Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Emir, İstanbul bir sonraki kar yağışını ne zaman alicak yaklaşık olarak ?
Sabah 05:45'de hava sıcaklığının 16-17 derece olması neye işaret bu sabah Istanbulda :D
Redfish16V
07-01-2016, 08:26
Hava acık sanırım? Cuma cıkıyorum yola...
yağmur var başka sıkıntı yok.
Emir, İstanbul bir sonraki kar yağışını ne zaman alicak yaklaşık olarak ?
15-20 ocak arası,detaylar daha oturmadı konuyu takip edin açıklama yaparım ilerleyen zamanda
Sabah 05:45'de hava sıcaklığının 16-17 derece olması neye işaret bu sabah Istanbulda :D
lodos :D ama lodosun ardı..
BthnKrkt
07-01-2016, 09:01
Samsun-Ladik Akdag kayak merkezi için 8-20 Ocak arası için bilgi alabilirmiyim
motora binenlet dikkat. sabah lodos 18 derece, feci ittirdi sagdan soldan ....
Ben de bir tahmin yapayım. Havalar kışın çok soğuk geçecek :D
Emir bu arada 18 Ocak gibi yeni ve sağlam bir sistem gelmesi öngörülüyormuş. Ne düşünürsün bu konuda de bakayım biz forum erbabına :D
Redfish16V
07-01-2016, 10:56
Ben de bir tahmin yapayım. Havalar kışın çok soğuk geçecek :D
Emir bu arada 18 Ocak gibi yeni ve sağlam bir sistem gelmesi öngörülüyormuş. Ne düşünürsün bu konuda de bakayım biz forum erbabına :D
1-2 mesaj üste sinyali vermiş olmam lazım :) takibini sıkı yapıyoruz hatta bal kaymak cinsinden nazar değmesin diye pusuda bekliyoruz :D açıklamam yakın saatine kadar tutturacağım için bekliyorum biraz.
Havada uçan insanlar var uçurtma misali :D bu nasıl bir rüzgar yahu ağaçları söktü
Beyler yarın Akşam İzmir to Sahibah Gökçen uçuşum var etkilenme olur mu ne dersiniz?
Beyler yarın Akşam İzmir to Sahibah Gökçen uçuşum var etkilenme olur mu ne dersiniz?
AHL için çok fazla iptal var
http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/duyurular/duyuru/lodos-ve-guney-operasyon-nedeni-ile-iptal-edilen-seferler
SAW için geleceğin firmanın web sitesine bi bak alana gitmeden önce :)
Yiğit G.
07-01-2016, 12:30
Sanırım yeni bir kar sistemi geliyor... Daha net değilmiş de tutarsa geçtiğimiz karı x2 yapın...
hddsheriff
07-01-2016, 12:43
Sanırım yeni bir kar sistemi geliyor... Daha net değilmiş de tutarsa geçtiğimiz karı x2 yapın...
gazetede okudum bende salı günü giriş yapacakmış , sibirya expresiymiş adı da :D
Redfish16V
07-01-2016, 12:55
Daha heyecan yapmayın,sistemin ilk kaymağını doğu avrupa yiyecek.
Ankara geçen hafta bu gün -11 dereceydi, bugün 11 derece, şakkaa gibii. :)
altugkocer
07-01-2016, 12:59
Biz de bi kaymak yiyeydik iyiydi ciğerim soldu kar beklemekten :D
Redfish16V
07-01-2016, 13:07
Ankara 1 saat sonra ciddi soğuma alacak.. ve gece dağ seviyesinde yüksek olan yerler kar geçişleri görecek.Merkez ise karla karışık yağmur ve yağmur alacak.İç batı anadolu bölgesi gelecek sistemde kar için rekor kırabilir.Özellikle Eskişehir-Afyon.. Şimdilik bu kadar detay yeterli :)
bir rötar daha kaldıramam
emir 23-24 ocağa bir sıkıntı olur mu peki istanbul? hava ulaşım?
Ankara 1 saat sonra ciddi soğuma alacak.. ve gece dağ seviyesinde yüksek olan yerler kar geçişleri görecek.Merkez ise karla karışık yağmur ve yağmur alacak.İç batı anadolu bölgesi gelecek sistemde kar için rekor kırabilir.Özellikle Eskişehir-Afyon.. Şimdilik bu kadar detay yeterli :)
Nazar değdirdik desene :) Meteorolojide mi çalışıyorsunuz?
Redfish16V
07-01-2016, 13:36
Nazar değdirdik desene :) Meteorolojide mi çalışıyorsunuz?
:D maalesef hayır :) Ostim'de muhasebecilik yapıyorum :) Hava olayı hobi diyelim ama hobiyi aşmaya başladı :D
Yiğit G.
07-01-2016, 14:01
Biz de bi kaymak yiyeydik iyiydi ciğerim soldu kar beklemekten :D
Bi ömür yediniz karın kaymağını yetmez mi , yahu biz istanbulda 30 yıl bekledik saglam bir kar yagsın diye oda geçen sene yağdı...
altugkocer
07-01-2016, 14:05
Bi ömür yediniz karın kaymağını yetmez mi , yahu biz istanbulda 30 yıl bekledik saglam bir kar yagsın diye oda geçen sene yağdı...
Benim durumum farklı abi :D Subaru aldığım seneler kışları kurak ve yağmurlu, diğer marka herhangi bir araç aldığım seneler kışları 30 40 cm kar ile geçiyor :D
Bu sene de Subaru aldım, yine kar yağmazsa artık bunun altında farklı şeyler arayacağım :D Yoksa diğer türlü çok kaymak yedik küçüklüğümüzden beri :D
:D maalesef hayır :) Ostim'de muhasebecilik yapıyorum :) Hava olayı hobi diyelim ama hobiyi aşmaya başladı :D
Bende Kalaba'da oturuyorum, meteorolojinin hemen altında, dedim acaba komşumuyuz. :)
emir var mı gelişme sisteme dair?:)
sürekli aklımda sen:D:D:D
24-26 Ocakta Abanttayım işallah kar yağar, var mı böyle bir öngörün :)
Redfish16V
08-01-2016, 12:48
emir var mı gelişme sisteme dair?:)
sürekli aklımda sen:D:D:D
13-4'ü felaket yağış var.. diğer büyük sistem bende bir süre daha sır olarak kalsın yarın gece açıklama yapacağım.
24-26 Ocakta Abanttayım işallah kar yağar, var mı böyle bir öngörün :)
karışık.. sistem 1-2 gün uzarsa olur yoksa boş geçer
13-4'ü felaket yağış var.. diğer büyük sistem bende bir süre daha sır olarak kalsın yarın gece açıklama yapacağım.
karışık.. sistem 1-2 gün uzarsa olur yoksa boş geçer
ana!
13-14 yağışı yağmur olarak mı kar mı peki
16 gıdıs 17 donus ızmıre bılet var seferler ıptal olur mu emır? promosyon bıletlerın ıadesı oluyor mu mıllet
Iade olmuyor sadece vergisi iade ediliyor thy de digerleride aynidir sanirim
Emir kardeşim bir ricam olacak.
Yarın öğlen saatlerinde İstanbuldan Ankaraya yola çıkacağım.
Pazar günü de döneceğim akşama doğru.
güzergah üzerinde sıkıntılı bölge var mıdır?
yucelebeci
08-01-2016, 13:59
Kardeşim pazar gününden cuma gününe kadar güncel kartalkaya yorumun nedir rezervasyon yaptım inş güzel haberler verirsin
OrcunInce
08-01-2016, 14:27
Sibirya soğukları ve kar geliyor diye haber çıkmış, ne ayak ? :)
Redfish16V
08-01-2016, 14:37
16 gıdıs 17 donus ızmıre bılet var seferler ıptal olur mu emır? promosyon bıletlerın ıadesı oluyor mu mıllet
aşırı yağış mümkün ama iptal durumu olmaz bence,fırtına v.b olursa mümkün olur.
Emir kardeşim bir ricam olacak.
Yarın öğlen saatlerinde İstanbuldan Ankaraya yola çıkacağım.
Pazar günü de döneceğim akşama doğru.
güzergah üzerinde sıkıntılı bölge var mıdır?
herhangi bir sıkıntı olmaz :)
Kardeşim pazar gününden cuma gününe kadar güncel kartalkaya yorumun nedir rezervasyon yaptım inş güzel haberler verirsin
ayın 10-12'si sakin ama 13-14-15 bol kar alır.şu anda da kar birikimi vardır
Sibirya soğukları ve kar geliyor diye haber çıkmış, ne ayak ? :)
bizim haberciler çok meraklı zaten en ufak olayda 100 yılın soğugu diyorlar :D gelen bir şey var ama az daha sabr,bu balık kaçarsa pişman olursunuz o derece..
Emir 13-14 diye söylediğin tarihler istanbul içinmi?
Emir Hanımın doğum günü yaklaşıyor ne hediye alayım? Bir de bizim kedinin maması bitti kuru mama ne önerirsin?
Adamı soru manyağı ettik :D
Ankara ekşını yok mu? valla geçen sefer hayal kırıklığı oldu. İstanbul bize gelecek karı çaldı.
Redfish16V
08-01-2016, 15:10
Emir 13-14 diye söylediğin tarihler istanbul içinmi?
13-14'te yağmur var,yüksekler karla karışık yağmur alır.
Emir Hanımın doğum günü yaklaşıyor ne hediye alayım? Bir de bizim kedinin maması bitti kuru mama ne önerirsin?
Adamı soru manyağı ettik :D
:D Forumun canı sağolsun :D
Eyvallah teşekkürler :Bravoo:
Black_Eagle
08-01-2016, 15:44
13-14 yağmur demek. Bizde heyecanlandık bir an kar diye kötü oldu
Redfish16V
08-01-2016, 15:56
13-14 yağmur demek. Bizde heyecanlandık bir an kar diye kötü oldu
sakin olun yav :) bunun 15'ten sonrası film gibi.. yarın gece açıklama yapacağım şimdi biraz daha sabr :D
tayreep_john
08-01-2016, 18:46
sakin olun yav :) bunun 15'ten sonrası film gibi.. yarın gece açıklama yapacağım şimdi biraz daha sabr :D
ah be kardeşim kar diye bekledik okadar yağmur hep yağıyo :D
KGüneyli
08-01-2016, 18:57
Kar gelsiin karr =)
Ayin 16 sindan sonra tum turkiye geneli sikinti buyuk kara kis tam geliyor gibi
playhard
08-01-2016, 23:18
Şu an etlikte kar atıştırıyor devamı gelir umarım
caglarcb
08-01-2016, 23:39
11-12'sinde İzmir'de bi numara olur mu?
emir 18 ocakta konya afyon uşak izmir yolu gıdıcem hava nasıl olur lastıkte yok kışlık
El ninonun akrabaları gelecekmiş diyorlar ? Bu fragman diyorlar ? :)
mikelazi
09-01-2016, 10:39
ist. için kar varmı???
KGüneyli
09-01-2016, 12:48
Bugece güzel haberler vericek arkadas 4 gözle beklioruz bayrampaşa olarak :D
SULTANOGLU
09-01-2016, 13:00
Direk kardan adam yağıcak diyorlar
aslanneron
09-01-2016, 13:17
afyonada geliyor mu mesele orası :D
Redfish16V
09-01-2016, 13:22
Akşam detaylı yazacağım ama biraz merak gidereyim ; Sistem karayel olarak gelecek.Ankara ve iç kesimler kar rekoru kırabilir,iç kesimler daha şanslı bu konuda.İstanbul'da güzel fakat en güzel kaymağı anadolu yakası yiyecek.16ocak - 24 sisteminden sonra 25 ocak sistemide yolda.. antalya,izmir gibi kıyı kesimler kar görme ihtimali %90.. büyük sistem güzel sistem ama tam efsane değil.benim için efsane 30cm + yukarı oldugu için bu tip sistemler zaten uğraması gereken sistemler olarak görüyorum.
Akşam detaylı yazacağım ama biraz merak gidereyim ; Sistem karayel olarak gelecek.Ankara ve iç kesimler kar rekoru kırabilir,iç kesimler daha şanslı bu konuda.İstanbul'da güzel fakat en güzel kaymağı anadolu yakası yiyecek.16ocak - 24 sisteminden sonra 25 ocak sistemide yolda.. antalya,izmir gibi kıyı kesimler kar görme ihtimali %90.. büyük sistem güzel sistem ama tam efsane değil.benim için efsane 30cm + yukarı oldugu için bu tip sistemler zaten uğraması gereken sistemler olarak görüyorum.
Edirne için bir şeyler gözüküyor mu acaba :)
onursumer
09-01-2016, 15:00
anadolu yakası alıcaksa bakırkoy-yeşilkoy anca yağmur alır :D
Emır guncellemenı dort gozle beklıyoruz.
Ancak bazı hava tahmıncıler,ıstanbulda karın gec gelıcegını,yeterlı soguma gerceklestıgınde sıstemın son gunlerını yasıyacagını soyluyor.
Ic kesımler cok sanslı yada 200mt rakımdan yukarısı vs dıyorlar...
Senden acıklayıcı yorumlar beklıyoruz...
cagalazade
09-01-2016, 16:42
izmir gibi kıyı kesimler kar görme ihtimali %90.. bu ilginç işte...
Abi merhaba
Balıkesir ne durumda güzel bir yağış alır mı?
Redfish16V
09-01-2016, 23:00
Herkese merhaba..
Yılbaşı sistemini yaşarken analizi yapmaya başladığım sistem artık hemen hemen şekle oturdu.Bol yağışlı,efsane rekorlar getirecek,herkesin yüzünü güldürebilecek ve kışı kış gibi nitelendirecek bir sistem.Peki sistem öncesi nasıl olacak,sistem ne zaman gelecek ve neler olacak..
Sistem Öncesi ;
10 ocak öğlen saatlerinde ege kıyıları yağmur geçişleri ve yağmur alacak..ve bu yağmurlar 11 ocak sabah iç bölgelere varacak.Kısacası egeden girip bi güzel cila çekecek bize yağmurlar..11 ocak gecesinde ise ülke bi kurulanmaya geçecek..Sinyali burda çakın,yağmur geldi sıcaklık yumuşak kıvama geldi.. 12 ocak akşam 8 gibi yine güzel bir yağmur edirne-istanbuldan girecek.. 13 ocak sabahına kadar bursa-eskişehir ve karadeniz kıyıları bi güzel yağmur alacak.. baya güzel ve bol..13 ocak öğleden sonra iç kesimlerin yükseklerinde yağış karla karışık yağmur ve kar olacak..13 ocak gecesi ile 14 ocak sabah 9 arası iç kesimler ufak bir kar fragmanı olacak ama ahım şahım bişey yok 1-2 cm anca.. Ama süpriz olup 5cm olabilirde bu o günkü anlık sıcaklıga bağlı.14 ocak öğleden sonra fragman bitecek ve ülke film için yerini alacak.
Sistemin girişi ve gelişimi ;
-16 ocak sabah 7 gibi Edirne sınır kapısında usulca sistem girecek.16 ocak gecesine kadar balıkesir-edirne-istanbul-bursa-eskişehir-afyon güzel bir yağmur ama soğuk yağmur alacak.diyeceksiniz ki bu kar tutmaz şu yağmura bak.. derken sistemin esas soğuk çekirdeği ülkeye girdikçe insanlar şok olacak.Önce Bursa 16 ocak gecesi kara dönecek.ve o gece afyon-bursa-ankara-konya bütün iç kesimler kara gömülmeye başlayacak.Mükemmel bir alçak basınç,karayel rüzgar ve ara ara tipi.. Yağmur yağdı tutmaz diyenler utanacak kara bakarken..ve bitmeyecek 17 ocak öğle saati halen kesicide kalırmış gibi kar yağacak..Tabi bu arada istanbulun avrupa yakası-balıkesir açık havaya bakacak.18 ocak öğlene kadar iç kesimler ef-sa-ne yazarken "Bize niye yok?" diyen istanbullular,balıkesirliler,trakyalılar kara merhaba diyecek..ve akşam 8'e geldğinde tüm ülkede kar.. Kıyılar bile alabilecek..İç kesimler 22 ocak öğlen kara ara verirken istanbul ve etrafı kesintisiz 23 ocak öğlene kadar kara devam edecek.Derken 23 ocak gecesi tekrar.. tüm türkiye..24 ocak öğlen denizli-afyon kopacak.. rekorlar gelecek..25 ocak gecesine kadar durmak bilmeyecek.. ege denizi pompalayacak durmayacak..
Sistem analizi ;
http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2016010912/graphe3_1000___28.9497_41.0138_Istanbul.gif
İstanbul diagramı.. Gördüğünüz gibi sağlaması yapıldığına taşlar yerinde.12-13'de altda kabaran yağış..14-15 ocakta fragman düşüşü..ve 16 ocak öğleni.mavi çizgi kontrol çizgisi,ve siyah çizgi model çıktısı.Kırmızı çizgi ise uzun yıllar ortalaması.Modelin düşüşü kontrol (mavi) nasılda onaylamış pararel mükemmel bir düşüş... ve uzun yıllarında altında olan bir soğuma.. ve kabaran devasal yağışlar.. Hmm bakın sağlamada tamam..
http://modeles7.meteociel.fr/modeles/gens/runs/2016010912/graphe3_1000___30.6956_36.9081_Antalya.gif
ve antalya diagramı..bakın 16 ocak gecesi ve 22 ocak arasına.. yağış nasıl çıkmış yukarı çizgiler(en altdaki kısım).ve 500hpa..!!kontrol çıktısı ve model -35leri gösteriyor ve uyum var ! 850 hpa ise -5lerde.. ! (kar için -2 yeterli Antalya için).Antalya biliyorsunuz zor kar alan yer ki şu tablo gerçekleşirse oldugu gibi gelirse antalya şok olur.. yani düşünün bir soğuk hava kitlesi antalyaya kadar -35 çekirdekle giriyor.. Nası bir güç varsa yukarda o derece..
Detay Bilgiler ;
http://i63.tinypic.com/a4bm9z.jpg
Neden iç kesimler iyi kar alacak ? sorusunu soralım ve cevaplayalım.Çünkü bu sistem bir iç kesim sistemi.ve burdaki anlatımda mantıgı kapan arkadaşlar ciddi derecede yol almış olacaklar.
Öncelikle yukarı çizdiğim ok,Azor yüksek basıncı dümdüz soğukların atasına izlandaya doğru dikleşiyor ve izlanda soğuğu ile sibirya soğuğu arasında duvar örüyor.Biz buna bloke etme , BLOKAJ diyoruz.Şu an ki görüntüde %90 blokaj var.Eğer tam olarak basınç dilimlerinde de %100 kesme olsaydı omega blocking olacaktı ve 1-2 hafta orda kalıp bize artık ciddi sıkıntı yaratacak kar yağışları verecekti.Omega blocking efsanedir ve 40yılda 1 gelir.ve omega blocking oldugunda acil önlemden ötesi düşünülmelidir.
Ege denizinde gördüğünüz 1005 mb bir alçak basınçtır.1005'lik bir ab(alçak basınç) orta kuvvetde yağış verir.en güzeli 990mb'dir ama oluşması için daha hızlı ve daha kalınlıga sahip soğuk lazımdır.İmkansız değildir,genellikle giritde oluşur.Şimdi biliyorsunuz ki karadenizde dağlar denize pararel oldugu için soğuk ve kar iç kesimlere sancılı girer.DEK(deniz etkisi kar),bulutları % 5 ihtimalde olsa girer ve (ankara 2 aralık) gibi kar geçişleri olur.Ama egede dağlar denize dik oldugu için kar soğuk yağış girmesi mükemmeldir.Çünkü açık bir koridor vardır.Bu tip oluşumlar 2002,2006,2008 gibi efsane kışlarda olmuştur.Şimdi yukardan salınan soğuk havamız ab merkezine yol alır.(Not:Her zaman yüksek basınç'tan alçak basınç'a soğuk akımı olur,ab bir nevi vakum görevi görür.)Siyah çizgi ile çizdiğim soğuk egeden nemi(yağışı) alır ve ab'nin ordan virajı alır Jetstream akımına göre yoluna bakar.Gördüğünüz gibi nemi alan soğuk kar,iç kesimlere ibreyi çevirir ve ne verdiyse boşaltır sinerjisi.ki iç kesimlerde bu tür sistemi almaya çok müsaitdir çünkü nemi kıracak engel yoktur.
Cm hesapları içi erken,ama ciddi kar mevcut iç kesimlere.. İstanbul'a bişey yokmuş gibi sezme durumu olsada tatminkar kar var ve en kötü senaryo önceki sistem ayarında olur.ki daha iyisi olacaktır.Sizden ricam ise LÜTFEN üşenmeden yazımı okuyun ve ona göre sorulara sorun.Şimdiden ora nasıl olur bura nasıl olur v.b sormayın daha erken.Ama kar var bunu bilin ki bu size yeter şu anlık.Diğer kurumların,şahısların v.b dedikleri asla ve asla beni ilgilendirmez.Tahmin şahsidir,emektir ve kendine has yöntemleri vardır.Dileyen okur,güvenir beğenir takip eder,dileyen okur sekmeyi kapatır yeni mesajlara devam eder.İsterse hiç tutmasın,benim tahminim bitmez.Başarı oranım isterse 10'da 0 olsun bitmez.Çünkü amacım hedefim yok,sadece bilgi paylaşımı ve hobi olarak yapıyorum.Hırs yok,iddia yok bilgi var,tecrübe var forum ortamı var.Güncellemelerim devam edecektir,herkese iyi geceler.
karın kesicide kalması olayı hoşuma gitti bak şimdi
yinemi hafta sonu yahu :D
Hafta içi olaydı şirket tatil ediyordu ne güzel
Yiğit G.
10-01-2016, 20:48
Galiba efsane geliyor istanbula :) Umarım sistem değişmez.
kesicide kalması iyiymiş. umarım istanbuldaki sistemde tork steera kalırda anadoludan avrupaya çeker çoğunluğunu :D
Emir kardeşim yazının Her bi kelimesini okudum.Zaten telefonlada hep irtibattayız.Herzaman söylüyorum burdada söyliyim Emeklerine sağlık kardeşim. Verdiğin bilgiler için öğrettiklerin için çok Teşekkür ederim.
Uludag icin ne dusunuyorsun kardesim bu hafta gidelim dedik otlar calilar taslar gozukuyor.Uludaga ne zaman gitmek lazim gunesli firtinanin olmadi kaymaya musait bir ortam oldugu zaman?
Uludag icin ne dusunuyorsun kardesim bu hafta gidelim dedik otlar calilar taslar gozukuyor.Uludaga ne zaman gitmek lazim gunesli firtinanin olmadi kaymaya musait bir ortam oldugu zaman?
gitmeden önce skiciyiz.biz'e bak derim. Güneş vb hava durumlarını, kar kalınlığını gösteriyor..
İstanbul geçen seferki gibi olacak sanırım.
Ne yalan söyleyeyim pek sevemedim ben geçen seferki yağışı.. Geçen sene yağan gibi gelmedi bana. Kısa kısa yağdı, tuttu. Eridi, tekrar yağdı ve tekrar tuttu.
Umarım bu sefer biraz daha iyi olur
şöyle bir kar istiyoruz foto bağdat caddesine ait :)
http://havadelisi.files.wordpress.com/2012/06/sl6hs.jpg?w=900
onursumer
11-01-2016, 12:33
keske boyle olsa 1 kere yağsın 3-5 gün ama boyle yağsın bitsin :)
altugkocer
11-01-2016, 12:40
Ankaraya da şöyle bir kar istiyoruz, yetkililere duyrulur :D
http://i64.tinypic.com/2nc4aqe.jpg
söyle yolumuzu açalım da gidelim :D
https://i.ytimg.com/vi/kHk2nU1cjMk/maxresdefault.jpg
Yiğit G.
11-01-2016, 13:26
Ankaraya da şöyle bir kar istiyoruz, yetkililere duyrulur :D
http://i64.tinypic.com/2nc4aqe.jpg
muhtemelen kanada bu.. kuzenim okumaya gitti yarım dönem sonra dayanamadı soguktan geri döndü.. Çok pis bir memleketmiş soguk açısından.. öyle böyle değil..
altugkocer
11-01-2016, 13:29
muhtemelen kanada bu.. kuzenim okumaya gitti yarım dönem sonra dayanamadı soguktan geri döndü.. Çok pis bir memleketmiş soguk açısından.. öyle böyle değil..
Aynen Kanada :) benim de gidip dayanamayıp dönen tanıdıklarım var hepsi de kar ve soğuktan şikayetçiydi dediğin gibi
Ahahaha Kanada dediniz de şu Kanada'da yaşayan Türk'ün günlüğü geldi aklıma :D :D
14 Ekim: Kanada dünyanin en güzel yeri. Yapraklar kirmizi ve turuncunun tonlarina dönmeye basladi. Bir atla kir gezintisi yaptim ve bir kaç geyik gördüm. Çok güzeldiler. Muhtemelen yeryüzündeki en harika
hayvanlar. Burasi cennet olmali. Burayi çok seviyorum
11 Kasım: Geyik avlama sezonu kisa bir süre sonra basliyor. Böyle harika hayvanlari oldürmeyi nasil olurda isterler anlamiyorum. Umarim yakinda kar yagisi baslar. Burayi seviyorum.
2 Aralık: Dün gece kar yagdi. Heryerin beyaz bir örtü ile kaplanisini seyretmek için gece kalktim. Tipki karpostal gibi. Disari çiktik merdivenlerdeki ve garajin önündeki karlari kürekle temizledik. Kartopu oynadik(ben
kazandim). Kar temizleme makinasi belediye'nin)gelince,garajin önündeki karlari tekrar temizlemek zorunda kaldik. Harika bir yer. Kanada'yi
seviyorum.
12 Aralık: Dün gece biraz daha kar yagdi. Kar temizleme makinasi ile garajin önündeki karlari tekrar temizledik. Burayi seviyorum.
19 Aralık: Dün gece biraz daha kar yagdi. Ise gitmek için garajdan çikamadim. Burasi çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruldum. Kar temizleme makinasina Lanet olsun!
22 Aralık: Bu beyaz boktan dün gece biraz daha yagdi. Kürekle kar atmaktan ellerim su topladi ve belim agrimaya basladi. Kar temizleme makinasinin ben
garajin önünü kürekle temizleyene kadar yolun kösesinde gizlendigini düsünüyorum.
25 Aralık: Yine yagdi. Eger kar temizleme makinasini
kullanan pezevengi bir elime geçirirsem yemin ederim o pustu gebertecem. Yollardaki lanet buzlari eritmek için neden daha fazla tuz kullanmadigini anlamiyorum.
27 Aralık: Allahin belasi dün gece yine yagdi. Kar temizleme makinasinin en son gelisinden beri üç gündür karlari kürekle atamadigim için eve hapsoldum. Hiç bir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yagacagini söyledi. 25 cm karin kaç kürek edecegini biliyormusun ?
28 Aralık: Kusbeyinli spiker yanilmis. 83 santim daha yagdi. Bu gidisle karlar yazdan önce erimez. Kar temizleme araci kara saplandi ve hiyar oglu
hiyar sürücü benden küregimi ödünç istedi. Karlari temizlerken tam alti kürek kirdigimi ve sonuncusunu da onun kalin kafasinda kirmaktan zevk duyacagimi söyledim.
4 Ocak: Nihayet evden çikabildim. Markete gittim ve yiyecek aldim. Dönüste lanet geyigin biri arabamin önüne atladi. Arabamda yaklasik 3000 dolarlik hasar var. Bu hayvanlarin hepsini gebertmek lazim. Lanet yaratiklar her yerde varlar. Umarim avcilar hepsinin kökünü
kurutur.
3 Mayıs: Arabayi sehirde bir tamirciye götürdüm. Yollara dökülen bas belasi tuzlar yüzünden arabamin kaportasi çürümüs.
10 Mayıs: Florida'ya tasindım.
VolcanoS
11-01-2016, 17:03
Haahah bu adam antalyali degilmiydi ? Enson Antalya'ya geri donmustu diye yaziyordu :D
Yiğit G.
11-01-2016, 18:30
Aynen Kanada :) benim de gidip dayanamayıp dönen tanıdıklarım var hepsi de kar ve soğuktan şikayetçiydi dediğin gibi
Sıcak su havuzuna girenler sohbete daldıgında kafaları dışarda 1-2 dakka kalırsa aynen bu hale geliyor soğuktan :D :D -60 ları görmüş bir memleket...
http://cbsnews1.cbsistatic.com/hub/i/r/2015/03/10/670e425b-bea9-47dc-bb65-29ce125c8c45/resize/620x465/fc3f89f9ac18e740b7aaeee4094c5a42/frozenhairconest01.jpg
http://static.boredpanda.com/blog/wp-content/uploads/2015/03/icy-hair-freezing-contest-takhini-hot-springs-13.jpg
Emırrrrrrr...............!! Guncelleme cek mike.
Hava durumu tahmın forumları cosmus,farklı farklı tahmınler verıyor.
Senden guzel bır ıstanbul ve Turkıye tahmın guncellemesı beklıyoruzz.
Neden tahmınler 3-4 saatte bıle degısıyor?Bu sıstem neden bukadar oynak?
Redfish16V
11-01-2016, 18:43
Emırrrrrrr...............!! Guncelleme cek mike.
Hava durumu tahmın forumları cosmus,farklı farklı tahmınler verıyor.
Senden guzel bır ıstanbul ve Turkıye tahmın guncellemesı beklıyoruzz.
Neden tahmınler 3-4 saatte bıle degısıyor?Bu sıstem neden bukadar oynak?
güncellemenin alasını çekmişim ben daha ne günceli :) 2gün sonra son rütüşları geçerim onda da cmleri veririm.Forumları felan boşver.. Orda duygusal olanı var,ılıkçısı var,anlamadan sallayanlar v.b.. Sistem oynak değil,sadece sözüm meclisten dışarı her çıktıya bakıp "aa kar azaldı,aa kar çoğaldı"diye tepki verenler oynaklaştırıyor.Halbuki ben yazımda ana mantığı yazmışım.O modeller süper bilgisayarlar ve güncelleme saatleri 6'da 1.İnsanlar sabırsız,büyük tabloyu görmüyor.Ne modeller var sistem gelene kadar yazı gösterip sonra dönenler.. Ana mantığı kapın,soğuğun iniş mantıgını anlatmışım ben orayı gözlemleyin.. Yoksa ben niye uzun yazı yazıp 1000kere edit geçeyim ? 1. yazıda mantıgı söylersin,2.yazıda cmleri verirsin,3.de anlık gelişmeleri editlersin sistemi sonlandırırsın sonra :) Arkanıza yaslanın az rahat olun,hava sizi stres yapmasın gelecek o,yolu hazır.
optimus_prime
11-01-2016, 18:47
baba bi de 22-24 ocak arası belgrad da hava nasıl :D
Konya'da bi 20-25 cm görsek şöyle keşke
Facebooktan beğenip paylaşın herkez okusun haberdar olsun beyler ;)
https://www.facebook.com/techturkey/posts/1039826076079420?notif_t=like
Zonguldak ve kastamonuda durum ne olacak bilgi alabilirmiyiz:) cumartesi kastamonuya gidecegim nasipsepazar da döneceğim. Kalir miyiz
Emir bak gecen sefer husrana ugradik. Insallah kara kavusacaz bu sefer :D
Mehmetmert
11-01-2016, 19:47
Turkiye haritasinin tam ortasinda,nevsehirdeyim :) Yagsinda bol bol karli peribcasi fotografi cekelim :)
Emirim Bünyamin sürmeli bugün biraz temkinli konuştu İstanbul için. Geçen seferki sistem için çok kesin ve net konuşmuştu. Ama bu seferki için biraz daha temkinli. Sence özel bir nedeni var mıdır?
Redfish16V
11-01-2016, 22:01
Emirim Bünyamin sürmeli bugün biraz temkinli konuştu İstanbul için. Geçen seferki sistem için çok kesin ve net konuşmuştu. Ama bu seferki için biraz daha temkinli. Sence özel bir nedeni var mıdır?
deniz etkisi değil,ve rüzgar karayel.. İstanbul'un işi siklona yani alçak basıncın nerde oluştuğuna bağlı.İstanbul'a yarayan ab İç kesimlere yaramaz,iç kesimlere yarayan ab'de İstanbul'a yaramaz.Ben tekrar ediyorum İstanbul yine güzel kar alacak ama iç kesimler kadar çoşmayacak.Kıyı kesimdekiler fazla bişey beklemesin.Öncekinin ayarında daha kesintisiz süren ancak erime potansiyeli olan bir yağış olacak.Bünyamin sürmeli mecbur öyle konuşacak belli itibarı var,riske atamaz bazı şeyleri.
BthnKrkt
12-01-2016, 13:31
Samsun Ladik Akdağ kayak merkezi için sormustum gecmiş sayfalarda ama gözden kactı heralde. Yagış görünüyor mu?
Pazar kartepeye gidebilecek miyiz bakalım
hava bozuk olursa hiç niyetlenmem
Redfish16V
12-01-2016, 13:58
Samsun Ladik Akdağ kayak merkezi için sormustum gecmiş sayfalarda ama gözden kactı heralde. Yagış görünüyor mu?
ayın 14'ünde ve 16sında kar yağışı var.
Pazar kartepeye gidebilecek miyiz bakalım
hava bozuk olursa hiç niyetlenmem
16sından sonra kar alır kartepe..
ayın 14'ünde ve 16sında kar yağışı var.
16sından sonra kar alır kartepe..
60 cm var, pistler açık şuan ama 17'sinde kar mar olursa değmez gitmeye. sen de 16'sı sonrası diyorsan pazar günü için hiç program yapmayayım ben
birtanakbala
12-01-2016, 15:14
Bu hafta aşırı soğuk gelecek deniyor İstanbul için ama ne kadar doğru bilemiyorum, çünkü şuan günlük güneşlik bir hava var.
60 cm var, pistler açık şuan ama 17'sinde kar mar olursa değmez gitmeye. sen de 16'sı sonrası diyorsan pazar günü için hiç program yapmayayım ben
kartepede kar namına hiçbirşey yok gibi. ve 2 günden beri esen lodos tamamen havayı ısıttı bütün karlar eridi aşırı da bir yağmur geçişi gözüküyor bu gece. hava durumu çok kritik düzeyde kar yağsa bile eriyecek gibi 0 ın altında inmiyor rakımı 1800 metreden az olduğu için.
ocak sonu şubat gibi belki yağarsa kartepenin şansı olur. yoksa 2 metre kar yağdığında bile kartepede lodos fırtınası herşeyi eritiyor.
kartepede kar namına hiçbirşey yok gibi. ve 2 günden beri esen lodos tamamen havayı ısıttı bütün karlar eridi aşırı da bir yağmur geçişi gözüküyor bu gece. hava durumu çok kritik düzeyde kar yağsa bile eriyecek gibi 0 ın altında inmiyor rakımı 1800 metreden az olduğu için.
ocak sonu şubat gibi belki yağarsa kartepenin şansı olur. yoksa 2 metre kar yağdığında bile kartepede lodos fırtınası herşeyi eritiyor.
Oww yapma ya, hiç niyetlenmeyeyim o zaman
İstanbul en yakın kar ne zaman acaba bilirkişilere sorayim dedim :D
geçen karı güzel atlattık :D
Emir snowforecasttan ve skiciyiz bizden takip ediyorum su an.18 ocaga kadar uludaga gitmem lazim yoksa bir daha sansim yok.Ne dusunuyosun uludag icin 18-22 ocak dusunuyorum.18 inde kar gozukuyor cok fazla firtina olurmu, kaymaya engel teskil edermi yorumlarini bekliyorum :)
Redfish16V
12-01-2016, 19:13
Emir snowforecasttan ve skiciyiz bizden takip ediyorum su an.18 ocaga kadar uludaga gitmem lazim yoksa bir daha sansim yok.Ne dusunuyosun uludag icin 18-22 ocak dusunuyorum.18 inde kar gozukuyor cok fazla firtina olurmu, kaymaya engel teskil edermi yorumlarini bekliyorum :)
Tipi son ana kadar değişir,bol alçak basınçlı sistemlerde son anda 10-20cm kar,tipi v.b çok fark eder.Ama takip ettiğin siteleri takip etmeye devam et,verileri doğru ve güzeldir.
Sistem ile ilgili son rütüşları 1-2 sonra geçerim.Bu aralar özel sebeplerden dolayı verilere bakamıyorum şimdiden affola
Emir sana KAdett alacam :D :D
İstanbulda kaç cm olur söyle bakem :D anadolu yakası ümraniye civarı
Tipi son ana kadar değişir,bol alçak basınçlı sistemlerde son anda 10-20cm kar,tipi v.b çok fark eder.Ama takip ettiğin siteleri takip etmeye devam et,verileri doğru ve güzeldir.
Sistem ile ilgili son rütüşları 1-2 sonra geçerim.Bu aralar özel sebeplerden dolayı verilere bakamıyorum şimdiden affola
Tamam kardesim tesekkur ederim.
aslanneron
13-01-2016, 01:29
22 ocak afyondan bursaya yada istanbula gidicem sanırım işim zor olucak :D hangisine gideyim hacı daha rahat yolculuk yaparım otobüsle olucak bu arada
pazartesiden cumaya kar yağışı artık netleşti gibi istanbul için. emir detayları verir :)
Emır,cm lerı verme vaktı geldı mı?
Emir, nkara için başı hariç 25cm diyolla doğru mu?
Burak Mehmet
13-01-2016, 14:02
Emir, nkara için başı hariç 25cm diyolla doğru mu?
hafta sonu kafasına kadar kar vardı Ankara,da
http://i.hizliresim.com/m13Q8y.jpg
http://i.hizliresim.com/1ML84D.jpg
altugkocer
13-01-2016, 14:03
Neresi hocam orası
Neresi hocam orası
kara bi türlü denk gelip hunharca gezemeyen masum subaru profili :hehe:
altugkocer
13-01-2016, 14:08
kara bi türlü denk gelip hunharca gezemeyen masum subaru profili :hehe:
ahahahah :hehe: dalga konusu oldum artık, arkadaşım nasıl olsa sen Subaru aldın bu kış kar yağmaz deyip kışlık lastikleri taktırmadı arabasına :hehe:
http://i.hizliresm.com/m13Q8y.jpg
http://i.hizliresi.com/1ML84D.jpg
Anca kendin gez köftehor...
Burak Mehmet
13-01-2016, 14:10
Neresi hocam orası
Hocam çukurca yaylası.. kızılcahamamın çankırıya bakan tarafında..
Burak Mehmet
13-01-2016, 14:12
Anca kendin gez köftehor...
yok oradan ses geliyor yok buradan ses geliyor dedin gül gibi aracını sattın bekle ki kar gelsin..
Redfish16V
13-01-2016, 14:23
Bu gece veya yarın akşam açıklama yapacağım.Hem bu sistem hemde ardı ardına gelecek sistemlerden söz edeceğim.Mesela ufak tüyo;Nisan'ın 2.yarısı ve mayıs ayı çok entrasan biçimde soğuk ve yağışlı olabilir..
keklik pınarı 1 saattir şiddetli kar yağıyor.
yok oradan ses geliyor yok buradan ses geliyor dedin gül gibi aracını sattın bekle ki kar gelsin..
heya la sorma valla pişmanım..
Oran siteside 1 saatir güzel yagıyor :)
Burak Mehmet
13-01-2016, 15:40
Bu gece veya yarın akşam açıklama yapacağım.Hem bu sistem hemde ardı ardına gelecek sistemlerden söz edeceğim.Mesela ufak tüyo;Nisan'ın 2.yarısı ve mayıs ayı çok entrasan biçimde soğuk ve yağışlı olabilir..
abi hem kış yeter yağış için... jeeplerle 4-5 ay tamam gerisinde motora binicez :D mayısta soğuk mu olur ya :(
1 haftalık subaru kiralasak Ankara için yeter :D
Bilkentte lapa lapa kar yağıyor :)
KGüneyli
13-01-2016, 16:09
İphone haftaya pazartesi karlı gösteriyordu şimdi, parçalı bulutlu olmuş. :)
Raindrops
13-01-2016, 16:12
Aydınlıkevler'de karla karışık yağıyor
Ist.avrupa yakası şuan gök gürültülü sağanak yağışlı
Hondafatih
13-01-2016, 16:17
Leventti sel götürüyor şiddetli gök gürültüsü var
orhan_guney
13-01-2016, 16:18
Neresi avrupa yakasının ?
Ist.avrupa yakası şuan gök gürültülü sağanak yağışlı
Neresi avrupa yakasının ?
An itibari ile aslantepede başladı şuan hasdalda dahada siddetlendi
Nightfish
13-01-2016, 16:42
Ankara Eryaman'da kar yağmaya başladı. Facebookta da Oran ve Etlik'de kar yağdığını okudum.
NakkaSss
13-01-2016, 16:44
Şişli merkez patlıyor herkes. Hava fena gök gürültülü
Redfish16V
13-01-2016, 16:47
ankaradaki kar yağışları etkisizdir.Sıcaklık sınırda oldugu için rakımı yüksek olan yerler görsel olarak kar alacaktır.Ancak gece 01:30'dan sonra ciddi soğuma ile birlikte 1100mt + olan yerler 1-2cm kar örtüsü yakalayabilir,ancak çok zor bir ihtimal.Gece buralarda olun son günceli çekeceğim.Şimdi bana mola :D
Gayrettepede gök gürüldülü dolu yagıyordu 20 dk once
KGüneyli
13-01-2016, 19:12
- Bütün arkadaslar diyor şakır şakır yağmur var, Bayrampaşa sultangazi başakşehir kup kuru hiç birşey yok
istanul'daki kar sürekli erteleniyor geçen seneye benzedi gene geç gelecek sanırım.
18'inde finalım var GSİ CLUB ertelenir mi dersin ahhahashas :D
hava durumu iyice sapıttı, persembe,cuma,c.tesi,pazar istanbul için yağışlı derken şimdi parçalı bulutlu diyor
emir son durum nedir ?
imprezaWRC
13-01-2016, 21:00
Çekmeköy-Taşdelen taraflarında saat 18:30-19:00 arası dolu yağdı. Yahu bu mevsimde dolu yağarmıydı. Bu dolu işi sık olmaya başladı; engellemenin bir yolu yok mu, ne bileyim yağmur bombası...vs gibi birşey ile dolu yağması engellenemez mi.
Redfish16V
13-01-2016, 21:22
pazartesiden cumaya kar yağışı artık netleşti gibi istanbul için. emir detayları verir :)
Açıkcası net gözüksede siklon dolu her yer ve halen ab kararsız.. Kafayı yedim sayılır,ucu bucağı belirsiz bir sistem.
Bu gece açıklama yapmayı düşündüm fakat halen elde birleşmeyen parçalar var.Net olanları yazayım gerisini yarına yetiştirmeye çalışacağım.
1-2004 tarzı bol siklon(alçak basınç) barındıran bir sistemimiz var.Dolasıyla ab denen zıpırların 5-10km hareketleri 10-30cm arasında kar değerini etkiliyor.Ve bu namussuz ableri 9 gündür takip ediyorum halen belli rota bulamadılar kendiilerine..
2-Hata varsa kontrol et bul,yoksa verilerin ortasını bul ilkesini benimseyerek 1-2 netliğe ulaştım;İstanbul için yağış 18 ocak akşam 16:30-17:30 arasında başlayacak.17 ocak gecesi ise Edirne ciddi derecede kardan nasibini almaya başlayacak.Düzce-Zonguldak-Afyon-Eskişehir için KIRMIZI alarm yeni rekor gelebilir,siklon bozuk gelse bile ciddi kar alacaklar.İstanbul'un boğaz hattı ve anadolu yakası daha şanslı olacak,hatta avrupa ile aralarında cm olarak ciddi boyutda fark olacak.
3-Mgm,Accuweather,Wunderground gibi sitelere şu an bakmayın.Niye ? Çünkü ; Ecmwf şu an ağır bir hata yapıyor ve bu gecede düzeltme yapmadı dolasıyla mgm sıcak senaryo sunacak size,GFS'yi baz alan wunder ve accu ise de aynı yolda.Çünkü Gfs'de yağışta hata yapıyor düzelme yolunda ama daha düzelmedi.
4-Cm olarak şu an cm versemde yarın siklon hareketinden büyük fark doğacak ve burda ben kötü olacağım,o yüzden ben işimi sağlama alır mantığa bakarım.Cm bekleyenler az daha sabr.
5-17 ocaktan - 5 şubata kadar sıcak bir gün yok,şimdiden bunu kabullenin.Ve ardı kesilmeyecek kar yağışları ve siklonların güzel oyunu ile tipi yağışları olacak.İç kesimler kıyılara 5x daha çok alacak.+izmir,antalya v.b kar görecek.Ciddi bir sistem olacak,sadece dediğim gibi sancılı belirsiz bir oyun var.
Bu karmaşık yapıyı çözemiyor mu kardeşim modeller ? diyen olacaktır.Çözemiyor,çünkü siklonlar yani alçak basınçların etkeni çok fazla ve yeri gelir hızlı hareket eder,yeri gelir oyalanır.Bu kadar çok etkende,kararsız abler modelleri kandırır ve hepimizi bozarlar.. Böyle durumda tek yapılması gereken verilen basınç tahmnilerini doğrulamadır.Bu da ilgilenen arkadaşlara tüyo olsun.Mesela İngiltere 1025mb veren model var,Bunu diagram baktığınıza ortalama 1000mb ise bu veri fake'dir yani orda bir hata vardır ve etkeni ab'dir.
6-Kesin olan en güzel olay ise 17 ocak - 5 şubat arası gerçekleşen dev sistemde yaşanılacak her şey herkesi mutlu edecek tatmin edecektir.Şubat ayıda - mart ayıda bol bol karlı geçecek.Sakin olun sabr edin ve bekleyin.Ben netleşen her veriyi size sunacağım.Ben şimdiden riske girip çok şeyde yazabilirim fakat eskisi gibi duygusallığın esprisi yok,hepimizi reeli merak ediyorsak cebimizde mantık olmalı.Geciken bu tahminden dolayı herkesten de özür dilerim.
salih_560
13-01-2016, 21:46
konuyu takipteyim kardeşim bursa için son durum nedir acaba ??
Bencillik olacak sıcak evimizde otururken bunu dilemek ama dilerim, Ankara birkaç gün sürecek bir kar yağışı görür ve uzun zamandır özlediğimiz kış manzarasına kavuşuruz.
17 si Pazar market alisverisi yapip eve kapaniyorum nasilsa 23 u ne kadar isim yok :)
emircim 18 inde konya afyon usak arası nasıl olur kar varmı kıs lastıgım yok:S
Redfish16V
13-01-2016, 22:07
emircim 18 inde konya afyon usak arası nasıl olur kar varmı kıs lastıgım yok:S
tedbiri al abi çok sıkıntılı ... :S
Bu accu filan ne zaman düzelir ona bakıp işlem yapıyoruz, kar istanbula tam kesin ne zaman galiyor 20sinde mi?
Ankara/Keçiörende hiçbişey yok, ara ara yağmur atıştırıyor, fakat şuan yağmur falan bişey yok. Bi kar yağsada ortalığı bembeyaz görsek, sonrada WRD3 lastiklerimizi test etsek keşke.
Ecmwf tamamen farkli bir senaryo sunuyor ortaya ama bu ladar kisa vadede gfs gem kolay kolay sasirmadi bu gune kadar. Emirin de dedigi gibi siklon hareketi ilk girisini yunanistan tarafina kaydirdi gibi buda 17 si oglen civari trakya icin show basliyor demektir :) tek diyecegim su ki romanya bulgaristan bati trakya 17 sinde cok fazla yagis alacak bu durum istanbulda olsa ciddi sikinti yaratir. Beklemedeyiz ama uzun soluklu soguklar bizlerle ve cok sukur kis ayi duzgun bir sekilde kendini hissettirecek, subat ayi da bizi uzmeyecek. Hayirlisi olsun
15'inde istanbul-ankara yapacağım 21'inde döneceğim bir problem olur mu?
S.Özeren
14-01-2016, 00:27
Avcılar da şiddetli gökgürültülü yağış var
Ses uyutmuyor o derece
18'inde finalım var GSİ CLUB ertelenir mi dersin ahhahashas :D
Anlaşılan benim sınav ertelenmiyor ben bu gecede sabahlıyayım haahahsghsag
Emir müsait olunca cevaplarsan sevinirim. Sana daha önce 15-18 i arası nasıl olur diye sormuştum, tahminlerini söylemiştin sağol tekrardan. Ancak 19 u akşamı Türkiye Varış bi uçak inecek akşam 18.30-19 arası yani bilete göre öylede, Atatürk H.L.'na geçen seferki gibi inişi etkileyecek bir kar yağarmı?. Genel olarak anadolu yakası etkilenecek dediğin için soruyorum. Senin değerlendirmene göre biletini değiştirsin arkadaşım, havalimanında rötar yemesin boşuna.
Redfish16V
14-01-2016, 09:46
Emir müsait olunca cevaplarsan sevinirim. Sana daha önce 15-18 i arası nasıl olur diye sormuştum, tahminlerini söylemiştin sağol tekrardan. Ancak 19 u akşamı Türkiye Varış bi uçak inecek akşam 18.30-19 arası yani bilete göre öylede, Atatürk H.L.'na geçen seferki gibi inişi etkileyecek bir kar yağarmı?. Genel olarak anadolu yakası etkilenecek dediğin için soruyorum. Senin değerlendirmene göre biletini değiştirsin arkadaşım, havalimanında rötar yemesin boşuna.
kar sınırı tam boğazdan geçiyor yani şu an bile anadolu yakası kar yağışlı gözükürken avrupa yakası aralıklı kar gözüküyor.Şu an için rötar söz konusu değil.ayın 16'sı gibi daha net olur,ama ben öyle rötarlık durum görmüyorum şu an.
ay sonuna ciddi olaylar olabilir,ağzınız açık kalabilir.. Felaketler olabilir.18'i akşamı istanbuldan giren sistem ayın 19'una bütün ülkeye yayılmış olacak.İstanbul geneli 15-25 cm arası değişecek.Boğaz hattı 20 cm,anadolu yakası 20-25 cm,avrupa yakası 10-15 cm arası değişir.Ankara için halen sallantıda her zamanki gibi ne olacağı meçhul...
M U R A T
14-01-2016, 12:04
cumartesi sabahı 04:00 gibi Eskişehir e gidip hemen geri dönmem gerekiyor bir tahmin rica edebilir miyim?
ya Ankara bir de sallantıda olma ya. İstanbul hep garanti ne güzel anasını satayım. Ankara yine p*ç kaldı.
Arkadaşlar telaş etmeyin. İç Anadolu ve Ankara da bu sistemden faydalanacak gibi duruyor.
Redfish16V
14-01-2016, 13:47
Arkadaşlar telaş etmeyin. İç Anadolu ve Ankara da bu sistemden faydalanacak gibi duruyor.
aynen öyle,anlatamıyorum belki ama her yer kar alacak lakin iç kesimler 2x 3x daha fazla alacak.Ankara sallantıda evet ama 10-15cm'i yine var.Ben burda 30 -40cm'in peşindeyim.Ve sistem gelene kadar modeller çok değişecek kar tutarları çok değişecek ama genel tablo halen yazıyorum tüm türkiye kar görecek ama iç kesimler daha şanslı.
aynen öyle,anlatamıyorum belki ama her yer kar alacak lakin iç kesimler 2x 3x daha fazla alacak.Ankara sallantıda evet ama 10-15cm'i yine var.Ben burda 30 -40cm'in peşindeyim.Ve sistem gelene kadar modeller çok değişecek kar tutarları çok değişecek ama genel tablo halen yazıyorum tüm türkiye kar görecek ama iç kesimler daha şanslı.
Yarın istanbul-ankara sorunsuz yapılaiblir mii Emir?
edirne kırklareli çanakkale yükseklekleri tekirdağ dolayları için cumartesi akşam pazar çok büyük sıkıntı var. dikkatli olunması lazım.
VTec_king
14-01-2016, 14:14
face de hava ile ilgili güzel paylaşımlar yapan yabancı bir bölümm var bu son 10 günlük hava hareketlerinin videosunu paylaşmış
https://www.facebook.com/severeweatherEU/?fref=ts
Redfish16V
14-01-2016, 14:32
Yarın istanbul-ankara sorunsuz yapılaiblir mii Emir?
yapılır sıkıntı olmaz
face de hava ile ilgili güzel paylaşımlar yapan yabancı bir bölümm var bu son 10 günlük hava hareketlerinin videosunu paylaşmış
https://www.facebook.com/severeweatherEU/?fref=ts
fena değil,ancak ezberciler.hava delisinden alıp koydugu pek çok veri mevdut.Ordaki dökümanlar zor değil ; gfs 3d monde dediğiniz an her yerde bulursunuz
Salı günü ankara'ya sabiha gökçen'den gitmeyi düşünüyorum aynı gün döneceğim inşallah.. Rötar yermiyiz uçuş iptali olur mu sizce?
Şimdiden teşekkürler..
Yiğit G.
14-01-2016, 19:13
tutuyo valla :D
Emir Balıkesir yine güzel bir kar yağışı alırmı?
Ne zaman beklenir yağış?
Redfish16V
15-01-2016, 00:15
Salı günü ankara'ya sabiha gökçen'den gitmeyi düşünüyorum aynı gün döneceğim inşallah.. Rötar yermiyiz uçuş iptali olur mu sizce?
Şimdiden teşekkürler..
Yüksel ihtimal evet.
Emir Balıkesir yine güzel bir kar yağışı alırmı?
Ne zaman beklenir yağış?
18 ocak :)
17 ocak akşamından edirne'den girecek sistem ve adım adım ülkeye girecek.19 ocakta tüm ülke kar altında olacak.İstanbul ;18 ocak sabahı avrupada kar atıştırcak,öğleden sonra ise boğaz hattı ve anadolu yakası kar alacak.Avrupa yakası ile anadolu yakası arasında 10-15cm kar farkı olacak.Düzce-Sakarya-Zonguldak hattı dikkat.. Yine iç kesimlerde ; Eskişehir-Afyon,Kütahya dikkat.. İstanbul beklentiyi düşük tutsun max 20cm kar göreceksiniz.İç kesimler rahat olsun.(Ankara'da dahil).Ankarayı sona saklıyorum,gidişat güzel cilası kaldı sadece.. Antalya-İzmir gibi kıyı bölgeler kar taneleri görecektir.17 ocak - 21 ocak , 22 ocak - 25 ocak gibi ardı kesilmeyen partlar halinde ülke geneli kar alacak.ve sonu yok 5 şubata kadar yolu var.yine ay sonu veya şubat 10 gibi benim için harbi EFSANE yaşanabilir.. Aynı ışığı gören burda 1-2 üye var onlarda sabırsız biliyorum :)
Faruk_Vtec
15-01-2016, 00:29
Yüksel ihtimal evet.
18 ocak :)
17 ocak akşamından edirne'den girecek sistem ve adım adım ülkeye girecek.19 ocakta tüm ülke kar altında olacak.İstanbul ;18 ocak sabahı avrupada kar atıştırcak,öğleden sonra ise boğaz hattı ve anadolu yakası kar alacak.Avrupa yakası ile anadolu yakası arasında 10-15cm kar farkı olacak.Düzce-Sakarya-Zonguldak hattı dikkat.. Yine iç kesimlerde ; Eskişehir-Afyon,Kütahya dikkat.. İstanbul beklentiyi düşük tutsun max 20cm kar göreceksiniz.İç kesimler rahat olsun.(Ankara'da dahil).Ankarayı sona saklıyorum,gidişat güzel cilası kaldı sadece.. Antalya-İzmir gibi kıyı bölgeler kar taneleri görecektir.17 ocak - 21 ocak , 22 ocak - 25 ocak gibi ardı kesilmeyen partlar halinde ülke geneli kar alacak.ve sonu yok 5 şubata kadar yolu var.yine ay sonu veya şubat 10 gibi benim için harbi EFSANE yaşanabilir.. Aynı ışığı gören burda 1-2 üye var onlarda sabırsız biliyorum :)
ocak ayı komple yağmurla karla geçecek desene :) şubatın yarısına kadarda oyle devam edecek sanırım..
Istanbul beklentıyı dusuk tutsun dedın,yıktın bızı :(
Sanırım gelen sıstemler az kar bırakıcak bıze,batı karadenız ve ıc kesımler daha sanslı?
Mike işler değişiyor. İstanbul ve iç Anadolu için güzel şeyler olacak gibi. Bu sabahki güncelleme ona işaret ediyor.
ayın 18 inden 21ine kadar bursa balıkesir çanakkale doğusunda sıkıntı büyük dikkat etmek gerekiyor.
öyle 30cm olmasada olur istanbulun içine edilmesi için 10-15 santimde yeter hatta su birikintisi olması bile yeter :D
punto_multijet
15-01-2016, 10:15
18inde Manisadan Burasaya gidicem bakalım yollar nasıl olacak şansıma :D
Mike işler değişiyor. İstanbul ve iç Anadolu için güzel şeyler olacak gibi. Bu sabahki güncelleme ona işaret ediyor.
Afyon ve eskısehır bolgesıne bol kar var,o kesınde,o karda da oralara gıtmek sorun olucak. Ozellıkle bozhoyuk taraflarında tır vs kayıyor ve yol kaput...
Ustanbul'a Emır pek heveslenmeyın dıyor?
kar ister 3 cm ister 50 cm yağsın istanbula, Süremeyen, yol yordam bilmeyen, tedariksiz olan çıkmasın yola arkadaş. Tek sıkıntı bu, 1-2 gün biraz üstün kirlensin biraz üşü, biraz yürü ama süremiyosan çıkma yola. Arabanda eksik varsa çıkma yola. Bin toplu taşımaya devam et.
En nefret ettiğim şey bu, kendi arabam tam takım hazır her yolda gidiyorum önde 1-2 hayvan kalmış bide camdan kafa çıkmış abiiii itermisiniz....
Yiğit G.
15-01-2016, 11:25
İstanbul için sistem biraz eridi galiba :/
blackdeath
15-01-2016, 11:27
istanbul soğuk üşüyoruz
Bu yapıda bi araba neden 5 kapı hala anlam veremedim.Saçmalık başka bişey değil.
blackdeath
15-01-2016, 11:29
Bu yapıda bi araba neden 5 kapı hala anlam veremedim.Saçmalık başka bişey değil.
hangi araba?
Arabamı araba ne arar burda ?
Hata olmuş kusura bakmayın :) Başka bir konuya yazılmıştı nasıl olduysa buraya düşmüş :) editliyorum
tıypır konusu ile karışmış :)
Redfish16V
15-01-2016, 11:58
http://i65.tinypic.com/25rkrvl.jpg
beyaz şeritle çizdiğim alan içerisi dek alacak.İStanbul için sistemin bomba olmamasının sebebi rüzgarın karayel meyilli gelmesi ve ull merkezine uzak kalmasıdır.yüksekler 15-20cm,kıyı kesimler 5-10 cm arası değişir.Aynı şeyleri tekrarlamanın manası yok açıkcası,İstanbul 1x kar alıyorsa iç kesimler 4x alacak.Tabi böyle dedik ya hüsranada girmeyin,örtü olur yine.Ankara 19 ocak yoğun kar yağışlı.18 ocak ise şüpheli,eğer soğuk hızlı girerse öğleden sonra kar alırız,eğer yavaş girerse akşama kadar yağmur alırız.Biz öyle bi şehiriz ki 1-2 derece ısınma ile yoğun karı yağmur alan yeriz.O yüzden yaşayıp göreceğiz.
soldaki beyaz çizgi beyliükdüzü cumhuriyeti semaları :hehe: arkadaş istanbulun en özerk yeri olup en soguk yer olur ama kenardan köseden yakalarız karı ayıp be
Kara kışa inat istanbulda hergün motosiklet ile gezer oldum, 4 çeker kullanımı, kar lastiği hayatımızdan çıktı :)
beyaz şeritle çizdiğim alan içerisi dek alacak.İStanbul için sistemin bomba olmamasının sebebi rüzgarın karayel meyilli gelmesi ve ull merkezine uzak kalmasıdır.yüksekler 15-20cm,kıyı kesimler 5-10 cm arası değişir.Aynı şeyleri tekrarlamanın manası yok açıkcası,İstanbul 1x kar alıyorsa iç kesimler 4x alacak.Tabi böyle dedik ya hüsranada girmeyin,örtü olur yine.Ankara 19 ocak yoğun kar yağışlı.18 ocak ise şüpheli,eğer soğuk hızlı girerse öğleden sonra kar alırız,eğer yavaş girerse akşama kadar yağmur alırız.Biz öyle bi şehiriz ki 1-2 derece ısınma ile yoğun karı yağmur alan yeriz.O yüzden yaşayıp göreceğiz.
Bora Istanbul ıcın modeller bugun degıstı,yagıs ıyı dıyınce bende heyecan yaptım. Demekkı bız ucundan yakalıyacagız...
Napalım,Afyona gole gıder,karın ıcıne yatıp ordek beklerımmm ;)))
Pazar gunu canakkale - gelibolu feribot gecisinde sikinti olur mu ? Firtina - kar vs gibi
tıypır konusu ile karışmış :)
Aynen öyle oldu abi :D
soldaki beyaz çizgi beyliükdüzü cumhuriyeti semaları :hehe: arkadaş istanbulun en özerk yeri olup en soguk yer olur ama kenardan köseden yakalarız karı ayıp be
olm anlamıyorum hiç bişi şuan ne senın dedıgınden ne de Emir'in grafik için yaptığı açıklamadan. Devrik cümlemi kuruyonuz yoksa dalgamı gecıosunuz anlamıyorum :D nolcakmış şimdi bizim beylikdüzü-bahçeşehir hattına onu de bana :D
YavuzNaz
15-01-2016, 15:05
Geçen seferki gibi kar cm tahminlerini bekliyorum Emir. :)
olm anlamıyorum hiç bişi şuan ne senın dedıgınden ne de Emir'in grafik için yaptığı açıklamadan. Devrik cümlemi kuruyonuz yoksa dalgamı gecıosunuz anlamıyorum :D nolcakmış şimdi bizim beylikdüzü-bahçeşehir hattına onu de bana :D
Anlarmış gibi yap olm :hehe: koca harita işte bogazlar falan bekleyelim görelim bende senden hallice çözmeye calısıyorm :D
Yiğit G.
15-01-2016, 15:34
22-23 civarı gelecek sistem için yorumun var mı ?
Redfish16V
15-01-2016, 15:51
22-23 civarı gelecek sistem için yorumun var mı ?
22-23 ve ay sonu sistemi olarak İstanbul umduğunu bulacak zaten.Hem dek,hem ULL hemde siklonik yağış alacak.Ayrıca o sistemde hemen hemen tüm ülke çok şanslı olacak :) 17-19 1.seviye,22-23 2.seviye,25-31 sistemi ise 3.seviye kuvvetli olacak.Asıl beklediğim Polar koridorun daha da açılıp,blokaj ile 850hpa'da -25leri görmek.. İmkansız değil şu an ve olabilitesi çok fazla.Eğer öyle bir şey olursa şaka değil hayat durur.
29'u sabahı uçağım var
2 dakika rahat dursun sistem mistem
Yiğit G.
15-01-2016, 17:00
29'u sabahı uçağım var
2 dakika rahat dursun sistem mistem
hacı sanırsam dediğin tarihte 2 sistem birleşip geliyor.Emirin söylediği gibi tutarsa , uçağı muçağı unut :D Benim bu maltepede ki ev tam tepede.Gelirsin leğenle kayarız beraber aşagıya.
hacı sanırsam dediğin tarihte 2 sistem birleşip geliyor.Emirin söylediği gibi tutarsa , uçağı muçağı unut :D Benim bu maltepede ki ev tam tepede.Gelirsin leğenle kayarız beraber aşagıya.
Olur,
Ama vize - uçak bileti ve otel masraflarını da leğenle alırım senden :D
voltran oluşuyor yane ocak sonu :)
Yiğit G.
15-01-2016, 17:52
Olur,
Ama vize - uçak bileti ve otel masraflarını da leğenle alırım senden :D
https://media.giphy.com/media/DSqfA0Th1FBRK/giphy.gif
Bir ev taşıyalım dedik yüz yılın karı geliyor :D yalovada sağlam bir hamam bilen varsa tavsiye alabilirim
_driver_
15-01-2016, 18:31
Giresun için bir tahmin de ben rica etsem
22-23 ve ay sonu sistemi olarak İstanbul umduğunu bulacak zaten.Hem dek,hem ULL hemde siklonik yağış alacak.Ayrıca o sistemde hemen hemen tüm ülke çok şanslı olacak :) 17-19 1.seviye,22-23 2.seviye,25-31 sistemi ise 3.seviye kuvvetli olacak.Asıl beklediğim Polar koridorun daha da açılıp,blokaj ile 850hpa'da -25leri görmek.. İmkansız değil şu an ve olabilitesi çok fazla.Eğer öyle bir şey olursa şaka değil hayat durur.
Eger o sibiryadan dogu avrupaya kayan ordan da uzerimize inen sistem olursa subat basi yikim olur. Bekleyip gorecegiz :)
Emırcım,yanlısım varsa duzelt. Sayende bır cok hava durumu forumuna ve face sayfasına abone oldum,keske olmasaydım. Hepsı farklı tahmın yapıyorlar,hele bırde ısı bılen ıyeler var,onlarında yorumunu okuyunca kafa hep kazan oluyor.
Kısaca İstanbul'a pazartesı gelıcek kar cok etkılı olmayacak,hatta 22-23'u bıle bunun gıbı. Ortalama 10-15cm kar ancak 29'undan sonrakı gelıcek kar cıdden yagıs bırakıcak,dogrumudur?
Benimde takip ettiğim kadarıyla Emir bi postunda bu yakın yağış için 1. derece, 22-23'ü için 2. derece, ay sonu olacak yağış içinde tabloda gördüğü sistem gerçekleşirse 3. derece yağış olacağı ve hatta zor koşulların bizi beklediğini söyledi istanbul ve Türkiye geneli için.
Aynen oyle ama bu uye oldugum sıteler ve face grupları okadar farklı yagıs mıktarı verıyor kı,Emır'den varsa guncelleme beklıyoruz.
Soyle dıyım;atasehır'e 5-10cm yazanda var,30cm de!.... Hatta aralarında kavga falan edıyorlar :)
cgnozdmr
16-01-2016, 10:20
şu 22-23-24 ocağı bi açıklığa kavuşturalım Emir. İstanbul yolculuğu planlıyordum o tarihte ?
erayakar
16-01-2016, 10:43
Sıcaklık 15 derece düşecek, kar bastıracak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uzun vadeli tahminlerinde geçtiğimiz haftadan itibaren etkili olacağını duyurduğu kar yağışında tahminler değişti. Meteoroloji, İstanbul'da beklenen kar yağışını, 'yoğun kar' olarak değiştirirken, yağış süresini de uzattı. milliyet haber
Redfish16V
16-01-2016, 12:32
Giresun için bir tahmin de ben rica etsem
19 Ocak sabahında kar başlar.19 ocağa kadar aralıklı yağmurlu.
Aynen oyle ama bu uye oldugum sıteler ve face grupları okadar farklı yagıs mıktarı verıyor kı,Emır'den varsa guncelleme beklıyoruz.
Soyle dıyım;atasehır'e 5-10cm yazanda var,30cm de!.... Hatta aralarında kavga falan edıyorlar :)
Fazla detaya inme,herkeside dinleme abi.Çoğu kişi duygusal yaklaşıyor ve hep pozitif hep pozitif.. Atmosfer bu reelde neyse o dur.Ben daha önce 100kere yazdım anadolu yakası daha şanslı 20 cm ama üstünüde görebilir diye.Arkanıza yaslanıp 2 gün sonrasını bekleyin.Şu saatden sonra sistemi konuşmanın yorumlamanın anlamı yok çünkü.
şu 22-23-24 ocağı bi açıklığa kavuşturalım Emir. İstanbul yolculuğu planlıyordum o tarihte ?
o sistem halen değişken,1-2 gün daha takip etmek gerek.Ama yolculuk olarak şu an bile sıkıntı gözüküyor.Ardı kesilmeyen kar yağışları 5 şubata kadar devam edecek.
Gece bir kaç açıklama yapacağım,anlaşılan çoğu kişinin kafalar karışmış
kelalper
16-01-2016, 12:44
Kavga neden ediolar la. Hayır sen az söyledin hayat duracak insanlar ölecek kuşlar donacak hava ebemizi tersten gösterecek diye temenni de mi bulunuyorlar yaw.
Ya Alper inanamazsin. Bunuamin Surmeli'yi face den takip edeyim dedim,face de sana ayni amacli gruplari oneriyor. Kalabalik olanlara uye oldum,son tahminlere bakayim dedim. Amaninnn..! Oranin dek etkisi su,siklinu boyke oyle degil,wcmb si boyle xcms oyle degil! Benim sablonum senin sablonunu dover! Oradaki ab buradaki yb,falan filanlar havada ucusuyor! Tartismalarida guzel,teknik terimler ucusuyor! Bende araya girdim;yahu Atasehir'de kar 5-10 mu 25-30cm mi,hic birsey anlamadim,diye. Bunlarda kim la cahil diye onceleri yazmadilar sonra,yine alevlendi ortalik :)
Tesekkur ederim Emir'cim. 20cm misss olurrr...
Tekirdağ için varmı birşeyler :) hava durumları karlı diyor güneşli diyen var kafam karıştı :)
erayakar
16-01-2016, 16:14
Desenize pazartesi okullar tatil..
KGüneyli
16-01-2016, 16:18
- Pazar günü arabayı yıkatsammı yıkatmasammı :D
Pazartesi gelecek sistem güçlü mü değil mi ben onu anlamadım :D İstanbul için soruyorum beyler
kunteper
16-01-2016, 17:23
Yarin istanbul saganak ?, ptesi kar ?
çarşamba günü sivas tan istanbul a bilgi verebilirmisiniz
Tesekkur ederim Emir'cim. 20cm misss olurrr...
Gidiyormusun haftasonu Mike? Ben Ankara'ya geldim.
Burak K.
16-01-2016, 18:04
22 Ocak Gecesi - 23 Ocak Antep-Adana-Konya-Eskişehir-Bursa gidicem yola çıkmalı mıyım yolda sıkıntı yaşar mıyım çıkarsam kardan dolayı kapanan yol vs. olur mu?
Emir'im bu hafta Ankara ile ilgili yeni güncelleme var mı? Kar ne Zaman başlayacak? Cuma günü yeni bir hava geliyor diyorlar bol yağışlıymış ama kar mı bilemedim. Ne diyorsun?
22 Ocak Gecesi - 23 Ocak Antep-Adana-Konya-Eskişehir-Bursa gidicem yola çıkmalı mıyım yolda sıkıntı yaşar mıyım çıkarsam kardan dolayı kapanan yol vs. olur mu?
Ya sen nasıl bi insansın. Doğuda yaşıyon ama kar lastiğin yok.Olm sen napıyon ya. Al valizini bin uçağa gel
Redfish16V
16-01-2016, 20:28
Öncelikle ; 17 ocak - 25 ocak arası uçak,feribot v.b yolculuk yapacaklar tedbirini alsınlar.Orası sıkıntı olur mu burası olur mu vb .soruların genel cevabı budur.Evet olur.Özellikle bolu düzce afyon hatları ve çevresi pert olur.
Bu gece Edirne'de kar yoklayacaktır.Yarın akşama kadar avrupa yakasına kadar kar gelecektir.17 ocak öğleden sonra kuvvetlenerek anadolu yakasına kar geçecek.Avrupa yakası geneli 10-15cm alacak.Daha fazlası anlık duruma göre değişir ama fazlası avrupa içiin zor.Anadoluya güçlenerek gelen ve dek bantlarınn merkezi olacak anadolu yakası 15-25 cm arası kar alır.Özellikle düzce hattı pert olur.Avrupa yakası için 17 ocak 14:00-15:00 vakitleri,anadolu ise tam başlangıç 23:00 ve 18 ocak 02:00 arası.Önceden de kar attıracak ama tam anlamıyla başlaması dediğim vakitlerdir.17 ocak gecesinde iç kesimelre kar ilerleyecek.Eskişehir-Afyon-Bursa-Denizli-Konya-Antalya ve çevresinde kar başlayacak.Ankara ise sıcaklıktan dolayı ilk karla karışık yağmurla alacak yağışı.18 ocak öğlene yükseklerden başlayıp alçaklara kadar kara çevirecek.BAtı kesimler daha şanslı.totalde 10-15 cm anca alacak ankara o bile şu an sıkıntılı.Dikmen söğütözü gibi yüksekler kar alır ama batıkent-yenimahalle gibi alçaklarda 5-10 cm arası kalır.19 ocağa kadar bu kar devam edecektir ülke genelinde.Çok fazla detaya gerek yok olay bu kadar açık net.10-15cm dedim diye kimse karalar bağlamasın.daha fazlası-azıda olabilir ama tatmin eder.Dediğim gibi 30cm 40cm diyenleride dinleyebilirsiniz,benim yazdığımıda ciddi alabilirsiniz.Ama duygusal olmayın,sadece hava değil her konuda çok bilenler,az bilenler,kulaktan duyma bilenler v.b var.Şimdi arkanıza yaslanın ve sistemin keyifini çıkarın.Okullar tatil olur pek çok yerde.. Yine geliişme oldukça yazacağım.
Emir;kardesimizsin.... Sagol mike....
Zonguldak-kastamonu arasi havadurumunu sormuştum bugün icin. Tesekkur ederim emir. Gercekten dedigin gibi cikti.
Pazartesi öğlen 1'de uçağım vardı son dk golüne karşı hazırlıklı bekliyoruz o zaman ne diyelim :D Teşekkürler Emir
pazartesi bütünleme sınavı var. Tatil olur diyorsanız çaylar benden :D
Redfish16V
17-01-2016, 01:23
Gececilere selam..
http://i64.tinypic.com/zmm802.jpg
gerçeklemesi 40 yılda 1 olabilecek bir olay ve 5.kez sinyal yaktı.. Gelirse hayat durur,kar amacını aşar.. Takipteyim.. Ama eldeki veriler böyle bir şeyin bize er yada geç uğrayacağını söylüyor.. 850hpa'da -20.. bu haliç'in donması ve ötesi demek..
Yiğit G.
17-01-2016, 01:46
Ay sonu için değil mi bu ?
Faruk_Vtec
17-01-2016, 01:50
Gececilere selam..
http://i64.tinypic.com/zmm802.jpg
gerçeklemesi 40 yılda 1 olabilecek bir olay ve 5.kez sinyal yaktı.. Gelirse hayat durur,kar amacını aşar.. Takipteyim.. Ama eldeki veriler böyle bir şeyin bize er yada geç uğrayacağını söylüyor.. 850hpa'da -20.. bu haliç'in donması ve ötesi demek..
ocak ayı komple kar & kışla geçtı bı de bu gelırse tam olur.. :)
Redfish16V
17-01-2016, 02:03
Ay sonu için değil mi bu ?
ay sonu için öngörülüyor.. Ancak şahsi tahminime göre şubat ortası diye umuyorum.Zaten aylar öncesindeki verilerde şubat ortası diyordu.. Ay sonu AO index'i olsun,Basınç dizilimi olsun bu derece soğuk belki diyor.. Ayın 20'sine kadar bu görüntü tekrar ederse sıkıntı büyük..
ocak ayı komple kar & kışla geçtı bı de bu gelırse tam olur.. :)
Size biraz şaka geliyor sanırım :D Ciddi manada hayat aksar.. Açıkcası ben istemem.. 1-2 gün tamam güzelde,stoktan yemek var sonra..
Faruk_Vtec
17-01-2016, 02:18
ay sonu için öngörülüyor.. Ancak şahsi tahminime göre şubat ortası diye umuyorum.Zaten aylar öncesindeki verilerde şubat ortası diyordu.. Ay sonu AO index'i olsun,Basınç dizilimi olsun bu derece soğuk belki diyor.. Ayın 20'sine kadar bu görüntü tekrar ederse sıkıntı büyük..
Size biraz şaka geliyor sanırım :D Ciddi manada hayat aksar.. Açıkcası ben istemem.. 1-2 gün tamam güzelde,stoktan yemek var sonra..
yok bende çok cıddıyım :) ama 40 yılda bır olan bışeyı bızde gorelım ıstıorm.. :D
Fakir fukaranin sokakta kalanin anasi aglasin olsun zaten...
-20 demek benim arabaya kırmızı antifiriz koymak demek.
Emir iphonda kar gözükuyodu bu hafta ankara için şimidi sadece pztesi diyo sen me diyosun
Herkes eğlence peşinde de, evinde yakacak odunu olmayanları, evsizleri düşünün biraz ona göre yazın çizin. Ayıptır.
Allah fakirin fukaranın yardımcısı olsun,Kuşadasında şu an fırtına var ve rüzgar çok şiddetli ,saat 11-12 arası dahada şiddetlenecek diyor denizcilikle ilgili hava programı 70 km leri geçecekmiş rüzgarın hızı.
onursumer
17-01-2016, 09:50
Herkes eğlence peşinde de, evinde yakacak odunu olmayanları, evsizleri düşünün biraz ona göre yazın çizin. Ayıptır.
abi bu konuyu oralara çekerek gereksiz yere tartışmanın anlamı yok ,hava durumu beklentileri kişiye gore değişebilir ama sonuçta mudahale edilemez bir durum sonucu istekler belirlemiyor
Şuan İzmir de hava patladı şiddetli rüzgar ve sağnak yağış var.Hava aşırı kapalı akşama kadar duracağını sanmam.Doğanın dengesini bozuldu kış 3 ay ya sürüyor ya sürmüyor ama allah dışarıdakilere muhtaçlara yardım etsin.
Shadow_Dancer
17-01-2016, 10:00
Ne kar sevdalısı milletmişiz yaa.. Çok meraklısı varsa tası taragı toplayıp erzuruma felan yerleşsin.. Geçen yagdıgında gecenin köründe kedi miyavlamasından içim parçalandı, indim aşagı bişeler yedirebilmek için. Hayvanları geçtim bi sürü evsiz var fakir fukara var..
Havalimanında desen hayat duruyor, şirketlerin milyonlarca lira kaybı var, insanlar desen işinden gücünden oluyor, kara ve deniz ulaşımı aynı..
Karın yagdıgı hafta domatesin kilosu 10 liraydı markette.
Zannedersin refahın gelişmişligin dibine vurduk, kendimize macera arıyoruz..
Black_Eagle
17-01-2016, 10:15
Su mesajlari okuyanda kari burdakiler yağdırıyor zanneder. Allaha dua edin arkadaslar yagdirmasin o zaman kar mar. Kardan beslenemeyen dogada ürünlerini yaza cok guzel paylasir sizinle. Hatta bundan 6 7 sene once ankarada barajlarin boşluğundan yaz boyu su kesintileri yaşandı. Ben kar yagmasindan zevk aliyorum sen arabani doldurmaktan. O zaman bende derimki 50 liralik dizel araba al arabanada standart bin km de az yakit yakarsin kalaninida fakir fukarayi sevdirirsin. Bu ne kadar sacmaysa sizin dediğiniz de o kadar sacma.
Shadow_Dancer
17-01-2016, 10:19
Su mesajlari okuyanda kari burdakiler yağdırıyor zanneder. Allaha dua edin arkadaslar yagdirmasin o zaman kar mar. Kardan beslenemeyen dogada ürünlerini yaza cok guzel paylasir sizinle. Hatta bundan 6 7 sene once ankarada barajlarin boşluğundan yaz boyu su kesintileri yaşandı. Ben kar yagmasindan zevk aliyorum sen arabani doldurmaktan. O zaman bende derimki 50 liralik dizel araba al arabanada standart bin km de az yakit yakarsin kalaninida fakir fukarayi sevdirirsin. Bu ne kadar sacmaysa sizin dediğiniz de o kadar sacma.
Kar dedigin şey yagmur damlasının buz hali, rabbim yagmuru verirse doga her şekilde beslenir. Kendi imkanım ölçüsünde fakir fukarayı her zaman gözetlerim, genelleme yapmadan önce otur bi düşün.
Burada kimse yaptığı yardımları acıklamak zorunda değil, Ben eminimki burdaki çoğu kişi elinden geleni yapıyordur bende dahil. Velasıl yagdıran biz değiliz ama gerek yardım olsun gerek eğlence olsun bu güzellikten zevk almaya çalışıyoruz...
Burak K.
17-01-2016, 10:24
Abi napıyosunuz Allah aşkına,forumda bi bu yüzden kavga çıkmadığı kalmıştı. :D
Redfish16V
17-01-2016, 12:10
Öğleden sonra kar istanbulda yoklama çekecek,akşamdan sonra göz boyar,gece çoşar.Ankara v.b iç kesimlerde gece kar alacak.p.tesi bütün türkiye kar yağışlı.. Canlı takibi burdan yaparız :)
hangi okul :D
İstanbul Ticaret Üni.
Emir kardeşim okul kapatcakları bir durum olur mu ?
tayreep_john
17-01-2016, 12:43
şuan bursa merkez 10 derece yağmur başladı uludağ yolunda feci kar yağıyormuş ama merkezde hiç öyle bir soğuk yok yağcak gibi durmuyor :/
Saçmaliklardan sonra
Yagmir kara ne zaman donusecek
Mecidikoy halkali üçgeni icin
onursumer
17-01-2016, 13:36
20-21-22 si için , istanbul-tekirdağ arası goruşun nedir , araç yolculuğu yapmaya musait olurmu ?
kardeşim sanırım o tarihlerde gene gidip gelicek sınav için, yılbaşı gunu gibi karlı olucaksa ben goturucem :)
Ya 2 dk su yagmur dursa, arabayi yeni yikattim; yikamacinin kapali garajinda arac, alip eve getirsem temiz temiz. Cok mu sey istiyorum. :)
Konunun amacı dışında 1 mesaj daha görürsem 1 hafta sıcacık Bahama tatili yönetimin hediyesi ....
-25de felç olan metropol şehriniz varsa kusura bakmayın da bu havanın suçu değil osloda şuan -15ler de :)
tayreep_john
17-01-2016, 14:28
Konunun amacı dışında 1 mesaj daha görürsem 1 hafta sıcacık Bahama tatili yönetimin hediyesi ....
olayları çözümlemene hayranım buğra abi :D
Beyler okumadiginizi düşünerek hiçbirinizi yollamadım. Tekrarında kimse neden niye niçin demesin gidin pm atın burda hava durumunu takip etmek isteyen insanlara ve emek harcayan bir adamın emeğine tecavüz ettirmem bilesiniz .
Emir'im şimdi Pazartesi ve Salı Ankara orta kuvvette kar alacak deniyor. Doğru mu? Bir de haftasonu sisteminin tahmini hangi gün Ankara'ya giriş yapacağını ve yağış bırakıp bırakmayacağını da söyler misin? Ona göre plan yapacağım. Seni de yoruyoruz ama emeğine sağlık.
kelalper
17-01-2016, 15:42
Ya Alper inanamazsin. Bunuamin Surmeli'yi face den takip edeyim dedim,face de sana ayni amacli gruplari oneriyor. Kalabalik olanlara uye oldum,son tahminlere bakayim dedim. Amaninnn..! Oranin dek etkisi su,siklinu boyke oyle degil,wcmb si boyle xcms oyle degil! Benim sablonum senin sablonunu dover! Oradaki ab buradaki yb,falan filanlar havada ucusuyor! Tartismalarida guzel,teknik terimler ucusuyor! Bende araya girdim;yahu Atasehir'de kar 5-10 mu 25-30cm mi,hic birsey anlamadim,diye. Bunlarda kim la cahil diye onceleri yazmadilar sonra,yine alevlendi ortalik :)
abi gerzek mi onlar. Bir iki tane temel şablon var zaten bütün dünyanın takip ettiği. bi de benim eskiden anlık takip edebildiğim son 1 yıldır kullanmadığım için para ödemediğim için takip edemediğim acuwheather tarzı bizim hava kontrol kulelerinin bağlı olduğu bütün dünyayı kapsayan data sistemi gibi sistemler var. Bazılarında kamera falan da var data dışında görüntü de alabiliosun anlık. O webin için de de belli tahminler var ama zaten gerek kalmıyor eğer data okuyabiliyorsan. Sana peak haritası şeklinde bütün gelişmeleri dakika dakikada görebiliyorsun.
Şimdi bunlar varken kendi kafana göre şablon çıkarmana gerek yok. Zaten basınç haritalarını takip et sana neyin ne olacağını söyler. Ama istanbul gerçekten riskli bölge. üstünde karadeniz gibi soğuk bir deniz altında da marmara gibi etrafı şehirleşmiş ve daha sıcak bir iç deniz var. Karadenizden fırtına gelir gelir tam şehiri vuracak Marmarada basınç bi oynar sistem kuzeye bi hareketlenir o gelen fırtınayı kuzu yapar. Yılbaşında sistem çok basitti mesela marmara çok stabildi etkileyemedi. Sistem geldiği gibi vurdu. Ama şu anda marmara çok karışık basınç haritaları çok oynak önden gelen lodos yeri çok ısıttı yağışta sıcak yağdı. O nedenle gelen kar havada etkili olabilir ama yerde tutunamayabilir. Ben o nedenle pek yorum yapmak istemiyorum. Poseidon da sürekli tahmin değişiyor zaten bu yüzden.
Burak K.
17-01-2016, 15:47
Bu kar yağışı ne zaman bitecek tarih olarak ne görünüyor sistemde? 22'sinde yola çıksam mı çok kararsızım sömestr tatilini de Antepte geçirmek istemiyorum.
Guzel yorumdu Alper. Ancak bizim gibi isten anlamayanlar,su iphone prorgamlarina bakiyor.
Ama anlayanlar(Emir gibi) soykediklerine itimat ediyoruz. Yani marmara denizinin etkisini yorumlama sansimiz yok.
Umarim yagisli bir kis ve bahar geciririz.
Redfish16V
17-01-2016, 16:24
Emir'im şimdi Pazartesi ve Salı Ankara orta kuvvette kar alacak deniyor. Doğru mu? Bir de haftasonu sisteminin tahmini hangi gün Ankara'ya giriş yapacağını ve yağış bırakıp bırakmayacağını da söyler misin? Ona göre plan yapacağım. Seni de yoruyoruz ama emeğine sağlık.
Ankara'nın batısı ve yüksekleri şanslı o da10cm anca.Ancak şu an süprizde yapabilir.. Sıcaklık sistemin beklediğinden düşük şu anda.Bu gece kara döner yağış ama öncesinde iyi yağmur var.Açıkcası benim için kuvvetli değilde görsel bişeyler olur.Yükseklerde 5-10cm anca kapar.Bu gece anlık takipte radarda belli olacak bu işler..Ankara süpriz kutu şu an.
Guzel yorumdu Alper. Ancak bizim gibi isten anlamayanlar,su iphone prorgamlarina bakiyor.
Ama anlayanlar(Emir gibi) soykediklerine itimat ediyoruz. Yani marmara denizinin etkisini yorumlama sansimiz yok.
Umarim yagisli bir kis ve bahar geciririz.
İstanbul karakteri basit v.b değil,basınç v.bde çözmüyor her şeyi.Yani basınca baktım şöyle olcak v.b olsaydı 15gün önceden analize almaya gerek yoktu o zaman :) Bu gece 02:00-03:45 gibi kara döner her iyi yaka için.Sabah karşı anadolu yakası kuvvetlenir.Avrupada ne kaparsa dediğim gibi max 20cm kapar ve bütün ekmek anadolu yakasına kayar.19 ocak öğlene kadar devam eder.Avrupada en şanslı yerler boğaz hattı ve kuzey kıyı ile b.düzünü doğusu felan.b.düzü süpriz yapabilir ama.. Bugüne kadar bu tip sistemi boş geçirmeyen bi yer orası istisna diyelim.tekrar dediğim gibi bu 1.seviye bir soğuktu.22-23 sistemi 2.seviye ve daha güzel.. Onun için beklentinizi buna göre tutun.Sonra burda bu kadar mı ya ? demeyin(sözüm meclisten dışarı).5 şubata kadar 1-2gün aralıklarla kar var.Hepimize yetecek kadar var rahat olun.Ben gece radar takibini buraya atacağım :)
onursumer
17-01-2016, 16:27
Ankara'nın batısı ve yüksekleri şanslı o da10cm anca.Ancak şu an süprizde yapabilir.. Sıcaklık sistemin beklediğinden düşük şu anda.Bu gece kara döner yağış ama öncesinde iyi yağmur var.Açıkcası benim için kuvvetli değilde görsel bişeyler olur.Yükseklerde 5-10cm anca kapar.Bu gece anlık takipte radarda belli olacak bu işler..Ankara süpriz kutu şu an.
İstanbul karakteri basit v.b değil,basınç v.bde çözmüyor her şeyi.Yani basınca baktım şöyle olcak v.b olsaydı 15gün önceden analize almaya gerek yoktu o zaman :) Bu gece 02:00-03:45 gibi kara döner her iyi yaka için.Sabah karşı anadolu yakası kuvvetlenir.Avrupada ne kaparsa dediğim gibi max 20cm kapar ve bütün ekmek anadolu yakasına kayar.19 ocak öğlene kadar devam eder.Avrupada en şanslı yerler boğaz hattı ve kuzey kıyı ile b.düzünü doğusu felan.b.düzü süpriz yapabilir ama.. Bugüne kadar bu tip sistemi boş geçirmeyen bi yer orası istisna diyelim.tekrar dediğim gibi bu 1.seviye bir soğuktu.22-23 sistemi 2.seviye ve daha güzel.. Onun için beklentinizi buna göre tutun.Sonra burda bu kadar mı ya ? demeyin(sözüm meclisten dışarı).5 şubata kadar 1-2gün aralıklarla kar var.Hepimize yetecek kadar var rahat olun.Ben gece radar takibini buraya atacağım :)
emir 22-23 sistemi beni sıkıntıya sokarmı 22 de donmuş olucam
20-21-22 , istanbul-tekirdağ araç yolculuğu yapmaya musait olurmu ?
kardeşim sanırım o tarihlerde gene gidip gelicek sınav için, yılbaşı gunu gibi karlı olucaksa ben goturucem
Redfish16V
17-01-2016, 16:35
emir 22-23 sistemi beni sıkıntıya sokarmı 22 de donmuş olucam
20-21-22 , istanbul-tekirdağ araç yolculuğu yapmaya musait olurmu ?
kardeşim sanırım o tarihlerde gene gidip gelicek sınav için, yılbaşı gunu gibi karlı olucaksa ben goturucem
22 ocak sabah başlayacak yağış.Bu arada beşiktaş ve atakşehirde net sıcaklık derecesi lazım bana ? ona göre sistemin saatini revize edeceğim