Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
Antalyalogy
06-08-2010, 17:46
Bilmiyorum :(
Aceleniz varsa siz taktırın.
Etrafınızda 7tepe'de mühendislik mimarlık okumayı düşünen varsa da vazgeçirin.
Sebep ne ola ki? Yoksam RC yi geçen mi oldu oralarda heheheheh..
Yok ya mezun ettirmiyorlar.
Bu arada 7'inden 27'sine kadar debriyaj kitleri ve amortisörlerde en az %15 indirim var.. En az diyorum çünkü oranlar bayiden bayiye değişebilir.. Çok bayili şehirlerde daha fazla indirim olabilir.
Antalyalogy
06-08-2010, 18:11
Yok ya mezun ettirmiyorlar.
Bu arada 7'inden 27'sine kadar debriyaj kitleri ve amortisörlerde en az %15 indirim var.. En az diyorum çünkü oranlar bayiden bayiye değişebilir.. Çok bayili şehirlerde daha fazla indirim olabilir.
Abi satsınlar peugeot sport kitler alalım ama nerde??
Bu arada Serviste Burcu Çetinkaya , co pilotu ve 207 s2000 in afişleri asılı çok güzel olmuş..Bence peugeot çok güzel bir yatırım yaptı.:icon_tup:
bak ya arabayı da sattım vti mı alsam??? deişiklik olsun :D nasıl acaba?? test eden var mı??
böyle bi rc biliyorum 34 rc plaka..
ilan varmı?
kardeş ilan nosu falan varmı? kimde bu araç biraz bahsedebilirmisin?
Deniz bilmezmisin en iyi sen bilirsin :)
ilanına şu linkten ulaşabilirsiniz ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-peugeot-207-satilik-2009-207-rc-29406751/detay
slowmotion
06-08-2010, 23:47
şimdiden hayırlı olsun,rabbim kazasız belasız binmek nasip etsin.
aracın yadek lastiğide aluminyum alaşım jantlı,haberiniz olsun:)
bu aracıda bugün teslim edicez yeni sahibine.
çok teşekkürler, amin cümlemize kaza bela vermesin Allah. arabayı kuzenim satarsa jantlarına el koyacam zaten. değişiklik olsun diyede değiştiririz 1-2 günlüğüne...
17" jantlarda diskler kuş gibi kalmış :D
aynen, 15inç jant oturur hatta 14 oturabilir:D
sportium da yine leylek yine leylek :D 3 kapili 207'lerin arazide kullanilmadiginin artik farkina varmasi lazim pejonun :D
evet ilk iş yay alır kuzen bence:D bu arada lastikler P ZERO NERO kıskançlığımdan çatladım :D:D hemen değiştirmem lazım onla:p ölçüleri aynı bizle 205/45/17
leylek ötesi valla,arabayı satın alana yanında 3,5 luk yada 5 lik spor yayda veriyoruz:D:D:D
biz aldık bizede hediye :D:D
bak ya arabayı da sattım vti mı alsam??? deişiklik olsun :D nasıl acaba?? test eden var mı??
bence almayın, tamam fiyat farkı çok ama ibiza cuprayı gördüm. vuruldum resmen 47bin diyorlar,donanım rcdende fazla. e.kilitli diff var açılan cam tavan var:) sıfır rc aldırmıyorum artık :D
araba 3-5 güne kadar geçer bana, izlenimlerimi yazacam ama gaz tepkisi süper. heralde elektronik gaz kelebeği yok ama motor bomboş :(
Deniz bilmezmisin en iyi sen bilirsin :)
ilanına şu linkten ulaşabilirsiniz ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-peugeot-207-satilik-2009-207-rc-29406751/detay
evet gördüm linki süper araç maşallah, sportium almasak düşünürdük
Eworen'in sattığı aracın ilk sahibi Cupra 240bg mi ne onun sahibiydi :) Cupra'dan sonra bunu aldı ama Cupra yı bir türlü satamadı sıkıştı RC'yi sattı.. RC'yi tercih ediyor her seferinde Cupra'ya.. RC'nin tek beğenmediği yönü TIR'ın yanından 220 ile geçerken yan rüzgardan hafif oynamasıydı..
PZero Nero kullanıyorum ben de şu an Potenza'lardan kesinlikle daha iyi. Ama daha sesli.
bence almayın, tamam fiyat farkı çok ama ibiza cuprayı gördüm. vuruldum resmen 47bin diyorlar,donanım rcdende fazla. e.kilitli diff var açılan cam tavan var:) sıfır rc aldırmıyorum artık :D
araba 3-5 güne kadar geçer bana, izlenimlerimi yazacam ama gaz tepkisi süper. heralde elektronik gaz kelebeği yok ama motor bomboş :(
aklımdan geçen de ibiza cupra ya da FR aslında ama... Ne bileyim kısa süre bi düşündüm galiba :D
Biraz fazla yakmasından şikayetçiydi sahibi.. Ya tam model adını bilmiyorum aracının ama 2008 sonu 2009 civarı bu aracın 2.elini araştırırken ne doğuşta ne de seat.com.tr da araçtan bahsediliyordu.. FR mı R mı bilemiyorum o yüzden.. Zaten satamadı bir türlü. Dediğine göre son sürat haricinde o yakıt sarfiyatına değcek bir performans farkı yokmuş ve de daha da sertmiş.
Biraz fazla yakmasından şikayetçiydi sahibi.. Ya tam model adını bilmiyorum aracının ama 2008 sonu 2009 civarı bu aracın 2.elini araştırırken ne doğuşta ne de seat.com.tr da araçtan bahsediliyordu.. FR mı R mı bilemiyorum o yüzden.. Zaten satamadı bir türlü. Dediğine göre son sürat haricinde o yakıt sarfiyatına değcek bir performans farkı yokmuş ve de daha da sertmiş.
2008 sonu olduğuna göre leon fr olabilir 200hp tfsi... ibizalarda 1.4 tsi motor var 150 ve 180 hp dsg ile yakıt olarak da şehir içi 8 lt civarlarında ;)
yok en az 240bg idi fabrika çıkışlı, 260 ta olabilir.. Bir de o tarihlerde ben satmaya çalışıyordum araç daha eski..
Antalyalogy
07-08-2010, 17:35
Bu arada aklınızda olsun Memiş arkadaşımıza 2008-2009 207 RC arıyoruz..Kazasız belasız az km li ve uygun fiyatla (aracı dolduracağımız için-bütçe kalması lazım :D:D ) satan olursa bana pm atarsanız sevinirim.
Jön Türk
07-08-2010, 17:45
Bu arada aklınızda olsun Memiş arkadaşımıza 2008-2009 207 RC arıyoruz..Kazasız belasız az km li ve uygun fiyatla (aracı dolduracağımız için-bütçe kalması lazım :D:D ) satan olursa bana pm atarsanız sevinirim.
GT konuşuluyordu.
Daha az para gömerek daha fazla hp diyordu.
Neyse konuşuruz aklımda. :)
yok en az 240bg idi fabrika çıkışlı, 260 ta olabilir.. Bir de o tarihlerde ben satmaya çalışıyordum araç daha eski..
o zaman leon cupra ya da cupra R ;)
Eworen'in sattığı aracın ilk sahibi Cupra 240bg mi ne onun sahibiydi :) Cupra'dan sonra bunu aldı ama Cupra yı bir türlü satamadı sıkıştı RC'yi sattı.. RC'yi tercih ediyor her seferinde Cupra'ya.. RC'nin tek beğenmediği yönü TIR'ın yanından 220 ile geçerken yan rüzgardan hafif oynamasıydı..
PZero Nero kullanıyorum ben de şu an Potenza'lardan kesinlikle daha iyi. Ama daha sesli.
Deniz amcamızın yaşınıda söyle istersen 25 yaşında sanmasınlar :)
çok zevkli bi abimizdir kendisi orası kesin..
Deniz amcamızın yaşınıda söyle istersen 25 yaşında sanmasınlar :)
çok zevkli bi abimizdir kendisi orası kesin..
İnşallah ilerde bizde o kadar genç kalabiliriz ;)
Benim bildiğim 1955'li.. RCZ istiyor şimdi ama Peugeot Türkiye'nin tavrına tilt oldu niye sadece 2 renk diyor :)
15-16 senedir tanırım, çok yakın bir arkadaşımın babasıdır, babamdan sonra otomobillerle bu kadar haşır neşir 2. kişidir zaten başka da bilmem o yaş grubundan motorsporlarındakiler dahil.. Ama kız gibi bakar araçlarına..
Antalyalogy, Eworen'in bahsettiği araç ilk sahibinden çıktıktan sonra gayet iyi durumdaydı km'sini hatırlayamıyorum gerçi.. JBL ve cam tavan var.. Yalnız fotolardan gördüğüm kadarıyla teyp değişmiş.. Aynı titizlikte kullanıldıysa gayet temiz bir araçtır. JBL ve cam tavan ile türünün seyreklerindendir ve JBL gayet iyidir stock sete göre..
WHite RC, benim aklımda cupra R olarak kalmış.. Zaten bi onda gördüm, başka da görmedim.. Bir sürü imitasyonu var piyasada.. Zannediyorum S3 motorluydu, yamuluyor olabilirim.
Antalyalogy, Eworen'in bahsettiği araç ilk sahibinden çıktıktan sonra gayet iyi durumdaydı km'sini hatırlayamıyorum gerçi.. JBL ve cam tavan var.. Yalnız fotolardan gördüğüm kadarıyla teyp değişmiş.. Aynı titizlikte kullanıldıysa gayet temiz bir araçtır. JBL ve cam tavan ile türünün seyreklerindendir ve JBL gayet iyidir stock sete göre..
.
12k KM de idi alındığında şu an 27k KM de alındığı günden bu yana temizlik olarak hiç birşey değişmedi ....
şu an üstünde başka bir müzik sistemi mevcut ama bi kaç güne sökülecek yine orjinal JBL sistem aynen takılacak teybin yerine değilde cd çalar yerine teyp monte edildi JBL ler yeterli değil ama orjinale göre çok daha başarılı olduğu kesin
WHite RC, benim aklımda cupra R olarak kalmış.. Zaten bi onda gördüm, başka da görmedim.. Bir sürü imitasyonu var piyasada.. Zannediyorum S3 motorluydu, yamuluyor olabilirim.
evet işte bende onu merak ediyorum cupra var cupra r satışı yok 265 hp galiba yurtdışında falan 3 performans aracı FR,Cupra,Cupra R ;)
slowmotion
09-08-2010, 00:54
aradığınız fiyat ne abi?
slowmotion
09-08-2010, 01:10
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=60777
207 sportium fotolarına bakmak isteyenler buraya bakabilirler
karsiyakaliozi
09-08-2010, 08:40
Bilmiyorum :(
Aceleniz varsa siz taktırın.
Etrafınızda 7tepe'de mühendislik mimarlık okumayı düşünen varsa da vazgeçirin.
uzun bi işlem mi kulakları değiştirmek acelelık bı durum yok duruyo bagajda selamlar:)
uzun bi işlem mi kulakları değiştirmek acelelık bı durum yok duruyo bagajda selamlar:)
Yarım saat - 45 dk filan, lift şart. Diğer kulaklarda hasar varsa motor kaldıracı da şart ve o zaman iş uzar.
Bu arada alt kulak ta güncellenmiş :)
slowmotion
09-08-2010, 11:15
Yarım saat - 45 dk filan, lift şart. Diğer kulaklarda hasar varsa motor kaldıracı da şart ve o zaman iş uzar.
bu güncellenmiş parçaları serviste garantiden değiştirebiliyormuyuz?
Şikayet varsa, şikayetin işaret ettiği parçada oluşan sıkıntı üretim/tasarım kaynaklı ise, evet.
Bu arada ben buraya bu kadr detaylı yazıyorum bazı mevzuları, yanlış anlaşılma olmasın, her markanın her modelinin her aksamında bu tür güncellemeler aynı sıklıkta olur. Burada bunu paylaşıyorum sadece.
Ulan ne motormuş yarısını güncellediler gibi bir izlenim biraz yanlış bir tespit olur. Tüm markalarda bu böyle. Kaldı ki EP6DTS üretildiği 4 seneden beridir kategorisinin Int'l engine of year ödüllerini açık ara kazanıyor.2007-2010.
Arkadaşlar Peugeot Sport parçalarını servislerden ücreti dahilinde getirtebiliyormuşuz. Hiç Türkiye'de bunu sağlayan bir servis duydunuz mu ?
Nedir bu Peugeot Sport parçaları? Resmi websitesi filan var mı?
Nedir bu Peugeot Sport parçaları? Resmi websitesi filan var mı?
http://www.peugeotsport-racingshop.com/
Resmi site budur. Çok uçuk pahalı parçalar olduğu gibi aracın orjinal parçalarına çok yakın fiyatta olan parçalarda var. Misal almak istediğim GrupN salıncaklar felan filan gibi.
slowmotion
12-08-2010, 00:14
deniz dostum muzaffer abi ile tanıştık selamı var sana kulaklarını çınlattık :)
pm gonderıldı otomobıller kısmında bakabılırsın.
http://www.peugeotsport-racingshop.com/
Resmi site budur. Çok uçuk pahalı parçalar olduğu gibi aracın orjinal parçalarına çok yakın fiyatta olan parçalarda var. Misal almak istediğim GrupN salıncaklar felan filan gibi.
Hmm bu parçalar bayilerle olsun distribütörle olsun,TR'ye gelmiyor. Ama yine de bir soruşturucam, imkanı varsa getirtiriz. Ancak fiyat sitede görünenlerden de pahalı olabilir.
deniz dostum muzaffer abi ile tanıştık selamı var sana kulaklarını çınlattık :)
a.s.:)
alt kulak dediğin sanzıman mı :soru: ben 3 seferdırdegısıyorumda :D
Bakarken kafam güzeldi herhalde.. Şimdi de güncelleme yokmuş gibi görünüyor :S Yanlış alarm, özür dilerim.
Bakarken kafam güzeldi herhalde.. Şimdi de güncelleme yokmuş gibi görünüyor :S Yanlış alarm, özür dilerim.
denız :D:D:D:D:D bidaha olmasın :Deli:
slowmotion
14-08-2010, 04:00
evet arkadaşlar, uzun süredir yazılım için arayıştaydım. ve sonunda stock araca arıza lambası yaktırmayan yazılım buldum. Best servis Muzaffer abi yükledi. şu anlık bir sorun yok, tahminim 4-5 boy iyileşti. kesiciyide ileriye aldık, son hızdada iyileşme oldu. şu an keyifle biniyorum,aractan soğumuştum bazılarınız bilir garanti olaylarından sonra. şu an istediğim gibi oldu. sırda s3 dv var...
Antalyalogy
14-08-2010, 07:33
Emrah gözün aydın kimin yazılımıymış?
evet arkadaşlar, uzun süredir yazılım için arayıştaydım. ve sonunda stock araca arıza lambası yaktırmayan yazılım buldum. Best servis Muzaffer abi yükledi. şu anlık bir sorun yok, tahminim 4-5 boy iyileşti. kesiciyide ileriye aldık, son hızdada iyileşme oldu. şu an keyifle biniyorum,aractan soğumuştum bazılarınız bilir garanti olaylarından sonra. şu an istediğim gibi oldu. sırda s3 dv var...
emrah stock bir rc ile deneme videosu beklıyoruz :D :icon_tup:
son hızda nasıl bir değişme oldu ?
bu arada rc lerde koltuk oynaması ile proplemı olanlar serviste garantiye götürüp göstersinler. ben dun gösterdim iş emri actırdım. baska bır rc daha vardı gri. ondada aynı problem vardı koltuklarda. ve hızlanmada kesiklik yapıyormus neyden acaba ?
Antalyalogy
14-08-2010, 09:44
Sağolsun Memiş kardeşimiz elimizden tuttu da göstergeleri takmaya başladık..Dün gece 22.00 civarı egt sensörü,wideband sensörü monte edilmişti.
Önden kabine kabloları almak çoooook zor oldu tek tek çektik kabloları (kılıflarını sıyırıp) Podu yaptık sol direğe..Bugün sonuçlanacak kısmetse..
güya akşama geliodun paspas sabitlemelerini almaya,ama meşgulmüşsün anladığım kadarıyla bro...
merhaba arkadaşlar abiler yakında çok yakında rc alacam inşallah fakat aklımda sorular var
size danışmadan edemeyeceğim...
1. ben mutlaka araca bow-filitre-dawnpipe'dan itibaren eksoz yaptıracağım bunlar kesin ama ne gibi sorunlar ortaya çıkarıyor arıza yakmaması benim için çok öenmli çünkü denizlide arabadan anlayan çok az insan var ve yetkili servis yeni açıldı sıkıntı çekmek istemiyorum
2. bunlardan sonra chip gerekli olacak tabiki sanırım oda arıza yakıyormuş sanırım :(
3. yakıt tüketimini sormaya gerek yok herhalde 3 sene 306nın yakıtı iile başa çıkan buna rahat biner sanırım.
bana bi tavsiye lütfen yoksa corsa opc alcam :)
ve sizce hangisi cam tavanlı beyaz rc'de fena olmaz kafam çok karışık...
lemansda olabilir:(
Antalyalogy
14-08-2010, 13:10
güya akşama geliodun paspas sabitlemelerini almaya,ama meşgulmüşsün anladığım kadarıyla bro...
Bro , Memiş izinde olduğu için o götürdü sanayi ye her zamanki gibi sabah 10 da giren aracın gece 22.00 de işi bitmemişti..:(
:(
Senin orda eski gelly nin yerinde bir görüşmem vardı oradan çıkınca da acil şirkete dönmem gerekti uğruyacağımı bile unutmuşum valla :D:D
slowmotion
14-08-2010, 13:15
Emrah gözün aydın kimin yazılımıymış?
deniz daha iyi bilir, yurt dışından 4 tane yazılmımın birleşimi ile yapılmış bir yazılım. muzaffer abi çok kıl adamlar için yazıldı dedi(yani ben:D) arıza lambası yanmadı çok şükür.
emrah stock bir rc ile deneme videosu beklıyoruz :D :icon_tup:
son hızda nasıl bir değişme oldu ?
stock rc burda kalmadı dostum:D varsada arkadaşım değildir. tanımadığım insanlarla denemiyorum, zevk için aldım aracımı hep tadıklarımla denemişimdir.
Sağolsun Memiş kardeşimiz elimizden tuttu da göstergeleri takmaya başladık..Dün gece 22.00 civarı egt sensörü,wideband sensörü monte edilmişti.
Önden kabine kabloları almak çoooook zor oldu tek tek çektik kabloları (kılıflarını sıyırıp) Podu yaptık sol direğe..Bugün sonuçlanacak kısmetse..
hayırlı olsun abi
merhaba arkadaşlar abiler yakında çok yakında rc alacam inşallah fakat aklımda sorular var
1. ben mutlaka araca bow-filitre-dawnpipe'dan itibaren eksoz yaptıracağım bunlar kesin ama ne gibi sorunlar ortaya çıkarıyor arıza yakmaması benim için çok öenmli çünkü denizlide arabadan anlayan çok az insan var ve yetkili servis yeni açıldı sıkıntı çekmek istemiyorum
2. bunlardan sonra chip gerekli olacak tabiki sanırım oda arıza yakıyormuş sanırım :(
3. yakıt tüketimini sormaya gerek yok herhalde 3 sene 306nın yakıtı iile başa çıkan buna rahat biner sanırım.
çip için yazdıklarımı okuyabilirsin. opc sahibindende yok. bulman zor olacaktır. opc ile oynamak bence daha kolay
Antalyalogy
14-08-2010, 13:16
selamlar, İnşAllah hayırlısı olur..
1-Arıza yakmama ihtimali SIFIR (Maalesef) Ama cat iptali olur ise bu dediğim.Performansa veya araca zararı yok söndürmek için 25 usd lik bir ebayden alınacak obd-2 aleti ve bir laptop yeterli.
2-chip ile arıza yakmayan bir arkadaşımız mevcut-emrah bence bekleyip tecrübelerini dinlemek lazım.
3-10000 km ortalamam 9,2 şu an için ( ben kullandığım zamanlar kendimi tutamıyorum hanım da sabah ve akşam sıkışık trafikte günlük 20 km yapıyor dur-kalk ve ışığın bol olduğu bir güzergahta- aracım 215 hp :cool:
4-opc içten ve dıştan çok şık bir araç ama TR de sanırım bir elin parmaklarını geçmez.Ve alıp da ben şunu yaptım bunu yaptım diyen de olmadı (bana göre kapalı bir kutu)
Ama RC de limitlerin ne olduğunu kaç paraya kaç hp alınacağı oluşabilecek sorunalr vs. ezbere biliyoruz..
Bence arac modlanıcaksa eksiksiz malzeme kullanılmalı (cat-off,egzost,cai,DV uptade,Intercooler uptade (intercooler sız mümkün değil üst performans söyliyeyim)
Aklına takılan bir şey olursa söylersin..
çip için yazdıklarımı okuyabilirsin. opc sahibindende yok. bulman zor olacaktır. opc ile oynamak bence daha kolay
chip yazan eski best serviz muzaffer abimi ? onun çıkardığı işler iyi diye biliyorum inşallah sorun çıkmaz uzun vadede...
1 tane kırmızı var sahibindende antalyadaki opc bakalım hayırlısı
selamlar, İnşAllah hayırlısı olur..
1-Arıza yakmama ihtimali SIFIR (Maalesef) Ama cat iptali olur ise bu dediğim.Performansa veya araca zararı yok söndürmek için 25 usd lik bir ebayden alınacak obd-2 aleti ve bir laptop yeterli.
2-chip ile arıza yakmayan bir arkadaşımız mevcut-emrah bence bekleyip tecrübelerini dinlemek lazım.
3-10000 km ortalamam 9,2 şu an için ( ben kullandığım zamanlar kendimi tutamıyorum hanım da sabah ve akşam sıkışık trafikte günlük 20 km yapıyor dur-kalk ve ışığın bol olduğu bir güzergahta- aracım 215 hp :cool:
4-opc içten ve dıştan çok şık bir araç ama TR de sanırım bir elin parmaklarını geçmez.Ve alıp da ben şunu yaptım bunu yaptım diyen de olmadı (bana göre kapalı bir kutu)
Ama RC de limitlerin ne olduğunu kaç paraya kaç hp alınacağı oluşabilecek sorunalr vs. ezbere biliyoruz..
Bence arac modlanıcaksa eksiksiz malzeme kullanılmalı (cat-off,egzost,cai,DV uptade,Intercooler uptade (intercooler sız mümkün değil üst performans söyliyeyim)
Aklına takılan bir şey olursa söylersin..
evet siz baya uğraştınız ve güzel sonuçlar aldınız hepsini yapmak daha mantıklı...
opc konusuna gelince çok yakın bi arkadaşımda var denizlide hata benim 306nın eski sahibi
sadece blow of yapınca safe moda geçti denizlide bilen olmadığı için uğraşmadık...
diblas filitre kiti aldık ve komple eksoz yaptık izmirde uslu eksozda kat iptalinede yanıltıcı sönsör koyduk sorun yok şu anda ve çook zevkli oldu güzelde yürüyor...o yüzden sizi düşününce 207 ama opc göz önünde olunca kafa karışıyor :(
birde kırmızı cupra denizlideki bi öğrenci alınca sizin arabanın gidişini görmüş oldum.
sizin kat iptalinde sensör kullanmadınız mı ?
arızayı silince ne zaman bi daha çıkıyor ve zararlı değil mi acaba ?
Bro , Memiş izinde olduğu için o götürdü sanayi ye her zamanki gibi sabah 10 da giren aracın gece 22.00 de işi bitmemişti..:(
:(
Senin orda eski gelly nin yerinde bir görüşmem vardı oradan çıkınca da acil şirkete dönmem gerekti uğruyacağımı bile unutmuşum valla :D:D
anladım....
slowmotion
14-08-2010, 14:21
chip yazan eski best serviz muzaffer abimi ? onun çıkardığı işler iyi diye biliyorum inşallah sorun çıkmaz uzun vadede...
evet siz baya uğraştınız ve güzel sonuçlar aldınız hepsini yapmak daha mantıklı...
opc konusuna gelince çok yakın bi arkadaşımda var denizlide hata benim 306nın eski sahibi
sadece blow of yapınca safe moda geçti denizlide bilen olmadığı için uğraşmadık...
diblas filitre kiti aldık ve komple eksoz yaptık izmirde uslu eksozda kat iptalinede yanıltıcı sönsör koyduk sorun yok şu anda ve çook zevkli oldu güzelde yürüyor...o yüzden sizi düşününce 207 ama opc göz önünde olunca kafa karışıyor :(
birde kırmızı cupra denizlideki bi öğrenci alınca sizin arabanın gidişini görmüş oldum.
evet dostum best servis muzaffer abi, kendisi iyi bir insan ve aşırı ortak arkadaşımız çıktı. benim arabayla ilgilenen büyükleride tanıyor. kendisi garanti verdi, bende kullanıyorum. 2 defa rolllendim bir sıkıntı yok. kesici 7500e alındı. eğer 7500devir çevirtebilirsem ki çok zor 263 yapıyor. tahminim 240 falan görür düz yolda son hız denemedim. 220de hep bıraktık rollerde
kırmızı opc acaba adanadan gidenmi?:soru: dizel cupra var sitede oda güzel yürüyor. olmaz dersen 207 al bence ucuz ve iyi tercih
ordaki cupra kaç model?
4-5 boy ? :) Ben bu terimlerden pek anlamıyorum yaw :(
bu arada rc lerde koltuk oynaması ile proplemı olanlar serviste garantiye götürüp göstersinler. ben dun gösterdim iş emri actırdım. baska bır rc daha vardı gri. ondada aynı problem vardı koltuklarda. ve hızlanmada kesiklik yapıyormus neyden acaba ?
İş emri açılırken garantiden değişim ümidiyle gidiyorsanız, iş emrinde 'Müşteri Beyanı' kısmıyla başlayan alanda 'koltuklar garantiden değişecek' gibi ibarelerin yazılmamış olmasına dikkat edin. Resepsiyonistiniz hata yapabilir, dikkatli olun. Peugeot, müşteri neyin garantiden değişip değişmeyeceğine karar veremez deyip daha incelemeden red cevabı veriyor operasyona. 'Koltuklar kendi kendilerine ses yapmaya/oynamaya başladı gibi yüzeysel ifadeler kullanılması lazım.
evet dostum best servis muzaffer abi, kendisi iyi bir insan ve aşırı ortak arkadaşımız çıktı. benim arabayla ilgilenen büyükleride tanıyor. kendisi garanti verdi, bende kullanıyorum. 2 defa rolllendim bir sıkıntı yok. kesici 7500e alındı. eğer 7500devir çevirtebilirsem ki çok zor 263 yapıyor. tahminim 240 falan görür düz yolda son hız denemedim. 220de hep bıraktık rollerde
kırmızı opc acaba adanadan gidenmi?:soru: dizel cupra var sitede oda güzel yürüyor. olmaz dersen 207 al bence ucuz ve iyi tercih
ordaki cupra kaç model?
sanırım adanada showroomda duran araba biz o zaman için sormuştuk uygun vermemişlerdi bizde mavisini almıştık...
2009 kırmızı antalyadan geldi
Netteki OPC için 42.000 TL istiyorlar çok değilmi ?
Neleri gösteriyor şimdi o göstergeler?
1. Sadıklar Peugeot'da yenidir ama Denizli'de otomotiv konusunda tek büyük firmadır diye biliyorum. Sahibi de sanırım büyükşehir bld. başkanı. Çok tecrübesizlik yapacaklarını zannetmiyorum zaten piyasadan açıkta olan Peugeot Teknisyenleri de topladılar. Arıza lambası ihtimali bana göre mekanik işlemlerde bence bir tek kat. iptalinde oluşur.
2. Chip direkt arızaya sebep olmuyor. Yani orjinalden farklı bir yazılımın varlığına ECU tepki vermiyor. Arıza lambasını yaktıran yazılımın değerlerine motorun ve yan ünitelerinin tam olarak yetişememesi sebep oluyor. Zamanlama ve zamanlamaya bağlı düşük/yüksek basınç sıkıntıları oluşuyor. Hepsi geçici arızalar ancak arıza nüksettikçe tuning yazılımına da müdahele ediliyor. Bu zamanlama hatası stock araçta bile oluşabiliyor, ama sanırım bu forumda bu bir tek benim başıma geldi.
3. 306'dan sonra bu sana dizel gibi gelecek :) Bende acaba ibre arızalı mı etkisi oluşturmuştu :) ki bnm 306 150 bg idi 5 ileri :)
Corsa OPC'ye gönlü olup RC sattığım 2 kişi oldu. Şöyle bir istatistik vereyim. 8 tane RC sattım 7 tanesi benim aracıma binmiş kişilerdir. 2 tanesi 'OPC var arkadaşımda ondan alıcam zaten de yine de bir bakalım dedik' düşüncesiyle geldiler, 'iyi yapmışsınız hehe gelin bakiym siz' yaptık en son ikisi de ter içinde kalaraktan 1'er adet aldılar:) İkisi de aynı OPC'li elemanın arkadaşıymış ikisi de OPC'yi baya kullanmışlardı dediklerine göre.. Ne kadar doğrudur bilmiyorum tabi. İkisi de Le Mans aldı. 8. araç ta zaten şu beyaz cam tavan+jbl li araç.. İzmir'den sattım ama İzmir'e hiç gelmedi araç İstanbul'da Can Oto'dan teslim ettim. Arabayı iyi bilirim, alınacak ve fiyatını temizliği konusunda hakedecek bir arabadır ve artık böyleleri yok.
deniz daha iyi bilir, yurt dışından 4 tane yazılmımın birleşimi ile yapılmış bir yazılım. muzaffer abi çok kıl adamlar için yazıldı dedi(yani ben:D) arıza lambası yanmadı çok şükür.
stock rc burda kalmadı dostum:D varsada arkadaşım değildir. tanımadığım insanlarla denemiyorum, zevk için aldım aracımı hep tadıklarımla denemişimdir.
Öyle yazılım birleştirmeyi de ilk defa duyuyorum. 4 kere revize edilmiş olabilir. Benimki mesela 3. revize, söylediğim sıkıntılar doğrultusunda sürekli revize edildi. Ama bendeki 7100'de kesiyor örneğin.
Ne kadar zorladın bilmiyorum gerçi ama otoyol gibi bir yolda, 1'de 5500'de 2'ye atıp ondan sonra hep 6300 civarı değiştirerek 4 sonuna kadar kadar hızlanmayı denedin mi? Denersen ve çekişte kesiklik yaparsa hiç zorlama ilk kesiklikte ayağını gazdan çek 200-300 devir düştükten sonra yarım gazla sürati koru, arızaya geçmesin. Bendeki tüm sıkıntılar full throttle kaynaklı oluyor veya kesinti sonrasında gazı bırakıp kompresyona girdiğinde oluyor. Kompresste olması aslında direk zamanlamadn kaynaklanıyor bana göre..
Muzaffer abi mühendis değildir ama o mantalitede bir çalışma disiplini vardır. Parayla derdi yoktur sıkıntı yaşandığı anda geri döndürür veya alternatiflere yönelir memnuniyet sağlayamazsa kesinlikle sıkıntı yaratmaz.
Evet, Best Service Muzaffer.. Firma duruyor ama atölyeyi kapattı. Belki ileride ortak birşeyler yapacağız. Muzaffer abi bence İzmir/Ege Bölgesi için önemli adam.
Yanıltıcı taktırmak ki basit bir ters dirençten ibarettir, kesinlikle çok daha zararlıdır. veriler ters birşeyler olduğunu gösteriyor ancak ECU bundan bihaber oluyor bana göre çok daha riskli.
Peugeot'larda arıza lambası(sarı motor diagonistik lambası için konuşuyorum) arıza anlık olsa dahi yanar. Yani bir kereliğine oluşmuş olsa da sürekli aktif bir arıza olsa da yanar. 1 kere oluşmuş arızalarda 4-5 gün süreyle yanmaya devam eder o anda herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen sonra kendiliğinden söner eğer arıza bir daha oluşmazsa..
Lambayı söndürme işlemi orjinal yazılımla yapılıyorsa, yazılım arızanın tipine göre lambayı söndürdükten sonra arızanın tekrar oluşup oluşamayacağını kontrol eder, eğer oluşacağına kanaat getirirse 'Sürekli arıza' deyip lambayı söndürmez. Diğer yazılımlar söndürür evet ama arıza devam ediyorsa zaten tekrar yanacaktır. Yanmasını arızaya rağmen engelleyecek tek şey yanıltıcılardır ve bence o yüzden daha büyük risk oluştururlar. Ayrıca Motor diagonistik lambası genel arıza lambası olduğundan milyon tane sebepten yanabilir, yanıltıcıyı bir sensörün önüne koyarsın ama başka bir sensör de o lambayı yaktırabilir. Yanıltıcılarla lambanın önüne geçmek zordur, geçemediğin gibi ECU'yu köreltirsin.
ordaki cupra kaç model?
240 bir kere gördüm ama peak olarak. Cesaret edemedim o süratte o devirlerde tutmaya. Belki dayanıklıdır bilemicem ama kırmızı bölge olunca tedirgin oldum. Yalnız bu süratleri son dişliyi değiştirince görmek zor olur diye düşünüyorum.
Uff çokk..
evet 42 diyor fazla tabiki şu anda sıfırı 54 civarında biz 46ya almıştık
ama zaten o araç showroomdan o fiyata çıktı 2007 olduğu için
mantıklı bir fiyata alınabilirse iyi olur hafta içi konuşacağım uymassa RC alacaz zaten...
1. Sadıklar Peugeot'da yenidir ama Denizli'de otomotiv konusunda tek büyük firmadır diye biliyorum. Sahibi de sanırım büyükşehir bld. başkanı. Çok tecrübesizlik yapacaklarını zannetmiyorum zaten piyasadan açıkta olan Peugeot Teknisyenleri de topladılar. Arıza lambası ihtimali bana göre mekanik işlemlerde bence bir tek kat. iptalinde oluşur.
2. Chip direkt arızaya sebep olmuyor. Yani orjinalden farklı bir yazılımın varlığına ECU tepki vermiyor. Arıza lambasını yaktıran yazılımın değerlerine motorun ve yan ünitelerinin tam olarak yetişememesi sebep oluyor. Zamanlama ve zamanlamaya bağlı düşük/yüksek basınç sıkıntıları oluşuyor. Hepsi geçici arızalar ancak arıza nüksettikçe tuning yazılımına da müdahele ediliyor. Bu zamanlama hatası stock araçta bile oluşabiliyor, ama sanırım bu forumda bu bir tek benim başıma geldi.
3. 306'dan sonra bu sana dizel gibi gelecek :) Bende acaba ibre arızalı mı etkisi oluşturmuştu :) ki bnm 306 150 bg idi 5 ileri :)
Corsa OPC'ye gönlü olup RC sattığım 2 kişi oldu. Şöyle bir istatistik vereyim. 8 tane RC sattım 7 tanesi benim aracıma binmiş kişilerdir. 2 tanesi 'OPC var arkadaşımda ondan alıcam zaten de yine de bir bakalım dedik' düşüncesiyle geldiler, 'iyi yapmışsınız hehe gelin bakiym siz' yaptık en son ikisi de ter içinde kalaraktan 1'er adet aldılar:) İkisi de aynı OPC'li elemanın arkadaşıymış ikisi de OPC'yi baya kullanmışlardı dediklerine göre.. Ne kadar doğrudur bilmiyorum tabi. İkisi de Le Mans aldı. 8. araç ta zaten şu beyaz cam tavan+jbl li araç.. İzmir'den sattım ama İzmir'e hiç gelmedi araç İstanbul'da Can Oto'dan teslim ettim. Arabayı iyi bilirim, alınacak ve fiyatını temizliği konusunda hakedecek bir arabadır ve artık böyleleri yok.
Öyle yazılım birleştirmeyi de ilk defa duyuyorum. 4 kere revize edilmiş olabilir. Benimki mesela 3. revize, söylediğim sıkıntılar doğrultusunda sürekli revize edildi. Ama bendeki 7100'de kesiyor örneğin.
Ne kadar zorladın bilmiyorum gerçi ama otoyol gibi bir yolda, 1'de 5500'de 2'ye atıp ondan sonra hep 6300 civarı değiştirerek 4 sonuna kadar kadar hızlanmayı denedin mi? Denersen ve çekişte kesiklik yaparsa hiç zorlama ilk kesiklikte ayağını gazdan çek 200-300 devir düştükten sonra yarım gazla sürati koru, arızaya geçmesin. Bendeki tüm sıkıntılar full throttle kaynaklı oluyor veya kesinti sonrasında gazı bırakıp kompresyona girdiğinde oluyor. Kompresste olması aslında direk zamanlamadn kaynaklanıyor bana göre..
Muzaffer abi mühendis değildir ama o mantalitede bir çalışma disiplini vardır. Parayla derdi yoktur sıkıntı yaşandığı anda geri döndürür veya alternatiflere yönelir memnuniyet sağlayamazsa kesinlikle sıkıntı yaratmaz.
Evet, Best Service Muzaffer.. Firma duruyor ama atölyeyi kapattı. Belki ileride ortak birşeyler yapacağız. Muzaffer abi bence İzmir/Ege Bölgesi için önemli adam.
Yanıltıcı taktırmak ki basit bir ters dirençten ibarettir, kesinlikle çok daha zararlıdır. veriler ters birşeyler olduğunu gösteriyor ancak ECU bundan bihaber oluyor bana göre çok daha riskli
.
bilen birilerine danışmak her zaman iyi :)
inşallah sadıklar iyidir inşallah iyi adamları servise almışarladır. satışda çalışanlar tanıdık zaten öncekiler RCnin ne olduğunu bilmiyorlardı
geçen sene mart 25de yana yakıla le mans aramıştım ee tabi geç kaldım 306nın yanına alacaktım ankaraya kadar gittim yoktu 32.500-33 gibi bir fiyatlara satılmış en son 2 rc ankarada
izmirde de var dediler ben yetişinceye kadar gitti malesef.
eksozada dokunmadan olmuyor bu kendi kendine RCnin kesilmesi arıza vermesi çok kafamı kurcalıyor
bildiğim kadarıyla "0" km opc uzun zamandan beri istensede getirilmiyor..
yanlışsam düzeltin..
evet 42 diyor fazla tabiki şu anda sıfırı 54 civarında biz 46ya almıştık
ama zaten o araç showroomdan o fiyata çıktı 2007 olduğu için
mantıklı bir fiyata alınabilirse iyi olur hafta içi konuşacağım uymassa RC alacaz zaten...
bilen birilerine danışmak her zaman iyi :)
inşallah sadıklar iyidir inşallah iyi adamları servise almışarladır. satışda çalışanlar tanıdık zaten öncekiler RCnin ne olduğunu bilmiyorlardı
geçen sene mart 25de yana yakıla le mans aramıştım ee tabi geç kaldım 306nın yanına alacaktım ankaraya kadar gittim yoktu 32.500-33 gibi bir fiyatlara satılmış en son 2 rc ankarada
izmirde de var dediler ben yetişinceye kadar gitti malesef.
eksozada dokunmadan olmuyor bu kendi kendine RCnin kesilmesi arıza vermesi çok kafamı kurcalıyor
Arıza diye bişi yok. Arıza lambası denmemesi lazım zaten ona. Uyarı lambası. Milyon tane sebepten yanabilir. Ayrıca kat iptali yüzünden o lamba yansada bi problem yok ynai. Ortada ne bir zarar var nede bir problem. Performansı düşürebilir bir miktar sen o lambayı sildirene kadar ama başka bişi yok.
DoDo_hamann
14-08-2010, 16:58
kırmızı opc zaten adana'dan 32 veya 33 gibi bir rakama satıldı, sıfırı o paraya alınmıştır 2007 yılında, fiyat abartı:)
Antalyalogy
14-08-2010, 18:04
Valla opc ler için istene rakamlar bana göre çok yüksek.Hepsi 2007 model..
Ben sensör kullandım ama ısınınca her halukarda yakıyor sonra bazen kendisi sönüyor bazen de sönmüyor o zaman obd cihazı ile silip geçiyoruz..;)
Antalyalogy
14-08-2010, 18:42
En önde Boost gauge var.Turbo basıncını gösteriyor.5-10 dakika kullanabildim.Peak de 1,2-1,3 gösteriyor.Devam da kaçta kalıyor bakamadım..
Egt yi şu resimdeki 1.lambda sensörünün hemen altına taktık tahmini 100-150 derece az görüyoruz..
http://a.imageshack.us/img830/2883/dsc01289h.jpg
Wideband da hava/yakıt karışımı zaten bildiğiniz üzere (bunda da detaylı gözlem yapamadım henüz)
sanırım yazılımlı rc lerin çoğnda ya arıza lambasının yanması yada kesiklik yapma sebeplerinden dolayı 1 kaç defe yazılımın yenilendiğini görüyorum. bu sitede kimse gt ye yazılım atmamış sanırım.hiç gt lerden bahsedilmiyor.
benim önceki aracımda (GT) tamamen stock birtek yazlımla 177 hp alıp bir defa bile lamba yakmadan 7 aydır felan kullanılıyor. bence gt lerden daha sorunsuz bir güç elde ediliyor.
sanırım yazılımlı rc lerin çoğnda ya arıza lambasının yanması yada kesiklik yapma sebeplerinden dolayı 1 kaç defe yazılımın yenilendiğini görüyorum. bu sitede kimse gt ye yazılım atmamış sanırım.hiç gt lerden bahsedilmiyor.
benim önceki aracımda (GT) tamamen stock birtek yazlımla 177 hp alıp bir defa bile lamba yakmadan 7 aydır felan kullanılıyor. bence gt lerden daha sorunsuz bir güç elde ediliyor.
ben filtre egzozla o gucleri aldim zaten, yazilim yapsam 190-195 hp'lerde i$ik yakmadan yururdum sanirim ama kismet olmadi, sattim arabayi
filtre egzozdan sonra (kat yokken) 6 ayda 2 kere i$ik yakmi$tim onlar da ertesi gunu sonmu$tu zaten
özgür abi 5.vitesi ne zaman yapacaksın? yapalım artık tr de farkın olsun.:D:D
abi 1.4 dynamic de gitti. kısmetse pazartesi 1.6 dynamic geliyor... 1 kaç daha dizelden sonra gt ye geçeceğim ve full yükleyeceğim..;);)
Arıza diye bişi yok. Arıza lambası denmemesi lazım zaten ona. Uyarı lambası. Milyon tane sebepten yanabilir. Ayrıca kat iptali yüzünden o lamba yansada bi problem yok ynai. Ortada ne bir zarar var nede bir problem. Performansı düşürebilir bir miktar sen o lambayı sildirene kadar ama başka bişi yok.
Evet, sarı renkli lambaların tamamı Uyarı/arıza kırmızıların tamamı hata/arıza lambalarıdır. Ancak sarılar kırmızıların habercisi olabilir ve de yine de uzun süre kullanılmaması gerekir. Kırmızılar sürüş güvenliğine direkt etki eden lambalardır. Örneğin ABS arızası sarı renkli bir lamba yakar ama frenler tutmuyosa kırmızı yanar hatta Stop ta diyebilir, tutmayan frenle nasıl duracaksan artık :D:D
En önde Boost gauge var.Turbo basıncını gösteriyor.5-10 dakika kullanabildim.Peak de 1,2-1,3 gösteriyor.Devam da kaçta kalıyor bakamadım..
1,3 peak iyiymiş.. Ben 1238 mBar dan yukarısını göremedim, gaza oturduktan sonra da 1000-1075 arası gidiyor 5500 e kadar... Şu en deli yazılımın çıktısıydı bir de o rakam.. Sanırım IC şartlıktan farzlığa geçti...
GT'lerde daha sık yanıyor.. İzmir'de GT 3-4 tane var ama yakanların hepsi dışarıdan gelenler.. Genelde senaryo aynı oluyor.. Yaz sıcağında Çeşme'den İzmir'e ayağını gazdan çekmeden gelenlerde oluyor. Bu araçların çoğu stock..
Ama bence bunun sebebi kullanımla alakalı.. Sonuçta turbo beslemeli düşük cc'li motorlar bunlar. Hiçbir zaman atmosferiğin stabilitesini ve kararlılığını sunamazlar bana göre.. Dizellerde de aynen..
Şimdi anladığım kadarıyla 1.6 Hdi 207 düşünüyorsun.. 90bg bunlar.. tr'ye gelmeyen 110/112 bglik olanları da var uçuyorlar.. Hatta ingiltere bu motoru 206'da da kullanıyor. 90bg motor müthiş stabilken 110'lar aynı derece stabil değil. 90'a bir çip/modül çakıyorsun spec olarak 110'ları yakalıyor ama yine 110'lardan daha stabil :)
aşırı beslemeli düşük cc araçlarda üretilen güç daha kolay arttırılabiliyor, ama arttıkça stabilite çok daha kolay kaybediliyor.
özgür abi 5.vitesi ne zaman yapacaksın? yapalım artık tr de farkın olsun.:D:D
abi 1.4 dynamic de gitti. kısmetse pazartesi 1.6 dynamic geliyor... 1 kaç daha dizelden sonra gt ye geçeceğim ve full yükleyeceğim..;);)
Evet bunu ben de merak ediyorum. Stelios'un son dişli referansı üretilmiyor artık ne oldu o konu? :)
rc ci abiler arkadaşlar değerli bilgiler için yeşekkür ederim hepsini yazdım aklıma...
karsiyakaliozi
16-08-2010, 11:50
dostum yazılım hayırlı olsun muzaffer abıyı yaklasık 10 yıldır tanırım butun araçlarımıda ona yaptırdım sorunsuz esnaflıgı 10 numara abimizdir onun gibi esnaf pek kalmadı artık benım rc dede denizin araçdaki yazılım var kesıklık sorunu bendede var 3000 devir cıvarı normal gazda yapıyor birde over boost yaptıgım zaman var anlık olarak kesıyor normal gazlamada otobanda falan sorun yok belki yeni bi yazılım getırdı onu attı sana bizdeki 3 kere güncellenmişdi çünkü yok bızdekı yazılımsa bendeki aynı kesıklıkleri sendede yapması lazım dıye düşünüyorum denizin soylediği gibi bir dene selamlar
karsiyakaliozi
16-08-2010, 11:57
powerflex motor kulağımı bu hafta taktırdım motor vibrasyonu azaldı ayrıca sehiriçi ayagı debriyaşdan hızlı cekmelerde gelen vuruntu sesi yok oldu denebilir parca eskı motor kulağının üstüne tam oturuyor yanlız soyle bişey var mesala kaymak beton olan ,yerlerin parlak oldugu alısveriş merkezlerinde lastıklerden sürtünme sesi gibi bi ses cıkar araçdan normal kalkışlarda oyle bı ses oluştu sankı sanırım parca alısınca gecer kutunu ıcınde yag gibi bişey cıktı onu surduk takarken parcanın dış yüzylerine oda ses cıkartıyor olabılır tam cözemedim gecmezse acar bakarım tekrar şimdilik ilk izlenimler bu yönde
slowmotion
16-08-2010, 12:27
dostum yazılım hayırlı olsun muzaffer abıyı yaklasık 10 yıldır tanırım butun araçlarımıda ona yaptırdım sorunsuz esnaflıgı 10 numara abimizdir onun gibi esnaf pek kalmadı artık benım rc dede denizin araçdaki yazılım var kesıklık sorunu bendede var 3000 devir cıvarı normal gazda yapıyor birde over boost yaptıgım zaman var anlık olarak kesıyor normal gazlamada otobanda falan sorun yok belki yeni bi yazılım getırdı onu attı sana bizdeki 3 kere güncellenmişdi çünkü yok bızdekı yazılımsa bendeki aynı kesıklıkleri sendede yapması lazım dıye düşünüyorum denizin soylediği gibi bir dene selamlar
vallaha bende kesiklik falan yok yada ben farketmedim.7500dönüyor sorunsuz. ama bence gereksiz bir devir. şu an çok memnunum bir sorun yok.yazdıklarınızı deneyeceğim
karsiyakaliozi
16-08-2010, 12:41
ok dostum dene sonuca gore bakarız yıne selamlar
Kesiklik varsa mutlaka farkedersin
PSA nın diag yazılımı(Peugeot/Citroën Planet Diag) yazılımı komple değişmiş. DiagBox olmuş.
PSA nın diag yazılımı(Peugeot/Citroën Planet Diag) yazılımı komple değişmiş. DiagBox olmuş.
Hmm. Hem iyi hem kötü. Şimdi cracklerinin çıkmasını beklememiz lazım. Umarım kolay kırılır. :)
slowmotion
17-08-2010, 01:21
Kesiklik varsa mutlaka farkedersin
kaç gündür kullanıyorum hızlanmada sabit hızda bir sorunum yok ve kesici 7500de...
bize avantajı dezavantajı varmı?
arkadaşlar servis ile görüşüp garantili yazılım yaptıran veya bu konu hakkında görüşen varmı ? ben sorduğumda olumsuz yanıt aldım. daha detay araştıran varmı.
karsiyakaliozi
17-08-2010, 08:52
garantili yazılım derken servisi yazılım yapmasındanmı bahsedıyorsun benım bıldıgım peugeot da oyle bı uygulama yok tr de
evet aynı şeyden bahsediyoruz bende aynı cevabı almıştım
dedim ki hani o anda araştırılmadan verilmiş bir cevap olabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.
teşekkürler...
karsiyakaliozi
17-08-2010, 09:02
seninde geleceğin yer izmir de muzaffer abidir deneme amaclı bı yazılım atar bakarsın sorun olmazsa kullanırsın biz 2 araba yaptırdık %100 verim aldık dıyemem ama alanlar varmıs aynı yazılımla cozmeye calısıyoruz bizim araclar 2009 model belkı ondan kaynaklı bısey bu c.tesi bakıcaz tekrar
Antalyalogy
17-08-2010, 09:04
Servis garantili yazılım olmaz ama servislerin kendi bünyesinde dışarıdan yazlım desteği alıp karşılacakları problemlerde aracı garantiye sokup hallettiklerini de biliyoruz Antalya da..
Tabii en az piyasanın 2 katı fiyata :D:D
karsiyakaliozi
17-08-2010, 09:05
bro o her yerde oyle iş servisde bıter servisle aran ıyıse hıc bısey olmaz
Hmm. Hem iyi hem kötü. Şimdi cracklerinin çıkmasını beklememiz lazım. Umarım kolay kırılır. :)
Sbox'a girmek istersen bir altındakine tıklayınca girdiğim eğitim sitesinde farkettim ben de.. Adobe flash eğitim dosyası hazırlamak istemişler ancak herşeye 'undefined' dediği için çok detay alamadım. Tercümesi de ayrıca rezalet. Basit bir 'geri' butonu bile 'bir önceki bilgi ekranına geri geç' gibi abuk subuk birşey olmuş.
Görebildiğim ve anlayabildiğim kadarıyla;
- Servicebox entegrasyonu yapılmış. Dolayısıyla kırılsa bile servicebox için ayrıca hesap gerekecek.
- Araçları banttan çıktığı andan itibaren takip edebilir bir sistem olmuş. Bu iyi birşey. Hem garantisel arızalar hem de aracın satış anındaki kondüsyonu fabrika orijinli takip edilir olmuş. PDI desteği de mevcut.
- Arayüz şık olmuş, ve de dokunmatik ekranlı PC'lere uyumlu bir arayüz olmuş.
- Yerel ERP yazılımlarıyla entegre çalışıyor. Dolayısıyla aracın öyküsüne göre noktasal tespit yapılamayan arızalarla ilgili info flash ları da kullanıp 'şuraya bir bak arıza belki de ordadır' diyebiliyor.
- Peugeot France ve Germany ile on-line bağlı oluyor. Mailleşme yöntemi tarih oluyor. Sürekli birileri orada online yetkili servisin emrinde oluyor canlı yayınla..
- Crack'i illaki üretilir. Ancak güncellemeleri yine sıkıntı olabilir. Kaldı ki şu y.dışı asistan ve sbox entegrasyonu nasıl çözülür orası meçhul.
kaç gündür kullanıyorum hızlanmada sabit hızda bir sorunum yok ve kesici 7500de...
E o zaman şahane.. :) Güle güle kullan. Eğimsiz düzde son sürat rakamlarını veya potansiyelini bekliyoruz :D
arkadaşlar servis ile görüşüp garantili yazılım yaptıran veya bu konu hakkında görüşen varmı ? ben sorduğumda olumsuz yanıt aldım. daha detay araştıran varmı.
Yazılım yapılması aslında aracı üretici garantisi dışında bırakır. Ama bu da direkt müşteri memnuniyetsizliği olarak sonuçlanacağından servisler genelde çözülemeyen sorunlarda/hukuki sürec başlangıçlarına kadar yazılımı farketse bile çaktırmıyor. Orjinalden farklı yazılım olduğu Diag cihazı bağlandığında hemen belli oluyor. ECU Karakterize edilmemiş hatası 3. parti yazılım var demek oluyor. Yazılım atılmadan önce orjinal yazılımın o anki yedeğinin alınması şart. Bunu da her cihaz yapamıyor yapmış gibi gösterse de.. Geri yükleme yapıldığında Peugeot'nun diag ı yine yakalıyor. Bu konuda bnm gördüğüm tek başarılı marka CMD. Yazılım atacak olan kişi/kurumun bu markanın OBDII adaptörünü ve yazılımını kullanması gerekir.
garantili yazılım derken servisi yazılım yapmasındanmı bahsedıyorsun benım bıldıgım peugeot da oyle bı uygulama yok tr de
Bizdeki garanti hizmeti sadece üretici/distribütör hizmeti olarak sunuluyor. Dolayısıyla garanti verenin kendi işlemleri haricinde yapılan her işlem ki buna yetkili servisler de dahil, aracı garanti dışında bıraktırır.
evet aynı şeyden bahsediyoruz bende aynı cevabı almıştım
dedim ki hani o anda araştırılmadan verilmiş bir cevap olabilir diye sizlerle paylaşmak istedim.
teşekkürler...
Garantiden kasıt aracın üretici garantisi ise aslında, evet, kaybedilir. Ancak orjinal yazılımın geri yüklenmesi ile bu korunabilir(bu dediğimin garantisi yok yine de :)).
3. parti bir yazılımdan ötürü motorda oluşan donanımsal arıza ve gerekli parça değişimlerinde genelde Peugeot Türkiye sorun çıkarmıyor ama bu çıkarmayacak anlamına gelmez. Bir yerde danışıklı dövüş olabiliyor. Garanti hizmeti konusunda hukuka başvurduğunuz zaman araçta 3. parti yazılım yüklenmiş olması müşterinin elini çok zayıflatır.
Eğer garantiden kastınız yazılımın garantisi ise, karsiyakaliozi kardeşimin dediği gibi tek adres Best Service, Muzaffer Doğrular olmalıdır.
seninde geleceğin yer izmir de muzaffer abidir deneme amaclı bı yazılım atar bakarsın sorun olmazsa kullanırsın biz 2 araba yaptırdık %100 verim aldık dıyemem ama alanlar varmıs aynı yazılımla cozmeye calısıyoruz bizim araclar 2009 model belkı ondan kaynaklı bısey bu c.tesi bakıcaz tekrar
Servis garantili yazılım olmaz ama servislerin kendi bünyesinde dışarıdan yazlım desteği alıp karşılacakları problemlerde aracı garantiye sokup hallettiklerini de biliyoruz Antalya da..
Tabii en az piyasanın 2 katı fiyata :D:D
:) Biz fark almıyoruz :) Gerçi direk yazılım yapmıyoruz, modül kullanıyoruz ağırlıklı olarak dizellerde.. Bunlar %100 izi bulunamaz cihazlar.. Yine Muzaffer Doğrular ile yapıyoruz tabiki. Araç geçmişine de ekleniyor bizim dışımızda başka servise giderse orada görsünler diye. Ürünün kendi 2 yıl garantili, Tr distribütörü zaten Best Service, müşterinin muhattabı da biziz. Şu an alan herkes memnun.
Servis garantili yazılım, hatta Peugeot MS filan hmm :rolleyes:
Şu İstanbul mevzu bi bitse :(
:) Biz fark almıyoruz :) Gerçi direk yazılım yapmıyoruz, modül kullanıyoruz ağırlıklı olarak dizellerde.. Bunlar %100 izi bulunamaz cihazlar.. Yine Muzaffer Doğrular ile yapıyoruz tabiki. Araç geçmişine de ekleniyor bizim dışımızda başka servise giderse orada görsünler diye. Ürünün kendi 2 yıl garantili, Tr distribütörü zaten Best Service, müşterinin muhattabı da biziz. Şu an alan herkes memnun.
Servis garantili yazılım, hatta Peugeot MS filan hmm :rolleyes:
Şu İstanbul mevzu bi bitse :([/QUOTE]
kardeş sen izmirde hangi servisdesin?
slowmotion
18-08-2010, 01:48
deniz dostum,son sürat deneyeceğim senin için. şu an teorik olarak 263,07km-h / 7500dd ama düzde 240ı geçeceğini zannetmiyorum yokuş aşağıda biraz daha gider. ama çok gitmem. 6800devir ve sonrası bizim arabalar için sıkıntı olacağını düşünüyorum:( 1kerelik denerim ama...
Yo yo tabi kesinlikle son sürat denemesinden kastım bu süratlere nasıl çıktığı ile alakalı.. Yani kararlılığını merak ediyorum. yoksa 230 bile yeter bunu anlamak için. Ben 240'ı bile zarar görür düşüncesiyle bayır aşağı bir yolda denedim olabildiğince çabuk çıksın diye çıkar çıkmaz da 220 ye indim.
mturhat, irde.
slowmotion
18-08-2010, 13:02
200den sonra yavaş gideceğine eminim :(
Antalyalogy
18-08-2010, 17:26
Bende istiyorummmmmmm..:D:D:D
http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/200807/peugeot-207-by-irmsc-5w.jpg
http://pictures.topspeed.com/IMG/jpg/200807/peugeot-207-by-irmsc-4w.jpg
Seneye koltukları kaplatıcam diyordum hanım masraf yapma diyordu. Şu fotoğrafı göstereyim fikri değişir bence. :D Ama turuncu yaparım ben. Kırmızı arabanın içine kırmızı detay çok kro işi geliyor. Diğer renkteki arabalara kırmızı güzel ama.
bu koltuk işleri ucuz şeyler artık yapın seviosanız :)
bu koltuk işleri ucuz şeyler artık yapın seviosanız :)
ArtCar'dan başkasına elletmem. :)
aynen oda uygun yani artık yapılmıcak iş deil bi ara bende bakındım çünkü
aynen oda uygun yani artık yapılmıcak iş deil bi ara bende bakındım çünkü
Ben tavanı ve direkleri ArtCar'da alcantra yaptırmıştım. Çok memnun kaldım. Şimdi tavan ve direklerin rengini değiştireceğim zaman koltuk kapı içleri felan bir renk operasyonu yapıcam tekrar.
Ben tavanı ve direkleri ArtCar'da alcantra yaptırmıştım. Çok memnun kaldım. Şimdi tavan ve direklerin rengini değiştireceğim zaman koltuk kapı içleri felan bir renk operasyonu yapıcam tekrar.
direklerde Airbag yokmu, orasi aklima geliyor hep sorun olmuyormu diye :confused:
Direklerde yok. Tavan döşemesinde var aşağı inen. Oda tavan döşemesi ile alakasız. Arabayı 8 airbag diye söylüyorlar ama 6 airbag. Ön ve arka perde airbag tek parça. Ve tavandan iniyor. Birde koltukta var.
Citroen DS3'ün EP6CDTX'li modelinde koltuklar fotodakilerin turuncusu şeklinde..
slowmotion
19-08-2010, 03:12
Bende istiyorummmmmmm..:D:D:D
bende bayıldım abi, arka koltukların fotosu yokmu? ayrıca direksiyon ve arkasındaki dashboard üstü kırmızı dikişlerde süper olmuş...
Antalyalogy
19-08-2010, 07:58
bende bayıldım abi, arka koltukların fotosu yokmu? ayrıca direksiyon ve arkasındaki dashboard üstü kırmızı dikişlerde süper olmuş...
Beni en çok cezbeden direksiyon ve dashboard oldu zaten...:icon_tup:
beyler en acilinden fikirlerinizi bekliyorum turbo valf bozuldu ve arabaya elimi süremiyorum servis turbo komple degişecek diyor 6000tl masraf turbomda birşey yok sadece valf audı servisine gittim valf almaya şase no ve birsürü valf sayıyor kod istiyor bi zahmet sizce ne yapmalıyım?:soru:
karsiyakaliozi
19-08-2010, 09:32
beyler en acilinden fikirlerinizi bekliyorum turbo valf bozuldu ve arabaya elimi süremiyorum servis turbo komple degişecek diyor 6000tl masraf turbomda birşey yok sadece valf audı servisine gittim valf almaya şase no ve birsürü valf sayıyor kod istiyor bi zahmet sizce ne yapmalıyım?:soru:
turbo valve derken dump valve mı bozuldu bıraz daha acıklayıcı yazarsan sevinirim
turbonun hemen yanındaki sensör yani şu alet
http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=2 ilgin için sagol
karsiyakaliozi
19-08-2010, 09:53
turbonun hemen yanındaki sensör yani şu alet
http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=2 ilgin için sagol
196. sayfada falan bı yerlerde kodu vardı bu alet 140 tl cıvarı fıyatı var 6000 tl ne onu anlamadımda ondan sordum seat audı vw servislerinde bulabılırsın selamlar
eski deyişle altımılyar 0 turbo
196. sayfada falan bı yerlerde kodu vardı bu alet 140 tl cıvarı fıyatı var 6000 tl ne onu anlamadımda ondan sordum seat audı vw servislerinde bulabılırsın selamlar
yetkili servis bu parcayı turboyla bırlıkte degısıyor bende değişti :D ama gerek oldugunu dusunmuyorum parca degısse olur. servisin düşüncesi dv ile turbo kendını tanıyamaması. guzel bi adaptasyon ile bu iş biter.:icon_tup:
Beni en çok cezbeden direksiyon ve dashboard oldu zaten...:icon_tup:
Dashboard'ta bir atraksiyon yok aslında.. Sadece mil dashboard'u o.. Orjinal parça aslında :)
Citroen de dediğim koltuk buydu ama o kadar janjanlı değilmiş şimdi bir daha bakınca..
http://www.seriouswheels.com/pics-2010/bc/2010-Citroen-DS3-Racing-Seats-1280x960.jpg
yetkili servis bu parcayı turboyla bırlıkte degısıyor bende değişti :D ama gerek oldugunu dusunmuyorum parca degısse olur. servisin düşüncesi dv ile turbo kendını tanıyamaması. guzel bi adaptasyon ile bu iş biter.:icon_tup:
Evet, Peugeot'da maalesef bu parça Turbo Kit'i ile birlikte geliyor ayrıca satıl(a)mıyor.
Audi'de benim kullandığım parça 06H 145 710 D
Bu arada bu parçayı takınca turbodan kesinlikle dolma boşalma veya şarj sesi alamamaya başladım en başlarda. Ve motor çok toparladı. Ama şimdi yine ara ara duymaya başlıyorum v duyduğum anda motor güçten düşüyor.
bu parça suan türkiyede sadece antalya başaran servisinde var diye görünüyor doguşun stoklarında artık parcacılara bakıcaz başka care yok
karsiyakaliozi
19-08-2010, 12:55
2-3 hafta once aldım seatdan mbu izmirden 2 gunde geldi ist
slowmotion
19-08-2010, 13:36
s3 dv nin fiyatı neydi?
karsiyakaliozi
19-08-2010, 13:37
s3 dv nin fiyatı neydi?
135 tl almısdım izmirden
145 ile 160 arası de. bendemi alsamki yada bu yenı takılan asınıncamı alsam ?
tufannnnn RC ci aksam cık dısarı bı rol yapalım :D :D
tufannnnn RC ci aksam cık dısarı bı rol yapalım :D :D
yapalım ben daima hazırım da 2 aydan beri yapalım diyorsun sonra kayboluyorsun :)
akşama ara artık yapalım
_cAgdAsH_
19-08-2010, 14:12
bu parça suan türkiyede sadece antalya başaran servisinde var diye görünüyor doguşun stoklarında artık parcacılara bakıcaz başka care yokooww işin çok zor yeni değiştik bi gt ye tamamen şans eseri bulduk bi yerde yoksa dediğin gibi komple turboyla serviste:(
Ben İstanbul Erel'den aldım.. Almadan evvel telefonla sordum stoklarında vardı gittim aldım.
Antalyalogy
19-08-2010, 18:19
Bulunur bulunur bukadar kasmayın Doğuş Oto da vardır fiyat da 135 TL eğer servisten tanıdık bulursanız indirimli fiyatı..
Onur sadece içini değiştireceksin DV nin bilgin olsun...
Bulunur bulunur bukadar kasmayın Doğuş Oto da vardır fiyat da 135 TL eğer servisten tanıdık bulursanız indirimli fiyatı..
Onur sadece içini değiştireceksin DV nin bilgin olsun...
üstadım şaka gibi yok sadece antalyada varmış bu gun parcacılara bakıcam olmadı senin oradan sipariş vericem
benim anladıgım bu aletten dolayı motor arıza ışıgı vermesi normalmi?
yanan ışık iki gün içinde kendiliğinden siliniyor
yapalım ben daima hazırım da 2 aydan beri yapalım diyorsun sonra kayboluyorsun :)
akşama ara artık yapalım
:D bu aksam yapalım dun aksam işler yogundu ordan oraya gectım rahat bırakmadılar. aksam ararım bi deneyelim. :icon_tup:
Antalyalogy
20-08-2010, 10:41
üstadım şaka gibi yok sadece antalyada varmış bu gun parcacılara bakıcam olmadı senin oradan sipariş vericem
Şimdi sen bir ara yazılım yaptırıp sildirdiydin sanırsam..Bu stock DV ler fazla basınçta tırt oluyorlar..Takılacak bir şey yok kafana.Sadece bir tane alıp içini sendeki stock DV nin içi ile değiştireceksin hepsi bu.
Bozuk olan stock DV Arıza da yakar bu arada..S3 DV takınca geçiyor.Burda da bir RC de oldu değiştirdik DV nin içini halloldu..:icon_tup:
S3 DV mi arıza yakıyor? :S
Antalyalogy
20-08-2010, 12:59
Yanlış ifade etmişim yırtık olan stock DV yapıyor arızayı..
Alt-ust gergili 207 GT :)
http://i33.tinypic.com/ekop6c.jpg
karsiyakaliozi
20-08-2010, 14:16
alt gergiyi bende merak edıyorum omp nin montajı nasıl acaba alt gergı ustden daha gereklı bence
slowmotion
20-08-2010, 14:21
Alt-ust gergili 207 GT :)
http://i33.tinypic.com/ekop6c.jpg
kule gergisi bende aldımda taktıracak fırsatım olmadı
Şimdi sen bir ara yazılım yaptırıp sildirdiydin sanırsam..Bu stock DV ler fazla basınçta tırt oluyorlar..Takılacak bir şey yok kafana.Sadece bir tane alıp içini sendeki stock DV nin içi ile değiştireceksin hepsi bu.
Bozuk olan stock DV Arıza da yakar bu arada..S3 DV takınca geçiyor.Burda da bir RC de oldu değiştirdik DV nin içini halloldu..:icon_tup:
parcayı buldum nihayet bostacı sanaiden sipariş verdim yarın alıcam fiyat 150 tl haberiniz olsun yarın olsun ameliyata başlıcazda içine tam oturuyormu bi işlem gerekmi?
oturuyor kendin de yapabilirsin. ANcak dikkat et yaylı tesisat olduğundan turboya geri bağlarken turbonun içinde dağılmasın.. Montajdan sonra risk yok ancak yuvasına geri sokarken dağılabilir.
ben buradaki başarandan 3 adet aldım. adamlarda şaşırdılar. antalyada s3 yok sen bu dv yi neyapıyorsun diye. belki yine alabiliriz diye sipariş vermiş olabilirler.;)
belki konuyla ılgılı degıldır ama bılmem mersın sanayısınde dukanımız var 207 rc ıle geldı radyotorumu delınmıs artık nese.. ne hernese konuya gelelım abı rc mı bu dedım rc ney kardesım dedı bu sefer la dedım alala pejodan fazla anlamam oldu bıttı hondacıyız lan dedım acaba bu model baska bı pejoda mı vardı :D:D ama araba hasat olmus o yollarda o kısılerde... gırmedık cukur bırakmamıslar hatta yanılmıyosam plakası 34 FU uydu 1 hafta once mı ne almıslar anlatıklarrına gore .. :) kırmızı renkdi
slowmotion
21-08-2010, 00:57
belki konuyla ılgılı degıldır ama bılmem mersın sanayısınde dukanımız var 207 rc ıle geldı radyotorumu delınmıs artık nese.. ne hernese konuya gelelım abı rc mı bu dedım rc ney kardesım dedı bu sefer la dedım alala pejodan fazla anlamam oldu bıttı hondacıyız lan dedım acaba bu model baska bı pejoda mı vardı :D:D ama araba hasat olmus o yollarda o kısılerde... gırmedık cukur bırakmamıslar hatta yanılmıyosam plakası 34 FU uydu 1 hafta once mı ne almıslar anlatıklarrına gore .. :) kırmızı renkdi
içim acıdı:(
sıfır km değildi herhalde..
Boost Up
22-08-2010, 14:48
Arkadaşlar merhaba, galiba bende bu camia ya adım atacağım:D. Yeri alakasız olduysa kusuruma bakmayın:o. Nasıl araçtır yakıtı vs? Bütçeme göre hem hacim hem maddi olarak 1.6 RC-GT-Le Mans hepsi giriyor gibi. Neler diyebilirsiniz?
Arkadaşlar merhaba, galiba bende bu camia ya adım atacağım:D. Yeri alakasız olduysa kusuruma bakmayın:o. Nasıl araçtır yakıtı vs? Bütçeme göre hem hacim hem maddi olarak 1.6 RC-GT-Le Mans hepsi giriyor gibi. Neler diyebilirsiniz?
seni bekleyen 218 sayfa var, her turlu bilgi mevcut.. hadi bakalim ba$la sen yarina kadar bitirirsin :icon_tup:
RC daha hızlı daha iyi tutunuyo daha konforsuz. GT daha konforlu hepsinde cam tavan var. RC de cam tavan ender.Bu fikir yeterlidir sanırım.
Boost Up
22-08-2010, 16:13
seni bekleyen 218 sayfa var, her turlu bilgi mevcut.. hadi bakalim ba$la sen yarina kadar bitirirsin :icon_tup:
Yarınada bitmez ya:D.
RC daha hızlı daha iyi tutunuyo daha konforsuz. GT daha konforlu hepsinde cam tavan var. RC de cam tavan ender.Bu fikir yeterlidir sanırım.
Konforda olsun tabi, bütçeyede uygun düşünmüyor değilim:). Neyse kurcalicaz biraz artık buluruz birşeyler. Teşekkür ederim:).
Ayrıca Le Mans'a özel,
- Araçların hepsi Alp Beyaz, kapılarda Peugeot 207 S2000 aslanı, boydan boya siyah çerçeveli kırmızı şeritli(bagaj kapağı hariç)
- Türkiye'de toplam 50 adet.. Hepsi birbirinin aynı.
- Tüm dünyada, Türkiye'dekiler de dahil, toplam 2000 adetler.. Dünyada Türkiye'ye getirilmeyen GT motorlusu ve 110bg HDi motorlusu ayrıca siyah rengi de mevcut.
- Hepsinde Direksiyon simidinin 2. kolu üstünde mat alüminyum üzerine kazılı, 2000 araçtan kaçıncısı olduğu bilgisi yer alıyor.
- Türkiye'deki RC'lerle teknik özellikleri aynı olmasına karşın; RC'ye opsiyonel olan donanımların hiçbiri RC Le Mans'da seçilemiyor; ayrıca normal RC'de standart olan CD-Changer, kararan iç dikiz aynası, 2. uzaktan kumandalı anahtar(Le Mans'da 2. anahtar normal), Yol bilgisayarında Türkçe yok, iç mekan dekor kaplamaları mat krom(normal RC'de + puantiyeli koyu gri kaplama var).
- Araç dışındaki dekoratif hareketler ruhsata işli..
- İlk satılan GT'lerde araç içi parfümlendirme sistemi de standart..
istanbuldan nefret ediyorum!!
yine sürtmüşler.. bu sefer ticari.. ve çok yukarda görünür durumda..
Arabayi nerelere birakiyorsunuz ki? Masallah kendi salakliklarim di$inda hic kimse el suremedi arabalarima :D
Gecmi$ olsun :(
slowmotion
25-08-2010, 03:07
Ayrıca Le Mans'a özel,
- Araçların hepsi Alp Beyaz, kapılarda Peugeot 207 S2000 aslanı, boydan boya siyah çerçeveli kırmızı şeritli(bagaj kapağı hariç)
- Türkiye'de toplam 50 adet.. Hepsi birbirinin aynı.
- Tüm dünyada, Türkiye'dekiler de dahil, toplam 2000 adetler.. Dünyada Türkiye'ye getirilmeyen GT motorlusu ve 110bg HDi motorlusu ayrıca siyah rengi de mevcut.
- Hepsinde Direksiyon simidinin 2. kolu üstünde mat alüminyum üzerine kazılı, 2000 araçtan kaçıncısı olduğu bilgisi yer alıyor.
- Türkiye'deki RC'lerle teknik özellikleri aynı olmasına karşın; RC'ye opsiyonel olan donanımların hiçbiri RC Le Mans'da seçilemiyor; ayrıca normal RC'de standart olan CD-Changer, kararan iç dikiz aynası, 2. uzaktan kumandalı anahtar(Le Mans'da 2. anahtar normal), Yol bilgisayarında Türkçe yok, iç mekan dekor kaplamaları mat krom(normal RC'de + puantiyeli koyu gri kaplama var).
- Araç dışındaki dekoratif hareketler ruhsata işli..
- İlk satılan GT'lerde araç içi parfümlendirme sistemi de standart..
benim rc de 2. anahtar normal açma kapama yok:( 2009model
ayrıca lemanslarda lastik basınç sensörüde yok...
geçmiş olsun :(
jackal_JAZZ
25-08-2010, 07:25
Benim aracta da 2.anahtar normal :confused::confused:
karsiyakaliozi
25-08-2010, 07:33
deniz gecmiş olsun kardeş bu arada benım 2 anahtarda kumandalı
Lemans'da CD-Changer var mıydı?ben yok diye anımsıyorum.
rc lerin tamanmında model yılı farketmeksizin 2. anahtar kumandasızdır.
bilgilerinize.
karsiyakaliozi
25-08-2010, 09:54
bilgilerinize.
valla benımkı kumandalı gıbı hatırlıyorum evde cekmecede duruyor eşim bazen aracdan bişeyler falan alıyo hıc bahsetmedı kumandasız falan dıye soylerdı oyle bısey olsaydı :)
istabullu rc kullanıcıları bi akşam buluşalım araç başı sohbet sonra kafamıza göre tabi diger illerdeki arkadaşlar gelirse daha iyi olur bi buluşma yapalım artık.
Arabayi nerelere birakiyorsunuz ki? Masallah kendi salakliklarim di$inda hic kimse el suremedi arabalarima :D
Gecmi$ olsun :(
Valla Kadıköy Bahariye'ye çok sık bırakmıyorsun demekki :)
Tampon boyancak hale geldi. Evlerden atılan çöplerden vs gamzeler oluştu. Kedi patilerine hiç girmiyorum allahtan tavan cam..
Daha da devam edeyim, bundan evvelki 207'ime 3 kere girdiler.. Ama sadece girdiler.. Çalınan birşey yok.
Ondan evvel 206 vardı.. 2 sene kullandım. Belki biliyorsunuzdur, 206'ların ön kapılarına tepeden asılınca çıplak elle bile kanırtılabiliniyor.. 14 kez girildi 206'ya.. yine hiçbir şey çalınmadı.. Her girdiklerinde ben de kapıyı geri kanırtıyordum. 10. girişlerinde artık kanırta kanırta kapı direği kapıdan yırtılarak ayrıldı. gittim kaynak yaptırdım. Sonuncusuna artık kaynak tutmadı, kapı değiştirdim.
Ha bunun haricinde muhtelif yerlerde muhtelif zamanlarda çeşitli yerlerde hasar ve hırsızlık olayları oldu. Milletin kaskosu yaptığı kazalardan dolayı yüksek çıkar bnm kazam yok ama hırsızlık vakalarından dolayı yine yüksek çıkıyor..
Doğru, basınç sensörünü unutmuşum.
bilgilerinize.
Yok hocam, 2008 Ekim üretiminden önce üretilenler Türkiye gamında 2 anahtar da uzaktan kumandalı, Kasım ve sonrası üretimler 2. anahtar kumandasız ithal edilmiş.. Pazarlamadan böyle söylediler..
2008 Ekim Kasım üretimleri Türkiye'ye Aralıkta veya sonrasında ulaşır ve satılır.. Bu araçların hepsi 2009 olarak ruhsatlandı.. Bende de 2 anahtar kumandalı..
Bu detaydan jackal_JAZZ'in uyarısıyla haberim oldu, kusura bakmayın.
slowmotion
25-08-2010, 23:33
uygun fiyatlı gt/rc son susturucu egsoz arıyorum
Antalyalogy
27-08-2010, 10:54
Allahtan mani çıkmaz ise Antalya da 2. Kırmızı RC (2009 15.000 Km ) yine bizde olacak
Pazartesi..
Çook işimiz var :D:D ama paylaşırız burda yaptıkça :icon_tup::icon_tup:
Bende böylece bol bol roll videosu çkerim artıkın :hahaha::hahaha::hahaha:
Antalyalogy
27-08-2010, 14:25
GTi logosu 208 ile sahalara dönecek..bence çok hoş olmuş..
http://photos.autoexpress.co.uk/images/front_picture_library_UK/dir_777/car_photo_388924_25.jpg
alıntı:
T’S the pocket rocket prize fight of the decade! Auto Express has brought together Peugeot’s all-new 208 GTi and the new Renaultsport Clio 220 in an exclusive head-to-head.
Evoking memories of the original 205 GTi and Clio Williams, these two rapid French machines will inject fresh life into the market when they arrive in 2011. But as well as being more powerful than their predecessors, they promise to be greener, too.
Peugeot’s GTi badge will be making a comeback after being axed in 2009, and the firm will be hoping that the first car to wear the revived tag will be just as revolutionary as the 205 GTi which started it all back in 1987.
Under the bonnet, the 208 GTi will be the most technically advanced hot hatch yet, thanks to a much anticipated petrol electric hybrid powertrain.
Borrowing lessons learned from the company’s HYbrid4 system, a 197bhp 1.6-litre turbocharged petrol engine will be mated to a 36bhp electric motor, which will drive the front and rear wheels respectively. With this four-wheel-drive set-up, both traction off the line and stability in corners will be improved.
Performance and economy should both be impressive, with 0-62mph taking around 6.9 seconds, a top speed of 145mph and a combined consumption figure close to 50mpg. The car is set to be a real head-turner, too, with a look inspired by the gorgeous SR1 concept. Up front, there’s a distinctive new chrome-edged grille and large headlights, while wide wheelarches, 18-inch alloys, an aggressive roof spoiler and a central rear exhaust pipe add even more visual appeal.
Engineers will work hard to ensure the kerbweight is reduced from the 207 it’s due to replace, and the 4WD set-up should ensure the 208 GTi has razor-sharp, stable handling.
Read more: http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/255952/pocket_rockets_ready_for_rematch.html#ixzz0xoAwvTW 1
Bana asparagas geldi..
HYbrid4 da arkadan itişi sağlayan sadece elektrik motoru.. Bu motor da arkada zaten.. Dolayısıyla arada şaft yok.. Nereden varmı razor sharp stable handling e merak ettim. Bana yalan haber geldi..
Öte yandan kaynak ingiltere.. Orada RC'ler zaten GTi diye pazarlanıyor..
Bu tip önhaberleri www.forum-peugeot.com dan bakmak lazım.. heriflerde direk tasarım hattında çalışan üyeler olduğundan en gerçek haberler buradan çıkıyor.. Site fransızca ama google translate iyi tercüme ediyor..
valla benımkı kumandalı gıbı hatırlıyorum evde cekmecede duruyor eşim bazen aracdan bişeyler falan alıyo hıc bahsetmedı kumandasız falan dıye soylerdı oyle bısey olsaydı :)
bendekı ikiside kumandalı :D
antalyalogy rc & blb rcz:)
http://img811.imageshack.us/img811/6923/28082010019.jpg
tigervts
28-08-2010, 20:52
Bittim ben bu RCZ ye bundan sonraki aracım bu olucak tabi parayı bulursam :)
O arkası domates tarlası mı? :)
O arkası domates tarlası mı? :)
h.balaban otom.:)
gerçi domates işide yapıyoruz ama olsun:D
Biliyorum o yüzden sordum zaten :D
Biliyorum o yüzden sordum zaten :D
anladım zatiii:D:D
Antalyalogy
30-08-2010, 08:45
http://a.imageshack.us/img811/9071/rczvsrc.jpg
http://a.imageshack.us/img816/3676/rczvsrc2.jpg
Bu da videosu ama siyah olanın :)
Y_5cbqhsMOQ
http://www.youtube.com/watch?v=Y_5cbqhsMOQ
sıfır Km test ettik biraz..Açıkçası çok klas bir araç olmuş.Hele o gaza sonuna kadar basınca açılan subap sayesinde kabine gelen motor sesi çok sportif..
bizdeki 156 hp lik 6 ileri otomatik di.200 hp lik ler kasımda gelecekmiş..
Peugeot yapmış :icon_tup::icon_tup:
bro hemen upload etmişsin videoyu.
bigün güzel bi kamera ike bi video çekeyim ben bari:)
Antalyalogy
30-08-2010, 09:09
bro hemen upload etmişsin videoyu.
bigün güzel bi kamera ike bi video çekeyim ben bari:)
Çekimde esp-off ve klima kapalı olsun lütfen..
Ahh ahh bir de çip yapabilseydiniz 175-180 civarı olurdu heralde..Neyse yakında çıkar tahminim şu an için yapacak bir şey yok..CMD okumuyor şun an beyni..:(
Çekinde esp-off ve klima kapalı olsun lütfen..
Ahh ahh bir de çip yapabilseydiniz 175-180 civarı olurdu heralde..Neyse yakında çıkar tahminim şu an için yapacak bir şey yok..CMD okumuyor şun an beyni..:(
esp off çekelim.unutmuşum valla.
cmd okusaydı arabaya yazılımı çoktan yapmıştık.şimdilik k&n kutu içi filtre var arabada.ileride yazılım mutlaka yapılacak.180-185 hp olsa yeter valla.:)
http://img340.imageshack.us/img340/3534/rczengine.jpg
ESP 156'larda tam kapanmıyor diye biliyorum? En azından 3008'de kapanmıyordu :)
bu araç ne tt mi :) tt gibi yapmıslar yandan .arkasını gormedım o nasıl acaba
ESP 156'larda tam kapanmıyor diye biliyorum? En azından 3008'de kapanmıyordu :)
rcz'e özgürle bindiğimizde esp'yi kapatmayı unutmuştum,sonrasında kapattım.sürekli kapatabiliyorsun.
Antalyalogy
30-08-2010, 13:15
Kim ne derse desin o motor sesi RC lerde yok vtec açar gibi çok güzel çıkıyor MaşAllah..
Peugeot araba yapamıyor diyenlerin bu araçla biraz turlamaları yeterli.Uzun dönemini bilemem ama benim ilk izlenimim çok olumlu oldu...
Kim ne derse desin o motor sesi RC lerde yok vtec açar gibi çok güzel çıkıyor MaşAllah..
Peugeot araba yapamıyor diyenlerin bu araçla biraz turlamaları yeterli.Uzun dönemini bilemem ama benim ilk izlenimim çok olumlu oldu...
ben güzel bi kamerayla çekeyimde sesi dinleyelim bro..:D
Antalyalogy
30-08-2010, 13:59
RC lerde afr optimum afr değerlerini nereden bulabiliriz?
Bende rolantide 16,5-17,5 aralığı görülüyor tapa gazı aklımda değil?
Antalyalogy
30-08-2010, 14:17
207oc de gezerken bulduğum fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum bence süper olmuş..
Amcam ön logoyu da RCZ şn aynısı yapmış (bilenler bilir RCZ de logo arkası petek yok düz,parlak siyah zemin var ve çok şık duruyor)
Araç 1.6 hdi 90 lık
http://lh5.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/S-XKWZi-K_I/AAAAAAAABTE/f_LHmmaaqm8/s800/DSC02453.JPG
http://lh4.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/TAD0eheBhMI/AAAAAAAACCM/uNbIwh4E6Fk/s800/DSC02826.JPG
the trunk is still under construction :P
http://lh6.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/TAVX526d_XI/AAAAAAAACDM/AbDCae7VCJc/s800/DSC02840.JPG
http://lh3.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/TBTUxtAI-4I/AAAAAAAACHQ/24yXDCFzlVc/s576/DSC02915.JPG
http://lh3.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/TBTUzoJksEI/AAAAAAAACHU/8-AT6P7X6gE/s800/DSC02916.JPG
http://lh3.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/TCZO7jvqN8I/AAAAAAAACMw/_ChbNNUYDak/s800/DSC02971.JPG
http://lh6.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/TCZP99dsAJI/AAAAAAAACNM/1imZA2mjWKc/s576/DSC02976.JPG
http://lh6.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/TCze9L7tNuI/AAAAAAAACa0/NjYx6erQbik/s800/DSC03155.JPG
http://lh6.ggpht.com/_6tA7WlCtY_c/TCze7GLZhtI/AAAAAAAACao/mRXngFL4AKs/s800/DSC03152.JPG
Antalyalogy
30-08-2010, 14:27
Bu arada daha önce verilmişti sanırım ama 207 RC turbosu ile ilgili tüm bilgiler...
http://eng.turbo3k.com/catalogue/d-11611/
rcz'e özgürle bindiğimizde esp'yi kapatmayı unutmuştum,sonrasında kapattım.sürekli kapatabiliyorsun.
Oo o zaman iyi, kapatılamayan ESP çok can sıkıyor.
Eyup Duygun
30-08-2010, 15:35
esp off çekelim.unutmuşum valla.
cmd okusaydı arabaya yazılımı çoktan yapmıştık.şimdilik k&n kutu içi filtre var arabada.ileride yazılım mutlaka yapılacak.180-185 hp olsa yeter valla.:)
Öncelıkle masallah aracınıza rczyı canlı gordumde hıc kaptunu bıle acmamıstım.aracdakı beynın uzerını vs okursanız baska cıhazda yapabılır belkı(aracda ne beyın var ben bılmıyorum)
o kadar çok RCZ lafı geçti ki gidip bakayım dedim :D çok güzel araç gerçekten ama fiyatı düşündürüyor o kadar para verilir mi diye ;)
Antalyalogy
30-08-2010, 17:22
o kadar çok RCZ lafı geçti ki gidip bakayım dedim :D çok güzel araç gerçekten ama fiyatı düşündürüyor o kadar para verilir mi diye ;)
Buna yapılacak en güzel şey 1 sene bekleyip 2.el bakmak ki sanırım 12-15 bin TL aşağıya olu bugüne göre
Öncelıkle masallah aracınıza rczyı canlı gordumde hıc kaptunu bıle acmamıstım.aracdakı beynın uzerını vs okursanız baska cıhazda yapabılır belkı(aracda ne beyın var ben bılmıyorum)
araç benim değil,patronun oğluna aldık.ayrıca peugeot satıcısında çalışıyorum.bütün araçlar elimden geçiyor diyebilirim:D
slowmotion
31-08-2010, 02:08
RC lerde afr optimum afr değerlerini nereden bulabiliriz?
Bende rolantide 16,5-17,5 aralığı görülüyor tapa gazı aklımda değil?
abi rölanti çok fakirde :( 14,7 civarında olması lazım. tapa gazdada 11-12 olması lazım diye tahmin ediyorum. 17,5 aşırı fakir. arabanın çalışmasında düzensizlik yoksa ya sensör bozuk yada sensör açısı tutmamış. eksoz borusunun düzleştiği yerden 1karış (25cm) ileriye 30derece açı ile monte edilecek. sensör deliği açarken umarım üstünde kaynatmamışlardır...
Antalyalogy
31-08-2010, 08:06
abi rölanti çok fakirde :( 14,7 civarında olması lazım. tapa gazdada 11-12 olması lazım diye tahmin ediyorum. 17,5 aşırı fakir. arabanın çalışmasında düzensizlik yoksa ya sensör bozuk yada sensör açısı tutmamış. eksoz borusunun düzleştiği yerden 1karış (25cm) ileriye 30derece açı ile monte edilecek. sensör deliği açarken umarım üstünde kaynatmamışlardır...
Emrah baktım tapa gazda 11 e kadar düşüp sabit kalıyor ama rolantide dediğim gibi sabah çalıştırdım baktım 14.5 civarı idi.Sıcakken 16,5-17,5 arası ya sensör bozuk yada biz buna kalibrasyon yapmadan takmıştık opnu öğreneyip yapayım dioyrum..:confused:
Yok önce cıvatasını tornacıda yaptırıp onu kaynattık...Açı işine bakamadım ama eğimli takılacak demiştim..
Dediğin gibi spiralden sonraya takıldı..Benim bunu bir kontrol etmem lazım..
Bu arada boost peak 1.1 vurup uzun süre orada kalıyor sonra düşüyor..
slowmotion
31-08-2010, 10:51
Emrah baktım tapa gazda 11 e kadar düşüp sabit kalıyor ama rolantide dediğim gibi sabah çalıştırdım baktım 14.5 civarı idi.Sıcakken 16,5-17,5 arası ya sensör bozuk yada biz buna kalibrasyon yapmadan takmıştık opnu öğreneyip yapayım dioyrum..:confused:
Yok önce cıvatasını tornacıda yaptırıp onu kaynattık...Açı işine bakamadım ama eğimli takılacak demiştim..
Dediğin gibi spiralden sonraya takıldı..Benim bunu bir kontrol etmem lazım..
Bu arada boost peak 1.1 vurup uzun süre orada kalıyor sonra düşüyor..
abi kalibrasyon, kağıdında yazıyor aklımda değil şu an. ama sensörü yerinden çıkarıp birşeyler yapıyorduk. 17,5 eğer doğruysa çok fakir kişisel görüşüm motora zarar verir. yazılımdanda kaynaklanabilir bu durum.dip gazda ztn orj rc daha zengin 11in çok altında.eğer kalibrasyon doğruysa dip gaz değeri çok iyi.
sensörün açısı ise yere tam yatay pozisyondan 20 30derece yukarıda olacak abi. kontrol edersen iyi olur... katalogta yazıyor açıklamaları...
AFR'ı nasıl okuttunuz?
Benim Generic OBD-II okuyamıyor
Antalyalogy
31-08-2010, 17:18
AFR'ı nasıl okuttunuz?
Benim Generic OBD-II okuyamıyor
Deniz Aem wideband taktırdım ya ben.. Ordan görüyoruz..
http://www.qsrproductions.com/store/images/aem%20wideband.jpg
slowmotion
01-09-2010, 00:45
http://imgur.com/e4kLm.jpg (http://imgur.com/e4kLm.jpg)
sensör açısı bu, hassas biraz yanlış konumda olursa yanlış ölçüyor. üstünde durulması gereken nokta bu bence
Eyup Duygun
02-09-2010, 08:35
araç benim değil,patronun oğluna aldık.ayrıca peugeot satıcısında çalışıyorum.bütün araçlar elimden geçiyor diyebilirim:D
Anladım neyse bız gıdıp bakacaz heralde servisbox'danda peugeot referansı cıkar bosch numarası cıkmaz oda bizim isimize yaramaz arastırma ıcın aslında sanada fırsat gecerse uzerındekı 026..... lı numarayı okuyabılırsen guzel olur..Şanslı ogul yahu :D:D
rcz i dizinin birinde kullanmaya başlamışlar.. Dün herkes kanald yi açsana diye arayıp durdu..
Antalyalogy
02-09-2010, 13:05
rcz i dizinin birinde kullanmaya başlamışlar.. Dün herkes kanald yi açsana diye arayıp durdu..
Şekil araba şekillll..Deniz ne zaman döneceksin İzmir e ve ne zaman dolduracaksın aracı:p:p
slowmotion
03-09-2010, 02:28
sürekli değişken sübap zamanlamasının adı vti değilmi?
bu kaynakta 207rc sürekli değişken sübap zamanlaması var gözüküyor deniz?
http://www.upload.gen.tr/d.php/s14/kbjbltiq/207_RC_Foy.pdf.html
Şekil araba şekillll..Deniz ne zaman döneceksin İzmir e ve ne zaman dolduracaksın aracı:p:p
Sanırım 10 güne dönüyorum. Baya bir liste yaptım zaten ama önce şu güç kaybı sorununa göre güncellenen parçalardan yürüyüp deneyecem. Selenoid valfi de yapabilir deniyor şimdi.. O da kafamı karıştırdı.
sürekli değişken sübap zamanlamasının adı vti değilmi?
bu kaynakta 207rc sürekli değişken sübap zamanlaması var gözüküyor deniz?
http://www.upload.gen.tr/d.php/s14/kbjbltiq/207_RC_Foy.pdf.html
Aslında bildiğin BMW'deki VALVETRONIC.. Ama ticari teliflerden ötürü V-Vti gibi birşey kullanılıyor.
Peugeot Türkiye'yi neden eleştirdiğim daha iyi anlaşılıyordur :)
http://www.psa-peugeot-citroen.com/document/presse_dossier/PK_PSA_BMW1103281940.pdf
Linkteki dosya kaynağın kendinden Euro5'ler hariç tüm Prens motorlarının hikayesini detaylı ve İngilizce olarak anlatıyor. Güzel bir makaledir. Şurdan şu gücü almak için şurda şunu yaptık şeklinde anlatıyor. Sayfa 5 ve 19'un 2. paragrafında belirtildiği üzere ve ayrıca en sonda speclerde yazdığı üzere EP6DT ve DTS'lerde valvetronic yok. Peugeot Türkiye sanırım laf ebeliği yapıyor. Ayarlanabilir intake camshafti sanırım değişken sübap zamanlaması olarak yazıyorlar.
Daha da detaylı bilgiler için: http://www.peugeot-citroen-moteurs.fr/en-gb
adresi çok şahane bir adrestir :)
Antalyalogy
03-09-2010, 13:48
Geçen servisten biri RCZ lansmanına katışmış birisi dedi ki motorda 3 egzantrik var nasıl yani dedim 3.sü subapların açılıp kapanmasını kontrol ediyor gibi bir şeyler söyledi :)
slowmotion
03-09-2010, 15:00
Sanırım 10 güne dönüyorum. Baya bir liste yaptım zaten ama önce şu güç kaybı sorununa göre güncellenen parçalardan yürüyüp deneyecem. Selenoid valfi de yapabilir deniyor şimdi.. O da kafamı karıştırdı.
Aslında bildiğin BMW'deki VALVETRONIC.. Ama ticari teliflerden ötürü V-Vti gibi birşey kullanılıyor.
Peugeot Türkiye'yi neden eleştirdiğim daha iyi anlaşılıyordur :)
http://www.psa-peugeot-citroen.com/document/presse_dossier/PK_PSA_BMW1103281940.pdf
Linkteki dosya kaynağın kendinden Euro5'ler hariç tüm Prens motorlarının hikayesini detaylı ve İngilizce olarak anlatıyor. Güzel bir makaledir. Şurdan şu gücü almak için şurda şunu yaptık şeklinde anlatıyor. Sayfa 5 ve 19'un 2. paragrafında belirtildiği üzere ve ayrıca en sonda speclerde yazdığı üzere EP6DT ve DTS'lerde valvetronic yok. Peugeot Türkiye sanırım laf ebeliği yapıyor. Ayarlanabilir intake camshafti sanırım değişken sübap zamanlaması olarak yazıyorlar.
Daha da detaylı bilgiler için: http://www.peugeot-citroen-moteurs.fr/en-gb
adresi çok şahane bir adrestir :)
tamam şimdi netleşti teşekkürler :)
Antalyalogy
05-09-2010, 15:14
Bayramdan sonra ön tampon çıtası-ön ve arka logo-sis farı çerçeveleri piano black olacak , ızgaramız da mat siyah ..
elimiz değmişkem yan çıtayı da siyah mı yapsam diyorum ne dersiniz?
http://i290.photobucket.com/albums/ll255/cor3a2008/100_1306.jpg
http://i290.photobucket.com/albums/ll255/cor3a2008/100_1296.jpg
http://i290.photobucket.com/albums/ll255/cor3a2008/100_1309.jpg
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/3/3560/4461/33899730034_large.jpg
yan cıtaları elleme bence.güzel durmayacagından emınım. jantlar ne alemde pianomu? bendde düşünüyorum ön tarafı ve jantları
yan citalar bence de orijinal kalsin :) boyle yandan guzel duruyor
Çok aklını kurcalıyorsa siyah kaplamayla deneyebilirsin :)
Antalyalogy
06-09-2010, 07:36
yan cıtaları elleme bence.güzel durmayacagından emınım. jantlar ne alemde pianomu? bendde düşünüyorum ön tarafı ve jantları
Beyaz RC im olsa 5 dk düşünmeden yapardım bro.Yine OPC nin Artric diye bir serisi var fabrika çıkışı öyle (aynalar ve jantlar -spoiler ide kaplatırsın olur biter)
Antalyalogy
07-09-2010, 15:37
Ne oldu ses seda yok kimseden...?
Ne oldu ses seda yok kimseden...?
nasıl bır ses beklıyorsun bro. :D beyaz rc vardaa yapacak ımkan yok suan kurcalamyorum fazla arabayı.
Antalyalogy
07-09-2010, 22:55
nasıl bır ses beklıyorsun bro. :D beyaz rc vardaa yapacak ımkan yok suan kurcalamyorum fazla arabayı.
Bro tabii ki egzost sesi hem de en cut-out undan...
Zaten forumda bir beyaz Rc sen kaldın..2 gün sonra satmazsın İnşallah..:icon_tup:
Bro tabii ki egzost sesi hem de en cut-out undan...
Zaten forumda bir beyaz Rc sen kaldın..2 gün sonra satmazsın İnşallah..:icon_tup:
Bro daha cut out yapamadım. satmayı düşünmüyo değilim :D heran satabılırım.
Şu farklı şanzıman yağı kullanan arkadaşlar neden farklı yağlar tercih ediyordu?
Neydi o yağlar?
Bir de bu farklı yağlarla yanlış vitese geçiş hadisesi oluyor mu?
Teşekkürler :D:D
vites geçişlerindeki cırtlama sebebiyle farklı şanzıman yagı kullanılıyodu... yanlış vites olayına şanzıman yagının çözüm üretecegini sanmam ;)
geçen hafta yüksek devirli kullanımda arabayı aldığımdan beri ilk defa arıza ışığını yaktı (antipollution faulty)
savaş ustaya gittim hatayı söndürdü ve hata olarak da yüksek basınç diye bir hata vermişti
neyse sildik aradan bir hafta geçti normal sakin kullanımda hiç bir arıza ışığı uyarı yok
bu gece devirli kullandıktan sonra yine arıza ışığını yaktı ve sürekli yanıyor
kontağı açıp kapattım hala yanıyor demek hafızaya almış arızayı
neyden yapabilir bir fikri olan varmı?
ilk arıza ışığını yaktığında depoda würth'ün enjektör temizleyici katkısı vardı
katkıyla alakalı bir durum olabilirmi ateşlemeye yani bujilere falan bir zarar vermiş olabilirmi acaba yoksa tesadüfen katkıya mı denk geldi ?
Antalyalogy
09-09-2010, 11:21
Şu farklı şanzıman yağı kullanan arkadaşlar neden farklı yağlar tercih ediyordu?
Neydi o yağlar?
Bir de bu farklı yağlarla yanlış vitese geçiş hadisesi oluyor mu?
Teşekkürler :D:D
Bizim kullandığımız yağ bu
http://www.mobil.com/USA-English/Lubes/PDS/GLXXENPVLMOMobil1_Synthetic_Gear_Lubricant_LS_75W-90.asp
Kullanma sebebimiz 2 . viteste hızlı atışlardaki cırtlama problemi idi..Genel olraka başarılı buluyoryum..
http://shop.advanceautoparts.com/wcsstore/CVWEB/staticproductimage//N3242/full/7070039_mbi_511303_pri_detl.jpg
Ben de RCkid den öğrenmiştim yağı o da kullanıyormuş.Motula o kadar para vermeye gerek yok bence...
Antalyalogy
09-09-2010, 11:23
geçen hafta yüksek devirli kullanımda arabayı aldığımdan beri ilk defa arıza ışığını yaktı (antipollution faulty)
savaş ustaya gittim hatayı söndürdü ve hata olarak da yüksek basınç diye bir hata vermişti
neyse sildik aradan bir hafta geçti normal sakin kullanımda hiç bir arıza ışığı uyarı yok
katkıyla alakalı bir durum olabilirmi ateşlemeye yani bujilere falan bir zarar vermiş olabilirmi acaba yoksa tesadüfen katkıya mı denk geldi ?
Araç full stok mu acaba? kat iptalinden sonra %100 yakıyor sinirli kullanımlar sırasında eninde sonunda..Gidişine bir zararı yok..Silmesende olur..Kat arızası için dediğim..
vites geçişlerindeki cırtlama sebebiyle farklı şanzıman yagı kullanılıyodu... yanlış vites olayına şanzıman yagının çözüm üretecegini sanmam ;)
Hmm cırtlama olayı bende yok..
hehe yağdan sonraki yanlış vites olasılığını kastettim :) Bazı yağlar vites ayraçlarını kayganlaştırıyor bazı şanzımanlarda 4-3 yapiym derken 4-5 yapıp kuş gibi kalabiliyosun ortada :D
Araçta herhangi bir yazılım yoksa ve genelinde stock ise;
1. elektrovana kontrolü
2. dump valve kontrolü gerektirir..
Bunlar Peugeot'nun sırasıyla tavsiye ettiği prosedürler yüksek basınç arızası için.. Arıza saliselik bile olsa ışık 3-4 gün yanmaya devam eder ve araç kendini kolayca güvenli mod a alıp kasılmaya başlayabilir.. buji enjektör zararı olduğunu düşünmüyorum ben şahsen. Araç garantideyse yukarıdaki prosedür dahilinde parçaları değiştirirler.. Özellikle elektrovanayla çözülmezse turbo değişimine gidilebilir, duruma göre Peugeot karar verir.
Araç full stok mu acaba? kat iptalinden sonra %100 yakıyor sinirli kullanımlar sırasında eninde sonunda..Gidişine bir zararı yok..Silmesende olur..Kat arızası için dediğim..
VAG DV bide BMC Kutuiçi Filtre var
sente arzasıda o şekilde veriyomuş diye biliyorum araç kaç model???
Araçta herhangi bir yazılım yoksa ve genelinde stock ise;
1. elektrovana kontrolü
2. dump valve kontrolü gerektirir..
Bunlar Peugeot'nun sırasıyla tavsiye ettiği prosedürler yüksek basınç arızası için.. Arıza saliselik bile olsa ışık 3-4 gün yanmaya devam eder ve araç kendini kolayca güvenli mod a alıp kasılmaya başlayabilir.. buji enjektör zararı olduğunu düşünmüyorum ben şahsen. Araç garantideyse yukarıdaki prosedür dahilinde parçaları değiştirirler.. Özellikle elektrovanayla çözülmezse turbo değişimine gidilebilir, duruma göre Peugeot karar verir.
Çok teşekkürler stock yazılım var
arabanın garantisi biteli tam 1 yıl oluyor
Dump Valve VAG'ın ki var şu an üstünde o zaman büyük ihtimalle elektrovanadan kaynaklanıyordur
elektrovananın parça kodu 1563 L4 mü?
ayrıca herkesin bayramın en içten dileklerimle kutlarım...
sente arzasıda o şekilde veriyomuş diye biliyorum araç kaç model???
sente arızasını komple set halinde değiştirmiştim gergi zincir kızak vidalarına kadar ondan değildir galiba
VAG DV bide BMC kutu içi filtre mevcut şu an
Tufan benim GT'de kat iptalinden dolayi olan ariza i$igi (Anti-pollution faulty) en fazla 2 gunde geciyordu.. Normal kullanarak devam et bakalim :)
Kontak kapatip acmayla sonmedi hic, kafasina gore biraz :)
Tufan benim GT'de kat iptalinden dolayi olan ariza i$igi (Anti-pollution faulty) en fazla 2 gunde geciyordu.. Normal kullanarak devam et bakalim :)
Kontak kapatip acmayla sonmedi hic, kafasina gore biraz :)
yok bu geçmiyor 3-4 gün öyle kullanmıştım ilk yaktığında
kat da iptal değil zaten arızanın kaynağı elektrovana diye tahmin ediyorum
pazartesi halledeceğim
yok bu geçmiyor 3-4 gün öyle kullanmıştım ilk yaktığında
kat da iptal değil zaten arızanın kaynağı elektrovana diye tahmin ediyorum
pazartesi halledeceğim
tekrar bı yazılım yuklet tufan. yola cık sıkıstır yakarsa tekrar bu sefer vescate borusunu degıstır. bende problem ondan cıkmıstı ama egt basınc sensöru var sanırım ondanda olabılır.:D:icon_tup:
ne dertli arabaymış ya bu 207 rc ler :) bişi dicem siizn bu başınıza gelenelr mini içinde geçerlimi onu bunu deiştiriosunuz sağlamını takıosunuz filan
ne dertli arabaymış ya bu 207 rc ler :) bişi dicem siizn bu başınıza gelenelr mini içinde geçerlimi onu bunu deiştiriosunuz sağlamını takıosunuz filan
cem olmazmı onlarda var :D senın gp ne alemde :D
motorlar aynı olunca dertler sıkıntılar da ortak oluyor
tekrar bı yazılım yuklet tufan. yola cık sıkıstır yakarsa tekrar bu sefer vescate borusunu degıstır. bende problem ondan cıkmıstı ama egt basınc sensöru var sanırım ondanda olabılır.:D:icon_tup:
pazartesi halledeceğiz yüksek ihtimalle elektrovana
40-50 TL lik bir parça :)
pazartesi halledeceğiz yüksek ihtimalle elektrovana
40-50 TL lik bir parça :)
bende bayramdan snra servıse gıdecegım kontrole garanti bitmeden sıkıntı varsa çözelm:icon_tup:
motorlar aynı olunca dertler sıkıntılar da ortak oluyor
hımm bikaç arkadaşımda vardı hiç öyle şeyler duymadımda benzin koyan geziodu o yüzden sordum :)
cem olmazmı onlarda var :D senın gp ne alemde :D
doğdur kardeşim :) araba napsın ya yatıo garajda :)
hımm bikaç arkadaşımda vardı hiç öyle şeyler duymadımda benzin koyan geziodu o yüzden sordum :)
benim de 207RC si olan bir iki arkadaşım var 2009 model onlarında hiçbir sorunu yok deli gibi de gazlıyorlar..
benim RC ilk çıkan RC lerden ama sorun yok bu sente olayını hallettim
16 Kalem parça değişti 200 TL tuttu minileri tahmin edemiyorum
şimdi de elektrovana değişecek 40-50 liralık bir parça :)
mini 207 farketmiyor bu motorun ilk jenerasyonunda sorunlar var alman mini forumlarına baktım aynı sorunlar zincir gergi vs...
Antalyalogy
10-09-2010, 13:50
Sevgili Cem northamericanmotoring.com da 2nd Genaration Minis bölümünde bolca problem bulabilirsin :)
Sevgili Cem northamericanmotoring.com da 2nd Genaration Minis bölümünde bolca problem bulabilirsin :)
yok r56 sevmiorum ztn sadece sizdeki sorunları görünce ben arakdaşlarımı minilerinde görmedim o yüzden merakımdan sordum :)
Antalyalogy
10-09-2010, 13:58
207oc den bir çocuk canı sıkılınca GT sine water/weth takmış sınuçları okuyunca siznde çok hoşunuza gidecek..
meth siz 183 whp meth ile 196 hp dynoda ...
Hi guys... Well this week saw me get bored... So installed a Frieling Racing water injection system.....
It makes a big difference!!!!!
Here are a few pix... Excuse the quality and lack of a ton of pix.. But wanted to get the install done and dusted...
Only pic I never took was the controller unit.. Will update pix tomorrow with it showing the controller situated in the glove box and the Switch I will mount in the dash to show the system is on or armed or off....
The water injection pump
http://i1006.photobucket.com/albums/af186/dsplee/IMG00438-20100908-1300.jpg
the system solonoid shown under IC
http://i1006.photobucket.com/albums/af186/dsplee/IMG00437-20100908-1300.jpg
The injection point.....
http://i1006.photobucket.com/albums/af186/dsplee/IMG00436-20100908-1259.jpg
Car on the dyno so we could tweek the kit
http://i1006.photobucket.com/albums/af186/dsplee/IMG00440-20100908-1319.jpg
Well we tested with water and not meth... Without it on it makes 183wbhp and active 196wbhp... We are currently re-doing the mapping as I need to pull the timing a little more.... There is zero "pinking" at 1.5 bar boost... So timing is'nt the issue... We wanna do the map so I deliver the torque a little later and hold it longer... but the boost is good.. holding 1.3 bar @ 6300 rpm...
Antalyalogy
10-09-2010, 14:01
Takıcam abi ben bayramdan sonra zaten köşede bekliyor garibim yazık..
Bu da Stelio nun kankisinin GT si( Stelio ; 207 GT/RC modifiye de dünyada ilkleri yapan arkadaş):icon_tup:
Guys, a lot of discussion has been put on whether water injection kits are of any use on a THP engine.
I have been using my water injection kit for a few months now on straight water, not methanol.
As many of you know, I use it everyday since it helps me save on fuel (it reduces consumption a little bit) and allows me to use 95 octane instead of 98/100 octane fuel.
I even had it on my recent trip to Scotland.
Yesterday we were on the dyno with a good friend of mine and his Peugeot 207 GT running an AEM water injection kit.
His GT has got a full custom exhaust system, the Seat Ibiza Intercooler (his car was the first 207 we ever installed that intercooler on and the first to have it in the world) and an RC (GTI) turbo.
The results were very interesting.
http://www.etuners.gr/salex/207-wai_kits/peugeot207gtfynos-ondyno-waikit.jpg
http://www.etuners.gr/salex/207-wai_kits/peugeot207gt-stage3-wai_enabled640.jpg
(note intake temperature 33C compared to environment temperature 30C)
and
http://www.etuners.gr/salex/207-wai_kits/peugeot207gt-stage3-wai_enabled-dynolog.jpg
Compared to other dyno tests which did not have water injection on, this one was better in every possible way.
There was no ignition correction, very low intake air temperatures, very low exhaust temperatures and the engine produced quite a lot of power with lower boost than usual.
All this while running it on water.
Combined with reduced fuel consumption, I think the water injection kit an excellent upgrade for any 207, specially the modified ones.
Antalyalogy
10-09-2010, 14:24
Bir de bu amcamlar nasıl 1.5 bar peak atıp 1.3 de hold yapıyorlar..Lem biz 1.3 ü geçince boost cut yiyoruz.Sordum cevap bekliyorum..
stelios diyor ki bu ay bir kaç araca daha Evo 3 turbosu ile yaptığımız kitten takacağız bunlarda da problem olmaz ise kiti sunacağız piyasaya -onun GT si CP piston ve kol ve bu kit ile 270 HP ye ulaştı )
Bir de bu amcamlar nasıl 1.5 bar peak atıp 1.3 de hold yapıyorlar..Lem biz 1.3 ü geçince boost cut yapıyoruz.Sordum cevap bekliyorum..
benzin kalitesi fark yaratabilir mi? :) o basincta bizim benzinler sacmasapan yaniyordur onlarin ki tertemizdir belki.. ba$ka mantikli bi$ey aklima gelmedi :soru:
Antalyalogy
10-09-2010, 15:03
Kesin sensörü yanıltacak birşeyler yapıyorlar ama du bakalım..Stelio sadece su kullanmasına rağmen çok memnun..
para bulurssak stelioyu zıyarete gıdecegım :D :D dert oldu yurutmek
Çok teşekkürler stock yazılım var
arabanın garantisi biteli tam 1 yıl oluyor
Dump Valve VAG'ın ki var şu an üstünde o zaman büyük ihtimalle elektrovanadan kaynaklanıyordur
elektrovananın parça kodu 1563 L4 mü?
Bu mesajı atlamışım, pardon. Evet 1563.L4
Bu arada ECU'da parça güncellemesi olmuş :D:D
Benzin Kalitesi +1
okadar etkili değildir bence
Antalyalogy
12-09-2010, 19:25
Yunanistanda benzin çok mu kaliteli ona tam emin değilim ben
2 seçenek var bence
1- cesaret meselesi. TR'de pompa benziniyle 500+hp yürüyen birçok araba var örnek olarak
2- reklam, adam yapıyordur dynoya çıkıyodur, sonra eski ayarlara dönüyordur. bu durum 1.seçenekle alakalı yine
Yunanistanda benzin çok mu kaliteli ona tam emin değilim ben
100 oktan var orada 98 de mevcut galiba
Antalyalogy
12-09-2010, 22:05
100 oktan var orada 98 de mevcut galiba
Bu stelio pipis sürekli 95 alıyor acaba 95 leri bizim 100 oktana denk ondan mı acep..:)
98 ve 100 var adamlarda.. RC'yi hiç geçirmedim ama daha önce Sakız Adası'na arabayla gittim. Kalitesinden ziyade bedavaydı :D:D
sorunum çözüldü (yüksek basınç hatası veriyordu)
elektrovanadan kaynaklanıyormuş
41 tl tuttu servisten parçayı aldım sonra direk savaş ustaya
ilk önce arabanın soğumasını bekledik çünkü parça emme manifoldunun yanında
manifold da ateş gibi yanıyordu
yeni parça takıldı arıza ışığı söndürüldü ve yola çıktım
deneme amaçlı çok devirli kullandım ona rağmen ışık yanmadı
(devirli kullanınca hata veriyordu çünkü)
karsiyakaliozi
13-09-2010, 17:48
naman sen elektrovana yı değiştirmişmiydin boyle bir sıkıntı olabılırmı bizdeki musait olunca yazılımı stok yapıcam oyle denemek istiyorum selamlar
Stocktayken bu sıkıntı olmuştu evet ve değiştirmiştim.
Stock yazılımdayken çok yüksek devirde olmuştu bende.. Otoyolda Çiğli Kipa'dan Karşıyaka'ya giderken bayır aşağı salmıştım 220 gibi yapmıştı.
ANCAK,
Ben elektrovanayı değiştirmeden yazılım yüklemiştim. Yani araç zaten problemliyken yazılım denemiştim. Hani en başından beridir zaten problemliydi dediğim problem buydu. Elektrovana değişti, stockta bir daha hiç sıkıntı yaratmadı. Şu anda da stocka dönsem paşalar gibi gider..
Bu arada İzmir'deyim. Önce İstanbul'un yaralarını sarıcam bu 10-15 günü bulur. Hsonu yine İstanbulda olmam gerekecek bnm tüm ekip 30'uma kadar evlenmeliyim telaşına girdi :D
karsiyakaliozi
14-09-2010, 07:21
Stocktayken bu sıkıntı olmuştu evet ve değiştirmiştim.
Stock yazılımdayken çok yüksek devirde olmuştu bende.. Otoyolda Çiğli Kipa'dan Karşıyaka'ya giderken bayır aşağı salmıştım 220 gibi yapmıştı.
ANCAK,
Ben elektrovanayı değiştirmeden yazılım yüklemiştim. Yani araç zaten problemliyken yazılım denemiştim. Hani en başından beridir zaten problemliydi dediğim problem buydu. Elektrovana değişti, stockta bir daha hiç sıkıntı yaratmadı. Şu anda da stocka dönsem paşalar gibi gider..
Bu arada İzmir'deyim. Önce İstanbul'un yaralarını sarıcam bu 10-15 günü bulur. Hsonu yine İstanbulda olmam gerekecek bnm tüm ekip 30'uma kadar evlenmeliyim telaşına girdi :D
naman elektrovanayı değiştirmeden arızalı olup olmadığını anlamanın bir yolu varmı bende arıza lambası yanmıyor cok anlık kesintiler oluyor mesala 2.3. viteslerde overboost yaptıgım zamanlarda
Bildiğim kadarıyla yok ama sorarım.. Hala aynı kesintiler mi? 3200 gibi olan?
Elektrovana daha çok en üst devir bandında sıkıntı çıkarıyor diye biliyorum o da değişmediyse..
karsiyakaliozi
14-09-2010, 11:03
Bildiğim kadarıyla yok ama sorarım.. Hala aynı kesintiler mi? 3200 gibi olan?
Elektrovana daha çok en üst devir bandında sıkıntı çıkarıyor diye biliyorum o da değişmediyse..
evet aynı 3000dd cıvarı ve over boost yapınca olusuyor ust devırlerde sorun yok
slowmotion
14-09-2010, 12:30
lastik basınç sensörünü merak edenler için :
http://imgur.com/wYQiz.jpg (http://imgur.com/wYQiz.jpg)
http://imgur.com/lUbj5.jpg (http://imgur.com/lUbj5.jpg)
sürekli uyarı veriyorsa yetkili serviste devre dışı bıraktırabilirsin sensörleri
Antalyalogy
15-09-2010, 23:31
Ben yaptım Öncel sağolsun ve kurtuldum..
Arabayı servise sokamadan aynen İstanbul'a geri dönüyorum..
Tekrar hatırlatayım. Yeditepe'de Mühendislik düşünen tanıdığınız varsa tekrar tekrar düşünsün. Yine onların yaptığı bir hata neticesinde ıslak imzam gerektiğinden İstanbul'a dönüyorum.
lastik basınç sensörünü merak edenler için :
http://imgur.com/wYQiz.jpg (http://imgur.com/wYQiz.jpg)
http://imgur.com/lUbj5.jpg (http://imgur.com/lUbj5.jpg)
emrah bu pillemi çalışıyor.bluetooth ile mi iletişim kuruyor acaba?sordun mu?
slowmotion
16-09-2010, 04:18
emrah bu pillemi çalışıyor.bluetooth ile mi iletişim kuruyor acaba?sordun mu?
sormadım ama pille çalışıyordur, radyo frekansı. bende sağlam çalışıyor ve çok hassas. ben memnunum. iptal ettirmem
ben bu arabanın arızalarından arabadan iyice sogudum sakin kullanımda birden ASR/ESP SYSTEM FAULITY yazdı esp ışıgı yandı aracın ne freni tutuyor ne gaza basıyosun gaz yemiyor allahtan yol boştuda saga çektik yoksa allah muhafaza
ne aptal ne nazlı bi araç satıyım tövbe bidaha peugeot.
sizce bu arına neyin nesi fikri olan varmı.
ben bu arabanın arızalarından arabadan iyice sogudum sakin kullanımda birden ASR/ESP SYSTEM FAULITY yazdı esp ışıgı yandı aracın ne freni tutuyor ne gaza basıyosun gaz yemiyor allahtan yol boştuda saga çektik yoksa allah muhafaza
ne aptal ne nazlı bi araç satıyım tövbe bidaha peugeot.
sizce bu arına neyin nesi fikri olan varmı.
bende sogudum ıyıce suan servısteyım... amortisör takozla burclar bozulmus... onu bıle garantı dısı dıyorlar...balata gibi yansıtıyorlar kullanım diyorlar :D :D :D
koltuk sallanır ona garantı kapsamıyor derler buna derler ne anlamı kaldı garantının ben hala çözemedım. :icon_wack bizdemi var bi sorun acaba :soru:
bende sogudum ıyıce suan servısteyım... amortisör takozla burclar bozulmus... onu bıle garantı dısı dıyorlar...balata gibi yansıtıyorlar kullanım diyorlar :D :D :D
koltuk sallanır ona garantı kapsamıyor derler buna derler ne anlamı kaldı garantının ben hala çözemedım. :icon_wack bizdemi var bi sorun acaba :soru:
arkadaşımın bi lafı var pejonmu var garantiyi bekleme ne yapacaksan yap nede olsa garantiye sokmazlar diye.
gercekten dogru hele servislerindekilerin alayı sadece konuşuyo,boş konuşuyorlar.
vallahi diyorum inanin şeytan diyor al arabayı saglam bir yere göm aracın pertinin perti çıksın ama can daha tatlı iyice doldum anladıgınız gibi.
tekrar diyorum pejomu tövbeler olsun.
Bu arada ECU'da parça güncellemesi olmuş :D:D
evet gördüğüm kadarıyla emme manifoldu egzantriğin biri egzantrik kasnakları beyin hepsi güncellenmiş:)
207 nin fazla uzun anteninden sıkılanlara 807nin kendi orj. antenini aldım bugün
parça kodu: 6561N3
8TL fiyatı var fiyatı uygun kısa ve en önemlisi orjinal parça ;)
http://i55.tinypic.com/2co0hw7.jpg
207 nin fazla uzun anteninden sıkılanlara 807nin kendi orj. antenini aldım bugün
parça kodu: 6561N3
8TL fiyatı var fiyatı uygun kısa ve en önemlisi orjinal parça ;)
http://i55.tinypic.com/2co0hw7.jpg
8 tl mı gülerim ya :D böyle önemli bir parca 8 tl :D