Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Durumu (999 Sayfa olduğundan kapanmıştır)
Redfish16V
19-06-2017, 12:06
bu akşam bayram + gelecek günlere dair tahmin yazmayı düşünüyorun.Ayrıca tatil yöresi soracaklar yorum yapsın hepsini toplu cevaplayım
orduya yaz gelsin artık bütün yazlık ürünler patladı :D
Bu sene yaz gelmeyecek sanırım :(
altugkocer
19-06-2017, 15:27
GSİ CLUB bayramda Balıkesir-Ayvalık piliiz :)
onursumer
19-06-2017, 15:44
bu akşam bayram + gelecek günlere dair tahmin yazmayı düşünüyorun.Ayrıca tatil yöresi soracaklar yorum yapsın hepsini toplu cevaplayım
bodrumla ilgili genel bi tahmin iyi olur ozellikle temmuz ve ağustos ayı geneli için
bodrumla ilgili genel bi tahmin iyi olur ozellikle temmuz ve ağustos ayı geneli için
Bulutlu gün bile yok :D Bende arife günü gidiyorum salı dönüyorum 5 gün çalışıyorum 5 Temmuz Çarşamba tekrar gidiyorum.
Bodrum icin Temmuz Ayı Hava Durumu 2017 - Muğla Turkiye İcin AccuWeather Tahmini (TR) (http://www.accuweather.com/tr/tr/bodrum/319472/july-weather/319472?monyr=7/1/2017&view=table)
onursumer
19-06-2017, 17:00
Bulutlu gün bile yok :D Bende arife günü gidiyorum salı dönüyorum 5 gün çalışıyorum 5 Temmuz Çarşamba tekrar gidiyorum.
Bodrum icin Temmuz Ayı Hava Durumu 2017 - Muğla Turkiye İcin AccuWeather Tahmini (TR) (http://www.accuweather.com/tr/tr/bodrum/319472/july-weather/319472?monyr=7/1/2017&view=table)
abi valla geçen pazar geldim ,salıya kadar kapalı salı gok gurultulu sağnak yağış :D, en son dun akşam kapadı yağdı yuh dedim ya normalde istanbulda nezaman araba yıkatsam yağmur yağıyor aynısı bodrumda başıma geliyor :D
leventrc
19-06-2017, 17:14
Emir selamlar.
Perşembe akşamı yola çıkacağım; çarşamba sabahı da tekrar geri döneceğim. Keşan üzerinden Çanakkale, Ayvacık' daki yazlığıma ailemi ziyarete gidiyorum. Hiç yağmur yağışı ile karşılaşma ihtimalim var mıdır? Eğer var ise işlerim biraz yoğun. Hiç arabayı yıkatmayla uğraşmayayım :)
Cevabın için şimdiden çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık...
Yiğit G.
19-06-2017, 18:50
Emir bu sene yaz gelir mi kardeşim. :)
26 haziran 1 temmuz didim tarafı tahmin alabilir miyim.
Birkaç sayfa önce aşağı yukarı 1 ay önce Emir yazdı.. Üstümüzde soğuk hava dalgası oldugu için agustosa kadar öyle ahım şahım sıcak beklemeyin diye.Hep olması gerekenin altında gidecek sıcaklıklar.Değişmesse tabi.
free-hifi
19-06-2017, 19:42
Teşekkürler bekliyoruz :)
Bu meyvsimleri kontrol etmiyolarsa bende neyim :D HAARP olaylarini iyice bir arastirmak istiyorum. Ne hikmetse ramazan bitiyor yaz geliyor. Tam bir ilkokul terk ergen gibi konustum
Bu meyvsimleri kontrol etmiyolarsa bende neyim :D HAARP olaylarini iyice bir arastirmak istiyorum. Ne hikmetse ramazan bitiyor yaz geliyor. Tam bir ilkokul terk ergen gibi konustum
Geçen bir tükkanda allah hükümetimeze zeval vermesin
Bak havalar sayesinde rahat oruç tutuyoruz diyor
Tükkan sahibi vatandaş gittikten sonra özür diledi benden
Bu mal 3 krş için anasını satanlardan dedi
Tamam dedim
Allah allah allah bundan başka birşey değil
Haarp amacı büyük yıkımlar için planlanmış bir silah
Ramazan ayında 50 derece olmalıydı yani :)
Geçen bir tükkanda allah hükümetimeze zeval vermesin
Bak havalar sayesinde rahat oruç tutuyoruz diyor
Tükkan sahibi vatandaş gittikten sonra özür diledi benden
Bu mal 3 krş için anasını satanlardan dedi
Tamam dedim
Allah allah allah bundan başka birşey değil
Haarp amacı büyük yıkımlar için planlanmış bir silah
Ramazan ayında 50 derece olmalıydı yani :)
Haarp reyisten korkuyosa ocagini altini kismistir :D eeyyy haarp :D makara yapiyorum bende yanliz ciddi alindim verdigin ornekle beni kiyas etmene. Ne demek istedigini anladim kizmadim ;)
Haarp reyisten korkuyosa ocagini altini kismistir :D eeyyy haarp :D makara yapiyorum bende yanliz ciddi alindim verdigin ornekle beni kiyas etmene. Ne demek istedigini anladim kizmadim ;)
Geyiq yapiyik be karşim
Sana demedim dışarıda neler var insan örneği verdim sadece :)
İnceyi gördün senn :)
Redfish16V
19-06-2017, 21:36
Emir bu sene yaz gelir mi kardeşim. :)
26 haziran 1 temmuz didim tarafı tahmin alabilir miyim.
Sadece 28 haziranda lokal yağmurlar var,harici temiz.
GSİ CLUB bayramda Balıkesir-Ayvalık piliiz :)
sıkıntı yok temiz abi :)
bodrum içi temmuz ayı mevsim normallerinin 1,ağustos ayı ise 1,5 derece gibi üstünde gidecek ve yağış mevsim normallerinin altı olacaktır.
Emir selamlar.
Perşembe akşamı yola çıkacağım; çarşamba sabahı da tekrar geri döneceğim. Keşan üzerinden Çanakkale, Ayvacık' daki yazlığıma ailemi ziyarete gidiyorum. Hiç yağmur yağışı ile karşılaşma ihtimalim var mıdır? Eğer var ise işlerim biraz yoğun. Hiç arabayı yıkatmayla uğraşmayayım :)
Cevabın için şimdiden çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık...
selamlar. . giderken çok çok az ihtimalle yağmur tanesi görürsünüz o da tam kısımda saate denk gelmeniz lazım o yüzden yok yağmur işi zor diyorum :) Yağmur sizin rotanızın doğusunda yani daha bursa kısmında kalacak.Güncel o günkü takip için Windy 'nin app sini kullanabilirsiniz.Sadece günlük ama uzun vade sizi yanıltır.Dönüş ise temiz.Hayırlı yolculuklar.
Bayram Özel : arefe günü gecesinde edirne - balıkesir hattında çok çok az kısa yağmur geçişleri olabilir.Harici ülkemiz bayramda sıcak ve açık olacaktır.
22 haziran sabahında itibaren ülkemiz sıkıntılı sürece son verip,yaz moduna geçecektir.Temmuz 15'e kadar ülke geneli mevsim normallerinin üstünde gidecek ve yağış olmayacaktır.Temmuz 15-temmuz 20 arasıda sadece iç bölgelerde aşırı ısınmadan oluşan kırkikindi tarzı yaz yağmurları görülebilir.Diğer yerlerde özellikle tatil yörelerinde eylül ortasına kadar sıcak,yağışssız yaz modu sürecektir.Kısacası artık yaz modundayız diyebiliriz.Özellikle iç kesimler harici bölgelerde ciddi sıcaklıklar görülebilir(ağustos ayı).Eylül ortasına kadarda sıcak periyot devam edecektir.
uzun dönem : Mevsim normallerinde ortalama yağışlı eylül ayı,ilk 10 günü ılıman diğer 10günde erken kış senaryosu içeren ekim ayı,ılıman kasım ayı bekliyorum.Ve yine hatırlarsanız soğuk kasım soğuk kış tezinden ortaya çıkarak ; Bu sene ılıman kasım ılıman kış gözüküyor..Yağış bol , soğuk az.İlerleyen süreçte uzun dönemi tekrar ele alırız.Yaklaşan tarihlerde yine yağış durumu sorabilirsiniz.Yağış değişime en açık durumdur bu yüzden son 1 gün den önce teyit ettirmenizi tavsiye ederim.Günlük tahmin için accu vb gibi app ler sizi yanıltır.Windy app kullanabilirsiniz pişman olmazsınız :)
free-hifi
19-06-2017, 22:36
Emir Sağol kardesim
Emir bayram için ne zaman arabayı yıkıyalım.
Arabayı aldığımdan beri yağmur yağıyo valla acıyorum artık arabaya :D
Adamsın :-)
...accu vb gibi app ler sizi yanıltır.Windy app kullanabilirsiniz pişman olmazsınız :)
o accu nun ... , aynı günü bıle tutturamadı bu h.sonu
hemen ındırıyorum wındy yı.
abi valla geçen pazar geldim ,salıya kadar kapalı salı gok gurultulu sağnak yağış :D, en son dun akşam kapadı yağdı yuh dedim ya normalde istanbulda nezaman araba yıkatsam yağmur yağıyor aynısı bodrumda başıma geliyor :D
Malesef buradaki hava oraya da yansımış :D
Emir teşekkürler bilgiler için. Bu akşam ya da yarın arabayı yıkayım o zaman yola çıkmadan önce temiz gidelim yolumuza. :)
Deniz suyu sıcaklığını güncel tarih olarak görebileceğimiz bir kanal varmıdır acaba ?
imprezaWRC
22-06-2017, 11:08
Günlük tahmin için accu vb gibi app ler sizi yanıltır.Windy app kullanabilirsiniz pişman olmazsınız :)
Emir, windy yazınca 2 tane app çıktı hangisini yüklemek lazım. O accu'nun ben...
Deniz suyu sıcaklığını güncel tarih olarak görebileceğimiz bir kanal varmıdır acaba ?
Deniz Suyu Sıcaklığı - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/deniz/deniz-suyu-sicakligi.aspx)
Redfish16V
22-06-2017, 11:54
Emir, windy yazınca 2 tane app çıktı hangisini yüklemek lazım. O accu'nun ben...
Windy (windyty SE'nin geliştirdiği) Kırmızı arka planlı olanı indirmen yeterli abi
Bu arada windy'yi kurcalarsanız pek çok fonksiyonundan yararlanırsınız.Sıcaklıktan yağmura basınca kar kalınlığı rüzgar vb.Odtü'nünde geliştiridği bir app var şu an tam anlamıyla otursun onuda paylaşacağım :) Ama dediğim gibi windy'i sadece günlük bazda kullanın uzun vade de yetersiz gelir
Ama windy cok tutarlı degıl.Bu sene cıddı takıp ettım.
MertSerhanÖ.
22-06-2017, 17:45
windyde tutturamadı:) dün akşam baktığımda bugün için yağmur göstermiyordu.arabayı çıkardım yağmur yağdı.Ağzım yamuldu söverken
tuzlada ayagarken kuru gosterdı wındy ,sonra hayvan gıbı yagmur gosterdı 7ye kadar 1 damla yagmadı umranıyede :)
Redfish16V
22-06-2017, 20:07
diğer sitelere rağmen bana daha tutarlı geliyor.illa ki istisna bozduğu oluyor maalesef.. tam nokta atışı için fazla veriye bakıp harmanlamak lazım ; Accu-Windy-Mgm- harmanı gibi
golgeoyunu03
22-06-2017, 20:12
Buluttan uygulamasını deneyebilirsiniz
İbrahim33
03-07-2017, 22:38
Bu nedir aga :) Perişan olduk 3-4 gündür. klima olmadan duramıyoruz.
https://i.hizliresim.com/OLVovz.jpg
Redfish16V
03-07-2017, 22:49
sıcaklıklar baya devam edecek,zaten yağmurlar yağarken bırakın yağsın sıcak olacak demiştik :) Bu sene saç baş yoldurcak bir kış bizi bekliyor.Yine Ağustos - Eylül ayında dünya genelinde büyük bir doğal afet olabilir.Bu sene ki mevsimde gerek el nino gerek güneş aktivesinde limitlerde yaşacağız verileri.Bu yüzden çok çok değişik bir süreç bizi bekliyor.Özellikle Eylül'den sonra ki dönem..
İbrahim33
03-07-2017, 23:12
Valla iyi bunaldık sonumuz hayrolsun. Migrostan bira aldım geldim , soğuktu yine de yarım saat buzluğa attım. Bizim ev yüksek bir yerde olmasına rağmen 3 yudum almadan baktım ki bira ısınmış , çerez nemden ıslanmış :) ben doğma büyüme mersinliyim ama böyle bi sıcağı ilk defa gördüm. zaten benim araba 2 gün üst üste düğün arabası oldu , sağdıç oldum , perişan oldum :D şu anda bayılmak üzereyim ki balkonda , içeri geçip klimayı açacağım :D allah sonumuzu hayretsin.
pazar günü organizasyonumuz var hava durumları yağişli gösteriyor ama durum nedir rica etsem ?
salih_560
04-07-2017, 09:33
sıcaklıklar baya devam edecek,zaten yağmurlar yağarken bırakın yağsın sıcak olacak demiştik :) Bu sene saç baş yoldurcak bir kış bizi bekliyor.Yine Ağustos - Eylül ayında dünya genelinde büyük bir doğal afet olabilir.Bu sene ki mevsimde gerek el nino gerek güneş aktivesinde limitlerde yaşacağız verileri.Bu yüzden çok çok değişik bir süreç bizi bekliyor.Özellikle Eylül'den sonra ki dönem..
Kardeşim sıcaklar nasıl olacak inişli çıkışlı mı yoksa stabil mi olacak mı mesala biraz detay versene ??
Ağustosun başından itibaren 15 gün yazlığa gideceğim kafa dinlemeye. O tarihlerde ön görülen sıcaklık nedir ? Marmara bölgesi GSI club
GSI club etiket yapamadım :D
Bunhava kalici degil,sicaklar hemen gelicek zaten.
Bugun dolu yagar mi istanbul a? Yoksa izmit sakarya tarafi mi?
DenizKaan
04-07-2017, 09:52
adama etiket işlemiyor
GSİ CLUB bide ben deniyim :)
imprezaWRC
04-07-2017, 10:46
Bunhava kalici degil,sicaklar hemen gelicek zaten.
Bugun dolu yagar mi istanbul a? Yoksa izmit sakarya tarafi mi?
Ani soğuma var, her an herşey olabilir. Haberlerde doludan bahseden olmadı ama tedbirli olmak lazım.
imprezaWRC
04-07-2017, 10:47
adama etiket işlemiyor
Yanlış yazmışsın ondan işlemiyor :D
mikelazi
04-07-2017, 11:57
26 temmuz-4agustos arası için
gümüldür-kuşadası-söke sıcaklık tahminleriniz nelerdir.
Redfish16V
06-07-2017, 10:23
pazar günü organizasyonumuz var hava durumları yağişli gösteriyor ama durum nedir rica etsem ?
gayet temiz yağış yok :)
Kardeşim sıcaklar nasıl olacak inişli çıkışlı mı yoksa stabil mi olacak mı mesala biraz detay versene ??
Ağustos ortasına kadar devam abi..
Ağustosun başından itibaren 15 gün yazlığa gideceğim kafa dinlemeye. O tarihlerde ön görülen sıcaklık nedir ? Marmara bölgesi GSI club
şu aralar nasılsa o zamanda aynı,ve maalesef yağışta yok serinlemede yok :)
26 temmuz-4agustos arası için
gümüldür-kuşadası-söke sıcaklık tahminleriniz nelerdir.
yağış yok,sıcaklık 26 - 1 ağustos arası biraz daha iyi ama özellikle 1 ağustos - 4 ağustos ciddi sıcak 40 +
mikelazi
06-07-2017, 11:23
teşakkürler dostum
Istanbul gecen haftaki sicagi yine gorurmu ona gore klima alacagim:)
Yiğit G.
13-07-2017, 09:30
hafta başı sağnaklar geliyor sanırsam ? Umarım dolu olmaz da aga 17 derece nedir yazın ortasında ? Hadi bizi geçtim doğaya yazık.Çok fena eskiden olmazdı böyle şeyler.
Redfish16V
13-07-2017, 10:00
ayın 17-18i marmara-iç batı için zor geçecek.. Çok şiddetli yağışlar ve dolu riski tavan şu anda.. 25 dereyece kadar da düşecek sıcaklıklar.Bu tür oluşumlar dediğim gibi sıklaşacak maalesef.. Özellike sonbaharda daha absürt olaylar meydana gelebilir
salih_560
14-07-2017, 09:27
ayın 17-18i marmara-iç batı için zor geçecek.. Çok şiddetli yağışlar ve dolu riski tavan şu anda.. 25 dereyece kadar da düşecek sıcaklıklar.Bu tür oluşumlar dediğim gibi sıklaşacak maalesef.. Özellike sonbaharda daha absürt olaylar meydana gelebilir
emir bursa için pazartesi nasıl acaba ?
sen boyle yazinca windyden baktim. 17 18 19 gokkusagi gibi marmara. feci hareketli gercekten :)
Redfish16V
14-07-2017, 10:11
emir bursa için pazartesi nasıl acaba ?
sağanak yağışlı abi,batı ve iç bölgeler kısa bi serinleme alacak haftaya :)
sen boyle yazinca windyden baktim. 17 18 19 gokkusagi gibi marmara. feci hareketli gercekten :)
windy iyidir abi ben burda yazmadığım an oraya bakmanız yeterli size az çok fikir verir :)
Yağmur başladı sağnak şekilde Ataşehir
hddsheriff
14-07-2017, 12:26
NTV hava pazartesi salı günü için Marmara - istanbul - batı Karadeniz için sel ve taşkın uyarısı verdi. Tahmini yağış miktarı günlük 150 kg olabilirmiş.
NTV hava pazartesi salı günü için Marmara - istanbul - batı Karadeniz için sel ve taşkın uyarısı verdi. Tahmini yağış miktarı günlük 150 kg olabilirmiş.
İstanbul içi bahsedilen yağışların dolu olma olasılığı var mı ? GSİ CLUB
salih_560
14-07-2017, 12:55
sağanak yağışlı abi,batı ve iç bölgeler kısa bi serinleme alacak haftaya :)
peki dolu var mı emir bursa için ??
Redfish16V
14-07-2017, 13:14
bu süreçte iç ve batı bölgelerde yağışın başlamasındaki ilk 15dakikada dolu riski mevcut.Ancak en riskli bölge trakya-balıkesir hattı.diğer yerler için %60 olasılık verebilirim.Doludan çok aşırı yağış sel vb dikkat.. ve bu yağmurun altında kalmamanız iyidir asit bazlı olabilir
Yiğit G.
18-07-2017, 08:10
Çok çok uzun yıllardır böyle bir yagmur görmemişti gözlerim.İstanbul anadolu yakası , afet filmi sahnesi gibi idi.8 de yatağımdam şimşek ve gök gürültüsü ile fırladım o neydi öyle ya...
onursumer
18-07-2017, 08:16
Çok çok uzun yıllardır böyle bir yagmur görmemişti gözlerim.İstanbul anadolu yakası , afet filmi sahnesi gibi idi.8 de yatağımdam şimşek ve gök gürültüsü ile fırladım o neydi öyle ya...
aynısı avrupa yakası içinde geçerli bakırkoyu sel aldı :D
mikelazi
18-07-2017, 08:17
scooterla maltepeden kadıköye geldim.
ne yağmurdu beee :)
SekoLive
18-07-2017, 08:19
abartmadan soliyorm bu kadar kısa mesafede böylesi islanmamıştım...
zeytınburnu bitik durumdaydı 40 dk öncesi venedık gibiydi ciddi yağış düştü...
Redfish16V
18-07-2017, 08:35
güncel çekeyim ; Akşama yağışların çok şiddetliden şiddetliye düşecek.çarşamba akşamına ise bitmiş olacak.çarşamba akşamına kadarda ara sıra şiddetli ara sıra rölantide yağacak.özellikle eylül ayında ise bu denli yağış skalasının siyahı gösterdiği(afet-bugünkü gibi) yağışlar sık görülecektir.
barakuda26
18-07-2017, 08:35
twitterdan bi bakıyım dedim, bu kadar suyu heralde 2 günde falan çeker toprak mahfolmuş istanbul
Nightfish
18-07-2017, 08:50
İyi ki Amarok almışım dediğim bir gün oldu :D
Yiğit G.
18-07-2017, 08:56
İyi ki Amarok almışım dediğim bir gün oldu :D
bende iyi ki Mini ile çıkmamışım dediğim bir gün oldu :D
abartmadan soliyorm bu kadar kısa mesafede böylesi islanmamıştım...
zeytınburnu bitik durumdaydı 40 dk öncesi venedık gibiydi ciddi yağış düştü...
Sabah 8de Zb.de otobüse binmeye çalıştım. Saçak altından otobüse binişdeki 10saniyelik arada ne var ne yok ıslandım.
Bu arada belediyemiz güzel çalışıyor. Bu muhteşem doğa olayından yoksun kalmamamız için su alan otobüs yapmışlar.
Neredeyse otobüsün tüm koridor kısımları su alıyordu.
İBB kutluyorum adamlar acayip çalışmışlar
Bunlara oy verenin allah belasını versin ağzımıza sıçıldı resmen arz ederim
Yagmur siddetini ne zaman azalticak bilen var mi?
SekoLive
18-07-2017, 09:40
Sabah 8de Zb.de otobüse binmeye çalıştım. Saçak altından otobüse binişdeki 10saniyelik arada ne var ne yok ıslandım.
Bu arada belediyemiz güzel çalışıyor. Bu muhteşem doğa olayından yoksun kalmamamız için su alan otobüs yapmışlar.
Neredeyse otobüsün tüm koridor kısımları su alıyordu.
sahilde oteller bölgesinde otobüs boy verdi bildiğinz, söför dahil ıslandı insanlar
alt yapı cidden kötüymüş o bölgede. gerçi iyi olsa bu kadar yağmura çözüm olurmu bilemedim. ciddi yağış oldu .
emresener
18-07-2017, 09:41
avrasya tünelinde işler nasıl acaba ?
sahilde oteller bölgesinde otobüs boy verdi bildiğinz, söför dahil ıslandı insanlar
alt yapı cidden kötüymüş o bölgede. gerçi iyi olsa bu kadar yağmura çözüm olurmu bilemedim. ciddi yağış oldu .
Abi yenidoğandan 93c ye bindim. Surlardan Topkapı oradan Aksaray Beyazıt yapıyor.
Tüm yol felçti. Özellikle haseki-yusufpaşa arasını abartısız 10dk da gidemedik.
Sabah saat 08.00 sularında Unkapanın'dan Taksim'e çıkarken bastırdı bir anda, Harbiye'de personeli bıraktım normal şiddette yağıyordu,
08.10 gibi bi döktürmeye başladı göz gözü görmedi resmen, haliç'e çıktım köprünün üstünde gidemiyoruz, adım adım köprüyü geçtik,
Aracın frenler nerdeyse tutmuyor gibiydi ıslanmaktan dolayı, yollar da çok fena su birikintileri vardı, hani hızlı girsen oraya atar muhtemelen sağa-sola..
Çoğu yer de tünelleri su basmış;
https://pbs.twimg.com/media/DFABUgbXgAE8WAX.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DE_7opaWAAErMXD.jpg
Daha neleri var maalesef..
Ve eve bi geldim ki ön plakalarım düşmüş yağmur da :mad: Baya bir kızmıştım düşmesine ama bu trafikte ki durumları görünce halime şükrettim..;)
free-hifi
18-07-2017, 10:17
:D alıntıdır
https://i.hizliresim.com/jWgbQJ.jpg
avrasya tünelinde işler nasıl acaba ?
Olumsuz hava koşulları nedeniyle kapatıldı sabaha karşı. Bildirim geldi bana da İbbCepTrafik'ten.
Yiğit G.
18-07-2017, 10:40
hass https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s3.gif
https://www.youtube.com/watch?v=eve46LyCpV8
Normal bir yağış değildi diyor herkes.
Eski altyapı eski iklime göre yeterliydi fakat artık değişen iklim koşullarına göre yetersiz demek ki. Güncellenmesi lazım. Çünkü bundan sonra böyle abuk subuk yağışlar artarak devam edecek, küresel ısınma ve sıcak su akıntılarının azalması nedeniyle. Burada belediyeyi şu an suçlu bulmamak lazım, eğer güncellemeye gitmezlerse suçlu bulmak lazım.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle kapatıldı sabaha karşı. Bildirim geldi bana da İbbCepTrafik'ten.
hani kötü havalardan etkilenmeyecekti
hepppp fetö yine kandırıldılar
Eski altyapı eski iklime göre yeterliydi fakat artık değişen iklim koşullarına göre yetersiz demek ki. Güncellenmesi lazım. Çünkü bundan sonra böyle abuk subuk yağışlar artarak devam edecek, küresel ısınma ve sıcak su akıntılarının azalması nedeniyle. Burada belediyeyi şu an suçlu bulmamak lazım, eğer güncellemeye gitmezlerse suçlu bulmak lazım.
Zam değil güncelleme...
istanbul nüfusunun yarı yarıya inmesi gerek
yapılaşmayı yayması gerek
altyapıya gelirsek avrupada yağmıyormu bu yağmurlar neden her seferinde biz venediğe dönüyoruz
güncelleme değil
istanbul a yeni gelenlerden her ay 300 TL vergi alınsın
yapılaşmayı silivri taraflarına yaysınlar
bak bakalım bu tablolar çıkıyormu meydana
bunlar o hep amk rantından kaynaklanıyor para için koskoca istanbul rezil rüsva oluyor
bütün suç 25 yıldır aynı zihniyetle yönetilen ibb dedir.
Almanya:
Germany – Berlin Streets Under Water After 150mm of Rain in 24 Hours – FloodList (http://floodlist.com/europe/germany-berlin-flood-june-2017)
İngiltere:
UK floods: Homes evacuated amid heavy rain - BBC News (http://www.bbc.com/news/uk-35181139)
ABD:
U.S. had more floods in 2016 than any year on record (https://www.usatoday.com/story/weather/2017/01/04/floods-natural-disasters-2016/96120150/)
Bunlar hep 2016 2017de olmuş şeyler.
Artık iklim değişti, her yere bir anda yağmur yağıyor, ondan böyle oluyor işte. Bize de oluyor, dünyada kuzey yarıküredeki her yere olduğu gibi.
Belediyenin bugün bunu anlayıp yarın hemen geliştirmelere başlaması lazım. Yoksa can kaybı olur yakında.
Montaj hepsi , iftiradan başka birşey değil
altyapıya gelirsek avrupada yağmıyormu bu yağmurlar neden her seferinde biz venediğe dönüyoruz
güncelleme değil
bunlar o hep amk rantından kaynaklanıyor para için koskoca istanbul rezil rüsva oluyor
O durum ayrı, bu durum apayrı. Ben de senin düşündüğün gibi düşünüyorum, bütün Türkiye'de üretimdir, eğlencedir, turizmdir yatırımlar yapılıp insanların bulundukları yerde iş bulabilmeleri, cosmopolit şekilde yaşayabilmelerini sağlamak lazım. Yoksa İstanbul'un nüfusu 20 milyon da olur 30 milyon da 50 milyon da. Nereye kadar gidecek? Tarihini kültürünü korumak lazım, yapılaşmayı düzenlemek lazım. Çok doğru.
Ama burada sorun o değil.
ahmet3425
18-07-2017, 11:19
oglenden sonra ozellikle anadolu yakasının afet duzeyinde yagıs alacagı bilgisini aldım. teyid edebilecek yetkili arkadaslar var mı ?
Sel Hasarlı Araçlarınız Değerinde Alınır :)
SULTANOGLU
18-07-2017, 11:31
Şiddetli Yağmurun Esir Aldığı İstanbul'u Mizahlarıyla Şenlendiren Yağmurzedeler - onedio.com (https://onedio.com/haber/siddetli-yagmurun-esir-aldigi-istanbul-u-mizahlariyla-senlendiren-yagmurzedeler-777691)
"Sabah İstanbul'da olanlar fragmandı, asıl film saat 14:00 ten sonra olacak, GELİYOR!!..." deniyor..
Teyid alabilir miyiz?
GokhanRS
18-07-2017, 12:45
https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20046380_1637056929647293_7159157897705590166_n.jp g?oh=9cd3b7e1d7c0b740c3e2038cee304650&oe=59C87AA9
ahmet3425
18-07-2017, 12:51
https://scontent.fbeg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20046380_1637056929647293_7159157897705590166_n.jp g?oh=9cd3b7e1d7c0b740c3e2038cee304650&oe=59C87AA9
beyinlerini yakmıs bunlar ya ne denir bilemiyorum durum cidden vahim:S
beyinlerini yakmıs bunlar ya ne denir bilemiyorum durum cidden vahim:S
Nice shop...
mikelazi
18-07-2017, 13:58
o yağmurda motorla 13km yol gittim.
çok eğlenceliydi.
Allah,zorda kalanların yardımcısı olsun.
not:venedik bizi kıskanıyormuş. :D :D
Redfish16V
18-07-2017, 17:50
bu tür olaylar dünyanın her yerinde gerek fazlasıyla gerek hafif olarak yaşanıyor.Lakin tek fark şu ; Diğer devletlerin önceliği avm rezidans olmadığı için gerek altyapı gerek alınması gereken önlemler önceden alınıyor gerekli bütçe ayırılıyor ve yaşandığında çıkan tablo bizimki kadar trajikomik vb olmuyor.Bizim en kötü alışkanlığımız bişey yaşanmadan önlem alınmıyor hatta yaşansa bile yine bidaha olmaz diye alınmıyor çünkü her birey çok değersiz avmler rezidansın yanında.. Mgm eskiye nazaran daha iyi gelişti ama halen yetersiz ve halen ecmwf gfs gibi yabancıların datalarına mahkumuz.. Bal gibi belliydi hatta hatırlıyorsam yiğit g. abi ayın 17si kötü sanırım demişti.. E bunu vatandaşın bile görüyorken ver acil durumu gerekirse tatil et o günü ne diye insanlara suda yüzerek işe gidin diyorsunuz ki ? ülke olarak önceliklerimiz yanlış geldi gidiyor ve sanırım hiç bir zamanda değişmeyecek.
Emrecan-R
18-07-2017, 18:06
şu 300 tl olayına sağlam güldüm :D
İbrahim33
18-07-2017, 18:16
Maddi manevi zarar gören herkesin allah yardımcısı olsun. İstanbul belediyesi için tam bir fiyasko.
imprezaWRC
18-07-2017, 18:45
bu tür olaylar dünyanın her yerinde gerek fazlasıyla gerek hafif olarak yaşanıyor.Lakin tek fark şu ; Diğer devletlerin önceliği avm rezidans olmadığı için gerek altyapı gerek alınması gereken önlemler önceden alınıyor gerekli bütçe ayırılıyor ve yaşandığında çıkan tablo bizimki kadar trajikomik vb olmuyor.Bizim en kötü alışkanlığımız bişey yaşanmadan önlem alınmıyor hatta yaşansa bile yine bidaha olmaz diye alınmıyor çünkü her birey çok değersiz avmler rezidansın yanında.. Mgm eskiye nazaran daha iyi gelişti ama halen yetersiz ve halen ecmwf gfs gibi yabancıların datalarına mahkumuz.. Bal gibi belliydi hatta hatırlıyorsam yiğit g. abi ayın 17si kötü sanırım demişti.. E bunu vatandaşın bile görüyorken ver acil durumu gerekirse tatil et o günü ne diye insanlara suda yüzerek işe gidin diyorsunuz ki ? ülke olarak önceliklerimiz yanlış geldi gidiyor ve sanırım hiç bir zamanda değişmeyecek.
+1
Ek olarak Tokyo'daki yeraltındaki yağmur suyu drenaj kanalı ya da adını her ne koydularsa işte o.
http://www.ny.us.emb-japan.go.jp/japaninfo/winter2016/background-4.jpg
Rain Rain Go Away: Flood Management in Tokyo (http://www.ny.us.emb-japan.go.jp/japaninfo/winter2016/04.html)
https://www.youtube.com/watch?v=o85teh1vU_0
Tokyo’s Incredible Underground Flood Defence Systems - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=o85teh1vU_0)
https://www.youtube.com/watch?v=hyQP6AT8ZyQ
首都圏外郭放水路【埼玉県公式観光動画】 - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=hyQP6AT8ZyQ)
GokhanRS
18-07-2017, 19:19
Yapma adamım uyandırma kerizi. Ondan sonra gider belediyenin sarayın meclisin altına yaparlar bu sistemi milyar dolar harcayıp. Vatandaş gene mağdur, vergiler gene kodomanlara. Bence hiç böyle uyandırmayın.
şu 300 tl olayına sağlam güldüm :D
Bende neden eksiye bastığını şimdi öğrendim
Daha çok uzun ömrün var bana hak vereceğin yıllar çok uzun değil görürsün inş ;)
güncelleme değil
Silivri zaten 200 bin nüfus, güzelim tarım arazileri inşaat, ayriyetten burada da sağlam sel oldu..
Redfish16V
27-07-2017, 12:13
Birleştirilmiş, Son Radar Goruntuleri - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx)
radardaki kızaran kütleleri takip edin.kırmızı hücre istanbula öyle gelirse vurduğu yer önceki versiyondan olur.Şu an edirne civarında önlemler alınsın.tahmini 2,5 saat vakit.sararmışlar mühim değil normal sağanal lakin kızaran ve kızarmış hücre sıkıntı..
beylikdüzünde resmen taş yağıyor.
Geliyor geliyooooooooooooooooooooooorr
Beylikdüzü gök delindi resmen dolu değil mermi yağıyor. Rüzgarın şiddetiyle o kadar sert çarpıyorki dolu taneleri cama trafikte giden araçların camını çatlatır o derece.
by_hayali
27-07-2017, 16:57
dolu başlamış beylikdüzü tarafında
amk ben boyle ısın,typer ustu acık duruyo brandayı ortmemıstım. agzına sıcıldı demekkı. vay amk yaaaaa
Skyhawk34
27-07-2017, 17:11
varmı çok büyük hasar beylikdüzündeki lerde ?
varmı beylıkduzundekı arabalardakı kaporta durumunu soyleyebılecek kımse?
Bostancı sağlam yağıyor..
tuner faruk
27-07-2017, 17:31
amk ben boyle ısın,typer ustu acık duruyo brandayı ortmemıstım. agzına sıcıldı demekkı. vay amk yaaaaa
Değerinde alırım abi :D
Halkalıdada baya baya sert yağdı ama arabalarda sıkıntı yok
Değerinde alırım abi :D
Halkalıdada baya baya sert yağdı ama arabalarda sıkıntı yok
170 e hayırlı olsun tosunum gel al :D dolu hasarlı rakamı :D
Nişantaşı yıkıldı doluyla beraber tarif edilemez bir rüzgar geldi hayatımda ilk kez böyle birşeye şahit oldum araba uzakta kaldı durumu göremiyorum ama kesin inceden çizmiştir...
ataşehirde yer yarıldı şuanda yerin altından yazıyorum :)
Araba da açıktaydı akşam otoparka çekerim dedim inş dolu vurmamıştır.
Geliyor geliyooooooooooooooooooooooorr
geldiiiiiii
Octavia RS
27-07-2017, 17:48
Kısıklı Çamlıca pert evlerin camları kırıldı arabaya inip bakamadım daha umarım bişey yoktur
Ankaraya gelir mi bu dolu ?
Evin camları kırıldı önümüzdeki arabaya yıldırım düştü kaputu delindi arabanın buradan nereye doğru gitti bilmiyorum bu dolu ama daha gelmemiş yerlerdeyseniz arabaları kapalıya alın
Babam libadiyede yakalanmış taş büyüklüğünde yağdığını söylüyor. Tavanda maalesef 6-7 yerde ezik oluşmuş, arka cam hasar almış ve stopun biri patlamış. Herkese geçmiş olsun:(
Skyhawk34
27-07-2017, 18:17
underground yeraltı hip hop
Dolu da bitti yağmur da, şükür benim aracımda birşey yok ama yolda denk geldiğim 7-8 arabadan birisinin camı patlamış.
Kadıköy İskele Karakolu polis araçlarından bir kaç tanesinin camları patlak.
Misak-ı Milli'de çatı devrildi kimsenin üzerine düşmedi şükür.
Gene Misak-ı Milli'de konsomatrisli mekanları ve tüm tekelleri su basarken, hemen bitişiğindeki börekçide 1 gram su olmaması düşündürücü.
Benim otelde sıkıntı yok şükür.
:D
Skyhawk34
27-07-2017, 18:24
Dolu da bitti yağmur da, şükür benim aracımda birşey yok ama yolda denk geldiğim 7-8 arabadan birisinin camı patlamış.
Gene Misak-ı Milli'de konsomatrisli mekanları ve tüm tekelleri su basarken, hemen bitişiğindeki börekçide 1 gram su olmaması düşündürücü.
Rabbim zina yuvalarını vuruyor
Çamlıca'da hasar büyük. Sağlam vurdu. Portakal büyüklüğünde dolu yağdı. Camları patlayan çok fazla araç var. Tavandaki eziklerden bahsetmiyorum.
Rabbim zina yuvalarını vuruyor
kesici senin otel aile oteli statüsüne girdi sınavı geçti bu tespitten sonra :D
onursumer
27-07-2017, 18:41
Birleştirilmiş, Son Radar Goruntuleri - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/sondurum/radar.aspx)
radardaki kızaran kütleleri takip edin.kırmızı hücre istanbula öyle gelirse vurduğu yer önceki versiyondan olur.Şu an edirne civarında önlemler alınsın.tahmini 2,5 saat vakit.sararmışlar mühim değil normal sağanal lakin kızaran ve kızarmış hücre sıkıntı..
bu saatten sonra dolu ihtimali nedir ona gore akşam önlem alalım :)
SULTANOGLU
27-07-2017, 18:50
Dolu imani olanin icinden gecer kafasindan sekmez.
bunlar ümraniye çarşıda olanlar.
herhalde 1 ay boyunca tamircilerde sıra gelmez bir ay sonra kaskodan yaptırıcaz artık.
yarında varmı acaba dolu
https://i.hizliresim.com/29WXzL.jpg
https://i.hizliresim.com/BAWp7V.jpg
https://i.hizliresim.com/ZEjbPg.jpg
https://i.hizliresim.com/okqDRQ.jpg
https://i.hizliresim.com/VM8q1y.jpg
haremdekı yukleme yapan dev vıncler yıkılmıs yaw
GokhanRS
27-07-2017, 18:59
Geçmiş olsun arkadaşlar.
imprezaWRC
27-07-2017, 19:00
Umarım birşey olmamıştır diyeceğim ama biz o doluya otobanda yakalandık; köprü altına girip duramadık :( İçeriden duyduğum seslerin tarifi mümkün değil. Evin balkon tentesi kopmuş.
imprezaWRC
27-07-2017, 19:02
Kadyr geçmiş olsun :(
Otomobili, evi hasar gören arkadaşlara geçmiş olsun. :(
Umarım birşey olmamıştır diyeceğim ama biz o doluya otobanda yakalandık; köprü altına girip duramadık :( İçeriden duyduğum seslerin tarifi mümkün değil. Evin balkon tentesi kopmuş.
Abi yagmur yagdiktan sonra ciktim baktim sukur ki bir sey yok. Kirk yilda bir arabayi disarida biraktim olana bak :)
imprezaWRC
27-07-2017, 19:04
Abi yagmur yagdiktan sonra ciktim baktim sukur ki bir sey yok. Kirk yilda bir arabayi disarida biraktim olana bak :)
Kesin aklına da gelmiştir; 40 yılda bir dışarıda bıraktım kesin birşeyler bulur beni demişsindir. Neyse, geçmiş olsun.
imprezaWRC
27-07-2017, 19:05
Küçükçekmece'de eve yıldırım düşmüş diye görüntüler var; yıldırım değil resmen bomba düşmüş, ev diye birşey kalmamış :(
Day Walker
27-07-2017, 19:07
Herkese büyük geçmiş olsun.
Zeytinburnu bayaa feciydi çok şükür cam kenarlarından eve giren su dışında arabada falan hasar yok.
imprezaWRC
27-07-2017, 19:15
Herkese büyük geçmiş olsun.
Zeytinburnu bayaa feciydi çok şükür cam kenarlarından eve giren su dışında arabada falan hasar yok.
O kadarıyla geçmiş olsun.
SekoLive
27-07-2017, 19:18
Topkapi bayrampasa arasinda denk geldim
Bes tane cati sagima solima dustu
Devrilen agaclar
Hepsini canli gormek ve caresizlik bisey yapamamak cok kötüydü
Bu durumu yasamayanlar kendilerini tebrik edebilirler...
Kadyr geçmiş olsun :(
Otomobili, evi hasar gören arkadaşlara geçmiş olsun. :(
eyvallah abi sağol. ev olarakta çoğu kişinin camları kırılmış
imprezaWRC
27-07-2017, 19:25
araba temızmıs cok sukur
İyi hadi geçmiş olsun. Yarında yağış varmış. Sakla sen o zuzuyu.
hddsheriff
27-07-2017, 19:29
Hepimize geçmiş olsun , sanırım bundan sonra bu hava olaylarına alışmamız gerekecek sanırım
imprezaWRC
27-07-2017, 19:29
Topkapi bayrampasa arasinda denk geldim
Bes tane cati sagima solima dustu
Devrilen agaclar
Hepsini canli gormek ve caresizlik bisey yapamamak cok kötüydü
Bu durumu yasamayanlar kendilerini tebrik edebilirler...
Bir tık hafifini Batı Ataşehir'de otobanda yaşadık. Öndeki otomobili bir ara göremedik. Sonra millet korkusundan otobanda durunca bir ara camdan içeri birşeyler girecek diye düşünmedim değil. Final Destination tadında bir 30dk yaşadık. Ofistende erken çıkasım vardı inat gibi tam 18:00'de çıktım böylelikle ebemin örekesini de görmüş oldum.
İyi hadi geçmiş olsun. Yarında yağış varmış. Sakla sen o zuzuyu.
eyvallah agacım, eve gecebılsem saklayacam :)
imprezaWRC
27-07-2017, 19:31
Hepimize geçmiş olsun , sanırım bundan sonra bu hava olaylarına alışmamız gerekecek sanırım
Biz alışırızda bu şehiride alıştırırlarsa hiç fena olmaz. Zira, 30dk yağışta otobandan kızıl deniz geçiyor sandım.
Day Walker
27-07-2017, 19:31
O kadarıyla geçmiş olsun.
Walla ucuz atlattık :(
imprezaWRC
27-07-2017, 19:35
Bu olaylarıda zinaya bağlayan çıkar mı acaba?
onursumer
27-07-2017, 19:36
beni işyerinden arkadaşlar uyarmasa arabayı saklayamazdım valla ucuz atlattım sağına soluna ruzgarla gelmiştir illaki ama tavanına direk yağmadı çok şukur
Bu olaylarıda zinaya bağlayan çıkar mı acaba?
konyalılar tweet atmış konyada zina az olduğu için hava temiz diye:D
Ben hayatımda böyle birşey görmedim
Ulus'ta apartmanızımın dış cephesi delik deşik oldu (mantolama olduğu için).
bir komşumuzun f10 5 kasasının sunroof komple kırıldı,
captivanın ön cam kırıldı, tavan ve kaput delik deşik.
Çok şükür benim aracım eşimde ve eşimde farklı bir bölgede. hiç doluya denk gelmemiş.
herkese büyük geçmiş olsun.
yarın hangi saat aralığında tekrardan yağışlar bekleniyor?
Konuyla ilgili arkadaşlar yazabilir mi bu dolunun devamı var mı
SekoLive
27-07-2017, 20:12
Bir tık hafifini Batı Ataşehir'de otobanda yaşadık. Öndeki otomobili bir ara göremedik. Sonra millet korkusundan otobanda durunca bir ara camdan içeri birşeyler girecek diye düşünmedim değil. Final Destination tadında bir 30dk yaşadık. Ofistende erken çıkasım vardı inat gibi tam 18:00'de çıktım böylelikle ebemin örekesini de görmüş oldum. gecmis olsun abi
Alibeykoydeki yangin hala devam ediyor okmeydaninda kauçuk plastik kokusundan sokakta nefes almak zor genizimiz yaniyor
kapalıya koyarsın sel olur dışarıya koyarsın dolu yağar ne yapsak yaranamıyoruz :D
bu arada bu dolu devam edecek mi ? valla bu sel olaylarından kapalıya koymaya korkar oldum
Kuzenim istanbulda polis, aracı pert olmuş ön cam paramparça kaput tavan söylemiyorum bile
kapalıya koyarsın sel olur dışarıya koyarsın dolu yağar ne yapsak yaranamıyoruz :D
bu arada bu dolu devam edecek mi ? valla bu sel olaylarından kapalıya koymaya korkar oldum
Hava forumlarının birkaçı dolu daha olmaz yüksek ihtimalle. Bundan sonra yağış olucakmış yarın öğle saatlerine kadar. Tabi ne kadar doğru, Emir gelince yazar.
"Yağış yarın öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli şekilde devam edecek. Fakat az önceki saatlerde yaşadığımız afet yaşanmayacak."
Herkese çok geçmiş olsun. Allah beterinden benzerinden korusun. Dolu yağışı gece ve yarın devam edecek mi acaba konuyla ilgili bilgisi olan varsa çok güzel olur.
ilk firtina ciktiginda servisten eve gidiyordum.
5dk ile yirttim sadece islandim ama millet sanki gelecegi gorur gibi isikta bile durmuyordu. ruzgardan 2 defa dusme tehlikesi atlattim, eve geldikten sonra dolu basladi. ucuz yirttik, kesinlikle duserdim bu dolu ve firtinada
zarar goren arkadaslara gecmis olsun, ist bayag dagilmis maddi olarak.
imprezaWRC
27-07-2017, 20:39
gecmis olsun abi
Alibeykoydeki yangin hala devam ediyor okmeydaninda kauçuk plastik kokusundan sokakta nefes almak zor genizimiz yaniyor
Sağolasın, hepimize geçmiş olsun.
Sağolasın, hepimize geçmiş olsun.
Ak-47 fotolarını yarın atarım buraya. Sen gördün gerçi
Apartmanlar delik değiş sanki taranmış gibi
https://i.hizliresim.com/ERWGyz.jpg
https://i.hizliresim.com/jWr0QL.jpg
https://i.hizliresim.com/ERWGyz.jpg
https://i.hizliresim.com/jWr0QL.jpg
Bu görüntünün aynısı biz apartmanda da var şuan. Apartman tepemize yıkıldı sandım.
Herkese SA aynı zamanda geçmiş olsun ...
İstanbul içi her türlü aracın camı değişir, çatlak tamiri yapılır ve göçük düzeltilir ...
Şaka bir yana bu akşam ani bir kararla sektör değişikliği yapsam herhalde kariyerim için daha iyi olur ...
Not : Kiralık dükkan önerileri değenlendirilir ...
beyler son dakika uyarısı vermiş akom
AKOM’dan son dakika yağış uyarısı! - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/akomdan-son-dakika-yagis-uyarisi-1949651/)
acaba dolu yağar mı tekrardan ? aracı kapalıya koysam su baskını olur mu ? kafamda deli sorular
imprezaWRC
27-07-2017, 22:07
beyler son dakika uyarısı vermiş akom
AKOM’dan son dakika yağış uyarısı! - Son Dakika Guncel Haberler (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/akomdan-son-dakika-yagis-uyarisi-1949651/)
acaba dolu yağar mı tekrardan ? aracı kapalıya koysam su baskını olur mu ? kafamda deli sorular
Sana tek ucu boklu değnek lazım o da stoklarda kalmadı. Kapalı otopark yerin dibinde değilse bence kapalıda kalsın. Ben yarın zuzuyu çıkartmayacağım. Gerçi Duster dışarıda kaldı ve ne durumda en ufak bilgim yok. Bakalım sabah sabah ne süprizle karşılacağım. Cam kırılıp içine su girdiyse artık servisten önce Koşuyolu Kalp Hastanesine giderim.
Sana tek ucu boklu değnek lazım o da stoklarda kalmadı. Kapalı otopark yerin dibinde değilse bence kapalıda kalsın. Ben yarın zuzuyu çıkartmayacağım. Gerçi Duster dışarıda kaldı ve ne durumda en ufak bilgim yok. Bakalım sabah sabah ne süprizle karşılacağım. Cam kırılıp içine su girdiyse artık servisten önce Koşuyolu Kalp Hastanesine giderim.
işte kapalı otopark yerin dibinde -1 -2 diye gidiyor. o yüzden dediğin gibi tek ucu boklu değneği bulamıyoruz. bende arabadan 800 km uzaktayım en son babam baktı 2 3 saat önce arabada bişey yok dedi umarım bende yarın arabanın yanına gittiğimde Mehmet Akif Ersoy kalp hastanesinde soluğu almam.
imprezaWRC
27-07-2017, 22:18
işte kapalı otopark yerin dibinde -1 -2 diye gidiyor. o yüzden dediğin gibi tek ucu boklu değneği bulamıyoruz. bende arabadan 800 km uzaktayım en son babam baktı 2 3 saat önce arabada bişey yok dedi umarım bende yarın arabanın yanına gittiğimde Mehmet Akif Ersoy kalp hastanesinde soluğu almam.
Otoparkı sağanak yağmurlarda su basmıyorsa bence -1'e koy gitsin.
Otoparkı sağanak yağmurlarda su basmıyorsa bence -1'e koy gitsin.
valla abi bilmiyorum ki ispark ın otoparkı. neyse dolu yağmaz heralde gece ya.(yağdı)
5 dk ile ölümden döndüm resmen. 1 metre önüme kiremitler yağdı. Kafama silah dayasalar heralde ancak böyle tırsardım. Araba umrumda değildi.olan oldu. Arabalar delik deşikti. Nişantaşından akan tüm su fulyada arabaları yüzdürmeye yetmiş. ALLAH a şükürler olsun. Doğa affetmez. Ağaçlara yıkmamak lazım bunca şeyi. Elbette payı vardır ama böyle bir afete tam anlamıyla engel olunabileceğini zannetmıyorum.
Redfish16V
27-07-2017, 22:33
Öncelikler herkese geçmiş olsun.2.5 saat öncesinden yazdım buraya faydam olmuştur inşallah.Geçelim detaylara
-İstanbul'da yağış yarın öğleye doğru hafifleyerek bitecek.Dolu riski yarın yok.
-Yarın dolu riski Yalova-eskişehir - beypazarı mevkinde var.
-Ankara'da yarın dolu riski yok denilebilir.HAtta yağmur batı tarafta askıda kalacak.Batıkent-Yenimahalle-Sincan hattında kalacak yağış.keçiören-çankaya gibi yerlerde yağış çok çok az veya hiç görülmeyebilir.Batıkent vb batı kesimde ise sadece sabah 06:00-09:00 arası dolu riski çok düşük olmakla beraber datalarda gözükmektedir.
-Ağustos 20'den sonra bu tür olaylar daha sıklaşacak ve eylülde tavan yapacaktır.Ağustos-Eylül ayında yağışlar ve sıcaklık mevsim normalleri üstü bitecektir.
-Kış için bu sene piyango iç batı anadoluya vuracak ve İstanbul için efsane 1 adet sistem mutlaka olacak.Şu an veriler önceki senenin bi tık farklısı olarak gidiyor.Mesela önceki sene +0.5 değer iken bu sene +1.0 gibi. . Nötr'e yakın durumda olduğumuz için 2017-2018 trendi bol yağış bol aksiyon olacak.
imprezaWRC
27-07-2017, 22:40
5 dk ile ölümden döndüm resmen. 1 metre önüme kiremitler yağdı. Kafama silah dayasalar heralde ancak böyle tırsardım. Araba umrumda değildi.olan oldu. Arabalar delik deşikti. Nişantaşından akan tüm su fulyada arabaları yüzdürmeye yetmiş. ALLAH a şükürler olsun. Doğa affetmez. Ağaçlara yıkmamak lazım bunca şeyi. Elbette payı vardır ama böyle bir afete tam anlamıyla engel olunabileceğini zannetmıyorum.
Bunca konut kışın ne ile ısınıyor, doğalgaz ile değil mi? Kombilerin bacasından havaya salınan su buharı...vs gidiyor bir yerde birikiyor, sonrası *****. Sırf biz değil tüm Dünya'da doğanın yengesini sürekli öptüğümüz için de bu hale geliyoruz.
Tabi birde bütün Türkiye'yi 3-4 ile en fazlada altyapısı olmayan İstanbul'a yığmanın da bedellerini ödüyoruz. Olup olmadık her yere imar izni vermenin, yeşili-ağacı yok etmenin, altyapı yerine varaklı koltuklar almanın...vs'nin bedellerini hepimiz ödüyoruz.
P.S: Hayret, Belediye bu sefer bana önlem alın diye mesaj atmadı.
Polis gördüğünde emniyet kemeri bağlayan zihniyetin yaygın olarak yaşadığı bu coğrafyada sadece olası afetlerden birkaç saat öncesinde önlem alma veya sadece uyarı verme ile biz daha çok yüzeriz.
Belki de böyle böyle olimpiyatlara dopingsiz sporcularda yetiştirmiş oluruz.
imprezaWRC
27-07-2017, 22:42
Öncelikler herkese geçmiş olsun.2.5 saat öncesinden yazdım buraya faydam olmuştur inşallah.Geçelim detaylara
-İstanbul'da yağış yarın öğleye doğru hafifleyerek bitecek.Dolu riski yarın yok.
-Ankara'da yarın dolu riski yok denilebilir.HAtta yağmur batı tarafta askıda kalacak.Batıkent-Yenimahalle-Sincan hattında kalacak yağış.keçiören-çankaya gibi yerlerde yağış çok çok az veya hiç görülmeyebilir.Batıkent vb batı kesimde ise sadece sabah 06:00-09:00 arası dolu riski çok düşük olmakla beraber datalarda gözükmektedir.
-Ağustos 20'den sonra bu tür olaylar daha sıklaşacak ve eylülde tavan yapacaktır.Ağustos-Eylül ayında yağışlar ve sıcaklık mevsim normalleri üstü bitecektir.
-Kış için bu sene piyango iç batı anadoluya vuracak ve İstanbul için efsane 1 adet sistem mutlaka olacak.Şu an veriler önceki senenin bi tık farklısı olarak gidiyor.Mesela önceki sene +0.5 değer iken bu sene +1.0 gibi. . Nötr'e yakın durumda olduğumuz için 2017-2018 trendi bol yağış bol aksiyon olacak.
Senin yazılarını ne zaman okumasam daha doğrusu okumaya vakit bulamasam ucundan kıçından illa başıma birşey geliyor. :( Sen foruma yazınca bana whatsapp'tan mesaj gönder girip okuyayım :)
Redfish16V
27-07-2017, 22:46
Senin yazılarını ne zaman okumasam daha doğrusu okumaya vakit bulamasam ucundan kıçından illa başıma birşey geliyor. :( Sen foruma yazınca bana whatsapp'tan mesaj gönder girip okuyayım :)
elimden geldiğince abi kimi kurtarsam kardayım diyorum :D Aklımda elimden geldiğince uyarmaya devam abi :) ama ciddi tekrarlıyorum ilerideki oluşumlara önlem alın bunun daha büyüğü güçlüsü yakın.Hatta yarın bu süper hücre hareketlerinin gifini yapıp atacağım şu an turu döndü 2.turda yine vuracak ve tahmini eylül ortası gibi..
Arabayi yaptirmayalimmi yani gocuklu dolasayim:)
GokhanRS
27-07-2017, 23:58
Ağaç diyip geçme, Antalya zeytinpark yılda 2.600 ton tozu ve 610.000.000 m3 karbondioksiti emip temizlediği hesaplanıyor.
Sel baskınları ve taşkınlardan korunmak için her şeyden önce doğal bitki örtüsünün özellikle de ormanların korunması gerekir. Çünkü ağaçlar yağmurun hızını keser ve yağmur sularının toprağa sızmasını sağlar. Böylece sular toprağın yüzünde birikmez ve sel oluşumuna yol açmaz. Ayrıca ağaç gövdeleri suyun yamaçtan aşağıya hızla akmasını önler.
Ağaç orman o kadar önemli ki
Suyun emilmesinden tutun
O2 miktarı kaliteli yaşamın en önemli şartlarından
Betonun sonu bu oluyor malesef
GokhanRS
28-07-2017, 00:03
Bir de yeni ekilmiş bir ağaç bile hafta 55 litre suyu emebiliyormuş. Yetişkin ve bol miktarda ağaç olsa her mahallede bunun büyük bir afet savunma sistemi olabileceğini inkar eden var mı aramızda?
Peki İstanbul'da her boş arazinin ağaçlandırmak yerine imar rantına kurban gittiğini inkar edebilecek var mı aramızda?
edemirbas
28-07-2017, 00:04
İzmit'te yaşıyorum, tam olarak bu hat üzerinde olmasam da yakınındayım. Burayı pas geçer mi yoksa hazırlıklı mı olalım :D
Redfish16V
28-07-2017, 08:06
İzmit'te yaşıyorum, tam olarak bu hat üzerinde olmasam da yakınındayım. Burayı pas geçer mi yoksa hazırlıklı mı olalım :D
imkan dahilinde.
Ankara için dolu riski saatini saat 11:45-12:15 olarak güncelliyorum.Hava şu an tahminden biraz daha sıcak ilk yağış anında dolu riski artmış durumda.
wolkanku
28-07-2017, 08:15
imkan dahilinde.
Ankara için dolu riski saatini saat 11:45-12:15 olarak güncelliyorum.Hava şu an tahminden biraz daha sıcak ilk yağış anında dolu riski artmış durumda.
akşam 20:00 gibi istanbul'dan sapancaya yola çıkacağım.
herhangi bir sıkıntı olur mu?
sapancada kapalı otoparkımız yok ve genelde ağaçlık alanda park ediyorum, gece fırtına vb. riski olur mu?
imprezaWRC
28-07-2017, 08:41
sapancada kapalı otoparkımız yok ve genelde ağaçlık alanda park ediyorum, gece fırtına vb. riski olur mu?
Sen yanına, halı, kilim ne varsa al, zuzunun üstüne ser.
Redfish16V
28-07-2017, 08:53
olay akşama kalmadan biter :) Sizin için bir sıkıntı olacak durum şu an gözükmüyor
wolkanku
28-07-2017, 09:15
olay akşama kalmadan biter :) Sizin için bir sıkıntı olacak durum şu an gözükmüyor
çok teşekkür ederim, içim rahat çıkabilirim yola :)
wolkanku
28-07-2017, 09:22
Sen yanına, halı, kilim ne varsa al, zuzunun üstüne ser.
abi sorma ya ,
bir önceki gece rüyamda ; ertesi günü görüyorum, normal kalkmışım giyinmişim arabayla işe gidiyorum, ümraniye teb'in orayı geçince yol bir anda bembeyaz sis ve kar oluyo , arabadan iniyorum , refüjün ortasındaki karları elimle toplayıp kartopu yapıyorum , gerçek mi diye anlamaya çalışıyorum, temmuz ayında bu mümkün değil derken uyandım. nolacak ölecek miyim neydi o bembeyaz görüntü ya dedim tekrar uyudum.
dün ofise arabayla gidecektim, rüyadan dolayı servisle gittim. artık allah mı korudu ben mi erdim bilemiyorum :DD Yiğit G bu konuları daha iyi biliyo haha
iyi ki de öyle yapmışım, düşünüyorum da o an doluya yakalansam herhalde, çıkıp arabanın üstüne yüz üstü yatardım :)))))
sabah 11:30 gibi de kız arkma whatsapptan anlattım olayı
imprezaWRC
28-07-2017, 10:20
abi sorma ya ,
bir önceki gece rüyamda ; ertesi günü görüyorum, normal kalkmışım giyinmişim arabayla işe gidiyorum, ümraniye teb'in orayı geçince yol bir anda bembeyaz sis ve kar oluyo , arabadan iniyorum , refüjün ortasındaki karları elimle toplayıp kartopu yapıyorum , gerçek mi diye anlamaya çalışıyorum, temmuz ayında bu mümkün değil derken uyandım. nolacak ölecek miyim neydi o bembeyaz görüntü ya dedim tekrar uyudum.
dün ofise arabayla gidecektim, rüyadan dolayı servisle gittim. artık allah mı korudu ben mi erdim bilemiyorum :DD Yiğit G bu konuları daha iyi biliyo haha
iyi ki de öyle yapmışım, düşünüyorum da o an doluya yakalansam herhalde, çıkıp arabanın üstüne yüz üstü yatardım :)))))
sabah 11:30 gibi de kız arkma whatsapptan anlattım olayı
Bundan sonra rüyalarımı sana anlatacam, sen ermişsin. :)
erayakar
29-07-2017, 16:39
nasıl bir sıkıcı sıcak var .
Redfish16V
31-07-2017, 15:08
Eylül'ün 12-15 arası ülke genelinde afet derecesinde yağışlar görülebilir.Yine eylül sonunda istanbul ve karadeniz hattında gece -2 ler görülebilir.. Bu h.sonu Eylül özel olarak bir yazı yazacağım.Çok değişik bir süreç bizi bekliyor.
SULTANOGLU
31-07-2017, 15:11
artık arabanın üstüne beton mu atarım. Kapalı garajamı sokarım bilemiyorum :D teşekkürler uyarılar için :D
free-hifi
31-07-2017, 18:27
Cehennem sıcaklar i geliyor mu
Prof kaçalım demiş :)
gespenster
31-07-2017, 18:47
dolu olmadıgı surece ben sıcaga razıyım
:)
Eylül'ün 12-15 arası ülke genelinde afet derecesinde yağışlar görülebilir.Yine eylül sonunda istanbul ve karadeniz hattında gece -2 ler görülebilir.. Bu h.sonu Eylül özel olarak bir yazı yazacağım.Çok değişik bir süreç bizi bekliyor.
Emeğine sağlık emir. Konu yavaştan gerilim filmine dönmeye başladı :) Neyseki önceden haberimiz oluyor.
Ankara için bugün bir uyarı varmıdır? Devletin sitesine baktım birşey gözükmüyor ama incek tarafında hava değişik şuanda, şimşekler gök gürlemeleri. Korktum dolu olurmu?
Ankara için bugün bir uyarı varmıdır? Devletin sitesine baktım birşey gözükmüyor ama incek tarafında hava değişik şuanda, şimşekler gök gürlemeleri. Korktum dolu olurmu?
Uyarılar - Meteoroloji Genel Mudurluğu (https://www.mgm.gov.tr/tahmin/uyari-goster.aspx?sN=17010177y)
Ankara icin Uyari mevcut.. Dikkatli olun
Redfish16V
03-08-2017, 21:32
Sakin olun iç kesimlerin dolu riski olamaz bu dönemlerde..1-2 gün böyle ısınımdan kaynaklı yerel lokal şimşekli geçişler olacak.Tek sıkıntı göller yöresinde sebebi ise ordaki ısınımın etkisinin daha kuvvetli olması.İç kesimlerin bu saatden sonra tek sıkıntısı eylül-kasım dönemindeki aşırı yağmur riskidir onlarıda önceden uyaracğız :) Yarın gece de buraya eylül özel yazacağım umarım :)
Emir şu 1 ay ankara'da dolu falan deme hacı çok kötü olurum. Araba ağacın kıyısında otoparkta kaldı ben bursadayım bişi olcak diye ödüm kopuyo alamadım yanıma :D
Yağmur falan dediler koştum geldim neyse içimi rahatlattın, eyvallah :D :D
Yarın için adana ve mersin tarafına yoğun yağış uyarısı veriyor. Var mı ciddi bi risk ? gsi_club
Redfish16V
03-08-2017, 22:28
Yarın için adana ve mersin tarafına yoğun yağış uyarısı veriyor. Var mı ciddi bi risk ? gsi_club
aşırı sel mümkün abi..dolu riski şu an min seviyede.. canlı takip etmek lazım.Pazar sabahına kadar yağış var.. Radardan bakıp buraya canlı yazmaya çalışırım.
Yiğit G.
04-08-2017, 17:43
Meteoroloji'den 8-9 Ağustos uyarısı!
Habertürk'ün haberine göre, yapılan tahminlere göre, İstanbul’da hafta sonundan başlayarak sıcaklık değerleri 34-35’i bulacak. 1 hafta boyunca açık ve az bulutlu geçecek havanın aşırı nem nedeniyle daha da bunaltıcı olacağı belirtildi. İstanbul’da bugün ve yarın nemin yüzde 94’e kadar ulaşacağı, rüzgârın şiddetini azaltarak 22-24 kilometreye kadar düşeceği, bu durumun da hissedilen sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıkaracağı bildirildi. Aynı hava şartlarının 10-11 Ağustos’a kadar sürmesi bekleniyor.“Basra Körfezi üzerinden gelen muson sıcak hava dalgasının etkisiyle yazın en sıcak günlerini yaşayacağız. Sıcak ve kuru çöl rüzgârları hafta sonu İstanbul’daki sıcaklık değerini 37-38 dereceye yükseltecek. Nem ile birlikte hissedilen sıcaklık 45 dereceyi bulacak. Asfalt sıcaklığı 65, beton sıcaklığı ise 60 dereceye ulaşıyor. İstanbul’da hissedilen sıcaklık ile Şanlıurfa’daki sıcaklık değeri aynı seviyeye gelmiş oluyor.”
YENİ SEL İHTİMALİ
Sıcağın etkisiyle yüksek oranda buharlaşma olacağını kaydeden Köse, “Nemli ve sıcak havanın soğuk hava katmanıyla karşılaşması durumunda, İstanbul’da 3’üncü sel felaketi yaşanabilir. Sıcak hava dalgasının ardından şiddetli yağış tahmin ediyoruz” uyarısında bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek de Türkiye genelinde 8 ve 9 Ağustos tarihinde 1911-2016 arasındaki uç değerlerin görüleceğine dikkat çekti.
dün muğlada baya bi şiddetli dolu karışık yağmur yağdı ama Allahtan çok uzun sürmedi..marmariste ise buğün 15 dk bi yağmur attı geçti ama karşılığında aşırı nem oluştu bunaltıyor insanı sıcaklıklar 3-5 derece daha artıcağı söyleniyor sıvı hale dönüşmezsek iyidir sıcaklarla:D
GSI CLUB
Emir , Ankara icin dolu riski var mi?
Emir niğde için şiddetli dolu riski varmı belediyeden anons yaptılar millet alarmda resmen
Redfish16V
04-08-2017, 22:30
GSI CLUB
Emir , Ankara icin dolu riski var mi?
daha öncede yazmıştım ankara için uzuunn bir dönem dolu yok eylül ortasına rahat olabilirsiniz :) Bu dönemde yağan yağmurlar bahar gibi ikindi vaktinden sonra yağan kırkikindi tarzında olacaktır.
Emir niğde için şiddetli dolu riski varmı belediyeden anons yaptılar millet alarmda resmen
yarın öğleye doğru niğde konya göller yöresi sıkıntılı önlem alınmalı...
imprezaWRC
06-08-2017, 19:02
GSİ CLUB Emir'im Ağustos 11'den itibaren Bursa-Balıkesir-Edremit dolayları nasıl gözüküyor ?
Redfish16V
06-08-2017, 22:29
GSİ CLUB Emir'im Ağustos 11'den itibaren Bursa-Balıkesir-Edremit dolayları nasıl gözüküyor ?
temiz abi ay sonuna kadar :)
Shadow_Dancer
06-08-2017, 22:30
Kardeşim nolacak bu nem.. bittik be istanbulda.
gespenster
06-08-2017, 22:32
merhaba eylul 10 nunda once kas sonra bodrum tarafına gecıcem. eylul ayı sıkıntılı demıstın durum ne olur kardesım o bolgelerde
Redfish16V
06-08-2017, 22:33
bu nemin maalesef ardı çok şiddetli yağış olacak abi.. Aşırı nem,havadaki kuruluk ve basıncın artması gelecek olan yağmura bir zemin ve kuvvet veriyor.Halen eylül ayına ait tam bir tespit koyamadığım için yazımı öteliyorum ama eylül 10-15 arası ekstrem olacak gibi..
Redfish16V
06-08-2017, 22:35
merhaba eylul 10 nunda once kas sonra bodrum tarafına gecıcem. eylul ayı sıkıntılı demıstın durum ne olur kardesım o bolgelerde
eylül 11 - 13 şiddetli yağışlı %90.yağışlı periyotda orasıda dahil sadece süresi daha kısa.. yine 18-22 arasıda yağışlı periyotda.Ağustos 20 gibi tekrar hatırlatırsanız nokta koymuş oluruz :)
imprezaWRC
06-08-2017, 23:14
Ben 2 saattir balkondaki çamışırlıktayım ama halen kurumadım :D :D :D
Redfish16V
07-08-2017, 14:35
Ağustos 14-15'ten yazın seviyes 1 tık düşecek ve aşırı sıcaklık krizi olmayacak.Ağustos 25'teden sonra da adım adım seviye düşecek ve eylüle mevsim altı gireceğiz
GSİ bir sorum olacak bilmediğimden soruyorum, insanoğlunun aşırı emisyon tüketimi , bundan sonraki geçecek yazları daha sıcak ve kışları daha soğuk olması anlamına mı geliyor? Yoksa yazları ve kışları mı daha sıcak?
Redfish16V
07-08-2017, 16:15
GSİ bir sorum olacak bilmediğimden soruyorum, insanoğlunun aşırı emisyon tüketimi , bundan sonraki geçecek yazları daha sıcak ve kışları daha soğuk olması anlamına mı geliyor? Yoksa yazları ve kışları mı daha sıcak?
belli periyotlar var bu periyotlar meteorolojik olarak 20 yıl şeklinde.En son 2016 yılında bu 20yıllık periyot bitti ve şu an yeni yeni 20 yıllık periyotdayız.her gelen 20 yıllık periyotlarda iklimin doğaya etkisi artıyor.Yine 20 yıllık periyotların içinde 4 4 4 4 diye bölünüm var.Bu 4 ise soğuk ılık sıcak gibi bölünüyor.Biz yeni 20lik periyodun soğuk kısmına geçiyoruz ama bu 4 lük periyotlar çok mühim değil çünkü sıcak/soğuk ayrımındaki fark çok değil.. İşin genel özeti ise her geçen zaman sıcak daha sıcak soğuk daha soğuk olacak.ve sonraki aşama iklimsel ciddi kayma baş gösterecektir.(zaten mevcut ama şu an etkileri henüz çok şiddetli değil).Ani sıcaktan soğuğa geçişler vb sık olacak mesela.. İnsanoğlu ne kadar çabalarsa çabalasın dünyadaki bazı temeller bozuldu bozuluyor yani sadece gelen zararı minimize etmeyi düşünmeliyiz artık,engellemek için çok geç çünkü
belli periyotlar var bu periyotlar meteorolojik olarak 20 yıl şeklinde.En son 2016 yılında bu 20yıllık periyot bitti ve şu an yeni yeni 20 yıllık periyotdayız.her gelen 20 yıllık periyotlarda iklimin doğaya etkisi artıyor.Yine 20 yıllık periyotların içinde 4 4 4 4 diye bölünüm var.Bu 4 ise soğuk ılık sıcak gibi bölünüyor.Biz yeni 20lik periyodun soğuk kısmına geçiyoruz ama bu 4 lük periyotlar çok mühim değil çünkü sıcak/soğuk ayrımındaki fark çok değil.. İşin genel özeti ise her geçen zaman sıcak daha sıcak soğuk daha soğuk olacak.ve sonraki aşama iklimsel ciddi kayma baş gösterecektir.(zaten mevcut ama şu an etkileri henüz çok şiddetli değil).Ani sıcaktan soğuğa geçişler vb sık olacak mesela.. İnsanoğlu ne kadar çabalarsa çabalasın dünyadaki bazı temeller bozuldu bozuluyor yani sadece gelen zararı minimize etmeyi düşünmeliyiz artık,engellemek için çok geç çünkü
Çok güzel ve açıklayıcı yazdığın için sağol, peki birkaç açıklama olmuştu google vb firmalar da onaylamıştı bu durum emisyonlar ile ilgili değil hiç emisyon olmasa bile aslında dünyanın normal hali bu şekilde falan diye bu konu için ne diyorsun?
Redfish16V
07-08-2017, 16:48
Çok güzel ve açıklayıcı yazdığın için sağol, peki birkaç açıklama olmuştu google vb firmalar da onaylamıştı bu durum emisyonlar ile ilgili değil hiç emisyon olmasa bile aslında dünyanın normal hali bu şekilde falan diye bu konu için ne diyorsun?
Rica ederim.Hiç emisyon olur mu bilmiyorum ama iklimsel olarak bakarsak olaya dünyanın getirdiği koşullar bizi kıskaca götürüyor.Evet iyiye giden yağışlar vb var ama gördüğünüz gibi bunun uç noktalarını yaşıyoruz ve gelecekte bunun şiddeti artacak.Aslında biz optimal noktadan koşarak uzaklaşıyoruz ve elbet belki 100 belki 1000 yıl sonra dünya için sıkıntılar büyük olacak.Mesela bir bölgenni optimal yağışlı günü 10 olsun,güneşli gün ise 12 olsun.Bu değerlerde bir süreç geçse dünyanın geleceğinden iyi konuşabiliriz.Lakin bu örnekteki yer de yağışlı gün 15 güneşli 7 veya tam tersi durumlar gerçekleştiğinde oranın dengesi bozuluyor.Sayısal olarak bir birbirini tamamlasada diğer dengeler verim düşüyor değişiyor.Mesela İstanbul sene 2004 te şiddetli kışı kaldırdı 2012 yi kaldırdı ama zorlandı 2017de kaldıramadı ve bir sonraki kışta belkide yağmur gibi afetimsi olacak..çünkü istanbul'un dengesi bozuldu o rutin gün sayıları değişti.Peki bunu ne tetikledi ? Ağaçların az alan kaplaması betonlaşma altyapı yenilenmemesi yanlış yerleşim + dünyadaki küresel döngününde değişmesi.Bundan 10 yıl önce yağış alan yerler az çok belli stabil gidiyordu artık alanlarda değişme oldu yani artık yeni yerleri vuran afetler varken eski yerlerde yeni bir döngüye giriyor.. Emisyon olayının o kadar çok ciddi ve hızlı olması lazım ki dünyanın uzun geleceği biz görmesekte iyi bi son olsun :) Bu işin teknik boyutu,diğer boyutu dersek yinede Allah bilir :)
Emir, 18 eylül haftası Bodrum için bir tahminin olur mu?
Eylül ayına mevsim altında gireceğiz dedin ama gidişat da bu şekilde mi yoksa Eylül'ün ilerleyen günlerinde toparlar mı?
Rica ederim.Hiç emisyon olur mu bilmiyorum ama iklimsel olarak bakarsak olaya dünyanın getirdiği koşullar bizi kıskaca götürüyor.Evet iyiye giden yağışlar vb var ama gördüğünüz gibi bunun uç noktalarını yaşıyoruz ve gelecekte bunun şiddeti artacak.Aslında biz optimal noktadan koşarak uzaklaşıyoruz ve elbet belki 100 belki 1000 yıl sonra dünya için sıkıntılar büyük olacak.Mesela bir bölgenni optimal yağışlı günü 10 olsun,güneşli gün ise 12 olsun.Bu değerlerde bir süreç geçse dünyanın geleceğinden iyi konuşabiliriz.Lakin bu örnekteki yer de yağışlı gün 15 güneşli 7 veya tam tersi durumlar gerçekleştiğinde oranın dengesi bozuluyor.Sayısal olarak bir birbirini tamamlasada diğer dengeler verim düşüyor değişiyor.Mesela İstanbul sene 2004 te şiddetli kışı kaldırdı 2012 yi kaldırdı ama zorlandı 2017de kaldıramadı ve bir sonraki kışta belkide yağmur gibi afetimsi olacak..çünkü istanbul'un dengesi bozuldu o rutin gün sayıları değişti.Peki bunu ne tetikledi ? Ağaçların az alan kaplaması betonlaşma altyapı yenilenmemesi yanlış yerleşim + dünyadaki küresel döngününde değişmesi.Bundan 10 yıl önce yağış alan yerler az çok belli stabil gidiyordu artık alanlarda değişme oldu yani artık yeni yerleri vuran afetler varken eski yerlerde yeni bir döngüye giriyor.. Emisyon olayının o kadar çok ciddi ve hızlı olması lazım ki dünyanın uzun geleceği biz görmesekte iyi bi son olsun :) Bu işin teknik boyutu,diğer boyutu dersek yinede Allah bilir :)
:bravo::bravo:
büyükçekmece efil efil. güzel esiyo bulutlu falan mis :)
onursumer
08-08-2017, 13:52
istanbuldaki bu bunaltıcı havadan nezaman kurtulucaz ? yağmurda yağdığı yok nemle boğuşuyoruz
Shadow_Dancer
08-08-2017, 14:05
istanbuldaki bu bunaltıcı havadan nezaman kurtulucaz ? yağmurda yağdığı yok nemle boğuşuyoruz
Kardeşim yaşama sevincim yok resmen, Adanalıyım ama şu yaz mevsiminden nefret ettigim kadar hiç birşeyden nefret etmiyorum..
İzmir ve Ege bölgesi için konuşuyorum,
Araba yıkattım bugün ve yarın çiselemeli yağış öngörüyorum.
abi kurban olayım sıcak demeden önce bi adanaya gelin beya :D şu anda iş yerinde gölgede duran termometre 43 derece ve %64 nem gösteriyor.
gespenster
12-08-2017, 22:04
eylül 11 - 13 şiddetli yağışlı %90.yağışlı periyotda orasıda dahil sadece süresi daha kısa.. yine 18-22 arasıda yağışlı periyotda.Ağustos 20 gibi tekrar hatırlatırsanız nokta koymuş oluruz :)
nedir öngörü? yer ayırtıldı, hoşafa bağlarmıyız =)
Redfish16V
12-08-2017, 23:45
nedir öngörü? yer ayırtıldı, hoşafa bağlarmıyız =)
eylül 10daki yağış tahminin son hali; 4 günlük sapma gözüküyor ve yağış eylül 14-15 eylül bandında.. 4 günlük sapmayı takip etmek gerekir Ağustos 20 gibi daha net belli olur halen sallantıda diyelim :)
istanbul mimarsinan kapattı yine. emir bugün yarın dolu ihtimali var mı istanbulda
Redfish16V
15-08-2017, 09:33
istanbul mimarsinan kapattı yine. emir bugün yarın dolu ihtimali var mı istanbulda
yerel sağanak geçişler olacak dolu riski yok :)
mikelazi
15-08-2017, 09:54
bayram tatilinde ist,sakarya,balıkesir(burhaniye-ayvalık) nasıl bir hava olur sence
Redfish16V
15-08-2017, 15:43
bayram için 2-3 güne yazarım şu an önümüzdeki tahminler biraz değişken tipe sahip..
free-hifi
15-08-2017, 15:54
BU Yaşıma kadar ilk defa Ağustos ayında köyde donduğumu gördüm ve sabah boğaz ağrısı ile uyandım. Gerçekten düzen bozulmuş.
mikelazi
16-08-2017, 12:43
sabah maltepede yağmur yağıyordu.işe motor yerine arabayla geldim
kadıköy kupkuru ve deli gibi nem var.
sekizsilindir
16-08-2017, 13:33
Kurbanda illa yağar, ama hangi gün ne kadar sürer? Kan temizleme hesabı..
Genelde kurbanda 2. Gün yağış oluyor Allah ın hikmeti
Redfish16V
16-08-2017, 16:29
yağmur yağacak diye arabayı kapalıya aldım güneşten eser yok. . Kendi kendimi trolledim resmen..
23,ü sabahı isttanbuldan balıkesire motosikletle yola çıkacağım sabahtan görünürde yağmur varmıdır
Redfish16V
17-08-2017, 21:33
bayram geneli ılıman-sıcak geçecek.Ayın 28'inde bolu-karadeniz hattı ve istanbul anadolu yakası öğlen vakitlerinde sağanak geçişler alacaktır.29-30 temmuzda ise yağışlar sadece ordu doğu karadeniz bandında olacaktır.1-2 eylülde istanbul anadolu yakası-ankara-afyon-kütahya hattında yerel sağanak geçişleri olacaktır bunlar kaile alınacak kadar şiddetli değildir,yağmama gibi durumda ortaya çıkabilir.3-4 eylül ise ülke geneli yağışssızdır.Değişme olduğu halde güncel çekeceğim.Özel yol hattı soracaklar konuya yazarlarsa hepsini toptan cevaplayabilirim.
Genelde kurbanda 2. Gün yağış oluyor Allah ın hikmeti
Şu mevzuyu çok merak ediyorum. Küçüklüğümden beri söylenir.
Yağış nerede oluyor? Misal Arap ülkelerinde de yağış oluyor mu?
istanbulda oluyor. araplardan haz etmem hava durumlarını da takip etmem.
onursumer
17-08-2017, 23:54
bu ayin 20 si itibari ile 10 eylule kadar bodrum ne durumda olur ?
S.Özeren
18-08-2017, 02:15
19 gecesi yola çıkıyorsan takılayım peşine
Bu ayın 20'sinden sonra bodrumun en keyifli zamanları oluyor genelde benim için. Akşamları serin gündüzse bunaltıcı sıcak olmaz. Şuan 22 derece zaten sabahta 32-35 aralarında
Jön Türk
18-08-2017, 07:34
Bayram süresince Antalya ne durumda olacak değerlendirebilir misin
onursumer
18-08-2017, 08:49
19 gecesi yola çıkıyorsan takılayım peşine ��
gece yorucu olur diye yenikapi bandirma yapiyim diye dusunuyorum 20si sabah 7 feribotu varmis :)
mikelazi
18-08-2017, 08:51
bayram tatilinde ist,sakarya,balıkesir(burhaniye-ayvalık) nasıl bir hava olur sence
günceltoo :) ......
Allah sevdiğine yağış gönderir!
EnesAksu
18-08-2017, 16:14
pazartesi sabahı yola çıkcam kastamonuya doğru arkamda römork olacak hava durumu nasıl acaba,tenteyi kapatsam mı
23,ü sabahı isttanbuldan balıkesire motosikletle yola çıkacağım sabahtan görünürde yağmur varmıdır
Yukarıda kaltı tekrardan yazmamak adına bilgi verirsen çok mutlu etmiş olursun ***** motosiklet le gideceğimden :) GSİ CLUB
Redfish16V
18-08-2017, 20:37
20-21ağustos(şiddetli)-5-7 eylül(hafif) yağış var harici günler temiz:)
Bayram süresince Antalya ne durumda olacak değerlendirebilir misin
Yağış yok ve oldukça sıcak :)
günceltoo :) ......
bayram tatilinde istanbul-sakarya-balıkesir hattı temiz abi.. Yağış yok :) K.bakma abi gözden kaçmış :)
pazartesi sabahı yola çıkcam kastamonuya doğru arkamda römork olacak hava durumu nasıl acaba,tenteyi kapatsam mı
yağış mümkün tenteyi kapatmalısınız
Yukarıda kaltı tekrardan yazmamak adına bilgi verirsen çok mutlu etmiş olursun ***** motosiklet le gideceğimden :) GSİ CLUB
23 sabahı istanbulda yağış var lakin öğlene doğru sona eriyor..
Emir, 18 eylül haftası bodrumda tatil planı yapmak istiyorum;
öngörün nasıl acaba?
edemirbas
20-08-2017, 02:15
Emir abi bişey sorucam. Windy.com diye bir site var, grafik olarak ve detay vermesi açısından hoşuma gidiyor. Kısa süreli tahminlerde bu tarz siteler ne kadar doğru? Günlük veya 3 günlük tahminlerden bahsediyorum. Nereye yağış düşecek, rüzgar yönü ve hızı vs. de veriyor. Merak ettim
Sali dolu olabilir diyorlar varmi bi gercekciligi ona gore arabalri cikaralim emir teşekürler
dolu yok dolu yok yok dolu aman diyim bak 40 kere söyleyince olurmuş derler :)
Emir, yarın için ankarada çok yağış bekleniyormuş. Önlem alalım mı?
golgeoyunu03
20-08-2017, 21:15
istanbul için pazartesi dolu olucak mı ?
Redfish16V
20-08-2017, 22:19
Emir, 18 eylül haftası bodrumda tatil planı yapmak istiyorum;
öngörün nasıl acaba?
salı günü p.m ile hatırlatırsanız net cevaplayayım şu an belirsiz çünkü :)
Emir abi bişey sorucam. Windy.com diye bir site var, grafik olarak ve detay vermesi açısından hoşuma gidiyor. Kısa süreli tahminlerde bu tarz siteler ne kadar doğru? Günlük veya 3 günlük tahminlerden bahsediyorum. Nereye yağış düşecek, rüzgar yönü ve hızı vs. de veriyor. Merak ettim
daha önce önermiştim,sadece günlük veya 1 gün sonrası için kullanılabilir.bu kullanımda da sık sık güncel bakılmalı değişme çok olur çünkü.
Sali dolu olabilir diyorlar varmi bi gercekciligi ona gore arabalri cikaralim emir teşekürler
Şu an salı günü aşırı yağış ama dolu riski ortalarda yarın öğlen netleşmiş olur takibimde..Acil durumda yazacağım.
Emir, yarın için ankarada çok yağış bekleniyormuş. Önlem alalım mı?
Abartılmış bir haber bence.. Benim gördüğüm Şehrin batısına gelirse öğlen 15:00-18:00 arası standart yağış var..Eskişehirin yağışı kapacağını ve ankarada ısı duvarı olup beklenilen sağanak olmayacağını düşünüyorum.Ama ben arabayı bu sefer dışarda tutdum ya yağar :))
istanbul için pazartesi dolu olucak mı ?
Pazartesi için bir sıkıntı yok kankacım.
Hondafatih
21-08-2017, 08:20
windy de çarşamba günü baya kızarık gösteriyor
Ya yine dolu haberleri çıkmaya başladı gece yağacak diyorlar doğrusu var mıdır acaba? Ona göre akşam arabayı şirketin kapalı otoparkta bırakacağım :)
Son dakika: Dikkat!... İstanbul'da yine dolu yağışı bekleniyor... - Son dakika haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/dikkat-istanbulda-yine-dolu-yagisi-bekleniyor-40556398)