Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Redfish16V
16-12-2016, 09:35
Amerika bu sene normalin üstünde sıcak kış geçirecek..
Neyse konumuza dönersek ;
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/enso_update/gsstanim.gif
http://i63.tinypic.com/jskfmp.jpg
az kaldı.. Yakında buralarda tekrar eskisi gibi nokta atışı yapacağız.. Modellerin göremediği büyük bir vurgun var..
Amerika bu sene normalin üstünde sıcak kış geçirecek..
Neyse konumuza dönersek ;
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/enso_update/gsstanim.gif
http://i63.tinypic.com/jskfmp.jpg
az kaldı.. Yakında buralarda tekrar eskisi gibi nokta atışı yapacağız.. Modellerin göremediği büyük bir vurgun var..
20 Aralık sonrası mı bu sistem Emir? Ankara da dahil mi konuya?
Emir guzel haber verrr ;)
Emir müjdeli haberi vericek inşallah
ghibli06
16-12-2016, 11:56
Ankara'da gece yağdı ama 1-2 cm tuttu, hava soğuk yerler de kuru olduğu için tuttu biraz ve erimedi hala, üzerine sağlam yağarsa şenlik olur...
gambit49
16-12-2016, 13:16
Emir Ankara'ya 40 cm kar örtüsü müjdesi ver :)
altugkocer
16-12-2016, 13:19
Emir dizimize kadar yağacak mı :D leğenleri çıkaralım mı :D
Ankara kar isteriz diye inliyor :) Yağsın artık sağlam bir kar, kuru soğuk kulak düşürüyor.
Redfish16V
16-12-2016, 15:14
ufak bir güncel ; Ortalama 40 dakika sonra Beylikdüzü ve çevre kesimler en kuvvetli dek bandını yakalayacak.Boğaz hattı orta-hafif olacak.Anlık çok hızlı yağıp ufak örtü oluştaracak kar yağışları dektir.Görsel olarak zevkli olacaktır.Büyük pasta avrupa yakasının.diğer büyük haberler v.b için beklemeye devam ediniz.Ödevi iyi çalışıyoruz yakında buralardayım :)
Emir inan 3-4 tane siteyi takip ediyorum hepsi tırt kimin ne dediği belli değil valla helal olsun sana güveniyoruz :)
Bu sene İstanbula bence adam akıllı kar yağmayacak.Böyle atıştırıp geçecek
Redfish16V
16-12-2016, 15:28
Emir inan 3-4 tane siteyi takip ediyorum hepsi tırt kimin ne dediği belli değil valla helal olsun sana güveniyoruz :)
teşekkür ve rica ederim abi.bende zamanında 3-4 tane siteyi takip ederek öğrendim ettim ama asla ezber yapmadım.Hep amacım bir işin mantığını bilip kendimce farklı,öz ve doğru olmaktı.Her sene tahmin yöntemim v.b değişiyor,yeri geliyor ilk şeyleri burda test ediyorum.. güzel günler yakın kendimi geliştirmeye devam :)
gambit49
16-12-2016, 15:31
Emir Ankara için beklentiye girelim mi??
İstanbul bahçelievler ve eyüp tarafları bu akşam 8'e kadar herhangi bir yağmur kar bekliyor mu acaba :) ? GSİ CLUB
Redfish16V
16-12-2016, 15:38
http://i65.tinypic.com/24c6qkl.jpg
kırmızı çizgi arasında kalan yerler bu gece 2-3'e kadar sık sık aralıklı güçlü kar geçişleri alacak.Sarı çizgi arasındaki yerler ise daha hafif kendi çapında geçişler yaşayacak.
Ankara v.b bölgeler ben buraya dev açıklama yapana kadar beklesin.Umarım istanbul için güzel bir tablo sunmuşumdur.
Riva'dayiz. Buralara birsey var mi? Gozumuz havada kaldi :(
Yenibosna basın ekspres şu an temiz , yağış yok , Emir varmı bir gelişme ?
KGüneyli
16-12-2016, 17:08
- Şuan sultangazi tarafındayım, kar ufak ufak atıyor.
haramıdere beylıkduzu tarafı baya yagıyor denıyor suan
60 saattir elektriğim yok.
zincirlikuyu tipi yagiyor surer insallah!!
Tutar insallah ,Tutarsa istanbul park organizasyonuna varmiyiz genclik?. R8 dede A4 Allroad dada yepyeni kar lastigi var, quattro ile drift dort gozle bekliorum :)
ÖmerF.Bayar
16-12-2016, 18:21
Suan Sariyer/Yenikoy de baya baya kar yagiyor.
Suan Sariyer/Yenikoy de baya baya kar yagiyor.
Kiz arkadasim orda, kis lastikli a3 var son kasa onden ceker ama, Koc universitesinin ordan etilere gidebilirmi yoksa risklimi ,Tutarsa benmi gidip aliyim allroad quattro ile?
ÖmerF.Bayar
16-12-2016, 18:39
Kiz arkadasim orda, kis lastikli a3 var son kasa onden ceker ama, Koc universitesinin ordan etilere gidebilirmi yoksa risklimi ,Tutarsa benmi gidip aliyim allroad quattro ile?
Simdilik rahatca gider sorun olcak kadar tutmadi, iphone un weather application un dedigine gore 1 saat daha boyle yagcakmis, ana yollarda rahat rahat kullanir bence tek basina.
Simdilik rahatca gider sorun olcak kadar tutmadi, iphone un weather application un dedigine gore 1 saat daha boyle yagcakmis, ana yollarda rahat rahat kullanir bence tek basina.
Yapma ya tutar diye umutlaniyodum bende :D
haramıdere beylıkduzu tarafı baya yagıyor denıyor suan
Ama abi yağmasın yarın uğurun yanına gidicem söz verdim kar lastiğim falan yok çıkaramam aracı :)
Haberleri kaçırdım yarın istanbulda hava nasıl olucakmış var mı acaba yağış falan ?
Şu an ataşehirde camdan gördüğüm güzel yağıyor.
burda kiyamet kopuyor boyle devam ederse ana arterler tutar.
BIZIM BURAYADA YAĞSIN YETER:d
Nightfish
16-12-2016, 19:30
Şu an ataşehirde camdan gördüğüm güzel yağıyor.
Camdan bakınca sis sanıyordum ben. Kar yağışıymış meğersem :D Efsane yağıyor cidden.
Seyfettin777
16-12-2016, 19:32
Fındıklı/Maltepe'de iyi yağıyor normal kar, kky veya sulu kar değil ayrıca bayağı da iri gözüküyor taneler.
bizim okulun(koç üniv) aşağıda kaza olmuş yol kapanmış öyle yazmış arkadaşlarım
VTec_king
16-12-2016, 20:17
ee beyler nerde action?
yağış var mı istanbulun herhangi bi yerinde şuan ?
yağış var mı istanbulun herhangi bi yerinde şuan ?
Kurtkoyde biraz önce başladı. Ana cadde inçe tabaka tuttu yavaşlayınca tutunamadı.
tayreep_john
16-12-2016, 20:42
bursa bekleneni yaptı dün tüm gün yağdı 1 yada 2 cm tuttu gece 12 de durdu dünden beri bekliyoruz ama hiçbirşey yok :/
Yiğit G.
16-12-2016, 20:43
maltepe den bostancıya gittim 15 dakka önce e5 den göz gözü görmüyor inanılmaz bir tipi.. Yollar falan bembeyaz... İnanılmaz yağıyordu.
BthnKrkt
16-12-2016, 20:44
akfıratta durum nedır? oralarda olan varmı?
yucelebeci
16-12-2016, 23:54
Atatürk havalimanından halkalıya geldim çok iyi kar yağıyor
KGüneyli
17-12-2016, 08:20
Şu saatlerde bayrampaşa sakin, aracların üstlerinde ufak tefek kar var gece biraz atıştırmış galiba.
Uzun sure kar yok. Hafta ortasinda ki sistem ne getirir mechul...
Sayın Havayı Koklayan Adam, 24 Aralıkta günü birlik Ankara-İstanbul/Bakırköy-Ankara yapacağız sıkıntı olur mu?
Özellikle havayollarında rötar ya da iptal yaptıracak bir durum olur mu?
edemirbas
18-12-2016, 22:20
İzmit Umuttepe'de feci soğuk var, dışarıda 5 dakika durmama rağmen ayaklarımı hissetmiyorum şu an :D
Redfish16V
18-12-2016, 23:02
kime göre neye göre ? Bi bitmediler... Aksilik olmazsa 1-2 güne nokta koymuş olacağız.
Sayın Havayı Koklayan Adam, 24 Aralıkta günü birlik Ankara-İstanbul/Bakırköy-Ankara yapacağız sıkıntı olur mu?
Özellikle havayollarında rötar ya da iptal yaptıracak bir durum olur mu?
iyi haber vermek isterdim..Lakin rötar mümkün olabilir ..
Takip ettigim 4-5 yer var. sali aksam gelicek sistem pek gucsuz ve sonraki 1 hafta arada az yagmur vs diyorlar.
Sende ber bize guzel haber eger varsa?
biraz önce eve geldim, -10 :D Kar mar yok, bildiğin kuru ayaz.
salih_560
19-12-2016, 04:22
Emir kardeşim teşekkür ederim sıkıntısız bir yolculuk yaptım bursa istanbul aynı dediğin gibi çıktı hiç bir sıkıntı çekmeden gidip geldim allah razı olsun kardeşim ...
24'ünde Sabiha'dan uçuşum var sabah 10:40'ta. Rötar olur mu sence emir? Uçuş 3 kez saat değiştirdi şimdiden
tayreep_john
19-12-2016, 09:44
yarın ve cumartesi marmara bölgesi (bursa ve çevresi ) kar gösteriyor ama düşük kuvvet de olucak heralde :(
Salı ve çarşamba günleri istanbul-ankara karayolunda herhangi bir kar yağışı olurmu
Takip ettigim 4-5 yer var. sali aksam gelicek sistem pek gucsuz ve sonraki 1 hafta arada az yagmur vs diyorlar.
Sende ber bize guzel haber eger varsa?
Ya olm sen olumsuzluk abidesi misin sürekli olumsuz mesajlar. Sinerji yapsana biraz. Zaten ördek de vuramıyorsun. O kadar emek verdim uğraştım didindim ama hala vuramıyorsun.
:D
Redfish16V
19-12-2016, 13:14
Hazırmıyız Ankara.. Bugün noktayı koyacağız.Bilgiler veriler tamam.. Düzenleyip fırına verdikmi akşama burda olur.. Bu sefer veriler memleketime yarayacak :))
Ankara çoktan hazırda...
Yağdır abi artık. Soğuktan kulağım düştü..
Hazırmıyız Ankara.. Bugün noktayı koyacağız.Bilgiler veriler tamam.. Düzenleyip fırına verdikmi akşama burda olur.. Bu sefer veriler memleketime yarayacak :))
İstanbul ne durumda, buralara da gönder biraz :)
gambit49
19-12-2016, 14:42
Emir heycanla bekliyoruz.
erayakar
19-12-2016, 14:55
istanbul baya bir soğudu , yağsın artık kar diyeceğim ama allah bu soğuk havalarda ısınmaya kömürü olmıyanlara yardımcı olsun
Ya olm sen olumsuzluk abidesi misin sürekli olumsuz mesajlar. Sinerji yapsana biraz. Zaten ördek de vuramıyorsun. O kadar emek verdim uğraştım didindim ama hala vuramıyorsun.
:D
Gercekler mike... Napalım ben vuramıyorum,sen vurda gozumuz senlensın ama senıde ava goturemıyoruz...
ERkut 205
19-12-2016, 22:22
Gece oldu, gökyüzü acayip açık yıldızlar bile net seçiliyor. Gram yağış yok. Gene fake, gene fake :D
Bırak bu işleri :)))) Yarım saate gün döner yarın yağacak olan tahmini söyleme nette zaten bütün hafta kar yağışlı diyor :D Bence onlarda fake tarihinde ankaraya 1 hafta aralıksız kar mı yağdı alaska mı burası arkadaş :D
urfada kar yok emir neden:D
Redfish16V
19-12-2016, 22:57
Gece oldu, gökyüzü acayip açık yıldızlar bile net seçiliyor. Gram yağış yok. Gene fake, gene fake :D
Bırak bu işleri :)))) Yarım saate gün döner yarın yağacak olan tahmini söyleme nette zaten bütün hafta kar yağışlı diyor :D Bence onlarda fake tarihinde ankaraya 1 hafta aralıksız kar mı yağdı alaska mı burası arkadaş :D
sen çok gelmişin reyiz :D yarından sonra muck :D
urfada kar yok emir neden:D
efsane olacak oralar 21 aralık - 25 aralık arası çoşarsınız.
http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/precip/CWlink/daily_ao_index/ao.sprd2.gif
Aralık ortası AO'nun negatife doğru az inmesiyle bir sistem alacağız.Akdeniz'de aktif olan alçak basınçlarla soğuk inişinin çakışması üzerine iç ege,ısparta-konya-ankara hattı tam kendisine göre yağış alacak ve genellikle güney kesimler çoşacaktır.Yine AO diagramı aralık sonu-ocak başı negatif seyr ön görüyorken muhtemel güçlü bir sistem bizimle olacak ve 1-2 gün sapmada olsa istanbul gibi kara özlem yerlere güzel yağış bırakacaktır.Bu soğukları bir çok kuruluş ve modeller şu an görmüyor.Mgm ise ecmwfnin kopyasını koyduğu için o kar ikonları değişim gösterir.
Meteociel - Diagrammes GEFS pour Ankara (http://www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?ext=1&lon=32.8543&lat=39.9199&ville=Ankara)
Yine burda Ankara diagramı mevcut.4 ocağa kadar gündüz sıcaklıkları1-2 derecenin üstü olmayacaktır.21-28 aralık ve 29-04 ocak arasındaki yağışlar kar olup,birikinti olan karın üstüne her yağan kar taneleri tutacaktır.
Yarın öğleden sonra 4-5 gib iilk kar taneleri başlar.Geceye doğru yoğunlaşacak ve aralıklarla 28 aralığa kadar devam edecek.Gölbaşı gibi güney enlemlerde beklenilen üstü 20 cm gibi kar birikimi ve fazlası olacak.Kuzey enlemde kalanlar ise 3-4 cm eksiği olacak.Özellikle Konya-Isparta gibi o hatta okullar tatil olacak ve efsane kar yağacaktır.
http://i66.tinypic.com/1yckk.jpg
yukarıda ortalama kar birikintisi tablosu mevcut.Akdeniz oluşan yağış iç kesimlere yol alırken tam konya civarlarında yüksek nem + soğuk çakışacak ve sistem enerjisini o bölgeye boşaltacaktır.Yine kuzeyli soğuk ve karadeniz'in dekleri ile Batı karadeniz hattı her zamanki gibi güzel yağış alacaktır.Eskişehir'in batısı ve afyon'un doğusuda az çok nasip alacak.Bu tip sistemlerde ankara güzelliği yapar.Çünkü hava tahmin edilenden soğuk ve gelen sistemin tepe sıcaklığınıda bi hayli soğuktur.Dolasıyla ankara sektirmez ve çok güzel orta ile gol yapar.Yine yarın öğlen çıktılarına kadar siklonun doğu- batı hareketinden 5-6 cm fark olabilir.28 aralığa kadar kar bizimledir.
http://i63.tinypic.com/2mwyuc6.jpg
ve istanbul.. AO'nun negatif ataklarından biri aralık sonu veya ocak başı olacaktır.Benim tahminim bu negatif seyir daha kuvvetli ve ortalama 31 aralık - 3 ocak arası olacak.Kutup girdabının bölünmesi ve güney enlemler yer arayışıda ocak 20 gibi son bulacak.Ve bu aradığı yer doğu avrupa-balkanlar olacaktır.Dolasıyla 28 aralık - 3 ocak arası yüksek güçlü kar kovalayan istanbul ocak 20 gibi efsanevi durumlar yaşaması hiçte imkansız değildir.ÖZellikle karayelli tipili sistemler..Edirne banko karı kaptı zaten.Yine bursada şanslı.. 28 aralık - 3 ocak arası halen takipte ve tahminim koşulların daha iyiye gidip kıyılarda zor olsada önceki yağışlardan 2 tık daha iyi kar bekliyorum.Yılbaşının soğuk karlı geçmesi ülke geneli için çok mümkün..5 ocak - 15 ocak arası durağan soğuklar olacaktır.Ve 2.dönem en sevdiğim dönem ocak 20den sonra başlayacak ve şubat-mart yine ciddi soğuk yağışlı olacaktır.Bu sefer sistemler daha batılı ve ülke batısını daha etkileyecek düzende olacaktır.İç kesimler sürekli aralıklı kar alacak ve yerdeki kar 2012 gibi uzun süre duracaktır.Bu sene ne kadar modellerle tahmin zor olsada beklenilenden daha öte bir kış bizi bekliyor.Ankaralılar yarına kadar rahat olsun uzun soluklu kar yağışları bizi bekliyor..
Emir Cuma sabah Eğirdir e gidip pazar öğlene Alanya ya geri döneceğim. Yolda kalır mıyım :D
Gercekler mike... Napalım ben vuramıyorum,sen vurda gozumuz senlensın ama senıde ava goturemıyoruz...
Murat abi haftasonu içim dondu kemiklerime kadar işledi Eber in soğuk havası buzu ama üşüdüğümüze deydi çok güzel yeşil çalışıyor şu aralar ılıyı bulan Yeşili pataklıyor...
Yapicaksin aynayi,aticaksin muhreleri miss gibi...
Rastgele,keyif alman guzel. Bizim avcilar totolarini kaldirip gidemiyor Eber'e Hirfanli'ya...
KGüneyli
20-12-2016, 08:56
Gecen seni yılbasınada cok güzel kar vardı. Bu sene boş gecicek galiba.
ERkut 205
20-12-2016, 09:01
sen çok gelmişin reyiz :D yarından sonra muck :D
Türkiye yönetimi gibisin :D dün bugün yarın konuşmalar hep çelişkili :D :D
Bu işi bırak bence :)))
Sudokuya yönel :D
mimarsertac
20-12-2016, 09:04
Emir yılbaşında Balıkesir ne durumda olacak. Hatta Kepsut Çataldağ'da dağ evi var yılbaşında orada olalım dedik gidebilir miyiz sence?
Redfish16V
20-12-2016, 09:09
Türkiye yönetimi gibisin :D dün bugün yarın konuşmalar hep çelişkili :D :D
Bu işi bırak bence :)))
Sudokuya yönel :D
tekrar tekrar okudum ifade de bu akşam kar yağacak gibi bişey dememişim.. Burdaki toplumda öyle anlamamış..Akşam nokta koyarım veiler burda demişim ve açıklama yapmışım :) Bence sudoku sana iyi gelecektir bu soğuk günlerde :D
Emir yılbaşında Balıkesir ne durumda olacak. Hatta Kepsut Çataldağ'da dağ evi var yılbaşında orada olalım dedik gidebilir miyiz sence?
şu an yağış gözükmüyor ama değişime açık..
murat çelik
20-12-2016, 10:03
ankarada ne zaman kar yagışı başlar emir popomuz donuyor yarınmı bu gecemi ?
Redfish16V
20-12-2016, 12:30
http://i66.tinypic.com/3022oat.jpg
yolda geliyor.ortalama 6-7 saat sonra tam etkili olacak.kar taneleri ise akşam 17,30'dan sonra atmaya başlar.20:00'dan sonrada etkili olmaya başlar
http://i66.tinypic.com/3022oat.jpg
yolda geliyor.ortalama 6-7 saat sonra tam etkili olacak.kar taneleri ise akşam 17,30'dan sonra atmaya başlar.20:00'dan sonrada etkili olmaya başlar
İstanbul'a uğramayacak dimi ? :)
Burak Mehmet
20-12-2016, 12:53
haftasonuna Beypazarı tarafına sağlam bir kar yağışı olsada güzel bir offroad gezisi yapsak...
Burak Mehmet
20-12-2016, 12:54
Ankara çoktan hazırda...
Yağdır abi artık. Soğuktan kulağım düştü..
üstteki postu oku ;)
Istanbula kar tekrar gelecek mi ?
üstteki postu oku ;)
Uuu babyyyyyy
Redfish16V
20-12-2016, 13:16
http://www.tropicaltidbits.com/analysis/models/gfs/2016122006/gfs_asnow_eu_41.png
aralık sonunu kapatırken son kar tablomuz..İstanbul sıcaklık sorunu yok anca yağış çok teğet geçiyor.. Yinede ay sonu bir şeyler olabilir. .Gördüğünüz gibi iç kesimler rekora koşuyor.ankara'da bu akşam başlayacak olan yağış orta-hafif devam ederken 22 aralık gecesi ve 23ünde zirveye ulaşacak.Bugünden itibaren 30 aralığa kadar aralıklı kar yağışları bizimle.22-23-27-28 gibi tarihler yağışın kuvvetli olduğu günler olacak.
yinemi teğet yinemi görüntü olarak yagacak istanbula kar :D
KGüneyli
20-12-2016, 14:08
yinemi teğet yinemi görüntü olarak yagacak istanbula kar :D
Benim bu yıl pek bi beklentim yok kardan abi :D
Radarda agır bi kütle geliyo ama bişeyler atar belki istanbula
Redfish16V
20-12-2016, 14:52
Radarda agır bi kütle geliyo ama bişeyler atar belki istanbula
cape değeri biraz yüksek.. rüzgar ise eğer erkenden poyraza dönerse efsane olabilir fakat zor.. 1.5 saat sonra rüzgar döner 7 gibi felan kar taneleri gözükebilir..
gambit49
20-12-2016, 15:02
Emir Ankara'da kaçta görürüz yağışı
cape değeri biraz yüksek.. rüzgar ise eğer erkenden poyraza dönerse efsane olabilir fakat zor.. 1.5 saat sonra rüzgar döner 7 gibi felan kar taneleri gözükebilir..
İstanbul, Son Radar Goruntuleri - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=anm&rR=34&rU=ppi#sfB)
emir bundan istanbula yok mu birşey ?
gambit49
20-12-2016, 16:18
i phone ankara icin bu gece ve pazartesi yagacak sekilde guncelledi.
Emir değisen bir şey var mi?
Redfish16V
20-12-2016, 16:30
İstanbul, Son Radar Goruntuleri - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=anm&rR=34&rU=ppi#sfB)
emir bundan istanbula yok mu birşey ?
kuzeyden giriyor yeşiller güney kesimleri teğet geçebilir.1 saate detaylı bakarız.
i phone ankara icin bu gece ve pazartesi yagacak sekilde guncelledi.
Emir değisen bir şey var mi?
şu eskişehir hattında yağış.. biraz yavaş geliyor ama önceki yağışa göre kat kat güçlü.açıklamam harici tek değişen şey saat olarak 1 saat gecikebilir
ERkut 205
20-12-2016, 17:29
Fırına verdiğin bilgi de akşama burada olan ne ? Noel babanın geyikleri mi !!
tekrar tekrar okudum ifade de bu akşam kar yağacak gibi bişey dememişim.. Burdaki toplumda öyle anlamamış..Akşam nokta koyarım veiler burda demişim ve açıklama yapmışım :) Bence sudoku sana iyi gelecektir bu soğuk günlerde :D
şu an yağış gözükmüyor ama değişime açık..
Burada ki toplum beni ırgalamaz. Sanki her okuyan yazımı yazıyor. Altı üstü bunlar bilimsel veriler üzerine tahminler. Olum ters bir rüzgar eser alır götürür, Yada şehir merkezine inmez kar ne bu bukadar şu saat yağar bu saatten sonra artar.
Yazdığın kelimelerin anlamını bence iyi bir tart. Defalarca oku öyle bilgi aktar.
17:30 ilk kar taneleri atar Bu kesinlik ne olm hani nerde !! saat 18:30 durakta otobüs mü gelmedi :D :D
İstemeyen okumaz, adam profesyonel yapmıyor bu işi, hobi olarak yapıyor biz forum üyeleri olarak da bilgilerinden faydalanıyoruz, rahatsız oluyorsanız bu konuya girmezsiniz olur biter..
Ankarada okullar tatil olacak kadar yağar mı kar?
Redfish16V
20-12-2016, 17:40
Anlama yetilerini iyi tart derim,anlayan anlıyor okuyor işine gücüne bakıyor :)) saat oynar ama bu gece o kar yağacak,son açıklamaları okumadığın burdan belli.çok önem veriyorsan mgm'ye git 60 yaşındaki dayılar a-b-c anlatsın :D
Redfish16V
20-12-2016, 17:41
Ankara, Son Radar Goruntuleri - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx?rG=img&rR=06&rU=ppi#sfB)
tatil edermi muallak..gece en yoğun kitle gelirse olabilir.. şu an kar taneleri polatlıda.. asıl kütlerler halen eskişehir civarında oyalanarak geliyor
ERkut 205
20-12-2016, 17:44
İstemeyen okumaz, adam profesyonel yapmıyor bu işi, hobi olarak yapıyor biz forum üyeleri olarak da bilgilerinden faydalanıyoruz, rahatsız oluyorsanız bu konuya girmezsiniz olur biter..
Ankarada okullar tatil olacak kadar yağar mı kar?
Emir benim kardeşim sanane !! sen rahatsız oluyorsan sen yazma oku geç ;) Bana akıl veriyorsun yaa
ERkut 205
20-12-2016, 17:47
Anlama yetilerini iyi tart derim,anlayan anlıyor okuyor işine gücüne bakıyor :)) saat oynar ama bu gece o kar yağacak,son açıklamaları okumadığın burdan belli.çok önem veriyorsan mgm'ye git 60 yaşındaki dayılar a-b-c anlatsın :D
Emir sana da şimdi birşey derim de boş yere ban yemeyim. Saçmalama dün yazmışsın işte akşama bura da diye.Tabi bu kadar kişiye mahçup olmak üzücü.
Neyse sen bildiğin gibi devam et. Abine saygı sınırını aştın zaten buradakilere şirin görüneceğim diye.
Allah çarşını pazar etsin ;)
Redfish16V
20-12-2016, 17:49
Emir sana da şimdi birşey derim de boş yere ban yemeyim. Saçmalama dün yazmışsın işte akşama bura da diye.Tabi bu kadar kişiye mahçup olmak üzücü.
Neyse sen bildiğin gibi devam et. Abine saygı sınırını aştın zaten buradakilere şirin görüneceğim diye.
Allah çarşını pazar etsin ;)
sınır bilirimde bence sen espriyi aştın.halen diyorum yazdığımı iyi oku ben o akşam verileri paylaşıcam dedim kar gelecek demedim.mahçup olmaktan erinseydim bu konuda bu kadar postum olmazdı.yaşım 23 şirinliğe ihtiyacım yok.usluplu yazıyordum ta ki sen seviyeyi artırana dek.
Ulan cocuk zamanini ayiriyo size iyi niyetinden babasininnhayrina bilgi beriyo gelmis laf sokuosunuz,
By CrAzY
20-12-2016, 18:28
Ankara kazanda basladi yağış hizlaniyor.
Magdem arkadasın,ara cebınden hallet ısını.
Adam bıze bılgı verıyor,tutsada tutmasada bızım ıcın yaptıklarına tesekkur ederız. Burası herkesın okudugu bır yer. Tahmınlerınden hoslanmıyorsan okuma. Polemık yaratma lutfen....
Kardeşim Bursa tahminin nedir ?
Lapa lapa şuan için
snan1910
20-12-2016, 18:44
Emir eline emeğine sağlık, işi gücü bırakıp insanlara bilgi veriyorsun, tahmin yapıyorsun adı üstünde tahmin. Biz zevkle okuyoruz ve yararlanıyoruz tahminlerinden.
vectra-tuner
20-12-2016, 18:44
Tahminleri çok başarılı.. Takipteyiz Emir kardeşimizi
18:45 itibariyle Eskişehir'de güzel yağış var.
Redfish16V
20-12-2016, 19:08
http://i63.tinypic.com/24e5hg1.jpg
Ankara ; En son radar görüntüsü analizi --> Şu an açık maviler hakim atıştırma ve 2-3 gün önceki orta kuvvet yağış bırakacak bulutlar.Şehre ucundan giren yerlerde kar atıyor şu an.Ortalama 30 dakikayada şehir geneli atma biter normal yağış başlar ve ilerleyen vakitlerde eskişehir-sivrihisar-polatlı hattını izleyecek dolgun yağış içeren kar şehre girecektir.En son model çıktılarına göre 30 aralığa kadar kar aralıklarla devam.
http://i64.tinypic.com/16beozp.jpg
İstanbul ; En son radar görüntüsü analizi --- >Şu an avrupa yakasındaki kuvvetli yağışlar boğaz hattının güneyinden yalova-izmit hattına inecek.Kuvvetli yağışın merkezi dışında normal yeşil kütleler ise oval bir hareketle bursanın çoğunluğuna uğrayacak ve ordan eskişehir-ankara hattına gidecektir.Şu an sürmekte olan bu yağışlar gecenin geç saatlerine kadar devam edecektir.Bu akşamki çıktılardan sonra istanbulun yılbaşı kaderi daha da belli olacak ve beklediğim ao'nun negatif düşüşü beklenilen yağışı getirecek umarım.
http://i67.tinypic.com/1tkmz9.jpg
İstanbul kısmında bahsettiğim gibi istanbul-yalova hattından genişleyerek gelen yağış şanslı biçimde bursayıda etkileyecek.Yer yer kuvvetli,yer yer orta şiddetde olacaktır.Bursa'dan geçen her kütle 40-50dk sonra eskişehire varacak ordan da ankara-çorum hattını izleyecektir
Şu konuda bile kavga çıkarılmaya çalışılıyor yaa Helal Olsun ...
kadireren
20-12-2016, 19:56
GSİ CLUB 27 Aralıkta sabah 11.30da izmire uçak ile gidecem acaba sorun yaşar mıyım ? Otobüs çekilmez yol uzun uçakta aynı para dedik gidemeyecez gibi :D
İlk defa İzmire gidecem 27-29 arası hava nasıl olur kutuptan gelmiş gibi kalmayalım orada ***** burada sabah saat 7 de hava -6 ları gösteriyor :)
gambit49
20-12-2016, 20:05
baglicada cok hafif tuttu yerler arabalar hava -4 derece
GSİ CLUB 27 Aralıkta sabah 11.30da izmire uçak ile gidecem acaba sorun yaşar mıyım ? Otobüs çekilmez yol uzun uçakta aynı para dedik gidemeyecez gibi :D
İlk defa İzmire gidecem 27-29 arası hava nasıl olur kutuptan gelmiş gibi kalmayalım orada ***** burada sabah saat 7 de hava -6 ları gösteriyor :)
Mülakatami gideceksin kardeşim :)
Emır,pers gunu ıstanbul-bolu-samsun/ordu arası nasıl? Cuma-cmtesı-pazar Ordu ve Carsamba tahmını alabılırmıyım? Hava durumuna gore domuz ve ordegı sekıllendırecegım.
Adam bilgi veriyor bilgi. Bedava bilgi. Yararlı bilgi.
Paha biçemeyeceğimiz bir şey bu. Daha adamı bokluyorsunuz.
Amaç nedir?
Emir Cumartesi günü sabiha gökçenden sabah hollanda uçuşum var, rötar yer miyiz sence?
OrcunInce
20-12-2016, 20:32
Emir'in askerleriyiz.
Şu an ankara ostim ara sokaklar çok fena :) Eve giresim gelmedi zor girdim. :D
Bu gece bence güzel keyif olucak emir senin sayende.
Geçenki karikatür aklıma geldi :hahaha:
Emir bir tanedir, gerisi hikayedir
Emir Selam
Balıkesir ne durumda acaba ?
golgeoyunu03
20-12-2016, 21:05
Yola çıkacağım zamanlar saate bile Emir ile karar veririz, dolu haberi verir arabayı kapalıya çekeriz. Emir bizim
rus kökenli bi milyarder falan olsam seni yanıma özel meteroloji uzmanı olarak alırdım vallahi abi ya. memleket özlemiyle tutuşup kar görmek isteyince sigara yakıp "şu beyaz *** ne zaman yağacak jason" diye sorardım.
gambit49
20-12-2016, 21:15
baglica hizlandi
kadireren
20-12-2016, 22:39
Mülakatami gideceksin kardeşim :)
Aynen mülakat varda hamlamışım vasat durumdayım :D sende gidecen sanırım bölüm ne programcılık demede rakip çıkma ilk dakikadan :D
Biraz önce Ankara Emek'ten havaalanına gittim iyi kar vardı Pursaklar ve havaalanında..
Redfish16V
20-12-2016, 23:50
27 aralık gidişte sıkıntı yok,28 kötü 29'da kötü..dönüşü belirlemek için p.m'den 1 gün öncesi haberleşelim..
Emır,pers gunu ıstanbul-bolu-samsun/ordu arası nasıl? Cuma-cmtesı-pazar Ordu ve Carsamba tahmını alabılırmıyım? Hava durumuna gore domuz ve ordegı sekıllendırecegım.
22si sabahı istanbul-bolu-samsun hattı çok hafif kar yağışlı,ordu ise 1 tık fazla.. 22si akşam 22-23 gibi bolu samsun hattı kar olarak güzel.23-24 aralık ordu/çarşamba kar zayıf hatta yok gibi..ama 24 gecesi ile 26 aralık öğlene kadar güzel kar ve soğuk var.yine detaylar değişirse whatsapptan yazarım.
Emir Cumartesi günü sabiha gökçenden sabah hollanda uçuşum var, rötar yer miyiz sence?
zor..rötar için çok ekstrem bir durum yok :)
Şu an ankara ostim ara sokaklar çok fena :) Eve giresim gelmedi zor girdim. :D
Bu gece bence güzel keyif olucak emir senin sayende.
Geçenki karikatür aklıma geldi :hahaha:
hahahahhah :D bakalım yarın sabah cevat dündar sokakları benim :D hahah :D
Emir Selam
Balıkesir ne durumda acaba ?
Yola çıkacağım zamanlar saate bile Emir ile karar veririz, dolu haberi verir arabayı kapalıya çekeriz. Emir bizim
:D her şey audimiz için :D :D
rus kökenli bi milyarder falan olsam seni yanıma özel meteroloji uzmanı olarak alırdım vallahi abi ya. memleket özlemiyle tutuşup kar görmek isteyince sigara yakıp "şu beyaz *** ne zaman yağacak jason" diye sorardım.
yaratıcı yorumuna bayıldım çok teşekkür ederim :)
İyi dilekleriniz düşünceleriniz için teşekkür ederim..
Son radar güncelleri ;
http://i65.tinypic.com/2qwn6gx.jpg
Ankara ;Yarın sabah 10-11 kadar ara ara kuvvetli ince sık şekilde kar devam edecek.Ardından ayaz derken perşembe sabah 10-11 gibi tekrar kar başlayacak.Ocak 5'e kadar kar soğuk bizimle.
http://i66.tinypic.com/2926tl1.jpg
İstanbul ;Yağışlar dek'e dönüp belli yerleri etkileyecek.Denk gelen yerlerde kuvvetli yağış olabilir.Nereye denk gelir v.b net değil salaş halde geliyorlar çünkü..Hatta şu an başlamış olsa gerek..Sabaha karşı etkisi çok hafifleyecek.Yılbaşı için beklediğim durum için sinyaller çok kuvvetlendi.Mgm'nin uzun vadesinde süpriz olarak görünecektir :)
http://i64.tinypic.com/10p1wys.jpg
Bursa ;Gerekli açıklama resimde mevcutdur :)
http://i64.tinypic.com/k2e33c.jpg
Balıkesir ;Açıklama resimde mevcutdur.Beklenti diğer yerlere oranla düşük tutulmalı.
Radar verileri gece 12 baz alınarak verilmiştir.Postu yazdığımda gecikme olduğundan şu an yazdığım durumlar yaşanıyor/yaşanmış olabilir.
Yılbaşı için tüm türkiyeyi ciddi soğuk ve yağışlar bekliyor diyebiliriz.Aylar öncesi sinyalllerini gösterdiğim veriler şu an güçlenerek devam ediyor
Grimlord
21-12-2016, 00:22
Emir kral adamsın harbiden, bir de laf atıyorlar. Bizim millet acaip ya. Tahmin başı para alıyorum desen sıraya girerler ama.
Acaip kar yağıyor. Bence yarın okullar tatil olabilir Ankara'da.
Adamsin Emir :) Adam kocaman beliritiyor tahmin bence diye buna rağmen beğenmeyen kulp bulan varsa kapi sag ust kosede çarpı seklinde duruyor
Kendisiyle hiç muhabbetim olmamasına rağmen, beni karcı dede yaptı Emir
Konya'da okulların tatil olup olmayacağını millet bana soruyordu, forumdan gördüklerimle bana müneccim muamelesi yaptılar yemin ederim :D
Kısaca üstünü görmedim ne kadar hava durumu uygulaması vs varsa 2 hafta önceden tahminlerinin yanlış olduğunu %90 bilen görmedim
Birde İstanbulda kar görsemde eğlenceye çıksak keşke
gambit49
21-12-2016, 06:38
Emir simdi persembeye kadar yagis beklemeyelim mi?
ghibli06
21-12-2016, 07:36
karlı bir Ankara sabahı
Yarın (Perşembe) sabah 6:30 da Esenboğadan - Atatürk havalimanına uçağım var , yine akşam Atatürkten - Esenboğa ya uçağım var 19:00 da. Herhangi bir rötar olur mu sizce ? Rezil olmayalım özellikle Ankara'dan gidiş için. Teşekkürler.
Redfish16V
21-12-2016, 09:41
gün içinde yoğunluktan yazamayacağım gibi..ama son görüntülere baktım ay sonu cidden ttüyler diken yaptı..takibe devam eğer son 36 saate girerse bahsettiğim yağış ankara 50+ cm yağar.. Dediğim gibi modellerin önceden göremediği vurgun olacak inşallah takibe devam..
tayreep_john
21-12-2016, 09:47
gün içinde yoğunluktan yazamayacağım gibi..ama son görüntülere baktım ay sonu cidden ttüyler diken yaptı..takibe devam eğer son 36 saate girerse bahsettiğim yağış ankara 50+ cm yağar.. Dediğim gibi modellerin önceden göremediği vurgun olacak inşallah takibe devam..
bu sene marmara dan pek bişey beklemiyoruz ozaman uludağ ve kartepe hariç :soru:
Emir akşama istanbula gitmem gerekiyor niğde ankara arası nasıl olur
Ve ankara istanbul arası yazmayı unutmuşum
Emir yarin kastamonu düşünüyorum ama zorluk cikarir mi bana zonguldak-kastamonu yolu
salih_560
21-12-2016, 12:58
Takibe devam o zaman emirim kolay gelsin ha burada memun olmayan varsa takip etmek zorunda değil saygılar kardeşim ..
Ümraniye - FSM arası suyu az yoğun sulu kar
FSM üzeri tipi
Sıcaklık 1 derece
Kahramanmaraş ve çevre iller yoğun kar yağışlı. Kayseri yolu ulaşımı çok zor. :)
Haftasonu abant için yorumu olan arkadaş varmıdır? Kar çok olur mu acaba?
geçen hafta pazar gittim ben .çok güzel hava vardı ben gittiğimde. kar lastiği olmadan giderseniz gölün etrafına girmeyin buzlanma oluyor.
geçen hafta pazar gittim ben .çok güzel hava vardı ben gittiğimde. kar lastiği olmadan giderseniz gölün etrafına girmeyin buzlanma oluyor.
Kar lastiğimiz var sanırım çok iş almayız başımıza :)
Tum modeller 30 aralık gunune ıyı kar verıyor. Ozamana kadar ıstanbul ara ara yagmurlu sadece.
Dogru mu emırcım? Sagolsun bugun arayıp benı bılgılendırdı,ınce adam.
erayakar
21-12-2016, 16:47
Sonunda hava biz istanbullulara bir kar vericek herkesi bezdiricek..
Arkadaşlar aksaray ankara arası yol bilgisi verecek biri varmı yolda buzlanma vb varmı e5 nasıl
OrcunInce
21-12-2016, 23:25
Emir selam,
Cuma akşamı istanbul - izmir yapacağım, sıkıntı olabilecek bir yer var mı?
Alanya merkez akşam 8 civarı :D Az yukarıda millet yolda kalmış, çevreleyen tüm tepeler bembeyaz.
https://youtu.be/BcjIRl9JEgg
Redfish16V
22-12-2016, 08:39
Yarın (Perşembe) sabah 6:30 da Esenboğadan - Atatürk havalimanına uçağım var , yine akşam Atatürkten - Esenboğa ya uçağım var 19:00 da. Herhangi bir rötar olur mu sizce ? Rezil olmayalım özellikle Ankara'dan gidiş için. Teşekkürler.
Akşam dönüşte ankara'da kar olacak,rötar olmayabilir ekstrem bir durum gözükmüyor.
Emir yarin kastamonu düşünüyorum ama zorluk cikarir mi bana zonguldak-kastamonu yolu
yağış henüz oralara varmış olmuyor buzlanma harici sıkıntı olmaz :)
bol bol kar olur :)
Tum modeller 30 aralık gunune ıyı kar verıyor. Ozamana kadar ıstanbul ara ara yagmurlu sadece.
Dogru mu emırcım? Sagolsun bugun arayıp benı bılgılendırdı,ınce adam.
Aynen zaten daha önce dediğim gibi modellerin görmediği vurgun ay sonunun işaret etmiştim ve görmeye başladı yavaştan.. takibe devam detalar tam oturmadı
Emir selam,
Cuma akşamı istanbul - izmir yapacağım, sıkıntı olabilecek bir yer var mı?
Yalova-Bursa hattı harici sıkıntı olmaz :) 2. ve 3. yol seçeneklerini kullanacaksanız hiç bir sıkıntı mevcut değil.Sadece soğuk havada bol yağmur görürsünüz.geceye kalırsanız o yağışların kara dönme olasılığıda yüksek.
GSİ CLUB bugün Ankara'ya yağar mı? Yağarsa ne kadar yağar kaçta yağar vs. vs...
Burak Mehmet
22-12-2016, 08:47
canın kar mı çekti ? ne yapak yarın akşam kara mı çıkak :D
canın kar mı çekti ? ne yapak yarın akşam kara mı çıkak :D
Çıkalım emme zarıyla sucuk yedirmece yok hea...
oohh yine yeni yıla havaalanlarında arabalarda girenler olcak istanbulda demek ki
Antalyanın merkez ilçesi Döşemealtı ilçesinde kar var. Rakım olarak 300metre civarı, insanlar yuvarlanıyor eğleniyor :)
Redfish16V
22-12-2016, 09:37
Akşam 5.30-6 gibi kar taneleri atar,7 gibi gibi güçlenir.2-3cm bırakır yine.5 ocağa kadar böyle aralıklı 2-3 cm ata ata devam edecek.en güzel yağışlar 27-5 ocak arasında.özellikle ay sonu 20-30cm hatta tüm koşullar iyi denk gelirse 40-50cmleri konuşabiliriz.o yüzden takibe devam
GSİ CLUB kardesım bu haftasonu canakkale planım var cumadan pazartesıye durumu nedır, tekırdag uzerınden gıdıcem
Redfish16V
22-12-2016, 10:51
GSİ CLUB kardesım bu haftasonu canakkale planım var cumadan pazartesıye durumu nedır, tekırdag uzerınden gıdıcem
gidişte sadece ayın 23'nün öğlene kadar kısmı kar vb durumu olabililir.Gidiş yolunda sıkıntı yok tek tük yağmur denk gelebilir cuma-c.tesi günü sabah saatlerinde.Çanakkaleye 23'ünde varırsan sabah saatleri buzlanma ve ufak kar geçişleri(çoğunluğu yağmur) olabilir,duruma göre karla karışık yağmur.24'ünde varırsan öğlene kadar buzlanma olabilir.25 i ise temiz.. 27 aralık akşamına kadar o hatda herhangi bir aktivite yok
Emir şu felaket rüzgar ne zaman gidicek şantiyede iş yapamıyorum mıçım donuyo :D
Redfish16V
22-12-2016, 12:01
Emir şu felaket rüzgar ne zaman gidicek şantiyede iş yapamıyorum mıçım donuyo :D
boşver rüzgarı gel dükkana çay demleyim :D akşama geçer anca :D
punto_multijet
22-12-2016, 13:09
manisada birşeyler gözüküyor mu? deli gibi rüzgar var bulutlar var ama icraat yok
GokhanRS
22-12-2016, 13:59
antalyaya bile kar yağdı. istanbul kar duasına çıkın :D
mir urfada güneş resmen çıktı :) kar yok
Redfish16V
22-12-2016, 15:19
mir urfada güneş resmen çıktı :) kar yok
normal.. aralıklı yağışlar uğrayacak size.27sine kadar böyle devam.eğer yağış biraz daha ortalasa kesintisiz yağışta mümkün..
Redfish16V
22-12-2016, 15:21
Birazdan ankaranın güneyinden girecek yağış.. gölbaşı-elmadağ'dan ilerleyerek gelecek.Eskişehir'e de güzel kar girdi girecek az kaldı
Aynen mülakat varda hamlamışım vasat durumdayım :D sende gidecen sanırım bölüm ne programcılık demede rakip çıkma ilk dakikadan :D
Yok kardeşim bölümler farklı,ben girip çıktım varsa sorun yardımcı olayım
Burdur-Antalya arasıymış 1 saat önce :eek:
http://i.hizliresim.com/3v7lJ0.jpg
http://i.hizliresim.com/Wg0pRm.jpg
Redfish16V
22-12-2016, 16:10
Burda bağırdık o bölgeler felç olacak diye hiç bir kurumda önlem almamış..Şaşırdık mı..Hayır..
gambit49
22-12-2016, 16:16
emir ankarada ne kadar ortu yapar bugun yarin
Emir çok yağacak mı abi. Sınav var, okula geldik mecbur. 21.00 gibi bitecek, mahsur kalmayalım yollarda.
Ankarada dönülcek yer önerisi varmı o kadar bekledik azıcık eğlenelim
atakanakdeniz
22-12-2016, 16:36
Ankarada dönülcek yer önerisi varmı o kadar bekledik azıcık eğlenelim
Alacaatli, turkkonut taraflari keyifli oluyor :)
gambit49
22-12-2016, 17:12
balgatta baya iyi yagiyor
Bu aksam Ordu-yarin culluk-cmtesi ordek(carsamba)-pazar domuz(giresun)
Pazar haric hersey guzel gorunuyor,Emir sagolsun avi sekillendirdik.
Raindrops
22-12-2016, 17:49
Aydınlıkevler şöyle böyle yağıyor ama artacak gibi
Eryaman tertemiz dört gözle kar bekliyoruz. :D
edemirbas
22-12-2016, 18:25
Kocaeli için durum nedir acaba, merkezde kar tutmuyor genelde ama şı rüzgar kesilmeli artık :D
Umuttepe ne olur önümüzdeki günlerde? Dün müthiş kar yağmıştı da bugün yağmura döndü
Önceden görseydim gelirdim taa etlikten :D
Emir dediğin gibi güneyde yağış var. Ostimde tek tük ama ödtünün oraya gelince baya yağıyo.
Adama özelden sorunca numarayı iseyip detaylı anlatıyo :) adam adam :)
Dükkan nerede?
Redfish16V
22-12-2016, 20:01
Dükkan nerede?
Ostimde muhasebe üzerine işyerimiz var.
gambit49
22-12-2016, 20:13
Emir kar sabaha kadar var mi ciddi bir ortu var mi
Adana ankara yolunda Pozantı civarında kar lastiksiz araç bırakmıyorlar Niğde Aksaray kayseri civarları iptal al durumda. Antep yönünde de bahçe nurdağı civarları kilit olmuş
Ostimde muhasebe üzerine işyerimiz var.
Allah kurtarsın kardeşim
wiesmann
23-12-2016, 07:38
Gunaydin sogutozunde hizlaniyor kar :))
balgatta hızlı bir şekilde yağmaya devam ediyor.
Birkan61
23-12-2016, 08:04
Golbasinda ince ince yagiyor, goruntu guzel :)
Redfish16V
23-12-2016, 08:06
Allah kurtarsın kardeşim
amin abi amin..nerde gereksiz iş var hepsi bize indi artık.. mesleğin bi değerinde kalmadı açıkcası..
gidişte sadece ayın 23'nün öğlene kadar kısmı kar vb durumu olabililir.Gidiş yolunda sıkıntı yok tek tük yağmur denk gelebilir cuma-c.tesi günü sabah saatlerinde.Çanakkaleye 23'ünde varırsan sabah saatleri buzlanma ve ufak kar geçişleri(çoğunluğu yağmur) olabilir,duruma göre karla karışık yağmur.24'ünde varırsan öğlene kadar buzlanma olabilir.25 i ise temiz.. 27 aralık akşamına kadar o hatda herhangi bir aktivite yok
eyvallah kardesım eksık olma
By CrAzY
23-12-2016, 08:17
Eryaman fena halde yerler cabucak doldu.
Öveçlerde güzel yağıyor. Keske geceden başlasaydı.
Emir Ankara gun ici yagis durumu nedir? 1 de dersim var sikinti olursa servisle gideyim.
amin abi amin..nerde gereksiz iş var hepsi bize indi artık.. mesleğin bi değerinde kalmadı açıkcası..
Ben evin yolunu unuttum artık, yılbaşında piyango çıksın KOSGEB'i kurum olarak satın alıp yıkacağım o derece bilendim son 10 gündür :)
erayakar
23-12-2016, 16:58
istanbul beylikdüzü aralıksız inceden 10 saat yağmur var.. emir kar durumu ney acaba
Mehmetmert
23-12-2016, 17:32
-Kardeşim babamı doktor kontrolüne götürmek zorundayım 30.12.2016 yani Cuma günü Nevşehirden-Adanaya...Nevşehir-Niğde-Pozantı-Akçatekir Tamamen kar yağışlı gösteriyor.Yol kapanacak kadar yağarmı sence ? Bu Adanalı tayfasının hiçbirinde kışlık lastik olmadığı için mal mal kalıyorlar yolda hep :(
31.12.2016 Tarihinde İstanbul ve çevresi ne durumda?
Haftaya Haraççı ya muayeneye gidiyorum kalmayalım oralarda :)
Redfish16V
24-12-2016, 08:46
-Kardeşim babamı doktor kontrolüne götürmek zorundayım 30.12.2016 yani Cuma günü Nevşehirden-Adanaya...Nevşehir-Niğde-Pozantı-Akçatekir Tamamen kar yağışlı gösteriyor.Yol kapanacak kadar yağarmı sence ? Bu Adanalı tayfasının hiçbirinde kışlık lastik olmadığı için mal mal kalıyorlar yolda hep :(
çok çok sıkıntı.. Yoğun kar mevcut...
Ankara tekrar 26'sında kar alacak 2 gün moladan sonra çok iyi derecede 28-29-30 aralıkta kar alacak.5-6 ocak gibi tekrar kuvvetli kar olası.İstanbul ise dediğim gibi ay sonu ayın 29u gibi kar yağışına başlayacak.iç kesimler zaten dediğim gibi aralıklı kar yağışı ve kar yağışlarına devam 2 ocağa kadar
snan1910
24-12-2016, 12:19
çok çok sıkıntı.. Yoğun kar mevcut...
Ankara tekrar 26'sında kar alacak 2 gün moladan sonra çok iyi derecede 28-29-30 aralıkta kar alacak.5-6 ocak gibi tekrar kuvvetli kar olası.İstanbul ise dediğim gibi ay sonu ayın 29u gibi kar yağışına başlayacak.iç kesimler zaten dediğim gibi aralıklı kar yağışı ve kar yağışlarına devam 2 ocağa kadar
Emir 7-8 Ocak için Ankara da uçaklarda sorun yaratacak bir hava olur mu ne dersin
Redfish16V
24-12-2016, 12:23
Emir 7-8 Ocak için Ankara da uçaklarda sorun yaratacak bir hava olur mu ne dersin
mümkün ,3-4 gün öncesinden rahatsız et beni bakarız :D
snan1910
24-12-2016, 13:29
mümkün ,3-4 gün öncesinden rahatsız et beni bakarız :D
tamamdır emirim, çok teşekkürler , her yolculuk da rahatsız ediyoruz zaten seni :)
Kahramanmaraş civarı nasıl olur önümüzdeki hafta. Finaller başlıyodu inşallah kar yağar ertelenir :D
Zeytinburnuna ne zaman uğrar kar acaba :D
Birkan61
24-12-2016, 14:55
Kardeşim 1 ocak sabahı istanbuldan boluya arabayla kahvaltıya gideceğim, kış lastiğim var ama, gideyim mi gitmeyeyim mi? Mekanı değiştireceğim yoksa :D
tayreep_john
24-12-2016, 15:20
ulan antalyada bile 10 cm kar var bursa merkez 1 cm tutmadı boşu boşuna hazırlık yapmışız seneye antifirizli silecek suyu bile almıcam....:Deli:
Haftaya pers cuma Afyon'a gidecegim,durum nedir kardesim? Yolda sikinti olur mu...
Buarada dedigin gibi cmtesi aksam yagmur basladi,kar var mi yarin Ordu ya? Sanirim yagmur devam,hava pek sogmadi. Fikrin nedir?
Jön Türk
24-12-2016, 18:31
Antalya'da tekrardan kar görebilir miyiz :)
Redfish16V
24-12-2016, 21:48
Kahramanmaraş civarı nasıl olur önümüzdeki hafta. Finaller başlıyodu inşallah kar yağar ertelenir :D
26-27-28-31 aralık kar yağışları görülecek.orta şekerli yağış olur bunlar
Kardeşim 1 ocak sabahı istanbuldan boluya arabayla kahvaltıya gideceğim, kış lastiğim var ama, gideyim mi gitmeyeyim mi? Mekanı değiştireceğim yoksa :D
gitme :D :D kar var bol bol
ulan antalyada bile 10 cm kar var bursa merkez 1 cm tutmadı boşu boşuna hazırlık yapmışız seneye antifirizli silecek suyu bile almıcam....:Deli:
Az kaldı ve o günlere :) 28 aralık akşamına tekrar yorum beklerim :D
Haftaya pers cuma Afyon'a gidecegim,durum nedir kardesim? Yolda sikinti olur mu...
Buarada dedigin gibi cmtesi aksam yagmur basladi,kar var mi yarin Ordu ya? Sanirim yagmur devam,hava pek sogmadi. Fikrin nedir?
28-31 aralık bütün iç bölgeler için sıkıntı.Bu gece ordu kara döner,kıyılar belki karla karışık yağmur olur.
Antalya'da tekrardan kar görebilir miyiz :)
29 aralıkta mümkün..
yılbaşında karlımı giricez emir : )
Redfish16V
24-12-2016, 22:33
Bütün sorulara ve 13-15 aralık sistemciği ile alakalı detayları yarın öğlen nokta koyacağım.modeller diagramlar feci derecede hatalı çıktılar veriyor.Bu yüzden hiç bir kurum forum v.b net bir şey göremiyor.bende elimden geldiği kadarıyla sunum yapacağım.13-15 aralık için beklentiniz düşük olsun.size daha güzel haberlerim var.27 aralıktan sonra yani yılbaşı vakitleri tüm türkiyeyi güzel bir soğuk / kar bekliyor.soğuktan yana bu zaman kadar problem olmadı.yağışı denk getimedik hep..Ama vakit geldi artık aralık son haftası inşalallah güzel olacak.
10 aralıktakş postum.. Belki daha önce yazdığım vardır.. Karlı yılbaşı..en sevdiğimizden..
10 aralıktakş postum.. Belki daha önce yazdığım vardır.. Karlı yılbaşı..en sevdiğimizden..
Bostancı - Küçükyalı patlar mı diyorsun :)
emir 16 ocak şanlıurfadan izmire gelecegım gecen sene uşak afyon arası tipiye yakalandım yazlık lastıkle kardesım adana pozantı konya ereglı afyon usak bu yollar nasıl 16 ocak 17 ocak
Redfish16V
24-12-2016, 23:58
emir 16 ocak şanlıurfadan izmire gelecegım gecen sene uşak afyon arası tipiye yakalandım yazlık lastıkle kardesım adana pozantı konya ereglı afyon usak bu yollar nasıl 16 ocak 17 ocak
16'sı sıkıntıda 17si kurtarılabilir..takibe devam..
detayları 1-2 güne şekillendiririz abi :)
Bu gece yazacağım :) Yazmadan önce 2.tüyo ise yılbaşı yine karlı ve soğuk geçecek :)
biraz daha geçmişe gittim ve 3 ekimde sinyali vermişim. ortalama 2 ay öncesinden nokta atışı olacak inşallah.. Yeni yöntemimden tüyo vereyim ; Ciddi uzun vade için 10hpa hareketleri çok önemli bir ipucu.
Emir bu nalet Adanaya kar yağmaz mı kardeşim bu aralar :D -5 -7 derece gördük arkadaş. kar yağıyor her tarafa soğuğunu biz çekiyoruz :D
Yiğit G.
25-12-2016, 16:09
Beraber patlıcaz komşu :) Geçen senin evin ordan geçtim , gelicem bi akşam sohbete ona göre özledik valla.
Beraber patlıcaz komşu :) Geçen senin evin ordan geçtim , gelicem bi akşam sohbete ona göre özledik valla.
Gel valla, şömineyi de yaptık balkona
Nargile için ortam hazır.
Bi de şömine oduniu bulabilirsem efsane olur. Çıtır çıtır yanan odun sesi, odun alevinde kestane kebap, çay, nargile :)
Sn. Havayı Koklayan Adam
Bu hafta antep yapmam gerekli günübirlik. Salı hariç git ya da gitme diyeceğin günler var mıdır?
çarşambadan itibaren istanbul karlı
Yiğit G.
25-12-2016, 18:27
Gel valla, şömineyi de yaptık balkona
Nargile için ortam hazır.
Bi de şömine oduniu bulabilirsem efsane olur. Çıtır çıtır yanan odun sesi, odun alevinde kestane kebap, çay, nargile :)
Tamam bu hafta yılbaşı , ondan sonrası için plan yapalım hatunla geliriz kanka ziyarete
Redfish16V
25-12-2016, 21:40
Ankara'da bu gece kar yağışı başlayıp öğlene kadar devam edecek.gücü öncekiler gibi olacak.Ve bu son çerezlerden sonra bombardıman şeklinde 2 büyük kar gelecek.ocak ilk haftayıda kar ile kapatacağız.Bu sene ankara için enfes gidiyor bence.28 Aralık - 10 ocak sonunda yerde kalan birikinti 40 cm'i bulabilir aşabilirde.. İstanbul'da kar görecek ancak halen kıyılar için sıcaklık sıkıntısı mevcut.Yarın geniş açıklama yapacağım
Emir hayatımda ilk defa Uludağ hava durumu raporlarında cuma akşamı için toplam 90cm kar yağacağını çarşamba ve perşembe günlerini dahil edersek toplam 180cm kar yağacağını cumartesi günüde 25 cm daha yağacağını gösteriyor. Ben daha önce bu göstergeye şahit olmadım. Bu doğru olabilir mi? yıllardır bu aylarda uludağ hava durumlarını sıkça kontrol ederim. Kış sporları merakım olduğum için. Şuan 132cm kar var Uludağda. Olağandan fazla kar yağacak gibi görünüyor. Eğer ibareler doğru olursa 3 metreyi geçecek Uludağdaki kar :eek: en son 90 senelerinde böyle yağmış diye biliyorum
http://e.piclect.com/o161226_1c401.png (http://piclect.com/658606)
Redfish16V
25-12-2016, 23:02
Kesinlikle doğru..Ankara bile 30 cm+ olacak hele konya-karaman felan acil durum olabilir..ki uludağ diyoruz :) Ve bu tablo Ocak 10'a kadar sürecek gibi..
mikelazi
26-12-2016, 07:46
çarşambadan itibaren istanbul karlı
grçekmi :)
Kesinlikle doğru..Ankara bile 30 cm+ olacak hele konya-karaman felan acil durum olabilir..ki uludağ diyoruz :) Ve bu tablo Ocak 10'a kadar sürecek gibi..
Emir Geçen Hafta Konya için efsane kar yağışı alacak demiştin, merkezde 37 cm ölçtüm kendim daha önce hiç görmemiştim Konya'da bu kadar kar. Perşembe ve cuma çoğu iş yeri bile dükkanlarını açamadı. Şimdi tekrar acil durum olabilir diyorsun hangi tarihler arası için geçerli ve tahmini kar kalınlığı almam mümkün mü :) çok teşekkürler şimdiden.
AliGizda
26-12-2016, 08:40
Emir, bu hafta sonu İstanbul' dan Eskişehir' e yılbaşını orada geçirme planımız var. Gidiş ve gelişte sıkıntı yaşarmıyız? Cumartesi İstanbul' dan gidip Pazar döneceğiz.
Selamlar kardesim.
Persembe yada cuma gunu istanbul-afyon yapacagim,hangi gubu tercih edeyim,daha sikintisiz olur?
oabayram
26-12-2016, 09:18
İstanbul/kurtköy için bu hafta tahminlerini alabilirmiyim mümkünse?
istanbul için twitterdan takip ettiğim 3 4 hava tahmini yapan site kky a çevirdi, çeviriyo gibi şeyler yazıyor,
emir nedir istanbul için son durum?
Salı - Çarşamba Ankara - Kahramanmaraş arası nasıldır abi yollarda kapanma durumu olabilir mi?
Ankara için 30cm + kar bekler hale geldik ( senede 1 kere ) Ben ilk okulda çok çok iyi hatırlıyorum tam olarak 1 hafta okullar tatil olmuştu, sene 98-99 civarları... Nerede o eski günler be... Şimdi arabaların üzeri kaplanıyor mutlu oluyoruz. :) Görecek miyiz o eski kışları ne dersin ?
Selam Emir;
31 Aralık Eskişehirden Ankaraya gidiş ve ertesi gün aynı rotayı geri dönüş planlarım var.
Nasıl olur o hatta durumlar tahminin var mı?
Eskiden kar-buz demeden her türlü yola çıkardık; ne çoluk çocuk var ne evlilik var ihtiyarladım heralde gözüm kesmiyor :)
OrcunInce
26-12-2016, 12:20
iki yıldır yılbaşlarında çekmeköy'de mahsur kalıyorum, sanırım bir yenisi daha geliyor.
Redfish16V
26-12-2016, 14:13
Emir Geçen Hafta Konya için efsane kar yağışı alacak demiştin, merkezde 37 cm ölçtüm kendim daha önce hiç görmemiştim Konya'da bu kadar kar. Perşembe ve cuma çoğu iş yeri bile dükkanlarını açamadı. Şimdi tekrar acil durum olabilir diyorsun hangi tarihler arası için geçerli ve tahmini kar kalınlığı almam mümkün mü :) çok teşekkürler şimdiden.
bu akşam ve 29 aralık..
Emir, bu hafta sonu İstanbul' dan Eskişehir' e yılbaşını orada geçirme planımız var. Gidiş ve gelişte sıkıntı yaşarmıyız? Cumartesi İstanbul' dan gidip Pazar döneceğiz.
gidiş sıkıntı dönüş rahat
Salı - Çarşamba Ankara - Kahramanmaraş arası nasıldır abi yollarda kapanma durumu olabilir mi?
mümkün..
istanbul için twitterdan takip ettiğim 3 4 hava tahmini yapan site kky a çevirdi, çeviriyo gibi şeyler yazıyor,
emir nedir istanbul için son durum?
akşam detayları yazarım..
Ankara için 30cm + kar bekler hale geldik ( senede 1 kere ) Ben ilk okulda çok çok iyi hatırlıyorum tam olarak 1 hafta okullar tatil olmuştu, sene 98-99 civarları... Nerede o eski günler be... Şimdi arabaların üzeri kaplanıyor mutlu oluyoruz. :) Görecek miyiz o eski kışları ne dersin ?
2012-2006 tarzı bir kış olacak..sabredin az kaldı..
Selam Emir;
31 Aralık Eskişehirden Ankaraya gidiş ve ertesi gün aynı rotayı geri dönüş planlarım var.
Eskiden kar-buz demeden her türlü yola çıkardık; ne çoluk çocuk var ne evlilik var ihtiyarladım heralde gözüm kesmiyor :)
kar buz tipi..
Emir Ankara için önümüzdeki 48 saatin analizini yapabilir misin? GSİ CLUB
edemirbas
26-12-2016, 14:39
Emir abi Kocaeli nadıl olacak acaba?
Hava ne oldu öyle bir anda be baya karardı ufaktan yağmur başladı iş çıkışı sele kapılmayalım
erayakar
26-12-2016, 16:36
az önce beylikdüzünde baya dolu yağdı ama kar misali
GSI club İzmir yine bomboş dimi :D
GSI club İzmir yine bomboş dimi :D
Yanlıs mantion atmısım :D GSİ CLUB olacaktııı
Redfish16V
26-12-2016, 17:13
Emir Ankara için önümüzdeki 48 saatin analizini yapabilir misin? GSİ CLUB
Beynim dönüyor şu an :D geceye iyi olursam yazacağım ama kar var özet bu :D p.m'den tel v.b verirsen whatsapptanda yazabilirim.
Emir abi Kocaeli nadıl olacak acaba?
az kaldı 28 aralık akşamından itibaren kar başlar
Yanlıs mantion atmısım :D GSİ CLUB olacaktııı
no problım :D 28-29 aralıkta kar var izmire niye boş olsun :D
Selam Emir;
Yağış olsa bile tuzlama çalışması olur, olmasa bile dümdüz bir yol ve hız sınırını aşma imkanı yok. Dolayısıyla yolda kalma mahsur kalma gibi bir imkan olacağını hiç sanmıyorum.
Jön Türk
26-12-2016, 18:59
1 saat öncesi Antalya-Korkuteli yolu 30-40 km uzaklıkta :)
https://scontent-lht6-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15665713_937298713038102_488052995549324247_n.jpg? oh=60dc6326e18d83321d7e667165a0df37&oe=5923BC61
onursumer
26-12-2016, 19:17
bakırkoy-yeşilkoy-florya ucgeninde hava sıcaklığı normale dondu ben umudu kestim supriz olur yağarsa yılbaşında :D
Black_Eagle
26-12-2016, 19:55
İstanbul konusunda emir de bu sefer sağlam adımlarla gidiyor. Sanırım ne olacağı halen net olarak belli değil
barakuda26
26-12-2016, 20:26
sakaryada kar'a hasret kaldık, yağamadı gitti
Redfish16V
26-12-2016, 20:30
Noktayı koyalım artık :) Ekim ayında sinyalini verip şimdi tvlerde "Kar geliyor" yazılarını görmek gurur verici :) Kendi işimin harici hava olaylarınında ciddi kafa yorucuğunu öğrenmiş oldum.. Ancak çok merak edenlere usanmadan anlatabilirim,aramızda anlattığım kişiler var ve baya baya öğrendiler hatta :) Neyse sıradan gidelim ;
Ankara : Özellikle bu sene çoğu veriler hep ankaraya adına enfes çıktı.çıkmayada devam ediyor.2012 gibi sık sık yağış ve 2006 gibi sistem geliş tipleri çok benzer.. 5 ocağa kadar kar devam.5 ocaktan sonra mola ki artık mola olsun şu soğuktan bıktım denilebilir..İnsanın bütün çalışma şevkini kırıyor :) 28 aralık öğlene kadar lokal kar atıştırması ve yağışları olacak.28 aralık öğleden sonra 14:00 gibi sistem girmeye başlayacak ve akşama yağışlar çok çok çok kuvvetlenecek.30 aralık akşamına kuvvetli devam edecek biraz vites düşürecek derken gece tekrar zirve yapacak.1 ocak öğlene kadar gücü düşerek devam edecek ve 1 ocak akşamına pes edecek.1 ocak sonu itibariyle 800-1000mt rakımı olan yerlerde en az 25 cm bekliyorum.ŞEhrin güneyi ve doğusunda 30cm+ mümkün.Yenimahallesi demeti v.b bu tür detayları sisteme 9-10 saat kala konuşuruz çünkü siklonik bir sistem alçak basınç o gece daha güzel konumlanırsa 25cm olur 40 cm :) Kısacası ankaralılar rahat olsun yeni başladık ve 20+ karlı sistemler çok olacak.
İstanbul ; 28 aralık öğleden sonra yavaş yavaş kıvama gelen istanbul 28 aralık akşamına kar yağışına başlar. 1 ocak akşamına kadar ara ara güçlenerek devam edecek.En şanslı yerler ; Beylikdüzü,Çatalca,Başakşehir,Arnavutköy,Çekmeköy, Alemdağ,Sultanbeyli ve çevresi.Kıyılar için BENİM için veriler tam uyumuşmuyor kar için.. O yüzden kıyıların tahminini son 6 saate kadar takip edeceğiz.Rüzgarın poyraz olması büyük sıkıntı.. Ataşehir,üsküdar,beşiktaş gibi mevkilerde 5-6 cm birikim olabilir.Fazlasıda olabilir lakin takip etmek gerek.Yükseklerin ve anadolu yakasının iç kesimlerinin güzel faydanalacağı bir sistem.. İstanbul için daha detaylı bir tahmin yazarım ilerleyen zamanlarda.
28 aralık tüm yurttda özellikle iç kesimler olmak üzere sistem başlangıcı diyebiliriz.
http://i66.tinypic.com/k4aw3p.jpg
kırmızı bölger içinde kalan yerlere kırmızı uyarı.sistem hayırlı uğurlu olsun,umarım beklenti dahilinde geçer ve bende tekrar mutlu olurum.İstanbul için koşullar daha iyiye gidecektir,kendime geldiğim vakit daha derin analiz düşünüyorum.. 28 aralık - 5 ocak arasın yol v.b durumlarınız varsa iptal etmenizde fayda var.Evsizler ve sokaktaki hayvanlarıda düşünmeyi unutmayalım..
VolcanoS
26-12-2016, 20:35
Eline saglik Emirim :)
Redfish16V
26-12-2016, 20:36
Eline saglik Emirim :)
6 cm hayırlı olsun hahah :D
_driver_
26-12-2016, 20:39
Emir Karadenize de bi tahmin alsak sana zahmet
Redfish16V
26-12-2016, 20:46
Emir Karadenize de bi tahmin alsak sana zahmet
28 aralık sabahından 30 aralık sabahına kar yağışlı.Özellikle 29 aralıktaki yağışlar çok kuvvetli.30 aralık akşamına yağışlar tekrar başlayacak ve 1 ocak akşamına etkisi bitecektir.Tamamen giresun ve çevresini baz alarak yazdım
BU haritaya göre bursa ciddi yagıs alıcak herhalde? Kaç cm örtü bırakır acaba?
Redfish16V
26-12-2016, 20:52
BU haritaya göre bursa ciddi yagıs alıcak herhalde? Kaç cm örtü bırakır acaba?
ocak 5'e kadar yerde kalan kar için 80cm+ denilmiş.. Lakin erimesi ve koşullar göze alındığında bu oran düşer.Merkezde 15-20 cm olur en kötü diyorum.. Bazen ben bile yok artık o kadar olmaz diyorum o yüzden biraz çekimser durmakta fayda var,takibe devam :)
gambit49
26-12-2016, 20:56
eline saglik emir
İstanbul'u bekliyoruz heyecanla
Gokhan43
26-12-2016, 21:41
Eskişehir'e bi güncel çeksek ne var ne yok bu sistem için ? :)
Burak K.
26-12-2016, 21:53
Kar yağışı uçak seferlerini etkiler mi? 29 Aralık İstanbul sabiha gökçen gidiş 1 Ocak akşamı Antep'den dönüş. 1 Ocak akşamı dönemezsem 2 ocakta teslim etmem gereken projeyi teslim edemem ve okul 1 sene uzar. :D