabah totom donuyo resmen.. Bir de kar yağmasına yağsın da, sizin işinize gücünüze engel olmuyo mu yahu bu kar? :)
Allah aşkına iş için Ankara'ya geldim kar yağsın geri dönemiyim lütfen.... :D
Cuma oglen ıle pazar aksama kadar Erzurum Oltu ılcesınde hava durumu nasıl kardesım?
Sanırım yagıs yok,gunduz 4 gece -9 cıvarları.Sıs vs olur mu?
Bana bolge hakkında bılgı verırsen sevınırım kardesım...
Redfish16V
22-12-2015, 21:17
http://i65.tinypic.com/23mlidd.jpg
29 aralık akşam 22:00'dan sonra sistem yurda girecek.30 kasım sabah 7'ye olan ki durumu yukarda çizdim.Paint terk oldu k.bakmayın :D
1.Bölge - 29 Aralık 22:00 - 30 Aralık 12:00'a kadar ara ara kuvvetli güzel kar alacak bölgeler.İstanbul alçak kesimler ilk yağmurla alabilir sistemi kısa sürede kara dönecektir.
2.Bölge - 29 Aralık 22:45 - 30 Aralık 14:00'a kadar normal düzeyde tatmin edecek kar alacak bölgeler.
3.Bölge - 29 Aralık 00:15 - 30 Aralık 16:00'a kadar aralıklı ve ara ara karla karışık yağmur,kar alacak bölgeler.
Yağış +/- değişimi olursa tablo güncellenecek.Sistem hepimize hayırlı olsun.Ayrıca 4 ocaktan sonra 1-2 gün mola derken tekrar kar kış bizle.Artık sürekli sistem alacağız.Yılbaşı özel saatli değerlendirmem daha netleşmedi,onu da en kısa sürede yazacağım.Özel bölge v.b soruları biriktirin ben cevaplayacağım :) Özetle kıyılar hariç tüm türkiye 7-8 ocağa kadar güneşe kapalı.
onursumer
22-12-2015, 21:41
alla alla sisteme bakılırsa bakırkoy kar alıcak normalde hep ustumuz açık kalırdı :D
salih_560
22-12-2015, 22:47
emir merhaba bursa ne alemde kar ne durumda olacak 25 aralıktan sonra ankaraya gidecegim 3 günlügüne 25 _ 30 aralık ankara ne şekilde olur acaba kuru soğuk kötü bir durum kuralık oluşacak haberlerini bekliyorum kardeşim kolay gelsin ....
Redfish16V
22-12-2015, 22:57
Tablo kabataslak fikir versin çizildi,tam net yerleri günü geldiğinde buraya yazacağım.Ama şunu not alın 27 aralık - 7 ocak arası Kıyılar hariç bütün bölgelerde kar ve buzlanma olacak.Özellikle iç batı bölgeler.. Bu saatden sonra riske atılacak bi yolculuk v.b olmamalı çünkü cidden kış moduna geçiyoruz.
Nightfish
23-12-2015, 08:40
Ankara Bilkent'te ince ince kar yağıyor şu anda.
altugkocer
23-12-2015, 08:44
Emir kardeş, 2 haftadır çok fena sis oluyor hem sabah hem akşamları. Dikmen Keklikpınarında oturuyorum.
Evim 8. katta. Sabah uyandığımda sisten bahçe dahi görünmüyor.
Bu sisler ne zaman sona erecek peki ?
Redfish16V
23-12-2015, 08:44
Ankara Bilkent'te ince ince kar yağıyor şu anda.
kar değilde kar greni diyoruz buna :) nem %100'e ulaşınca sis nedeniyle asılı kalan su damlacıkları çakma kar seviyesine geliyor ve düşüyor.bi nevi kar gibi ama tek farkı içeriği kar kadar güçlü değil :) En son sene 2011 ocak öncesinde tek tük yağmıştı,ama bu sene ilk defa bu kadar çok yağdı.
Redfish16V
23-12-2015, 08:47
Emir kardeş, 2 haftadır çok fena sis oluyor hem sabah hem akşamları. Dikmen Keklikpınarında oturuyorum.
Evim 8. katta. Sabah uyandığımda sisten bahçe dahi görünmüyor.
Bu sisler ne zaman sona erecek peki ?
aralık 28-29 gibi kar yağışı devreye girecek.Maalesef sis kar yağana kadar kalkmayacak :) güneş yok hemen hemen sisle beraber 2-3 hafta güneş görmemiş olacağız.2012 tarzı kış derken bunu kastetmiştim.Sis ile soğuk korunacak ve gelecek sistem içi boş gelsede bizde oluşan nem ve soğuktan dolayı hep kar olarak düşecek.Hava çok kirli mutlaka dikkat edilmeli.Baş ağrısı felanda yaşanabilir.Açıkcası ben pek sevmem sisi ama bizim kar olayımız için süper bir durum
altugkocer
23-12-2015, 08:53
aralık 28-29 gibi kar yağışı devreye girecek.Maalesef sis kar yağana kadar kalkmayacak :) güneş yok hemen hemen sisle beraber 2-3 hafta güneş görmemiş olacağız.2012 tarzı kış derken bunu kastetmiştim.Sis ile soğuk korunacak ve gelecek sistem içi boş gelsede bizde oluşan nem ve soğuktan dolayı hep kar olarak düşecek.Hava çok kirli mutlaka dikkat edilmeli.Baş ağrısı felanda yaşanabilir.Açıkcası ben pek sevmem sisi ama bizim kar olayımız için süper bir durum
Kar yağacaksa çekilen çile kutsaldır :D eyvallah dayanalım bakalım yılbaşına kadar :D
Cuma oglen ıle pazar aksama kadar Erzurum Oltu ılcesınde hava durumu nasıl kardesım?
Sanırım yagıs yok,gunduz 4 gece -9 cıvarları.Sıs vs olur mu?
Bana bolge hakkında bılgı verırsen sevınırım kardesım...
Kardesım banada cevap,av hazırlıkları yapıyorum...
Redfish16V
23-12-2015, 20:53
Kardesım banada cevap,av hazırlıkları yapıyorum...
tek tük kar geçişleri olur o da belki.. yağış için 28 ve sonrasını konuşmak lazım.Sis mümkün.kalıcı sis değil ama.. sabahın ilk saatleri ve öğleden sonra.. K.bakma abi sanırım post gözden kaçtı görmemişim :)
Konya için ilk kar tahmini var mı?
Redfish16V
23-12-2015, 21:41
tabloda belirtmiştim ama tekrar çekeyim tablodaki kısımlar kar alacak sadece yağış değişken o da pazar gününe kadar belli olur.Kıyılar hariç her yer kar görecektir.
Redfish16V
24-12-2015, 12:44
Bu akşam 21:00'dan sonra sokağınıza kadar merak ettiğiniz hava durumunu tek tek cevaplayabilirim.Kar lastiği,don buz tedbirler alınsın :)
punto_multijet
24-12-2015, 14:00
Bu akşam 21:00'dan sonra sokağınıza kadar merak ettiğiniz hava durumunu tek tek cevaplayabilirim.Kar lastiği,don buz tedbirler alınsın :)
manisa nasıl olacak acaba yılbaşı ilk hafta vs
31 aralık akşam üzeri yalovadan (bursa balıkesir manisa) aydına doğru çıkıp, 3 aralık dönmeyi planlıyordum ama tereddüt ettim şimdi :S
Emirle telefonla görüştüm son çıktılar çok iyi olduğunu yılbaşında Türkiyenin karlı olduğunu hazırlıklı olmamızı söyledi
murat çelik
24-12-2015, 20:03
merakla bekleniyorsun emir
burakgunay
24-12-2015, 20:05
Kardeşim 1 ocakta Ankaradan Boluya gidicem gezme amaçlı, yolda bir problem olur mu? 2 adet sıfır kış lastiğim var. 2-3 gün kalıp dönücem.
Emir daha güzel haberler vermek içinmi bekletyn yosa
Emir istanbul icin durum ne? Bide Bolu için durum ne :D
Redfish16V
24-12-2015, 22:30
manisa nasıl olacak acaba yılbaşı ilk hafta vs
biraz sınırda karla karışık yağmur olabilir.Ama soğuk fazlasıyla olacak.
Kardeşim 1 ocakta Ankaradan Boluya gidicem gezme amaçlı, yolda bir problem olur mu? 2 adet sıfır kış lastiğim var. 2-3 gün kalıp dönücem.
1 ocak zirve yapacak sistem.Ben 29 aralık - 5 ocak arası tüm türkiyede yolculuga hayır derdim.Neden? 1 ocakta tüm türkiye kara teslim olurken,2 ocakta bu hadise devam edecek ve 5 ocağa kadar ileri derece don buzlanma olacak.+ kar lastiğiniz var evet güzel fakat burası türkiye elbet hiç bişeyden habersiz,deli cesaretiyle yazlık ile yola çıkıp trafigi hiç edecek insanlar olacaktır.Öğlen saatlerine denk getirmeniz avantaj olabilir.Daha detayı c.tesi günü yorumlarız tekrar.
Emir istanbul icin durum ne? Bide Bolu için durum ne :D
İstanbul kalsın şimdilik c.tesi günü detaylı yazarım.Özel bi yorumum var istanbula.Bolu mu ? Haritadan siler yağış amann :)
ALPER-VNS
25-12-2015, 05:45
31 aralıkta rizeye gidicem 3 aralıkta ankaraya dönücem.. sence deli miyim :D 520 ile gitmeyi düşünüyodum kış lastikli.. x5 ile mi gitsem sence?
Redfish16V
25-12-2015, 08:38
31 aralıkta rizeye gidicem 3 aralıkta ankaraya dönücem.. sence deli miyim :D 520 ile gitmeyi düşünüyodum kış lastikli.. x5 ile mi gitsem sence?
rize mi.. Abi bence x5le git :D metrelik kar mümkün..
Bu arada istanbul deniz etkisi kar alacak kesinleşti.Gitgide muazzam tablo oluşuyor,efsane adayı olabilir mi göreceğiz :) Yılbaşı kar olsun dediniz,kar buz don olacak daha ne olsun :)
VolcanoS
25-12-2015, 09:10
Emirim tam tarih varmi istanbul icin
Redfish16V
25-12-2015, 09:48
Emirim tam tarih varmi istanbul icin
tarihi belli,saati için bugün veya yarın yazacağım.29 aralık - 5 ocak arası kar yağışlı.
AyrtonSenna
25-12-2015, 10:00
Emir kardeşim merhaba 25-31 Aralık arası İstanbul için değerlendirmen ve görüşün nedir şimdiden teşekkür ederim.:D
Emir ankarada 29 aralık değilmi yağış miktarı için bişi deme şansn varmı
Redfish16V
25-12-2015, 11:57
Emir kardeşim merhaba 25-31 Aralık arası İstanbul için değerlendirmen ve görüşün nedir şimdiden teşekkür ederim.:D
kar var merak etmeyin.ama amacım semt semt saatine kadar tutturmak.onun için biraz daha sabredin açıklamalarım yakın
Emir ankarada 29 aralık değilmi yağış miktarı için bişi deme şansn varmı
Ankara 29 aralık gecesi yağış görecek ama az daha sabr golü büyük atıcam.Akdenizde alçak basınç güzel konumlanırsa buralar çoşacak.Şu an her şey beklediğim gibi son 96 saate girsin detaylı açıklama yapacağım
Havayı koklayan adam,
Bu haber doğru mudur ?
http://havadelisi.com/2015/12/25/karli-bir-yilbasi-mi-geliyor/
Beylikduzunde bu aksam belki 1 milyon kus vardi,resmen tirstim,gozun gordugu her yer kustu anlam veremedim. Bu soguk havadanmi kaciyolar acep
kadireren
25-12-2015, 19:15
Ankara için durum ne 30-1 arası , ayrıca 29 aralıkta asker yollayacaz ankaradan istanbula uçuşlarda sorun yaşarmıyız ?
Redfish16V
25-12-2015, 22:39
Havayı koklayan adam,
Bu haber doğru mudur ?
http://havadelisi.com/2015/12/25/karli-bir-yilbasi-mi-geliyor/
Tahminlerden daha etkili olacak sistem..
Beylikduzunde bu aksam belki 1 milyon kus vardi,resmen tirstim,gozun gordugu her yer kustu anlam veremedim. Bu soguk havadanmi kaciyolar acep
Belki kimisi yok artık der ama aynen öyle :) Bugünden itibaren üst seviye bulutları soğuyor ve kuşlar bunu en iyi sezinleyen hayvanlardır :)
Ankara için durum ne 30-1 arası , ayrıca 29 aralıkta asker yollayacaz ankaradan istanbula uçuşlarda sorun yaşarmıyız ?
29 aralık gecesinden itibaren kar başlar.Uçuşlarda rotar olabilir..
İstanbul 15-20cm,Ankara 5-8 cm,Bolu hattı,Karadeniz kıyıları felan 30-50 cm arası değişecek gibi.. Fazla öteliyorum ama genel yazımı yarın gece yazacağım.Çünkü işin içinde siklon var.siklon 1cm kaysa 10cm yağış oynar.29 öğleden sonra film başlar.
Emir merakla bekliyoruz. Diğer forumlarda da ortalık coşmuş durumda. Millet sevinçten havalara uçuyor. Sanırım yılbaşı sonrası bir sistem daha geliyor.
Gaza gelmek istemiyorum sonra sistem kaciyor :) ama
Cok ciddi kar gozukuyor simdilik felc edicek derecede
Bide bunun ustune dek var deklerin gucunu ve etki yerlerini kestirmek guc
Kar var mi yok mu olayi degil istanbul icin bazi seneryolar metrelik cinsinden bilmem anlatabildimmi :)
Kesin olan bisey var yilbasi civari seyahatlere dikkat ozellikle karadeniz civarina extra extra dikkat..
Neyse uzatmiyayim da kacmasin :)
tayreep_john
26-12-2015, 01:12
beyler bursaya yokmu bi tahmin :)
surungen
26-12-2015, 05:00
istanbul soğumaya başladı ama nedense eve girince yanıyom :D
Gok gurultulu geliyor yine, bakalim hayirlisi 850 hpa -10 ve alti da isin tam kaymagi. Sanirim yagis olarak da tatminkar olacak
Redfish16V
26-12-2015, 07:50
şimdi benim nasıl sabrla beklediğimi anladınız mı ? :) Gece burdayım.. Maşallah deyin veriler süper süper süper.. Efsaneyi zorlarız herhalde :)
maşallah diyelim nazar değmesin sisteme :)
Redfish16V
26-12-2015, 08:18
http://i.hizliresim.com/PPY6gO.gif
şu görüntüye göre ; gökgürültü kesin.. Dek kesin.. Acil alarm verilmesi lazım.. 17 şubat efsanesinin yanına 30 aralık akşamını yazın.. Tüm türkiyede yolculuk yapıyorsa ertelesin.. 10 ocak gibi yine salınım var.. akşamda son çıktılardan sonra burda güzelce paylaşım yapar,çoşarız inşallah.. Dediğim gibi il,ilçe bazında cm isteyenler sorsun geniş kapsamlı tek tek cevaplarım.Sokağınıza kadar hatta.. Diğer bir not ; Tahmin yöntemimden yola çıkarak bu tip bir soğumanın daha etkilisini ortalama şubat 15-20 gibi alacağız.. bu da burda dursun :)
Ulaaa1 ocakta yurtdisi yapcaz
Kacacak mi kar:(
BurakCengizhanoğlu
26-12-2015, 08:23
Kurtköyü sormuyorum abi zaten abartı olur diye düşünüyorum
Ankara incek taraflari nasil olacak peki
Kar herkes seviyor ama cok da rezillik cekmeyiz umarim
Gokhan43
26-12-2015, 08:26
Eskişehir'i de araya sıkıştıralım ne olur ne yaşanır tarih olarak kısa dönemde vs ? :)
Dun aksamki Gfs goruntuleri photoshopla yapilmis gibiydi gordukce gaza geldim dayanamadim yazdim
Sabahkilerdede sknti yok ecmwf guzel hersey guzel ama fazla guzel nazar degmesin aksamki ciktilara bakmak istemiyorum
Carsamba start veriliyor
Erken olucak ama hadimkoy civari metreyi hazirlasin :)
erayakar
26-12-2015, 08:30
Gelsin diye dua ediyoruz kar ..Bakalım çok yağınca isyanlar ne doğrultuda olacak..
YavuzNaz
26-12-2015, 08:52
Kar yağsın diye heyecanlanırken aklıma geldi, Soğukta oturanların Allah yardımcısı olsun.
AyrtonSenna
26-12-2015, 09:03
Emir o zaman Allah nasıp ederse aralık bitmeden İstanbulun merkez (Kadıköy,Bostancı,Maltepe) kesimleri dahil kar görücek mi valla senide sorularımla yoruyorum ama kar diyince heyecan yaptım:D
Ulan Alanyadayım ya şansımı seviyim. Neyse dağa çıkarız kar görmek için.
Redfish16V
26-12-2015, 09:47
Ulan Alanyadayım ya şansımı seviyim. Neyse dağa çıkarız kar görmek için.
dağa bile gerek kalmayabilir.. Bu arada cevap yazmıyorum sanmayın verilerin çıkmasını bekliyorum :)
ecmwf bile artık kar durumuna döndüğüne göre ciddi manada kar geliyor demektir. geçen seneyi yalan edebilir çok değişik şeyler olabilir. gsiclub'ın dediği gibi planınızı programınızı yoğun kar don ve buzlanmaya göre yapın.
Redfish16V
26-12-2015, 10:28
şu anda mevcut kar birikintisi ;
http://i63.tinypic.com/11811ew.jpg
sistem sonrası ;
http://i68.tinypic.com/15x1kqw.jpg
birazdan öğlen modelleri çıkacak.Büyük ihtimalle dün geceki o muazzam tablo tıraşlanacak.Fakat üzülmeyin.Çünkü akşam çıktısında daha da ciddi tablo çıkacak.Mgm'nin bugünden alarm vermesi lazım istanbul'a.. Ankaralılar ise dua etsin kıbrıs civarı bi alçak basınç lazım bize.. yoksa 10cm yetineceğiz :(
mgm ancak kky ikonu koyar hala düzeltmediler :D
dağa bile gerek kalmayabilir.. Bu arada cevap yazmıyorum sanmayın verilerin çıkmasını bekliyorum :)
Hadi inşallah Emir, Ankara da olsam çıkardık kar yağdığı gece :D Tahminleri ben de takip ediyorum bakalım inş yolunda gider herşey.
Redfish16V
26-12-2015, 11:08
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/aylik-tahmin.aspx
Az koymuş :D
istanbul-Zongulda ve karadeniz hattı için ilk kar tanelerinin giriş yapacağı gün saat ; 29 Aralık 2015 - 02:45 Şimdiden hayırlı olsun :) Diğer bölgelerin saatini akşama doğru vereceğim :)
aslanneron
26-12-2015, 11:09
afyon ne olcak arada onada bakıver zahmet olmazsa zaten yol üstü yani :D
Bostancı - Caddebostan - Ataşehir ne zaman kar alır?
Bir de cumartesi ya da pazar günübirlik dağa gitmeye niyetlensem, gidebilir miyim? Yollar nasıl olur?
yucelebeci
26-12-2015, 12:44
Bir de cumartesi ya da pazar günübirlik dağa gitmeye niyetlensem, gidebilir miyim? Yollar nasıl olur?
Ek olarak özellikle palandöken için yorum ne olur pazar günübirlik gitsek güzel kar olurmu?
Yiğit G.
26-12-2015, 13:17
16-20 aralık falan demiştik baya kaymış... Ama gelirse sağlam gelecek 10-12 günlük bir sistem olabilir.
Redfish16V
26-12-2015, 14:03
16-20 aralık falan demiştik baya kaymış... Ama gelirse sağlam gelecek 10-12 günlük bir sistem olabilir.
10-12 Gün olması imkansız.3.5 gün sürecek ve sonraki sistem 10-12 ocak arasında.12 sürmesi için izlanda ile blocking olması lazım o da şu an imkansız 40yılda 1 olabilecek bir şey..
Suan canakkale ezinenin tavakli sahilindeyim, yazdan kalma gun resmen
Suan erzurum senkaya ve oltu arasi keklik avindayim,soguk ve arazi adamin kiccini kesiyor!!
Buralardaki kisi dusunemiyorum!!
Kardesim sahsi soru sana; 29'undaki sistem istanbul'un dogusunumu etkileyecek daha cok yada anadolu avrupa,her yer mi?
Afyon ve Ordu icin ayri ayri yazabilirmisin? Ciddi beklemis ordek programlarimiz var,sıkıtidan 1600mt lerde keklik ariyorum ve iflahim kesildi :(
Backstage
26-12-2015, 18:54
Bursa icin durum ne olur abi
Redfish16V
26-12-2015, 20:55
29 ARALIK - 5 OCAK [EFSANEVİ SALINIM] SİSTEMİ İNCELEMESİ.
Aşağıdaki resimde 29 aralıktan 5 ocağa kadar ki sistemin hareketi verilmiştir;
http://i68.tinypic.com/110lris.jpg
850 hpa (1500metre) sıcaklığımız 29 aralık gecesi tüm yurda düşerek kar değerlerine fazlasıyla inecek.
http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2015122612/graphe3_1000___28.9497_41.0138_Istanbul.gif
İstanbul diagramını örnek atalım.diagram bizde meşhur olan hamak görüntüsünü gördüğünüz an bu iş tamamdır diyebilirsiniz.Bir düşüş bir salınımı,bir çıkış ise bu sistemin varlıgını ve biterek ısınmayı size belirtir.gördüğünüz gibi 850 hpa -10.. Ancak reelde -16 oturmasını bekliyorum.500 hpa'mız -35.. Bu ara katmanda büyük bir gerilime yok açacak ve gökgürültülü kar olacaktır.
Ne demiştik 29 aralık gecesi ilk kar tanesi.. İlk kar taneleri yüksekleri ufak vururken ilerleyen zamanda merkezi dek'ler ile vuracak(deniz etkisi var bknz DEK)Peki bunu nası anlarız ? Şöyle;
http://i63.tinypic.com/258ukwl.jpg
Thickness kalınlıgı.. Özel bir bilgidir.. Bu soğuk katmanın kalınlık derecesi,yani kar tanelerin oluştugu ana olayın merkezi.. Tablo 30 aralık sabahına ait.. Altda bir skala var.. 5220gpm kar sınırı,yeşile dönen gpmler ise karla karışık yağmur,yağmur v.b diye gider.ayrıca 500-1000 mb kalınlgııdır bu.Peki 500-1000 şablonu her yere kullanabilir miyiz?Hayır.. Her fiziki yerin karakter gereği kalınlık şablonu değişir.Biz istanbul için 500-1000'e bakacağız.500mt altındaki rakımlar için 500-1000 kalınlıgı iyidir.Tabloya dönersek ; 29 Aralık gecesi ilk kar taneleri yükseklere düşerken,merkez 30 aralık öğlene kadar karla karışık yağmur ve cılız bir kar alıyor.. Yani her şey 850hpa v.b değil.. Bileşkeler puzzle'lar önemli :)
http://i63.tinypic.com/687xxj.jpg
ve öğleden sonra mavilikleri görüyorsunuz.. Artık merkez dahil dek kar yağışlarına başlıyor.. Bu arada önceki tabloda ankara yeşil gözüksede kar alacak.Sebebei bahsettğim her ile göre değişen kalınlık şablonları.
http://i64.tinypic.com/r1liyr.jpg
Biraz göz tırmalayan veri gelmiştir size :D Bu dikey ısı taşınım tablosu.Sıcak cephe,soğuk cephe,durağan cephe gibi bulutların içerdeki sırrını bize veren tablo.Marmara soğuk cephe sayesinde her yere düşen kar buz tutarken bursa civarı sıcak cephe oluşuyor ve nemi artıyor.Bu da Bursa'nın 10cm değilde 30cm kar alacağını bize sunuyor.. Ve ilerleyecek sıcak cephe,Ankara'ya vardığında kendinden soğuk cepheye rastlıyor.(Sisin önemi ankaralılar).Bu durumda sıcak cephedeki nem duramıyor ve patlıyor..
Ufak bilgiler sonra sade dil kullanayım;Trakyanın doğusu,İstanbul'un karadeniz sahili,Boğaz hattı ve Anadolu yakası,Sakarya-Düzce hattı,Karadeniz kıyısı boydan boya,Bursa ve doğusu,Sivas ve doğusu efsane yaşayacak.Şimdiden planı olan ertelesin,sınavı olan çalışmasın,tatil bekleyen arkasına yaslansın,drift bekleyenler el frenini tutsun beklesin..
Pekii ee diğer iller ? Ankara-denizli,eskişehir,konya... İşte biz kritik oyunu kumarı oynacağız.17 şubat efsane istanbul sistemini örnek alırsak,biliyorsunuz ki bize kuzeyli kar yaramıyor.. Peki bize ne lazım. Akdeniz civarı bir alçak basınç,yağış pompamız... Şu an ki tabloya bakılırsa ab oluştu ama biraz doğuda..Ama biz onu batıya kaydıracağız az kaldı :) Kritik illerden şanslı olanları eleyelim ; Denizli ve çevresi maalesef 1-2 cm o da belki.. Oyun dışısınız.. Konya'nın kuzeyi ve güneyi 3-5 cm.. Ortası muamma.. Antalya kıyıları karla karışık yağmur görebilir ihtimal çok yüksek.. Afyon ise 3-5cm alacaktır.Ve küme düşenlerden sonra geldik Ankara-Eskişehir.. bu 2 il 29 aralık gecesinde kar taneleri alacak.. 30 kasımda yağış olacak 3-5cm.. ki bursadan gelecek sıcak cephe bizi 10cm'e sürükleyecek ve istanbulu kıskansakta güzel bi kar alacağız.Ama ab alanı batılarsa.. İşte o zaman halay çekeriz :) ki ab alanı batılayacak inşallah..
Sonuç : Daha önceki postlarımda 17 sistemi olmazsa yılbaşı bizimdir demiştim.yine aylar öncesi yılbaşı sorusu geldğinde yüksek ihtimal demiştim.Ve bugün cidden mutluyum.Çünkü bu sistem ciddi potansiyeli var ve sistem 5 ocağa kadar sürece dahası saydığım yerler 80cm'e varacak.Belki efsane belki daha ötesi.. Sizlerin anlayacağı sade dile yakın olmaya çalıştım.Ezber v.b oldugu düşünen varsa daha da yazarım.Benim bir yöntemim ve çalışma disiplinim var.Sektirmeden bu sezonu beraber bitireceğiz.Hava olayları sevsekte,diğer yanlarını unutmayalım... Hayvanlara,kimsesizleri unutmayalım.Her yönüyle güzel bir sistem hayırlı olsun bize.Önümüz açık,güzel :) Sistem anında da canlı olarak size yardımcı olacağım :)
afyon ne olcak arada onada bakıver zahmet olmazsa zaten yol üstü yani :D
kar var 3-5 cm şu an.. artabiliri takipte kalın :)
30 aralık sabahını bekleyin.öğlene doğru güçlenecek.H.sonu sıkıntı yok :)
Ek olarak özellikle palandöken için yorum ne olur pazar günübirlik gitsek güzel kar olurmu?
PAzar günü eh işte.. ama sonrası..metreler olur,28'inden sonra damlayın oraya direk.şov var..
Suan erzurum senkaya ve oltu arasi keklik avindayim,soguk ve arazi adamin kiccini kesiyor!!
Buralardaki kisi dusunemiyorum!!
Kardesim sahsi soru sana; 29'undaki sistem istanbul'un dogusunumu etkileyecek daha cok yada anadolu avrupa,her yer mi?
Afyon ve Ordu icin ayri ayri yazabilirmisin? Ciddi beklemis ordek programlarimiz var,sıkıtidan 1600mt lerde keklik ariyorum ve iflahim kesildi :(
doğu-batı olayı yukardaki metinde mevcut.afyonda mevcut.Ordu yine mükemmel olacak.sadece sabredin kuzey kesimlerde 0 şüpheniz olsun.
Bursa icin durum ne olur abi
merkez ve doğusu 20-30cm zorlar.batısı ise ne koparırsa 5-10cm.. Takipte kalın
Telefon da verdi çarşamba itibari ile 6-7 derece sıcaklık düşerek kar geliyor şeklinde bilgiyi :D
Black_Eagle
26-12-2015, 21:36
Kardesim 31 i istanbul cikisli ucuslar icin ne dersin. Istanbul -ankara
Redfish16V
26-12-2015, 21:44
Kardesim 31 i istanbul cikisli ucuslar icin ne dersin. Istanbul -ankara
iptal olması %90.. 3ocağa kadar saydıgım yerler arasında ulaşım kopar.Şaka değil ciddi ciddi kopar.
onursumer
26-12-2015, 21:54
31inde istanbul ve çevresi yolculukları iptalmi etmek gerekli sıkıntılı gibi duruyor ana yollar açık olurmu acaba ben gitsem sıkıntı değilde annemler gidebilir
salih_560
26-12-2015, 21:57
Emir eline saglik bilgiler icin bursa icin guzel haber vermissin takiptwyim seni :)
abi geçen seneden beri senden okuduğum bilgilerle "şu gün, şu saat" kar başlıycak diyorum. hadi len diyolar tabi de her seferinde iddaaya giriyolar benle. 10-15 aralık sisteminde ilk kez iddayı kaybettim bu sefer 29 saat 02:45 diyorum. eğer ötelenme ihtimali varsa söyle bileyim. onayını bekliyorum :D
Ben yine bi *** anlamadım ya :((
benimde anladığım kadarıyla haftaya güzel kar var. inş tatil yaparık yıl başı ile birlikte
Redfish16V
26-12-2015, 22:22
abi geçen seneden beri senden okuduğum bilgilerle "şu gün, şu saat" kar başlıycak diyorum. hadi len diyolar tabi de her seferinde iddaaya giriyolar benle. 10-15 aralık sisteminde ilk kez iddayı kaybettim bu sefer 29 saat 02:45 diyorum. eğer ötelenme ihtimali varsa söyle bileyim. onayını bekliyorum :D
İnan sektirmemek için bütün yönümle zorluyorum kafa yoruyorum.Fakat hava işte bazen ters köşe yapıyor.Birazda fazla risk aldık.Artık daha temkinli duygusal olmadan gidiyorum.Her gün revize edeceğim tahmini merak etme :)yüksek yerler için 2:45,merkez ve deniz seviyesi için 30 aralık öğleden sonra 14:00 gibi de :) konuyu takip edersen sana kaybettirmem :)
Ben yine bi *** anlamadım ya :((
Kar var bol bol , merkez 30 aralık öğleden sonra,yüksekler 29 aralık gecesi abi :) Yine anlık durum isteyenlere whatsapptan yardımcı olabilirim
Emir;accu falan istanbul'a az kar veriyor. Hatta 31'in karla karisik yagmur,diger gunler yagmur diyor. Sana cani gonulden inaniyorummm :)
Afyonda kar tam kararinda,3-5 cm lik kar miss.
Ama karadeniz cosuyor sanirim. Hatta accu bile oralar icin baya buyuk kar yagisi vermis. Yani ikinizde aynisiniz fakat istanbul'da farklisiniz :(
İnsallah sen kazanirsin...
Redfish16V
26-12-2015, 22:39
Emir;accu falan istanbul'a az kar veriyor. Hatta 31'in karla karisik yagmur,diger gunler yagmur diyor. Sana cani gonulden inaniyorummm :)
Afyonda kar tam kararinda,3-5 cm lik kar miss.
Ama karadeniz cosuyor sanirim. Hatta accu bile oralar icin baya buyuk kar yagisi vermis. Yani ikinizde aynisiniz fakat istanbul'da farklisiniz :(
İnsallah sen kazanirsin...
Abi Accu daha dün 7 gün güneş veriyordu istanbula :D :D İlla bana inanda demem,ama wunderground bile accudan iyidir.Accu'nun eski kalitesi yok.Bak hatta sana Accu'nun neden az verdiğini söyleyim ; Deniz etkisi kar bantlarını GFS göremiyor.Accu ise bizim mgm'nin ecmwf'den aldıgı gibi onlarda gfs'den alıyor.Ama bak dikkat et yarın öğlen 2 gibi tekrar bak accu napmış.Her model o bantları göremez,görmek için tecrübe ve sıkı takip gerekir.Tek modele bağlı kalan kurumlardan uzan durun.Sonuçta süper bilgisayarlar bu verileri toplasada her birinin açığı,zayıfı v.b var.Ne zaman güzel iyi kurum çıktı o zaman burda paylaşırım güvenin diye.Ya tahminci siz olacaksınız benim yaptıgım gibi,ya da tahminleri kıyas yaparak ortalama bi data koyacaksınız kendinize :)
Karadeniz ne nasipleniyor kardan,vay be... Kiskandimm...
Bu sefer kuzeyli ruzgarlarin siddeti daha yuksek gecen seneye gore acaba bunun kar olarak geri donusu pozitif mi yoksa negatif mi olacak
Redfish16V
26-12-2015, 23:59
Bu sefer kuzeyli ruzgarlarin siddeti daha yuksek gecen seneye gore acaba bunun kar olarak geri donusu pozitif mi yoksa negatif mi olacak
İzlandanın pasif olup yüksek basınç'ın ingiltereye doğru yatması lazım.Ne kadar şiddetli olsada bugüne kadar izlanda çomak soktu.Son 12 gündür 5.faza geçtik.izlanda pasifleşyor,ao düşüyor bu bize pozitif olanaklar sağlayacaktır.Diğer güzel olay ise kuzeyde sıkışan soğuk çok iyi.
PiscocuK
27-12-2015, 08:52
Emir 31 aralık 12:00 gibi İstanbul Edirne gece 02:00 gibi Edirne İstanbul yapmayı düşünüyorum yollarda zorluk cekermiyim
Yorumuna gore bir araçla gidicem yada hiç gitmicem
hafta sonu kar geliyor diyorlar. ama ne kadar yağar Allah bilir.
istanbul efsaneyi kaçırdı diyolar sabahki güncellemelere göre
tayreep_john
27-12-2015, 13:13
yalan oldu sanırım bursada güneşli gösteriyor :/
Kar var ama sonucta hava bu tahmin etmek cok zor anlik degisimler oluyor..
Su video geldi aklima.. :)
https://youtu.be/9BrBTGiNZis
Accu hala az gosteriyor yagisi istanbul'a?
Skiciyiz.biz'deki dağlara yağacak kar miktarı da azalmış.. ne oldu yahu geceden sabaha
Kim diyo sistem kacmis gitmis puff olmus diye?
Hersey cok iyi gidiyor yazdikca nazar degmesin
Istanbul un geneli kar olarak cok iyi durumda ozellikle avrupa veya anadolu degil
Verelim coskuyu
Istanbuldaki sabikali yerler kayak takimlarini hazirlasinlar
Emirle telefonla konuştum dışardaymış kendisi sistemde sıkıntı olmasığını Akşam açıklama yapıcağımı söyledi
Sistemde hicbir sikinti yok dek yagislari nasil oluyor gecen sene gorduk, artik bu sistem seve seve yilbasinda bizimle
yeşilköyde yağacak mı yaw bugün sahilde mangal yapılıyodu :):):)
:) yağmaz bence
Redfish16V
27-12-2015, 20:31
Herkes bir şey karalar yorum yapar,modelden modele şekle girer v.b.Dün gece uzun bir açıklama yaptım.İçeriğinde bütün sorulara cevap var.Modelden modele yorum yapan forum kurum v.b kişilere itibar ederseniz sinir hastası olursunuz kafayı yersiniz.Ana lokmayı göremeyen insanlardır onlar.Accu,wunder v.b beni ilgilendirmiyor.Daha dünü ile bugünü tutmayan kurumları neden bu kadar seviyorsunuz ? Mgm'den bir farkı yok o kurumların artık.Saatlik tahmini tutuyor ama diyeceklerde,k.bakmayın ama saatlik tahmini herkes yapar zor iş değil.Değişen bir şey yok,aksine iyileşen var.Kritikte kalan eskişehir-konya-ankara var.Onlarda rahat olsunlar ab alanı az batılayacak,istediğimiz gibi olmasada sıcak cepheden 3-5cm alacağız.Elimden geleni yapıp saatlik takip yapıyorum,size sunuyorum.Sakin olun ve bekleyin.Herkese iyi akşamlar..
Hacım ankarayı iyi demedin bee
ankaraya da yağaydı iyiydi :)
Redfish16V
27-12-2015, 20:58
Hacım ankarayı iyi demedin bee
ankaraya da yağaydı iyiydi :)
Ankara'nın ne yapacağı belli olmaz.. Ben 31 aralık günü için yazdım ama 1-3 ocak arası bizim için güzel.Sıcak cephe var.Bu sıcak cephe bize kuvvetli kar tipi verecek ama hızlı sürecek.1-3 ocakta da beklediğimiz siklonlu yağış var.Ama dediğim gibi ankara pusuda beklesin,son gün akdenizde bi koyar siklonu 30cm cepte olur.Ankara bizi mutlu edecek ben eminim.. Sadece pusuda bekleyin.Bu sisli günler bize büyük kumarı kazandıracak
emir 18 cakta konya afyn uşak arası nasıl urfadan izmire gidicemde
birde 30 ocak vs abant bolu kastamonu arası
Redfish16V
27-12-2015, 21:06
emir 18 cakta konya afyn uşak arası nasıl urfadan izmire gidicemde
birde 30 ocak vs abant bolu kastamonu arası
18 ocakta iç kesimlerde bi kar aktivesi mümkün ama kuvveti belirsiz.30 ocakta bolu'da kar alacaktır.
Emir,
Bu c.tesi ya da pazar istanbuldan uludağ veya kartalkaya'ya gidilir mi? Yollar nasıl olur? Özellike kartalkaya için
31i yalovadan aydına yola çıkayım diyorum öğleden sonra hata mı ediyorum?
15-16-17 Ocak da Sakarya ya gideceğim. Varmıdır kar tipi v.s havayı seven adam ?
30-31 i mgm Ankara için hafif kar yağışlı gösteriyor.. Aslı var mıdır? :)
İbrahim33
27-12-2015, 21:29
millet nasıl karı bekliyor yaw. ulan cennet gibi memlekette yaşıyoruz farkında değiliz mersinliler olarak. adımını atıyorsun deniz , adımını atıyorsun kar. evden çıkıp 30 - 40 km yaylaya doğru çıksam 20 cm kar var bee :)
Redfish16V
27-12-2015, 21:29
Emir,
Bu c.tesi ya da pazar istanbuldan uludağ veya kartalkaya'ya gidilir mi? Yollar nasıl olur? Özellike kartalkaya için
yollar karlı sıkıntılı olacaktır.pazar gidersen kar dinmiş geriye biriken kar kalacaktır.Ben olsam c.tesi kartalkaya'ya giderdim.Uludağ'da güzel ama işin kaymağı kartalkaya'da.
31i yalovadan aydına yola çıkayım diyorum öğleden sonra hata mı ediyorum?
riskli.. 30 aralık öğleden önceye gitme fırsatın varsa iyi olur.dediğin vakit sistemin zirve noktası nerdeyse..
15-16-17 Ocak da Sakarya ya gideceğim. Varmıdır kar tipi v.s havayı seven adam ?
kar mümkün.. 5 ocak gibi az çok tipi şekli belli olur sistemin.. Ocak ayı boş geçmeyecek gibi bir şey..
30-31 i mgm Ankara için hafif kar yağışlı gösteriyor.. Aslı var mıdır? :)
has bir ankaralı olarak bekleyin diyorum.Sıcak cepheden 5-6cmmiz var,ama yarın gece daha da güzelleşirse durumlar 30-40cm bile olabilir.29'gecesinden itibaren kar taneleri gözükür.6 ocağa kadar sağlam kar almak olasılıgımız %99
Redfish16V
27-12-2015, 21:31
millet nasıl karı bekliyor yaw. ulan cennet gibi memlekette yaşıyoruz farkında değiliz mersinliler olarak. adımını atıyorsun deniz , adımını atıyorsun kar. evden çıkıp 30 - 40 km yaylaya doğru çıksam 20 cm kar var bee :)
bazı kişiler kıymet bilmiyor ama şöyle iyice düşünenler anlar bu vatanın her yönden cennet oldugunu.. ama işte.. neyse konu sapmasın,şu fiziki koşullarda iyi soğuk alıyor bence ülke :)
onursumer
27-12-2015, 21:59
bu sefer olcak gibi :D
Emir, İstanbul'u es geçecek gibi duruyor bu sanki...
Redfish16V
27-12-2015, 22:20
Emir, İstanbul'u es geçecek gibi duruyor bu sanki...
http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2015122712/graphe3_1000___28.9497_41.0138_Istanbul.gif
http://i68.tinypic.com/21euhci.jpg
bence zor.. sibirya yb varken izlanda'nın onu kırması zaman alır.. 5.faza geçtik artık bu oluk biçimini sık görürüz.
Bu hafta yagacak olan kar, saglam mi yagacak yoksa oyle ara ara atip gececek mi kardesim ?
Redfish16V
27-12-2015, 23:24
Bu hafta yagacak olan kar, saglam mi yagacak yoksa oyle ara ara atip gececek mi kardesim ?
sağlam.. efsane yarısı diyelim.Deniz etkisi kar oldugu için arada 5dklık kesintiler olabilir.Bantların hattı otursun onunda haritasını çizeceğim.Önceki sene 17 şubat sistemi gibi düşünün
onursumer
28-12-2015, 08:35
bakırkoydeki günlük güneşlik hava 1-2 gündür fırtına oncesi sessizlik gibi :D
Kardesım tahmınler ıcın elıne saglık.
Istanbul ıcın sanırım 15-20cm kar bırıkmesı on goruyorsun?
Bu kodumun accu hala karla larısık yagmur dıyor,yagıs yogunlugunu 1-2cm gosterıyor.
Wunder daha fazla kar dıyor.
Bız sen ne dersen ona gore davranacagız :)
Afyonda pek kar yagmıyacak sanırım ama cok soguk mu olur yanı -7/8 gıbı?
Redfish16V
28-12-2015, 08:47
İstanbul ; Çatalca-B.Çekmece-Silivri çevresi 2-5cm. Arnavutköy 12cm,Avrupa yakasının karadeniz sahili batıdan doğuya (15 cm > 42 cm)Yani saray tarafından boğaza kadar kıyıdan yaklaştıkça 15cm 42cm'e varacak.Sarıyer 30cm.B.düzü 5cm.Bakırköy 10cm.Beşiktaş 20cm.Başakşehir 15cm.Şişli 20cm.Eyüp 15cm.Kadıköy-Üsküdar 20cm.Beykoz 30cm.Kaynarca 40cm.Riva 50cm.Reşadiye 40cm.Çekmeköy 30cm.Sultanbeyli 30cm.Ataşehir 25cm.Maltepe-Kartal 30cm.Pendik 35cm.BAllıca 30cm.Erenler 50cm.
İzmit-Sakarya; Gebze 35cm.Körfez 30cm.Gölcük 30cm.Karamürsel 35cm.Kandıra 70cm.Kabakoz 50cm.İzmit 30cm.Kartepe 45cm.Adapazarı 40cm.
Yalova : 40cm.
Bursa :Mudanya 40cm.Gemlik 40cm.Orhangazi 45cm.Kestel 30cm.Merkez 30-35 cm.Karacabey 30cm.M.kemalpaşa 20cm.Orhaneli 25cm.Nilüfer 30cm.
Bilecik : 20cm.
Kütahya : 15cm. Tavşanlı 10cm. Emet 5cm.
Balıkesir : Susurluk 15 cm.Merkez 5cm.Gönen 5cm.Manyas 25cm.
Afyon : 10cm.Sandıklı 5cm.
Uşak:10cm.
Isparta ve çevresi : 25cm.
Burdur : 15cm.
Konya : 5cm.
Toroslar 50cm.
Antalya ve kemer'in iç kesimleri 5cm.
Karaman: 10cm.
Aksaray : 5cm.
Nevşehir : 25cm
Kırşehir: 10cm.
Liste gün içinde güncellenmeye devam edecek
onursumer
28-12-2015, 08:53
bakırkoy 10cm ise harbi iyi yağıcak :D
Redfish16V
28-12-2015, 09:17
Düzce ; 54cm
Zonguldak : 70 cm
Bartın : 35cm
Karabük : 25cm
Bolu : Mengen 35cm,Gerede 25cm
Çamlıdere : 35cm
Kastamonu : 15cm
Çatalzeytin hattı : 70cm.
Sinop : 55cm.
Amasya : 30cm
Çorum : 20cm
Çankırı : 10cm
Samsun : 55cm
Tokat: 40cm
Ordu : 55cm
Giresun : 55cm
Trabzon : 30cm
Rize : 70cm (iç kesimler 140cm)
Artvin : 75cm
Sivas: 10cm
Yozgat : 25cm
Kırşehir : 15cm
Kayseri 15-20cm , Erciyes : 65cm
Kahramanmaraş : 10cm
Adana iç kesimler : 5cm
Gaziantep : 10cm
Şanlıurfa iç kesimler : 5cm
Malatya : 20cm
Diyarbakır : 20cm
Bingöl : 50cm
Muş : 40 cm
Bitlis : 100cm
Van : 30 cm
Siirt: 30cm
Şırnak :75cm
Hakkari : 110 cm
Erzurum : 40cm
Kars : 70cm
Ağrı : 40cm
Erzincan : 30cm
Gümüşhane : 60cm
Ankara'yı en son yazacağım,gece ankaralılar burda olsun.Denizli,izmir gibi yazmadıklarım 0-2cm arasında değişkenlik gösterecek. sistemin her ile giriş saatide bu gece yazarım
31 akşamı 7 gibi yola çıkarak İstanbul'dan Bursa ya gideceğim. Aracımda kış lastiği maalesef yok. Feribotla karşıya geçerim.
Bu süpürgelik rampası vs oldıkça sıkıntılı oluyor kar yağdığı zaman. 3ünde de dönüş yapacağım.
Bu durumda sıkıntı yaşarmıyım İst. Bursa arası 31-3 tarhlerinde kar don vs olacak mı?
teşekkürler
Redfish16V
28-12-2015, 09:22
31 akşamı 7 gibi yola çıkarak İstanbul'dan Bursa ya gideceğim. Aracımda kış lastiği maalesef yok. Feribotla karşıya geçerim.
Bu süpürgelik rampası vs oldıkça sıkıntılı oluyor kar yağdığı zaman. 3ünde de dönüş yapacağım.
Bu durumda sıkıntı yaşarmıyım İst. Bursa arası 31-3 tarhlerinde kar don vs olacak mı?
teşekkürler
Kar don olur 5 ocağa kadar.Süpürgelik rampasının hemen hemen koordinatları bana tarif edersen net durumu bakar yazarım sana.
teşekkürler
zincirsiz çıkmayın. süpürgelik mevkiine polis geçmenize izin vermez. yoğun yağışta ve tipide orada sıkıntı oluyor. bir kaç kez yolun kapandığını biliyorum.
valla ağazından bal damlıyor Emir sanırım artık avcılık yapmaya başlıycaz bukadar kar buz potansiyelinin illa bi ucundan faydalanırız diye düşünüyorum...
Birde merak ediyorum 1 ocak sonrası için Edirne Keşan İpsala nın kar durumu nedir..?
caddebostan sahile yerleşmek lazım perşembe o zaman:)
onursumer
28-12-2015, 09:37
29-30-31 tekirdağ hakkında yorumun ne olur , kardeşimin sınavı var namık kemal unide bakırkoyden git gel yapabilirmi yoksa iptalmi olur :)
Kar don olur 5 ocağa kadar.Süpürgelik rampasının hemen hemen koordinatları bana tarif edersen net durumu bakar yazarım sana.
zincirsiz çıkmayın. süpürgelik mevkiine polis geçmenize izin vermez. yoğun yağışta ve tipide orada sıkıntı oluyor. bir kaç kez yolun kapandığını biliyorum.
Teşekkürler bilgi için. Kar don olcaksa süpürgelik zaten kapanır çok detayına gerek yok :)
Riske girmeye gerek yok şirket aracıyla gideyim ben onda kış lastiği var en azından.
tolgaaydın
28-12-2015, 09:43
çarşamba gününe kadar araba almam lazım :D değerli bilgiler için teşekkürler severek takip ediyoruz. :D
altugkocer
28-12-2015, 09:46
Arkadaş 2 kış Subaru kullandım, doğru düzgün kar yüzü görmedim. Subaruları sattım geçen sene megane aldım, geçen sene tonla kar yağdı Ankara'ya.
2 hafta önce tekrar Subaru aldım, eğer bu kış Ankara'ya dolu dolu kar yağmazsa kış geçtikten sonra 1 bidon benzinle Ana Haberlere çıkıp arabayı da kendimi de yakarım :D Yeter lan :D
Redfish16V
28-12-2015, 09:49
Arkadaş 2 kış Subaru kullandım, doğru düzgün kar yüzü görmedim. Subaruları sattım geçen sene megane aldım, geçen sene tonla kar yağdı Ankara'ya.
2 hafta önce tekrar Subaru aldım, eğer bu kış Ankara'ya dolu dolu kar yağmazsa kış geçtikten sonra 1 bidon benzinle Ana Haberlere çıkıp arabayı da kendimi de yakarım :D Yeter lan :D
hahahah :D 30-31 bizim için 5cm civarında olsada 3-5 ocak biz efsane yazacağız.Akşama belli olacak.. Ankara konusunda sakin olun,ben rahatım bu sene bizim için güzel olacak
crazydog
28-12-2015, 10:14
bakırkoy 10cm ise harbi iyi yağıcak :D
Bakırköyde 10 cm tutarsa istanbul bitti demek :D :D
Mgm çarş günü için çok ciddi yagış uyarısı yaptı şimdi
Bilgiler için çok teşekkürler..
Meteoroloji kar alarmı verdi!
İstanbul , Ankara, Bursa, Samsun ve Kocaeli başta olmak üzere haftanın hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var.
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bu hafta hava durumu çok yoğun kar verdi. Meteoroloji hava durumu raporuna göre kar yağışı çarşamba günü çok etkili olacak.
İstanbul , Ankara, Bursa, Samsun ve Kocaeli başta olmak üzere haftanın hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı var. Kar yağışı çarşamba günü etkili olacak ve perşembe ile cuma günü de devam edecek. Türkiye yılbaşına yoğun kar yağışı altında girecek.
Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu tahminine göre kar yağışı ilk olarak salı günü hafif ve sulu kar olarak Kastamonu, Bolu ve Karabük'de başlayacak.
ÇARŞAMBA GÜNÜ YOĞUN KAR VAR BU İLLER DİKKAT!
Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü kar yağışı çok yoğun olarak etkili olacak. İstanbul, Ankara, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Yalova, Balıkesir, Düzce, Zonguldak, Bartın, Samsun, Eskişehir, Kütahya, Bilecek, Çankırı, Çorum, Tokat, Sivas, Kırşehir, Yozgat, Kayseri, afyonkarahisar, Konya, Aksaray, Niğde, karaman, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars, Ardahan ve Erzurum illerinde çarşamba günü yoğun kar etkili olacak.
YILBAŞI HAVA DURUMU NASIL?
Kar yağışı bu illere yenilerini ekleyerek perşembe ve cuma günü daha da geniş bir kesimde görülecek. 31 Aralık perşembeyi 01 ocak 2016 yılına bağlayan gün ve gece de kar yağışı devam edecek. Yılbaşında Türkiye'nin büyük bir kısmı kar yağışı altında olacak.
İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN GELİYOR?
İstanbul için meteorolojinin yayınladığı hava durumu raporu çarşamba günü için kar uyarısı veriyor.
alıntı: milliyet
snan1910
28-12-2015, 11:05
Emir eline emeğine sağlık. Bizi bilgilendiriyorsun. Ankara için aksami bekliyoruz :)
ilk defa kar yağmasına bu kadar sevinicem :D
Redfish16V
28-12-2015, 11:42
29 ARALIK 2015 - SAAT:02:45'te radara girecek kütle 03:20 gibi demirciköyden sarıyere doğru yol alacak.ve 30 aralık sabahı kar etkisini artırarak öğleden sonra çoşacak.Zonguldak ve karadeniz hattı ise 29 Aralık gece 02:00 gibi antremana başlayacak.Diğer yerler için kararım netleştikçe buraya döküleceğim.