Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
Aranel Ciryatan
31-10-2014, 07:21
çok büyük geçmiş olsun. Size bir şey olmamış olması en önemlisi.
Kardeşim büyük geçmiş olsun size birşey olmaması sevindirici.Biliyorsun buna benzer bir durumu bende yaşadım sağdan 70 km ile giderken soldan gelen kamyon üstüme kırdı ve araç pert oldu.Dediğin gibi 207 gt gerçekten sağlam bir araba benim arabanın halini gördün ona rağmen burnum bile kanamadan çıktım.
Kasko varmı bilmiyorum bende yoktu sigortayla bayağı bir uğraştım 3 ay felan sürdü parayı almam.İhaleye çıktı biri aldı ona satış yaptım kalanı sigorta şirketi ödedi.Benim aracıda toplayıp kazasız değişensiz 3 parça lokal boyalı diye satmaya çalıştılar daha önceki sayfalarda aracı görüp buradan yazmıştım.
Tekrar geçmiş olsun.
çok büyük geçmiş olsun. Size bir şey olmamış olması en önemlisi.
çok tesekkür ederim. Allah kimseye vermesin...
Kardeşim büyük geçmiş olsun size birşey olmaması sevindirici.Biliyorsun buna benzer bir durumu bende yaşadım sağdan 70 km ile giderken soldan gelen kamyon üstüme kırdı ve araç pert oldu.Dediğin gibi 207 gt gerçekten sağlam bir araba benim arabanın halini gördün ona rağmen burnum bile kanamadan çıktım.
Kasko varmı bilmiyorum bende yoktu sigortayla bayağı bir uğraştım 3 ay felan sürdü parayı almam.İhaleye çıktı biri aldı ona satış yaptım kalanı sigorta şirketi ödedi.Benim aracıda toplayıp kazasız değişensiz 3 parça lokal boyalı diye satmaya çalıştılar daha önceki sayfalarda aracı görüp buradan yazmıştım.
Tekrar geçmiş olsun.
aynen Özgürüm biliyorum senin durumda çok kotuydu.. var oyle serefsizler iste allayıp pullayıp pertten dönen araçları kazasız boyasız diye satmaya çalışanlar. kasko var çok şükür ama oda ugrastırıyo epeyce.. 1 ay oldu haala tık yok, pazarlık pazarlık yok okadar olmaz yok bukadar veririz bilmemne..
Yalın çok büyük geçmiş olsun. Daha beterinden korusun Allah.
Cana gelceğine mala gelsin. Yenisi tekrar gelir.
çok büyük geçmiş olsun üzücü bi durum size bişey olmaması sevindirici önemli olan :(
emirarslan34
31-10-2014, 09:46
aman allahım yalın çok büyük geçmiş olsun :( , arkadan alınan hasar benzin doposuna ulasmasına ramak kalmıs..
size birşey olmamış ya önemli olan o sakın üzülme kardeşim olsun zamanı geldimi daha iyisini yaparsın insallah hayat bu inişlerde çıkıslarda olur üzülme.
emeklerıne çok üzüldüm ama çok ugrasmıstın :( bir kendini bilmez ucube yuzunden yengenınde senınde pskolojın alt ust olmusur.. birbirinize destek olun :(
davacı ol abi sakın merhamet etme. kıçındakı dona kadar al. hem alkollu , hem travesti hemde makas ata ata geliyor. sonuç ortada 0 teloransla davacı ol.
Yalın çok büyük geçmiş olsun. Daha beterinden korusun Allah.
Cana gelceğine mala gelsin. Yenisi tekrar gelir.
çok saol Kemal, Allah hepimizi korusun yaşatmasın böyle bi olay kimseye...
çok büyük geçmiş olsun üzücü bi durum size bişey olmaması sevindirici önemli olan :(
çok saol kardesim, valla canımızı kurtardığımıza şükrediyorum.
aman allahım yalın çok büyük geçmiş olsun :( , arkadan alınan hasar benzin doposuna ulasmasına ramak kalmıs..
size birşey olmamış ya önemli olan o sakın üzülme kardeşim olsun zamanı geldimi daha iyisini yaparsın insallah hayat bu inişlerde çıkıslarda olur üzülme.
emeklerıne çok üzüldüm ama çok ugrasmıstın :( bir kendini bilmez ucube yuzunden yengenınde senınde pskolojın alt ust olmusur.. birbirinize destek olun :(
davacı ol abi sakın merhamet etme. kıçındakı dona kadar al. hem alkollu , hem travesti hemde makas ata ata geliyor. sonuç ortada 0 teloransla davacı ol.
dostum valla bende korkmadım değil, airbag ler patlayınca barut kokusundan yanıyoruz sandım zaten, aklıma bagajdaki methanol geldi dedim alev aldık heralde :)
hanıma bişey olmadıya araç gözümde yok hiç, mala gelsin canımızı kurtardık çok şükür. ama davacıyım tabikide, ne entrikalar dönüyo bi bilseniz.. adam koşa koşa travestiyi birakti kaçtı. yerine baskasını getirdiler kaza yapan bu diye. iyice karıştırdılar işi ama savcılık dahil yemedi olayı tabi.. kameralar, doku örnekleri hepsi alınmış zaten...
byspeedman
31-10-2014, 10:28
tekrardan geçmiş olsun bro
orhan_guney
31-10-2014, 10:35
Kardeşim geçmiş olsun Allah beterinden korusun çok üzüldüm. :(
Tekrardan geçmiş olsun bro cana gelmemesi sevindirici ama insan özlüyor tabi:) Allah sabır versin ben çileden çıkmıştım artık arabasını da parasını da ..... dedirtiyordu sigorta şirketi.Maddi manevi tazminat davası aç bende öyle yaptım ve hata karşıda olduğu için kazandım hakim polis raporuna baktı karşı tarafı dinlemedi bile.Biraz uğraşıyorsun ama olsun Allah sabır versin.
neyse brom cana gelmedi mala geldi.
daha hızlısı yolda geliyo:)
tekrardan geçmiş olsun bro
tekrardan saol eko :)
Kardeşim geçmiş olsun Allah beterinden korusun çok üzüldüm. :(
saolasın orhan...
Tekrardan geçmiş olsun bro cana gelmemesi sevindirici ama insan özlüyor tabi:) Allah sabır versin ben çileden çıkmıştım artık arabasını da parasını da ..... dedirtiyordu sigorta şirketi.Maddi manevi tazminat davası aç bende öyle yaptım ve hata karşıda olduğu için kazandım hakim polis raporuna baktı karşı tarafı dinlemedi bile.Biraz uğraşıyorsun ama olsun Allah sabır versin.
sorma brom, aşağıya indiğimde gözüm aramıyor değil. hele bide otoparkta kırmızı bi araç var gördükce aklıma geliyo :)
neyse brom cana gelmedi mala geldi.
daha hızlısı yolda geliyo:)
bu sefer 207'deki gibi uzun bir bekleyiş olmayacak insallah brom.. bi iki aya çıkartırız makineyi yollara :D söyle bi teaser yapalım simdiden, haaaattatataattt gulululuuuuvvvffff... :P :P :P :D
Low-Rider
31-10-2014, 15:15
Yalınım geçmiş olsun.
Her şerde bir hayır vardır, belki böylesi daha iyi.
Hayalini kurduğun pembe şahin projesini de hayata geçirebilirsin :D :D
Commander696
31-10-2014, 15:28
Allah korumuş.Geçmiş olsun size ve ailenize.
halitilker
31-10-2014, 21:22
yalın çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
boşver gelen mala gelsin
aldatmaca
01-11-2014, 08:32
Allah korumuş çok üzüldüm valla büyük geçmiş olsun sizlere bir şey olmamış şükür .......
mannerboy
01-11-2014, 11:21
geçmiş olsun nar gibi bi rc daha gitti :/ linkteki aracı bilen varmıdır
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-izmirde-tek-184184966/detay
alper1701
02-11-2014, 11:42
Rc icin orj yay ve dv var isteyen olursa
Aranel Ciryatan
02-11-2014, 16:11
dostlar başına gelen var mı sorayım dedim 3-4 gündür araba yatıyordu. ***** baya bi yağmur yağdı kaç gündür. bugün sağ yolcu tarafındaki paspasın ıslak olduğunu farkettim. sizce bu su nereden gelmiş olabilir?
yn_lemans
02-11-2014, 16:33
çoookkk geçmiş olsun yeni gördüm bro , sana ve yengeye bişey olmamış gerisi önemli değil...
kardeşim sağ ön taraftaki polen flitrenin altındaki su tahliye deliği tıkanmıştır. bak oraya tıkalı ise temizle oradan içeriye su girer
Aranel Ciryatan
02-11-2014, 20:22
kardeşim sağ ön taraftaki polen flitrenin altındaki su tahliye deliği tıkanmıştır. bak oraya tıkalı ise temizle oradan içeriye su girer
eyvallah. sabah bi bakayım ben ona.
volkan_b
03-11-2014, 08:39
Arkadaşlar Eskişehir'den hepinize selam,
Siteyi uzun zamandan beri takip ediyorum ancak üyeliğim ancak onaylandı 1020 no lu LeMans'ın sahibiyim sayenizde arabam ile ilgili çok şey öğrendim.
En kısa zamanda görüşmek üzere.
Yalınım geçmiş olsun.
Her şerde bir hayır vardır, belki böylesi daha iyi.
Hayalini kurduğun pembe şahin projesini de hayata geçirebilirsin :D :D
saol brom, renk kodu lazım bana şeker pembesi için, sarı taxi çıkması bi şahin alıp turboluyorum insallah, drift spect :P :P :D :D
Allah korumuş.Geçmiş olsun size ve ailenize.
çok teşekkürler, Allah kimseye yaşatmasın
yalın çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın
boşver gelen mala gelsin
çok saol kardesim...
Allah korumuş çok üzüldüm valla büyük geçmiş olsun sizlere bir şey olmamış şükür .......
teşekkür ederim kardesim...
geçmiş olsun nar gibi bi rc daha gitti :/ linkteki aracı bilen varmıdır
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-izmirde-tek-184184966/detay
cok saolun...
çoookkk geçmiş olsun yeni gördüm bro , sana ve yengeye bişey olmamış gerisi önemli değil...
eyvallah brom, Allah hepimizin tekerimize taş değdirmesin...
Aranel Ciryatan
03-11-2014, 14:34
bu arada tekrar teşekkürler dediğin yeri kontrol ettim tamamen tıkanmış çamur içinde idi içi. tamamen açıldı şimdi. boş yere arabanın içini kokuttuk sabahtan beri zemin halısını kurutmak için uğraştım canım çıktı.
Antalyalogy
03-11-2014, 14:46
Arkadaşlar Eskişehir'den hepinize selam,
Siteyi uzun zamandan beri takip ediyorum ancak üyeliğim ancak onaylandı 1020 no lu LeMans'ın sahibiyim sayenizde arabam ile ilgili çok şey öğrendim.
En kısa zamanda görüşmek üzere.
Hoşgeldin Volkan :)
volkan_b
03-11-2014, 14:49
Hoşgeldin Volkan :)
Eyvallah üstad,nihayet katılabildim bende aranıza...
bu arada tekrar teşekkürler dediğin yeri kontrol ettim tamamen tıkanmış çamur içinde idi içi. tamamen açıldı şimdi. boş yere arabanın içini kokuttuk sabahtan beri zemin halısını kurutmak için uğraştım canım çıktı.
eyvallah kardeşim rica ederim
Antalyalogy
03-11-2014, 19:26
Aracımın güncel fotoğrafları;
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/188651-antalyalogys-208-thp-allure-5.html#post7656863
Bizim araçlara arkaya cok hafif - kamber vermek mümkün müdür ? Tehlikeli bir işlem mi ? bilgisi olan birisi bilgilendirebilirse sevinirim
yn_lemans
05-11-2014, 14:38
Arkadaşlar merhaba , hks evc 6 renkli yaklaşık 100 km kullanılmamış , nht brom takıp sökmüştü , yaklaşık 2 senedır bende duruyo, hıc kullanılmamış desek yeridir. ebay de 792/950 dolar aralığında gezıyo renkli versiyonu, almak ısteyen olursa bana özelden dönüş yapsın lütfen...
NOT: ben takmak için aldım para kazanmak ıcın degıl ama setup degısıklıgınden oturu takmama gerek kalmamıştı...
volkan_b
06-11-2014, 12:03
Arkadaşlar nasipse bugün yarın arabamı sökmeye başlıyoruz
Yapılacaklar şu şekilde
1) Kurum temizliği ve güncel yaylar için kapak sökülecek ve bu esnada tüm contalar ve supap lastikleri de değişecek.
2) Egzantrik zinciri ve gergisi ayrıca buna bağlı olan tüm elemanları,dişliler vs.. değişecek.
3) Etuners stage 3 olarak hazırlamak istediğim arabama gerekli tüm alt yapı çalışmaları tamamlanacak(seat sport int.s3 dv,komple egzoz,methanol kit vs..)
4) Son olarak da bronz balata takacağım.
Arabamın geliştirme çalışmalarına önce yürüyen aksamdan başlamıştım; sarı koni amortisör setini h&r 3,5 cm yay seti ile kombine edip taktım zaten çok iyi olan yol tutuşa müthiş katkıda bulundu...
Başlamak bitirmenin yarısıdır derler...Bismillah...
Antalyalogy
06-11-2014, 13:03
Volkan hayirli olsun, bnce balataya hic girmene gerek yok, sehir ici dur kalkta cok sikinti cikartir. Oem devam et..
Aranel Ciryatan
06-11-2014, 13:32
benim araçta bronz var kesinlikle trafikte çok sıkıntı. sol bacak iptal oluyor istanbul trafiğinde
volkan_b
06-11-2014, 13:43
Aklımda soru işaretiydi zaten Nedim in(207 kitcar) arabada da şanz. kulaklarını kırıyordu.
emirarslan34
06-11-2014, 16:08
orjinal seat sportmu kullanacaksınız ? custom mu ?
egzos u kaçlık yapıcaksınız kople ?
guncel elektrovanaları ihmal etmeyın.
methanol kit mutlaka takın motor saglıgı açısından stage 3 için en önemli parça.
güzel sonuçları bizimlede paylasmayı ihmal etmeyın , allah utandırmasın. şimdiden maşallah.
volkan_b
06-11-2014, 16:27
orjinal seat sportmu kullanacaksınız ? custom mu ?
egzos u kaçlık yapıcaksınız kople ?
guncel elektrovanaları ihmal etmeyın.
methanol kit mutlaka takın motor saglıgı açısından stage 3 için en önemli parça.
güzel sonuçları bizimlede paylasmayı ihmal etmeyın , allah utandırmasın. şimdiden maşallah.
Emir selam,
Evet Orjinal takmayı düşünüyorum elektro vanalar ve bobinler kısa süre önce arıza yapmadan güncel olanları ile değişti.Methanol kit sizlerinde söylediği gibi benimde en önemsediğim parça.
Allah nasip ederse tüm aşamaları fotoğraflyıp sonuçları ile birlikte paylaşacağım.
volkan_b
06-11-2014, 16:32
Volkan hayirli olsun, bnce balataya hic girmene gerek yok, sehir ici dur kalkta cok sikinti cikartir. Oem devam et..
Üstad sen öyle diyorsan öyledir.OEM'balata ile devam,zaten set olarak yeni takılmıştı.
ddoruk53
06-11-2014, 17:19
Tek tek sayfaları okuma şansım olmadı.. Aranızda yeniyim. 207 GT 2008 model ufak sorunlarım var yardımınızı rica ederim.
Araç su eksiltiyor.. devirdaim ve hortumları falan değişti.Alt devirlerde tekleme sorunu var.. (bobinleri kontrol ettirdim herhangi bir sorun yok.)
2 ve 4 silindirler vuruntu hatası veriyor. 96 Derece vuruntulu çalışıyor.Araç şuan 12.4 - 12.8 arası yakıyor sakin kullanımda bana biraz fazla gibi geldi.
Silindir kapak contasından şüpheleniyorum ama öneriniz var mıdır? Sente atlamış olsa bu sorunları yaşarmıyım?
volkan_b
06-11-2014, 18:09
Tek tek sayfaları okuma şansım olmadı.. Aranızda yeniyim. 207 GT 2008 model ufak sorunlarım var yardımınızı rica ederim.
Araç su eksiltiyor.. devirdaim ve hortumları falan değişti.Alt devirlerde tekleme sorunu var.. (bobinleri kontrol ettirdim herhangi bir sorun yok.)
2 ve 4 silindirler vuruntu hatası veriyor. 96 Derece vuruntulu çalışıyor.Araç şuan 12.4 - 12.8 arası yakıyor sakin kullanımda bana biraz fazla gibi geldi.
Silindir kapak contasından şüpheleniyorum ama öneriniz var mıdır? Sente atlamış olsa bu sorunları yaşarmıyım?
Selam;
Su eksiltme sorunu için klima radyatörünü konrol et/ettir.
aldatmaca
06-11-2014, 23:20
hayırlısı olsun izmirden mi aldın arabayı yazılım varmı varsa orjinale don arızayı ole bır arayın benım fıkrım.....
Arabanız hayırlı olsun 1 sene önce bende 2007 vardı ve yakıt dediğiniz gibi aşırı fazlaydı rc kullananlar ile görüştüm 7 -8 litre sakin kullanım dediler kalpten gidicektim :) ankaranın en iyi ustalarına gittim sorun yok dediler ama kmde 75 kuruşa kadar çıkıyodu yakıt dayanamayıp sattım insallah sizin probleminiz çözülür. Tekleme sorunuda yaşıyodum hatta dip gaz yaptığımda araba önce gitmiyo egsozdan siyah duman atıyodu sonra açılıyodu sıkıntılı araba gt simdiden kolay gelsin :)
ddoruk53
07-11-2014, 08:10
Selam;
Su eksiltme sorunu için klima radyatörünü konrol et/ettir.
Aracın bulunduğu yerde altında falan su kaçağı göremedim bu yüzden radyatörden kaçırdığını düşünmüyorum.
ddoruk53
07-11-2014, 08:11
Arabanız hayırlı olsun 1 sene önce bende 2007 vardı ve yakıt dediğiniz gibi aşırı fazlaydı rc kullananlar ile görüştüm 7 -8 litre sakin kullanım dediler kalpten gidicektim :) ankaranın en iyi ustalarına gittim sorun yok dediler ama kmde 75 kuruşa kadar çıkıyodu yakıt dayanamayıp sattım insallah sizin probleminiz çözülür. Tekleme sorunuda yaşıyodum hatta dip gaz yaptığımda araba önce gitmiyo egsozdan siyah duman atıyodu sonra açılıyodu sıkıntılı araba gt simdiden kolay gelsin :)
aynen aynı sıkıntılar bende de var... Sen silindir kapak contasını değiştirdin mi peki? Kapak açıldı mı yani arabanın?
ddoruk53
07-11-2014, 08:16
hayırlısı olsun izmirden mi aldın arabayı yazılım varmı varsa orjinale don arızayı ole bır arayın benım fıkrım.....
İzmir arabası değil Ankara arabası yazılım da yok araba :S
volkan_b
07-11-2014, 09:55
Aracın bulunduğu yerde altında falan su kaçağı göremedim bu yüzden radyatörden kaçırdığını düşünmüyorum.
Klima radyatörü aracın içindedir,dışarıya su vermez aracın sol ön paspasının altını kontrol et ıslaklık var mı bir bak.
ddoruk53
07-11-2014, 10:10
Klima radyatörü aracın içindedir,dışarıya su vermez aracın sol ön paspasının altını kontrol et ıslaklık var mı bir bak.
aracın iç kısmında herhangi bir ıslaklık yok
volkan_b
07-11-2014, 10:46
O halde conta hüvelbaki olmuş gibi...
ddoruk53
07-11-2014, 10:54
O halde conta hüvelbaki olmuş gibi...
diğer sıkıntılarla beraber conta diye düşünüyorum bende :S :S
aynen aynı sıkıntılar bende de var... Sen silindir kapak contasını değiştirdin mi peki? Kapak açıldı mı yani arabanın?
Yok açtırmadım kardesim 4-5 bin liradan çıkardım yoksa arabadanda soğumuştum sattım bence imkanın varsa rc alsaydın daha sıkıntısız ve gt gereksiz biçimde fazla yakıyor
Vuruntunun sebebi sente olabilir yeni parça ile zamanında değişmiş mi bir servisten kontrol ettirmenizi öneririm. Zamanında 207 RC kullanmıştım bir diş sente 300 km de bir vuruntu arzası veriyordu ve yakıtta artmıştı.
ddoruk53
07-11-2014, 12:03
Vuruntunun sebebi sente olabilir yeni parça ile zamanında değişmiş mi bir servisten kontrol ettirmenizi öneririm. Zamanında 207 RC kullanmıştım bir diş sente 300 km de bir vuruntu arzası veriyordu ve yakıtta artmıştı.
bu araba bende önceki sahibinde sente atlamış parçalar yenileri ile değiştirilmiş. Tekrardan sente atlama olayı olmuş olabilir mi?
orhan_guney
07-11-2014, 12:07
kurcalanmadıysa düzgün takıldıysa aparat kullanarak takıldıysa fazlada km olmadıysa biraz zor bozması.
bu araba bende önceki sahibinde sente atlamış parçalar yenileri ile değiştirilmiş. Tekrardan sente atlama olayı olmuş olabilir mi?
ddoruk53
07-11-2014, 12:22
kurcalanmadıysa düzgün takıldıysa aparat kullanarak takıldıysa fazlada km olmadıysa biraz zor bozması.
sanırım aparat olmadan takılmış önceki sahibi de tam bilmiyor ama bu aparat sadece yetkili servislerde mevcut öyle tahmin ediyorum
orhan_guney
07-11-2014, 12:33
aparat olmadan hiç kimse takamıyor göz ustalığıda bir yere kadar, aparat olan bir yerde kontrol ettir bence .
sanırım aparat olmadan takılmış önceki sahibi de tam bilmiyor ama bu aparat sadece yetkili servislerde mevcut öyle tahmin ediyorum
ddoruk53
07-11-2014, 13:07
aparat olmadan hiç kimse takamıyor göz ustalığıda bir yere kadar, aparat olan bir yerde kontrol ettir bence .
peki sente atlamış olsa 2 ve 4 silindirler vuruntu yapar mı acaba?
@ddoruk53;
aracında sente atlama sorunu büyük ihtimal, ayrıca alt devirlerde tekleme büyük ihtimalle vvt solenoidinden olabilir! motur karşına aldığında sol arkasında bi hortum görürsün onun altında kalır VVT solenoidi, yag basıncı ile çalışır ve düzenli yag bakımı yapılmadıysa eğer oluşan tortulardan sensorun iç mekanizmasının hareketi kısıtlanabilir. cok yakma ve tekleme bir arada O2 sondalarındanda kaynaklanabilir.
sente için parçaların sadece değişimi yeterli değil malesef. zamanlama açısından aparat kullanımı şart! yanlış uygulamalar vuruntu gibi sorunlara yol açabilir. vuruntununda çok fazla sebebi vardır. ama 1-3 de yokta 2-4 de varsa zamanlama ile ilgili bir sorun olabilir yada bujilerin yanlış olabilir. THP motorlarda denenmiş yolları izlemeni tavsiye ederim mod açısından, yanlış seçilen parçalar geri dönülemez hasarlara yol açabilir. en ufak örnek olarak herkezin bilinçsizce performans bujisi tak bak gör dediği işi yaparsan vuruntudan motoru kırman bile mümkün, her buji olmuyor araçlara rcz200-270, 208gti gibi kullanabilirsin ama gidipde yuvaya oturan her bujiyi kullanamazsın!
@btu06;
GT'ler öyle sorunlu araçlarda değil dediğin gibi. sağlam bir usta gerekli müdahaleleri yaptığında saat gibi çalışıyor. ufak tefek sorunlar çıkar ama her arabada çıkar, GT bazında genelleme yapmak yersiz bence.. bende GT kullanıcısıydım, büyük turbo ile 8-9LT yakıt tüketimim vardı Stage4'de. ne sensor olarak nede mekanik olarak beni hiç üzmedi aracım.
@ddoruk53;
aracında sente atlama sorunu büyük ihtimal, ayrıca alt devirlerde tekleme büyük ihtimalle vvt solenoidinden olabilir! motur karşına aldığında sol arkasında bi hortum görürsün onun altında kalır VVT solenoidi, yag basıncı ile çalışır ve düzenli yag bakımı yapılmadıysa eğer oluşan tortulardan sensorun iç mekanizmasının hareketi kısıtlanabilir. cok yakma ve tekleme bir arada O2 sondalarındanda kaynaklanabilir.
sente için parçaların sadece değişimi yeterli değil malesef. zamanlama açısından aparat kullanımı şart! yanlış uygulamalar vuruntu gibi sorunlara yol açabilir. vuruntununda çok fazla sebebi vardır. ama 1-3 de yokta 2-4 de varsa zamanlama ile ilgili bir sorun olabilir yada bujilerin yanlış olabilir. THP motorlarda denenmiş yolları izlemeni tavsiye ederim mod açısından, yanlış seçilen parçalar geri dönülemez hasarlara yol açabilir. en ufak örnek olarak herkezin bilinçsizce performans bujisi tak bak gör dediği işi yaparsan vuruntudan motoru kırman bile mümkün, her buji olmuyor araçlara rcz200-270, 208gti gibi kullanabilirsin ama gidipde yuvaya oturan her bujiyi kullanamazsın!
@btu06;
GT'ler öyle sorunlu araçlarda değil dediğin gibi. sağlam bir usta gerekli müdahaleleri yaptığında saat gibi çalışıyor. ufak tefek sorunlar çıkar ama her arabada çıkar, GT bazında genelleme yapmak yersiz bence.. bende GT kullanıcısıydım, büyük turbo ile 8-9LT yakıt tüketimim vardı Stage4'de. ne sensor olarak nede mekanik olarak beni hiç üzmedi aracım.
mess yalına katılıyorum. ilk kontrol etmen gereken vvt elektrovanası büyük ihtimal pistikden dolayı takılı talmış düzgün çalışmıyor olabilir. bunun yanındada muhakkak yağ ve flitreni değiştir. su eksiltme olayıda slindir kapak ve contasından olmaz, thp motorların contaları kolay kolay yanmaz. araç sıcakken değil soğukken bakmalısın su kaçağına hortum oring muhakkak bir yerden kaçırıyodur. bazen sıcakken belli olmuyor kaçaklar. birde bujilerini tekrar kontrol ettir, porselenide kırılmış olabilir.
ddoruk53
07-11-2014, 15:56
@ddoruk53;
@btu06;
Ozaman öncelikle yapmam gereken VVT Selenoidi kontrol etmek. Daha sonra sente aparatı ile ayarını kontrol ettirmek. Birde araç çok çabuk fan açıyor. Yani soğuk motorla 1 km gidip geleyim hemen fan devreye giriyor. aklıma gelen sıkıntıları yazıyorum ki birbirleri ile bağlantılı olabilir mi ? teşekkür ederim bilgiler için söylediklerinizi en kısa sürede yapıp bilgi vereceğim. Bujileri mi yeni taktım ama direk olarak Yetkili Servisten aldım.
Ozaman öncelikle yapmam gereken VVT Selenoidi kontrol etmek. Daha sonra sente aparatı ile ayarını kontrol ettirmek. Birde araç çok çabuk fan açıyor. Yani soğuk motorla 1 km gidip geleyim hemen fan devreye giriyor. aklıma gelen sıkıntıları yazıyorum ki birbirleri ile bağlantılı olabilir mi ? teşekkür ederim bilgiler için söylediklerinizi en kısa sürede yapıp bilgi vereceğim. Bujileri mi yeni taktım ama direk olarak Yetkili Servisten aldım.
arıza kaydı olduğu için fan açıyor. arızanı giderdiğin zaman fan da açmıyacaktır
Yalın abi biliyorum seninle konuşmuştum hatta geçen sene hatırlarsan bende demistim benim arabada bi sıkıntı var ozaman demistim ama bulamadık senin arabanın maşallahı vardı ben o kadar şanslı değildim ne yazıkki :) neyseki sattım 12.8 den aşağı inmiyordu ortalama cıldırcaktım ama arkadaşın sorunları ile aynı sorunlar vardı bende hatta araçta yazılım var şuan satan arkadaşın ya haberi yok yada yazmamış yazılım olduğu halde arabanın gidişi normal zannediliyor :) bu arada reklam olur mu bilmiyorum ama arkadaş ankarada sanırım simge pejo var oraya göster arabanı çok iyi bi servis
Sente ayarı yapılmış olan araç çok fakir karışım arızası veriyorsa sebebi başka neler olabilir ?
Sente ayarı yapılmış olan araç çok fakir karışım arızası veriyorsa sebebi başka neler olabilir ?
günaydın iyi haftalar herkeze...
gokayy O2 sondası olabilir sorun, yada yazılım varsa yazılım.
ddoruk53
10-11-2014, 07:27
c.tesi günü aracı cihaza bağlattım... Aracın alt devirlerdeki tekleme sorunu gitti şu an bir problem yok ama ustanın söylediği aracın motoru sıcakken bile 1.000 D/D çalışıyor. normalde sıcak bir motorun devrinin 800 lerde olması gerekiyormuş.. Sente ile ilgili herhangi bir sorun yokmuş. 1 hafta kullanıp tekrar cihaza bağlanacak bakalım araç.
byspeedman
10-11-2014, 08:22
soğukken çalıştırdığında jigle devri olan yüksek devir düşüyormu ?
cihaza bağlattıktan sonra arızaları silincemi normale döndü müdahale yaptınızmı sadece sildiyseniz arıza tekrarlayacaktır arıza kodu?
mess ve turhat ustanın dediği sorunları baktırdınmı?
byspeedman
10-11-2014, 08:23
Günaydın herkese hayırlı haftalar
ATAMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ
ddoruk53
10-11-2014, 09:02
soğukken çalıştırdığında jigle devri olan yüksek devir düşüyormu ?
cihaza bağlattıktan sonra arızaları silincemi normale döndü müdahale yaptınızmı sadece sildiyseniz arıza tekrarlayacaktır arıza kodu?
mess ve turhat ustanın dediği sorunları baktırdınmı?
evet araç 1.800 devirde falan çalışıyor soğukken sonra 1.000 devre kadar düşüyor. Evet araç cihaza bağlandı arızaları silindi normale döndü hiç bir müdahele yapılmadı araca. Diğer sorunlarla ilgili bilgi verdim ustaya ama onlarla ilgili birşey yapmadı aracı bir kaç gün bırakmam gerekecek soğukken de denemesi gereken şeyler varmış. Arıza kodu p135 gibi birşeydi galiba vuruntu arızası veriyordu
günaydın iyi haftalar herkeze...
gokayy O2 sondası olabilir sorun, yada yazılım varsa yazılım.
yazılım yok ama servisinde yaptırmam gereken güncelleme olabilir ? Hiç güncelleme yapılmadı bildiğim kadarıyla
günaydın iyi haftalar arkadaşlar
volkan_b
10-11-2014, 10:40
Arkadaşlar hepinize iyi haftalar diliyorum,
Aracımı yarın servise bırakıyorum daha önce de yazdığım gibi;
Egzantirik zinciri ve tüm elemanları,Yeni nesil yayların takılması için üst kapağın sökülmesi ve kurum temizliği,
ayrıca port polish yapılacak,Orjinal olan turbo sökülerek gerekli olan her şey yapılacak.
Daha önce elektro vana,dv,5970.64 referanslı 335 bobinleri,orjinalleri arıza yapmadan ne olur ne olmaz diye değiştiği için onlara dokunmuyoruz.
Stage 3 için arabamı teknik olarak kusursuz hale getirmeye çalışacağız
Başta özgür olmak üzere hepinizden çok şey öğrendim bu sayede doğru adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum
hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.
Aracımı yarın servise bırakıyorum daha önce de yazdığım gibi;
Egzantirik zinciri ve tüm elemanları,Yeni nesil yayların takılması için üst kapağın sökülmesi ve kurum temizliği,
ayrıca port polish yapılacak,Orjinal olan turbo sökülerek gerekli olan her şey yapılacak.
Daha önce elektro vana,dv,5970.64 referanslı 335 bobinleri,orjinalleri arıza yapmadan ne olur ne olmaz diye değiştiği için onlara dokunmuyoruz.
Stage 3 için arabamı teknik olarak kusursuz hale getirmeye çalışacağız
Başta özgür olmak üzere hepinizden çok şey öğrendim bu sayede doğru adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum
hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.
hayırlı olsun şimdiden volkan. tavsiyem sökülmüşken vvt electrovanasını güncel parça ile değiştirmen çok iyi olur.
volkan_b
10-11-2014, 17:13
hayırlı olsun şimdiden volkan. tavsiyem sökülmüşken vvt electrovanasını güncel parça ile değiştirmen çok iyi olur.
Ustam o vana birkaç ay önce değişti ama sökülmüşken onu da kontrol edip güncel değilse hemen değiştirelim.
Eksik olma ustam çok teşekkür ederim.
Bizim arabalarda kaç tane elektrovana var usta sadece önde var dedi fakat daha önceden bir önde bir de arkada var diye duymuştum varmı bilgisi olan?
byspeedman
11-11-2014, 08:06
neyin elektrovanası turbomu açı kaydırıcınınmı ?
Guncel parca ile degismesi gereken turbo elektro vanası degilmi?
volkan_b
11-11-2014, 14:42
Arkadaşlar araç söküldü;Turbo'da çatlaklar mevcut şu aşamada big turbo mu yapsak yoksa orjinal turbo mu taksak bilemedim?
Antalyalogy
12-11-2014, 09:58
Orjinal turbo fiyatına td05-big 16g alırsın hem iki kere masraf yapmadan boost borularını,dp yi da ona göre yaptırırsın. Sende seat sport cooler varmıydı?
Yada turbo iyice ölene kadar orjinalle devam edip, ölünce td05 e geçersin..
volkan_b
13-11-2014, 13:57
Orjinal turbo fiyatına td05-big 16g alırsın hem iki kere masraf yapmadan boost borularını,dp yi da ona göre yaptırırsın. Sende seat sport cooler varmıydı?
Yada turbo iyice ölene kadar orjinalle devam edip, ölünce td05 e geçersin..
Yoğunluktan ancak yazabiliyorum,şu anda kurum temizliği yapıldı kapak toplanıyor , egzantirik seti değişti akşama doğru montaja başlar...
Turbo konusunda Özgür başkanın dediği gibi yapıp orjinalden devam edeceğim.
volkan_b
13-11-2014, 13:58
Bu arada yaylarım renksiz olan yeni nesil yaylardan çıktı onlara dokunmadım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sorunsuz-bol-ekstrali-207-rc-le-mans-186641513/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true
beyler bu araç hakkında bilgisi olan varmıdır
onursoytam
16-11-2014, 19:33
big turbo spec THP lerin 100-200 ölçülür :)
volkan_b
17-11-2014, 12:06
Arabam bitti fakat bu gün gidip alamadım yarın alacağım,kurum temizliği+port polish ve egzantirik seti değişiminden sonra olan değişimleri paylaşacağım.
Elektrovanaları güncellerken dikkat edinde servis soketleri ters takmasın :D
Aranel Ciryatan
19-11-2014, 17:36
arabayı satıodum ama vazgeçtim bugün 4 yeni lastik aldım kumho ku39 ve 3 gösterge sipariş ettim DEFi Oil Press, T.Boost ve EGT sipariş ettim. Ay başında da krom boost boruları ve filtre kitini sipariş edip 1 kerede hepsine girişmeyi planlıyorum. Yarında 5000 km dolduğu için Motul 5-30 yağ değişimi yapıcam :D
can sıkıntısından sizlerle de paylaşayım dedim :D
he bide 335 bobin alayım diyorum 9070.64 idi dimi parça kodu. Dışı metal ve performanslı olanın?
Masterpiece
19-11-2014, 18:26
arabayı satıodum ama vazgeçtim bugün 4 yeni lastik aldım kumho ku39 ve 3 gösterge sipariş ettim DEFi Oil Press, T.Boost ve EGT sipariş ettim. Ay başında da krom boost boruları ve filtre kitini sipariş edip 1 kerede hepsine girişmeyi planlıyorum. Yarında 5000 km dolduğu için Motul 5-30 yağ değişimi yapıcam :D
can sıkıntısından sizlerle de paylaşayım dedim :D
he bide 335 bobin alayım diyorum 9070.64 idi dimi parça kodu. Dışı metal ve performanslı olanın?
335 bobini dışı plastik olan , bosch ürün kodu 0221504470
volkan_b
20-11-2014, 08:29
Arkadaşlar arabam tamamen bitti Şu kadarını söyleyeyim Tek kelime ile muhteşem...
Kurum temizleme işlemi ve pp ardından aracım inanılmaz bir rahatlama ve ciddi performans aldı...
Daha evvelden tüm elektro vana,dv,335 bobin gibi parçaları değiştirdiğim için alt yapı anlamında tam olarak hazır hale geldi.
Ez cümle olarak kurum temizliği yapılmamış bir rc ile yapılan arasında uçurumlar var her manada...
onursoytam
20-11-2014, 09:05
RC ve Gt lerin emme ve egzost portları çok küçük bide buna krum eklenince müthiş performance düşüklüğü çıkıyor güzel bir portlarda temizlik ve genişleme ile harika sonuçlar çıkar big turboda bide portlar genişletilmediği sürece 350 ve üstü hpler çok zor.. çok yüksek basınç ister ama sonrasında sıkıntılar çıkabiliyor
volkan_b
20-11-2014, 09:15
RC ve Gt lerin emme ve egzost portları çok küçük bide buna krum eklenince müthiş performance düşüklüğü çıkıyor güzel bir portlarda temizlik ve genişleme ile harika sonuçlar çıkar big turboda bide portlar genişletilmediği sürece 350 ve üstü hpler çok zor.. çok yüksek basınç ister ama sonrasında sıkıntılar çıkabiliyor
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum..
Ben aracımı gündelik olarak kullanıyorum ve bu noktada sorunsuzluk çok çok önemli 350 hp ler benim için çok gereksiz...
200-210 HP LER Çok güzel...
'' I LOVE MY PUG ''
orhan_guney
20-11-2014, 09:21
Büyük turbo takdıgım için aracımdan cıkardığım, downpipe 60 mm ve üst boost borusu ve K&N Kutu içi filtrem satılıktır.
Aranel Ciryatan
23-11-2014, 12:01
komik bir soru olacak ama bizim araba kaç litre yağ alıyor :D
aldatmaca
23-11-2014, 12:30
komik bir soru olacak ama bizim araba kaç litre yağ alıyor :D
4,25 litre...
Aranel Ciryatan
23-11-2014, 12:57
4,25 litre...
4 lt koydum ben çubuk tam çizgisinde aslında ama ne yapsam 1 lt'lik ufak alıp eklesem mi üzerine biraz?
aldatmaca
23-11-2014, 13:22
250 Yİ Filtre emiyor istersen koy 1 lt alcana 4 litre al daha ekonomik nasıl olsa eksiltecek...
İstanbulStock
23-11-2014, 14:09
arkadaşlar facebook sayfamız isteyen ziyaret edebilir hoş ve keyifli bir ortam oluyor sizleride beklıyoruz. 207 RC / RC lEMANS /GT
https://www.facebook.com/groups/290622901110608/
Katılıyorum. Ek olarak standart parçalarla blokla manifold arasında kaçak olabiliyor.
forged internallara girdikten sonra, 2-2.2 bar gibi basınçlarda doğru turbo seçimi ile ( ki td05'in bile ufak kaldığını düşünün) işin içine egzantrikde katarak 400+ üstü bile çok rahat alınabiliyor.
port polish'e girmeden td05-16g ile 1.9 bar gibi bir basınçla 100ron race map ile forged internallar (egzantriksiz) 350HP rahat ulaşabiliniyor.
orhan_guney
24-11-2014, 16:06
Ürünlerin hepsi satılmıştır.
Büyük turbo takdıgım için aracımdan cıkardığım, downpipe 60 mm ve üst boost borusu ve K&N Kutu içi filtrem satılıktır.
volkan_b
24-11-2014, 19:44
Arkadaşlar büyük olan krom Boost borusuna ihtiyacım var,
Elinde olan var mı?
halitilker
25-11-2014, 09:54
arkadaşlar aklımda başka bir araç olduğu için aracımı satmaya karar verdim
araç ile ilgilenenler için her türlü bilgiyi verebilirim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-16-rv-396-rc-188390567/detay/
Arkadaşlar büyük olan krom Boost borusuna ihtiyacım var,
Elinde olan var mı?
benin aracımda takılı var istetseniz veririm...
Antalyalogy
25-11-2014, 10:48
arkadaşlar aklımda başka bir araç olduğu için aracımı satmaya karar verdim
araç ile ilgilenenler için her türlü bilgiyi verebilirim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-16-rv-396-rc-188390567/detay/
Arkadaşlar araca kefilim.. Hayırlı bir proje için satılık, düşünenler kaçırmasın derim.. :)
volkan_b
25-11-2014, 11:37
benin aracımda takılı var istetseniz veririm...
Dostum özelden fiyat alabilirmiyim?
Merhaba lastik almayi dusunuyorum hangisini önerirsiniz
Aranel Ciryatan
25-11-2014, 16:56
daha yeni ku39 aldım memnunum
Antalyalogy
26-11-2014, 11:15
Ethem continental conti contact 5 , biraz pahali ama isini iyi yapar.
Aranel Ciryatan
26-11-2014, 11:51
instragram grubumuz açıldı millet : http://instagram.com/207sportteamtr
Hashtag : 207sportteamtr
yn_lemans
27-11-2014, 12:11
pilot sport 3 te çok güzel...
volkan_b
27-11-2014, 13:00
Arkadaşlar kaliteli cut out arıyorum elinde olan varmı?
orhan_guney
27-11-2014, 13:05
İstersen istanbula geldğinde süreyya eksozda yaptırrız daha iyi olur senin için.
Arkadaşlar kaliteli cut out arıyorum elinde olan varmı?
Antalyalogy
27-11-2014, 13:07
Banada lazım bu tarz ;
http://image.gmhightechperformance.com/f/22619763/0804gmhtp_04_z+ls1_ls6_ls2_lt1_tpi_bolt_on_parts_g uide+qtp_exhaust_cutout.jpg
orhan_guney
27-11-2014, 13:08
Başkan yaşıyormusun :) süreyya sorarrım senın ıcın.
[QUOTE=Antalyalogy;7679120]Banada lazım bu tarz ;
volkan_b
27-11-2014, 13:33
O zaman ben Down pipe takıp geleyim mi ?
orhan_guney
27-11-2014, 13:41
olur kardeşim.
O zaman ben Down pipe takıp geleyim mi ?
ynstrkmn
27-11-2014, 13:58
herkeze merhaba bende rc camiyasına yeni katıldım sayılır low-rider özgür abinin UB rc ini almıştım 2-3 ay kadar önce fakat bir türlü fırsat oladı birtürlü tanışmak bugüneymiş kısmet :)
orhan_guney
27-11-2014, 14:12
hayırlı olsun.güzel araba almışsın.emek ve para harcandı.
herkeze merhaba bende rc camiyasına yeni katıldım sayılır low-rider özgür abinin UB rc ini almıştım 2-3 ay kadar önce fakat bir türlü fırsat oladı birtürlü tanışmak bugüneymiş kısmet :)
Low-Rider
27-11-2014, 14:15
Hoşgeldin kardeşim.
Antalyalogy
27-11-2014, 14:44
Hoşgeldin ynstrkmn ...
Yaşamaya çalışıyorum Orhan, buralar soğuk 15-20 derecelerde geziyor g.tümüz donuyor valla, arabayı bile yıkayamıyoruz soğuklardan :D :D
volkan_b
27-11-2014, 14:52
Krom Boost borusunu taktım az önce bakalım neler değişecek...
Bu arada hoş geldin kardeşim aramıza.
volkan_b
27-11-2014, 14:54
Hoşgeldin ynstrkmn ...
Yaşamaya çalışıyorum Orhan, buralar soğuk 15-20 derecelerde geziyor g.tümüz donuyor valla, arabayı bile yıkayamıyoruz soğuklardan :D :D
Başkan Eskişehir şu anda 7 derece ben bunaldım t-shirt'le dolaşıyorum.
ynstrkmn
27-11-2014, 16:33
hayırlı olsun.güzel araba almışsın.emek ve para harcandı.
biliyorum özgür abi sağolsun gerçekten hem iyi bakmış hem emek vermiş araca :)
Hoşgeldin kardeşim.
hoş bulduk sağol abi :)
Hoşgeldin ynstrkmn ...
hoşbulduk sağol abi
Krom Boost borusunu taktım az önce bakalım neler değişecek...
Bu arada hoş geldin kardeşim aramıza.
hoşbulduk sağol kardeşim
bu arada ilk sorumuda sormuş olıyım :) yaklaşık 1000 km önce bakımını yaptırmıştım arabanın fakat bugün ilk çalılştırmada yağ seviyesi düşük uyarısı çıktı ekranda 2-3 dakika çalıştıktan sonra tekrar stop edip tekrar çalıştırdım gene aynı uyarı çıktı bende hiç binmeden bıraktım yarın sabah savaş motors'a bırakıcam sorun neymiş ne değilmiş diye ama merak sardı başına daha önce böyle bi durum gelen oldumu acaba ?
orhan_guney
27-11-2014, 16:57
Yağ durumuna bakdınmı normelmi çizgisi ? eksilme varmı.
byspeedman
27-11-2014, 16:57
hoş geldin tekrardan o olur bazen yağ tamamsa sıkıntı yok
volkan_b
27-11-2014, 17:04
ikaz çıktığında 1,5 litre kadar alıyor,fakat 1000 km de biraz fazla gibi geldi tüketim.
Bir kaçak varmı ? bir kontrol et
ynstrkmn
27-11-2014, 17:33
yağ seviyesine uyarıdan sonra bakmadım çalıştırdığım için yanıltıcı olmasın diye eve gidicem birazdan ozaman bakıcam bütün yağ kartere inmiş olur ama eksiltmeden falan olduğunu zannetmiyorum ?
volkan_b
28-11-2014, 10:09
Arkadaşlar,çizilen ve rengi solan şeritlerimi şu anda söktürüyorum.
Bir müddet kanat ve ayna kapaklarını piano black yapıp o şekilde takılacam
Masterpiece
28-11-2014, 11:21
Arkadaşlar,çizilen ve rengi solan şeritlerimi şu anda söktürüyorum.
Bir müddet kanat ve ayna kapaklarını piano black yapıp o şekilde takılacam
Keşke söktürmeseydiniz Le mans olmasının farkı kalmicak
orhan_guney
28-11-2014, 12:17
Sade beyaz daha güzel duruyor bence, benım le mans sım olsa sökerim bir gün düşünmem.
volkan_b
28-11-2014, 13:44
Haklısınız,fakat şeritleri sökmem Arabamın LeMans olduğu gerçeğini değiştirmiyor,nasıl olsa şeritler satılıyor canım sıkılırsa tekrar takarım.
volkan_b
28-11-2014, 13:45
Orhan'cım bence de daha cool duruyor şeritsiz.
Haklısınız,fakat şeritleri sökmem Arabamın LeMans olduğu gerçeğini değiştirmiyor,nasıl olsa şeritler satılıyor canım sıkılırsa tekrar takarım.
Volkan, seritler artik satilmiyor. Zamaninda sadece seritler icin 1500tl para istiyordu servis. Serviste referans kodu bile kalkmis durumda suan. Tek care reklamcilara fln yaptirmak yada ebay ki oda reklam malzemesinden...
volkan_b
28-11-2014, 13:53
Yalın'cım selam, Nasılsın?
Allahtan arabam hatasız ve nokta boyasız yoksa sıkıntı olurdu...Yok neden söktün falan filan..
Yalın'cım selam, Nasılsın?
Allahtan arabam hatasız ve nokta boyasız yoksa sıkıntı olurdu...Yok neden söktün falan filan..
saol kardesim iyiyim :) sende iyisindir umarım..
sıkıntı yok, araç senin nasıl olsa kimin ne düsündüğüde önemli değil, sen biniyorsun sen seviyorsun kimseye laf düşmez ;) senin için güzelse sorun yok.. canım sıkılırsa tekrar takarım demişsin ya ben sadece tekrar tedarik etmek istediğinde neler olabilir onu paylaşmak istedim ;)
elimde rc den çıkma orjinal basınç boruları, hava filtre kutusu , katalizör , ve stop vardır ihtyacı olanlar mesaj atabilir fiyatları uygun şekilde vericem
aldatmaca
28-11-2014, 21:49
Arkadaşlar 207 Rc ye supercharger taktıran var mı dünyada birde turbo büyüten arkadaşlar vızede sıkıntı yasıyor mu ?.......
Aranel Ciryatan
29-11-2014, 09:45
sc alt devirlere fena etki eder gibime geliyor.
volkan_b
29-11-2014, 10:02
saol kardesim iyiyim :) sende iyisindir umarım..
sıkıntı yok, araç senin nasıl olsa kimin ne düsündüğüde önemli değil, sen biniyorsun sen seviyorsun kimseye laf düşmez ;) senin için güzelse sorun yok.. canım sıkılırsa tekrar takarım demişsin ya ben sadece tekrar tedarik etmek istediğinde neler olabilir onu paylaşmak istedim ;)
Eyvallah Yalın'cım çok şükür halimize...
Antalyalogy
29-11-2014, 18:50
Big turboda sikinti yok muayenede sadece dp ye dikkat etmek lazim..
Antalyalogy
04-12-2014, 23:26
208 GTi 30th Anniversary
http://www.evo.co.uk/pictures/14783/peugeot-208-gti-30th-anniversary-pictures#0
http://www.automobile-sportive.com/photos/image.php?marque=peugeot&galerie=208_gti_30th&photo=208gti30th_15
Peugeot 208 GTi 30th Edition: Track Driving, Oversteer And Handbrake Turns - YouTube (http://youtu.be/-69AZBwAkJM)
http://youtu.be/-69AZBwAkJM
Bu a yapım aşamaları tam west coast customs işi olmuş :D
http://youtu.be/InaUMpMb7eo
aldatmaca
05-12-2014, 11:21
merhaba hayırlı cumalar bugun yarın Mehmet turhatın yanındayım Antalyalı arkadaşlarla tanışmak ıstıyorum yuz yüze :=)) yalın özgür beklerim......
ynstrkmn
06-12-2014, 08:15
dün muayene'ye götürdüm arabayı orta şeritleri ruhsata işletmek için kat iptal orta iptal sonda warex'le birlikte gecmez dedim geçmedi de:D ama ne warex'ten ne katalizörden. kalma sebebi 5 koltuk geçiyomuş ruhsatta kahrımdan öldüm herşeyden geçtikte koltuktan kaldık diye:D
Özgür abi video attın moralim bozuldu :) 208 çok başarılı bi araç özlüyorum valla :)
aldatmaca
08-12-2014, 12:41
hayırlı haftalar big turbo yaptıran arkadaşlar son susturucu neleri kullandınız vanalı kullanıp sorun yasayan var mı ?
kullananlar vardı diye hatırlıyorum zaten boruların caplarını büyüttükten sonra bi sıkıntı olmaz bence
Aranel Ciryatan
14-12-2014, 13:09
Arkadaslar standart turbo ile devam edicem aracta dp intercooler ve yazilim olan aracta egt gostergesi almama gerek var mi? Standart turboda egt skinti yasatiyor mu?
Hic gerek duymadim egt ye
Aranel Ciryatan
15-12-2014, 12:48
Hic gerek duymadim egt ye
bi turbo boost alıp devam o zaman :D
ynstrkmn
17-12-2014, 20:29
konuya ufak bi hareket verelim :) ön cam dahil flim ve xenon lardan sonra kozmetik olarak biraz daha iyileşti UB rc sırada gun metal jantlar ve kapı aslanları var yavaş yavaş finalde de bi big turbo yaparız inşallah :)
http://i58.tinypic.com/2me2yox.jpg
Low-Rider
17-12-2014, 20:37
Hadi hayırlısı, altyapın hazır big turboya :)
Aynen oyle big turbo sart ub ye alt yapin hazir enbiyi sekilde
ynstrkmn
17-12-2014, 20:52
inşallah abiler çok istiyorum savaş abiyle konuştum geçende 3 aşşağı 5 yukarı iyi bi fiyat çıktı hemde enjektörler hariç biraz gözüm korkmadı değil :D
Low-Rider
17-12-2014, 21:04
Enjektöre ihtiyacın yok ilk safhada zaten
ynstrkmn
17-12-2014, 21:32
Enjektöre ihtiyacın yok ilk safhada zaten
savaş abi basınç basarsan enjektör şart dedi ama bilemiyorum abi bakalım inşallah olur gözümü çok kararttım kendimi ayarlamaya çalışıyorum :)
Arkadaslar gecmis sayfalara baktim ama tam bir neticeye varamadim..335 bobini hangi kodla en uygun nerden temin edebilirim..?
Genclik neler yapiyoruz neden bu sessizlik....
Genclik neler yapiyoruz neden bu sessizlik....
Özgür abinin 207 yi satmasıyla konu bitti resmen
"whatsupppppp..." diorum ozmn
"whatsupppppp..." diorum ozmn
onelan whatsupp :D bildiigimiz bişi söyle.
yn_lemans
30-12-2014, 09:38
GÜnaydin :)
alper1701
30-12-2014, 14:42
arabayi sattiktan sonra elimde kalan orj 207 rc helezon yay,dumpvalve ve sol camurluk citasi durmaktadir odamda bos bos duruyo yokmu isteyen :D
Herkeze iyi yillar arkadaslar.. kazasiz belasiz cezasiz guzel bir 2015 diliyorum....
Mutlu huzurlu yillar...:)
aldatmaca
01-01-2015, 21:22
tüm thp camiasına kazasız belasız yıllar ..........
arkadaşlar Rc tüm can tavanlar JBL ses sistemli mi oluyor. Yani cam tavan varsa full müdür_? Hız sabitleyici Jbl gibi gibi... Birde Cam tavan Rc aramak çok mu sıkıntı az sayıda mı geldi Trye_?samalıkta iğne aramak gibi mi_?
way bea 1141 sayfa deliler gibi sayfa aktifti, son haftalarda noldu ya :)
aldatmaca
04-01-2015, 19:20
arkadaşlar Rc tüm can tavanlar JBL ses sistemli mi oluyor. Yani cam tavan varsa full müdür_? Hız sabitleyici Jbl gibi gibi... Birde Cam tavan Rc aramak çok mu sıkıntı az sayıda mı geldi Trye_?samalıkta iğne aramak gibi mi_?
cam tavan diğer modellere gore birazdaha sayısı az cam tavan da jbl standart....diye biliyorum.........
İyi forumlar Daha önce de konu açmıştım araç tekliyor gaz yemiyor diye ve bi çözüm bulamadık. Aracımızın problemi Piston sarmış 70.000 binde 207 rc bunlarda bu sorunsal genetikmiş sanırım. Bizde abim ile hazır motor açılıcak diye neler yapabiliriz diye düşünüyoruz turbodur motor içidir yazılım gibi vs vs. Bi sorum daha olucak bu problem genetik dendi bize bu arızayı peugeot'ya garantiden yaptırtma şansımız varmıdır ?
cevaplarınızı bekliyorum iyi forumlar.
İyi forumlar Daha önce de konu açmıştım araç tekliyor gaz yemiyor diye ve bi çözüm bulamadık. Aracımızın problemi Piston sarmış 70.000 binde 207 rc bunlarda bu sorunsal genetikmiş sanırım. Bizde abim ile hazır motor açılıcak diye neler yapabiliriz diye düşünüyoruz turbodur motor içidir yazılım gibi vs vs. Bi sorum daha olucak bu problem genetik dendi bize bu arızayı peugeot'ya garantiden yaptırtma şansımız varmıdır ?
Aracın garantisi bittiyse garantiden yapılma şansı olacağını zannetmiyorum. Yalnızca aracın bütün bakımları eksiksiz yetkili serviste yapıldıysa iyi niyet garantisi şeklinde bir kısmını karşılayacaklardır.
Kabul edilmemesi durumunda carillo kol wösner yada cp piston olarak toplarsanız hem daha sağlam hemde büyük turbo için hazır olacak şekilde hazırlamış olursunuz
volkan 207 gt
05-01-2015, 21:19
arkadaşlar herkesin yeni yılını Kutlarım
volkan 207 gt
05-01-2015, 21:22
http://i.imgur.com/jufhd68.jpg (http://imgur.com/jufhd68)
http://i.imgur.com/2h7S4D5.jpg (http://imgur.com/2h7S4D5)
2012 model 6000 km nokta hatasiz uzun sessizlikten sonra Sonunda kendimi ödüllendirdim; )))
aldatmaca
05-01-2015, 23:18
http://i.imgur.com/jufhd68.jpg (http://imgur.com/jufhd68)
http://i.imgur.com/2h7S4D5.jpg (http://imgur.com/2h7S4D5)
2012 model 6000 km nokta hatasiz uzun sessizlikten sonra Sonunda kendimi ödüllendirdim; )))
kazasız belasız maşallah 200 lük mü manuel mi:=))
hayırlı olsun maşallah kazasız belasız
orhan_guney
06-01-2015, 11:32
Hey gidi konu :)
Herkese iyi seneler arkadaşlar. Birşey sormak istiyorum, Adana'da 1.6 THP 'ler için hangi ustayı tavsiye edersiniz? Hem işini iyi yapan, hem de kazık atmayacak birisi, kim var?
volkan 207 gt
06-01-2015, 22:36
tşk ederim 156 lık otomatik ama cok keyifli bir sürüş imkanı sunuyor
Herkese iyi seneler arkadaşlar. Birşey sormak istiyorum, Adana'da 1.6 THP 'ler için hangi ustayı tavsiye edersiniz? Hem işini iyi yapan, hem de kazık atmayacak birisi, kim var?
merhaba ben aracımı servısten baska kımseye göturmedım ama dısarıda göturecek olsaydım proje01 e gotururdum.
kardesım gecmıs olsun o senın sansızlıgın dıyebılırız. bende 2008 den beri var 140 bın tık yok.
merhaba ben aracımı servısten baska kımseye göturmedım ama dısarıda göturecek olsaydım proje01 e gotururdum.
Peki bu 1.6 THP motorları araştırdım da, kronik bir sorun varmış. Triger zinciri ve zincir gergisi zamanla gevşiyormuş, sente atlıyormuş, hatta sorun daha da büyürse motor kırmaya kadar gidiyormuş. Zincir gerginliğini kaybettiğinde limp mode'a geçiyormuş, egzoz emisyon sistemi arızası vermiyormuş, aşırı titreme ve güç kaybı oluyormuş. Tüm 1.6 THP motor kullanan araçlarda böyleymiş (207 gt, 207 rc, mini cooper s, citroen ds3 vs vs). Hiç böyle bir problem yaşadın mı? Ya da duydun mu?
Yakıt tüketimin nasıl senin?
Peki bu 1.6 THP motorları araştırdım da, kronik bir sorun varmış. Triger zinciri ve zincir gergisi zamanla gevşiyormuş, sente atlıyormuş, hatta sorun daha da büyürse motor kırmaya kadar gidiyormuş. Zincir gerginliğini kaybettiğinde limp mode'a geçiyormuş, egzoz emisyon sistemi arızası vermiyormuş, aşırı titreme ve güç kaybı oluyormuş. Tüm 1.6 THP motor kullanan araçlarda böyleymiş (207 gt, 207 rc, mini cooper s, citroen ds3 vs vs). Hiç böyle bir problem yaşadın mı? Ya da duydun mu?
Yakıt tüketimin nasıl senin?
O olay thp yeni ciktiginda 2007 modellerde goruluyodu. Guncel parcalar ile revize edilip sorun cozuldu, ki zaten turkiyedeki tum thp kullanicilarida o parcalari guncelledi.. tarihi eser o olay anlayacagin..
O olay thp yeni ciktiginda 2007 modellerde goruluyodu. Guncel parcalar ile revize edilip sorun cozuldu, ki zaten turkiyedeki tum thp kullanicilarida o parcalari guncelledi.. tarihi eser o olay anlayacagin..
2007'den sonra tarih olmadı bence. Birçok konu okudum bununla ilgili. Belki 2012'den sonra düzeltilmiş olabilir ama.
THP engine breakage: Turbo + timing chain + power loss on acceleration + cold-start (http://www.ds3club.co.uk/showthread.php?2913-THP-engine-breakage-Turbo-timing-chain-power-loss-on-acceleration-cold-start)
orhan_guney
09-01-2015, 09:15
Tarih Olmadıysa ozaman 400 TL harcar yaptırırsın kafan rahat olur, burdaki kişiler, kadar thp de tercübe etmiş adamı bir arada bulamassın, TR de. ayrıca sente problemini herkes yaşayabilir, önemli olan oem parça ve ayar aparatı ile montajı yapılmasıdır.
2007'den sonra tarih olmadı bence. Birçok konu okudum bununla ilgili. Belki 2012'den sonra düzeltilmiş olabilir ama.
THP engine breakage: Turbo + timing chain + power loss on acceleration + cold-start (http://www.ds3club.co.uk/showthread.php?2913-THP-engine-breakage-Turbo-timing-chain-power-loss-on-acceleration-cold-start)
Vermiş olduğun linke bir göz attım ama konuya mukabil pek kimseyi göremedim..yabancı kaynakların aksine türk konularında bu basit sorunun birçok cevabı zaten var.Mess in dediği gibi çoğu thp motorlu araç kullanıcıları tarafından güncel parçaları takıldı.en azından cevremizdeki birçok gt-rc kullanıcısı cuzi miktara halletti..bunları büyük sorun olarak algılamayın..her markanın her modelin sonradan revize edilmiş ve hataları giderilmiş birçok parçası mevcuttur.
ve bu paralara ne bu performansı nede bu konforu bulabileceğiniz başka araç yok.
ki asıl sorun ne biliyormusun ? asıl sorun thp motordan hiç anlamayan orasından burasından arıza uydurup motorun içine eden ustalardır asıl sorun.2 güncel parçayla düzelicek sorunu devlet meselesi haline getiren adına usta denen cok insan gördük.önemli olan işi bilenlerle çalışmak.ki bu 1142 sayfalık konuyua bir göz atarsan araçı komple sök tak yaparsın :)
Vermiş olduğun linke bir göz attım ama konuya mukabil pek kimseyi göremedim..yabancı kaynakların aksine türk konularında bu basit sorunun birçok cevabı zaten var.Mess in dediği gibi çoğu thp motorlu araç kullanıcıları tarafından güncel parçaları takıldı.en azından cevremizdeki birçok gt-rc kullanıcısı cuzi miktara halletti..bunları büyük sorun olarak algılamayın..her markanın her modelin sonradan revize edilmiş ve hataları giderilmiş birçok parçası mevcuttur.
ve bu paralara ne bu performansı nede bu konforu bulabileceğiniz başka araç yok.
ki asıl sorun ne biliyormusun ? asıl sorun thp motordan hiç anlamayan orasından burasından arıza uydurup motorun içine eden ustalardır asıl sorun.2 güncel parçayla düzelicek sorunu devlet meselesi haline getiren adına usta denen cok insan gördük.önemli olan işi bilenlerle çalışmak.ki bu 1142 sayfalık konuyua bir göz atarsan araçı komple sök tak yaparsın :)
Söylediklerine de sonuna kadar katılıyorum :) En büyük sıkıntımız işinin ehli usta. Şimdi bir aracı aldım, ama nereye götüreceğimi ne yapacağımı bilmiyorum, sudan çıkmış balık misali. Günde 10-15 sayfa okuyorum burdan işten vakit oldukça. Ama oku oku bitmiyor :) İyi ki varmış bu konu. Ve bu fiyata da dediğin gibi başka bu performansta araç yok. Her aracın dediğiniz gibi bazı problemleri oluyor. İllaki çözülür. Ben henüz çok acemisiyim. Karakteristiğini, iyi ve kötü yanlarını çözmeye çalışıyorum. Adana'da kime götürsem acaba? Tekbaş'a mı götürmek lazım, yoksa Project01 veya benzeri bir yer mi? Önce genel kontrol yapmak ve eksiklerini gidermek istiyorum.
Aranel Ciryatan
09-01-2015, 15:13
Sıfır gfb dump valve var elimde dostlar satılıktır.
Arkadaşlar 27-28bine kadar 207gt arıyorum referans olabileceğiniz araçlar varsa yardımcı olursanız çok sevinirim
Sıfır gfb dump valve var elimde dostlar satılıktır.
Guzel bir fiyat alabilirmiyim:)
Aranel Ciryatan
09-01-2015, 18:26
Guzel bir fiyat alabilirmiyim:)
pm yolladım
valla dostum sence tarih olmadiysa zaten soruyu sorman abes kacmis biraz.. madem biliosun tarih olmadigini bizimi deniyosun biliolarmi bilmiolarmi diye anlamadimki.. ok dostum.. tum thp lerde var boyle bi sorun sakin almaaa.. aldiysanda basina buyuk sorunlar cikartir.. kol piston kirarsin bastan motor yaptirmak zorunda kalirsin.. sanirim bekledigin cevap buydu..
yanarım yanarım vtecle şu araba aynı para ona yanarım :)
valla dostum sence tarih olmadiysa zaten soruyu sorman abes kacmis biraz.. madem biliosun tarih olmadigini bizimi deniyosun biliolarmi bilmiolarmi diye anlamadimki.. ok dostum.. tum thp lerde var boyle bi sorun sakin almaaa.. aldiysanda basina buyuk sorunlar cikartir.. kol piston kirarsin bastan motor yaptirmak zorunda kalirsin.. sanirim bekledigin cevap buydu..
Kardeşim üslubunu biraz değiştirirsen Sevinirim! Ben art niyetli olarak yazmadım bunu. Arabamı aldım zaten. Ama alır almaz birşeylerle karşılaştım, egzoz emisyon sistemi arızalı mesajı çıktı, arıza lambası yandı. Araştırınca onlarca forum sayfasında (tüm dünyadan) aynı problemleri okudum,ve hala okuyorum. Rcz 'ler, 207 ler, ds3 ler, mini Cooper S ler, hepsi aynı durumda, benzer şikayetler (Power Loss, depollution fault, timing chain, vs vs) Burda thp motor üzerine tecrübeli kişiler vardır diye yazdım. Ama hata yaptım galiba. Seni de çok yardımsever gördüm. Sağol.
Kardeşim üslubunu biraz değiştirirsen Sevinirim! Ben art niyetli olarak yazmadım bunu. Arabamı aldım zaten. Ama alır almaz birşeylerle karşılaştım, egzoz emisyon sistemi arızalı mesajı çıktı, arıza lambası yandı. Araştırınca onlarca forum sayfasında (tüm dünyadan) aynı problemleri okudum,ve hala okuyorum. Rcz 'ler, 207 ler, ds3 ler, mini Cooper S ler, hepsi aynı durumda, benzer şikayetler (Power Loss, depollution fault, timing chain, vs vs) Burda thp motor üzerine tecrübeli kişiler vardır diye yazdım. Ama hata yaptım galiba. Seni de çok yardımsever gördüm. Sağol.
konuyu tamamen okumadan yazdığın için böyle konuşuyorsun. yıl olmuş 2015, hala bu sorun görülen araba varsa, sahibi (veya önceki sahibi) neyin ne olduğundan bihaber, ilgisiz, arabadaki teklemeyi, güç düşüşünü farkına varmayan/umursamayan birisidir.
kronik olarak değerlendirdiğimiz bu arıza tarih olalı çok oldu. yine de senin başına geldiyse önceki sahibinin bilgisinden veya iyi niyetinden şüphe edebilirsin.
ben arabamı satalı 3 yıl oldu, satmadan 2 sene önce benim için bu mevzu tarihti. senden önceki sahibi veya senin için tarih olmadıysa, bilenlerinin yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmen hem maddi hem manevi manada lehine olacaktır.
araban hayırlı olsun, güzel günlerde kullan...
not:
bir sorunun artık kronik sorun olmaması bir daha hiç yaşanmayacağı anlamına da gelmez öte yandan.
Dostum konuyu biraz olsun incelemis olsaydin aslinda nasil bir kisi oldugumu bilirdin. Yardim severlik ve bilgi konusunda, yanlis anlama kendimi ovmek gibi bir derdim kesinlikle yok, bu konudaki en yardim sever ve deneyimlilerden biriyim. Sen soru sorupta cevap verdigimiz halde kendi burnunun dikine gitmeyi secersen o arabada sorunlarini olursa cozemezsin zaten. Umarim cezasiz belasiz sorunsuz arizasiz kullanirsin aracini, hayirli olsun..
Peki o zaman şöyle sorayım ve sizden de beni yönlendirmenizi rica edeceğim. Aracı alalı iki hafta oldu,iki sefer egzoz emisyon sistemi arızası verdi. Her ikisinde de sonradan düzeldi ama belli bir süre güç kesti araç. Dün akşam verdi arızayı, akşam biraz sıkıştırdım motoru, sorun yoktu, ama arıza kodu vardı. Sabah silinmişti ama limp mode'daydı araç. Adana dan Mersin'e gittim, yolun yarısında gaz yemedi, süründü resmen. Yolun yarısından sonra kendi kendine düzeldi hareket halindeyken, köpek gibi gitmeye başladı. Ne önerirsiniz? Bu hafta olmadı ama haftaya servise götürmeyi düşünüyorum. Yolda da eski sahibini aradım aradım, açmadı, çok sinirlendim. Ama elbet konuşacağız, birkaç lafım var ona da.
Low-Rider
10-01-2015, 20:37
arıza kodu olmadan ne konuşursak konuşalım boş.
birtane obd cihaz edinin kendinize, onunla kontrol edebilirsiniz
arkadaşlar konu dışı bir şey sorsam müsaitse :)
Rclerde koltuk ısıtma var mı_? facedeki grupta yurtdışından bir arkadaş olduğunu fotolarını atmış. Birde Ds3lerde olduğu gibi parfümlüğü var mı_? Yutdışı Rclerde de varmış :D :D
Low-Rider
10-01-2015, 21:24
parfümlük konusunda bilgim yok ama rusya'da satılan modellerde koltuk ısıtma olduğunu biliyorum
arıza kodu olmadan ne konuşursak konuşalım boş.
birtane obd cihaz edinin kendinize, onunla kontrol edebilirsiniz
Yurtdışından Plx Kiwi siparişi verdim. İşime yarar diye. Bi gelsin bakalım. Zaten servise de götüreceğim.
Low-Rider
10-01-2015, 21:55
Mesajları yeni gördüm konuya artık yazılmamasıyla ilgili. Eskiden hergün birşeyler öğrenmek için devamlı post atanlar bugün bu platform'da değil başka platform'da konuşuyorsa,üstüne bide buraya gelin diye link atılıyorsa büyük nankörlük ediyorlar..
Merak ettiğim bi soruyu sormak istiyorum, umarım bilen vardır :)
207 rc de ki motor THP.
GT de ki de THP.
208 allure ve GTI daki de THP
DS3 teki motorda THP.
Madem hepsi THP bunların beygir farklılıkları nerden geliyor ? :)
Kısaca özetliyim bildiğim kadarıyla,
207 deki 150 lik 175 lik motorlar turbo yazılım dışında tamamen aynı kapak ve blok yapısı olarak.
156 lıkların blokta muhtemel yağlama farkı ve kapakta farkı var, emisyon norm karşılamaları farklı. ds3 veya 208 dekiler eu5 karşılıyor ise 207 deki motorlar eu4 normlarını karşılıyordur.
150-175 te olan hatalar 156 200 vs olanlarda giderilmiştir.
Detaylıca yazan olur illa ki ama baz farklar böyle diyebiliriz
rc ve gt'deki fark yazılım ve sıkıştırma oranı farkı olarak biliyorum ben.
Aranel Ciryatan
11-01-2015, 12:05
rc ve gt'deki fark yazılım ve sıkıştırma oranı farkı olarak biliyorum ben.
sıkıştırma oranı aynı arkadaşlar.
Yazılım farklı (enjeksiyon zamanları vs farklı,basınç farklı)
Pistonlar farklı
Turbo giriş çıkışları farklı
Üst boost borusu farklı (turbo çıkış ebatları farklı olduğu için)
Kavraması farklı
okan fn2
11-01-2015, 12:48
öncrlikle aracın hayırlı olsun benim ve yakın arkadaşımda vardı aynı senin dediğin gibi benim aracımda gaz yemiyor biraz sonra normale dönüyordu benzin pompasındaymış yetkili serviste değiştim sorun cözüldü aynı sorunu arkadaşımda 2 ay sonra yaptı oda cözüldü canını hic sıkma ben sattım gözüm kapalı yine alırım aracın sorunu heryerinde sensör var en ufak sorunda motoru kitliyor daha büyük sorunlar acmasın diye ama bu olayda can sıkıyor cok donanımlı parasına göre bedava şuan biraz piyasası diğer araclarda olduğu gibi yüksek ama bence 10 numara bir arac
arkadaşlar peki 207 Rc özelinde aracınızda beğenmediğiniz özellikler nelerdir_? şöle olsa daha iyidi; şuda olmamış dediğiniz bişi var mı_?
öncrlikle aracın hayırlı olsun benim ve yakın arkadaşımda vardı aynı senin dediğin gibi benim aracımda gaz yemiyor biraz sonra normale dönüyordu benzin pompasındaymış yetkili serviste değiştim sorun cözüldü aynı sorunu arkadaşımda 2 ay sonra yaptı oda cözüldü canını hic sıkma ben sattım gözüm kapalı yine alırım aracın sorunu heryerinde sensör var en ufak sorunda motoru kitliyor daha büyük sorunlar acmasın diye ama bu olayda can sıkıyor cok donanımlı parasına göre bedava şuan biraz piyasası diğer araclarda olduğu gibi yüksek ama bence 10 numara bir arac
Sanırım bu cevap banaydı :) Teşekkür ederim. Aslında ben çok sevdim bu aracı. Şu sorun olmasa çok keyifli. Onu da çözeceğiz inşallah. İbiza cupra düşünüyordum, bütçenin bir kısmını başka birşeye ayırmak zorunda kaldım, ds3 ü buldum ve direk işte budur diyip aldım :) bu sorunun benzin pompası dan kaynaklanabileceğini de okumuştum. Servise gidince öğreniriz artık. Fiyatı nedir acaba? Bu arada bugün yaylaya çıktım, çok güzel gitti, sonra Mersin'den Adana'ya döndüm. Otobanda da çok güzel gitti, 210a kadar rahat çıktı,yakıtı içiyor tabi :) Ekonomi yapınca 90-120 arası, yakıt 5-7lt arasında geziyor anlık. 2500km lik karışık tüketim oranım 7.2lt/100km. Ama giderek artırıyorum :) Gayet iyi bence.
arkadaşlar peki 207 Rc özelinde aracınızda beğenmediğiniz özellikler nelerdir_? şöle olsa daha iyidi; şuda olmamış dediğiniz bişi var mı_?
rc sahibi değilim ama kesinlikle oturuş pozisyonu diyebilirim birkaç gt tecrübem olmuştu 1.4lerinede bindim 207 lerin , 2004 2005 yılından sonra peugeot koltuk ve oturuş pozisyonunda bana göre sıçmıştır :) en alt konuma alınsa bile hala traktör sürüyo gibiyim 407 de
Low-Rider
11-01-2015, 17:54
rc'nin oturuş pozisyonuyla 407in alakası yok
207'nin oturuş pozisyonu alçak, istersen yükseltebilirsin
aldatmaca
11-01-2015, 20:22
Peki o zaman şöyle sorayım ve sizden de beni yönlendirmenizi rica edeceğim. Aracı alalı iki hafta oldu,iki sefer egzoz emisyon sistemi arızası verdi. Her ikisinde de sonradan düzeldi ama belli bir süre güç kesti araç. Dün akşam verdi arızayı, akşam biraz sıkıştırdım motoru, sorun yoktu, ama arıza kodu vardı. Sabah silinmişti ama limp mode'daydı araç. Adana dan Mersin'e gittim, yolun yarısında gaz yemedi, süründü resmen. Yolun yarısından sonra kendi kendine düzeldi hareket halindeyken, köpek gibi gitmeye başladı. Ne önerirsiniz? Bu hafta olmadı ama haftaya servise götürmeyi düşünüyorum. Yolda da eski sahibini aradım aradım, açmadı, çok sinirlendim. Ama elbet konuşacağız, birkaç lafım var ona da.
kardeş bu sorunlarda hangi arızayı verdi kodu neydi.......
kardeş bu sorunlarda hangi arızayı verdi kodu neydi.......
Araç ekranında bir kod çıkmıyor, "egzoz emisyon sistemi arızalı" yazıyor sadece. Odb cihaz olsa koda bakacağım ama cihaz olmadığı için kodu bilmiyorum.
Ya bu arada techturkey 'in Tapatalk versiyonu yok mu?
CasabLanca
12-01-2015, 00:00
bana göre tek eksiği 6. vites :) kendim cam tavan + jbl kullandığım için donanıma doydum diyebilirim.
aldatmaca
12-01-2015, 08:54
Arka kelebek camlarida otomatik elektrikli olsaymis cok guzel olurmus.....
aldatmaca
12-01-2015, 08:58
Gunaydin hayirli haftalar P0087 arizasi alanlar nasil cozduler benzin basinci normal gosteriyor Arabs isininca duzeliyor arizayi silince
orhan_guney
12-01-2015, 09:26
rolantide normel gösterir 5 devir üstüne cıkınca bak basıncı düşüyormu buna bak bence.
Gunaydin hayirli haftalar P0087 arizasi alanlar nasil cozduler benzin basinci normal gosteriyor Arabs isininca duzeliyor arizayi silince
aldatmaca
12-01-2015, 11:23
rolantide normel gösterir 5 devir üstüne cıkınca bak basıncı düşüyormu buna bak bence.
Hemen bakacagim saolasin orhan Baskan....
P0087 benzin rail basıncı düşük anlamına geliyor.
Benzin rail basıncı rölantide 49-50 bar civarı ve yüksek devirlerde tam gazda 119-120 bar civarlarda olması gerekiyor.
iyi bir OBD 2 programıyla benzin basınç parametreleri okunabilir
basınç olması gereken değerlerin çok daha altındaysa yüksek basınçlı benzin pompası çok büyük ihtimalle arızalıdır
Arkadaşlar 207 rc için hangi şanzuman yağı ve kaç lt alıyor?
hayırlı cumalar kazasız belasız günler arkadaşlar.
1.9-2 lt civarı alır Peugeot BE şanzımanları. Tavsiyem 75w90 Mobil1 gibi kalite bir yağ olur.
Arkadaşlar aracım arada bir limp moda giriyor. Aracı bilgisayara bağladım.
Şu kodları vermiş.
P1336
P1337
P1340
Sizce sorun ne olabilir? 1. ve 4. silindirlerde ateşleme (misfire) hatasıymış. Sebep ne olabilir. Semptomlar, Araç yeni çalıştırdığımda 3-4 dakika beklerken titreme yapıyor. Sonra veya ertesi gün güç kesiyor, limp moda giriyor.
Arkadaşlar aracım arada bir limp moda giriyor. Aracı bilgisayara bağladım.
Şu kodları vermiş.
P1336
P1337
P1340
Sizce sorun ne olabilir? 1. ve 4. silindirlerde ateşleme (misfire) hatasıymış. Sebep ne olabilir. Semptomlar, Araç yeni çalıştırdığımda 3-4 dakika beklerken titreme yapıyor. Sonra veya ertesi gün güç kesiyor, limp moda giriyor.
bobin ve bujileri kontrol ettinmi ? boboinlerde koku varmı ?
P1336 Crank/Cam sensor range/performance S2000PM1/2 - High misfire on several cylinders ME7.4.5. Combustion misfiring on unspecified cylinders.
P1340 Camshaft position sensor B circuit Malfunction.
1336-1339 arasi silindirine göre ateşleme hatasıdır. ama burda birde 1340 oda ateşleme hatasına bağlıdır muhtemelen.
edit:hata kod açıklamaları
bobin ve bujileri kontrol ettinmi ? boboinlerde koku varmı ?
Henüz kontrol etmedim. Sadece arıza kodlarını sildim. Biraz daha kullanıp tekrar arıza vermesini takip edeceğim. Yine aynı silindirlerle ilgili mi arıza verecek, yoksa başka bobin mi verecek, ya da tamamen farklı bir arıza kodumu verecek takip edeceğim. Eski sahibini aradım, bujilerin yeni olduğunu, serviste kontrol edildiğini söyledi. Ayrıca 3-4bin km önce carbon clean yaptırdığını söyledi.
Timing chain ile ilgili birşey olabilir mi sizce?
Düzgün bir usta bulmam lazım ya, thp motorları iyi tanıyan.
Henüz kontrol etmedim. Sadece arıza kodlarını sildim. Biraz daha kullanıp tekrar arıza vermesini takip edeceğim. Yine aynı silindirlerle ilgili mi arıza verecek, yoksa başka bobin mi verecek, ya da tamamen farklı bir arıza kodumu verecek takip edeceğim. Eski sahibini aradım, bujilerin yeni olduğunu, serviste kontrol edildiğini söyledi. Ayrıca 3-4bin km önce carbon clean yaptırdığını söyledi.
Timing chain ile ilgili birşey olabilir mi sizce?
Düzgün bir usta bulmam lazım ya, thp motorları iyi tanıyan.
hata vermesini beklemeden boboinleri söküp bakmanı tavsiye ederim yanık kokusu yada fiziksel bi bozukluk varmı kontrol et bence..eğer zamanında sizden önceki sahibi yada siz güncel zincir gergi vs parçalarını değiştirmediyseniz onuda kontrol ettirmekte fayda var..
volkan_b
19-01-2015, 09:42
Arkadaşlar hepinize iyi haftalar,
Yeni bir iş yatırımım sebebi ile arabamı kısa süre için satmam söz konusu.
Arabama gelirsek;
124 K Km'de...
Bu topikte yazılıp çizilen ne kadar problem varsa giderilmiş...
(335 bobinler,tüm elektro vanalar,dumpvalve,ve bilimum parçaları )
Ayrıca geçen ay yapılan kurum temizliği ve port polish...
Egzantirik setinin tüm elemanları ile değişimi (vidalarına kadar)
Her 3000 km'de bir değişilen yağ ve tüm filtreler (benzin ve polen dahil)
Tüm bunların dışında hatasız boyazsız ve asla yorulup hırpalanmamış bir araba...
Kesinlikle roll,vs yapılmadı.
Arabam stage 3 olarak tüm alt yapı çalışmaları yapıldı.
Ekstra listesine gelirsek;
1) Koni sertliği ayarlanabilir amortisör seti
2) H&R 3,5 CM Yay seti
3) Sprint Booster
4) BMC Kutu içi
5) Krom boost borusu ve Downpipe
Daha önce ki msjlarda yazdığım gibi şeritleri kendi zevkim için sökmüştüm ancak yenileri pro. bir şekilde hazırlattım
alan arkadaşa onları ve aracımda yukarıda yazdığım değişen tüm parçaları sağlam bir şekilde kutularında yedek olarak teslim edeceğim.
Fiyat olarak 35,750 TL yazdım ancak aileden birilerine gitsin istiyorum elimden gelen güzelliği yapacağım.
Saygılar.
Arkadaşlar elimde 207 RC için 5 cm H&R yay var. Hiç kullanılmadı kutusunda 0 duruyo. Fiyat: 450 tl
okan fn2
21-01-2015, 21:52
arkadaşlar krom boost borusu ,s3 dump valve, sprint booster satmak isteyen varsa yardımcı olurmusunuz
Arkadaşlar bi zengin çocuğu arkadaş var. Z4'ü var, 2013 veya 2014 model, 2.0 motor. Ben bu arkadaşı nasıl geçerim? :) Baya inatlaşıyoruz da. Bi el atın bakalım. Aracım DS3 1.6 thp, stok oğlu stok :)
Aranel Ciryatan
22-01-2015, 15:19
Arkadaşlar bi zengin çocuğu arkadaş var. Z4'ü var, 2013 veya 2014 model, 2.0 motor. Ben bu arkadaşı nasıl geçerim? :) Baya inatlaşıyoruz da. Bi el atın bakalım. Aracım DS3 1.6 thp, stok oğlu stok :)
büyük intercooler, boost boruları değişimi, 335 bobin, daha kaliteli buji, GFB DV+, güzel bir egzoz sistemi, açık hava filtresi, yazılım önce bi bunlarla başla bakalım :D
büyük intercooler, boost boruları değişimi, 335 bobin, daha kaliteli buji, GFB DV+, güzel bir egzoz sistemi, açık hava filtresi, yazılım önce bi bunlarla başla bakalım :D
Oh my God :) Hemen reçeteyi yazmışsın, sağol. Yalnız bunlar için baya para atmak lazım kenara herhalde.
Onun araç 184hp bildiğim kadarıyla. 200e kadar geçemez miyim acaba onu stok 156hp ile?
Elinde çıkma/sıfır parça olanlar bana pm atabilir :)
canozgur106
22-01-2015, 18:36
Arkadaşlar elimde aracın üzerinden çıkan orjinal stoplar katalizatör(içi boşaltılmamış) orjinal intercooler hasarsız çok iyi durumda orjinal egzost orjinal bobinler ve boost boruları mevcut bilginiz olsun yardımcı olmaya çalışırım..
aldatmaca
24-01-2015, 09:31
p0087 hatası benzin pompasını değiştirerek çözmüş bulunmaktayım öndeki pompayı değiştirdim araba kendinden gecti :=)))........
canozgur106
25-01-2015, 07:27
İyi pazarlar dostlar:)
p0087 hatası benzin pompasını değiştirerek çözmüş bulunmaktayım öndeki pompayı değiştirdim araba kendinden gecti :=)))........
Geçmiş olsun. Ne kadara mal oldu?
İyi pazarlar dostlar:)
İyi pazarlar :)
Şu forge hard pipe diye satılan boruları custom kimden buluruz, yapan eden var mı?
Bir de bende AEM dry flow açık hava filtresi var. Onu nasıl monte edebilirim acaba?
aldatmaca
25-01-2015, 13:14
Iscilik dahil 900
Bugün bobinleri bi söküp bakayım dedim. Manzara bu. Sizce bir sorun olur mu? Şuan aracın gidişinde bir sıkıntı yok. http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/25/d8fdb3484a21aea73fc00ee041cd931d.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/25/5d23c877d910220ef3f2cabf238c879c.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/25/a25ee9f2d150449e0bd7673a210bc63c.jpg
yaa bobinlere su kaçmış kardeşim..gecenlerde misfire hatasından bahsediyordun..sana özellikle bobinleri komntrol et demiştim..sanırım motor yıkamada yada başka bir şekilde su kaçmış..boboinlerin iç kısmında yada soket bağlantısında oksit yoksa bi sorun olacağını sanmam.ama cokda sağlıklı değil bilesin.
ki bobinler bu şekildeyse bujilerinde gözden geçmesi şart.buji kafalarında oksit yada pas olabilir..
yaa bobinlere su kaçmış kardeşim..gecenlerde misfire hatasından bahsediyordun..sana özellikle bobinleri komntrol et demiştim..sanırım motor yıkamada yada başka bir şekilde su kaçmış..boboinlerin iç kısmında yada soket bağlantısında oksit yoksa bi sorun olacağını sanmam.ama cokda sağlıklı değil bilesin.
ki bobinler bu şekildeyse bujilerinde gözden geçmesi şart.buji kafalarında oksit yada pas olabilir..
Evet, bence de su gitmiş içlerine bir şekilde. İç kısımlarına baktım, bir sorun yok gibi, temiz. Buji kafalarına ışıkla baktım sorun yok gibi. Geçenlerde 1. Ve 4. Silindir misfire hatası vermişti. Yine verirse veya sık sık olursa değiştireceğim inşallah. Aracı hafif modifiye edeyim dedim de, bu tür şeyler biraz can sıkıcı oluyor.
Bu arada, siz uzmansınız bu konuda, açık hava filtrem var, bunu nasıl değerlendirebilirim? Ayrıca oil catch can aldım, onu takmak için gereken silikon boruları nerden bulurum? Bir de krom emme borularını en uygun nasıl temin edebilirim? Forge olarak bakınca herşey çok pahalı. Ya yaptırmak lazım, ya da çıkma. Sonra downpipe ve yazılım var.
uzmanlık ne haddime kardeşim.bizimkisi ancak tecrübe olur..konumuzda benden daha tecrübeli ve bilgili insanlar mevcut.
silikon hortum ve bağlantı parçalarını ben şahsen topkapı da acar hortumdan tedarik ediyorum..bugune kadar bulamadığım silikon boru kelepçe yada ara bağlantı olmadı..gayet memnunum..
Eğer istanbuldaysan şiddetle tavsiye ederim..açık hava filtrenizin boyu akü önüne girecek uygunluktaysa direk turbo ağzına tak..bunu takmak içinde turbo ağzı 44 lüktür haberin olsun..oil tankıda yağ buhar hortumu ve krank filtre hortumunu tanka bağlıyarak faydalanabilirsin.krom boost borularına gelince biz onu toplu olarak antalyada ramazan ustaya yaptırmıştık.onun içinde konudaki arkadaşlar yardımcı olurlar.downpipe işini işin ehli her usta yapabilir.tabi elinde ölçüler varsa..yazılımda sana kalmış
uzmanlık ne haddime kardeşim.bizimkisi ancak tecrübe olur..konumuzda benden daha tecrübeli ve bilgili insanlar mevcut.
silikon hortum ve bağlantı parçalarını ben şahsen topkapı da acar hortumdan tedarik ediyorum..bugune kadar bulamadığım silikon boru kelepçe yada ara bağlantı olmadı..gayet memnunum..
Eğer istanbuldaysan şiddetle tavsiye ederim..açık hava filtrenizin boyu akü önüne girecek uygunluktaysa direk turbo ağzına tak..bunu takmak içinde turbo ağzı 44 lüktür haberin olsun..oil tankıda yağ buhar hortumu ve krank filtre hortumunu tanka bağlıyarak faydalanabilirsin.krom boost borularına gelince biz onu toplu olarak antalyada ramazan ustaya yaptırmıştık.onun içinde konudaki arkadaşlar yardımcı olurlar.downpipe işini işin ehli her usta yapabilir.tabi elinde ölçüler varsa..yazılımda sana kalmış
Burada cidden çok tecrübeli kişiler var. İnşallah zamanla istifade edebilirim.*
Bana gerekli hortumları falan nasıl isteyeceğimi tam bilmiyorum. Adana'dayım. Belki burda da vardır ama ölçü vs nedir bilmiyorum.*
Induction kit diye satılanlarda şu satılan silikon parça var. https://lh4.googleusercontent.com/proxy/F6KBCOdFvIaCZLyF-w0QF9G7vc_uidZeRxc2ZgJCe1Kc7RUBHpkg55AO3_usD7KdfNr OpimAmulOUg-B0dnSrHZ-L2qVhAYz5VATgE8=w406-h300-nc Bilmiyorum bu ne kadar şart.*
Şimdi hava filtresini direk turboya bağlayamam sanırım, çapı tutmuyor gibi.*
Oil catch can'in boruları küçük, ama orjinal yağ buhar hortumları baya geniş. Araya birşeyler lazım herhalde. Araştıracağım.*
Ramazan ustaya nasıl ulaşılır acaba? Yine yapabilir mi sipariş üstüne?*
Downpipe satılık vardı bi tane, mini Cooper S ten çıkma, 400tl diyordu arkadaş. ***** ikinci el sitesinde ilan görmüştüm, 420tl ye iskender usta yapımı downpipe diyordu.*
Yazılım için de megachips düşünüyorum. Bakalım, kısmet.*
Aslında bu parçaları komple bi satan olsa direk ondan alsam :) çok iyi olurdu
okan fn2
25-01-2015, 18:34
yazılım mehmet gazihan bu araclar üzerinde cok başarılı
Yanılmıyorsam hava filtren 60 yada 65 mm lik..filtre ve turbo arasına 44-60 yada 44-65 lik bir silikon parça yeterlidir..yağ buhar hortumu ve krank filtresinin hortumlarınıda birleştirip arabanın altından sal gitsin :) yada yolla oil tanka gitsin.
http://i.hizliresim.com/l0pzgb.jpg
Bahsettiğin dp yi bende gördüm.bi arkadaş niyetlenmişti..ama dp nin nerdeyse ortasında sensör yuvası açılmış bilsin olsun..parçaların hepsini tek bir yerden bulmak zor.tek tek daha kolay toplarsın.
yazılım olarakda ben şahsen Ecufast kullanıyorum sorun yok memnunum.yazılım işi sana kalmış
Yanılmıyorsam hava filtren 60 yada 65 mm lik..filtre ve turbo arasına 44-60 yada 44-65 lik bir silikon parça yeterlidir..yağ buhar hortumu ve krank filtresinin hortumlarınıda birleştirip arabanın altından sal gitsin :) yada yolla oil tanka gitsin.
http://i.hizliresim.com/l0pzgb.jpg
Bahsettiğin dp yi bende gördüm.bi arkadaş niyetlenmişti..ama dp nin nerdeyse ortasında sensör yuvası açılmış bilsin olsun..parçaların hepsini tek bir yerden bulmak zor.tek tek daha kolay toplarsın.
yazılım olarakda ben şahsen Ecufast kullanıyorum sorun yok memnunum.yazılım işi sana kalmış
Teşekkür ederim. Zamanla burdan paylaşırım artık. Sizi de rahatsız ederim sık sık :)
emirarslan34
25-01-2015, 20:09
merhaba arkadaslar.
d_darko , sertaçla günlük hayattada devamlı irtibattayızdır.
öncelikle filtre işini şu sekilde halledebilirsin.
FORGE sesli veya sessiz dump valve kullanıyorsan 44 - 70 lik samco peşine 70 lik boru ve 70 lik akü önüne sığacak şekilde filtreni yapabilirsin.
ORJİNAL Dump valve veya orj dump valve aparatına GFB DV+ veya FORGE BLOW OF kullanıyorsan 44 e 64 mm samco slikon almalısın.
çünkü 44 e 70 samco slikon ORJ Dumpvalve adaptorune captıyor olmuyor.
veya şu şekilde bir komboda yapıp ucuna 70 lik Dar uzun olan akü önüne sıgıcak şekilde AEM DRY FLOW veya PİPERCROSS da alabilirsin. orası sana kalmıs iyi bir marka olsunda ne olursa olsun. ben 70 lik ALTA kullanıcam.
http://i.hizliresim.com/4ZQZWq.jpg (http://hizliresim.com/4ZQZWq)
bu samco slikonları kubrısta ömer isimli tunıng torch dan alabilrsin. biraz geç gelebilir.
araç yürüyorken filtren yukarda yeterli soğuk hava alır kaput altı diye korkmana gerek yok , o bölgeye soguk hava araca 40 , 50 km ustundeyken giriyor.
yağ buharı muhabbetine hiiç kafanı yorma inan cıkamazsın işin içinden.
e-tuner'ın sitesinde nasıl yapılacagı resimli bir şekilde anlatılmıs ama PVC borusunu alttan ve ustten tıpayla iptal etmek ep6dt - ep6dts motorlarda malesef cozum olmuyor. araç yag cubugunu fırlatıyor bunu yasayan arkadaslarımız var. çünkü motor içinde olusun basıncın bir şekilde dısarı cıkması gerekiyor. bunun için emmeye tıpa ust tarafada boru yardımıyla aşşagı almak milyondolarlık oıl tankında olsa bu sistem subaplar , kapak , emme için en TEMİZ ve maliyetsiz cozum. evet bildigin 1 metrelik hortum. şimdi bunu mühendisler düşünememişmi diceksin tabiki düşünüyorlar ama zamanında düşünememişler , veya para için olabilir. ve yenı THP motorların bagzılarında PVC borusunu iptal ettiler. bildigim kadarıyla bu sayede 2.5 hp daha bir + sı olmus ve subapların emmenın temiz kalmasına neden oluyor.
bizim motorlarda malesef bu yag buharını direk atmosfere vermemek için önce yağ buharını yanma odasına ordan yakılarak dışarıya atılmasını saglamaya calısmıslar ama buda araclarımızın subaplarında , kapakda , emmede kuruma ve çok citti performans düşüşüne neden oluyor. aracım stock 8 binde daha. 70 , 90 , 110 bin km deki stock RC lerle denememde 5 in sonunda aramıza 2 tane TIR giriyor resmen.
sertaç'ın boru hattını 10 dk içinde hallettik , kendi aracımada uyguladım. sertaçda bende aracı sıkıstırdık herhangibi bir problem yok çok sukur. mantıkende olmaması gerekiyor zaten.
yanlız şu kırmızı çizgi ile gösterdigim fisi cekmen lazım.sıkıstırmaya baslayınca arac hata veriyor yoksa. borudan hava geçmedigi için sensör yuksek vakuma maruz kalıyor sapıtıyor.
http://i.hizliresim.com/04g7DL.jpg (http://hizliresim.com/04g7DL)
açık hava filtresi kullanmıyorsan. yeşil cizgi ile belirttigim borunun ucunada bir vida ile kapatıp kelepçe ile sık.
http://i.hizliresim.com/4ZQDvp.jpg (http://hizliresim.com/4ZQDvp)
umarım mantıgı az cok anlamıssındır. anlamadıgın biryer varsa sor ??
biraz uzun yazdım kusura bakma rahat anla diye.
merhaba arkadaslar.
d_darko , sertaçla günlük hayattada devamlı irtibattayızdır.
öncelikle filtre işini şu sekilde halledebilirsin.
FORGE sesli veya sessiz dump valve kullanıyorsan 44 - 70 lik samco peşine 70 lik boru ve 70 lik akü önüne sığacak şekilde filtreni yapabilirsin.
ORJİNAL Dump valve veya orj dump valve aparatına GFB DV+ veya FORGE BLOW OF kullanıyorsan 44 e 64 mm samco slikon almalısın.
çünkü 44 e 70 samco slikon ORJ Dumpvalve adaptorune captıyor olmuyor.
veya şu şekilde bir komboda yapıp ucuna 70 lik Dar uzun olan akü önüne sıgıcak şekilde AEM DRY FLOW veya PİPERCROSS da alabilirsin. orası sana kalmıs iyi bir marka olsunda ne olursa olsun. ben 70 lik ALTA kullanıcam.
http://i.hizliresim.com/4ZQZWq.jpg (http://hizliresim.com/4ZQZWq)
bu samco slikonları kubrısta ömer isimli tunıng torch dan alabilrsin. biraz geç gelebilir.
araç yürüyorken filtren yukarda yeterli soğuk hava alır kaput altı diye korkmana gerek yok , o bölgeye soguk hava araca 40 , 50 km ustundeyken giriyor.
yağ buharı muhabbetine hiiç kafanı yorma inan cıkamazsın işin içinden.
e-tuner'ın sitesinde nasıl yapılacagı resimli bir şekilde anlatılmıs ama PVC borusunu alttan ve ustten tıpayla iptal etmek ep6dt - ep6dts motorlarda malesef cozum olmuyor. araç yag cubugunu fırlatıyor bunu yasayan arkadaslarımız var. çünkü motor içinde olusun basıncın bir şekilde dısarı cıkması gerekiyor. bunun için emmeye tıpa ust tarafada boru yardımıyla aşşagı almak milyondolarlık oıl tankında olsa bu sistem subaplar , kapak , emme için en TEMİZ ve maliyetsiz cozum. evet bildigin 1 metrelik hortum. şimdi bunu mühendisler düşünememişmi diceksin tabiki düşünüyorlar ama zamanında düşünememişler , veya para için olabilir. ve yenı THP motorların bagzılarında PVC borusunu iptal ettiler. bildigim kadarıyla bu sayede 2.5 hp daha bir + sı olmus ve subapların emmenın temiz kalmasına neden oluyor.
bizim motorlarda malesef bu yag buharını direk atmosfere vermemek için önce yağ buharını yanma odasına ordan yakılarak dışarıya atılmasını saglamaya calısmıslar ama buda araclarımızın subaplarında , kapakda , emmede kuruma ve çok citti performans düşüşüne neden oluyor. aracım stock 8 binde daha. 70 , 90 , 110 bin km deki stock RC lerle denememde 5 in sonunda aramıza 2 tane TIR giriyor resmen.
sertaç'ın boru hattını 10 dk içinde hallettik , kendi aracımada uyguladım. sertaçda bende aracı sıkıstırdık herhangibi bir problem yok çok sukur. mantıkende olmaması gerekiyor zaten.
yanlız şu kırmızı çizgi ile gösterdigim fisi cekmen lazım.sıkıstırmaya baslayınca arac hata veriyor yoksa. borudan hava geçmedigi için sensör yuksek vakuma maruz kalıyor sapıtıyor.
http://i.hizliresim.com/04g7DL.jpg (http://hizliresim.com/04g7DL)
açık hava filtresi kullanmıyorsan. yeşil cizgi ile belirttigim borunun ucunada bir vida ile kapatıp kelepçe ile sık.
http://i.hizliresim.com/4ZQDvp.jpg (http://hizliresim.com/4ZQDvp)
umarım mantıgı az cok anlamıssındır. anlamadıgın biryer varsa sor ??
biraz uzun yazdım kusura bakma rahat anla diye.
Bu detaylı açıklama için çok sağol :) Gayet iyi anladım. Eline sağlık. Ben biraz uğraşayım bakalım neler yapabileceğim.
Hazır yeri gelmişken şu egzoz konusunu sorayım. Polisle başım derde girmeden, fazla konu komşu rahatsız etmeden, gücü biraz daha hissetmek, aracı keyifli hale getirmek için ne yapmalı? Mesela sadece orta susturucu sökülse, nasıl olur? Şöyle egzozu dörtlesek nasıl olur?
https://lh5.googleusercontent.com/proxy/3_X94oDlixvild3vDKWePUd54nPV6d5AOs4YfwQRMTfml9A6Jd s8G2nljJqde4opKkZZBXaVPrq6PLmeaa-mJkWiPWIpvNObUHnYKlpE=w466-h315-nc
Araç menüsünü nasıl Türkçe yapıyorsunuz ?
Ayrıca ufak difüzör nereden bulabiliriz ? ( tüm tampon boyu olanları istemiyorum ufaklarından )