Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
FlyingFinish'in bahsettiği MINI'deki kampanya.. Peugeot'dakini sormak lazım.
Bu arada ne güzel distribütör yaa
Peugeot'da kampanya çıkar.. Parçasını kendileri 4 ayda ülkeye sokamazlar sonra kampanyayı yapamadık diye bize ceza keserler :D
slowmotion
18-01-2012, 23:18
Herzaman olduğu gibi kafamdaki bilginin checksum ı bozulmuş :)
Haklısın Euro4'lerin(EP6DT,DTS) %90'ına ve Euro5 olanların(EP6CDT,CDTM,CDTS CDTX) tamamına bu yeni yazılımlar yükleniyormuş. Dökümanda dediğine göre MIL toleransları arttırılmış ama senden anladığım kadarıyla stock olarak yokuş aşağı bu araba artık 230kms sürati görüyor. Performansını bilmiyorum.
EP Motorlar?.rar (4,37 MB) - uploaded.to (http://uploaded.to/file/cau6u8ne)
linkteki dosya EP motor familyasının tamamı için Aralık 2011 tarihli teknik gelişmeler PowerPoint'i.. Yazılımdan burada da bahasediliyor.
Önemli bir dosyadır bu.
Ayrıca yeni sente kontrol prosedürünü VVT fazlarını filan da anlatıyor.
Şifresi : 1 (rakamla bir)
Yazılımın başka neler getirdiği ile ilgili Peugeot'dan birilerini aradım hepsi sahadaymış başlarındaki de izindeymiş 1-2 güne tekrar arayacağım.
paylaşım için teşekkürler
Güncelleme kontrolü için stock'a dönmeye gerek yok. Muzo'nun üstüne komple atıyor diag image olarak
bende yazılım varken, burdaki servis orjinal yazılım olmazsa güncelleştirme yapamayacaklarını söyledi. orj yazılıma döndüm, ilk başta güncelleştirme çıkmış dediler. sonra yok şaka yaptık çıkmadı dediler. nezaman çıktı bu güncelleştirme? kasım ayında servise gittiğimde oldu bunlar
Fincan sesi derken?
yağ azalınca şıkırtılı ses yapıyor bu yağı kullanınca geçiyor, bu arada benim bir şikayetim wardı 5000 5500 lerde aracım kesme yapıyor diyordum sorun yazılımdan yakıt pompasının barı düşük yetmiyor bunu illa yazılım yaptırdığım yermi çözück.
Gecen hafta aksiyon bulteni geldi. Uretimin baslangicindan 2011 sonuna kadar. 225000 araci kapsiyor. Pompanin bozulmasi sebebiyle asiri isinma ve kablolarin yanma durumu soz konusu. Olacak diye birsey yok ihtimal. Biz parca stogu tamamlaninca cagiricaz araclari. Parca gelince incelerim.
Evet performans yada arıza değilde olası yangın gibi bir soruna karşılık güvenlik çağrısı yapmışlar.
yağ azalınca şıkırtılı ses yapıyor bu yağı kullanınca geçiyor, bu arada benim bir şikayetim wardı 5000 5500 lerde aracım kesme yapıyor diyordum sorun yazılımdan yakıt pompasının barı düşük yetmiyor bunu illa yazılım yaptırdığım yermi çözück.
barı yetmiyor değil gayet de yetiyor
bu durumda yüksek basınçlı yakıt pompasının kendisi arızalı
karsiyakaliozi
19-01-2012, 08:38
aynı sıkıntı zaman zaman bendede olusuyor yakıt pompası test krıterı varmıdır nasıl anlasılır bozuk oldugu
diag cihazı söyler bunu.. Ama zannetmiyorum ben de pompada birşey olsun
Antalyalogy
19-01-2012, 19:45
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=356)
TolgaErtem
19-01-2012, 20:00
Beyler GT28RS le birlikte uygulanmış Schrik Cams 'ın ne işe yaradığını bilen var mı allah rızası için??
PEUGEOT 207 RC GT2860RS+SCHRICK (http://www.kanteres.gr/kanteres/item/108-peugeot-207-rc-gt2860rs%20schrick.html)
qwertynord
19-01-2012, 20:16
Egzantrikten bahsediyo sanırsam..
Antalyalogy
19-01-2012, 20:33
Tolga Ağabey ,
amcamlar Schrik in R56 için ürettiği emme ve egzost egzantriklerinden kullanmışlar ama hangilerini kullandıklarını yazmamışlar..
Burada katalog var 9.sayfada var mevcut egzantrikler..
http://www.avl-schrick.com/dat/MK/Schrick%202011%20E.pdf
qwertynord
19-01-2012, 21:00
Tolga Ağabey ,
amcamlar Schrik in R56 için ürettiği emme ve egzost egzantriklerinden kullanmışlar ama hangilerini kullandıklarını yazmamışlar..
Burada katalog var 9.sayfada var mevcut egzantrikler..
http://www.avl-schrick.com/dat/MK/Schrick%202011%20E.pdf
Senin önerdiğin bi egzantrik varmı abi araştırnmı hiç bu konuyu?
basınç ayarı açılmamış demek istedim bn arızalı olsa serwisteyim aksama kadar söylerlerdi heralde :)
karsiyakaliozi
20-01-2012, 06:49
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=356)
bro denedınmı sen bunu :)
maccoder
20-01-2012, 10:55
Merhaba arkadaşlar 2007 model 207 gt aldım. Hız yaparken 1. vitesten 2. vitese geçerken zor geçiyor ve garclıyor baya ancak yavaş kullanımda bir sorun olmuyor geçişler gayet iyi araştırmalarım sonucu 2. vites senkromeç hatasıymış sanırım değiştrimek gerekli mi yoksa bu şekil kalsın mı ne yapmalıyım birde değiştirirsek ne kadar bir maliyet tutar acaba?
Antalyalogy
20-01-2012, 11:43
bro denedınmı sen bunu :)
Bu ara hiç bir şey deneyecek durumum olmadı maalesef..Arabayı bile 4-5 haftadır yıkamıyorum o derece yani :D:D
karsiyakaliozi
20-01-2012, 11:49
benım elemanda les gıbı 3-4 haftadır ellemıyorum yagmur camur
Merhaba arkadaşlar 2007 model 207 gt aldım. Hız yaparken 1. vitesten 2. vitese geçerken zor geçiyor ve garclıyor baya ancak yavaş kullanımda bir sorun olmuyor geçişler gayet iyi araştırmalarım sonucu 2. vites senkromeç hatasıymış sanırım değiştrimek gerekli mi yoksa bu şekil kalsın mı ne yapmalıyım birde değiştirirsek ne kadar bir maliyet tutar acaba?
Daha fazla kullanmadan değiştirmelisin yoksa daha fazla maliyet açabilir! maliyet olarakta işçilik yağlarla beraber 1000civarı tutar:(
maccoder
20-01-2012, 14:12
Daha fazla kullanmadan değiştirmelisin yoksa daha fazla maliyet açabilir! maliyet olarakta işçilik yağlarla beraber 1000civarı tutar:(
Teşekkür ederim cevabınız için o zaman en kısa zamanda bana servis yolları göründü.
FlyingFinish
21-01-2012, 17:16
Ultraleggeralar takıldı :)
Arabanın üstünde duruşunu , resimleri gündüz çekince paylaşırım.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/839/img0371m.jpg/)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/840/img0372ww.jpg/)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/194/img0373cp.jpg/)
Antalyalogy
21-01-2012, 18:02
Ultraleggeralar takıldı :)
Arabanın üstünde duruşunu , resimleri gündüz çekince paylaşırım.
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/839/img0371m.jpg/)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/840/img0372ww.jpg/)
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting (http://imageshack.us/photo/my-images/194/img0373cp.jpg/)
Hyırlı olsun sıfıra benziyorlar mahsuru yoksa nereden ve kaça aldın acaba?
Teşekkürler..
Maalesef yazılısı yok ServiceBox'ı da ayarlayamadım henüz. Ama uzunca bir prosedürü var. FlyingFinish'in arabayla otoyolu katletmiştim.
Uygulaması zor değil 1-1,5 metrelik ince hortum ağzı ile birlikte 2 tüp uygulanıyor. Bir tüp bittikten sonra arada birşeyler yapıyorsun motoru çalıştırıp ondan sonra 2. tüpe geçiliyor.
Yalnız mutlaka ve mutlaka açık havada yapılması lazım. Herifler bunu dökümanda yazmamış. Atölye yarım saat iş göremedi egsozdan çıkanlardan sonra.
Selamlar illaki Tunap 133 mü kullanmak lazım. Tunap ın sayfasın Tunap137 var daha detay temizlik yapıyor gibi
FlyingFinish
21-01-2012, 19:48
Hyırlı olsun sıfıra benziyorlar mahsuru yoksa nereden ve kaça aldın acaba?
Teşekkürler..
Sıfır değil. Geçtiğimiz yaz başında alınmış. Kasım sonu sökülmüş. Durumu çok iyi zaten. Griydi orjinali, ben boyattım.
Antalyalogy
21-01-2012, 21:02
Sıfır değil. Geçtiğimiz yaz başında alınmış. Kasım sonu sökülmüş. Durumu çok iyi zaten. Griydi orjinali, ben boyattım.
Bende arıyorum arkadaşlar bilginiz olsun..Bu arada sen kaça aldın hocam?
Nazar değmesin İnşAllah çok diri duruyorlar..
206nın yanına bir tane de 207RC mi eklesem diyorum:)
kırmızı veya beyaz satılık önerdiğiniz standart RC var mı?
kırmızı cam tavanlı GT de olabilir
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2008 Model 31.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 61219824 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-meraklisina-sifir-ayarinda-207-rc-61219824/detay)
misal bunu bilen var mı?
karsiyakaliozi
24-01-2012, 12:34
[QUOTE=semihco;3003277]Selamlar illaki Tunap 133 mü kullanmak lazım. Tunap ın sayfasın Tunap137 var daha detay temizlik yapıyor gibi[/QUTE]
firma yetkılısıyle konusdum 133 uygun olur dedı 137 için özel cıhaz gerekıyor servislerin kullandıgı ve peugeot tr nın onerdıgıde 133 info flash vardı hatta elınde olan varsa paylasırsa sevınırım uygulama kolaylııgı olur bızlerede
Çıkma wastegatelerinize talibim beyler
karsiyakaliozi
24-01-2012, 15:11
hayrola :)
Abi kaynak yerinden kırılmış. Dolayısıyla sürekli açık kalıyor wastegate.. Üretim hatası.. Normalde ayrı satılmıyor. Bulamazsam tekrar kaynatlattırcam lazer ilen.
206nın yanına bir tane de 207RC mi eklesem diyorum:)
kırmızı veya beyaz satılık önerdiğiniz standart RC var mı?
kırmızı cam tavanlı GT de olabilir
Yuh diyorum doyumsuz. :D Atmosferik RC'yi turboladın. Turbo RC al sök turbosunu. Ver 13 sıkıştırmayı atmosferik yap. :D
benim çıkma turbine housing arama hikayem aklıma geldi. wastegate ile bütünleşik olduklarını düşünürsek, kötü durumda r56 turbosunun turbine housingi iş görecektir. parça numaraları aynı bu parçaların(r56-rc).
soğukken gelen zırıltı ordan mı geliyormuş?
benim çıkma turbine housing arama hikayem aklıma geldi. wastegate ile bütünleşik olduklarını düşünürsek, kötü durumda r56 turbosunun turbine housingi iş görecektir. parça numaraları aynı bu parçaların(r56-rc).
soğukken gelen zırıltı ordan mı geliyormuş?
Bilemedim ki :S
Ama bundansa neden soğukken sadece? Bunu cevaplayamadığım için direk bundandır diyemedim. Turboya bir göz atıcaz sanırım herşeye rağmen
[QUOTE=semihco;3003277]Selamlar illaki Tunap 133 mü kullanmak lazım. Tunap ın sayfasın Tunap137 var daha detay temizlik yapıyor gibi[/QUTE]
firma yetkılısıyle konusdum 133 uygun olur dedı 137 için özel cıhaz gerekıyor servislerin kullandıgı ve peugeot tr nın onerdıgıde 133 info flash vardı hatta elınde olan varsa paylasırsa sevınırım uygulama kolaylııgı olur bızlerede
Bilgi icin tesekkurler Tunap in Tr distributorunden ortaklasa 1koli alarak beraber uygulama yapabiliriz
karsiyakaliozi
26-01-2012, 12:12
[QUOTE=karsiyakaliozi;3012058]
Bilgi icin tesekkurler Tunap in Tr distributorunden ortaklasa 1koli alarak beraber uygulama yapabiliriz
kolı fıyatı ne kadar acaba benım konusdugum izmir yetkilisi bosch car servisler bizim ürünleri kullanıyor fiyatıda 60-70 tl gibi demişdi uygulama harıc servisde 115+kdv gibi sanırım 2 tüp kullanılıyor işçilk kdv 400 tl yi bulur sanırım
tunap türkiyeyi geçen ay aramıştım perakende satışları yok fakat peugeot baykaralara tunap 133 vermişler orada uygulatabilirsiniz demişlerdi
Bende arıyorum arkadaşlar bilginiz olsun..Bu arada sen kaça aldın hocam?
Nazar değmesin İnşAllah çok diri duruyorlar..
eğer alırsan abi senin çıkan jantlara talibim :D
*****, arabamı sattığımdan dolayı elimde bazı parçalar kaldı. değerlendirsem fena mı olur dedim...
işte ilan (http://www.techturkey.com/forum/standart-oem-parcalar/109712-207-icin-garage-sale.html)
Benim Turbocu yeni aldığı Wastegate cihazına güvenerekten bnm wastegate'in pozisyonunu bozdu. Cihazında da bizim turbolar kayıtlı değilmiş
Elinde stock RC turbosunun(GT veya MCS olmamalı, onlar farklı olabilir) waste pozisyonu olan var mıdır arkadaşlar?
karsiyakaliozi
27-01-2012, 11:47
Benim Turbocu yeni aldığı Wastegate cihazına güvenerekten bnm wastegate'in pozisyonunu bozdu. Cihazında da bizim turbolar kayıtlı değilmiş
Elinde stock RC turbosunun(GT veya MCS olmamalı, onlar farklı olabilir) waste pozisyonu olan var mıdır arkadaşlar?
benımkını sokup bakalım olmazmı
Abi durup dururken niye turbonu sökelim? :) Kolay da sökülmüyor hani. Çok teşekkür ederim abi düşünmen yeter
2013 Peugeot 208 GTI spied in the snow (http://www.worldcarfans.com/112012740358/2013-peugeot-208-gti-spied-in-the-snow)
bilgi forumda da bulunsun diye yazayım; milin ucundan 5-6, diyafram tarafından 13-14 diş görünüyor. yalnız uyarmak lazım ki, civataları sıkarkan gevşemesini engelleyecek bir solüsyon kullanılmazsa çok yakın zamanda tekrar gevşeyecek ve muhtemelen p2263 hatasına sebep olacaktır.
karsiyakaliozi
28-01-2012, 17:54
Abi durup dururken niye turbonu sökelim? :) Kolay da sökülmüyor hani. Çok teşekkür ederim abi düşünmen yeter
ben sokmeye karısmam :D işin görülsünm maksat aradım bugun senı duymadın
egeturbo
29-01-2012, 11:18
izmirdeki hangi turbocudaki gate testte bağlattınız bilmiyorum ama şuan en yeni nesil gatetest cihazlarında sizin araçlarınızın wastegateleri kayıtlıdır.Eğer probleminizi aşamadıysanız size yardımcı olabilirim eski konumuna getirebilirim boşuna wastegate almanıza gerek yok
izmirdeki hangi turbocudaki gate testte bağlattınız bilmiyorum ama şuan en yeni nesil gatetest cihazlarında sizin araçlarınızın wastegateleri kayıtlıdır.Eğer probleminizi aşamadıysanız size yardımcı olabilirim eski konumuna getirebilirim boşuna wastegate almanıza gerek yok
Yeni wastegate'i kırılmasından dolayı istemiştim ama kaynakla hallettik. Pozisyon sıkıntısı da kalmadı hallettik teşekkürler
Antalyalogy
30-01-2012, 21:57
Kirlenmiş valflere güzel ve güncel bir örnek..böööööööö :(
etuners : Technical File (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=12&t=357)
slowmotion
30-01-2012, 22:15
Abi cikan subaplardan biri yamukmu:d masallah tertemizmis ust taraf:)
Beyler yalnız bunun da bir sebebi üretim hatası olan yarı sentetik motoryağının üretim esnasında kullanılmış olması.. 30bin km görmüş aracın sübapları da aynı bu şekilde..
Burada da sürekli konuşulan 2 tüp TUNAP 133'ün sebebi de zaten fotodaki deformasyona engel olmak. Fotodan pek anlaşılmıyor ama sübapların kendileri şekil değiştiriyorlar. Üzerindeki tortunun arkası da bozuk yani.
Bu durum yeni kasa 207'lerde ve son üretim eski kasa 207'lerde geçerli değil. İstanbul'da bir servis bu şüphe ile yeni RC'lerden kapak açmıştı araç 40bin'deydi sübaplar gayet kabul edilebilir durumda idilerdi ve şekilleri bozulmamıştı.
TUNAP 133'ün uygulama prosedürü:
Tunap133InfoFlash.pdf (451,33 KB) - uploaded.to (http://uploaded.to/file/kf65cx6v)
Bu prosedüre harfiyen uyulması gerekiyor ve uygulama için en az 2 kişi gerekiyor.
Yağ ve filtresi de muhakkak değişmesi gerekiyor çünkü kimyasal uygulama esnasında yağa da karışıyor.
30 dk kısmı önemli.. Eğer oyalanırsanız kimyasal bu sefer yüzeyleri yakmaya başlıyor.
Bu prosedürü kafasına göre uygulayıp motoru çalışmaz hale getiren yetkili servis biliyorum o yüzden dikkatli olun derim :)
Test prosedürü de çok önemli ve Çin işkencesi gibi.. otoyolda yapın bunu ama kamyon tır trafiği az olan bir yer olmalı. Dinamik tip sürüş dediği olayda direk apaçiye bağlamalı, yumuşak ama bol motor kompresörü uygulamalısınız. Vites ufaltarak yapmanız şart değil. Üst devirde gaz verip çekmek yeter..
Test prosedürü itibariyle en az yarım depo benzin de olması gerekir araçta.
Tüpleri sakın olaki kapalı mekanda uygulamayın. Egsozu ortamı mahvedecek ve insan sağlığına çok zararlı nefes alamazsınız. 30 dk limiti de olduğundan mutlaka açık mekanda yapmanızı tavsiye ederim. Veya %100 çalışır egsoz emiş sistemi olan bir atölye de olur.
Kolay iş değil ama herkese tavsiye ederim. Belli bir seviyeye gelmeden kurumu temizlemek sübapları kurtarmak mümkün.
karsiyakaliozi
31-01-2012, 06:54
naman bu tunap ı bır kere uygulamak sorunu cozuyor sanırım ılk dolum sırasındakı hatalı yağ dolumundan kaynaklı bu kurumlar herhalde ben 4000 km de ılk yağ değişmini yapsamda p1385 var bendede yapmakda fayda var sanırım bu hafta bulayım su tunapları uygulayalım ınfo flas ıcın tesekkurler
Bu TUNAP'ı 206 RC'yemi uygulasam bende. :D
naman bu tunap ı bır kere uygulamak sorunu cozuyor sanırım ılk dolum sırasındakı hatalı yağ dolumundan kaynaklı bu kurumlar herhalde ben 4000 km de ılk yağ değişmini yapsamda p1385 var bendede yapmakda fayda var sanırım bu hafta bulayım su tunapları uygulayalım ınfo flas ıcın tesekkurler
Abi yağ buharı emmeye girdiğinden oluyor bu. Yağda sıkıntı varsa sürekli uygulamak gerek evet. Ama Tunap'a rağmen sübaplar düzelmiyorsa değişim gerekir.
Bu TUNAP'ı 206 RC'yemi uygulasam bende. :D
206'larda da oluyor muymuş bu?:soru:
karsiyakaliozi
31-01-2012, 16:38
Abi yağ buharı emmeye girdiğinden oluyor bu. Yağda sıkıntı varsa sürekli uygulamak gerek evet. Ama Tunap'a rağmen sübaplar düzelmiyorsa değişim gerekir.
206'larda da oluyor muymuş bu?:soru:
yağda sıkıntı derken yanlış yağ kullanımı falanmı
Kurum felan temizlemiyor mu kısaca bu TUNAP 133 ?
slowmotion
31-01-2012, 19:23
Eski aracimda 1000km de yag degismistim bende. Fabrikasyon yag mi hatali? Kurum yapip yapmadigini nasil anlariz?
Antalyalogy
31-01-2012, 19:56
Deniz eski kasa son üretim hangi yıl ve ay oluyor acaba?Bu tunap ın gerekli olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz? Kapak açmadan anlamak münkün mü acaba?
Teşkkürler..
yağda sıkıntı derken yanlış yağ kullanımı falanmı
Yok abi hatalı yağ. PDF'te KAYNAK bölümünde yazıyor zaten
Kurum felan temizlemiyor mu kısaca bu TUNAP 133 ?
133'ü sadece sübap temizliği için öneriyor TUNAP firması.. Komple motor piston vs için 136 veya 137 idi sanırım başka bir kimyasalları var 133 le beraber onu da kullanmak gerekiyor. Bir de TUNAP'ın dediğine göre normalde bir tüp 133 yetermiş. Bu olağandışı bir durum olduğundan 2 tüpmüş.
Deniz eski kasa son üretim hangi yıl ve ay oluyor acaba?Bu tunap ın gerekli olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz? Kapak açmadan anlamak münkün mü acaba?
Teşkkürler..
Abi bu infoflash hep vardı lakin hiç P1385 oluşmadığı için bende kaale almamıştım. Zaten InfoFlash'ta da DAM No. su 12473'ten önce olan tüm araçlar için geçerli diyo. Bence P1385'i beklemeyin. DAM'ı 12473 ve önce olup garantide olan varsa ve P1385 hatası almışsa onlarda bu işlem ücretsiz garanti kapsamında değerlendirilir.
Normalde P1385 veren araçlara uygulayın der Peugeot. Yoksa zaten masrafını kendi karşılamıyor. Ama tabi eTuners taki gibi manifoldun ordan ışık filan tutarak ta bakmak mümkün. Durum eTuners'taki foto gibi veya daha kötüyse uygulamak sonra da 200-300 km sonra tekrar kontrol etmek gerekir 'bence'. Yalnız bakarken içeri birşey sallayıp üzerindeki tortuyu parçalamamak gerekir.. Gömlekleri çizme riski var.
Eski aracimda 1000km de yag degismistim bende. Fabrikasyon yag mi hatali? Kurum yapip yapmadigini nasil anlariz?
Evet o yağ hatalı. 1000 km de o yağdan kurtulduysanız zannetmiyorum ki birşey olsun.
DAM No: Sol ön kapı içinde yazan numaradır. Çoğumuzunki 11xxx şeklindedir. Örneğin bendeki 11645...
Veya
Servicebox'ta da Teknik Dokümantasyona girip soldan Özellikler'e bastığınız sağda çıkan bilgilerde SATIŞ SONRASI/YP No karşılığında yazan rakamlardan ilk grubu..
Antalyalogy
01-02-2012, 07:54
Y
Evet o yağ hatalı. 1000 km de o yağdan kurtulduysanız zannetmiyorum ki birşey olsun.
Bende aracı İstanbul dan alıp Ankaraya oradan da Antalya ya gelmiştim rodaj için , gelir gelmez de yağı değiştim o zaman bende de sorun olmaması lazım..
karsiyakaliozi
01-02-2012, 08:06
Bende aracı İstanbul dan alıp Ankaraya oradan da Antalya ya gelmiştim rodaj için , gelir gelmez de yağı değiştim o zaman bende de sorun olmaması lazım..
arıza kodu oku 1385 varsa olma olasılıgı yuksek bende cıkıyor mesala
Yağdan kaynaklı kurum kavrulma yoktur o zaman evet. Zaten fabrikada koyulan yağ enteresandır ama yarı sentetik
yusufsert
05-02-2012, 17:09
Arkadaşlar 307 mi satıyorum kırmızı veya beyaz 207 rc ile takas olur.Araç temiz dosta giderse mutlu olurum...
Peugeot 307 1.6 Technoplus 2003 Model 20.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 73525424 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-boyasiz-goz-alici-73525424/detay)
Bekle beni rc az kaldı :)
karsiyakaliozi
06-02-2012, 08:48
cumartesı ecu guncellemesı yaptırdım servisde modlu yazılım sılındı tabıykı hıssetıgım farklılıklar eskı stok yazılımdan daha ıyı gıbı geldı bana hızlanma değerlerı geliştirilimiş gibi kesıcı 6650 cıvarı 5. vites hızlanması daha ıyı cok basamadım 215 max gordum 2 kişiydik aracda 210 dan sonra baya hızlanma dusuyor 6000dd cıvarı 215 goruyordu 225-230 arası kalabılır stabıl bır yazılım gıbı geldı turbo gecıkmesı veya baska bişey hıssetmedım kısa sure kullandım şimdilik gözlemlerim bu kadar servis tanıdık deyıldı 50 tl aldılar guncellame ıcın
yusufsert
09-02-2012, 10:55
Arkadaşlar yazılımlarda son durum nedir bayadır muhabbeti geçmiyor.Yüksek devirde kesinti olması gibi problemi olan arkadaşlar vardı devam ediyomu acaba problemler?
karsiyakaliozi
09-02-2012, 11:05
Arkadaşlar yazılımlarda son durum nedir bayadır muhabbeti geçmiyor.Yüksek devirde kesinti olması gibi problemi olan arkadaşlar vardı devam ediyomu acaba problemler?
bende vardı o sıkıntı zaman zaman, stok dondum buna göre yenı yazılım ısteyecem bakalım ne olucak
karsiyakaliozi
09-02-2012, 11:43
tunap arayan arkadaslara ızmırde tunap dagıtan arkadası buldum 24 lu kolı adet fıyatına 45-50 tl arası fıyat verıyor toplanıp kolı alınabılır arac için 2 tup onerıyor peugeot yanı 1 kolı 12 arac yapar
tunap arayan arkadaslara ızmırde tunap dagıtan arkadası buldum 24 lu kolı adet fıyatına 45-50 tl arası fıyat verıyor toplanıp kolı alınabılır arac için 2 tup onerıyor peugeot yanı 1 kolı 12 arac yapar
böyle bi durumda 4 tane tüp alma garantisi veriyorum
karsiyakaliozi
09-02-2012, 11:54
talep olusturalım burda
bu yüksek devirdeki kesintiye çözüm varmı ?
yusufsert
09-02-2012, 15:12
bu yüksek devirdeki kesintiye çözüm varmı ?
Mehmet Gazihan yaptığı yazılımlarda kesinti gibi bi problem olmadığını söylüyor..Bi kaç kullanan arkadaş tanıyorum memnunlar gayet
böyle bi durumda 4 tane tüp alma garantisi veriyorum
Bende 4 tüp alırım
Mehmet Gazihan yaptığı yazılımlarda kesinti gibi bi problem olmadığını söylüyor..Bi kaç kullanan arkadaş tanıyorum memnunlar gayet
ben bu ay sonu yaptırıyorum ztn ohh mehmet abiyle görüştüm insallah hallolcak 215 ps coming soon :P
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/111233-52-au-207gt-black-sea-style.html
yusufsert
10-02-2012, 13:22
ben bu ay sonu yaptırıyorum ztn ohh mehmet abiyle görüştüm insallah hallolcak 215 ps coming soon :P
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/111233-52-au-207gt-black-sea-style.html
Egzost + intercooler + yazılım = 215 hp bu değerler 207 gt için çok değilmi?
O zaman aynı modifiye işlemlerinide rc ye yapsak 245 hp güç elde edebilecez mi?
Aynı işlemler Özgür abinin aracın da var 210-220 hp falan geliyo diyordu...
215 bana da çok geldi.
Tunap'ın sübapların durumuna göre kesintiye olumlu etkisi olabilir.. Ama iş işten geçtiyse şöyle bir temizlik olur gider..
Egzost + intercooler + yazılım = 215 hp bu değerler 207 gt için çok değilmi?
O zaman aynı modifiye işlemlerinide rc ye yapsak 245 hp güç elde edebilecez mi?
Aynı işlemler Özgür abinin aracın da var 210-220 hp falan geliyo diyordu...
ben mehmet abiyle görüştüm yeni bir yazılım yapıp geliştirdiğinisöyledi, egsoz kat iptali vs.. yapıldı ztn intercoleri değişmene gerek yok dedi 210 215 olur rahatlıkla dedi hayırlısı bakalım.
ben mehmet abiyle görüştüm yeni bir yazılım yapıp geliştirdiğinisöyledi, egsoz kat iptali vs.. yapıldı ztn intercoleri değişmene gerek yok dedi 210 215 olur rahatlıkla dedi hayırlısı bakalım.
standart turbo ile o güçlere çıkılacaksa çok kısa zamanda turbo sorun çıkaracaktır bence. o rakamları rc için söylemiş olmasın sakın?
ya da, turbonu değiştirdin, bize söylemeyi unuttun?
karsiyakaliozi
10-02-2012, 14:23
215 banada hayalı gıbı geldı bu arac standart 150 deyılmı nerdeyse %50 guc artırımından bahsedıyoruz dıkkat
yusufaltintepe
10-02-2012, 14:45
valla güzel değerler bende merak ettim bu değerler gerçekten olacakmı bir taraftanda iştahım kabarmadı değil :)
standart turbo ile o güçlere çıkılacaksa çok kısa zamanda turbo sorun çıkaracaktır bence. o rakamları rc için söylemiş olmasın sakın?
ya da, turbonu değiştirdin, bize söylemeyi unuttun?
o konuda mehmet abiye, üstüne basa basa sordum ona güweniyorum 215 olmazda 205 olur canım o kadar sorun değil :) şuanda 188 filan weriyor ztn stage 1 yazılım war.
Şu stage'leri biri bana açıklarsa çok bahtiyar olucam :D
karsiyakaliozi
10-02-2012, 16:29
stage = alabildiğin risk miktarı bence:D
o konuda mehmet abiye, üstüne basa basa sordum ona güweniyorum 215 olmazda 205 olur canım o kadar sorun değil :) şuanda 188 filan weriyor ztn stage 1 yazılım war.
yazılım, donanımı kontrol eder, tamam, ancak donanımın fiziksel olarak kapasitesini aşırtması mümkün değil, demek istediğim o. yoksa gönül ister 225 versin, 250 versin, ne güzel olur... :)
gtnin turbosu 1 bar basmak için bile neredeyse overspeed dönüyor da 180, bilemedin 190hp civarı bir güç çıkarıyor. daha fazlası için daha fazla hava, yani daha fazla turbo devri lazım. e o turbonun da bir canı var değil mi? ;)
ne bileyim bir hybrid dönüşüm ya da yatak-yağlama modifikasyonu, birşey...
uyarmak istediğim mevzuyu açıklayabildim umarım.
karsiyakaliozi
10-02-2012, 16:40
izmirli tüm dostlarımın yazdıklarına gonulden katılıyorum işin fiziki oluru önemlidir benım sahsi görüşüm standart donanımla alınan %20 guc artısı normal max 25_30 arası ust sınır olur bunun ustunu yaparım dıyenede ben pek itibar etmem cunku o aradakı %20 lik artıs motorun korumasıdır derseniz ki motor korunmasın yeter ki güç alınsın elbette sonuçlar maddi acıdan acı olabılır bunu yanısıra güvensiz ve tehlikelide olur %30 dan fazla artıs ıstedıgınız zamanda yapacağınız yatırım bence 1 üst araca gecebilecek bir yatırımdır buda düşünülmelidir 10-15 senedir bu konularla amatörce uğrasırım yanlış anlasılmasın kendim oturup harita yazmam yaptırırım ama devamlı araştırırım soruştururum henüz öğrendiklerim elle tutulur seviyede bile deyil o yuzden araştırıp inanmak bence en mantıklısıdır
yusufsert
10-02-2012, 19:01
yazılım, donanımı kontrol eder, tamam, ancak donanımın fiziksel olarak kapasitesini aşırtması mümkün değil, demek istediğim o. yoksa gönül ister 225 versin, 250 versin, ne güzel olur... :)
gtnin turbosu 1 bar basmak için bile neredeyse overspeed dönüyor da 180, bilemedin 190hp civarı bir güç çıkarıyor. daha fazlası için daha fazla hava, yani daha fazla turbo devri lazım. e o turbonun da bir canı var değil mi? ;)
ne bileyim bir hybrid dönüşüm ya da yatak-yağlama modifikasyonu, birşey...
uyarmak istediğim mevzuyu açıklayabildim umarım.
Çok güzel açıklamışın arkadaşım Araç rc olsa 210-215 hp akla yatıyo.Sitede deneyenler vardı bar continuous 1.0 i geçtikden sonra araba randımanlı gitmiyo kesiciye falan giriyo.Turbonun barı nı yükseltmeden o güç nasıl alınır onuda bilmiyorum.
Mehmet Gazihan dediyse vardır bi bildiği:)
Gelişmeleri, haberleri bekliyoruz arkadaşım...
FlyingFinish
10-02-2012, 19:27
Şimdi bu durumda: Benim aracım peak 1.45-1.50 bar boost üretiyor. 1.4 lerde cont. decat, mid pipe, stock backbox.. ve filtre var.. Bu gibi havalarda , buradaki sohbetten gidersek kaç beygir olması lazım???
Fikirlerinizi rica ederim.. ;)
Not: yazılım italyan "all car racing".
yazılım terso, yoksa 300e yakın çıkarır derdim. :D
yusufsert
10-02-2012, 20:07
Şimdi bu durumda: Benim aracım peak 1.45-1.50 bar boost üretiyor. 1.4 lerde cont. decat, mid pipe, stock backbox.. ve filtre var.. Bu gibi havalarda , buradaki sohbetten gidersek kaç beygir olması lazım???
Fikirlerinizi rica ederim.. ;)
Bence 210-220 i geçmez.Cont.1.4 sorunsuz iyimiş mahşallah.1.3 ve üstünde sıkıştarınca basıncı kesiyo diyo biliyorum. cooper da falan denemişlerdi yürümedi...
FlyingFinish
10-02-2012, 20:57
Bence 210-220 i geçmez.Cont.1.4 sorunsuz iyimiş mahşallah.1.3 ve üstünde sıkıştarınca basıncı kesiyo diyo biliyorum. cooper da falan denemişlerdi yürümedi...
Yok bir sıkıntı.. Neden geçmez 210-220 yi?? Bide 210 ile 220 arası 10 beygir var ve oralarda o 10 beygir için uğraşıyoruz.. 210 umu 220 yi mi geçmez :)
bana tek denilen aracın turbo basıncıyla değil timing ayarı iyi seviyede ayarlanacağı yönünde.
yusufsert
10-02-2012, 23:26
Yok bir sıkıntı.. Neden geçmez 210-220 yi?? Bide 210 ile 220 arası 10 beygir var ve oralarda o 10 beygir için uğraşıyoruz.. 210 umu 220 yi mi geçmez :)
Dostum rc de sıkıntı yok Bence rc nin turbo büyütmeden alınabilecek stabil güç max.220 hp. Aklıma takılan gt yazılım+egzost ile 210 hp oluyorsa Rc ninde yazılım+egzost ile 240 hp falan ollması gerekiyor...
Gazihan ın turbo nun timing i ile uğraştığı daha önceki sayfalarda geçmişti bi ara.
Bekleyip görelim arkadaş deneyimlerini paylaşsın
slowmotion
11-02-2012, 01:03
benim eski rc yazılım ve kutu içi k&n vardı.gerisi stock tu. obd den baktığım kadarı ile 1.48peak, 6000 devirlerde cont 0,99bar 'dı. 199,8hp dynom var.
aslında önemli olan tekerlek beygiri yaklaşık 180,5 whp aldım.
bende gt nin okadar değer alamayacağını düşünüyorum. en azından tekerde 180whp alamaz. eğer alırsa kendimce boşa rc almışım :s
dyno ve yazılımlı rc ile video olursa bence iyi olur
FlyingFinish
11-02-2012, 10:20
Dostum rc de sıkıntı yok Bence rc nin turbo büyütmeden alınabilecek stabil güç max.220 hp. Aklıma takılan gt yazılım+egzost ile 210 hp oluyorsa Rc ninde yazılım+egzost ile 240 hp falan ollması gerekiyor...
Gazihan ın turbo nun timing i ile uğraştığı daha önceki sayfalarda geçmişti bi ara.
Bekleyip görelim arkadaş deneyimlerini paylaşsın
neden stabil olarak max 220 onu sormuştum.. bu düşüncenin arkasında teknik bir bilgi varsa öğrenmek isterim. Bir de turbo'nun timing i nasıl oluyor merak ettim??
yusufsert
11-02-2012, 10:50
neden stabil olarak max 220 onu sormuştum.. bu düşüncenin arkasında teknik bir bilgi varsa öğrenmek isterim. Bir de turbo'nun timing i nasıl oluyor merak ettim??
Düşüncemin arkasında teknik bilgi yok ama deneyenler hiç 220 nin üstüne sorunsuz stabil çıkamadı hep bi sorunla karşılaştılar randıman alamadılar.Özgür abi araca yazılım harici intercooler takviyesi falan yaptı kendisi aracının yanlış hatırlamıyorsam 210 hp olduğunu söylemişti önceki sayfalarda.Cooper sahibi bi arkadaş vardı uğraştı uğraştı araç hep 220 hp nin üstünde sıkıntı verdi Demek istediğim şu an Türkiyede rc den yazılımla sorunsuz 220 hp nin üstünde güç alan kişi yok...
FlyingFinish
11-02-2012, 11:02
Düşüncemin arkasında teknik bilgi yok ama deneyenler hiç 220 nin üstüne sorunsuz stabil çıkamadı hep bi sorunla karşılaştılar randıman alamadılar.Özgür abi araca yazılım harici intercooler takviyesi falan yaptı kendisi aracının yanlış hatırlamıyorsam 210 hp olduğunu söylemişti önceki sayfalarda.Cooper sahibi bi arkadaş vardı uğraştı uğraştı araç hep 220 hp nin üstünde sıkıntı verdi Demek istediğim şu an Türkiyede rc den yazılımla sorunsuz 220 hp nin üstünde güç alan kişi yok...
ok teşekkürler.. ben bunların farkındayım... bnm tahmınım bnm arabamın 205-210 arası olabileceği zaten.. ve işin aslı çokta önemsemiyorum.. kullanımda yeterince keyifli..
yusufsert
11-02-2012, 13:15
ok teşekkürler.. ben bunların farkındayım... bnm tahmınım bnm arabamın 205-210 arası olabileceği zaten.. ve işin aslı çokta önemsemiyorum.. kullanımda yeterince keyifli..
Bende aynı fikirdeyim araç sorunsuz bi şekilde gücü tekerleklere aktarıyorsa buda tatmin ediyorsa gerisi hikaye... 205-210 hp söylemesi ağza kolay geliyor fakat ciddi bi güç Bide dyo da onemli olan bence yazılım öncesi ve sonrası farkı görmek yoksa her dyno da farklı hp ler çıkabilir...
ygtkrmdnz
11-02-2012, 13:31
arkadaşlar ds3 e yazılım yapıp memnun kalan, stabil olarak kullanan var mı acaba :)
Antalyalogy
11-02-2012, 13:34
RC turbosunun flowrate i 220 HP lerin üstü için müsait değil + bu güçlerde missfire olmaması için de valf yaylarının daha sert olanları ile değişmesi lazım..
Çözüm olarak ya k04 palleri ile hybrit yapılacak yada gt28rs tarzı daha büyük bir turbo.
Artı beygire çok takılmayın yazılım ile araç çok daha tepkili ve keyifli oluyor.
Antalyalogy
11-02-2012, 13:35
Bu arada Tolga Ağabey in projesini merakla bekliyorum..
yusufsert
11-02-2012, 14:05
Bu arada Tolga Ağabey in projesini merakla bekliyorum..
Bende çok merak ediyorum Özgür abi..Bayadır bilgilendirmedi son durum neacaba ?
arkadaşlar ds3 e yazılım yapıp memnun kalan, stabil olarak kullanan var mı acaba :)
Bir tanıdığım var 156'lık DS3'te kullanan.. 180 bg civarı bir güçte olduğunu söyledi. Gayet te memnun halinden.
Söylediğim bu kişi Türkiye'nin en iyi pilotlarından biridir.
RC turbosunun flowrate i 220 HP lerin üstü için müsait değil + bu güçlerde missfire olmaması için de valf yaylarının daha sert olanları ile değişmesi lazım..
Çözüm olarak ya k04 palleri ile hybrit yapılacak yada gt28rs tarzı daha büyük bir turbo.
Artı beygire çok takılmayın yazılım ile araç çok daha tepkili ve keyifli oluyor.
eksoz manifoldunun gücü nedirki acaba ? değiştirmek gerekmezmi
Toplucana bir at çiftliğine filan gidelim derim :D
Antalyalogy
12-02-2012, 01:07
THP timing ile ilgili bir kaç foto ;
https://plus.google.com/photos/105045329121336805839/albums/5631838615162045473?banner=pwa
Dostum bir tek açı sensörü yeterli olsa keşke.. 2-3 sayfa önce paylaştığım konuda yeni usul açıölçerli tam sente ayarı var..Zincir uzaması varsa sadece açıölçer hiçbir işe yaramıyor 10 km sonra tekrar kayıyor.
yusufsert
12-02-2012, 14:49
Dostum bir tek açı sensörü yeterli olsa keşke.. 2-3 sayfa önce paylaştığım konuda yeni usul açıölçerli tam sente ayarı var..Zincir uzaması varsa sadece açıölçer hiçbir işe yaramıyor 10 km sonra tekrar kayıyor.
Abi bu zincir uzaması falan kesin sonucu,tamiri yok mu? Souç ta bu spor bi araç bu araç hep sakin kullnılmazki illaki sıkıştırılcak devirli kullanılcak..
cupra lipim ve ufaktan detailing...
http://tynipic.com/images/jdv1329056110p.JPG
http://tynipic.com/images/arx1329056164n.JPG
ben kullanıyorum.
Özlemişim bu rengi :) Güle güle kullan
Abi bu zincir uzaması falan kesin sonucu,tamiri yok mu? Souç ta bu spor bi araç bu araç hep sakin kullnılmazki illaki sıkıştırılcak devirli kullanılcak..
Zincir uzadı mı yenisi ile değiştirilir :)
Zaten kimse sakin kullanın demiyor. zincir uzaması rc ile ortaya çıkan bir hadise değil :)
Ama uzama farkedilmeden yapılan sente ayarının bir işe yaramayacağını anlatmak istedim.
Peugeot da ilk etapta uzama kontrol ettirmeden sente ayarı yaptırdı. O prosedür aynen etuners ta var. Sonra bunu güncelledi.. Açıölçer ekledi.. Özel bir tamir vidası ekledi yöntem değiştirdi. Yetinmedi yazılımı da değiştirdi :) Toleransı arttırdı :)
yusufsert
12-02-2012, 18:19
Zincir uzadı mı yenisi ile değiştirilir :)
Zaten kimse sakin kullanın demiyor. zincir uzaması rc ile ortaya çıkan bir hadise değil :)
Ama uzama farkedilmeden yapılan sente ayarının bir işe yaramayacağını anlatmak istedim.
Peugeot da ilk etapta uzama kontrol ettirmeden sente ayarı yaptırdı. O prosedür aynen etuners ta var. Sonra bunu güncelledi.. Açıölçer ekledi.. Özel bir tamir vidası ekledi yöntem değiştirdi. Yetinmedi yazılımı da değiştirdi :) Toleransı arttırdı :)
Abi sayende o kadar çok şey öğrendimki anlatamam.... sağolasın...
yusufsert
12-02-2012, 18:22
Süperrr. şu kırmızı rc/gt lere aşığım valla...Bi araba bu kadar mı +18 olur ya...
karsiyakaliozi
13-02-2012, 08:24
bu haftaki gözlemlerim (11/02/2012) yeni ecu update sanki rölentide daha düşük devirde çalışıyor ve ilk kalkışda eski yazılıma göre daha çok gaza basmak gerekiyor hatta 1-2 kez stop ettırdım ilk hareket sırasında gaz pedalı hassaslasmıs sankı
abi bekledigimden güzeL oLmuş ... :D
ygtkrmdnz
13-02-2012, 08:53
ben kullanıyorum.
sorun yaşadınız mı hiç güç artışı nasıl oldu yazılım ile başka ne gibi değişiklikler uyguladınız bilgilendirirseniz sevinirim :)
Forumda ilk uzun dişli takan ilk ben oldum sanırım:) gözlemlerimi paylasmak istedim, umarım takmak isteyenlere faydalı bilgiler olur;)(47X35 olan en uzun dişliyi kullandık)
Ankara-Eskişehir arası ekonomik kullanımda;
araçla 110 ile giderken yakıt tüketimi düz yolda 5.5 civarlarında, hafif meyilli yolda 3.5-4.0lt hız buarada 120 civarlarına yükseliyor, yokuş yukarı ise %3-4 meyilli 8.0lt leri gördüm(110un altına inmeden) Alttaki resim dün ankara-eskişehir arası ortalama tüketimimdir.Araçta 225/45/17 michelin alpin kış lastiği var. Normal lastik ile dahada ekonomikleşmesi gerekiyor, bu arada beylikova mevkiinde -15dereceyide gördüm inanılmaz soğuktu:)
Ortalama hızımın düşük 98 olmasının nedeni polatlıdaki 3lambaya takılmam oldu:)
http://s15.postimage.org/fk4o64ycb/IMG00333_20120212_2105.jpg
dez avantaj olarak cruise control iptal oldu buna müdahale edebilinir mi bilemiyorum, birde sanırım dişlinin ufak olmasından dolayı 80 ile 140 arası gazdan ayagınızı sert ve normal çektiğinizde (sadece 5.viteste oluyor) sanki alt sanzıman kulağı kopuk gibi yıgılma oluyor yüksek hızda olmuyor.
top speed buzlu olduğundan dolayı yapamadım onun ile ilgili gözlemlerimi paylaşıcağımm!
karsiyakaliozi
13-02-2012, 10:21
yakıt tuketım değerlerı ınanılmaz olmus bence ama konfordan verılen odunler deyermı ayrıca son surat denemesı yapabıldınmı benım en çok merak ettiğim konu bu cruıse ıptal olması kotu olmus oldukça sık kullanıyorum çünkü
cruise için ecudaki devir-hız tablolarının güncellenmesi gerekiyor..
4. viteste çalışıyor mu peki cruise?
Son sürat değil de 5. viteste hızlanma nasıl?
208:
Fransa'da 11950€ dan satışa çıkıyormuş.. 207 zamanında 12800€'dan satışa çıkmış..
Tüm araçlarda ESP standart donanım..
Şu otomatik paralel park etme zımbırtısı 208 için mevcutmuş. Yani uygun yer oldu mu tuşa basıyorsun kendi park ediyor.
156'lıkta ESP devre dışı kalabiliyor. Diğerlerinde sürekli devrede..
RC klasında bir araçtan haber yok henüz.
Ortadaki ekran 7" dokunmatik.. 800x480 çözünürlük var. Navigasyon var(TR için de olur herhalde, ama Türkçe konuşmaz zannetmem, burdakiler anlamaz o işlerden).
Teknik veriler: 208 Teknik.pdf (http://www.mediafire.com/?7w03ez21s6jbn39)
çok güzel olmuş çok beğendim.. maşallah. allah kaza bela vermesin...
karsiyakaliozi
13-02-2012, 16:41
208:
Fransa'da 11950€ dan satışa çıkıyormuş.. 207 zamanında 12800€'dan satışa çıkmış..
Şu otomatik paralel park etme zımbırtısı 208 için mevcutmuş. Yani uygun yer oldu mu tuşa basıyorsun kendi park ediyor.
Ortadaki ekran 7" dokunmatik.. 800x480 çözünürlük var. Navigasyon var(TR için de olur herhalde, ama Türkçe konuşmaz zannetmem, burdakiler anlamaz o işlerden).
fıyat ıyı sayılır bence 5 vıtes olması handıkap gibi geldi bana bırde o ekran olmaz tr de oraya koyarlar bı rd4 devam :D 90.000 tl ye rcz satıyor rd4 le devam edıyor hala tr de
yakıt tuketım değerlerı ınanılmaz olmus bence ama konfordan verılen odunler deyermı ayrıca son surat denemesı yapabıldınmı benım en çok merak ettiğim konu bu cruıse ıptal olması kotu olmus oldukça sık kullanıyorum çünkü
daha deneyemedim deneyince paylaşırım!
cruise için ecudaki devir-hız tablolarının güncellenmesi gerekiyor..
4. viteste çalışıyor mu peki cruise?
Son sürat değil de 5. viteste hızlanma nasıl?
diğer viteslerde cruise çalışıyor, servis bu değerleri güncellermi acaba:soru:
4. vites 100le giderken 5 atıgımda cok az bir toparlama oluyor. daha sonra eskisi gibi ivmeleniyor.
Hmm çeviriyor yani orta devirlerde.. Acaba 5500 den sonrası nasıl
slowmotion
13-02-2012, 23:24
Forumda ilk uzun dişli takan ilk ben oldum sanırım:) gözlemlerimi paylasmak istedim, umarım takmak isteyenlere faydalı bilgiler olur;)(47X35 olan en uzun dişliyi kullandık)
Ankara-Eskişehir arası ekonomik kullanımda;
araçla 110 ile giderken yakıt tüketimi düz yolda 5.5 civarlarında, hafif meyilli yolda 3.5-4.0lt hız buarada 120 civarlarına yükseliyor, yokuş yukarı ise %3-4 meyilli 8.0lt leri gördüm(110un altına inmeden) Alttaki resim dün ankara-eskişehir arası ortalama tüketimimdir.Araçta 225/45/17 michelin alpin kış lastiği var. Normal lastik ile dahada ekonomikleşmesi gerekiyor, bu arada beylikova mevkiinde -15dereceyide gördüm inanılmaz soğuktu:)
Ortalama hızımın düşük 98 olmasının nedeni polatlıdaki 3lambaya takılmam oldu:)
http://s15.postimage.org/fk4o64ycb/IMG00333_20120212_2105.jpg
dez avantaj olarak cruise control iptal oldu buna müdahale edebilinir mi bilemiyorum, birde sanırım dişlinin ufak olmasından dolayı 80 ile 140 arası gazdan ayagınızı sert ve normal çektiğinizde (sadece 5.viteste oluyor) sanki alt sanzıman kulağı kopuk gibi yıgılma oluyor yüksek hızda olmuyor.
top speed buzlu olduğundan dolayı yapamadım onun ile ilgili gözlemlerimi paylaşıcağımm!
uzunca zamandır bunu yapan birini bekliyordum. tebrikler, takipteyim. hayırlı olsun. nasıl taktırdınız bilgi verirmisiniz?
slowmotion
13-02-2012, 23:28
208:
208in en yüksek beygirlisini bekliyorum :D ama busefer sürmeden almayacağım
Abi bence sen Peugeot alıcaksan önce başka şehre taşın :D
Bak Bodrum'a bayilik verildi mesela.. 1-2 seneye faaliyete geçer en fazla :D:D
Şaka bir yana ben de çok merak ediyorum RC klasında bir ürün çıkarıp çıkarmayacaklarını..
Ama 200'lük yerine şu anki Cooper S'lerde kullanılan 184'lük motoru kullanabilirler..
poşetçay
13-02-2012, 23:55
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2008 Model 27.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 57873609 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-27000-son-fiyat-pert-kayitsiz-57873609/detay/)
arkadaşlar ben bu rc yi almayı planlıyorum tanıyan bilgisi olan varmı fikirlerinizi sölerseniz sevinirim tşkr
Ben tanımıyorum maalesef :( Buralardan da değil sanırsam.
Gücünü 201 bg üzeri göstermiş. Biraz yüklü galiba
slowmotion
14-02-2012, 00:14
Abi bence sen Peugeot alıcaksan önce başka şehre taşın :D
Bak Bodrum'a bayilik verildi mesela.. 1-2 seneye faaliyete geçer en fazla :D:D
gerçi haklısın servisten yana pek şansım olmadı. yaşlanınca memleket muğlaya dönerim artık:D
poşetçay
14-02-2012, 00:17
Ben tanımıyorum maalesef :( Buralardan da değil sanırsam.
Gücünü 201 bg üzeri göstermiş. Biraz yüklü galibachip ve kutu içi filitre var dedi 25hp almışsa :) dogru işaretlemiş gt fiatına rc almak işime gelir ve istedigim yerde expertiz yaptırabilirmişim
Yazılımına göre almış olabilir.. Yazılımla 200+ göstermek kolay.
Ama evet fiyatı ucuz baya
threshold
14-02-2012, 00:53
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2008 Model 27.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 57873609 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-27000-son-fiyat-pert-kayitsiz-57873609/detay/)
arkadaşlar ben bu rc yi almayı planlıyorum tanıyan bilgisi olan varmı fikirlerinizi sölerseniz sevinirim tşkr
Bu araç 2 yıl önce de satılıktı fotolardan tanıdım-halen satılmaması şaşırtıcı...
Benim aracımı al istersen,
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2008 Model 29.900 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 67067559 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2008-peugeot-207-rc-alevli-oto-kalamis-67067559/detay)
Daha temizini ve de özenli bakılmışını bulamazsın diyebilirim sadece, arabayı yıkattıktan sonra sıfır diye avanta istiyorlar o kadar söyliyim. Eğer gerçekten severek bineyim kafamda hiç soru işareti olmasın diyorsan sana bu aracı verelim...
Mehmet Gazihan
14-02-2012, 18:06
Perşembe günü SAMSUN ORDU ve TRABZON a geliyorum..
ilgili arkadaşların bilgisine..
poşetçay
14-02-2012, 20:21
Benim aracımı al istersen,
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2008 Model 29.900 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 67067559 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2008-peugeot-207-rc-alevli-oto-kalamis-67067559/detay)
Daha temizini ve de özenli bakılmışını bulamazsın diyebilirim sadece, arabayı yıkattıktan sonra sıfır diye avanta istiyorlar o kadar söyliyim. Eğer gerçekten severek bineyim kafamda hiç soru işareti olmasın diyorsan sana bu aracı verelim...gt fiyatına rc oldugu için ilgilendim 30bin bütçemi aşar
yusufsert
14-02-2012, 21:18
Arkadaşlar 19.000 tl ye kadar otomatik corsa veya hyundai getz arıyorum.aracı eşime alıyorum.Eşimi susturayım bende rahat rahat rc alabileyim :) Eğer çevrenizde tanıdık,tavsiye edebileceğiniz varsa haberleşelim lütfen...
http://www.hizliupload.com/di-5A9T63WQ.jpg
çok dikkatimi çekti, bu konuda 24 misafir 1 üye ???
:D
karsiyakaliozi
15-02-2012, 16:29
bizim konu boyledır tr de tek 207 rc konusunda yok yok bilgi bankası
bugün elm327 kablosunu sipariş ettim bakalım yarın gelecek.. bi cheksum bulmam kaldı şimdi onu araştırıyorum. araçtan çektiğim haritanın üzerinde değişiklik yapmak çok güzel olacak.. bakalım tecrübelerimi yazarım burdan. bende merak ediyorum.
ilk dosyayı çekeceğiz
http://www.yukleresim.com/di-2KVJ.jpg
sonra cheksum sorununu çözdükmü dosyayı okutabileceğim. bakalım hayırlısı :D
http://www.yukleresim.com/di-ALYG.jpg
hondadan sıkılmıştım artık, bununla uğraşmak zevk veriyor :D
etuners ın yazılımı değişikliğe göre kendi hesaplamıyor mu checksum ı?
slowmotion
15-02-2012, 19:51
bugün elm327 kablosunu sipariş ettim bakalım yarın gelecek.. bi cheksum bulmam kaldı şimdi onu araştırıyorum. araçtan çektiğim haritanın üzerinde değişiklik yapmak çok güzel olacak.. bakalım tecrübelerimi yazarım burdan. bende merak ediyorum.
ilk dosyayı çekeceğiz
http://www.yukleresim.com/di-2KVJ.jpg
sonra cheksum sorununu çözdükmü dosyayı okutabileceğim. bakalım hayırlısı :D
http://www.yukleresim.com/di-ALYG.jpg
hondadan sıkılmıştım artık, bununla uğraşmak zevk veriyor :D
Ben arabayi satmadan nerdeydin dostum :d basarilar dilerim :)
etuners ın yazılımı değişikliğe göre kendi hesaplamıyor mu checksum ı?
bakalım yarın deneyeceğim. tam sonuçları buraya aktaracağım.
bence etuners kendisine özel cheksum yaptığını düşünmüyorum. ama eğerki varsada onuda bi şekilde aşmaya çalışacağım. deneyimlerimi paylaşacağım..
Ben arabayi satmadan nerdeydin dostum :d basarilar dilerim :)
burdaydım da, o zaman başka araçlar ile uğraşıyodum :D
yusufsert
15-02-2012, 20:34
bakalım yarın deneyeceğim. tam sonuçları buraya aktaracağım.
bence etuners kendisine özel cheksum yaptığını düşünmüyorum. ama eğerki varsada onuda bi şekilde aşmaya çalışacağım. deneyimlerimi paylaşacağım..
Üstadım şu checksum,harita ,uğraştığın bu program nedir? Kısaca bi özetlermisin neler döndüğünü bi anlıyayım en azından fransız kalmıyayım olaya:)
hakanguclu
16-02-2012, 03:56
Mrb. arkadaşlar burdan sorgulatmak ne kadar doğru tartışılır ama bu iki araç arasında kararsız kaldım fikirlerinizi almak istedim? varmıdır bildiginiz bişeyi veya önermek istediginiz.?
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2008 Model 31.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 73572400 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-hatasiz-207-rc-acill-73572400/detay)
Peugeot 207 RC Le Mans 2009 Model 30.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - Pasif İlan - 56315368 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-0543-406-35-74-tel-ulasin-56315368/pasif-ilan/#classifiedTitle)
Hazırola geçelim arkadaşlar :D
http://img268.imageshack.us/img268/6453/33043438321616503777112.jpg
karsiyakaliozi
17-02-2012, 07:01
geçtik bekliyoruz ...:)
Antalyalogy
17-02-2012, 09:58
Arkadaşlar aracına tesisat yapanlar yada tanıdığı olanlar sorabilirmi ?
Ön kapılara 1 takım component AKTİF olarak bağlanacak. Kaç mt hoparlör kablosu lazım olur. Amfi bagajda olacak.
20 MT yeterli olur mu ?
Teşekkürler..
NOT: Emret komutanım :D:D:D
Arkadaşlar aracına tesisat yapanlar yada tanıdığı olanlar sorabilirmi ?
Ön kapılara 1 takım component AKTİF olarak bağlanacak. Kaç mt hoparlör kablosu lazım olur. Amfi bagajda olacak.
20 MT yeterli olur mu ?
Teşekkürler..
NOT: Emret komutanım :D:D:D
özgür abi, benim bagajda 4 kanallı sierra amfi ve jbl 30 cm bass var. kapılara bağlı değil henüz
ama pazartesi günü, ön kapılara amfiyi bağlatacağım. sana kaç metre kullandığımızı öğrenir söylerim abi.
toptan TUNAP 133 işi noldu başka isteyen alan yokmu ?
karsiyakaliozi
17-02-2012, 14:09
toptan TUNAP 133 işi noldu başka isteyen alan yokmu ?
baska ses cıkmayınca 2 tup aldım kendıme bos vaktımde uygulayacam
baska ses cıkmayınca 2 tup aldım kendıme bos vaktımde uygulayacam
tamamdır bende zaten almanyadan sipariş vermek üzereydim yine de bir sorayım dedim ama belli ki kimsenin bu ürünü önemsediği yok
karsiyakaliozi
17-02-2012, 14:22
almanyaya kadar gerek yok gir bi bosh servise ellerınde vardır belkı 65-70 tl ye alırsın
arkadaslar yanlıs anlasılma nedeniyle yanlış bilgi wermişim aracımın yazılımı güncellendi 195 bg son sonuç. Teşekkürler mehmet gazihan :)
karsiyakaliozi
17-02-2012, 15:26
195 daha olabılır bır sonuc kazasız belasız
slowmotion
18-02-2012, 00:01
arkadaslar yanlıs anlasılma nedeniyle yanlış bilgi wermişim aracımın yazılımı güncellendi 195 bg son sonuç. Teşekkürler mehmet gazihan :)
dyno kağıdını bekliyorum
slowmotion
18-02-2012, 00:04
metanol bağlatan oldumu hiç?
Antalyalogy
18-02-2012, 09:55
özgür abi, benim bagajda 4 kanallı sierra amfi ve jbl 30 cm bass var. kapılara bağlı değil henüz
ama pazartesi günü, ön kapılara amfiyi bağlatacağım. sana kaç metre kullandığımızı öğrenir söylerim abi.
EyvAllah Mustafa ,
Bağlantıları yapacak arkadaşa (sen pasif bağlayacaksın) AKTİF bağlasaydın ne kadar kablo giderdi diye sor lütfen..:icon_tup:
Antalyalogy
18-02-2012, 09:57
metanol bağlatan oldumu hiç?
Ben bağlatmıştım nisan 2011 de.
Kit bu ;
http://www.coolingmist.com/detailmain.aspx?pid=cmstage1tank
slowmotion
18-02-2012, 11:41
Ben bağlatmıştım nisan 2011 de.
Kit bu ;
Coolingmist Water Injection, alcohol injection and Methanol Injection systems (http://www.coolingmist.com/detailmain.aspx?pid=cmstage1tank)
abi montaj için beyinle bağlantı varmı? kaç devirde metanol devreye giriyor?
Antalyalogy
18-02-2012, 12:55
abi montaj için beyinle bağlantı varmı? kaç devirde metanol devreye giriyor?
Emrah çım ,
Beyinle bağlantı yok diagram şu ;
http://www.coolingmist.com/diagrams/cmstage1tank.jpg
switch 0,7 barda basmaya ayarlı idi bende 0,7 bardan sonra çalışıyor sürekli..
slowmotion
18-02-2012, 20:27
Sagol abi tesekkurler ;)
yusufsert
18-02-2012, 23:21
Özgür abi metanol un faydasının hissediyormusun ?
Beyler GT'lerin turboları güncellenmiş.. 0375.T5 olmuş yeni referans.. yanında da 1709.45 i istiyormuş bu nedir bilmiyorum. Eski referans 0375.N7 idi..
RC'lerin turbosu sabit halen.. 0375.N8
threshold
20-02-2012, 01:39
merhaba arkadaşlar,
ara sıra yazmama rağmen forumun sürekli takipçisiyim-bilgi paylaşımları için tüm arkadaşlara teşekkürler;)
207 RC ye İstanbul da downpipe uygulaması yaptırmak istiyorum bana önerebileceğiniz usta var mı? bu uygulama esnasında 70mm. çapında boru kullanıyoruz doğru mudur?
tüm arkadaşlara mutlu günler dilerim...
bende paslanmazdan yapılmış, yanıltıcısı üzerinde, ısı yalıtımı yapılmış, toplam 300km kullanılmamış bir downpipe var. bolt-on.
katalitik tıkalı zannedip yapılmıştı, meğer değilmiş, geri taktım katalitiği. ilanlarda vardı süresi dolup silinmediyse.
Beyler GT'lerin turboları güncellenmiş.. 0375.T5 olmuş yeni referans.. yanında da 1709.45 i istiyormuş bu nedir bilmiyorum. Eski referans 0375.N7 idi..
RC'lerin turbosu sabit halen.. 0375.N8
neden güncellendiği belli mi?
bende paslanmazdan yapılmış, yanıltıcısı üzerinde, ısı yalıtımı yapılmış, toplam 300km kullanılmamış bir downpipe var. bolt-on.
katalitik tıkalı zannedip yapılmıştı, meğer değilmiş, geri taktım katalitiği. ilanlarda vardı süresi dolup silinmediyse.
ndn geri taktınız katı ? birde downpipe yapınca yakıt artışı ne kadar oldu rölantide oynamalar oluyormu ?
yusufsert
20-02-2012, 16:29
merhaba arkadaşlar,
ara sıra yazmama rağmen forumun sürekli takipçisiyim-bilgi paylaşımları için tüm arkadaşlara teşekkürler;)
207 RC ye İstanbul da downpipe uygulaması yaptırmak istiyorum bana önerebileceğiniz usta var mı? bu uygulama esnasında 70mm. çapında boru kullanıyoruz doğru mudur?
tüm arkadaşlara mutlu günler dilerim...
Gazihan yapıyo diye biliyorum..
threshold
20-02-2012, 16:36
Gazihan yapıyo diye biliyorum..
şu an iskender ustaya ulaşmaya çalışıyorum,gerekirse Gazihan ı da arayabilirim :icon_wack
Antalyalogy
20-02-2012, 19:57
şu an iskender ustaya ulaşmaya çalışıyorum,gerekirse Gazihan ı da arayabilirim :icon_wack
Selamlar xplod arkadaşımız satıyor sizin istediğiniz malzemeyi İSkender Usta ya boşu boşuna çok para vermeyin bence :icon_tup:
threshold
20-02-2012, 21:50
Selamlar xplod arkadaşımız satıyor sizin istediğiniz malzemeyi İSkender Usta ya boşu boşuna çok para vermeyin bence :icon_tup:
Haklısın Özgür Xplod dan almam daha mantıklı olacak,bolt-on nedir bu arada?bu boru 70lik olmak zorunda ve krom nikel vs. ne gibi bir özelliği olması gerekiyor?
Antalyalogy
20-02-2012, 23:52
Haklısın Özgür Xplod dan almam daha mantıklı olacak,bolt-on nedir bu arada?bu boru 70lik olmak zorunda ve krom nikel vs. ne gibi bir özelliği olması gerekiyor?
Bolt-on kullanım amacına ve kullanılacak araca göre özel yapılmış al tak şeklindeki mazlemedir.70 lik diye sınırlamak yersiz olur çünkü manifolddan 70 lik çıkıp sonra 60 a düşüyor normalde..Krom olması yeterli bir de sıcaklığı dışa vermesin diyerek egozst sargısı ile sarılması lazım...Ki satılan malzemenin ısı yalıtımı bile var üzerinde..
İlan linki bu fiyatı da gayet uygun biz yalıtımsızını 200 tl ye vermiştik..
http://www.techturkey.com/forum/standart-oem-parcalar/109712-207-icin-garage-sale.html
threshold
21-02-2012, 01:10
Bolt-on kullanım amacına ve kullanılacak araca göre özel yapılmış al tak şeklindeki mazlemedir.70 lik diye sınırlamak yersiz olur çünkü manifolddan 70 lik çıkıp sonra 60 a düşüyor normalde..Krom olması yeterli bir de sıcaklığı dışa vermesin diyerek egozst sargısı ile sarılması lazım...Ki satılan malzemenin ısı yalıtımı bile var üzerinde..
İlan linki bu fiyatı da gayet uygun biz yalıtımsızını 200 tl ye vermiştik..
http://www.techturkey.com/forum/standart-oem-parcalar/109712-207-icin-garage-sale.html
o zaman bu süpermiş Özgür,arkadaşa pm attım:)
Antalyalogy
21-02-2012, 19:29
Yakın bir zamanda Mitsubishi TD05-big16G turboyu ucuz yollu nereden ve ne kadara alabilirizi buradan paylaşacağım cevap bekliyorum.Sanırım ilk alıp uygulayan da ben olacağım.
Hız verdik çalışmalara..
Yakın bir zamanda Mitsubishi TD05-big16G turboyu ucuz yollu nereden ve ne kadara alabilirizi buradan paylaşacağım cevap bekliyorum.Sanırım ilk alıp uygulayan da ben olacağım.
Hız verdik çalışmalara..
bu projenden bahsetmemiştin bro:D
hadi bakalım hayırlısı...
Antalyalogy
21-02-2012, 19:56
bu projenden bahsetmemiştin bro:D
hadi bakalım hayırlısı...
Daha yeni haber geldi ve kısmen bolt on olacak.:D
Bu arada schrink egzantrikler yüksek devirde işe yarıyormuş ancak parasının karşılığı kadar değilmiş - 3 farklı araçta tecrübe ile sabitmiş..:icon_tup:
yusufsert
21-02-2012, 20:37
Hız verdik çalışmalara..
Özgür abi Bi duraklama devri sonrasında çalışmalara hız verdin heralde :) Bahsettiğin turbonun performansı hakkında biraz bilgi verirmisin...
Antalyalogy
21-02-2012, 23:04
Özgür abi Bi duraklama devri sonrasında çalışmalara hız verdin heralde :) Bahsettiğin turbonun performansı hakkında biraz bilgi verirmisin...
Selamlar ,
Turbonun özelliklerine ve neden bu turbonun tercih edildiğine dari açıklamalar linkte ;
etuners : Tuning (http://www.etuners.gr/en/index.php?s=13&t=204)
Son yapılan araçlarda ortalama ;
284 hp -304 hp arası güç
370 nm - 403 nm arası tork alınabiliyor.
Ve dedikleri gibi ise maliyeti çok aşırı olmuyor.
Hatta eğer kol ve piston masrafına girilirse ;
300 HP güç ( 4500 RPM ile 7000 RPM arası 280 hp nin altına düşmeyen güç )
450 Nm tork 4500 RPM (ve kesici devri -7000 rpm de stock RC nin max torku olan 260Nm yi alabiliyorsun.)
Bu değerlerin 98-100 oktan benzin ile alındığını hesaba kattığımızda bizim çakma 97 oktan ile ;
260-270 hp ler 350-360 arası da tork alınır diye düşünüyorum..
yusufsert
22-02-2012, 21:09
Selamlar ,
Turbonun özelliklerine ve neden bu turbonun tercih edildiğine dari açıklamalar linkte ;
284 hp -304 hp arası güç
450 Nm tork 4500 RPM (ve kesici devri -7000 rpm de stock RC nin max torku olan 260Nm yi alabiliyorsun.)
Bu değerlerin 98-100 oktan benzin ile alındığını hesaba kattığımızda bizim çakma 97 oktan ile ;
Adamların dediğine göre ve benim en çok hoşuma giden tarafı Turbo yu stock motora uyguluyorlar...Pistonlarda falan herhangi bir işleme gerek yok diyolar....Böylece maliyette baya bi azılır.. Tork u 350 de limitliyorlar..Süper değer valla...
Fakat stock motora o kadar güç fazla sıkıştırmada sıkıntı yapar gibime geliyor:soru:
207 rc kullanıcıları tavsıye edermısınız rc 'yı almayı dusunuyorumda ... arac 2009 model 33.000 km de sadece megachıp yazılım ve acık havafılıtresı var..215 hp vermıs dyno da .. ılerıkı zaman da bana sorun falan cıkartırmı.cıkarırsa ne gıbı sorunlar yaratır...
Antalyalogy
22-02-2012, 22:15
Adamların dediğine göre ve benim en çok hoşuma giden tarafı Turbo yu stock motora uyguluyorlar...Pistonlarda falan herhangi bir işleme gerek yok diyolar....Böylece maliyette baya bi azılır.. Tork u 350 de limitliyorlar..Süper değer valla...
Fakat stock motora o kadar güç fazla sıkıştırmada sıkıntı yapar gibime geliyor:soru:
Stelios bu kadar küçük hacimli stok motordan bu güçlerin çıkması BMW-PSA nın bir mucizesi diyor.Kendi yaptığı büyük turbolu GT si ile 60 k dan fazla KM yaptı sıkıntı yok diyor:icon_tup:
O turbonun devamına komple egsoz ister ama. Yoksa o verim grafiği bile değişir bence..
Bİr de 350 Nm limitör bence çook önemli 450'ye şanzıman dayanmaz.
threshold
22-02-2012, 23:37
207 rc kullanıcıları tavsıye edermısınız rc 'yı almayı dusunuyorumda ... arac 2009 model 33.000 km de sadece megachıp yazılım ve acık havafılıtresı var..215 hp vermıs dyno da .. ılerıkı zaman da bana sorun falan cıkartırmı.cıkarırsa ne gıbı sorunlar yaratır...
kolay gelsin kardeşim:)
yusufsert
23-02-2012, 10:41
207 Rc kullanıcısı değilim fakat Yakın zamanda alacağim için Yurt içi yurt dışı Forumlarda baya bi araştırdım...Anladığım kadarıyla alacaksan eğer 2009 model ve sonrasını düşün..Sorunlu parçalar güncellenmiş...Fakat Pejo markasına karşı insanlarda acayip bi ön yargı var ilk çıktığı zaman sente atlama gibisıkıntı oluştuğu için insanlar forumlarda gt ve rc yi yerden yere vuruyor...Bi çok mini de de sente atlama sıkıntısı oldu ama hep üstü kapalı geçilmiş...Okadar çok kötü eleştiriyi kesinlikle haketmiyor bence...
Tüm başlığı okudum genelde hep ortak sıkıntılar yaşanmış..
1.Sente atlama sıkıntısı ( 2007 lerde oldu sonradan düzeltildi)
2.Debriyaj erken bitirme (kronik mi bilmiyorum)
3.Dump Valve de veya turbo hortumunda hava kaçırma (çok basit problem)
4. Yazılım kaynaklı basınç kesme problemi...İşin ehli kişiler yaparsa yazılımı sıkıntı yaşamassın sorunsuz kullananlar var..
5. 1. vitesten 2. vitese sert geçişte cırtlama (yağ değişimi ile azaltan arkadaşlar var)
Bunlar genellikle ortak şikayetler ve hepside basit problemler.Bence 2009 modelde yaşamassın bile bunları... Bu Fiyata bu donanımda bu model de başka bi araç yokkkk...
En büyük dezavantajı İnsanların Ön yargıları yüzünden 2. el piyasasının çok yavaş olması..Sahibinden de 7-8 aydır bekleyen araçlar var...
İşin özü ne demiş shakespeare abimiz ''don't pass your dreams'' hayallerini erteleme :) :D
yusufsert
23-02-2012, 10:45
Stelios bu kadar küçük hacimli stok motordan bu güçlerin çıkması BMW-PSA nın bir mucizesi diyor.Kendi yaptığı büyük turbolu GT si ile 60 k dan fazla KM yaptı sıkıntı yok diyor:icon_tup:
Bundan Tolga abinin de haberi olsaydı keşke ....
Antalyalogy
23-02-2012, 17:40
Bundan Tolga abinin de haberi olsaydı keşke ....
Tolga Ağabey in haberi olsa da onun setupu olabilecek en kaliteli malzemelerle yapılacak İnşAllah.Maliyet den çok kaliteye bakıyor anladğım kadarı ile :icon_tup:
Haber de alamıyoruz bir süredir proje ne alemde ? :soru:
yusufsert
23-02-2012, 19:09
Bayadır ses yok arabası bu aralar hazır olması lazım... Çok merak ediyorum...
Selamlar ,
284 hp -304 hp arası güç
özgür abi peki bu ebayda 200$ lık turbo lar iş yaparmı acaba? yada gt2860rs le devam edebilirmiyiz?
stok setup turbo ile uğraşmak istemiyorum, alınan güçler belli yani abi biliyosun..
TD05 BIG 16G Turbo Turbocharger EVO 3 / 4G63 / 4G63T | eBay (http://www.ebay.com/itm/TD05-BIG-16G-Turbo-Turbocharger-EVO-3-4G63-4G63T-/230750248107?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item35b9c95cab)
benimde farklı projem var, eğer düşünürsen beraber alalım yapalım bişeyler, en azından kargo vs ucuza gelir...
Bir yerden bir şifre hacıladım. DÖkümanlara hemen hemen ulaşabiliyorum artık..
208 Ağustos'ta türkiye'de.. Bu da şu demek: Biz bu arabayı AutoShow'da harbi harbi göstericez. O güne kadar piyasaya tek tük araba verip talebi öldürücez :)
Ayrıca Kasım 2012'de 207 Sedan geliyor.. İsminin 207 olacağı kesin değil.. Kod adı M33 diye geçiyor.
arkadaşlar bugun 2009 model 33.000 km de kı dedıgım aracı servıse göturduk almak ıcın cok heveslenmıstım ne yazıkkı yıne cnm sıkıldı :S aracın mekanık olarak degışmeyen hıc bırseyı kalmamıs trbosundan tutunda triger seti mı zıncırımı o bile deyişmiş.2009 yılından berı arac nerdeyse 50 kere servis yuzu görmus...arastırmalarıma göre bu devırde temız adam akılllı rc bulmak zor . yıne arayıstayım yada 208'ı bekleyecegım ....bnm aracımla takas etmek ısteyen olursa edebılırız:)
hakanguclu
23-02-2012, 23:41
arkadaşlar bugun 2009 model 33.000 km de kı dedıgım aracı servıse göturduk almak ıcın cok heveslenmıstım ne yazıkkı yıne cnm sıkıldı :S aracın mekanık olarak degışmeyen hıc bırseyı kalmamıs trbosundan tutunda triger seti mı zıncırımı o bile deyişmiş.2009 yılından berı arac nerdeyse 50 kere servis yuzu görmus...arastırmalarıma göre bu devırde temız adam akılllı rc bulmak zor . yıne arayıstayım yada 208'ı bekleyecegım ....bnm aracımla takas etmek ısteyen olursa edebılırız:)
ilanı varmı aracın bilgi sahibi olmuş oluruz bizde.?
ilanı varmı aracın bilgi sahibi olmuş oluruz bizde.?
aracın ılanı yoktur...
aracın sahıbıne bu aracın herseyı degışmış dedıgımde adam sok oldu :) aracı makınaya bagladık 10 tane hata verdı ..
threshold
24-02-2012, 02:37
Tolga Ağabey in haberi olsa da onun setupu olabilecek en kaliteli malzemelerle yapılacak İnşAllah.Maliyet den çok kaliteye bakıyor anladğım kadarı ile :icon_tup:
Haber de alamıyoruz bir süredir proje ne alemde ? :soru:
Tolga ile geçenlerde konuştuk:modifiye işlemlerine ara vermek zorunda kalmış yakın zamanda herhangi bir sonuçla karşılaşamayacağız gibi gözüküyor.Yarın onunla dialoğa geçip senin set up tan bahsedicem :icon_tup:
ilanımdaki bütün parçaları alana süper indirim yaptım. ilgilenecek arkadaşlar için;
207 garage sale (http://www.techturkey.com/forum/standart-oem-parcalar/109712-207-icin-garage-sale.html)
yusufsert
24-02-2012, 13:04
Heveslenip servise gidip eli boş dönmek çok kötü bir şey..Eşime araç alırken baya bi yaşadım... Adamın aracı öğrenince şok olması acayip.Spor araba almış hiç mi servise götürüp göstermemiş...
İnşallah servis senden expertiz ücreti fazla bişeler almamıştır..İstanbul da fiyatlar baya tuzlu
Heveslenip servise gidip eli boş dönmek çok kötü bir şey..Eşime araç alırken baya bi yaşadım... Adamın aracı öğrenince şok olması acayip.Spor araba almış hiç mi servise götürüp göstermemiş...
İnşallah servis senden expertiz ücreti fazla bişeler almamıştır..İstanbul da fiyatlar baya tuzlu
adam alırken servıse göturmus servıste hıc bır kaydı falan cıkmamıs sanırım ya kayıtları sılmıslerdır yada servıs tanıdık oldugundan bu adama bırsey dememıslerdır..
allahtan bnm baktırdıgım servıs tanıdık oldugu ıcın expertiz ucretı almadılar:)
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2009 Model 34.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 70324061 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-boyasiz-masrafsiz-antalya-da-tek-70324061/detay/)
arkadaşlar bu arac hakkında bılgısı olan varmıdır.. kaza boya degişeni yokmus..
O turbonun devamına komple egsoz ister ama. Yoksa o verim grafiği bile değişir bence..
Bİr de 350 Nm limitör bence çook önemli 450'ye şanzıman dayanmaz.
Güvenlik için limitliyorlar ama bence şanzıman dayanır. 206 RC'de ve GTI'da aynı şanzıman DP Engineering tarafından yapılan Turbo araçlarda debriyaj dışında değişiklik yapmadan 450 nm civarı kullanılıyor.
Antalyalogy
24-02-2012, 16:42
hahahahaha Stelios la pm leşiyorduk Big Turbo hakkına mesajı sonuna şunu yazmış :D:D:D
So what are you waiting for? Go for it! Smiley
It is time for kebabs and tuning!
Best regards,
Stelios
ilanımdaki bütün parçaları alana süper indirim yaptım. ilgilenecek arkadaşlar için;
207 garage sale (http://www.techturkey.com/forum/standart-oem-parcalar/109712-207-icin-garage-sale.html)
Bu parçalara ben de kefilim hazır fiyatlarda damping varken ilgilenenler kaçırmasın derim.
Peugeot 207 RC 1.6 THP 2009 Model 34.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 70324061 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-kazasiz-boyasiz-masrafsiz-antalya-da-tek-70324061/detay/)
Şasesine ulaşabildiğin araçları bana söyle ben bakayım gelmişine geçmişine.. Ön camda solda yazar. 2. satırdaki son 8 hane yeter.. %99'u 3 ile başlar son 8 hanenin. VF3W'li kısma gerek yok. O kısımlar RC'lerde aynıdır.
Güvenlik için limitliyorlar ama bence şanzıman dayanır. 206 RC'de ve GTI'da aynı şanzıman DP Engineering tarafından yapılan Turbo araçlarda debriyaj dışında değişiklik yapmadan 450 nm civarı kullanılıyor.
Dayanan 206 duydum ama dayanmayan 420 civarında kırılan 207 gördüm :)
Ben görevimi yapayım takdir sizlerin.
Ama zaten 350 civarı olduğu sürece problem olmaz. Hatta 400 bile olur bence şanzıman açısından..
Bu bahsettiğin DP 206 Turbo'ların aktarımları stock mu?
yusufsert
24-02-2012, 19:37
hahahahaha Stelios la pm leşiyorduk Big Turbo hakkına mesajı sonuna şunu yazmış :D:D:D
So what are you waiting for? Go for it! Smiley
It is time for kebabs and tuning!
Best regards,
Stelios
Yunanistan da kıriz var Stelios kardeş burada 3-4 araç var gel bi el at desek adam hemen gelecek :) Aslında bu arada uygun fiyatara yaptırılabilir....
yusufsert
24-02-2012, 19:39
Ön farlar su almış sanki
Yolda kalmamın sebebi anlaşıldı.. Benzin yerine su koymuşlar depoya..
threshold
26-02-2012, 01:40
Geçmiş olsun Deniz,suyu nerde koydurmuştun?
Mehmet Gazihan
26-02-2012, 11:23
hadi mazotu anlarımda, su nedir ya...
dizellerde bu tip durumlarda filtredeki su samandırası seni uyarıp sistemi kapatıyor ve suyun yakıt sistemine ulasmasına izin vermiyor..
Seafoam treatment on Peugeot 207 GTi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ZnwTfOpCY1E&feature=g-like&context=G2be3c47ALT0oLcgABAA)
video daki uygulama işe yarar birşey midir? seafoam
yusufsert
26-02-2012, 20:29
Deniz abi geçmiş olsun.... Bilmediğin benzinlikten mi aldın?...
Antalyalogy
27-02-2012, 00:31
Su koymuşlar derken sulu benzin mi yoksa su mu?
karsiyakaliozi
27-02-2012, 07:08
Seafoam treatment on Peugeot 207 GTi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ZnwTfOpCY1E&feature=g-like&context=G2be3c47ALT0oLcgABAA)
video daki uygulama işe yarar birşey midir? seafoam
peugeot tunap 133 onerıyor bu işlem için bu hafta uyguladım benden bu kadar duman cıkmadı sanırım cok dolu degildi kurum olarak motor ıcı ama arabada bı rahatlama oldu sankı :)
peugeot tunap 133 onerıyor bu işlem için bu hafta uyguladım benden bu kadar duman cıkmadı sanırım cok dolu degildi kurum olarak motor ıcı ama arabada bı rahatlama oldu sankı :)
Tunap'ı kendinizmi tedarik ettiniz peki?:soru:
karsiyakaliozi
27-02-2012, 09:03
Tunap'ı kendinizmi tedarik ettiniz peki?:soru:
evet kendım aldım
yusufaltintepe
27-02-2012, 11:54
geçmiş olsun
slowmotion
27-02-2012, 11:58
umarım büyük bir hasar yoktur
karsiyakaliozi
27-02-2012, 12:29
kardeşim gecmiş olsun kım yaptı bu hayvanlığı yazda dıkkatlı olalım izmirde selamlar
Geçmiş olsun naman! Umarım önemli bişey yoktur aracında...
Antalyalogy
27-02-2012, 19:58
Arkadaşlar ,
Elimde kullanmadığım bazı malzemeler var konusunu açmadan önce size sormak istedim ;
Borla 57 mm son susturucu
RC ler için özel Devil marka uç
Sparco- 207 kule gergisi
altdaki linke zamanında çektiğim video var sesine ve ucun duruşuna bakablirsiniz..
http://www.streetfire.net/video/207-...alk_685368.htm
Mazı Dağı uzun.. - Car Videos on StreetFire (http://www.streetfire.net/video/maz-da-uzun_685369.htm)
Bu da minideki sesi ;
Borla S-Type Exhaust on R56 MINI - Startup and Drive-By - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=YWB2U2zCluc)
Aşağıdaki linktede TR distribütörünün sitesindeki uygulamar bölümünde en allta benim aracın resmi var..
Referans Resimler (http://www.garajj.tv/list/list.asp?ktgr_id=275)
Borla yı ve Devil ucu İskender Ustanın ortağından almıştım.
Borlayı 350 USD + Devil i 80 euroya almıştım.
Sıkıntısı yok ikisinin de..
Bizden birisi alırsa 400 TL düşünüyorum daha ilanı yok..Gerekeni yaparız..
Geçmiş olsun Deniz,suyu nerde koydurmuştun?
:D Trickli soru sormayalım haha :D
hadi mazotu anlarımda, su nedir ya...
dizellerde bu tip durumlarda filtredeki su samandırası seni uyarıp sistemi kapatıyor ve suyun yakıt sistemine ulasmasına izin vermiyor..
Aynen, dizellerde bu var ama maalesef bizde yok :(
Aldığım bir tüyoya göre söz konusu istasyonun depolarında sızıntı var.. Aşırı yağan sağanak suları yolunu bulup topladığı toprak ve kireçle depoya sızıyor. Tüyoyu veren de son 30 gün içinde birden fazla araçta aynı mevzunun yaşandığını söylüyor.
Aslında benzinle su karışmaz birbirlerine, su hemen çöker ama herhalde depoda da eski usül dalgıçlardan var, dipten çekiyor..
Deniz abi geçmiş olsun.... Bilmediğin benzinlikten mi aldın?...
Hayır, senelerdir aldığım, şirket anlaşmamız olan benzinlikten aldım. İlk defa oldu böyle. Hatta genelde Total'den sonra en memnun kaldığım yakıttır.
Su koymuşlar derken sulu benzin mi yoksa su mu?
Servise gidecek vakit bulamadım maalesef. Sigorta firmalarının hiç istemediği bir modelde bir sigorta acentesi kuruyorum. Geceli gündüzlü ordayım o yüzden göremedim. :(
Ama bunu telefonda bana söyleyen kişi, öyle sansasyon seven biri değildir :) Su dedi :)
umarım büyük bir hasar yoktur
Ben enjektörleri bujileri pompayı vb. şeyleri de talep edeceğim. Bu enjektörler piezo olduğundan randıman testi vb. de yapılamıyor.
kardeşim gecmiş olsun kım yaptı bu hayvanlığı yazda dıkkatlı olalım izmirde selamlar
Ben şikayet olsa da bu tip vakalarda afişe etmeyi sevmiyorum abi. Pardonu olmayacak bir mesele de değil. Adamları da çok senelerdir tanırım kasıtlı veya vurdumduymaz arkadaşlar da değillerdir. O yüzden sadece semt ismi vereyim: Çamdibi.
Geçmiş olsun naman! Umarım önemli bişey yoktur aracında...
Valla çok abuk subuk bir yerde yolda kaldım. Ve zorlaya zorlaya şehre kadar indirdim. Bulunduğum yer tarif edilemeyecek ve haritalarda olmayan bir yerdi. O yüzden muhtemelen birşeyler zarar görmüştür. :(
threshold
27-02-2012, 22:49
Deniz yeni işin hayırlı olsun diyorum-bir de: su gibi aziz ol ;)
Antalyalogy
28-02-2012, 19:51
Ya böyle adamlara hastayım adam başlamış ve bitirmiş :)
Peugeot 207 GTI project... | Volvo Car Club SA (http://www.volvocarclubsa.co.za/node/2325)
güney afrika pejo klübü (www.peugeotclub.co.za) kurucularından biri bu arkadaş. turboyu hibride dönüştürürken tarifi aldığı kişi (general dediği) de rally pilotu Lee. Turbo ararken yazışmıştık ikisiyle de. memleketleri parça cenneti olunca böyle çat diye başlayıp bitirmek sadece paraya bakıyor işte...
Ya böyle adamlara hastayım adam başlamış ve bitirmiş :)
Peugeot 207 GTI project... | Volvo Car Club SA (http://www.volvocarclubsa.co.za/node/2325)
yalnız bu adamın arabası hiç gitmiyor :)
benim yazılımlı + dp lı r56 ım daha hızlı kadran videolarına bakılırsa..
yn_lemans
29-02-2012, 11:00
arkadaşlar herkeze merhaba, ben ismail istanbul'dan , geçen hafta lemans aldım ve özgürle telefonlaştık bı kac sefer saolsun yardımcı oldu, araç full stock yakın zamanda başlıcaz inşallah yüklemye, bu arada geçmiş olsun DENİZ
karsiyakaliozi
29-02-2012, 11:01
arkadaşlar herkeze merhaba, ben ismail istanbul'dan , geçen hafta lemans aldım ve özgürle telefonlaştık bı kac sefer saolsun yardımcı oldu, araç full stock yakın zamanda başlıcaz inşallah yüklemye, bu arada geçmiş olsun DENİZ
hosgeldınız kazasız belasız surusler dılerım
yn_lemans
29-02-2012, 11:16
hosgeldınız kazasız belasız surusler dılerım
saol allah razı olsun hepimiz inşallah
Antalyalogy
29-02-2012, 11:26
Tolga Ertem in iletişim numarası lazım İsmail e (yn lemans) yardımcı olursanız sevinirim .
Forge un filtre borusunun birebir aynısını yaptıracak kısmetse..
yn_lemans
29-02-2012, 11:30
Tolga Ertem in iletişim numarası lazım İsmail e (yn lemans) yardımcı olursanız sevinirim .
Forge un filtre borusunun birebir aynısını yaptıracak kısmetse..
saol özgür, örnek olarak bakarsak daha kolay hallederz heralde
slowmotion
29-02-2012, 12:42
hoşgeldin dostum. ilk başta kendini burda tanıtman gerekli site kuralları gereği.iyi forumlar
Üyelerimiz - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/)
yn_lemans
29-02-2012, 14:10
hoşgeldin dostum. ilk başta kendini burda tanıtman gerekli site kuralları gereği.iyi forumlar
Üyelerimiz - TechTurkey Forum (http://www.techturkey.com/forum/uyelerimiz/)
hoşbulduk tskler, yazdım ama yeterı kadar tanıtıcı olamadık heralde :) istanbul bahcelıevlerde oturuyorum meslek oto & gayrımenkul
slowmotion
29-02-2012, 17:51
O.Z RACİNG ULTRALEGGERA 4 X 108 PEUGEOT JANT LASTİK TKM. - En uygun jant lastik fiyatları Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com'da - 76422577 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-jant-lastik-takimlari-o-z-racing-ultraleggera-4-x-108-peugeot-jant-lastik-tkm-76422577/detay)
özgür abi hayırlı olsun :D
supertourismo ile takas olur özgür abi :D
gsi_club
29-02-2012, 19:36
arkadaslar sizlere birsey soracagim.rc lerin full depo ne kadar gidiyor?birde 207 rc nin deposu kaç litre?
yusufsert
29-02-2012, 20:08
saol allah razı olsun hepimiz inşallah
Aracınız hayırlı olsun Söylemenizin mahsuru yoksa aracı kaça aldınız acaba...İnternetteki fiyatlarla piyasa farklımı merak ettim...
Antalyalogy
29-02-2012, 20:26
Jantları alamıyacağım maalesef yaza belki..
yusufsert
29-02-2012, 20:46
Özgür abi egzost u falan satılığa çıkardın hayırdır.. Başka projeler mi var aklında ?
yn_lemans
29-02-2012, 20:52
Aracınız hayırlı olsun Söylemenizin mahsuru yoksa aracı kaça aldınız acaba...İnternetteki fiyatlarla piyasa farklımı merak ettim...
Tskler,30 a bitirdim Arabayi 33 ten sıkı bı pazarlık oldu
yusufsert
29-02-2012, 20:56
Tskler,30 a bitirdim Arabayi 33 ten sıkı bı pazarlık oldu
30.000 araç için ideal fiyat... 208 gt çıkınca fiyatlar belki biraz daha aşağı iner...
slowmotion
29-02-2012, 21:00
arkadaslar sizlere birsey soracagim.rc lerin full depo ne kadar gidiyor?birde 207 rc nin deposu kaç litre?
50lt depo, şehir içi sakin 500km gitmesi lazım
yn_lemans
29-02-2012, 21:08
30.000 araç için ideal fiyat... 208 gt çıkınca fiyatlar belki biraz daha aşağı iner...
Pek sanmıyorum hemen dusucegini çünkü 208 gt 60/70 ten aşağı olmaz heralde :s
yusufsert
29-02-2012, 21:18
Pek sanmıyorum hemen dusucegini çünkü 208 gt 60/70 ten aşağı olmaz heralde :s
Boşverelim 208 i :)RC nasıl onu anlat arkadaşım...Beklentilerini karşıladımı ? Gidişi tatmin etti mi ?
yn_lemans
29-02-2012, 22:21
Boşverelim 208 i :)RC nasıl onu anlat arkadaşım...Beklentilerini karşıladımı ? Gidişi tatmin etti mi ?
Aynen rc konumuz :) vallahi o paraya alınacak en mantıklı araba buydu, s3 ten sonra tabiki yavaş ama hızlandiricaz tabi :)
öncelikle hayırlı olsun aracın Allah kaza bela göstermesin bende lemans kullanıcısıyım yakın zamanda bende bişeyler yapmaya başlıcam belki birbirimize faydamız olabilir
yn_lemans
01-03-2012, 08:12
öncelikle hayırlı olsun aracın Allah kaza bela göstermesin bende lemans kullanıcısıyım yakın zamanda bende bişeyler yapmaya başlıcam belki birbirimize faydamız olabilir
Saol Allah razı olsun , hepimiz kazasız belasız inşallah.tabiki neden olmasin
yn_lemans
01-03-2012, 13:20
arkdaşlar RC'de hks blow off , s3 dv, forge dv, kullananlar var,kendisininki yeterli değil
deniyo basınc kaybı ıcın,peki en mantıklısı hangısını takmak ? forge dv 600 tl
cıvarı,forge blow off adaptor 70euro cıvarı,hks blow off 100 de var 500 'ede ?
karsiyakaliozi
01-03-2012, 13:25
arkdaşlar RC'de hks blow off , s3 dv, forge dv, kullananlar var,kendisininki yeterli değil
deniyo basınc kaybı ıcın,peki en mantıklısı hangısını takmak ? forge dv 600 tl
cıvarı,forge blow off adaptor 70euro cıvarı,hks blow off 100 de var 500 'ede ?
en uygunu bence forgenın pahalı olanı dıyerlerı yaramaz yada s3 valve tak gec cogunluk oyle yaptık
yn_lemans
01-03-2012, 13:27
peki s3 1.8t dv mı ? 2.0t ? forge blow off adaptorla kullanılabılıyomu ?
karsiyakaliozi
01-03-2012, 13:28
peki s3 1.8t dv mı ? 2.0t ? forge blow off adaptorla kullanılabılıyomu ?
adaptor bence gereksız hıc ses vermıyor ses ıcın ıstıyorsan