Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Redfish16V
04-05-2016, 09:37
Pazar sabahta sonra ülke olarak 1 hafta bol güneşli.Pazara kadar lokal yağışlar olacaktır.Dolu riski yoktur,ince taneli bir ihtimal atabilir bu da yereldir.
burak_2885
04-05-2016, 09:51
Pazar sabahta sonra ülke olarak 1 hafta bol güneşli.Pazara kadar lokal yağışlar olacaktır.Dolu riski yoktur,ince taneli bir ihtimal atabilir bu da yereldir.
1 hafta mı sadece :/
Kardeşim tam manasıyla yaza ne zaman geçiş yaparız? 30-35 dereceleri beklemiyorum dört gözle ama hava açık minimum 20 dereceler ne zaman gelir
mimarsertac
04-05-2016, 09:54
Avrupa yakasında dolu varmış, Fenerbahçe'de güneşleniyoruz.
Redfish16V
04-05-2016, 10:15
1 hafta mı sadece :/
Kardeşim tam manasıyla yaza ne zaman geçiş yaparız? 30-35 dereceleri beklemiyorum dört gözle ama hava açık minimum 20 dereceler ne zaman gelir
haziran ortası tam anlamıyla yaz gelir.Sadece istanbul diyorsanız haziran başı.. Diğer yerlerde yaz yağmuru ve kırkikindi yağmurları olacak çünkü.
valikonağında yağmur öyle bir yağdı ki neroya koşana kadar sırılsıklam olduk
SULTANOGLU
04-05-2016, 10:57
Zincirlikuyuda saat 10:30 civarı dolu yağdı. arabaya binene kadar eşşek gibi ıslandım. Laptop çantasının içi bile sırılsıklam
ahmet3425
04-05-2016, 11:37
Emir aksama tech anadolu yakasi olarak hali saha macimiz var maltepe de 21-22 arasi yagmur alir mi o taraflar :)
23-24te de bizim etilerde var o taraf için bilgi alabilir miyim:)
Redfish16V
04-05-2016, 12:49
Emir aksama tech anadolu yakasi olarak hali saha macimiz var maltepe de 21-22 arasi yagmur alir mi o taraflar :)
23-24te de bizim etilerde var o taraf için bilgi alabilir miyim:)
çok bulutlu arada yağmur atıştırır :)
golgeoyunu03
04-05-2016, 15:09
Zincirlikuyuda saat 10:30 civarı dolu yağdı. arabaya binene kadar eşşek gibi ıslandım. Laptop çantasının içi bile sırılsıklam
Arabalara hasar vericek cinstenmiydi?
burakgunay
04-05-2016, 15:37
çok bulutlu arada yağmur atıştırır :)
emir sincan organizede sürekli yağıp yağıp geçiyor kafasına göre, bu taraflarda dolu ihtimali var mı? arabaya bi problem yaratır mı
SULTANOGLU
04-05-2016, 15:40
Arabalara hasar vericek cinstenmiydi?
yani bence 4 5 mm büyüklüğündeydi, zarar vermedi.
Redfish16V
04-05-2016, 16:05
emir sincan organizede sürekli yağıp yağıp geçiyor kafasına göre, bu taraflarda dolu ihtimali var mı? arabaya bi problem yaratır mı
ankara için sıkıntı yok şu an yok kanka,olsa işin ucunda tsport var es geçermiyim hiç :D :D
burakgunay
04-05-2016, 16:45
ankara için sıkıntı yok şu an yok kanka,olsa işin ucunda tsport var es geçermiyim hiç :D :D
bana da pasla kanka oyle bişey olursa, kapalı yer yok gerçi etrafta ama o gün servisle gelirim
altugkocer
05-05-2016, 08:50
Emir bu hafta sonu için Antalya'da durum ne yağmur olur mu?
lnd_samet
05-05-2016, 08:58
valla hiç huyum değil aslındada valla önemli bir plan var :)
c.tesi pazar bozcaada nasıl olur emir?
Ben de h.sonu antalyaya gideceğim, 1 hafta havalar önemli. Tahminlerden baktığım kadarıyla yağış yok ama bulutlu olacak.
Bu dönemde Antalya da deniz nasıldır bilgili arkadaşlardan bir destek alsak iyi olur.
altugkocer
05-05-2016, 09:02
Ben de h.sonu antalyaya gideceğim, 1 hafta havalar önemli. Tahminlerden baktığım kadarıyla yağış yok ama bulutlu olacak.
Bu dönemde Antalya da deniz nasıldır bilgili arkadaşlardan bir destek alsak iyi olur.
Bizim de hafta sonu Antalya planımız var. Yağmur yağmasın yeter bizim için :) Deniz niyetimiz pek yok
Redfish16V
05-05-2016, 09:06
valla hiç huyum değil aslındada valla önemli bir plan var :)
c.tesi pazar bozcaada nasıl olur emir?
7 mayıs akşamı hafif yağış,8 mayıs öğleden sonra ciddi yağış var.
Antalya kesimine gidecek arkadaşlar ayın 10'nu beklesin.o taraflardan yeni geldim,deniz soğuk,giren kişi sayısı 3-5 kişi anca.Gündüz ve gece sıcaklığı iyi fakat soğuk esiyor.Bence şöyle 1 ayı var oranın :)
altugkocer
05-05-2016, 09:07
7 mayıs akşamı hafif yağış,8 mayıs öğleden sonra ciddi yağış var.
Antalya için mi Bozcaada için mi bu kardeşim :)
Redfish16V
05-05-2016, 11:52
Antalya kesimine gidecek arkadaşlar ayın 10'nu beklesin.o taraflardan yeni geldim,deniz soğuk,giren kişi sayısı 3-5 kişi anca.Gündüz ve gece sıcaklığı iyi fakat soğuk esiyor.Bence şöyle 1 ayı var oranın :)
Antalya için mi Bozcaada için mi bu kardeşim :)
alıntıyı bir üste aldığım için dikkat çekmedi sanırım ama üsteki postda durumu belirttim :) deniz soğuk,hava ortalama ankara gibi + orda soğuk esiyor.Bütün bunlara rağmen yandım geldim ama o başka mevzu :D
altugkocer
05-05-2016, 11:54
alıntıyı bir üste aldığım için dikkat çekmedi sanırım ama üsteki postda durumu belirttim :) deniz soğuk,hava ortalama ankara gibi + orda soğuk esiyor.Bütün bunlara rağmen yandım geldim ama o başka mevzu :D
tamam kardeşim sağolasın :)
Tatili mecbur öne aldım 6 gün ordayım bakalım deniz çok şart değil ama hava uyarsa girmek güzel olur.
Kafa dinlemek amaç.
havalar ne zaman ısınacak
motor aldık bınemıyoruz yagmur camurdan
İzmir tripli bu aralar sabah ayrı oglen ayrı aksam ayrı :D
bu konu hakkında bı dusuncenız varmı acaba :D
8 Mayıs pazar günü, Bolu'da hava durumu ne olur? İphone hava durumu yağışlı gösteriyor ama, bir bilenden duymak isterim. :)
Redfish16V
06-05-2016, 22:40
8 Mayıs pazar günü, Bolu'da hava durumu ne olur? İphone hava durumu yağışlı gösteriyor ama, bir bilenden duymak isterim. :)
8 mayıs akşamına doğru yağış var,öncesi aralıklı bulutlu yağışssız :)
8 mayıs akşamına doğru yağış var,öncesi aralıklı bulutlu yağışssız :)
Şahane, pazar gün Abant'ta büyük Mercedes buluşmamız var, fakat hava konusunda endişeliydim. :) Takribi kaç saatlerinde başlıyor yağmur, tahmin olarak.? :)
Redfish16V
06-05-2016, 22:48
Şahane, pazar gün Abant'ta büyük Mercedes buluşmamız var, fakat hava konusunda endişeliydim. :) Takribi kaç saatlerinde başlıyor yağmur, tahmin olarak.? :)
Akşam 5'e doğru başlar o da çok aşırı yağış değil,tipik yaz yağmuru.Gün içinde 22 derecelerde.. Bulutlanma öğleden sonra artar :)
Akşam 5'e doğru başlar o da çok aşırı yağış değil,tipik yaz yağmuru.Gün içinde 22 derecelerde.. Bulutlanma öğleden sonra artar :)
Şahane olacak ozaman, sağolasın abi. :)
yucelebeci
11-05-2016, 15:34
@GSİ CLUB kardeşim 28 mayıs/03 haziran tarihleri arasında göcek taraflarında hava drniz durumu nasıl olur? Yelkenli sezonunu açıcaz kısmetse şuan ki havalardan dolayı biraz kuşkularımız var senin tahminlerin nedir
Redfish16V
11-05-2016, 15:57
@GSİ CLUB kardeşim 28 mayıs/03 haziran tarihleri arasında göcek taraflarında hava drniz durumu nasıl olur? Yelkenli sezonunu açıcaz kısmetse şuan ki havalardan dolayı biraz kuşkularımız var senin tahminlerin nedir
28-29 sakin olur ama ardı sıkıntılı.Batıdan esen rüzgar italya üzerinden güzel bir yağış getiriyor.Ki göcek tarafları yağışı bol alır.. Tahminim 30 mayıs-1 haziran gibi yağışlı geçer.28-29 mayıs fırtına öncesi sessizlik olur
shadow34
11-05-2016, 16:03
15 mayıs pazar kocaeli-körfezde durumlar nasıl olur acaba.
Kardesim yurtdisi sorabilirmiyiz?
Redfish16V
11-05-2016, 20:32
15 mayıs pazar kocaeli-körfezde durumlar nasıl olur acaba.
çok çok az yağmur atıştırır,nem yüksek fakat..
Kardesim yurtdisi sorabilirmiyiz?
rakım ve detaylı koordinat verdiğin sürece sıkıntı yok abi
Black_Eagle
11-05-2016, 21:05
Emir kardesim 19-22 mayis tarihleri Bodrum icin bilgi alabilirmiyim
Ozaman cmtesı pazar Nurburgring pisti.
Pazartesı salı Spa pist tahmınlerı alabılırmıyız? Spa Belcıka'da,Spa bolgesınde....
Yiğit G.
12-05-2016, 15:35
Maltepede sağanak indirdi biraz önce
orhan_guney
12-05-2016, 16:01
anadolu yakası bu akşam yağmur varmı hocam ?
PiscocuK
12-05-2016, 16:24
pendikte bi temiz yağdı geçti :)
Yağmur yok diye arabayı yıkattık hatta camlarını camsille sildim tertemiz olsun diye.
Az önce 2 dk yağmur atıştırdı (çamur diyelim) araba komple kahverengi benek dolu.
Bölge Ataşehir.
Wankel Batu
12-05-2016, 16:26
kuraklik gelecek , son 20 yilin en sicak senesi vb diyorlardida ben bu kadar soguk mayis hatirlamiyorum.
Ne zaman yanmaya baslicaz gelsin artik yaz :o
orhan_guney
12-05-2016, 16:50
pasta ve cila yaptırdım, korkudan servisden cıkamıyorum bildiğin çamur yağdı az önce.
Yağmur yok diye arabayı yıkattık hatta camlarını camsille sildim tertemiz olsun diye.
Az önce 2 dk yağmur atıştırdı (çamur diyelim) araba komple kahverengi benek dolu.
Bölge Ataşehir.
Redfish16V
12-05-2016, 21:59
Emir kardesim 19-22 mayis tarihleri Bodrum icin bilgi alabilirmiyim
Güzel sakin sıcak,fakat 25'ê felan uzamasın yağış geliyor
Ozaman cmtesı pazar Nurburgring pisti.
Pazartesı salı Spa pist tahmınlerı alabılırmıyız? Spa Belcıka'da,Spa bolgesınde....
Nurburgring ; haftasonu sabah ilk saatler sakin ama öğleden sonra hafif-orta yağış gelecek
Spa ; P.tesi ve salı öğlene kadar sakin.öğlen yine hafif yağış atıştırır.akşam vakitlerinde sakinleşme mümkün.
Ankara icin bir bilgi var mi Emir ? Yagıslar sikinti olustirur mu?
Araba yikamaya ne zaman baslariz :D
Ring icin ctesimi pazar mi kardesim? Pazar ogleye kadar yagmur yo?
Spa pazartesi gunu full yagmur yok sanirim? Bu super haber,o gun Track Day var.
Redfish16V
12-05-2016, 22:51
Ankara icin bir bilgi var mi Emir ? Yagıslar sikinti olustirur mu?
Araba yikamaya ne zaman baslariz :D
valla sıkıntı 22 mayısa kadar bu yağışlar devam..
Ring icin ctesimi pazar mi kardesim? Pazar ogleye kadar yagmur yo?
Spa pazartesi gunu full yagmur yok sanirim? Bu super haber,o gun Track Day var.
H.sonu nurburgring'de yağmur var.Fakat bu yağışlar öğlene doğru geliyor ve orta-hafif kuvvetinde.Çok çok etkili değiller.Bu yüzden hangi gün şanslı dersen %50 %50 ikiside seç beğen al.Spa ise nurburgring'e yağış bırakan yağmurlar 1-2 gün sonra yani senin dediğin p.tesi salıya o bölgeye geliyor fakat yağış yok gibi bir şey.. yine öğlen saatine geliyor ama etkisi az.Yükseltinin çok oldugu yerlerde lokal sağanak olabilir bir ihtimal.
Sagol kardesim. İnsallah cok az yagar. Spa'da sorun yokda Ring de tam gazda fena. Tehlikesi buyuk,ustune cok kaza oluyor ve pist zirt pirt kapaniyor :(
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=16010139y
Soyle bir uyari gelmis.. Dikkatli olmakta fayda var
Redfish16V
15-05-2016, 21:39
Haziran 10'a kadar 40 gün süren kırkikindi yağışları iç bölgelerde devam edecek..
AliGizda
16-05-2016, 12:06
Merhaba,
Çarşamba akşamı Rize' ye doğru yola çıkacağım. 22' si döneceğim. Hava durumu hakkında bilgi verme şansın varmıdır?
Haziran 10'a kadar 40 gün süren kırkikindi yağışları iç bölgelerde devam edecek..
Dolu yağma ihtimali var mı bu günlerde Ankara'da?
ErkanCanS
22-05-2016, 11:19
İzmirde duruyor duruyor camur yagiyordu. Nihayet bugun adam gibi yagmuru gorebildik
ProdriveSTI
22-05-2016, 15:47
Emir havalar ne zaman düzeliyor yahu.Yaşamadığımız sonbahar,kış ayını mayıs ayında yaşıyoruz.
Redfish16V
22-05-2016, 17:55
Dolu yağma ihtimali var mı bu günlerde Ankara'da?
bu saatden sonra dolu zor olur şehir merkezi için.yüksekler içinse bi ihtimal o da haziran'ın ilk haftası...
Emir havalar ne zaman düzeliyor yahu.Yaşamadığımız sonbahar,kış ayını mayıs ayında yaşıyoruz.
haziran 10'a kadar böyle.. araba yıkat pislensin sil et v.b deli ediyor beni.Kapalı garaj nimetmiş valla.
yucelebeci
22-05-2016, 19:06
Kardeşim şuna güncel bi bakabilirmisin ne durumdayız
Redfish16V
22-05-2016, 19:59
Kardeşim şuna güncel bi bakabilirmisin ne durumdayız
güncel durum ; 30'unda lokal belki yağmur geçişi olur.Ayın 2'si gecesi yağış geliyor 3 haziran yağışlı.28-29 mayıs ve 1-2 haziran(gecesine kadar) temiz
Hava her yağmurlu olduğunda stres oluyor :D
Ankara h.sonuna kadar yağışlı gözüküyor. Araca zarar verecek cinsten bir dolu bırakır mı ?
altugkocer
25-05-2016, 11:49
Emir cumartesi pazar yağış gözüküyor mu Ankara için?
marmara ıcın onumuzdekı 7 gunluk surecte genel tahmın nedır emir ?
Redfish16V
25-05-2016, 12:23
Hava her yağmurlu olduğunda stres oluyor :D
Ankara h.sonuna kadar yağışlı gözüküyor. Araca zarar verecek cinsten bir dolu bırakır mı ?
dolu mevzuları artık mümkün değil,2 gün önce bile bile araç yıkattım şimdi yine pis..yağmurda öyle bi yağıyor ki 2 nokta yağıyor kuruyor iz bırakıyor valla uyuz oluyorum :D
Emir cumartesi pazar yağış gözüküyor mu Ankara için?
c.tesi %100 yağışlı,pazar öğlene kadar batı kesimi açık,doğu kesimi bulutlu.öğleden sonra batı kesimler aralıklı yağışlı,doğu kesimler yağışlı.pazar günü karma bir yağış var açıkcası ve ama süresi uzun değil yağışların.Batı ve doğu ayrımı derken merkezen dik çizgi indirip batı/doğu diye yorumladım.
marmara ıcın onumuzdekı 7 gunluk surecte genel tahmın nedır emir ?
haziran 15'e kadar yağışlar mümkün.mesela 3 gün yağış var 1 gün açık gibi.postlar halinde yağış geldiği için 1 gün açıklık bile saatlik olabilir.
DelSolOnur
25-05-2016, 12:26
haziranın 3 ü gece istanbulda yağış olur mu
Redfish16V
25-05-2016, 12:42
haziranın 3 ü gece istanbulda yağış olur mu
%90 yağış mümkün
Emir,
4-7 arası Fethiye,
7-11 arası Belek için tahminlerin nelerdir?
Redfish16V
25-05-2016, 14:44
Emir,
4-7 arası Fethiye,
7-11 arası Belek için tahminlerin nelerdir?
4-7 arası Fethiye ---> 4'ü yağışlı 5-7 arası temiz.
7-11 Belek ---------> sadece ayın 8'inde lokal yağış var harici temiz
snan1910
25-05-2016, 14:57
Emir banada
1-4 haziran İzmir Balıkesir tarafları için bilgi verebilir misiniz :)
Redfish16V
25-05-2016, 15:07
Emir banada
1-4 haziran İzmir Balıkesir tarafları için bilgi verebilir misiniz :)
sadece ayın 1'i güzel,2sinin akşamına sırasıyla izmir-balıkesir'e yağış geliyor.4'ü de dahil yağış devam eder.
Emir kardesim 9-13 arasi mugla dalyan ne olur bilgi verebilirmisin ?
1 haftadır kafayı yememek için zor tutuyorum kendimi. devamlı olarak yağmur gösteriyor bütün hava durumu siteleri daha 1 damla düşmedi.
Day Walker
27-05-2016, 10:13
Yaz ne zaman gelecek ?
gelmesin iyi bence istanbul böyle ya
sıcak nemli, trafikle birleşti mi çekilmiyo
kalsın kalsın böyle:D
Valla o sıcakta trafik hiç çekilmiyor be. Kışın gene kalorifer beleş. Yazın klima açınca mazut gidiyor. :D
Day Walker
27-05-2016, 11:11
gelmesin iyi bence istanbul böyle ya
sıcak nemli, trafikle birleşti mi çekilmiyo
kalsın kalsın böyle:D
kanka deniz-havuz-güneş :hehe:
yemişim trafiğini haah
ankaradaki bu gri hava ne zaman yerini güneşe sıcağa bırakacak ? YIL-DIK
Redfish16V
27-05-2016, 23:00
Herkese merhaba.Genel bir yazı yazmanın zamanı geldi :) Bu yazımda ramazan dönemi,tatil yöreleri ve ileriye dönük kış gidişatlarını ele alacağım.
-Öncelikle bu yağışlı günler haziran'ın 15-16sına kadar lokal olarak devam edecek.Atmosferin hareketli dönemi içerisindeyiz.Dolasıyla araç yıkama pasta cila işleri yapacak kişiler mgm'nin günlük tahminin iyi takip etsin.Hatta radarı takip etsin.Neden bu yağmurlar sık ? Sistem şu ; İngiltereden perde halinde set set yağış ilerliyor.Almanya-Bulgaristan derken bizi de perde halinde geçiyor ve yukarı hareket yaparak kapatıyor kendini.Dolasıyla 1 perdenin yağış bırakıp,2.perdenin aynı yere gelmesi 1-2 günü buluyor.Rüzgar faktörü ile bu süreç bazen saatlik bazen 2 gün olabiliyor.Ancak burda dikkat edilmesi farklı bir konu var.Bu süren yağışlar içeriği ve yağış şekli açısından hastalıklara yol açıp,alerjisi olanları tetikliyor.Bu yüzden bu tip yağmur altında kalmamayı ve aracınızın kapalı otoparkı varsa kapalı otoparka almanızı öneririm.Bu tip yağışlar ay sonu sona erecek ve kendini normal yaz yağmurlarına bırakacaktır.Eklemeden geçmeyeyim yıldırım olaylarına karşıda tedbirli olunuz bu 45 günlük süreç tehlikelidir az sabr bitecek.
-Ramazan döneminin ilk 15 günü ortalama bu aralar gibi geçecektir.Özellikle öğlene doğru serin ara ara sıcak şeklinde gidişatı olacaktır.Ancak son 15günde ciddi yaz sıcaklıkları mümkün.
-Akdeniz yöresinde tatil planı olanlar ; 29 Mayıs - 4 Haziran / 6-7 Haziran / 8-10 Haziran / 15 Haziran - 22 Haziran aralarında plan yapabilirler.Diğer günler yağmur geçişleri,yağışları vardır.Ciddi sıcak ortam isteyenler Temmuz ortasını tercih edebilir.
-Ege yöresinde tatil planı olanlar ; 28 Mayıs - 4 Haziran / 4-15 Haziran / 18 Haziran - 24 Haziran aralarında plan yapabilirler.Diğer günler yağmur mevcut.Haziran ortası Eylül'e kadar yine tarihler verilecektir.
-2017 Kış için gidişat eh işte.. Kış geç gelecek büyük ihtimal.kuzey ve doğu bölgeler şu an şanslı.. Önceki seneden 1 tık sıcak ve bol yağışlı olabilir..Genel gidişat iyi,dediğim gibi soğuma süreci gitgide artıyor artacakta.2020 gibi zirve yapıp sıcak periyoda geçebiliriz.Bu arada soğuma artıyor ama maalesef kışlar eskisi gibi erken değil geç gelecek.Kısacası mevsimsel kaymalarda artacak..
Ankarali uyeler dikkatli olun. Ne olur ne olmaz :)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=16010156y)
mikelazi
31-05-2016, 16:33
haftasonu yagış var deniyor.
c.tesi gece sakaryaya gidicem.pazar gece dönüş yagış olurmu acaba
Yiğit G.
03-06-2016, 15:39
"Bu gece istanbul için kıyamet vakti" gibi hava :D Çok pis yağmur fırtına geliyor gibi... Dolu olmaz değil mi ??
15-20 Dk Önce Adapazarı'nda yağmur ardınan da dolu başladı.
salih_560
03-06-2016, 15:49
şuanda bursa nemden nasibini aldı herhalde birazdan yağmur yağacak acayip sıcak şuan bursa olduğum yerde terliyorum o derece ....
mikelazi
03-06-2016, 16:07
k.köyde yağmur başladı.
haftasonu durum nedir???
mecidiyeköy - şişlide de yok etti - şuan durgun..
barakuda26
03-06-2016, 18:06
Sakarya da kısa süreki baya iri taneli dolu yağdı birden kapattı hava
Havalar iyice şaşırdı, 1 saat önce fırtına kıyamet sonra günlük güneşlik.
5-6 dakikadır aralıksız dolu yayıyor mecidiyeköyde..
5-6 dakikadır aralıksız dolu yayıyor mecidiyeköyde..
Yağıyor :D :D
Leğenle döküyor mübarek maşallah :)
Yiğit G.
04-06-2016, 12:25
Anadolu yakasına gelir mi ki o dolu acep ? Yetkili arkadaşlar neredesiniz :D
Beylikduzu tarafinda olanlardan dolu icin bi fotograf alabilir miyiz kopmus sanirim orda olaylar
Beylikduzu tarafinda olanlardan dolu icin bi fotograf alabilir miyiz kopmus sanirim orda olaylar
periscope da takip ediyordum bildiğin kar gibi olmuştu.
periscope da takip ediyordum bildiğin kar gibi olmuştu.
mikelazi
06-06-2016, 15:35
ist. için yarında yağmur deniyor.havalarda serinlicekmiş.ramazanda iyi gider
Redfish16V
11-06-2016, 00:24
Ufak güncel ; Haziran 15'ten sonra CİDDİ derecede sıcak saha alanına gireceğiz.. Evet buraya kadar her şey güzeldi..Ancak bu sıcaklıklar arasında eğer lokal soğuma olmazsa ekim ortasına kadar ciddi sıcaklıklar devam edecek ve bu barajlr için kırmızı alarm olabilir.Şu an abartma v.b yapmıyorum ilerleyen zamanda bunu grafiklerle size sunacağım.Ve önümüzdeki kış içinde olumlu haberler yok.. Kılpayı bize gelmekten vazgeçen sistemler,kar beklerken yağmur yağması.. Bunların yaşanması yüksek ihtimal.. Umut ? Tek umudumuz Eylül ayında ortalama yağış ve sıcaklığı yakalamak.Herkese hayırlı ramazanlar.. Araç yıkayacaklar ayın 15'ni beklesin.
Değerli bakanımız suyumuz çok "bol bol kullanın" demişti :))
Yeni uyarilar mevcut. Dikkatli olmakta fayda var :)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=16010178y)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=16010179y)
Yesikoyde ,asiri ruzgar olustu bi anda
Yesikoyde ,asiri ruzgar olustu bi anda
Aşırı rüzgarmı bi an bizim balkon kopup gidiyodu :) resmen fırtına
mimarsertac
14-06-2016, 16:14
Fenerbahçe'de yağış başladı sabah radyoda denildiği gibi olacaksa arabaya gidene kadar duş alırım.
Mecidiyeköy - Şişli şuan göz gözü görmüyor
Winter is coming
Ben böyle bir yağmur ilk defa gördüm hayatımda. Kadıköy yer.
Ataşehir fena yağıyor hava da karardı boşaldı gök resmen.
by_hayali
14-06-2016, 16:46
ümraniye tepeüstü şual sel aldı :)
NakkaSss
14-06-2016, 16:54
Şişli merkez patlıyor herkes :D
selam,
son 10 yıl, Ege bölgesi' nin hava durumunu, fırtınasını vs öğrenebileceğim bir yer var mıdır ?
konu önemlidir, yardım ederseniz çok sevinirim..
2016 aralık ayı fırtına beklentileri vs vs lazım..
geçmişlerde olursa ona göre değerlendirebilirim.
Yiğit G.
20-06-2016, 13:52
İstanbul
http://d.aktifhaber.com/gallery/10893/9.jpg
İzmir'i görseniz şuanda...
https://pbs.twimg.com/media/CLpbkTHWIAAliw5.jpg
istanbul temsili
Redfish16V
20-06-2016, 14:20
Ufak güncel ; Haziran 15'ten sonra CİDDİ derecede sıcak saha alanına gireceğiz.. Evet buraya kadar her şey güzeldi..Ancak bu sıcaklıklar arasında eğer lokal soğuma olmazsa ekim ortasına kadar ciddi sıcaklıklar devam edecek ve bu barajlr için kırmızı alarm olabilir.Şu an abartma v.b yapmıyorum ilerleyen zamanda bunu grafiklerle size sunacağım.Ve önümüzdeki kış içinde olumlu haberler yok.. Kılpayı bize gelmekten vazgeçen sistemler,kar beklerken yağmur yağması.. Bunların yaşanması yüksek ihtimal.. Umut ? Tek umudumuz Eylül ayında ortalama yağış ve sıcaklığı yakalamak.Herkese hayırlı ramazanlar.. Araç yıkayacaklar ayın 15'ni beklesin.
Uyarıyı vermiştim :D temmuz 20'sine kadar sıcaklık ciddi boyutda devam.. Toz aşınımıda olacak ara ara.. Ağustos başına kadar 2 periyotlu yağış yakalamamız lazım yoksa sıkıntı..
Jön Türk
20-06-2016, 14:26
52 gören var bugün Antalya'da daha ne kadar sürer bu ? Kapıyı pencereyi açamıyorum fırını açarsında yüzüne vururya sıcağı ondan beter :D
bordeaux
20-06-2016, 14:27
yalova'da esmiyor :)
Sakarya'da yanıyor..
Evden çıkılacak gibi değil.
OrcunInce
20-06-2016, 15:55
istanbul'da arada harika esiyor.
lokasyon: Maslak
ataşehir de öğleden sonra dünkü gibi yine güzel esmeye başladı. ama ciddi sıcak yauv
Redfish16V
25-06-2016, 12:41
ayın 27si ile 5 Temmuz arası ülke genelinde lokal yağışlar olacak.Bunlar sağanak yağış olup uzun süreli olmayacaktır.Genellikle bu tip yağışlar sonrası ağır bir nem çöker ve sıcaklık tekrar tırmanır.Anlık serinlik yaşayacaksınız diyelim.Temmuz ayı ise şu anki verilerin daha üstü olabilir.Sıcaklık rekorları gelebilir.Ağustos ise bizim için daha iyi verilere sahip şu an..
lnd_samet
26-06-2016, 12:18
5-8 temmuz yani bayramda bodrum filan ne alemdedir Emir
Redfish16V
26-06-2016, 12:32
5-8 temmuz yani bayramda bodrum filan ne alemdedir Emir
yağış vb durumu mümkün değil gayet tadındadır yani abi :)
1 temmuz 10 temmuz arasi Ordu yorumu yapabilirmisin kardesim?
Redfish16V
26-06-2016, 21:42
1 temmuz 10 temmuz arasi Ordu yorumu yapabilirmisin kardesim?
1 Temmuz - Yağışlı
2 Temmuz - Öğleden sonra yağışlı(Lokal,az)
3 Temmuz - Öğleden sonra yağışlı(Lokal,orta)
4 Temmuz - Öğlene kadar yağışlı(lokal,az)
5 Temmuz - 9 Temmuz'un öğlenine kadar açık
10 Temmuz - Gün içinde lokal yağışlı
Redfish16V
27-06-2016, 13:53
ANKARA İÇİN ACİL UYARI.İL MERKEZİ LOKAL DOLU OLABİLİR !!
Y.MAHALLE TARAFI İÇİN - 45DK
Y.MAHALLE VE DOĞUSU İÇİN 1 SAAT
kadar süre var.Ne olur olmaz önlem alınız
onursumer
27-06-2016, 14:00
istanbul için gorunurde dolu riski varmıdır ?
Redfish16V
27-06-2016, 14:12
istanbul için gorunurde dolu riski varmıdır ?
zor..şu an tüm koşullar gerçekleşmedi istanbul için.en fazla sağanak yağış olur istanbulda.
Redfish16V
27-06-2016, 14:46
Ankara, Son Radar Görüntüleri - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=anm&rR=06&rU=max#sfB)
Kütle over hareketi yaparak geliyor,ilk dikmen civarını vuracaktır.en güçlü vurgularda yine güney-doğu için görülüyor.şu an temelli civarında..
Ordu yine sidikli anlasilan :(
Redfish16V
27-06-2016, 15:52
ankara'da ilk part geçişleri başladı.dolu partları akşama kadar devam edecektir
imprezaWRC
27-06-2016, 16:23
Yahu bu doludan niye burnumuz kurtulmuyor nedir bunun sık sık meydana gelmesi? Hangi faktörler dolu oluşumunu tetikliyor? Valla paranoyak oldum artık en çok ziyaret ettiğim site hava durumu sitesi oldu.
Redfish16V
27-06-2016, 16:29
Yahu bu doludan niye burnumuz kurtulmuyor nedir bunun sık sık meydana gelmesi? Hangi faktörler dolu oluşumunu tetikliyor? Valla paranoyak oldum artık en çok ziyaret ettiğim site hava durumu sitesi oldu.
1 Nisan - 1 Hazirana arası bizim ülkemiz için dolu olaylarının stabil olduğu dönemdir abi.Ki bu dönemde yaz yağmurları,havaların kış modundan çıkıp kademe kademe ısınması vb olayları bu süreçte doluyu tetikler.Bu dönem içerisinde de olması normaldir.Lakin şu aralar yaşadığımız dolu olayları ne kadar normal dışında olsada benim için normaldir.Neden ? Yıllardır bu süreçlerde 1-2 defa dolu vurgunu olmuş ülkemizde ve hatta dünyada.Dikkat ettiyseniz sıcaklıklar limitörde gidiyordu.aşırı ısınan yerde ister istemez havada gerilme oluyor.Ve bu ısınmalar sonrası havada oluşan gerilim kendini dolu olarak boşaltıyor.Belki teknik açıdan vurgulayamadım ama bu döngüde olan bişey.Bu ülke bu durumları çok yaşadı yaşayacakta.Mesela bundan sonra hava nemle birlikte tekrar artar ama bu sefer soğuk akım rüzgarlar ülkemize uğrayacaktır.Sonrası ağustosta tekrar bir şimşekli boşaltma işlemi olur ve kademe kademe düşüş başlar :)
Önlemimizi aldik. Tesekkurler :)
Bu istanbulda yağması beklenen muhtemel yağmur henüz Ümraniye tarafına düşmedi
Varmı İstanbulun çeşitli yerlerinde yağmur?
individual
28-06-2016, 14:39
Bu istanbulda yağması beklenen muhtemel yağmur henüz Ümraniye tarafına düşmedi
Varmı İstanbulun çeşitli yerlerinde yağmur?
Esenyurt tarafında dolu başlamış.Anadolu tarafına doğru geliyor sanırım.İş çıkışı trafik kaos olur.
Ümraniyede 30saniye kadar yağdı sesi geldi ama yerleri ıslatamadı şuan güneş açtı hava ısındı yine :( korkutuyor beni bu tarz havalar deprem olacakmış gibi geliyor şehir efsanesidir bu tarz söylemler ama umarım o tarz bir şey yaşamayız
ugurcan52
28-06-2016, 19:08
Göztepede sabahtab beri dala yok ; kurtköy kartal ve avcılar tarafında sel olmus ne iş anlamadım
Yarın öğleden sonra ataşehir kayışdağı tarafında yağış beklentisi var mıdır?
İç bölgeler icin uyari yayinlanmiş.. Önlemlerinizi alın :)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=16010192y)
Şişli de yaklaşık 10 dakikadır aralıksız sağanak yağış mevcut..
Bir yerleri su basmıştır kesin.
Arayacağız sanırım bu yağmurları :)
Day Walker
30-06-2016, 10:48
Ümraniyede küçük göletler oluştu öğlen arasında serinlemek isteyen varsa buyursun gelsin :D
mikelazi
30-06-2016, 11:07
kadıköy yagışlı
Berekettir yağsın. Sonra çok kurak oluyor mahvoluyoruz.
Ne oldu bu istanbula arkadaş :)
Hava bildigin bosaldi fena yagiyor ve gok acaip gurluyo :D
İstanbul'da neredeyse bir saattir aralıksız yağmur yağıyor şimşekli gök gürültülü şekilde. Herkes dağıldı memleketlerine, hazır boşken temizlik var. :)
Yiğit G.
06-07-2016, 12:21
yarın (7 temmuz) perşembe sapancaya gidicez yağmur ihtimali varmıdır ?
Redfish16V
06-07-2016, 13:09
yarın (7 temmuz) perşembe sapancaya gidicez yağmur ihtimali varmıdır ?
Öğlene kadar yağış yok fakat öğleden sonra gün boyu orta seviyede yağış var.
Yiğit G.
06-07-2016, 17:05
Öğlene kadar yağış yok fakat öğleden sonra gün boyu orta seviyede yağış var.
kötü oldu bu teşekkürler.
Redfish16V
11-07-2016, 00:45
Standart güncel ; Temmuz sonuna kadar stabil sıcaklıklar devam edecek.Ağustos'un ilk 10 günü serin geçecektir.Yaz eylül 10 itibarıyla etkisini yitirecek ve pastırma sıcaklıklarına kadar sonbahar mevsimi yaşanacaktır.Kış için yavaştan şekillenmeler başladı.. Ancak haberler nötr şu an.. İç kesimlerin yağış olarak şansı bu sene pek yok.. İstanbul ve trakya şu an şanslı.. Doğu anadolu içinse kış kötü geçebilir..
Emir bu El Nino' dan La Nina' ya geçiş nedeniyle mi bu durmak bitmeyen rüzgarlar ve serin hava? Bu sene La Nina etkisiyle kış nasıl olacak? Daha mı soğuk ve sert?
Burak Mehmet
10-08-2016, 20:26
Emir merhaba,
Bu hafta sonu için Kızılcahamam ve Özellikle ışıkdağı bölgesi için bir ön görün varmı ? GSI CLUB
nezaman serinleyeceğizz nezaman yağmurlr başlayacak :)
Redfish16V
10-08-2016, 21:30
Emir merhaba,
Bu hafta sonu için Kızılcahamam ve Özellikle ışıkdağı bölgesi için bir ön görün varmı ? GSI CLUB
yaz yağmuru mümkün..
nezaman serinleyeceğizz nezaman yağmurlr başlayacak :)
bu aralar hiç bakmıyorum nerdeyse.. şöyle göz ucuyla biraz baktım ufak yazayım ;
-Bu kışı ben 2 kademe veya 2 perde olarak görüyorum.Çok zevkli bir kış beklemiyorum ama çokta vasat olmayacak gibi..
-Eylül ayı şaşırtıcı derecede soğuk olabilir.İlk soğumada eylül başı gibi.(lokal yağış geçişlerini saymıyorum)
-Sivas ve doğusu kış için ümit beklemesin,yüzdesel olarak bile %1 ihtimalleri var.. Umarım değişir..
-Trakya,Çanakkale ve çevresi,Batı karadeniz ve sahilleri,İç bölgelerin batısı şanslı.. Akdeniz sahilleri,Denizli gibi yarı karasal/Akdeniz iklimi yaşayanlar kışı unutabilirler.. Aksine sıcaklık rekoru bekliyorum akdeniz için.
-bol bol lodoslu ve bol bol hasta edici havalar hakim olacaktır.
Son özet söz ise ; Yağış olayı şu an az gözükmekte,bizim için vasat bir durum.Yani kuru ayazlı bir kış mümkün gibi.. Bekletiniz bir 2012,2015 gibi yüksek olmasın.Tarih yaklaştıkça uzun vade nokta atışı tahminlerimi yazacağım
GSİ CLUB
Emir selamlar
H.sonu icin yagis uyarisi var. Dolu riski var midir? Onlem alalim mi?
Redfish16V
12-08-2016, 22:56
Ankara değilde istanbul ufak çaplı tedbir alabilir.. basınç dizilimi vb sakat duruyor rekor yağış gelebilir
Redfish16V
16-08-2016, 08:32
Ufak güncel ; Yaz 31 ağustos ile birlikte sona erecektir.Eylül ayı ise CİDDİ soğuk olacak.La Nina phase'ne eylül ayında tam geçmemizle birlikte soğuk günlere merhaba diyeceğiz.Eylül ayı soğuk ve kuru geçerken ekim ayı ile soğuklara yağışta eklenecek.İstanbul için tahmini ilk kar tahminini eylül'ün ilk haftası açıklayacağım.Ayrıca bu ayın son haftası düşüşlere karşı hasta olma riskine dikkat..
GSİ CLUB kurban bayramı tatilinde bodruma gitmeyi düşünüyordum, boşuna para vermeyelim mi?
GSİ CLUB kurban bayramı tatilinde bodruma gitmeyi düşünüyordum, boşuna para vermeyelim mi?
Bodruma bişe olmaz :D
PiscocuK
16-08-2016, 08:48
tatil yapamadan yaz bitti.Kurbanda kemer programı vardı iptal edelim ozaman
Redfish16V
16-08-2016, 08:50
kıyı kesimlere gidilebilir,hava 25-30 derece arası izler,geceleri ise 22-25.Denizler halen sıcak olduğu aşırı rahatsız etmez.Tabi bu durum bu konuma özel.Bir antalya yada bartın gibi yerler bu kadar şanslı değil.
Yıllık izin yapamadan yaz bitecek. Hayırlısı.
ozyt1000
16-08-2016, 09:03
Eylül başı kekova - kemer planı yapıyorduk, hava nasıl olur? iptal mi edelim ?
kıyı kesimlere gidilebilir,hava 25-30 derece arası izler,geceleri ise 22-25.Denizler halen sıcak olduğu aşırı rahatsız etmez.Tabi bu durum bu konuma özel.Bir antalya yada bartın gibi yerler bu kadar şanslı değil.
AliGizda
16-08-2016, 09:34
Ekimde balayı için Kıbrıs' a gidicez, taa Ocak ayında aldık denize giremiycez mi yani şimdi? Bende bütün tatil planlarını iptal ettim, balayına sakladık ama fena patladık desene.
Redfish16V
16-08-2016, 09:36
Kıyı kesim tatil yöreleri için 1-2 gün daha beklemek gerek,sorularınızı 1-2 gün içinde cevaplandıracağım.Yaz bitiyor tamam karamsarlığa gerek yok denizler halen sıcak :) En büyük soğumayı marmara-iç bölgeler yaşayacak.Yarın akşama kadar bütün sorularınızı konu başlığında biriktirin ben cevaplayacağım :)
altugkocer
16-08-2016, 10:19
Emir o zaman birkaç güne cevaplamalık soru sorayım :D
Kurban Bayramı haftası Balıkesir - Edremit - Ören - Burhaniye tarafları nasıl olacak?
Geçen sene baya donmuştuk :D
Emir'in sezonu açıldı arkadaşlar, saldırın...
mikelazi
16-08-2016, 10:48
kurbanda son durum ne olur???
Emircim bu sene kış için Marmara Bölgesi içinde Trakya, İstanbul ve Adapazarı tarafları için soğuk ve yağış durumu tahminlerini öğrenebilir miyiz?
Bir de İç Anadolu için Ankara tahminin ne yönde olur onu da alalım. Tabii ki değişecektir elli kere ama en azından üç aşağı beş yukarı biliriz ona göre plan yaparız.
Redfish16V
16-08-2016, 12:42
;
-Bu kışı ben 2 kademe veya 2 perde olarak görüyorum.Çok zevkli bir kış beklemiyorum ama çokta vasat olmayacak gibi..
-Eylül ayı şaşırtıcı derecede soğuk olabilir.İlk soğumada eylül başı gibi.(lokal yağış geçişlerini saymıyorum)
-Sivas ve doğusu kış için ümit beklemesin,yüzdesel olarak bile %1 ihtimalleri var.. Umarım değişir..
-Trakya,Çanakkale ve çevresi,Batı karadeniz ve sahilleri,İç bölgelerin batısı şanslı.. Akdeniz sahilleri,Denizli gibi yarı karasal/Akdeniz iklimi yaşayanlar kışı unutabilirler.. Aksine sıcaklık rekoru bekliyorum akdeniz için.
-bol bol lodoslu ve bol bol hasta edici havalar hakim olacaktır.
Son özet söz ise ; Yağış olayı şu an az gözükmekte,bizim için vasat bir durum.Yani kuru ayazlı bir kış mümkün gibi.. Bekletiniz bir 2012,2015 gibi yüksek olmasın.Tarih yaklaştıkça uzun vade nokta atışı tahminlerimi yazacağım
Emircim bu sene kış için Marmara Bölgesi içinde Trakya, İstanbul ve Adapazarı tarafları için soğuk ve yağış durumu tahminlerini öğrenebilir miyiz?
Bir de İç Anadolu için Ankara tahminin ne yönde olur onu da alalım. Tabii ki değişecektir elli kere ama en azından üç aşağı beş yukarı biliriz ona göre plan yaparız.
1-2 gün sonra kıyı,tatil yöreleri için tahmin yapacağım.Genel kış tahmini için şu an bu ön görülerim mevcutdur.Eylül ortası yine bir tekrar geçerim.
PiscocuK
16-08-2016, 12:55
7 Eylül gibi yola çıkmayı düşünüyoruz dönüş 13-14-15 gibi olur net değil
kemere gitmeyi planlıyoruz nedersin gidilirmi?Geçen sene çok yağmıştı pek keyif alamadık bu sene geri geldi daha sıcak olur yağış olmaz derken kötü haberini aldık :D
1-2 gün sonra kıyı,tatil yöreleri için tahmin yapacağım.Genel kış tahmini için şu an bu ön görülerim mevcutdur.Eylül ortası yine bir tekrar geçerim.
İç bölgelerin batısı, Batı Karadeniz Trakya ve Çanakkale şanslıysa o zaman biz de şanslıyız demektir :D Hayırlısı olsun kardeşim.
Birkan61
18-08-2016, 15:29
kurbanda son durum ne olur???
Aynen.. bunu bende merak ediyorum
Duruma görek ege ya da Trabzon yapacağım :D
punto_multijet
18-08-2016, 15:37
kurbanda kapadokya yapıcaz umarım hava uygun olur.
Redfish16V
18-08-2016, 16:29
Bir aksilik olmazsa bu gece 12'ye kadar kurban bayramı&Tatil yerleri&2016-2017 kışını detaylı yazacağım.
Bir aksilik olmazsa bu gece 12'ye kadar kurban bayramı&Tatil yerleri&2016-2017 kışını detaylı yazacağım.
Bayramda Fas nasıl onu da ekler misin :)
marakeş ve casablanca?
Redfish16V
18-08-2016, 22:00
Öncelikle herkese merhaba.Yazın son dilimine girmemizle beraber bu topic canlanmaya başladı :) Elimden geldiğince "Havayı koklayan Adam" ibaresinde hakkını vermek için hem yaz hem kış aktif olmaya çalıştım.Her daim güncel şekilde kendimide geliştirerek bu sürece devam edeceğm.Sizden ricam lütfen yazdıklarımı iyi okuyun ve hevesi olan arkadaşlarım abilerimde istediğini sorsun gerekse burda tartışalım :) hem öğretici hem açıklayacı yazmaya çalışacağım.Umarım zevkle okursunuz.
Tatil Yöreleri-1 Kasım'a kadar olan süreçte deniz/tatil durumu ;
Önceki postlarımda soğuma olacağı bildirmiştim ve çoğu kişi tatil telaşına girmişti.Sakin olunuz.Evet soğuma var ama iyiye dönen ibrelerde mevcut.1 eylüle kadar ülke geneli bu sıcaklıklar stabil biçimde devam edecektir.1 Eylül'den sonra Karadeniz-Marmara-Aydın-İzmir-Çanakkale hattı(kıyısı) hissedilir derece sıcaklık geriyelecek ve rüzgar durumları artacaktır.Peki gerileme derken ? Şu an atıyorum 30-35 ise gerileme ile 25-28 max gerileyecek.Ama rüzgar durumu olduğu için hissedilen sıcaklık sizi az üşütebilir.Tatil yapılırmı sorusuna cevap veremem.Şöyle ki;Bana göre aşırı sıcak sevmem arada püfür püfür esmesini isterim,ama kimisi yansın kavrulsun vb ister.Durum budur herkes kendi seçeneklerine göre tatil planı yapabilir.Deniz sıcaklığı Fethiye-Antalya arası şu ankinden biraz ılık,İzmir-Çanakkale arası ılık,Karadeniz ise normaller civarında ve ılık olabilir.Ancak eylül 15'ten sonra koşullar daha soğuğa döner ve genel kitle için tatil planı rafa kalkabilir.
Kurban Bayramı ve Planlar ;
Ülke geneli yağış yok gibi..Sadece tatilin son günü belki ufak çiselti geçişleri olabilir İstanbul için.Genel olarak ise ; İstanbul ve trakya 25-28 , Bursa-Denizli-Afyon iç ege hattı 30-32,Antalya-Adana akdeniz hattı 30-32,Karadeniz 28-30,Ankara ve iç anadolu hattı 30-35,Sivas-urfa doğu bölge hattı 35-36 dereceleri görecektir.Şu an için temiz standart bir bayram süreci gözüküyor.
Üyelerin Soru-Cevap Kısmı
Evrenoz - Bayramda casablanca ve fas'ın geneli için yağış sıkıntısı yok.25-30 derecelerde gezen bir sıcaklık mevcut.
AliGizda - Ekim 10'a kadar kıbrıs güzel ama Ekim ayının 2.yarısı yağmurlar başlayabilir.
Diğer üyelerin sorusuna Kurban bayramı bölümümde cevap verdiğimi düşünüyorum.Kısacası Tatil ve kurban olayı durumu şu an net ve sıkıntı yok.Şahsi fikrim 30 Eylülden sonra tatil planı yapmayın,keyifli tatil bileşenleri Ekim ayı itibariyle bozulabilir.
2016-2017 Kışı
http://i66.tinypic.com/2jxjm.png
Şu an ki buzulların durumu.Erime 2012 yılına göre daha az.. Küresel ısınmanın aslında olmadığını ve mini buzul çağının yaklaştığını ifade ettiğim tezleri destekleyen verilerden biri.Şimdi sunuma geçelim ; Kış tahmini yaparken ilk seçeneğiniz El nino kışı mı ? Yoksa La Nina kışı mı ? Sorusuna cevap vermektir.
El nino ; Aktif olduğu süreçte yazın bol atraksiyonlar ve kışın az soğuk bol yağış demektir.
La Nina ; Yazın durağan ve aşırı sıcak,kışın ise çok soğuk az yağış demektir.
verilere göre 1 ekim ile la nina'ya geçiş olacak(Şu an geçiş aşaması sürüyor) ve La Nina'nın etkilerini daha çok göreceğiz.(ki soğuma derken tetikleyen durum bu idi).La Nina pattern'ne göre Avrupa'nın doğusu soğuk olacak ve biz denkklemi sağladığımız zaman ülkenin batı ve iç kesimleri avrupadan kar yağışını alacaktır.Diğer koşul ise Karadeniz'den sizin çok sevdiğiniz Deniz etkisi kar(Dek) yağışlarını kuzey kıyı kesimlerin alması olacaktır.Maalesef doğu bunlara izleyecek ve yağış kıtlığı çekebilecektir.Akdeniz ise yine aynı biçimde kışı hissetmeyecektir.Kısacası Trakya-İstanbul ve İç kesimler 2002-2011 tarzı bir kış yaşayacaklar.Yine efsane soğuklar görebiliriz.YAğış ise nasip.. Yağış konusunda kafayı yiyebiliriz ama dediğim gibi denklemler tutarsada yine 1-2 güzel yağışlar alabiliriz.En sert soğuklar iç bölgeleri,En çok yağış kapma olasılığı ise Trakya ve Marmara bölgesindedir.Ekim ayının ilk günleri ile birlikte kışın ayak seslerini duyacağız.Daha detaylı gelişmeler oldukça güncel çekeceğim.Herkese iyi akşamlar :)
Yiğit G.
18-08-2016, 22:15
anladıgım kadarıyla kar yağışı tamamen şans...2 kış önce çok soguk yaptı üstüne yağışta gelince efsane kar yağdı.. Bu kışda soguk oldu ama yagış gelmediği için efsaneler efsanesi olabilecek bir kar yağışı kaçırdık.Bu sene tutarsa yine efsane yağış görebiliriz sanırsam.
Tuh be kardesim kasimda dalamanda denize girmeyi dusunuyodum:)
mikelazi
19-08-2016, 08:26
bayramda 25 derecelerde olması güzel.bir an daha soguk olacak sandım.
orkuteren
19-08-2016, 11:35
emeğine GSİ CLUB , ekim ayında antalyada tatil planım vardı rafa kalktı o zaman :)
Octavia RS
25-08-2016, 06:40
Uzman, 27 Ağustos için İstanbul sağanak gösteriyor bunun aksi bir durum olur mu?
GSİ CLUB emeklerine sağlık uğraşıp o kadar detay yazıyorsun. Benimde bir sorum olacak 3 eylülde istanbul riva da arkadaşımın açık havada düğünü olacak o gün için yağış sıkıntısı var mı?
aliergun
25-08-2016, 07:56
Uzman, 27 Ağustos için İstanbul sağanak gösteriyor bunun aksi bir durum olur mu?
Bunu Pist etkinliği için yazdın sanırım. Kurtköy istanbulpark için biraz daha daraltabilirsek güzel olur? Cumartesi günü pist ıslak olur mu acaba
emeğine GSİ CLUB , ekim ayında antalyada tatil planım vardı rafa kalktı o zaman :)
Güzel memleketin dururken neden Antalya ?
punto_multijet
25-08-2016, 08:15
GSİ CLUB 24 eylül İzmir için ön görün var mı? Gerçi tarihe var baya da. O gün kardeşimin düğünü var.
Redfish16V
25-08-2016, 10:33
GSİ CLUB emeklerine sağlık uğraşıp o kadar detay yazıyorsun. Benimde bir sorum olacak 3 eylülde istanbul riva da arkadaşımın açık havada düğünü olacak o gün için yağış sıkıntısı var mı?
anadolu yakası ve izmit tarafı ufak yağmur geçişleri var.diğer yerler parçalı bulutlu temiz.
Bunu Pist etkinliği için yazdın sanırım. Kurtköy istanbulpark için biraz daha daraltabilirsek güzel olur? Cumartesi günü pist ıslak olur mu acaba
pist ıslak olur,ancak akşama doğru 6-7 gibi hava durağan olur.Önceki günde yağış mevcut.
GSİ CLUB 24 eylül İzmir için ön görün var mı? Gerçi tarihe var baya da. O gün kardeşimin düğünü var.
24 eylül şu an sallantıda.tekrar hatırlatırsanız güzel olur.Eylül 1 gibi felan..
Cumartesi pazar icin yagis var ozaman Kurtkoy'de,dogru mu kardesim?
Yagzmaz yagmaz,pist gunu yagar! Sansa bak...
Redfish16V
25-08-2016, 11:07
Cumartesi pazar icin yagis var ozaman Kurtkoy'de,dogru mu kardesim?
Yagzmaz yagmaz,pist gunu yagar! Sansa bak...
Aynen öyle abi..Zaten bu ve diğer seanslar için artık hava sıkıntılı olabilir.Az kaldı eylül ayı birlikte kış provaları başlayacak.
yusufcan_k
25-08-2016, 11:12
GSİ CLUB cumartesi ankara nasıl olacak özellikle akşam 6 dan sonra kır düğünü var da :D
free-hifi
25-08-2016, 11:32
YAZ Bitti bayramda alanya 1 günde şarköyde denize girdim bu sene nasıl bir yaz oldu bitti anlamadım
Redfish16V
25-08-2016, 11:49
GSİ CLUB cumartesi ankara nasıl olacak özellikle akşam 6 dan sonra kır düğünü var da :D
yerel sağanak yağış geçişleri olacak maalesef.
1eylul-8eylul arasi sivas civarında yagis gozukuyor mu :))
gespenster
29-08-2016, 18:57
GSİ CLUB merhaba eylul 17 sinde bodruma gidecegim genel olarak durum nasıl olur =)
tskler
Redfish16V
30-08-2016, 15:59
1eylul-8eylul arasi sivas civarında yagis gozukuyor mu :))
1-2 eylül ankara civarı yağış var harici temiz :)
GSİ CLUB merhaba eylul 17 sinde bodruma gidecegim genel olarak durum nasıl olur =)
tskler
herhangi bir sıkıntı yok temiz ve sıcaklıkta iyi :)
punto_multijet
05-09-2016, 11:41
GSİ CLUB slm.
24 Eylül izmir için ön görün nedir üstad?
birde bayramda kapadokya tarafı?
Redfish16V
05-09-2016, 18:04
GSİ CLUB slm.
24 Eylül izmir için ön görün nedir üstad?
birde bayramda kapadokya tarafı?
Öncelikle tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederim :)
24 Eylül İzmir - parçalı bulutlu genellikle güneşli
bayramda kapadokya - HErhangi bir sıkıntı yok güneşli
Marakeş ve casablanca'da bir değişiklik yok di mi?
10 Eylül - 15 Eylül arası
Redfish16V
05-09-2016, 18:53
Marakeş ve casablanca'da bir değişiklik yok di mi?
10 Eylül - 15 Eylül arası
çok büyük oranda değişiklik yok abi.sıcaklık stabil.sadece ayın 13'ü gibi 1-2 saatlik lokal yağmur olabilir o da %10 ihtimal..
10 eylul bolu kastamonu civarı nasıl canım
punto_multijet
05-09-2016, 20:41
Teşekkürler...
Redfish16V
18-09-2016, 23:38
Öncelikle herkese iyi geceler.Gelecek zaman dilimi için biraz daha olguları çerçeve içine almak için bu günceli uygun gördüm.
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
http://www.atmos.albany.edu/student/ventrice/real_time/charts/qbo.png
1.Resimdeki AO verimiz.. Artık AO oranımızın bu kış +1 ile -1 arasında dalgalı gideceğini ve soğukların bize polar(sibiryadan koridordan akar gibi) şeklinde geleceğini anladık.Ancak her zaman dediğim gibi havada bir olayın gerçeklemesi için bütün faktörleri belli bir veriye indexlemeniz lazımdır.
2.Resimde mevsimdeki QBO soğuk/sıcak akımı etkileyen bir nevi rüzgar salınımıdır.
Daha detaylı bilgi için ; Quasi-biennial oscillation - Wikipedia, the free encyclopedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Quasi-biennial_oscillation)
QBO veriside şu an bize soğukların uzun periyotlar sonrasında geleceği mesajını veriyor.Şimdi diğer önceki notlarımızıda toplarsak tecrübelerimi katarak açıklamama geçeyim ;
-ben bu kışı belli partlara böldüm.Mesela önümüzdeki süreçte Eylül 20 - Ekim 10 arası Güçlü Prova olacaktır.Ekim 10 - 20 arası ise durağan dönem.Ocak ayının 20'sine kadar 1 Prova-1 durağan partlarını bekliyorum.Diyeceksiniz ki bu süreç uzun değil mi ? Maalesef,reeli konuşmak zorundayız ve bu kış ne güzel ne kötü bir kış olacak.Ocak ayına kadar vur-kaç soğuk ve sonra güneş modu olacak.Soğuk ocak ayına kadar iç bölgelere bile zor girecek karla karışık yağmur anca işte.. İstanbul bence 1 tık Ocak ayına kadar havada kar görebilir.Ocak ayı kendi içinde de sık sık prova ve güneşli geçecek ama asıl kış Şubat ayı ile birlikte bize uğrayacaktır.Sibiryalı kışlarda da genellikle şubat ayı etkin olmuştur.(bknkz 17 Şubat İstanbul Efsanesi).Kısacası toplasanız max 1.5 ay adam akıllı kış yaşayacağız.Maalesef la nina karakteri gereğide yağışlar biraz az soğuklar kuvvetli olacak.Umarım gidişat değişir ve soğultan ziyade bol bereketli bir kış bizi bekler.Kendimi her geçen gün geliştirip size güncel haberler vermeye devam edeceğim.Eylül sonuna tekrar geniş bir analiz yazacağım.
PiscocuK
18-09-2016, 23:42
Tesekkurler
Yani bu kis az yagis cok soguk olucak,dogrumudur?
Tahminlerin icin ellerine saglik...
Redfish16V
18-09-2016, 23:47
Yani bu kis az yagis cok soguk olucak,dogrumudur?
Tahminlerin icin ellerine saglik...
aynen öyle abi,özellikle don olayına şimdiden önlem alabilirsin.İlerleyen zamanda hazırlayabilirsem harita üzerinde il il soğuktan etkilenme oranlarını yaparım
Bizim gibi ureticiler icin cokkk onemli. Karadeniz ozellikle samsun ve ordu icin soykersen sevinirim...
Uyarılar - Meteoroloji Genel Mudurluğu (http://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=16020240e)
Böyle bir yağış uyarısı var. Dikkatli olalım..
Day Walker
20-09-2016, 14:38
Ümraniye - Tepeüstünde ne yağıyor be arkadaş :)
Aynen Ümraniye sel götürüyor
Day Walker
20-09-2016, 14:41
Aynen Ümraniye sel götürüyor
Sen nerdesin Aslan
Draniela
20-09-2016, 14:41
Abi senin şu nicki okudukça gülesim geliyor ya :D
Day Walker
20-09-2016, 14:42
Abi senin şu nicki okudukça gülesim geliyor ya :D
Bak walla çarpılırsın :D
Böyle tam ciddi bişey yazıcam okuyunca bana da bi gülme geliyor :hehe: Tholl-ga düzelt artık şunu moruk yaa :D
Nedense ilk kar ilk yağmur hep sizin oraya yağıyor.
Biri yıldırım çarptı yazsa ilk ümraniyeye çarptı yazacaksın :D:D:D:D
Day Walker
20-09-2016, 14:54
Nedense ilk kar ilk yağmur hep sizin oraya yağıyor.
Biri yıldırım çarptı yazsa ilk ümraniyeye çarptı yazacaksın :D:D:D:D
olm adı üstünde tepe üstü :D yazın bile rüzgardan duramıyosun m.na kodum yerinde :D
elalemin ecnebisi olsa buraya enerji santrali kurar ama biz naparız alış veriş ve iş merkezi kurarız :D
Sen nerdesin Aslan
Abi sen Day Walker Oğuz abi değil misin?
Day Walker
20-09-2016, 15:41
Abi sen Day Walker Oğuz abi değil misin?
Evet o benim karanlık tarafa geçmeden önceki halim :hehe:
KGüneyli
20-09-2016, 15:42
Bayrampaşa hafif yağdı braktı.
Draniela
20-09-2016, 15:59
Bak walla çarpılırsın :D
Böyle tam ciddi bişey yazıcam okuyunca bana da bi gülme geliyor :hehe: Tholl-ga düzelt artık şunu moruk yaa :D
Kim yazdı böyle :D
Day Walker
20-09-2016, 20:21
Kim yazdı böyle :D
Admin random gülerken benim icki yazmış :D
erayakar
21-09-2016, 13:17
"El Nino" yerini "La Nina"ya bırakıyor
İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şen: "Bir süredir yaşanan El Nino mayısla birlikte sona erdi. Şimdi de onun yerine La Nina geliyor. Eylül itibarıyla dünya ve Türkiye bu akımın etkisine girmeye başladı. La Nina'ya birlikte sıcaklıklar düşmeye başladı. Özellikle sene sonuna doğru dünyada ve ülkemizde La Nina'nın etkisi yüzde 75'e çıkmış olacak." "Kış soğuk geçecek. Ciddi kar yağışı olacak. Özellikle aralıktan itibaren soğuk bir dönem yaşayacağız. La Nina'nın başlamasıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de yağışlı ve düşük sıcaklıkların yaşanacağı bir döneme giriyoruz."
mikelazi
21-09-2016, 13:49
yagmurda motorsiklet kullanmak birharika
Umarim bol yagisli bir kis geciririz. Bol yagis ve bereket inşallah
Redfish16V
21-09-2016, 17:00
La Nina Başladı! Bu Kış Cok Soğuk Gececek Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet (http://www.mynet.com/haber/yasam/la-nina-basladi-bu-kis-cok-soguk-gececek-2640017-1)
Yine Orhan Şen ve yine tahminleri.. :D Bu adam ne diyorsa tam tersi kış yaşanmıştır bu da not olsun :D Çok şey yazardımda neyse.. La Nina'ya aşırı soğuk ve yağış denilmesi teknik olarak büyük bir hatadır.Madem aşırı soğuk & yağış ise El nino fakir akım mı ? Wikipedia bile bu farkı net açıklamaktadır.
altugkocer
26-09-2016, 11:20
Emir, Ankara ne durumda olacak Ekim ortasına kadar. Bugün iş yerinde çok üşüyünce aklıma sen geldin sorayım dedim :hehe:
Emir, Ankara ne durumda olacak Ekim ortasına kadar. Bugün iş yerinde çok üşüyünce aklıma sen geldin sorayım dedim :hehe:
Üşüdün mü? :D
Burası hala 30+
altugkocer
26-09-2016, 11:43
Üşüdün mü? :D
Burası hala 30+
içim ısındı valla :D sabah evden çıkarken 7 dereceydi :D
Yiğit G.
27-09-2016, 17:53
Haftasonu istanbul çevresinde havuza denize girilir mi ?
Redfish16V
27-09-2016, 18:16
Ay sonu istanbulda olacağımdan 2-3 gün giremeyeceğm,taslak hazırladığım veriler yarım kalmış durumda.Tahmini 2-3 ekim gibi yazacağım.Bu süreç içerisinde ufak tüyom 5 ekim'de tekrar bir soğuk provasının başlayacağıdır.
Ay sonu istanbulda olacağımdan 2-3 gün giremeyeceğm,taslak hazırladığım veriler yarım kalmış durumda.Tahmini 2-3 ekim gibi yazacağım.Bu süreç içerisinde ufak tüyom 5 ekim'de tekrar bir soğuk provasının başlayacağıdır.
Bekliyoruz hala reyiss
Redfish16V
03-10-2016, 11:42
Bu gece yazacağım :) Yazmadan önce 2.tüyo ise yılbaşı yine karlı ve soğuk geçecek :)
Kardesim senden ekimin son haftasi anadolu yakasi icin tahmin vede kasimin ilk haftasi icin belek tahmini bekliyorum
salih_560
03-10-2016, 11:46
Takip başlayayım ben gene konuyu :)
Bu sene kis icin soguk ancak yagisi az olucak diye tahmin yapiyorlar,sen ne dersin?
Redfish16V
03-10-2016, 22:59
Tekrardan herkese merhaba.
Öncelikle bu kış şöyle geçicekmiş v.b duyumlarınıza hitaben şunu diyeyim ; Daha önceki postlarıma baktığınızda ufak ön görülerimi okumuşsunuzdur.Google'a zaten 2016-2017 kışı yazdımı bir çok forum blog vb yazı çıkar ama benim için önemli olan o yazılardan o kitleden önce bu ön görüyü görüp buraya yazmaktır.Kendimi analiz ettiğimde de o kitleden daha hızlı olduğumu düşünüyorum.Her zaman diyorum ben bir risk alıyorum ve bu riski kazanıyorum.Ancak tabikide bu riski körü körüne toto oynar gibi almıyorum :) Konumuza geçersek ;
-Bu seneki bir çok kurumun Abd kış tahmini bizim için 2004-2012 vari çıktı sundu.Ve bir çok forumda kitlede 2004-2012 benzeri kış bekliyor.Ancak ben bu kadar net bir kış beklemiyorum.Çünkü Abd'deki kış çıktısı ne kadar bizi heyecanlandırsada bu sefer soğuklar avrupa'nın ne batısına ne doğusuna tam ortasına rota çiziyor.Bu şu demek ; Avrupa'da soğuk doğuya meyil ederse kar tipi kış bizde,batıya meyil ederse bol ayaz ve kuraklık bizde.Bu ince noktayıda unutmayalım.
-5 Ekim - 12 Ekim avrupaya süzülen soğuk sayesinde bizde de hissedilir bir prova tekrar olacak.(bknz önceki postlarım).12 Ekim - 20 ekim arasında da bu soğuk ufak trakya-marmara yapıp bir üşütüp gidecek.Ekim ayı bu 2 güçlü gel-git ile geçecek ve kasım ayı ise biraz sıcak geçecek.Özellikle pastırma yazı uzayabilir.Şimdi dosyayı biraz daha aralarsak ; 2012-2004'tede sıcak kasım olmuştu ve ardı efsane kıştı diyen kitleler sezdim.Hava her zaman 2+2=4 etmez maalesef.Teorik isteyen varsa olay şudur ; Kasım ayı ortalaması normal ortalamanın 2 derece ve altı olursa devamındaki kış etkili olur.Sıcak olursa yine kış olur ama etkili olmaz.
-Benimde kış tahminim bütün bu olgular eşliğinde ne efsane ne kötü bir kıştır.Ayaz iç anadolu ve Karadeniz hattı için kaçınılmazdır.İstanbul 1 büyük,1 orta şekerli sistem görecektir.Küçük çaplıları saymıyorum.Trakya bu sene çoşar.Ege ise bir ihtimal,arada lodosla gelen efsane kar yağışı yakalama ihtimali var.Eskişehir yine bu sene şanslı.Ankara orta şekerli 1 büyük sistem bekliyorum ama ayaz ankarayı bu sene rekora götürür.Doğuda kurak ve bir nebze daha az soğuk kış geçirir.YAğış olarak Ankara'dan İzmire pararel çizgi çizin bunun kuzeyi yağışta şanslı,güneyi ise eh işte..
-Yılbaşı için kar mevzusu mevcut.1-2 gün sekme olabilir daha zaman var.İstanbul karlı,Ankara ise karla karışık yağmurla girebilir.Yine sevgililer günüde öyle.. Özellikle şubat ayı belki bizim için efsane olabilir.Halen bazı veriler lehimize dönebiliyor.Tek unutmamanız gereken şiddetli soğukların olacağı yer yer tipi ve bazende kışın ortasında ayazda güneşi bol bol göreceksiniz.Detaylı il vb soruları p.mden atarsanız sevinirim burdan gözümden kaçabiliyor :) Ekim 15 gibi daha nokta tahminlerle tekrar yazacağım :)
Redfish16V
08-10-2016, 12:17
Önümüzdeki 40dk içerisinde iç anadolu bölgesinde kuvvetli lodos olacak.Bu lodos ile birlikte kuvvetli baş ağrısı v.b görülebilir.
lnd_samet
08-10-2016, 12:27
ulan gitti güzelim yaz. doyamadık denize kuma güneşe.
tayreep_john
08-10-2016, 12:28
emir kardeşim ufukta kar görünüyor mu aralık ayı içersinde ?
Redfish16V
08-10-2016, 12:33
ilk kar vakitlerini bugün-yarın yazacağım az kaldı :) Beklentilerinizi düşük tutun ama
yanıoruz emır urfada amele yanığı oldum
rain man
08-10-2016, 13:12
ilk kar vakitlerini bugün-yarın yazacağım az kaldı :) Beklentilerinizi düşük tutun ama
Geçen seneye göre kış kar durumu nasıl olacak değerlendirme imkanınız olursa da sevinirim :) ona göre göçebeliğimin kaderini belirleyeceğim.
Redfish16V
08-10-2016, 22:29
Daha öncede kış beklentilerimi yazmıştım.Hemen grafiğe geçmeden önce kısa tekrar özet geçeyim;Ne efsane ne beter bir kış olacak.İstanbul ve Trakya Efsane tutturma açısından daha şanslı.Ankara gibi iç bölgelerde soğukla beraber yağışı denk getirdiği an ne bulursa bahtına alacak.
http://i68.tinypic.com/iwnf2c.jpg
Kırmızı çizgi ve kuzeyi ; Bu bölgede bulunan iller kışı daha etkili yaşayıp yağış olarak daha şanslı.Fiziki olarakta bozulmayan bir çizgidir aslında :) Ancak bunu çizmemin sebebi bu bölgede bulunan kitle diğer yerlere nazaran daha fazla kar görecektir.Ayrıca don aktiviteside bol bol olacaktır.1 aralık - 1 mart arası toplamda 20 gün gibi kar aktivesi görülebilir bu bölgede.Bu da bir kış için optimal güzel değerdir.
Mavi kare ve ince mavi ile çizilen yer : Bu bölgede bulunan yerler altın oranı tutturan,yağış ve kar açısından doyacak iyi kıştı ya diyebilecek yerlerdir.Özellikle mavi çizgi ile çizdiğim yerin kuzeyi rekor yapabilir..
Lacivert çizgi ile kırmızı çizgi arası kalan yer ; Bu bölgeler bol bol ayaz ve lodos/Karayel görecektir.Yağış olarak standart bir yağış alıp 1 Aralık - 1 Mart arası toplamda 10 gün gibi bir kış aktivitesi görecektir.Batı kesim doğuya nazaran daha şanslıdır.Ama bu kış bu bölge için donuyoruz lafı çok dönecektir.Ankara özel olarakta diyebileceğim 1 büyük,2 görsel,1 tane yarım porsiyon kar bekliyorum :)
İlk Kar tanesi ne zaman düşecek ?
İstanbul'un en yüksekleri ve kuzeyi için -- Kasım'ın son haftası kar ve karla yağmur görülecektir.Özellikle 26-27 kasım civarı..Merkez için 8-9 Ocak..
Ankara'nın yüksekleri için 25-26 kasım,Merkez için 20 Aralık civarı..
Bursa'da uludağ sezonu 20 Kasım gibi açmaya başlar,Merkez ise 5-6 Ocak civarı..
Konya,Denizli gibi içerde kalan kesimlerde Ocak ortası ve şubat ayında güzel kar yağışları alacaktır(max 1-2 defa)
Şubay ayı ülke geneli için daha iyimser bi tablo olacaktır ama harici aylarda dediğim tablodaki derecelendirme etkili olacaktır.Şimdi bekleme zamanı,geri sayıma yaklaşıyoruz.. :)
Yiğit G.
09-10-2016, 03:54
İstanbulda yine efsane kar göremicez herlade , godzilla gelmeyecek mi :(
mikelazi
10-10-2016, 10:14
kış lastigi şart oldu gene
Redfish16V
14-10-2016, 22:06
Herkese merhaba.. Şu an çok heyecanlıyım.Yarın çok önemli bir sınavım var ama şu an beklediğim "acaba" olur mu dediğim bir değişim an itibarile verilere yansımış durumda.Ekim sonu 26-30 arası ciddi bir soğuma sinyalleri vardı %90 hissetirecek kendini.Ankara için kuru ayaz,İstanbul ise yağmur eşliğinde gündüz tek haneli sıcaklıkları görebilir.Bu kıştan beklentim %50 olmasına rağmen verilerin toparlanmasından sonra biraz yüzüm güldü açıkcası.İstanbul daima şanslıydı ama iç bölgeler olsun doğu bölgeler olsun kışı her yer yaşamalı en önemlisi yağış olmalı diyordum.Gidişata göre tekrar efsane kovalayabiliriz.Biraz daha sakin olmamız gerek.Kasım ayını soğuk kapatırsak,kupon tutar :) Pastırma yazınıda kasım 5-15 arası bekliyorum.Sezon açıldığı için sürekli takipteyim iyi/kötü verilerin hepsini yazacağım buraya :)
Yiğit G.
15-10-2016, 00:39
Tamam godzilla geliyor :)))))
Emir kardeşim şöyle bi tabloya denk geldimde siteye bir girip bakiyim dedim konuya . Bu senaryo hakkında ne düşünüyorsun :)http://i.hizliresim.com/pEJvqa.png (http://hizliresim.com/pEJvqa)
Faruk_Vtec
15-10-2016, 08:42
Emir kardeşim şöyle bi tabloya denk geldimde siteye bir girip bakiyim dedim konuya . Bu senaryo hakkında ne düşünüyorsun :)http://i.hizliresim.com/pEJvqa.png (http://hizliresim.com/pEJvqa)
Emir'ın gorduğu; hava durumu tablosu..
Benım gorduğum; renklerın ahenkle dansı...
tayreep_john
15-10-2016, 09:34
dedemin kalp atışlarına benzettim bende :(
Redfish16V
15-10-2016, 10:59
bu 850hpa tablosudur ve sanırım istanbul'a ait.850hpa -4 gibi sıcaklığa indiğinde kar durumları başlar.850hpa 1500mt'deki sıcaklık demektir ayrıca.bu çıktı ecmwf'ninmiş.Yani mgm'nin bakıp bize ilettiği veriler bunlar.Şimdi altda run control gibi yazılar var.Control çıktısı ana çıktıdır,average dediği ortalama çıktıdır(ancak bu ortalamada diğer yıllarda baz alınır).Main'de ana çıktıdır kontrolden tek farkı 1 kere çalıştırılır cihaz çıkan main veriye dökülür.Kontrol 3-4 defa çalıştırılır ve ortalaması kontrol çıtkısı olur.Run 1-2-3 vb ise cihazın her çalıştırıldığında ortaya döktüğü veridir.Siz control/main arasında uyuma bakacaksınız.Mesela 18 ekim gecesi 850hpa 0'ı görmüş.Bu gece sıcaklığı 3-5 derece demek istanbul için.Yine şöyle baktığınızda 25 ekim - 29 ekim arası control çizgisi soğuma eğilimde ve ortalama altı eğilim.Yani o hafta ortalama altı sıcaklık olacak mesajıdır bu.
Adam meteoroloji öğretmeni gibi ders verdi ya la..
Redfish16V
17-10-2016, 18:55
25 ekim gecesi ankaranın yüksekleri ilk kar tanelerini görebilir.. elmadağ ise ufak örtü olur.25-26 ekim daha önce dediğim gibi ciddi soğuk olacak ve ilk kar tane haberleri sık sık duyacaksanızdır.26 Ekim'den sonrada bi mola,bir pastırma yazı durağanlığı yaşayacağız.
Redfish16V
24-10-2016, 21:15
25 Ekim ufak soğuk yoklaması.. istanbul'un yükseklerinde karla karışık yağmur..Ankara'nın yükseklerinde kar taneleri,ülke geneli soğuk ve yağışlar.. Son 6 gün.. Detaylar yakında..
emir urfada yanıyoruz 30 derece hala nezaman soğur hava
Redfish16V
24-10-2016, 21:24
emir urfada yanıyoruz 30 derece hala nezaman soğur hava
28 ekim - 2 Kasım arası ülke geneli soğuk olacak kıyı ege hariç..
2 kasım sonrarı pastırma time.. bu ciddi bir prova olacak.Kasım 20-25 arasıda ankara bursa gibi il merkezlerine ilk kar yağışını bekliyorum.. Daha önceki verdiğim tarihler seklemeyecek inşallah.Kasım'ı düşük ortalamayla kapatabilirsek bu seneyide güzel geçirebiliriz.Yoksa soğuk-yağış ikilisini denk getirmek için saç baş yolmak zorunda kalırız.
Ankara olarak Kışlıklara geçiyoz mu :D :D
Şaka bir yana bilgiler için teşekkürler Emir