Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Selamlar , cumartesi yağış var mı ona göre plan yapalım:)
Redfish16V
07-08-2015, 10:12
Selamlar , cumartesi yağış var mı ona göre plan yapalım:)
yağış yok fakat rüzgar fazla..
M U R A T
07-08-2015, 10:29
yağış yok fakat rüzgar fazla..
hangi bölge için yağış yok İstanbul mu
free-hifi
07-08-2015, 10:52
Haftaya fragman başlar.. Yazın bitimine son 15gün.. Ekim sonu bodrum analizi ise halen statik.. bodrum muhtemel 25-30 arasında gezinecektir o vakitlerde.Ağustos 20'den sonra buralar değerlenecek :)
24 ağustos ta tatile çıkayım dedim olaya bak kesin trakya yağışlı gececek
Redfish16V
07-08-2015, 13:21
hangi bölge için yağış yok İstanbul mu
istanbul ve antalya
24 ağustos ta tatile çıkayım dedim olaya bak kesin trakya yağışlı gececek
geç tatile çıkmak isteyenler eylül sonu - ekim başını düşünebilir ama o zamanda deniz sıcaklıgı sizi mutlu etmeyecektir.Maalesef yazın bitimi çok yakın..
istanbul ve antalya
geç tatile çıkmak isteyenler eylül sonu - ekim başını düşünebilir ama o zamanda deniz sıcaklıgı sizi mutlu etmeyecektir.Maalesef yazın bitimi çok yakın..
ekim sonu kasım başı istanbul için yağış çok olur mu bir öngörü varmı şimdiden
Redfish16V
07-08-2015, 14:30
ekim sonu kasım başı istanbul için yağış çok olur mu bir öngörü varmı şimdiden
%90 ihtimalle evet.. detaylı 2-3 aylık tahmin için ayın 12-13ü bekliyorum.Sizin için net olan bilgi ağustos 20 gibi yazın sonlanacağıdır :)
Redfish16V
20-08-2015, 23:33
Biraz güncel geçeyim..
-Yarından itibaren İstanbul-Bursa-Afyon hattı sağanak yağmura teslim.. 2-3 gün aralıklı sürecektir
-Ağustos 27 gibi ufak son ısınmalar olabilir,ancak yavaştan kalın giysiler rol alabilir..
-Ekim başı ise hastalıklara dikkat.. Kısa sürede fazla sıcaklık düşüşleri olacak,tatili geç vakite alanlar pişman olabilir.
2015-2016 kışı;
-2003-4 karakterinde bir kış olacak bence.Polar atak dediğimiz olay sık sık yaşanacaktır.Peki polar atak nereleri vuracak ? - Kuzeyden inen topun ülkemizde ilerleyebildiği yerler etkilenecek.Her zamanki gibi doğu eski kışları arayacak...
-Ilıman fakat garip bir kış.. Mesela 8 derece soğuk durgun hava varken,gece anlık polar atak ile -5 leri görecek sıcaklık ve mükemmel yağış.. Örneğin 2004 ankara kışı..
Accuweather'in kış tahminini bekliyorum..TAhmini ekim sonunda yayınlanır.Bu kış eğlenceli olacak inişli çıkışlı :)
MertSerhanÖ.
20-08-2015, 23:50
Biraz güncel geçeyim..
-Yarından itibaren İstanbul-Bursa-Afyon hattı sağanak yağmura teslim.. 2-3 gün aralıklı sürecektir
-Ağustos 27 gibi ufak son ısınmalar olabilir,ancak yavaştan kalın giysiler rol alabilir..
-Ekim başı ise hastalıklara dikkat.. Kısa sürede fazla sıcaklık düşüşleri olacak,tatili geç vakite alanlar pişman olabilir.
2015-2016 kışı;
-2003-4 karakterinde bir kış olacak bence.Polar atak dediğimiz olay sık sık yaşanacaktır.Peki polar atak nereleri vuracak ? - Kuzeyden inen topun ülkemizde ilerleyebildiği yerler etkilenecek.Her zamanki gibi doğu eski kışları arayacak...
-Ilıman fakat garip bir kış.. Mesela 8 derece soğuk durgun hava varken,gece anlık polar atak ile -5 leri görecek sıcaklık ve mükemmel yağış.. Örneğin 2004 ankara kışı..
Accuweather'in kış tahminini bekliyorum..TAhmini ekim sonunda yayınlanır.Bu kış eğlenceli olacak inişli çıkışlı :)
Desene ortalık yine hastalıktan kırılıcak :/ Peki bu sonbahar ve kış yağış çok fazla olacakmı yoksa kuru soğuklar mı bekliyor bizi?
Redfish16V
20-08-2015, 23:53
Desene ortalık yine hastalıktan kırılıcak :/ Peki bu sonbahar ve kış yağış çok fazla olacakmı yoksa kuru soğuklar mı bekliyor bizi?
Bol yağış,inişli çıkışlı sıcaklık.. kısacası yumuşak bir kış ama yağış olarak bol.. Ama sistemlerin ömrü 1 günlük,belki saatlik.. Ama gücü kuvvetli.Biraz daha zaman lazım bu çıkarımlar böyle uzar gider
Redfish16V
11-09-2015, 08:19
yarın ve pazar gününe dikkat.. aşırı yağış söz konusu istanbul için.ilk kar taneleride kasım ayında düşmesi muhtemel istanbul için..
2016 kış değerlendirmemi bugün ilerleyen vakitlerde yazacağım :)
koraycano
11-09-2015, 08:27
yarın ve pazar gününe dikkat.. aşırı yağış söz konusu istanbul için.ilk kar taneleride kasım ayında düşmesi muhtemel istanbul için..
Tam pistte çıkacakken hiç iyi haber vermedin dostum :)
Kıs degerlendırmenı 4 gozle beklıyorum...
Sana ozel soru sorayım; 17-24 eylul arası Alanya'da hava nasıl olucak? 23 derecelere dusucek gosterıyor bu cep tel programları,dogru mu yahu :(
Redfish16V
11-09-2015, 09:17
Kıs degerlendırmenı 4 gozle beklıyorum...
Sana ozel soru sorayım; 17-24 eylul arası Alanya'da hava nasıl olucak? 23 derecelere dusucek gosterıyor bu cep tel programları,dogru mu yahu :(
17-20 arası ara ara bulutlu ve yağmurlu olur,çünkü ab merkezi çok yakın ve rüzgarda etken baya.. sıcaklık 22-27 arası gezinir serin olabilir,açık oldugu zamanda yakmaz ama ısıtır insanı hava.20-24 arası daha sakin..
17-20 arası ara ara bulutlu ve yağmurlu olur,çünkü ab merkezi çok yakın ve rüzgarda etken baya.. sıcaklık 22-27 arası gezinir serin olabilir,açık oldugu zamanda yakmaz ama ısıtır insanı hava.20-24 arası daha sakin..
Yahu bayram kacamagi yapalim dedik,surekli sicak olucak yerdeki hava durumuna bak.... Sansimi seveyim.
Tesekkurler kardesim. Aciklama yapicaksin ama bu sene kis bol karli mi gecicek?
Istanbul'da ne zaman yagmur yagacak Allah rızası ıcın 2 saatte olsa yere su dussun ortalık bıraz ferahlasın. Imanımız gevredı resmen ne gece yatılıyor ne gunduz yolda yurunuyor, kıştan nefret edıyorum ama 4 gözle gözler oldum resmen.
yucelebeci
11-09-2015, 14:42
Kardeşim kar dedin aklımı aldın şu sıcakta inşallah geçen kış gibi bol karlı geçer sezon, güzel haberlini bekliyorum
golgeoyunu03
11-09-2015, 17:07
Dolu varmı dolu..
Yahu bayram kacamagi yapalim dedik,surekli sicak olucak yerdeki hava durumuna bak.... Sansimi seveyim.
Tesekkurler kardesim. Aciklama yapicaksin ama bu sene kis bol karli mi gecicek?
Siz merak etmeyin denizin yüksek ısısı ve nem ile birlikte tam kıvamına gelecek sıcaklıklar burada. Akşamları biraz ürperirsiniz, bunun dışında bence hem terletmeyen hem de üşütmeyen bir hava olacak.
Hala merakla Kasım ve kıs tahmınlerını beklıyoruzzz.....
Evet kış tahminleri için forum avcıları ellerini ovuşturmaya başlasın bakalım :D
Merakla bekliyoruz.
Redfish16V
12-09-2015, 09:02
Öncelikle geciktirdiğim için herkesten özür dilerim.Yoğun tempodan dolayı foruma giremedim ve unuttum gitti diyeyim :) Nese detaylara geçelim ;
-Kış Kasım-Aralıkta zirve yapacak ve Ocak ayının yarısı ılıman geçecektir.Mart ve Nisan başına kadar kış etkisini gösterecek
-Kuzeyli ataklar boyunca kar alacağız.Bu şu demek ; kuzeyden damla halinde soğuk sarkacak vuracak geçecek ve bu topaç halinde devam edecek
-Karadeniz'e sahili olan kesimler,İç kesimlerin kuzeyi,İç batı anadolu bu sene tekrar efsaneler yaşayabilir.
-bu kışın diğer tipik karakteri vurucu ama zamanı az olması.Mesela hava 5 derece ve sis var diyelim.. Soğuk hava dalgası hızle geldiği zaman aniden -3 lere inip felaket yağış bırakıp ertesi gün güneş açabilir.
-Don olayı bu sefer doğuda sık görülebilir..
-Kasım sonuna doğru İstanbul-Ankara ilk kar tanelerini görebilir.İlk kar örtüsü ise Aralık ayı içinde %98
-Ekstrem koşulların artacağı bir dönem yine
-Hastalık olarak dikkat edilmesi lazım süreç kısaldı ve yakında ciddi inişli çıkışlı günler olacak.
-kış lastiğini erken alın kış hızlı girecek
-Özellikle iç batı anadolu tekrar rekor kırabilir..
-Ayrıca küresel ısınmanın tam tersine Türkiye bölgesi için soğuma artacak.
-İleriki günlerde yağacak olan yağmurların kalitesi çok kötü yüksek ihtimal ki araçlarınızı bu yağmurdan korumanız işe yarayacaktır.
Detaylı grafikli anlatımı ise yakın zamanda yapacağım.Çoğu büyük kurumlar kışı kış gibi yaşayacağımı ön görüyor.. Yakın zamanda nokta atışı bir tarih verebilirim istanbul için..
Redfish16V
12-09-2015, 09:06
Dolu varmı dolu..
istanbuldun anadolu yakası ve doğusu dikkatli olmasında fayda var.. ankara şu an sakin.hareketli dönem yakındır
burak_2885
12-09-2015, 09:21
istanbuldun anadolu yakası ve doğusu dikkatli olmasında fayda var.. ankara şu an sakin.hareketli dönem yakındır
Dostum bayramda Ege bölgesi, Kuşadası için ne düşünüyorsun :)
Redfish16V
12-09-2015, 09:44
Dostum bayramda Ege bölgesi, Kuşadası için ne düşünüyorsun :)
Ara ara bulut olur,sıcaklıklar normaller civarında..
onursumer
12-09-2015, 09:46
yağmurdan ne gibi sıkıntılar olabilir ? çoğu zaman açıkta bırakıyorum arabaları ona gore onlemimizi alalım
AyrtonSenna
12-09-2015, 09:47
@GSİ CLUB kardeşim anadolu yakası için son durum nedir yağış ne zaman gelir birde yarınki durum ne olur havalar istanbulda böylemi devam edicek bayarama kadar:D
Batı ataşehir bir anda fena yağmur başladı
Redfish16V
19-09-2015, 14:02
İStanbul'un kışı sert geçirme olasılıgı düşüşe geçiyor.. İbre dönüyor hafiften.Avrupa yanacak kışın bunu net diyebilirim.Güney bölgelere yıllarca kar yağmayan yerlere kar düşebilir.. Ekim başında genel değerlendirme yapacağım tekrar :)
Yapma yahu,bizi heveslendirdin :(
Yine mi gol degil?
Redfish16V
19-09-2015, 14:59
Yapma yahu,bizi heveslendirdin :(
Yine mi gol degil?
kasım'a kadar pattern değişir durur,şu an istanbul 0 , ankara 1 :D istanbulun anadolu yakası daha şanslı ama oran düşük.
Peki genel gorusun nedir mart ayina kadar?
Redfish16V
19-09-2015, 15:22
Peki genel gorusun nedir mart ayina kadar?
bunun için biraz beklemek lazım şu an geçiş aşamasındayız
aybarsdnr
19-09-2015, 16:11
bunun için biraz beklemek lazım şu an geçiş aşamasındayız
bize güzel kar haberleri ver :)) kar yağsın dağa bayıra çıkalım :)
Redfish16V
26-09-2015, 12:08
P.tesi - Salı Bütün marmara bölgesi için acil alarm verilmesi lazım.Aşırı derecede yağış var..
Redfish16V
28-09-2015, 12:24
Sibirya 2 günden beri hareketli.. Sanırım uyandı ve aktif hale geçicek.Şimdi son 1-2 veri kaldı onlarda tabloyu sunduktan sonra 10-12 gün sonra bu kışın adını koyabiliriz.
Hava gerçekten sıkıntılı , fena patlıcakmış..
Alarm verildide alarm verilse ne fark eder yine acemi suruculer yine dikkatsiz suruculer...
O degilde ins barajlarimiz dolacak gene
GuneyOnur
28-09-2015, 18:01
Alarm verildide alarm verilse ne fark eder yine acemi suruculer yine dikkatsiz suruculer...
O degilde ins barajlarimiz dolacak gene
Aynen %61'e düşmüş yine.
burkaykalyon
28-09-2015, 18:20
Şu anda zincirlikuyudayım burda çarşı pazar karıştı sel götürüyo tamaaaamm.... :)
aynen, bende Şişlideyim - Fena bir şekilde yağmur yağıyor..
GuneyOnur
28-09-2015, 18:52
Kartalda'da efsane yağıyor şuanda.Yukardan sürahi leğen ne bulurlarsa boşaltıyorlar aşşağıya.
Pendik'te aynı şekilde... Fırtına, yağmur, hortum, kaos, felaket ... :D
pendıkte acayıp sımsek cakıyor yav
Frankfurt'ta Sabiha ucusum "3" saat rotar yapti oradaki hava sartlarindan dolayi...
Redfish16V
28-09-2015, 21:08
Olabildiğince erken uyarı vermeye çalışıyorum,umarım geç kalmıyorumdur :) Bu kış için tek kesin olan şey ; fazlaca yağışlı olacak. Şükür 2 senedir her şey yerinde gidiyor. Küresel soğuma eğilimi ise artıyor
yağsın yağsın yağmur berekettir. allah işine karışılmaz:)
Bu yavislar kara donermi yoksa kar sinirinda kalirmi kardesim?
Rotar yemek fena birsey...
karşı meydandan dolayı rotar olayı bana çok saçma gelmiştir helede uzun mesafede ise şuan burda birşey yok çünkü zaten sawa inemese ahl ye iner
Redfish16V
28-09-2015, 21:43
http://i60.tinypic.com/2h2jgy0.jpg
14 ekim senaryosu.. Yüksek basınç patterni o zaman bizde dolanacak ki pastırma yazıda tahmini ekim sonu-kasım başı olacaktır.Sibirya bölgeside hızla soğumaya devam ediyor..alçak basınç ise avrupada.. Bu pattern bize sıcak ve sabahları puslu günleri getirir.Ama bu normal,10-15 gün (14 ekimden sonra) sonrası pattern değişir ve yukarda beslenen soğuklar jet akımlar ile aşağıya salınım yapar.Fakat bizim ülkemizin karakteristik özelliği gereği ilk kar taneleri ekim 30'dan önce düşmeyecektir.Artik salınım,deniz sıcaklıkları ve ingiltere civarı basınç dizilimini takipteyim.Şu an gidişat güzel,ama kimse nereye kar yağar diye sormasın.Çünkü ortada yağış soğuk var ama ibre oynak.Buraya haritada ilçelere kadar çizip o zaman tablo vereceğim.Önceki sene efsane demiştim,bu da efsane 2.0 adayı.Sadece uzun süreli don olaylarımız az olacaktır
free-hifi
29-09-2015, 11:52
Maltepe den uzak durun sel alıyor
bosver basinc dalgasini biz kavakta mahsur kaldik.yemek yemeye gidemedik :p
BurakCengizhanoğlu
29-09-2015, 11:57
Birazdan ankaraya doğru yola çıkıcam İstanbuldan.Sıkıntı yaratıcak bir durum olmaz diye umuyorum ?
Sti_Ozan
29-09-2015, 12:02
Pendikte ufaktan yagmur basladi,hava kapali,yagabilir dikkatli olalim
Redfish16V
29-09-2015, 12:08
bosver basinc dalgasini biz kavakta mahsur kaldik.yemek yemeye gidemedik :p
Ben ısmarlayım abi,bizde hizmet öncelikli :D
Birazdan ankaraya doğru yola çıkıcam İstanbuldan.Sıkıntı yaratıcak bir durum olmaz diye umuyorum ?
Sıkıntı sadece düzce tarafında olabilir,onun dışında rahat :)
BurakCengizhanoğlu
29-09-2015, 12:16
Teşekkürler havayı koklayan adam :D
Dün akşam çok kötüydü izmit düzce o civarlar şimdi nasıldır bilemiyorum mümkünse gündüz geçin.okadar hızlı yağan yağmur çok nadirdir heralde , sapancada dereler taşmış hatta.
Adanaya geldik orası hariç çok sıkıntı çekmedik.
Soyle birsey istesek senden,haddimizi asmis olurmuyuz bilemedim...
Her hafta basi,o hafta icin kisa bir bilgi versen ve alrmlarda(ani hava degisimi)'da kisa notlar post etsen,nasil olur?
Bodrum tahmininle söz ve nişanımı yaptın :D
Şimdide 10 Ekim için senden Istanbul'a şöyle ılık yağışsız bir tahmin bekliyorum :) Düğünüm var mekan cabriolet ama tente kapansın istemiyorum :D
oha lan 10 ekim mi :)
oha yangından mal kacırır spec :D
oha yangından mal kacırır spec :D
Buraya yazamadığım cevabı whatsapp'dan yazdım :D :D
Redfish16V
30-09-2015, 16:37
Soyle birsey istesek senden,haddimizi asmis olurmuyuz bilemedim...
Her hafta basi,o hafta icin kisa bir bilgi versen ve alrmlarda(ani hava degisimi)'da kisa notlar post etsen,nasil olur?
Aslında hep aklımda olan fakat forum ortamında nasıl olur ne tepki alır bilemediğim için beklemede kaldıgım bi durum düşünceydi.Fakat herkes uygun görürse sayfalarca il ilçe notlar yazabilir ve ani durumlarda saatlik takip yaparım.Bu arada whatsapp bu aralar kullanmıyorum vip hizmet alanlar burdan pm'den devam :D
Bodrum tahmininle söz ve nişanımı yaptın :D
Şimdide 10 Ekim için senden Istanbul'a şöyle ılık yağışsız bir tahmin bekliyorum :) Düğünüm var mekan cabriolet ama tente kapansın istemiyorum :D
Tabiki yaparım abi,ara ara p.m'den hatırlatma isterim çünkü iş yoğunluğundan bazen bu topic'i kaçırabiliyorum :)
Buraya yazamadığım cevabı whatsapp'dan yazdım :D :D
:hehe: :hehe: :hehe: dayanamadım
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/2015-09-30%2017.40.23.png
mimarsertac
01-10-2015, 09:17
Emir destan yaz okuyalım :)
Bugun nedir durum tarflar ikiye bölündü akşama kadar yağmur yokla öğlen yagmur arasında kaldılar
AyrtonSenna
01-10-2015, 09:56
@GSİ CLUB kardeşim rica etsem istanbul anadolu yakası için haftasonu ne görüyorsun:D
gözlerim yanlış görmediyse dün burada kar atıştırıyordu,
istanbulu merak ettim nedir acaba son durum :)
Redfish16V
01-10-2015, 11:45
01.10.2015(saat 13:00) - 03.10.2015 (Saat 13:00)
Marmara Bölgesi ;
İstanbul : Sağanak yağışlar rüzgarın kuvveti ile cuma gecesine kadar devam edecektir.Özellikle bugün akşama rüzgar artacaktır.Pek çok feribot v.b hatların iptal olması söz konusu olabilir.cuma geceden sonra c.tesi günü ılık-soğuk arasında durgun bir sonbahar günü olarak geçecektir.Güneşi görmek %20.
Bursa : Kuzeyi ve merkezi istanbulla aynı gün orantılı olarak yağışlar devam edecektir.1-2 saat erken dinme mevzusı olabilir.Bursa içinse c.tesi'de dahil güneşi görmek %20.
Karadeniz Bölgesi ;
Bugün karadeniz hattında yağışlar devam edecektir.Rize-Artvin hattında aşırı derece yağışlar olacaktır.Artvin 2.kez umarım sel felaketi yaşamaz ama durum hiçte olumlu değil.Batı karadenizde cuma gecesi yağışlar bitecek yerini durgunluga bırakacak.Güneş maalesef yok.doğu karadeniz ise yağış'a devam.Ama dediğim gibi bugün ve yarına dikkat..(Doğu karadeniz)
Ege Bölgesi ;
Kütahya-Denizli hattı ara ara parçalı bulutlu olarak devam edecek.Afyon hattı bugün ve yarın soğuk ve yağışlı olabilir.C.tesi'ye kadar geri kalan ege bölgesindeki yerleşimler parçalı bulutlu ılıman..
Akdeniz Bölgesi;
Hemen hemen çoğu yer ülkenin en sıcak yeri olacak fakat sıcak derken ahım şahım sıcak değil.. Hastalık ihtimali fazla çünkü soğuk rüzgarlar olabilir.Yağış yok fakat haftaya uyarı verebilirim.
Doğu Anadolu Bölgesi ;
Bugün ve yarın bütün doğuda yağışlar devam edecek.Diyarbakır-Antep-Maraş hattı ciddi yağışlar alabilir.Sınır hattı ise biraz sakin gibi.. C.tesi sabah yağışlar durur ve parçalı bulutlu bir c.tesi günü geçirir doğu bölgesi.
İç Anadolu Bölgesi ;
Kasvetli hava 2-3 gün ankara-konya gibi bütün iç bölgede hakim olacak.Ara ara yağışlar mümkün.Gece soğuklukları hastalıkları tetikleyebilir.
Haftaya sonbahara girmiş olacağız,daha detaylar 1-2 gün sonra.bundan sonra 2-3günlük bölge bölge yazacağım.Tavsiyeler olursa(şu tip yazılabilir v.b) diye uygulamaya alabilirim.Mesela 1 kişi değilde 10 kişi aynı yerin detaylı programını isterse gün içinde saatlik genel anlatımlı yapabilirim.
Hafta sonu RX yarislari var,İst Park tahmini fena olmaz kardesim.
Ellerine saglik...
hafta sonu, ist yalova - bisikeltle turlamayı düşünüyorum.
sıkıntı olabilecek noktalar var mıdır ?
yağmurluk vs almaya gerek var mı ?
Haftasonu dalış var Boğaz'da ve Karadeniz'de. Rüzgar ne durumda? Balıklar beni bekler :D
Redfish16V
01-10-2015, 15:00
Haftasonu dalış var Boğaz'da ve Karadeniz'de. Rüzgar ne durumda? Balıklar beni bekler :D
ortalama 15-22 km arasında.. öğleden sonra bu hız düşer.Karadeniz daha sakin gibi.. sırt kısım yani kandıra hattı karadeniz sahili 30km'yi zorlar.Boğaz dediğim gibi 15-22 arasında..
İstanbul park'ı gece yorumlayacağım
uzun bir istanbulda hava durumu konusu hepimize hayırlı olsun bu sezon 1000 sayfayı deviririz bence :D emirim sadece kışın değil yazın'da seni hatırlayan vefalı abilerini umarım unutmamışsındır :eek:
kış gelse de kar yağışlarını kovalasak artık :)
Redfish16V
02-10-2015, 09:45
November is coming ...
http://i61.tinypic.com/16jjwpi.jpg
Biraz heyecan verelim :D
pek hayra alamet değil diyorsun kar var kar busenede geçen seneki gibi yada azımı fazlasımı detaya gerek yok şöyle minik bir kopya versen :D
Redfish16V
02-10-2015, 09:58
http://i58.tinypic.com/2mxpv0m.jpg
aşağıdaki ölçüt (mm) hesabı.. Kasım'da kar başkadır diyebiliriz.. :D
Yarın İstanbul ve bursa taraflarından biraz havadan bahsetsen kardeşim, yollarda kalmayalım :)
Redfish16V
02-10-2015, 10:06
Yarın İstanbul ve bursa taraflarından biraz havadan bahsetsen kardeşim, yollarda kalmayalım :)
5 Ekim'e kadar yolda kalacak v. engelleyecek bir durum bütün türkiyede mevcut değil :)
İstanbul Park yorumu cmtesi pazar icin kardesim,unutma...
Redfish16V
02-10-2015, 11:05
İstanbul Park yorumu cmtesi pazar icin kardesim,unutma...
Yağış yok,pazar öğlene kadar stabil hafif rüzgar var.En güzel seans ne zaman olur dersen pazar 11:00'dan sonrası :)
Cmtesi pazar Dunya ralli kris sampiyonasi var,ondan sordum.
Gelmek istermisin? Sana davetiye vermek isterim Gold'dan. Okadar kahrimizi cekiyorsun.
Redfish16V
02-10-2015, 19:47
Gelmek istermisin? Sana davetiye vermek isterim Gold'dan. Okadar kahrimizi cekiyorsun.
Bu özel davet için çok teşekkür ederim abi,düşünmen bunu dile getirmen beni gitmekten daha mutlu etti :) Maalesef şu aralar ş.dışı yapacak durumum yok abi:)
Bu arada kış lastiği takmayı düşünenler için tarihler ;
İstanbul ; 15 kasım'dan sonrası
Ankara ; 1 Kasım'dan sonrası
Bursa ; 28 Ekim'den sonrası
Sivas - Doğu hattı ; 1 Kasım sonrası
İzmir-Antalya ; 28 Kasım sonrası
Kış lastiğine geçebilirler.Şu andan kış lastiği almanın tam zamanı bence.Yarın 5 günlük rapor yazacağım yine
Ne demek,bıze sagladıgın bılgıler ıcın tesekkurler.
Sana ayırdıgım bıletı yıne buraya uye bır arkadasa hedıye ettım,oda senın gıbı efendı bırı.
Kıs lastıgı bakıyorum sımdıden ...
ProdriveSTI
03-10-2015, 18:25
Bize yok mıdır... (:
Burdamısın? Sana bulurum. Acıl ara benı...
Redfish16V
04-10-2015, 20:43
05.10.2015 - 10.10.2015 (Bol yağışlı-Sonbahar'a merhaba haftası)Raporu
05.10.2015 - Ülke geneli parçalı bulutlu geçecek.Marmara bölgesi ara ara sık bulutlu ve rüzgarlı olabilir.Adana ve Antep çevresi lokal yağışlar görebilir.
06.10.2015 - Sonbaharın'en hareketli dönemi başlıyor.. Pazartesi gecesi rüzgarla adeta ülkeye yağış bulutları bıçak gibi girecek.. Salı günü İstanbul-Edirne-Bursa-Ankara-Eskişehir-Antalya-Konya hattı sağanak yağış olacak.Büyük uyarı Düzce-Sakarya-Bolu hattı çok fena olacak..
07.10.2015 - Kesintisiz devam eden yağışlar Ege ve iç bölgede biraz mola verecek ama güneş gözükmeyecek.Diğer yerler ise yağışa devam.. Özellikle doğuya kayan yağışlar sel riski ortaya çıkarabilir.
08.10.2015 - Ve ülkenin her karış toprağı yağmurda.. Ve her yer şiddetli sağanak yağışlı..Ülkeyi sel götürebilir :)))
09.10.2015 - Ege ve akdeniz'de yağışlar yerini çok bulutlu kasvetli bir havaya bırakacak.Marmara ve karadeniz hattında devam eden yağışlar biraz daha sakinleşip,doğu bölgelerde etkili olacaktır.
10.10.2015 - Ülkede yağışlar dinecek ve ılıman - soğuk rüzgarlı bir molaya girecektir.. Peki daha sonra ? Ekim 30'a kadar bi sıcak bi soğuk günler geçecek.. Kasım ortası gibi pastırma yazı.. ve sonrası 10-15 derece düşüşle ilk kar tanelerini göreceğiz..
Super yorumlar,eline saglik.
kunteper
04-10-2015, 22:18
Yorumlar super nasil bir haftaya girecegimizi ogrenmis olduk :)
Cumartesi istanbul adalara ya da agvaya gitmek istiyordum, cok soguk mu olur acaba
Redfish16V
04-10-2015, 22:32
Yorumlar super nasil bir haftaya girecegimizi ogrenmis olduk :)
Cumartesi istanbul adalara ya da agvaya gitmek istiyordum, cok soguk mu olur acaba
Rüzgar etkili olabilir.. Açıkcası bu hafta ülke genel olarak kendini duragan hale almalı :D
Tahminde yeni yöntemler deniyorum,bakalım az kaldı bir tarih vericem ilk kar tanesi için :)
Redfish16V
04-10-2015, 22:51
http://i62.tinypic.com/2yv2vjr.jpg
Mesela bu tabloda 2M(yer sıcaklıgı) (850hpa-1500m) sıcaklıgı sistem öncesi-sistem zamanı olarak ele alabiliriz.
Dakikalar sonra 2m 18 derece olacakmış. 850hpa(1500metre) ise 13 derece.Yani yer seviyesi halen sıcak ve sistem halinde nem oluştacak bir potansiyelde.Bu yer sıcaklıgı 8-9 derecelere indiği zaman kış için emin olabiliriz.8 Ekim yani tüm türkiyede yağışın zirve yaptıgı koşulda bizim yer sıcaklıgı 17.4 oluyor,yani nem faktörünü ve ısısı koruyor.0.6lık bir düşüş sistemin bol yağışlı ama ılıman oldugunun göstergesidir.Çünkü ; 850hpa'mız gördüğünüz gibi 9.8 oluyor.3.2'lik bir düşüş.. Bir sonbahar sistemi için ideal bir değer.ki z950 rüzgar hattı 15 derece.. Tabi bunun rüzgarın yönü v.b girmesi ile hissedilen 3.2 kadar düşer ve 10-12 derecede bir rüzgar sizi vurur.
06.10.2015 - Sonbaharın'en hareketli dönemi başlıyor.. Pazartesi gecesi rüzgarla adeta ülkeye yağış bulutları bıçak gibi girecek.. Salı günü İstanbul-Edirne-Bursa-Ankara-Eskişehir-Antalya-Konya hattı sağanak yağış olacak.Büyük uyarı Düzce-Sakarya-Bolu hattı çok fena olacak..
Valla helal olsun ne yağıyor be maşallah
burak_2885
06-10-2015, 14:16
Mecidiyeköy patlatıyor :D
Aynen öyle, Mecidiyeköy - Şişli şimşekler falan çakıyor değişik oldu hava bir anda.
Redfish16V
06-10-2015, 15:49
Valla helal olsun ne yağıyor be maşallah
Tahmin tuttuysa ne mutlu size bana :) Yeni yöntemden aldıgım verim şu an %90,bugün yarın daha süper tahminler yapabilirim
Tahmin tuttuysa ne mutlu size bana :) Yeni yöntemden aldıgım verim şu an %90,bugün yarın daha süper tahminler yapabilirim
İstanbul için bugün yağmur devam edecek mi ?
Redfish16V
06-10-2015, 16:07
İstanbul için bugün yağmur devam edecek mi ?
1 hafta devam,yeni açıklama yapana kadar önceki tahminim geçerlidir
Redfish16V
09-10-2015, 21:24
10.10.2015 - 20.10.2015 (Durağan tipik bir sonbahar dönemi)
10.10.2015 - Sabah saatleri Trakyanın kuzey ve iç kesimleri hafif yağmur geçişleri mevcut.Karadeniz ve Doğu Karadeniz hattı bulutlu durağan.Özellik bugün(09.10) yükseklere yağan kar dona çekebilir ve yarın(10.10) bu don sürebilir.İç Ege ve Anadolu gündüz 20,gece ise 8-10 derece.. Akdeniz hattı daha şanslı 30 dereceler görülebilir.. Güney Anadolu'da akdeniz hattı ile aynı kadere sahip.
11.10.2015 - C.tesi gece 03.15 civarı Batıdan yeni yağış yurda giriş yapacak.İzmir-Trakya-Balıkesir gibi Batı kıyı kesimleri sabaha karşı sağanak yağış ve yağmurla karşılaşabilir.Ve sabah 9-10 civarı güneyden esen rüzgarlar feribot sefer iptali v.b oluşturabilir(Kıyı kesimlerin hepsi için).Ayrıca bu rüzgar ısıyı artıracak ve nemi tavan yapacaktır.Bu da bol yağış demek.Ve öğleden sonra yağış iç kesimlere yolculuk ederken,trakya menünün yıldırım ziyafetini alacak.Bu yıldırım ve yoğun yağış tahmini 16.30 gibi Avrupa yakasına varır.
12.10.2015 - Pazar gecesi bu yağışlar Sivas'a kadar varacak.Akdeniz,İç Ege gibi bölgeler kasvetli olacak.Sabaha karşı istanbuldaki gerilim filmi karadeniz hattına gelecek.İç anadolu ise aralıklı yağmurla devam ederken İzmir hattı da yıldırım şimşşek olaylarını görecek.Sel baskını dikkat.. Sabah 10.00 gibi akdeniz'de oluşacak Alçak basınç Antalya,Mersin için yağış alarmını verecek.Akşama doğru ise iç kesimlerdeki yağış doğuya kayacak ve etkisi azalacak.Antalya hattı ise sakin yağışa devam edecek.Ve pazartesi gecesine doğru aniden Anadolu yakası yağışa tutulacak.Kıbrıs'ta öyle.. Isparta-Artvin harici duragan gece geçirecek.
13.10.2015 - Salı sabahı ülke savaştan çıkmış gibi kasvetli ve ılıman ve ara ara soğuk bir güne başlayacak.Bu arada dip not;12-13 sistemi kış için ilk prova niteliğinde.İlk kar doğuya düşmesi bize 1-2 püf noktalar verdi,verecek.Peki nedir bunlar ? Henüz açıklamak için bu sistemin bitmesi lazım:) Öğleden-Geceya kadar gümüşhane hattı yağmurlu olacak,diğer yerler kasvetli devam.
14.10.2015 - Ülkede yağış yok,Marmara-İç Anadolu-Karadeniz gün boyunca bulutlu diğer yerler güneşli
15.10.2015- Gün boyunca ülke güneşli,Sabah saatleri %20 sis hadisesi olabilir iç bölgelerde.
16.10.2015- Önceki günün aynısı gibi.. :D Sadece İzmir - Aydın - İstanbul hattı ara ara bulutlanma olabilir.
17.10.2015 - Sabah trakya kesimi yağışla uyanacak,İstanbul ise saat 9-10 arası yağışa merhaba diyecek.Trakya-Çanakkale hattı akşama kadar sağanak alırken İstanbul gün boyu yağışlı devam edecek.Diğer yerler ise açık.
18.10.2015 - Yağış aralıklı gün boyu batı kesimi ve marmarayı teslim alırken,akşama doğru iç kesimler bulutlanacak.Ve yüksek basınç ile geceleri ayaza dönüşebilir..Gecede aynı hatlarda yağış devam
19.10.2015 - Yağışlar marmara-karadeniz boyunca devam ederken,öğlene doğru izmirden güzel yağışlar girecek.Antalya-Mersin yine kırmızı alarm..Ve geceye doğru tüm yurdu yağmur alacak tekrar..
20.10.2015 - Tüm yurt yağışlı,ara ara marmara-ege-akdeniz çoşacak..
Hareketli döneme girdik,artık çok ciddi takip gerekecek.Haftaya accuweather avrupa kış tahmini yayınlacak ki bizim için işin rengi belli olacak.Pastırma yazı Kasım 4-10 ile 20-25 arası olabilir.Ben açıkcası kasım'ın ilk haftası düşünüyorum.Nedenini ve nasıl olacağını burda tablolar ile açıklarım isteyene.İStanbul için kar tarihi vericem az kaldı,güzel bir kış sezonu olacak ama efsane mi,bunu kasım ayı belirleyecek.Sistemleri burda now casting olarakta yazacağım onada az kaldı:)
Yaz iyiydi be, olmadi simdi bu havalar :)
Redfish16V
11-10-2015, 22:33
Takip edenleriniz oldumu bilmiyorum ama 12-13 sistemini son 1 haftadır bütün kurumlar (mgm,accuweather,wunderground etc.) yakıp kavuruyordu,ama hepsi son 6 saatde ters köşe yaparak modelleri değişti.12-13 bir prova olacak.. Özellikle rüzgar iç ve iç batıyı vuracak.Bu sene %99.9 tutturarak kapatacağım sezonu inşallah :)
Mehmetmert
11-10-2015, 22:52
Valla ben artık accuweathera falan güvenmiyorum araba yıkamaya gidiyorum şimdi sizden teyitledim ahah :D
Neyin provasi? Yahu acik konus...
Kaptma dukkani,nereye :)
Redfish16V
12-10-2015, 08:08
Neyin provasi? Yahu acik konus...
Kaptma dukkani,nereye :)
"Bu arada dip not;12-13 sistemi kış için ilk prova niteliğinde" 1.PROVA bitmek üzere,2.PROVA 26 ekimde.. 3.de kış başlar :)
onursumer
12-10-2015, 08:27
Dun gece efsane yagdi , simdi gunluk guneslik
Anlasildi,tesekkurler.
İnsallah 24-25 ekim pist gunu temiz olur.
PiscocuK
12-10-2015, 08:58
zahmet olmazsa eger bu pastırma sıcakları için kasım 4-10 arası Hollanda nasıl olacak.Tahminlerini sadece bizim ülkemiz için mi yapabiliyorsun?
deplasmana gidiyoruz hava güzel olursa tadından yenmez :)
MertSerhanÖ.
12-10-2015, 09:09
Şuanda Çorlu'da alev alev yanıyoruz.Bugün böylemi geçecek yoksa yine sağlam bir yağmurun habercisimi
Redfish16V
12-10-2015, 09:16
zahmet olmazsa eger bu pastırma sıcakları için kasım 4-10 arası Hollanda nasıl olacak.Tahminlerini sadece bizim ülkemiz için mi yapabiliyorsun?
Net bir yer bölge vermeniz daha işime gelir :) Amsterdam,Leiden,Utrecht v.b gibi :)
onursumer
12-10-2015, 09:28
Emre ben gecen subat gittim 5 6 derece gunduz geceyi soylemiyorum bile kar botuyla gezmistim :D
PiscocuK
12-10-2015, 09:30
Net bir yer bölge vermeniz daha işime gelir :) Amsterdam,Leiden,Utrecht v.b gibi :)
Amsterdam..Teşekkürler
Emre ben gecen subat gittim 5 6 derece gunduz geceyi soylemiyorum bile kar botuyla gezmistim :D
şubat için doğrudur Onur 5 kasımda AJAX FB maçı var ona gidicem.Herşeyi ayarladım her halükarda gidicem de hazırlıklı olayım en azından :)
Redfish16V
12-10-2015, 09:53
Amsterdam..Teşekkürler
Ara ara bulutlu olur,yağmur atıştırma olabilir.3'ün gecesi ile 6'nın sabah arası çok bulutlu aralıklı güneşli.6-8 'i yağmurlu olabilir.9-10 ise yine aralıklı bulutlu.Sıcaklık gündüz minimum 10-13 - gece ise minimum 1-4 dereceler arasında dolaşır.önceki sene onur abiye sanırım ben tahmin yapmıştım :) oranın 10 derecesi bile sizi üzer,çünkü hava sirkulasyonun merkezi halinde orası,rüzgar yağış v.b konumlar orda çok etkendir.
Gsi club, bu kış Ankara için kış lastiği elzem olur mu? Masrafa girelim mi?
Kış lastiği masraf değildir şu algıyı çıkarın kafalardan
Ülkemizde kış lastikleri ile ilgili devasa bir farkındalık eksikliği var
. Ya sürücüler onların varlığından haberdar değiller ya da kış lastiğinin sadece yoğun kar ve buz dönemlerinde kullanılabileceğini sanıyorlar.
İşin aslı, sürücüler kış lastiğinden sulu karda, buzda, don bölgelerinde hatta ıslak asfalta bile faydalanabilirler. Aslında sıcaklığın 7 C derecenin altına düştüğü tüm koşullarda kış lastikleri ile daha güvende olursunuz.
Neden?
Yaz lastiklerinin aksine (günlük kullanımda olan standart lastikler) kış lastikleri düşük sıcaklıklarda sertleşmezler. Bu da yolda daha iyi tutuşa sahip oldukları ve daha kısa mesafede durabilecekleri, yani sürüş güvenliğinizi artıracakları anlamına gelir.
Bir kış ve yaz lastiği arasındaki fark nedir?
Bir kışlastiğinin kauçuk bileşiği yaz lastiğininkinden oldukça farklıdır. 7 santigrat derecenin altındaki sıcaklıklarda işlemek üzere yapılandırılmıştır.
Sıcaklık düştüğünde bir yaz lastiğinin başına gelen şey lastik bileşiğinin esnekliğini kaybetmesi ve tutuş kabiliyetinin azalması olarak tanımlanabilir.
http://www.continental-lastikleri.com.tr/www/lastikleri_tr_tr/themes/otomobil-lastikleri/kis-lastikleri/neden-kis-lastigi.html
Benim için masraf.
Eğer koca kış ayında karlı gün sayısı 10 günü geçmiyorsa alternatif araca biniyorum. Onda zaten takılı oluyor kış lastiği. Kendi aracımı zaten karlı-buzlu havalarda çıkarmıyorum..
Yok bu kış extrem bir kar buz bekliyorsa satın alacağım kış lastiklerini.
Redfish16V
12-10-2015, 10:36
Benim için masraf.
Eğer koca kış ayında karlı gün sayısı 10 günü geçmiyorsa alternatif araca biniyorum. Onda zaten takılı oluyor kış lastiği. Kendi aracımı zaten karlı-buzlu havalarda çıkarmıyorum..
Yok bu kış extrem bir kar buz bekliyorsa satın alacağım kış lastiklerini.
Bana göre lastik alımı olacaksa ben o riske girmem girsemde giremem.Özet ; Ankara için önceki seneden daha yağışlı bir kış olacak evet,ama olaki sistem geldi eskişehir v.b gibi yerden bizi vurmadan döndü gitti.ya da 30cm denilen kar nem kaybetti 10cm oldu.. Şimdi kendimi senin yerine koysam ; Ben alırdım,alternatif olsun olmasın biz iç anadolu gibi kışın yüzünü gösterdiği 5-10günde olsa bir yerde yaşıyoruz.Hele ki dikmen çankaya gibi yerlerde yaşıyorsam 2 kat daha fazla alırdım.1 gün için rezil olacağıma cebimden çıksın aracıma doğacak(çarpma kayma v.b) masrafından çıksın daha iyi.Hem yağmasa ile 8 derece altınde yine alternatif araca binsemde yazlık lastikle gezmem.Kısacası seçim sizin,karar sizin :)
Ataşehir sabahtan kapalıydı ama şimdi günlük gülistanlık :)
Bu sene ilk defa bot giydim dünkü havaya ve bugünkü yorumlara bakarak pişmanım desem yeridir
turbo&quattro
12-10-2015, 10:39
Aralik 1-6 arasi TR ye gelebilirim ( ist ) . Hava durumu nasil olur kara kisa gelmiyim yine :D
Yahu orası öylede, elimin altında zaten lastikli aracım var :)
Şimdi 18" janta lastiğe extra masraf yapmayım diyorum.
Tabiki eğer extrem bir yağış ve don olmayacaksa.
Yoksa dediklerinizde çok haklısınız 2000TL lik lastik için canımı, malımı ve diğerlerini neden tehlikeye atayım..
PiscocuK
12-10-2015, 10:47
Ara ara bulutlu olur,yağmur atıştırma olabilir.3'ün gecesi ile 6'nın sabah arası çok bulutlu aralıklı güneşli.6-8 'i yağmurlu olabilir.9-10 ise yine aralıklı bulutlu.Sıcaklık gündüz minimum 10-13 - gece ise minimum 1-4 dereceler arasında dolaşır.önceki sene onur abiye sanırım ben tahmin yapmıştım :) oranın 10 derecesi bile sizi üzer,çünkü hava sirkulasyonun merkezi halinde orası,rüzgar yağış v.b konumlar orda çok etkendir.
çok teşekkürler :) hava soğuk olsun da yağmur falan birlikte olmasın bari
Yahu orası öylede, elimin altında zaten lastikli aracım var :)
Şimdi 18" janta lastiğe extra masraf yapmayım diyorum.
Tabiki eğer extrem bir yağış ve don olmayacaksa.
Yoksa dediklerinizde çok haklısınız 2000TL lik lastik için canımı, malımı ve diğerlerini neden tehlikeye atayım..
Karda kullanmadın tamam ama bende diyorumki kış dediğimiz meret (hele Ankara da) yağacak 10-15 günlük kardan ibaret değilki
Redfish16V
12-10-2015, 10:58
Ataşehir sabahtan kapalıydı ama şimdi günlük gülistanlık :)
Bu sene ilk defa bot giydim dünkü havaya ve bugünkü yorumlara bakarak pişmanım desem yeridir
Yok yok ben kimseyi pişmana sokmam sakin olun :D şu aralar ara verecek,akşam 4'e doğru bulutlanma başlar.
Aralik 1-6 arasi TR ye gelebilirim ( ist ) . Hava durumu nasil olur kara kisa gelmiyim yine :D
sıcaklık 5-7 derecelerde gezinir gündüz,aralık 1-6 değilde 10'u gibi kar koşulları olabilir.
Karda kullanmadın tamam ama bende diyorumki kış dediğimiz meret (hele Ankara da) yağacak 10-15 günlük kardan ibaret değilki
Ah o meret yağsa diye gökyüzüne bakmaktan boyun fıtığı olmuştum geçen yıl. Geçen yıl durum farklıydı, cherokee vardı :)
Bu sene CC yi alınca durumlar değişti.
Geçen yıl iyi kış (kar-don) olmadığı için aldığımızla kaldık kışlıkları..
Bu yıl inşallah yanılırım 40cm kar olur, 2 ay yerden kalkmaz, bende kışlıklarımı alırım.
Tunacan geçen sene lastik almıştın sen hangi araç içindi o ?
2003 Grand Cherokee ye almıştım Aslan. Yardımcı olmuştum. Tekrar teşekkür ederim.
O aracı satalı 7 ay oldu sanırım..
Redfish16V
13-10-2015, 10:24
http://i59.tinypic.com/ejvqtf.jpg
ve accuweather tahminini açıkladı.. 4 yıldır sektirmeyen ama çokta profesyonel (bence) bir kurum kendileri.Mevsimlik tahminde top 5'e girselerde genel tahminde zayıflar.Peki bu tahminde bize ne mesaj verildi ?
-Doğu kısımların soğuk ve sert geçeceği bu tahmin ile onaylanmış oldu.Zaten polar ataklar şu an doğuya iniyor bile.. Peki batı hiç mi kar almayacak ?
-1983-2001 sinoptik görünümle uyumumuz %98.Net olarak şöyle diyebiliriz ; Kıyılarda kar görme olasılıgı önceki seneye göre %5.İstanbul'da kar görecek fakat efsane olmaz,ama efsane olması için imkanları kovalarız.Bursa-Bolu-Kuzey hattı ve iç batı bölgelerin kışı olacak bu sene.Sadece accuweather değil bir çok kurumdan baz alınarak yapılan yorumum budur.Zaten kasım ayını iyi izleyin dediğim bölgeler daha soğuk geçirecek.Bununda neden-sonuç ilişkisini ilerde anlatacağım.Peki 1983-2001 nedir nasıl oluşumlar oldu ?
-Havalar ılıman gidiyor havasında olacak,güneşli ve buz gibi olan havalar olacak..Peki sonra ? Sonra aniden kar fırtınası tipi ve 1m'yi zorlayacak yağışlar.. Yok artık.. Maalesef bu karakter bir kış bizi bekliyor.Ani uyarı vermek için hızlı olacağız,sürekli takipte olacağız.Ki neden 12-13 prova dediğimi anladınız sanırım.İç-Doğu bölgeler bol yağışlı,soğuk sert.Batı bölgeler bol yağışlı aralıklı sert kış geçirecek.Peki gidişat nasıl ?
-Küresel ısınma v.b diyenleri silin bence.Aksine küresel soğuma ve kutuplardaki yayılma %2 daha fazla 2014'ten bu yana.İspatlarıda akşam burda resimle olacak.Ve bu doğu-batı kış sert olayı normal gidiyor.Çünkü siz farkında değilsiniz belki ama doğu son 2 senedir pert bir kış geçiriyordu.Ve gidişat süper.. Bi kere son 4 yıldır yağışların fazla miktarda.Ama politik mi diyeyim başka bişey mi yakında yok Rusya gaz kesecek v.b gibi haberler yazılıp çizilecek,ve yine kışta güneş açtımı küresel ısınma barajlar bitik su az gibi tipik bakan sözleri duyulacak.Ama gerçekleri burda resmi analizle tablolarla ben koyacağım.Olaki zaten bir azalma v.b olursa onuda koyarız tabloyla beraber maksat net gerçekcilik olmalı.
31 ekimde nikahım var o tarih için birşeyler belli mi istanbul için :)
Redfish16V
13-10-2015, 10:33
31 ekimde nikahım var o tarih için birşeyler belli mi istanbul için :)
o tarihte sıkıntı olmaz :) ama soğuk olur 17-22 derece arası gider gelir.Şimdiden Allah bir yastıkta kocatsın :)
Redfish16V
13-10-2015, 10:40
http://i57.tinypic.com/33uvgr6.jpg
bu da 1983 sinoptiği.. Accu'nun tahminide yanına koyun benzerlik %98.Bütün tablo analizleri toplayıp yığacağım buraya :D Bu arada farkettim açıklamada yazım hataları ve anlatım bozulugu olmuş hızlı yazmamdan dolayı k.bakmayın dikkatli yazmaya devam :)
Ozaman en yakin 24-25 ekim'i sorayim?
Birde Kasim'in 7-15'i arasi Ordu hava tahmini yapabilirmisin? Kivi toplama mevsimi basliykr. Gerci bu kadar uzun tahmin olmaz ama belirli birsey varsa ogrenmek isterim.
Black_Eagle
13-10-2015, 12:18
Rica etsem bende 30 ekim 1 Kasım arası Trabzon tahmini alabilirmiyim.
bugün baya soğuk. Dışarda sigara içmek zulüm
Redfish16V
14-10-2015, 20:16
Ozaman en yakin 24-25 ekim'i sorayim?
Birde Kasim'in 7-15'i arasi Ordu hava tahmini yapabilirmisin? Kivi toplama mevsimi basliykr. Gerci bu kadar uzun tahmin olmaz ama belirli birsey varsa ogrenmek isterim.
24-25 değil 22-26 diyeyim,2.prova olacak.Onu detaylı gececeğim yakındır :) 7-15 kasım arası pastırma yazı olma olasllıgı yüksek,pastırma yazı olmasa bile hafif bulutlu bir hava hakim olacak.Ayrıca uzun vadede şüphe olmasın yeni sistemlerin ile genel olarak 2 ay öteyi tahmin edebilirim:)
Rica etsem bende 30 ekim 1 Kasım arası Trabzon tahmini alabilirmiyim.
hafif bulutlu,aralıklı güneşli.BElki lokal yağışlar olur etkisiz ama
24-25 ekimde ist park'da pist gunu var ve kis mi geliyor :(
Mumkun olursa iyi zaman yapmak istiyordum :(
Pastirma yazi Ordu icin degil mi? İnsallah,urunu yagmur yagmadan toplariz. Yagmur isi uzatiyor. Guzel haberlerin mutlu etti Kivi icin....
Redfish16V
16-10-2015, 12:24
23-28 arası 2.prova olacak,bu gece yada yarın duruma göre detaylı sistemin gelişini ve bitişini anlatacağım.Kasım'ın ilk haftası pastırma sonrası kış..
GSİ CLUB hocam çarşambadan itibaren 20 gün hava yağışlımı olacak acaba ? 15 günlük hava durumunda öyle gözüküyorda doğrumudur ?
24-25'i pist var ve yagmur ihtimali %60 veriyor.
Net tahmin icin erkenmi yoksa birseyler soyliyebilirmisin ist park icin kardesim?
Redfish16V
17-10-2015, 08:46
Herkese günaydın :) 22-26 ekim arası bizim 2.prova bekliyor demiştik.Bu 2.provada türkiye geneli 8 derece bir düşüş ve yoğun yağış alacak.Denizler soğuyacak,yer sıcaklıgı soğuyacaktır.Ve bu provadan sonra pastırma yazı olacaktır %90.Pastırma yazından sonra 3. ve son prova olacak ve 1 hafta sonra kar düşecektir.Sisteme geçersek;
http://i58.tinypic.com/35a3w9i.jpg
22 Ekim sabah 9-10 gibi sistemin küçük kardeşleri antalya-mersin hattını dövecek.Çok ciddi bir yağış söz konusu KIRMIZI alarm diyorum.Yüksek basınçlar batılı hareket yapıp alçak basınç alanını italya tarafına alacak ve senaryo o zaman devreye girecek.Tabloda gördüğünüz gri kaplamalar bulut.R'ler ise şiddetli şimşekli yağış,üçgen ise sağanak.
http://i59.tinypic.com/mwff3s.jpg
Ve gördüğünüz gibi alçak basıncımız topladı yükünü soldan soldan geliyor.. R'ler... Çok deli.. Tablo 22 gecesine ait.22 ekim saat 22:30 gibi ilk atıştırma başlayacak İstanbul'da.Ve gece yarısı oldugunda batı kıyısı yıkılacak.ve gece 2-3'e doğru yağış iç kesime doğru girecek.Virus misali..
22'sinde başlayan senaryo 23'ünde tapagaz devam edecek.Ciddi derecede barajlar dolacak.
http://i59.tinypic.com/sw626r.jpg
23 gecesinde de yağışlar oldugu yeri dövmeye devam edecek..
http://i61.tinypic.com/9r3gxt.png
bu da 23 gecesi üstün körü yağış görüntüsü.kırmızıya kaçan yerler aşırı yağış.Batıdaki alçak bulut yağışları tam göremeyen ama üst seviyede sıkı yağmuru belirten güzel bir tablodur.
http://i60.tinypic.com/246paf6.jpg
ve tahminimizin sağlamasını yapalım ; Gördüğüz gibi 22 gecesine doğru yağış grafiği artıyor(en alt kısım),500hpa doluyor(nem depolama)(Orta kısım çizgi hattı),850 ise soğuyor..(yağış şiddeti ve soğuma)
Burada yazan harici diğer kurumların dediklerini benim gözümde aldatıcıdır,onlar günlük ECMWF ve GFS 'ye göre tahmin yapar,ama asıl önemli olan bileşke ve sistemin temel yolunu bulup alacağı haldir.Accu v.b siteler +12 derece vermeye devam etsin,İstanbul gece tek hanelere bile düşebilir.. Gelişmeler oldukça tablolu analizli açıklamalara devam edeceğim.
haberlere de düştü:
http://www.milliyet.com.tr/ocak-ve-subat-cok-yagisli-olacak-gundem-2134168/
10 yılın en soğuk kışı geliyor
Okyanus sularının ısınmasıyla oluşan ve dünyanın farklı bölgelerinde yoğun kar yağışı, kasırga, sel, heyelan veya kuraklığı artıran El Nino doğa olayı bu yıl zirve yapacak.
El Nino doğa olayı nedeniyle, önümüzdeki kış mevsiminde dünyanın kuzey bölgelerinde rekor düzeyde kar yağışının görüleceği, özellikle ocak ve şubat ayında dondurucu soğukların yaşanacağı tamin ediliyor.
TÜRKİYE'YE SEL UYARISI
ABD'nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı (NOAA), okyanus sularının ısınmasına bakılarak yapılan kıyıslamada en son 1997-98 yıllarında görülen 'Süper El Nino'nun benzerinin önümüzdeki kış yaşanacağı uyarısı yapıldı. Öte yandan suların ısınmasıyla El Nino'nun kutuplardaki bazı buzulları erittiği, eriyen parçaların kutup rüzgârının da etkisiyle dünyanın diğer bölgelerinde sel ve benzeri felaketlere yol açabileceği öngörüldü.
İngiliz Meteoroloji uzmanları bu yıl ABD ve Avrupa'nın kuzeyinde aşırı soğukların etkili olacağını bildirdi. ABD'nin güneyi ve Güney Avrupa ülkeleri ile aralarında Türkeye'nin de bulunduğu Akdeniz ülkelerinde ise daha ılık ancak fırtına, kasırga , hortum gibi doğa olaylarının ve sel felaketlerinin daha sık gerçekleşeceği 'ıslak' bir kış mevsimi yaşanacak. Süper El Nino son 30 yılda 1982 ve 1997'de olmak üzere iki kez etkili olmuştu.
eline ağzına sağlık valla şu koyduğun grafikler tablolar vs.leri Bilale anlatır gibi anlatıp birde açıklıyosun güzel oluyo kenarından köşesinden çözmek :D
eline ağzına sağlık valla şu koyduğun grafikler tablolar vs.leri Bilale anlatır gibi anlatıp birde açıklıyosun güzel oluyo kenarından köşesinden çözmek :D
Simdi ozaman de bana haci bizim buralarda yagmur var mi yok mu ? Araba yikatayim ona gore :D
24-25'i istanbul park(kurtkoy) yorumu yapabilirmisin?
22 ve 23 yagmurlu dedin ama 24-25?
Ozan Özer
19-10-2015, 08:27
SAyende verileri analiz etmesini öğreneceğiz valla..Eline sağlık..
Pist günü beklentisi var :)
Simdi ozaman de bana haci bizim buralarda yagmur var mi yok mu ? Araba yikatayim ona gore :D
nebilim lan onu etsem ana haber bülteninden sonra cıkardım heralde tvlere :hehe:
yakanın üstünde bulut var R var üçgen var eşek değil ya yağar heralde :hehe:
Day Walker
19-10-2015, 08:36
Cumartesi mangal var cumartesi gecesi için yorum alabilir miyiz :D
Caner B.
19-10-2015, 09:43
Evet bi 24-25 yorumu iyi giderdi takipteyiz :)
Redfish16V
19-10-2015, 11:14
haberlere de düştü:
10 yılın en soğuk kışı geliyor - Milliyet.com.tr (http://www.milliyet.com.tr/ocak-ve-subat-cok-yagisli-olacak-gundem-2134168/)
10 yılın en soğuk kışı geliyor
Okyanus sularının ısınmasıyla oluşan ve dünyanın farklı bölgelerinde yoğun kar yağışı, kasırga, sel, heyelan veya kuraklığı artıran El Nino doğa olayı bu yıl zirve yapacak.
El Nino doğa olayı nedeniyle, önümüzdeki kış mevsiminde dünyanın kuzey bölgelerinde rekor düzeyde kar yağışının görüleceği, özellikle ocak ve şubat ayında dondurucu soğukların yaşanacağı tamin ediliyor.
TÜRKİYE'YE SEL UYARISI
ABD'nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı (NOAA), okyanus sularının ısınmasına bakılarak yapılan kıyıslamada en son 1997-98 yıllarında görülen 'Süper El Nino'nun benzerinin önümüzdeki kış yaşanacağı uyarısı yapıldı. Öte yandan suların ısınmasıyla El Nino'nun kutuplardaki bazı buzulları erittiği, eriyen parçaların kutup rüzgârının da etkisiyle dünyanın diğer bölgelerinde sel ve benzeri felaketlere yol açabileceği öngörüldü.
İngiliz Meteoroloji uzmanları bu yıl ABD ve Avrupa'nın kuzeyinde aşırı soğukların etkili olacağını bildirdi. ABD'nin güneyi ve Güney Avrupa ülkeleri ile aralarında Türkeye'nin de bulunduğu Akdeniz ülkelerinde ise daha ılık ancak fırtına, kasırga , hortum gibi doğa olaylarının ve sel felaketlerinin daha sık gerçekleşeceği 'ıslak' bir kış mevsimi yaşanacak. Süper El Nino son 30 yılda 1982 ve 1997'de olmak üzere iki kez etkili olmuştu.
Evet el nino yağış olarak fazlaca demek fakat anlam veremiyorum daha giriş seviyesinde ki bi soğuğa 10 yılın soğugu,50 yılın en soğuk kışı gibi demelerini.Onun ben için ben bu işi 3.provaya böldüm.1.prova geçti,2.prova bu sistem,3.ise kasım başında ve sonrası tam anlamıyla kış olacak :)
Rica ederim abi,herkes öğret dese sayfalar yazarım sıkıntı yok,bilgi tecrübe paylaşarak kaliteli olur.
24-25'i istanbul park(kurtkoy) yorumu yapabilirmisin?
22 ve 23 yagmurlu dedin ama 24-25?
Murat abi 22 ekim - 10 kasım arası güneş v.b zor.Pist günleri yağışlı hemde %100.Kurtköyde öyle.
SAyende verileri analiz etmesini öğreneceğiz valla..Eline sağlık..
Pist günü beklentisi var :)
Rica ederim,bahsettiğigim gibi pist günleri v.b kasım 10'a kadar gün yüzü zor.
Cumartesi mangal var cumartesi gecesi için yorum alabilir miyiz :D
Mangal iptal olmasa güzel olurdu ama olsa iyi olur yağmurda keyfi çıkmaz :)
Evet bi 24-25 yorumu iyi giderdi takipteyiz :)
22Ekim - 10 Kasım'ı rezerv ettik yağmura :D
Söylemek istemediğim bomba veriler var,sadece 1-2 gün daha bekleyeceğim.eğer aksilik olmazsa buralar şenlenecek öyle diyeyim :) Önceki sayfalarda kasımda kar felan demiştim size ipucu :)
19 gun yagmurmu olacak. Yandik aq
Peki bu 2. Sistem. 3. Sistem ve pastirma yazi ne zaman gelir? Bari ava gideyim...
Pist gunu ve rekor denemesi yalan oldu...
Redfish16V
19-10-2015, 18:44
Peki bu 2. Sistem. 3. Sistem ve pastirma yazi ne zaman gelir? Bari ava gideyim...
Pist gunu ve rekor denemesi yalan oldu...
3.sistem gel-gitli şu an,ama bana aralık ver dersen 28 ekim-10 kasım arası mutlaka bir şeyler olacak hemde eğlenceli.. Pastırma yazıda 10kasım-20 kasım gibi hatta az bile sürebilir sonrası bizim :)
Benim kafam basmıyor şu hava konularına.. 2 sorum var
1- İstanbul karı mı ( karlıdan kastım, en az geçen seneki gibi kar )
2- Uludağ - Kartalkaya kar kalınlığı ne olur
:) :) :)
Redfish16V
19-10-2015, 19:08
1---- > Geçen seneki gibi ekstrem olmaz,elbetde 2-3 sistem alırsınız ama son anda +/- li yağış durumları olabilir.Yaşayıp göreceğiz,Anadolu yakası daha şanslı bu sene
2---- > Önceki sene ne olduysa bu sene 2.5 katı olur,şimdiden %99 onay verebilirim
1---- > Geçen seneki gibi ekstrem olmaz,elbetde 2-3 sistem alırsınız ama son anda +/- li yağış durumları olabilir.Yaşayıp göreceğiz,Anadolu yakası daha şanslı bu sene
2---- > Önceki sene ne olduysa bu sene 2.5 katı olur,şimdiden %99 onay verebilirim
Ben bu hali bile anlamıyorum :(
ağzın bal yesin
elin altın tutsun :)
edit: bi ara uludağ 3 metreye dayanmıştı kar kalınlığı. 2,5 katı olursa da bu sefer de kardan kapanır dağ :)
Redfish16V
20-10-2015, 12:48
An itibariyle mgmde uyarı vermiş antalya ve batı hattı için.Ve o sıcaklarıda az düşürmesi lazım ki o da olacaktır.Antalyalılar bence önlem alsın durum ciddinin ötesinde..
An itibariyle mgmde uyarı vermiş antalya ve batı hattı için.Ve o sıcaklarıda az düşürmesi lazım ki o da olacaktır.Antalyalılar bence önlem alsın durum ciddinin ötesinde..
Alanya dayım heyecanla bekliyorum. Geçtiğimiz ciddi sistemde 3. kattaki evi balkondan su bastı. Geçen sene 1. kattaki evi yine balkondan su bastı, bu seferki daha ciddi. Mayomu hazır edeyim ben.
Cimmeria
20-10-2015, 15:33
merhaba,
3-15 kasım arası kuşadası yağış durumu nasıl gözüküyor acaba ? ufak bir inşaat durumumuz var ona göre planlayalım :)
Istanbul Park'da ıdım bugun,oranın kendıne aıt meteorologu var.Pazar gunu ogleden sonra kuru dedı.
Sızın pazar gunku yorumunuzu alsak?
Alanya dayım heyecanla bekliyorum. Geçtiğimiz ciddi sistemde 3. kattaki evi balkondan su bastı. Geçen sene 1. kattaki evi yine balkondan su bastı, bu seferki daha ciddi. Mayomu hazır edeyim ben.
Senin ora daha bi karadeniz iklimine kaçıyor :D
Kipa arkasına taşınırsan ama orda toparlarsın durumu :)
Redfish16V
20-10-2015, 17:20
merhaba,
3-15 kasım arası kuşadası yağış durumu nasıl gözüküyor acaba ? ufak bir inşaat durumumuz var ona göre planlayalım :)
1-3 yada 1-10 arası bir sistem olacak,10 kasımdan sonra pastırma yazı geleceğini düşünüyorum.kasım 7-22 aralıgı sizin işinizi görür bence.
Istanbul Park'da ıdım bugun,oranın kendıne aıt meteorologu var.Pazar gunu ogleden sonra kuru dedı.
Sızın pazar gunku yorumunuzu alsak?
Pazar günü yağış devam edecek,sadece öğleden sonra aralıklı yada hafif devam edecek.O pist kuru kalmayacak.Bu gece sabaha karşı sistem ufaktan girecek.Ben uyarılarımı yaptım,Antalya-batı hattı çok tehlikeli.Özellikle antalya'ya bşeyler yapılması lazım 300+ mm yağışları görebilir.. bu çok ekstrem bir rakam şaka gibi.. Şimdiden bereketli kışımızın 2.provası hayırlı olsun :)
Tesekkur ederım kardesım.Rekor denemesı bır baska bahara kaldı ozaman.
Pekı "Salı" gunu ıcın tahmın yaparmısın Istanbul Park ıcın kardesım?
Redfish16V
20-10-2015, 19:52
Tesekkur ederım kardesım.Rekor denemesı bır baska bahara kaldı ozaman.
Pekı "Salı" gunu ıcın tahmın yaparmısın Istanbul Park ıcın kardesım?
Rica ederim abi,önemli bir değişim oldugunda alo derim :) Ancak şu an pist günleri için olumlu konuşamayacağım.
Salı günü ise sabahtan öğlene kadar aralıklı bulutlu yağış yok,öğleden sonra açık hava mümkün.Sıcaklık 20li derecelerde,nem ise %60larda.
Sali insallah ozaman...
Tesekkur ederim zaman ayirdigin icin...
Az kaldı 20 güne taşınırım. Bikaç seneye geri dönerim ama yeşilliğe :D
Senin ora daha bi karadeniz iklimine kaçıyor :D
Kipa arkasına taşınırsan ama orda toparlarsın durumu :)
Az kaldı 20 güne taşınırım. Bikaç seneye geri dönerim ama yeşilliğe :D
Alıntı yapmayı unutmuşum :)
Pazar günü yağış devam edecek,sadece öğleden sonra aralıklı yada hafif devam edecek.O pist kuru kalmayacak.Bu gece sabaha karşı sistem ufaktan girecek.Ben uyarılarımı yaptım,Antalya-batı hattı çok tehlikeli.Özellikle antalya'ya bşeyler yapılması lazım 300+ mm yağışları görebilir.. bu çok ekstrem bir rakam şaka gibi.. Şimdiden bereketli kışımızın 2.provası hayırlı olsun :)
Emir Salı günü için İst Yeşilköy ve Gazipaşa (Alanya) tarafı ne alemde görünüyor? Uçak rötar yapar mı dersin THY :D Bi de o günü takip eden hafta Alanya-Antalya yorumlarını özellikle bekliyorum :)
Redfish16V
21-10-2015, 08:49
Emir Salı günü için İst Yeşilköy ve Gazipaşa (Alanya) tarafı ne alemde görünüyor? Uçak rötar yapar mı dersin THY :D Bi de o günü takip eden hafta Alanya-Antalya yorumlarını özellikle bekliyorum :)
Rötarlık bir durum yok abi,yeşilköy ve alanya bulutlu aralıklı.O hafta ise ayın 30'u gibi yağmur olabilir antalya'da.Ama bu gece tekrar bakalım derim çünkü bu çıktılar bana güven vermedi,ben açıkcası ayın 30'na kadar kesintisiz bulutlu yağışlı bir hafta bekliyorum.Gelişmeleri buraya yazacağım
http://www.ntv.com.tr/turkiye/turkiyeye-kis-gec-gelecek,2bvHdK29AU6Oj8daZnC48Q
sonuçta hepsi tahmin, belli bir seviyenin ötesine geçemez. 1 haftalık projeksiyon iyidir.
Hadi kış geliyorsa gelsin artık daha ördeğe gideceğiz hadi :D
burak_2885
21-10-2015, 14:06
Rötarlık bir durum yok abi,yeşilköy ve alanya bulutlu aralıklı.O hafta ise ayın 30'u gibi yağmur olabilir antalya'da.Ama bu gece tekrar bakalım derim çünkü bu çıktılar bana güven vermedi,ben açıkcası ayın 30'na kadar kesintisiz bulutlu yağışlı bir hafta bekliyorum.Gelişmeleri buraya yazacağım
Kardeşim birşey soracağım, Uludağ'da sezon ne zaman açılır sence? :)
Hadi kış geliyorsa gelsin artık daha ördeğe gideceğiz hadi :D
hadi arkadaş hadii
Redfish16V
21-10-2015, 15:29
http://www.ntv.com.tr/turkiye/turkiyeye-kis-gec-gelecek,2bvHdK29AU6Oj8daZnC48Q
Gecikecek bir şey yok,el nino düşüşe geçti tahmini ocak 5'i sona erecek.Bu da şu demek;Sibirya yüksek basıncın ülkemize daha çok ineceği ve yağışların azora bağlı olmadan ab alanları ile güzelce geleceği demek.Tıpkı önceki sene gibi.
Kardeşim birşey soracağım, Uludağ'da sezon ne zaman açılır sence? :)
Bu sistem uludağ'ın zirvesi kar alacak,oteller bölgesi için kasım 1-5 arası kar düşecektir.
Bir sistem var akla zarar ama i.. sistem bi gözüküyor bi gözükmüyor :D Yarın akşam bu riski göze alıp açıklama yapacağım ! :) Ayrıca tekrar uyarı çekeyim yarın hatta bu geceden sonra batı bölgeler ve istanbul dahil sel altında kalacak.Ki el nino'nun karakteristik özelliği budur.Merak edenler için akşam el nino ve la nina'nın açıklamalarını yapabilirim :)
Bu aksam maca gidiyoruz seyrantepeye
Cok islanirmiyiz? Bir umut GS'nin Galibiyetini izleriz diyecegim ama zor...
26 sında günü birlik Elazığa gidip döneceğim. Hava şartları nasıl olur acaba rötar yer miyiz yada oralarda sıkıntı çeker miyiz? Yardım pls :)
Redfish16V
21-10-2015, 16:49
Bu aksam maca gidiyoruz seyrantepeye
Cok islanirmiyiz? Bir umut GS'nin Galibiyetini izleriz diyecegim ama zor...
Uyarı vermiştim,aman abi yıkılacak ortalık..
26 sında günü birlik Elazığa gidip döneceğim. Hava şartları nasıl olur acaba rötar yer miyiz yada oralarda sıkıntı çeker miyiz? Yardım pls :)
rötarlık durum yok o taraflarda durağan bir yağmur var o da sıkıntı olmaz :)
Mehmetmert
21-10-2015, 16:50
Ne zaman yagmur yagsa sel oluyor buralar,yarin Mersin-Adana yikilicak sanirim dogrumudur :/
Redfish16V
21-10-2015, 16:57
Ne zaman yagmur yagsa sel oluyor buralar,yarin Mersin-Adana yikilicak sanirim dogrumudur :/
şu an cebelitarık'tan geçmiş yolda yağış.. tahmini 2 saate gelir.. çünkü alçak basınç rodos civarında orda bi yavaşlama olabilir kitlede.ordan virajı alıp gol olacak direk.Anlık takip için wms radar yada mgm radarı size yeterli.Mgm'de yazan saate +3saat 10 dakika koyun :)
Mehmetmert
21-10-2015, 17:37
Karardi zaten hava birseyler oldu cok tesekkurler :)
burak_2885
21-10-2015, 17:53
Birde 15 ile 30 kasım arası böyle birşey var, okumanızı tavsiye ederim
http://www.sondakikaturk.com/m/?id=11734
Kardesim soyle bir durum var; pazar ist park'da yagmur kesiliyor gorunuyor tahmin sitelerinde?
Aski var mi?
Redfish16V
21-10-2015, 22:34
Birde 15 ile 30 kasım arası böyle birşey var, okumanızı tavsiye ederim
Son Dakika Türk - Son Dakika Haberleri (http://www.sondakikaturk.com/m/?id=11734)
link direk anasayfaya attı.Sanırım dünyanın karanlıga gömülmesi ile ilgili makale olması lazım :) Güneş aktivite grafiğinde öyle bir durum var fakat abartıldıgı kadar dünyayı etkilemeyecektir.Kasım'da soğumanın bunla bir ilgisi olacak mı?Evet %5'te olsa etkeni var.
Kardesim soyle bir durum var; pazar ist park'da yagmur kesiliyor gorunuyor tahmin sitelerinde?
Aski var mi?
Daha önce açıklama yapmıştım,daha geniş açıklayım ;
http://i57.tinypic.com/2j1925x.jpg
Delil 1 - 25.10.2015 Saat 12:00-15:00 arası - Yoğun bulut var ve nem mevcut yağmur olasılıgı %90.Adapazar tarafı etkili baya.. v.b..
http://i58.tinypic.com/any2i8.jpg
Delil 2- 25.10.2015- Saat 12:00-15:00 arası - Üst tablodaki durumun aynısı başka bir tahmin modelinde aynısı vermiş.Üstelik yine yağmur var.
http://i59.tinypic.com/vy87zn.jpg
Delil 3- Benim idolüm olan bir modelden 25.10.2015 tarihli saat 12:00-15:00 arası bir çıktı.Ve yine yağmur ve nem hakim.Atıştırma v.b pist ıslaklıgı mevcut.
http://i57.tinypic.com/a4tno5.jpg
Delil 4- Odtü Bilkent v.b kurumlarında destek oldugu bir kurumun çıktısı.25.10.2015 - Saat 12:00-15:00 arası.1 ve 2 deki tablonun aynısı mevcut..
http://i59.tinypic.com/27xf7eq.jpg
Delil 5- Yine güzel bir kurumun yağış grafiği.25.10.2015,saat 12:00-15:00 arası.Yağmur net bir şekilde var.
5 delil ve çıktı mevcut bende.Ve bunların 8 gün önceden takip ederek derledim.5 çıktı bana bu sonucu veriyorsa ben yağış olur derim.Etkili mi ? HAyır ama pist ıslanır.Hadi diyelim sınırda yağış az atıştırdı.sabaha kadar yağışı emecek bir güneş yok,nem düşük değil,rüzgar soğuk,sıcaklık 14 derece v.b o da yok.15:00'dan sonra bir ihtimal işler yoluna girer.Hadi 1 saat öyle olsun 14:00 de.Cuma gecesi tekrar bu 5 delili sunayım farkları görelim herkesin içi rahat olsun.Ama benim kararım şu andan belli
OrcunInce
21-10-2015, 22:42
Pist patatese bağlar diyorsun o zaman. Eyvallah kardeşim :)
Vay be,adama ucundan gosterdik,bizi "5" kardeslik etti! :)
Eline saglik kardesim... Anlasildi
Redfish16V
21-10-2015, 22:53
Pist patatese bağlar diyorsun o zaman. Eyvallah kardeşim :)
Böyle olmasını istemezdik ama maalesef be abi :D Bakalım yarın zirve yapacak yağışlar duruma göre tekrar bakarız :)
Vay be,adama ucundan gosterdik,bizi "5" kardeslik etti! :)
Eline saglik kardesim... Anlasildi��
Senin canın sağolsun abi,amacım netlikti :) Dağ köy ova hepsini sor ben her saniye tahmin için hazırım :)
Böyle olmasını istemezdik ama maalesef be abi :D Bakalım yarın zirve yapacak yağışlar duruma göre tekrar bakarız :)
Senin canın sağolsun abi,amacım netlikti :) Dağ köy ova hepsini sor ben her saniye tahmin için hazırım :)
Üstad nedir pazar günü için son yorumun yağış kesin mi diyoruz hala :?
Kardesim,pazar tum siteler ist parki yagmursuz hatta gunesli gosteriyor.
Senin gorusun nedir?
Hortum ve fişkiye takmazlarsa Pazar Anadolu yakasında yağış yok.
Cumartesi gecesi hafif çiseleyebilir gibi duruyor. Pazar nem %70'lerde; öğleden itibaren kurur muhtemelen.
Redfish16V
23-10-2015, 16:16
http://i60.tinypic.com/20s67o3.jpg
http://i58.tinypic.com/iei8lg.jpg
değişen bir şey yok.. Yağış az olsada pistin ben kuru v.b olacağını sanmıyorum.+ istanbul nem oranında o gün her daim yağış potansiyelini koruyacak.
bu ist parkta online kamera var mı ? anlık durumunu gösteren
sabah cepten bağlanıp bi bakın duruma oldu bitti gitti :)
KSK-VTEC
23-10-2015, 16:59
Kardeş İzmir bu hafta nasıl mgm güneşli veriyor.
http://i60.tinypic.com/20s67o3.jpg
http://i58.tinypic.com/iei8lg.jpg
değişen bir şey yok.. Yağış az olsada pistin ben kuru v.b olacağını sanmıyorum.+ istanbul nem oranında o gün her daim yağış potansiyelini koruyacak.
Sana ınanmak ıstemıyorum cunku bır cok sıte yagmursuz gosterıyor. Yanılırsın degıl mı? yanıl yahu ;)
Redfish16V
23-10-2015, 17:21
Kardeş İzmir bu hafta nasıl mgm güneşli veriyor.
parçalı bulutlu ama soğuk ve rüzgar var kuvvetli.
Sana ınanmak ıstemıyorum cunku bır cok sıte yagmursuz gosterıyor. Yanılırsın degıl mı? yanıl yahu ;)
O zaman oyunu daha zevkli hale alalım,bana oranın tam koordinatlarını verin.Ve oraya yakın duran üyelerden biri bana gerçek ısıyı söylesin.Bende bu oyunu çözeyim.Çok ortada ip üzerinde bir durum var.Ve ben yağış olmasa bile güneşin ve diğer koşulların pistin kuru olmasına izin verceğini düşünmüyorum
Sabıha gokcen havaalanının cokk yakınında.
Bu yeterlı olur mu?
olivera7
23-10-2015, 17:24
her yerde yağış yok diyor inş öyle olur emir :D
Redfish16V
23-10-2015, 17:39
Havadaki kararsızlık %30larda.Ben zaten halen diyorum yağış yok öğleden sonra fakat pistin kuru olacağını sanmıyorum.Çünkü sabaha sarkan belkide öğlene kadar sürecek bir yağış periyotları olabilir.Bakın bu sistemin bitişi 25 öğleden sonra fakat 2-3 gündür AB-Y alanları sık yer değiştiriyor,hatta bu kasım başı beklediğim KAR durumunu 3-4 gün önce-sonra etkiliyor.Ve sırf o mm kıpırdama pazar günkü bulutlanmayı bile etkiliyor.Ve bakın nem %70,bu her oluşabilecek bir bulutun yağış bırakması demek.Ve o gün sistemin bitişinden kalan periyot halindeki bulutlar 10-15dk atıştırıp geçer ama pist kurur mu bilemem.hava 14.2 derece olacak o gün.Ama rüzgar sayesinde bu 12lere düşecek.Net karar verecekler yarın öğleni beklesin ak kara o zaman belli olur.Sonuçta bende ortalama konuşabilirim,ama ortalama konuşmam kimseye bir fikir kazandırmayacak.İhtimalleri delilleri ortaya koyup sizinde durumu görmeniz,kararsızlıgı bilmeniz daha iyi bence.Halen diyorum bir sistem daha var olacak fakat çok oynuyor ben bile beklemekten başka bişey yapamıyorum.Hani bu işin bir ezberi yada kalıbı olsa şimdiye 1000kere burda ayın 25'î netleştirmiştik
Kardeşim bu sene kış Nasıl olacak ayrıntılar gözükmeye başladı mı? İstanbul ve Ankara ayrı ayrı detaylayabilir misin?
Redfish16V
24-10-2015, 14:28
Kardeşim bu sene kış Nasıl olacak ayrıntılar gözükmeye başladı mı? İstanbul ve Ankara ayrı ayrı detaylayabilir misin?
Ocak ilk yarısına kadar doğu ve iç bölgeler yağışlı ve arada güzel sistemler alacak.Şubat ve mart ise batıyı ve iç kesimi aşırı derecede kış bekliyor.Önümüzde 1 sistem daha var bu sistemde trakya kar alacak ve istanbul havada ilk karı görebilecek.Ankara'da ise örtü ihtimali bile var.Kısacası kış 2 periyotlu. 1.bomba iç ve doğu,2 periyot batı ve iç.Zaman yaklaştıkça sık sık burdan sistemleri v.b yazacağım
Yarın için her yer güneşli gösteriyor. Yağmur olur mu polenezköy tarafında ?
Kardesım selamlar,yarın kurtkoy,ıstanbul park ıcın kesın yorumlar yapabılırmısın? Hatta saat bıle versen makbule gecer....
Yani Şubat'a kadar İstanbul ve Ankara'da kış zayıf mı geçecek anlamadım?
Ya abi istanbulpark hava durumu bulteni gibi olmus konu. Biraz genel bilgi almamiz mumkun mu ?
Redfish16V
26-10-2015, 10:39
Yani Şubat'a kadar İstanbul ve Ankara'da kış zayıf mı geçecek anlamadım?
ankara istanbul'a oranla 1-2 sistem alır 10-20cm yapacak.İstanbul ise havada kar görecek.Ocak 15'ten sonra her 2 yerde çoşar.
Ya abi istanbulpark hava durumu bulteni gibi olmus konu. Biraz genel bilgi almamiz mumkun mu ?
genel bilgiyi 1-2 gün içinde vereceğim.Muhtemel kasım başı sistemini kaybettik.Pastırma yazı an ve an başlayabilir.Ve bu süreç uzarsa kasım ayını komple ılıman kapayabiliriz.Bu da bizim için hiç ama hiç iyi olmaz.Kasım ayını ortalama altı kapatmamız lazım
Uyarı vermiştim,aman abi yıkılacak ortalık..
rötarlık durum yok o taraflarda durağan bir yağmur var o da sıkıntı olmaz :)
Sabah 1 saat rötar yedik :D
gün içinde de bayağı yağdı. Hatta şuan döktürüyor fena :D :D
yucelebeci
26-10-2015, 16:36
Ocak ilk yarısına kadar doğu ve iç bölgeler yağışlı ve arada güzel sistemler alacak.Şubat ve mart ise batıyı ve iç kesimi aşırı derecede kış bekliyor.Önümüzde 1 sistem daha var bu sistemde trakya kar alacak ve istanbul havada ilk karı görebilecek.Ankara'da ise örtü ihtimali bile var.Kısacası kış 2 periyotlu. 1.bomba iç ve doğu,2 periyot batı ve iç.Zaman yaklaştıkça sık sık burdan sistemleri v.b yazacağım
Kardesim bu kayak bolgeleriyle ilgili varmi tahminlerin erzurum, kayseri, bolu, bursa vb. gecen seneki gibi bol kar olurmu bu sene?
Redfish16V
26-10-2015, 17:04
Sabah 1 saat rötar yedik :D
gün içinde de bayağı yağdı. Hatta şuan döktürüyor fena :D :D
Rötar yiyecek kadar yağış düşmemiş ki..Rüzgarda normal düzeyde.Bilemedim neden rötar oldu bu yağışa.Geçmiş olsun ne diyeyim :)
Kardesim bu kayak bolgeleriyle ilgili varmi tahminlerin erzurum, kayseri, bolu, bursa vb. gecen seneki gibi bol kar olurmu bu sene?
Doğu tarafı uludağ tarafına nazaran daha fazla ve daha erkenden yağış alacak.Kasım'ın 1.haftası doğudaki kayak bölgerine kar düşer.BAtıdakilerde kar görecek ama sanmıyorum daha sezon açılmaz sanırım.BAtı kasım 20 dolaylarını bekleyebilir o henüz net değil
Redfish16V
27-10-2015, 09:53
bugünden itibaren kasımın ortalama 3'ne kadar kısa bi pastırma yazı yaşanacak.kasım 3'ten sonra ciddi manada kışa geçiyoruz.Kasım 3'e kadar detaylı açıklamalar yapmayacağım,sadece yerel soruları cevaplarım.Doğu bölgelerde pastırma yazı çok etkili olmayacak.Ülke genelinde öyle sayılır.Gündüzleri açık ama soğuk geceleri ise baya soğuk olacak.
Mehmetmert
30-10-2015, 10:34
29 kasim(pist gunu) hava sanirim parcali bulutlu olarak gozukuyor?En kotu yagmur yagar sanirim,kar yagmaz diye dusunuyorum dogrumudur.Adanadan gelip karda patlamak istemiyorum :D
OrcunInce
30-10-2015, 10:42
29 kasim(pist gunu) hava sanirim parcali bulutlu olarak gozukuyor?En kotu yagmur yagar sanirim,kar yagmaz diye dusunuyorum dogrumudur.Adanadan gelip karda patlamak istemiyorum :D
sen gel de senin için kuruturuz biz önden çıkıp :D
Redfish16V
30-10-2015, 10:48
uzun vade için accuyu çöpe atın.kasım'ın 2.yarısı ülkenin batısıda nasibini alacak.Şu an türkiye geneli beklenilenden -3.5 daha soğuk gidiyor.Ters köşe olacak bi çok kurum az kaldı.Kasım 18'den sonra istanbul için karla karışık yağmur ve kar kovalaması başlar.biraz zaman lazım,önümüzü daha net görelim.
Mehmetmert
30-10-2015, 10:52
sen gel de senin için kuruturuz biz önden çıkıp :D
%90 ordayim abi :)
Accu copse bekleyecegiz o zaman :)
Redfish16V
30-10-2015, 11:06
http://www.ilmeteo.it/notizie/inverno-20152016-con-neve-eccezionale-o-caldo-anomalo-ecco-la-verit
az çok size fikir verebilir.1983-85-97 kışlarına pararel gidiyoruz hemen hemen.Zaten mart ayı efsanesi şimdiden ufak tefek belli sayılır.
nerde bu pastırma sıcağı donuyoruz kombi actım ayaz var :)
soguk bildigin ya pastırması buysa ayvayı yemişiz demektir :D
onun dısında kar varmı kar :D kış lastiklerine nezaman gecsek ne dersin. 10 15 li derecelerde patatese baglıyo, enzından 7 derece olmasada 10 veya altını beklediim için soruyorm :)
Redfish16V
30-10-2015, 13:20
nerde bu pastırma sıcağı donuyoruz kombi actım ayaz var :)
soguk bildigin ya pastırması buysa ayvayı yemişiz demektir :D
onun dısında kar varmı kar :D kış lastiklerine nezaman gecsek ne dersin. 10 15 li derecelerde patatese baglıyo, enzından 7 derece olmasada 10 veya altını beklediim için soruyorm :)
böyle olması soğuk kar için bizim için süper bir olusum.sözde pastırma işte ama stratus bulutları sis gibi havayı kapatıp tek haneli derecelere çekiyor havayı.denizler ve toprakta ısınamıyor ve gelecek sistem için nem 2x oluyor.2011 yılıda böyleydi ve 2012 ocağa kadar kar düşmedi pek.sonrası 2-3 ay yerden kalkmayan kar.. Her şey güzel gidiyor kasım 3'ten sonra ufak tefek hareketler var.15-18 sonrası ise kar kovalarız.Kar lastiği için tarih vericem şu an daha takılabilir :)Şu an doğu bölgesi takabilir ki zaten takmıştırlar çoktan :)
Mehmetmert
30-10-2015, 13:58
Ulan pistte kar olmasin ya :(
Ben İstanbula Kasım ayında yağan bir kar hatırlamıyorum.
Aralıktan önce kar olmaz İstanbula yanlış mıyım GSİ Club?
Redfish16V
30-10-2015, 15:49
Ben İstanbula Kasım ayında yağan bir kar hatırlamıyorum.
Aralıktan önce kar olmaz İstanbula yanlış mıyım GSİ Club?
aynen öyle..Kasım ayında sadece havada kar görür istanbul.örtü olusması için aralık 5'i çıkması lazım.ama belli olmaz,bakalım takipteyiz :)
Kasim sonu tahmini daha sekillenir.
Ben daha net sorayim; Kasim 6 ile 20'si arasi Ordu nasil kardesim? Benim icin onemli...
Redfish16V
30-10-2015, 16:29
Kasim sonu tahmini daha sekillenir.
Ben daha net sorayim; Kasim 6 ile 20'si arasi Ordu nasil kardesim? Benim icin onemli...
eğer vaktim varsa gece güzel döküman hazırlarım sana ?
Mesut-RR
30-10-2015, 17:22
Kısa, öz sorayım ; Pazar günü Ağva taraflarına gitsek donar mıyız ?
golgeoyunu03
30-10-2015, 18:07
İstanbulda kaç gün yağış yok? Araba yıkayalım mı?
eğer vaktim varsa gece güzel döküman hazırlarım sana ?
Var kardesım,haftaya cuma gıdıp 15 gun oradayım.
Kıvı hasadı var,havaya cok baglı toplama ıslemı...
kasım 12-16 ağva tarafında totomuz donar mı acaba ? :D
Redfish16V
30-10-2015, 23:20
Kısa, öz sorayım ; Pazar günü Ağva taraflarına gitsek donar mıyız ?
gidilebilir,tipik bir sonbahar günü olur.Arada soğuk rüzgarlar esebilir öğle 2-3 gibi.
İstanbulda kaç gün yağış yok? Araba yıkayalım mı?
Pazar sabahtan itibaren 8 kasıma kadar yağış yok :) PAstırma yazı o aralıkta daha etkili olacak.
Var kardesım,haftaya cuma gıdıp 15 gun oradayım.
Kıvı hasadı var,havaya cok baglı toplama ıslemı...
6-7 kasım hava gayet net açık.7 kasım gecesi soğuma var.8-9 kasım aralıklı yağmurlu.Hatta zirve noktalar kar alabilir.10'u biraz daha durgun fakat geceye yine yağış var.ve yağmur kara dönecek.11-12 ve 13 kasım sabahı kar yağışlı olur.rakımı az olan yerler karla karışık yağmur görür.ki %90 her yer kar alır.13-15 arası yine çok bulutlu.15-20 arası ise aralıklı bulutlu ve hafif karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı.11-13 arası yağan kar dolgun gözüküyor.15-20 kasım arası daha durgun ama gece don olabilir seviye çok yakın
kasım 12-16 ağva tarafında totomuz donar mı acaba ? :D
bi ihtimal.. aralıklı bulutlu ve soğuk rüzgar mevcut.kasım 5 gibi tekrar değerlendirmek lazım.
Redfish16V
01-11-2015, 22:01
Doğu bölgesi kışlıklara çoktan geçtiği için doğu bölgesi için tarih vermiyorum.Batıda ise Bursa sınır olmak üzere Sivas'a kadar olan kısım 27 Kasım itibariyle kışlıklara geçebilir.Ben şahsen 25 kasım gibi kışlıklara geçeceğim,şu anda da geçilebilir yaz lastikleri daha fazla yıpratmamak için fakat gündüz sıcaklıgı daha düşmeli.. İstanbul ise 5 Aralık-13 aralık arası kışlıklara geçebilir.en geç 20 aralıkta kışlıklar takılabilir.Kasım ayında havada kar göreceksniz fakat örtü için zaman var.. sisli puslu günler sürecek biraz..
Yılbaşı uludağda kar durumu ne olacak acaba öğrenebilirmiyiz?
Redfish16V
02-11-2015, 08:50
Yılbaşı uludağda kar durumu ne olacak acaba öğrenebilirmiyiz?
kar yağışlı geçme ihtimali %90
kardeşim urfada durumlar nasıl bakabilirmisin
63owen63
02-11-2015, 09:22
Urfa da hava mevsim normallerinde,
güneş yeryer kendini göstersede, genelde balcanlı isotlu :D
Redfish16V
02-11-2015, 10:01
10 kasıma kadar hava açık,10 kasımdan sonra kar yağmur mevcut.10-15 arası aktif geçecek
snan1910
02-11-2015, 12:47
Ankara için ne diyorsun :)
punto_multijet
02-11-2015, 15:34
manisa için var mı yorum?
Redfish16V
02-11-2015, 17:50
Ankara için ne diyorsun :)
ankara cepte sadece 1-2 haftamız kaldı :) Bu kış bizim istanbul gibi tereddüt yok :)Maşallah diyimde bozulmasın sistemler :D Ankara için kasım 10-20 arası örtü yapacak kar olacak inşallah
manisa için var mı yorum?
kasım 10'a kadar ülke geneli pastırma tadında olacak,gelişme oldukca yazacağım:)
Redfish16V
07-11-2015, 13:10
-Kasım sonuna doğru İstanbul-Ankara ilk kar tanelerini görebilir.İlk kar örtüsü ise Aralık ayı içinde %98
12 eylüldeki mesajımda sinyali çakmıştım.. detaylara geçeyim.3.Provamızı 3 kasım gibi bekliyordum.Fakat avrupa üzerinde bulunan yüksek basıncın ısrarı bunu 1 hafta öteledi.Şimdiden okuyanınız vardır bir çok forum,kişiler v.b 20 kasım kar geliyor diyor.Artik salınım dediğimiz veri pozitifte takılyıordu ve bu bize pastırma yazı/ayazını yaşatıyordu.Ve 2-3 gün öncesinden bu veriler negatife inmeye eğilim gösterdi.Ve takip edenler kar geliyor dedi.Neye göre,nasıl ve ne zaman soruları doğdu burda.Neye göre ? ; Artic salınım pozitiften negatife inerse bu bizim için kuvvetli sistem demektir.Neden ? ; Pozitif nokta avrupada yüksek basınç,türkiye ayaz ve güneşli bir senaryo sağlar. Negatif ise balkanların soğuk türkiye yağışlı ve soğuk oldugu senaryo sunar. Peki negatiften pozitife çıkarsa ? O zamanda sistem değil sistemcikler alırız ve etkisi az olur.Her çıkışın inişi vardır fakat her inişin bir çıkışı olmayabilir bu veride.Ve bunu tetikleyende yine el nino-la nina olayıdır.Kısa bilgiden sonra ; 17si gibi negatife varacak olan bu veri bir sistemi vaad ediyor bize.Ben hızlı davranmak istemedim.Bence 1 gün daha beklemek lazım.Neden ? Çünkü soğuğu batıdan dokundararak sokuyor veriler ve olası italyada oluşacak bir alçak basınç bizi rezil edebilir.Şu an soğuğun basıncı ve çekirdek soğuklugunu takip ediyorum.Ortalama 1500mt'de -5 giriyor bütün ülkeye.İStanbul için tek haneli sıcaklık,ankara için kar değerleri demek.Peki ne olacak ? Nem hareketi,rüzgar yönünü akşam burda takip edeceğiz.2 ay önceden dediğim tahmininim gerçekleşmesini umuyorum.ilk kar ile tanışma ve son kış provamız hazır gibi.. Detaylarla tekrar yazacağım :)
onursumer
07-11-2015, 13:43
pazar günu istanbul anadolu yakası tahmini ne olur :D
Var mı bi şeyler Gsi ? :smokin:
Genel tahminleri ne zaman yapmayı düşünüyorsun ?
Redfish16V
08-11-2015, 20:33
Var mı bi şeyler Gsi ? :smokin:
Genel tahminleri ne zaman yapmayı düşünüyorsun ?
Kar geliyor.. 1-2 gün daha sabr :)
Bu aralar istanbul hiç yağmur görmedi son 10 gündür. Var mı sonbahar yağmuru
Faruk_Vtec
08-11-2015, 21:01
Kar geliyor.. 1-2 gün daha sabr :)
pim çek bomba at.. :)
Merakla bekliyoruz kardeşim.
free-hifi
12-11-2015, 12:30
Emir kardeş dayı oğlu kız kaçırdı gelin hanım dış çekim istiyor 22 si pazar durum nedir :D bir de açık hava eğlencesi planlarımız var :D
Redfish16V
12-11-2015, 12:58
22 si için hava açık ama lütfen şu aralar hiç bir tahmin kurumuna bel bağlamayın.Bütün veriler ağır kararsız şu an.Ya modeller diagrama yada diagram modellere uyacak.Yarın gece son akşam çıktısı buna karar verecek.Ya 20-30 arası kar olacak her yer ya da aralık 10'a kadar sis pus devam.. Ben buraya detaylı yazana kadar günlük size en iyi tahmin verecek kurum weather wunderground sitesidir.Her iki ucu b.klu değnek konumundayız şu an.. gece iyi-kötü şu anki durumu anlatan yazı yazabilirim bilgi vermek açısından
Pastırmaları çıkarın kurutun diyorsun yani :D Havalar baya sıcak gidiyor.
Yağmura hasret kaldık İstanbul'da , işyerinde don gömlek çalışacaz nerdeyse bu ne sıcak Kasım ortasında.
Havalar şerbet. Var mı haber?
Redfish16V
15-11-2015, 00:18
Havalar şerbet. Var mı haber?
Açıkcası buraya yazmakta beklemeyi tercih ediyorum.1 iyi 1 kötü gidişat var. 1-Yüksek basınç avrupadan çekilecek ve puslu dönem bitecek ayın 20'sine doğru.ve son hafta yağışlı olacak.Bu iyi olandı.. Kötü olan ; Yağışlı dönemde soğugu avrupanın kapması bize de bol bol lodos yolları gözüküyor.Fakat bu kötü haber bomba habere dönebilir.Bu aralar uzun vade tahmin çok riskli.Şahsi genel değerlendirmem ise ; 2011 sonbahar gidişatını görüyorum.O zamanda sancılı biçimde yağış beklemiştik ve aralık 15'ten sonra tüm yurtda 2 ay kar kalkmamıştı nerdeyse.. Kesin olan diğer bilgi ise bol yağışlı bir kış olacağı ki bu bize yeterli.Sadece soğuğu yakalamamız lazım o da aralık ortasına doğru artik salınımın 0 dengesine inmesiyle ibre bize dönecektir.Aralık başında da atmosfer de dinlenme bekliyorum.Çünkü kararlı bir yüksek basınç atmosferde hareketsizliği tetikliyor.Ama diğer kısımda depolanan soğuk ise bu dinlenen bölgeye POLAR ATAK dediğimiz koridorlar halinde ülkemize akıyor.Sıkıntı yok biraz daha sancılı bekleyişe devam ta ki 20'li tarihlere gelene kadar
Redfish16V
15-11-2015, 21:38
Gece güncellemesi de bittiğine göre açıklama yapabilirim.Bir süredir hakim kuran yüksek basınç ve durgun havaların dengesi 20'si itibariyle bozulacak.Şu ana kadar türkiye geneli ortalamanın 0.8 gibi az üstünde gidiyor.Bizim için genel teori soğuk kasım-soğuk kıştı fakat istisnalar vardır.(örneğin 2011 sıcak kasımın sonunda 2012 efsane kışı).20'sin deki değişiim maalesef kar olamayacak.Çünkü polar vortex,yani yüksek basınçın hakim oldugu bölgeye soğuk koridorların ineceği yeri sistemler avrupayı seçti.Ender rastlanan bir sapmayı maalesef yaşayacağız.Ama bu kötü bir olay olmayacak bize.Bu polar vorteks koridorun bitişiğinden esecek olan kuvvetli lodoslar ülkemizi esir alacak.Ve lodosun ardı.. (bknz. 2013-4 istanbuldaki lodos ardı KAR olayı).Şimdi olayı şemalara dökelim ve biraz bilgi.. ;
http://i68.tinypic.com/33lcc49.jpg
Şimdi biliyorsunuz ki gulfstream diye bir akıntı var ve avrupa-asya hattının iklim kaderini etkileyen bir akıntı.El nino oldugunda bu akıntı yavaşlar ve soğuk salınımı değişir.(el nino ekim ayında zirve yaptı,ocak ayında nötr'e yaklaşacak)Resimdeki çizdiğim dalgalı seyirde dünyamızda sıcak-soğuk hattını belli eder.Ve bu hatlar üzerinde jet stream dediğimiz akımlar dolaşır.Yukarı mavi oklar soğuğu,aşağı turuncu oklar sıcak bölgeyi temsil ediyor.Diyeceksiniz ki bizim ülke nerde ?
http://i66.tinypic.com/bf565y.jpg
İşte burada ! Gördüğünüz gibi sıcak tarafta kalıyoruz.Ne zamana kadar ? Kasım sonuna kadar.Lodos ile birlikte bu dalgamız bizi soğuk tarafa alacak ve sibirya yüksek basınçtan kopan soğuklar polar koridorlar bize açılacak.Tabi ki ilk salınımlar ahım şahım olmayacak.Şahsi düşüncem ; Kasım sonundaki soğuma ile ortalamayı eksiye çekip bu maçı alacağız.Evet sıkıntılı ve ılıman kış diyenleriz olacaktır,canı sıkılan olacaktır.ama sabredin.veriler gidişat her şey yolunda.Kışı zamanında yaşayacağız.Ve baştan dediğim gibi kasımda istanbul'un kar almasını tahminimin tutmasını umuyorum.Bu sıcak günlerde ülkenin doğu karadeniz kıyısı ve yüksekleri soğuk kalacaktır.Yarın gece tekrar detayları yazacağım :)
http://i64.tinypic.com/swwl7b.gif
%10 luk kar ihtimali ikonunu gördünüz demi :) %10 o ya ne ki diyenleriniz olacaktır.. o %10 çok değişecek inşallah.Bize diagram sinyali vermiş,düz mantık incelersek ; Aşağıya salınımları herkes görüyor,ve siyah kalın çizgi 2.kontrol çıktısı ciddi soğuma beklemiş..
Yani bu durumda kasım sonuna kadar lodoslu sıcak havalar ve aralıktan itibaren soğuk mu geliyor?