Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
BurakCengizhanoğlu
08-01-2015, 13:42
ya bu yağış bitmiycek mi ? sıkıldım arabayı cıkaramıyorum ha bire yağıyo
Redfish16V
08-01-2015, 14:05
Kardeşim bursa için son durum nedir acaba hayırlı bi haber var mj ?? :)
Bu geceye kadar aralıklı kar atıştırır.
Hadi ne zaman diye diye sızlandınız şimdi bitse diyorsunuz :D Ya biz napalım 1 gün yağış aldık gündüz bile -10 derece,her yer buz.. evden çıkılacak gibi değil,tam depresyon etkisi :D
Salı aksam istanbul parktaydık bizde, iki senedir beklediğimiz kar yağdı sonunda baya bi eğlendik. Denk gelemedik ama forumdan baya kişi varmış sanırım, bi E60 M5 vardı en son yürütmek için bagajına oturmuştu birkaç kişi. Dün akşamda maltepede ara sokaklarla organik pazarın bulunduğu yer yetti zaten ama komple buzdu, kar lastiği olmayanlar hareket edemiyordu. İki günde olsa güzel eğlendik geçen sene gibi hevesimiz kursağımızda kalmadı...
yavuz364
08-01-2015, 15:07
Ohh iyi oldu. Biraz da biz çıkaralım arabalarımızı :D
Bi bizim buraya yagmadi galiba kar. Kucukcekmecede hava gunluk guneslik.
ugurcan52 attı şimdi f1 in otoparkı fenalarda :D
http://i.hizliresim.com/z2BOVg.jpg (http://hizliresim.com/z2BOVg)
http://i.hizliresim.com/Gp0Wkv.jpg (http://hizliresim.com/Gp0Wkv)
free-hifi
08-01-2015, 15:17
ortalık fena buz kesti maltepede çatılardan felan sarkıtlar oluştu istastona gelen müşteri araçlarının tamponlarından felan sarkıtlar olmuş akşama Allah yardımcımız olsun
Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası
Miami ile Kuzey Kutbu gibi. Bu nasıl bir farktır, plaza önü güneş gözlüğüyle taksi bekleyen cool abiler var burda ya ! :D
burak_2885
08-01-2015, 15:48
Mecidiyeköy'de çok değişik şuan. Kar yağıyor, bi yandan güneş vuruyor. Deli soğuk bir hava ve inceden esiyor falan anlamadım gitti :D
Redfish16V
08-01-2015, 15:56
bugün son gün yarın öğlene kadar sistem gitmiş olacak.son vuruşlar 7'den sonra başlar
kar lastiğimiz yokki bizde eğlenek ist parkada 10 km uzaktayız ama napalım bizde sokak aralarında kıç attırıyoz:D
Emır; nedır durum? 3 ve 10 gunluk tahmın yaparmısın?
Redfish16V
08-01-2015, 16:00
Emır; nedır durum? 3 ve 10 gunluk tahmın yaparmısın?
yarın akşam 1 aylık öngörü yazacağım.şu an kısa özet ; 11'ne kadar ısınma eğilimi var ama yinede soğuk hakim.
BurakCengizhanoğlu
08-01-2015, 16:05
Kurtköy -gebze pert özellikle gebzede acayip kar yağıyor.
gsi son vuruşları nasıl arttırabilirz iyiydi böyle barajlarda dolmuş hem:)
Redfish16V
08-01-2015, 16:18
gsi son vuruşları nasıl arttırabilirz iyiydi böyle barajlarda dolmuş hem:)
Siz böyle tek seferde alalım diyorsunuz ama bu atmosfer için iyi değil.bi yerin fazla soğuk ve yağış alması,o bölgenin diğer yağış alma periyodunu uzatır.Yarın akşam bunları tek tek açıklayacağım.Bence dediğimiz gibi kar miktarları alındı ve zamanında da bitiyor:)
ugurcan52
08-01-2015, 16:19
f1 yolunda sıkıntı yok tuzlama kar kureme arabları sureklı gezıyor ; kar zaten akıllara zarar ; Bu fırsat bır daha gelmez bu gece bayram yerii
eskiden daha çok yağardı sanki gsi ondan dedim
Redfish16V
08-01-2015, 16:23
eskiden daha çok yağardı sanki gsi ondan dedim
Her ne kadarda çoğu kişi inanmasada yerleşim ve hava kalitesinin bozulmasından dolayı böyle oluyor :) Aslında efsanevi kışlar halen var ama artık parti parti her sene bölümler halinde belli bölgeler çoşuyor.Son 2 senedir istanbul mesela çok iyi.Ankara ise 3 yıl sonra yeni kar gördü.2015 efsane olacak bizim için şu an veriler o yönde
Kozyatağı'nın girişinde bile trafik yoktu bugün, hiç bu kadar rahat karşıya gidip gelmemiştim :D
YavuzNaz
08-01-2015, 16:29
Okmeydanı kardan nasibini yine alamadı, heryere yağıyor buraya pek bişey düşmüyor :D
Ayın 10'undan 13'ne kadar durum ne Ankara'da GSİ ??
maltepede kar bitti sandım az önce baktım yine bembeyaz olmuş heryer.Gece 1 2 gibi çıkcam gaza geldim :D
f1 in oralara giden varsa habersiz bırakmasın :)
Redfish16V
08-01-2015, 18:40
Ayın 10'undan 13'ne kadar durum ne Ankara'da GSİ ??
C.tesi kar var,p.tesi ise sistemin hızına bağlı kar olup olmayacağı
Valla ataşehirin arka caddeleri virajlar enfes durumda 5 milyarlik şahinle keyif yapiyoruz :D
bide caddebostan s virajı sahil olarak nasıl karlımı temizlediler mi yoksa :D
golgeoyunu03
08-01-2015, 18:48
Bugun-yarın kurtköy-gebze tarafı yağış alıcak mı? Alıcaksa saat kaça kadar alıcak?
Ben kolay kolay üşümeyen insan şu an donuyorum adeta
BuğraTuna34
08-01-2015, 19:10
vali yarında tatil etse öğretmenler , öğrenciler üşümese
Güneş aldatıyor ama bugün de felaket hava.
Beşiktaşın rampalarında neredeyse kalıyordum bugün zorla çıktım, birsürü araba kaldı.
Halkalı daha temiz o taraflara nazaran.
emir arkadaşım tebrık ederım valla : ) tahmınlerın noktası vırgulune tuttu gerçekten : ) artık yurtdışı sıtelere bakmıyorum senı takıp edıyorum : )
yeni konu mu açsam karar veremedim burdan yazıyım dedim, şuan ankaradayım en geç pazartesi istanbulda olmam lazım pazartesiye kadar düzcede bir arkadaşımın ziyaretine de gitmek istiyorum yarın otobüse binsem düzceye ulaşımda bir sıkıntı olur mu yolların durumundan haberdar olan var mı haberlerde bolu dağı etrafı kapalı diyorlardı ama ?
BthnKrkt
08-01-2015, 21:22
Audi 100 un detaylı fotoları varmı cok güzel maşallah :)
Suanlık yok ufak tefek işleri var görsel ve yürürsel. 1990 Model quattro swap audi 2.0td 5 sılındır.
En erken otobüse bin.. Yollar çok kötü.
Bugün arkadaşım Karabük'ten Adapazarı'na gitti saat 13.00 arabasıyla. 21.30'da Hendek'teydi.
BthnKrkt
08-01-2015, 21:34
En erken otobüse bin.. Yollar çok kötü.
Bugün arkadaşım Karabük'ten Adapazarı'na gitti saat 13.00 arabasıyla. 21.30'da Hendek'teydi.
dün Saat 22 de otobusle samsuna parca gonderdım bugun 17 de varabilmiş te varabılmıs
Ben de iki gün önce Adapazarı'ndan geldim... Tünel kapalıydı. Kaynaşlı'dan dağa verdiler..
Orda da 2-3 saat beklettiler... Girdik bi kar küreme aracının arkasına ince ince dağı geçtik.
Zaten akşam üstü olmuştu... Ondan sonrası da buzdu yerler... Acil işi olmayan çıkmasın kısaca.
Ben kolay kolay üşümeyen insan şu an donuyorum adeta
kuzenin kim kardeşim adı ne bizim yaşlardamı :D önceden yazmıştın çok geride kalmıştı gördüğümde o yüzden cevap veremedim :D
az da olsa hevesımı alabildim:D
az da olsa hevesımı alabildim:D
Aynı fikirdeyim ,Kısmet bir dahaki sistemlere .
ersandeniz
09-01-2015, 08:47
dün tekirdağdan pamukkaleyle yola çıkan arkadaşımın otobüsü kocaeliden geri döndü bolu kapalı diye, bilginize
Redfish16V
09-01-2015, 10:20
Efsane sisteminde sonuna geldik.. Yarın istanbul yağmur görecek,p.teside kar değeri istanbula inmeyecek ve yağmur olacak.Akşam burda aylık tahmini yazacağım
4 hatta 5 gozle beklıyoruzzzz....
yine mi araba yıkatamıyoruz yani :D
Efsane sisteminde sonuna geldik.. Yarın istanbul yağmur görecek,p.teside kar değeri istanbula inmeyecek ve yağmur olacak.Akşam burda aylık tahmini yazacağım
İstanbul eski trafiğine geri dönecek desene :D
Redfish16V
09-01-2015, 10:39
yine mi araba yıkatamıyoruz yani :D
aksine yıkatın tuz ve buzlar gitsin
imprezaWRC
09-01-2015, 11:31
aksine yıkatın tuz ve buzlar gitsin
+1 , hatta altını da yıkatmak lazım.
+1 , hatta altını da yıkatmak lazım.
da abi altını kime yıkatıcaz oda var :)
Bi daha denk gelmez diye iyice keyfini çıkardım son günün :) Gece iyiydi yollar çoğu yer buz olmuştu zaten maltepe sahilde arabadan ayağımı atar atmaz yere yapıştım :D
http://i.hizliresim.com/pmWy70.jpg (http://hizliresim.com/pmWy70)
Her an her şey değişebilir, farklı algoritmalar var. Kapı komşularımız kırılıyor
yıkma yağlama olan yerlerde kaldırıyo onlar bı su tuttumu tamamdır zaten. umranıye tepeustunde var pendiktede var benım bıldıgım. kamyoncu mekanları
bakkalköy mü oluyor tam bilmiyorum brandium solunda kalsın sağda gümrük vs var geçince hemen rüya ya da gaye öyle bişey adı alt yıkamacı var, çamurlu araçları alt yıkama işini orda hallediyoruz, lifte alıp yıkıyorlar.
avrupa yakası lazım , herkes anadoludan bahsediyor :)
imprezaWRC
09-01-2015, 13:27
da abi altını kime yıkatıcaz oda var :)
Bostancı Sanayide http://ahuoto.com/50_Alt%20y%C4%B1kama.html
Maslak Sanayide Meguiars (geçen sene yapıyordu, halen yapıyormu bilmiyorum)
avrupa yakası seyrantepeye yakın olanlar varsa seyrantepe eski full benzin istasyonunun arka tarafında alt yıkama yaptırabilir
Po'larda yıkama makinası var kurutmalı hemde onşarı kullanın gold pakette alttan tabana su tutuyor o alet
Maslak Meguiars hala yikiyo diye biliyorum, rezv icin arandiginda ogrenilir en kotu :)
Redfish16V
09-01-2015, 18:26
Öncelikler herkese merhaba :) Önceki seneden farklı tahmin yöntemlerini denediğim ve tutarlığını beğendim yöntemle önümüzdeki süreci ele aldım.Daha önceleri her ayda sonunda 25-31 arasında soğuk hava geliyor ve uzun müddet sisli puslu günleri yaşıyorduk.ve ben ise aralık 20'de döngünün değişeceğini kışın başlayacağını söylemiştim.Bi kere şunu not edin ; Takvim yılına esas olarak gidecek bu sene.Şimdi gelelim yavaştan mevzuya ; Bu çocuk bu tahminleri nası yapıyor ? diyenler olacaktır ki oluyor eminim.HAvanın pek çok bileşenden oluştuğunu ve bazı kalıpların var olduğunu öğrendim.Şimdiden söyleyim uzun yazacağım sonunun direk okursanız anlamazsınız.İlk adım olarak meteorolojik kurumların modellerini öğrendim.GFS,GFS pararel(haftaya eskinin yerini alacak),ECMWF,GEM.Forumlarda ilk bu modellerin karakteristik özelliklerini okudum ve kendimce teste tabi tutdum.Çünkü benim mantığını kavrayıp onaylamam lazım ki ezber bilgi olmasın.ECMWF'yi ele alalım.Dikkat ederseniz,meteorolojinin tahminlerinin altında ; Bu tahminler ECMWF'Den baz alınarak yapılmıştır tarzında bi açıklama mevcutdur.O zaman biz ecmwfyi takip edip bilgiyi kökten alabiliriz demi ? Evet ama ecmwf karakteristik olarak uzun vadede kral bir modeldir.
http://i59.tinypic.com/29w5mrp.jpg
Yukarıda ecmwfnin 19 ocak öngörüsü mevcut.240 saatlik bir dilim.. Ve size püf nokta ; 144 saat içine girmeyen bir sisteme güvenmeyin.Şimdi sizin önünüzde 19 ocağı yorumlayım ; İstanbul bölgesi 850hpa'da -4 oranını kapmış,500hpa'da ise 0 derec mevcut.850 değerii uysa bile 500 değeri kar için yeterli değildir.iç kesimlerde 0 derece 500 hpada.Kuru soğuk ve bol yağmurdan başka bişey değildir bu.bu arada 850hpa yaklaşık 1500 metredir.19 ocağı baz alarak bilgi paylaşımına devam ediyorum ;
http://i59.tinypic.com/hts9px.gif
şimdi modelde gördüğümüzü diagram çıktısında kontrol edeceğiz.19'na baktığımızda %5 kar ihtimali vermişler,bunun sebebi 850'de -4 girmesidir.Diagramda 850'de 0 yakın ve 500'de -22ler ön görmüş.. Hmm.. Ya diagram modele uyacak,ya model diagrama.Model diagrama uyarsa istanbul o vakit karla karışık yağmur alır.(Bakın yağmur düşüncemiz kky'e döndü)Kimin kime uyacağını bilmek için takip etmeniz lazımdır,ancak bunlar bize bi sinyaldir.Bakın 17-25 arası her gün yağış oranı var,alt taraf hareketli,500 ise ısrarcı çizgi var.850 ise oynak..Hmm demekki basınclara bakmamız lazım :) Peki Bu kadar bileşen yeterlimi ? Tabiki hayır bunun 2m(toprak ısısı)var.2m'e Gfs pararel bakarım,en güzel net sonucu 2m'de o veriyor.19 için 2m 8 derece gözüküyor.Bu durumda yağmura döner yağış,ancak soğuma artarsa ve rüzgar karayel-yıldız olursa karla karışık yağmur olabilir.Bir nevi ayar yapıyoruz öyle düşünün :) Diğer etkene gelelim ; AO değeri.Artik salınım anlamına gelen bu değer bize soğukların güneye ne kadar inebileceğini gösterir ve diagram,modelden daha elit,kalitelidir.
http://i62.tinypic.com/30ll208.gif
AO değeri pozitiften negatife inerken gelen sistemler hafif ama yağış olarak boldur.Negatiften pozitife çıkarken ise çok sert ve yağış olarak tatminkardır.Efsane yıllara kışlarına bakarsanız ufak öngörünüz olur.Ve bakın negatif gidiyoruz ve büyük ihtimal 2.hafta pozitife yol alacak.Ocak 12-13 yağışlarından sonra 20sine kadar atmosfer dinlenmeye geçicek bizim bölgemizde.Ocak 20'den sonra adım adım düşüş ve sibirya bölgesinde soğuklar tekrar 850de -20leri bulacak ve AO değeri tam pozitife gelirken yukardan şelale gibi bize akacak.ocak 24-30 arası tekrar kar koşulları görülecek.Şiddeti sormayın ona zaman var.Şubatın ilk haftası marmara için ılıman için geçerken iç bölgelere şu ankinden daha ılıman soğuk görecek(1-3 derece).İstanbul her kar sisteminden sonra donma,ve ardından yağmur görecektir.Trakya ise 12-13 sisteminde kar görebilir.Şubat 8'den sonra yüksek basıncın tekrar avrupaya yükselme olasılığını düşünüyor ve 15'i gibi yine ciddi soğukların bizi vurmasını düşünüyorum.Bu kış en şanslı kesim;Marmaranın doğusu-İç batı anadolu-Batı karadeniz ve Antalya kesimidir.Rekorlar kırılacak demiştim bu ön görüm mart 10'a kadar vardır.Ve beklentimizinde öte sürpiz sert koşullar dolu kış olabilir.
Weather Model - Asia Jet Stream Wind and 250 mb Pressure (STORMSURF) (http://www.stormsurfing.com/cgi/display_alt.cgi?a=nindi_250) Bu adresten ise jet akımını takip edebilirsiniz.Jet akımları aslında önemli bir sinyaldir bizim için.Yüksek basıncın merkezini okyanus ortasında var sayan y.dışı meteorologa bakılırsa biz soğuk taraftayız.Bunu anlamak için okyanusun orta noktasından dalgalar çizin,bu dalgaların tam dönüm noktası ülkemizi ikiye ayırıyor.Çizgi aşağısında kalan kesim soğuk,üstü sıcak.Ve saydığım yerlerde çizgi altında kalan kesimlerdir.Ayrıca demin bahsettiğim AO değeri phase'lara bölünmüş ve her phase'de basınç dizilimi kalıbı v.b farklıdır.Biz soğuk etkenlerin olduğu phase'den ocak 12 gibi çıkacağız ve yağışın bol ılıman olduğu phase'ye geçeceğiz.ocak 20'Den sonra ise ileri phase'ye geçmesi beklenen AO aksine eski phase'ye dönecek ve soğuklar bizi bulacaktır.Okumak araştırmak isteyen herkes için ;
http://www.nc-climate.ncsu.edu/climate/patterns/NAO.html
Her sistem öncesi her zaman ki gibi güncel çekeceğim.Umarım "Nası tahmin yapıyorsun?" sorularına cevap verebilmişimdir.Ki burda yazdığımdan fazla bileşene bakıyorum :)
24 ocaga kadar tık yok yanı :(
Redfish16V
09-01-2015, 22:39
24 ocaga kadar tık yok yanı :(
20'den sonrası her şeye gebe.Ve bir şeyler seziyorum sanki daha şiddetli soğuklar bizi kışa elveda derken çatkapı vuracak mart gibi..
20'den sonrası her şeye gebe.Ve bir şeyler seziyorum sanki daha şiddetli soğuklar bizi kışa elveda derken çatkapı vuracak mart gibi..
Sayende bende araştırır oldum merak saldım bu son kar dalgasında. haritaları yorumlamaya çalışıyorum. Yazdığın yazı çok bilgilendirici. Teşekkür ederiz.
Yanı 20 ocaldan sonra hava gorunmuyor mu marta kadar?
Ama su var 2 hafta kar yok?
Redfish16V
10-01-2015, 01:17
Yanı 20 ocaldan sonra hava gorunmuyor mu marta kadar?
Ama su var 2 hafta kar yok?
her şeye gebe derken soğuk manasında dedim :) 20'den sonra film başlar
20 den sonra nasıl bi film var :) 24 25 aöf sınavları var kar olmasın :D :D
Beyler, ben de bedeviliğime güvenerek Ocak 24-27'si arası tipi fırtına her şey olabilir diyorum :D :D
Benim de o tarihlerde önemli işlerim var çünkü...
Redfish16V
10-01-2015, 08:16
20 den sonra nasıl bi film var :) 24 25 aöf sınavları var kar olmasın :D :D
aynen ya,çok aşırı karda tatil yaparlarsa olsun :D Yoksa şurda ne kaldı daha kitap yüzü görmedim :D
EserBodrum
10-01-2015, 16:47
Önümüzdeki 7-9 günlük tahminin nedir acaba?
Up
Lodos tan yildiza gecis var
Dolayisiyla yarin sert sicaklik dususu olacaktir
Vede yarin Istanbul da seyirlikte olsa kar yagisi mevcut gibi gibi
Bugun gunluk guneslik ilik bi hava hakimdi yarin icin guzel bi surpriz yolda :)
Pek yazilacak bisey degilde bilgi olsun
20 sinden sonra yeni sistem sinyal vermeye basladi guzel gidiyor
ne güzel işler açılacak diyordum ki
yine satranç hamleleri yapmak zorunda kalacağız :)
golgeoyunu03
12-01-2015, 07:15
Ani sıcaklık değişiminden dolayı dolu yağma durumu mevcut mu acaba?
evrendogu
12-01-2015, 07:33
Şu anda Çağlayan' da kuvvetli rüzgar ile birlikte karla karışık yağmur yağmakta.
Böyle bir yağmur yok ya. 5 dk yürüdüm eşofmanım üzerime yapıştı
BthnKrkt
12-01-2015, 08:48
Karla karısık yagmur yagıyo kurtköydede
arkadaş koca sistemde adam akıllı kar düşmedi beylikdüzüne gel gelelim şimdi eşek gibi kar yagıyor :hahaha:
evrendogu
12-01-2015, 09:07
Beylikdüzü' ne ayrı konu açmak lazım :)
Çekmeköy taşdelen tarafinda karla karişik yağmur var.
havalımanı karla karısık guzel yagıyor.
Geçen ki sistem karadeniz kökenli olduğu için Trakya kesimine uzanamadı hatta değil trakya avrupa yakasına dahi tam uzanamadı
Bu mini mini sistemcik Trakya kesiminden giriş yaptı
İstanbul u az bile etkiliyor çevre illerde yoğun kar yağışları görülecektir.
Lakin ömrü çok kısa kelebek kadar
Önümüzdeki maçlara bakalım biz :)
bugün akşama doğru ve gün boyu eskişehir inegöl balıkesir akhisar ciddi kar yağışı alabilir dikkat.
Maltepede karla karışık ve acaip kötü hava dün çok güzeldi :mad:
up up
kurtköy/pendik orhanlı muayne istasyonu - viaport mevkiinden bildiriyorum. bildiğin kar yağıyor karla karışık filan değil düz kar. Yer az daha kuru olsa tutar bile bu yağış.
Güneşlide ,karla karışık yağmur yağıyor şu anda ...
-Murat Özcan-
12-01-2015, 09:37
Tekirdağ- Malkara - Keşan Taraflarında kar başladı beyler bu tarafa geleceklere duyrulur
Redfish16V
12-01-2015, 09:43
20'si sonrasını rezerv edin ama şüpheli yaklaşın henüz polar koridor açık değil,eğer açılırsa -16lar iner yine yoksa 850 -8 girer ve rüzgara bağlı olur kaderiniz.Ben büyük bombayı ay sonunda bekliyorum
punto_multijet
12-01-2015, 09:48
istanbulda hava nasıl beyler? arkadaş msj attı şimdi thy sabihaya inmemiş Atatürk'e inmiş. o kadar kötü mü hava?
20'si sonrasını rezerv edin ama şüpheli yaklaşın henüz polar koridor açık değil,eğer açılırsa -16lar iner yine yoksa 850 -8 girer ve rüzgara bağlı olur kaderiniz.Ben büyük bombayı ay sonunda bekliyorum
aöf sınavına garda gışta girmiyelimde :D :D :D
Gece başlayan yağmur Edirne'de şuan tam anlamı ile kar a çevirdi, bi 30 dk önce karışık yağıyordu.
Aranel Ciryatan
12-01-2015, 10:12
Ümraniye şuan itibariyle lapa lapa 11:11 saat :D
Gebze OSB'de şuan deli kar yağıyor arkadaşlar.
Bu sıstemın onemı yokda Emır'ın dedıgı 20 sınden sonrakını merak edıyorum....
beylikdüzünde gayet güzel kar yağıyor ama ama. Amaçsızca yağıyor. Barajlar bölgesine de yağıyorsa ne mutlu, yoksa bir cacık olmaz bundan :)
istanbulda hava nasıl beyler? arkadaş msj attı şimdi thy sabihaya inmemiş Atatürk'e inmiş. o kadar kötü mü hava?
kurtköyde baya tipi var, artı rüzgarda var.
1 saattir aralıksız kar yağıyor.
ugurcan52
12-01-2015, 10:47
formula 1 lapa lapa kar var akşama hazır olun :)
Slow motion çekim :D Edirne naklen
http://instagram.com/p/xv9EI7kE44/
Bugün karlı yarın güneşli olacak diyordu Havayı Koklayan Adam. Yarın tamam ama Çarşamba için net bir öngörü var mı arkadaşlar? Ona göre satış planlaması yapacağım da rahat çalışma şansımız olur mu Çarşamba günü de? :D Anadolu yakası için
formula 1 lapa lapa kar var akşama hazır olun :)
sen sus senin lastiğin yok pis fakir :D
ugurcan52
12-01-2015, 10:57
sen sus senin lastiğin yok pis fakir :D
sök lan arkaları gelıyorum
kurtköy pendik'den viaport,orhanlı muayne istasyonu mevkiinden bildiriyim. kar yağıyor lapa lapa gök gürültüsü sesleri geliyor ve şimşek çakıyor.
ne oluyor anlamadım bende.
Tepeoren-Şekerpınar arasdı felaket. Sanayi içi yollar bembeyaz tipi şeklinde iri taneli yağıyor. Gökgürültüsü var yakına düşüyor sürekli.
İlk yağan dalgadan çok daha iyi bir yağış var şu an.
Birazdan araçla çıkıcam eğlenceli olacağa benziyor.
Redfish16V
12-01-2015, 11:18
Graupel yağış olduğu için gökgürültüsü normal.Bu sistemi boşverin siz 24-26sını bekleyin
golgeoyunu03
12-01-2015, 11:19
Graupel yağış olduğu için gökgürültüsü normal.Bu sistemi boşverin siz 24-26sını bekleyin
24-26 sı beklenen kar acaba sadece istanbula mı yoksa ankaraya da yağacak mı?
İstanbul-Ankara yolculuğu yapmayı planlıyorum da..
Redfish16V
12-01-2015, 11:22
24-26 sı beklenen kar acaba sadece istanbula mı yoksa ankaraya da yağacak mı?
İstanbul-Ankara yolculuğu yapmayı planlıyorum da..
önceki sistemle aynı olacak,hatta yarında ankaranın batısı kopabilir bu arada.detayları yaklaşınca veririz.
golgeoyunu03
12-01-2015, 11:23
önceki sistemle aynı olacak,hatta yarında ankaranın batısı kopabilir bu arada.detayları yaklaşınca veririz.
Ne kadar sürücek tahmini bilgi vermeniz mümkün mü?
Skyhawk34
12-01-2015, 11:25
yarın güneşli diyorlar ama
nabak inanakmı ?
emir daha var nazara getirme taklaşınca konuşalım :)
cembozbey
12-01-2015, 11:30
meterolojiye inancımı kaybettim lapa lapa kar yagıyor
modify34
12-01-2015, 11:31
silivridede kar başladı
Redfish16V
12-01-2015, 11:40
Ne kadar sürücek tahmini bilgi vermeniz mümkün mü?
3-4 Gün sürebilir ama bunları konuşmak için erken.
emir daha var nazara getirme taklaşınca konuşalım :)
istanbullu kara doymuyor ki nazara gelsin :D
3-4 Gün sürebilir ama bunları konuşmak için erken.
istanbullu kara doymuyor ki nazara gelsin :D
Bu hafta güneşli 24-26 arası tekrar kar mi geliyor ?
Redfish16V
12-01-2015, 12:23
Bu hafta güneşli 24-26 arası tekrar kar mi geliyor ?
20sinden sonra şubat 5'e kadar soğuk periyot var yine
Maslak'ta sabahtan beri kar / sulu kar..
Hava gece gibi
kurtköy pendik'den viaport,orhanlı muayne istasyonu mevkiinden bildiriyorum.
Kar yağışı durdu. sağanak yağmur ile devam ediyor. birazdan güneş açarsa namaza başlayacağım.
Kar yağışı durdu. sağanak yağmur ile devam ediyor. birazdan güneş açarsa namaza başlayacağım.
:hahaha:
burdada beylikdüzünde combo yapıyor gök gürültülü+şimşek+ lapa lapa kar
Evren abinin de dediği gibi yukardan ışıkları acmayı unuttlar galiba gece gibi :D
Şuan Bursa ova acemler fln yıkılıyor resmen uzun zmn olmustu boyle kar gormeyelı
gsi_club
12-01-2015, 12:47
Benim istanbuldan izmire gitmem gerekiyor aracimla.yol hakkinda bir bilgisi olan varmidir acaba?açikmidir yollar
onursumer
12-01-2015, 12:48
bakırkoy sadece yağışlı :D burda hep normal yağış var :D
burdada beylikdüzünde combo yapıyor gök gürültülü+şimşek+ lapa lapa kar
Evren abinin de dediği gibi yukardan ışıkları acmayı unuttlar galiba gece gibi :D
beylikdüzü dolu var mı :D
cabriolet
12-01-2015, 12:51
avrupa yakasının güzide semti esenyork çıldırdı nerden çıktı bu kar diyor herkes :D
Evet esenyurt çıldırdı şuan deli gibi hızlıca lapa lapa yağıyor :D
Şuanlar da Gebze çarşı
http://www.youtube.com/watch?v=llyEbTTpRcA
Anecdote
12-01-2015, 13:08
Beylikduzunde su anda lapa lapa kar yagisi mevcut site icerisinde her yer bembeyaz oldu . Gecen ki soguklarda bu sekil yagsaydi dusunemedim :D
Acıbadem karla karışık 1 saate döner kara
beylikdüzü dolu var mı :D
dolumu mermerciler sitesinde durum bu :hahaha: 5-10 dka boyle oldu artarak yagmaya devam
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Mobile%20Uploads/20150112_141455.jpg
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Mobile%20Uploads/20150112_141455.jpg
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/IMG-20150112-WA0040.jpeg
Bu ara boşuna hava durumuna bakmamak lazım :)
Şerifhali kamilkoç tarafı arabaların üstü beyaz, yerler sulu kar şeklinde tuttu çatılar filan beyaz dire lapa lapa kar :)
photo buckette düz cıkan burda terse döndü idare edin :D
http://i217.photobucket.com/albums/cc239/berkanokan/Mobile%20Uploads/20150112_141502.jpg
bakırköy-zeytinburnu-merter ne durumda ?
maltepedede kar başladı şok oldum bi baktım yağmur bi baktım kar olmuş :D
dursun81
12-01-2015, 13:24
Halkalıda lapa lapa kar yağıyor
Ataşehir lapa lapa yağıyor ve iyice hızlandı
Acıbadem an itibariyle lapa lapa
Etiler'de şuanda kar yagıyor akşama heryer kilit erken kaçın doğru eve
free-hifi
12-01-2015, 13:29
20 dk önce pendik taşlıbayır,
maltepede hala bir şey yok!!!
http://i.hizliresim.com/A01Gzr.jpg
Gölcük'tede kar yağıyor ve tutuyor. Anlaşılan Marmara gölgesi yeniden kar yağışı altında.
yeşilpınarda çok güzel yağmaya başladı :D
free-hifi
12-01-2015, 13:36
Abi bizim burda yagio :D
camdan izliyorum sulu bir şey bu bana pendikteki gibi lazım :D
camdan izliyorum sulu bir şey bu bana pendikteki gibi lazım :D
Haha arabalar inceden beyazladi devam ederse gece eglence cikar yine :D
valla iyi kar yagıyor havanız yumuşadı. 4-5 gündür Adana'da dışarıda durulmuyor. Herkes düşünüyor haklı olarak bizim buralar -10 -15 oluyo bunlar kadar konuşmuyoruz diye de Ankaradan adanaya gelen adam duramıyor dışarıda. Hava hep 2-3 derece dolaylarında ama müthiş bir nem var ve kemiklere işletiyor resmen.
Erzurum'dan gelen adam da burdaki soğuğa şaşırıyor :D
Maltepe tamamen kara döndü bu arada
free-hifi
12-01-2015, 13:40
mEŞHUR gökgürültülü şimşekli kar maltepeye gelmiş bulunmakta :D
ataşehir kayışdağında 5 dakikada arabalar gözükmüyor :D
Maltepede şimşek çakıp kar yağıyor :D
aybarsdnr
12-01-2015, 13:41
Erenköyde bile lapa lapa yağmaya başladı
by_hayali
12-01-2015, 13:43
ümraniye pert tem dahil heryer bembeyaz oldu :)
ümranıye çoşkuyu verdi :D
http://i.hizliresim.com/VgrBjZ.jpg
Ümraniye tepeüstü
OrcunInce
12-01-2015, 13:53
Sulu kar diye meteorolojiye selamlarımı iletiyorum.
Trafik şimdiden kilit, ümraniyede yolda kalan arabalar var ki ben çekmeköy'e geçicem 400 tork yazlık lastiklerle. Tebriks.
http://i.hizliresim.com/VgrBjZ.jp
Ümraniye tepeüstü
burası neresı tam olara cok guzelmıs
tepeüstü meydan avm galiba
Meydan avm.
İyice hizlandi örtü var 2-3 cm civari.
Tam anlami ile lapa lapa yağiyor şu anda
burası yağmurdan tekrar kara döndü. lapa lapa kar mod on. noluyoruz Allah'ım ?
beşiktaş sabahtan beri sıkı yağmur :D burayada kar gelsin...
Redfish16V
12-01-2015, 14:39
yağışlar 1 saate kesilecektir,lapa lapa yağan kardan bişey beklemeyin,tutsada erimesi saniyeler alır.
ataşehir gümrük bölgesi 14:00dan sonra bastıran lapa kar nedeniyle suan bembeyaz oldu. fakat hava sıcak yogun yagıstan dolayı kar tutuyor yagma bitince 1 saate kadar erir.
bu yagan kar gecen haftaki sogukta yagan karın üzerine yagsa istanbulda 35cm kar görürdük heralde :)
Bayrampaşa'yada 1 saat kadar lapa lapa ve sulu şekilde yağdı,arabaların üzeri hafiften beyaz ama şu an kesti, tutan karda yarım saate erir zaten :)
sulu kara döndü, birazdan komple yağmura çevirir
abi ahu 80 istedi alt yıkamaya çamurlu araç oldukça,
o dediğim yer 40 ya da 50ydi alt yıkama + köpüklü araç yıkamaya aldı
abdullahduymaz
12-01-2015, 16:45
Bursada uludağ üniversitesinde ulaşım durdu,görükle felç :D sınavdan cıktık görükleye kadar yürüdük :D 3 saat içinde 10cm i geçik yagdı
BurakCengizhanoğlu
12-01-2015, 16:46
Tepeörende 1 bucuk saat mahsur kaldık hesapta karla karışık yağmur yağacaktı:)
Korfezden geldım,Hereke'ye kadar yogun kar vardı,kurtkoyden sonra karla arısık,ıstte gırınce sadece yagmur vardı...
Otobanda kar cok,sol serıt yer yer kullanılmıyordu.
Sanırım hava gıttı,1 hafta ortam sut lıman....
imprezaWRC
12-01-2015, 18:44
Bugün sabah erken saatte Pendik'ten Yalova'ya feribot ile geçtim. Yalova'da bardaktan boşalırcasına bir yağmur vardı. Bursa otobanına girdiğimde sanki başka ülkeye geçmişim gibi tek damla görmedim. Bursa otobanından çıktım, ne olduysa artık gök mü yarıldı, tepede bir tıpa vardı da o mu çıktı artık, otomobilin burnunu bile göremeycek kıvamda yağmur yağıyordu, yetmezmiş gibi birde fırtına çıktı, otomobili şeridinde tutmak için düz yolda bile direksiyonu hafif kırarak kullandım. Otomobilden indiğimde de havalanıp gideceğimi sandım. Hatta bazı trafik ikaz levhaları muhtemelen şu an yerinde değildir, çoğu tek dişi kalmış ve o da hatta düştü düşecek kıvamda sallanan ihtiyar dişi gibiydi. Dönüş yolunda, Bandırma'da sulu kar yağmaya başladı, Gemlik'e kadar sınıfını bilemediğim tipte bir yağış vardı. Orhangazi'ye vardığımda bir anda her yer bembeyaz oldu, Yalova'da feribot sırasına kadar kar yağışı ile geldim.
İş bilmez ve donanımsız sürücüler yüzünden epey gerildim; adam sağdan sağdan giderken ben sol şeritte kar üzerinde gidiyorken birden bire önüme kırıyor, korna, sellektör güç bela adamları sağ şeride silkeledim.
Ozan Özer
12-01-2015, 19:11
Şekerpınar'dan 4 buçukta çıktık.Doğuş'un önü,Tepeören,Formula 1e giden dik yokuş ve virajlı yol kilitti resmen..
arkadan yolu uzatıp,köy yolundan Formulaya çıktık.İyiki de öyle yapmışız,biz tem'e çıktığımızda çoğu servis tepeörendeydi..bugün sağlam yağdı Şekerpınar'da..
Redfish16V
12-01-2015, 19:39
yarından itibaren havaların ısınması lazım yoksa bu iş böyle olmaz.. ayrıca henüz büyük pastayı yemedik.. özellıkle trakya ve eskişehir gelecek sistem için tehlike boyutunda..
23 - 24 - 25 Ankara taraflari nasil olacak bilgin var mi? En azindan bir tahmin alabilir miyiz :)
Emir;24'une kadar soguk yok,dogrumu?
onursumer
13-01-2015, 15:04
kardeşim tekirdağda şuan bileğine kadar kar varmış :)
Gokhan43
13-01-2015, 15:34
yarından itibaren havaların ısınması lazım yoksa bu iş böyle olmaz.. ayrıca henüz büyük pastayı yemedik.. özellıkle trakya ve eskişehir gelecek sistem için tehlike boyutunda..
Eskişehir için bu büyük pasta 20'sinden sonra mı Emir ?
Redfish16V
13-01-2015, 19:11
25-26sında ve sonrasındaki 10 günlük dönemde yine sert koşullar Türkiye'nin büyük bir bölümünde olacak.16-18 arası ufak bir soğuk yağış olabilir.Ama herkes 24'den sonrasını beklesin.
onursumer
14-01-2015, 00:12
5 subatta amsterdam a gıdıcem hava hakkında bı tahmın alabılırmıyım ona gore hazırlık yapıyım :)
Redfish16V
15-01-2015, 11:47
5 subatta amsterdam a gıdıcem hava hakkında bı tahmın alabılırmıyım ona gore hazırlık yapıyım :)
muhtemelen o tarihte avrupanın bir çok yeri soğukla mücadele edecek,hollandanın kuzeyi dışında diğer kesimi karla karışık yağmur alabilir.
Bu arada büyük bombamız yola çıktı,açıkcası bu görünümü gördükten sonra korkmaya başladım.. Bir günde ansızın her yer rekor kırabilir,sanırım sağlam darbeyi bu sistem alacağız.26-27sinden sonra her yeri istila ederek gelen sistem ülkemizi vuracaktır.dua edin yağış azalmasın,azalırsa geçtiğimiz soğukların 2katını görürüz..
muhtemelen o tarihte avrupanın bir çok yeri soğukla mücadele edecek,hollandanın kuzeyi dışında diğer kesimi karla karışık yağmur alabilir.
Bu arada büyük bombamız yola çıktı,açıkcası bu görünümü gördükten sonra korkmaya başladım.. Bir günde ansızın her yer rekor kırabilir,sanırım sağlam darbeyi bu sistem alacağız.26-27sinden sonra her yeri istila ederek gelen sistem ülkemizi vuracaktır.dua edin yağış azalmasın,azalırsa geçtiğimiz soğukların 2katını görürüz..
Bırakacaği yağiş karmi yağmurmu olur bir fikriniz varmi?
:)
ahmet_xy
15-01-2015, 13:02
forumumuzun hava durumu uzmanı çok haklı.
http://www.milliyet.com.tr/son-20-yilin-en-soguk-kisi-geliyor-gundem-1999033/
habere göre 23 ocaktan itibaren kar yeniden gelecekmiş. son 20 yılın en soğuk havası olacakmış. yaşasın :D :D
Redfish16V
15-01-2015, 13:39
Bırakacaği yağiş karmi yağmurmu olur bir fikriniz varmi?
:)
marmara için ilk yağmur sonra kar olabilir ama bunu konuşmak için erken :)
forumumuzun hava durumu uzmanı çok haklı.
http://www.milliyet.com.tr/son-20-yilin-en-soguk-kisi-geliyor-gundem-1999033/
habere göre 23 ocaktan itibaren kar yeniden gelecekmiş. son 20 yılın en soğuk havası olacakmış. yaşasın :D :D
ben bu tür haberleri kaile almıyorum nedense :D her sene siyasi politik için gündeme atılan,her kış en soğuk olan haberler v.b.. Ama sonbaharın başında da dediğim gibi 2015 ne 2012 ne 2004 kendine has olacak.Şu an yağış sancılı,ama sibirya fena bi halde çok güçlenmiş..
Yiğit G.
15-01-2015, 13:46
Tüm Türkiye geçtiğimiz hafta adeta buz kesti. Pazartesinden itibaren Sibirya üzerinden gelen soğuk hava kütlesi birçok ilde hayatı durma noktasına getirdi. İzmir ve Hatay gibi karla isimleri çok sık yan yana telaffuz edilmeyen iller dahi kışın başında hem karı tattı hem de soğuğu iliklerine kadar hissetti. Başta İstanbul olmak üzere 50’ye yakın ilde ise okullar tatil edildi. İstanbul -10’ları görürken Doğu illeri ise eksi 35’lere kadar düşen hava sıcakları ile dondu.
Türkiye bu kışın geniş kapsamlı ilk karla imtihanını bu şekilde atlatırken akıllara ise aylar öncesinden Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse’nin sözleri geldi. Geçtiğimiz Kasım ayında İstanbul için asıl kışın 20 Ocak sonrasında geleceğini öngören Köse hala bu iddiasını sürdürüyor. Köse’ye göre son 20 yılın en çetin kışı bu yıl yaşanacak. 23 Ocak’tan sonra Türkiye’ye yeni soğuk hava ve kar yağışı geleceğini de söyleyen Köse, ay sonu itibariyle esas kar yağışlarının görülmeye başlanacağını söyledi.
23 YIL ARADAN SONRA İLK
İstanbul başta olmak üzere birçok ilde beklenmedik şekilde hortumlar çıktığına ve Karadeniz’de de deniz sıcaklığının 28 dereceye kadar çıktığına ve bu sıcaklığın ise beklentilerin çok üzerinde olduğuna dikkat çeken Köse, bu yıl enteresan durumların yaşandığını belirterek şöyle konuştu;
‘’23 yıl aradan sonra ilk kez bu yılbaşı akşamını da etkileyen bir kar yağışı gerçekleşti. İzmir yolu kardan kapadı. Bir çok il uzun yıllar sonra ilk kez karla tekrardan tanıştı. Uludağ’da daha şimdiden 3 metreyi aşan kar birikti. Bizi etkileyen bu akım Mısır’a kadar inerek bölgeye de 6 ayıl aradan sonra kar yağışı bıraktı.’’
BARAJLAR ŞİMDİDEN DOLDU
Şu anda İstanbul’daki çoğu barajın tamamen dolmuş olduğuna da dikkat çeken Köse, ‘’ Mesela bizim mevsim normallerinde yağışlarımız olsaydı barajlarımız dolmayacaktı. Ancak baktığımızda daha kışın başında olmamıza rağmen barajlarımız dolmuş durumda. Düşünün geçtiğimiz yıl ilkbahara girdiğimizde barajların doluluk oranları ile ilgili tartışmalar yaşanıyordu.’’ dedi.
OCAK KAPIDAN BAKTIRDI KAZMA KÜREK YAKTIRDI
Lapa lapa kar yağışlarının normalde Mart ayında gerçekleşmesinin beklendiğini, ancak bu yıl Ocak ayında bu yağışların görünmeye başlandığını da söyleyen Köse, ‘’Deyim yerindeyse Mart kapıdan baktırmadı bu defa Ocak kapıdan baktırdı kazma kürek yaktırdı.‘’ dedi.
ASIL KIŞ YENİ BAŞLADI!
Şuana kadar elde edilen verilerin ışığında Kasım ayında dile getirdiği ”Asıl kışın 20 Ocak sonrası başlayacağı” yönündeki öngörüsünün geçerliliğini koruduğunu da söyleyen Köse, İstanbul ve Türkiye için asıl kışın daha yeni başladığını ve Mart ayının sonuna kadar süreceğini belirtti.
23’ÜNDEN SONRA KAR GERİ GELİYOR
Son günlerde görülen ılık havanın kimseyi aldatmaması gerektiğini de vurgulayan Köse, Ocak’ın 23’ünden sonra başta İstanbul olmak üzere yurdun tamamını etkileyecek olan soğuk bir havanın kapıda olduğunu ve kar yağışlarının yeniden başlayacağını aktardı.
50 GÜNLÜK ESAS KIŞA HAZIR OLUN
Kışın ilk yarısının 30 Ocak itibari ile biteceğini ve esas kar yağışlarının Şubat başı ile görülmeye başlanacağını buna ise sezon başı ”Hamsin” denildiğini aktaran Köse, ‘’Şu an biz eski atalarımızın tabirine göre zemheriyi yaşıyoruz. Yani kışın ilk yarısını ,ilk kırk günlük süreci yaşıyoruz. Ondan sonrasında elli gün sürecek kışın esas yarısını göreceğiz.’’ dedi.
KAR KALINLIĞI 3 METREYİ BULACAK
Doğu Anadolu bölgesinin geçen sene ile kıyaslanmayacak şekilde bu yıl bol yağış aldığını söyleyen Köse, Bitlis’te daha şimdiden 1 metre karın olduğunu ancak bölgede de kışın daha yeni başladığını ve önümüzdeki haftalarda Bitlis’te kar kalınlığının 3 metreye dayanacağını tahmin ettiklerini söyledi.
SON 20 YILIN EN ÇETİN KIŞI YAŞANACAK
Yurt genelinde beklenen soğuk hava ve yağışların belli periyotlar halinde Mart sonuna kadar yayılacağını dile getiren Köse, diğer yıllara göre bir kıyaslama yapılması halinde ise bu yılın son 20 yılın en çetin kışının yaşanacağına dikkat çekti.
24 ocak sabah uçağım var , sırbistana . Bu gelecek yağışlar , sıkıntı çıkararır mı ?
Emırrrr,nerdesın yahu. Bıze tahmın yap artık.
Buarada cmtesı hırfanlıya gıdıcegım,nedır durumlar,hava acık gorunuyor.
Haftaya nedır durumlar,ozellıkle 23 ocak? Domuz planım var...
golgeoyunu03
15-01-2015, 19:10
25-26 sı istanbul-ankara yolu çok sıkıntı çıkarır mı? Bilgilendirmeni bekliyorum
Bir kac gune netlesir hersey daha erken konusmak icin :)
Emimin emir de pur dikkat incelemelerini yapiyordur :)
Redfish16V
15-01-2015, 20:06
24 ocak sabah uçağım var , sırbistana . Bu gelecek yağışlar , sıkıntı çıkararır mı ?
inişte sıkıntı olabilir,şu an acil durum gözükmüyor
Emırrrr,nerdesın yahu. Bıze tahmın yap artık.
Buarada cmtesı hırfanlıya gıdıcegım,nedır durumlar,hava acık gorunuyor.
Haftaya nedır durumlar,ozellıkle 23 ocak? Domuz planım var...
karla karışık yağmur olabilir.. Bombayı patlatıcam az sabr..
25-26 sı istanbul-ankara yolu çok sıkıntı çıkarır mı? Bilgilendirmeni bekliyorum
bolu civarı sıkıntı olabilir
Bir kac gune netlesir hersey daha erken konusmak icin :)
Emimin emir de pur dikkat incelemelerini yapiyordur :)
kesinlikle,az daha sabr :)
Jön Türk
15-01-2015, 21:07
http://www.antalyaajans.net/gundem/gunes-aldatmasin-asil-kis-haftaya-geliyor-h14479.html
Gerçek mi :D
golgeoyunu03
15-01-2015, 21:16
@GSİ CLUB
Ankarayada yağış bekleniyor mu bu gelen akımda?
30 Aralıkta boluyu rahatça geçtim, gene geçerim inşallah
Redfish16V
15-01-2015, 21:52
Halen durumun ciddiyetini anlamayanlar var kısaca şöyle diyeyim ; Önceki sistem sibiryanun ucundan dokundurmasıydı.Bu sefer sibirya soğukları daha derin + 20gün kadar sürecek biçimde gelecek ve bu sefer yanında bir diğer arkadaşı iskandinavya soğuklarıda var.Double version.. Ve henüz hiç kimse olayın farkında değil.24 dedik,geri çekildi güçlendi biz böyle gelelim size dediler ve tarih ertelendi.. 26'sından sonra kopacak olaylar.. Ve sanırım o benim beklediğim altın vuruş bu sistem.Bu sistemden sonra 1 sistem daha alabilir.toplamda 3 büyük sistem ile kışı kapatabiliriz ki bu bizim için süper bir olaydır.Ben şimdiden uyarıyorum..
soğuk tamamda kar varmı kar :D
Emir 24 - 25 Ocak nasil olur?
şubat ilk haftasonu yunanistana gidecektim arabayla valla tırstırdın Emir:)
Sirp hakkinda accu ya bakabilirsin 1e1 veriyo genelde. 11senedir balkanlarda yasiyorum sasmadi hic.
Redfish16V
16-01-2015, 10:26
Emir 24 - 25 Ocak nasil olur?
sistemin ufaktan gireceği tarih olduğu için henüz film kopmamış olur
golgeoyunu03
16-01-2015, 11:33
@GSİ CLUB
Bu gelen akım tüm türkiyeyimi vurucak ? ankarayıda vurucak mı 26 sından sonra ankarada olacağımda..
soğuk tamamda kar varmı kar :D
Evet kar durumu nedir?
Redfish16V
16-01-2015, 20:16
25'ten sonra tüm türkiye her şeye hazırlıklı olsun.Ben acil durum yazmadıkça bişey olmayacak merak etmeyin :) Şu an korkulu biçimde bekliyoruz onları çünkü tam dibimizdeler.Geç olacak tam olacak gibi.Beklemeye devam
23 Ocak saat 23:00 gibi uçak iner mi Atatürk hava limanina ?
Redfish16V
16-01-2015, 21:06
23 Ocak saat 23:00 gibi uçak iner mi Atatürk hava limanina ?
şu an 23'ü gibi sıkıntı gözükmüyor,bu tür soruları 20'si gibi sorarsanız bende net biçimde bakabilirim :) Çünkü uçak v.b yollar son 3 güne kadar durumu değişir.Bugün sıkıntı olmaz yarın soğuk 1 saat erken girer her şey iptal olur :)
Redfish16V
17-01-2015, 20:28
Ufak güncel : 26'sı öğleden sonra trakya-istanbul kar taneleri görebilir.. ilk yağış yağmur olacak.Asıl büyük oyun ise istediğim yönde devam ediyor.27'sinden sonra süreç başlar :)
emir surekli bi otelenme var sanki modellerde bi gunu bu gunune tutmuyor yahu 20 si sonrasi diyorduk ay sonuna dogru kayiyor sanki
Redfish16V
17-01-2015, 20:47
emir surekli bi otelenme var sanki modellerde bi gunu bu gunune tutmuyor yahu 20 si sonrasi diyorduk ay sonuna dogru kayiyor sanki
Genellikle bloke durumlarda modeller sapıtıyor.AO-NAO değerlerine dikkat et :) tam 27sinde inişe geçiyor bu sistem geliyor demektir.20sinde de soğuk var bizi kesmez D: Bu tür durumlarda AO-NAO endeksleri ve basınç dizilim takibi önemlidir :)
Merakla bekliyoruzzz...
2 gundur hirfanlidayim,kapali ve sogukdu.
26 sı ızmır ıstanbul ucucam sıkıntı varmı emır 27 sınde ıstanbul ızmır c
Redfish16V
18-01-2015, 20:06
26 sı ızmır ıstanbul ucucam sıkıntı varmı emır 27 sınde ıstanbul ızmır c
yağmur dışında sıkıntı yok abi :) Rüzgar ise sınırda,olaki sınırı geçerse p.m atarım :)
hocam 6-7 şubatta kartepe de kar olur mu acaba gitmeyi düşünüyoruzda
Redfish16V
18-01-2015, 21:52
Bir ihtimal ama bence etkili yağış olmaz.28-şubat 2 arası güzel.Bunu gün yaklaştıkça detaylandırabiliriz.
yucelebeci
18-01-2015, 21:55
Hocam bansko öncesi palandöken yapıcam kar durumu nasıl oralarda 9 subat ve sonrası varmı bir öngürün
Redfish16V
18-01-2015, 22:44
Hocam bansko öncesi palandöken yapıcam kar durumu nasıl oralarda 9 subat ve sonrası varmı bir öngürün
5-6 şubatdan sonra ara ara kar yağışları alacaktır palandöken :) şubat ortası daha güzel gibi sanki :)
free-hifi
19-01-2015, 08:55
Kardeşim Selam
Cuma okullar tatil kızımı 2 hafta Tekirdağ Şarköy e annemlere göndermeyi düşünüyorum o dönem aşağı yukarı hava nasıl olur
Redfish16V
19-01-2015, 13:10
27-28'inden sonra uzun süreli soğuklar var.Ancak ilk yağışlar yağmur olarak düşeceği için ona göre ayarlama yapabilirsiniz.1-2 gün önce bana tekrar p.m atarsanız detay bakarım :)
golgeoyunu03
19-01-2015, 15:12
1-2Şubat Ankara-istanbul yolu için bir tahminde yapabilirmisiniz?
Aynı şekilde 26ocakta istanbuldan ankaraya gideceğim, sanırım yağmur beni bekliyor kardan ziyade :)
Bugune kadar yaptığın tüm tahminler için kendi adıma teşekkür ederim
Redfish16V
19-01-2015, 15:20
1-2Şubat Ankara-istanbul yolu için bir tahminde yapabilirmisiniz?
Aynı şekilde 26ocakta istanbuldan ankaraya gideceğim, sanırım yağmur beni bekliyor kardan ziyade :)
Bugune kadar yaptığın tüm tahminler için kendi adıma teşekkür ederim
1-2 şubatda Düzce-Bolu-Cankurtaran-Kızılcahamam kesimi sıkıntı olabilir.Kar yağışından ziyade buzlanma olabilir.26 ocakta yağmur dışında bir şey gözükmüyor,bolu belki karla karışık yağmur alabilir.Rica ederim bu arada :)
punto_multijet
19-01-2015, 15:23
1 şubat için izmir bozdağ tarafı falan var mı tahmin?
Redfish16V
19-01-2015, 15:31
26-3 şubat tarihi içerisinde kar ihtimali var evet
punto_multijet
19-01-2015, 15:37
26-3 şubat tarihi içerisinde kar ihtimali var evet
Süper haber oldu teşekkürler...
http://www.haberturk.com/yasam/haber/1032555-20-yilin-en-sogugu-uydurma-cikti
meteorolojiden geri vites geldi :)
Redfish16V
20-01-2015, 09:45
meteorolojiden geri vites geldi :)
Bence 2 tarafta geri vites yapacak ay sonu geldiğinde :)
Black_Eagle
20-01-2015, 12:31
Kardeşim hafta sonu uludağ için beklentiler nedir çok rüzgar olur mu yağış yok sanırım ama
Redfish16V
20-01-2015, 20:33
28-29unda istanbulun yüksekleri kar,diğer yerler karla karışık yağmur ve batı karadeniz kar görecektir,şu an beğenmedim tek tablo soğukları kendini çekip,tekrar soğuyarak geliyor.bi nebze iyi ama sancılı yağış demek bu.. 1-2 güne bu durumun değişeceğini düşünüyorum.
ahmet_xy
20-01-2015, 20:35
28-29unda istanbulun yüksekleri kar,diğer yerler karla karışık yağmur ve batı karadeniz kar görecektir,şu an beğenmedim tek tablo soğukları kendini çekip,tekrar soğuyarak geliyor.bi nebze iyi ama sancılı yağış demek bu.. 1-2 güne bu durumun değişeceğini düşünüyorum.
ankaraya kar yağma ihtimali var mı?
Uzun sure kar goremıyecegız yanı :(
Redfish16V
20-01-2015, 21:05
ankaraya kar yağma ihtimali var mı?
27-28inde ihtimal ama sınırlarda geziyoruz,her zamanki ankara klasiği :)
Uzun sure kar goremıyecegız yanı :(
Soğuk var bol bol ama 1-2 gün kesintli,o 1-2 günde ısınma olursa ? olayı var :D bakalım ama bence 28den sonra her şey güzel olacak dayanaklarım halen bu yönde gideceğini söylüyor
Yanı net bır sey soylemen ıcın 2 gun beklememız mı gerekıyor?
Soguk degılde kar beklıyoruz ;)
Redfish16V
21-01-2015, 00:04
Yanı net bır sey soylemen ıcın 2 gun beklememız mı gerekıyor?
Soguk degılde kar beklıyoruz ;)
Yeni olaylar oldukça güncel çekeceğim abi :) ama şu net : 28'den sonraki her saat kar ihtimali var.
salih_560
21-01-2015, 08:55
Bursa ne alemde kardeşim peki ayın 28 gibi mi başlıyor kar :))devamlı takipteyim ...
Redfish16V
21-01-2015, 12:17
Cuma gecesi genel yazacağım :)
Emir kardeşim bugün 19 dereceleri gördük iyi bisey mi bu kar için:)
Redfish16V
22-01-2015, 22:12
ilerde 85-87 yaşadığınızda bu günleri arayacaksınız.. Detaylar yarın akşam :) Bu günlerin keyfini çıkarın derim
Silence45
22-01-2015, 22:51
ilerde 85-87 yaşadığınızda bu günleri arayacaksınız.. Detaylar yarın akşam :) Bu günlerin keyfini çıkarın derim
85-87 derken?
Redfish16V
22-01-2015, 23:13
85-87 derken?
O yılları yaşamadığım için bilmiyorum ama istanbullular bilir.85-87 yıllarında EFSANE olarak nitelendirdiğimiz 100 yılda 1 gelecek soğuk hava dalgası gelmiş ve insanlar kar yüzünden evlerden dışarı çıkamamışlar.Onun için ne zaman 85-87 dense her istanbullu bi yine mi ? diye soruyor :D
Geçen gelen kar yağışı istanbul anadolu yakasını baya bi etkiledi.Peki bu gelecek sistem geçenki sisteme göre nasıl olacak ? Güzel haberlerini bekliyoruz @GsiClub :) Meterolojiye en ufak güvenim yok ama geçenki sistemi zamanı zamanına tutturduğun için ayrıca tebrik ederim :)
Emır bu gelecek sıstemın artık son oldugunu ve subatın ılk haftası gelıcegını soyluyor...
Bakalım...
dün sabah arabayla 17 derece gördüğüm yer bu sabah 3 dereceydi, hızlı soğuyoruz...
kelalper
23-01-2015, 08:01
Daha önce de söyledim gene söylüyorum. Anadolu için konuşabilirsiniz 10 gün 15 gün ilerisini. Ama istanbul için konuşamazsınız. İstanbulu etkileyecek çok fazla faktör var. Mesela adalar. mesela kuzey karadenizdeki ve sarozdaki sıcak ve soğuk su akımları. Kartal sahile buhran düşerken hemen kuş uçuşu 10-12 mil uzağındaki yeşilköye hiç birşey olmamasının nedeni adalar ve göller. Aynı şekilde assos çok kuraktır. kaz dağlarını sular seller götürür terasta oturur seyredersin ahanda bize gelio dersin. Hoop döner midilliye vurur. Yaşlı yerlilerde söyler ada bulutu çeker diye. o nedenle şimdiden bişey konuşmak erken bence.
Redfish16V
23-01-2015, 22:11
26 gecesi soğuma bursaya kadar girecek ve karla karışık yağmur , kar olacak.İstanbul için kar şansı az,karla karışık olacak %90.Trakya kar görebilir.Bu ön sistem 30u sabah 10'na kadar sürecek sonra 1-2 derece ısınıyoruz derken 1-2 şubat batıdan asıl sistem giriş yapacak.Halen oturmayan taşlar var,sancılı bir dönem onun için şu an bu kadar söyleyebilirim.
Merhaba gsiclub kardeşim 27 şubat edirne ve tekirdağa gidelim diyoruz arkadaşlarla, hava nasıl olur? Yağış olacak demişsin trakya'da, ben detaylı bir yorum alayım istedim.
Çok teşekkürler
Saygılarımla
salih_560
24-01-2015, 13:34
Kardeşim bilgiler için teşekkür ederim ...
Redfish16V
24-01-2015, 20:25
Merhaba gsiclub kardeşim 27 şubat edirne ve tekirdağa gidelim diyoruz arkadaşlarla, hava nasıl olur? Yağış olacak demişsin trakya'da, ben detaylı bir yorum alayım istedim.
Çok teşekkürler
Saygılarımla
o gün kar var ancak tutarmı bilemem etkisi güçlü değil gözüküyor şu an:)
punto_multijet
26-01-2015, 14:31
var mı yeni birşeyler
Redfish16V
26-01-2015, 14:57
Beklediğim durum 1-2 gün sekecek gibi,tahminimden biraz fazla sürdü bu durum.ay sonu soğuk demiştim,şimdiki duruma bakılırsa 1-2 şubat gibi bol yağmur,karla karışık yağmur olacak 8 şubatdan sonrada ciddi sert kış gelecek.85-87 kışını bile geride bırakan bir efsane gelebilir..Evet şaka değil gelebilir.çünkü şu an bizim dibimize kadar inen soğuk gelmeyip daha da güçleniyor,her geçen gün daha da sertleşen bir yol var.Ve dediğim hem sibirya,hem iskandinavya soğukları birleşip gelecek.. Az daha sabr,şubat ayı çok sert koşullar sunacak bize.Olaki soğuklar erken girerse buraya tekrar yazacağım.
Beklediğim durum 1-2 gün sekecek gibi,tahminimden biraz fazla sürdü bu durum.ay sonu soğuk demiştim,şimdiki duruma bakılırsa 1-2 şubat gibi bol yağmur,karla karışık yağmur olacak 8 şubatdan sonrada ciddi sert kış gelecek.85-87 kışını bile geride bırakan bir efsane gelebilir..Evet şaka değil gelebilir.çünkü şu an bizim dibimize kadar inen soğuk gelmeyip daha da güçleniyor,her geçen gün daha da sertleşen bir yol var.Ve dediğim hem sibirya,hem iskandinavya soğukları birleşip gelecek.. Az daha sabr,şubat ayı çok sert koşullar sunacak bize.Olaki soğuklar erken girerse buraya tekrar yazacağım.
istanbul ve karamsarlık :) son 2 gün tepetaklak olan modeller de gördük biz :) bu arada amerikanın kuzeydoğusu sanırım sağlam bir fırtına alacak gibi.
cembozbey
26-01-2015, 15:21
istanbul ve karamsarlık :) son 2 gün tepetaklak olan modeller de gördük biz :) bu arada amerikanın kuzeydoğusu sanırım sağlam bir fırtına alacak gibi.
hacı bugun cok sogudu karvarmı kar :D
hacı bugun cok sogudu karvarmı kar :D
hayırlısı şubat ortaları bekliyoruz :)
5 gün öncede modeller 300. saate sistem veriyordu, bügün gene aynı 300. saatte sistem off off :S
Son 14 saattir beylikdüzü b.çekmece tarafı soğuk ve aşırı sis var
5-10 şubat arası Kavala taraflarında olur mu kar kış peki? öngörü var mı?
7-8 Şubatta uludağdayım..
uslu dursun hava
Daha 12-13 gun var,heyecan yapmaya gerek yok.
Onumuzdekı sıstem yagmur yanı bu soguma gayet normal,mevsım normallerınde.
Redfish16V
26-01-2015, 21:05
Normalde bizim beklediğimiz senaryo ay sonu azor dediğimiz basınç dikine çıkacak ve soğuklar bize akacaktı.Ancak akdenizde ab oluşumları ve amerikadaki vorteksin yerini sevmesi sebebiyle bu döngü uzadı.Ama bence uzaması iyi oldu,şimdi bu hafta güzel fırtınalı bol yağışlı bir hafta olacak,şubat 7-8 gibi start vereceğiz inşallah.Modeller hadi döner durur göremez ama diagram bile bu hafta çok oynaktı.. Ama herkes şunu bilsin ; Kış henüz bitmiş değil ve bu gelen soğuk akım 15 gün gibi kalıp yeterince tatmin edip 2015 kışı bitecektir.Son çıktılar ise mükemmel kol böreği gibi girecek soğuklar :D
Redfish16V
26-01-2015, 21:18
Gsi ankarayı da unutma
Ankara o kadar gudubet yer ki göçeceğim valla abi :D Ankara 28inde yüksekleri kar görebilir onun dışında bol bol yağmur var :)
87 kısını anlatan bır slayt paylastım face sayfamda,buraya nasıl kopyalanır beceremedım ıpad den :(
Ahh ne kıstı be...