Orijinalini görmek için tıklayınız : 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?
3 aydır falan sürekli görüşüyoruz kendisiyle benim maddiyatım biraz daha aşağıda olduğu için bana vermiyor arabayı.
Neden sattığını ne durumda olduğunu herşeyini resmi olarak araştırdım. Gerçekten durumu zorda olduğunu bildiğimden ilgileniyorum, bütçemede yakın.
Honda'da o konuda o kadar gevşek oldum ki, değişen boya benim için hiç önemli değil. Yeter ki mekanik olarak sağlam olsun.
Detaylı şekilde göstericez eğer içime sinmeyen bir durum olursa vazgeçicem :)
Yanılıyor olabilirim ama önceki sayfalarda linkini attığınız GT'yi sanki 2-3 ay önce ilanlarda gördüğüm bir araca çok benziyor. İlan açıklamasında motorun yeni yapıldığı vs. yazıyordu hatta motor indirilmiş halinin resmi vardı. Dediğim gibi yanılıyor olabilirim. Fakat çok benziyor. Eğer zaten o araçsa motorun neden rektefiye gördüğü, nasıl toplandığı, işçilik vs çok iyi araştırılmalı diye düşünüyorum. Bence bir yoklayın, ağzını arayın bu durumu biliyormuşsunuz gibi. Bakalım ne diyecek araç sahibi.
tolgaaydın
23-02-2016, 12:44
Yanılıyor olabilirim ama önceki sayfalarda linkini attığınız GT'yi sanki 2-3 ay önce ilanlarda gördüğüm bir araca çok benziyor. İlan açıklamasında motorun yeni yapıldığı vs. yazıyordu hatta motor indirilmiş halinin resmi vardı. Dediğim gibi yanılıyor olabilirim. Fakat çok benziyor. Eğer zaten o araçsa motorun neden rektefiye gördüğü, nasıl toplandığı, işçilik vs çok iyi araştırılmalı diye düşünüyorum. Bence bir yoklayın, ağzını arayın bu durumu biliyormuşsunuz gibi. Bakalım ne diyecek araç sahibi.
Yanlışınız var. Bursa'da 4-5 aydır satılık 2 tane GT vardı 2side kırmızı bitanesinde 2 parca değişen var hatta şuan galeride değişşenssiz diye ilanda :)
Cumartesi veya işten izin alabilirsem haftaiçi bir gün göstericem. Son durumu size dönüş yaparım artık daha fazla araştırırsam vazgeçerim heralde :)
Naman isimli abimiz dökümanlarını paylaşırsa çok iyi olacak, sürekli takipteyim :)
Yanlışınız var. Bursa'da 4-5 aydır satılık 2 tane GT vardı 2side kırmızı bitanesinde 2 parca değişen var hatta şuan galeride değişşenssiz diye ilanda :)
Cumartesi veya işten izin alabilirsem haftaiçi bir gün göstericem. Son durumu size dönüş yaparım artık daha fazla araştırırsam vazgeçerim heralde :)
Naman isimli abimiz dökümanlarını paylaşırsa çok iyi olacak, sürekli takipteyim :)
Emin değildim zaten, yanılıyormuşum demek ki.
Bugün ELM327 üzerinden Torque ile araca bağlandım. Değerleri anlık olarak okuyabiliyorum, arıza kodlarına vs. bakabiliyorum. Sormak istediğim iki şey var:
1) Program İngilizce olduğu için AFR ve turbo basınç göstergelerini ekleyemedim. Hangi başlık altında, hangi isimle bulabileceğimi yazarsanız sevinirim.
2) İdeal AFR değerleri önceki sayfalarda gözüme çarpmıştı ama bulamadım. Olması gereken minimum - maximum AFR değerleri nelerdir? (Stock yazılım)
Turboğuz54
26-02-2016, 10:21
Cümleten hayırlı cumalar beyler 5 senedir 106 gti kullanıcısıyım 207 ler görüntü olarak cok ilgimi çekiyo bilen arkadaşlardan bilgi almak istiyorum 207 rc ler nasıldır motor konusu sanırım sente problemi var ve her usta anlamıyor bundan bunu dışında motoru nasıldır yakıta pek önem vermiyorum ama genede sormak istiyorum sakin ve gazlamı kullanımda ne yakar yani genel olarak daha önce kullanmış artık üzerinde uzmanlaşmış arkadaşlardan genel bi bilgi almak istedim cok teşekkür ederim şimdiden
Cümleten hayırlı cumalar beyler 5 senedir 106 gti kullanıcısıyım 207 ler görüntü olarak cok ilgimi çekiyo bilen arkadaşlardan bilgi almak istiyorum 207 rc ler nasıldır motor konusu sanırım sente problemi var ve her usta anlamıyor bundan bunu dışında motoru nasıldır yakıta pek önem vermiyorum ama genede sormak istiyorum sakin ve gazlamı kullanımda ne yakar yani genel olarak daha önce kullanmış artık üzerinde uzmanlaşmış arkadaşlardan genel bi bilgi almak istedim cok teşekkür ederim şimdiden
merhaba,
konunun ilk postuna bakarsan tüm sorularının cevaplarını bulabilirsin.
Bugün ELM327 üzerinden Torque ile araca bağlandım. Değerleri anlık olarak okuyabiliyorum, arıza kodlarına vs. bakabiliyorum. Sormak istediğim iki şey var:
1) Program İngilizce olduğu için AFR ve turbo basınç göstergelerini ekleyemedim. Hangi başlık altında, hangi isimle bulabileceğimi yazarsanız sevinirim.
2) İdeal AFR değerleri önceki sayfalarda gözüme çarpmıştı ama bulamadım. Olması gereken minimum - maximum AFR değerleri nelerdir? (Stock yazılım)
programın güncel sürümünü kur.türkçe dil desteği var.
ingilizce terimlerde air-fuel-ratio AFR demek. turbo basınç ise en alt sıralarda turbo boost diye görebilirisin.
rolantide afr değeri 14.7 ile 14.9 arası değişebilir...torque programında ayak gazdan çekildiğinde yürür vaziyette 29.9 görür..stok yazılım dip gazda değişik rivayetler mevcut..o yüzden min afr değerine yorum yapamıycam :)
Ayrıca iat değerinide (programda intake air temp diye geçer) muhakkak kontrol et.dış ortam sıcaklığı ile arasında 5 boy olmasın :D
programın güncel sürümünü kur.türkçe dil desteği var.
ingilizce terimlerde air-fuel-ratio AFR demek. turbo basınç ise en alt sıralarda turbo boost diye görebilirisin.
rolantide afr değeri 14.7 ile 14.9 arası değişebilir...torque programında ayak gazdan çekildiğinde yürür vaziyette 29.9 görür..stok yazılım dip gazda değişik rivayetler mevcut..o yüzden min afr değerine yorum yapamıycam :)
Ayrıca iat değerinide (programda intake air temp diye geçer) muhakkak kontrol et.dış ortam sıcaklığı ile arasında 5 boy olmasın :D
Teşekkür ederim :) IAT'ın mesela 20 derece bir havada nasıl bir değerde olması gerek orayı anlayamadım.
Teşekkür ederim :) IAT'ın mesela 20 derece bir havada nasıl bir değerde olması gerek orayı anlayamadım.
İAT değerini etkileyen faktörler var.
hava filtre konumlandırması
stok yada sonradan takılma intercoller
turbonun bastığı basınç.
kendimden örnek vermek gerekirse ve dış hava sıcaklığınıda 20 derece kabul edersek..sabit ve sakin kullanımda iat dış sıcaklıkla sabit olur. yani dışarısı 20 ise eğer iat ta 20 olur.(bende muadil coller+sis farından filtreye 70mm boru mevcut)
gaza yüklendikçe iat derecesi artar.bende 10 derece gibi artıyor..stok coller da bu daha fazladır..hava akış meselesi yani.
atarktan
26-02-2016, 23:17
Merhaba arkadaşlar bugün "depollution system faulty" hatası aldım arabadan, arıza yaktı. Zaten son bir haftadır ilk çalıştığında tekleme, patırdama yapıyordu araç.
Gazladığımda sanki biri tutuyormuş gibi hızlanıyordu.
Öğlen pc ye bağladık 3 tane hata gösteriyordu ama eleman hataları tam göremeden sildi, bi daha yapacak mı diye, bi dahada hata vermedi. Görebildiğim kadarıyla bi hata zengin yakıttı, diğerlerinin kodunu 86, 87 gibi hatırlıyorum ama emin değilim.
Akşam ELM327 üzerinden torque ile bağlandık. afr değerlerine baktık rolantide 14.7 dip gazda devir sonuna doğru 12.4 civarındaydı. Ben bobin yada buji diye düşünüyorum ama yorumlayabilecek olan var mı?
Araç 1.6 thp gt. 85k km'de.
İAT değerini etkileyen faktörler var.
hava filtre konumlandırması
stok yada sonradan takılma intercoller
turbonun bastığı basınç.
kendimden örnek vermek gerekirse ve dış hava sıcaklığınıda 20 derece kabul edersek..sabit ve sakin kullanımda iat dış sıcaklıkla sabit olur. yani dışarısı 20 ise eğer iat ta 20 olur.(bende muadil coller+sis farından filtreye 70mm boru mevcut)
gaza yüklendikçe iat derecesi artar.bende 10 derece gibi artıyor..stok coller da bu daha fazladır..hava akış meselesi yani.
Belki tanımlaması, limit koyması çok zor bir soru olacak ama motora zarar verecek veya vermeye başlayacak iat kaç derecedir?
LnchCntrl
26-02-2016, 23:18
yazılım ne durumda stock mu araç ?
Merhaba arkadaşlar bugün "depollution system faulty" hatası aldım arabadan, arıza yaktı. Zaten son bir haftadır ilk çalıştığında tekleme, patırdama yapıyordu araç.
Öğlen pc ye bağladık 3 tane hata gösteriyordu ama eleman hataları tam göremeden sildi, bi daha yapacak mı diye, bi dahada hata vermedi. Görebildiğim kadarıyla bi hata zengin yakıttı, diğerlerinin kodunu 86, 87 gibi hatırlıyorum ama emin değilim.
Akşam ELM327 üzerinden torque ile bağlandık. afr değerlerine baktık rolantide 14.7 dip gazda devir sonuna doğru 12.4 civarındaydı. Ben bobin yada buji diye düşünüyorum ama yorumlayabilecek olan var mı?
Araç kesiklik ve patırdama olayını özellikle soğukken yapıyor, ısınınca patırdama ortadan kalkıyor ama kesiklik devam ediyor. Bugün AFR, benzin basıncına vs beraber baktık benim RC ile aynı. Ama araba devir çevirirken isteksiz, redline'a gelene kadar zorlanıyor. İhtimaller bize bobin, buji gibi geliyor ama başka ne olabilir?
atarktan
26-02-2016, 23:24
yazılım ne durumda stock mu araç ?
stok araç, yazılım yok.
atarktan
01-03-2016, 10:50
makineye bağladık, hatalar;
http://i.hizliresim.com/WkZ3DQ.jpg (http://hizliresim.com/WkZ3DQ)
birde torque üzerinden bi video çektik devir - yakıt basıncını görebilmek için;
https://www.youtube.com/watch?v=bkZSF-eEMLI&feature=youtu.be
Araç devir sonunu zor getiriyor ve çok isteksiz, bu sabah ilk marş da enjektörlerden hafif ses geldi 20 sn kadar. Perşembe günü servise gitmeyi düşünüyorum ama biraz ön bilgi ile gidersem iyi olacak gibi veya Adana-Osmaniye civarı anlayan bi usta tavsiyesi de iyi olur.
makineye bağladık, hatalar;
http://i.hizliresim.com/WkZ3DQ.jpg (http://hizliresim.com/WkZ3DQ)
birde torque üzerinden bi video çektik devir - yakıt basıncını görebilmek için;
https://www.youtube.com/watch?v=bkZSF-eEMLI&feature=youtu.be
Araç devir sonunu zor getiriyor ve çok isteksiz, bu sabah ilk marş da enjektörlerden hafif ses geldi 20 sn kadar. Perşembe günü servise gitmeyi düşünüyorum ama biraz ön bilgi ile gidersem iyi olacak gibi veya Adana-Osmaniye civarı anlayan bi usta tavsiyesi de iyi olur.
p0087 benzin kütüğü basıncı düşük, p0172 de sistem cok zengin hatası. benzin pompanda sorun var gibi görünüyor kardesim.
2052.P7 kodlu güncel baskı balatanın fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
2052.P7 kodlu güncel baskı balatanın fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
560TL civarı servis fiyatı, iskontolu 470-500 aralığına alabilirsin.
atarktan
02-03-2016, 09:32
p0087 benzin kütüğü basıncı düşük, p0172 de sistem cok zengin hatası. benzin pompanda sorun var gibi görünüyor kardesim.
Teşekkür ettim abi, yarın servise gidicem bakalım. Facedeki grupta da paylaşmıştım orada yazılanlar;
- Emmenin altındaki oksijen sensörü
-Cambox diye bir beyin varmış
-enjektör
-pompa
-katalizör önündeki sensör
Tabi ki tam bakılmadan bilinemez ama tecrübelerine dayanarak tahmin edebilirsin. Zaten pompayı söylemiştin, bunlardan mantıklı olan var mıdır abi?
Teşekkür ettim abi, yarın servise gidicem bakalım. Facedeki grupta da paylaşmıştım orada yazılanlar;
- Emmenin altındaki oksijen sensörü
-Cambox diye bir beyin varmış
-enjektör
-pompa
-katalizör önündeki sensör
Tabi ki tam bakılmadan bilinemez ama tecrübelerine dayanarak tahmin edebilirsin. Zaten pompayı söylemiştin, bunlardan mantıklı olan var mıdır abi?
kat üstündeki sensorde mantiki, yanlış okuyosa sistemi zengin gorebilir.
560TL civarı servis fiyatı, iskontolu 470-500 aralığına alabilirsin.
Eyvallah abi.
Servis güncel baskı balata setinin 2052.P7 değil 1611268880 kodlu set olduğunu söylüyor. Hangisini almak daha mantıklı? Güncel olduğu söylenen bu set P7 ile biten setten iyi midir?
Selam,
XXXX.XX formatı herzaman eski formatter. Yeni formattaki parça referansları 15-16 ile filan başlayan ve genelde sadece rakam olan parça referanslarıdır.
dolayısıyla 1611268880 daha güncel olandır. Ama ben hiç kullanmadım P7 ise gayet iyiydi.
Buna siz de bakabilirsiniz: http://public.servicebox.peugeot.com a gidip ücretsiz hesap oluşturun. Login olduktan sonra sol üstteki VIN/VIS kısmına şasenizin son 8 hanesini yazıp filtreleyin, alttan da debriyaj baskı balatalara bakın. Orada set olarak görülen parça aracınıza uygun olan parçadır.
Bazısında RP ibaresi görebilirsiniz. Güncellendiğini belirtir.
orhan_guney
04-03-2016, 10:26
gitti.com - 550 TL
parcagonder- 404 TL
N11-448 TL
servis- 600 TL indirimli.
1611268880 Güncel.
mannerboy
04-03-2016, 10:40
selamlar lemans kullanıcısı olarak burdayım :) bi aralar 1.4 tsi konusundaydım Allah ömür verdikçe bütün konularda olucam inş :) şuan type-Rc Lemans var elimde 2 tane evlat
an itibari ile!!
http://resimekle.com/images/2016/03/04/clutch.jpg
Selam,
XXXX.XX formatı herzaman eski formatter. Yeni formattaki parça referansları 15-16 ile filan başlayan ve genelde sadece rakam olan parça referanslarıdır.
dolayısıyla 1611268880 daha güncel olandır. Ama ben hiç kullanmadım P7 ise gayet iyiydi.
Buna siz de bakabilirsiniz: http://public.servicebox.peugeot.com a gidip ücretsiz hesap oluşturun. Login olduktan sonra sol üstteki VIN/VIS kısmına şasenizin son 8 hanesini yazıp filtreleyin, alttan da debriyaj baskı balatalara bakın. Orada set olarak görülen parça aracınıza uygun olan parçadır.
Bazısında RP ibaresi görebilirsiniz. Güncellendiğini belirtir.
gitti.com - 550 TL
parcagonder- 404 TL
N11-448 TL
servis- 600 TL indirimli.
1611268880 Güncel.
an itibari ile!!
http://resimekle.com/images/2016/03/04/clutch.jpg
Eyvallah abi. O zaman dayanıklılık açısından P7 denenmiş olmasına rağmen mecburi güncel olanı alacağız.
Iyi aksamlar arkadaslar. Artik dizel aracimi satip hizli bir arabaya gecmek istiyorum. Amacim onu bunu delmek icinden gecme vs degil 160 200hp bandinda spor karakterli iyi yol tutan ve problemsiz bir araca sahip olmak. Thp motorlu araclar ilgimi cekiyor. Gunluk 30 50km arasi yapip uzun yola cok ciktigim icin aracin problemsiz olmasi lazim senelik 30.000km yol yapiyorum neredeyse.
Thp motoru etrafimda cok kiran duyuyorum bu biraz beni korkutuyor acikcasi. Thpnin versiyonlari nelerdir hangi versiyonlari daha guvenilirdir ? Dusundugum arac ds3 thp ve 208 thpler. Yazilim egsoz vs cok kasmadan dedigim gibi maks 200 bandinda bir arac istiyorum sadece.
canozgur106
06-03-2016, 21:28
Thp motorlar naziktir üzülmemiş yorulmamış bulursan fazlaca mutlu eder..Şimdiden hayırlısı olsun:)
Abi valla iki arkadasim kirdi bu motoru. Biri forgedlanmisti ve sadece motordan yana degil baska da cok problem yasadi. Diger arkadasim hem motoru hem sanzimani kirdi( o da saniri forged motordu). Ama zaten setuplari baya doluydu olabilir boyle seyler. Benim istegim mutevazi 200 220hpler saglikli bir sekilde hothatch bir arabam olsun eglenceli bir sekilde bineyim. 25.000de arac buldum mesela, komple forgedlanmis. Yanlis yazilimdan dolayi kirilmis simdi etuners yazilimla saglikli biniyorum dedi sahibi. Yani bana daha onceden bu yollari asindirmis tecrubeli kisilerin yardimi lazm. Her motorun bir karakteristik ozelligi var aonucta dikkat edilmesi gereken kisimlari var ve ounamaya daha musait versiyonlari var. Bana bunlar konusunda yol gosterecek kisilerin gorusleri benim icin cok onemli.
her motor kırılabiliyor, thp ye özel birşey değil yani. ama şöyle bir gerçek var; thp motor her yazılımı kabul etmiyor. e tuners le sorun yaşayan birini görmedim çevremde. bu arada bende de ds3 thp var. cooler, bobin, s3 dv, dp, filtre, varex vs mevcut. 4 binde bir motul 300v 5/30 değişimi yaparım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım bugüne kadar.
Araciniz kac kmde ve kac ortalama 100 200u ne olctunuz mu hic ya da ortalama kac hp ?
Eyvallah abi. O zaman dayanıklılık açısından P7 denenmiş olmasına rağmen mecburi güncel olanı alacağız.
Mess'in yaptığı gibi bence sende mutlaka şase no filtresiyle control etmelisin. Servis bu görsele ragmen neden başka parça diyor anlamak lazım. Öte yandan kitin sağında kronometre var. O nedir bilmiyorum.
Selamlar
atarktan
09-03-2016, 09:22
kat üstündeki sensorde mantiki, yanlış okuyosa sistemi zengin gorebilir.
Bu arada servise gittim, arıza ışığı yanmadığı için bişey yapamadılar, sorun yok dediler. Hataları çektiğim fotoğrafı gösterdim, sorun var diye direttim, o zaman pompadır dediler. 1250 tl pompa fiyatı ve 100 tl işçilik istediler + 12 gün falan sürüyormuş parçanın gelmesi. Ne yapacağımı da şaşırdım. Servisinde bu araçtan anladığını düşünmüyorum, güven vermedi :(
Iyi aksamlar arkadaslar. Artik dizel aracimi satip hizli bir arabaya gecmek istiyorum. Amacim onu bunu delmek icinden gecme vs degil 160 200hp bandinda spor karakterli iyi yol tutan ve problemsiz bir araca sahip olmak. Thp motorlu araclar ilgimi cekiyor. Gunluk 30 50km arasi yapip uzun yola cok ciktigim icin aracin problemsiz olmasi lazim senelik 30.000km yol yapiyorum neredeyse.
Thp motoru etrafimda cok kiran duyuyorum bu biraz beni korkutuyor acikcasi. Thpnin versiyonlari nelerdir hangi versiyonlari daha guvenilirdir ? Dusundugum arac ds3 thp ve 208 thpler. Yazilim egsoz vs cok kasmadan dedigim gibi maks 200 bandinda bir arac istiyorum sadece.
kardeşim 208 allure kullanıcısıyım.daha öncede lemans a bindim.lemans ecufast yazılımlı stage 2 ayarında bir araçtı.sürekli arıza problemi yaşıyordum.orjinal yazılıma dönüp 10.000 km sorunsuz bindim.sonra satıp askere gittim döndüğümde 208 aldım.thp motorlu bir peugeot sana o paralara haz verebilcek en iyi tercihdir.etrafımda bir çok thp kullanıcısı var.doğru ellerde yüklenmiş bir araçsa thp sıkıntısızdır.stage3 olarak 20 bin 40 bin gazlıyanlar var.big turbo olarak hem günlük kullanan hem rolling yapanlar var.oyüzden benim sana tavsiyem 208 olur.207 artık modeli geçmeye başladı ve ellenmemişi çok nadir,temizleride 50 bin istiyorlar nerdeyse.
Mess'in yaptığı gibi bence sende mutlaka şase no filtresiyle control etmelisin. Servis bu görsele ragmen neden başka parça diyor anlamak lazım. Öte yandan kitin sağında kronometre var. O nedir bilmiyorum.
Selamlar
Teşekkürler Deniz abi.
atarktan
09-03-2016, 21:03
İyi forumlar.
2008 model 86.980 km'deki GT aracımda yaşadığım birtakım problemleri sizlerle paylaşmak, mümkünse akıl danışmak istiyorum. Araçta yaşadığım sıkıntılar şunlar:
1) Çekiş düşüklüğü (Araba sanki 150 hp turbo gibi değil, atmosferik 100 hp bir araba gibi yürüyor. Devirlenmede isteksizlik, sabit gazda tekleme mevcut. Top speed olarak da 190 - 200 km'yi geçmiyor, hatta zor buluyor.)
2) Yağ eksiltme (1000 km de yaklaşık 1lt kadar yağ eksildi. Sıkıştırarak kullanıyorum, okuduğum kadarıyla da sıkıştırdığımızda yağ eksiltmesi normal. Ama bana sanki biraz fazla geldi. Ayrıca turbo manifoltunun etrafında da yoğun biçimde yağlanma mevcut.)
3) Çiğ yakıt (Eksozu dinlediğimizde "patırdama" diye tabir edilen teklemeler ve ağır bir koku mevcut. Yağ kokusu değil de yakıt kokusu daha uygun bir tespit olur.)
4) Sabahları ilk çalıştırmada westage kendini ayarlarken devir yüksek oluyor, bunun normal olduğunu biliyorum. Fakat bu evrede nerdeyse stop edecek hale geliyor, "öksürme" diye tabir ettiğimiz olay meydana geliyor ve yoğun bir titreme var. Yaklaşık 2 dakika sonra devir normale dönüyor.
ELM üzerinden Torque ile okuduğumuz değerlerde turbo basıncı, Pompa basıncı gibi değerlerde referanslara uygun değerler gördük. Aldığımız arıza kodları ise sırasıyla şöyle:
P0087 (Pompa arızası. Sildikten sonra tekrar yanmadı)
Silindir tekleme arızaları:
P1336
P1338
P1340
Akla ilk gelen tabii ki buji ve bobin oluyor ama aracı aldığım arkadaş serviste yeni değiştirdiğini söylemişti, ben de teyit ettim. Kahramanmaraş'taki servise bu şikayetlerle gittim fakat aracın bir problemi olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Ama emin olduğum şey arabanın eskisinin yarısı kadar gittiği.
Şimdiden yardımlarınız, yorumlarınız için teşekkür ederim.
merhaba hoşgeldiniz, ilk olarak en ucuzdan pahalıya doğru başlayın kontrollere. mesela bujileri tek tek çıkarıp kurum var mı diye kontrol edin. araç fazla zenginde çalışıyorsa bujiler kurum yapmıştır. bu da tekleme, isteksizlik yani ateşlemede aksamalara yol açabilir. thp motorlarda ufacık bir sebepten bile zincirleme hata kodları oluşabiliyor. kodlar üzerine tek tek yoğunlaşırsanız sorunu bulamayabilirsiniz. dediğim gibi ilk bujilerin elle kurum ve gap aralığı kontrolü, daha sonra sente ayarına baktırılması tavsiyemdir.
bencede öncelikle buji ve buji kablolarını değiştirin. yeni bir hava filtresi alıp takın. sonrasında tekrardan deneyin. bobinlerdede sorun olabilir. yağ ile ilgilide arabayı park ediceğiniz yere gazete kağıdı serin. koli bantıyla yere bantlayın. belki yağ damlatıyordur. yağ damlatıyorsada yağ filtre kutusunu değiştirin. benim ordan kaçırmıştı.
Orijinal bujilerin güncel kodu hakkında bilgisi olan var mı?
5960G4 parça kodu
5960L0 takılı üzerinde Tufan abi. Bu güncellenmemiş, eski buji mi oluyor? Hangisi sence daha verimli?
5960L0 takılı üzerinde Tufan abi. Bu güncellenmemiş, eski buji mi oluyor? Hangisi sence daha verimli?
5960L0 atmosferik 1.6ların bujisi bizim araçlara uygun değil kullanmanı tavsiye etmem vuruntu kesiklik yapar
5960G4 ise güncel kod kullanılması gereken oem orj. bujidir
5960L0 atmosferik 1.6ların bujisi bizim araçlara uygun değil kullanmanı tavsiye etmem vuruntu kesiklik yapar
İlk iş değiştiriyorum. Teşekkür ederim abi.
Bugün parçacıya gidip 5960G4 kodlu bujiden istedim. Israrla parcaya güncelleme geldiğini ve yeni kodun 9802840180 olduğunu söyledi. Aldım ama daha taktırmadım. Doğru mudur bu bilgi?
Bugün parçacıya gidip 5960G4 kodlu bujiden istedim. Israrla parcaya güncelleme geldiğini ve yeni kodun 9802840180 olduğunu söyledi. Aldım ama daha taktırmadım. Doğru mudur bu bilgi?
parçacı neyi ısrar etmiş anlamadım
şimdi serviceboxtan baktım sana 1.4 95 hp VVT motorlu 207'nin bujisini vermiş...
ben kendi aracımın şaşe numarasını yazarak ve yazmayarak da baktım 150 175 THPde hiç öyle bir buji kullanılmamış
olması gereken bujiyi yukarıda yazdım zaten
kolay gelsin
parçacı neyi ısrar etmiş anlamadım
şimdi serviceboxtan baktım sana 1.4 95 hp VVT motorlu 207'nin bujisini vermiş...
ben kendi aracımın şaşe numarasını yazarak ve yazmayarak da baktım 150 175 THPde hiç öyle bir buji kullanılmamış
olması gereken bujiyi yukarıda yazdım zaten
kolay gelsin
İnsanlar tuhaf abi. Önceki taktıkları 1.6 vvt'ydı şimdi de 1.4 vvt'a düşürecekler. Bu gidişle 1.3 getz bujisi takıp rahatlayacam.
mannerboy
11-03-2016, 17:00
neden ds3 R yada rcz 200 lük bujisi kullanmıyorsunuz
DS3 R / RCZ R bujisi de iyi bir alternatif hem iridium hem de bir derece de daha soğuk oem bujiden bu da egt ye olumlu yansıyor
Fakat 200 lük rcz ve 208 gti'ın bujisi bizim araçlarda vuruntu misfire yapıyor porselen kıran dahi var
Bujiyi değiştirdim ama Bosch değil NGK vardı elinde. 5960 G4 kodlu yine. Sıkıntı olur mu ya da kalite farkı var mı?
OEM buji zaten NGK problem yok
OEM buji zaten NGK problem yok
Eyvallah abi.
0221504470 referans numaralı Bosch marka bobinler bizim motorlara uyumlu mudur, sıkıntı çıkar mı?
P1336 Crank/Cam sensor range/performance
S2000PM1/2 - High misfire on several cylinders
ME7.4.5. Combustion misfiring on unspecified cylinders.
P1338 ME7.4.5. Cylinder No.2 misfires.
P1340 Camshaft position sensor B circuit Malfunction
buji değil de çok büyük ihtimal bobin hatası diye düşünüyorum ve birden çok bobin gibi geliyor.
bujileri söküp kontrol ettiniz mi?
bobin için ise 1 tane alıp tek tek bobinleri söküp deneyin ama birden fazla hata verdiğine göre büyük ihtimal birden fazla bobin arızalı.
aslında en güzeli varsa tanıdık aynı araçtan 4 tane bobini söküp kendi aracınıza takın ve arızayı söndürün. sonra tekrar çalıştırın aracınızı zaten hata verirse yine 1-2dk içinde arıza yanacaktır. yakmıyorsa kesin bobinden, 4 bobin alıp yenileyin
atarktan
12-03-2016, 08:10
P1336 Crank/Cam sensor range/performance
S2000PM1/2 - High misfire on several cylinders
ME7.4.5. Combustion misfiring on unspecified cylinders.
P1338 ME7.4.5. Cylinder No.2 misfires.
P1340 Camshaft position sensor B circuit Malfunction
buji değil de çok büyük ihtimal bobin hatası diye düşünüyorum ve birden çok bobin gibi geliyor.
bujileri söküp kontrol ettiniz mi?
bobin için ise 1 tane alıp tek tek bobinleri söküp deneyin ama birden fazla hata verdiğine göre büyük ihtimal birden fazla bobin arızalı.
aslında en güzeli varsa tanıdık aynı araçtan 4 tane bobini söküp kendi aracınıza takın ve arızayı söndürün. sonra tekrar çalıştırın aracınızı zaten hata verirse yine 1-2dk içinde arıza yanacaktır. yakmıyorsa kesin bobinden, 4 bobin alıp yenileyin
Bobinleri dün akşam denedik, araba hala gitmiyor :D pompayı değiştircez artık.
0221504470 referans numaralı Bosch marka bobinler bizim motorlara uyumlu mudur, sıkıntı çıkar mı?
Evet uyumludur 335i bobini diye geçer rahatlıkla kullanabilirsin
Evet uyumludur 335i bobini diye geçer rahatlıkla kullanabilirsin
Tamam abi.
arkadaşlar haftasonu çok ilginç bir olay başıma geldi.
hafta sonu biraz yağmur v.s yağdı. araçla yolda giderken arka camın buğulandığını gördüm. arka cam rezistansını açmamla şiddetli bir şekilde arka cam patladı. sanırım kısa devre v.s birşey oldu. araç şuanda arka camı patlak halde garajda yatıyor. h.sonu oluncada biyerde açık olmayınca pekte ilgilenmedim. camın fiyatını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.
156lik motorlarla 200luklerin farklari neler ?
mannerboy
14-03-2016, 09:29
Bende bugün sipariş geçtim ds3/R-308 gti 270-rcz R-335 diye geçen bobin takımı ve bujilerini
Ben RCZ200 bujisi patlatanlardanım. Custom ve çok agresif bir yazılım vardı. RC'nin kendi bujisi daha dayanıklı bu noktada.
İyi forumlar.
2008 model 86.980 km'deki GT aracımda yaşadığım birtakım problemleri sizlerle paylaşmak, mümkünse akıl danışmak istiyorum. Araçta yaşadığım sıkıntılar şunlar:
1) Çekiş düşüklüğü (Araba sanki 150 hp turbo gibi değil, atmosferik 100 hp bir araba gibi yürüyor. Devirlenmede isteksizlik, sabit gazda tekleme mevcut. Top speed olarak da 190 - 200 km'yi geçmiyor, hatta zor buluyor.)
2) Yağ eksiltme (1000 km de yaklaşık 1lt kadar yağ eksildi. Sıkıştırarak kullanıyorum, okuduğum kadarıyla da sıkıştırdığımızda yağ eksiltmesi normal. Ama bana sanki biraz fazla geldi. Ayrıca turbo manifoltunun etrafında da yoğun biçimde yağlanma mevcut.)
3) Çiğ yakıt (Eksozu dinlediğimizde "patırdama" diye tabir edilen teklemeler ve ağır bir koku mevcut. Yağ kokusu değil de yakıt kokusu daha uygun bir tespit olur.)
4) Sabahları ilk çalıştırmada westage kendini ayarlarken devir yüksek oluyor, bunun normal olduğunu biliyorum. Fakat bu evrede nerdeyse stop edecek hale geliyor, "öksürme" diye tabir ettiğimiz olay meydana geliyor ve yoğun bir titreme var. Yaklaşık 2 dakika sonra devir normale dönüyor.
ELM üzerinden Torque ile okuduğumuz değerlerde turbo basıncı, Pompa basıncı gibi değerlerde referanslara uygun değerler gördük. Aldığımız arıza kodları ise sırasıyla şöyle:
P0087 (Pompa arızası. Sildikten sonra tekrar yanmadı)
Silindir tekleme arızaları:
P1336
P1338
P1340
Akla ilk gelen tabii ki buji ve bobin oluyor ama aracı aldığım arkadaş serviste yeni değiştirdiğini söylemişti, ben de teyit ettim. Kahramanmaraş'taki servise bu şikayetlerle gittim fakat aracın bir problemi olmadığını söyleyip geri gönderdiler. Ama emin olduğum şey arabanın eskisinin yarısı kadar gittiği.
Şimdiden yardımlarınız, yorumlarınız için teşekkür ederim.
P1340 varsa bence sente ve zincir kontrolü de yaptırın. Zincir gergisi de keza önemli. Sente kontrolü için özel takımı olan bir servisi tercih etmenizde fayda var.
mannerboy
14-03-2016, 16:37
60 Binde aracım carbon clean yaptırcam hatta depoya bile temizleyici atıcam emmeyi kelebeği sökücem komple temizlicem pvc iptali buji bobin değişimi yağ değişimi vs vs genel bi bakım yapıyım diyorum carbon clean yada depoya atılan araç temizleme maddesini önermeyen kullanıp kötü sonuç alan varmıdır
60 Binde aracım carbon clean yaptırcam hatta depoya bile temizleyici atıcam emmeyi kelebeği sökücem komple temizlicem pvc iptali buji bobin değişimi yağ değişimi vs vs genel bi bakım yapıyım diyorum carbon clean yada depoya atılan araç temizleme maddesini önermeyen kullanıp kötü sonuç alan varmıdır
Galiba kurum temizliği için carbon clean degil de TUNAP kullandı çoğu kişi. Hatta Peugeot'un da bu konuyla ilgili yayınladığı bülten var diye biliyorum.
Şu videodaki olay sanırım:
http://youtu.be/ZnwTfOpCY1E
mannerboy
15-03-2016, 09:23
carbon clean yakıt sistemiyle subapların üzerine işeme yaparak temizleme sağlıyor etkisi daha büyük olabilir bu sistemdede emmeden içeri alınarak yapılmış ikisi bir aradada yapılabilinir
carbon clean yakıt sistemiyle subapların üzerine işeme yaparak temizleme sağlıyor etkisi daha büyük olabilir bu sistemdede emmeden içeri alınarak yapılmış ikisi bir aradada yapılabilinir
Bu motor direk enjeksiyon ve enjektörler sübaplara işemiyor biliyorsun değil mi ? Direk silindir kapağından yanma odasına işiyor. O yüzden kurum yapıyor. Depoya katkı maddesi sadece enjektör temizler sübaplara faydası yok.
mannerboy
16-03-2016, 08:15
Bu motor direk enjeksiyon ve enjektörler sübaplara işemiyor biliyorsun değil mi ? Direk silindir kapağından yanma odasına işiyor. O yüzden kurum yapıyor. Depoya katkı maddesi sadece enjektör temizler sübaplara faydası yok.
bu mototların ben :D ozman depoya atmaya hiç gerek yok 2 kutu tünap la devam bide emmeyi söker biraz mıncıklarım
Konuyu incelediğimde galiba açık hava filtresi konusunda kullanım açısından en ideal olan direkt turbo çıkışına düz bir boru ile takılması. Sis farının oraya kadar indirilmesini tavsiye eden de var etmeyen de var. Peki turbo çıkışına uygun bir krom boruyu direkt alabileceğimiz / sipariş edebileceğimiz bir yer var mı? Bulunduğum şehirde bu konularda yardım alabileceğim bir yer yok. Ayrıca buna krom boost borularını da ekleyebiliriz.
mannerboy
16-03-2016, 14:11
boost boruları forge kit forgenin sitesinde var filtre içinde K&N kit mevcut
boost boruları forge kit forgenin sitesinde var filtre içinde K&N kit mevcut
Onları biliyorum ama o kadar para vermektense iyi bir ustaya yaptırmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
mannerboy
16-03-2016, 15:11
Onları biliyorum ama o kadar para vermektense iyi bir ustaya yaptırmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
bende öyle düşünüyorum her türlü dirsek satılıyor sadece kaynaklısı olur başka farkı olmaz :D hatta aliminyumcularda 51 lik hazır satılıyor onların 60-65 lik olanı olsa çok iyi olurdu demir korkuluk yapıyolar hani
bende öyle düşünüyorum her türlü dirsek satılıyor sadece kaynaklısı olur başka farkı olmaz :D hatta aliminyumcularda 51 lik hazır satılıyor onların 60-65 lik olanı olsa çok iyi olurdu demir korkuluk yapıyolar hani
Benim bildiğim kaynaksız da yapılabiliyor.
mannerboy
16-03-2016, 17:10
Benim bildiğim kaynaksız da yapılabiliyor.
araştır bakalım bulursan fiyat uyarsa benide yaz listeye
araştır bakalım bulursan fiyat uyarsa benide yaz listeye
Antalya'dan Göktan abi var onunla iletişime geçtim. Müsait olunca sağ olsun ilgilenecek. Burdan bilgilendiririm.
Antalya'dan Göktan abi var onunla iletişime geçtim. Müsait olunca sağ olsun ilgilenecek. Burdan bilgilendiririm.
İzmirde bir arkadaşım bunlardan satıyor 175 TL istersen yardımcı olurum set halinde birebir oturuyor
http://i.hizliresim.com/rM35PP.jpg (http://hizliresim.com/rM35PP)
http://i.hizliresim.com/6P9ao9.jpg (http://hizliresim.com/6P9ao9)
mannerboy
17-03-2016, 11:23
tünap ürünleri elime ulaştı
133 ü emmeden sıkıp kurum temizliği yapıcam
973 ü depoya atıcam belki atmam ama :D
157 yide zaten yağ değişimi yapılcak ona kullanıcam
http://i.hizliresim.com/Va087r.jpg (http://hizliresim.com/Va087r)
İzmirde bir arkadaşım bunlardan satıyor 175 TL istersen yardımcı olurum set halinde birebir oturuyor
http://i.hizliresim.com/rM35PP.jpg (http://hizliresim.com/rM35PP)
http://i.hizliresim.com/6P9ao9.jpg (http://hizliresim.com/6P9ao9)
Haber bekliyorum bir yerden. Ona göre size dönüş yaparım.
tünap ürünleri elime ulaştı
133 ü emmeden sıkıp kurum temizliği yapıcam
973 ü depoya atıcam belki atmam ama :D
157 yide zaten yağ değişimi yapılcak ona kullanıcam
http://i.hizliresim.com/Va087r.jpg (http://hizliresim.com/Va087r)
133'ten 2 tüp gerekiyor. Bir de prosedüre mutlaka uymak lazım. Ayrıca açık havada yapılmasını şiddetle tavsiye ederim.
mannerboy
19-03-2016, 15:55
pejonun bülteninde 1 adet diyor ama zaten emmeyide sökmeyi planlıyorum direk müdahele için
Tunap ürünlerini nerden ne kadara temin ettiniz ? devamı varmı ürünün ?
mannerboy
19-03-2016, 17:04
http://www.gittigidiyor.com/arama/?k=tunap
resmi satıcılar kendileri telefonla falanda konuştuk aracı değillermiş
Downpipe takarken tamponun sökülmesi şart mı yoksa tamponu sökmeden üstten turbo girişi çıkartılıp lifte kaldırıp alttan degiştirebilir miyiz?
Low-Rider
19-03-2016, 20:11
Tampon sökülmesine gerek yok
Tampon sökülmesine gerek yok
Tamam Özgür abi.
Bravetaxi
20-03-2016, 20:01
Downpipe takarken tamponun sökülmesi şart mı yoksa tamponu sökmeden üstten turbo girişi çıkartılıp lifte kaldırıp alttan degiştirebilir miyiz?
Benim tampon sökülmeden takıldı hocam tampon sökülmedende takabiliyorlar
Benim tampon sökülmeden takıldı hocam tampon sökülmedende takabiliyorlar
Eyvallah..
pejonun bülteninde 1 adet diyor ama zaten emmeyide sökmeyi planlıyorum direk müdahele için
Dediğim bülten (Info Flash olarak geçer) ServiceBox'ın paralı tarafında. P1385 hatası alınması durumunda uygulayın diyordu diye hatırlıyorum. Öte yandan kavruk sübaplı motorlarda da uygulanıyordu diye hatırlıyorum.
Yanlış anlaşılma olmasın, sübap kavrulması, fabrika çıkışında kullanılan yarı sentetik yağın üretim hatalı olmasından kaynaklanıyor ve ilk seri araçlar için geçerli sadece. Erken farkedilip farklı yağa geçilmiş.
Selamlar,
mannerboy
22-03-2016, 08:49
Dediğim bülten (Info Flash olarak geçer) ServiceBox'ın paralı tarafında. P1385 hatası alınması durumunda uygulayın diyordu diye hatırlıyorum. Öte yandan kavruk sübaplı motorlarda da uygulanıyordu diye hatırlıyorum.
Yanlış anlaşılma olmasın, sübap kavrulması, fabrika çıkışında kullanılan yarı sentetik yağın üretim hatalı olmasından kaynaklanıyor ve ilk seri araçlar için geçerli sadece. Erken farkedilip farklı yağa geçilmiş.
Selamlar,
hata almadım ama temizlik açısından yapıcam depoya atılanı attım 90 km yol yaptım bi incen pistonlar temizlenmiştir umarım :)
hata almadım ama temizlik açısından yapıcam depoya atılanı attım 90 km yol yaptım bi incen pistonlar temizlenmiştir umarım :)
133'te mutlaka açık havada ve prosedüre uygun yapmalısın, göz gözü görmicek çünkü :):)
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-aslanoglu-plaza-dan-2011-citroen-ds-3-1.6-thp-d-sport-281522222/detay)
araç hakkında bilgisi olan varmı ?
S3 dump valve takmayı düşünüyorum, galiba parça kodu 06h145710D'ymiş. Birincisi parça kodu doğru mudur? Diğer sorum da internette 100 ile 160 lira arasında fiyatlar var ve OEM olduğu söyleniyor. Güncel fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
S3 dump valve takmayı düşünüyorum, galiba parça kodu 06h145710D'ymiş. Birincisi parça kodu doğru mudur? Diğer sorum da internette 100 ile 160 lira arasında fiyatlar var ve OEM olduğu söyleniyor. Güncel fiyatı hakkında bilgisi olan var mı?
tavsiye etmiyorum! bir ara çok fazla kullandık denedik ettikte bizim turbolara olmuyor diyebilirim.
Dump valve olarak r56 cooper s & jcw da kullanılan en güncel olanı tavsiye ederim
Kendim kullanıyorum şimdilik memnunum basınç tutuyor sorun yok
https://www.ecstuning.com/Mini-2008-Cooper-R56-S-Coupe-L4_1.6L_N14B16A/Engine/Turbocharger/Diverter_Valve/ES2768088/
Yukarıdaki dump valve'in bi önceki versiyonu RCZ R ve 208 Gti da kullanılıyor onu da kulanabilirsin
ben de kullandım ds3'te bi süre fakat hoşuma gitmedi. onun yerine daha sert bir yay takabilirsiniz. veya işi kökten çözüp forge alabilirsiniz. gfb falan hikaye bana göre, hepsini denedim.
tavsiye etmiyorum! bir ara çok fazla kullandık denedik ettikte bizim turbolara olmuyor diyebilirim.
Ben de konudaki önceki mesajlardan hareketle almayı düşündüm ama öyleyse almayayım. Orijinalinin fiyatı hakkında bilgin var mı Yalın abi?
Neden üstat? Sebebini merak ettim. Ben de kullandım hatta o şekilde sattım ama bende "sadece daha sessiz" gibi bir izlenim bıraktı.
mannerboy
24-03-2016, 15:21
bende sesli tip var gfbmi forgemi bilmiyorum bakmam lazım :) ama güzel oluyor sesli tip bu arada jantlarım boyadan çıktı spacerlerim da elime ulaştı caddede kullanabilcek düzeyde bi lemans olma yolunda hızla devam ediyorum
Neden üstat? Sebebini merak ettim. Ben de kullandım hatta o şekilde sattım ama bende "sadece daha sessiz" gibi bir izlenim bıraktı.
malesef tam oturmuyor Deniz. uygun gibi gorunsede aslında birazda olsa farklı yapısı ondan dolayıda tutmuyor basıncı. bende gt varken imkanı yok tutturtamadım basıncı, stock dv ile hayvan gibi yurudu :)
suanda 208GTI'ın dv sini kullanıyorum malzeme cok daha kaliteli ve yay elle bile hissedilir derecede sert.
sevgili ahali konuyu ilk açıldığından beri takip ediyorum.
ds3 hakkında sorularım olacak.Bildiğim kadarıyla makinası 207gt deki makina.
Oldukça nazlı,hassas kullanım gerektiren bir motor diye biliyorum ?
Şehir içinde (ist) yakıtı ne civarda olur ?
Yazılım filtre dp olacak üstüne pek bişey düşünmüyorum belki basınç kaçırmaısn diye dv ama o kadar.
Bu setup ile çıkacak güçler ne olur ? Bu setup ile sorun arıza vs yaşarmıyım ?
Sente atlama sorunu için revizyonlu parça var mı yoksa belli km de sente kaçıyor mu kafasına göre ?
mannerboy
30-03-2016, 10:47
ds3 ler minideki motora sahip 6 ileri şanzuman subap yayları çift yaylı yani ds3 ün makina daha iyi
mannerboy
30-03-2016, 12:31
207 RC-RC Lemans Uyumlu Belki GT lere de uyar.Custom Garaj Yapımı Spor Son Susturucu Üzerinde Lemas Çift Egzos Ucları Mevcuttur.Kaynak Falan İstemez Orijinal Egzos sisteminizdeki son susturucuyu vidasından söküp kaynaksız şekilde bunu takabilirsiniz.Ayaklarına kadar birebir uyumludur.İster Düz boruda kullanın ister orijinal sisteminizde.
İndirimli kargo mevcuttur. 500 TL
http://i.hizliresim.com/E82lB9.jpg (http://hizliresim.com/E82lB9)
ds3 ler minideki motora sahip 6 ileri şanzuman subap yayları çift yaylı yani ds3 ün makina daha iyi
peki sorun çıkarma ihtimali yine aynı mıdır yoksa daha mı azdır ? Şehir içinde (İst) ne civarda yakar ? Dizelden geçince üzer mi ?
mannerboy
30-03-2016, 13:41
pvc iptali yaptırırsın yağını zamanında değişirsin dumpvalve takarsın ne bilim sorunlu gelmedi bana bu arabalar olağan şeyler şehir içi 10 yakarsın uzunda 7 lere düşer heralde
elimde gfb dump valve var ihtiyacı olan varsa uygun şekilde veririm...
pvc iptali yaptırırsın yağını zamanında değişirsin dumpvalve takarsın ne bilim sorunlu gelmedi bana bu arabalar olağan şeyler şehir içi 10 yakarsın uzunda 7 lere düşer heralde
PVC iptalini önermeyenler var.Bu konuda çok kararsız kaldım yapsam mı yapmasam mı?siz kaç km dir öyle kullanıyorsunuz faydası ne oldu biraz bilgilendirirseniz sevinirim..
Yazılım filtre dp olacak üstüne pek bişey düşünmüyorum belki basınç kaçırmaısn diye dv ama o kadar.
Sente atlama sorunu için revizyonlu parça var mı yoksa belli km de sente kaçıyor mu kafasına göre ?
sorunuza bende cevap vereyim.208 allure kullanıyorum ds3 ile hemen hemen aynı diye biliyorum..sizin yazdığınız speclerde sadece yazılım yok benim aracımda..rolling şehir dışı şehir içi ortalamam 200 tl ye 700km
Ds3 teki motor mini ile aynı değil, ds3 teki motor euro 5 ve 207 gt motorunun güncellenmiş hali
minideki 175 lik motor 207 rc deki motor ile ufak tefek şeyler haricinde aynı
Asıl fark 200 lük thp de var 3 egzantrikli ve valve lift sistemine sahip
sorunuza bende cevap vereyim.208 allure kullanıyorum ds3 ile hemen hemen aynı diye biliyorum..sizin yazdığınız speclerde sadece yazılım yok benim aracımda..rolling şehir dışı şehir içi ortalamam 200 tl ye 700km
Sente atlama ile ilgili güncel parçalar konunun ilk sayfasında mevcut. Zaten sente problemini doğrudan ilgilendiren sadece triger gergisi var diye biliyorum. O parça da bahsettiğim mesajda OEM kodu ile mevcut.
207 RC-RC Lemans Uyumlu Belki GT lere de uyar.Custom Garaj Yapımı Spor Son Susturucu Üzerinde Lemas Çift Egzos Ucları Mevcuttur.Kaynak Falan İstemez Orijinal Egzos sisteminizdeki son susturucuyu vidasından söküp kaynaksız şekilde bunu takabilirsiniz.Ayaklarına kadar birebir uyumludur.İster Düz boruda kullanın ister orijinal sisteminizde.
İndirimli kargo mevcuttur. 500 TL
http://i.hizliresim.com/E82lB9.jpg (http://hizliresim.com/E82lB9)
Orijinal RC eksoz ucunu nerden buldunuz? Üzerindekini mi söküp taktınız yoksa tek satılıyor mu? Bana eksoz ucu lazım da.
[207 GT/RC sente atlama problemi ve motor yağı tercihi :[/B][/COLOR]
lk seri GT'lerde zincir ve VVT pulley'i kaynaklı böyle bir sorun vardı evet. Ve çok bariz olduğundan rölantisinden hemen anlaşılırdı sente attığı.
Ancak bir aracın veya GT/RC'nin sente atmasının tek sebebi bu değildir. Çok fazla sebebi vardır. 'bilinen' sente atma problemi aracın 2008 ve daha yakın tarihli üretimlerinde yoktur.
Eğer araç daha yeniyse ve buna rağmen sente atma sıkıntısı varsa, tüm eksantrik noktalarının kontrolü gerekir.
Bunlar sorun sebebi olasılık sırasına göre-
1. Zincir gergisi: Motorda kullanılan gerginin parça numarası 0829.G3 olması ŞART. Değilse sente atar.
2. Zincir uzaması: Özellikle kötü yazılımlı motorlarda çok sık rastlanan bir hadise, zincirin aşırı ve yanlış geriliminden dolayı uzaması. Zincirin değişimi gerekir.
3. Emme VVT Pulley ve/veya egsoz eksantrik pulley dişlerinin aşınması: Bu yine yanlış yazılım kaynaklı, dişlerin yuvarlanması sonucu zincire tam olarak kenelenememesi sonucu sente atma yapıyor. Bu pulleylerin değişimi gerekir.
4. Krank pulley'i: Çok nadiren de olsa bu pulley üzerinde yanmalar/parçalanmalar oluyor. Değiştirilebilir, ALta Performance'ın daha hafif olan pulley'i takılabilir.
Bunlardan bağımsız olarak yazılım: GT'lerde birkaç kez yazılım güncellemesi yapıldı. Bu güncellemeler sente atması riskini iyice minimize eden güncellemelerdir. Bunların yapılması gerekir. Eğer spor yazılım kullanılacaksa, önce en güncel fabrika yazılımı yüklenmeli ve bu yazılım üzerinden modifikasyon yapılmalıdır.
dan bu yazılımlara sahip araçlarda kullanılması az da olsa daha faydalı olur. Bujinin performansa artı etkisi yoktur. Sadece eksi etkileri azaltmaya yarar.
Sente ile ilgili bilgiler yukarıda mevcut. Ayrıca benim bildiğim sente problemi 2007 üretimi araçlarda yasanmış ve servislerde çoğu halledilmiş. (Tabii 9 senedir atlak sente ile gezebilen araç yoksa )
söyle diyebilirim DS3 156 = 208 156, DS3R=208GTI
sente atlama problemi tarih oldu artık.
hassas nazik bir motor değil, hata affetmeyen bir motor diyebiliriz.
karakteristik olarka 207 serisi euro4, ds3 aynı motor ufak tefek güncellenerek euro5 normlarına uyduruldu. piston sekmen kol motor içi turbo vb hersey 207gt ile ufak tefek farklılıklar haricinde tamamen aynı. sanzıman 6 ileri, oda 4de 210km süratle zaten maxspeed e ulaşıyor, yani 5 sehir içi 6 şehir dışı ekonomi vitesi diyebiliriz.
belirttiğin setup ile orjinal turbosu dahilinde alabileceğin 210hp civarı max. o setup için DV almana gerek yok ama km bakımından düşünürsen yenilemende fayda var. sorun arıza yaşamaman için yazılımını iyi secmen gerekiyor. mekanik olarak stock yazılımla binersen sorun yasamazsın cat sensorunun verecegi hata ışığı haricinde onunda performansa etkisi yok.
en son olarak söyle özetliyeyim;
THP nazik değil ama hata affetmeyen, düzgün ellerde olabildiğine saglıklı yanlış uygulamalarda seni uyaran ama umursamamanda kusura bakma benden bu kadar diyen önü oldukça açık bir motor. yakıt olarak ortalama 6,5- 7 LT civarı kullanabilirsin, kullanıma göre oldukça değişkendir ama, gazlamanda içer sakinsen koklar.
Daha önce de sordum ama tam sonuca bağlayamamıştık.. Şimdi önerilen baskı balatanın kodu 2052.P7 ama güncelde 1611268880 kodlu bir baskı balata seti çıkıyor. Hangisini alayım? Ayrıca aramızda ucuz yollu temin edebilecek biri varsa da iyi olur :)
Şase no atar mısınız özelden?
Merhabalar, 207rc ile 208 allure thp nin helezon yayları aynı mı ?
Merhabalar, 207rc ile 208 allure thp nin helezon yayları aynı mı ?
aynı değil,
ref oları:
RC 5002.SJ
ALLURE 98 021 564 80
aldatmaca
05-04-2016, 20:18
baskı balata ıcın bende beklemedeyım en son guncel kodlumu yoksa bır oncekımı ?
Şase no atar mısınız özelden?
Deniz abi sağ olsun Yalın abi baktı service box'tan. 2052.P7 görünüyormuş
baskı balata ıcın bende beklemedeyım en son guncel kodlumu yoksa bır oncekımı ?
Benimki 2052.P7 görünüyor şu an. İnternette 400 lira civarından başlayıp 600+ lere kadar gidiyor.
DA 077 ise 2052.P7 güncel kod. :)
Eyvallah abi.
arkadaşlar, açık hava filtresi yada kutu içinde kararsız kaldım.
açık filtrenin montajı biraz zahmetli ayrıca düşük devirlerde dalgalanma yapıyor, kutu içi direkt takılabiliyor.
aralarındaki performans farkını test etme imkanınız oldu mu?
açık filtrenin montajı biraz zahmetli ayrıca düşük devirlerde dalgalanma yapıyor, kutu içi direkt takılabiliyor.
açık herzaman daha iyi ama dediğin gibi devirde MAF sensorundan dolayı dalgalanmaya yol açabiliyor.
207'lerde büyük turbolu 280-300hp aralığında bile kutu içi kullanım yapanlar mevcut. yani freeflow bir kutu içi senin setupındaki bir araç için iş görecektir.
aldatmaca
07-04-2016, 20:12
arabaya uzak masaustumu yaptınız teamwiwer mı şasenumaram basına sızmıs :=)))
Loading site please wait... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-temiz-arayanlar-buyursun-288485051/detay/)
Arkadaşlar yeri burası degil biliyorum ama diğer konudan cevap veren yok araç hakkında bilgisi olan var mı ?
mannerboy
08-04-2016, 11:35
60.000 bakımı :) DS3-R Bobin DS3-R Bujiler 20 günde ulaşşasada değdi :) erel hükerek special thanks :D
http://i.hizliresim.com/g8Ryo3.jpg (http://hizliresim.com/g8Ryo3)
arabaya uzak masaustumu yaptınız teamwiwer mı şasenumaram basına sızmıs :=)))
Avatar'daki jantlardan tanıdım, plaka okunmuyor :)
Aracınızın ilk sahibi ben olacaktım, JBL filan Türkiye seçeneklerinden kaldırılmıştı, özel rica etmiştik, Özay istiyorum deyince ona gitmişti. Elimizde büyüdü sayılır :):)
Türkiye'nin iddia ediorum en temiz kullanılmış RC'sidir. Şase no'su da evde bir yerlerde yazılıydı cidden hehe
Selamlar
60.000 bakımı :) DS3-R Bobin DS3-R Bujiler 20 günde ulaşşasada değdi :) erel hükerek special thanks :D
http://i.hizliresim.com/g8Ryo3.jpg (http://hizliresim.com/g8Ryo3)
Sizdeki araç neydi?
mannerboy
08-04-2016, 18:51
207 RC Lemans EP3 Typer :D
208 konusunada yazdım ama girmeyenler olur belki bu konuyada yazayım istedim.
https://youtu.be/YiOq2LT1Hpk
Evet arkadaşlar 208 allure nin yürürünü merak edenler vardı.b16 eg vti ile denedik dün.honda filtre egosz dedi sahibi sadece.bende filtre dp varex s3 dv var.
Avatar'daki jantlardan tanıdım, plaka okunmuyor :)
Aracınızın ilk sahibi ben olacaktım, JBL filan Türkiye seçeneklerinden kaldırılmıştı, özel rica etmiştik, Özay istiyorum deyince ona gitmişti. Elimizde büyüdü sayılır :):)
Türkiye'nin iddia ediorum en temiz kullanılmış RC'sidir. Şase no'su da evde bir yerlerde yazılıydı cidden hehe
Selamlar
Deniz, Özgür CTM duymasın iddianı :) :) :) @Antalyalogy
açık herzaman daha iyi ama dediğin gibi devirde MAF sensorundan dolayı dalgalanmaya yol açabiliyor.
207'lerde büyük turbolu 280-300hp aralığında bile kutu içi kullanım yapanlar mevcut. yani freeflow bir kutu içi senin setupındaki bir araç için iş görecektir.
Ben uzun vadeli sormuştum.
Şuanda gizli spec hazırlıyorum bir aksilik olmazsa inşaallah 300 ü görmek istiyorum;)
by serçe
12-04-2016, 10:43
308 1.6 thp alarak bende konuya dahil oldum, aracım 50.000 km ilk sahibinden servis bakımlı bir araç, aracı aldığımdan beri bir sıkıntım yok ama dün ve bu gün çok az olmak kaydı ile alt devirlerde gaza hafif oturduğumda sanki araba teklermiş gibi yapıyor ama çok hafif şekilde yapıyor bunu neyden yapar sizce ? ve bu problemim harici araca yazlım ve dp orta iptali yapmayı düşünüyorum, araba sağlıklı bakımlı tork ve bg ne olur ? ses rahatsız edici olurmu orta iptali ve dp sonrası yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler .
mannerboy
12-04-2016, 11:03
hoşgeldiniz bizim eski işyerimizde çalışan birisindede aynı problem olmuştu sente atlamıştı güncel sente zincir vs vs ile problem çözülmüştü ondada fazla km yoktu.bobin buji vs vsde olabilir makinaya bağlatabilirsiniz.komple düz boruda ortalığı güzel inletiyor dp ve düz boru çekip sona orijinal susturucu bırakırsanız biraz hırlama yapar
Antalya'daki arkadaşlar "Okan Yörük" isimli arkadaşı tanıyor mu? Bir parça alacağım kendisinden ama internet ortamındaki alışverişler malumunuz. Bilgisi olan yazarsa sevinirim.
by serçe
12-04-2016, 15:46
hoşgeldiniz bizim eski işyerimizde çalışan birisindede aynı problem olmuştu sente atlamıştı güncel sente zincir vs vs ile problem çözülmüştü ondada fazla km yoktu.bobin buji vs vsde olabilir makinaya bağlatabilirsiniz.komple düz boruda ortalığı güzel inletiyor dp ve düz boru çekip sona orijinal susturucu bırakırsanız biraz hırlama yapar
zaten düşündüğüm dp düz boru oem son birde yazılım birde cai bakalım kısmet ne çıkacak ne olacak göreceğiz
thp de kn kutu içi filtre ile açık filtre arasında 10 hp fark aldım...
thp de kn kutu içi filtre ile açık filtre arasında 10 hp fark aldım...
10hp çok ciddi fark
Tam olarak nasıl bir açık filtre kullanmıştın.
Model neydi. Filtre ölçü çap vs.
Teşekkürler
http://www.etuners.gr/peugeot-208-gti-stage4/
Çok iyi olmuş...
aldatmaca
12-04-2016, 22:36
okandan ıkı kere alısverıs yaptım sıkıntısız sorunsuz bır satıcı sorunlu olan bendım parca olmadı ıade ettım parayı hemen hesabıma yatırdı yanlıs parcaymıs hıc sorun cıkarmadı :=)))
okandan ıkı kere alısverıs yaptım sıkıntısız sorunsuz bır satıcı sorunlu olan bendım parca olmadı ıade ettım parayı hemen hesabıma yatırdı yanlıs parcaymıs hıc sorun cıkarmadı :=)))
Eyvallah :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-2008-model-rc-108.000-km-kazasiz-tertemiz-269491524/detay
Sorgulama konusunda cevap alamadım buradan da sorayım. Bu araç hakkında bilgi sahibi olan var mı? bir arkadaş bugün computeste götürecek öncesinde bilgi almak istedik.
by serçe
13-04-2016, 22:11
Arkadaşlar istanbul avrupa yakası, thp motoru iyi bilen üzmeyecek bir servis tavsiye edebilirmisiniz?
Arkadaşlar istanbul avrupa yakası, thp motoru iyi bilen üzmeyecek bir servis tavsiye edebilirmisiniz?
Topkapı'da Mutlu Usta var.
Büyükçekmece'de Garage Altınçekiç var.
İkisini de öneririm.
by serçe
13-04-2016, 22:39
Topkapı'da Mutlu Usta var.
Büyükçekmece'de Garage Altınçekiç var.
İkisini de öneririm.
Mutlu usta topkapıda nerde acaba ??
mannerboy
14-04-2016, 09:23
dün akşam tünap 133 ü uyguladım pekde öyle duman atmadı aracım 60 binde sanırım kuruma mağruz kalmamış
byspeedman
14-04-2016, 09:43
dün akşam tünap 133 ü uyguladım pekde öyle duman atmadı aracım 60 binde sanırım kuruma mağruz kalmamış
Tunapı bizde zamanında denedik hiç bir faydası olmuyor 30k da bir kurum temizliği yapılmalı ve umduğunuzdan fazla çıkıyor. 133 tarzı ilaçlar temizleme yapıldktan sonra periyodik uygulandığında oluşumu geciktirir.
mannerboy
14-04-2016, 13:06
Tunapı bizde zamanında denedik hiç bir faydası olmuyor 30k da bir kurum temizliği yapılmalı ve umduğunuzdan fazla çıkıyor. 133 tarzı ilaçlar temizleme yapıldktan sonra periyodik uygulandığında oluşumu geciktirir.
pvc iptalinide gerçekleştirdik bundan sonrası nasip fakat başka bi videoda başka markanın ilacı dumanlı yazılım gibiydi.emme manifoldu önde olsaydı kesinlikle sökerdim
https://www.youtube.com/watch?v=ZnwTfOpCY1E
pvc iptalinide gerçekleştirdik bundan sonrası nasip fakat başka bi videoda başka markanın ilacı dumanlı yazılım gibiydi.emme manifoldu önde olsaydı kesinlikle sökerdim
https://www.youtube.com/watch?v=ZnwTfOpCY1E
PCV'yi iptal etmeseydin keske. simdi dumat atmaya başlicak arac :) iptal edenlerin %90'ı geri dönüyor.
canozgur106
14-04-2016, 14:18
Pvc iptali için her kafadan bi ses çıkıyor bencede iptal edilmemesi daha iyi..
byspeedman
14-04-2016, 14:22
pvc uygulamasındaki algı yanlış mantıklı uygulama ile olabilir ama devre karışır. iptal olmaması daha iyi
mannerboy
14-04-2016, 15:48
la havle velaa :D bobin aldık 335 daha iyi dediler bı kısmı oem iyidir dediler pvc tam olarak motoru kuruma sürüklüyorsa neden iptal etmeyelim etme diyen arkadaş grubu tamamen stock binen kesim mi ?
mannerboy
14-04-2016, 15:57
PCV'yi iptal etmeseydin keske. simdi dumat atmaya başlicak arac :) iptal edenlerin %90'ı geri dönüyor.
nerden atıcak dumanı ?
psa kendi üretmiş pvc iptal tıpası diye ?
atmosfere salıyoruz yağ buharını ?
maslak ayn oto yusuf usta dürüst esaftır..thp yide çok iyi biliyor...tavsiye ederim...
10hp çok ciddi fark
Tam olarak nasıl bir açık filtre kullanmıştın.
Model neydi. Filtre ölçü çap vs.
Teşekkürler
valla maha dyno üzerinde sonuç öyle çıktı...simotanın ufak çap açık filtresiydi..106lar için kullanılan varya...
la havle velaa :D bobin aldık 335 daha iyi dediler bı kısmı oem iyidir dediler pvc tam olarak motoru kuruma sürüklüyorsa neden iptal etmeyelim etme diyen arkadaş grubu tamamen stock binen kesim mi ?
nerden atıcak dumanı ?
psa kendi üretmiş pvc iptal tıpası diye ?
atmosfere salıyoruz yağ buharını ?
valla can'ın aracını bilmiyorum, ama byspeedman (Ekrem) Stage5, bende stage4 olarak biniyoruz araclarımıza :)
PSA iptal tıpasını kendi üretmişde onun içinmi üretmiş yoksa sadece oraya uydugu içinmi oralarda kullanabiliyorsun bunu dusunmedin sanırım :)
neyse madem iptal ettin kullan bakalım, motor içi basıncın artmasından dolayı yag cubugu firlatanlardanmı yoksa egsozdan beyaz duman atanlardanmı olucaksın deneyip görelim hepberaber :)
mannerboy
15-04-2016, 14:43
valla can'ın aracını bilmiyorum, ama byspeedman (Ekrem) Stage5, bende stage4 olarak biniyoruz araclarımıza :)
PSA iptal tıpasını kendi üretmişde onun içinmi üretmiş yoksa sadece oraya uygudu içinmi oralarda kullanabiliyorsun bunu dusunmedin sanırım :)
neyse madem iptal ettin kullan bakalım, motor içi basıncın artmasından dolayı yag cubugu firlatanlardanmı yoksa egsozdan beyaz duman atanlardanmı olucaksın deneyip görelim hepberaber :)
o tip sıkıntıları varsa geri dönüş yaparım hemen.sonuçta kabarık bi liste için yapmadım yararı için yaptım zarar dönmesin :icon_tup:
by serçe
15-04-2016, 15:02
maslak ayn oto yusuf usta dürüst esaftır..thp yide çok iyi biliyor...tavsiye ederim...
teşekkür ederim sağolun
byspeedman
15-04-2016, 15:10
Yğ dekantörü dediğimiz külbütör kapağı içinde bulunan depo aslında dışarı koyduğumuz depo ile aynı mantıktır.emme manifoldu hattından gelen girişinde chek valf vardır sebebi manifoldda rolantide vakum ama devirde basınç vardır rolantide emişi burdan yapar gaza basıldığında basınç geldiğinde check valf kapatır burdan giriş olmaz bu sefer giriş turbo emme girişindeki borudan sağlanır gaza basıldığında da havanın ataleti gereği emiş burada oluşur ve yağ buharı bu kısımdan emmeye verilir.Karter basıncı dedğimiz olay bu şekilde dağıtılır.
Bizdeki kurumun en büyük sebebi aracın direkt enjeksiyon olmasıdır. her araçta yağ buharı emmeye verilir. otto motorlu araçlarda yanma min 22/1 dir yani 23/1 karışımı yakamazsınız direk enjeksiyonlu araçlarda ise yanma 35/1 dir bu değere kadar yanma yapılır fakat molekül silindir içinde dağılıp kendi yanacağı için dikkat ettiyseniz piston tepelerimizde enjektör karşısında bir sırt vardır ve bu sırt gelen yakıta ivme vererek yukarı buji onune gitmesini sağlar. bu sırada anlık ısı artığında yükselme olacağı için yağda da buharlaşma diğer tip motorlara göre fazladır. işin özü bu kısaca buyüzden pvc iptali yine dediğim gibi karter basıncı tahliye edilecek şekilde formule ettiğiniz sürece yapılabilir. ama içeride bıraktığınızda sorunlar başlayacaktır.
Juggernaut
16-04-2016, 12:41
http://www.etuners.gr/peugeot-208-gti-stage4/
Çok iyi olmuş...
Rcz'nin turbosunun Gti dan iyi olmasına şaşırdım ikiside thp 200 sonuçta.
Bu turboların pal ölçüleri nedir biliyormusunuz.
Rcz'nin turbosunun Gti dan iyi olmasına şaşırdım ikiside thp 200 sonuçta.
Bu turboların pal ölçüleri nedir biliyormusunuz.
pal ölçüleri dıştan aynı, ama içerden farklı..
207rc ile 208GTI içinde aynı durum söz konusu, dıştan ölçüler aynı fakat 208GTI'da pal içten daha büyük.
Abi bence iptal etmeyin PVC'yi. En başında e-Tuners'ta yayınlandığında da demiştik yapmayın diye.
S3 DV de aslında e-tuners Stelios çıkışlı fikirdir ama meSs diyorki yapmayın. O yapmayın diyorsa bence de yapmayın. Ki ben yapanlardanım. Zararını görmedim belki de gördüm ama farketmedim. Sonuçta bujiden ötürü zaten turbo parçaladım.
Selamlar,
Abi bence iptal etmeyin PVC'yi. En başında e-Tuners'ta yayınlandığında da demiştik yapmayın diye.
S3 DV de aslında e-tuners Stelios çıkışlı fikirdir ama meSs diyorki yapmayın. O yapmayın diyorsa bence de yapmayın. Ki ben yapanlardanım. Zararını görmedim belki de gördüm ama farketmedim. Sonuçta bujiden ötürü zaten turbo parçaladım.
Selamlar,
aynen fikir ondan geldi ama sonradan çakozladı oda uymadığını :)
onun yerine s3 un iç yayı daha sert. sadece yayı değiştirip deneyebiliriz. yada komple 208GTI dv side güzel bir upgrade olur. ben suan TD05 li 208 imde kullanıyorum. 1,45barda sorun yok. gerek dış mekanizma taç kalitesi, gerek yay sertliği oldukça tatminkar. zaten RCZ-R dada aynı ref kodlu dv kullanılıyor, bildiğim kadarı ile RCZ-R 1.5 peak basınçta yürüyo zaten, o yüzden sorun yaşanmayacağı kanısındayım. Ama sıkıştırma 9.2 tabi, bizimkilerde 10.5
MertSerhanÖ.
26-04-2016, 17:51
Cooper s 207 rc ds3 kelebek boğazı aynı parçamıdır ?
Cooper s 207 rc ds3 kelebek boğazı aynı parçamıdır ?
Cooper S 2007 ve üzeri ise aynı diye biliyorum.
MertSerhanÖ.
26-04-2016, 19:23
Cooper S 2007 ve üzeri ise aynı diye biliyorum.
2009 aracım.ya motor falan herşey aynıda acaba kelebek aynımı net bilgi bulmam lazım
canozgur106
28-04-2016, 16:11
2009 aracım.ya motor falan herşey aynıda acaba kelebek aynımı net bilgi bulmam lazım
Bence değildir kardeşim:S
Muharrem C.80
29-04-2016, 15:52
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-orjinal-gt-boyasiz,ciziksiz-masallah-292297040/detay/
Arkadaşlar araç hakkında bilgisi olan varsa makbule geçer
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-orjinal-gt-boyasiz,ciziksiz-masallah-292297040/detay/
Arkadaşlar araç hakkında bilgisi olan varsa makbule geçer
Araç hakkında bilgim yok ama 2007 model GT'nin 39 etmeyeceğini düşünüyorum. O paraya 1-2 parça boyalı RC alırım çok daha iyi.
Muharrem C.80
29-04-2016, 17:49
Arac hakkında hiç bilgim yok uzağım nezamandır piyasaya, mutlu usta da bakım görüyormuş. Rcninde gtninde mıncıklanmamışı yok gibi tüm ilanlar içerisinde gözümü tek kesen alet bu oldu :/ Bir bilen olsada okadar yol gitmesek bakmaya bir durumu varsa
Arac hakkında hiç bilgim yok uzağım nezamandır piyasaya, mutlu usta da bakım görüyormuş. Rcninde gtninde mıncıklanmamışı yok gibi tüm ilanlar içerisinde gözümü tek kesen alet bu oldu :/ Bir bilen olsada okadar yol gitmesek bakmaya bir durumu varsa
Haklısınız ama bilinçli bir biçimde yapılan modifikasyonların sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. 40 civarına bakabileceğiniz RC'ler var ilanda. Ben almadan önce ikisine de bindim, ikisini de bayağı bir düşündüm. Ama emin olun ki RC'nin verdiği sürüş zevki ile GT arasında çok fark var.
Sıfır kutusunda hemen teslim Forge Dump Valve isteyen yok mu ? :)
Metehan Durmaz
05-05-2016, 03:07
Selamun Aleyküm DS3 THP aracım için parça arıyorum satan varsa egzoz olsun dumpvalve olsun yay olsun boost boruları olsun irtibata geçebilir mi özelden?
mannerboy
05-05-2016, 11:03
elinde haynes manuel pdf olan varmı acaba tork değerleri silindir kapak vs vs
Arkadaşlar DS3 için güncel buji nedir şuan? dp, cai, varex, 335 bobin mevcut.
Bir de 1440R9 kodlu RCZ 200 intercooler'ı stok ds3'e takılırsa lag problemi olur mu?
İlk sayfada belirtilen güncel baskı balatanın (2052 P7) oem numarası "1611268880" olarak değişmiş, bilginiz olsun.
http://i.hizliresim.com/2Z76oL.jpg (http://hizliresim.com/2Z76oL)
Psa grubu orjinal yedek parçada uygun fiyat,%100 müşteri memnuniyetinin adresi -ER- Erel Hükerek'e buradan teşekkürlerimi sunuyorum.😀yağ,filtre bakımına hazırız.👍
Arkadaşlar DS3 için güncel buji nedir şuan? dp, cai, varex, 335 bobin mevcut.
Bir de 1440R9 kodlu RCZ 200 intercooler'ı stok ds3'e takılırsa lag problemi olur mu?
hocam rcz 200 ic nin giriş çıkış farklı yerde.borulama uzuyacak.bence custom yaptırın derim ic yi.
http://i.hizliresim.com/2Z76oL.jpg (http://hizliresim.com/2Z76oL)
Psa grubu orjinal yedek parçada uygun fiyat,%100 müşteri memnuniyetinin adresi -ER- Erel Hükerek'e buradan teşekkürlerimi sunuyorum.yağ,filtre bakımına hazırız.
total yağ ile castrol arasındaki fark nedir?
Aracım stock olduğu için Fabrikanın önerdiği yağı kullanıyorum total.ısınma eksiltme gibi bi sıkıntısını görmedim.
Burada satılan Castrol ürünlerinin Türkiye dolumu ve kalitesiz olduğu söyleniyor. Doğruluğu nedir bilmiyorum. Ben servis Total önerse de aracı aldığım günden beri Mobil 1 ESP 5/30 kullanıyorum -ki forumdaki çoğu kişi de bu yağı tercih ediyor. Bir tık daha üste çıkarsanız da haliyle MOTUL konulabilir. Ama Total - Castrol - Mobil üçlüsünde sıralamam Mobil > Total > Castrol olurdu kesinlikle.
Arkadaslar bana aracin teyp kodu gerekli bir ara şaseden bakiliyordu. Cok acil yardimci olacak arkadas varsa pmden görüşelim
Arkadaslar bana aracin teyp kodu gerekli bir ara şaseden bakiliyordu. Cok acil yardimci olacak arkadas varsa pmden görüşelim
Bizim araçlarda teyp kodu olayı yok. Ben de teyp bozulunca çıkma almıştım. PP2000 üzerinden radyo/teyp ayarlarına girip aracın şase numarasını takılı teybinki ile değiştiriyorsunuz. Yoksa sürekli "dıt dıt dıt" şeklinde uyarı verecektir.
Benim cihaz orjinal ustundeki cihaz. Simdi multimedya cihaz vardi aku bitti yeni aku taktim takincada ekran saat falan yanip sonmeye basladi teyibi takip ayari yapip geri cikaricam seri no yoksa sorun yok ozaman
Benim cihaz orjinal ustundeki cihaz. Simdi multimedya cihaz vardi aku bitti yeni aku taktim takincada ekran saat falan yanip sonmeye basladi teyibi takip ayari yapip geri cikaricam seri no yoksa sorun yok ozaman
Dediğiniz gibiyse sorun olmaz. Benim araçta da double din var, aküyü sökünce saat ve tarih ayarları sıfırlanıyor, yanıp sönüyor. Ya direksiyon kumandası için satılan aparatlardan almak lazım hem menüyü hem diğer ayarları kontrol edebilmek için ya da dediğiniz gibi orijinal teybi takıp saat ve tarihi ayarlamanız lazım. Bahsettiğim aparat iki çeşit. Biri sadece ses artırma, azaltma gibi fonksiyonları yönetmeye izin verirken diğeri direksiyondaki kumandadan menüye erişebilme imkanı da sunuyor. 200 lira fiyat vermişlerdi bahsettiğim aparata 3 ay önce.
mannerboy
28-05-2016, 11:03
Mini R56-207 RC FORGE Silikon Hava Filtre Hortumu 250 TL (Sıfırı 150 dolar artı kargo )
http://i.hizliresim.com/mLGYY1.jpg (http://hizliresim.com/mLGYY1)
http://i.hizliresim.com/L3pVVj.jpg (http://hizliresim.com/L3pVVj)
mannerboy
02-06-2016, 14:54
Sprint Booster 300 TL 207 RC de kullandım yazılım olduğu halde etkisini gördüm
http://i.hizliresim.com/81Qddd.jpg (http://hizliresim.com/81Qddd)
Yiğit G.
03-06-2016, 16:01
Beyler mini de 335 bobin kullanıyorum bu bobinlerin ömrü kaç km dir ?
mannerboy
03-06-2016, 16:08
Beyler mini de 335 bobin kullanıyorum bu bobinlerin ömrü kaç km dir ?
bende sıfır taktım yine bi 40.000 gider sanırım
Yiğit G.
03-06-2016, 19:53
bende sıfır taktım yine bi 40.000 gider sanırım
iyimiş 40.000 . teşekkür
Uzun zamandır üst oksijen sensörüm bozuktu, geçenlerde sensörü değiştirip arızayı pp2000 üzerinden sildirdim. Dün akşam P0053 diye bir arıza verdi. İnternette araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Oksijen sensörü ısı devre arızası gibi bir şey çıkıyor. Bilgisi olan var mı, nasıl bir yol izlemeliyim?
Herkese selamlar,
Öncelikle adım Emrah ve İstanbul' danım, aranıza yeni katıldım malumunuz 207rc aldım iyimi yaptım kötümü yaptım bilemedim ama genel olarak arabamdan memnunum :) 1182 sayfanın henüz hepsini okuyamadım biraz dan baştan biraz arama yaptıkça parça parça okumuş oldum.
Soruma gelirsek aracımda birkaç problem var gibi ve bir ustaya göstermek istiyorum, İstanbul' da tavsiye edebileceğiniz usta veya servis var mıdır? Yetkili servise götürmek istemedim her şeyi değiştirmeye kalkıyorlar malumunuz :)
şimdiden teşekkürler.
GermanStyle07
27-06-2016, 08:52
Herkese selamlar,
Öncelikle adım Emrah ve İstanbul' danım, aranıza yeni katıldım malumunuz 207rc aldım iyimi yaptım kötümü yaptım bilemedim ama genel olarak arabamdan memnunum :) 1182 sayfanın henüz hepsini okuyamadım biraz dan baştan biraz arama yaptıkça parça parça okumuş oldum.
Soruma gelirsek aracımda birkaç problem var gibi ve bir ustaya göstermek istiyorum, İstanbul' da tavsiye edebileceğiniz usta veya servis var mıdır? Yetkili servise götürmek istemedim her şeyi değiştirmeye kalkıyorlar malumunuz :)
şimdiden teşekkürler.
Büyükçekmece'de Altınçekiç Servis var kendisinde de bir thp var o nedenle tavsiye ederim
mannerboy
27-06-2016, 10:23
selamlar mini cooper thp olarak aracım 1 devir ile 3 bin devir arası kesiklik gibi demiyimde sanki birden gaz verip bazende birden kesiyor gibi oluyor.rolantide de çok nadir 1000 devirin altına düşüp silkeleme yapıyor 3 bin devir sonrası sıkıntı yok hatta daha rahat gazlıyorum yürüyorum.207 olarak başına gelen varmıdır ?
by serçe
27-06-2016, 10:28
selamlar mini cooper thp olarak aracım 1 devir ile 3 bin devir arası kesiklik gibi demiyimde sanki birden gaz verip bazende birden kesiyor gibi oluyor.rolantide de çok nadir 1000 devirin altına düşüp silkeleme yapıyor 3 bin devir sonrası sıkıntı yok hatta daha rahat gazlıyorum yürüyorum.207 olarak başına gelen varmıdır ?
dediğin olay benim başıma geldi aracım 308 .6 thp 150 rutin bakımda gaz kelebeği ve bobinler değişti o silkeleme sorunu ortadan kalktı ama dersen ki hangisi iyi geldi onu bilemeyeceğim bobinler 3,35 bobin için değiştirmiştim belki bobinden yapıyordu yada gaz kelebeğinden .
mannerboy
27-06-2016, 10:39
dediğin olay benim başıma geldi aracım 308 .6 thp 150 rutin bakımda gaz kelebeği ve bobinler değişti o silkeleme sorunu ortadan kalktı ama dersen ki hangisi iyi geldi onu bilemeyeceğim bobinler 3,35 bobin için değiştirmiştim belki bobinden yapıyordu yada gaz kelebeğinden .
aracta hybrid turbo sıfır forged motor buji bobin herşey sıfır arıza yakmıyorsanırım yazılımsal bi durum turboyu erken devreye almak için
Merhaba arkadaşlar ankaradan birol ben,207 Rc aracım var yüksek devirlerde özellikle 5000/5500 dd aracı arkadan birşey tutuyor 5500 dd gectikten sonra araç normal gaz yemeye devam ediyor tabi orada P0299 Turbo basıncı istenilen değerin altında diye arıza lambası yakıyor.İlk etapda çekiş düşmüyor biraz daha sıkıştırmaya devam edersem motor korumaya alıyor kendini,değiştirdiğim malzemeler söyl eyeyim
Turbo,egsoz manifoldu,elektrovana ve hortumları,dump valve,depo şamandrası,yüksek basınç pompası,benzin enjektörleri,hava akış sensörü,yüksek basınç hortumları,intercooler tüm değiştiriğim malzemeler bunlar araç orjinal yazılım ilede P0299 arızası veriyor kesiklik yapıyor.
Kafayı yemek üzereyim yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
P0299 genelde şu sebeplerden dolayı yakar:
Turbonun yanlış wastegate ayarı (aşağıdaki linkte olması gereken ayar gösteriliyor)
Image - TinyPic - Kostenlose Bild- und Videospeicherung und gemeinsame Nutzung von Fotos (http://de.tinypic.com/view.php?pic=33nu5co&s=5#.V3FCNJDkKrU)
Turbo basıncını kontrol eden elektrovananın bozuk olması
Image - TinyPic - Kostenlose Bild- und Videospeicherung und gemeinsame Nutzung von Fotos (http://de.tinypic.com/view.php?pic=16l0ue&s=5#.V3FB05DkKrU)
Hava filtre kutusundan turboya giden borunun çatlaması
https://youtu.be/qY14qDfQsn0
Bu arada P0299 bende de vardi neredeyse tüm sensorleri degistim, degisen birsey olmamisti.
Yazilim firmasini degistirince sorun kokten cozuldu
elektrovanayı değiştirdim turbonun hava filtre girişindeki hortumda yenı wasgete ayarıda resimdekiyle aynı ön kısımdan 14 diş arka kısımdan 7 diş yazılım konusuna gelince araç orj yazılımıylada aynı problemı veriyor.
Başka neden olabilir yardimlarinizi bekliyorum
bu arada arabayı tutma olayı bende 2,000 ile 3,000 devir aralığında yapıyor araç 76 binde ve ben daha önce gaz kelebeği yada motor kurum temizliği yapıldığını zannetmiyorum. Bu temizlikleri bosch servisinde yaptırsam sıkıntı olur mu?
elektrovanayı değiştirdim turbonun hava filtre girişindeki hortumda yenı wasgete ayarıda resimdekiyle aynı ön kısımdan 14 diş arka kısımdan 7 diş yazılım konusuna gelince araç orj yazılımıylada aynı problemı veriyor.
benzin pompasından kaynaklanıyor olabilir.
yeni taktım enjektörlerle depodakinide değiştirdim
aldatmaca
29-06-2016, 09:02
yeni taktım enjektörlerle depodakinide değiştirdim
bobinleri denedin mi varsa yakınında bır rc bobınlerı bır deneyın birde sigorta kutusunda atık sıgorta varmı ona bakın
arkadaşlar ds3 thp içi güncel buji kodu nedir acaba bilen var mı?
dp, egzoz filtre, 335 bobin var.
fatih_selvi
29-06-2016, 13:41
Güncel oem buji kodu: 5960G4
arkadaşlar ds3 thp içi güncel buji kodu nedir acaba bilen var mı?
dp, egzoz filtre, 335 bobin var.
ds3 racing bujisi kullanıyorum. 9677446980 olması lazım kodu.
0299 çözülene kadar orj. Yazılımda kalın derim
tigerland
01-07-2016, 16:24
arkadaşlar 207 rc orjinal egzoz arıyorum var mı satan _?
Arkadaşlar motosikletime bi 207 gt takası geldi 4 parça boyalı 2008 model kmsini hatırlamıyorum tam olarak ama kırmızı cam tavan vs var araç ne kadar eder bana ve yakıtı ne durumdadır.Yardım ederseniz sevinirim.
arkadaşlar öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlarım.
207rc aracıma eibach sportline almak istiyorum ama 207'ye üretilmiş sportline bulunmuyor birkaç siteye sorum bir tanesi c2 sportline ile süspansiyon sisteminin aynı olduğunu ve kullanabileceğimi söylemiş önceki sayfalarda da var konu hakkında konuşmalar ama net bir karara bağlanmamış. Acil görüşlerinize ihtiyacım var.
arkadaşlar öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlarım.
207rc aracıma eibach sportline almak istiyorum ama 207'ye üretilmiş sportline bulunmuyor birkaç siteye sorum bir tanesi c2 sportline ile süspansiyon sisteminin aynı olduğunu ve kullanabileceğimi söylemiş önceki sayfalarda da var konu hakkında konuşmalar ama net bir karara bağlanmamış. Acil görüşlerinize ihtiyacım var.
c2 ile aynı değil, 2007 yılında 208 ilk çıktığında böyle birşey ortaya atmışlardı fakat kullananlar söktü diye biliyorum. eibach en ufak tümsek yada çukurda süspansiyon vuruyor, 207'lerde en iyisi vogtland diyebilirim.
by serçe
11-07-2016, 11:34
Arkadaşlar merhaba , daha önceki postlarda da yazmıştım aracım ile alakalı bir problem yaşıyorum, aracım 308 1.6 thp 150 lik, aracım en son periyodik bakıma girdiğinde bobin değişimide oldu ve bobinler 335 bobini ile değiştirildi, aracın üstünde ayrıca ngk iridyum r serisi bujiler çıktı ve temiz olduğu için değiştirme gereksimimde bulunulmadı. Bu yapılan işlemler haricinde birde gaz kelebeği temizlendi. Şimdi gelelim problemime ;
arabam soğuk iken çok istekli ve tam performans gidiyor altlarıda üstleride istekli, gel gelelim ısındığında devir çevirirken yada alt devirlerde gaza oturduğumda araba isteksizleşip çok ince hissedilecek şekilde tekleye tekleye gidiyor ,onun harici ise normal devirde giderken ani hızlanma yapıldığında birden bire kesiklik yapıp araç tekrardan eski haline geri dönüyor anlık bir tekleme ama bariz belli bir kesinti oluyor, periyodik bakımdan sonra biraz daha iyi gibiydi ama tekrardan yapmaya devam ediyor, sıkıntı neyden kaynaklanıyor olabilir ?
Fikirleriniz nedir ? ve ayrıca avrupa yakası thp den gerçekten anlayan, üzmiyecek bir usta kimi önerirsiniz yani servislerde şifayen bakılmasından sa işten anlayan bir ustaya baktırıp sorunun bir an önce çözmesini temenni ederim. Şimdiden teşekkürler .
c2 ile aynı değil, 2007 yılında 208 ilk çıktığında böyle birşey ortaya atmışlardı fakat kullananlar söktü diye biliyorum. eibach en ufak tümsek yada çukurda süspansiyon vuruyor, 207'lerde en iyisi vogtland diyebilirim.
Eibach'ler için daha yumuşak diyorlar vurmaması gerekmezmi bu durumda ? Açıkcası çok kararsızım ne yapmam gerektiği konusunda :(
Arkadaşlar merhaba , daha önceki postlarda da yazmıştım aracım ile alakalı bir problem yaşıyorum, aracım 308 1.6 thp 150 lik, aracım en son periyodik bakıma girdiğinde bobin değişimide oldu ve bobinler 335 bobini ile değiştirildi, aracın üstünde ayrıca ngk iridyum r serisi bujiler çıktı ve temiz olduğu için değiştirme gereksimimde bulunulmadı. Bu yapılan işlemler haricinde birde gaz kelebeği temizlendi. Şimdi gelelim problemime ;
arabam soğuk iken çok istekli ve tam performans gidiyor altlarıda üstleride istekli, gel gelelim ısındığında devir çevirirken yada alt devirlerde gaza oturduğumda araba isteksizleşip çok ince hissedilecek şekilde tekleye tekleye gidiyor ,onun harici ise normal devirde giderken ani hızlanma yapıldığında birden bire kesiklik yapıp araç tekrardan eski haline geri dönüyor anlık bir tekleme ama bariz belli bir kesinti oluyor, periyodik bakımdan sonra biraz daha iyi gibiydi ama tekrardan yapmaya devam ediyor, sıkıntı neyden kaynaklanıyor olabilir ?
Fikirleriniz nedir ? ve ayrıca avrupa yakası thp den gerçekten anlayan, üzmiyecek bir usta kimi önerirsiniz yani servislerde şifayen bakılmasından sa işten anlayan bir ustaya baktırıp sorunun bir an önce çözmesini temenni ederim. Şimdiden teşekkürler .
öncelikle geçmiş olsun sanırım ayn sorun bendede var henüz gidip göstermek nasip olmadı ama toptakapıda powertune mutlu ustayı önerdi herkes bana en kısa zamanda bende oraya gideceğim.
Merhaba arkadaşlar ankaradan birol ben,207 Rc aracım var yüksek devirlerde özellikle 5000/5500 dd aracı arkadan birşey tutuyor 5500 dd gectikten sonra araç normal gaz yemeye devam ediyor tabi orada P0299 Turbo basıncı istenilen değerin altında diye arıza lambası yakıyor.İlk etapda çekiş düşmüyor biraz daha sıkıştırmaya devam edersem motor korumaya alıyor kendini,değiştirdiğim malzemeler söyl eyeyim
Turbo,egsoz manifoldu,elektrovana ve hortumları,dump valve,depo şamandrası,yüksek basınç pompası,benzin enjektörleri,hava akış sensörü,yüksek basınç hortumları,intercooler tüm değiştiriğim malzemeler bunlar araç orjinal yazılım ilede P0299 arızası veriyor kesiklik yapıyor.
Kafayı yemek üzereyim yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
arkadaşım madem o kadar parçaları sensörleri değiştirdin sorun düzelmedi o zaman birde araç değerlerini takip etmeyi dene..örneğin ben torque pro yazılımı+elm327 ile aracın hangi devirde ne basınç bastığını vs her daim takip ederim..basınç sabitmi yoksa elektrovana cortlayıp basınç düşüyormu yada sistemde kaçak olup olmadını devamlı takip altında tutarım..ayrıca afr yani yakıt hava oranını takip ederim.ateşleme sistemi vs hep takipde..sana önerim ucuz yollu olan bu sistemi bi dene..yazılımlı yada stok yazılımlı değerler zaten belli örneğin stok yazılımda 1 bar overboost görüyormu yada 0.7 con sabit kalıyormu basınç...
son olarak intercoller kontrolü yaptınmı ? yaptığını pek sanmıyorum ama coller da delik çürük vs varsa belli basınçtan sonra kaçak yapacak ve düşük basınç hatası alacaksın..mümkünse su dolu bi havuzda hava basarak kontrol ya..tüm radyatörcüler bunu yapıyor..
ayrıca subablarındaki krumlarada bi göz at...
P0299 genelde şu sebeplerden dolayı yakar:
Turbonun yanlış wastegate ayarı (aşağıdaki linkte olması gereken ayar gösteriliyor)
Image - TinyPic - Kostenlose Bild- und Videospeicherung und gemeinsame Nutzung von Fotos (http://de.tinypic.com/view.php?pic=33nu5co&s=5#.V3FCNJDkKrU)
Turbo basıncını kontrol eden elektrovananın bozuk olması
Image - TinyPic - Kostenlose Bild- und Videospeicherung und gemeinsame Nutzung von Fotos (http://de.tinypic.com/view.php?pic=16l0ue&s=5#.V3FB05DkKrU)
Hava filtre kutusundan turboya giden borunun çatlaması
https://youtu.be/qY14qDfQsn0
tufan arkadaşım bu sözüm sana değil lütfen yanlış anlama :) 3 madde yani filtre emiş kısmındaki çatlağın 0299 hatası vermesi çok garip bir durum.çünkü basınç sistemi alanında değil..filtre ağzını isterseniz açık bırakın gene 0299 vermez.ama videodaki olay artık neden olmuş bilemiyorum..sanırım abdestsiz iş yapmışlar :D
aem methanol kullanan arkadaşların hangi nozzle kullandığını öğrenebilirmiyim?
aldatmaca
15-08-2016, 16:58
ortanca :=)) big turbo setup ......
aracının setupına ve kullandığın meth karısımına gore degişir. ortalama nozzle flow cc'sine göre karar vermelisin.
ortalama nozzle seçimi;
nozzle CC = motorgücü/2
yani 250hp bir aracın varsa 125cc'lik nozzle kullanman uygun olacaktır.
serti;
Turbo arızasını giderdim egsoz salyangozunda wasgate subabının geldiği bölgede çatlaklar vardı ayrıca egsoz manifoldu alt kısımlardan çatlamış turbo ve egsoz manifoldunu değiştirdim arıza gitti şimdide 5500 dv kesiklik yapıyor bununla ilgili bi video paylaştım yakıt verileri hakkında aracın orj. programnı aldım arızayı bulmak için konu başlığı 207 rc yakıt verileri vieoyu izleme imkanın olursa sevinirim aşırı derecede basınçlarda anormallik var.İlgilendiğin için ve yorumların için atrıca tsk ederim
Egsoz manifoldunun çatlayan yerlerinin fotosu var mı? Turbo çıkışında 2 kanal ortasındaki duvarın çatlaması ise bahsedilen, o normaldir.
Egsoz manifoldunun çatlayan yerlerinin fotosu var mı? Turbo çıkışında 2 kanal ortasındaki duvarın çatlaması ise bahsedilen, o normaldir.
yarın yollayım fotoları
aracının setupına ve kullandığın meth karısımına gore degişir. ortalama nozzle flow cc'sine göre karar vermelisin.
ortalama nozzle seçimi;
nozzle CC = motorgücü/2
yani 250hp bir aracın varsa 125cc'lik nozzle kullanman uygun olacaktır.
250 bg yoktur en fazla 240 tir ancak aem in chartina gore 459cc gerekmiyor mu ben mi yanlis anladim :) , 250 bg diye hesap etsek, 1.5 bar peak, 21 psi eder, 250 bg icin 459 cc gorunuyor listede. Arti map sensorunden once nozzle konumlandirmasi sensoru bozar mi?
İlk jenerasyon manifoldların hepsi 207 gt rc ds3 r56 cooper faretmiyor çünkü parça aynı evet bahsettiğin yerde çatlıyor
Çatlayan kısım artık öyle bir ısıya maruz kalıyor ki rengi beyaza dönüyor
Özellikle stock yazılımlı araçlarda ısı daha yüksek çünkü fabrikasyon olarak 207 rc ler 12 küsür afr ile yürüyor ve fakir kalıyor
Fakir karışım = yüksek egt
Manifold zaten sanırım bu sebepten güncellenmiş güncel parça kodu da V860477380
Ben de yeni manifold var ilk etapta aynı gibi duruyor ama kanalları biraz farklı flowu optimize edilmiş
Yeni THP ve Makyajlı 208 gtilarda var mesela yeni manifolddan
250 bg yoktur en fazla 240 tir ancak aem in chartina gore 459cc gerekmiyor mu ben mi yanlis anladim :) , 250 bg diye hesap etsek, 1.5 bar peak, 21 psi eder, 250 bg icin 459 cc gorunuyor listede. Arti map sensorunden once nozzle konumlandirmasi sensoru bozar mi?
motor hacmini hesaba katıyormusun? ;) AEM, USA markası, 1.6 litre hacimli modifiye edilmiş arac sayısını düşünürsen bide :D
kesinlikle sensör öncesine konumlandırmalısın. Beyin iat nin düştüğünü nasıl anyalacak yoksa?
dogukansengenc
24-08-2016, 20:28
Arkadaşlar merhaba, Genel Teknik bölümede konu açmıştım fakat Forumdan bi arkadaş beni buraya yönlendirdi sağolsun. Aracım 2008 model R56 Cooper S. Aracın motoru thp motor imiş. Aracımda ilk çalıştırmada soğukken 'OIL PRESSURE TOO LOW' yani YAĞ BASINCI DÜŞÜK uyarısı alıyorum fakat motor ısınınca uyarı gelmiyor. Aracın yağ pompası, yağ müşürü, yağ filtresi ve alt yatakları değişti ama maalesef sorun çözülmedi. Danıştığım bazı ustalar motor açılacak ve ana yataklar vs değişecek dedi. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyor ve şimdiden Allah razı olsun diyorum..
Arkadaşlar selamlar,
Başıma ilginç bir şey geldi. Geçen akşam aracımı (207rc) park ettim ama rolantide çalışırken araç bir anda yan aynalar kapandı, sonra stop ettim aracı kitledim sonra tekrar açtım ama aynalar açılmadı :( içerden böyle bir özelliklik falan mı var acaba ? normalde kapıları kitlediğim zaman aynalar kapanır, açtığım zamanda aynalar açılırdı.
Sizce durum neden kaynaklanıyor olabilir ?
Arkadaşlar selamlar,
Başıma ilginç bir şey geldi. Geçen akşam aracımı (207rc) park ettim ama rolantide çalışırken araç bir anda yan aynalar kapandı, sonra stop ettim aracı kitledim sonra tekrar açtım ama aynalar açılmadı :( içerden böyle bir özelliklik falan mı var acaba ? normalde kapıları kitlediğim zaman aynalar kapanır, açtığım zamanda aynalar açılırdı.
aynaları ayarlamak için tuş var sağa sola çekiyosun orta durumdayken aşağı çekersen içerden aynaları kapatırsın anahtarlada açıp kapanmıyo içerden açman gerekiyo tekrar.
Arkadaşlar selamlar,
Aynaları ayarlamak için tuş var sağa sola çekiyosun orta durumdayken aşağı çekersen içerden aynaları kapatırsın anahtarlada açıp kapanmıyo içerden açman gerekiyo tekrar.
2008de başıma gelmişti bilmediğim bi özellikti yine kendime güldüm bak şimdi :)
http://i68.tinypic.com/21ep9v6.jpg
Aynaları ayarlamak için tuş var sağa sola çekiyosun orta durumdayken aşağı çekersen içerden aynaları kapatırsın anahtarlada açıp kapanmıyo içerden açman gerekiyo tekrar.
2008de başıma gelmişti bilmediğim bi özellikti yine kendime güldüm bak şimdi :)
http://i68.tinypic.com/21ep9v6.jpg
ya varya çok mabule geçti bende diyorum ne oldu biranda allah razı olsun şuan kahkalarla gülüyorum kendime :D
tolgaaydın
19-10-2016, 16:14
Ankara'da kırmızı bir 207GT vardı 2008 model. Sahibinin facebook profil fotoğrafında volvolar falan vardı. Tanıyan var mı acaba iletişime geçmem gerekiyorda? Herşeyi bulan techturkey banada bunu bulabilirse efsane olur :D
Cümleten Selamınaleyküm.
Peugeot RCZ 200'lük ile ilgili bilgi amacıyla sizlere bir kaç bir şey sormak ve bildiklerimin de doğru olup olmadığını öğrenmek amacıyla sizlere danışmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aklımda RCZ gibi bir araç almak var. Amacım kesinlikle polemik değil ama bir yandan da fiyatları yakın olduğu için ibiza cupra var.
Bildiğim kadarıyla RCZ'de kullanılan 1.6 motorun 156 ve 200'lük olanları;
Mercedes A200-CLA200
Bmw 1.16, 1.18, 320
Cıtroen Ds3 thp
Peugeot 207rc/gt, 208gti
Mini cooper S
Modellerinde kullanılıyor. Ne kadar doğrudur bu öğrendiklerim sizler daha iyi yardımcı olur, yanlışım varsa düzeltirsiniz.
Rcz hakkında genel fikirleriniz nelerdir? Varsa kullanmış, tecrübe etmiş arkadaşlar düşüncelerini ve fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Aracın görüntüsü ve donanım olarak dolu olması ilgimi çekiyor. Manuel 200'lük olanlardan istiyorum kısmetse. Aracı motor, mekanik olarak ilk başlarda yükleme düşüncem kesinlikle yok ama THP motorun çatırdama-patırdaması efsane güzel olduğu için sadece bir egzoz sistemi yapıp, yazılımı egzoza göre tekrar değiştirme optimize etme düşüncem var. Yine 200 hp kalsın 201 istemem sadece o güzel ses olsun kafidir.
Bunun yanı sıra yüklemek istesem;
Egzoz
Dv
Dp
Hava filitresi
Buji
Bobin
Cooler
Bunlara uygun bir yazılım ile sağlıklı şekilde kaç hp alabilirim? En önemlisi sıkıntı yaşar mıyım?
Sıkıntıdan kastım bir sürü sensör arızası yaşayan, motor kıran arkadaş görüyorum ve thp motorlardan pekte iyi bahsedilmiyor bende bir nebze bu algıyı kırmak daha fazlası kendim bilgi edinmek için sizlere danışıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Cümleten Selamınaleyküm.
Peugeot RCZ 200'lük ile ilgili bilgi amacıyla sizlere bir kaç bir şey sormak ve bildiklerimin de doğru olup olmadığını öğrenmek amacıyla sizlere danışmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aklımda RCZ gibi bir araç almak var. Amacım kesinlikle polemik değil ama bir yandan da fiyatları yakın olduğu için ibiza cupra var.
Bildiğim kadarıyla RCZ'de kullanılan 1.6 motorun 156 ve 200'lük olanları;
Mercedes A200-CLA200
Bmw 1.16, 1.18, 320
Cıtroen Ds3 thp
Peugeot 207rc/gt, 208gti
Mini cooper S
Modellerinde kullanılıyor. Ne kadar doğrudur bu öğrendiklerim sizler daha iyi yardımcı olur, yanlışım varsa düzeltirsiniz.
Rcz hakkında genel fikirleriniz nelerdir? Varsa kullanmış, tecrübe etmiş arkadaşlar düşüncelerini ve fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Aracın görüntüsü ve donanım olarak dolu olması ilgimi çekiyor. Manuel 200'lük olanlardan istiyorum kısmetse. Aracı motor, mekanik olarak ilk başlarda yükleme düşüncem kesinlikle yok ama THP motorun çatırdama-patırdaması efsane güzel olduğu için sadece bir egzoz sistemi yapıp, yazılımı egzoza göre tekrar değiştirme optimize etme düşüncem var. Yine 200 hp kalsın 201 istemem sadece o güzel ses olsun kafidir.
Bunun yanı sıra yüklemek istesem;
Egzoz
Dv
Dp
Hava filitresi
Buji
Bobin
Cooler
Bunlara uygun bir yazılım ile sağlıklı şekilde kaç hp alabilirim? En önemlisi sıkıntı yaşar mıyım?
Sıkıntıdan kastım bir sürü sensör arızası yaşayan, motor kıran arkadaş görüyorum ve thp motorlardan pekte iyi bahsedilmiyor bende bir nebze bu algıyı kırmak daha fazlası kendim bilgi edinmek için sizlere danışıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Selam
Prince serisi olarak bilinen bu motor PSA ve BMW ortak yapımıdır. Mini Cooper larda hemen hemen aynısı kullanılmıştır. BMWde de benzerleri kullanılmaktadır. Aynı şekilde Peugeot ve Citroen'in turbolu ve turbosuz tüm benzinli motorları yine bu familyadandır. Ancak Mercedes te bu motor kullanılmamaktadır.
THP 200 olarak bilinen bu motorun zaten otomatik şanzımanlısı bulunmamaktadır. RCZ te sadece sesi güzelleştirmek adına özel bir ekipman bulunmaktadır. Bu yüzden içerde duyulan motor sesi yine bu motoru kullanan 208gti dan farklıdır. Bu ses dışarıya çok etki etmez.
Eski kasalarda bu motor sadece siyah renktr getirildi. Sonrasında sınırlı sayıda turuncu kırmızı filan da geldi.
Bu motorda çok fazla modifiyeye bağlı bir olay ben duymadım. Kasanın RCZ olması intercooler açısından fabrika çıkışlı avantaj sağlıyor zira daha büyük.
Selam
Prince serisi olarak bilinen bu motor PSA ve BMW ortak yapımıdır. Mini Cooper larda hemen hemen aynısı kullanılmıştır. BMWde de benzerleri kullanılmaktadır. Aynı şekilde Peugeot ve Citroen'in turbolu ve turbosuz tüm benzinli motorları yine bu familyadandır. Ancak Mercedes te bu motor kullanılmamaktadır.
THP 200 olarak bilinen bu motorun zaten otomatik şanzımanlısı bulunmamaktadır. RCZ te sadece sesi güzelleştirmek adına özel bir ekipman bulunmaktadır. Bu yüzden içerde duyulan motor sesi yine bu motoru kullanan 208gti dan farklıdır. Bu ses dışarıya çok etki etmez.
Eski kasalarda bu motor sadece siyah renktr getirildi. Sonrasında sınırlı sayıda turuncu kırmızı filan da geldi.
Bu motorda çok fazla modifiyeye bağlı bir olay ben duymadım. Kasanın RCZ olması intercooler açısından fabrika çıkışlı avantaj sağlıyor zira daha büyük.
Asıl sormak istediğim RCZ alsam yükleyip yükleyemeceğim, ne kadar sağlıklı olacağı, bir problem çıkarıp çıkarmayacağı
Asıl sormak istediğim RCZ alsam yükleyip yükleyemeceğim, ne kadar sağlıklı olacağı, bir problem çıkarıp çıkarmayacağı
Peugeot RCZ 1.6T THP200 Stage 2 98RON - eTuners (http://www.etuners.gr/peugeot-rcz-1-6t-thp200-stage-2-98ron/)
komple egsoz, filtre, 98 oktan benzin! ;) benzin işi Türkiye'de sıkıntılı, 95 oktanda 250 olarak görebilirsin!
Nette bir video gördüm de, bildiğimiz üzere teknik veri olarak Leon Cupra 280 hp, RCZ R, 270 hp, Golf R 300hp.
Bunların 0-250 hızlanma videosu'nu izledim ama süreler;
Golf R : 27 Sn 300 HP / 1495 KG boş ağırlık (VW sitesinde yazan değerler)
Leon Cupra : 30 Sn 290 HP / 1346 KG boş ağırlık (Seat Sitesinde yazan değerler)
RCZ R : 40 Sn 270 HP / 1280 KG boş ağırlık galiba (auto-data.net'ten alıntı)
sürüyor. Rcz R belli hızdan sonra resmen kesiliyor. 270 Hp bir arabanın bence aralarında aerodinamik olarakta yüksek hıza çıkma eğilimi, rüzgara en az direnç göstermeye en elverişli araç RCZ R ama sonuncu olması şaşırtıcı. Kaldı ki tam olarak cupra ile 10 Sn gibi dev bir fark var arada.
Merak ettiğim husus 270 hp ama hiçte öyle gitmiyor gördüğüm kadarıyla. Araçta herhangi bir sınırlayıcı mı var? Top speed ve hızlanma olarak daha iyi olmasını beklerdim şahsen. Ama düşüncen bildiğimiz üzere seri üretim 1.6 270 hp'lik motor ile bir ilke imza attı pug firması. Motor cortlar korkusuyla bir sınırlandırma getirmiş olabilir mi acaba :)
Bu arada araçlar zır stock, yazan o yani video'da :)
RCZ R vs Megane RS vs leon cupra vs Golf 7 R 0-250km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UvDRAx7GKBo)
Maksat buralar çok ölü, hem muhabbet olsun, hem forum canlansın.
Nette bir video gördüm de, bildiğimiz üzere teknik veri olarak Leon Cupra 280 hp, RCZ R, 270 hp, Golf R 300hp.
Bunların 0-250 hızlanma videosu'nu izledim ama süreler;
Golf R : 27 Sn 300 HP / 1495 KG boş ağırlık (VW sitesinde yazan değerler)
Leon Cupra : 30 Sn 290 HP / 1346 KG boş ağırlık (Seat Sitesinde yazan değerler)
RCZ R : 40 Sn 270 HP / 1280 KG boş ağırlık galiba (auto-data.net'ten alıntı)
sürüyor. Rcz R belli hızdan sonra resmen kesiliyor. 270 Hp bir arabanın bence aralarında aerodinamik olarakta yüksek hıza çıkma eğilimi, rüzgara en az direnç göstermeye en elverişli araç RCZ R ama sonuncu olması şaşırtıcı. Kaldı ki tam olarak cupra ile 10 Sn gibi dev bir fark var arada.
Merak ettiğim husus 270 hp ama hiçte öyle gitmiyor gördüğüm kadarıyla. Araçta herhangi bir sınırlayıcı mı var? Top speed ve hızlanma olarak daha iyi olmasını beklerdim şahsen. Ama düşüncen bildiğimiz üzere seri üretim 1.6 270 hp'lik motor ile bir ilke imza attı pug firması. Motor cortlar korkusuyla bir sınırlandırma getirmiş olabilir mi acaba :)
Bu arada araçlar zır stock, yazan o yani video'da :)
RCZ R vs Megane RS vs leon cupra vs Golf 7 R 0-250km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=UvDRAx7GKBo)
Maksat buralar çok ölü, hem muhabbet olsun, hem forum canlansın.
Diğer araçlar 2 litre motor hacmine sahip ve HP benzer olsada tork ta fark var. Yüksek hızlarda özellikle 200 üstü hızlarda hacim farkını hissedersin. Ayrıca 6ıncı vites hızlanmak için değilde uzun yolda az yaksın diye yapılmış sanki. Oldukça uzun 6ıncı vites.
Diğer araçlar 2 litre motor hacmine sahip ve HP benzer olsada tork ta fark var. Yüksek hızlarda özellikle 200 üstü hızlarda hacim farkını hissedersin. Ayrıca 6ıncı vites hızlanmak için değilde uzun yolda az yaksın diye yapılmış sanki. Oldukça uzun 6ıncı vites.
Oldukça kısa aslında arkadaşın yaptığı karşılaştırmada abi.
254 de 6 da kesiciye giriyor rcz-r, leon 300 ü geçiyor kesiciye giderken, golf desek yine o keza. Tabi temel sebep motor hacmi..
Peugeot RCZ R 2014 - acceleration 0-250 km/h, top speed test and more - YouTube (https://youtu.be/0HVKGeyntQA?t=71)
1.10 da kesicide..
Aynen abi vites oranları çok kısa hatta bir tane top speed video'sunun altında şöyle yazıyor; "which is unfortunately limited to 254km/h because of its short gear ratio"
Önlere 15inc jant sığdıran varmı?
Önlere 15inc jant sığdıran varmı?
Rc ye spacer ile takiliyor takan vardi gt ye direk oluyor zaten
Loading site please wait... (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-0987-no-lu-rc-lemans-son-fiyat-369042718/detay/)
Beyler araç hakkında bilgisi olan var mı?
veilside_34
07-02-2017, 12:04
Herkese selam. İstanbuldan Gökhan ben. yeni RC sahibi olarak bilgilerinizi almak isterim. Şuanda aracımda herhangi bir sıkıntı yok çok şükür ama herhangi bir şeyle karşılaşırsam istanbuldan önerebiliceğiniz RC motorundan anlayan veya aklıma takılan araba ile ilgili sorup doğru cevap alacağım servis veya usta var mıdır. Gerçi servislerde pek çıkmıyor böyle ustalar ama yinede sorayım dedim :) Bu arada Avrupa yakasında Küçükçekmecedeyim
Topkapı savaş motorsport... thp motordan iyi anlar ben başkasına ellettirmiyorum
veilside_34
07-02-2017, 18:44
sağolasın teşekkür ettim . Aklımda olsun da herhangi bir şey olursa bilmeyen birisine kurcalatmayız arabayı hiç olmassa
Topkapı savaş motorsport... thp motordan iyi anlar ben başkasına ellettirmiyorum
canozgur106
09-02-2017, 22:40
Savaş Motorsports,Yurt motorsports,Maslak Ayn bunlar başlıcaları..
veilside_34
10-02-2017, 11:22
Savaş Motorsports,Yurt motorsports,Maslak Ayn bunlar başlıcaları.. teşekkür ettim