Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Kis lastiklerimi yogun kar tipi ile degistirdim.
Tostumuzu yedik bekliyoruzz...
Emir Cuma gunu Beypazarina dogru yola ciksak kar yagisi azalmis yada kesilmis olur mu?
Redfish16V
28-12-2015, 12:48
Kis lastiklerimi yogun kar tipi ile degistirdim.
Tostumuzu yedik bekliyoruzz...
Emir Cuma gunu Beypazarina dogru yola ciksak kar yagisi azalmis yada kesilmis olur mu?
maalesef.. çünkü sizin taraflar kar alırken iç kesimler ayazı alacak.Tam sizde sistem zayıfladı derken 3-5 ocak arası iç kesimler çoşacak.
9 Ocak ankara için ve 10 15 ocak arası rize için kar durumu bilgisi alabilirmiyim şimdiden görünüyorsa:)
Redfish16V
28-12-2015, 12:59
9 Ocak ankara için ve 10 15 ocak arası rize için kar durumu bilgisi alabilirmiyim şimdiden görünüyorsa:)
9 ocak gecesine kadar ankara temiz.10-15 arasıda rize kar yağışlı.özellikle 11-13 ocak dikkat edilmeli
Hadimkoyde gram bulut yok havada :) ben anlamadim bu isi
Ankara da 9 ocak a kadar kar yok yani.
Utanmasam kisa kolluyla dolasicam.b.pasada havada gram bulut yok. Nasil bisey anlamadim
29 aralık 2:45 den 30 aralık sabahına nasıl bağlandık onu anlamadım. anlatım bozukluğu yok değil mi? bu gece 12den sonra 2:45de kütle giriş yapacak, doğru mu?
maalesef.. çünkü sizin taraflar kar alırken iç kesimler ayazı alacak.Tam sizde sistem zayıfladı derken 3-5 ocak arası iç kesimler çoşacak.
Emir Murat Abinle Cuma günü yola çıkmayı planlıyoruz Ankaraya doğru. İzmit otobandan Bolu taraflarından geçeceğiz nasıl olur Bolu Ankara arası yollar? Ankara Beypazarı civarı nasıl olur onu da söyler misin? Santim olarak da söylersen daha makbule geçer.
erayakar
28-12-2015, 13:46
Beylikdüzü bildiğin yaz havası var ..Güneş sanki kar yağacak diyenlerle dalga geçiyor muş gibi yakıyor..Allah büyük tahmin yürüten arkadaşların emeğine saygımız sonsuz..Hadi hayırlısı .
aynen şuan baya güneşli bey.düzü. istanbulda heryer en az 10 iken beylikdüzü 5 cm. nasıl olur ya? 2 senedir efsaneler hep beylikdüzünde yaşanıyor
29 aralık 2:45 den 30 aralık sabahına nasıl bağlandık onu anlamadım. anlatım bozukluğu yok değil mi? bu gece 12den sonra 2:45de kütle giriş yapacak, doğru mu?
Çocuk kaç gündür modellerle kafa patlatıyor . Tüm Türkiye Hakkında cm 'e kadar bilgi veriyor. Sen saatlere fazla takılma bence kardeşim olur öyle ;)
Redfish16V
28-12-2015, 14:01
Ankara da 9 ocak a kadar kar yok yani.
böyle bir açıklama yapmadım ama önceki postlarımda belirtiğim gibi 30aralık - 2 ocak arasını 5-6cm,3-5 ocak arasında ise 20-30cm kar alacağız.9ocakta kar yok 11 ocakta tekrar var.
29 ARALIK 2015 - SAAT:02:45'te radara girecek kütle 03:20 gibi demirciköyden sarıyere doğru yol alacak.ve 30 aralık sabahı kar etkisini artırarak öğleden sonra çoşacak.Zonguldak ve karadeniz hattı ise 29 Aralık gece 02:00 gibi antremana başlayacak.Diğer yerler için kararım netleştikçe buraya döküleceğim.
Çok özür dileyerek düzelteyim evet 12den sonra gün attıgı için yanlışlık yapmışım.yarın gece 2:45 olacak doğrusu :)
aynen şuan baya güneşli bey.düzü. istanbulda heryer en az 10 iken beylikdüzü 5 cm. nasıl olur ya? 2 senedir efsaneler hep beylikdüzünde yaşanıyor
b.düzü beni şaşırtan yer oldu açıkcası.Büyük ihtimal dek bantlarının dışında kalacak,ama diyelim ki dek bantı sola kaydı o zaman o 5cm 30cm felan olur.Bu tür anlık değişimler canlı takipte ortaya çıkacak.Şu anki tabloya göre çıkan sonuç bu 5cm..
Redfish16V
28-12-2015, 14:06
Emir Murat Abinle Cuma günü yola çıkmayı planlıyoruz Ankaraya doğru. İzmit otobandan Bolu taraflarından geçeceğiz nasıl olur Bolu Ankara arası yollar? Ankara Beypazarı civarı nasıl olur onu da söyler misin? Santim olarak da söylersen daha makbule geçer.
Dikkat etmeniz gerekir.5 ocağa kadar o bölge sıkıntılı.Beypazaı'da 2 ocak gecesinden itibaren canlı.. beypazarı 2 ocak gecesi - 6 ocak arası 30cm'e varan kar alacaktır.daha fazlasıda mümkün.
Çocuk kaç gündür modellerle kafa patlatıyor . Tüm Türkiye Hakkında cm 'e kadar bilgi veriyor. Sen saatlere fazla takılma bence kardeşim olur öyle ;)
Whatsapp-p.m-kendi muhasebe işim ıvır zıvır derken kafa kalmadı artık :D Yatıyorum dinleneyim diyorum bi kalkmışım hiç uyumamış gibiyim :D Nese ki yorgunlugumuza değecek :)
onursumer
28-12-2015, 14:32
29-30-31 tekirdağ hakkında yorumun ne olur , kardeşimin sınavı var namık kemal unide bakırkoyden git gel yapabilirmi yoksa iptalmi olur :)
arada kaynadı ne olur durum ona gore aksıyon alıyım :)
Redfish16V
28-12-2015, 14:41
arada kaynadı ne olur durum ona gore aksıyon alıyım :)
çok özür dilerim alıntı yaparken dikakt etmeye çalışıyordum ama arada kalmış.. detaya geçersek ; Tekirdağ maalesef kar göremeyecek.Bakırköy'den tekirdağ'a gider ama saat olarak yola baya önceden çıkmalı.Çerkezköy civarına varana kadar ciddi kar yağışına tanıklık eder,çerkezköy civarına geldimi rahata erer.İstanbul trafiği,buzlanma,kar v.b faktörleri düşünmesi lazım.özellikle 30-31 aralık çok güçlü
Bu sistemi İstanbul için extra tehlikeli yapan bi kaç gündür havanın günlük güneşlik ve ılık olması
Burda yazıyoruz inanmak zor oluyor ben şahsen dışarda kime söylesem sadece tebessüm ediyor
Dek olduğu için bölgesel farklılıklar yine olacaktır 2015 17 şubatı geçermi geçemez mi görücez ama bi o kadar ciddi bi sistem..
Redfish16V
28-12-2015, 14:54
http://i.hizliresim.com/O7kmvP.gif
Muazzam bi tablo.. gökgürültülü,buz tutan kar taneleri.. 17 şubatı geçecektir bence.fark atar mı hayır,ama 1 tık üstde olur.
Redfish16V
28-12-2015, 15:07
Bahçelievler : 24cm
Üsküdar : 20cm
Acibadem : 20cm
Dumlupınar 20 cm
Mahalle,mevki v.b belirtirseniz tek tek yazarım.Şu an kafama göre semt bakıp yazıyorum çünkü :)
VolcanoS
28-12-2015, 15:10
Emir atasehir ve caddebostan icin on gorun nedir tabii bide ***** kurtkoy :D
BurakCengizhanoğlu
28-12-2015, 15:11
Bir de gebze-şekerpınar-orhanlı-kurtköy bakabilir misin
Bu veriler 31i için mi geçerli dostum?
Redfish16V
28-12-2015, 15:15
Emir atasehir ve caddebostan icin on gorun nedir tabii bide ***** kurtkoy :D
Caddebostan 20cm,Ataşehir 25cm,Kurtköy 35 cm :)
Redfish16V
28-12-2015, 15:19
Bir de gebze-şekerpınar-orhanlı-kurtköy bakabilir misin
Kurtköy 35cm,Orhanlı 35cm,Şekerpınar 35cm.Gebze 38cm.
Bu veriler 31i için mi geçerli dostum?
30 aralık - 3 ocak arasında birikecek,oluşabilecek toplam kar tutarı.
emır 31 aralıkta ankara da kar olur mu arac ıle bahcelı astı tunalı tarafına gıtmem gerekecek
BurakCengizhanoğlu
28-12-2015, 15:25
tamam emir çok sağol.metre hazır bekliyoruz :D
altugkocer
28-12-2015, 15:26
Madem bu kış sert geçecek gibi, bence yeni konu aç Emir. İlk postuna tarih ve illeri yazıp fırsat buldukça güncellersin.
Hatta büyük şehirleri ilçe ilçe de yazabilirsin.
Çünkü dönüp dolaşıp aynı şeyleri soruyoruz, m.alum okuma alışkanlığımız da yok :D
Caddebostan 20cm,Ataşehir 25cm,Kurtköy 35 cm :)
dağa gitmek hayal,
ben teçhizatı alıp cbostanda kardan bira yaparım artık:)
kelalper
28-12-2015, 15:38
Sistem kuzey karadenizden geliyor ve önünde gerçekten düz bir basınç var. Dalgalanma olmadığı için tahmin yapmakta zor değil. Bu sistemden önce lodos vs olsaydı tahmin zor olabilirdi ancak şu an bildiğin blok yemeden patlatacak. İşin ilginç yanı Trakya da istanbul ve çevresine geliyor. Edirne ye hiç yok. Tekirdağın doğu kesimleri ile İstanbulun batısı fazla etkilenmeyecek. Çizgi halinde iniyor sistem.
hddsheriff
28-12-2015, 15:43
Emir İstanbul Bahçeşehir - Sakarya Eren'ler için kaç cm ön görüyorsun
Redfish16V
28-12-2015, 15:44
Sistem kuzey karadenizden geliyor ve önünde gerçekten düz bir basınç var. Dalgalanma olmadığı için tahmin yapmakta zor değil. Bu sistemden önce lodos vs olsaydı tahmin zor olabilirdi ancak şu an bildiğin blok yemeden patlatacak. İşin ilginç yanı Trakya da istanbul ve çevresine geliyor. Edirne ye hiç yok. Tekirdağın doğu kesimleri ile İstanbulun batısı fazla etkilenmeyecek. Çizgi halinde iniyor sistem.
lodosta olsa zor değil tahmin.. (örnek : 2013 kışı lodos ardı gelen kütle tahmini). Trakya bence pusuda dursun siklon hareketine göre ucundan bişeyler alabilirler.Bu sistemin patlama sebebi ; Sibirya yb'nin aşırı güçlenmiş olması ve denizlerden daha soğuk bir thickness değeri ile soğugun saplanmasıdır.17 şubat dek bantlarından tek farkı daha geniş olması (izobardan dolayı),ve thickness kalınlıgının daha doygun olmasıdır.Yani olay -15 girdi daha soğuk oldu değil,her şey soğuk v.b değil.
Black_Eagle
28-12-2015, 15:48
Beşiktaş kaç cm alır levent falan :)
abi anlıyorsan arada sende yazda bütün forum emire yüklenmeyelim
emire muhalefet gibi olmasın ama edirnenin doğusu artı tekirdağın önemli bir kısmı da kardan iyi nasiplenecek gibi. rüzgarın yönü önemli olan yıldız mı karayel mi poyraz mı bu belirler bütün işi.
Redfish16V
28-12-2015, 15:51
emire muhalefet gibi olmasın ama edirnenin doğusu artı tekirdağın önemli bir kısmı da kardan iyi nasiplenecek gibi. rüzgarın yönü önemli olan yıldız mı karayel mi poyraz mı bu belirler bütün işi.
aramızda muhalefet kavramı olmaz abi,forum ortamı burası.Ki alper abiye yazdıgım cevapta trakya için sinyali verdim sadece temkinliyim.Yoksa dediğin gibi şanssız değiller
burak_2885
28-12-2015, 15:53
Kardeşim bikere daha sormuştum ama 1 aydan fazla oldu. Belki yeni tahminler vardır, Uludağ için 17 Ocak ne durumda görünüyor :)
++
Bayrampaşa civarı kaç cm görünüyor :)
Redfish16V
28-12-2015, 15:54
Birisi bana önemli semtleri yazsın eve geçince komple cm yazayım tek bir mesajda toplayım.Çünkü artık neyi yazdım neyı yazmadım kafa çorba oldu :D
Çekmeköy hamidiye ve dudullu osb ne kadar kar görür?
Bide geçen 17 şubat kar yağışında Çekmeköyde 40-45 cm kar kalınlığı ölçtüm ancak üsküdar merkez ahmediyede 3-5 cm kar ya vardı ya yoktu. Acaba aynı şekilmi yağar?
Oğlumla eşim üsküdarda kalıyor, ben Çekmeköydeyim zorunlu gidip gelme durumum var ne kadar sıkıntı yaşarız kestiremedim.
Cimmeria
28-12-2015, 16:27
30u gecesi sabihadan uçuşum var yahu ne 40 santim karı kurtköyde aman diym :)
1 0cak sabahı göztepe - atatürk havaaln/yeşilköy arası sıkıntı yaşar mıyıım acaba emir?
Bir de çamlıca ve altunizade için kar kalınlığı bilgisi alabilir miyim?
gaziosmanpaşa / ist
burda nolur havayı koklayan adam cm durumuna gore naklıyelık işim varda :)
ümraniye ve istanbulpark ne durumda olur acaba listeye eklersen sevinirim
Enlem 40°57′3″N (40.95076)
Boylam 29°24′32″E (29.408996)
burası için tahmin alabilirmiyim :D
halkalı ev
bahçelievler iş
zeytinburnu kayınpeder
hangisinde kalsam iyi olur yarın akşam için :D
Ekrem_06
28-12-2015, 17:54
Ankara'ya ne zaman gelir kar tahmini?
Skyhawk34
28-12-2015, 18:03
İstanbul Bahçeşehir tahmin alabilirmiyim ? dağ bizim bura 50 bekliyorum
Sali gunu cok kar geliyomus tv oyle diyo suan :)
Emir, dolu var mi dolu ? Arabalari disarda birakmayalim varsa.
Haberde de çarşamba akşamından istanbul'da kar başlayacak diyor :D avcılar geçen sene ki gibi kar alsa yeter :D
Maltepe Kartal 30 Cm diyor Maltepe Fındıklıya harbiden yağar o kadar
Allah tan hayvan gibi kar lastiği taktik herkes abi bu lastık ne böyle baya dişli diyor
mecidiyeköy ve bakırköy ü de bi bakarsak :)
Beylikdüzü Edirne'ye çekiyor, burda da yağmaz ama güneşli max sıcaklık -1 falan olacak heralde cumartesi-pazara kadar, ayın 4-5 i gibi yağmura dönecek hava sanırım :D
Redfish16V
28-12-2015, 19:05
emır 31 aralıkta ankara da kar olur mu arac ıle bahcelı astı tunalı tarafına gıtmem gerekecek
1-2cm anca kar var o da kesik kesik...Sisten dolayı buzlanma v.b olabilir başka bir şey yok..
Emir İstanbul Bahçeşehir - Sakarya Eren'ler için kaç cm ön görüyorsun
Bahçeşehir 20cm,Sakarya Erenler 20 cm.
Beşiktaş kaç cm alır levent falan :)
ikiside 30cm.
Kardeşim bikere daha sormuştum ama 1 aydan fazla oldu. Belki yeni tahminler vardır, Uludağ için 17 Ocak ne durumda görünüyor :)
++
Bayrampaşa civarı kaç cm görünüyor :)
uludağ çoşar.bayrampaşa 20cm.
Çekmeköy hamidiye ve dudullu osb ne kadar kar görür?
Bide geçen 17 şubat kar yağışında Çekmeköyde 40-45 cm kar kalınlığı ölçtüm ancak üsküdar merkez ahmediyede 3-5 cm kar ya vardı ya yoktu. Acaba aynı şekilmi yağar?
Oğlumla eşim üsküdarda kalıyor, ben Çekmeköydeyim zorunlu gidip gelme durumum var ne kadar sıkıntı yaşarız kestiremedim.
Kesiklik derecesi 17şubata göre daha az olacak.etkiside daha fazla.soğuk don olayı daha fazla.sıkıntı yaşayabilirsiniz tedbir alınmalı
1 0cak sabahı göztepe - atatürk havaaln/yeşilköy arası sıkıntı yaşar mıyıım acaba emir?
yeşilköyde 20cm var.göztepede 22 cm.sıkıntı olabilir biraz.
Bir de çamlıca ve altunizade için kar kalınlığı bilgisi alabilir miyim?
altınizade 25cm,çamlıca 20-25 arası.
gaziosmanpaşa / ist
burda nolur havayı koklayan adam cm durumuna gore naklıyelık işim varda :)
25 cm :)
ümraniye ve istanbulpark ne durumda olur acaba listeye eklersen sevinirim
25-30 cm arası değişir.
Enlem 40°57′3″N (40.95076)
Boylam 29°24′32″E (29.408996)
burası için tahmin alabilirmiyim :D
20 cm :)
halkalı ev
bahçelievler iş
zeytinburnu kayınpeder
hangisinde kalsam iyi olur yarın akşam için :D
halkalı 18-20 cm iken diğerleri 30cm'i zorluyor.A şıkki halkalı diyorum :D
İstanbul Bahçeşehir tahmin alabilirmiyim ? dağ bizim bura 50 bekliyorum
20cm maalesef :) ama değişim olacaktır ben 30-35 olacağını tahmin ediyorum
Emir, dolu var mi dolu ? Arabalari disarda birakmayalim varsa.
dolu imkansız.. ama don fazlasıyla kuvvetli..
Verdiğim cm'ler 4 ocak gününe kadar birikebilecek kar tutarıdır.Şu an güncel veridir,yine sistem öncesi tekrar bakılıp güncel çekilecektir.Ki unutmayın bu cmler artmaya müsaitdir.Ayrıca yağış karla karışık yağmurla girdiği an sistem fos oldu v.b sanmayın.Unutmayın dek alacaksınız artarak kuvvetlenecek.Aşırı buzlanmaya dikkat edin.Anlık bildirimi daha iyi isteyenler p.mden whatsapp isteyebilir.Foruma sık sık giremeyebilirim.
Ankara ise 30 aralık - 3 ocak arasını max 5cmle kapatacak.Üzülmeyin 3ocaktan sonra sırasıyla ; 3ocak-5ocak, 10ocak-15 ocak sistemlerimiz olacak ve cmler dolusu kar alacağız.
OrcunInce
28-12-2015, 19:09
Emir ellerine sağlık kardeşim.
Kedicikler için ev yapma vakti gelmiş, yarın bu işe girişeyim.
Yılbaşı Programı var bizim restaurantta kar yağması zamansız oldu be ya :D
1 ocak sabahı yağsaydı keşke :D
Redfish16V
28-12-2015, 19:11
mecidiyeköy ve bakırköy ü de bi bakarsak :)
bakırköy sabah 10cm demişim..son güncellemelerden sonra 19cm olmuş.. Bu sistem çok tehlikeli olacak belli.. Mecidiyeköy 30cm.. Bu istanbul haritası beni kör etti valla,siz nasıl bu kadar yeri bilip trafiğe çıkıyorsunuz hayret..Biri adres sorsa yandınız valla :D
orkuteren
28-12-2015, 19:19
Çorlu -Tekirdağ - çerkezköy arası nasıl olacak bilgi verebilir misin ?
emir kardeşim elin değmişken bide sarıyer emirgan taraflarına bi göz atsan :)
Redfish16V
28-12-2015, 19:32
Çorlu -Tekirdağ - çerkezköy arası nasıl olacak bilgi verebilir misin ?
çorlu tarafı son dakika sürpriz yapabilir bekleyin,çerkezköy daha şanslı 2-3cm görebilir.
Redfish16V
28-12-2015, 19:33
Evinin önünü isteyenler p.m atsın burayı kalabalık yapmayalım :) Sarıyer 40cm'i zorlar.Unutmayın bu rakamlar 4 ocağa kadar birikecek tutar.Yani 20cm dedim hadi 20cm bugün yağsın yok.Ama ortalama 15cm + olanlar çok çok tatminkar kar alacaklar.Zaten her tane tutacak sıkıntı yok
Emir niğdede 20 cm ne zaman görürüz bugün 10 derece güneşli bir bahar havası vardı nerdeyse
Emir merhaba. Biz Çanakkale de kar görür müyüz acaba?
Yorumlarini okudum bahsettigim yerlerin bir kismi icin 30-40cmlerden bahsetmissin.
Artik kis lastikleri+tc+esp ile hayirlisi diyip cikicam yola. Zincir de alsam mi? Karda surus tecrubem sifir
Yeşilköy rica edebilirmiyim lütfen :)
Shadow_Dancer
28-12-2015, 19:56
Resmen hüzün çöktü bee.. Kabus dolu günler başlıyor desene..
snan1910
28-12-2015, 20:10
Emir, 6 ocak gidiş 7ocak dönüş, ankara-balıkesir-ankara için durumlar nedir?
Redfish16V
28-12-2015, 20:11
Emir niğdede 20 cm ne zaman görürüz bugün 10 derece güneşli bir bahar havası vardı nerdeyse
30 aralık öğlene doğru kar var.5-6cm kaparsınız :)
Yeşilköy rica edebilirmiyim lütfen :)
15-17 cm..30 aralık akşamına doğru kara döner yağış..
Redfish16V
28-12-2015, 20:15
Emir, 6 ocak gidiş 7ocak dönüş, ankara-balıkesir-ankara için durumlar nedir?
6 ocak öğlen biraz o yol hattında yağış var.. 7 ocak akşam 9-10'a kalmazsan sıkıntı olmaz gibi.. gidişte eskişehir-bozüyük hattı biraz sıkıntı olur.Dönüşte ise bursa giriş-çıkışı sıkıntı olabilir.Dediğim gibi 6 ocak öğlen genel olarak o yol hattı yağışlı.7 ocakta ise akşam 9-10 o yol hattı sıkı yağışlı.
Balikesir ve Susurluk nasil olacak acaba, yagis ne zaman duser?
Serhat Y.
28-12-2015, 20:49
@GSI CLUB kardeşim İstanbul un bütün ilçeleri, kar kalınlıklarını bekliyoruz, kökten çözelim şu işi :)
ADALAR
ARNAVUTKÖY
ATAŞEHİR
AVCILAR
BAĞCILAR
BAHÇELİEVLER
BAKIRKÖY
BAŞAKŞEHİR
BAYRAMPAŞA
BEŞİKTAŞ
BEYLİKDÜZÜ
BEYOĞLU
BÜYÜKÇEKMECE
BEYKOZ
ÇATALCA
ÇEKMEKÖY
ESENLER
ESENYURT
EYÜP
FATİH
GAZİOSMANPAŞA
GÜNGÖREN
KADIKÖY
KAĞITHANE
KARTAL
KÜÇÜKÇEKMECE
MALTEPE
PENDİK
SANCAKTEPE
SARIYER
SİLİVRİ
SULTANBEYLİ
SULTANGAZİ
ŞİLE
ŞİŞLİ
TUZLA
ÜSKÜDAR
ÜMRANİYE
ZEYTİNBURNU
Adamı ne yorduk be...
Kendısı bıle ıtıraf ettı,beynım sulandı dıye :)
Tesekkur ederız kardesım. Bırde elıne cetvel alıp kar kalıngı olcen hatta onun fotosunu foruma koyanlar kesın cıkıcaktır! Bak emır yanıldın yada bıldın dıye de not eklerler... ;)
abi beynini biraz daha yakıp beylikdüzü için gelişme var mı diye sormak istiyorum. en son 5 cm diyodun. güzel haberleri bekliyorum senden :D
Redfish16V
28-12-2015, 21:51
@GSI CLUB kardeşim İstanbul un bütün ilçeleri, kar kalınlıklarını bekliyoruz, kökten çözelim şu işi :)
ADALAR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 26cm. 29 Aralık 22:00 - 30 Aralık 05:00'a kadar hafif yağmurlu.30 Aralık 12:00-2 Ocak 02:00'a kadar yoğun kar yağışlı.
ARNAVUTKÖY = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30cm. 29 Aralık 23:00 -30 Aralık 03:00'a kadar hafif karla karışık yağmur. 30 Aralık 10:00 - 2 Ocak 02:00'a kadar yoğun kar yağışlı.
ATAŞEHİR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 32 cm. 30 Aralık 02:40 - 30 Aralık 10:00 arası hafif kar yağışlı. 30 Aralık 10:00 - 2 Ocak 03:45'e kadar yoğun kar.
AVCILAR =4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 18 cm. 30 Aralık 07:00 - 30 Aralık 12:00'a kadar karla karışık yağmur. 30 Aralık 12:00 - 1 Ocak 14:00'a kadar kar.
BAĞCILAR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 22 cm. Avcılar ile aynı koşulda.
BAHÇELİEVLER = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 32 cm. 30 Aralık 03:00-30 Aralık 09:00 arası hafif karlı.öğleden sonra ise 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
BAKIRKÖY = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 25 cm .30 Aralık öğleden sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
BAŞAKŞEHİR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 25 cm .30 Aralık öğleden sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.Ara ara güneş açabilir dek kesintilerinde.
BAYRAMPAŞA = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 25 cm .30 Aralık öğleden sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
BEŞİKTAŞ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 10:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
BEYLİKDÜZÜ =4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 15 cm .30 Aralık 18:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
BEYOĞLU = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 12:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
BÜYÜKÇEKMECE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 12 cm .30 Aralık 18:00 - 31 Aralık 23:00 arası kar yağışlı.
BEYKOZ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 08:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
ÇATALCA = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 10 cm .30 Aralık 18:00 - 31 Aralık 23:00 arası kar yağışlı.
ÇEKMEKÖY = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
ESENLER = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 25 cm .30 Aralık 22:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
ESENYURT = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 15 cm .30 Aralık 18:00 - 31 Aralık 23:00 arası kar yağışlı.
EYÜP = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
FATİH = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 21:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
GAZİOSMANPAŞA = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 20:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
GÜNGÖREN = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 25 cm .30 Aralık 23:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
KADIKÖY = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
KAĞITHANE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 10:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
KARTAL = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 14:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
KÜÇÜKÇEKMECE =4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 17 cm .30 Aralık 18:00 - 31 Aralık 23:00 arası kar yağışlı
MALTEPE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
PENDİK = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
SANCAKTEPE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
SARIYER = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 40 cm.30 Aralık 09:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
SİLİVRİ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 8 cm.30 Aralık 23:00 - 31 Aralık 09:00 arası kar yağışlı.
SULTANBEYLİ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
SULTANGAZİ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm.30 Aralık 14:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ŞİLE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 50 cm.30 Aralık 08:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ŞİŞLİ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 10:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
TUZLA = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 37 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ÜSKÜDAR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 28 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ÜMRANİYE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm.30 Aralık 10:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ZEYTİNBURNU=4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 25 cm.30 Aralık 16:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
Tam istediğim tabloydu teşekkürler :) çok ince detaylara girmedim hemen hemen aynı lokalde bulunanlar aynı kaderi paylaşacaklar.Zaten nerelerin şanslı oldugu açık ve net
VolcanoS
28-12-2015, 21:56
Emirim eline saglik :)
Redfish16V
28-12-2015, 22:01
Ve tekrar not düşüyorum ; Mesela sizin orası için 20cm denmiş.Bu 4 ocağa kadar 20cm birikmesi demektir.Bu erir veya donar v.b 4 ocak sonuyla 20cm baz alınan ölçümdür.Ve 20cm denilen yer ani hareket ve dek bantlarının sapmaları ile 30-40 larıda görebilir,5-10larıda.Şu an genel bandın vuracağı,genel birikimin olacağı cmler durumları yazdık.Yarın gece ise bandı radarda takibe alıp sistemi canlı bekleyeceğiz.Canlı takibe göre tahmini revize edeceğiz.Ve artık kapı önü soracaklar p.m atsın ki konuda adres v.b yerine sistemle ilgili detaylar bulunsun.
Smt_Krblt
28-12-2015, 22:16
Emir eline koluna sağlık tek tek yazmışsın helal olsun, çarşamba öğleden sonra otobüsle edirne/keşana yolculuk var bi sorun yaşanır mı sence ?
Emir, Alanya olmasa da az yukarılarına birşey var mı? Ankara kaçırmış bari burda yükseklere yağsa, aylardır kar özlemiyle bekliyorum.
Canselmo
28-12-2015, 23:07
Alanya'ya kar yagar mı saygılar :D
Emirim eline saglik :)
Tepsileri yagliyozmu kanka :D
emır ankara hakkında bılgılendırırsen ıyı olur bızı
Abi selam. Balıkesir bölgesi nasıl ?
Balikesir ve Susurluk nasil olacak acaba, yagis ne zaman duser?
Emir ankaradan detaylı bekliyoruz profil ankara gönül İstanbul gibi duruyor:-P
Allroad a Pilot Alpin A4 taktım İNŞALLAAAAHHH hayvan gibi yağar. yanlamayı özledim...
bilgiler için teşekkürler eline sağlık emir :)
VolcanoS
29-12-2015, 07:31
Tepsileri yagliyozmu kanka :D
Tepsiler hazir alperenim teyakkuzdayiz :D
Allroad a Pilot Alpin A4 taktım İNŞALLAAAAHHH hayvan gibi yağar. yanlamayı özledim...
Klasik barkin :D
Valla persembe günü şişliye dogru cıkıcam kalırsam gel beni kurtar rubicondan sonra v2'yi çekmiş oluruz :hehe:
AyrtonSenna
29-12-2015, 08:08
Emir merhaba şuan öngördüğün son değerler nedir?
erayakar
29-12-2015, 08:11
Dünkü havaya bak bugünkü havaya bak .Harbiden istanbul un ne havasına nede karısına güven olur..
Sincan'da 1,5cm kar var...
Redfish16V
29-12-2015, 08:29
Ankara ise 30 aralık - 3 ocak arasını max 5cmle kapatacak.Üzülmeyin 3ocaktan sonra sırasıyla ; 3ocak-5ocak, 10ocak-15 ocak sistemlerimiz olacak ve cmler dolusu kar alacağız.
açıklama yapmıştım değişen bir şey yok :)ama ufak tüyo;gelecekteki sistemin 30cm'i taş..
Abi selam. Balıkesir bölgesi nasıl ?
dekler sizede gelecek 15-20 cm 4 ocak sonuna toplam birikim olur :)
Emir ankaradan detaylı bekliyoruz profil ankara gönül İstanbul gibi duruyor:-P
ankara biraz nazlı,has ve has ankaralıyım ama maalesef istanbul gibi aksiyonlar bize 40yılda bir oluyor.. Nese gelecek sistemde biz güleceğiz :)
Emir merhaba şuan öngördüğün son değerler nedir?
cmlerde artma var.. gün içerisinde alet ekipmanları hazırlayım canlı takibe alacağız :) sabredin az kaldı :)
Yorumlar için çok teşekkür ederiz Havayı koklayan adam.
Redfish16V
29-12-2015, 08:32
Sincan'da 1,5cm kar var...
hehehhe :) gelecek sistemi bekleyin,bizzat evimin önü batıkente 32 cm kar veriyor modeller..yüksekleri siz düşünün.. Ankara rahat olsun
burak_2885
29-12-2015, 08:49
Eline koluna sağlık kardeşim :) Uğraştırıyoruz seni de burada :/
( Tekrar yer soracak arkadaşlar bi kaç sayfa geriden gelirse çoğu yer hakkında bilgi var, hem Emir'i yormamış oluruz )
kelalper
29-12-2015, 08:51
olm deli misin semt semt bilgi verion cm cm diye. İstanbulu 4 e böl geç git. Yağmazsa suçlu olursun sonra. Bunlar sokak sokakta bilgi isterler sonra. Arkadaşlar istanbula kar yağacak merak etmeyin tutacakta onda da sıkıntı yok. Şu anda Karadenizin kuzeyi ile rusyanın güneyinde buhran var zaten. O sistem buraya doğru inecek. Yarın Karadeniz felaket denizde olanlara allah kolaylık versin.
olm deli misin semt semt bilgi verion cm cm diye. İstanbulu 4 e böl geç git. Yağmazsa suçlu olursun sonra. Bunlar sokak sokakta bilgi isterler sonra. Arkadaşlar istanbula kar yağacak merak etmeyin tutacakta onda da sıkıntı yok. Şu anda Karadenizin kuzeyi ile rusyanın güneyinde buhran var zaten. O sistem buraya doğru inecek. Yarın Karadeniz felaket denizde olanlara allah kolaylık versin.
Ataşehir baraj yolu caddesinde cetvelle bekliyorum :D dün verilen bilgiler ışığında 25 cm olmazsa cetvelle kovalıycam Emiri :D
30 aralık öğlene doğru kar var.5-6cm kaparsınız :)
Eyvallah kardeşim 20ye niyet 5e kısmet :)
Redfish16V
29-12-2015, 09:41
Öğle 14:00'dan sonra rüzgar kuzey kesimde güçlenecek,akşama doğru ise istanbul rüzgarla birlikte kıvamına gelecek.Bu süre içerisinde sıcaklık düşerken tek tük yağmur atıştırmaları gözükebilecek.Yağmur yağdı tutmayacak v.b diyenler olacaktır rahat olun.Ve istanbul yılbaşı gecesinde -2 derece olacak.1 ocak gündüzde ise -1'in üzerine çıkmayacak.Ankara ve iç kesimler ise -15lere hazır olsun.
NakkaSss
29-12-2015, 09:45
Yarın sabah çıtırdan kar ve öğleden sonra ise normal kara çevirecek kısmetse godzilla geliyor :D
dışardaki havaya bak yarın kar yagcagına insanın inanası gelmiyor :). gerçi geçen şubat sistemindede aynı şey olmuştu :)
burak_2885
29-12-2015, 10:08
Kar fotoğrafları çekmek lazım araba ile. Efsane oluyor :D
Nightfish
29-12-2015, 10:13
Ruh halim böyle oldu resmen ;
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a4Y4eoZ_700b.jpg
1-3 ocak denizli-muğla yolculugu var, gitme dersen gitmicez emir :)
Redfish16V
29-12-2015, 10:17
1-3 ocak denizli-muğla yolculugu var, gitme dersen gitmicez emir :)
sıkıntı olmaz abi :)
Serhat Y.
29-12-2015, 10:18
yaa hacı seninde bi konuda fikrin olmasın la:) heryere bi yorum. bak bide yeni kasa typer ın motoruna k20 demişin onuda sorucam sana ne k20 si biraader :)
murat çelik
29-12-2015, 10:19
emir pursakların durumu nedir kaç cm kar alır dersin batıkent 30 ise vay halimize
Serhat Y.
29-12-2015, 10:19
@kelalper sanaydı bu yorum :D alıntı yapmayı unuttum.
yaa hacı seninde bi konuda fikrin olmasın la:) heryere bi yorum. bak bide yeni kasa typer ın motoruna k20 demişin onuda sorucam sana ne k20 si biraader :)
:D
http://odatv.com/images/2015_04/2015_04_23/haberler-bitti-simdi-hava-durumu-2304151200_m2.jpg
akomdan tekrar uyarı gelmiş son 10 yılın en büyük karı gelio diolar emir tahminlerin tutucak gibi :). eger öyleyse cm hesabı bi 10 cm daha yukarı çeker kadıköyde 20 cm kar vardı geçen şubat sisteminde çünkü.
Redfish16V
29-12-2015, 10:28
emir pursakların durumu nedir kaç cm kar alır dersin batıkent 30 ise vay halimize
32-35 cm değişiyor :) 1 ocak gibi o sistemin hali belli olur,maşalalh diyinde nazar değmesin :D
murat çelik
29-12-2015, 10:39
güzel olcak çok güzel maşallah gelsin artık yeter şu kar daglara cıkalım birazda rol yaptıgımız yeter bundan sonra 4*4 jeep ler girer devreye
Kardeşim Osmaniye için bir tahminde bulunabilir misin acaba bu senede mi kar yağmaz bu taraflara :)
Black_Eagle
29-12-2015, 10:48
Yarın sabah çıtırdan kar ve öğleden sonra ise normal kara çevirecek kısmetse godzilla geliyor :D
Donanımhaberde mi gördün :D:D
Emirim 2-3-4 ocak Ankara ve Beypazarı yenilenmiş cm tahmini alabilir miyiz :)
Redfish16V
29-12-2015, 10:59
Emirim 2-3-4 ocak Ankara ve Beypazarı yenilenmiş cm tahmini alabilir miyiz :)
2 ocak çöp,3 ocak 5-10cm derken 4 ocağa doğru 25 cmleri görebilir.Çok değişim olacaktır o güne kadar sık sık sormanızın faydası var.
2 saate istanbulda koşullar çok değişecek,soğuma çok yanaştı.. rüzgarda artacak.Ortalama 13:40 gibi hissedilir soğuk olacaktır
murat çelik
29-12-2015, 12:49
koçhisar evren 2.3.4 ne olur av için kardeş
İstanbul'da sabah güneşliydi. Şimdi hava kapandı kara bulutlar ve soğuk geldi.
Redfish16V
29-12-2015, 12:58
koçhisar evren 2.3.4 ne olur av için kardeş
20-30cm arası değişir.2-3-4 için tablo çok değşir ona 1 ocak ta bakalım.şu an erken.
İstanbul Özel : 25 dakika sonra anadolu yakası da ciddi soğumaya girecek.850'de 0 girdi sayılır.Ayrıca rüzgar akşama doğru daha kuvvetli olacak.Her şey kıvamında.son 20 saate girdik.Şu an ki havayı foto atacak olan varsa görmek isterim.kafamdaki 1-2 soruyu gidermem gerek.Özellikle avrupa yakası beşiktaş v.b çevresi olursa güzel olur
2 ocak çöp,3 ocak 5-10cm derken 4 ocağa doğru 25 cmleri görebilir.Çok değişim olacaktır o güne kadar sık sık sormanızın faydası var.
2 saate istanbulda koşullar çok değişecek,soğuma çok yanaştı.. rüzgarda artacak.Ortalama 13:40 gibi hissedilir soğuk olacaktır
Valla ben öglen 12 den beri hissediyorm, hava gayet normalken güneş gitti acaip gri bir hava geldi buraya g.t kesiyor soguk :D
Day Walker
29-12-2015, 13:00
20-30cm arası değişir.2-3-4 için tablo çok değşir ona 1 ocak ta bakalım.şu an erken.
İstanbul Özel : 25 dakika sonra anadolu yakası da ciddi soğumaya girecek.850'de 0 girdi sayılır.Ayrıca rüzgar akşama doğru daha kuvvetli olacak.Her şey kıvamında.son 20 saate girdik.Şu an ki havayı foto atacak olan varsa görmek isterim.kafamdaki 1-2 soruyu gidermem gerek.Özellikle avrupa yakası beşiktaş v.b çevresi olursa güzel olur
ümraniye 12 de sigaraya çıktım bişey yoktu şimdi inemedim aşağı sağlam rüzgar ve soğuk bastırmış :)
Dün gece Konya'da bazı yerlerde 1-1.5 cm arası bi kar yağdı, Ankara için söylenen çoğu şey Konya içinde geçerli diyebilirmiyiz? Efsane kar alır mı Konya'da?
http://i67.tinypic.com/o7oi7s.jpg
Redfish16V
29-12-2015, 13:02
Dün gece Konya'da bazı yerlerde 1-1.5 cm arası bi kar yağdı, Ankara için söylenen çoğu şey Konya içinde geçerli diyebilirmiyiz? Efsane kar alır mı Konya'da?
kar değil o kar greni.siste asılı kalan nem,%100nem oranın yakalayınca çakma kar olarak düşüyor :) Efsane kar konya içinde mümkün.İç kesimler 3 0caktan sonrası beklesin
ali_utku
29-12-2015, 13:03
Emir,telefondan foto atmayı beceremedim ama Okmeydanı nda az önce ufak ufak bişeyler atıştırdı.hava şuanda popo kesen cinsten :D
Redfish16V
29-12-2015, 13:05
güzelllll...mgm radarıda sinyali çakmış.. 2 saat sonra burdayım,dek bantlarının rotası belli olacak.B.düzü soran arkadaş vardı cm artmış,2km batıya kayacak sanırım bant.. şimdiden buzlanmaya ve soğuğa dikkat edin.. Sistemi sektirmeden sonlandıracağız inşallah
Gidip kısa saplı oto fırçası, buz kazıyıcı ve silecek suyu alayım :D yarına enteresan uyanacaz bu gidişle :)
Ben gitmeden İstanbul'dan kar yağaydı iyiydi. Forumdan arkadaşlar, abilerimle de görüşmek isterim mesajımı da sığdırayım şuraya saygılar sevgiler :D
NakkaSss
29-12-2015, 13:15
Donanımhaberde mi gördün :D:D
Her yerden bakıyorum :D Nallart geçen sene tutturmuştu bu sene de güveniyorum ona :D
http://fs5.directupload.net/images/151229/qoeawopr.jpg
üsküdardan eminönü tarafı
burak_2885
29-12-2015, 13:18
Bu Mecidiyeköy Trump Towers'ın yanından Levent yönüne doğru (Orj foto.)
http://i64.tinypic.com/2hp0t3l.jpg
Ben fanteziye döktüm olayı :D beylikdüzü 10 dk önce falan cektimde şu artık maviliklerde kayboldu hertaraf sag taraftan gelen griye döndü
1-
http://i.hizliresim.com/pBR3mN.jpg
Serhat Y.
29-12-2015, 13:27
Nişantaşı
http://i.hizliresim.com/L1pzQo.jpg (http://hizliresim.com/L1pzQo)
http://i.hizliresim.com/rZgkEm.jpg (http://hizliresim.com/rZgkEm)
Redfish16V
29-12-2015, 13:32
Her yerden bakıyorum :D Nallart geçen sene tutturmuştu bu sene de güveniyorum ona :D
baltalama gibi olmasında kendisinin çok eksiği var.. ankara 10-30cm demesi,b.düzüne 50cm felan demesi. . eksik olan bileşenleri çorbaya katmıyor arkadaş
Black_Eagle
29-12-2015, 14:05
baltalama gibi olmasında kendisinin çok eksiği var.. ankara 10-30cm demesi,b.düzüne 50cm felan demesi. . eksik olan bileşenleri çorbaya katmıyor arkadaş
Zaten o konu baya trolleniyor. Eğlenmelik olmuş millet nallartla eğleniyor oda milletle. Nallartın godzillası, godzillasının oğlu falan diye nickler var
Black_Eagle
29-12-2015, 14:06
Bu arada kardeşim teşekkürler sana da nereyi sorsak hangi tarihleri sorsak sıkılmadan yardımcı oluyorsun şu konuda bile aynı yeri 3 kere soranlar var 2 satır yukarıya bakmıyor onlara bile cevap veriyorsun.
Redfish16V
29-12-2015, 14:57
Yaklaşık 45dk- 1 saate boğazdan kütle girip karla karışık yağmur ve lokal yağmurlar atıştırmaya başlayacak.
Smt_Krblt
29-12-2015, 14:59
emir dün sormuştum görmedin sanırım, yarın edirne/keşana gitmeyi düşünüyoruz, sıkıntı yaşarmıyız ?
Redfish16V
29-12-2015, 15:00
emir dün sormuştum görmedin sanırım, yarın edirne/keşana gitmeyi düşünüyoruz, sıkıntı yaşarmıyız ?
edirne tarafında sıkıntı yok :)
Tahminler çok iyi olmuş baya detaylı okudum ankara çankaya civarları için ilk karı ne zaman ne yoğunlukta görürüz quattro'nun canı çok sıkılmış o soruyor :)
Redfish16V
29-12-2015, 15:53
Tahminler çok iyi olmuş baya detaylı okudum ankara çankaya civarları için ilk karı ne zaman ne yoğunlukta görürüz quattro'nun canı çok sıkılmış o soruyor :)
4 ocak sabahı gibi duruyor..
İstanbulu 30dakikaya daha güçlü kütle girecek.Yüksekler karla karışık yağmur,alçaklar yağmur serpintisi alacak.
İstanbulu 30dakikaya daha güçlü kütle girecek.Yüksekler karla karışık yağmur,alçaklar yağmur serpintisi alacak.
yağmur ve soğuk dediğin gibi şuan üsküdarda
kar yarın sabah mı akşammı başlar burda
Redfish16V
29-12-2015, 15:59
yağmur ve soğuk dediğin gibi şuan üsküdarda
kar yarın sabah mı akşammı başlar burda
yarın öğlene doğru başlayacak yerlerde var,öğleden sonra başlayacak yerlerde var :) Gece listeye güncel çekerim o zaman daha net olacak her şey
AyrtonSenna
29-12-2015, 15:59
Emir kusura bakma çok sık soruyorum ama sence yarın ve 31 Aralık İstanbul için güzel kar yağar mı valla geri sayım yapıyorum :D
ceyhun737
29-12-2015, 16:00
Çekmeköyde gece yarısı başlayacak gibi ciddi kapattı hava
Redfish16V
29-12-2015, 16:04
Emir kusura bakma çok sık soruyorum ama sence yarın ve 31 Aralık İstanbul için güzel kar yağar mı valla geri sayım yapıyorum :D
boşuna yazmadık o kadar cmleri :) Rahat olun arkadaş ben burdan geri sayım yapacağım zaten :D
Ankara ve Beypazarı 4 ocaktan önce kar almaz mı Emir?
tolgaaydın
29-12-2015, 16:22
Bursa'da en yakın ne zaman kar veya yağmur görünüyor ?
Yaklaşık 45dk- 1 saate boğazdan kütle girip karla karışık yağmur ve lokal yağmurlar atıştırmaya başlayacak.
http://i66.tinypic.com/209m0ll.jpg
şişlide de yağdı geçti, esiyor oldukça
Redfish16V
29-12-2015, 17:12
Ankara ve Beypazarı 4 ocaktan önce kar almaz mı Emir?
aynı yorum geçerli..
Nisantasindayim su an yagmur yagiyor ama hava baya bi sogdu, Beykoz da oturuorum cubuklu vadinin orada, orasi nasi yagar acaba
Bostancıda hafif yağmur var, hava soğudu baya
Geliyor galiba sağdan sağdan
avcılarda da minik minik yağmur serpiştiriyor gibi. Geliyor galiba :)
Emir biliyorum çok cevapladın ama,
C.tesi sabah karşı 04:30'dan otobüsle Kartalkaya'ya gitmek için rezervasyon yaptırdım. Sıkıntı olur mu çok?
Dönüşüm de pazar akşamı 17:00'da
ben senın yerınde olsam dısarda kalırdım ıcecegını yıyecegını alıp kafama gore takılırdım otel vs olabılır
ben senın yerınde olsam dısarda kalırdım ıcecegını yıyecegını alıp kafama gore takılırdım otel vs olabılır
konular karıstı kusura bakmadın edıt kaldırılmıs zaten
emre.ates
29-12-2015, 18:50
Yarin akşam araçla yola cikicaz istanbuldan- adanaya rotamiz adapazarı duzce bolu gölbaşı aksaray Ulukışla Pozantı adana genel olarak yarın akşam yola cikmak ta bir sakınca varmı kar olmasa da buzlanma olabilirmi genel olarak bilgi verirsen çok sevinirim.
C.tesi sabah karşı 04:30'dan otobüsle Kartalkaya'ya gitmek için rezervasyon yaptırdım. Sıkıntı olur mu çok?
O hatayi bir kere yapmis biri olarak aman diyorum yolda bayagi rezil olunuyor. Cumartesi sabahi sakat olabilir
O hatayi bir kere yapmis biri olarak aman diyorum yolda bayagi rezil olunuyor. Cumartesi sabahi sakat olabilir
Araba olsa sıkıntı ama otobüs olunca biraz daha az korkuyorum ama bilemedim
Bir de asıl kar 30-31 ve 1'inde vuracak deniyor, 2'sine en azından yollar biraz açılır diye umuyorum..
Bakalım Emir ne diyecek..
Bu arada Bostancı'da gök gürlemeye başladı. Bangır bangır geliyor sanırım :)
Emrecan-R
29-12-2015, 19:15
Moda soguk degil pek evin ora bostancı baya soguk
Bir de asıl kar 30-31 ve 1'inde vuracak deniyor, 2'sine en azından yollar biraz açılır diye umuyorum..
Ben de artik kartalkayaya otobusle gidiyorum buyuk kolaylik ama ben gittigimde bolu tuneli ve kartalkaya yolunda 6 saat durmustu yol. Hatta gunubirlik veya kisa sureli kalanlari geri dondurmuslerdi. 2 sinde kar siddeti azaliyor ama ozellikle dag yolunda -20 ler pek surpriz olmaz.
Emrecan-R
29-12-2015, 19:16
Bostancida fazla tutmuyor nedense
Bu arada biseyler patlattilar 2 3 dakikadir gokgurultusu degil sanirim duyulan sesler :)
merttepe
29-12-2015, 20:01
Bu kış günlerinde artan yoğun hava kirliliğine karşı önlem amaçlı hava temizleyici kullanan var mı?
cihaz tavsiye edebilecek, yada bu konuda bilgili birisi varsa böyle bir cihaz almak istiyorum.
Bu arada biseyler patlattilar 2 3 dakikadir gokgurultusu degil sanirim duyulan sesler :)
Hadi ya :)
Gökgürültüsü sandıydım ben onu :)
Yarın sabah işe gitmeden başlar mı anadolu yakasında kar acaba yoksa öğleden sonra gibi mi duruyor hala :D
ona göre arabayı alıp ana caddeye bırakacağım ama üşeniyorum soğuktan :D
Düzce ; 54cm
Bolu : Mengen 35cm,Gerede 25cm
Emir, Bolu/Merkez için tahminin nedir? Düzce için 54cm yazmışsın, komşuya o kadar kar yağarsa bizde durum ne olur? (Bolu'da çok hafif bir yağmur başladı şu an.)
_driver_
29-12-2015, 20:23
aynı yorum geçerli..
Bir de Giresun için bakabilir misin rica etsem
sabaha karşı istanbulun yüksek yerlerinde kar etkili olacak ,
yarın gün içerisinde çok etkili olmasa da gece saatlerinden sonra etkisini gösterecek. asıl kar ise perşembe günü yağacak.
perşembe günü mümkün mertebe aracınızı çıkarmayın.
Persembe kac gibi baslayacak kar emircim ben hic sormadim gecmis postlarda var deme :)
Redfish16V
29-12-2015, 21:16
ufak şekerlemeden sonra merhaba :)
gidişten sıkıntı olması %99.Dönüştede sıkıntı olması yüksek ihtimal.Çünkü istanbuldan çekilen sistem doğuya kayarak etki kaybedecek.Buzlanma ve yoldaki kilit seviyesi sıkıntılı..
Yarin akşam araçla yola cikicaz istanbuldan- adanaya rotamiz adapazarı duzce bolu gölbaşı aksaray Ulukışla Pozantı adana genel olarak yarın akşam yola cikmak ta bir sakınca varmı kar olmasa da buzlanma olabilirmi genel olarak bilgi verirsen çok sevinirim.
kesinlikle olur.. Öğlen dahi ülke geneli 0 derecenin üstünü zor görecek.. Tedbirlerinizi alın lütfen..
Emir, Bolu/Merkez için tahminin nedir? Düzce için 54cm yazmışsın, komşuya o kadar kar yağarsa bizde durum ne olur? (Bolu'da çok hafif bir yağmur başladı şu an.)
düzcenin dek alma şansı boluya göre 3 kat fazla.boluya biraz iyi niyetli cm verdim.bolu 15-25cm arası max çıkarır.Tahmini en zor bölgelerden biridir,o yüzden ortalama olagan budur :)
Bir de Giresun için bakabilir misin rica etsem
sahil 30-35 cm,iç kesimler 60-70 cm..
Persembe kac gibi baslayacak kar emircim ben hic sormadim gecmis postlarda var deme :)
perşembeye kalmayacak yarın öğlene doğru start olur abi :)
Az sonra genel analiz ve güncel cmleri yazacağım.Biriken p.mler ise şimdi cevaplanacak
Redfish16V
29-12-2015, 21:40
ADALAR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 38cm. 29 Aralık 22:00 - 30 Aralık 05:00'a kadar hafif yağmurlu.30 Aralık 12:00-2 Ocak 12:00'a kadar yoğun kar yağışlı.
ARNAVUTKÖY = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30cm. 29 Aralık 23:00 -30 Aralık 03:00'a kadar hafif karla karışık yağmur. 30 Aralık 12:00 - 3 Ocak 05:00'a kadar yoğun kar yağışlı.
ATAŞEHİR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 40 cm. 30 Aralık 02:40 - 30 Aralık 10:00 arası hafif kar yağışlı. 30 Aralık 12:00 - 3 Ocak 05:45'e kadar yoğun kar.
AVCILAR =4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 18 cm. 30 Aralık 07:00 - 30 Aralık 12:00'a kadar karla karışık yağmur. 30 Aralık 12:00 - 1 Ocak 14:00'a kadar kar.
BAĞCILAR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm. Avcılar ile aynı koşulda.
BAHÇELİEVLER = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm. 30 Aralık 03:00-30 Aralık 09:00 arası hafif karlı.öğleden sonra ise 3 ocak sabaha kadar yoğun kar yağışlı.
BAKIRKÖY = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 28 cm .30 Aralık öğleden sonra 3 ocak sabaha kadar yoğun kar yağışlı.
BAŞAKŞEHİR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık öğleden sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.Ara ara güneş açabilir dek kesintilerinde.
BAYRAMPAŞA = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık öğleden sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
BEŞİKTAŞ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 45 cm .30 Aralık 10:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
BEYLİKDÜZÜ =4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 20 cm .30 Aralık 18:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
BEYOĞLU = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 12:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
BÜYÜKÇEKMECE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 12 cm .30 Aralık 18:00 - 31 Aralık 23:00 arası kar yağışlı.
BEYKOZ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 08:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
ÇATALCA = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 10 cm .30 Aralık 18:00 - 31 Aralık 23:00 arası kar yağışlı.
ÇEKMEKÖY = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
ESENLER = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 25 cm .30 Aralık 22:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
ESENYURT = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 15 cm .30 Aralık 18:00 - 31 Aralık 23:00 arası kar yağışlı.
EYÜP = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
FATİH = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 21:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
GAZİOSMANPAŞA = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 20:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
GÜNGÖREN = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 25 cm .30 Aralık 23:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
KADIKÖY = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm .30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
KAĞITHANE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 10:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
KARTAL = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 14:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
KÜÇÜKÇEKMECE =4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 17 cm .30 Aralık 18:00 - 31 Aralık 23:00 arası kar yağışlı
MALTEPE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 38 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
PENDİK = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
SANCAKTEPE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
SARIYER = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 40 cm.30 Aralık 09:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
SİLİVRİ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 8 cm.30 Aralık 23:00 - 31 Aralık 09:00 arası kar yağışlı.
SULTANBEYLİ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
SULTANGAZİ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm.30 Aralık 14:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ŞİLE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 50 cm.30 Aralık 08:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ŞİŞLİ = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm .30 Aralık 10:00 sonra 2 ocağa kadar yoğun kar yağışlı.
TUZLA = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 37 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ÜSKÜDAR = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 35 cm.30 Aralık 11:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ÜMRANİYE = 4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 40 cm.30 Aralık 10:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
ZEYTİNBURNU=4 Ocağa kadar birikecek kar miktarı : 30 cm.30 Aralık 16:00 sonra 2 ocağa kadar aralıklı yoğun kar yağışlı.
yeni revize edildi.4 ocak gecesine kadar birikecek tutarları şu an budur.
aybarsdnr
29-12-2015, 21:40
ya perşembe saat 17.00 da izmir e uçağım var. yılbaşında çeşmeye gidecektim. rötar vs. olur mu kesin :)?
Ankrayı unutma hacım hala 5 cm üzerine çıkmadı değilmi birde bizim burda kaç gibi başlar
Redfish16V
29-12-2015, 21:44
Sistem değerlendirmesi : Rüzgar yarın öğlene kadar güçlenerek 45km'yi bulacak.850hpa'nın yarın 14:10 gibi boğaza oturmasıyla film başlayacak.Bu gece yüksek yerler kar taneleri görebilecek.Belki geçici araç üstü kar birikimi olacaktır.Yarın avrupaya 13:30,anadoluya ise 14:15 gibi tamamıyle sistem girip kar yağışları başlayacaktır.Rüzgar ve soğukla beraber efsane sıcaklıklar ölçülecektir.Bandın oturması bu gece belli olacak,bu geceden sonra 2 gece uyumak yok..
acaba kartepe'nin durumu nedir ? şu an ufak ufak başladı bildiğim kadarıyla :)
Redfish16V
29-12-2015, 21:46
ya perşembe saat 17.00 da izmir e uçağım var. yılbaşında çeşmeye gidecektim. rötar vs. olur mu kesin :)?
olma ihtimali çok yüksek..
Ankrayı unutma hacım hala 5 cm üzerine çıkmadı değilmi birde bizim burda kaç gibi başlar
Ankara yarın öğlen ve 31 aralık gecesi tek tük bişeyler alacak.5cm diye fazla umutlanmayın.Ankaralılar pazar gününden sonra istediğini alacak az daha sabr :)
Zonguldak için bilgi varmi durum nedir ? Yarin arabayla gitsek eve yürüme donermiyiz:D
Balikesir yakinlarina yagis var diye duydum dogru mu ?
Redfish16V
29-12-2015, 22:04
Zonguldak için bilgi varmi durum nedir ? Yarin arabayla gitsek eve yürüme donermiyiz:D
az kaldı eli kulağında.. yarın sabaha doğru güçlenir.. sizin ordan rekor gelecek merakla bekliyorum
Balikesir yakinlarina yagis var diye duydum dogru mu ?
balıkesir son çıktılara göre rekorda kırabilir.. istanbuldan gelen dekler sizi direk vuruyor şu koşulda..
evedüşenkaldırm
29-12-2015, 22:08
Bir soruda ben sormak istiyorum. Manisa ya kar yağışı olur mu bu sene?
Abi Balikesir nasil bir rekor kirabilir suan hava cok yumusak.
Redfish16V
29-12-2015, 22:21
Bir soruda ben sormak istiyorum. Manisa ya kar yağışı olur mu bu sene?
şu an bu ihtimal zor gibi..sistemler doğulu geldiği için en fazla afyona balıkesire kadar sokuluyor yağış.ama hiç belli olmaz vade uzun ekmekte çıkabilir size
Redfish16V
29-12-2015, 22:22
Abi Balikesir nasil bir rekor kirabilir suan hava cok yumusak.
hele bi bekleyin yahu.. daha sistem başlangıç saati yarın öğlen iken şimdiden karalara bağlamayın.
Adamsin reyis valla rehberim oldun.
Araba garajda taksilerle isi cozme karari aldim pazar gunune kadar
Fırtınaya hazirik gelsin simdi kar kiyamet :)
Karalara baglamiyoruz abi yerler dolsun da gezintiye cikalim :)
onursumer
29-12-2015, 22:44
sabah hava ılıktı , demin eve girdim bildiğin dondurucu soğuk gelmiş yarınki karın işaretlerini veriyor :D
OrcunInce
29-12-2015, 22:46
Çekmeköy'de hafif hafif attırıyor, hayırlı işler.
ProdriveSTI
29-12-2015, 23:04
Ankara Bahçelide hafif kar yağışı başladı.İnşallah çoğalırda karın tadına varırız. :D
Redfish16V
29-12-2015, 23:34
Uludağ,Kartalkaya çoşuyor bildiğin..Yarın öğlene bu konu 650 sayfa olur :D
salih_560
29-12-2015, 23:35
Emir merhaba suanda ankaradayim yarin aksam yalovaya gecicem bolu uzerinde sikinti olur mu yoksa bursa uzerinden mi gitmek.daha iyi olur tavsiyeni bekliyorum kardesim
Redfish16V
29-12-2015, 23:38
Emir merhaba suanda ankaradayim yarin aksam yalovaya gecicem bolu uzerinde sikinti olur mu yoksa bursa uzerinden mi gitmek.daha iyi olur tavsiyeni bekliyorum kardesim
bursa üzeri daha iyi,bolu hattı şu an başladı zaten.. bursa üzeri aralıklı kara denk gelirsin,ama boluda çarpar adamı.. Şimdiden kazasız belasız yolculuklar
Emir bu kar anadolu yakasından avrupaya mı kayarak gelecek yoksa tam tersimi ? Avcılar da hala hareket yokta çekmeköyde hafif hafif atıyor diyor arkadaş
Emir daha önce de sormuştum ama dikkatinden kaçtı sanırım Çanakkale'de geçen sene yılbaşı zamanı gibi bir kar görür müyüz? Veya daha kısa, bu sistem Çanakkale'yi de etkiler mi?
Redfish16V
29-12-2015, 23:56
Emir bu kar anadolu yakasından avrupaya mı kayarak gelecek yoksa tam tersimi ? Avcılar da hala hareket yokta çekmeköyde hafif hafif atıyor diyor arkadaş
Avrupa'dan anadoluya kayacak.Dediğim gibi yarın öğlene kadar yüksekler ve bazı bölgeler lokal kar yağışı görecek.karla karışık yağmurda mümkün.ama öğleden sonra artık film başlar.Daha soğuk tam girmedi şu an 850hpa -4-5lerde. -15 inecek daha :)
Emir daha önce de sormuştum ama dikkatinden kaçtı sanırım Çanakkale'de geçen sene yılbaşı zamanı gibi bir kar görür müyüz? Veya daha kısa, bu sistem Çanakkale'yi de etkiler mi?
Şu sistem çanakkaleyi vurmaz.Eğer cephe ve siklonik yağış olsaydı olacaktı ama deniz etkisi kar bandı oraya kadar uzanmıyor maalesef.Ocak 2.yarısında çanakkale için bir şeyler olabilir
gopta daha bişey yok ama hava buz gibi
Emir bu taraflara yine bi cacık çıkmaz dimi :)
Tesekkurler emir beklemedeyiz artık :D
aslanneron
30-12-2015, 00:45
http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/thy-142-seferini-iptal-etti-1022812/?utm_source=sm_fb&utm_medium=free&utm_campaign=gunun-icinden
kaç gün önceden dedi iptal olcak diye :D
Adana icin bisey olma ihtimali yok ama Mersin icin accu de yazan tahmin doğruysa baya yağacak gibi
EserBodrum
30-12-2015, 01:02
Yarin aksam 5 den sonra avrupa yakasi icin kis lastiksiz sikinti olurmu
BirkanYazici
30-12-2015, 07:23
Mecidiyeköyde ufak ufak atıştırıyor :)
Şuanda başladı Bomontide yağmaya ufak ufak
Şuanda başladı Bomontide yağmaya ufak ufak
Botlarımı ve su geçirmez scania montumu çıkardım bekliyorum :D
Ozan Özer
30-12-2015, 07:36
Şekerpınar sakin
Bayadır üşümedim bu kadar.. :)
gebze şuan sakin ama çok soğuk araba garajda dondum resmen :D
Botlarımı ve su geçirmez scania montumu çıkardım bekliyorum :D
Kol çıkartma dikkat et :hehe:
leventte ince ince yağmaya başladı
a.kavaginda dolu+sert ruzgar var. yerler garcgurc ses cikarmaya basladi :))
Onlem almadan ( kis lastigi vb )lutfen yola cikmayin
Tedbirli yola cikanlarin yolunu engellemekten baska bisey degil bu
Gunlerdir yaziliyor..
Istanbulda ufaktan ufaktan basladi saatler gectikce ciddilesecektir..
bugra_0101
30-12-2015, 07:53
çengelköyde de inceden bişeyler var (:
ankara çayyolu günlük güneşlik şu an
kazasker günlük güneşlik :cool:
şezlonglara uzandık kar bekliyoruz
Black_Eagle
30-12-2015, 07:58
Levent inceden atıyordu kesildi. Sanırım film öğlen başlayıp 3 gibi kopacak
maslak ta 10 dk kar yağdı durdu
Gunlerdir yaziliyor..
bu şekilde tedbir almadan yola çıkanın yolda kaldığını görünce basacaksın cezayı. helede yolu kitlediyse bide sen vurucaksın devlet olarak :)
Ataşehirde inceden tipiye dönüyor
Acıbadem kah karla karısık kah kar basladı.
Gebze OSB tarafında tık yok
Umraniye kar atıyor suan
Aynen Ümraniye atıştırıyor biz tüm ofis cama yapışıyoruz
Sakinleşiyor herkes yerine,atıştırıyor gene cama yapışıyoruz
Sağlam yağarsa öğlen göndercekler mi bakalım
Çengelköy tatlı yağışlı sert rüzgarlı,adeta bir yeşilçam filmi edasında...
Ataşehir'de yağmaya başladı.
erayakar
30-12-2015, 08:12
Şaka gibi beylikdüzün de güneş açtı..Acaba önden güneşle içimizi ısıtıp ardından karla saldırımı olacak ..
Sırf bu iş için clionun asr işini çözdük bakalım mecbur bırakmaz inş sigorta çektirmeye :)
erayakar
30-12-2015, 08:14
Meteoroloji'den yoğun kar alarmı
Yeni yıla sayılı günler kala Meteoroloji'den Marmara ve Batı Karadeniz'e son yılların en şiddetli kar yağışı alarmı geldi. Soğuk hava dalgası, dün akşam Karadeniz üzerinden yurda giriş yaptı. İstanbul'da kar kalınlığı şehir merkezinde 10 cm'yi, Beylikdüzü, Çatalca, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacak.
aynen leventtede hava bayaa açtı
Redfish16V
30-12-2015, 08:15
http://i66.tinypic.com/2po46eh.png
dek bandı genişliği budur.öğlene kadar fragman bitecek.sonrasında sarıyer-beşiktaş v.b derken 15:05-16:00 arası tüm istanbulu kar esir alacak.Ancak sistem hızından dolayı bu saatin daha erken olması yüksek ihtimal.42km varan rüzgar ve -10 varan 850temp öğleden sonra daha da acı olacak.Ve akşamki yağışlarda gökgürltüsü duyulması muhtemeldir.Geceye doğru ve yarın sabah ki rüzgarın arada bir yön oynaklıgı yapmasından dekler hiç umulmadık yerleri vurup geçecektir :D Örneğin beşiktaştan inen dekler bursa doğusuna düşerken,rüzgarın karayel meyilli hareketinden dolayı kadıköyden bursanın batısına düşebilir.Ama kesiklik v.b olayı 17 şubatdaki gibi olmayacaktır.Şimdiden tedbiri alın dönüşünüz zor olacak.
Redfish16V
30-12-2015, 08:18
ayrıca şu an arada güneş açması sizin lehinize.Denizdeki buharlaşmayı daha fazla artırarak deklerin kuvvetini artırcaktır.
kurtköy tipi şeklinde yağmaya başladı
Gunlerdir yaziliyor..
maksimum 500-1000 lira vermeyip kış lastigi yada enkötü zincir vs. olmadan çıkanları allah ıslah etsin ayar olsamda yine görücez yol boyunca sagda solda gidememiş saga sola cekmiş araçları. polis hepsine sıradan yapıştırsa güzel bir cezayı akılları baslarına gelir diyecem ama onada inanmıyorum
mesela gecen seneden
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/20150218_093458_1.jpg
bu yorumlardan sonra iş yerinde camın yanında oturdum ellerimi avuşturarak kar yağmasını bekliyorum :)
http://i66.tinypic.com/2po46eh.png
dek bandı genişliği budur.öğlene kadar fragman bitecek.sonrasında sarıyer-beşiktaş v.b derken 15:05-16:00 arası tüm istanbulu kar esir alacak.Ancak sistem hızından dolayı bu saatin daha erken olması yüksek ihtimal.42km varan rüzgar ve -10 varan 850temp öğleden sonra daha da acı olacak.Ve akşamki yağışlarda gökgürltüsü duyulması muhtemeldir.Geceye doğru ve yarın sabah ki rüzgarın arada bir yön oynaklıgı yapmasından dekler hiç umulmadık yerleri vurup geçecektir :D Örneğin beşiktaştan inen dekler bursa doğusuna düşerken,rüzgarın karayel meyilli hareketinden dolayı kadıköyden bursanın batısına düşebilir.Ama kesiklik v.b olayı 17 şubatdaki gibi olmayacaktır.Şimdiden tedbiri alın dönüşünüz zor olacak.
Peki havaalanları için yorumun olur mu?
THY bir çok seferini iptal etmiş, eğer bu şekilde sert bir tipi olacaksa tüm uçaklar kalkış iniş hiçbirşey yapamayacaklar.
31.12'de sabah 7 de uçağım var Sabihadan hiç uğraşmıyım gitmeye o halde :)
PiscocuK
30-12-2015, 08:37
kaynarca divan otelin oradan bildiriyiorum
kaçııııııııııııııııııııııııınnn :)
kar başladı arkadaşlar burda
Ankara günlük güneşlik. Hava kar topluyor derler bu gibi durumlarda. Doğrumdur Emir?
kozyatağında bi numara yok, yalandan yağdı geçti :)
Metris cezaevininin ordan bildiriyorum günesi gorebiliyorum acik ama biraz uzaklarda büyük gri bulutlar yavaş yavas geliyor
onursumer
30-12-2015, 08:51
tekirdağa gitmem lazım, bu akşammı gidiyim, yarın sabahmı :D
4x4 + karlastğim var :D
Redfish16V
30-12-2015, 08:52
Ankara günlük güneşlik. Hava kar topluyor derler bu gibi durumlarda. Doğrumdur Emir?
ankarada sis çözüldü ve yerini -15lere kadar varan ayaza bırakacak.Ankara için kar 3 ocak gecesinde başlayacak.Az daha sabr :) İstanbul'un aldıgının daha fazlasını alacağız.
İstanbul özel ; Hava-Feribot v.b ulaşım yolları 2 ocağa kadar iptal olur.Okullarda yarın tatil olacaktır.
Tam zamanını buldu, Ulan yılbasına plan yaptık evden cıkıp gidemezsek s.ctık düşünemiyorum o dırdırı :D 20 30 la gidilcek kıvamda temizlenir eder insallah :D
Peki havaalanları için yorumun olur mu?
THY bir çok seferini iptal etmiş, eğer bu şekilde sert bir tipi olacaksa tüm uçaklar kalkış iniş hiçbirşey yapamayacaklar.
31.12'de sabah 7 de uçağım var Sabihadan hiç uğraşmıyım gitmeye o halde :)
al benden de o kadar
1 ocak sabah 7 de Atatürk'ten var benim de. sıkıntı olur mu ki?
gerçi iptal edilen uçuşlarda şuana kadar bziim ki yok ama
ali_utku
30-12-2015, 08:59
Okmedanı nda yağış başladı suan.
burak_2885
30-12-2015, 08:59
An itibarıyla Mecidiyeköy'de kar başladı ufak ufak
Beylikduzunde kar basladi, korkabilirsiniz.
bugra_0101
30-12-2015, 09:03
ankarada sis çözüldü ve yerini -15lere kadar varan ayaza bırakacak.Ankara için kar 3 ocak gecesinde başlayacak.Az daha sabr :) İstanbul'un aldıgının daha fazlasını alacağız.
İstanbul özel ; Hava-Feribot v.b ulaşım yolları 2 ocağa kadar iptal olur.Okullarda yarın tatil olacaktır.
yarın 12 de yola çıksam yolda kalmadan İzmire gidebilirmiyim akşama kadar :) ?