Orijinalini görmek için týklayýnýz : Hava Durumu (999 Sayfa olduðundan kapanmýþtýr)
Ne güzel sunroof keyfi yapýyorduk yav, soðumasa.. :)
Kardesim selamlar;acik kar tarihi veremiyorsun sanirim?
Mart 20 dedigine gore mevsimi bitirdik :(
Saðol müdür :) kýþlýk elbiselere devam :)
Redfish16V
19-02-2016, 13:15
Emir Selamlar Tekrar
Yarýn gidip pazar dönüyorum , Ýstanbul - Bursa - Ýzmir - Ýstanbul
Ne dersin kazakh mont alayýmmý arabaya , gömlek ceket devam mý :)
Giderken sýkýntý olmaz yaðmur belki..dönerken bursa civarý kar atýþtýrýr soðuk olabilir ona göre tedbir alabilirsiniz.bursanýn batýsýnda kar olmaz ama doðusundan geçerseniz kar imkaný var.
Kardesim selamlar;acik kar tarihi veremiyorsun sanirim?
Mart 20 dedigine gore mevsimi bitirdik :(
ay sonu havada kar felan görür ama asýl bomba mart ortasý.. mevsimin bittiði felan yok 3-5 güneþ oldu diye þu düþünceye kapýlmayýn.
Bekliyoruz merakla kardesim...
Kartalkayada hava 8 derece idi. Sonra yagmir,pesinden lapa lapa kar ve sonra sis...
Bakalim ne olucak yarin. Oglen boli 19 derece idi,istanbul 8 derece!
Yaðmur yapmasýnda bi rahat rahat bisiklet binelim
Bu pazar istanbulda yagis varmi ?
Redfish16V
22-02-2016, 18:29
10 Mart'a kadar lodos ve ýsýnma süreci devam edecek.Açýkcasý þu aralar bende korkmaya baþladým ama veriler bize tekrar güzel soðuk olabileceðini söylüyor.Sýra bize de gelecek olayý hakim þu an.. Yaz'ýn ise sýcak geçme ihtimali git gide azalýyor. .Mayýs gibi çok farklý bir pattern'e geçeceðiz.. El nino'dan la ninaya geçiþ olacak ve deðiþik bir yaz bizi bekliyor olacak.
10 Mart'a kadar lodos ve ýsýnma süreci devam edecek.Açýkcasý þu aralar bende korkmaya baþladým ama veriler bize tekrar güzel soðuk olabileceðini söylüyor.Sýra bize de gelecek olayý hakim þu an.. Yaz'ýn ise sýcak geçme ihtimali git gide azalýyor. .Mayýs gibi çok farklý bir pattern'e geçeceðiz.. El nino'dan la ninaya geçiþ olacak ve deðiþik bir yaz bizi bekliyor olacak.
Ne gibi deðiþik :D Alevli yaz geceleri vs :D
Ne gibi deðiþik :D Alevli yaz geceleri vs :D
ne kadar deðiþik bi yaz olacak sýcak olsun sýcak çok sýcak :D
erayakar
27-02-2016, 08:23
hava ýsýnmaya baþladý beylikdüzü adeta yaz geldi..
Mart'da beklenen kis yalan oldu anlasilan. Belki ortasindan sonra sogur ama hic bir etkisi olmaz.
Bunsene efsane kis bekleniyordu ama beklentim kestaneye dondu :(
free-hifi
27-02-2016, 14:31
Yarýn mangala gidebilir miyiz abi :D
arabasýzadam
27-02-2016, 14:35
Bodrumda güneþ cayýrcayýr yakýyor þu an, bahçede D vitamini depoluyorum :).
hava 16-20 derecelerde geziyor istanbulda, kar lastikleride ýzdýrap olmaya baþladý.
Çýkardýðý ses ayrý, ýsýnan asfaltta tutunamama frenaj ayrý.
Yarýn gidip çýkarayým desem baþýmdan aþaðý kardan adam yaðar oda ayrý mevzu :D
hava 16-20 derecelerde geziyor istanbulda, kar lastikleride ýzdýrap olmaya baþladý.
Çýkardýðý ses ayrý, ýsýnan asfaltta tutunamama frenaj ayrý.
Yarýn gidip çýkarayým desem baþýmdan aþaðý kardan adam yaðar oda ayrý mevzu :D
ayný duygularý yaþýyorum. Biran önce mart bitse de söküp kaldýrsam diye bekliyorum.
artýk kar cm sýnden ziyade kac saat güneþ alýr su sýcaklýðý ne olur durumlarýna gecicez :) ben cýkardým kýþ lastýklerýný
Kýþlýklar out yazlýklar in...
Ben haftaya cikariyorum....
ist.'da kar lastik sezonu kapanmýþtýr.
Ankara için ne yapmalý, artýk yazlýklara geçmeli mi acaba?
kýþ lastiklerini çýkartalým mý ?
Yol tutuþu þuan çok sakýncalý hale geldi, 20 derecenin üzerinde hava sürekli...
bu iþten anlamam ama toprak ve çevre bu kadar ýsýnmýþken bundan sonra yaðacak karda tutmaz heralde. kýþ lastiði olayý beni de germeye baþladý. lastikler ýslandýðý an vsa devrede
Çýkaralým mý kýþ lastiklerini ?
Var mý baþka aksiyon
ÝTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliði Bölümü Öðretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Þen, bu yýl 60 yýllýk sýcaklýk rekorlarýnýn kýrýldýðýný belirtti. “Bu yýl son 80 yýlýn en sýcak yýlý olmasý bekleniyor'' diyen Þen, ''Bir çok yerde sýcaklýk rekorlarý kýrýlacak" uyarýsýnda bulundu.
http://www.hurriyet.com.tr/prof-dr-orhan-sen-bu-yil-sicaklik-rekorlari-kirilacak-40061673
VTec_king
29-02-2016, 15:24
kýþ lastikleriyle güzel yanlanýyor :)))
Ömerli barajýnda su kalmadý umarým susuzluk olmaz
AliGizda
29-02-2016, 15:29
Kýþ lastiklerini çýkarmanýn vakti gelmiþtir o halde :) Cumartesi hava ne güzeldi akþama doðru bir anda buz gibi soðuk yaptý.
ÝTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliði Bölümü Öðretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Þen, bu yýl 60 yýllýk sýcaklýk rekorlarýnýn kýrýldýðýný belirtti. “Bu yýl son 80 yýlýn en sýcak yýlý olmasý bekleniyor'' diyen Þen, ''Bir çok yerde sýcaklýk rekorlarý kýrýlacak" uyarýsýnda bulundu.
Prof. Dr. Orhan Şen: Bu yıl sıcaklık rekorları kırılacak (http://www.hurriyet.com.tr/prof-dr-orhan-sen-bu-yil-sicaklik-rekorlari-kirilacak-40061673)
Ayný seyý kýþ ayý ýcýnde soylemýslerdý
masallah aralýkta denýze gýren gordum :D
mikelazi
01-03-2016, 15:33
yazlastigi gelir
kýþlastigi gider
kapali garajda 39 gordum motorda :))) icligi giydigime pisman oldum. feci sicakti bugun. aksama dogru kendine gelecek insallah.
Yiðit G.
01-03-2016, 15:52
Bence erken daha kýþ lastiklerini çýkarmak için :) Mart ayýnda neler gördü istanbul :)
arabada 25 dereceyi gördüm valla
kar olur mu ki daha?
zor sanki
PiscocuK
01-03-2016, 15:58
Bence erken daha kýþ lastiklerini çýkarmak için :) Mart ayýnda neler gördü istanbul :)
eskilerin bir sözü var mart kapýdan baktýrýr kazma kürek yaktýrýr diye o geldi aklýma :D
Ýzmirde denize giriyoruz.
imprezaWRC
01-03-2016, 16:32
Ýzmirde denize giriyoruz.
Bizde burada denize giriyoruz ama dur-kalk yüzüyoruz :D :D :D
Bizde sýrt üstü ve kelebekleme revaçta :D
Yarýndan itibaren hava sýcaklýðý 4-8 derece düþecek ve saðanak yaðýþ gelecekmiþ. Kýyafetlere dikkat tam hastalýk havalarý bunlar.
imprezaWRC
01-03-2016, 16:52
Yarýndan itibaren hava sýcaklýðý 4-8 derece düþecek ve saðanak yaðýþ gelecekmiþ. Kýyafetlere dikkat tam hastalýk havalarý bunlar.
Cumartesi veya Pazar günü yaðmasýn da ne zaman yaðarsa yaðsýn :)
mimarsertac
01-03-2016, 17:04
Ömerli barajýnda su kalmadý umarým susuzluk olmaz
http://www.iski.gov.tr/web/tr-TR/baraj-doluluk
Ömerli %96 dolu görünüyor.
erayakar
01-03-2016, 17:20
Kar olayý yalan oldu sanýrým...
cRc Ramo
01-03-2016, 17:34
Salý gününü bir hayli ýlýk geçiren Ýstanbul'da hava Çarþamba günü sabah saatlerinden itibaren rüzgarýn kuzeye dönmesiyle beraber 5-6 derece serinliyor, sýcaklýk gün boyu 12-13 dereceler civarýnda seyredecek. Bu serinlemeyle beraber öðleden önce Avrupa Yakasýnda aralýklarla yerel ve orta kuvvette baþlayacak olan yaðýþlar, öðleden sonra ve akþam saatlerinde kuvvetlenecek ve Perþembe günü sabah erken saatlere kadar aralýklarla devam edecek. Yaðýþlarýn akþam ve gece saatlerinde Anadolu Yakasýnda daha kuvvetli olmasý muhtemeldir. Bu yaðýþlar özellikle gün içerisinde çöl tozu da içerebileceðinden arabalarýnýz hafif de olsa çamura bulanabilir, yýkatacaksanýz iki kere düþünün.
havadelisinden alýntýdýr.
Kis lastikleri istanbul icin gonul rahatligiyla cikartilabilir
Soguma olasi ama kar ihtimali yok denilebilir
Uzun yillarin en kotu kislarindan birini geciriyoruz ozellikle subat ayi facia oldu
Seneye insallah..
Bütün gün klima açýk gezdim fena sýcaktý arabanýn içi.
salih_560
01-03-2016, 19:30
emir son durum nedir acaba bi tahmin var mý ??
Bende son durumu merak ediyorum..
Önümüz yaðmurlu gözüküyor dolu vs yaðýþý alýr mýyýz :)
Redfish16V
01-03-2016, 20:57
Þubat ayýnda sibiryanýn daha aktif olup efsane bekledik.Lakin beklenmedik biçimde sýcak tarafta kaldýk ve soðuklar ben tur atýp öyle geleceðim dedi.Þimdi sizler(bizler) haklý olarak kýþ lastiði artýk skýntý diyoruz.Ciddi biçimde þubat ayý þaka yaptý ve yazý yaþattý.þ.dýþýnda olduðum için verileri analiz edememiþtim.Aslýnda bu güzel oldu bana daha çok farklarý görmemi saðladý.HAvada bu tarz oluþumlar oluyor.. her ne kadar biz hoþnut olmasakta uzun süreli sýcak/soðuk olaylarý oluyor.Þubat ayýnýn baþýna kadar beklediðim gibi gitmiþti.. Fakat sonrasý bize baþka senaryo ortaya koydu.Peki bundan sonra ne olacak?Mart ortasýna kadar lokal ve yerel kuvvetli yaðmurlar fýrtýnalar olacak.Yaðýþtan yana korkmayýn.Sýcaktan soðuk kýsma geçerken lodos gibi ara geçiþ olaylarýný yaþayacaðýz.Diðer kurumlarý v.b bilmem ama ben 31mart sonuna kadar 1 defa daha kar olayýný bekliyorum.Öyle 20-30cmlar olmasa da hatrý sayýlýr bir kar yaðacak.Bu çok ani düþüþle olacak.Þubat ayýný sýcak geçmesi sizi korkutmasýn çünkü la ninaya geçiyoruz ve yaðýþ soðuk olarakta normalde olacaðýz.Dediðim gibi her senenin kendine has özellikleri oldu.Mesela 2012'de aralýða kadar kýþ gelmedi 25 dereceler ölçüldü ama sonra efsane oldu.Veya 2015'te þubat'a kadar ha olacak gelecek dedik yýldýk ama 17 þubatda efsane oldu.Yazýda aksiyonlu geçti.Nisan-Mayýs serin geçecektir.Haziran-TEmmuz ise bazý yerler sýcaklýk rekoru kýrarken bazý yerlerde þiddetli yaðmur gibi durumlar gözlenecektir.Normallerde bir yaz bekliyorum.Ýç kesimler daha sýcak olabilir.Yaz tahmini daha þekillenmesine 1-2 hafta var :)
wiesmann
02-03-2016, 09:53
özetle ben ankara' da yaþayan biri olarak o senin tahminin olan karý göze alýp yazlýk lastiðe geçiyorum.
"la nina" nedir bilmiyordum araþtýrdým ilgilenene;
http://www.hurriyet.com.tr/la-ni-a-nin-dogusu-turkiye-de-onumuzdeki-kis-icin-neyi-ifade-ediyor-15819803
tayreep_john
02-03-2016, 10:11
25 derecelerde seyrediyor Marmara asfaltta bi okadar sýcak bende yazlýk lastiklerime geçiyorum yazýk :(
Bugun yazliklara gectim,kis lastigi ne yumusakmis yahu....
Nightfish
05-03-2016, 07:51
Ankara Eryamanda lapa lapa kar yaðýyor þu an.
Sanirim 17 mart gibi soguklar geliyormus ama cok kar birakmiyacakmis istanbul'a,belki hic.
Ancak karadeniz ve ic kesimlere yagicakmis....
ProdriveSTI
05-03-2016, 13:17
K.ören tarafýnda kar baþladý. :D
punto_multijet
05-03-2016, 13:21
Heralde birazdan çeþmeye denize gideriz. Burada sýcak bildiðiniz.
mart 15-20 arasý kýpýrdanmalar var soðuk anlamýnda, beklemedeyiz.
Daðlar, özellikle kartalkaya bir kez daha saðlam kar alýr mý?
Ýstanbul'dan umudu kestim, bari daðlar kar alsýn da düzgün bir sezon kapanýþý yapalým
Redfish16V
06-03-2016, 22:53
Sadece bekleyin az kaldý.. Güzel vuracak
18-21 Mart tarihleri arasýnda Kayseri Erciyes ' e kayak merkezine gitmeyi düþünüyorum.
Giden var mý bu sene ?
Hava nasýl olur, kar durumu nedir, gitsek kayabilir miyiz o tarihlerde ?
Hava koklayan adam, yardýmýna ihtiyacým var :)
haydaaaa
durduk yere þimdi bakalým ne olcak:)
Redfish16V
07-03-2016, 15:11
18-21 Mart tarihleri arasýnda Kayseri Erciyes ' e kayak merkezine gitmeyi düþünüyorum.
Giden var mý bu sene ?
sýkýntý olmaz tarih aralýklarý mükemmel..
yucelebeci
07-03-2016, 15:13
Giden var mý bu sene ?
Kardeþim bu tarihten sonra Türkiye de kayak yapacaksan çok iyi takip et derim, hemen hemen bütün tesisler yalan oldu kar kalitesi anlamýnda, benim tavsiyem sakýn rezervasyon yaptýrma yada iptal seçenekli yaptýr
VTec_king
07-03-2016, 16:24
kýþlýklarým üzerinde henüz bari yaðsýnda hakkýný versin yoksa çok güzel yanlýyor böyle :)
"Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soðuk ve yaðýþlý havanýn Ýstanbul'da 16 Mart ve 20 Mart tarihlerinde kar yaðýþlarýný da beraberinde getirmesini bekliyoruz.Kar yaðýþlarýnýn ne kadar ve kaç gün etkili olacaðý konusundaki ayrýntýlarý ilerleyen paylaþýmlarýmýzda bulabileceksiniz" diye bir yazý okudum az önce umarým doðrudur. Kayak sezonu yarým kaldý adam akýllý kayamadýk :)
tayreep_john
09-03-2016, 08:55
"Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soðuk ve yaðýþlý havanýn Ýstanbul'da 16 Mart ve 20 Mart tarihlerinde kar yaðýþlarýný da beraberinde getirmesini bekliyoruz.Kar yaðýþlarýnýn ne kadar ve kaç gün etkili olacaðý konusundaki ayrýntýlarý ilerleyen paylaþýmlarýmýzda bulabileceksiniz" diye bir yazý okudum az önce umarým doðrudur. Kayak sezonu yarým kaldý adam akýllý kayamadýk :)
yaðýz nerden okudun olm :D
Redfish16V
11-03-2016, 09:39
istanbul halen sýnýrda kar için.. Ýç bölgeler kar alacak.Çok deðil 2-3 gün sonra nisan baþýna kadar soðuk-ýlýk periyoda giriyoruz.Özellikle iç bölgelerde yazlýklara geçenler buzlanmaya dikkat etsin.Nisan 25'e kadar bu tür aktiviteler olacaktýr.
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/karayollari-tahmin-sistemi.aspx
Bu siteye güvenerek motorla yola çýktým. Güneþli dediði yerde dolu yaðdý.
Karayolları Tahmin Sistemi - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/karayollari-tahmin-sistemi.aspx)
Bu siteye güvenerek motorla yola çýktým. Güneþli dediði yerde dolu yaðdý.
Yarýn sabah Ankaraya gideceðim, pazar akþamý da döneceðim Ýstanbul'a.
Bu akþam kýþ lastiklerini çýkartmayý düþünüyorum.
hem hava artýk istanbul'da 7 derecenin altý olmaz.
Hafta sonu da Ankara gayet 15-17 derece gözüküyor.
Day Walker
11-03-2016, 10:57
Türkiye geneli için soruyorum. Yakýn zaman da dolu yaðýþý bekliyormuyuz?
Þirkete yeni bir minibüs aldýk, haliyle lastikler kýþ lastiði deðil, önümüzdeki sistem istanbul anadolu yakasýna ne yapar? kýþ lastiði takacak kadar limitte olurmuyuz? yoksa basit araçlarýn üstü çatýlarý hafif kaplayacak kadarmý yaðýþ olur? 15-20 günlük peryod için lastik takmaya gerek varmý?
Redfish16V
12-03-2016, 09:45
Türkiye geneli için soruyorum. Yakýn zaman da dolu yaðýþý bekliyormuyuz?
dolu þu anda olmaz abi,ama 1 aya hareketlenir..ben her zamanki gibi sana p.m'den uyarý geçerim :)
Þirkete yeni bir minibüs aldýk, haliyle lastikler kýþ lastiði deðil, önümüzdeki sistem istanbul anadolu yakasýna ne yapar? kýþ lastiði takacak kadar limitte olurmuyuz? yoksa basit araçlarýn üstü çatýlarý hafif kaplayacak kadarmý yaðýþ olur? 15-20 günlük peryod için lastik takmaya gerek varmý?
istanbul sýnýrda,yaðsa bile öyle cmler olmaz.. son kar taneleri zaten..
14 mart akþamýndan itibaren ciddi soðuma var ve kar iç kesimler için 15 martda kendini gösterecektir.
snan1910
12-03-2016, 10:02
Emir dolu durumunda burdan uyari yapabilirsen seviniriz, en tehlikelisi dolu çünkü
erayakar
12-03-2016, 17:37
Hava birden soðudu..1987 ansýzýn yaðan kar geldi aklýma..
Yiðit G.
13-03-2016, 02:14
2 sene önceki istanbulda yaðan feci dolu da arabamda 20 den fazla göçük oldu... Bu sene yepis yeni araç aldým valla gerekirse kendimi siper ederim.
http://thenewswheel.com/wp-content/uploads/2014/06/Hail.gif
Emir dolu durumunda burdan uyari yapabilirsen seviniriz, en tehlikelisi dolu çünkü
+10000 önceden önlemimizi alalým.
Jön Türk
14-03-2016, 22:23
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/995340_10153915562430520_6700596625803233836_n.jpg ?oh=887a0285b000d12e5567411dfab8c405&oe=575B4036
Bugün akþam Afyon'da çekildi.
bugun senenýn en efsane ruzgarlarýndan býrý vardý... yagmur kar soguk neyse de , ruzgar cýddý zorluyor...
beyler ankara ne durumda ? sabah ankaraya geliyorum sanýrým 1 sene ankaradayým iþ nedeniyle. hava nasýl orada?
Dolu bildirimlerini burada da isteriz :)
wiesmann
15-03-2016, 07:16
beyler ankara ne durumda ? sabah ankaraya geliyorum sanýrým 1 sene ankaradayým iþ nedeniyle. hava nasýl orada?
yagmurlu ve biraz soðuk 15 gün önce yazlýklara geçtim. hatta bugün için geçen hafta kar uyarýsý vardý þu an için hafif bulutlu.
aslanneron
15-03-2016, 08:37
afyon dün gece baya kar aldý ama tutmadý merkez yüksekliklerde var hala :D zaten aþýrý soguk son 2 gündür
yagmurlu ve biraz soðuk 15 gün önce yazlýklara geçtim. hatta bugün için geçen hafta kar uyarýsý vardý þu an için hafif bulutlu.
Tesekkurler bilgi icin, simdi geldim ankaraya evet cok.bulutlu gelirken 4 mevsimi yasadim. Yenicaga da kar vardi etrafta 7 8cm civari yol kenarlari kar olmustu. Merkez suan sakin parcali bulutlu :)
Ümraniye'de an itibari ile ince dolu yaðýþý baþladý
Battaniyeyi aldým attým bagaja dolu yaðarsa arabaya koþuyorum,bagaj ve kaputtan baþka yatay yüzey yok.
19 20 mart izmirdeyim hava durumu nasýl olur acaba
dolu demeyin koca sanayide tek kapalý alan 2-3 benzinlik kacýrmasý zor :allaalla:
Dolu demeyin ya araba istanbulda kaldi :( dolu olaylarini burdan an itibariyle paylasirsak cok guzel olur :))
Haftasonu iþ için Ýstanbula gittim, acayip soðuktu Ankara'ya göre.
Day Walker
15-03-2016, 12:27
Aslan forumu trolleme dolu falan yok bende ümraniyedeyim :D
ozan gülle
15-03-2016, 14:06
Hafta sonu cumartesi pazar kütahyaya gidicem niþan var hava durumun nasýl olacaðýný ögrenebilirmiyim rica etsem
Redfish16V
15-03-2016, 16:38
Gece açýklama yapacaðým..
Bugun saat 11:30 gýbý bulgur buyuklugunde yagdý ama kýmseye zararý yok.
Insallah 19 nýsan gýbý gelýcek olan havada boyle yumusak gecer.Tarýmda zararý buyuk oluyor.
küçükyalýda dolu baþladý.
yahu kar yagdýgýnda boyle soguk yoktu fena soguk var
Redfish16V
17-03-2016, 20:38
5 nisan itibarýyla kýþ biter.5 nisana kadar aralýklý soðuma-ýsýnma olacak.etkisiz ama hastalýk olaylarýna dikkat.Dolu sezonu açýlmadý o da yakýndýr.Burdan canlý yazarým :)
Çýkaralým o zaman kýþlýklarý Emir Bey.
Bu haftadan sonra çýkarýrým ben kýþlýklarý
Ben 2 hafta once cýkardým....
Bende çýkaralý 2 hafta oldu.Belliydi böyle olacaðý :)
5 nisan itibarýyla kýþ biter.5 nisana kadar aralýklý soðuma-ýsýnma olacak.etkisiz ama hastalýk olaylarýna dikkat.Dolu sezonu açýlmadý o da yakýndýr.Burdan canlý yazarým :)
Alanya ne güzeldi be Þubat ayý boyunca nerdeyse tshirt ile gezdim gündüzleri :)
Edirnede atlet kazak mont þu sýra :D Isýnsýn artýk havayý koklayan 2zzge sever Emir, profil resmine güncel çek :D
Ben de geçen hafta 1 arabadan çýkarttým, diðerinden çýkartmak için de lastiklerin gelmesini bekliyorum. Ankara da bu saatten sonra problem olacaðýný zannetmiyorum.
Bende çýkaralý 2 hafta oldu.Belliydi böyle olacaðý :)
bir dahaki kisa kadar istanbul dunku gibi yine 0, -1gormez herhalde.
mikelazi
19-03-2016, 14:29
hava ufak ufak ýsýnýcak artýk.
meteonun ve accunun xq.
ayni gunu bile tutturamiyorlar yagis konusunda. maltepe ,cadde vs yagmurluydu.canlu gosterim de bile bulutlu yaziyor. guvenipte cikilmaz bunlara.
Redfish16V
22-03-2016, 17:47
Yaz özeti ; Nisan ayý ýlýk ve soðuk geçecek.Özellikle ilk 15gün dalgalý tam hasta edecek soðuk-sýcak dalgasý var.Mayýs ise orta þekerli yine.Haziran-Temmuz arasý normal sýcak geçecek.Aðustos ayýnda ülke geneli ciddi sýcak olacak fakat ortalamayý baz alýrsak serin-normaller civarý bir yaz olacak.Yaðýþta yine batý kesim normallerde kalýrken doðu karadeniz-doðu bölgeler ciddi yaðýþ alacaktýr.2016 sonbaharýnda ise la nina periyodu tam olarak baþlar ve kýþ geç gelebilir.. Kýsa vadede önümüzdeki 15 güne dikkat hasta edebilecek bir atmosfer hakim..
Emircim La Nina etkisi ile kýþlar artýk daha soðuk geçecek diyordun. Geç gelecek kýþ iyiye mi iþaret kötüye mi ne dersin?
Redfish16V
22-03-2016, 21:42
Emircim La Nina etkisi ile kýþlar artýk daha soðuk geçecek diyordun. Geç gelecek kýþ iyiye mi iþaret kötüye mi ne dersin?
Sonbahardan itibaren etkili olacak la nina ama çok güçlü oranda olmayacak.Büyük ihtimal tam anlamýyla kýþ ocak 2.yarýsýný bulacaktýr.El ninoya göre daha yavaþ ama etkili bir tiptir.Dayanaðým bu yani.Tabi bunlar ön görü ve %10'Luk verilerden gelen sinyal.. Ama gidiþat güzel.Geriye dönüp bakarsak son 5yýldýr iklim olarak yaðýþ olarak gerçekleþen olaylar güzeldi.Þu aralar fazla takip edemiyorum genel "Hayat" koþturmasýndayým :) GEniþ bir vakitde daha detaylý inceleme yapýp sizlere sunacaðým
Birkaç gündür istanbuldaki bu pis hava nedir böyle ,bir yagmur yaðsada þu havadaki pislikleri yere indirse yoksa yakýndýr nefes alamayacagýz
mikelazi
24-03-2016, 11:16
haftasonu havalar soguyacak deniyor.herhalde 10 derecenin altýna düþmez.
Ýstanbul'da hakkaten 2 gün yaðmur yaðsýn hava gerçekten iðrenc.
Yiðit G.
28-03-2016, 12:31
Yaz özeti ; Nisan ayý ýlýk ve soðuk geçecek.Özellikle ilk 15gün dalgalý tam hasta edecek soðuk-sýcak dalgasý var.Mayýs ise orta þekerli yine.Haziran-Temmuz arasý normal sýcak geçecek.Aðustos ayýnda ülke geneli ciddi sýcak olacak fakat ortalamayý baz alýrsak serin-normaller civarý bir yaz olacak.Yaðýþta yine batý kesim normallerde kalýrken doðu karadeniz-doðu bölgeler ciddi yaðýþ alacaktýr.2016 sonbaharýnda ise la nina periyodu tam olarak baþlar ve kýþ geç gelebilir.. Kýsa vadede önümüzdeki 15 güne dikkat hasta edebilecek bir atmosfer hakim..
Ne zaman t-shirt le çýkmaya baþalayacaz ? Yani ben ekim kasým a kadar tshirt le gezen biriyim. Nisan ortasý herlade çýkmaya baþlarýz ?
Redfish16V
28-03-2016, 12:39
5 nisan - 10 nisan arasý güzel bir sýcak olur.15 nisan mayýs baþý arasý biraz dalgalý.gündüz 12-13 gece 5-6 derecelerde bir süre gezinme devam eder.Adam akýllý yaz mayýs ortasý gelir.Ýç kesimlerde haziran baþý.Ýç kesimlerde 40gün yaðýþlarý var,nisan yaðmurlarý var ilerleyen dönemde.Dolu için dikkatli dönem ise nisan 5 ile baþlar.Zaten doluda anlýk uyarý yapacaðým herkes rahat olabilir :)
Hava durumuna baktýk bulutlu görünüyordu. Balkona çamaþýr astýk az önce bi yaðdý geçti.
Fakirliðin gözü kör olsun almadýk kurutma makinasý hava durumuna bakýp çamaþýr asýyoruz :D
Yiðit G.
30-03-2016, 03:40
12 -13 derece çok soðuk ya... Anlaþýlan t-shirt için kafadan 1 ay daha beklicez :/
Yiðit G.
04-04-2016, 12:40
ohh 22-23-24-25 diye hava ýsýnýyor beyler haftasonu yanacaz :D Umarým böyle gider , geri soðumaz...
Redfish16V
04-04-2016, 13:52
ohh 22-23-24-25 diye hava ýsýnýyor beyler haftasonu yanacaz :D Umarým böyle gider , geri soðumaz...
ay ortasý hafif lokal yaðýþ olur,sonra 30larý bile zorlayabilir..
Pazar gunu Korfez pýstý ýcýn tahmýn yaparmýsýn kardesým,cok onemlý....
Redfish16V
04-04-2016, 23:30
Pazar gunu Korfez pýstý ýcýn tahmýn yaparmýsýn kardesým,cok onemlý....
Öðlen 3'ten sonra hava kapar ve yaðýþ baþlar.Yine c.tesi gün içinde lokal serpinti olabilir.Dolucular hazýrlansýn tahmini 1-2 haftaya dolu periyodu var ..
Öðlen 3'ten sonra hava kapar ve yaðýþ baþlar.Yine c.tesi gün içinde lokal serpinti olabilir.Dolucular hazýrlansýn tahmini 1-2 haftaya dolu periyodu var ..
Yaný cmtesý ve pazar gunude pýst gunu yapmaya uygun degýl? :(
Sansa bak be yaw,kaldý sonraký haftaya...
Bahar geldý,her zaman suprýz var...
Yiðit G.
05-04-2016, 01:39
ay ortasý hafif lokal yaðýþ olur,sonra 30larý bile zorlayabilir..
ohh bal damlýyor aðzýndan :D Bide dolu yok bu sene gelmiyor desen ne þahane olur :D
Yaný cmtesý ve pazar gunude pýst gunu yapmaya uygun degýl? :(
Sansa bak be yaw,kaldý sonraký haftaya...
Bahar geldý,her zaman suprýz var...
Al benim Range'i ýslak kuru gazla kanka :D hem tarihinin en yavaþ pist rekorunu da kýrarsýn. 7:15 filan ama konforlu dönersin :D
Sagol kardesým beným,kamyonlar ýcýn baska pýst gunu planlýyoruz,ozaman alýrým. Haha :)
30 derecelerý gormek ýcýn erken degýl mý yahu?
Teessüf ederim o bir Reynç o bir arazi aracý :D
defenderla piste giremedim ya ben ona yanýyorum...:(
Haftasonu Antalya için yorum yapabilecek kimse var mýdýr?
Accu ve Yahoo'dan bakýyorum sürekli deðiþiyor tahminler.
Saðlýklý bir bilgi paylaþabilir misiniz?
Teessüf ederim o bir Reynç o bir arazi aracý :D
Reynç ;))))))
Bahar havasi strrese soktu valla adami.
Yagmur iyide,zamansiz yagmasa...
Redfish16V
05-04-2016, 10:30
Haftasonu Antalya için yorum yapabilecek kimse var mýdýr?
Accu ve Yahoo'dan bakýyorum sürekli deðiþiyor tahminler.
Saðlýklý bir bilgi paylaþabilir misiniz?
ay ortasý ciddi sýcak olacak.. imkaný olan 1 haftalýgýna denize bile girebilir..
Dolu için taslak hazýrlýyorum 1-2 güne yazacaðým
Day Walker
05-04-2016, 10:33
Dolu önemli dolu yaðmasa güzel olur :D
Dolu riski nereler icin kardesim?
Bugun yeni bir araba aliyorum,gol olmayalim.
Redfish16V
05-04-2016, 11:06
Dolu riski nereler icin kardesim?
Bugun yeni bir araba aliyorum,gol olmayalim.
kýyý kesimler hariç her yer.. Derecelendirme yaparsak ;
A-Anadolu yakasý,Avrupa yakasýnýn trakya kolu,Düzce,Sakarya,Kastamonu,Ordu,Tokat,Ankara,Esk iþehir,Bursa
B-Yozgat,Konya,Afyon,Kütahya,Denizli,Isparta
A grubu olanlar kuvvetli ve orta kuvvetde dolu riski olanlar.B grubu ise ihtimal dahilinde olanlar.Dolu tahmini nasýl yapýlýr v.b bunlarýda anlatacaðým
ay ortasý ciddi sýcak olacak.. imkaný olan 1 haftalýgýna denize bile girebilir..
Dolu için taslak hazýrlýyorum 1-2 güne yazacaðým
kardeþim bu cuma adalara gýtme planý var yaðmur olasýlýgý var galýba dogrumudur
Redfish16V
05-04-2016, 11:45
kardeþim bu cuma adalara gýtme planý var yaðmur olasýlýgý var galýba dogrumudur
cuma günü sýkýntý yok abi,c.tesi ve pazar lokal yaðýþ var o kadar :)
Ýst için yaðmur yok mu bu aralar ?
Adam cmtesi pazar lokal yagis var diyor,daha ne desin?
Karadeniz'e vuriyorsa bu tarim icin iyi degil.
Zamanlari tahmin edebilirmisin? Bununla ilgili yer ve zaman tahmini yaparsan istanbul-ordu-samsun icin cok sevinirim.
Ferhat_V
05-04-2016, 13:46
bodrum taraflarý kimse varmý ? hava nasýl denize girilebilir mi ? :)
Bodrumda bu mevsimde Torba gibi korfez ici koylarda ancak denize girilir. Diger yerler dondurur valla...
Redfish16V
07-04-2016, 13:07
C.tesi saat 10:00 - 14:00 arasý dolu riskine dikkat ! ÝStanbul'un anadolu yakasý,avrupa yakasýnýn boðaz hattý,Ankaranýn kuzeyi ve batýsý,Eskiþehir'in doðusu,Düzca-Sakarya hattý Dolu sýnýrýnda ve yüksek ihtimal þiddetli nisan yaðmuru baþlangýcýnda orta taneli (misket büyüklüðünde) dolu yaðabilir.bu gece son analizi yapýp kesinleþtireceðim.
imprezaWRC
07-04-2016, 13:10
C.tesi saat 10:00 - 14:00 arasý dolu riskine dikkat ! ÝStanbul'un anadolu yakasý,avrupa yakasýnýn boðaz hattý,Ankaranýn kuzeyi ve batýsý,Eskiþehir'in doðusu,Düzca-Sakarya hattý Dolu sýnýrýnda ve yüksek ihtimal þiddetli nisan yaðmuru baþlangýcýnda orta taneli (misket büyüklüðünde) dolu yaðabilir.bu gece son analizi yapýp kesinleþtireceðim.
Cumartesi zuzu dýþarý çýkmaz.
Dolu riski için hangi deðerlere bakmak lazým.
Heh. Yarýn Eskiþehir'e eðitime gidiyorum. Bu haftaiçi gidenler sýcaktan yandý. Biz doluya denk geldik. Harika.
Elýne saglýk,ayrýntýlarý beklýyoruz kardesým...
Redfish16V
07-04-2016, 21:48
Herkese hayýrlý akþamlar.Bugün sizler için süper bir link vereceðim ve dolu korkunuz artýk 0 olacak :) Ancak yazdýðým ne olur sakince acele etmeden okuyun ve adým adým çalýþarak deneyin.Anlattýklarým tamamen bana has olup hiç bir alýntý v.b durumu söz konusu deðildir.Amaç bilgiyi paylaþmak yorumlamak :)
link --> Skewt-LogP (http://212.175.180.126/skewt/) Merak etmeyin herhangi virus v.b sýkýntý yok.
Ön bilgi ; Bu bir Skewt diagramý.Yani bulutun içindeki aksiyonlarý,nem hareketi,yaðýþýn reel deðeri,sis oluþumu v.b gibi bütün detaylarýn fýrýný.Uçaklara hava konusunda bilgi aktarýmý bu diagram üzerinden aktarýlýr.Ve bu bilgiler belli bir koda dönüþtürülür hatta.Bunada METAR (Meteorological Terminal Air Report) raporu denir.
http://i66.tinypic.com/ivz2ug.jpg
karþýmýza çýkan ilk görüntü bu olacak.Yeþil kýsým zaman çizelgesi.Kare kutucuklara geldiðinizde tarihide size gösterecektir.Maksimum 3 günlük tahmini bize göstermektir.Mavi kýsýmda dikkat etmeniz gereken yeþil dalga(NEM) faktörüdür.Sarý kýsým ise bizim kontrol noktamýz.Þimdi iþi biraz daha derine indirelim.Sað üst köþede navigasyon tarzý kýrmýzý imlece týklayýnýz.Harita gelecek karþýnýza.Bu haritalarda metar raporlarý veren havaalaný yerleri var.Siz avrupa yakasýndaki uçak logonuza getirin imleci.Ve gördüðünüz gibi LTBA ATATURK dedi.Týklayýn ona.LTBA ise oranýn istasyon kodudur.Bu da ek bilgi :) Zaman dilimini ise en saða yani 10 nisan sabah 06:00 'e týklayalým.
Þimdi tahmine baþlayalým ; Dikkat acele yok.
http://i68.tinypic.com/2h4bxxe.jpg
dediðim bilgileri girdikten sonra bu deðerler karþýnýzda olmalý.Kýrmýzý kýsým rüzgar yönüdür.Þekillerin manasýný googledan ufak araþtýrma ile elde edebilirsiniz.Evet 10 nisan sabah 6'yý inceliyoruz.Sarý kýsýmda gösterdiðim nem %100 nerdeyse..Yani yaðmur için mükemmel..Havadaki su damlacýðý fazla.. Turuncu kýsýmda 850mb sizi ilgilendirir her zaman.Rüzgar 19knot denmiþ.1 knot ortalama 1.8 kmdir.19knot = 34km hýzda rüzgardýr.Buna karayel/Lodos eþlik ederse üstüne 6-7 km koyun.Ve Mor kýsýmda üst seviyelerde su damlacýklarý aþýrý soðukla karþýlaþmýþ ve buz ikonu konmuþ.Ýþte bu tehlikedir.Yere ulaþacak su damlasý üst seviyede buzlaþýyor bu tabloya göre.Peki düþene kadar buz mu kalýr,yoksa su haline geri mi döner ? Ýþte bunun için kontrol noktasý dediðimiz verilere geçeceðiz.
http://i64.tinypic.com/2pq1i50.jpg
Cape karþýsýnda 0 yazan yerlere imleci getirirseniz size sayý aralýklarýnýn durumlarý söyler.(eþitsizlik konusu gibi :)) )
Þimdi peki biz burda neye bakacaðýz ?
1-Cape = En büyük etkendir dolu için.Cape 1000'i gördükten sonra ihtimaller baþlar.
2-Pw = 15 deðerini gördükten sonra ihtimaller onaylanýr.
3-Li = -1,-2 deðeri görüldükten sonra ihtimaller baþlar.Bunda deðer azaldýkça kararsýzlýk tehlike baþlar.O yüzden negatif deðerlere dikkat edin.
4-Kindex = en son bakýlacak deðerdir.Mesela her þey onayladýnýz oraj dolu var.Kindex 31-35 arasý ise lokal dolu dersiniz.Ama 25-30 arasý ise geniþ alanda etkili olabilir.Tablo sizi yanýltmasýn.
Fsý v.b diðer deðerler þu anlýk size yaramaz ama kýþýn onlarýda anlatacaðým.
Þimdi reel olarak tablomuzu deðerlendirelim ;
Cape:0 verilmiþ.Bu bulutlarýn seyrek ve tam tutunmanýn zayýf olduðu söylüyor.Lokal bulutlanma daha fazla o zaman.
PW: 26 verilmiþ.yüksek oraj var.(Oraj çoðunlukla þimþek ve gök gürültüsü ile yaðmur veya dolu eþliðinde görülen bir hava olayýdýr)Hýmm..Cape düþük ama oraj fazla.O zaman diyebiliriz ki lokal yerlerde oluþan düþük capeli bulutlar dolu riski taþýyor :)
Li: 1 verilmiþ.Çok sýnýrda.Ki bu o gün yaklaþýnca deðiþir.Bence yarýn bu li deðeri 2 olacaktýr.Þu konumda bile "oraj mümkündür baþlayabilir" diyor açýklamada.Yani burdan da bir onay aldýk dolu için.
Kindex: 32 verilmiþ. Yayýlmýþ oraj.. Ne kadar da oturdu taþlar demi ; düþük capeli yerel lokal bulut yaðýþlar,orajý yüksek dolu riski ve kindex'inde 32 deðeri ise "Ben lokalim,yayýlmýþ orajým,yerel yaðýþým" demesi..
Yani biz 10 nisan sabahý için yerel dolu riski var diyebilirmiyiz ? Su damlacýklarýnda bu durumda su haline dönüþmesi zorda diyebiliriz :) Þimdi bakýn pek çok kuruma 10 nisana yaðmur ikonu koymuþlar mý :)
dragstar
08-04-2016, 07:35
Bugunde arabanýn fotolarýný çekicektim, hava kapalý, yalan oldum
Kardesým ordu ve samsun ýcýn tahmýn yaparmýsýn? Dolu tahmýný...
Ankara icin onumuzdeki 4 gün yagisli olarak gorunmekte. Peki dolu riski nedir? :)
Þu skewt ile baya oynadým, elinize saðlýk, yeni bir þey öðrenmiþ bulundum. Benim anladýðým, 9 nisan cumartesi günü saat 12 ile 2 arasýnda arabalarý kapalý bir yerlere çekmem lazým :D %75 nem oranýnda 3 farklý buzlanma uyarýsý var, gerçi cape 1000 falan deðil, ama Pw 15 Li -2 kindex 29. Bu bir yönden iyi oldu ama bir yönden fena oldu, artýk yola mola çýkarken komedi olur benim halim, oynar dururum :D
imprezaWRC
09-04-2016, 11:10
Dýþarýsý gavur þeyi gibi yanýyor. Ne yapalým dolu riski var mý yok mu, paranoyak oldum ya.
Redfish16V
09-04-2016, 18:55
Dolu ihtimali zaten daha öncede dediðim gibi yarýn daha fazla.Özellikle öðlen.. Eðer olaki 15:00'a kadar aktivite olmazsa rahat olabilirsiniz.Bugün beklenilen yaðýþta olmadý..
Dolu ihtimali zaten daha öncede dediðim gibi yarýn daha fazla.Özellikle öðlen.. Eðer olaki 15:00'a kadar aktivite olmazsa rahat olabilirsiniz.Bugün beklenilen yaðýþta olmadý..
Bu degerler istanbul icin mi ? Cunku emir daha once yagmur gecisi olma ihtimali var demistin, o ihtimalin bu gece 1-2 arasi olmasi muhtemel mi ? Ve dolu bu yagisa bagli olarak gece 1-2 de mi yagabilir yoksa yine yarin ogleden sonra olmasimi daha kuvvetle muhtemel ?
Arabayý hala yýkatmadým. Yaðmur yaðacaksa yýkatmayayým biraz daha :D
maltepe de hafýf atýstýrdý býraz once
golgeoyunu03
09-04-2016, 21:18
maltepe de hafýf atýstýrdý býraz once
Yaðmur? Dolu?
yok yagmur. cýsentý seklýndeydý yollarý karartý sadece, kesti zaten
Redfish16V
14-04-2016, 21:27
http://i64.tinypic.com/2aira0z.jpg
yeþil ile boyanan yerler yarýn gün içinde dolu görebilir.
Istanbul ve Samsun/ordu temýz sanýrým?
Redfish16V
14-04-2016, 22:52
Istanbul ve Samsun/ordu temýz sanýrým?
Evet haritaya göre öyle :)
imprezaWRC
15-04-2016, 10:24
Evet haritaya göre öyle :)
Senin verdiðin linkten dün akþam deðerlere baktým; hafiften kýllandým ve bugün otomobili dýþarý çýkarmadým.
Redfish16V
18-04-2016, 12:54
Ufak güncel ; Nisanýn 27-28'e kadar çok çok ufak yerel yaðýþlar görülecektir.Dolu riski þu an az.Mayýs ayýnýn ilk 10'u günü ciddi sýcak geçecek ve güneþ ýþýnlarýn kalitesi ise kötü.. Mayýs 10'a kadar güneþ altýnda kalanlar kendilerini güneþ lekesi v.b durumlarýnda korusun.Mayýs 10'dan sonra yerel yaðýþlar ve dolu hadiseleri artacak ve mayýs sonunda iç anadolu bölgesi için 40 gün boyunca ikindiden sonra þiddetli yaðýþlar(kýrkikindi yaðýþlarý) baþlayacaktýr.Genel anlamda yaz kýsým kýsým sýcak ve serin olacak.Ortalamanýn 1.5 derece altý yaz bekliyorum.Kýþa yönelik ise nötr durum mevcut þu an.Tatil yerleri vb. olarak tahminleri ise sorulara yönelik yapabilirim.
altugkocer
18-04-2016, 12:56
Ramazan bayramý ve sonrasý (Temmuzun ilk 2 haftasý) Balýkesir-Burhaniye için tahmin alýrým bir dal :D
Her sene olduðu gibi geceleri üþüyecek miyiz yine :D
altugkocer
18-04-2016, 12:59
Ramazan bayramý ve sonrasý (Temmuzun ilk 2 haftasý) Balýkesir-Burhaniye için tahmin alýrým bir dal :D
Her sene olduðu gibi geceleri üþüyecek miyiz yine :D
3 ay sonrasýnýn tahminini isteyip abarttým sanýrým :D gereksiz oldu biraz
Redfish16V
18-04-2016, 13:07
3 ay sonrasýnýn tahminini isteyip abarttým sanýrým :D gereksiz oldu biraz
kabataslak 6-7 aylýk tahminde mümkün ki bu konuda yeni yöntem deneyip 15 gün önceden nokta atýþý ve 3 ay önceden hatlarý belli tahmin tutturmuþluðum var :) Temmuz'un ilk 3-4 günü serin olabilir,ki gecede serin olacaktýr.Ancak temmuzun 2.haftasý daha güzel daha sýcak.. Temmuz'un ilk haftasý veya haziran'ýn son haftasý bi yaðmur serinlik gözüküyor ufukta :D Mayýs 20 gibi temmuz ayýný netleþtirebiliriz hemen hemen..
altugkocer
18-04-2016, 13:11
kabataslak 6-7 aylýk tahminde mümkün ki bu konuda yeni yöntem deneyip 15 gün önceden nokta atýþý ve 3 ay önceden hatlarý belli tahmin tutturmuþluðum var :) Temmuz'un ilk 3-4 günü serin olabilir,ki gecede serin olacaktýr.Ancak temmuzun 2.haftasý daha güzel daha sýcak.. Temmuz'un ilk haftasý veya haziran'ýn son haftasý bi yaðmur serinlik gözüküyor ufukta :D Mayýs 20 gibi temmuz ayýný netleþtirebiliriz hemen hemen..
Eyvallah kardeþim yorumuna saðlýk :D
Ferhat_V
18-04-2016, 15:01
bodrum yanýyor arkadaþlar :D denize girmedim ama haftaya giricem inþallah bir denemeye.
Carsamba fena hava geliyor kuzeyden,risk tasiyan bir durum var mi kardesim?
Redfish16V
18-04-2016, 16:07
Carsamba fena hava geliyor kuzeyden,risk tasiyan bir durum var mi kardesim?
lokal yaðmur anca býrakýr bi halt olmaz o soðuktan :D hatta gelmeme olasýlýðý bile var.
golgeoyunu03
18-04-2016, 16:36
lokal yaðmur anca býrakýr bi halt olmaz o soðuktan :D hatta gelmeme olasýlýðý bile var.
Saygý duyuyorum tüm tahminlerine Havayý Koklayan Adam
Doktor sensin,oyle diyorsan sorun yok kardesim.
28 dereceden 14 dereceye dusucek gorunuyor ve yogun yagmur diyor :(
Kuþadasýnda millet deniz sezonunun açtý :)
AliDogukan
19-04-2016, 14:55
Bugün Osmaniye'de 40 dereceyi gördük.
Eve gelirken bir arabaci arkadaþ denk geldi bir iki sýktým hemen 110 a doðru yürüdü sýcaklýk,102-103 derecenin üstü pek nadirdir,soðutmama güvenirim.
http://i64.tinypic.com/oj2sm0.jpg
sýcak havalarda fazla sýkmayýn :D
imprezaWRC
19-04-2016, 16:15
Emir, yarýn dolu molu yok deðil mi? Bak valla beni Erenköy Ruh ve Sinir Hastalýklarýna yatýrýrsýnýz.
Emir;tarin aksam karadeniz 30'lu derecelerden 13 dereceye dusucek diyor heryerde ama sen olmayacak diyorsun :(
Yarin Otdu'ya gidiyorum,canli yayin yaparim
Redfish16V
19-04-2016, 16:38
Emir, yarýn dolu molu yok deðil mi? Bak valla beni Erenköy Ruh ve Sinir Hastalýklarýna yatýrýrsýnýz.
Yarýn saat 3-5 arasý sakat biraz.. cape düþük ama tt deðeri tetiklemiþ.. kararsýzlýk yüksek.Bence dolu olmaz ilk rüzgar hareketide kuzeyli deðil ama risk alýnmak istenilmiyorsa 3-5 arasý koru aracý :) Asýl risk perþembe sabah.. ama kesin deðil o da gece tekrar bakmak gerek.. sýcaklýk hissedilen olarak 3-5 derece düþer,böyle 1 saat gökgürltülü þimþekli yaðmur yaðar sonra geçer öyle ciddi yaðýþ ve risk yok þu an.Nisan yaðmuru gibi düþünün..
Bir yaz yaðmuruydu geldi geçti dersin, gönlümün sultaný kalbimi deldi geçti dersin o zaman Emir'im :D
Yarýn saat 3-5 arasý sakat biraz.. cape düþük ama tt deðeri tetiklemiþ.. kararsýzlýk yüksek.Bence dolu olmaz ilk rüzgar hareketide kuzeyli deðil ama risk alýnmak istenilmiyorsa 3-5 arasý koru aracý :) Asýl risk perþembe sabah.. ama kesin deðil o da gece tekrar bakmak gerek.. sýcaklýk hissedilen olarak 3-5 derece düþer,böyle 1 saat gökgürltülü þimþekli yaðmur yaðar sonra geçer öyle ciddi yaðýþ ve risk yok þu an.Nisan yaðmuru gibi düþünün..
Ankara icinde ayni seyleri soyleyebilir miyiz? Yoksa farkli bir yorumun var mi?
Emir bey :) önümüzdeki haftasonu hava nasýl olur acaba? Moganda piknik yapýcaz. Havaya güvenemiyorum.
Redfish16V
24-04-2016, 21:35
Emir bey :) önümüzdeki haftasonu hava nasýl olur acaba? Moganda piknik yapýcaz. Havaya güvenemiyorum.
önümüzdeki hafta en sýcak hafta olacak ülke için.ancak pazar akþamýna deli yaðýþ geliyor.Yani pikniði ya pazar öðlen ya da c.tesi günü yapýn :)
H.içi genel açýklama yapacaðým 1 mayýstan sonra CÝDDÝ uyarýlar mevcut.
önümüzdeki hafta en sýcak hafta olacak ülke için.ancak pazar akþamýna deli yaðýþ geliyor.Yani pikniði ya pazar öðlen ya da c.tesi günü yapýn :)
H.içi genel açýklama yapacaðým 1 mayýstan sonra CÝDDÝ uyarýlar mevcut.
Eyvallah müdür, h. Ýçi açýklamayý bekliyorum :)
free-hifi
24-04-2016, 22:28
Sen ara sýrada sayýsal süper loto da tahmini yap kardeþim bir þeyler çýkar mutlak a :) emeðine saglik
Redfish16V
25-04-2016, 20:44
Ciddi uyarý : Yarýn sabahtan herkes aracýný v.b güvendeye alsýn.Ankara-istanbul bütün türkiyeyii kapsayan ve özellikle bursa-istanbul-düzce hattýnda ciddi dolu yaðýþý ve yaðmur olacaktýr !
Dolu riski çarþamba öðlen etkisini kaybedecektir.Perþembe günü ile 2 mayýs arasý sýcaklara rezerve olmuþtur.Sadece pazar akþamý iç bölgelerde yerel yaðýþ olabilir
imprezaWRC
25-04-2016, 20:46
Ciddi uyarý : Yarýn sabahtan herkes aracýný v.b güvendeye alsýn.Ankara-istanbul bütün türkiyeyii kapsayan ve özellikle bursa-istanbul-düzce hattýnda ciddi dolu yaðýþý ve yaðmur olacaktýr !
Dolu riski çarþamba öðlen etkisini kaybedecektir.Perþembe günü ile 2 mayýs arasý sýcaklara rezerve olmuþtur.Sadece pazar akþamý iç bölgelerde yerel yaðýþ olabilir
Emir, yarýn bütün gün mü risk var. Sabahtan öðleye kadarki deðerler çok yüksek.
Redfish16V
25-04-2016, 20:48
sabah 7.15 gibi risk baþlar.. 8 gibi hýz tavan yapýyor soðuma çok fazla.iri taneli olacak sanýrým
PiscocuK
25-04-2016, 21:18
Genel olarak havalar nezaman isinir acaba Emir bir fikrin varmi?
imprezaWRC
25-04-2016, 21:34
sabah 7.15 gibi risk baþlar.. 8 gibi hýz tavan yapýyor soðuma çok fazla.iri taneli olacak sanýrým
Dolu riski Ýstanbul'da geçen seneden beri tavan yaptý; nedeni nedir. Ben hayatýmda hiç bu kadar tedirgin otomobil sürdüðümü hatýrlamýyorum. Trafik zaten sürüþ zevkinin içine etti birde bu hava durumu hepten sývadý. Bazen satýp kiralýk otomobil kullanasým geliyor. Birþey olursada düzeltirler banane der geçerim.
Emir araçlara zarar verecek boyutta olma ihtimali nedir?
Redfish16V
25-04-2016, 21:49
Dolu riski Ýstanbul'da geçen seneden beri tavan yaptý; nedeni nedir. Ben hayatýmda hiç bu kadar tedirgin otomobil sürdüðümü hatýrlamýyorum. Trafik zaten sürüþ zevkinin içine etti birde bu hava durumu hepten sývadý. Bazen satýp kiralýk otomobil kullanasým geliyor. Birþey olursada düzeltirler banane der geçerim.
bunun açýklamasýný yapacaðým ilerleyen zamanda :)
Emir araçlara zarar verecek boyutta olma ihtimali nedir?
orta ve iri taneli olma olsalýgý yüksek.. tanesinden ziyade hýzlý olacak gibi
Matchless
25-04-2016, 21:49
Tekirdað için dolu önlemi almalýmýyýz acaba bir bilgi varmý teþekkürler
golgeoyunu03
25-04-2016, 21:54
bunun açýklamasýný yapacaðým ilerleyen zamanda :)
orta ve iri taneli olma olsalýgý yüksek.. tanesinden ziyade hýzlý olacak gibi
T-sportu kolla Emir :)
gece gece çýktým aðaç altý aradým sokaklarda bu arada gbt ye takýldým :D ama bir aðaç altý buldum bakalým
free-hifi
26-04-2016, 07:05
Kartal maltepe hattý sakin
PiscocuK
26-04-2016, 07:13
Tuzla temiz
Aksam týrstým okuyunca indim arabayý battaniyeyle sardým. Geçen sene Accord'dan baþýmýz yandý, þimdi en ufak riskte tedirgin olmaya baþladýk.
Kapalý garaj þart böyle nereye kadar.
ahmet3425
26-04-2016, 07:48
Kadikoy temiz
Redfish16V
26-04-2016, 07:55
Avrupa yakasý için 45dk-1 saat , Anadolu yakasý 1.15dk gibi bir vakit var.
http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=img&rR=34&rU=ppi#sfB
yaðýþla birlikte ilk vuruþ dolu olacaktýr.
ciddimi ya koca sanayi sitesinde üstü kapalý yer yok abuk subuk yagmasa bari :Deli:
free-hifi
26-04-2016, 08:13
en yakýn avm otoparklarýna çekin
bu arada kararma baþladý
PiscocuK
26-04-2016, 08:15
Avrupa yakasý için 45dk-1 saat , Anadolu yakasý 1.15dk gibi bir vakit var.
İstanbul, Son Radar Görüntüleri - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=img&rR=34&rU=ppi#sfB)
yaðýþla birlikte ilk vuruþ dolu olacaktýr.
havalar genel olarak ne zaman düzelir kardeþim.varmý bu konu hakkýnda bir öngörün..korkudan motora binemiyoruz 1 haftadýr
Redfish16V
26-04-2016, 08:20
havalar genel olarak ne zaman düzelir kardeþim.varmý bu konu hakkýnda bir öngörün..korkudan motora binemiyoruz 1 haftadýr
abi þu an öyle geniþ aralýkta sýcak yok.Þöyle diyebilirim ; Yaz yaðmuru ve nisan yaðmurlarý dönemi geçtiði zaman Haziran 1-Temmuz 30 arasý hatrý sayýlýr sýcak olur.Þu an nisan yaðmurlarý var,bundan 2 hafta sonra yaz yaðmurlarý ve kýrkikindi yaðmurlarý gelecek.Haziran'a kadar bu süreç devam eder
Emre Akçay
26-04-2016, 08:27
Edirne'ye dün geceden beri dolu-yaðmur yaðýyor büyük ihtimal akþam üzeri de Ýstanbul'a gelir.
Bomontide yaðmur baþladý, havanýn rengi itibariyle birazdan dolu baþlar gibi.
ahmet3425
26-04-2016, 08:42
Kadikoyde basladi, hemen bi kosu arabali vapura motosikletle zipladim sirkeciye geciyorim bogaz hatti suan temiz ama bulutlar kapatiyor yavas yavas...
Redfish16V
26-04-2016, 08:44
Ankara içinde 2-3 saat var daha.. Þiddetli yaðmur olduðunda durum farklý ; Atýyorum ilk yaðmur baþladý þakýr þakýr yaðarken arada doluya dönebilir..
Ankara içinde 2-3 saat var daha.. Þiddetli yaðmur olduðunda durum farklý ; Atýyorum ilk yaðmur baþladý þakýr þakýr yaðarken arada doluya dönebilir..
Dolu araca zarar verecek boyutlarda olabilir mi?
valla týrstým gittim beylikdüzü migrosun otoparkýna býraktým iþ cýkýsýna kadar kafa rahatladý, iþte eve gidene kadarda yagmazsa tamamdýr:D
þimdi(beylikdüzünde) baþladý burda cama çerceveye atýþtýrmaya :)
Redfish16V
26-04-2016, 09:30
Dolu araca zarar verecek boyutlarda olabilir mi?
orta büyüklükte ama yerel olacaðý için her yerde büyük/küçük deðiþebilir.Dikmen-Çankaya kýsmý daha tehlikeli.
haydaa dolu olacaðýný þimdi gördüm. Araba beylikdüzünde açýkta. Emir beylikdüzünü dolu vuracak mý :/
mikelazi
26-04-2016, 09:38
an itibariyle.kadýköy güneþli,dolu muhabbeti stres yaptý.
aynen kazaskerdede hava bi kapadý ama açtý þimdi
pas geçti herhalde?
Ataþehir de bi kapattý dedim þimdi patlayacak hava ama 10dk geçmeden geri açtý. Þimdi güneþ kavuruyor tabiri caizse.
Arabayý battaniye bez sardým haným aksam dalga geçti güldü. Þimdi bir yandan yaðsýn istiyorum, bir yandan yazýk onca araç var dýþarýda yaðmasýn diyorum :)
Zararsýz ufak taneli yaðsýnda kimsede zarar görmesin bizim emeklerde boþa gitmesin :D
Emre Akçay
26-04-2016, 10:05
Zarar verecek þekilde yaðmadý dolu zaten. Ufak boyutlarda anca kýlcal çizik vs yapar. Çok dert etmeyin.
Çok kötü dedin emir araba aðaç altýnda gerçi ama týrstým þimdi. Araba ankara'da ben Konya'da umarým yanýlýrsýn :D :D
ahanda kapkara olduk yine
DenizKaan
26-04-2016, 10:08
Atlantise býraktým sabah arabayý Emir :) Saðolasýn
mikelazi
26-04-2016, 10:10
k.köyde baþladý yagmur...
doluya dönmesinde :(
altugkocer
26-04-2016, 10:12
Benim araba da kabak gibi evin önünde :( Umarým dolu vurmaz
Yaðan yerler varsa fotoðraf atma imkanýnýz var mý?
free-hifi
26-04-2016, 10:15
maltepe dolu baþladý
Fýrtýna çýktý saðanak yaðýþda cabasý uçuyor Bomonti resmen
AliGizda
26-04-2016, 10:17
Benim araba da kabak gibi evin önünde :( Umarým dolu vurmaz
+1 konuyu keþke akþam okusaymýþým
Dolapdere hem güneþ var hem fýrtýna hem yaðýþ
SULTANOGLU
26-04-2016, 10:19
Þu an Dudullu da tornado var
by_hayali
26-04-2016, 10:21
ümraniye tepe üstü uçuyor
kurtöyde baþladý havalanmaya :D
Atasehýrde kar gýbý dolu yagdý. Face de paylastým ama buraya nasýl konur.beceremedým....
Atasehýrde kar gýbý dolu yagdý. Face de paylastým ama buraya nasýl konur.beceremedým....
Abi facede resmi açtýktan sonra mause ile üzerine 1 defa sað týklýyosun. "Resim adresini kopyala" diyorsun.
Sonra mesaj yazdýðýmýz bu panelin üzerindeki resim ekle butonuna 1 defa sol týklayarak oraya yapýþtýrýyorsun. Sonra cevapla dedin mi resim burada görünüyor.
"Resim ekle butonu çerçeve içinde aðaç görseli olan saðdan 3. buton"
Ankara da dolu yagmadý neyseký
Redfish16V
26-04-2016, 13:47
Ankarayý fena vuracak gibi son 30-40dk.. þu an beypazarýný aþtý geliyor.
http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=img&rR=06&rU=max#sfB
bakalým hangi yeri vuracak.
Mikrop_Ali
26-04-2016, 14:22
http://youtu.be/HWQ-6Pmd9-c
ahmet3425
26-04-2016, 15:08
Eminonu temiz suan
Ankara Merkez icin dolu riski azaldi sanirim.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=16010127y)
Ümraniye yi sel vurdu þuanda
Ýstanbul özellikle kurtköy taraflarý için risk ne kadar daha devam eder? Aracýmý dünden battaniye ile sarmýþtým. Duruma göre akþam örtüyü kaldýracaðým. Sitede çok komik görünüyor :D
Redfish16V
26-04-2016, 19:59
Yarýn sabahtan sonra 2-3 mayýsa kadar mola.. Dolu için yine uzun bir mola gözüküyor.Dolu tahmini ciddi zordur bu arada kesinlikle þurasý alýr diyemezsiniz.Daha da kendimi geliþtirerek yaz-kýþ aktif olmaya çalýþacaðým :)
Shadow_Dancer
26-04-2016, 20:26
Kardeþim istanbul için yaz tahminlerin neler...
Serin bir yaz geçirebilecek miyiz?
snan1910
26-04-2016, 21:37
Emir uyarýlar için teþekkürler. Sayende önlem alýyoruz :)
Bugün arabayý AVM otoparkýna býraktým kafam rahattý. Ankara merkezde pek yaðmamasý sevindirici oldu.
Kardeþim istanbul için yaz tahminlerin neler...
Serin bir yaz geçirebilecek miyiz?
bol bol pushback ve iniþ kalkýþ trafiði görünüyor ufukta abi. ;)
Ankara için önümüzdeki 4 gün yaðýþlý gösteriyor. Var mýdýr bir risk?
mikelazi
02-05-2016, 13:15
Ýst cumaya kadar yagmurlu deniyor.
iyi yagdý bu sene.1 hafta motor yok iyimi.
az önce gebzede misket büyüklüðünde dolu yaðdý. doðudan batýya gidiyordu. istanbul tarafýndakiler dikkat etsin
Çýlgýn gibi dolu yaðdý Bomontide
Niþantaþý oldu sana underworld.
altugkocer
04-05-2016, 09:10
Emir Ankaralýlar olarak arabalarý ne zaman yýkayabiliriz :D
göztepe tarafý kapalý açýk karýþýk ama cidid bi yaðýþ olmadý bu sabah
Þimdi de kovadan dökülürcesine yaðmur yaðýyor