Orijinalini görmek için týklayýnýz : Hava Durumu (999 Sayfa olduðundan kapanmýþtýr)
Redfish16V
30-12-2016, 09:45
Ankara baya pert. Ýþe gelirken kafamý camdan çýkarýp yazlýk lastik kullananlara söve söve geldim :D
Emir yarýn (31 Aralýk) akþam 19.00-20.00 sularýnda Ýncek-Keklik Pýnarý ile Subayevleri-Keklik Pýnarý arasý nasýl olacak. Bize gelecek arkadaþlar vardý kývýrmaya baþladýlar bu karda kýyamette nasýl gelelim diye :D
sabahýna kar ama akþamý temiz gibi.. buzlanma olabilir ama gelirler ya arkadaþ dediðin gelir :D :D
Var mý Ataþehir - Bostancý - Küçükyalý için bir deðiþiklik. Yaðmur - sulu kar arasý gidip geliyoruz :/
öðleden sonra belki bir þeyler olur.. tadý tuzun yok abi açýkcasý beklenti 0 olsun.
Angara'nýn Maþallah'ý var. :D
ilk defa mý kar görüyon sayýn cantürk :D
ProdriveSTI
30-12-2016, 09:48
GSÝ CLUB Yýllar sonra evet :hehe:
AliGizda
30-12-2016, 09:48
Bize yine hüsran, bende bu sabah bembeyaz bi Ýstanbul' a uyanýrýz diye ümitliydim ama kar göremiycez sanýrým.
yusufcan_k
30-12-2016, 09:51
GSÝ CLUB bu yaðýþ ne zamana kadar devam edecek böyle :))
mevcut durumumuzu açýklayan en iyi tweet bu bence :D
Twitter (https://twitter.com/ceyhunyilmaz/status/814724530417631232)
DenizKaan
30-12-2016, 10:06
batýkentden ostime 45 dakikada gittim.. bizim millet ne zaman adam olacak ya ne zaman! yaz lastikle çýkmanýn cesaretini kim veriyor size ...
senin yine iyiymiþ.
þaþmazdan 2 saatte zor geçtim. en az 30 araba yolda kalmýþ.
Kutluhan
30-12-2016, 10:39
Ankara süper süper Maþallah 3-4 gün böyle yaðmaya devam etse keþkeeee :D
Redfish16V
30-12-2016, 10:45
ankara'da yaðýþ biraz ara verecek sonra devam..en þiddetli kütleler yolda.. akþam 4-5 gibi etki yitirir.. Basýnç yükseliyor çünkü gelen kütleler akþama eriyecektir.
Fatihte kar baþladý yalandan yaðýyor ama Çok soðuk dunki gibi deðil
valla benim korkuym kýþ deðil önümüzdeki yaz
zira yanlýþ bilmiyorsam barajlar marajlar boþ
eðer böyle giderse yazýn damacana suyla yýkanýcaz istanbulda :(
Redfish16V
30-12-2016, 11:23
yaz için içiniz rahat olsun.. iç kesimler normallerin az üstü,marmara ve karadeniz ise normallerin altý bir yaz geçirecek
yaz ne zaman gelecek sýkýldým bu kardan kýþtan :)
Mehmetmert
30-12-2016, 12:50
Nevsehirde kar yagmur hersey var :D Kar istiyorsaniz yada yagmur istiyorsaniz 10dk yolunuza bagli :)
Snow Fun / VW Passat B8 TDI DSG - YouTube (https://youtu.be/RutJCbHsvOw)
https://youtu.be/RutJCbHsvOw
KGüneyli
30-12-2016, 13:11
Sultangazi suan lapa lapa yaðýyor
Kurtkoy zincirlikuyu arasi otobandan geldim, yol boyunca kar hic kesilmedi, ama tutmuyor
Niþantaþý yaklaþýk bir saattir tatlý yaðýyor ama arabalarýn üstü bile zor tuttu :D
Umraniye yagiyordu simdi atasehire geldim hala yagiyor ama tutmssi zor hava aogumadi hala
valla benim korkuym kýþ deðil önümüzdeki yaz
zira yanlýþ bilmiyorsam barajlar marajlar boþ
eðer böyle giderse yazýn damacana suyla yýkanýcaz istanbulda :(
Tarih : 30/12/2016
Genel Doluluk Oraný (%) : 48,2
Baraj Doluluk Oranlarý
Ömerli---------72.93
Pabuçdere-----13.04
Sazlýdere------31.08
B.Çekmece----32.12
Alibey----------45.81
Terkos---------42.87
Kazandere-----29.00
Elmalý----------00.52
Darlýk----------66.34
Istrancalar-----38.47
Þu an Kasýmpaþa da tipiye döndü sulu kardan.
Ama tutmuyor.
Hondafatih
30-12-2016, 14:14
Levent civarýda sadece araç üstünde örtü var yarým onun dýþýnda yaðan kar eriyor
erayakar
30-12-2016, 15:17
beylikdüzü uçuþa geçti adeta
S.Özeren
30-12-2016, 16:13
Rüzgar sýkýntý , arabalar beþik gibi sallanýyor
Redfish16V
30-12-2016, 19:52
Yarýn gece yeni yýlýn ilk tahminin satýrlarýný yazýyor olacaðým.. 2013'ten beri yazdýðým bu baþlýkta çok daha güzel haberleri de size sunacaðým.. Ben yazana kadar bana bir süre mola.. :)
Tarih : 30/12/2016
Genel Doluluk Oraný (%) : 48,2
Baraj Doluluk Oranlarý
Ömerli---------72.93
Pabuçdere-----13.04
Sazlýdere------31.08
B.Çekmece----32.12
Alibey----------45.81
Terkos---------42.87
Kazandere-----29.00
Elmalý----------00.52
Darlýk----------66.34
Istrancalar-----38.47
Kýþýn elektrik doðalgaz
Yazýnda su
Bu ülke yaþanmaz hale geliyor her geçen gün :)
barakuda26
30-12-2016, 21:23
sakarya merkez üzdü bizi kar almadý belli belirsiz yaðdý býraktý yaðmur yaðýyor sürekli :)
Bursa yeni yeni tutmaya basladý. Son 1-2 saattir ciddi yagýyor.
Onurkk06
30-12-2016, 22:05
Kar görmekisteyen kartepeye gitsin cok güzel abant ve Gölcük'te göller donmuþ oralarda cok güzeldi
Kocaeli hiç bir þey yaðmýyor. Akþamýn ilk saatlerinde sert rüzgar vardý. O da geçti
Meteoroloji neden bu kadar yanýlýyor tahminlerde acaba kar dediler bir þey yaðdýðý yok 3 tahmindir yanýlýyorlar
S.Özeren
30-12-2016, 22:22
Aslýnda kimse yanýlmadý , bazý þartlar el vermedi hava soðumadý karýn tutunmasina yeticek kadar , rüzgar poyaz esti vs.
Avcýlar dün akþam 7 den þuan dahil aralýksýz kar yaðýþý sürüyor ama sadece araba üstü örtü oluyor hava hala sicak
Bursa fena yaa :) :) Mudanya rampasýnda millet kalmýs.. Doðu taraflar seyrek olmak üzere bicok yer tuttu :)
Bursa fena yaa :) :) Mudanya rampasýnda millet kalmýs.. Doðu taraflar seyrek olmak üzere bicok yer tuttu :)
Sabaha kdr böyle devam ederse 10 cm rahat var
Kullanýcý
30-12-2016, 23:06
Çekirge tarafýnda yollarda kar yok:( keþke yollarda 20 cm kar olsa
4 çeker bi arabamýz olmadý ki bursaya iskender yemeye gidelim. AZ karda keyif yapalým. =)
6-8 ocak arasý Ýstanbul için efsane bir sistem görünüyor,bunu buraya býrakayým 6 ocakta güncelliycem :D hava sýcaklýklarý -1 -2 derecelerde seyredecek bu sistemdeki gibi sýcak sýkýntýsý çekmeyeceðiz yaðýþta güzel görünüyor eðer bir deðiþiklik olmaz ise beklediðimiz kar yaðýþýný bu tarihte alýrýz 2 günlük bir görsel þölen olur
Redfish16V
30-12-2016, 23:31
6-8 ocak arasý Ýstanbul için efsane bir sistem görünüyor,bunu buraya býrakayým 6 ocakta güncelliycem :D hava sýcaklýklarý -1 -2 derecelerde seyredecek bu sistemdeki gibi sýcak sýkýntýsý çekmeyeceðiz yaðýþta güzel görünüyor eðer bir deðiþiklik olmaz ise beklediðimiz kar yaðýþýný bu tarihte alýrýz 2 günlük bir görsel þölen olur
tabi gördüler muazzam soðuk tablolalarý sonra yazdýlar çizdiler 6 ocak v.b dediler.yarýnda tekrar derler Godzilla geliyor felan :) Yanlýþ anlama sözüm sana deðil ama 6 ocak büyük tuzak aman.. Ýnþallah öyle gelir ama yarýn sabaha puf olacaktýr.
-http://i65.tinypic.com/34dque9.png
sýcaklýk sýkýntýsý 850'de yok ammaaa 500 hpa halen büyük risk..500hpa -36 girmediði sürece istanbulda kar sýkýlacak kývama gelmez.zaten eps'de bunu destekliyor,o avrupadaki yüksek az itelerse kendini istanbula puf olur o kar yaðýþý.
-http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
Ao endeksi çýldýrasýya negatife iniyor..Negatif eðilim soðuklarýn kendini toplayýp kuyruðunu avrupaya yöneltmesidir.Hatta indeksler negatife pozitife doðru eðilim gösterdiðinde her yer çoþar.Çünkü negatif eðilimde avrupada olan soðuk pozitife eðilim yaparak karayelle türkiyeyi vurur.Negatif ardý pozitif çýkýþ her daim güçlü sistemdir.Ama indeks bize diyorki ben bi negatife ineyim çýkarken sizede kat çýkýcam diyor.Ne zaman ;Ocak 10'dan sonra..
-http://i64.tinypic.com/xmpet5.jpg
diagramda hata kokuyor..siyah çizgi gfs çýktýsý.Kontrolden uzak dipleri oynamýþ..Yaðýþ desen öyle.. En soðuk çýktý demiþ,hiç bir optimal kaidesi yok.
-http://i63.tinypic.com/nxky2q.jpg
6 ocak öðlen basýnç durumu.. Avrupadaki yükseðin doðulayýp istanbuldaki karý puf edeceðinin sinyalini çakmýþ.Bu çýktý yine Ankara'ya yarar sýcak cephe olur 20cm götürür :D
Kýsacasý 6 ocak soðuk sinyali veren ve modellerin abarttýðý kadar olmayacak,iç kesimlere yarayan bir sistem olacaktýr olursa tabi. .10 ocak sonrasýný bekleyin.. bu 15-17-21 gibi deðiþiklik gösterir 1-2 gün.ama 10 ocak sonrasý aðzýnýn açýk kalacaðý sistemleri göreceksiniz.
Sabaha kdr böyle devam ederse 10 cm rahat var
10 az bile olur bu yaðýþa :)
Bu sene ilginç bisey oldu; normalde bursanýn doðusu yýldýrým taraflarý en fazla karý alan bölge olurdu bu sene tam tersi.
Ve cok kýsa mesafeler arasý ciddi farklýlýklar oldu.Acemler tarafýnda hiçbisey yokken nilüfer sanki dað yolu :)
Bu sayfa çekirdek kolalý resmen çok zevkliydi :):)
Bu sayfa çekirdek kolalý resmen çok zevkliydi :):)
Herkes foto atsa bide deðil mi :D
Herkes foto atsa bide deðil mi :D
Roll atýþmasý gibi çok iyi
Ama anlamýyorum keþke anlasam valla :):)
Redfish16V
31-12-2016, 00:27
http://i67.tinypic.com/ege6vp.jpg
ve gfs gece güncellemesi oldu.üstedeki modelcilik yapan kiþilerin kurumlarýn sevindiði tablo idi.Lakin gfs gece güncellemesinde altdaki çýktýyý sundu ve mantýk,gerçek olan bunlar dedi :) 6-8 ocak sistemi tipik bir sýcak cephe ve iç kesimler sistemi.Tecrübeler ile sabit :)
Mudanyaya gidiþ geliþ yolu bildigimiz 3 þeritli yol 2 saattir insanlar mahsur kalmýþ
http://i68.tinypic.com/33wurnl.jpg
http://i66.tinypic.com/sdpj0l.jpg
Ýstanbula yagmayan karýn hepsi kurtarilmis bolge Bahçeþehir ve cevresine yagiyor heralde saatlerdir durmadi yollar arabalar çatýlar falan baya karli ama boyuna açýyorlar keyfi çýkmýyor :D
ahmetbaha-drs
31-12-2016, 01:01
Ýstanbula yagmayan karýn hepsi kurtarilmis bolge Bahçeþehir ve cevresine yagiyor heralde saatlerdir durmadi yollar arabalar çatýlar falan baya karli ama boyuna açýyorlar keyfi çýkmýyor :D
Kar Çalýþmasý araçlarýný yeni almýþ belediye heralde moruk býrak heveslerini alsýnlar sýfýr Iveco'larýn :D :D
Kar Çalýþmasý araçlarýný yeni almýþ belediye heralde moruk býrak heveslerini alsýnlar sýfýr Iveco'larýn :D :D
Demin tanistim bitanesiyle o ivecolarin, yokuþtan asýlmýþ gaza cikiyor paldir kuldur anayola baglantida gazi birakmadi saolsun olumdan girip sagimdan cikicakti arkadaþ :D
2Fast4Me
31-12-2016, 08:28
10 az bile olur bu yaðýþa :)
Bu sene ilginç bisey oldu; normalde bursanýn doðusu yýldýrým taraflarý en fazla karý alan bölge olurdu bu sene tam tersi.
Ve cok kýsa mesafeler arasý ciddi farklýlýklar oldu.Acemler tarafýnda hiçbisey yokken nilüfer sanki dað yolu :)
o acemlerde görünmez duvar var sanki :)
çok kez denk geldim bi taraf kuruyken bi tarafýn ýslak olduðunu :)
Ankara Abidinpasada güzel yaðýyor suan
snan1910
31-12-2016, 11:47
ankara sabahtan beri fenalarda yine
Eryaman'da çok þiddetli yaðýyor.
Sarýyer/koç üniversitesi civarýnda þuan güzel güzel yaðýyor
erayakar
31-12-2016, 13:05
beylikdüzünde kar yeniden baþladý hava -1 derece
ahh Avcýlar ahh. Nerede o 2014 senesi..
kar yaðýþý ümraniye semalarýndada baþlamýþ durumda
Bu sistem herkesi yaniltti,gerci bilenler cikti ama gec sayilir.
Afyon'da ve arazide kara doydum.
Emir;yeni sistem var mi?
Birkan61
31-12-2016, 16:01
Bahçelievlerde bir pok yok
zincirlikuyu y....k gibi yaðýyo ne tutuo ne bi poh oluo ne irenc yýlbaþý havasý
6-7 ocak görüntüler güzel puanlýk, sen ne düþünüyorsun Emir?
-16 gitti yalan olmuþ denilmiþte bu akþamki çýktý paylaþýlmýþ hava forumlarýnýndan birinde -20 olarak güncellenmiþ. Ýnþallah o güne kadar cok deðiþmez yine :D
vectra-tuner
31-12-2016, 22:17
Ankara tahminleri çok iyi tuttu.. Geçen arabanýn üzerinden 25 cm. kar temizledim , birkaç gün sonrada 15 cm.. Civarý kar temizledim.. Bugünde bir ara çok güzel yaðdý
tayreep_john
02-01-2017, 09:06
marmara - bursa da tahminler doðruydu ama yine bütün bursa felç olmasýna raðmen benim bulunduðum yerlerde sadece yaðdý geçti mudanya yolu tepedevrent mevkii nde insanlar kalmýþ yaþam savaþý vermiþ bende 3km uzakta bizim burda yollar tutmadý :D neyse kaderde kar görmek yokmuþ ... dediðim gibi seneye anifirizli silecek suyu bile almýcam :icon_tup:
6-7 ocak sistemi istanbul için öngörün üzdü be emir:D
6 ocaktan sonra genel görüntü þu anlýk harika bi kaç güncelleme daha beklemekte yarar var
Nazar deðmesin ama gelecek geleceeeek..
GSÝ CLUB Ankara için bizi neler bekliyor Emir? Güncelleme yapar mýsýn?
altugkocer
02-01-2017, 09:51
GSÝ CLUB Emir, sýcaklýk sýfýrýn üstüne çýkacak mý ya da yakýn zamanda yaðmur var mý? (Dikmen - Keklikpýnarý için)
Çünkü evin orda arabayý park ettiðimiz yerler yani kaldýrým kenarlarýnda çok fazla miktarda kar ve buz kütleleri var. Zaten park sýkýntýsý olan sokakta arabalarý park edecek yer bulamýyoruz. Ta anasýnýn nikahýna park etmek zorunda kalýyoruz.
Bu zulümden kurtulmamýz yakýn mý ? :D
ahmet3425
02-01-2017, 10:45
6 ocak ve sonrasi iphone verilerine gore kar yagisli -2 derecelerde gozukuyor.
Black_Eagle
02-01-2017, 10:56
7 ocak sistemi saðlam geliyormuþ sanýrým. Emir ne diyorsun biz kar maþuklarýný doyurur mu bu sistem :D
þu an için 7 ocak ve sonrasý yýlan gibi maþallah, lakin son 3 gün kala herþey deðiþebiliyor ***** :) beklemek görmek lazým ayýn 3 ünden sonra netleþir.
GSÝ CLUB ayýn sekizinde izmir-bursa nasýl olur yollarda bi sýkýntý olur mu sabah gidiþ akþam dönüþ
Emir selam ,
Ekþi sözlükte ayýn 7'si için baþlýk açýlmýþ Ýstanbul için. Var mýdýr aslý astarý.
Black_Eagle
03-01-2017, 08:28
hava forumlarýnda da baya efsane gelebilirmiþ onu konuþuyorlar. gfs nin desteklemesini bekliyorlar akþam. Emir son güncellemeyi yapar bugün sanýrým
erayakar
03-01-2017, 08:47
emir istanbul dan cumartesi günü babam ile annem ümreye gidecek ..hava kar gösteriyor sence bir aksilik olurmu
Redfish16V
03-01-2017, 08:54
gece yazarým..Ýstanbul beklentiyi düþük tutsun.. Þakýr þakýr yaðmur var kar öncesi.
Aynen oyle malesef... trakya fena sansli.
biz de trakyaya gideriz napalým...:D
Redfish16V
03-01-2017, 09:23
GSÝ CLUB Ankara için bizi neler bekliyor Emir? Güncelleme yapar mýsýn?
GSÝ CLUB Emir, sýcaklýk sýfýrýn üstüne çýkacak mý ya da yakýn zamanda yaðmur var mý? (Dikmen - Keklikpýnarý için)
Çünkü evin orda arabayý park ettiðimiz yerler yani kaldýrým kenarlarýnda çok fazla miktarda kar ve buz kütleleri var. Zaten park sýkýntýsý olan sokakta arabalarý park edecek yer bulamýyoruz. Ta anasýnýn nikahýna park etmek zorunda kalýyoruz.
ankara üste koya koya gidecek.. 5 ocak sabahý 5-10 cm , 7 ocak akþamý 15cm üstü alýrýz yine.
GSÝ CLUB ayýn sekizinde izmir-bursa nasýl olur yollarda bi sýkýntý olur mu sabah gidiþ akþam dönüþ
buzlanma olabilir çok az yaðýþ var.
emir istanbul dan cumartesi günü babam ile annem ümreye gidecek ..hava kar gösteriyor sence bir aksilik olurmu
öðlene kadr sýkýntý yok,öðleden sonrada iptal olacak bir durum yok açýkcasý.
Aynen oyle malesef... trakya fena sansli.
trakya iç kesimler gibi kara doyacak..nehirler taþabilir.. Bu sistemin lideri kesinlikle trakya.. Ýstanbul çok gaza geliyor ama sonu hüsran olacak dikkat.. Ocak 17-21 aralýðý demeye devam..
snan1910
03-01-2017, 10:21
ankara üste koya koya gidecek.. 5 ocak sabahý 5-10 cm , 7 ocak akþamý 15cm üstü alýrýz yine.
Emir 7sinde uçak kalkar mý Ankara dan ne diyorsun :D
Edirne için ne zaman yaðýþ bekleniyor acaba
Emir 20 sinde Kocaeli / gölcük tarafý da ist'a paralel "yýkýlýr" durumda mý olacak sence ne öngörüyorsun.
Bu pazar için (ayýn 8i) Ýstanbul - Kartepe arasý yol durumu nasýldýr acaba ? Gezme amaçlý gitmek istiyorum ama yolda veya orda mahsur kalmayalým :)
OrcunInce
03-01-2017, 14:16
gece yazarým..Ýstanbul beklentiyi düþük tutsun.. Þakýr þakýr yaðmur var kar öncesi.
ben bu sefer olacaðýný düþünüyorum Emir, hiç mi þansýmýz yok diyorsun? :(
Hondafatih
03-01-2017, 14:19
ben bu sefer olacaðýný düþünüyorum Emir, hiç mi þansýmýz yok diyorsun? :(
Keþke yaðsa ya valla sýrf hastalýk vs. kalkmasý için istiyorum.
TolgaEsentepe
03-01-2017, 14:35
ben taþýnacam kanka k.pýnarýndan sende taþýn kurtul :D garaja da çekemiyoruz çatýdan buz düþüyor sokak sokak park yeri arýyorum sürekli
Bu pazar için (ayýn 8i) Ýstanbul - Kartepe arasý yol durumu nasýldýr acaba ? Gezme amaçlý gitmek istiyorum ama yolda veya orda mahsur kalmayalým :)
bu soruya +1 ben de cumartesi için sorayým.
altugkocer
03-01-2017, 14:43
ben taþýnacam kanka k.pýnarýndan sende taþýn kurtul :D garaja da çekemiyoruz çatýdan buz düþüyor sokak sokak park yeri arýyorum sürekli
sizin garajýnýz varmýþ bizde o da yok :D ben 3 senede býktým kanka. Ankara deðil ora rakým 1300 :hehe:
Black_Eagle
03-01-2017, 14:59
Emir aslýnda geçen sefer yaðýþ olarak insanlar çok yanýlmadý ciddi yaðýþ aldýk ama sýcaklýk sýnýrda kaldý. 2-3 derece daha soðumadýðý için hava yaðmur aldýk. Bu sefer sýcaklýk sorunu yok diyorlar sen ne görüyorsun yaðmur olarak baþlasa bile hava yeterince soðursa tutmasýnda bir sýkýntý olurmu. Ýstanbul olarak kar görmek istiyoruz artýk :)
Yaðmur Duasý'ndaki Arapça yaðmur kelimesini Kar iþe deðiþtirsek tutarmý duamýz?
Ya emir bey yapmayýn etmeyin umutlarýmýzýn üstüne pislemeyin:( çocuk gibi þendik. tutsun artýk þu aq karý ya
SEA EFFECT (@EffectSea) on Twitter (https://twitter.com/EffectSea)
Bu güzel bir hesap tavsiye ederim emir kadar detayli olmasada:)
ayýn 7 ve 8 i için Emir'e katýlamýyorum, Ýstanbul için güzel örtü oluþacak bir kar yaðýþý gözüküyor, yarýn sanýrým netleþir :)
erayakar
03-01-2017, 15:51
hafta sonu için varmý bir deðiþiklik emir
Emir biraz temkinli daha doðrusu ilk baþta sistemin böyle geliceðini öngörmüyordu. Þuanki verilere göre Ýstanbul tatmin edici soðuk ve yaðýþý alýcak.
Nightfish
03-01-2017, 17:04
Meteoroloji'nin sitesinde bu sabah Cuma, Cumartesi ve Pazar için bulutlu hava ve yaðýþ gösteriyordu. Þimdi 3 günü de kar yaðýþý olarak deðiþtirmiþler.
Black_Eagle
03-01-2017, 17:09
Meteoroloji'nin sitesinde bu sabah Cuma, Cumartesi ve Pazar için bulutlu hava ve yaðýþ gösteriyordu. Þimdi 3 günü de kar yaðýþý olarak deðiþtirmiþler.
Aylık Tahmin - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://mgm.gov.tr/tahmin/aylik-tahmin.aspx?h=1#sfB)
5 gün kar yaðýþlý olmuþ mgm ye göre :beuj:
ahmet3425
03-01-2017, 17:17
ben daha cok nasýl bir kar yagacagýný merak ediyorum gecen haftada ara ara yagdý ama cýlýz bi kardý. soyle lapa lapa tipi seklinde yagarsa o zaman kar yagdý diyebilecegim.
Ortam gergin, bi kar yagisi sinirlerimizi toparlar valla.
Emir ustad aciklamalari bekliyoruz. Yagacak de, yagsin (:
Redfish16V
03-01-2017, 18:01
Ben en son istanbul için kötü tahmin yaptýðýmda 17 þubat efsanesi yaþanmýþtý.Ýnþallah beklenilenden güzel olurda benim tahminim tutmasýn önemli deðil.Ben kendimce tahminimi yapýp kenara çekileceðim,ya veriler beni doðruya götürecek ya da istanbul iyi kar alacak.Sadece istanbul için yazacaðým.
-http://i68.tinypic.com/2mhdefp.jpg
Kýrmýzý ile çizdiðim çizgi sistemin en güçlü noktasýnýn sýnýrýdýr.Ay ortasýndan sonra bu pattern bana göre efsaneyi o zaman getirecektir.Kýrmýzý çizgi ile ayrýlan yer avrupa yakasýdýr.
-http://i63.tinypic.com/2ltpnxi.jpg
dikey soðuk aþýmý tablosunda ayrý sýnýr belli oluyor. .Mudanya-Bursanýn kuzeyi,çanakkale,balýkesir gibi yerler bu akýmdan nasiplenebilir.Kaç cm demeyin bilemem..Taþýným ne kadar hýzlý olursa o kadar çok cm olur.Bu son 24 saatde belli olur.
-http://i68.tinypic.com/2pyxipx.jpg
geldik farkýmýza.. 10hpa'daki yanal hýzlar yatay olarak,soðuklarýn akýþ yönüne zýt biçimde lodos vari esiyor.Bu yüzden alt seviye soðusa bile üst seviye ýsýnma olacaktýr.Kar lapa lapa yaðsa bile içerisindeki su miktarý yetersiz olacak ve soðuðun hýzlý biçimde puff olmasýda sebebiyet verecektir.Benim uzun vadeli tahminlerimde en güvendiðim verilerden biri 10hpa akýþýdýr.Umarým bu sefer tekrar baþarýsýný gösterir.
-http://i63.tinypic.com/11qh66e.jpg
kurban olarak bayrampaþadan aldýðým bir yaðýþ diagramý..
6 ocak akþamýna kadar hunharca yaðmur yaðacak.Önceki sistemde yaðan yaðmurun 1.5 katý fazla yaðacak.Diðer tahminlerden ayrýldýðým bir hususta budur.7 ocak sabahýndan itibaren SADECE avrupa yakasýna tam soðuk ve kar girecek.Lakin o kadar yaðmura ne derece kadar tutacak ? Çim,araba ve yolda ince bir örtüden ötesini geçmez benim gözümde.Çok çok yükseklerde örtü olur buna asla itiraz etmedim etmemde.Lakin dediðim gibi hem soðuðun akýþý hem üst seviye ýsýným hem rüzgarýn karayel olmasý bence çoðu hesabý bozacaktýr.Zaten diagrama bakarsanýz tam bulutlarýn gücü zayýflar kar o zaman baþlýyor.. Verimsiz.. Ve sadece avrupa yakasý kar yaðýþý görecek,anadolu yakasýndan her þey iplik misali.. anadolu yakasýnýn yüksekleri bir ihtimal ama kýyýlar karla karýþýk yaðmur ve yaðmura talim.. kar olsa bile etkisi olmaz.Sistem sonrasý fena ayaz olacaktýr.Bu sistemin öncüsü trakyadýr.trakyaya ne kadar yakýn olursanýz o kadar iyidir.Mesela b.düzü ciddi kar alabilir ama bir beþiktaþ v.b zor.. Ýnþallah ben yanýlýrýmda iyi kar alýrsýnýz.ama ben gördüðümü bildiðimi açýklamak zorundayým.sistemin en güçlü aný 7 ocak öðleden sonrasý ile 8 ocak öðlen arasýdýr.Yer yer lapa lapa kar yaðacak fakat bahsettiðim durumda olacaktýr.Aralýksýz yaðacak çünkü ortada siklon var ama rakým çok etkileyecek.b.düzü vb yüksek yerler bekleneden çok 10 cm gibi birikim yapabilir.ama rakýmý düþük ve ortada kalanlar beklentiyi düþük tutsun.tekrar diyorum kar yaðmayacak demiyorum ama efsane v.b beklemeyin.. Daha efsanesi yolda babalarý varken bu sistemlerin esamesi okunmaz,her oluþumu görüpte 2004 v.b benzetmeleride yapýlmaz.Atmosfer hiç bir zaman benzerlikle sunmaz yaþatmaz.
serhat_evl
03-01-2017, 19:38
Bu kadar bilgili bi adamin o kadar yagmurdan sonra kar ne derece tutar demesi harbiden cok sacma geldi bana hava -3 derecelere inecek yani yerdeki yagmur bile donar nasil cahilce bi laf bu. Ayrica sistemde soguk sikintisi yok bana gore yere dusen her kar tanesi birikim yapmaya musait ayrintili tahminimi bu gece paylasacagim.
ProdriveSTI
03-01-2017, 20:00
serhat_evl
Hoþgeldin sayýn çok bilgili kardeþ.Emirimizi yedirmeyiz.
Bu akþam ki çýktýlar da takipteyiz böyle gelirse deðiþmeden Harika olacak :)
Bu kadar bilgili bi adamin o kadar yagmurdan sonra kar ne derece tutar demesi harbiden cok sacma geldi bana hava -3 derecelere inecek yani yerdeki yagmur bile donar nasil cahilce bi laf bu. Ayrica sistemde soguk sikintisi yok bana gore yere dusen her kar tanesi birikim yapmaya musait ayrintili tahminimi bu gece paylasacagim.
Sen önce adam ol, haddini bil, edebini bil ondan sonra tahmin yap.
Emirin yorumlarý hakkýnda bir daha benzer bir cümle kurarsan býrak tahmini, selam veremezsin bu forumda
Emýr tam tahmýnlerýmý yazmýs. Elýne saglýk kardesým.
Black_Eagle
03-01-2017, 20:56
Bu ne biçim üslup!!
NakkaSss
03-01-2017, 21:03
Eline saðlýk Emir
VolcanoS
03-01-2017, 21:19
Once istersen bir kendini tanit kimsin 7 mesajin var herbiri alakasiz konularda. Ondan sonrada sana bu forumun en eski uyelerinden biri olarak nacizane tavsiyem yazim tarzina dikkat etmen. Calismalarin varsa grafiklerini koyarsin bizi aydinlatirsin sende.
Emir bilgilendirmeler icin tesekkurler kardesim.
GSÝ CLUB Þýrnak için tahmin alabilir miyim?Þu an hýzlý bir yaðýþ var,çok kýsa sürede tuttu.Bu durum ne kadar devam eder öðrensem çok iyi olacak.
Asýl cahilliði sen yapmýþsýn , emir çok yaðýþ alacak demiþ, suyun miktarýný bilmiyorsun, bu yüzdende hava - lere düþtüðü gibi su hemen donma yapmayacaktýr.
Özhakiki hava durumu baþlýðý açar þimdi bu arkadaþ
Aman yavas yerler yas ;) biz burada fikrimizi soyleriz durumu izler sonrasinda tebrik ederiz. Emir bu forumda aylar oncesinden sistemler tutturmus bir kardesimiz ve hepimizin onun bilgi birikimine saygimiz sonsuz. Lutfen yeni girdiginiz bu forumun ve basligin eski mesajlarini ve insanlarin birbirlerine hitap bicimini bir gozden gecirin.
Redfish16V
03-01-2017, 22:36
...Madem bilgin var bazý þeyler sana CAHÝLCE geliyor o zaman sorularýma cevap verde beni bizi aydýnlat ;
1-Sistemin 700hpa sýcaklýgý ve dikeyli hareket ýsý taþýnýmlarýna baktýn mý ? siklon'un konumuna baktýn mý? derinliðe baktýn mý ? Ull varmý oluþacak mý baktýn mý ? kalýnlýk haritalarýna baktýn mý ? skewt analizi yaptýn mý ? Çünkü olay sadece 850hpa eksi -8 -10 gelip forumlarda okuduðun geliyooo yazmasýyla olmuyor.
2- Yaðmur donarmýþ.. Yerde ayakkabýyý kapsayacak kadar su dolu diyelim.hava -1'i geçtim -5 olsa dahi o su DONMAZ.Neden donmaz ? yaðmurun donmasý için neminden,2m sýcaklýðýndan,havadaki baðýl nemine kadar bi dünya etken var.Yaðmurdan sonra kar tutmazda demiyoruz ama o yaðmurun içeriði ve yaðýþýn bolluðunu göreceksiniz.Bak bu satýrlarý not al sistemden sonra aç oku.
3- -3'derecelere inecek demen ayrý ironi olmuþ.. 500 hpa -30 zor giriyor o oluþacak kar nasýl kývam alýpta yaðmurda tutacak kadar güçlü olacak ? hatýrlatayým 17 þubatda -38 girmiþti 500hpa'Da ve 700hpa'da bi hayli dikeyli biçimde soðuktu.Merakla bekliyorum tahminini,kurtar bizi cahillikten ne olur..
GSÝ CLUB Þýrnak için tahmin alabilir miyim?Þu an hýzlý bir yaðýþ var,çok kýsa sürede tuttu.Bu durum ne kadar devam eder öðrensem çok iyi olacak.
uzun süreli bir yaðýþ deðil,tekrarý 5 ocakta..
kesik_çizgi
03-01-2017, 23:08
Emir sen bakma hocam millete, hic karþýlýk beklemeden her sorumuza cevaplamaya çalýþmana yani verdiðin emeðe saygýmýz sonsuz.
belki o arkadaþta biseyler anlatmak istiyor, kýrýlmasýn gücenmesin ama öncelikle üslup problemini halletmesi lazým
Bu nasýl bir sistem arkadaþ 3 gündür hava günlük gülistanlýk
Kemal sunal filmine döndü iþ
Romatizmasý olan yazsýn :)
Cumartesi istanbul da kar var -2 diyor apple amca
Doðru mu bu bilgi :)
Redfish16V
04-01-2017, 00:26
skiron bile 5-10cm vermiþ o da avrupa yakasýna..ayýn 8-10 'undaki yaðýþlar daha tatminkar.8-9-10 ocakta anadolu yakasý bi nebze olsa elle tutulur kar görebilir 10-15cm.. Halen son dakika istanbul kötü üzülecek gibime geliyor.. Umarým efsane gelir :) uzun vade görüþ olarak ; martýn ilk haftasý 87 vari olabilir.. þubat ise çöp olabilir..
hddsheriff
04-01-2017, 00:31
skiron bile 5-10cm vermiþ o da avrupa yakasýna..ayýn 8-10 'undaki yaðýþlar daha tatminkar.8-9-10 ocakta anadolu yakasý bi nebze olsa elle tutulur kar görebilir 10-15cm.. Halen son dakika istanbul kötü üzülecek gibime geliyor.. Umarým efsane gelir :) uzun vade görüþ olarak ; martýn ilk haftasý 87 vari olabilir.. þubat ise çöp olabilir..
Karsýz Donucaz anlaþýlan :(
Ankara da durumlar nasil ?
Sabah -12 den merhaba dedik güne :(
Redfish16V
04-01-2017, 00:39
Ankara da durumlar nasil ?
Sabah -12 den merhaba dedik güne :(
5 ocak sabahý ufak kar servisi olur.. ana yemek 7 ocakta.þu anki birikim üstüne + 20cm düþünebilirsiniz.
Ýnþallah bu kar haritasý gerçekleþir de yine Alanyada kar görürüz, hatta tutar :D Daða çýkmaya yemiyor, inerken direk Alanyaya çakýlma ihtimalimiz var :)
Apple amca izmirde cumartesi günü 11 derecelik bir düþüþ gece -6 dereceleri ve kar gösteriyor Doðrumudur yorumlayabilecek biri varmý yoksa yine bir apple abartmasýyla karþý karþýyayýz?
serhat_evl Sitemizde 1 adet havayý koklayan üyemiz mevcuttur. Ve bu konu onun konusudur. Üslubunu sen hatalý gormeyebilirsin ama ben hatalý olduðunu düþünüyorum. Ve forumda bir yönetici böyle düþünüyor ise hatalisindir.
Þimdi forumdaki diðer konularda üyeliðine devam edebilir bu konuyu okuyabilirsin ancak Emirin tahminleri , bugüne kadar tüm üyelerimize yaklaþýmý bize gösterdiki bukadar sahiplenilmeyi hak ediyor.
Lütfen konu dýþýnda bir mesaj atmayýn.
PiscocuK
04-01-2017, 08:55
Þimdi beni topa tutacaksýnýz eminim ama günlerdir içim içimi yiyor anca bukadar dayanabildim
Bu kar olayýný neden bukadar çok istiyorsunuz?Hani kar su olsun barajlar dolsun yazýn kuraklýk olmasýn falan mý yoksa keyif içinmi
Þimdi mesaj gibi olacak hadi len diyen bile çýkar eminim ama ne kadar delisi bi milletmiþiz diyorum
Napýcaksýnýz abi bukadar karý?
Çok kar delisi insanlarsanýz çýkýn bulunduðunuz yerin yüksek kýsýmlarýna hemen hemen her yerde kayak merkezi kar savaþý yapýlacak dað tepe toprak vs var bildiðim kadarýyla
Ýþin aslý þunu düþünüyorum 5 dk karda oynayýp 5 saat sýcak mekanda toto keyfi yapacaksýnýz diyemi tüm bu kar meraký?
burak_2885
04-01-2017, 09:01
Þimdi beni topa tutacaksýnýz eminim ama günlerdir içim içimi yiyor anca bukadar dayanabildim
Bu kar olayýný neden bukadar çok istiyorsunuz?Hani kar su olsun barajlar dolsun yazýn kuraklýk olmasýn falan mý yoksa keyif içinmi
Þimdi mesaj gibi olacak hadi len diyen bile çýkar eminim ama ne kadar delisi bi milletmiþiz diyorum
Çok kar delisi insanlarsanýz çýkýn bulunduðunuz yerin yüksek kýsýmlarýna hemen hemen her yerde kayak merkezi kar savaþý yapýlacak dað tepe toprak vs var bildiðim kadarýyla
Ýþin aslý þunu düþünüyorum 5 dk karda oynayýp 5 saat sýcak mekanda toto keyfi yapacaksýnýz diyemi tüm bu kar meraký?
Biryerde okumuþtum abi, kar insanlara mutluluk salgýlýyormuþ. Çikolata gibi.
PiscocuK
04-01-2017, 09:02
Biryerde okumuþtum abi, kar insanlara mutluluk salgýlýyormuþ. Çikolata gibi.
kendi aðzýma sýçim ozaman ben :) Bi beni mutlu etmiyor demek ki.
yani iþin aslý hafta içi iþ güç varken yaðarsa mutlu etmiyor ama haftasonu keyfi kar için biryere gittiðimde mutlu oluyorum :D
serhat_evl Sitemizde 1 adet havayý koklayan üyemizde mevcuttur. Ve bu konu onun konusudur.
Az çok tahmin yapabilende üyelerimiz mevcuttur belkide ama bu yazýdan sonra sadece emir yazsýn biz soralým gibi olmuþ
Ki bende serhat_evl nin uslubunu doðru bulmuyorum ama hava tahmini söz konusu olunca farklý yorumlarýn beklentilerin olmasý çok normal koskaca dünyanýn en iyi 2 kurumu ( gfs-ecmwf ) dahi tam ortada buluþamazken farklý görüþlerin olmasý çok normal
Yok sadece emir in konusuysa hiç uðraþýp yazmayalým 2 satýr..
Kendi adýma cevaplayým ama herkesin farklý sevdiði þeyler vardýr. Kar demek sessizlik, huzur, havanýn yumuþamasý temizlenmesi demek. Ýzlemesi ayný denizi izlemek gibi huzur verir, o aydýnlýk kýrmýzýmsý havada yürümesi insaný dertlerinden biraz olsun uzaklaþtýrýr. Benim için en önemlisi eski kýþlarý, eski zamanlarý, çocukluðumu hatýrlamak demek. Tabi araba hobisi olan herkes gibi boþ alan bulup yanlamaya çalýþmak demek :D
Az çok tahmin yapabilende üyelerimiz mevcuttur belkide ama bu yazýdan sonra sadece emir yazsýn biz soralým gibi olmuþ
Ki bende serhat_evl nin uslubunu doðru bulmuyorum ama hava tahmini söz konusu olunca farklý yorumlarýn beklentilerin olmasý çok normal koskaca dünyanýn en iyi 2 kurumu ( gfs-ecmwf ) dahi tam ortada buluþamazken farklý görüþlerin olmasý çok normal
Yok sadece emir in konusuysa hiç uðraþýp yazmayalým 2 satýr..
Yorum yazmak ayrý bu ayrý. Yazdýðým mesajý kime yazdýysam o alýnsýn üzerine senlik yada baþkasýný baðlayan bir durum yok . Bu forumda biri gelip sana da cahil derse ayný tepkiyi veririm. Bu forum üslubu ile alakalý bir konu.
cuma-cumartesi kar þiddetli cumartesi pazar örtü oluþturur. pazartesi günü istanbulda okullar tatil olabilir.
salih_560
04-01-2017, 09:49
Yaklaþýk 3 sene oldu konuyu takip ederim bilgi almak için bir kere saðolsun cevaplamadýðý mesaj yoktur hatta telefonun vermiþtir yola çýkarsam yazayým diye madem senin bilgin var normal bir þekilde bilgi paylaþsanda hem emir hem bizler bilgi alsak bir þey daha diyeyim öküz bile ahýra girerken mö derler az bir þey aklýn varsa ne demek istediðimi anlamýþsýndýr umarým ...
Redfish16V
04-01-2017, 09:54
Forumdaki görüþtüðüm görüþmediðim çoðu kiþi niyetimi amacýmý biliyor o yüzden herhangi bir açýklamak yapmýyorum :) Farklýlýk iyidir,ki ben zaten en baþýnda inþallah göründüðü gelir diyerek tahminim tutmama riskini haylice aldým :) Almamýnda sebepleriný açýkladým.Kýsaca fazla kar evet ama öncesinde bol bol yaðmur var,rüzgar siklon hareketide her an deðiþebilir deðiþirse üzer çoðu kiþiyi.Tekrar diyorum inþallah göründüðü gelirde kar hasretiniz biter :) Gerek p.m gerek burdan olsun asla bilgilerimi sakýnmam,ben öðrenicem bu iþi diyene hiç bir bedel vb karþýlýksýz olarak oturur anlatýrým.Bu her konuda öyledir benim için.5 ocak - 10 ocak arasý yerde kalacak ortalama kar tutarý 10-15 cmdir.Çok çok yükseklerde bu rakam artar doðal olarak.benim verdiðim cmler rakýmý 100-150 arasý deðiþen kesimlerdir.Lütfen diðer arkadaþlarda yazmaya vb sakýn çekinmesin aksine yazsýnlar benim yanlýþým varsa vura vura söylesinler,yeri gelsin beraber kafa yoralým :)
Forumdaki görüþtüðüm görüþmediðim çoðu kiþi niyetimi amacýmý biliyor o yüzden herhangi bir açýklamak yapmýyorum :) Farklýlýk iyidir,ki ben zaten en baþýnda inþallah göründüðü gelir diyerek tahminim tutmama riskini haylice aldým :) Almamýnda sebepleriný açýkladým.Kýsaca fazla kar evet ama öncesinde bol bol yaðmur var,rüzgar siklon hareketide her an deðiþebilir deðiþirse üzer çoðu kiþiyi.Tekrar diyorum inþallah göründüðü gelirde kar hasretiniz biter :) Gerek p.m gerek burdan olsun asla bilgilerimi sakýnmam,ben öðrenicem bu iþi diyene hiç bir bedel vb karþýlýksýz olarak oturur anlatýrým.Bu her konuda öyledir benim için.5 ocak - 10 ocak arasý yerde kalacak ortalama kar tutarý 10-15 cmdir.Çok çok yükseklerde bu rakam artar doðal olarak.benim verdiðim cmler rakýmý 100-150 arasý deðiþen kesimlerdir.Lütfen diðer arkadaþlarda yazmaya vb sakýn çekinmesin aksine yazsýnlar benim yanlýþým varsa vura vura söylesinler,yeri gelsin beraber kafa yoralým :)
Dostum konunun hareketliliðinden sanýrým arada kaynadý yazdýðýmda cumartesi pazar Ýzmir için tahminini rica edebilirmiyim?
Redfish16V
04-01-2017, 10:00
yüksek kesimlerinden c.tesi günü sabah vakitleri kar olabilir.genel il merkezinde c.tesi sabah yaðmur harici yaðýþ yok lakin eksi deðerlerde gezen sýcaklýk var.gündüz max 3-4 derece
burakgunay
04-01-2017, 10:03
Emirim býrak artýk karý yaðmuru da sana bi 0 240 tsport acceleration videosu çekelim 1080p :) aldýrma kardeþim sen bizim havayý koklayan adamimizsin. Tebrik etmek lazým mesleðin olmadan sadece hobi olarak bu iþi yapmaný
Geçen istanbula yaðmayan karýn alayý beylikdüzü bahçeþehir semalarýna yaðdýgýndan busefer olacaklar neymiþ bakalým :D
Geçen istanbula yaðmayan karýn alayý beylikdüzü bahçeþehir semalarýna yaðdýgýndan busefer olacaklar neymiþ bakalým :D
yine beylikdüzü tarafý cumadan itibaren kar yaðýþýný alacak gözüküyor.
erayakar
04-01-2017, 10:19
istanbul beylikdüzü hava güneþ açtý ..hava kar topluyor gibi .
yüksek kesimlerinden c.tesi günü sabah vakitleri kar olabilir.genel il merkezinde c.tesi sabah yaðmur harici yaðýþ yok lakin eksi deðerlerde gezen sýcaklýk var.gündüz max 3-4 derece
Saol dostum teþekkür ederim :)
Emir gfs ile ecmwf neden hala tam olarak mutabýk deðiller, zaman yaklaþtý sýnýrlý alan modellerini mi takip etsek artýk
Redfish16V
04-01-2017, 10:32
Emir gfs ile ecmwf neden hala tam olarak mutabýk deðiller, zaman yaklaþtý sýnýrlý alan modellerini mi takip etsek artýk
aynen euro4 'i takip etmek gerek.. dedim ya siklon var iþin içinde.. o siklon az oynasa 20cm olur 2cm.. üst seviyede halen düzelme yok.. dek þansýda düþük rüzgar poyraza dönecek çünkü.bakalým canlý takipte belli olur her þey.
Ankara'da bu gece sabaha karþý kar olacak,tedbirlerini alýnýz mevcut buz tabakasýnýn üstüne yaðacaðý için kaza vb durumlara sebebiyet olabilir
Emir cuma cumartesi pazar günü için ipsala ve enez bölgesinde durum nedir _? Rüzgar ve kar durumu nasýl olucak__?
PiscocuK
04-01-2017, 10:37
Emir kardeþim þubat sonu mart baþý için Prizren durumu nedir ortalama bir öngörün varmý?
ahmetbaha-drs
04-01-2017, 11:04
Bari dogru düzgün yagsada Migros Drift yapsak :D :D
ahmet3425
04-01-2017, 11:41
migros drift iyidi ya en son 2010 da yapmýstýk galiba hala yapýlýyor mu ayný yerde :)
vallahi geçen haftaki kar cidden bekliyorlarmýþ son anda deðiþiklik olmuþ yön mü ne deðiþtirmiþ.
bu hafta da gelmez ise cidden oyun oynuyor diyeceðim artýk :D
:hehe: tören alaný var bogazkoyün tamamý var migrosun kapýlarý kapýyorlar güzel olmuyor
Serhat_evl benim yakin arkadasim,hava olaylarina ilgili birisi. 1 seneden fazladir uyeligi var takip eder surekli forumu.
Emiri anlatyama gerek yok yaptigi isler ortada,Yakin arkadasim bu islerle ilgili olmasina ragmen gunde 20 kez bu konuyu guncellerim emir ne dedi,tahmini ne yorumu ne diye.Bilgi birikimi muazzam tartisilmaz. Emirin her tahminini arkadasimada teyit ettiririm kanka sen nediyorsun diye katiliyorum veya katilmiyorum der.Gecen gun emirin 7 ocak sisteminden bisey beklemeyin demesi uzerine arkadasim ters yonde fikir belirtti ve ben foruma yaz istersen kendi tahminini dedim. Evet uslup yanlis ve sert ama uyarildi ikinci postunda kirdigi kisilerden ozur diledi.Emin olun konu Emirin hava tahminleri basliginda olsaydi kesinlikle boyle bi yorum yapmazdi.Ozur dilemesine ragmen yonetim olarak mesaji silinmis ve yazmamasi istenmis.Bence ayip ettiniz ozur dileyen bir kisiye.Eger sadece emir tahmin yapacaksa konu basligi degissin ki boyle durumlarla karsi karsiya kalmayalim
Emir insallah ustune alinmazsin emegine ve bilgine saygim sonsuz halada yazacaklarini tahminlerini dort gozle bekliyorum :)
Mobilden yazdim hatalar varsa kusura bakmayin.
Redfish16V
04-01-2017, 11:55
Ben alýnmadým niye alýnayým bura hepimizin baþlýðý forumu,yönetim fikirlerine bir þey deme lüksüm yok benim görmediðim anlamadýðým bir durumda vbde olabilir.. Ýstanbul için snowdept 24cm verilmiþ.Yani yerde kalacak kar cm'i.. Ben halen þaþkýnlýkla acaba mý diyorum ama bu sefer temkinli yaklaþýyorum.. + bundan daha güçlüsü önümüzdeki süreçte olacaðý için açýkcasý bu sinoptik bana efsanevi gelmiyor.. Herkese saygým sonsuz.. Bende sonuçta doðuþtan öðrenmedim bilgileri araþtýrarak benim gibi kiþilerin yorumunu okuyarak öðrendim :) O yüzden kimseye köstek v.b olmam.
erayakar
04-01-2017, 12:08
ArkadaÞlar bence yanliÞ bÝr anlaÞilma olarak mevzuya bakalim . Ben bu konuyu 2012 yilinda aÇar Ýken hava muhalefetÝnden Ýnsanlar bÝrbÝrÝne bulunduklari mevkÝlerÝn olumsuz hava Þartlarini bÝrbÝrlerÝne anlatip bÝlgÝlenelÝm yollarda daha tedbÝrlÝ olalim dÝye aÇtim. SaÐol sun emÝr kardeÞÝmÝz bÝlgÝsÝyle tÜm forum a yardimci olmaya ÇaliÞti allah razi olsun bÝr Çok arkadaÞimiz obun bÝzÝ aydinlatmasi sayesÝnde ÝÞÝnÝ gÜcÜnÜ bazilari tatÝlÝnÝ ayarladi . Bence bu mevzu uzatmaya deymez emÝnÝm yanliÞ yapan arkadaÞta hatasinin farkina varmiÞtir . Herkese teÞekkÜrler ÝyÝ forumlar dÝlerÝm.
sonuç olarak
istanbul?!
leðenleri hazýrlayalým mý:D
serhat_evl
04-01-2017, 12:43
Aydinlat dediniz aydinlattim
Nokta tahmin yaptim bunuda sildiniz hem bizi aydinlat cahillikten kurtar diye satastiniz duzgunce tahminimi
Yaptim mesajimi sildiniz bu nasil bir anlayis ?
serhat_evl
04-01-2017, 12:46
Hic degilse emege saygi beklerdim saatlerce yapilmis bir analiz sonrasinda attigim mesajin bir cirpida silinmesi.. Bu forumda bile boyle seyler yasaniyorsa ulkenin halinden kimse sikayet etmesin..
Bazen öyle oluyo burda çok þeyyapma istersen. Yaþýnda yazmýyo nasýl hitap ediceðimi bilemedim.
Hic degilse emege saygi beklerdim saatlerce yapilmis bir analiz sonrasinda attigim mesajin bir cirpida silinmesi.. Bu forumda bile boyle seyler yasaniyorsa ulkenin halinden kimse sikayet etmesin..
Dostum tamam yaparsýn tahminini ama ortama giriþ topluluk içinde ortama ayak uyduruþ adabý denen birþey var. Öyle bodoslama cahilsin cahillik gibi sert sözler sarfetmen o saatten sonra ne dersen de seni haklý çýkartmaz. Benden sana tavsiye, cümlelerini seçerken özenle seç. Ýtham yerine uzlaþýcý ol, yýkmak yerine yapýcý ol. Sonuçta karþýndaki adam bu forumda yaptýðý analizlerle ve çalýþmalarla saygýnlýk kazanmýþ okuyan, öðrenen ve öðrendiðini paylaþan biri. Küstürmeyin bu tür okuyan çalýþan ve paylaþan insanlarý. Zaten þu memlekette kaç tane okuyan bilgili ilim irfan sahibi adam kaldý ki biz de onlarý bozuk para gibi harcayalým.
tayreep_john
04-01-2017, 14:12
burda zaten vurgulanmak istenen emek hýrsýzlýðý ayný þeyi de sen baþkasýna yapmadýn mý cahil diyerek ?? adama bu konuda yetki verilmiþ sen ona cahil dedin ve burda yaklaþýk 2 senedir o kiþiye sorarak insanlar haraket ediyor. ilk baþta bence iðneyi kendine batýrmalýsýn
burda sana karþý olan kýzan giydiren insanlar ayný þekilde sanada haksýzlýk yapsalar emin ol senden daha önce senin hakkýný savunurlar.. biraz daha ince düþünmelisin ozaman forum kurallarý ve ortama giriþ adabýn daha hoþ karþýlanýr :)
nacizhane fikrimdir.
arkadaþ þinasi mi acaba?
bu arada modeller saat saat deðiþiyor gerçekten, bu iþle uðraþanlarýn hissiyatýna kalýyor artýk çünkü her yorum doðru gibi gelmeye baþladý :)
emir'in hislerine güveniyorum ben GSÝ CLUB
ArkadaÞlar bence yanliÞ bÝr anlaÞilma olarak mevzuya bakalim . Ben bu konuyu 2012 yilinda aÇar Ýken hava muhalefetÝnden Ýnsanlar bÝrbÝrÝne bulunduklari mevkÝlerÝn olumsuz hava Þartlarini bÝrbÝrlerÝne anlatip bÝlgÝlenelÝm yollarda daha tedbÝrlÝ olalim dÝye aÇtim. SaÐol sun emÝr kardeÞÝmÝz bÝlgÝsÝyle tÜm forum a yardimci olmaya ÇaliÞti allah razi olsun bÝr Çok arkadaÞimiz obun bÝzÝ aydinlatmasi sayesÝnde ÝÞÝnÝ gÜcÜnÜ bazilari tatÝlÝnÝ ayarladi . Bence bu mevzu uzatmaya deymez emÝnÝm yanliÞ yapan arkadaÞta hatasinin farkina varmiÞtir . Herkese teÞekkÜrler ÝyÝ forumlar dÝlerÝm.
Yahu konu ile alakasýz olacak ama þu yazým tipini neden yapýyorsunuz, hem okumasý zor oluyor hem yazmasý.
Redfish16V
04-01-2017, 14:28
17 ocak - 22 ocak dilimi.. Bütün ülkeye acil alarm verilesi bir durum gözüküyor..
17 ocak - 22 ocak dilimi.. Bütün ülkeye acil alarm verilesi bir durum gözüküyor..
bu cumartesi-pazartesi için edirneye geliyor diyorlar durum nedir acaba teþekkürler
Redfish16V
04-01-2017, 14:34
bu cumartesi-pazartesi için edirneye geliyor diyorlar durum nedir acaba teþekkürler
Þöyle diyeyim ; Tatminkar kar alacak edirne lakin çoðu kiþi bu tatminkar yaðýþýn istanbulda etkili,edirnede etkisiz olacaðýný düþünüyor.Her iki koþulada kendinizi hazýrlayýn derim.Kar var ama az veya çok orasý taraf bahsi gibi bir þey..
Þöyle diyeyim ; Tatminkar kar alacak edirne lakin çoðu kiþi bu tatminkar yaðýþýn istanbulda etkili,edirnede etkisiz olacaðýný düþünüyor.Her iki koþulada kendinizi hazýrlayýn derim.Kar var ama az veya çok orasý taraf bahsi gibi bir þey..
Teþekkür ederim tekrardan cumartesi eve gidip pazartesi gibi istanbula gelmem lazým da sanýrým vazgeçmem gerekecek
PiscocuK
04-01-2017, 15:15
Emir kardeþim þubat sonu mart baþý için Prizren durumu nedir ortalama bir öngörün varmý?
emir marta doðrumu hatýrlatayým yoksa þimdiden birþey söylemen mümkünmü
Cuma gunu Istanbul icin tehlikeli duruyor nedeni
Sabah normal siradan bir gun gibi baslayip ogleden sonra aniden degisecek hava ve cok yogun kar yagisi esliginde Istanbul felc olabilir basin yilbasi sisteminde cok ciddi uyarilar yapip hic bisey cikmayinca buna onem vermiyor dogal olarak
soguklar cok cok ciddi gun icerisinde dahi eksili dereceler gece ise bazi ilcelerde rekora gidebilir ama yagis efsanelik olacakmi olmayackmi biraz daha bakalim derim ote yandan cuma gunu soguk girisi aksama kalirsa oda zayiflatici etken olur
bazi modellerde 50 cm civarlari mevcut
benimde tahminin meshur istanbul ilcelerinde( beylikduzu catalca vb) bu degerler gule oynaya gecilir
ama cok kazik yedik son dakikalarda siyirdi gecti hep bisey eksik kaldi bide bi kac model mutabik olmayinca
bide bide isin icinde siklon olunca biraz yon degistirse sýkýnti olur
Yaklastikca verilere bakmaya devam edelim.
Redfish16V
04-01-2017, 15:20
emir marta doðrumu hatýrlatayým yoksa þimdiden birþey söylemen mümkünmü
kar yaðýþý olmasý muhtemel ve o bölge þu an deðiþime çok açýk.. 1 hafta sonra bakalým hatýrlat abi
Aydinlat dediniz aydinlattim
Nokta tahmin yaptim bunuda sildiniz hem bizi aydinlat cahillikten kurtar diye satastiniz duzgunce tahminimi
Yaptim mesajimi sildiniz bu nasil bir anlayis ?
Bak güzel kardeþim.
Her yerin bir uslubu bir düzeni var.
Senin evine gelip evinde misafir olan birine cahil dersem bana kapýyý gösterirsin.
Biz sana kapýyý da göstermedik, dedik ki bu forumda bu hareketin yanlýþ. Önce oku öðren özümse.
Ülkenin hali de aslýnda bu. Emek veren insanlara Cahil diyebilmek, yolda otomobil kullanýrken empati yapmak yerine o yol benim hak benim demek. Ülkenin hali senin yaptýðýn benzer yaklaþýmýna karþý, doðru bildiðini savunanlar sayesinde düzelir inþallah.
Halen Cahillikten kurtarmaktan falan bahsediyorsun... Yazdýðýn yorumlara itimat etmek için önce sana itimat etmek bu forumun özelliklerindendir.
Bak kötü biri olduðunu düþünmüyorum bu nedenle halen forumdasýn ve bence ortamý anladýðýnda sende hak vereceksin, ama bu algýyý zorlayacaksan gelip bu foruma üye olan sensin, sana üye olan biz deðiliz forum da bir mecburiyet deðil senin için ...
Bu konuda daha fazla kiþisel konularý konuþmayýp konunun özünden devam edelim.
cumartesi için kartepeye gidicez günübirlik. anadolu yakasýndan hareketle çok sýkýntý yaþar mýyýz acaba?
mikelazi
04-01-2017, 15:57
nasýl yani
þuan k.köy günlük güneþlik 10derece :D
erayakar
04-01-2017, 16:10
cuma günü için tüm haber kaynaklarý yoðun kar diyor
cumartesi için kartepeye gidicez günübirlik. anadolu yakasýndan hareketle çok sýkýntý yaþar mýyýz acaba?
geçen perþembe günü de ayný þey oldu yol kapandý giden araçlarýn hepsi geri döndü. cumartesi için kartepeye gitmek ciddi risk çýkamama yol kapanma durumu muhtemel.
serhat_evl
04-01-2017, 17:39
Bak güzel kardeþim.
Her yerin bir uslubu bir düzeni var.
Senin evine gelip evinde misafir olan birine cahil dersem bana kapýyý gösterirsin.
Biz sana kapýyý da göstermedik, dedik ki bu forumda bu hareketin yanlýþ. Önce oku öðren özümse.
Ülkenin hali de aslýnda bu. Emek veren insanlara Cahil diyebilmek, yolda otomobil kullanýrken empati yapmak yerine o yol benim hak benim demek. Ülkenin hali senin yaptýðýn benzer yaklaþýmýna karþý, doðru bildiðini savunanlar sayesinde düzelir inþallah.
Halen Cahillikten kurtarmaktan falan bahsediyorsun... Yazdýðýn yorumlara itimat etmek için önce sana itimat etmek bu forumun özelliklerindendir.
Bak kötü biri olduðunu düþünmüyorum bu nedenle halen forumdasýn ve bence ortamý anladýðýnda sende hak vereceksin, ama bu algýyý zorlayacaksan gelip bu foruma üye olan sensin, sana üye olan biz deðiliz forum da bir mecburiyet deðil senin için ...
Bu konuda daha fazla kiþisel konularý konuþmayýp konunun özünden devam edelim.
Ben yanlis anlasildigimi soyleyip ozur diledim ve tahminimi yaptim
Burda mesajimi silmekteki amac nedir ona anlam veremiyorum. Kimsenin hakkini yemedim yanlis kullandigim kelimeler varsada kusura bakmayin dedim gercekten mesajimin silinmesini anlayamiyorum o mesajda yanlis hic birsey yoktu.
Redfish16V
04-01-2017, 17:54
Ben yanlis anlasildigimi soyleyip ozur diledim ve tahminimi yaptim
Burda mesajimi silmekteki amac nedir ona anlam veremiyorum. Kimsenin hakkini yemedim yanlis kullandigim kelimeler varsada kusura bakmayin dedim gercekten mesajimin silinmesini anlayamiyorum o mesajda yanlis hic birsey yoktu.
ben senin tahminini gördüm eline saðlýk özenip güzelce yazmýþsýn.. üslup hatasý v.b oldu daha fazla konuyu deþelemeyip konu özüne dönelim.Sen ve diðer arkadaþlarda buraya bol bol verilerle yazsýnlar yorumlasýnalr birbirimizin açýðýný kapatalým.Ben bana cahil dememiþ duymamýþ gibi sayýyorum ve konu özünde ilermesi için iyi niyet bekliyorum.Sonuçta herkes emek veriyor kafa yoruyor gereksiz yormayalým kýrmayalým kendimizi.. Bilgilermizide sakýnmayalým.. Tekrardan yaptýðýn tahmin için eline saðlýk umarým kendini geliþtirerek konuda daha aktif olursun,oluruz..
Vay be ilk kez bir tartýþmanýn bu forumda medenice insan gibi iletiþim kurularak çözüldüðünü gördüm yeni yaþýma girdim resmen, Cidden anlamýyorum bazý insanlarý hýrtlýðý zontalýðý delikanlýlýk erkeklik sanýyolar heralde, Merak etmeyin insan gibi medenice konuþunca totoþ olmuyosunuz, Ýnsan oluyosunuz...
Aranel Ciryatan
04-01-2017, 18:04
Pazar günü kýz istemeye Zekeriyaköy'e gideceðim. Kar durumu konusunda son geliþmeler neler :D sistemde deðiþiklik var mý?
SEA EFFECT (@EffectSea) on Twitter (https://twitter.com/EffectSea) Bu hesabýn tahminleri hakkýdna ne düþünüyorsunuz... kar lastikli a4 quattro ile yolda kalýrmýyýz?
SEA EFFECT (@EffectSea) on Twitter (https://twitter.com/EffectSea) Bu hesabýn tahminleri hakkýdna ne düþünüyorsunuz... kar lastikli a4 quattro ile yolda kalýrmýyýz?
Kar lastiðini geçtim quattro ile kesin yolda kalmazsýn :)
abime lazýmdý allroad ona verdim R8 leyim þu anda, 245/35/19 305/30/19 pirelli sottozero serie 2 kýþ lastiði var.
R8 in quattro sistemi iþ görürmü bakalým. yakalanýrsam garaja kadar kazasýz belasýz ulaþtýrsýnda.
serhat_evl
04-01-2017, 18:13
ben senin tahminini gördüm eline saðlýk özenip güzelce yazmýþsýn.. üslup hatasý v.b oldu daha fazla konuyu deþelemeyip konu özüne dönelim.Sen ve diðer arkadaþlarda buraya bol bol verilerle yazsýnlar yorumlasýnalr birbirimizin açýðýný kapatalým.Ben bana cahil dememiþ duymamýþ gibi sayýyorum ve konu özünde ilermesi için iyi niyet bekliyorum.Sonuçta herkes emek veriyor kafa yoruyor gereksiz yormayalým kýrmayalým kendimizi.. Bilgilermizide sakýnmayalým.. Tekrardan yaptýðýn tahmin için eline saðlýk umarým kendini geliþtirerek konuda daha aktif olursun,oluruz..
Anlayis gosterdigin icin tesekkur ederim kardesim evet cahilce dedim ama bunu hakaret icerikli demedim yanlis kelime kullandim kabul ediyorum ama bunu bir kufur hakaret asagilama olarak kullanmadim
Yanlis anlasildim tekrardan senden ozur diliyorum. Zaten o mesajdada sana senin bilgili bi insan oldugunu oyle dusunmenin beni sasirttigini soylemistim. Buyutmememiz bu olayi cok guzel sonucta ikimizde insanlarla biseyler paylasmak icin bu isi yapiyoruz. Benim yasimi merak edenler olmus. Ben 22 yasindayim ve lise 1 deyken bu modelcilik tahmin islerine bulastim ortalama 7 yildir bunlara kafa yorarim. Bunu yapmamdaki amacta cevremi arkadaslarimi bilgilendirmek. Ayni amac icin calistigimizi dusunuyorum egerki tahminlerim silinmezse tahminlerime devam etmek isterim...
Redfish16V
04-01-2017, 18:23
genel kitle için iyidir,ön görüleride mantýklý.+Melik Ahmet TAÅžTAN (@Nowcasting_Turk) on Twitter (https://twitter.com/Nowcasting_Turk) kendisiyle tanýþmýþlýðým vardýr mgm'de iþini ciddi yapan 1-2 adamdan birisi.. + Mehmet Can tanyeri'de takip edebilirsin.
Redfish16V
04-01-2017, 18:23
genel kitle için iyidir,ön görüleride mantýklý.+Melik Ahmet TAÅžTAN (@Nowcasting_Turk) on Twitter (https://twitter.com/Nowcasting_Turk) kendisiyle tanýþmýþlýðým vardýr mgm'de iþini ciddi yapan 1-2 adamdan birisi.. + Mehmet Can tanyeri'de takip edebilirsin.
ghibli06
04-01-2017, 19:36
bu gece karlý gözüküyor, yerler buz, buzun üzerine tekrar yaðdýðýnda sanýrým þartlar çok zor olacak, hanýmýn arabayý parketmekten helak oldum, evin önü komple buz...
Emir;ben bu sistem icin senden once tahmin yaptim,benide yanina alsana :)
Tutarsa maasda verirsin... :)
serhat_evl
05-01-2017, 00:17
Arkadaþlar merhaba tekrardan tahminimi paylaþacaðým sistem ufaktan girmeye baþladý bugun ve yarýn yaðmur þeklinde devam edecek yaðýþlar cuma akþam ve gece istanbul genelinde kar þeklinde etkisini gösterecektir.Cuma günü sabah 10-12 derecelerde seyredecek olan sýcaklýk cuma gecesine kadar hýzlý bir þekilde -2 derecelere kadar düþecek.Ben bu sistemde avrupa yakasýnýn çok güzel kar yaðýþý alacaðý görüþündeyim.Cuma günü soðumanýn erken yaþanmasý halinde iþ çýkýþýnda sýkýntý yaþanabilir dikkat.Bu sistemin beklenenden fazla soðuma yapmasýný bekliyorum.Geçen aldýðýmýz sistemden ötürü deniz ve toprak sýcaklýklarý uygun seviyelere düþtü.Soðuk hava pek bir dirençle karþýlaþmadan giriþ yapacak.9-10 ocak tarihlerine kadar kar yaðýþlarý yer yer kuvvetli olmak üzere devam edecek.Kar yaðýþýnýn en yoðun olacaðý tarih ise 7 ocak cumartesi olacaktýr.9-10 ocak tarihlerinde ise sea effect þeklinde yaðýþlar olmasýný beklemekteyim.Bu sebepten ötürü 9-10 ocak tarihlerinde beklenenden fazla ani ve kýsa süreli yoðun kar yaðýþlarý olabilir.Sistemimiz uzun soluklu bir sistem 4-5 günlük ömrü var ve bu 4-5 günde sýcaklýklar + dereceleri göremeyecek gibi duruyor bu sebepten dolayý güzel kar birikimi yapmasýný bekliyorum
Kar kalýnlýðý için benim tahminim 20cm ve üzeridir.Aþaðýda paylaþtýðým görselde ekstrem olarak istanbul için kar kalýnlýðý 70cm lerde görünüyor.Ne diyelim ucu açýk bir sistem.Siklon anadolu ve karadeniz üzerinde ikiye ayrýlýyor.Her an herþey olabilir saðlýcakla kalýnhttp://i.hizliresim.com/3vO1G4.png (http://hizliresim.com/3vO1G4).Hepinize iyi forumlar bunuda buraya býrakayým;
SULTANOGLU
05-01-2017, 00:20
Ben bu kadar uyarýlar üstüne arabayý direk kapalý garaja koyucam. hava artý dereceleri görmeyecek konusu baya korkuttu.
serhat_evl
05-01-2017, 07:14
(!!!)Son güncellemelerden sonra acil uyarý yayýnlama gereði duydum lütfen cuma gününden itibaren çevrenizde yaþayan evsizleri ilgili birimlere bildirin zira aþýrý soðuk bir hava olacak.Sýcaklýklarýn Ýstanbul'da yer yer -6 -7 derecelere düþmesini beklemekteyim lütfen kendinizi ve çevrenizdekileri koruyun.Araçlarýnýzý sakýn sakýn yollara çýkarmayýn.Umarým donma vakalarýyla karþýlaþýlmaz.(!!!)
erayakar
05-01-2017, 07:47
Herkese günaydýn beylikdüzü saðanak yaðmur var
Kutluhan
05-01-2017, 07:53
Günaydýn, cuma sabah erkenden Ankara'dan - Kartalkaya gitme planýmýz var.. hava ve yollarda durum ne olur emir sen yorumuna göre ya araç kiralama yoluna giricem. Þahsi aracým f30 sýkýntý olabilir mi kestiremiyorum. Teþekkür ediyorum iyi forumlar. Bol karlý havalara inþallah..
Pazar günü kýz istemeye Zekeriyaköy'e gideceðim. Kar durumu konusunda son geliþmeler neler :D sistemde deðiþiklik var mý?
anladýðým kadarýyla gitmeyi baþarsan bile, hava þartlarý yüzünden orda kalýp iç güveysi olursun:)
Umarým geçenki abarttýklarý gibi olmazda bu sefer adam akýllý yaðarsa bizde sobanýn baþýnda evde ekmek kýzartmasý yeriz
Tam da konsantre olup c.tesi sabahý gamzeleri düzelttirmeye gidecektim. Kaldýk yine bahar ayýna.
Teþekkürler bilgiler için. Buraya göre plan yapýyoruz çoðumuz.
tayreep_john
05-01-2017, 09:03
çarþambadan beri hergün ertelenen bir yoðun kar haberi var bursada hadi hayýrlýsý :D
cuma-cumartesi kar þiddetli cumartesi pazar örtü oluþturur. pazartesi günü istanbulda okullar tatil olabilir.
görünüþe göre salý da tatil gibi :)
Hondafatih
05-01-2017, 09:07
görünüþe göre salý da tatil gibi :)
dostum izlediðin ecmwf sitesi hangisi? TheAce
ProdriveSTI
05-01-2017, 09:21
Ankara'da bayaðý güzel yaðýyor þuan.
Ýstanbullular kýskanýn. :p :hehe:
salih_560
05-01-2017, 09:22
Emir kardeþim bursa için kar durumu nedir cumartesi çok yaðacak deniyor ...
Arada kaynadý sanýrým..Sýkýntýlý mýdýr nedir ne deðildir erzakla mý yola çýkalým yoksa hiç çýkmayalým mý :D
sarýyer/koç üniversitesi güzel yaðmur yaðýyor þuan
Arada kaynadý sanýrým..Sýkýntýlý mýdýr nedir ne deðildir erzakla mý yola çýkalým yoksa hiç çýkmayalým mý :D
geçen perþembe günü de ayný þey oldu yol kapandý giden araçlarýn hepsi geri döndü. cumartesi için kartepeye gitmek ciddi risk çýkamama yol kapanma durumu muhtemel.
burada söylediydim, daða çýkacaksanýz sýkýntý olur. ailem maþukiye de yaþýyor daðdan sürekli haberdarýz. kendim de kayak için gidiyorum, eðer daða çýkacaksanýz haftasonu iyi bir tercih olmaz
Redfish16V
05-01-2017, 09:41
Ýç batý marmara yoðun kar yaðýþlarý alacak zaten bu kesinleþti.Hatta garip biçimde denildiði gibi kar baya oyalanacak gibi yani salý + çarþamba tatili görür.Önce siklon,sonra dek yaðýþlarý oluyor,ardýna tekrar siklon dereye giriyor felan.. Ocak ayý komple soðuklara revize.17-25 ocak tahminim halen geçerli,yine þubat baþýnda iç kesimlerde -30lara varan soðuklar olabilir..
erayakar
05-01-2017, 09:42
emir istanbul cumartesi uçak seferleri engellermi kar
Ankara Öveçler fena yaðýyor þuanda
Gunaydin. Bugun hava yaklasik 20 derece. Cok guzel bi gun (Girne)
Redfish16V
05-01-2017, 09:51
emir istanbul cumartesi uçak seferleri engellermi kar
hayatý etkileyen yaðýþ olacaktýr,cuma gecesinden sonra baþlar.yaðmurun bugün ne kadar þiddetli yaðmasýna baðlý etkisi.. Açýkcasý þu aralar derin analiz yapamýyorum biraz dinlenme modundayým :D :)
Ankara'da lapa lapa yaðýyor. Bazý kar taneleri 4 cm boyutunda :)
erayakar
05-01-2017, 10:19
istanbul sabahtan beri yaðýyor baya güzel yaðýyor yaðmur
Bol yagsin barajlarimiz dolsun
imprezaWRC
05-01-2017, 10:32
DOHC olm senin bana gönderdiðin mesajý bir kez daha okudum da, eðer öyle birþey olacaksa ben bugün gideyim kýzak, jeneratör...vs alayým. Kar yaðýþý ile birlikte birde elektrikler giderse evde montla falan otururuz.
86'mý 87'miydi neydi o yýl yaðdýðý gibi yaðarsa da otomobili bile bulamayýz :)
P.S: Evdeki yemek stoðuna da bakayým.
Korkunç bir kar fýrtýnasý diyorlar 2004 gibi... Herkeste ayný mesaj dolaþýyor sanýrým... Aman dikkat...
Cuma sabahý arabayla çýkarsýnýz ama arabayla dönemeyebilirsiniz yazmýþlar...
Son dakikaya kadar elemanlarýný bekletip, sonra Lüks SUV ile basýp gidip, elemanlarýný rezil rüsva edecek iþ sahipleri/Yöneticilerin þimdiden .... :D
Ankara Öveçler fena yaðýyor þuanda
Yazdýktan sonra kar durdu ve erimeye baþladý gibi
NakkaSss
05-01-2017, 10:36
Þiþli sulu kar baþladý ufaktan. Bu 2004 ve 87-88 kar fýrtýnasý geyikleri her sene dönüyor o kadar olmaz da standart yaðar iþte.
Redfish16V
05-01-2017, 10:41
ankarada rakýmý 1000mt üstü olan yerlerde yaðýþ kar olarak 1-2 saate yaðýp kesilecek.çukur yerlerde yaðmur yaðacaktýr.yaðsýn valla buzda yürümeye çalýþarak,her sabah arabayý temizleyerek iþe gitmekten bunaldým..
Ýstanbul için sinoptik 2004e benziyor ama farklarda mevcut.. Cephenin duraðan olmasý aralýksýz kar yaðýþýna sebep olabilir.hala üst seviye sýcaklýðý sýkýntýda benim için.Lakin kalýnlýk haritalarýda enfes..yaþayýp göreceksiniz.Bu sistemin daha babasý sinyali çakýyor. . üstelik 87 vari sinoptikle gelecek.Sadece istanbul deðil ülkenin pek çok yeri sibiryanýn merkezi olacak,o gücü hissedecek.Sene 2017 ama elektriik vb her türlü eski adetleri gerçekleþtirmek için hazýrlýklý olunuz.Bu süreçte uzun vade için kafa yorup anlýk sistem takibine ara vereceðim.Özel konum soracaklar whatsapptan/p.m iletiþime geçebilir
imprezaWRC
05-01-2017, 10:44
Cuma sabahý arabayla çýkarsýnýz ama arabayla dönemeyebilirsiniz yazmýþlar...
Son dakikaya kadar elemanlarýný bekletip, sonra Lüks SUV ile basýp gidip, elemanlarýný rezil rüsva edecek iþ sahipleri/Yöneticilerin þimdiden .... :D
Çalýþanlar da kayak takýmlarý, kýzak...vs ile dýþarý çýkýp lüks SUV sahibi iþ vereni geçip gidiyorlarmýþ :D :D
Ya valla bende de ayný mesaj var, bekleyeceðiz, göreceðiz. Bence abartýlan kadar olmayacak ama...
NakkaSss
05-01-2017, 10:58
Bu istanbul için verilen uyarý hangi tarihlerde ya :D Bu cuma' dan bahsetmiyoruz deðil mi?
2 sene önce 15 dakikada bastýrmýþtý ve önümde 40-50 metrobüs görünce þok olmuþtum bir anda (avcýlar e-5)
Bu istanbul için verilen uyarý hangi tarihlerde ya :D Bu cuma' dan bahsetmiyoruz deðil mi?
Yarin ve sonraki gün..
Kutluhan
05-01-2017, 11:05
Ankara - Kartalkaya arasý 6-7-8 Ocak yol ve hava durumu nasýldýr? F30 la rahat gider gelirmiyiz yollarda rezillik çekmek istemiyorum.
GSÝ CLUB
Emir mgm radar dan ankaraya baktýðýmda bulut hareketleri güney batýdan geliyor. Halbuki sistem balkanlardan gelecek deniyordu. Sebebi nedir?
Ankara - Kartalkaya arasý 6-7-8 Ocak yol ve hava durumu nasýldýr? F30 la rahat gider gelirmiyiz yollarda rezillik çekmek istemiyorum.
zincir varsa sorun olmaz
Redfish16V
05-01-2017, 11:24
GSÝ CLUB
Emir mgm radar dan ankaraya baktýðýmda bulut hareketleri güney batýdan geliyor. Halbuki sistem balkanlardan gelecek deniyordu. Sebebi nedir?
bugünkü sistem için güney batýydý zaten.sizin bahsettðiniz c.tesi günkü sistem.2 gün aralýksýz yoðun kar gözüküyor þu an..
Ayrýca benim istanbul ve tüm ülke için uyarýlarým uzun vade ocak 17-25 ve þubat 1-5 arasý için geçerli.Vade yaklaþtýkça açýklýða kavuþturacaðým.
bugünkü sistem için güney batýydý zaten.sizin bahsettðiniz c.tesi günkü sistem.2 gün aralýksýz yoðun kar gözüküyor þu an..
Ayrýca benim istanbul ve tüm ülke için uyarýlarým uzun vade ocak 17-25 ve þubat 1-5 arasý için geçerli.Vade yaklaþtýkça açýklýða kavuþturacaðým.
22 Ocak Ýstanbul Ankara (Sabah erkenden)
23 Ocak Ankara Ýstanbul (Öðleden sonra)
1 Þubat (Saat farketmez) (Ýstanbul Ankara)
2 Þubat (Muhtemelen Öðleden sonra) (ankara Ýstanbul)
Buna cevap verebilirsen çok sevinirim. Hayati bir mesele çünkü. Özellikle 2 þubattaki görüþme... Ne olursa olsun 23 Ocak ve 2 Þubatta ankarada olmam gerekiyor Ailecek...
Burak Mehmet
05-01-2017, 11:44
GSÝ CLUB
fevziyeden geliyormuþ soðuk hava haciii..
GSI club emir benim 13-15 ocak unutuldu bakýp haber edecektin:)
emir benim 13-15 ocak unutuldu bakýp haber edecektin:)
GSÝ CLUB Düzelteyim
Emir kardeþ, 3 Þubat gidiþ Ankara Adana gidiþ , 5 Þubat Adana Ankara dönüþüm var Pozantýyý geçebilir miyim yoksa ucuzken uçak bileti alayým mý? Çoluk çocuk sýkýntý yaþamayalým.
fevziyeden geliyormuþ soðuk hava haciii..
Olm o gün ne üþümüþüm lan. Daha yeni ýsýnabildim...
erayakar
05-01-2017, 16:20
emir istanbul için deðiþen bir þey varmý . kar için efsane olurmu
Ýstanbullular yarýn akþam uyumayýn þovun keyfini çýkarýn.Hasret kalmýþtýk sistem uzun pazartesi dahil aþýrý kar yagýþý var.
Ankara'da lapa lapa yaðýyor. Bazý kar taneleri 4 cm boyutunda :)
abi bildigin uzun parliament yagiyo :D
mikelazi
06-01-2017, 07:23
k.köy yagmurlu 10derece þuan
akþam ne olucak görelim bakalým.oglum çok ümitli kar geliyor baba diyor :)
erayakar
06-01-2017, 07:45
beylikdüzü yaðmurlu 5 derece
Kar sinirdan iceri giris yapti
Istanbula dahada erken gelebilir sabah gordugume gore trafikteki arac sayisi hicte az degil siz tedbiri elden birakmayin dikkatli olun
artik tahminden otesi gorup yasama vakti ..
Kar sinirdan iceri giris yapti
Istanbula dahada erken gelebilir sabah gordugume gore trafikteki arac sayisi hicte az degil siz tedbiri elden birakmayin dikkatli olun
artik tahminden otesi gorup yasama vakti ..
Gecenki karlarda meteo çýlgýn gibi öyle böyle olacak diyip cacýk olunca, Millet dünkü bu sabahki havaya bakýp ne karý yeaa yaðsada tutmaz bu sýcakta hem yerlerde ýslak kafasýnda olduðundan sallamayýp çýktý heraldeki haftanýn diðer günlerine göre bile kalabalýktý yol bu sabah :)
ProdriveSTI
06-01-2017, 08:24
Ankara günlük güneþlik,beddua'mý ettiniz Ýstanbullular. :hehe: :hehe:
PiscocuK
06-01-2017, 08:26
Pendik-Tuzla güneþli ve aman aman bir soðukta yok
bakalým neler olacak
Yola hazirlikli cikalim ve en onemlisi aman dikkat edelim arkadaslar
cengelköyde (nazenin konaklarý) güneþli, ahým þahým bir soðukta yok.
hiçte inandýrýcý gelmiyor havaya bakýnca, soðuk ve kar' ýn geleceði... ((ama gönlümüz elbette kar ve soðuktan yana ))
Rýdvan :icon_tup::cool:
KGüneyli
06-01-2017, 08:40
Bence kar yapmaz istanbul, Yine Allah bilir tabide. bu hava yaðsada tutmaz.
mikelazi
06-01-2017, 08:49
en azýndan haftasonu yagsýn bee :)
Küresel ýsýnma görevini baþarýyla gerçekleþtiriyor.
altugkocer
06-01-2017, 08:56
Ankara geçmiþ günlere nazaran þu an bize yaz gibi. Þortla çýkasým var yani o derece
SekoLive
06-01-2017, 08:57
istanulda 2002 civari boylesý ýlýman býr havaya uyanmýþtýk öðlene doðru bastýran kar ile okullarý gün ortasýnda tatil etmiþlerdi. bana o zamaný anýmsattý sabahki hava hatýrlayanlarýnýz olacaktýr dediðim tarihi.
Isý olmasý gayet ýyý,bakýn trakya tarafý cokkk erken sogudu. Suan hava sýcak,býr sey olmaz dýyenlerý aksam yazýlarýný kota ederek o an ký durumu yazmalarýný rýca edýyorum....
Hadýmkoy tarafýnda oturan var mý?
Isý olmasý gayet ýyý,bakýn trakya tarafý cokkk erken sogudu. Suan hava sýcak,býr sey olmaz dýyenlerý aksam yazýlarýný kota ederek o an ký durumu yazmalarýný rýca edýyorum....
Hadýmkoy tarafýnda oturan var mý?
Bir týk önü bahçeþehir var abi :)
ahmet3425
06-01-2017, 09:10
Istanbulda bahardan kalma hava var 10 derece uzeridir heralde hakkimkzda hayirlisi olsun :)
Bu havada kar yaðmaz diyenler varda bu havada kar yagmýcakki :) 10derecelik bi soguma olucak, zamaný emir daha iyi bilir...
Emre Akçay
06-01-2017, 09:24
Edirne'de saat sabah 10:00 itibariyle kar yaðýþý baþladý, muhtemelen akþama doðru Ýstanbul'a gelir.
METeo earth diye bir uygulama var. Ordanýn uydu görüntüsünde gözüken tahmine göre 6 civarý sulu karla baslýcak gece 12 yi görmeden çok yogun kar yagýsý tahmini var istanbul için.
Cuma gunu Istanbul icin tehlikeli duruyor nedeni
Sabah normal siradan bir gun gibi baslayip ogleden sonra aniden degisecek hava ve cok yogun kar yagisi esliginde Istanbul felc olabilir basin yilbasi sisteminde cok ciddi uyarilar yapip hic bisey cikmayinca buna onem vermiyor dogal olarak
soguklar cok cok ciddi gun icerisinde dahi eksili dereceler gece ise bazi ilcelerde rekora gidebilir ama yagis efsanelik olacakmi olmayackmi bakalim
bazi modellerde 50 cm civarlari mevcut
benimde tahminin meshur istanbul ilcelerinde( beylikduzu catalca vb) bu degerler gule oynaya gecilir
.
Daha once yazdiklarim hala ayni fikirdeyim
bakalim gorelim
ya tutarsa diyelim tutmazsa bisey olmaz tutarsa yollarda sýkýntý cekmemis olursunuz
erayakar
06-01-2017, 09:32
hava fazla ýlýk deðilmi istanbul için .. sonu felaket ile bitmesin
haber siteleri de kaynamaya baþladý..
büyük patlamayý bekliyoruz.
Hondafatih
06-01-2017, 09:38
Sabah hava güneþliydi þuan ufak çiselti ve kapalý hava var yer istanbul levent
Þuan Çayýrova civarýndayým.. Arabadaki sýcaklýk göstergesi 17...
Az sonra denize giricez
Hava bahar gibi kar olmaz diyenlerin aksam saatlerinde yiz felci gecirme ihtimalleri var