Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91

gokayy
15-02-2013, 17:03
Gökay geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın..
Teşekkürler abim.Amin, hepimizi saklasın Babam iyiki farketmişte büyümeden söndürmüş

GOKTAN
15-02-2013, 20:46
Gokay kardesim buyuk gecmis olsun....

agungoren
15-02-2013, 21:40
Merhabalar ben abdullah uzun zamandir misafir olarak konuyu takip ediyordum uyelik bugune nasipmis.herkese iyi forumlar..bu arada konu 207 gt/rc hakkinda tam tez arastirmasi gibi olmus ve bi cok kisiye yol gosterdigine inaniyorum..

pocket_rocket
15-02-2013, 23:02
Merhabalar ben abdullah uzun zamandir misafir olarak konuyu takip ediyordum uyelik bugune nasipmis.herkese iyi forumlar..bu arada konu 207 gt/rc hakkinda tam tez arastirmasi gibi olmus ve bi cok kisiye yol gosterdigine inaniyorum..

Hoşgeldin Abdullah, intake olarak K&N apollo mu var?

yasinkarahan
15-02-2013, 23:43
Bugün benim arabayı babamın ihtiyacından dolayı ona vermiştim işyerine gitip arabayı park ettiğinde kaputtan dumanlar yükseldiğini görmüş.Kaputu acıp baktıgında (araba suanda komple orjinal sadece forge dv var ) Fotoğraflardaki gösterilen yerin yandıgını gormus cakmak cakmıs gibi alev almıs orası babam hemen sondurmus etmıs suan araba garajda yatıyo diyo acaba neden böyle birşey olmus olabılır ? turboya birşey olmusmudur ?
http://imageshack.us/a/img145/862/img0594o.jpg
http://imageshack.us/a/img836/4749/img0593obi.jpg
http://imageshack.us/a/img585/5347/img0595t.jpg

geçmiş olsun kanka hep nazar bunlar

gokayy
16-02-2013, 00:04
Gokay kardesim buyuk gecmis olsun....
Teşekkürler abim

geçmiş olsun kanka hep nazar bunlar
Sorma kanka ya durup dururken neyse Allah beterinden korusun

karsiyakaliozi
16-02-2013, 07:56
tunap arayan arkadaslara ızmırde bosh servisler tunap kullanıyor ben gecen sene bosh servisden 2 kutusunu 100 tl gıbı bı paraya almısdım bence yurtdısı yapmadan bosh servislere tel acıp sormakda fayda var

ErK_aY
16-02-2013, 08:06
tunap arayan arkadaslara ızmırde bosh servisler tunap kullanıyor ben gecen sene bosh servisden 2 kutusunu 100 tl gıbı bı paraya almısdım bence yurtdısı yapmadan bosh servislere tel acıp sormakda fayda var

teşekkürler abicim bilgi için tunap mı uygulasam yoksa carbon clean mı karar veremedım. :o

CUB
16-02-2013, 09:12
teşekkürler abicim bilgi için tunap mı uygulasam yoksa carbon clean mı karar veremedım. :o

Carbon clean yakıt istemi ile uygulanmıyor mu ? Direct injection sistemlerde yakıt ile gönderidiğimiz kimyasallar emme subablarına bir etki edemez direk yanma odasına girecek bu kimyasal. Emme subablarının üstüne kimyasal göndermek lazım pcv den.

ErK_aY
16-02-2013, 09:22
Carbon clean yakıt istemi ile uygulanmıyor mu ? Direct injection sistemlerde yakıt ile gönderidiğimiz kimyasallar emme subablarına bir etki edemez direk yanma odasına girecek bu kimyasal. Emme subablarının üstüne kimyasal göndermek lazım pcv den.

hımmm. ozaman iki sistemide uygulayım kafada soru işareti kalmasın yaglama bakımıda gelmısken. :icon_tup:

GOKTAN
16-02-2013, 10:01

Kardesim hosgeldinn....

agungoren
16-02-2013, 17:47
Hosbulduk goktan abi:)

agungoren
16-02-2013, 18:10
Hoşgeldin Abdullah, intake olarak K&N apollo mu var?

Kardesim k&n var ama tam olarak apollumu degilmi bilmiyorum resmi olacakti paylasirim bulabilirsem..

gokayy
17-02-2013, 00:19
Ustaya her nekadar turbonun her ıkı hortumunuda degıstır desekte sadece patlak olanı değiştirmesi yüzünden alt hortumuda bugun deldi araba, arabayı baştan ustaya goturucez komple on taraf sokulucek turbo sokulucek 1 tane hortum ıcın 2 gun boyunca tekrar ugrasılıcak aynı masraflar yıne yapılıcak bir tersliktir gidiyor

GOKTAN
17-02-2013, 19:34
Ustaya her nekadar turbonun her ıkı hortumunuda degıstır desekte sadece patlak olanı değiştirmesi yüzünden alt hortumuda bugun deldi araba, arabayı baştan ustaya goturucez komple on taraf sokulucek turbo sokulucek 1 tane hortum ıcın 2 gun boyunca tekrar ugrasılıcak aynı masraflar yıne yapılıcak bir tersliktir gidiyor

Allah beterinden saklasin kardesim, sikma canini gec olsun guc olmasin.bu arada araba yapikirken su forgenin zimbirtisinida söktür arac basinc kaciriyo oradan bi ise yaramiyo.

gokayy
17-02-2013, 22:41
Allah beterinden saklasin kardesim, sikma canini gec olsun guc olmasin.bu arada araba yapikirken su forgenin zimbirtisinida söktür arac basinc kaciriyo oradan bi ise yaramiyo.
Konustuk ustayla anlastık yarın götürüyorm değiştirmeye yanlış anlaşılma yüzünden değiştirilmemiş anlaştık tatlıya bagladık sagolsunlar.Bu forge güzel güzel tıslıyo diye takmıstım abi onun yerine alternatif ne önerirsin

yasinkarahan
18-02-2013, 00:00
_FrK_ ilanını paylaşmış olduğun araca birkaç kere denk geldim çok yorgun duruyordu. rengi matlaşmış, eksoz yerinden oynuyor ve fosur fosur sigara içiliyordu içinde.

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim....
http://img18.imageshack.us/img18/4861/dsc0193gu.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/18/dsc0193gu.jpg/)

yusufsert
18-02-2013, 00:36
Kırmızı renk çok göz alıcı...

NHT39
18-02-2013, 08:30
34 TE 4471 plaka ters mi çıkmış :)

Antalyalogy
18-02-2013, 15:19

Shell in yazısı da ters bro :D:D

GOKTAN
18-02-2013, 17:48
Konustuk ustayla anlastık yarın götürüyorm değiştirmeye yanlış anlaşılma yüzünden değiştirilmemiş anlaştık tatlıya bagladık sagolsunlar.Bu forge güzel güzel tıslıyo diye takmıstım abi onun yerine alternatif ne önerirsin

güzel tıslıyo ama basınç kaçırıyo bir an önce sök :) onun yerine açık hava filtresi takıyosun aynı sesi alıyosun ;)

yasinkarahan
18-02-2013, 18:13

resmi ters çevirdim ondandır :)

tuFAN
18-02-2013, 19:17
öncelikle herkese merhaba 4 aydır 207 rc sahibiyim arasıra meşhur depollution system faulty arızası veriyodu son zamanlar her hafta arızayı tekrarlar oldu aracın sentesi atmış onun için arıza veriyor dediler sente ayarını yaptırdım baya bi kaçmış aynı zamanda turbo hava hortumu yırtılmış onuda değiştirdim 3 hafta hiç bi sıkıntı yoktu dün yine aynı arızayı verdi kendinden soğutma çabaları devam ediyor ne yapmam lazım yardımlarınızı bekliyorum :(
sorun çözüldümü ?

araçta sanırım blowoff vardı blowoff'u söküp denedinizmi hiç

yasinkarahan
18-02-2013, 21:00
sorun çözüldümü ?

araçta sanırım blowoff vardı blowoff'u söküp denedinizmi hiç

blowoff'tan değilmiş selenoid bozuk olduğu için turbo basınç arızası veriyodu bazen düşük basın bazen yüksek basınç şuan için bi sıkıntı yok memnunuz birbirimizden :D

buraktelek
18-02-2013, 22:55
herkese iyi geceler, aracımda katalizörle orta susturucu arasında cut-out var açınca şehir içinde alt devirleri çok öldürüyor bunun için ne yapabilirim ?

Antalyalogy
18-02-2013, 23:04
herkese iyi geceler, aracımda katalizörle orta susturucu arasında cut-out var açınca şehir içinde alt devirleri çok öldürüyor bunun için ne yapabilirim ?

cut out alt devirleri öldurur cunku amaci ses değil performans ,alt devirde olmeden ses isteniyorsa spor egzost dan baska yol yol maalesef, hele dur kalklarda utanilir cikan sesten :D

buraktelek
18-02-2013, 23:06
cut out alt devirleri öldurur cunku amaci ses değil performans ,alt devirde olmeden ses isteniyorsa spor egzost dan baska yol yol maalesef, hele dur kalklarda utanilir cikan sesten :D
aynen abi dolmuştan farkım yok :)

meSs
19-02-2013, 12:32

tarr.... tarrrrrr.... tarrrrrrrr... bildiğin traktör oluyor :D nerelerdesin sen bro....

buraktelek
19-02-2013, 12:46
peki cut-out alt devirleri öldürdüğü için şehir içi yakın tüketimini arttırırmı deneyen var mı?

Antalyalogy
19-02-2013, 12:51
peki cut-out alt devirleri öldürdüğü için şehir içi yakın tüketimini arttırırmı deneyen var mı?
denemeye gerek yok bence ;
Yürüsün diye gaza daha çok basılacağından mutlaka arttıracaktır mantık olarak.

agungoren
19-02-2013, 13:08
Ozgur abi meraba.cut-out acikken arac rolantide hafif bi dalgalanma olmasi normalmi?

meSs
19-02-2013, 14:07

cutout'u mantığı aç kapa değilmi? sürekli açık gezerseniz illaki arttırıcaktır özgürün dediği gibi, sadece gazlamaya çıktığınızda açarsanız herhangi bir artış yada alt devirlerde güç kaybı olacağını sanmıyorum..

yasinkarahan
19-02-2013, 17:38
bugün itibariyle aracımı sattım artık c2 vts ile yola devam ediyorum :)

Antalyalogy
20-02-2013, 12:47
Ozgur abi meraba.cut-out acikken arac rolantide hafif bi dalgalanma olmasi normalmi?

Tam hatırlamıyorum ama bende de öyle oluyor heralde...

buraktelek
21-02-2013, 12:14
Tam hatırlamıyorum ama bende de öyle oluyor heralde...

spor arabalarda genellikle oluyor dalgalanma rolantide diye biliyorum bende, özellikle ralli arabalarında çok vardı bu durum görmüştüm de devir saati değişkendi çok :)

mesutt1
21-02-2013, 17:50
satılık 207 rc varsa temiz bildiğiniz ilgilenebilirim pm atmanız yeterli

Naman
21-02-2013, 18:40
Selamlar herkese,

PCV iptali aklımda kaldığı kadarıyla bir tek 200'lük EP6CDTX lerde var. 156'lık dahil diğer Turbo EP'lerde PCV aktif.

gokayyy, geçmiş olsun. Turbo yağlama borusunu masraftan kaçmadan değiştirmeni tavsiye ederim. Bu parçanın fabrika çıkışlı versiyonlarında kronik çürüme sorunu var. Yeni alacağın boru temiz iş olacaktır.
Öte yandan yanık hemen dibindeki 10 cmlik silikon boruyu da etkilemiş görünüyor. Bu boru zaten orjinalinde yüksek ısıya ve yüksek basınca(>1.3 bar) dayanıklı değil, patlıyor. Bunu da ayrıca değiştirmeni tavsiye ederim. Ama bu parça en son aşırı pahalı idi(2011 ortası). Bence işi silikon boru olan birinden aynı ölçülerde kestiriver. 10 TL tutmaz o da zaten çay parası niyetine.

pocket_rocket
22-02-2013, 13:48
spor arabalarda genellikle oluyor dalgalanma rolantide diye biliyorum bende, özellikle ralli arabalarında çok vardı bu durum görmüştüm de devir saati değişkendi çok :)

Ralli arabalarında olan olay yüksek dereceli (310 derece üstü) egzantrik kullanıldığı için olur. Ayrıca makina turbo ve ALS (Anti lag system) varsa rölanti'ye etkisi de olur.

buraktelek
22-02-2013, 14:52
Ralli arabalarında olan olay yüksek dereceli (310 derece üstü) egzantrik kullanıldığı için olur. Ayrıca makina turbo ve ALS (Anti lag system) varsa rölanti'ye etkisi de olur.
bilgilendirme için sağol hocam

gokayy
23-02-2013, 02:06
Selamlar herkese,

PCV iptali aklımda kaldığı kadarıyla bir tek 200'lük EP6CDTX lerde var. 156'lık dahil diğer Turbo EP'lerde PCV aktif.

gokayyy, geçmiş olsun. Turbo yağlama borusunu masraftan kaçmadan değiştirmeni tavsiye ederim. Bu parçanın fabrika çıkışlı versiyonlarında kronik çürüme sorunu var. Yeni alacağın boru temiz iş olacaktır.
Öte yandan yanık hemen dibindeki 10 cmlik silikon boruyu da etkilemiş görünüyor. Bu boru zaten orjinalinde yüksek ısıya ve yüksek basınca(>1.3 bar) dayanıklı değil, patlıyor. Bunu da ayrıca değiştirmeni tavsiye ederim. Ama bu parça en son aşırı pahalı idi(2011 ortası). Bence işi silikon boru olan birinden aynı ölçülerde kestiriver. 10 TL tutmaz o da zaten çay parası niyetine.

Teşekkürler turbo yağlama borusunu birde adını şimdi hatırlayamadım turbonun altında aynı hortumdan var onuda değiştirdik.O ufak 10 cm lik silikon hortuma pek dikkat etmemiştim 1-2 güne onuda değiştiririm.Birde birşey sormak istiyorum o silikon hortumla birlikte devam eden plastik parçanın yüzeyinde deformeler olmuş onunlarıda paslanmaz çelik şeklinde olanlarından almalımıyım + - yönü varmıdır ?yoksa hiç gerek yokmu

mesutt1
23-02-2013, 09:33
satılık 207 rc varsa temiz bildiğiniz ilgilenebilirim pm atmanız yeterli

hem güncel olsun hemde 207 rc alırken nelere dikkat etmeli

buraktelek
23-02-2013, 19:06
aracı parkeli yola sokup alt takıma bakın derim :)

buraktelek
23-02-2013, 19:07
hks blow off taktırmayı düşünüyorum fakat internette videolarda farklı yerlere takıyorlar doğru yer neresidir ? ayrıca dump valve orjinal dv'yi değiştirmem gerekir mi yada herhangi başka bir parçayı güncellemek gereklimi ?

RC_Alper
23-02-2013, 19:38
ateşleme,sente atlama bide şanzıman gibi kronik sorunları var.bunlara özellikle bakılması lazım.geri kalanı şans...

threshold
23-02-2013, 20:47

2009 yılı ve sonrası araçları tercih ederseniz aracın update edilmiş haline ulaşacağınız için problem yaşama riskiniz azalacaktır

gokayy
25-02-2013, 14:16
Millet nerelerdesiniz ?

meSs
27-02-2013, 19:30
Millet nerelerdesiniz ?

Cumartesi gunu komple sanayide olucam :)

gokayy
27-02-2013, 20:57
Cumartesi gunu komple sanayide olucam :)

hayırdır abi sorun mu var ?
İstanbul tayfasıda kayıplarda

meSs
28-02-2013, 21:13
hayırdır abi sorun mu var ?
İstanbul tayfasıda kayıplarda

Aman allah korusun sorun morun yok kardesim :D coillerimi taktiricam muayne icin son hazirliklar bide, kasimda bitti haaaaala yaptiramadim :D catalytic ten korkuorum ama giricem catsiz deniycem sansimi :D :D

agungoren
28-02-2013, 23:39
Aman allah korusun sorun morun yok kardesim :D coillerimi taktiricam muayne icin son hazirliklar bide, kasimda bitti haaaaala yaptiramadim :D catalytic ten korkuorum ama giricem catsiz deniycem sansimi :D :D

Yalin kardesim akil danismam gerekiyor coil konusunda markasi ne coilin?onceki sayfalarda belki yazmissinizdir ama bulamadim ben.goktan abininkiyle aynimi coiller?bende fena sardim coil konusuna?:)yaz gelmeden takmayi istiyorum once muayene tabiki sonrada sonuna kadar basmak gayet guzel olur:)fiyat ve goruslerini belirtirsen sewinirim..simdiden tesekkur ederim..

gokayy
28-02-2013, 23:42
Yalin kardesim akil danismam gerekiyor coil konusunda markasi ne coilin?onceki sayfalarda belki yazmissinizdir ama bulamadim ben.goktan abininkiyle aynimi coiller?bende fena sardim coil konusuna?:)yaz gelmeden takmayi istiyorum once muayene tabiki sonrada sonuna kadar basmak gayet guzel olur:)fiyat ve goruslerini belirtirsen sewinirim..simdiden tesekkur ederim..

tam ben yazıcaktım senin yazını gördüm aynı şekilde bende bilgilendirme bekliyorum
:D

pug207
01-03-2013, 12:05

Apo Seninkinin basıklıgı güzel kardeşim benimkini bassakya yere :)) Hani begenmiyorsan ver ben takayım takozdaymış bizim araç ya
Yalın kolay gelsin yardım edebilecegim bişey olursa ara kardeşim muane işi dedigim gibi geçer sıkıntı yok düz boru olsn yeterki cut out olmasın :)

Antalya bi ara buluşma yapalım kaynaşalım görüşleim sıcaklar başladı günlük güneşli cıvıl cıvıl bi hafta sonu yapalım nargile filan keyfi ....

Cümleten hayırlı cumalar...

agungoren
01-03-2013, 20:02
Apo Seninkinin basıklıgı güzel kardeşim benimkini bassakya yere :)) Hani begenmiyorsan ver ben takayım takozdaymış bizim araç ya
Yalın kolay gelsin yardım edebilecegim bişey olursa ara kardeşim muane işi dedigim gibi geçer sıkıntı yok düz boru olsn yeterki cut out olmasın :)

Antalya bi ara buluşma yapalım kaynaşalım görüşleim sıcaklar başladı günlük güneşli cıvıl cıvıl bi hafta sonu yapalım nargile filan keyfi ....

Cümleten hayırlı cumalar...

Coil aldigimda konileri vereyim ibocan:)ama dukkanin yan tarafindaki yere giremessin benden soylemesi:)
ne demisler;"cirkin araba yoktur,yüksek araba vardir:))"

meSs
01-03-2013, 20:18

kardesim, tufan arkadasımızın sattığı ap marka coilover setini aldım ondan, daha taktırmak nasip olmadı, yarın sabahtan göktanla beraber gidicez satış koymazsa yine :P :D netten cok arastırdım iyi marka alman bildigim kadarı ile, tufan arkadasımızda almanyadan getirtmişti diye biliyorum. sadece yükseklik ayarlı sabit sertlikte olan bir coil.. tufan'ın yazdığı yorumlara dayanarak yazıyorum, coil dünyası çok farklı :D standarttan daha sert bi sertlikteymiş ama lap lup zıplamalı dünyaya son :D

ibo, yarın yanına ugramaya calısırım dostum.....

GOKTAN
01-03-2013, 21:03
kardesim, tufan arkadasımızın sattığı ap marka coilover setini aldım ondan, daha taktırmak nasip olmadı, yarın sabahtan göktanla beraber gidicez satış koymazsa yine :P :D netten cok arastırdım iyi marka alman bildigim kadarı ile, tufan arkadasımızda almanyadan getirtmişti diye biliyorum. sadece yükseklik ayarlı sabit sertlikte olan bir coil.. tufan'ın yazdığı yorumlara dayanarak yazıyorum, coil dünyası çok farklı :D standarttan daha sert bi sertlikteymiş ama lap lup zıplamalı dünyaya son :D

Bro yarin sabahtan yanindayim, kislik specten artik yazlik spec e donmenin zamani geldi...yuksek binilmiyo mecburen yagmur camur kulllandik ama bir yere kadar :) yarin tekrar dip basik yola devam...

pug207
01-03-2013, 22:13
Coil aldigimda konileri vereyim ibocan:)ama dukkanin yan tarafindaki yere giremessin benden soylemesi:)
ne demisler;"cirkin araba yoktur,yüksek araba vardir:))"

Sıkıntı yok kanka asfalt döktürdük biraz daha döktürürz :)) Basalım güzelleşelim
Şimdeden 4'lü takım hazır bigün bulaşım ulan hepinizinki kırmızı bi ben siyahım eziqmiyim lan ben :)))

meSs
01-03-2013, 22:14
Bro yarin sabahtan yanindayim, kislik specten artik yazlik spec e donmenin zamani geldi...yuksek binilmiyo mecburen yagmur camur kulllandik ama bir yere kadar :) yarin tekrar dip basik yola devam...

ahahahahah ok... sabah kaçta buluşuoruz bro sen ondan haber ver... ariycam ariycam.. paso ariycan :D :D :D :D bi yrm saat telim kapali olucak :D

meSs
01-03-2013, 22:15
Sıkıntı yok kanka asfalt döktürdük biraz daha döktürürz :)) Basalım güzelleşelim
Şimdeden 4'lü takım hazır bigün bulaşım ulan hepinizinki kırmızı bi ben siyahım eziqmiyim lan ben :)))

kırmızı candır :D :D :D :D :D :D

agungoren
02-03-2013, 06:03

İlgilendigin icin tesekkur ederim yalin:)coil sart oldu:)ibo kirmizi candir dogru ama siyahta yerle bir olunca cok iyi duruyor:)

Naman
07-03-2013, 10:47
208 GTi'ın specleri onaylanmış:

6-ileri manuel
200bg@5800, 275Nm@1700 max

Son hız: 230 km/s
0-100: 6,8 sn
0-1000: 26,9 sn
80-120@5: 8,4 sn
80-120@6: 6,8 sn

Ş.dışı: 4,7 (207RC: 5,4 idi galiba, net hatırlayamadım)
Ş.içi: 8,2 (207RC: 9,9)

1160kg

205/45 17 88V (marka model bilgisi yok)

Frenler:
ön: 302mm
arka: 249mm

Fiyat bilgisi yok. Donanım bilgisi de yok. Belki vardır ama bende yok.

Doğru bir kıyaslama olmaz ama 50 tane üretilecek limited edition Fransa bayraklı versiyonun 27bin €. Abuk subuk kaplamalar filan var ama bu arabada.

Teknik detayları Servicebox'a düşmüş.

Edit: 6 renk seçeneği olcakmış. Türkiye'ye hepsi gelir mi bilemem. RCZ teki gibi olursa(sadece siyah) komik olur. Bir de jantlar karbonmuş. Ön farların da aydınlatma tasarımı konseptindeki gibiymiş, sinyaller gündüz farları vb. bilinen 208'lerden farklı.
Lastik iz aralıkları da farklıymış. Normal 208'den 2 cm daha genişmiş. Bir de yanlış anlamadıysam ön ve arka lastik açıklıkları farklıymış.

gokayy
07-03-2013, 10:54
27bin € 'nun Türkiye'ye geliş ve satışı ne kadar olucak cok merak ediyorum

Naman
07-03-2013, 11:05
27bin € Fransa'nın özel seri fiyatı. Türkiye'de satmazlar. Arabanın önünde bildiğin Fransa bayrağı motifi var.
Bu o arabayı alıp kullananı keserler :)

karsiyakaliozi
07-03-2013, 11:06
[QUOTE=gokayy;6684758]27bin € 'nun Türkiye'ye geliş ve satışı ne kadar olucak cok merak ediyorum[/QUOE]

o civarlara gelır bence max 65-68 aralıgı gıbı yakıt tuketımı dusmus gorunuyor 6 ılerı avantajı olabılır agırlık azalmıs gıbı ama son suratde fazla ıyılesme yok sankı

güneşbalkan
07-03-2013, 16:52
antalyalı abiler 07 akm 01 plakalı siyah bi gt var port bagajlı bir bayan kullanıyor komple stock görünümde.kampüste görüyorum sürekli bi bilginiz var mı ablayı yoklayan oldu mu satış konusunda

RC_Alper
07-03-2013, 17:46
teknik özellikleri cok iyi fiyatta uygun olsa alınır

meSs
08-03-2013, 18:31
antalyalı abiler 07 akm 01 plakalı siyah bi gt var port bagajlı bir bayan kullanıyor komple stock görünümde.kampüste görüyorum sürekli bi bilginiz var mı ablayı yoklayan oldu mu satış konusunda

walla hiç görmedim kardesim yaw :S

GOKTAN
09-03-2013, 10:17
Araci biliyorum lara tarafinda cok goruyorum...hatta onur resminide gondermisti bana ilk gordugunde.zir stock ve surekli port bagajli :)

207KITCAR
09-03-2013, 12:02
arkadaslar merhaba.. uzun zamandır yazamıyodum.. ben pcv iptalini yaptım ve hiç bi sıkıntı yok.turboyuda r56 turbosuyla değiştirdim.intake kit olarakta aem in yeni ürettiği r56 için olan kitini adapte etmeyi düşünüyorum.önümüzdeki günlerde istanbul agidip bakıcam.yıllardır bu konu üstündeyiz,gönül ve mesai verdik.özellikle ilk basladığımızda özgür ve bi kaç arkadasımız cok ugrastık.ilk sarı koniyi takıp bronz balata deneyimlerimizi yazmıstık.. ben yakın tarihte aracımı tam bi kit car yapma kararı aldım bunun içinde istanbul peak garage serdar ustayla görüştüm ve ona bırakıcam. tüm deney ve tecrübelerimizi birleştirip uygulamaya gecicem insallah.stelios u da sıkı takip ettim ve söylediği herseyin dogruluğuna eminim. pcv yeni thp 200 lerde iptal.bende ettim hiç bi sıkıntı duman atma yapmadı.motoru acıp subaplarıda temizledikten sonra yepyeni bi baslangıç :) hepinize saygılar ve sevgiler.yıllardır burda olan tüm arkadaslarada tekrar tesekkürler.. allah a emanet..

Low-Rider
09-03-2013, 22:36
Standart ve yazılımlı rc yakıt tüketimi ne değerlerde ?

ErK_aY
10-03-2013, 10:56
arkadaslar merhaba.. uzun zamandır yazamıyodum.. ben pcv iptalini yaptım ve hiç bi sıkıntı yok.turboyuda r56 turbosuyla değiştirdim.intake kit olarakta aem in yeni ürettiği r56 için olan kitini adapte etmeyi düşünüyorum.önümüzdeki günlerde istanbul agidip bakıcam.yıllardır bu konu üstündeyiz,gönül ve mesai verdik.özellikle ilk basladığımızda özgür ve bi kaç arkadasımız cok ugrastık.ilk sarı koniyi takıp bronz balata deneyimlerimizi yazmıstık.. ben yakın tarihte aracımı tam bi kit car yapma kararı aldım bunun içinde istanbul peak garage serdar ustayla görüştüm ve ona bırakıcam. tüm deney ve tecrübelerimizi birleştirip uygulamaya gecicem insallah.stelios u da sıkı takip ettim ve söylediği herseyin dogruluğuna eminim. pcv yeni thp 200 lerde iptal.bende ettim hiç bi sıkıntı duman atma yapmadı.motoru acıp subaplarıda temizledikten sonra yepyeni bi baslangıç :) hepinize saygılar ve sevgiler.yıllardır burda olan tüm arkadaslarada tekrar tesekkürler.. allah a emanet..
pvc bende ıptal ettım fakat duman atmaya basladı rolantide. ve yag cubugunu dısarı dogru itti. geri orjınale cevırdım. sadece tıpaları takmaklamı kalıyor onun dısında baska bır uygulama oluyormu ?

Antalyalogy
10-03-2013, 13:45

Kardeşim sonunda pist aracına dönüştürüyorsun yani.r56 turbosuna neden gerek duydun ?

207KITCAR
10-03-2013, 16:43
Baska bi islem yapmadim abi.dumanda yok bende ama.yag c ubugunuda ustana biraz sikilattir ben ilk aldigim yil yapmisti onu..

207KITCAR
10-03-2013, 16:44
Aynen ozgur kardesim piste donusturuyorum ;) allah ne verdiyse artik :) sen ne alemdesin ?

meygi
11-03-2013, 09:45
Selam,
THP sente problemini İzmir içinde yaptıran arkadaş varmı?.

Bu konuda hangi yetkili servisin işçilik tecrübesi mevcut? Sente ayarı dahil olmak üzere (özel alet gerektiriyor) tüm değişim ve kontrollerden emin olmak istiyorum.
Tesekkurler

karsiyakaliozi
11-03-2013, 10:13
Selam,
THP sente problemini İzmir içinde yaptıran arkadaş varmı?.

Bu konuda hangi yetkili servisin işçilik tecrübesi mevcut? Sente ayarı dahil olmak üzere (özel alet gerektiriyor) tüm değişim ve kontrollerden emin olmak istiyorum.
Tesekkurler

irde servisde sadık usta vardı en son halıl ozturkdeydı o yaptı dıye bılıyorum halıl ozturk servisden sorabılırsınız sadık ordaysa halleder.

meSs
12-03-2013, 07:59
Standart ve yazılımlı rc yakıt tüketimi ne değerlerde ?

dostum sakin kullanım stage 3 yazılımla benim GT 9.0-9.4 gibi bir rakam yakıyor şehir içi, standart GT 8.0-8.5 gibi bir rakamdı sanırım yol bilgisayarındaki..

ya ama söyle bisey var sanki, yol bilgisayarında 9.0-9.50 gösteriyo ama daha çok yakıyo gibi :D benzin yetmiyo :D

RC_Alper
12-03-2013, 13:01
238 hp rc le mans bilen tanıyan varmı? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-faw-yetkili-bayi-umit-auto-dan-2009-207-rc-lemans-hatasiz-238-hp-117908430/detay

Low-Rider
12-03-2013, 13:04
Şu anda ilanlarda olan ya da olmayan tavsiye edebileceğiniz bir araç var mı?

yn_lemans
12-03-2013, 14:03
238 hp rc le mans bilen tanıyan varmı? Peugeot 207 1.6 THP RC Le Mans 2009 Model 37.000 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 117908430 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-faw-yetkili-bayi-umit-auto-dan-2009-207-rc-lemans-hatasiz-238-hp-117908430/detay)

neye göre 238 hp bu beygirler havada uçuşuyo :))

RC_Alper
13-03-2013, 09:17

ahaha aynen :D

Low-Rider
13-03-2013, 14:56
Naman'ın cep telefonunu bilen var mı?

TaGo
13-03-2013, 14:57
adanada stage 2 220 hp diye satılık olan araç ile ilgili bilgisi olan varmıdır?

TolgaErtem
13-03-2013, 22:17

Balooon:) spectlerini bile yazmamışlar. Bence stock o.

yn_lemans
15-03-2013, 16:26
Balooon:) spectlerini bile yazmamışlar. Bence stock o.

balooon bile değil yani tolga abi :))) aynen bencede full stock ;)

free13
16-03-2013, 21:33
Merhaba arkadaslar ben ozgur antalyadan 2007 siyah gt kullaniyorum.Araba onur soytamin eski arabasi.Bastan sona butun konuyu okudum gercekten essiz bir paylasim ve dostluk var.Ozellikle ozgurun yaptiklari ve paylasimlari mukemmel.Bugun yalin ve goktanla tanistim ikiside dost canlisi.Yalininda arabayi almamda buyuk katkisi vardir.Ortak bi arkadasa sahibiz ds3 sahibi pilot arkadasimiz onur.Almadan yalini arayip araci sorduk sagolsun cok ilgilendi hatta soytamla konusarak fiyat konusunda anlasmamizi sagladi kendisine tekrar tesekkur ederim onur soytamada tesekkurler arabaya cok iyi ve temiz bakmis. Bugun ben yalin ve ds3 onur bulustuk yalin arabasini kullanmami teklif etti :) sagolsun arac fisek gibi ayrica coillerde cok konforlu bende tamamen stock olan arabami yalinin kullanmasini istedim ilk gazlamadan sonra yalinin soyledigi sana yazilim yaptiralim oldu:)) yorgolarla irtibaya gecicez bakalim yalin yazilimindan cok memnun gercektende arac cok guzel gidiyo.Bundan sonra bende aranizdayim herkese iyi forumlar.

TaGo
16-03-2013, 21:41

Tekrar sorayım

meSs
16-03-2013, 23:22
Merhaba arkadaslar ben ozgur antalyadan 2007 siyah gt kullaniyorum.Araba onur soytamin eski arabasi.Bastan sona butun konuyu okudum gercekten essiz bir paylasim ve dostluk var.Ozellikle ozgurun yaptiklari ve paylasimlari mukemmel.Bugun yalin ve goktanla tanistim ikiside dost canlisi.Yalininda arabayi almamda buyuk katkisi vardir.Ortak bi arkadasa sahibiz ds3 sahibi pilot arkadasimiz onur.Almadan yalini arayip araci sorduk sagolsun cok ilgilendi hatta soytamla konusarak fiyat konusunda anlasmamizi sagladi kendisine tekrar tesekkur ederim onur soytamada tesekkurler arabaya cok iyi ve temiz bakmis. Bugun ben yalin ve ds3 onur bulustuk yalin arabasini kullanmami teklif etti :) sagolsun arac fisek gibi ayrica coillerde cok konforlu bende tamamen stock olan arabami yalinin kullanmasini istedim ilk gazlamadan sonra yalinin soyledigi sana yazilim yaptiralim oldu:)) yorgolarla irtibaya gecicez bakalim yalin yazilimindan cok memnun gercektende arac cok guzel gidiyo.Bundan sonra bende aranizdayim herkese iyi forumlar.

Hooooooooooooşgeldin bro... sana yazılım şart :D :D

tuFAN
16-03-2013, 23:30
Yalın selam coiloverdan memnun kaldın mı ? araba nasıl oldu bir yorumunu alalım

GOKTAN
16-03-2013, 23:46

Kardesim hosgeldin tekrar...bundan sonra beraberiz...

free13
17-03-2013, 00:04
Bro yazilim isi sende onurda bende haberlerini bekliyoruz:)) Goktan kardesim hosbulduk insallah.

free13
17-03-2013, 00:08
Tufan bende 5 lik yay var ve hic memnun degilim:)) Yalinin arabayi kullandim coil apayri bi dunya resmen huzur buldum coil sart bence bizim arabalara

meSs
17-03-2013, 00:24
Yalın selam coiloverdan memnun kaldın mı ? araba nasıl oldu bir yorumunu alalım

dostum coiller muhtesem :D gıcırtı ve lıkırtı var yok diil ama dediğin gibi düşük süratlerde.. tein in spring silencer diye bi zimbirtisi var onu deniycem artık :D ama bi ise yaricagindan süpheliyim :D

gerçekten coil başka dünya, konforu süper, sertlik cok uygun.. bugün özgürün 5cm yaylı gt'si ile yanyana koyduk ondan daha düşük arac ama cok cok cok daha konforlu.. eskiden dan dun diye düşdüğüm cukurumsulardan sanki linea fln kullanıyomusum konforunda geçiyo araç :D yol tutuşunu denedim biraz geçen hafta cok iyi oturuyo yola sertliği çok güzel..

yani lıkırtı ve gıcırtılar olmasa tadından yenmez ama konforuyla kıyasla o lıkırtı gıcırtı her neyse tarif edilemeyen o sesin pek önemi kalmıyo :D araç saglıklı bassında yere.. dan dun canımdan can gidiyodu valla :D neyseki oyle dertlerim kalmadı..

geçen gün yaylara baktım hortummu ne geçiriyolarmış oyle bi deniyelim diye yayların hatları birbirine çok yakın sarmak imkansız gibi, sıvı gres denedi ustam oda fayda etmedi.. silencer deniycem artık oda olmadı ses sistemi yaptırmaktan başka çarem kalmicak gibi :P :P :D

herşey için çok teşekkür ederim, sende cok ugrastın kargo kargo gezdirdim seni kusurabakma :D ama değdi gerçekten, aradaki kargo farkına taktırdım neredeyse coilleri :D

Antalyalogy
17-03-2013, 10:08
Low-rider Özgür e gelsin ;

Opet 97 oktan ile fulledim. 100 KM yaptıktan sonra tekrar fulledim.İkisinde de pompa ilk attığında bıraktırdım.
sonuç 9.47 LT X 4.83 TL = 45.74 TL
Bu 100 KM in % 90 ı sabah ve akşam sıkışık trafikte dur kalk sonucudur.
Tahminin normal bir şehir içi sürüşte 8-8.5 LT ye rahatlıkla düşer.
Antalya yı bilenler bilir sabah ve akşam 100. yıl meydan istikametindeki battı çıktılardaki trafiği.

agungoren
17-03-2013, 14:11
Hooooooooooooşgeldin bro... sana yazılım şart :D :D

Hosgeldin kardesim..

agungoren
17-03-2013, 14:14

Hosgeldin kardesim..

agungoren
17-03-2013, 14:17
Hosgeldin kardesim..

Yanlis yere yazdim pardon:) telden girince boyle seyler olabiliyor.

meSs
17-03-2013, 19:14
Low-rider Özgür e gelsin ;

Opet 97 oktan ile fulledim. 100 KM yaptıktan sonra tekrar fulledim.İkisinde de pompa ilk attığında bıraktırdım.
sonuç 9.47 LT X 4.83 TL = 45.74 TL
Bu 100 KM in % 90 ı sabah ve akşam sıkışık trafikte dur kalk sonucudur.
Tahminin normal bir şehir içi sürüşte 8-8.5 LT ye rahatlıkla düşer.
Antalya yı bilenler bilir sabah ve akşam 100. yıl meydan istikametindeki battı çıktılardaki trafiği.

yasıyonmu bro senn?? ozlestik...

free13
17-03-2013, 19:59
Hosbulduk tesekkurler

TaGo
17-03-2013, 21:01

22000 tl demiş alınırmı?

meSs
17-03-2013, 21:58
22000 tl demiş alınırmı?

dostum emin olmamakla beraber konyada bu fiyatlara pertten toplama komple boyalı olan bi araç vardı o olabilir diye düsünüyorum.. vardır biseyi illaki..

Antalyalogy
17-03-2013, 21:58
22000 tl demiş alınırmı?

TArkan Hocam Adana da Emrah var nicki slowmotion ona sor yardımcı olacaktır.

buraktelek
17-03-2013, 23:52
aracın 4000 km de 1 litre yağ eksiltmesi normal mi

ErK_aY
18-03-2013, 22:39
aracın 4000 km de 1 litre yağ eksiltmesi normal mi

hangı marka yag. kullanım seklınız nasıl sertse normal dıyebılırım.

Low-Rider
19-03-2013, 21:40
Evet bende geldim sonunda :D

Antalyalogy
19-03-2013, 21:41

Önce profil fotonu değiştir sonra gel hehehehe

Low-Rider
19-03-2013, 21:44
eheheh dur abi değştirecem her yere yetişemiyorum :D

ErK_aY
19-03-2013, 21:45

welcome wlcome :D

GOKTAN
19-03-2013, 22:35

Hosgeldinn :)

gokayy
19-03-2013, 23:45

Hadi hayırlı olsun hoşgeldin:D

buraktelek
20-03-2013, 00:18
hangı marka yag. kullanım seklınız nasıl sertse normal dıyebılırım.

0-40 yağ koyulmuş sonradan fark ettim mobil 1 kullanılmış, şuan 5-30 castrol koydurdum.

Low-Rider
20-03-2013, 07:33
rc ya da lemans'ın kataloğu elinde olan var mı?

Nette aradım bulamadım hiç bir şekilde

volkan 207 gt
20-03-2013, 07:55

Hosgeldin...:icon_tup:

ErK_aY
20-03-2013, 07:56
0-40 yağ koyulmuş sonradan fark ettim mobil 1 kullanılmış, şuan 5-30 castrol koydurdum.castrol edge mi yoksa a1 mi ? bende edge kullanırken asırı yakma vardı. a1 kullanıyorum aman aman bı yakma suan yok.

Antalyalogy
20-03-2013, 10:31
rc ya da lemans'ın kataloğu elinde olan var mı?

Nette aradım bulamadım hiç bir şekilde

Buyur kardeşim :D İngilizce ama güzel bir katalog..

http://www.irwan.net/downloads/207GTi.pdf

Antalyalogy
20-03-2013, 10:35
http://files.coloribus.com/files/adsarchive/part_1021/10218705/file/peugeot-207-gti-quickie-small-17714.jpg

http://files.coloribus.com/files/adsarchive/part_970/9704155/file/peugeot-207-gti-test-your-limits-small-90472.jpg

Antalyalogy
20-03-2013, 10:40
Paspas ihtiyacı olanlar baksın bence ;

PEUGEOT 207 RC SPOR HALI PASPAS GittiGidiyor'da 58416763 (http://urun.gittigidiyor.com/garaj/peugeot-207-rc-spor-hali-paspas-58416763)

meSs
20-03-2013, 10:43

hosgeldin dostum..

Low-Rider
20-03-2013, 10:44
@Antalyalogy; Eyv abi, dün akşam hava kararınca farkettim ki viraj farları varmış onu bilmiyordum çok sevindim:D

Xenon yok standart değil mi ?

TaGo
20-03-2013, 10:47
Çok uygun fiyatlı. Yüklemek ve pist koşmak maksatlı bir 207rc arıyorum. Kazalı ve toplanmış olabilir. Tabi güzel toplanmış. Yalnız mekanik ve elektriksel problem istemem :)

Antalyalogy
20-03-2013, 10:49
@Antalyalogy; Eyv abi, dün akşam hava kararınca farkettim ki viraj farları varmış onu bilmiyordum çok sevindim:D

:) .Türkiyedeki modellerde yok 6000 k xenon ve beyaz viraj ve park ampulleri ile çok güzel oluyor.

Antalyalogy
20-03-2013, 10:51
Çok uygun fiyatlı. Yüklemek ve pist koşmak maksatlı bir 207rc arıyorum. Kazalı ve toplanmış olabilir. Tabi güzel toplanmış. Yalnız mekanik ve elektriksel problem istemem :)

Aklimızda olsun..

TaGo
20-03-2013, 10:55
Trafik kazası geçirdim sol tarafım kompla iptal, kısa yazıyorum alınganlık yapmayın sakın :)

karsiyakaliozi
20-03-2013, 10:55
Trafik kazası geçirdim sol tarafım kompla iptal, kısa yazıyorum alınganlık yapmayın sakın :)

gecmiş olsun kardeşim

meSs
20-03-2013, 10:56

mercekli far standart ama xenon değil kardesim :D

Antalyalogy
20-03-2013, 10:58

Tarkan Hocam çok geçmiş olsun..Allah beterinden saklasın..

meSs
20-03-2013, 11:14
arkadaslar ***** coilleri taktık cokta konforlu oldu memnunum Tufan arkadasımıza tekrardan tesekkurler.. simdide sıra geldi spacer işine ama aklım biraz karışık.. lastik tam çamurluk hizasında olsun istiyorum ne dışarda ne içte. ama yüklü binildiğinde sürtme vb yaparmı yapmazmı kullanan arkadaslar kac cm lik kullanıyorlar sıkıntı yasayan varmı nerden kaça tedarik ettiler vb konularda yardımcı olursa seviniri.

meSs
20-03-2013, 11:19
cok geçmiş olsun kardesim....

Low-Rider
20-03-2013, 12:43
Kırmızı içine aldığım parça sökülüyor mu?

http://i.imgur.com/aqqKjSc.jpg

tuFAN
20-03-2013, 12:46
evet sökülüyor sağlam asılınca çıkıyor, o parçayı tutan yukarıda ortada ve altta olmak üzere 3 tane klips var dikkatli olmak lazım o klipsler kırılabiliyor

Low-Rider
20-03-2013, 12:47
hoba klips kırma konusunda çok başarılıyımdır :D Kırarsak klipsleri bulunur herhalde.

Ufak tefek çizikler var orada hoşuma gitmiyor, söküp kaplatabilir yada boyatabilirim.

tuFAN
20-03-2013, 12:50
bende bu parçanın birkaç tane yedek klipsi var kırılırsa sorun değil :) o klipsler tek tek satılmıyordu poşet halinde toptan satılıyordu

Low-Rider
20-03-2013, 12:54
Bir pazar görüşelim o zaman:D

tuFAN
20-03-2013, 13:00
tamam görüşelim :)

ErK_aY
20-03-2013, 13:34
a bende geliyim :P

yn_lemans
20-03-2013, 13:51
arkadaslar ***** coilleri taktık cokta konforlu oldu memnunum Tufan arkadasımıza tekrardan tesekkurler.. simdide sıra geldi spacer işine ama aklım biraz karışık.. lastik tam çamurluk hizasında olsun istiyorum ne dışarda ne içte. ama yüklü binildiğinde sürtme vb yaparmı yapmazmı kullanan arkadaslar kac cm lik kullanıyorlar sıkıntı yasayan varmı nerden kaça tedarik ettiler vb konularda yardımcı olursa seviniri.

ben kendim yaptırdım quart aliminyumdan . arkalar 2 önü 1,5 cm yaptım cokta guzel oldu

yn_lemans
20-03-2013, 13:52

çok geçmiş olsun ALLAH beterinden saklasın

deeperblack
20-03-2013, 13:54
hoba klips kırma konusunda çok başarılıyımdır :D Kırarsak klipsleri bulunur herhalde.

Ufak tefek çizikler var orada hoşuma gitmiyor, söküp kaplatabilir yada boyatabilirim.

Bende aynı başarıya sahiptim bunlardan edin müdür. Kırılma işini en aza indiriyor.

http://www.yakamozelektronik.com/UploadedPic/Urun/B/388.jpg

brky33
20-03-2013, 14:51
[QUOTE=deeperblack;6718075]Bende aynı başarıya sahiptim bunlardan edin müdür. Kırılma işini en aza indiriyor.

Her araç için aynımıdır bu sökme aparatları :)

Low-Rider
20-03-2013, 14:59
Bende aynı başarıya sahiptim bunlardan edin müdür. Kırılma işini en aza indiriyor.

http://www.yakamozelektronik.com/UploadedPic/Urun/B/388.jpg

Evet mantıklıymış abi.

GELR DARES BAKANLII (http://www.gib.gov.tr) ye bir girip bakiyim dedim, benim araba böyle gözüküyor sizlerde böyle mi?

Schumi normal dedi ama aklıma takıldı.

http://i.imgur.com/PXDVmTX.jpg

volkan 207 gt
20-03-2013, 17:28
istanbul tayfası buluşucaksa bende varım:))))) havalar ısınmaya başladı herkes bir projeye başladı valla yoksa kış sezonu herkes uykuda:))))

Low-Rider
20-03-2013, 17:44
Tufan ile geçen pazar görüştük, yine bir pazar ayarlayıp hep beraber buluşabiliriz.

agungoren
20-03-2013, 18:22

Yalin bende 4 adet spacer var 4*108 106 icin yaptirmistim hala duruyor.onler 1.2 cm arkalar 1.5 cm diledigin zaman verebilirim takar denersin:)207 ye hic denemedim gerek duymadim.ama birebir uyuyor.

buraktelek
20-03-2013, 19:06
merak ettiğim bir konu var ***** yazda geliyor cai uygulamasına girişicem fakat aklıma takılan bir soru var bu hava filtresine giden hortumda bi sensör var açık hava filtresi takarken ve krom boru yaparsak o sensörü ne yapıcaz ?

agungoren
20-03-2013, 20:17
O sensor dedigin boru olabilir.motorda buharlasan yagi tekrardan filtre araciligiyla turbodan motora geri gonderiyor.cai takarsan o boru boşta kalirr ve ucuna krank filtresi takabilirsin.yoksa yag motor icine akip kötu bi göruntu olusturabilir..benim aracimda cai oldugundan boyle bi durum söz konusu.tabi yazdiklarimda belki eksik yada yanlis bisey olabilir sadece bildigim kadarini paylasmak istedim..

Antalyalogy
20-03-2013, 20:40
Sensör intake air tempeture yai IAT sensörü bende taklı değil çok kafanıza takmayın derim..

Low-Rider
20-03-2013, 21:49
Yay ile ilgili bir sorum var.

Bu konuda aratmıştım okumuştum memnun olmayanlar vardı.

hakanguclu benim aracın konusunda yaylı fotoğraflarını paylaştı düşüklüğü hoşuma gitti.

Aracın orjinali zaten sert o çok önemli değil benim için, önce ki araçlarımda sertti baya ama 5cm eibach c2 yayını takınca ne tür olumsuzluklar yaşarım ?

Araba takır tukur olur mu, yol tutuşua negatif etkisi olur mu çok seker mi gibi?

Daha önceden tecrübe edenler help me:)

Buda yaylı hali.

http://www.techturkey.com/forum/6717261-post111.html

buraktelek
20-03-2013, 22:34
Sensör intake air tempeture yai IAT sensörü bende taklı değil çok kafanıza takmayın derim..

abi arıza lambası yakıyor mu ?

buraktelek
20-03-2013, 22:34
Yay ile ilgili bir sorum var.

Bu konuda aratmıştım okumuştum memnun olmayanlar vardı.

hakanguclu benim aracın konusunda yaylı fotoğraflarını paylaştı düşüklüğü hoşuma gitti.

Aracın orjinali zaten sert o çok önemli değil benim için, önce ki araçlarımda sertti baya ama 5cm eibach c2 yayını takınca ne tür olumsuzluklar yaşarım ?

Araba takır tukur olur mu, yol tutuşua negatif etkisi olur mu çok seker mi gibi?

Daha önceden tecrübe edenler help me:)

Buda yaylı hali.

http://www.techturkey.com/forum/6717261-post111.html

eibach bende de var çok basık değil ve çok sert ama yol tutuşu güzel.

Low-Rider
20-03-2013, 22:43
c2 yayı dimi sende ki de? demin koyduğum linkte fotoğraflar var o şekilde mi senin düşüklükte

buraktelek
21-03-2013, 00:12
c2 yayı dimi sende ki de? demin koyduğum linkte fotoğraflar var o şekilde mi senin düşüklükte

valla eski sahibi takmış eibach 5 cm ama c2 yayı mı bilmiyorum, basıklık aynı ama

hakanguclu
21-03-2013, 01:19

hakanguclu
Eibach 5'cm kullananlar varmı aramızda arkadaşlar? herhangi vurma gibi sorunu oluyormu orj amortisör sistemi ile ? E10-70-010-01-22 eibach'ın yay kodu bumudur bizim arabalar için ?

tuFAN : vermiş olduğun yay kodu Eibach Pro-kit'in yani 30-35mm alçaltan yayın kodudur

eibach'ın 207'ye göre 5lik yani Sportline yayı yoktur

hatta eibach'ın Online Kataloğunda RC için yay bile gözükmüyor diğer 207 modelleri için gözüküyor ama o da sadece Pro-Kit

Pro-Kit kullanmış biri olarak tavsiye ederim arabanın orj. haline çok yakın fakat pek bir düşüş sağlamiyor ama amacı da o değil zaten

C2'nin Sportline yayını 207 ye takanlar var ne kadar sağlıklı tartışılır

Benım zamanında aldıgım bılgı ben c2 yayı kullandım ne bır vurma ses vs hıcbı sıkıntı yasamadım sag ve solun ufak farkından baska zaten benım aracımın dusuklugundekı eıbach yaylılar c2 yayı takmıs oluyor karar senin abi

free13
21-03-2013, 07:39
Bende de Eibach 5'lik yayı var görünüş on numara yol tutuşu süper ama konfor sıfır yoldaki en ufak bozuklukları bile hissettiriyor,bi çukur yada tümsekten biraz hızlı geçersem ön taraftan tak diye vuruyor açıkcası ben pek memnun değilim.Kesin çözüm coilover Yalının (mess) arabada var kullandım ve bariz fark ediyor hem benim 5'lik yaylardan daha düşük araç hemde daha konforlu ama biraz tuzlu.Uygun bi coil bulamazsan vogltlandın 3.5 mm yaylarını almayı düşünüyorum.

Low-Rider
21-03-2013, 07:45
Vogtlant'ın düşüklüğünü de beğendim ben, konfor pek önemli değil aradığım birşey değil ama vurma falan kafamı karıştırıyor

trky_GT
21-03-2013, 08:42
GELR DARES BAKANLII (http://www.gib.gov.tr) ye bir girip bakiyim dedim, benim araba böyle gözüküyor sizlerde böyle mi?

Schumi normal dedi ama aklıma takıldı.

http://i.imgur.com/PXDVmTX.jpg[/QUOTE]

http://i49.tinypic.com/rkaqm0.jpg

ruhsatım yanlış gelmişti dizel yazılmış düzelti dairede şuan böle gözüküyo.

Low-Rider
21-03-2013, 08:44
Vergi dairesinden düzelttirmem gerekiyormuş, bir ara gidip halledicem

Schumi
21-03-2013, 10:48
Vergi dairesinden düzelttirmem gerekiyormuş, bir ara gidip halledicem

Ben gittim. Bırak kalsın öyle dedi. Hacim doğru ise gerisi önemli değil dedi uğraşmadı memur. :D

Low-Rider
21-03-2013, 12:16
Ben gittim. Bırak kalsın öyle dedi. Hacim doğru ise gerisi önemli değil dedi uğraşmadı memur. :D

Olsun ben gideyim yine, biliyorsun azcık pimprikliyim :D

Xenon kullananlar ne kullanıyor, özellikle pahalı kitlerden mi almak lazım.

Herhangi bir kit alsam arıza yakar mı?

ErK_aY
21-03-2013, 12:54

Herhangi bir kit alsam arıza yakar mı? h7 8000k marka önemli değil okadarda dandıge kacma :D park modülü alıpta amerikan sinyal yap. saga sola donuslerıde kapattınmı güzel olacak ve veee içindeki kucuk park lambalarını sök ;)

meSs
21-03-2013, 12:56
Yalin bende 4 adet spacer var 4*108 106 icin yaptirmistim hala duruyor.onler 1.2 cm arkalar 1.5 cm diledigin zaman verebilirim takar denersin:)207 ye hic denemedim gerek duymadim.ama birebir uyuyor.

owww aranan kan :D deneyelim kardesim yaw ii olur valla.. FG ne alemde? çıkmadımı? buluşalım bi ara deneyelim bakalım, o arada alırım getirirsen dostum.. gelicek haftasonu özgürün arabaya (ZM siyah geçen gün toplandığımızdada ordaydı) etuners stage1 atıcaz.. onunla denemeniz lazım asıl sizin iki stage1 farkı nasıl diye.. bulunmaz fırsat..

ErK_aY
21-03-2013, 12:57
Vogtlant'ın düşüklüğünü de beğendim ben, konfor pek önemli değil aradığım birşey değil ama vurma falan kafamı karıştırıyor ben 4 senedır voglant kullanıyorum. yol tutus olsun konfor olsun cok iyi. eibach olan aracada bindim voglantın yerını tutmuyor.

Low-Rider
21-03-2013, 13:03
h7 8000k marka önemli değil okadarda dandıge kacma :D park modülü alıpta amerikan sinyal yap. saga sola donuslerıde kapattınmı güzel olacak ve veee içindeki kucuk park lambalarını sök ;)

Corsa'da almıştım ucuz birşey hiç problem çıkarmadı 1.5sene 50lira mı neydi denedim şansımı tuttu:D

Valla sağ sol dönüşler çok hoşuma gidiyor iptal etmem:D

pug207
21-03-2013, 13:28
owww aranan kan :D deneyelim kardesim yaw ii olur valla.. FG ne alemde? çıkmadımı? buluşalım bi ara deneyelim bakalım, o arada alırım getirirsen dostum.. gelicek haftasonu özgürün arabaya (ZM siyah geçen gün toplandığımızdada ordaydı) etuners stage1 atıcaz.. onunla denemeniz lazım asıl sizin iki stage1 farkı nasıl diye.. bulunmaz fırsat..

Steellos amca stage4'ü uptageledi yüklemeyi yaptık gayet ii başarılı bi sıkıntı sorun yok

Bu hafta toplanalım gene antalya team :))

meSs
21-03-2013, 14:08

Herhangi bir kit alsam arıza yakar mı?

en önemkisi balansı bence.. mtec en uygunu, balansları cok kaliteli bence hic arıza ışığıda yakmadı arızada yapmadı nazar degmesin.. silver modeli var, ampulleri 1-1,5 sene ömrü.. henüz patlamadı ama berrak beyazlığını kaybetmeye basladı simdileri.. 200-250 TL gibi bir fiyatı var balanasları küçük ;)

meSs
21-03-2013, 14:15
Steellos amca stage4'ü uptageledi yüklemeyi yaptık gayet ii başarılı bi sıkıntı sorun yok

Bu hafta toplanalım gene antalya team :))

hayırlı olsun kardesim.. deniycekmiyiz? :D c.tesi calısıyorum ama ben, gelicek h.sonu muayneye giricem sabahtan, gecersem egsozumuda taktırırım daha sağlıklı olur. muayneyi gecersek dynoya giricez zaten egsozu takıp hemen :D

free13
21-03-2013, 14:28

Organizasyon yapmaya başlamışsın bro:)

free13
21-03-2013, 14:31
ben 4 senedır voglant kullanıyorum. yol tutus olsun konfor olsun cok iyi. eibach olan aracada bindim voglantın yerını tutmuyor.

Sanırım eibach in 207 için 5 cm lik yayı olmamasından kaynaklı bu olay.c2 yayı takıyor herkes.Bendekide c2 yayı sanırım tam emin değilim aldığımda üstündeydi aracın.

pug207
21-03-2013, 17:53
hayırlı olsun kardesim.. deniycekmiyiz? :D c.tesi calısıyorum ama ben, gelicek h.sonu muayneye giricem sabahtan, gecersem egsozumuda taktırırım daha sağlıklı olur. muayneyi gecersek dynoya giricez zaten egsozu takıp hemen :D

Deneriz kardeşim nede olsa hepimiz kardeşiz :)

meSs
21-03-2013, 19:13
Organizasyon yapmaya başlamışsın bro:)

aynen bro :D

meSs
21-03-2013, 19:14
Deneriz kardeşim nede olsa hepimiz kardeşiz :)

attın stage 4'ü denersin tabi :P :P

tool
21-03-2013, 19:23
R56 cooper ile 207rc motor farklari nelerdir?

levent
21-03-2013, 19:25
hatta yarın öbür gün emisyona veya güce geçerse vergilendirme olayı belki karlı bile olur sizler için :D

Antalyalogy
21-03-2013, 20:11
R56 cooper ile 207rc motor farklari nelerdir?

Aynı sadece beyinleri farklı diye biliyorum ben..

meSs
21-03-2013, 20:15
Aynı sadece beyinleri farklı diye biliyorum ben..

+1 bende aynı biliyorum...

Diesel
22-03-2013, 10:01
Yeni aramıza katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyelim tekrar. Bir süredir takip edemiyordum forumu işten güçten.

Fren disklerimi değiştirmeyi düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz marka hangisidir?
Kanallı fren diski kullanmayı düşünüyorum. Birde balatı öneriverin bana.. :)

207GT ile aynı çapta DS3 1.6THP'nin de ölçüleri. 283MM olması lazım..

Birde bu farklıdır muhtemelen 207'ler 5 ileri olduğu için :) . Baskı-balta (debriyaj seti) ne önerirsiniz? Aşırı tork başa bela galiba :)

meSs
22-03-2013, 12:42
Yeni aramıza katılan arkadaşlara hoşgeldiniz diyelim tekrar. Bir süredir takip edemiyordum forumu işten güçten.

Fren disklerimi değiştirmeyi düşünüyorum. Tavsiye edebileceğiniz marka hangisidir?

Birde bu farklıdır muhtemelen 207'ler 5 ileri olduğu için :) . Baskı-balta (debriyaj seti) ne önerirsiniz? Aşırı tork başa bela galiba :)

baskı balata işi için bişey diyemicem ama fren diskleri oluklu delikli çizikli vb brembonun var ama çalışma mantığı rende gibi diye biliyorum.. balata ömürleri yaklaşık 3000-5000km diye biliyorum, yanlış yönlendirmek istemem kullanmadım bu duyduklarımdan dolayı. daha yeni değiştirdim bende disklerimi 2000km'de bir balata tak çıkar derdinden korkup almadım :D ama orjinal disklerde gayet başarılı bence..

karsiyakaliozi
22-03-2013, 12:46

frenlemede ana etken bence kalıperdır ılla alıcaksanız kanallılar delıklılerden daha sağlıklı çok üst kalite komple takım düşünmüyorsanız kanallı brembo oem balatalarla kullanılabılır ancak performans balataları ve dıskleri oem kadar uzun omurlu ve dayanıklı olmuyor buda aklınızda olsun.

threshold
22-03-2013, 15:16
Merhaba arkadaşlar aracım 207RC 25000 km de,debriyaj baskı balata yı değiştirmek istiyorum : pug bayi ile konuştum şu an ellerinde RCstock debriyaj kitinden bulunmadığını söyledi ve diğer şubelerde arıyorlar - bana önerebileceğiniz daha kaliteli uyumlu bir ürün var mı ?

biraz önce aradılar 2052 P7 ürün kodlu debriyaj kitini bulmuşlar en doğru karar bu sanırım...

GOKTAN
22-03-2013, 20:20

sabırsızlıkla bekliyorum hanginiz geçerse onun yazılımından yaptırıcam bende ahahahahha:D:D:D

Antalyalogy
22-03-2013, 20:37
sabırsızlıkla bekliyorum hanginiz geçerse onun yazılımından yaptırıcam bende ahahahahha:D:D:D

inanmam vallahi..:D:D:D

free13
22-03-2013, 22:00

Göktan kardeşim sen denemicekmiydin bu hafta o yazılımlı arabayla:)Ayrıca forgenin cai kiti için haber bekliyorum senden.

agungoren
22-03-2013, 22:15
Annemin rahatsizligi sebebiyle kac gundur giremedim.yalin kardesim yarin aksamda olabilir pazar gun icindede gorusebiliriz.spacerler eski sanayide aydogdu garage mustafa abimde istedigin zaman ordanda alabilirsin:)

agungoren
22-03-2013, 22:27

:) tamam deneyelim:))

meSs
23-03-2013, 14:12
Annemin rahatsizligi sebebiyle kac gundur giremedim.yalin kardesim yarin aksamda olabilir pazar gun icindede gorusebiliriz.spacerler eski sanayide aydogdu garage mustafa abimde istedigin zaman ordanda alabilirsin:)

kardesim cok geçmiş olsun, umarım ciddi birşey yoktur.

meSs
23-03-2013, 14:46
http://a.pictureupload.us/897756363514db1d8896d0.jpg

gecen haftaki antalya meeting.. kısa sürsede güzel bir gündü..

meSs
23-03-2013, 14:53
veeeeeeeeee süpriiiiiiiiiiizzz :D :D

http://a.pictureupload.us/1037413548514db39f9ef34.jpg

meSs
23-03-2013, 14:53
inanmam vallahi..:D:D:D

inan inan gazı aldı :P :D :P

onursoytam
23-03-2013, 15:09
Sanırım eibach in 207 için 5 cm lik yayı olmamasından kaynaklı bu olay.c2 yayı takıyor herkes.Bendekide c2 yayı sanırım tam emin değilim aldığımda üstündeydi aracın.

selam özgür..207 ler için ayrıca satılan bi yay yok c2 c3 207 GT RC ler hepsi ortak yay kullanıyor

makina nasıl yazılım yaptınız mı ?

Naman
23-03-2013, 16:13
Low-Rider, hayırlı uğurlu olsun. Mesajın gelmedi ben de sonrasında geri aramayı unuttum özür dilerim.

Aracın geçmişiyle ilgili hala soruların varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

Yaylarla ilgili, normalde stock yaylar GT ve RC'de farklıdır. Hatta araçlarda cam tavan varlığı bile yaylarda farklılık yaratır. Üzerindeki renk kodlarından anlaşılabilir
Yani, cam tavanlı RC ile sac tavanlı RC'nin bile stock yayları farklıdır. Aynı durum GT'ler için de geçerlidir ama Türkiye'de sac tavanlı GT satışı olmadı.

Xenon'u nedense 200 serisine fabrikasyon koymuyorlar.. 208'de de yok.. LED var ama Xenon yok..

Threshold, en doğru kittir P7. Güle güle kullanman dileklerimle :)

Selamlar

Antalyalogy
23-03-2013, 16:52
Low-Rider, hayırlı uğurlu olsun. Mesajın gelmedi ben de sonrasında geri aramayı unuttum özür dilerim.

Aracın geçmişiyle ilgili hala soruların varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.

Yaylarla ilgili, normalde stock yaylar GT ve RC'de farklıdır. Hatta araçlarda cam tavan varlığı bile yaylarda farklılık yaratır. Üzerindeki renk kodlarından anlaşılabilir
Yani, cam tavanlı RC ile sac tavanlı RC'nin bile stock yayları farklıdır. Aynı durum GT'ler için de geçerlidir ama Türkiye'de sac tavanlı GT satışı olmadı.

Xenon'u nedense 200 serisine fabrikasyon koymuyorlar.. 208'de de yok.. LED var ama Xenon yok..

Selamlar
Deniz baba arada bir gir konuya yahu :)
hep özletiyorsun kendini..

free13
23-03-2013, 19:20

Sonunda ekledin bro diğerleri nerde:)

free13
23-03-2013, 19:21
veeeeeeeeee süpriiiiiiiiiiizzz :D :D

http://a.pictureupload.us/1037413548514db39f9ef34.jpg

Hayırlı olsun bro haber verseydın keşke bende alıcaktım:)Mk1 cupranın mı?

free13
23-03-2013, 19:26
selam özgür..207 ler için ayrıca satılan bi yay yok c2 c3 207 GT RC ler hepsi ortak yay kullanıyor

makina nasıl yazılım yaptınız mı ?

Onur selam.Çok bilmiyorum yay konusunu ama mesela eicbah ın 3.5mm yayı 207 için gözüküyor ama 5 mm lik olan gözükmüyor.Vogland da is 3.5mm 207 yayı gözüküyor.Çoğu arkadaş da eicbahın 207 için 5mm yayı yok diyo zaten.

Makinada bi sorun yok yazılımı bugün yapıcaktık ama işlerden dolayı antalyaya gelemedim ıspartadayım haftaya bugün inşallah yazılımı yuklemiş deneme yapıyor olucaz.Yalına burdanda teşekkürler:)

Low-Rider
23-03-2013, 21:21

Teşekkür ederim hocam.

Seni aradığım numaraya mesaj atmıştım aslında ama ulaşmamış sanırım, bende yoğun olabilirsin diye bir daha rahatsız etmek istemedim.

Valla araç hakkında bildiğim benim ulaşabildiğim şeyler dışında birşey çıkmadı onlarda beni yeterince memnun etti.

Bugün lastikleri değiştirdim, istediğim lastiklerin hiç biri piyasada olmadığı için Kumho ku39 aldım çok istemeden de olsa. Acil değiştirmem gerekiyordu üstünde ki lastiklerin 3'ü 2007 biri 2009'du.

Yaklaşık 80-90km sürdüm bugün şehir içi, debriyaj dışında zorlayan bir konu olmadı.

Testlerde okuduğum gibi arkasını kolay bırakmaya meyilli ama çok kolay toplanıyor zevkli, bir yerde de esp devreye girdi arkadan gelen seslerle kendime geldim:D

SekoLive
23-03-2013, 21:31
arkadaşlar selam konunuuzu bayağadır takip ediyorum güzel şeyler paylaştınız.

yakın zamanda arabamı değişicem 207RC almak aklımda var.

Aracını satan yada çevresinde satmayı planlayan varsa bana msj atmasını rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.

GOKTAN
24-03-2013, 00:22
Onur selam.Çok bilmiyorum yay konusunu ama mesela eicbah ın 3.5mm yayı 207 için gözüküyor ama 5 mm lik olan gözükmüyor.Vogland da is 3.5mm 207 yayı gözüküyor.Çoğu arkadaş da eicbahın 207 için 5mm yayı yok diyo zaten.

Makinada bi sorun yok yazılımı bugün yapıcaktık ama işlerden dolayı antalyaya gelemedim ıspartadayım haftaya bugün inşallah yazılımı yuklemiş deneme yapıyor olucaz.Yalına burdanda teşekkürler:)

Hadi artik halledin su yazilim isinide denemelere baslayip karar verelim bizde kimin yazilimindan yaptiricagimiza :D yarin hava guzel olursa yine bir sonax meeting yapalimm....

threshold
24-03-2013, 03:08

Selamlar
Sağolasın - Deniz bu sefer fazla özlettin kendini seni İzmir de yakalicam benden söylemesi :cool:

free13
24-03-2013, 10:44
Hadi artik halledin su yazilim isinide denemelere baslayip karar verelim bizde kimin yazilimindan yaptiricagimiza :D yarin hava guzel olursa yine bir sonax meeting yapalimm....

Haftaya bugün deniyor olucaz inşallah ds3 e atıldı yazılım:)Ispartada olmasam gelirdim sonax meetinge ama haftaya autowaxa götürücem arabayı ufaktan bi paket ayarladım:)

tuFAN
24-03-2013, 11:55
Bugün lastikleri değiştirdim, istediğim lastiklerin hiç biri piyasada olmadığı için Kumho ku39 aldım çok istemeden de olsa. Acil değiştirmem gerekiyordu üstünde ki lastiklerin 3'ü 2007 biri 2009'du
özgür hangi lastikleri sorup soruşturdun hangileri piyasada hazırda yoktu ?

Antalyalogy
24-03-2013, 13:17
mustafa aksünger istanbul yaş 33 kırmızı rc cam tavan

Ekledim Hocam aramıza hoş geldiniz..

Low-Rider
24-03-2013, 13:23
özgür hangi lastikleri sorup soruşturdun hangileri piyasada hazırda yoktu ?

T1r ve hankook k110 istiyordum ama yokmuş.
Simdilik memnunum biraz sertleşti sadece.

Low-Rider
24-03-2013, 21:27
Ayrıca Le Mans'a özel,

- Araçların hepsi Alp Beyaz, kapılarda Peugeot 207 S2000 aslanı, boydan boya siyah çerçeveli kırmızı şeritli(bagaj kapağı hariç)
- Türkiye'de toplam 50 adet.. Hepsi birbirinin aynı.
- Tüm dünyada, Türkiye'dekiler de dahil, toplam 2000 adetler.. Dünyada Türkiye'ye getirilmeyen GT motorlusu ve 110bg HDi motorlusu ayrıca siyah rengi de mevcut.
- Hepsinde Direksiyon simidinin 2. kolu üstünde mat alüminyum üzerine kazılı, 2000 araçtan kaçıncısı olduğu bilgisi yer alıyor.
- Türkiye'deki RC'lerle teknik özellikleri aynı olmasına karşın; RC'ye opsiyonel olan donanımların hiçbiri RC Le Mans'da seçilemiyor; ayrıca normal RC'de standart olan CD-Changer, kararan iç dikiz aynası, 2. uzaktan kumandalı anahtar(Le Mans'da 2. anahtar normal), Yol bilgisayarında Türkçe yok, iç mekan dekor kaplamaları mat krom(normal RC'de + puantiyeli koyu gri kaplama var).
- Araç dışındaki dekoratif hareketler ruhsata işli..
- İlk satılan GT'lerde araç içi parfümlendirme sistemi de standart..

Geçmiş mesajları okurken bold yaptığım kısım dikkatimi çekti, benim araç alp beyazı olarak geçiyor ruhsatta sadece

gokayy
24-03-2013, 23:31
http://www.techturkey.com/forum/aksesuar/150363-106-206-360-namistain-coilover.html
linkindeki arkadaş coillerin 207 ye uydugunu söylemişte 206nın coilleri 207 ye sıkıntısız uyuyormu gerçekten ?

Schumi
25-03-2013, 00:06
Hayır olmuyor.

gokayy
25-03-2013, 00:08
Peki normal 207 ye göre olan coillerden alsak gt ye takarken sıkıntı olurmu ? Yaylar farklı demişsiniz önceden
Örnek : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-peugeot-207-raceland-coilover-kit-93568633/detay

Schumi
25-03-2013, 00:21
Linkteki coilover bütün 207 serisine olur.

tuFAN
25-03-2013, 00:55
Peki normal 207 ye göre olan coillerden alsak gt ye takarken sıkıntı olurmu ? Yaylar farklı demişsiniz önceden
Örnek : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-peugeot-207-raceland-coilover-kit-93568633/detay
207'lerde amortisör çapı 47 ve 51 mm olmak üzere 2 tip var

RC GT ve birkaç HDI modellerin amortisör çapı 51 mm

daha güçsüz örneğin 1.4 75 hp modelinde çap 47 mm

Coilover alırken amortisör çapı 51mm olanı senin araca uyar 47 mm senin aracına uymaz
alırken buna dikkat etmelisin

Çünkü neredeyse tüm firmalarda 47 ve 51mm seçeneği var

Diesel
25-03-2013, 09:06

DS3 güzelmiş.. :) yakında aranıza dönerim.

Low-Rider
25-03-2013, 09:06
Herkese selam.

Şoför kapısında ki cam açma tuşlarından yolcu tarafını açanın tırnağı kırıkmış.

İndirirken sorun yok ama yukarı kaldırırken tek dokunuş fonksiyonu aktif olmuyor.

Muhtemelen o tuş tek satılmaz ama, çıkmacı tanıdığı olan vardır gittiği zaman denk gelir falan aklınızda olursa sevinirim.

Ufuk
25-03-2013, 09:44
arkadaşlar selam konunuuzu bayağadır takip ediyorum güzel şeyler paylaştınız.

yakın zamanda arabamı değişicem 207RC almak aklımda var.

Aracını satan yada çevresinde satmayı planlayan varsa bana msj atmasını rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.

Abi aman diyim konu açma :D

Schumi
25-03-2013, 10:03
207'lerde amortisör çapı 47 ve 51 mm olmak üzere 2 tip var

RC GT ve birkaç HDI modellerin amortisör çapı 51 mm

daha güçsüz örneğin 1.4 75 hp modelinde çap 47 mm

Coilover alırken amortisör çapı 51mm olanı senin araca uyar 47 mm senin aracına uymaz
alırken buna dikkat etmelisin

Çünkü neredeyse tüm firmalarda 47 ve 51mm seçeneği var

Linkteki coilover 47mm ve içinden 51 için bilezik çıkıyor. :) Arkadaşım aldı 1.6 VTI motorluya taktı bu bilezikler ne nereye takıcam diyip diyip duruyordu. :D

CUB
25-03-2013, 11:34
Linkteki urun icin bir kac ay öncesi aramıstım ve uzun zamandir stoklarinda olmadigini söylemislerdi , tekrardan soran oldu mu var mi stoklarinda ?

gokayy
25-03-2013, 12:12
Ben bugün okuldan sonra arayacagım.Bu linkteki üründen kullanan varmı iyimidir acaba ?

güneşbalkan
25-03-2013, 17:53
bir sorum olucak stock bir gt headers,komple egzos ve yazılım ile kaç hp'leri görür

agungoren
25-03-2013, 19:50
kardesim cok geçmiş olsun, umarım ciddi birşey yoktur.

Meniskus ameliyati ama gercekten allah kimseye yasatmasin..pazar gunu goktan abiyi aradim ama cewap vermedi goruselim diyecektim:) ben hafta ici her aksam musaitim iboyuda arar aramizda guzel denemeler yapabiliriz..ispartadaki arkadasimizda geldiginde haberlesir onunlada deneriz:)

Schumi
25-03-2013, 19:52
bir sorum olucak stock bir gt headers,komple egzos ve yazılım ile kaç hp'leri görür

Header derken ? 150'lik GT makinası sadece egzoz ile ne olur diyorsan pek birşey olmaz.

meSs
25-03-2013, 20:31
Meniskus ameliyati ama gercekten allah kimseye yasatmasin..pazar gunu goktan abiyi aradim ama cewap vermedi goruselim diyecektim:) ben hafta ici her aksam musaitim iboyuda arar aramizda guzel denemeler yapabiliriz..ispartadaki arkadasimizda geldiginde haberlesir onunlada deneriz:)

Goktan acmadimi? Inanmaaaaammmmm :D

güneşbalkan
25-03-2013, 21:46
Header derken ? 150'lik GT makinası sadece egzoz ile ne olur diyorsan pek birşey olmaz.

hearderstan kastım turbo manifoldu.yazılım ve komple egzos sistemiyle tahmini ne görür?

agungoren
25-03-2013, 21:47
Goktan acmadimi? Inanmaaaaammmmm :D

Acmadi:) dönmedide:)

Schumi
25-03-2013, 21:50
hearderstan kastım turbo manifoldu.yazılım ve komple egzos sistemiyle tahmini ne görür?

GT30 gibi bir turbo takmadığınız sürece üstündeki mevcut turbo manifoldunu değiştirmeye kesinlikle gerek yok.

free13
25-03-2013, 21:53

Kardeşim geçmiş olsun tekrardan.Ben ıspartadaki arkadaş:) Özgür.İnşallah deneyelim tabi, maksat araçlarımız ne durumda eksikleri nedir görmek Yalını sayma onun araç uçuk:) sen ben göktan varız bide ds3 ümüz var:)

güneşbalkan
25-03-2013, 21:57
GT30 gibi bir turbo takmadığınız sürece üstündeki mevcut turbo manifoldunu değiştirmeye kesinlikle gerek yok.

yani aslında merak ettiğim soru şu bu 3 işlemle cztlerde 200+ olduğunu söylüyor kullanıcıları.aynı işlemler gt'de ne kadar etki ediyor

meSs
26-03-2013, 06:52

kardesim etuners yazılımı ile alınabilecek sonuçlar şu şekilde..

Stage 1 (194hp @ crank)

Stage 1 ECU remap
Optional : Free Flow filter in the stock filterbox and blowoff valve upgrade

Stage 2 (200hp@ crank)

Stage 1
Stage 2 ECU remap
Cat-back exhaust >55mm
Blowoff valve upgrade to VAG TFSI

Stage 3 (210hp@crank)

Stage 2
Stage 3 ECU remap
Front mount intercooler upgrade
Cold air induction kit

Stage 4 (250+ hp@crank)

Stage 3
Stage 4 ECU remap
Turbo upgrade + full exhaust + upgraded intake piping

senin bahsettiğin setup stage 2 ile 3 arası bişey :D tabi bunlar gerçek 97-100 oktan benzin için geçerli :D Türkiyedeki 97 kalitedeki benzin adamların 95'i :D

gokayy
26-03-2013, 07:17
Yazılım filtre egzoz s3 dv stage 2 mi oluyor şimdi

agungoren
26-03-2013, 08:18
kardesim etuners yazılımı ile alınabilecek sonuçlar şu şekilde..

Stage 1 (194hp @ crank)

Stage 1 ECU remap
Optional : Free Flow filter in the stock filterbox and blowoff valve upgrade

Stage 2 (200hp@ crank)

Stage 1
Stage 2 ECU remap
Cat-back exhaust >55mm
Blowoff valve upgrade to VAG TFSI

Stage 3 (210hp@crank)

Stage 2
Stage 3 ECU remap
Front mount intercooler upgrade
Cold air induction kit

Stage 4 (250+ hp@crank)

Stage 3
Stage 4 ECU remap
Turbo upgrade + full exhaust + upgraded intake piping

senin bahsettiğin setup stage 2 ile 3 arası bişey :D tabi bunlar gerçek 97-100 oktan benzin için geçerli :D Türkiyedeki 97 kalitedeki benzin adamların 95'i :D
Yalin suan senin arac tahmini kac hp?yada olcum yaptinizmi dynoda?

meSs
26-03-2013, 10:03
Yazılım filtre egzoz s3 dv stage 2 mi oluyor şimdi

aynen öyle, stage 2 yazılım atılabiliyor o setupda bir araca.

meSs
26-03-2013, 10:09
Yalin suan senin arac tahmini kac hp?yada olcum yaptinizmi dynoda?

dynoya çıkmadım henüz, ama yakındır. sadece yolda deneyebildim..

dc headers, egsoz ve filtre kitli type-r la denedim (EP3) 1-1,5 boy farkla önümdeydi 60dan rolling yaptık, ama egsozum yoktu o ara, muayne için çıkartmıştım cutout'u. muayneyi bu haftasonu insallah halledicem, sonrasında herseyiyle tekrar yükleyip aracı yine bi deneme ayarlayabilirsek güzel olucak.

egsoz çok kesiyor araclarımız.

sonuca bakarsak + - 200hp civarları gibi görünüyor aracım.

gokayy
26-03-2013, 10:21
Pekala bu stage 2 yazılımda yakıt durumu ne oluyor birde motor cok fazla mı zorlanmıs oluyor

meSs
26-03-2013, 10:43
Pekala bu stage 2 yazılımda yakıt durumu ne oluyor birde motor cok fazla mı zorlanmıs oluyor

valla satge 4'de 100.000km kullanılan 300hp üzeri 207gt'ler var ki araç etuners'da yazılımı yapan stelios'un. adam kendi aracında bisey denemeden zaten piyasaya herhangi bir işlem yapmıyor. önce kendi aracında deniyor sonra bizlerle paylaşıyor.
motorumuz ciddi güzel bir motor..

yakıt durumuda söyle, bende stage 3+ var suanda 9,2lt yakıt tüketimim sakin kullanımla sehir içi. Özgür'ün aracı stage4 onunda hemen hemen aynı sekilde.
zaten stockda 8,2-8,4 civarları yakıyor. yani 100km'de 5TL fazla ödüyosun bu güç için. :D söylede bir durum var bastınmı içiyor 1Lt ile kalmazsın kesinlikle :D sakin kullanım için bahsettigim durum :icon_tup:

Low-Rider
26-03-2013, 10:45
r56 downpipe'ı direk oluyor mu rc'ye?

meSs
26-03-2013, 10:46
Kardeşim geçmiş olsun tekrardan.Ben ıspartadaki arkadaş:) Özgür.İnşallah deneyelim tabi, maksat araçlarımız ne durumda eksikleri nedir görmek Yalını sayma onun araç uçuk:) sen ben göktan varız bide ds3 ümüz var:)

ds3'de 6 ileriden kazanıyor bence onuda sayma hiç :D

meSs
26-03-2013, 10:46
r56 downpipe'ı direk oluyor mu rc'ye?

hemde küt diye oluyor diye biliyorum :D :D :D :D

Low-Rider
26-03-2013, 10:48
hemde küt diye oluyor diye biliyorum :D :D :D :D

güzel o zaman:D

kat ve ortayı iptal etmeye niyetlendim, kat iptali için downpipe yapılması gerekiyormuş.

biraz 2.el ilanlara bakayım :D

meSs
26-03-2013, 11:02
güzel o zaman:D

kat ve ortayı iptal etmeye niyetlendim, kat iptali için downpipe yapılması gerekiyormuş.

biraz 2.el ilanlara bakayım :D

:D :D hadi hayırlı olsun diyelim simdiden..

bence çıkma bida katalitik bulabilirsen, katalitiği yukardan aşağı doğru ikiye böldürüp downpipe üzerine sardırırsan yani katalitiğin içinden downpipe geçirmiş gibi düşün, kat varmışcasına bir görüntü elde etmek amaç, muaynede sök tak çıkart bilmemne bi ton para ve zaman kaybından kurtulabilirsin. ben bu haftasonu öyle yapıcam artık :D aman tüvturk duymasın :D :D

Antalyalogy
26-03-2013, 11:13
Özgür orj kataliğinin altını ve üstünü kestir 63 lük boru yaptır ortasına kaynat gitsin.
En maliyetsiz yöntem buçünkü :)

pug207
26-03-2013, 11:24

bence çıkma bida katalitik bulabilirsen, katalitiği yukardan aşağı doğru ikiye böldürüp downpipe üzerine sardırırsan yani katalitiğin içinden downpipe geçirmiş gibi düşün, kat varmışcasına bir görüntü elde etmek amaç, muaynede sök tak çıkart bilmemne bi ton para ve zaman kaybından kurtulabilirsin. ben bu haftasonu öyle yapıcam artık :D aman tüvturk duymasın :D :D

Yalın muanede katalatige bakmıyor zaten baksalarda gözükmez katalatigin olmaması sadece tuvturkteki eksoz emilasyonundan geçmior onun için eksoz emilasyonunu dışarıda özelden yaptırın hiç bir sıkıntı yaşamazsınız aynı paraya ve arabaya bakmadan yapıyorlar ....

Artık deneme yapalım hadi hızlanalım :)))

Özgür orj kataliğinin altını ve üstünü kestir 63 lük boru yaptır ortasına kaynat gitsin.

En mantıklı , Hızlı ve maliyetsiz yöntem diger türlü tornacı turbo agızı filan ugrasırsınız :)

agungoren
26-03-2013, 11:40
dynoya çıkmadım henüz, ama yakındır. sadece yolda deneyebildim..

dc headers, egsoz ve filtre kitli type-r la denedim (EP3) 1-1,5 boy farkla önümdeydi 60dan rolling yaptık, ama egsozum yoktu o ara, muayne için çıkartmıştım cutout'u. muayneyi bu haftasonu insallah halledicem, sonrasında herseyiyle tekrar yükleyip aracı yine bi deneme ayarlayabilirsek güzel olucak.

egsoz çok kesiyor araclarımız.

sonuca bakarsak + - 200hp civarları gibi görünüyor aracım.

Bende dynoya cikamadim:( antalyada ikisinede gittim ama olmadi:s typer ka yurumen baya basarili masallah jn'ye:)

agungoren
26-03-2013, 11:43
Yalın muanede katalatige bakmıyor zaten baksalarda gözükmez katalatigin olmaması sadece tuvturkteki eksoz emilasyonundan geçmior onun için eksoz emilasyonunu dışarıda özelden yaptırın hiç bir sıkıntı yaşamazsınız aynı paraya ve arabaya bakmadan yapıyorlar ....

En mantıklı , Hızlı ve maliyetsiz yöntem diger türlü tornacı turbo agızı filan ugrasırsınız :)

Tamam ibocan madem bu kadar heveslisin tamam bu aksam ben hazirim 8 den sonra telefonumun calmasini bekliorum:)

free13
26-03-2013, 11:52
ds3'de 6 ileriden kazanıyor bence onuda sayma hiç :D

Onurla sen denersin bro:)

pug207
26-03-2013, 11:58
Tamam ibocan madem bu kadar heveslisin tamam bu aksam ben hazirim 8 den sonra telefonumun calmasini bekliorum:)

olur kanki sıkıntı yok 8:30 gibi spordan cıkıcam hakanın orda bulusuruz...
Yalın göktan akşam musaitseniz buluşalım gelin sizde

Low-Rider
26-03-2013, 12:01

Muayeneye daha 2 sene var ya kafa rahat:D

Mantıklı abi buda varmı aramızda böyle yaptıran?

Uygulanmış fotoğrafı varmıdır?

meSs
26-03-2013, 12:10

ya kafam rahat olsun istiyorum..
Antalyalogy kaldı katalitik yüzünden muayneden ugrastı bi ton, göktan katalitiksiz geçti aynı yerden.. biraz muayne eden adamın insafına kalmış gibi bisey.. belli olmaz ben sanssızımdır bu konularda bikere ugrasalım ömür boyu rahat edelim :D

bu aksam malesef musait degilim. haftaici pek musait olamıyorum, sabah erken başlıyor bizim işler.. araç yüksekliğindenmi giremiyordun dynoya? ne vardı yay? benimki girermi acaba? :confused:

agungoren
26-03-2013, 12:11
olur kanki sıkıntı yok 8:30 gibi spordan cıkıcam hakanın orda bulusuruz...
Yalın göktan akşam musaitseniz buluşalım gelin sizde

Tamam ne kadar fark atcan gorelim:)goktan abiyi aricaktim ama simdi cewap vermez gorsede geri donmez neyse en iyisi vazgeceyim:)

buraktelek
26-03-2013, 12:15
vize konusu açılmışken cut-out , kısalarda ve sislerde xenon ayrıca amerikan park vizeden geçer mi ? :)

trky_GT
26-03-2013, 12:27
Mayısta muayeneye giricem farlarda xenon var sökülcek araba yükselcek orta ve son takılcak. muayeneden çıkan arkadaşlarla konuştuk bi-xenon değilse fardan kalıyosun sislere karışmıyolar dediler. Minisi olan bir arkadaşım muayene girdi orta yok sonda çift çıkış remusla geçti ilgilenen kişilerle alakalı arkadaşların dediği gibi.

pug207
26-03-2013, 12:30
vize konusu açılmışken cut-out , kısalarda ve sislerde xenon ayrıca amerikan park vizeden geçer mi ? :)

Xenonu artık kesinlikle geçirmiyorlar agır kusur , cut-out zaten geçmez , amerikan parka hafif kusur yazıyorlar ....
Gene söylüyeylim muane yaptıracak arkadaşlar bizim araçlar benzinli oldugu için yazlım filan yapıldıgından eksoz emilasyonundan geçmior boşana oraya gidip para bayılmayın dışarıda özelde yaptırın ...

buraktelek
26-03-2013, 12:55
yaylar da sorun çıkarıyor mu vizede

pug207
26-03-2013, 13:03

tuvturkun kanalına girmiyecek kadar düşükse sıkıntı yaşatır 3.5 cm filan sıkıntısz geçebilir kanala girer sürtmeden ama 5 6 cm de lif filan sürter o yüzden geçirmiyebilirler ordakilerin insafına kalmış biri geçirir digeri geçirmez bu işler şanş işi yani :)

free13
26-03-2013, 13:30

Bende 5 lik yay var gerçi ben Isparta da yaptırdım ama hiç sorun çıkmadı arabanın alçaklığıyla alakalı hafif kusur bile yok.

trky_GT
26-03-2013, 15:22

Coillerden önce FK 4-6cm yay vardı muayeneye girerken yaylı gittim çok düşük denemez lastik çamurluk arası açıktı baya. Arabanın altına girdiklerinde çıkışta bekliyodum çağardılar yayların rengi kırmızıydı yaylar değiştimi diye sordu hayır dedim bırakıcak sanırım dedim ama kusur yazmamış öyle geçmişti.

Diesel
26-03-2013, 15:48
DS3 leri bana bırakın.. :)