PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 [70] 71 72 73 74 75 76

inan_hndn
16-01-2018, 18:05
[QUOTE=GSİ CLUB;8431191]2 sonrayı bekleyin

2 sonra derken 2 gün sonra mı bugün resmen yaz gibi güneş vardı :D

Yiğit G.
16-01-2018, 23:25
Aylar öncesinden de dedim bu sene öyle ahım şahımlı olmayacak istanbul için.2 büyük sistem ve bitti.1.si 23-31 ocak arası gelecek. 2. ise şubat ilk hafta sonra ısınma var..

bu yaz ile ilgili tahminlerin oluyor mu ufukta görünen yaz sistemi varmıdır ? Yine temmuzun ortasında hava ısınıp sonra mevsim altında mı geçecek geçen yaz gibi acaba ? Eskiden nisan dedin mi cayır cayır yanardık çok iyi hatırlıyorum 23 nisan gösterilerinde başımıza güneş geçerdi ve kısa kollu giyinirdik.. Şimdi havanın tam ısınması bırakın haziranı temmuzu buluyor.. Ve yazlar istanbul için düşük derece de geçiyor..

Redfish16V
17-01-2018, 01:45
bu yaz ile ilgili tahminlerin oluyor mu ufukta görünen yaz sistemi varmıdır ? Yine temmuzun ortasında hava ısınıp sonra mevsim altında mı geçecek geçen yaz gibi acaba ? Eskiden nisan dedin mi cayır cayır yanardık çok iyi hatırlıyorum 23 nisan gösterilerinde başımıza güneş geçerdi ve kısa kollu giyinirdik.. Şimdi havanın tam ısınması bırakın haziranı temmuzu buluyor.. Ve yazlar istanbul için düşük derece de geçiyor..
2020'de bu periyot bitip küresek soğuma manasında yeni bir periyot başlayacak.Lakin burdaki tehlike soğuma ısınma vb değil mevsimlerin kayması.Artık kışlar geç gelip geç bitecek.Ve dolu deprem gibi afetlerin sayısı artacak.. Tabi bunu düşünen takip eden bireyler farkediyor maalesef.. Geçen sene ki dolu hadisesi sadece bir başlangıçtı.Türkiye'nin görülmedik yerinde bile dolu fırtına vb olabilir artık.Bu yaz ile ilgili şu an net bir şey diyemem zira modeller 3 gün sonrasını bile tutturamıyor.Yine dip not düşersem bu periyot değişiminden dolayı 2-3 senedir tahmin işide bi hayli zor olmaya başladı.Süper ötesi bilgisayarlar bile son 24saatdeki sistemi çözemiyorlar..

Yakın vade konuşursak ; Ocak 18'de karla karışık yağmur hakim olur istanbula,iç kesimlerde karla karışık yağmur kara döner ve 3cm-15cm arası birikim yapar.18 sistemi biraz hızlı sistem olacağından ne olup bittiği pek anlaşılmayacak :) 22-23 sisteminde ise İstanbul beklediğini yakalayacak bence.Şu an soğukla ilgili sıkıntı olsada bu hareketli dönemde soğuklar daha artarak gelecektir.yine 27-28-30 ocak sistemleride yolda.. bu sistemlerin ne türlü oyun oynayacağı da son 5-6 günde anca belli olur.

Uzun vade ; Sibirya kökenli soğukların avrupaya ve türkiye hareketi ocak 14 ile başladı ve şubat ayında daha etkin olmak üzere mart ayında da sibirya atakları alacağız.Açıkcası kış yeni başlıyor.şubat ilk hafta çok şiddetli sistemler merhaba diyebilir..Yine mart ayı kazma kürek yaktırır cinsten.. Bu kışı biraz uzaktan değilde yaşayıp göreceğiz.Olaki kendime güvenirsem uzun vadeli net tarih yazarım buraya.

Yiğit G.
17-01-2018, 12:27
2020'de bu periyot bitip küresek soğuma manasında yeni bir periyot başlayacak.Lakin burdaki tehlike soğuma ısınma vb değil mevsimlerin kayması.Artık kışlar geç gelip geç bitecek.Ve dolu deprem gibi afetlerin sayısı artacak.. Tabi bunu düşünen takip eden bireyler farkediyor maalesef.. Geçen sene ki dolu hadisesi sadece bir başlangıçtı.Türkiye'nin görülmedik yerinde bile dolu fırtına vb olabilir artık.Bu yaz ile ilgili şu an net bir şey diyemem zira modeller 3 gün sonrasını bile tutturamıyor.Yine dip not düşersem bu periyot değişiminden dolayı 2-3 senedir tahmin işide bi hayli zor olmaya başladı.Süper ötesi bilgisayarlar bile son 24saatdeki sistemi çözemiyorlar..

Yakın vade konuşursak ; Ocak 18'de karla karışık yağmur hakim olur istanbula,iç kesimlerde karla karışık yağmur kara döner ve 3cm-15cm arası birikim yapar.18 sistemi biraz hızlı sistem olacağından ne olup bittiği pek anlaşılmayacak :) 22-23 sisteminde ise İstanbul beklediğini yakalayacak bence.Şu an soğukla ilgili sıkıntı olsada bu hareketli dönemde soğuklar daha artarak gelecektir.yine 27-28-30 ocak sistemleride yolda.. bu sistemlerin ne türlü oyun oynayacağı da son 5-6 günde anca belli olur.

Uzun vade ; Sibirya kökenli soğukların avrupaya ve türkiye hareketi ocak 14 ile başladı ve şubat ayında daha etkin olmak üzere mart ayında da sibirya atakları alacağız.Açıkcası kış yeni başlıyor.şubat ilk hafta çok şiddetli sistemler merhaba diyebilir..Yine mart ayı kazma kürek yaktırır cinsten.. Bu kışı biraz uzaktan değilde yaşayıp göreceğiz.Olaki kendime güvenirsem uzun vadeli net tarih yazarım buraya.

peki hocam birşey sorucam mesela kar geleceğini 10 gün önceden görebiliyorsun yüksek ihtimallerle çok büyük değişiklik olmassa sistemde peki fırtına , hortum , dolu gibi büyük afetleri yani en son istanbulda yaşadığımız gibi bunları siz modellerde haftalar veya günler önceden göremiyormusunuz ? En son ki fırtınayı kimse göremedi kimse uyarmadı ? Merak ettim bende bunlar ani mi oluşuyorlar...

cookies
17-01-2018, 17:01
hafta sonu pazar günü bende aynısını yaptım yedigöller yoluna doğru gittimde biraz kar gördü ayaklarımız göllere inemedim tabi kardan :) gidebildiğim yere kadar sonra yaktım mangalı oturdum :)

Gittim geldim yine boş.. Yol kenarlarında var basmaya değmez.. -4leri gördük dün akşam ama ı-ıhh.. Haftaya yine gitmeye çalışacağım hava durumunu takip edip.. Yine yoksa palandöken'e kadar gideceğim valla :D

ahmet3425
17-01-2018, 17:15
ne karmıs arkadas bi yagdıramadık :)

leon45
19-01-2018, 10:45

23 ocak salı manisadan antalyaya gitmeyi düşünüyoruz, rota denizli korkuteli üzerinden olacak. birkaç tahmin sitesine baktım bazıları yoğun kar bazıları sadece 2-3 saatlik kar yağışı gösteriyor. Aracımda kış lastiği falan yok, Sizce hava durumu nasıl olur?

ahmet3425
19-01-2018, 11:29

istanbul icin 23 ocak ve devamındaki sistem yalan olmus gibi gözüküyor net soyleyebilecegin birsey var mı ?

Eworen
19-01-2018, 13:35
istanbul icin 23 ocak ve devamındaki sistem yalan olmus gibi gözüküyor net soyleyebilecegin birsey var mı ?

Kim yalan etmis sistemi ?
Su anlik 23-25 karli gecer
Ama bu sene bi degisik gidiyo kacar macar nazar degmesin..

burak_2885
19-01-2018, 13:38
Paylaşıldı mı bilmiyorum da bi bakın NASA bey ne demiş
NASA calışanından Turkiye’ye uyarı - 3 | NTV (https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/nasa-calisanindan-turkiyeye-uyari,ik6wwYEWaUiqJQNa5eCZEA/onS0ANhd6EWrjl33yFinBA)

Tunacan
19-01-2018, 13:48
Paylaşıldı mı bilmiyorum da bi bakın NASA bey ne demiş
NASA calışanından Turkiye’ye uyarı - 3 | NTV (https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/nasa-calisanindan-turkiyeye-uyari,ik6wwYEWaUiqJQNa5eCZEA/onS0ANhd6EWrjl33yFinBA)

Nasa da kimmiş?

Veysel Eroğlu: NASA da kimmiş? - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/veysel-eroglu-nasa-da-kimmis-40080445) (eski haber)

burak_2885
19-01-2018, 13:59
Nasa da kimmiş?

Veysel Eroğlu: NASA da kimmiş? - Son Dakika Haberler (http://www.hurriyet.com.tr/veysel-eroglu-nasa-da-kimmis-40080445) (eski haber)

Deve sidiği kafa yapıyor :D :D :D
Ona böyle gülesim geliyor " xD "

by_speedvw
19-01-2018, 14:18
haftaya yağarsa bende gideceğim istanbul un beti bereketi kalmadı galiba :):)

ahmet3425
19-01-2018, 14:22
Kim yalan etmis sistemi ?
Su anlik 23-25 karli gecer
Ama bu sene bi degisik gidiyo kacar macar nazar degmesin..

accu da ve iphone da birsey göstermiyor 23 ü ve devamında hergun ise motosikletle gidip geldiğimden surekli takip ediyorum genelde %90 dogru cıkartıyor :)

omco
19-01-2018, 22:42
25 Ocak'ta Almanya'ya uçuyorum, kardan dolayı uçuşlarda bir aksama olur mu? Teşekkür ederim şimdiden :) GSİ CLUB

leon45
20-01-2018, 09:39
23 ocak salı manisadan antalyaya gitmeyi düşünüyoruz, rota denizli korkuteli üzerinden olacak. birkaç tahmin sitesine baktım bazıları yoğun kar bazıları sadece 2-3 saatlik kar yağışı gösteriyor. Aracımda kış lastiği falan yok, Sizce hava durumu nasıl olur?
GSİ CLUB hafta içi kar yağışından korktuğumuz için planı öne aldık, yarın sabaha karşı çıkıyoruz, yolda sorun yok sanırım

AşkınS.
20-01-2018, 09:48
Zonguldakta fırtına yaşadık baya baya sıkıntı yarattı. 15 metre üzerinde dalgalar oluştu..
Pazartesi de bekleniyor diyor var mı böyle bi durum? Kar yağmıyor zaten de fırtına çok sıkıntı yarattı burada

Redfish16V
20-01-2018, 11:58
peki hocam birşey sorucam mesela kar geleceğini 10 gün önceden görebiliyorsun yüksek ihtimallerle çok büyük değişiklik olmassa sistemde peki fırtına , hortum , dolu gibi büyük afetleri yani en son istanbulda yaşadığımız gibi bunları siz modellerde haftalar veya günler önceden göremiyormusunuz ? En son ki fırtınayı kimse göremedi kimse uyarmadı ? Merak ettim bende bunlar ani mi oluşuyorlar...
yağışlardan öte dolu fırtına tahminler ortalam 1 hafta öncesinden radara giriyor.Lakin son 2-3 yıldır gözüküpte aynı şekilde gelemeyen sistemler olaylar yüzünden en başarılı verilerin bile gücü %80-90larda kaldı.. Tabi bunların dışında ciddi sinyal çakıp uyarı verilesi sistemler oluyor bunlarıda ben ve benzer kitleler 2 gün önceden anca söyleyebilir.Medya ve büyük ünlü kişiler bu topa girmiyor,çünkü tutmasa kaybedecekleri çok şey var gibi düşünüyorlar.bu yüzden medya hep geliyor geliyor der ya da kuralık der ama hiç bir zaman gerçeği söylemez.ünlü kişilerde yuvarlak konuşur ki ben maaşımı alayım kimse beni tam suçlu kılmasın,zaten ünlüyüm bilsemde bir şey değişmez der.Bu konu hakkında yine ilerleyen dönemde şematik anlatım yapabilirim.

accu da ve iphone da birsey göstermiyor 23 ü ve devamında hergun ise motosikletle gidip geldiğimden surekli takip ediyorum genelde %90 dogru cıkartıyor :)
accu iphone wunderground vb bunların hepsi GFS denen modeli baz alır.gfs sabah-öğle-akşam-gece 3e saat dilim periyodunda güncellenir.Ama gfs sadece uzak gözlüğüdür yakını görmek için ECMWF (mgm'nin baz aldığı),Sınırlı alan modelleri baz almak doğrudur.Sizin telden baktığınız %90 biliyor dediğiniz yapay bi veridir sadece sizi kandırır ve asla güven vermez.Şunu yapar;Mgm radarında yağış gözükür o an yağış gelecek diye güncel düşer ama onu 3 yaşındaki çocukta bakıpta söyler :) Ama 3-4gün öncesinden şu saatde kar vb yağacak diyemez çünkü gfs bazlı çalışan sistemlerin veri girişi her zaman uzaktaki ufak sinyali görmesi için girilir.Yakın vadede ise hepsi ayn dilden konuşur,sizin bile radardan bileceğini sanki daha önceden bilmiş gibi davranırlar :)

25 Ocak'ta Almanya'ya uçuyorum, kardan dolayı uçuşlarda bir aksama olur mu? Teşekkür ederim şimdiden :) GSİ CLUB
öğlene kadar olan uçuşlarda aksama olabilir.

GSİ CLUB hafta içi kar yağışından korktuğumuz için planı öne aldık, yarın sabaha karşı çıkıyoruz, yolda sorun yok sanırım
mantıklı yapmışssınız sıkıntı yaşamazsınız

Zonguldakta fırtına yaşadık baya baya sıkıntı yarattı. 15 metre üzerinde dalgalar oluştu..
Pazartesi de bekleniyor diyor var mı böyle bi durum? Kar yağmıyor zaten de fırtına çok sıkıntı yarattı burada
pazartesi gece 12-1 gibi başlar..

istanbulda sistem 22si gecesi başlayacaktır.22-23-24 tarihlerinde istanbul-bursa-batı karadeniz-iç bölgeler sivas ankara kayseri-doğu anadolu-konya -ısparta-urfa-maraş kar yağışlı olacaktır.

omco
20-01-2018, 23:09
öğlene kadar olan uçuşlarda aksama olabilir.

Uçağım 10'da, yanıma okuyacak bir şeyler alayım ben o zaman, okumak için bol bol zamanım olacak anlaşılan. Teşekkür ederim tekrar

997TT
21-01-2018, 06:25
Emir;22-24 arasi gelicek dedigin sistem de beklentilerinin altinda kalicak sanirim. Cok hazirlanmistik be ya :(

inan_hndn
21-01-2018, 14:44
kar gelmeyince 1500 metre gidip karı gördük sonunda :) İnşallah Giresuna gelecek salı günü kar :)
https://i.hizliresim.com/G9Y4O6.jpg (https://hizliresim.com/G9Y4O6)

free-hifi
22-01-2018, 18:06
İstanbul'da yarın hafif yağmur ve sulu kar var, sıcaklık 4 derece. Çarşamba günü kente kar yağacak ama çok hafif, bir çok yere sadece çiseleyecek, aynı gün poyraz çok şiddetli esecek. Perşembe ve cuma kuru soğuk var

yine kandırıldık

mikelazi
23-01-2018, 07:21
İstanbul'da yarın hafif yağmur ve sulu kar var, sıcaklık 4 derece. Çarşamba günü kente kar yağacak ama çok hafif, bir çok yere sadece çiseleyecek, aynı gün poyraz çok şiddetli esecek. Perşembe ve cuma kuru soğuk var

yine kandırıldık

hiç iyi haber vermiyorsun.

ahmet3425
23-01-2018, 08:26
Sonuc itibariyle malesef accu ve iphone yine dogru cikardi ve %90 orani benim icin hala gecerli detaylarindan cok anlamam gunluk bakiyorum zaten hava durumuna.

Bu arada baktim kar bize gelmeyecek pazar gunu aldim coluk cocugu abanta gittim karlarda yuvarlandik :)

burak_2885
23-01-2018, 08:48
Gazetelerin haber siteleri tam 10 gündür ara ara
-Kar kapıda
-Meteoroloji gün verd
-Beyaz örtü
-Bla bla bla diye haber yapıyorlar ve hepsinde de telefona baktığımda haberlerle alakaları yoktu

free-hifi
23-01-2018, 08:50
hiç iyi haber vermiyorsun.

Abi öğlen Antalya ya gidiyorum. İptal olacak diye endişe etmiştim.

SK10
23-01-2018, 09:26
bu sene kış olmaz demedi demeyin :)

BarışSever
23-01-2018, 09:37
Ocak sonu şubat başı güzel bir sistem gelebilir gibi gözüküyor.

by_speedvw
23-01-2018, 10:21
ne sistem miş arkadaş bi yağmadı gitti

Ozgurr61
23-01-2018, 10:40
Karayoluyla istanbuldan trabzona gitmeyi dusunuyorum. Yarin sabah yola cikma planim var. Yol durumu nasil olur acaba? Sistem ne soyluyor ��

ahmet3425
23-01-2018, 12:46
8 subatta fuar icin frankfurta gidiyorum 8-12 subat arası frankfurt köln dolaylarında hava ne durumda olur kar yagısı ile karsılasma olasılıgımız var mıdır ?

oabayram
23-01-2018, 13:45
forumca bir kar duasınamı çıksaz

Ome_RS
24-01-2018, 08:05
Emir selam,
Pazar günü İstanbul'dan çıkıp Malatya ya gitme durumu var. Ordan da Maraş Elbistan santrale ineceğiz. Araçta kış lastiği takılı güvenlik olsun diye zincir de var bagajda.
Yol durumu nasıldır çok sıkıntı yaşanır mı? Pazartesi akşam da aynı yol geri dönülecek.

emresener
24-01-2018, 08:14
Gunaydın şuan Nişantaşına kar yağışı mevcut ancak sadece görüntü ufak tefek

KGüneyli
24-01-2018, 08:30
Bu sene kar görmücez heralde. ben umudu kestim valla.

aslan
24-01-2018, 08:53
Dün haberlerde bu İstanbulda yükselen gökdelenlerin havada bir ısı tabakası oluşturduğu için kar yere düşene kadar yağmura dönüştüğünden önümüzdeki seneler İstanbula hiç kar bile yağmayabilir diyordu.

997TT
24-01-2018, 08:56
Gecen sene neden yagdı o zaman. Bır sene de dıkılmedı ya...

KoramiraL
24-01-2018, 09:31
Yapılan yapılar etkisini 1 yıl içinde değil 10 yıl içinde gösterir doğanın dengesi ile ölçüp biçilmeden yapılırsa yapılar daha çok çekeceğimiz var

www.yapi.com.tr'den ufak bir alıntı yapayım

Risk analizi işletme sırasında yapılacakmış!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Nisan 2013'te yayınladığı Nihai ÇED Raporu’nda şu tespitler yer almıştı:

* “Havalimanının kurulacağı bölge Kuş Göç Yolları üzerindedir. Geçen kuş sayıları şu şekilde özetlenebilir: Minimum 500.000 leylek (Ciconia ciconia) ve 25.000 kara leylek (Ciconia nigra), minimum 250.000 yırtıcı kuş, başlıca şahin (Buteo buteo), arı şahini (Pernis apivorus) ve küçük orman kartalı (Aquila pomarina).”

* “Kuş uçak çarpışmaları ile ilgili risk analizi ancak faaliyetin inşaat ve işletme aşamasında kuş sayımları yapılması ile birlikte hazırlanabilecektir. Alanın kuş göç yolları ve kuş-uçak çarpmaları açısından değerlendirilebilmesi ve tedbir önerilerinin geliştirilebilmesi için ilkbahar ve sonbahar göç döneminde, göçmen ve yerli türler ile kışlayan türler iki yıl süreyle izlenerek, göç yolları ve uçuş rotaları belirlenecektir. Yapılacak gözlem sonuçlarına göre getirilecek tedbir ve öneriler uygulanacaktır. Bakanlık gerekli gördüğü takdirde havalimanına işletme ruhsatı verilmeden önce kuş gözlem radarlarının kurulması gibi ek tedbirler isteyebilecektir.”

* “Özellikle çarpışma bir kuş sürüsü ile yapılmış ise durum uçuş güvenliği açısından çok daha vahimdir, çünkü aynı anda birçok hasar meydana gelebilir ve hatta hava aracının tüm motorları birden zarar görebilir. Böyle bir durum meydana geldiğinde ve uçağın tüm motorları birden hasara uğradığında eğer uçak yere çok yakın bir konumda ise, pilotun durumu toparlaması için yeterince zaman ve yükseklik mevcut olmadığından, kuş çarpması neticesinde uçağın düşmesi de olasıdır.”

Nightfish
24-01-2018, 11:19
Anadolu Hisarı'nda 5 dakika önce lapa lapa kar yağıyordu. Şimdi güneş açtı.

halili
24-01-2018, 11:19
Gecen sene neden yagdı o zaman. Bır sene de dıkılmedı ya...

Abi ozaman amerikaya damla düşmemesi lazım demi.heryer gökdelen dolu :D

Hondafatih
24-01-2018, 11:27
levent te şuan bildiğin tipi şeklinde yağıyor yarım saat yağsa burası pert olur

Dragger
24-01-2018, 11:29
Geçen sene kış lastiksiz tırlar yüzünden 6 saat yolda kalmıştık ama yine de keşke yağsa diyor insan :)

Evrenoz
24-01-2018, 12:13
Ankara'da hafif atıştırıyor

kiraccemal
24-01-2018, 12:31
Maltepede 5-10 dk tipi şeklinde atıştırdı an itibari ile herhangi bir yağış yok ama çok soğuk

by.gkn
24-01-2018, 12:35
Çamlıca yağıp yağıp duruyor. Tutunamadı.

seref1
24-01-2018, 12:51
Ümraniye 10dk bir attı sonra kesti

TaGo
24-01-2018, 12:54
Arkadaşlar bugün İzmir deki yılın en soğuk günü. Valla biz soğuğu sevmiyoruz. Nezaman derecelr tahmini 15 lere geri döner

BarKing
24-01-2018, 12:55
Aksama tutar umarim gosterip vermeyen kasar gibi bi aciyo bi kapiyo bu ne ya

Victiz
24-01-2018, 12:59
İstanbul/Güneşli heryer bembeyaz oldu tipi şeklinde yağıyor. Böyle giderse yaz lastikli araçlar yüzünden akşam eve zor gideriz.

free-hifi
24-01-2018, 13:39
Antalya yağmurlu :)

erayakar
24-01-2018, 13:45
beylikdüzü sulu kar yağıyor .

VTec_king
24-01-2018, 15:25
maltepe tipi var, ama tutmaz belli

BarKing
24-01-2018, 21:35
Osurur gibi atistirio zincirlikuyuda arada

Redfish16V
24-01-2018, 21:47
Daha önceden bahsettiğim gibi istanbul beklenti dahilinde kış geçiriyor.Ancak diğer türkiye bölgelerine baktığımızda yağış olarak iyi ama kar olarak fakir gidiyor..Bu sene son 24 saatde bile modellerin ciddi bir sinyal verememesi bende dahil çoğu yorumcuyu yormuş ve artık ne çıkarsa bahtımıza olayına döndürmüştük.Lakin ben gücümü kaybetmeden her gün sinyal kovalamaya devam ediyorum.Aslında bizim ülkemiz harici avrupanın doğusu ve rusyada henüz sıkı soğuklara kavuşmamış durumda.Bu durumdan dolayı güçlü sinyal çakıp ben efsane olurum diyen sistemlerin bir çoğu zayıflayıp ülkemize gelmiş bulunmakta.Son 2gün güncellemelere bakılırsa yavaştan tepemizdeki soğuk ve koridor hareketlenmeye başladı.Şubat başındaki sistemenede bel bağlamayın hızlı ve etkisiz olacağını düşünüyorum.Şubat başı sistemi iç bölgelere yarayabilir.Temkinli yaklaşıp ciddi kar için şubat 7-15 arası bir dilim düşünüyorum.. Daha önce şubat başı düşünüyordum ama ama o sistemin maalesef oluru düşük.. Şubat başına kadarda aralıklı kar soğuk devam edecek.Kış için net bişey demek bu sene için zor.Güya veriler şu an soluksuz kar yağışları olur diyordu ama fos..Belki 1987 martı gibi geç gelip tam vuracak belkide 2007 gibi rezil bir kış olacak.Bundan sonraki süreçi kısa vade tutup takip edeceğiz.Ben her zaman en iyisi vb benim diyemem benden daha iyi tahmin yapanlar bu süreçte vardır olacaktır,elden gelen şu anlık budur.Ne zaman ciddi bir sinyal yakaladım o zaman bu konuyu neşelendirebilirim.İyi akşamlar.

997TT
24-01-2018, 22:54
Emircım moralını bozma,napalım cok oynak bu sıstemler...

Birkan61
25-01-2018, 00:16
Pazartesiden bu yana iş için izmirdeyim buraya ayda 1 mutlaka gelirim yıllardır

Son 2 gündür izmirde yediğim soğuğu en son konyada askerken yemiştim

Ula dondu götum :D

burak_2885
29-01-2018, 16:51
Daha önceden bahsettiğim gibi istanbul beklenti dahilinde kış geçiriyor.Ancak diğer türkiye bölgelerine baktığımızda yağış olarak iyi ama kar olarak fakir gidiyor..Bu sene son 24 saatde bile modellerin ciddi bir sinyal verememesi bende dahil çoğu yorumcuyu yormuş ve artık ne çıkarsa bahtımıza olayına döndürmüştük.Lakin ben gücümü kaybetmeden her gün sinyal kovalamaya devam ediyorum.Aslında bizim ülkemiz harici avrupanın doğusu ve rusyada henüz sıkı soğuklara kavuşmamış durumda.Bu durumdan dolayı güçlü sinyal çakıp ben efsane olurum diyen sistemlerin bir çoğu zayıflayıp ülkemize gelmiş bulunmakta.Son 2gün güncellemelere bakılırsa yavaştan tepemizdeki soğuk ve koridor hareketlenmeye başladı.Şubat başındaki sistemenede bel bağlamayın hızlı ve etkisiz olacağını düşünüyorum.Şubat başı sistemi iç bölgelere yarayabilir.Temkinli yaklaşıp ciddi kar için şubat 7-15 arası bir dilim düşünüyorum.. Daha önce şubat başı düşünüyordum ama ama o sistemin maalesef oluru düşük.. Şubat başına kadarda aralıklı kar soğuk devam edecek.Kış için net bişey demek bu sene için zor.Güya veriler şu an soluksuz kar yağışları olur diyordu ama fos..Belki 1987 martı gibi geç gelip tam vuracak belkide 2007 gibi rezil bir kış olacak.Bundan sonraki süreçi kısa vade tutup takip edeceğiz.Ben her zaman en iyisi vb benim diyemem benden daha iyi tahmin yapanlar bu süreçte vardır olacaktır,elden gelen şu anlık budur.Ne zaman ciddi bir sinyal yakaladım o zaman bu konuyu neşelendirebilirim.İyi akşamlar.

Peki hiç kar yağmama ihtimali var mı? Yani İstanbul hiç bu şekilde bir kış geçirdi mi? Ben nedense sürekli "eninde sonunda yağacak" kafasındayım :)

Ne yalan söyliyim karı özledim yani kendimi ayarlarsam haftaya Kartepe'ye gitmeyi düşünüyorum günü birlik :)

Evrenoz
29-01-2018, 19:47

Bu hafta perşembe-cuma-cumartesi-pazar kartalkaya ne durumdadır?
yağış / güneş / hava sıcaklığı?

997TT
29-01-2018, 21:32
Sanırım bu haftaya beklenen en buyuk sıstemde kof cıktı...
Umarım yanılırım...

Redfish16V
30-01-2018, 08:44
Bu hafta perşembe-cuma-cumartesi-pazar kartalkaya ne durumdadır?
yağış / güneş / hava sıcaklığı?
pazar günü kar gelir öncesi 5-7 derece yağışssız

Sanırım bu haftaya beklenen en buyuk sıstemde kof cıktı...
Umarım yanılırım...
sıkıntı yok geliyor

997TT
30-01-2018, 21:23
Emırcım guzel bır guncelleme yaparmısın?

Yiğit G.
31-01-2018, 16:48
pazar günü kar gelir öncesi 5-7 derece yağışssız

sıkıntı yok geliyor

kış sezonunu kafamda bitirmiştim artık.. Dedim bahar geliyor fırtına dolu vs avlarız artık. Umutlanalım mı yani ? :)

mikelazi
31-01-2018, 17:04
ben ümidimi kestim.

bomberr
01-02-2018, 13:24
Erzurum-Kars bile karla karışık yağmurlu gösteriyor bu mevsimde. Şaka gibi.. Biz ümidi keselim bu sene kıştan:)

bomonti
01-02-2018, 14:15
Ankara'da bahar havası hakim dün mangal yaktık hiç üşümedik bile :)

Bari yağmur falan yağsın silecek çalıştıralım :)

onursumer
01-02-2018, 15:07
arabayı yıkattım ben rahat olun bozar hava akşama :D

ahmet3425
01-02-2018, 15:23
winter is not coming :D

clioGT
01-02-2018, 15:34
yağdı yağacak derken,
kışı yedik bitirdik:D

burak_2885
01-02-2018, 15:45
Emir'i bekliyoruz bi güncel çekse güzel olurdu :D

Redfish16V
01-02-2018, 20:53
şubat 3-4-5 sistemi halen değişime çok ama bu sene son dakika aşırı değişim oluyor.maalesef benimde yapacağım bir şey yok.eğer 3-4-5 sistemi de boş geçerse (ki şu an maalesef bu ihtimal yüksek) şubat 17-18 yeni sistemi beklemek zorunda kalacağız.bu sene balkanların çok soğumaması bizi çok etkiledi.kuzeyimiz soğsun akdeniz çalışssın sistem karayel gelsin dedik hepsi oldu ama halen balkanlarda 850hpa eksi 10 bile yok.. ve basınç yerleşimlerde bi o kadar değişken.. ama şöyle diyim bu sene tek atımlık güzel bir şeyler olacak er yada geç..

Alpii
01-02-2018, 22:14
3-4 sistemi güzel eridi 2 haftada... inşallah 11-12si gibi olan bozulacağına biraz iyileşir. Yoksa kuraklık yakındır

Yiğit G.
02-02-2018, 16:23
haftasonu için istanbula fırtına vs diyorlar ?

eren_rc
07-02-2018, 12:21
Tekirdağ için güncel durum nedir ümidimiz kalmadı sezon başı 4x4 aldım eğlenmeye vallahi satıcam artık

Yiğit G.
07-02-2018, 14:39
Telefon normalde "YAĞMUR" , "KAR" vs gibi uyarı verirken ilk defa "KUM" diye uyarı verdi kum bulutu resmi çıktı.. Kum fırtınası falan mı geliyor.

bomonti
07-02-2018, 16:07
Tekirdağ için güncel durum nedir ümidimiz kalmadı sezon başı 4x4 aldım eğlenmeye vallahi satıcam artık

Dostum sen yaz için cabrio almaya bak :)

Redfish16V
07-02-2018, 18:09
şubat 20ye kadar aksiyon yok.

FurkanÇ
07-02-2018, 19:04
15 subat istanbul - zonguldak sabah erken saatlerde yola cikacagim
16 subat zonguldak - istanbul aksam saatlerinde yola cikacagim

Bu tarihler arasinda yol uzerinde kar veya zorlu yol sarti ile karsilasma ihtimalim nedir
Simdiden tesekkur ederim

Evrenoz
07-02-2018, 19:13
Bu sene komple yalan oldu. Şubat ayı da böyle biter, martta zaten hareket olmaz.

BarKing
07-02-2018, 19:18
Bundan sonra küresel ısınma yok diyen maldır... dünyanın iklimi dengesi bozuldu

ozoozo
07-02-2018, 20:40
Bu sene Ankara da doğru düzgün ne yağış gördük ne soğuk , çok tuhaf :) Gerçekten iklim dengesi tepe taklak oldu. Geçen seneyi , önceki seneleri falan baz aldığımda - bilmem kaç derece görür , ayaz keserdi her yer bu sene hiç bir şey göremedik herhalde 1 hafta falan soğuk oldu. Kışlık lastik aldım boşa gitti gibi bir şey ne kar yağdı ne ciddi soğuk oldu , şubatın sonuna kadar da bir şey yokmuş zaten sonrası zaten bahar :)

Yiğit G.
07-02-2018, 22:17
Günlerdir spora şortla gidiyorum hava 15 derece.. Şubat ortasına yaklaştık.. Şaka gibi.. Ha şikayetçi değilim asla keşke hep böyle olsa ama bu iş de bir terslik var normal değil yani..

34btr1907
08-02-2018, 09:25
Mart 1987 | Hava Delisinin Not Defteri (https://havadelisi.com/hava-tarihi/1987-mart/)

meşhur 13 mart 1987 kışı 6 yaşlarımdaydım belimi geçiyordu kar kalınlığı ,herkes bıseyler karalamış blogda resmen o günleri HD hatırladım .

Redfish16V
08-02-2018, 11:24
küresel ısınma olmadığını ve bu sürecin neden böyle olduğunu bu akşam yazacağım.87 kışında da öncesi adam akıllı kar yok iken 1 günde felç olan istanbul.. Sadece ve sadece mevsimsel kayma var ama bu demek değildir ki küresel ısınma var.. Hepsini yazacağım bilim + veri destekli.

emir91
08-02-2018, 11:36
Bu kayma yaz aylarının gelişine de etki eder mi acaba misal ağustosa kadar yaz gelmemesi gibi ?

Redfish16V
08-02-2018, 11:42
Bu kayma yaz aylarının gelişine de etki eder mi acaba misal ağustosa kadar yaz gelmemesi gibi ?
önümüzde ki 10 yıl için hayır ama daha uzun süreç için evet.. herkesin sorusuna cevap olacak nitelikte yazı yazacağım

mikelazi
08-02-2018, 15:15
önümüzde ki 10 yıl için hayır ama daha uzun süreç için evet.. herkesin sorusuna cevap olacak nitelikte yazı yazacağım

olay çok ciddi o zaman
türkiye içinde 20 sene sonrası kuraklık uyarısı yapılıyor.
bizse tokiye devam.

Redfish16V
08-02-2018, 15:55
olay çok ciddi o zaman
türkiye içinde 20 sene sonrası kuraklık uyarısı yapılıyor.
bizse tokiye devam.
bence 20 sene sonra mini buzulu konuşuruz.3-4 yıldır ısınma yok soğuma var diyorum ki medyada buna benzer daha çok haber olacaktır ilerde.Mevsimsel kayma ısınma getirmiyor düzensizlik getiriyor.Bir abd'deki bir avrupadaki adam şu an küresel ısınma var demiyor diyemezde çünkü tam aksine ciddi bir polar atak etkisindeler.Kış vardır yağmaz yağmaz efsane olur,kış vardır ılıman rölantide gider,kış vardır her daim sertdir.Mühim olan genelde ne olduğu verilerin ne yönde olduğudur.Son 4 yılda kuzey yarım kürede ciddi soğuklar oluyor ve artacakta.Bizim şu an sıcak faktörde kalma sebebimiz yukardaki soğuk çekirdeğin alt seviye ısınıp bölünmesinden sonra rotanın AO + Pna indexlerinden negatif seyretmesinden dolayı avrupa-abd hattına akmasıdır.Diğer parçalanan kısım ise ülkemizi vuracaktır.

Yiğit G.
08-02-2018, 16:18
Abi mevsim kayması bence çokdan etkilemeye başladı.. Bizimkiler dizisini izliyorum 90 lı yılların bölümlerini , Nisan ayında herkes t-shirt ile geziyor yaz gelmeye başladı diyorlar.. Son 3-4 senedir biz temmuz da yazı görebiliyoruz.Geçen sene haziran da yorganla uyuduk. Bu hazirandan bir örnek

SALI (Haziran)
Gerçek Sıcaklık
19° /17°
Geç. Ort.
22°/13°

13 derece yi görmüş gece.. Haziran ortalaması 20 derecelerde.. 1996 ya baktım 30 dereceye yaklaşmış Nisan ayında...

mikelazi
08-02-2018, 16:19
içimi kararttın

Redfish16V
08-02-2018, 23:18
Öncelikle herkese merhaba.Bu günlerde yağışlı ılıman giden kışı ve küresel ısınma nedir var mıdır onu konuşacağız
Dünyada bir basınç düzeni vardır ve bu basınçları bize göre doğru dizilimi ile soğuk ve yağışı çakıştırarak ülkemizde şiddetli yağışlar gördük göreceğiz.Burda ki önemli konu bu basınçları tetikleyen basınçlar.. Bunların 1.Sibirya yüksek basıncı 2.İskandinavya yüksek basıncı 3.İzlanda Alçak basıncıdır.Genellikle her kış birbirlerine benzetilir ama asla bir kış temelde hiç bir kışa benzemez.Çünkü basınçların ne kadar kalıpları olsada bazen olmayacak hadiseler olabilir.Bu sene güçli bir sibirya yüksek basıncı ve avrupada hakim olan izlanda alçak basıncı görmekteyiz.Bu şu demek ; Kutuplardan salınan soğuklar izlanda ab(alçak basınç) kalıbında avrupada dolaşıyor,akdenizin güney batısından ise azor yüksek basıncı ülkemize yayılıyor(ılıman taraftayız bu durumda),yukarda sıkışan sibirya yükseği ise soğukları yeri geliyor rusyadan çekip çekirdeği abd doğusuna atıyor.
Şimdi bu döngü bozulur mu ? bozulur lakin her pattern'in ortalma 7-15 gün süresi vardır.Bu patternler AO'nun phase 1-2-3-4-5-6-7 larına göre değişir.her phase'nin kendine göre basınç dizilimi vardır.
http://www.atmos.albany.edu/student/ventrice/real_time/maps/AO_comps/g500/1.png
biz şu an da phase 7xeyiz.yani soğukların kutuplara çekildiği ülkemizin ise pastırma modunda olduğu dönem.Peki hangi phase ne zaman geçeriz ?
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
son AO verisine bakarsak,pozitifte giden ao(kutuplara çekilen soğuk),sonrası aşırı negatif salınan AO verisi gözüküyor.Yani soğuklar aşırı negatif eğri ise avrupaya inecek şubat ortasına kadar.Yani phase 7'den phase 4'e hareket olacak ve Ao verisinin şubat 25 ten sonra pozitife meyl etmesiyle phase 2'ye geçip ülkemize sistem getirecektir.Bu sene 850hpa dereceleri kutuplarda bile daha yeni tadında olmaya başladığı için muhtemel bu seneyi geç gelen kış olarak anacağız.

Küresel Isınma & Soğuma
Küresel ısınma aslında var olan lakin son senelerde miladını yitirmiş ve sönen bir balon olmuştur.Küresel ısınma en büyük zirvesini 2007 yılında yaşamış ve tüm dünyada ısı anomalisi beklenenden çok olmuştur.(+1.22 derece)Sonraları bu güneş lekesi mevzusu ve dünyanın aslında süreç değişimine gidildiği fark edilmiş ve 2012'de buzul çağın ilk sinyalleri gelmiştir.2012 bütün dünyada 0,90 derece anomali ile soğuk bir dünya yılı olmuştur.Tabi bunda la nina,el nino gibi periyotlarında etkisi var ama asıl büyük mantık önemli.
GÜNEŞ'teki LEKELER.
http://www.sidc.be/silso/IMAGES/GRAPHICS/wolfaml2.png
1700 yıllardan bugüne güneşteki lekelerin grafiği yukarıdadır.Daha önce size 2020'de soğukların zirve yapacağını ve 2020-2040 arası ise daha soğuk daha yağışlı bir dönem olacağını dile getirmiştim.Grafikte gördüğünüz gibi soğuk senelerde hep grafik azalma eğilimde iken sıcak yıllarda peak yapmış.Ve 2020'de nötre kadar gidiyor.Dolasıyla küresel ısınmadan daha çok soğuma lafını duyacaksınız.Artık bilim her yönde gelişti,gerek ingiltere gerek amerika bu lekeler ve soğuma mevzunda tez konusunda yarışıyorlar.. Yani siz burda şubat 10 oldu kar yok küresel ısınma derseniz olmaz,çünkü bu dünyada bugün abd doğusu + avrupada ekstrem bir soğuk oluyorsa bunun pek çok sebebi bu soğumanın sinyalidir.ama bi 2007 gibi genelde bir sıkıntı olursa o zaman çıkıp küresel ısınma yaa diyebilirsiniz.Sizin küresel ısınmanız sadece sizin lokaliniz kadardır.Yani şunu kabullenmeniz lazım bir kış 21 aralık ta başlar 23 mart'da biter.Bu süreçte 1 günde efsane de olur kestanede.1987 vardı yağmadı mart ayında efsane oldu.2000-2004 2 sistem geldi mutlu etti ocağa kadar sonrası hiç yağmadı.2006-2012 her 3 günde bir yağdı tüm ülke kara doydu.2013-2015-2017 özellikle şubat ayında efsane kar aldı istanbul.Peki o zaman global olarak küresel ısınma dedi mi ? demedi diyemezde çünkü bu işin profları aslında gerçeği bilerek beklemede.Ve özellikle 2019-2020 yılların bir hayli hareket olacağı hakkında makaleler çıkıyor.

Peki neden şimdi böyleyiz ?
Çok basit..her kış tepede biriken bir soğuk depo olur.Altdan sıcak hava yüksek basınç sıkıştırdıkça bu deponun alt kesimdeki ısınmadan ana çekirdek dayanamaz stratosfer bölünmesi denilen soğuk deponun 2 ayrı kolla sahaya yayılması gerçekleşir.İşte orda şans tahmin hepsi birbirine girer.AO nötr olsun Nao nötr olsun rüzgar karayel olsun deriz o depodan kopan küçük parçayı resmen ülkeye sokmaya çalışırız.ve genellikle bu olayda prof veriler bile ecmwf gfs gibi mekanizmalar son 1 günde bile tahmin değişir.Çünkü o top nereye gider nasıl yol izler bilinmez.O topu biz şubat başında bekliyorduk lakin gitti avrupaya :) Şimdi tekrardan o toplar birleşip bölünecek ve bu sefer daha kararlı biçimde istanbuldan yay çizip karadeniz çıkacak :) Gerek ao gerek mevsimsel kaymanın etkisi bu top bizim ülkeye meyilli olacak.Bu seferde abd bizi izleyecek :) Sorusu olan herkes sorabilir atladığım bir yer varsa vb açıklarım.İyi akşamlar

cookies
08-02-2018, 23:32
Çok güzel anlatım, lakin tarih aralığı vermek riskli mi hala tahmini olarak? Ve sistemin kalıcılığı ne aralıkta olabilir? 1gün? 1 hafta? 1ay? gibi..?

mikelazi
09-02-2018, 08:49
uzmanlar ülkemiz için 2020 sonrasında ciddi kuraklık olucak diyorlar.bu konudaki görüşün nedir GSI club

mikelazi
09-02-2018, 08:50
burdada küresel ısınmadan bahsedilmiş gene...
gelecek hiç açıcı durmuyor...
Son dakika haberi: NASA'nın kar uzmanından korkutan Turkiye uyarısı - Son Dakika Haberler (http://www.haberturk.com/kar-ne-zaman-yagacak-kar-yagacak-mi-nasanin-kar-uzmani-haberturk-e-konustu-1802622)

Redfish16V
09-02-2018, 10:55
Çok güzel anlatım, lakin tarih aralığı vermek riskli mi hala tahmini olarak? Ve sistemin kalıcılığı ne aralıkta olabilir? 1gün? 1 hafta? 1ay? gibi..?
1 hafta olabilir.

burdada küresel ısınmadan bahsedilmiş gene...
gelecek hiç açıcı durmuyor...
Son dakika haberi: NASA'nın kar uzmanından korkutan Turkiye uyarısı - Son Dakika Haberler (http://www.haberturk.com/kar-ne-zaman-yagacak-kar-yagacak-mi-nasanin-kar-uzmani-haberturk-e-konustu-1802622)
nasa'nın kendi iklim modeli yerlerder gezerken bir kar uzmanı istediği kadar tahmin yürütsün önce NASA iklim modellerini düzeltsin başarı sağlasın,sonra iklimi konuşsun.
En iyi doğru model kim derseniz ;
1-ECMWF
2-GFS
3-UKMO(zaman zaman gfs'yi geçebiliyor doğruluk konusunda)
4-CMC
5-JMA
6-NASA
7-CFS
diye gidiyor liste ve ecmwf istikrarlı biçimde senelerdir 1.olmuş durumda. Bu tür konularda bizim medyadan haber okumak sakıncalı bence.Küresel ısınma soğuma kar geliyor kar gidiyor fırtına vb ***** her şeyi aşırısını takım tutar gibi olmayı seviyoruz.
http://www.dw.com/en/is-climate-change-taking-a-break/a-16740391
şöyle bi makaleden başlayabilirsiniz.İlk önce soğuma soğuma en son tekrar ısınma ama ısınma periyodu bi 70-80 yılı bulacaktır.Önceki mini soğuma periyodu(20-30yıl) atlatmak lazım önce

VTec_king
09-02-2018, 12:35
ısınma kısmını geçtik sanırım soğumaya doğru gidiyoruz böylemi anlayalım?,yani bir buzul çağınamı?

mikelazi
09-02-2018, 12:45
1 hafta olabilir.

nasa'nın kendi iklim modeli yerlerder gezerken bir kar uzmanı istediği kadar tahmin yürütsün önce NASA iklim modellerini düzeltsin başarı sağlasın,sonra iklimi konuşsun.
En iyi doğru model kim derseniz ;
1-ECMWF
2-GFS
3-UKMO(zaman zaman gfs'yi geçebiliyor doğruluk konusunda)
4-CMC
5-JMA
6-NASA
7-CFS
diye gidiyor liste ve ecmwf istikrarlı biçimde senelerdir 1.olmuş durumda. Bu tür konularda bizim medyadan haber okumak sakıncalı bence.Küresel ısınma soğuma kar geliyor kar gidiyor fırtına vb ***** her şeyi aşırısını takım tutar gibi olmayı seviyoruz.
Is climate change taking a break? | Environment| All topics from climate change to conservation | DW | 18.04.2013 (http://www.dw.com/en/is-climate-change-taking-a-break/a-16740391)
şöyle bi makaleden başlayabilirsiniz.İlk önce soğuma soğuma en son tekrar ısınma ama ısınma periyodu bi 70-80 yılı bulacaktır.Önceki mini soğuma periyodu(20-30yıl) atlatmak lazım önce

bu soğuma derken.nekadar derecelerden bahsediyoruz.
iklimleri bozucak bir düzey değildir herhalde

Redfish16V
09-02-2018, 13:00
ısınma kısmını geçtik sanırım soğumaya doğru gidiyoruz böylemi anlayalım?,yani bir buzul çağınamı?
mini buzul.yani atıyorum istanbul -10 derece gördüyse bu dönemde -15leri zorlar gibi örnek verebiliriz.

bu soğuma derken.nekadar derecelerden bahsediyoruz.
iklimleri bozucak bir düzey değildir herhalde
öyle aşırı biçimde -'li değere inmaz ortalama.0,90 ortalama ile 2012 soğuktu,mini buzul dönemde de bu ortalama 0.30 gibi değerde ön görürsek eski 85-87 gibi eşdeğer soğuk olabilir diyebiliriz.2018'in eylül ayında bu veriler ve beklenenler daha hissedilir olacaktır.

VTEC®
11-02-2018, 10:22
emir selamlar,

13-20 şubat aralığı malatya merkezde durum ne olur.
Kar yağsın yağmur yağsın derdim o değilde, Gün içerisinde hayatın akışını olumsuz etkileyecek bi durum olurmu?

altugkocer
13-02-2018, 17:28
Emir yazlık lastiklere ne zaman geçelim :D

Yiğit G.
13-02-2018, 23:40
Emir yazlık lastiklere ne zaman geçelim :D

bilsem kış lastiği almazdım/takmazdım :D

altugkocer
14-02-2018, 08:36
bilsem kış lastiği almazdım/takmazdım :D

Kışlık spec jantları sevmiyorum, üvey evlat gibi duruyor araba :D

Hondafatih
14-02-2018, 08:50
şubat sonunu beklemeden kışlıkları çıkartırız gibi :)

emresener
19-02-2018, 07:45
Emir selamlar,
Kayseri için
3-4 mart ve 10-11 mart
Erciyes ne olur, dun geldik cok az kar var bi tur daha kurtarır mı
Mart ta bi kapıdan baktırcak durum var mı ?

S1NAN
19-02-2018, 15:31
sevgili GSİ CLUB modeller bu sene dansöz misali bir efsane bir kestane modeller sunuyor. Az çok günlük olarak takip ediyorum elimden geldiği kadarıyla ay sonuna doğru bi sinyal veriyor ecmwf sen ne düşünüyorsun bu konuda .

BarKing
19-02-2018, 16:02
istanbul için kış lastiklerini çıkarabilirmiyiz artık her levazım virajlı yoluna girdimmi önden kaymaktan sıkldm :D

mikelazi
19-02-2018, 16:07
böyle giderse mart başı yazlıkları takıcaz gibi.

clioGT
19-02-2018, 16:28
kar mar yalan bu sene

sistem mistem kolay kolay vurmaz gibi gelio bana artık:D

canatakann
19-02-2018, 17:42
Eskişehir ve civarı içinde bi öneri alabiliriz yazlıklara geçilmeli mi ��

Evrenoz
19-02-2018, 17:43
Bu saatten sonra kar anca TV'de...

Redfish16V
20-02-2018, 08:16
25-26 şubatda trakya istanbul için sistem var lakin çok kısa süreli ve belki gelmeyebilir bile.. Mart aynını beklememiz şart ne olacaksa marta olacak son şansımız.eğer olmazsa bi 2007 gibi dramatik bir kış geçirmiş olacağız.

Eworen
20-02-2018, 08:38
Kacan balik buyuk olur..
Uzun yillarin en sert sistemini kil payiyla kacirdik gibi
Belki trakya civarlari ucundan bisey yakalar

mikelazi
20-02-2018, 10:42
biraz önce radyoda dinledim.
ist. ,ç,n sulu kar görülebilir diyordu...

ahmet3425
20-02-2018, 10:52
19 subat ???? Seneyi hatirlayan var mi :)

https://i.hizliresim.com/oOVn6R.jpg

Bir daha boyle ne zaman yagar bilinmez.

free-hifi
20-02-2018, 11:03
İstasyoncular olarak antifiriz ve cam suları elimizde kaldı patladık :D Ben hariç ben burayı takip ederek aldım stoğum yok. 10 tane takmatik kar paleti almıştım 4-5 sattım onuda iade ederim sorun değil .

34ace97
20-02-2018, 20:42
Akşamki GFS ve ECM 26 şubat için hala umut olduğunu söylemiş biraz daha doğularsa Efsaneyi almamız içten bile değil

erayakar
24-02-2018, 08:05
istanbul için kar zamanı .. haya li sanırım gerçek olacak hava soğudu birden .

mikelazi
24-02-2018, 09:24
kar olmaz bence

burak_2885
24-02-2018, 09:30
Ben marttan umutluyum :D

free-hifi
24-02-2018, 12:40

mart karı sıkıntı deyimleri bile var :D

Evrenoz
24-02-2018, 12:41
Bu sene cacık olmaz istanbuldan
mart falan da hikaye

wolrath
24-02-2018, 16:15
dun gunesı gorunce tshırtle gezdık, hala kar mı arıyorsunuz :P

seref1
24-02-2018, 17:15
takip ettiğim bir hava forumunda 28 şubat 1 mart güzel kar alıcaz diye konuşuluyor İstanbul için.Hakkımızda hayırlısı:)

Redfish16V
24-02-2018, 22:46
22-23 Mart.. 5-7 nisan arası.. Bunlar son şanslar.Mart başındaki sistem sadece trakyada yüz güldürür istanbul için yetersiz maalesef.. Ne olursa olsun bi 2007 tarzı kış geçirmiş olduk diyebiliriz.. Şimdi yaz nasıl olacak ona bakacağız

deniz
25-02-2018, 09:00
yağar mı bilmem ama İstanbul-Sarıyer icin anlık hava durumu, saatlik ve 5 gunluk hava tahmini | Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?il=%C4%B0stanbul&ilce=Sar%C4%B1yer)

34ace97
25-02-2018, 11:06
22-23 Mart.. 5-7 nisan arası.. Bunlar son şanslar.Mart başındaki sistem sadece trakyada yüz güldürür istanbul için yetersiz maalesef.. Ne olursa olsun bi 2007 tarzı kış geçirmiş olduk diyebiliriz.. Şimdi yaz nasıl olacak ona bakacağız

1,5 gün özellikle 28-1 mart arası istanbul avrupa yakası 15-20 cm kar almaz mı Emir? Yorumcular 2'ye bölündü kimisi istanbul güzel kar alıcak diyor kimisi sadece trakya ile sınırlandırıyor senin yetersiz olarak nitelendirdiğin havada mı görürüz anlamında?

Eworen
25-02-2018, 12:06
Istanbul icin bu seneye has yarini bekleyelim gecen sene kesin konusulabilirdi
Su anlik ozellikle avrupa yakasinda kar guzel,ortude yapar,sogukta iyi..
Trakyada kar kesin denilebilir o kadar kacmaz
O degilde sinirimzdan otede metrelerle kar olacak biz nasil kaciririz 300-500 km kaysaydi of of..

34ace97
25-02-2018, 12:44
Şuan 50-60'km daha doğularsa istanbul son senelerin en iyi kar yağışını alabilir. Özellikle modellerin bile 48 saatte bile mutabık olmaması herşeyin olabiliceğini gösteriyor.

XTuNeR
25-02-2018, 13:25
Iphone İstanbul için salı karlı gösteriyor çarşamba da -3 leri görcekmiş hadi bakalım

free-hifi
25-02-2018, 22:10
Şarköy den resim geldi yağmaya başlamış.

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı başladı. Meteorolojinin internet sitesindeki tahminlere göre İstanbul'da da çarşamba günü karla karışık yağmur, Perşembe günü ise kar bekleniyor.

SK10
26-02-2018, 00:23
Kar görecezmi acep :)

altima
26-02-2018, 08:19
Kar değilde, sağlam bi soğuk gördüm(k) bu sabah.

Hayırlısı diyelim, pazar gecesi gibi bi yağmur yağsın bikaç gün daha..

Rıdvan

KGüneyli
26-02-2018, 08:42
Iphone İstanbul için salı karlı gösteriyor çarşamba da -3 leri görcekmiş hadi bakalım

Dün bende baktım salı carsamba karlıydı, şuan salı carsamba bulutlu persembe karlı gösteriyor.
İphone da tam tuturamıyor ne olucagını.

207_TR
26-02-2018, 20:20
İpsala da hafif örtü olmuş bugün.

BarışSever
26-02-2018, 20:40
Edirnede okullar bile tatil oldu :)

Redfish16V
26-02-2018, 21:52
edirne soğuk olarak rekor kıracaktır.İstanbulda beklentim düşük.ben umudumu mart ortasına saklıyorum

Evrenoz
26-02-2018, 22:55
edirne soğuk olarak rekor kıracaktır.İstanbulda beklentim düşük.ben umudumu mart ortasına saklıyorum

Haftasonu pazar gunu kartalkaya ne durumda görünüyor? Yağış var mı yoksa güneşli mi?

Musait olunca bi bakabilir misin rica etsem

Engin G.
27-02-2018, 08:00
Küçükçekmecede 10 dk önce havada kar vardı ufakta olsa görmek sevindiriyo insanı :)

Sezgin
27-02-2018, 08:15
beylikdüzü kar yağışı başladı. yoğunluk ve sıklık şimdilik güzel.

KGüneyli
27-02-2018, 08:22
Sultangazi de hava parçalı bulutlu.

Engin G.
27-02-2018, 08:25
Anlık bi güncellemede ben çekeyim beylikdüzünde çok güzel kar var çatılar arabalar beyazlamaya başladı

BirkanYazici
27-02-2018, 08:26
Yenibosnadayım bir damla yağış mevcut değil

KGüneyli
27-02-2018, 08:48
sultangazi şuan başladı lapa lapa yağıyor.

Dağhan
27-02-2018, 09:00
Saat 08:30 civarında Ataköy'de kar yağışı vardı. 9:15-9:45 esnasında ise Basın Ekspress ve sonrası Esenler yoğun yağış vardı ama şu anda durmuş gözüküyor.
Bu kış malesef tam bir hayal kırıklığı oldu...

safaks
27-02-2018, 09:02
Beylikduzu araba ustlerine tutmaya baslamisti. Metrobuse bindim haramiderede kesildi.

KoramiraL
27-02-2018, 09:15
Göktürk Ayazağa kısmında ufak ufak yağıyordu şu anda çağlayanda lapa lapa yağıyor

kurtbil
27-02-2018, 09:20
Sanayi Mahallesinde ufak ufak yağıyor son yarım saattir ama tutmaz bu şekilde.

M3CSL
27-02-2018, 10:21
Uğur mumcu ortadağ baya yağıyor araba üstleri 2-3 cm oldu.

free-hifi
27-02-2018, 10:56
Uğur mumcu ortadağ baya yağıyor araba üstleri 2-3 cm oldu.

Kartal cezaevi tarafı sulu karlı :D

PiscocuK
27-02-2018, 10:58
Kartal cezaevi tarafı sulu karlı :D

hem wp dan hem burdan yürüyorsun kardeş hayırdır

KGüneyli
27-02-2018, 10:59
istanbulun karı bukadar bence :D

sultangazi bayrampasa gaziosmanpasa normal hava devam ediyor.

free-hifi
27-02-2018, 11:57
hem wp dan hem burdan yürüyorsun kardeş hayırdır

:D ahahh her türlü

mikelazi
27-02-2018, 13:38
kadıköyde kar mar yok.
soğuk ve yağmurlu

Redfish16V
27-02-2018, 15:09
Haftasonu pazar gunu kartalkaya ne durumda görünüyor? Yağış var mı yoksa güneşli mi?

Musait olunca bi bakabilir misin rica etsem
karla karışık yağmur ihtimali mevcut. .güneş olmaz.. c.tesi iyi kar alacak.Gidilebilir yani

Engin G.
27-02-2018, 15:49
Çatalca tarafındayım 30 dk içinde yine heryer beyaz oldu ama kar değil buz yağıyo

ahmet3425
27-02-2018, 16:28
sonuc nedir zeki muren de bizi görecek mi :D

Dağhan
28-02-2018, 10:27
Barcelona'da F1 testleri kar yüzünden durmuş durumda, Roma'da 5 yıl sonra ilk defa kar yağmış. Avrupa'nın kar yağmayan yeri neredeyse yok.
Ocak ayında Boston, NYC vs inanılmaz kar aldı.
Asya'da Kore ve Japonya karlar altında.
Maşallah biz de çok uzun zamandır en kurak kışı geçiriyoruz herhalde.

McKrop
28-02-2018, 11:50
Barcelona'da F1 testleri kar yüzünden durmuş durumda, Roma'da 5 yıl sonra ilk defa kar yağmış. Avrupa'nın kar yağmayan yeri neredeyse yok.
Ocak ayında Boston, NYC vs inanılmaz kar aldı.
Asya'da Kore ve Japonya karlar altında.
Maşallah biz de çok uzun zamandır en kurak kışı geçiriyoruz herhalde.

İşte zaten o yuzden kar yagmiyor ya.. Tüm yağış avrupaya yagiyor bize gelene kadar etkisi azaliyor bize artiklari kaliyor. Bildigim kadariyla sebebi bu. Kuzeyden de soguk hava kutlesi gelemiyor o bolgede alcak-yuksek basinc etkisi kutleyi avrupaya kaydiriyor sanirim. Üstat gelince yanlisim varsa duzeltir :D

Eworen
28-02-2018, 12:25
Yok mu gol haberleri Istanbul ?
Yoksada gol olur :)

ahmet3425
28-02-2018, 12:29
iphone saat 15-16 kar yagıslı diyorr :)

Evrenoz
28-02-2018, 12:31
Küçükyalı, FSM, Bağcılar, Taksim.. Ortalama 8 derece
Bu da gol değil..

SekoLive
28-02-2018, 12:48
Yok mu gol haberleri Istanbul ?
Yoksada gol olur :)

saat tahmınn varmı gole dönük :)

hddsheriff
28-02-2018, 12:51
Bahçeşehir de çılgın atıyor ama sadece görsel tutmayacak şekilde yağıyor

ahmet3425
28-02-2018, 13:27
Eminonunde 1-2 tik yagdi durdu.

B16
28-02-2018, 13:38
Maslak yağıyor. Buzlanma olacak ama tutucak gibi durmuyor. Gol değil.

fussy
28-02-2018, 13:39
ortaköy inceden inceden yağıyo

mikelazi
28-02-2018, 13:48
k.köyde yalanda bişeyler yağdı...

şuanda 0 yağış

clioGT
28-02-2018, 14:01
kazaskerde şezlonglara geççez z sonra:D

Redfish16V
28-02-2018, 14:09
tekrar yazayım ; bir şey beklemeyiniz. mart ortasına odaklanın

SULTANOGLU
28-02-2018, 14:40
Almanya munster deyim. Soğuk got kesiyor. Kar hafif hafif atıştırıyor ama en buyuk sıkıntı soğuk. Gece -6 gunduz 1 deece.

Mutu
28-02-2018, 15:07
Almanya munster deyim. Soğuk got kesiyor. Kar hafif hafif atıştırıyor ama en buyuk sıkıntı soğuk. Gece -6 gunduz 1 deece.

2 gün önce munich'e gittik bizde airbus ın kapısında buz sarkıtları oluşacaktı neredeyse öyle soğuk vardı. :D

S.Özeren
28-02-2018, 19:50
Kombi 60 'da yanıyor la bu havaya kar yakışır

S.Özeren
28-02-2018, 22:28
Kombi 60 'da yanıyor la bu havaya kar yakışır

McKrop
01-03-2018, 02:56
ümraniye, çekmeköy, madenler an itibariyle bembeyaz saat 03:56

Evrenoz
01-03-2018, 04:47
Küçükyalıda toz halinde yağıyor
Çimler beyazladı o kadar

Kadyr
01-03-2018, 05:17
Kurtköy ara sokaklar beyaz kaplanmış

free-hifi
01-03-2018, 06:07
Kurtköy ara sokaklar beyaz kaplanmış

Kameradan baktım istasyon ve çevresi tutmuş :)

BarKing
01-03-2018, 12:16
bu akşam bi action olurmu acaba? Gösteriop vermiyen kaşar gibi hava ya

fussy
01-03-2018, 12:47
güneş var kar topluyo ;)

Eworen
01-03-2018, 13:14
Az biraz daha olabilirdi beklentim o yöndeydi.
Örtü olur dedik ama bari 5-10 cm kar bıraksaydı..
Daha önce yazdığım gibi kaçan sistemin kırıntı soğunu ve karını aldık aslı avrupaya kaçtı.
Mart ortasında bişeyler var gibi ama bakalım kış henüz bitmedi.

Yiğit G.
01-03-2018, 13:52
Aslında hepimiz sövdük ama güzel kış geçirdik.. 15 derece ortalama ile gitti hatta bazen 20 leri gördü (ist) , kalın kalın giyinmedik şahsen ben t-shirt üstü ceket ile gezdim.. Evde şortla takıldım.Az yakıt parası ödedim.. Şimdi tek dileğim eski zamanlarda ki gibi Nisan da sıcakların gelmesi..

ahmet3425
01-03-2018, 13:57
onumuzde kakdı 1 ay sonra nisan itibariyle motosiklet sezonu acılsın artık 5 kat giyin cık ellerin ayakların buz tutsun bıktım yemin ediyorum :)

McKrop
03-03-2018, 12:38
Çekmeköyde dolu yağıyor

B-Devi
03-03-2018, 12:46
FB-BJK U21 var samandıra’da. Tv’de rastladım. Çok yoğun bi sağanak var :)

free-hifi
03-03-2018, 12:48
sağanak geliyor ve anadolu yakasında dolu yağmış bir kaç yere

hak_on
07-03-2018, 14:17
Bunbe sıcak yahu kış bitti herhalde

XoR
07-03-2018, 15:06
Yarına dolu riski var diyorlar. Her yerde Oraj geliyor yazıyor, Oraj buymuş.

Oraj ya da gök gürültülü fırtına, çoğunlukla şimşek ve gök gürültüsü ile yağmur veya dolu eşliğinde görülen bir hava olayı.

Redfish16V
07-03-2018, 15:22
Yarına dolu riski var diyorlar. Her yerde Oraj geliyor yazıyor, Oraj buymuş.

Oraj ya da gök gürültülü fırtına, çoğunlukla şimşek ve gök gürültüsü ile yağmur veya dolu eşliğinde görülen bir hava olayı.
wp'dende yazmıştım.avruapa yakasının boğaza yakın olan kısımları + anadolu yakasının kuzeyleri yarın öğlene doğru dolu riski yüksek.Her orajda dolu olmayabilir ama genellikle oraj varsa dolu riski yüksektir.Yarın ki kararsızlık oranına bakılırsa küçük taneli dolu mümkün ama alt tabaka taşınım yavaş olmasından dolayı etkisi az olabilir.

MertSerhanÖ.
07-03-2018, 15:24
wp'dende yazmıştım.avruapa yakasının boğaza yakın olan kısımları + anadolu yakasının kuzeyleri yarın öğlene doğru dolu riski yüksek.Her orajda dolu olmayabilir ama genellikle oraj varsa dolu riski yüksektir.Yarın ki kararsızlık oranına bakılırsa küçük taneli dolu mümkün ama alt tabaka taşınım yavaş olmasından dolayı etkisi az olabilir.

hocam izmirde yağmurlar ne zaman sona erecek.yaklaşık 1 aydır yağmur yağıyor.

XoR
07-03-2018, 15:35

Eyvallah ben bagaja battaniye atayım sabah evden çıkmadan :)

burak_2885
07-03-2018, 16:01

Umudumu yitirmek üzereyim :D

mikelazi
07-03-2018, 16:19
yazlıklara geçelimmi.
bu pazar taktırayım diyorum.

Evrenoz
07-03-2018, 16:23
martın 7'si 20 derece lan hava
geçirdiğim en sıcak doğum günüm :D

imprezaWRC
07-03-2018, 16:33
martın 7'si 20 derece lan hava
geçirdiğim en sıcak doğum günüm :D

Senin için havayı ısıttık :D :D Nice yaşlara bro :)

altugkocer
07-03-2018, 16:33
Ben hafta sonu yazlıklara geçiyorum, Ankara bile 15+ derece

Evrenoz
07-03-2018, 16:50
Senin için havayı ısıttık :D :D Nice yaşlara bro :)

Saolasın brocum da haftasonu dağa gidicem
fabrika ayarlarına döndürelim pls :P

canatakann
07-03-2018, 17:13
Cidden değişik havalar yani sıcak rüzgar falan Eskişehir için,bu havalara göre dolu,sağanak ihtimalleri de artar gibi geliyor önümüzdeki dönemlerde ama bi ara genel bi yorum alabilirsek fena olmaz aslında:D

by_hayali
08-03-2018, 08:49
efsane yağmur başladı

McKrop
08-03-2018, 09:00
Akşam 22:00 saganak olur mu? Besiktas tarafinda hali saha macim var :(

BarKing
08-03-2018, 09:05
Kış lastiklerini çıkaralımmı artık bu neya?

drago
08-03-2018, 15:16
Kış lastiğini çıkardım ben, çıkardığım gün kar düştü biraz. Ama şu an 13-14 derece, zaten evin önünde yatışta.

Uzun yol gitme ihtimali yoksa bence çıkartılabilir.

Havalar az ısınınca şortlu gezen gibi oldum :)

JANJ@N
08-03-2018, 16:50
bence en azından mart sonu beklenmeli, özellikle aksam gece yolculuklarında 7 derece altına inerse yaz lastikleri riskli olur

McKrop
08-03-2018, 17:41
Riskten ziyade yazlık lastiğe yazık olur ömrünü erken tüketir, sertleşir

onursumer
08-03-2018, 18:11
mart sonu sokuyorum ben kışlıkları boşa geçti bu sene :D

Tulumci
09-03-2018, 07:56
17-18 Mart Kapadokya da durum nedir?

VTec_king
09-03-2018, 12:44
barajlar %90 larda ,daha nisana girmedik yaz öncesi fullenirler

altugkocer
09-03-2018, 12:57
barajlar %90 larda ,daha nisana girmedik yaz öncesi fullenirler

Ankara'da %27, geçen sene bu zamanlarda %25,5'miş

ahmet3425
09-03-2018, 15:26
emir nerlerdesin ? mart ayı ve nisan ilk haftasına kadar genel bir hava tahmini yapabilir misin? olur mu bi 90+ supriz gol ??

hakan308
09-03-2018, 15:32
GSİ CLUB 17-18 Mart icin istanbul tahminin nedir haftasonu bi İstanbul yapalim diyoruzda

burak_2885
04-04-2018, 11:00
Emir, 28 Nisan'da düğünüm var ve 30 nisan-5mayıs tarihleri arası bodrumdayım. Durumlar ne olur :)

Redfish16V
04-04-2018, 12:21
Emir, 28 Nisan'da düğünüm var ve 30 nisan-5mayıs tarihleri arası bodrumdayım. Durumlar ne olur :)
sadece 3-5 mayıs yağmursuz

Yiğit G.
09-04-2018, 17:27
yaza erken giriyoruz galiba ? Geçen sene bu zamanlar kalın montlarla gezerken bu hafta tshirt şort ile gezdim valla (gündüz) Var mı sıcaklıklarla ilgili bir tahmin ?

edr55
02-05-2018, 15:56
bu sabah 6 nisan pazar için sağanak uyarısı vardı, bi anda yağmur ihtimali %10 a düştü. bilgisi olan?

burak_2885
10-05-2018, 16:13
Kimse yazmıyor mu buraya yahu :)
Emir merhaba cumartesi günü belgrad da pikniğimiz var. Sence yapılır mı?

Redfish16V
10-05-2018, 19:55
Kimse yazmıyor mu buraya yahu :)
Emir merhaba cumartesi günü belgrad da pikniğimiz var. Sence yapılır mı?
wp grubu var artık buraya pek vakit kalmıyor :) c.tesi serin çok bulutlu yağış yok..

imprezaWRC
10-05-2018, 22:46
wp grubu var artık buraya pek vakit kalmıyor :) c.tesi serin çok bulutlu yağış yok..

Dolu rsikini haber vermeyi unutma lütfen, yoksa tımarhanelik kıvama gelirim.

Black_Eagle
25-05-2018, 09:08
Sabah acayip bi yağmura yakalandım havaya bakınca da biraz tırstım dolu falan yağar diye.Dolu riski var mı bugünlerde ?

imprezaWRC
25-05-2018, 09:31
Sabah acayip bi yağmura yakalandım havaya bakınca da biraz tırstım dolu falan yağar diye.Dolu riski var mı bugünlerde ?

Geçen gün hava durumunu bildiren radyo kanalında dolu riski olabilir gibi söylemişti. Valla bende korktum, kapalıya çektim zuzuyu.

CloudGrey
25-05-2018, 09:32
https://tr.freemeteo.com/havadurumu/istanbul/7-days/list/?gid=745044&language=turkish&country=turkey

bura ne diyorsa odur ;)

Black_Eagle
25-05-2018, 09:41
https://tr.freemeteo.com/havadurumu/istanbul/7-days/list/?gid=745044&language=turkish&country=turkey

bura ne diyorsa odur ;)

https://tr.freemeteo.com/havadurumu/istanbul/history/daily-history/?gid=745044&station=5328&date=2017-07-27&language=turkish&country=turkey

27 temmuz faciasını bilememiş :D

Redfish16V
25-05-2018, 11:31

bura ne diyorsa odur ;)
çöpün çöpü..gfs kaynaklı bile değil.. pazar günü bi ihtimal dolu riski var harici yok..

mikelazi
25-05-2018, 11:36
çöpün çöpü..gfs kaynaklı bile değil.. pazar günü bi ihtimal dolu riski var harici yok..

hangi bölgelerde ve ne ölçekte bu risk

Redfish16V
26-05-2018, 00:37
hangi bölgelerde ve ne ölçekte bu risk
boğaz hattı ile körfez hattı arasında kalan kısım diyebiliriz.Riskin boyutu aşırı fazla değil,dolu olmama olasılığıda var ama ben ne olur olmaz tedbir alınsın diyorum.yağsada iri taneli olmayacaktır.

mikelazi
26-05-2018, 08:09
boğaz hattı ile körfez hattı arasında kalan kısım diyebiliriz.Riskin boyutu aşırı fazla değil,dolu olmama olasılığıda var ama ben ne olur olmaz tedbir alınsın diyorum.yağsada iri taneli olmayacaktır.

eyvallah ;)

Yiğit G.
05-06-2018, 15:54
Son dakika... Meteoroloji'den İstanbul için acil koduyla uyarı: Bu saatlere dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den son dakika uyarısı geldi. Son hava tahmin raporuna göre başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji İstanbul için saat vererek uyarıda bulundu. Acil koduyla yapılan uyarıda İstanbul'da yağışın 13.30 ile 17.30 arasında etkili olacağı bildirildi. Ani sel, su baskını, dolu ve yıldırım riskine karşı dikkatli olunması istendi.

haberlerde geçmeye başladı doğrumudur bu ?

Yiğit G.
08-06-2018, 13:18
Yaz gelince konu uçuyor arka sayfalara :) Pazar günü havuza vs gidicez çekmeköye istanbulun hava durumu nasıl olur pazar ? Mgm bir yagıs diyor bir bulutlu diyor hergün değişiyor.

207_TR
08-06-2018, 22:27
Pazar günü motor turu düşünüyorum. Balıkesir yağmur alır mı acaba ?

Redfish16V
08-06-2018, 23:24
Yaz gelince konu uçuyor arka sayfalara :) Pazar günü havuza vs gidicez çekmeköye istanbulun hava durumu nasıl olur pazar ? Mgm bir yagıs diyor bir bulutlu diyor hergün değişiyor.
pazar sabah erken saatlerde lokal mini yağışlar var.Saat 10 gibi hava açık olur.Lakin akşam 7 gibi bulutlanma ile yağış gelir..Pazar gününden sonra 1 hafta mola,ayın 16sı gibi şiddetli yağış ve dolu riski göz kırpıyor

Pazar günü motor turu düşünüyorum. Balıkesir yağmur alır mı acaba ?
Sabat erken saatlerde erdek tarafı ufak yağışlı,harici gün boyu temiz

Ufuk
15-06-2018, 22:06
Bursa da dolu yağdığına dair telefon aldım az önce arkadaşımdan. Bu yağmur gecr İstanbula gelirse dolu için önlem alalım mı? GSİ CLUB

R.I.P
15-06-2018, 23:58
Az önce Yalova’da dolu yağdı yağmura döndü korkulacak seviyede değil

Dodoo
16-06-2018, 00:15

İstanbul boğazı için de aynısı geçerli mi acaba ?

erayakar
22-06-2018, 09:32
beylikdüzü beykent hava kapadı , sanırım sağanak geliyor .

NakkaSss
22-06-2018, 10:05
Yarın istanbul park taraflarında yağış olur mu? iphone yağış var diyor ama. Ona göre slick yada normal lastik seçimi yapacağım.

BARR
22-06-2018, 10:06
Yarın istanbul park taraflarında yağış olur mu? iphone yağış var diyor ama. Ona göre slick yada normal lastik seçimi yapacağım.

Depo ne güzel doldu be lıkır lıkır dolar dolar.

NakkaSss
22-06-2018, 10:11
Depo ne güzel doldu be lıkır lıkır dolar dolar.

hahah ben hep 50 dolarlık aldığım için

brv
25-06-2018, 15:06
Yarın için dolu ihtimali var mı?

Sezgin
25-06-2018, 15:08
Yarın için dolu ihtimali var mı?

bende şimdi gördüm son dakika bildirimi geldi telefona ?

serkanOC
25-06-2018, 15:41
'Yarın akşam iri dolu yağışı bekleniyor' bende biraz önce gördüm soracaktım.. bugün den kapalı otoparkı-garajı olanlar çeksin yarına yer kalmaz kimse çıkarmaz :)

olmayan avm lere..

mikelazi
25-06-2018, 15:51
branda aldım,altınada eski battaniye sericem...cix

free-hifi
25-06-2018, 15:51
İstanbullular yarına dikkat: Korkutan tahmin! Süper hücre ve ceviz büyüklüğünde dolu...

Meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman, yarın Marmara genelinde, İstanbul'u da kapsayan bir alanda, süper hücreli fırtına ve ceviz büyüklüğünde dolu yağışının meydana gelebileceğini belirterek vatandaşları uyardı.

Redfish16V
25-06-2018, 15:57
dolu yok,sağanak yağış var.o risk kalktı,süper hücre italyada kalacak

Ekrem_06
26-06-2018, 00:30
Ankara'da ne zaman düzelir havalar, ne zaman motosikleti çıkarsam acayip yağmura yakalanıyorum.

aslan
26-06-2018, 14:06
Bahsedilen illerde varmı yağış başlayan yer?

mikelazi
26-06-2018, 14:43
edirne kapıkulede yağıyor dediler

Emre Akçay
26-06-2018, 14:57
Kapıkule'de dolu yağışı var, doğrudur. Biz kapalı yerlere çektik.

Serkan_UR
26-06-2018, 15:38
Kapıkule'de dolu yağışı var, doğrudur. Biz kapalı yerlere çektik.

Az önce bir video geldi 10 sn lik araba gitti tarzı söylemler geçiyor.Emin olamadım eski videoile troll olabilir mi diye.O taraftaki arkadaşlar durum bildirir ise muhtemelen bu tarafa gelecektir Ciddi önlem alınmış olur.

Birkan61
26-06-2018, 15:40
Arkadaşım gruptan video attı şuan pendikte ve dolu yağıyor baya büyük harbi ceviz büyüklüğünde

Serkan_UR
26-06-2018, 15:45
Bendeki video bu bir bakın sizde aynı video ile trollenmeyelim
http://https://youtu.be/MP0BpW7VJpg

PiscocuK
26-06-2018, 15:49
yarım saattir kaynarca pendik civarında mobil haldeyim.3-5 damla attı cam ıslanmadan durdu.Demekki aynı semtte bölge bölge bile değişebiliyor

Redfish16V
26-06-2018, 15:50
Tekrar yazıyorum ; Bursa'nın doğusu,Sakarya,Kocaeli ve Edirne Tekirdağda lokal köy vb yerlerde dolu riski yüksek yağabilir.Ama harici İSTANBUL'da dolu olmayacaktır.

M U R A T
26-06-2018, 15:50
GSİ CLUB hadımköyden çok büyük dolu videosu geldi Üsküdar civarı tahminin ne olur